Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων με 500 ευρώ μηνιαίως

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων με 500 ευρώ μηνιαίως

Οι δικαιούχοι θα προκύψουν μέσα από το μητρώο μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ, συνεπώς δεν χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων. Θα έχουν σχέση πλήρους απασχόλησης και ασφαλιστική κάλυψη, ενώ η επιχορήγηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αντιστοιχεί σε έως 500 ευρώ μηνιαίες αποδοχές για κάθε ωφελούμενο.
Το πρόγραμμα, κοστολογείται από τον ΟΑΕΔ στα 60 εκατ ευρώ. Πιο αναλυτικά, οι ωφελούμενοι του προγράμματος, οι επιχειρήσεις που μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό και η διαδικασία της επιχορήγησης, έχει ως εξής:
Ωφελούμενοι
Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης, να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης και να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με όσα αναμένεται να ορίσει η Δημόσια Πρόσκληση.
Οι άνεργοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα απασχόλησης προσλαμβάνονται με σχέση πλήρους απασχόλησης και ασφαλιστική κάλυψη.
Εργοδότες
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., και γενικά εργοδότες που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που κατά το 12μηνο πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους δεν είχαν προβεί σε μειώσεις προσωπικού. Το πλήθος των εργαζομένων της επιχείρησης υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (αριθμός εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών), μέσα στις οποίες συνυπολογίζεται και το προσωπικό με σχέση μερικής ή εποχικής απασχόλησης (αντιπροσωπεύοντας κλάσμα ΕΜΕ).
Οι προσλήψεις μέσω του προγράμματος πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού εργαζομένων της επιχείρησης. Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις (στο πρόγραμμα).
Επιχορήγηση
Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ.
Εφόσον ο προσλαμβανόμενος απασχοληθεί (εκτάκτως και με δική του ευθύνη) κάποιον μήνα για λιγότερο από 25 ημέρες, το ποσό της επιχορήγησης που θα λάβει η επιχείρηση για τον μήνα αυτό μειώνεται κατά 1/25 για κάθε ημέρα απασχόλησης. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, μεταξύ των οποίων οι αποζημιώσεις του Δώρου Χριστουγέννων, Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας.
Οι αποζημιώσεις αυτές καταβάλλονται τον μήνα στον οποίο αντιστοιχούν, μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης είναι 9 μήνες, ενώ μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον 9 μήνες εφόσον ο εργοδότης υποβάλει σχετική αίτηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της αρχικής επιχορήγησης.
Οι εργοδότες δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας καθώς και το προϋπάρχον προσωπικό τους για το οποίο έχουν δεσμευθεί (μέσω της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής) τουλάχιστον για τρεις μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.


http://www.fpress.gr/

Αγρότες: Αυτά είναι τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου


Αγρότες: Αυτά είναι τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου
«Θετικό βήμα» προς την «κατεύθυνση του απευθείας διαλόγου με τους αγρότες», χαρακτηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τη σημερινή (22/02/2016) συνάντηση αντιπροσωπείας μπλόκων με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, η κυβέρνηση κατέστησε σαφή τη δέσμευσή της, να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των αγροτών, ακόμα και «μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που είναι γνωστές σε όλους τους Έλληνες πολίτες».
Τα μέτρα που αντιπρότεινε η κυβέρνηση στα αιτήματα των μπλόκων κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, αφορούν το σύνολο των αγροτών και των δραστηριοτήτων τους, με ισχυρή έμφαση στους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα αυτά είναι:
Για το ασφαλιστικό
1. Πενταετής μεταβατικότητα του ταμείου ασφάλισης των αγροτών έως το 2021.
2. Κλιμάκωση των εισφορών για ηπιότερη μετάβαση στο προβλεπόμενο ύψος, έως το 2021.
3. Δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε ποσοστό 16 αντί για 20%, που διασφαλίζει τελική σύνταξη ανώτερη από την εθνική.
4. Θέσπιση του εργόσημου ως βασικού εργαλείου πληρωμής της απασχόλησης στον αγροτικό χώρο, ώστε η δαπάνη αυτή να καταλογίζεται ως έξοδο στην αγροτική επιχείρηση.
Για το φορολογικό
5. Φορολογική ελάφρυνση για την μέγιστη πλειοψηφία των αγροτών.
6. Θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.
Ως αποτέλεσμα του συνδυασμού των παραπάνω προτάσεων επί του ασφαλιστικού και του φορολογικού, η συνολική επιβάρυνση για την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, που αγγίζει το 90%, θα είναι μικρότερη από την σημερινή.
Επίσης η κυβέρνηση παρουσίασε μια ακόμα σειρά μέτρων που στοχεύουν στην στήριξη της αγροτικής παραγωγής. Τα μέτρα αυτά είναι:
7. Ορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και ένταξη στο Μητρώο Αγροτών, με αυστηρό προσδιορισμό που προβλέπει δύο βασικές προϋποθέσεις: ασφάλιση στον ΟΓΑ και εισόδημα προερχόμενο τουλάχιστον κατά 51% από αγροτικές δραστηριότητες.
8. Ρύθμιση χρεών στην ΔΕΗ με τουλάχιστον 36 δόσεις, για όλα τα παλιά και νέα χρέη, χωρίς προκαταβολή.
9. Στήριξη για εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για την μείωση του κόστους παραγωγής.
10. Άμεση καταβολή ποσού των συνδεδεμένων ενισχύσεων και αποζημιώσεων των παραγωγών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για το ρωσικό εμπάργκο.
11. Ομαλοποίηση και σταθεροποίηση ενισχύσεων και αποζημιώσεων. Σε ετήσια βάση, οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ξεκινούν από τον Νοέμβριο και θα ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη Μαρτίου του επόμενου έτους, εκτός από το 10% που αφορά την εξόφληση και θα καταβάλλεται τον Ιούνιο. Δέσμευση για συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
12. Στήριξη των νέων αγροτών, έως 40 ετών, με στόχο την παραμονή αλλά και την επιστροφή των νέων στην περιφέρεια. Στήριξη επενδυτικών σχεδίων πρώτης εγκατάστασης με επιδότηση έως 22.000 ευρώ. Στήριξη εκκίνησης μη γεωργικής δραστηριότητας με επιδότηση από 11.000 έως 20.000 ευρώ.
13. Επιτάχυνση στης επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος, καθώς και όλων των οφειλών του δημοσίου, όπως ο ΦΠΑ και ο φόρος πετρελαίου.
14. Κάρτα του αγρότη, για χρηματοδότηση των αγροτικών εργασιών, σε ετήσια βάση, με εγγύηση τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Στόχος αυτού του μέτρου είναι η εξασφάλιση ρευστότητας με το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο και η μείωση του κόστους κατά τουλάχιστον 10%, ιδιαίτερα στον τομέα των εφοδίων. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση της κάρτας και για τους αγρότες που έχουν ανοιχτά δάνεια.
15. Έλεγχος της αγοράς και αποφασιστικός περιορισμός της ασυδοσίας των μεσαζόντων και των καρτέλ. Φραγμός στην διακίνηση προϊόντων με ανεξέλεγκτη έκδοση τιμολογίων αγοράς και στις απαράδεκτες –πολλές φορές επτάμηνες και οκτάμηνες- καθυστερήσεις πληρωμών.
16. Καθιέρωση υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων, χωρίς γραφειοκρατικές δυσκολίες. Κατεξοχήν ωφελημένοι θα είναι οι ίδιοι οι αγρότες, που θα μπορούν να αφαιρούν από το ακαθάριστο εισόδημά τους το σύνολο του υψηλού κόστους παραγωγής.
17. Άμεση προώθηση προς ψήφιση του σχεδίου νόμου για το πλαίσιο λειτουργίας του συνεργατισμού. Κίνητρα για συλλογικές μορφές οργάνωσης της παραγωγής και της μεταποίησης, συνεταιρισμούς, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών. Δομές αυστηρού ελέγχου για να αποφευχθούν νοσηρά φαινόμενα του παρελθόντος που δυσφήμισαν τον συνεταιριστικό θεσμό.
18. Συγκρότηση Εθνικού Δικτύου Αγροτικής Πολιτικής, για την υλοποίηση πολιτικής και χάραξη συνολικής στρατηγικής στον αγροτικό τομέα, με την συμμετοχή των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου.
19. Ίδρυση Φορέα Αξιοποίησης της δημόσιας αγροτικής γης και παραχώρησή της προς αξιοποίηση σε νέους αγρότες και συνεταιρισμούς.
20. Υλοποίηση προγραμμάτων για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.
21. Συγκρότηση συμβουλευτικών δομών σε όλη την Ελλάδα, για την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής.
22. Ειδικό σχέδιο για την στήριξη της κτηνοτροφίας, με στόχο την αύξηση της παραγωγής, την διατροφική επάρκεια. Την συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο και την συμπληρωματική απασχόληση ιδιαιτέρα των κατοίκων των ορεινών περιοχών.
23. Στήριξη της αλιείας με άμεσα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την δυνατότητα αναγέννησης των ιχθυοαποθεμάτων και θεσμοθέτηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την αειφορική διαχείρισή τους.
24. Υλοποίηση διαφοροποιημένων προγραμμάτων και παρεμβάσεων για την αγροτική παραγωγή σε ορεινές, απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές.
25. Δημιουργία Τράπεζας Γενετικού Υλικού με στόχο την διατήρηση, αναπαραγωγής, εμπορίας και προώθησης του εγχώριου γενετικού υλικού.


http://www.newsbomb.gr

Μπλόκο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ – Χωρίς αντικείμενο η παρουσία της Συμμαχίας στο Αιγαίο


Image


Η παλιά... καλή τακτική των Τούρκων επανήλθε στο ζήτημα του προσφυγικού και πλέον βάζει σοβαρότατα εμπόδια στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι επιμένουν σε μια σειρά ζητήματα που άπτονται των διεκδικήσεών τους, ενώ παράλληλα αρνούνται μια από τις βασικές παραμέτρους των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” ο Τούρκος εκπρόσωπος στην τελευταία συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας όταν τέθηκε το θέμα της απαναπροώθησης στην Τουρκία των μεταναστών που εντοπίζονται σε βάρκες εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων απάντησε “εγώ δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα, δεν έχω τέτοιες οδηγίες”, βάζοντας ουσιαστικά βέτο και ανατρέποντας την ουσία της επιχείρησης. 

Κάπως έτσι εντός της Συμμαχίας η αίσθηση είναι ότι η επιχείρηση δεν “περπατάει” ή τουλάχιστον δεν πρόκειται με τον τρόπο αυτό να λειτουργήσει ουσιαστικά. 





on alert

Brexit: Στρατιωτικοί προειδοποιούν - Θέμα Εθνικής Ασφάλειας η παραμονή στην ΕΕ


Image


Πάνω από δέκα υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα υποστηρίξουν ότι η Βρετανία πρέπει να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph στην επιστολή της, η Downing Street θα αναφέρεται στην σημασία που διαδραματίζει για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας η παραμονή της στην ΕΕ οσο αφορά την καταπολέμηση της αυξανόμενης απειλής του Ισλαμικού Κράτους και της ρωσικής επιθετικότητας.

Ενδέχεται να υπογράψουν την επιστολή μεταξύ άλλων ο Ναύαρχος Λόρδος Μπόις, ο Στρατηγός Λόρδος Στίραπ και ο στρατάρχης Λόρδος Μπράμαλ, τρεις πρώην Αρχηγοί επιτελείων, και ο στρατηγός Sir Peter Wall, πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Ωστόσο, πολλοί άλλοι στρατιωτικοί δεν μπορούν να καταλήξουν σε κάποια απόφαση λόγω του "ενστικτώδες ευρωσκεπτικισμού" τους αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Η επιστολή των στρατιωτικών είναι πιθανό να δημοσιευθεί αυτή την εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και Βρετανός  πουργός Άμυνας Μάικλ Φάλλον έχουν τοποθετήσει την εθνική ασφάλεια και άμυνα στο επίκεντρο των επιχειρημάτων τους για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, η στρατηγική αυτη είναι πιθανό να οδηγήσει σε κατηγορίες απο την άλλη πλευρά, στα πλαίσια της ευρωσκεπτικιστικής εκστρατείας, οτι ο Κάμερον καταφεύγει σε "Εκστρατεία Τρόμου" για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.






onalert

ΤΩΡΑ! Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου! Κάτι συμβαίνει...


maximou



Εκτάκτως βρέθηκαν στο Μαξίμου οι υπουργοί Άμυνας, Μεταναστευτικής  Πολιτικής και Εξωτερικών προκειμένου να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό.
Όπως γίνεται γνωστό στο τραπέζι των συζητήσεων πέφτουν  όλα τα ανοιχτά θέματα για την διαχείριση των μεταναστών ενώ αναμένεται να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη της συζήτησης μεταξύ Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου, Γιάννη Μουζάλα και Νίκου Κοτζιά.








voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ! Αλλάζουν τα σύνορα της χώρας...

schengen


Σκληρή προειδοποίηση από τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ ο οποίος λέει απερίφραστα πως «η προστασία της ζώνης Σένγκεν θα πρέπει να γίνει σε κάποια άλλα σύνορα αν τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την Τουρκία δεν αποδώσουν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων».
«Η Σύνοδος ήταν πολύ σημαντική. Κατέστησε σαφές ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές. Όλα τα κράτη συμφώνησαν ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων με την Τουρκία έχουν χρονικά και ουσιαστικά προτεραιότητα – δηλαδή η επιχείρηση της Frontex, η επιχείρηση του ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι πρόσφυγες θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία. Και στις επόμενες δύο εβδομάδες θα αποδειχτεί πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό. Αν αποδειχτεί αποτελεσματικό, τότε είναι περιττά άλλα μέτρα. Αν όχι, τότε πρέπει να αποφασιστούν άλλα μέτρα, ει δυνατόν ευρωπαϊκά», πρόσθεσε ο κ. Ντε Μεζιέρ ενώ σημείωσε πως ο χρόνος μετράει πλεον αντίστροφα για για την Ελλάδα και για την Γερμανία αλλά και για όλες τις χώρες των Βαλκανίων που σημαίνει ότι «Αν αυτά τα μέτρα φέρουν αποτέλεσμα, τότε καλώς. Αν δεν φέρουν, θα πρέπει να αποφανθούμε για άλλα μέτρα, αλλά – κατά την δική μου άποψη – για ευρωπαϊκά μέτρα. Αν χρειαστεί, θα πρέπει τότε η προστασία της ζώνης Σένγκεν να πραγματοποιηθεί σε κάποια άλλα σύνορα, κατά το δυνατόν από κοινού» διευκρίνισε τελειώνοντας τις δηλώσεις του.







voice news

Οργή στο ΝΑΤΟ για τους Τούρκους που …Τορπιλίζουν την επιχείρηση της SNMG-2 στο Αιγαίο!


Οργή στο ΝΑΤΟ για τους Τούρκους που …Τορπιλίζουν την επιχείρηση της SNMG-2 στο Αιγαίο!1
Το Τουρκικό Σκάφος F-244 TCG Barbaros (φώτο) της Νατοϊκής Δύναμης SNMG-2 βρίσκεται στο Ναύσταθμο της Σούδας μαζί με το το Καναδικό HMCS Fredericton…Ανέφερε δια του Κυβερνήτη του αδυναμία εκτέλεσης της επιχείρησης ,γιατί δεν έχει εντολές από την Τούρκικό Γενικό Επιτελείο!
Οργή στο ΝΑΤΟ για τους Τούρκους που …Τορπιλίζουν την επιχείρηση της SNMG-2 στο Αιγαίο!2
ΟΙ Τούρκοι εσκεμμένα Τορπιλίζουν την Επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο!
ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑΣ ΠΕΛΩΝΗ
Τορπιλίζει η Τουρκία τη νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο !Συμφωνά με ανώτερες διπλωματικές πηγές η Άγκυρα εγείρει πολλαπλά ζητήματα στις συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο που γίνονται στη Στρατιωτική Επιτροπή του NATO ενώ αρνείται την επαναπροώθηση προσφυγών στα παράλια της κάτι που υποτίθεται ότι είναι το βασικό σκεπτικότης επιχείρησης.
Η Αγκυρα διά του εκπροσώπου της στη Στρατιωτική Επιτροπή η οποία έχει αναλάβει τη χάραξη του επιχειρησιακού πλάνου το οποίο θα εγκριθεί σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων προκειμένου να κινηθεί με σαφή εντολή τη νατοϊκή δύναμη SNMG2 στο Αιγαίο μπλόκαρε μέχρι την περασμένη Παρασκευή σημαντικές πτυχές της επιχείρησης!
Εγώ δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα δεν έχω τέτοιες οδηγίες φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΕΩΝ ο Τούρκος εκπρόσωπος στην τελευταία συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας δεν απαντά στο βασικό ερώτημα τι θα συμβαίνει με τις βάρκες που θα εντοπίζονται από τα στρατιωτικά μέσα εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και οι οποίες υποτίθεται ότι πρέπει να επιστρέφουν στα τουρκικά παράλια
Η ΠΑΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ Οι αντιρρήσεις της Τουρκίας ξεκινούν από το ίδιο το σκεπτικό της νατοϊκής συνδρομής καθώς η Άγκυρα απορρίπτει τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα παράλια της ενώ φθάνει μέχρι την πάγια τακτική της να μεταφέρει στο επίπεδο της Συμμαχίας όλες τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.
Υπ αυτό το πρίσμα η Τουρκία δεν θέλει να αναπτυχθούν στρατιωτικά μέσα στα Δωδεκάνησα με το πάγιο επιχείρημα περί αποστρατιωτικοποίησης εφ όσον γίνει χρήση εναέριων μέσων δεν αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της Ελλάδας εντός του HR Αθηνών 10 ναυτικά μίλια βάζει θέμα για την τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Λήμνου και θέτει τ ο σύνολο των αμφισβητήσεων της που έχουν περάσει στις οδηγίες Λουνς σύμφωνα με τις οποίες εξαιρούνται οι διαφιλο\ακούμενες περιοχές από τους συμμαχικούς σχεδιασμούς στις σχετικές συζητήσεις
Η Ελλάδα η οποία συμφώνησε μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα 24ωροστησυνδρομή του NATO στο Αιγαίο έχει διατηρήσει μέχρι στιγμής χαμηλούς τόνους στην όλη συζήτηση .Κι αυτό διότι σύμφωνα με ανώτερες διπλωματικές πηγές υπάρχουν άλλοι εντός της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας που φέρεται να είναι ενοχλημένοι από την τουρκική στάση .
Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή είναι ότι η επιχείρηση δεν περπατάει και ότι δεν πρόκειται να σημειωθεί πρόοδος στις σχετικές συζητήσεις αν δεν υπάρξει αμερικανική παρέμβαση στην τουρκική πλευρά
Οργή στο ΝΑΤΟ για τους Τούρκους που …Τορπιλίζουν την επιχείρηση της SNMG-2 στο Αιγαίο!3
Ερωτήματα εγείρονται όμως και για τον λόγο που η Αγκυρα συναίνεσε κατόπιν συνεννόησης με την Ανγκελα Μέρκελ στην εμπλοκή του NATO στο Αιγαίο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών αν στην πορεία ο στόχος της ήταν να την τορπιλίσει.
Διπλωματικές πηγές εκτιμούσαν ότι η συναίνεση της τουρκικής ηγεσίας ήταν απλώς το πρόσχημα για να σύρει τη Συμμαχία στα τουρκοσυριακά σύνορα με τρόπο που να εξυπηρετούνται οι σχεδιασμοί της τόσο ως προς τη αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής όσο και ως το ενδεχόμενο δημιουργίας κουρδικού καντονιού στη Συρία .
Οι ίδιες πηγές εξηγούσα νότι η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να μη δεχθεί την εμπλοκή του NATO και να βρεθεί κατηγορούμενη από τους Ευρωπαίους εταίρους της .
ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ομως αν το νατοϊκό σχέδιο ναυαγήσει ή καθυστερήσει οι άμεσες συνέπειες θα αφορούν την Ελλάδα αφού βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο και υπό προθεσμία στη Σένγκεν .
Φαίνεται σχεδόν απίθανο δεδομένων και των αυξημένων ροών που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο να έχει σημειωθεί βελτίωση της κατάστασης μέχρι τις 6 Μαρτίου που θα γίνει η νέα σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας.
Τότε λήγει και η προθεσμία της άτυπης δέσμευσης, που έλαβε από τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν θα προχωρήσουν σε μονομερές κλείσιμο συνόρων.
Διότι παράτα ευχολόγια των συμπερασμάτων στη σύνοδο κορυφής ότι η στρατηγική της EE για το Προσφυγικό θα αποδώσει μόνο εάν όλα τα στοιχεία της επιδιώκονται από κοινού τα κράτη μέλη χαράζουν ήδη τη δική τους πορεία με κορυφαίο παράδειγμα την Αυστρία

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Τσίπρα για το προσφυγικό



Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το προσφυγικό, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δ.Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης.





hellasforce

Η εντολή του Ερντογάν στα Σκόπια… κλείστε τα σύνορα μπαίνουμε σε εμπλοκή με την ΕΛΛΑΔΑ;


vardakas
ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ στην Συρία φουντώνουν την αρτηριακή πίεση του Σουλτάνου και το μάτι του θολωμένο λοξεύει προς Αιγαίο.
Α.Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον συμφώνησαν σε σχέδιο για την κατάπαυση πυρός στη Συρία, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στους όρους και τις προϋποθέσεις για την «παύση των εχθροπραξιών». Το προσχέδιο καλεί ακόμη τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία να συμφωνήσουν στην παύση των εχθροπραξιών έως το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μία από τις πηγές του Reuters.
Β. ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απέχει από τη λήψη οποιουδήποτε δραστικού μέτρου εναντίον των Κούρδων της Συρίας σε μια τηλεφωνική συνομιλία 80 λεπτών που είχε μαζί του Παρασκευή μετά από την βομβιστική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε 28 άτομα στην Άγκυρα.
Μάλιστα είναι πλέον καθόλα αμφίβολο αν ακόμη και λεκτικά στηρίξουν οι ΗΠΑ την σχεδιαζόμενη εισβολή της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας στην Συρία.
Και τι εννόησε ο ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ σουλτάνος ;
Να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στα Βόρεια σύνορα μας;
¨Τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα μιας και απαιτούν όλοι οι πρόσφυγες να κατέχουν διαβατήριο ή ταυτότητα καθώς δεν επαρκεί πλέον το υπηρεσιακό σημείωμα που λαμβάνουν από τις ελληνικές αρχές.
Μετά την απαγόρευση διέλευσης Αφγανών στα σύνορα των Σκοπίων, περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στην Ειδομένη.
Έτσι, πριν καλά – καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας των Βρυξελλών που προέβλεπε ότι καμία χώρα δεν θα κλείσει τα σύνορα της μέχρι την 6η Μαρτίου, τα Σκόπια παραβίασαν την δέσμευσή τους, παγιδεύοντας χιλιάδες μετανάστες προς την πλευρά της Ελλάδας.
Μια δέσμευση που ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το status quo στα σύνορα της ΕΕ έως τις 6 Μαρτίου, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχει και η Τουρκία.¨
Σήμερα οι Βρυξέλλες ισχυρίζονται ότι δεν έκλεισαν παντελώς τα σύνορα τα Σκόπια αλλά υπάρχει μειωμένη ροή.
Τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ , την πλατεία Βικτωρίας και την Ειδομένη τα ρωτήσανε τι συμβαίνει τελικά;
Το κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες στα Σκόπια μπορεί να βολεύει προσωρινά την Αυστρία , τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους , αλλά είναι ένα κρυφό στρατηγικό όπλο των Τούρκων σε πλήρη ανάπτυξη.
Όταν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι κατηγορούν την Ελλάδα ότι λόγω των αδυναμιών της να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση μετέφερε τα σύνορα της ΕΕ από το ΑΙΓΑΙΟ στα Σκόπια, είναι πολύ λογικό ο Ερντογάν να θεωρεί την Ελλάδα εκτός Σένγκεν και να παίζει τα παιχνίδια του.
Μέσα σε αυτό το παιχνίδι με ¨ ΔΩΡΑ¨ είναι και τα Σκόπια που διατηρούν στενές σχέσεις με την Τουρκία.
¨ περίπου 780 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έχουν εκπαιδευτεί στη Τουρκία, εκ των οποίων περίπου 100 είναι απόφοιτοι των Ακαδημιών Πολέμου και των Στρατιωτικών Ιατρικών Ακαδημιών. Με συνολικά 22 υπογραφείσες συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας από το 1998, το συνολικό ύψος της τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας προς τα Σκόπια ανέρχεται στο ποσό των $18 εκατομμυρίων.
Σημειώνεται ότι με τη βοήθεια της Άγκυρας λειτουργούν στην ΠΓΔΜ δύο σταθμοί υποκλοπής επικοινωνιών κοντά στα Ελληνικά σύνορα.¨
Από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2015 προβλέπουμε το σφράγισμα των Ευρωπαϊκών συνόρων πλην Ελλάδος στις κατακλυσμιαίες προσφυγικές ροές του ανθρώπινου πόνου δια του Αιγαίου και αρθρογραφούμε :
¨Αν κλείσει τα σύνορα η Ευρώπη πλην Ελλάδος μπαίνουμε σε άμεση εμπλοκή με τους Τούρκους;¨
Σήμερα λίγους μήνες μετά το σενάριο αυτό παίρνει σάρκα και οστά και μυρίζει στρατιωτική περικύκλωση της Ελλάδος μέσα και έξω.
Βλέπουμε την Ευρώπη αναποφάσιστη αν μας κρατήσει τελικά στην Σένγκεν και η οποία ετοιμάζεται στην σύνοδο της 6ης Μαρτίου να λάβει αποφάσεις.
Όμως ο Σκοπιανός καρναβαλιστής δήθεν ¨Μακεδόνας¨ βιάζεται να κλείσει τα σύνορα.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ όμως ποιανού αφεντικού;
Είναι μια κρίσιμη περίοδος και οι πρόσφυγες που διαπερνούν το Αιγαίο γνωρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα πλην Ελλάδος.
Μέσα σε αυτή την δεξαμενή του ανθρώπινου πόνου που στοιβάζεται στην Ελληνική επικράτεια με την αδυναμία να μεταφερθεί σε άλλη χώρα είναι βολικό τώρα και περισσότερο από κάθε άλλη φορά επικίνδυνο εκτός από τους τζιχαντιστές να παρεισφρήσουν και εκλεκτές τουρκικές ειδικές δυνάμεις έτοιμες για εκείνη την ΩΡΑ 0.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ επιτέλους μη βρεθούμε σε Εθνική Τραγωδία μεγάλη.
Η ΕΛΛΑΔΑ στοχοποιήθηκε από τον Σουλτάνο, αλλά ο Σουλτάνος στοχοποιήθηκε εδώ και καιρό από την ΚΡΙΣΗ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ… ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΑ 62


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ…
Σύνταξη πριν από τα 62 «κλειδώνουν» 12 κατηγορίες ασφαλισμένων στο Δημόσιο και σε Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών. Οι πιο τυχεροί είναι όσοι συμπληρώνουν τα 35 έτη σε ΔΕΚΟ-τράπεζες ή έχουν 25ετία στο Δημόσιο μέχρι το 2012. Ακόμη κι αν θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά τις 19/8/2015, που ισχύουν τα νέα όρια ηλικίας, μπορούν να «κλειδώσουν» την έξοδο πριν από το 62ο έτος ή ακόμη και στο 62ο χωρίς να απαιτούνται 40 έτη ασφάλισης.
Η συνταξιοδότηση με 35ετία από το Δημόσιο
1. Ασφαλισμένοι πριν από το 1983: Συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας, εφόσον έχουν 35ετία μέχρι τις 18/8/2015. Αν η 35ετία συμπληρώνεται μετά τις 19/8/2015, τότε μπαίνει και ηλικιακό όριο το 58ο έτος και οι ασφαλισμένοι ακολουθούν το νέο όριο ηλικίας που ισχύει κατ’ έτος για το «58ο». Ετσι, όσοι έχουν 35ετία το 2016 θα συνταξιοδοτηθούν στα 59. Οσοι έχουν 35ετία το 2017 θα βγουν στα 59,6 μήνες κ.ο.κ. Ενας δημόσιος υπάλληλος που είναι σήμερα 55 ετών και έχει 35τία μέσα στο 2016 θα περιμένει 4 χρόνια, για να πάρει σύνταξη στα 59, ενώ θα αποχωρούσε χωρίς όριο ηλικίας με το παλιό ασφαλιστικό. Στην πράξη θα φύγει με 39 χρόνια στο 59ο έτος. Ασφαλισμένος που κλείνει τα 35 το 2017 και είναι 57 ετών θα συνταξιοδοτηθεί στα 60. Δηλαδή με 38 έτη εργασίας.
2. Ασφαλισμένοι μεταξύ των ετών 1983-1992 με 25ετία έως το 2010 ή το 2011: Συνταξιοδοτούνται στα 58 με συνολικό χρόνο 35 έτη. Αν έχουν 35ετία και το 58ο έτος συμπληρωμένο έως τις 18/8/2015 δεν επηρεάζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας. Αν το 58ο έτος ή η 35ετία συμπληρωθεί μετά το νέο νόμο, τότε θα αποχωρήσουν με το όριο ηλικίας που θα ισχύει τη χρονιά που θα έχουν συμπληρωμένα και τα 35 και τα 58. Για παράδειγμα: Υπάλληλος που είχε 25 έτη το 2010, γίνεται 58 το 2018, αλλά συμπληρώνει 35 το 2020, θα αποχωρήσει με το όριο ηλικίας για το 58ο έτος που θα ισχύει το 2020 και όχι το 2018. Θα πάρει σύνταξη δηλαδή στα 61. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν 25ετία το 2011, με τη διαφορά ότι αντί 35 θα πρέπει να έχουν 36 έτη συνολικά. Υπάλληλος που κλείνει το 58ο έτος το 2017, αλλά θα έχει τα 36 έτη το 2022, θα αποχωρήσει με το όριο ηλικίας του 2022, δηλαδή στα 62 και αντί για 36 θα πρέπει να έχει 40 χρόνια! Αν όμως αναγνωρίσει από σήμερα όσα χρόνια χρειάζεται για να έχει τα 36 έτη πριν από το 2022, τότε φεύγει και πριν από τα 62. Για παράδειγμα, αναγνωρίζει 5 έτη, ώστε το 2017, που θα είναι 58, να έχει και συνολικά 36 χρόνια, οπότε θα συνταξιοδοτηθεί στα 60,2.
3. Ασφαλισμένοι με 25ετία το 2012: Συνταξιοδοτούνται στα 59 με συνολικό χρόνο 37 έτη, εφόσον και οι δύο προϋποθέσεις (59 και 37) συμπληρώνονται μέχρι τις 18/8/2015. Οσοι συμπληρώνουν το 59ο έτος και τα 37 έτη υπηρεσίας μετά το νόμο θα αποχωρήσουν με αυξημένο όριο ηλικίας που θα ισχύει τη χρονιά που θα έχουν και τις δύο προϋποθέσεις.
Για παράδειγμα, υπάλληλος που κλείνει τα 59 τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά θα έχει τα 37 έτη το 2019, θα συνταξιοδοτηθεί με το όριο για το 59ο έτος που ισχύει το 2019, δηλαδή σε ηλικία 60 ετών και 11 μήνες.
Αναλυτικές πληροφορίες και πίνακες στο ένθετο «Ασφάλιση & Συντάξεις» που κυκλοφορεί μαζί με τον «Ελεύθερο Τύπο»

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ


Από το Άμστερνταμ, Max Keiser και Stacy Herbert συζητούν για τον πόλεμο στα μετρητά
1
2
3

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Έρχονται κατασχέσεις σε βάρος του Δημοσίου
ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Του Παναγιώτη Στάθη 
Όλα τα «ειδικά μισθολόγια του δημοσίου», δηλαδή ένστολοι, καθηγητές ΑΕΙ, δικαστές (και κατ΄ επέκταση βουλευτές και διευθυντές ΕΣΥ) γιατροί του ΕΣΥ κλπ, όλοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, όλοι οι συνταξιούχοι που πληρώνονται πάνω από 1000 ευρώ και πλήρωναν με λανθασμένο υπολογισμό παραπάνω εισφορά αλληλεγγύης και τόσες άλλες κατηγορίες πολιτών, δικαιώθηκαν τα τελευταία χρόνια από τα Ελληνικά Δικαστήρια, τα οποία πάντως είχαν νομιμοποιήσει κατ’ αρχην τα μνημόνια. Πόσοι από αυτούς αποκαταστάθηκαν πλήρως, δηλαδή να επανέλθουν πλήρως οι αποδοχές ή οι συντάξεις τους στα επίπεδα 2012 και να πάρουν τα αναδρομικά τους; Μισθολογικά πλην δικαστών πιθανόν ουδείς, αναδρομικά σίγουρα ουδείς πλην όσων είχαν προσφύγει.
Η καθαρογραφή της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διατάσσει την επαναφορά των μισθών και συντάξεων γιατρών του ΕΣΥ, εν ενεργεία και συνταξιούχων στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012 (όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο 2) είναι απλά η τελευταία σταγόνα στον ωκεανό των (ανεκτέλεστων επι της ουσίας) δικαστικών αποφάσεων που ουσιαστικά «ξηλώνουν» όλες τις μνημονικές περικοπές από το 2012 και μετά. Μόνο που οι κυβερνήσεις (τόσο Σαμαρά όσο και Τσίπρα) έχουν περάσει στον αντίπερα όχθη και από εκεί που φώναζαν οι πολίτες «δεν πληρώνω» το φωνάζουν εκείνες. Αυτό όμως έχει ανοίξει μια άλλη δικαστική φάμπρικα μεγάλης διάστασης που λέγεται αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος του δημοσίου’. Εν ολίγοις τόσο δικαστές για τα αναδρομικά τους όσο και άλλες κατηγορίες πολιτών, είτε έχουν προσφύγει είτε είναι έτοιμοι να προσφύγουν ζητώντας να πληρωθούν μέσω της ρευστοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου!
Όχι αναδρομικά
Τα νέα εφιαλτικά σενάρια ξύπνησε η δικαίωση από το Ανώτατο Δικαστήριο εν ενεργεία και συνταξιούχων γιατρών του ΕΣΥ, αφού ξεκαθαρίζεται με σαφήνεια ότι ο νόμος 4093/2012 είναι αντισυνταγματικός. Σημειωτέον πως, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του δημοσιονομικού συστήματος, διαμορφώνεται νομολογία από τα ανώτατα δικαστήρια (ΣτΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο) να μη δέχονται επιστροφή των αναδρομικών σε όλους, παρά μόνο σε όσους είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, αναγνωρίζοντας την αντισυνταγματικότητα των περικοπών μόνο για το μέλλον. Άλλωστε αναδρομικά δεν έδωσε ούτε στους καθηγητές ΑΕΙ , ούτε στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων , δε θα δώσει ούτε για τον λανθασμένο τρόπο υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς σε συντάξεις άνω των 1000 ευρώ, χαράσσοντας «μια κόκκινη γραμμή» προστασίας της δημοσιονομικής ισορροπίας λόγω της κρίσης. Το κόστος της μισθολογικής (όχι αναδρομικά) αποκατάστασης των γιατρών είναι μισό δις στην διετία! Οι περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων έχουν δικαιωθεί είτε από το Ελεγκτικό Συνέδριο είτε από το ΣτΕ. Ειδικότερα:
Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου
-Καθαρογράφτηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν από 1/8/12 (με τον νόμο 4093/2012) στους μισθούς και τις συντάξεις των εν ενεργεία και συνταξιούχων ιατρών του ΕΣΥ.
-Δικαιώνονται επίσης από την Ολομέλεια ΕΣ όλα τα ειδικά μισθολόγια: Ένστολοι, καθηγητές, ΑΕΙ , διευθυντές ΕΣΥ κλπ με αποφάσεις που θα δημοσιευθούν σύντομα
-Έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματική η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, δηλαδή ο τρόπος υπολογισμού της σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.
Οι αποφάσεις του ΣτΕ
Το Συμβούλιο Επικρατείας έχει αποφασίσει:
– Τον Ιούνιο του 2015 πως οι περικοπές συντάξεων που επιβλήθηκαν με το μνημόνιο 2 από τον Αύγουστο του 2012 είναι αντισυνταγματικές
-Τον Ιούνιο του 2014 πως είναι αντισυνταγματικές οι αντίστοιχες μειώσεις μισθών και συντάξεων των ένστολων
-Το Δεκέμβριο 2013 αντισυνταγματικές έκρινε, με δύο αποφάσεις του, το Μισθοδικείο τις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών( από Αύγουστο 2012) , καθώς επίσης έκρινε ότι το 25% του εισοδήματος των δικαστών πρέπει να είναι αφορολόγητο, όπως είναι και στους βουλευτές. Κατόπιν αυτών, οι αποδοχές των δικαστών επανέρχονται στο καθεστώς προ του δευτέρου Μνημονίου (Ιούλιος 2012).
-Τον Δεκέμβριο του 2015 δικαιώθηκαν επίσης οι καθηγητές ΑΕΙ από την Ολομέλεια του ΣτΕ
-Εκκρεμούν οι αποφάσεις για προσφυγές μελών του ΝΣΚ που δικαιώθηκαν ήδη από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Ποιες προσφυγές εκκρεμούν
Εκκρεμούν οι προσφυγές σε πιλοτικές δίκες στην Ολομέλεια του ΣτΕ:
-Προσφυγή για μισθούς γιατρών του ΕΣΥ με πρόκριμα όμως την απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου. Αν υπάρξουν αντίθετες αποφάσεις μεταξύ των δυο δικαστηρίων το θέμα θα λύσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.
-Καθηγητών ΤΕΙ, που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές οι δικές τους περικοπές, αφού απολαμβάνουν το ίδιο καθεστώς με τους καθηγητές των ΑΕΙ. Οι τελευταίοι έχουν υποβάλλει νέες προσφυγές με τις οποίες ζητούν την εφαρμογή της απόφασης που τους δικαίωσε.
Νέες προσφυγές
Ήδη όμως η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων οδηγεί:
-Δικαστές να ζητούν τα αναδρομικά τους από το Μισθοδικείο (από το οποίο έχουν ήδη δικαιωθεί) ενώ οι μισθοί τους έχουν επανέλθει στα επίπεδα του 2012. Κάποιοι ήδη έχουν προχωρήσει σε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του δημοσίου
-Ένστολους να προσφεύγουν κατά και του νέου μισθολογίου τους, το οποίο ΔΕΝ επανέφερε τους μισθούς τους στα όρια που διέταξε η ολομέλεια του ΣτΕ!

Τσακαλώτος: «Χρειαζόταν η νέα ανακεφαλαιοποίηση, γιατί οι προηγούμενες απέτυχαν»


tsakalotos_vouli
Στην παραδοχή ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προκλήθηκε και από την περίφημη… σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης προχώρησε, ενώπιον της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε επερώτηση της ΝΔ για την αναγκαιότητα της νέας ανακεφαλαιοποίησης, επιχείρησε αρχικά να αποδώσει τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ωστόσο στο τέλος παραδέχθηκε ότι η ανακεφαλαιοποίηση έγινε και «για τη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αλλαγή των συσχετισμών εντός και εκτός Ελλάδας».
«Χρειαζόταν η νέα ανακεφαλαιοποιήση, γιατί οι προηγούμενες απέτυχαν. Γιατί η κινδυνολογία που υπήρχε επιδείνωσε την κατάσταση. Χρειαζόταν η ανακεφαλαιοποίηση και για τη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση για την αλλαγή συσχετισμών εντός και εκτός Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα 5,7 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία, καθώς το 75% των χρημάτων είναι σε μορφή «CoCos».
«Το 75% των 5,7 δισ. ευρώ είναι σε CoCos, που σε πέντε χρόνια θα μας αποδώσουν 1,6 δισ. ευρώ. Το 25% της επένδυσης είναι σε μετοχές, που η τιμή τους θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε, δε, ότι τα CoCos θα αποδίδουν προς τα δημόσια ταμεία 8% της αξίας τους κάθε χρόνο.
Νωρίτερα, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση», ενώ ο κ. Μάκης Βορίδης μίλησε για πολιτικές, οικονομικές και ποινικές ευθύνες.





hellasforce

Γεννηματά: «Ούτε ο αγροτικός κόσμος θα επιβιώσει, ούτε η χώρα θα προχωρήσει»


gennimata_fofi

«O Πρωθυπουργός έδειξε σήμερα ότι επιθυμεί το οριστικό διαζύγιο με τους αγρότες», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε σημερινή της δήλωση αναφορικά με τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων.
Όπως τονίζει η κυρία Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας «για τα προβλήματα που ο ίδιος με την πολιτική του δημιούργησε, περιορίστηκε ξανά σε προεκλογικού τύπου υποσχέσεις, χωρίς περιεχόμενο».
«Έτσι ούτε ο αγροτικός κόσμος θα επιβιώσει, ούτε η χώρα θα προχωρήσει», καταλήγει στην ανακοίνωσή της πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα συναντηθεί αύριο το πρωί στις 11.00, κατόπιν δικού της αιτήματος, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.




hellasforce

ΝΑ ΣΥΝΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΕΛΛΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ… «ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ!»


Στην χώρα του παραλόγου που λέγεται Ελλάδα, κάνεις δεν σκέφτεται τις επιπτώσεις από μια πολύ πιθανή σύγκρουση Ρωσίας Τουρκίας και τι συνέπειες θα έχει αυτή για την ευρύτερη περιοχή μας και κανείς δεν ασχολείται με το θέμα, ενώ ο αιφνίδιος θάνατος κάποιου τραγουδιστή απασχόλησε πολλές ώρες την ελληνική φθοροποιό επικαιρότητα.
Δηλαδή ενώ χτυπούν καμπάνες, εμείς, πάμε για…εκδρομή!
Δημοσίευμα της Whashigtontimes εκτιμά ότι ο Πούτιν παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την Τουρκία και την παρασύρει σε μια σύγκρουση στα συρο-τουρκικά σύνορα, προκειμένου να πετύχει αναμέτρηση των δυο κρατών.
Όπως αναφέρεται ανώτατο στέλεχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ότι οι ένοπλες δυνάμεις των δυο χωρών παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα στα τουρκο-συριακά σύνορα και σε ορισμένες περιπτώσεις σε απόσταση λίγων μόλις χιλιομέτρων η μια από την άλλη. Ηδη η Γερμανία έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της για την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, ενώ ανώτερος Γερμανός διπλωμάτης δήλωσε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να πληρώσει το τίμημα για ένα πόλεμο που θα έχει ξεκινήσει η Τουρκία.
Σύμφωνα με το Spiegel, Βερολίνο και Βρυξέλλες θεωρούν υπεύθυνη την Άγκυρα για την κλιμάκωση και εκτιμούν ότι δεν είναι σε θέση να επικαλεστεί το άρθρο 4 της συνθήκης της Συμμαχίας. Άλλωστε η Τουρκία έχει επικαλεστεί ήδη το άρθρο 4 στην περίπτωση της Συρίας, και για τον λόγο αυτό επέστρεψαν οι Patriot στο τουρκικό έδαφος.
Ωστόσο το σημαντικό από την ιδρυτική συνθήκη του ΝΑΤΟ είναι το άρθρο 5, το οποίο εγγυάται ότι εάν μια χώρα του ΝΑΤΟ δεχθεί επίθεση, θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων των χωρών μελών. Όμως ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, ανέφερε ότι για να υπάρξει συμμαχική αντίδραση θα πρέπει η Τουρκία να έχει δεχθεί πρώτη επίθεση.
Είναι γεγονός πως η κατάσταση περιπλέκεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, με άμεση συνέπεια την αύξηση στην ροή των προσφύγων. Ήδη στην Τουρκία μιλούν για ένα καινούργιο κύμα από… 6 εκατομμύρια!!! Σκεφτείτε τι θα γίνει αν εκραγεί πόλεμος Ρωσίας Τουρκίας. Δεν θα μπορούμε τότε ούτε καν να μετράμε τα εκατομμύρια προσφύγων από όλες τις πλευρές που θα πέσουν σαν τις «ακρίδες», σε μια ουσιαστικά αφύλακτη χώρα.
Αλλά το κυριότερο είναι η προστασία της εθνικής μας ακεραιότητας που σίγουρα θα τεθεί σε άμεσο κίνδυνο. Ο «τρελός σουλτάνος» σε αντιπερισπασμό σε μια άμεση σύγκρουση με την Αρκούδα δεν αποκλείεται, αντίθετα είναι πιο πιθανό, να θελήσει να ξεσπάσει προς την δική μας πλευρά.
Στην περίπτωση αυτή ποιος θα μας υποστηρίξει ? Ένα ΝΑΤΟ που μάλλον θα σφυρίζει αδιάφορα, ή μια Αμερική που το μόνο που θα «καίγεται» θα είναι να προστατέψει την βάση της στην Σούδα ?
Ποιος θα μας βοηθήσει στην επερχόμενη θύελλα ???
Δεν θέλω να προκαταβάλω κανένα, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να δω κανένα άλλο παρά την Ρωσία του Πούτιν, που για δικούς της λόγους θα έχει πολλά ερείσματα για να συμπαρασταθεί στην χώρα μας.
Αλλά ποια χώρα ? Μια Ελλάδα που βρίσκεται υπό γερμανομνημονιακή κατοχή, με μια Γερμανία που θα καίγεται για την Τουρκία ?
Ερωτήματα καυτά και όχι φανταστικά!
Για όνομα του Θεού, να συνέρθουμε γιατί τα σύννεφα πυκνώνουν και εμείς νομίζουμε πως… έχει λιακάδα!
heiladakis
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr






hellasforce

Μύθοι οι Ισχυρισμοί της Τουρκικής Προπαγάνδας για «αποστρατικοποίηση» νήσων του Αιγαίου!


?
Πάντως το ρητό που κυκλοφορεί «Κάνε όνειρα Αχμέτ για το Καστελόριζο …Εδώ κάνει κουμάντο ο Στρατός» εξακολουθεί να ισχύει 2
Απάντηση στην τουρκική προπαγάνδα περί αποστρατικοποίησης του Αιγαίου
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Και ξαφνικά, με την εισαγωγή του θέματος περιπολιών των ΝΑΤΟϊκών πλοίων στο Αιγαίο, η Άγκυρα εμφάνισε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου (και δη της Ρόδου) από όπου και ζήτησε την εξαίρεση των… ΝΑΤΟϊκών περιπολιών, ενώ λίγες ημέρες πριν ούτε λίγο ούτε πολύ, απαγόρευσε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος να εφοδιαστεί στην Ρόδο για ανεφοδιασμό και να συνεχίσει την πορεία του στο Ιράν μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου (στα πλαίσια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν).
Και η απαγόρευση αυτή έγινε επειδή το πρωθυπουργικό σκάφος ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία και οι πιλότοι του είναι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας…!!!
Είναι σύνηθες φαινόμενο –ιστορικά καταγεγραμμένο- σε οποιαδήποτε ελληνοτουρκική πολιτική ή διπλωματική «επαφή» η Τουρκία να αποπειράται την διαστρέβλωση της πραγματικότητας μέσω θρασύτατων παρεμβάσεών της, είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης του Αιγαίου.
Κι αυτό, όχι επειδή υπήρξε η συγκεκριμένη τουρκική απαίτηση – απαγόρευση προς το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά επειδή έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σε μία περίοδο συνεχών «παρεμβάσεων» στο Αιγαίο (θάλασσα, νησιά και αέρα) από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την αδιάφορη (έως λίαν επικίνδυνη) για την εθνικά θέματα συγκυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου.
Το συγκεκριμένο θέμα, λοιπόν, διαιρείται σε 3 μέρη:
1) Αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου και της Σαμοθράκης.
Η ουδετεροποίηση τους οριζόταν από το άρθρο 4 παρ.3 της β΄ Σύμβασης της Λωζάννης.
Η αποστρατιωτικοποίηση τους ορίζεται σαφέστατα από τη Συνθήκη του Μωντρέ (20/7/1936) με την οποία αναθεωρήθηκε η β΄ Σύμβαση της Λωζάννης που αφορούσε το καθεστώς των Στενών.
Η Τουρκία απέκτησε πλήρη κυριαρχία στα Στενά ,αλλά ήρθη και η ουδετεροποίηση της Λήμνου και της Σαμοθράκης.
Το ομολογεί ο τότε Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ρουστή Αράς που στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση την 31/7/1936 δήλωνε:
“ Οι διατάξεις που αναφέρονται στα νησιά Λήμνος και Σαμοθράκη, τα οποία ανήκουν στην γείτονα και φίλη Ελλάδα και τα οποία ήσαν αποστρατιωτικοποιημένα ,βάσει των διατάξεων της Συνθήκης της Λωζάννης, καταργούνται και αυτές από τη Σύμβαση του Μωντρέ.
Με την ευκαιρία αυτή φαίνεται ακόμα μία φορά ένα από τα χαρακτηριστικά της Νέας Τουρκίας:
να ευχόμαστε για τους φίλους μας αυτό που ευχόμαστε για εμάς και να μην ευχόμαστε στους φίλους μας αυτό που εμείς θεωρούμε ως άδικο. ”
Η δυνατότητα επαναστρατικοποίησης των 2 νήσων αναγνωρίσθηκε και από τρίτους με πρώτη τη Μ. Βρετανία.
2) Αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων
Με το άρθρο 15 της Συνθήκης της Λωζάννης η Τουρκία παραιτήθηκε από κάθε δικαίωμα και τίτλο από τα 14 νησιά που κατείχε η Ιταλία και από τις νησίδες “τις εξαρτώμενες από αυτά”.
Όλα αυτά εκχωρήθηκαν από τη Ιταλία στην Ελλάδα με το άρθρο 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων της 10/2/1947.
Η εκχώρηση προέβλεπε και αποστρατιωτικοποίηση τους.
Στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, η Τουρκία δεν είχε καμία συμμετοχή. Επομένως η διάταξη για την αποστρατιωτικοποίηση (παράρτημα ΧΙΙΙ Δ” της Συνθήκης ) ισχύει μόνο ως προς την Ιταλία σύμφωνα με 3 βασικές αρχές του Διεθνούς δικαίου:
α) Από τις διεθνείς συνθήκες δεν μπορούν να δημιουργηθούν δικαιώματα ή υποχρεώσεις υπέρ ή κατά τρίτου κράτους που δεν συνέπραξε σε αυτές.
β) Αν έπροκειται να δημιουργηθεί δικαίωμα υπερ ενός τρίτου μη συμμετέχοντος σε διεθνή συνθήκη κράτους θα έπρεπε να κατονομάζεται ρητώς ,τόσο το κράτος ,όσο και του δικαίωμα υπέρ αυτού.
γ) Κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να γεννηθεί υπέρ ενός κράτους από διεθνή συνθήκη την οποία δεν επικύρωσε.
veteranos1
3) Αποστρατιωτικοποίηση των λοιπών νήσων του Αιγαίου και ειδικά της Λέσβου, Σάμου, Χίου και Ικαρίας για τις οποίες το άρθρο 13 της Συνθήκης της Λωζάννης απαγόρευε την οχύρωση και επέτρεπε την διατήρηση στρατιωτικών δυνάμεων “στον συνήθη αριθμό των διά την στρατιωτική υπηρεσία καλούμενων, οι οποίοι μπορούν να εκγυμνάζονται επί τόπου ως και δύναμη χωροφυλακής και αστυνομίας…”.
Η μη αποστρατιωτικοποίηση των νήσων αυτών στηρίζεται στις εξής διατάξεις:
α) Άρθρο 60 παρ.2 της Συνθήκης της Βιέννης (1969) περί του “δικαίου των συνθηκών”:
“Ουσιώδης παραβίαση ενός εκ των μερών ,παρέχει το δικαίωμα ….στο ειδικά θιγόμενο μέρος λόγω της παραβιάσεως ,όπως επικαλεσθεί αυτή ως λόγο αναστολής εφαρμογής της συνθήκης , στο σύνολο της ή εν μέρει στις μεταξύ αυτού και του παραβιάσαντος την συνθήκη κράτους, σχέσεις. ”
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ΟΛΕΣ τις παραβιάσεις από τους Τούρκους:
Περίοδος 1923-1940
– Στις 2/10/1923 η τουρκική κυβέρνηση περιόρισε τα αστικά δικαιώματα των Ελλήνων αποκλείοντας τους από την πολιτική ζωή και τις δημόσιες υπηρεσίες και εξαναγκάζοντας ξένες εταιρείες να αντικαταστήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων με Τούρκους (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Τον Οκτώβριο του 1923 συνελήφθησαν και απελάθησαν 64 Έλληνες πρόκριτοι της Τενέδου (Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Οι κλάσεις 1923-25 της Ίμβρου μεταφέρθηκαν στην Μ. Ασία (Παράβαση άρθρου 14 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Το 1926 με τον Αστικό Κώδικα επιβλήθηκε υποχρεωτικά ο πολιτικός γάμος στην ελληνική
μειονότητα (Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Με τον νόμο 2007/1932 απαγορεύτηκε η εξάσκηση 32 επαγγελμάτων στους Έλληνες (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Με τον νόμο 1934 υποχρεώθηκαν οι ομογενείς να τουρκοποιήσουν τα επώνυμά τους (Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Με τον νόμο 2782/1936 απαγορεύθηκε στα μειονοτικά ιδρύματα να αποκτούν πρόσθετα ακίνητα με αγορές ή διαθήκες (Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Από το σχολικό έτος 1936-37 υποχρεωτικά όλα τα μαθήματα στα ελληνικά σχολεία διδάσκονταν στα τουρκικά (Παράβαση άρθρου 41 Συνθήκης της Λωζάννης)
Κατά την διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου
-Τον Μάϊο του 1942 η Τουρκία επιστράτευσε 20 κλάσεις μή μουσουλμάνων με σκοπό την εξόντωση τους με την μέθοδο των ταγμάτων εργασίας.Η πτώση του Στάλινγκραντ και η γερμανική υποχώρηση τους έσωσε γιατί η Τουρκία αντελήφθη ότι άλλαξε η φορά του πολέμου και τους απέλυσε (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Επιβλήθηκε ειδική εξοντωτική φορολογία (Varlik Vergesi) με τον νόμο 11/11/1942 στους μή μουσουλμάνους,χωρίς να υπάρχει δικαίωμα εφέσεως (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
Περίοδος 1949-1963
– Με τον νόμο 5404/1949 η διαχείρηση των μειονοτικών ιδρυμάτων υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων και έτσι έχασαν την αυτοτέλειά τους (Παράβαση άρθρου 40 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Ομάδα Τούρκων χωρίς αφορμή στις 28/8/1955 κατέστρεψε τους Ναούς Παναγίας Νεοχωρίου και Ταξιαρχών Στενής,μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας που αδρανούσε (Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Την νύκτα 6ης προς 7ης Σεπτεμβρίου 1955, ο τουρκικός όχλος με την ανοχή και καθοδήγηση των Αρχών προέβη σε πρωτοφανείς ωμότητες και εγκληματικές πράξεις κατά της ελληνικής μειονότητας με συνέπεια την δολοφονία 15 Ελλήνων, τον βασανισμό αλλων εκατοντάδων, την πυρπόληση 29 εκκλησιών και την λεηλασία άλλων 46, την λεηλασία 3.000 ελληνικών οικιών και 4.368 καταστημάτων, την βεβήλωση νεκροταφείων και οστεοφυλακίων, την καταστροφή τάφων πατριαρχών (Παραβίαση στοιχειώδους ανθρωπισμού και παράβαση άρθρων 38 και 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Την διάλυση τον Απρίλιο του 1958 της Ελληνικής Ένωσεως,κατάσχεση των περουσιακών της στοιχείων και κατάληψη της έδρας της (Παράβαση άρθρων 38 και 40 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Την αναίτια απέλαση 67 προκρίτων της ελληνικής μειονότητας απο το 1957 μέχρι το 1959 (Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)
Κατά το έτος 1964
Με τον νόμο 8459/18.2.1964 τίθεται :
– Απαγόρευση στους ομογενείς μαθητές να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα ακόμα και στα
διαλείμματα (Παράβαση άρθρων 38,39,41 Συνθήκης της Λωζάννης)
– Απαγόρευση πρωινής προσευχής στα ελληνικά σχολεία (Παράβαση άρθρων 40,43)
– Από τον Μάρτιο του 1964 οι τουρκικές αρχές άρχισαν μαζικές απελάσεις Ελλήνων της Πόλης
(περίπου 30.000). Η αστυνομία κατέσχεσε τα υπάρχοντά τους και τους απέλασε αυθημερόν (Παράβαση άρθρου 39)
– Με τον νόμο 5681/10.4.1964 τίθεται απαγόρευση λειτουργίας του Πατριαρχικού Τυπογραφείου που λειτουργούσε από το 1627 (Παράβαση άρθρου 40)
– Τον Μάιο του 1964 τίθεται απαλλοτρίωση 8.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εδαφών στην πεδιάδα Σχοινουδίου της Ίμβρου για να γίνουν ανοικτές αγροτικές φυλακές με αποζημίωση 1 τουρκικής λίρας ανά m2 και αυτά δεν καταβλήθησαν (Παράβαση άρθρου 14)
– Τον Ιούνιο του 1964 παύθηκαν 3 διευθυντές λυκείων και 41 διδάσκαλοι (Παράβαση άρθρου 41)
– Τον Σεπτέμβριο του 1964 απαγορεύθηκε η διακίνηση ελληνικών βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών στα σχολεία της μειονότητας (Παράβαση άρθρου 38)
– Απαγόρευση λειτουργίας θεολογικών σχολών (Παράβαση άρθρου 38,41)
– Με τον νόμο 6980/15.10.1964 τίθεται απαγόρευση του διορισμού στα ελληνικά σχολεία ομογενών αποφοίτων ελληνικών παιδαγωγικών ακαδημιών και της Θεολογικής Σχολής Χάλκης (Παράβαση άρθρου 41)
– Υποχρέωση των μαθητών της μειονότητας να λένε το πρωί «Είμαι Τούρκος και ευτυχής που γεννήθηκα Τούρκος» (Παράβαση άρθρων 38,43)
– Δήμευση των ελληνικών μειονοτικών σχολείων στην Ίμβρο. Το ημιγυμνάσιο μετατράπηκε σε οικοτροφείο για σπουδαστές από την Τουρκία (Παράβαση άρθρων 14,40,41)
– Με την απόφαση 6/3801 της 2/11/1964 του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου απαγορεύθηκαν στους ομογενείς οι δικαιοπραξίες και η αγορά ακινήτων (Παράβαση άρθρων 38, 39)
Μετά το έτος 1965
– Το 1966 άρχισαν νέες απαλλοτριώσεις στην Ίμβρο για την δημιουργία κρατικού αγροκτήματος. Μέχρι το 1968 είχαν απαλλοτριωθεί 27.354 στρέμματα αντί ευτελούς τιμήματος (Παράβαση άρθρων 14, 38, 39)
– Ενεργοποιήθηκε εποικισμός της Ίμβρου από 3.000 Τούρκους, ανεγέρθηκαν οικισμοί και παραχωρήθηκε καλλιεργήσιμη γη στους εποίκους.
β) Άρθρο 2 παρ.3 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ-Τελική πράξη Ελσίνκι της 1/8/1975:
“Απαγόρευση προσφυγής στη βία ή στην απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας των κρατών”.
Η Τουρκία έχει κατ” επανάληψη χρησιμοποιήσει τη βία και κυρίως την απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Επομένως η χώρα μας είχε και έχει κάθε δικαίωμα άμυνας με κάθε τρόπο -και με τον εξοπλισμό των νήσων για να αποφύγει απόβαση των Τούρκων.
γ) Άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ:
Καθιερώνει δικαίωμα ατομικής ή συλλογικής νόμιμης άμυνας σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης και αν πρόκειται για ιεράρχηση αξιών που θεσπίζονται από το Διεθνές Δίκαιο.
Επομένως η Ελλάδα που απειλείται από την 4η Στρατιά του Αιγαίου, η οποία είναι ανεπτυγμένη στις ακτές του Αιγαίου και διαθέτει και μεγάλο αριθμό αποβατικών σκαφών, έχει κάθε δικαίωμα νόμιμης άμυνας.
Το δικαίωμα αυτό έχει αναγνωρισθεί από τη Νομική Υπηρεσία του ΝΑΤΟ και το αποδέχθηκε διϋπουργικό όργανο της Administration των ΗΠΑ.
veteranos2
Αλλά το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας ξεκαθαρίστηκε απόλυτα με τη Συμφωνία για τη μείωση των συμβατικών δυνάμεων στην Ευρώπη (C.F.E) της 19/11/1990 με την οποία αναγνωρίσθηκε ότι η Ελλάδα έχει δικαίωμα να διατηρεί στρατό και να εξοπλίζει τα νησιά Σάμο, Χίο, Λέσβο, Ικαρία όπως επίσης να εξοπλίζει και τα Δωδεκάνησα.
Τώρα, αν η τουρκική πλευρά θέλει να μιλήσουμε για παραβιάσεις Συνθηκών, καλό θα ήταν να κοιτάξει τα πεπραγμένα της κι έπειτα ας έρθει… Όσο για τους Έλληνες πολιτικούς, επειδή τα γραπτά μένουν για να τα διαβάζουμε, καλό θα ήταν να διαβάζουν για να είναι προετοιμασμένοι και να αποστομώνουν σε κάθε ευκαιρία την τουρκική θρασύτητα…
Σημειώσεις
1) Πηγή: «Θράκη-Η Έπαλξη του Ελληνικού Βορρά», συγγραφέας: Γ. Μαγκριώτης
2) Πηγή: «Τι στοίχισε στην Ελλάδα η πολιτική των ίσων αποστάσεων», συγγραφέας: Ι. Χολέβας
Veteranos