Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Διπλωματικό θρίλερ Τουρκίας - Γερμανίας...


Νέα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας προκλήθηκε με αφορμή την κράτηση για λιγότερο από μία ώρα της αντιπροέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου, Αϊσενίρ Μπαντσεκαπιλί στο αεροδρόμιο της Κολωνίας. Ο...
Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών, Μεβολούτ Τσαβούσογλου να δράσει, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις.

Η Aysenur Bahcekapili, αντιπρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου, κρατήθηκε προσωρινά από την αστυνομία του αεροδρομίου της Κολωνίας, επειδή υπήρχε ένα πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά της έγγραφα. Το περιστατικό έγινε την Δευτέρα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο περιστατικό σε ομιλία του σήμερα και τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να προβεί σε αντίποινα σε περίπτωση που οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό δεν υποστούν κυρώσεις. «Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής αυτής της χώρας να περιμένει με τις ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντίποινα εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Πολλοί τρομοκράτες κυκλοφορούν άνετα στην Ευρώπη παρότι η Τουρκία έχει απαιτήσει την έκδοσή τους», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, φανερά εκνευρισμένος.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η αντιπρόεδρος της Βουλής έχασε το διαβατήριό της και το τουρκικό προξενείο της προμήθευσε με ένα προσωρινό έγγραφο για τη μετακίνησή της. Η γερμανική αστυνομία, ωστόσο, δεν δέχτηκε -αρχικώς- το έγγραφο, με αποτέλεσμα η κυρία Bahcekapili να αποσυρθεί στο αρμόδιο γραφείο και να ελεγχθεί.

«Δεν δέχονταν το προσωρινό διαβατήριο. Παρότι τους είπα ότι είμαι η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής και βουλευτής, εκείνοι μου απάντησαν ότι “αυτό δεν μας ενδιαφέρει”. Τότε πήγαν εμένα και την αδελφή μου στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου όπου μας κράτησαν για 45 λεπτά παρότι τους είπαμε ότι θα χάναμε το αεροπλάνο. Ήμουν έξαλλη», δήλωσε η ίδια στα τουρκικά ΜΜΕ. Μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στην ΕΕ λέγοντας πως «"αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση; Δεν θέλουμε τέτοια Ε.Ε” τους φώναξα και αυτοί με απείλησαν για να σωπάσω».

Η τουρκική βουλή χαρακτήρισε απαράδεκτο το συγκεκριμένο επεισόδιο και το καταδίκασε επισήμως...





nonews news

ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ! H ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ...βίντεο



 Ο κανόνας για τα πυραυλικά οπλικά συστήματα, ανεξαρτήτως προέλευσης (είτε δυτικής είτε Σοβιετικής/ρωσσικής κλπ), είναι η απροβλημάτιστη και έτοιμη για "χρήση" εγγύηση για μια περίοδο δεκαετίας. Το γεγονός οφείλεται, στο ότι τα σύγχρονα πυραυλικά συστήματα, όπως π.χ. τα αντιαεροπορικά Patriot & S-300, χρησιμοποιούν στερεά καύσιμα, η συνοχή των οποίων, "χαλάει" με συνέπεια να εμφανίζονται κενά και αλλοίωση στην πυκνότητά τους. Το πρόβλημα λύνεται με επιθεώρηση και επανα-πιστοποίηση καυσίμων και πυραυλοκινητήρων, που εξασφαλίζει την απροβλημάτιστη λειτουργία των βλημάτων για επιπλέον δέκα χρόνια. 
Το παραπάνω, αποτελεί από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους των Ελληνικών ΕΔ, καθώς πυραυλικά συστήματα (αντιαεροπορικά, πύραυλοι αέρος/αέρος, αέρος/εδάφους-επιφανείας της ΠΑ, επιφανείας/επιφανείας του ΠΝ, ρουκέτες πυροβολικού κ.α.) τα οποία αποκτήθηκαν την δεκαετία του 2000, απαιτούν την προαναφερθείσα επιθεώρηση, επανα-πιστοποίηση, προκειμένου να συνεχίσουν να υπηρετούν χωρίς προβλήματα ή/και ρίσκο για την ασφάλεια ανθρώπων και μηχανών για επιπλέον δέκα χρόνια.
Στην περίπτωση που δεν γίνουν οι παραπάνω ενέργειες, δεν σημαίνει αχρήστευση του όπλου, σημαίνει όμως έλλειψη εγγύησης σε περίπτωση επιχειρήσεων, για τη σωστή λειτουργία αυτού (του όπλου). Το παρακάτω βίντεο, μας δείχνει τι μπορεί να συμβεί, όταν δεν τηρούνται οι οδηγίες των κατασκευαστών.
του Αλέξανδρου Πορτοκάλη





voice news

ΡΑΓΔΑΙΕΣ εξελίξεις!Πάμε για νέα υπόθεση Οτσαλάν;..



O Τούρκος υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου, ζητά την άμεση έκδοση των Τούρκων αξιωματικών από τη χώρα μας ,δίνοντας μάλιστα τελεσίγραφο ενώ χαρακτήρισε τους οκτώ αξιωματικούς "πραξικοπηματίες" και είπε:"επιθυμία μας είναι η άμεση έκδοση των ανθρώπων αυτών στην Τουρκία".Οι εξελίξεις ωστόσο στην υπόθεση των οκτώ αξιοματικών,σίγουρα δεν βοηθούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που κρέμονται από μία κλώστη.
‘’Τη Δευτέρα η ελληνική δικαιοσύνη αρνήθηκε την έκδοση τριών άλλων στρατιωτών προκαλώντας την οργή της Άγκυρας. Η απόφαση για τους υπόλοιπους δύο τούρκους στρατιώτες θα ληφθεί εντός της εβδομάδας’’,αναφέρει άρθρο γερμανικής εφημερίδας.






voice news

Γιατί ο Ερντογάν θέλει να επιδεινώσει τις σχέσεις του με την Ελλάδα… Θα Αποτολμήσει… Χωρίς Προστάτες η Τουρκία


%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b1%ce%b9%ce%bf
«ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…»
Ο Σάββας Καλεντερίδης αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο Ερντογάν θα επιδιώξει να επιδεινώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ; «ΘΑ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…;»
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ: «ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ…;»
Η Τουρκία δεν έχει προστάτες. Μήπως αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί…;
Όταν ο Σουλτάνος Ερντογάν γνωρίζει ότι η Αμερική και η Ευρώπη προωθούν το διαμελισμό της χώρας του, όταν βλέπει ότι οι σχέσεις του με τη Ρωσία είναι στο ναδίρ, όταν συνειδητοποιεί ότι χάνει το παιχνίδι στη Μέση Ανατολή… μήπως η μόνη λογική λύση θα είναι να στραφεί στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και ενδεχομένως στην πρόκληση θερμού επεισοδίου…; Ο χρόνος θα δείξει…

Τότε οι Τούρκοι Τόλμησαν… Μήπως τώρα θα Ξανατολμήσουν…;


%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%b1
Κρίση των Ιμίων ήταν η ένοπλη αμφισβήτηση της Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 1996 από την Τουρκία, με αφορμή την προσάραξη πλοίου στις βραχονησίδες των Ιμίων.
Κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης αυτής κρίσης, οι δύο χώρες μετέφεραν στρατιωτικές δυνάμεις γύρω από τα Ίμια και τις ανέπτυξαν φτάνοντας κοντά στην ένοπλη σύρραξη. Τελικά με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, και κυρίως των ΗΠΑ, η ένταση εκτονώθηκε και οι δύο χώρες απέσυραν τους στόλους τους.

ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ…ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ


%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1
ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ
Κυριολεκτικά χαμός έγινε σήμερα το απόγευμα στην τουρκική βουλή, καθώς άναψε συζήτηση για τα ελληνικά νησιά και νησίδες του ανατολικού Αιγαίου που οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι είναι τουρκικά.
Συγκεκριμένα την συζήτηση άναψε η βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Tanju Özcan, και συνέχισε ο βουλευτής της περιοχής Tekirdağ, (Ραιδεστού), Emrew köprülü, που επιτέθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση καταγγέλλοντας την ότι παρέδωσε… «πεσκέσι» τα νησιά αυτά που είναι τουρκικά στην Ελλάδα.
Απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαούσογλου, ο όποιος ανέφερε ότι τα νησιά αυτά δεν δόθηκαν στην Ελλάδα με την συνθήκη της Λωζάνης αλλά με την συνθήκη των Παρισίων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, (πάλι καλά που το ήξερε).
Τα πνεύματα τα όμως άναψαν και άλλο καθώς η δήλωση του ΤσαΒούσογλου δεν θεωρήθηκε επαρκής και οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος άρχισαν να φωνάζουν, σηκώθηκαν όρθιοι και ήρθαν στα χέρια με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, καθώς οι μεν κατηγορούσαν τους δε σαν προδότες.
Δηλαδή με… λίγα λόγια δυο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχερώνα.
Πέραν όμως τούτου στα σοβαρά δημιουργείται έντεχνα κλίμα έντονης πίεσης προς επέμβαση της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά, κάτι που σίγουρα θα ανάψει άλλη φωτιά που πολύ δύσκολα θα σβήσει.
Να είμαστε σε επαγρύπνηση και να πάψουν οι ηλιθιότητες περί φασιστών και περί επικοινωνιακής πολιτικής για την επίσκεψη στην Ρω, και άλλα κουραφέξαλα, γιατί μάλλον έρχεται θύελλα και εμείς… «αγρόν ηγοράζουμε».
Το καταλάβατε ???
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr



hellasforce

EKTAKTO! GREXIT!! Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει!!!


grexit
Η επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics για την Ευρώπη, Τζένιφερ ΜακΚέον προειδοποιεί ότι το χρέος θα παραμείνει εξαιρετικά μη βιώσιμο, παρά τα μέτρα και χαρακτηρίζει πολύ αισιόδοξη την εκτίμηση του ESM για μείωση του χρέους έως το 2060.
Μάλιστα, η Capital Economics εμμένει στην άποψή της ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει το Grexit και η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει!
Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το τρίτο πρόγραμμα. «Tο Eurogroup έκανε κάποια πρόοδο, αλλά παραμένει κάθετα αντίθετο στη διαγραφή χρέους που χρειάζεται η Ελλάδα. Και με το ΔΝΤ ακόμη απρόθυμο να μετάσχει στο πρόγραμμα, παρατείνεται ο κίνδυνος αυτό να καταρρεύσει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάλυσή της.
Σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τονίζει ότι το μέγεθός του αλλά και η μέση ωρίμανσή του παραμένουν αμετάβλητα.
«Η άρση της αύξησης του επιτοκιακού περιθωρίου κατά 200 μονάδες βάσης, που αντιστοιχεί σε 11,3 δισ. ευρώ των ελληνικών δανείων, θα εξοικονομήσει στην κυβέρνηση 226 εκατ. ευρώ ή περίπου 0,2% του σημερινού ΑΕΠ. Ομως, η εξοικονόμηση αυτή δεν θα γίνει πριν από τα μέσα της δεκαετίας του 2020», αναφέρει η ανάλυση της Capital Economics.
Συνολικά, ο ισχυρισμός του ESM ότι τα μέτρα θα μειώσουν κατά 20% του ΑΕΠ το χρέος έως το 2060 φαίνεται εξαιρετικά αισιόδοξος και πιθανόν βασίζεται στην εκτίμηση ότι η ανακοίνωση θα προκαλέσει αντίδραση των αγορών. Οι αγορές μέχρι στιγμής δεν έχουν πειστεί, αναφέρει ακόμη η ΜακΚέον.
«Ακόμη κι αν αυτά τα μέτρα εξυπηρετήσουν τη μείωση της αναλογίας του χρέους κατά 20%, θα παραμείνει εξαιρετικά μη βιώσιμο σε σύγκριση με το βασικό σενάριο της αύξησης στο 250% έως το 2060, όπως ανέφερε το ΔΝΤ τον Μάιο», υπενθυμίζει η οικονομολόγος. Η ίδια αποδίδει σε αυτό, εν μέρει και το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
Ανέφικτα τα πλεονάσματα που ζητούν οι δανειστές
Σε ό,τι αφορά τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%, τον οποίο επαναβεβαίωσε το Eurogroup, η Capital Economics υπενθυμίζει τη θέση του ΔΝΤ ότι αυτός είναι ανέφικτος.
«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει δίκιο. Τέτοια πλεονάσματα είναι ασυνήθιστα και φαίνονται ιδιαίτερα ανέφικτα με δεδομένη την παρατεταμένα αδύναμο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα», αναφέρει η ανάλυση.
Αν οι Ευρωπαίοι δανειστές επιμείνουν στη διατήρηση αυτού του στόχου, όπως δείχνουν οι τελευταίες τους δηλώσεις, τότε το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν επιπλέον μακροπρόθεσμα μέτρα λιτότητας, τονίζει η Capital Economics.
«Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι αυτό είναι μη αποδεκτό. Μάλιστα, ακόμη πασχίζει να εφαρμόσει ήδη συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις για να ολοκληρώσει την καθυστερημένη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος που είναι απαραίτητη, αλλά όχι επαρκής, προϋπόθεση προκειμένου η ΕΚΤ να αρχίζει να αγοράζει τα ομόλογά της».
Αργά ή γρήγορα θα επέλθει Grexit
Ολα αυτά σημαίνουν ότι υπάρχει δρόμος ακόμη για να εξασφαλιστεί η στήριξη του ΔΝΤ, που χρειάζεται προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη συμβολή της Γερμανίας στο ελληνικό πρόγραμμα, συμπεραίνει η οικονομολόγος.
«Και με τα κουρέματα χρέους να έχουν αποκλειστεί, διατηρούμε την άποψή μας ότι η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη και θα χρεοκοπήσει αργά ή γρήγορα», καταλήγει η Capital Economics.




hellasforce

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ! «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ»!!!


5711127ac3618803288b45ed

Νέο χαστούκι στο «Σουλτάνο»!
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρέσβης επί τιμή, Σιουκρού Ελεκντάγ, στον δημοσιογράφο Ουγούρ Ντουντάρ, περιστρέφεται γύρω από το θέμα του γεωπολιτικού προσανατολισμού της Τουρκίας, που τίθεται εν αμφιβόλω, μετά τις εξαγγελίες του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για ένταξη της Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης.
Τα διαλαμβανόμενα στη συνέντευξη, ακριβής μετάφραση της οποίας ακολουθεί, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αν ληφθεί υπ” όψιν ότι ο Σιουκρού Ελεκντάγ είναι από τα πιο δυνατά διπλωματικά και πολιτικά μυαλά της Τουρκίας.
Σημειωτέον ότι υπηρέτησε ως πρέσβης στην Ουάσιγκτον, όπου έθεσε τα θεμέλια του τουρκικού λόμπι στις ΗΠΑ, ενώ ένα από τα σημαντικά επιτεύγματά του είναι το «Δόγμα των Δυόμιση Πολέμων», το οποίο εισηγήθηκε και έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας και από τις Τουρκικές Ένοπλές Δυνάμεις (ΤΕΔ).
Πρόκειται για το δόγμα με βάση το οποίο οργανώθηκαν οι ΤΕΔ τη δεκαετία του 1990, για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής, πολεμώντας αυτόνομα σε δυόμιση πολεμικά μέτωπα, ένα με την Ελλάδα, ένα με τη Συρία και μισό με τους Κούρδους.
Υπό αυτή την έννοια, η ανάλυση του Ελεκντάγ και οι προειδοποιήσεις του προς τον Ερντογάν, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της Τουρκίας προς τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, σε βαθμό που μας δίνεται το δικαίωμα να υποθέσουν αν οι προθέσεις Ερντογάν είναι πραγματικές ή αν απλώς απειλεί τη Δύση, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, για λόγους διαπραγμάτευσης.
Κατόπιν αυτών, καλό θα είναι οι Έλληνες αναλυτές να μελετήσουν πιο ψύχραιμα την κατάσταση και να αναθεωρήσουν ίσως της απόψεις που θέλουν την Τουρκία να επιτίθεται οσονούπω στην Ελλάδα.
Αν μη τι άλλο, μια χώρα που αποπειράται έστω και σε επίπεδο δηλώσεων και εκδήλωσης προθέσεων, να αλλάξει τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της και να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, δεν ανοίξει πολεμικό μέτωπο με μια χώρα του ΝΑΤΟ.
Σιουκρού Ελεκτνάγ: Αν η Τουρκία γίνει μέλος στον Οργανισμό Συνεργασίας Σαγκάης θα υποστεί βιβλικές καταστροφές
Συνέντευξη του πρέσβη Σιουκρού Ελεκντάγ στον δημοσιογράφο Ουγούρ Ντουντάρ
Αγαπητοί αναγνώστες,
Στην τεταμένη ατμόσφαιρα, όπου διαφαινόταν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποφάσιζε να παγώσει προσωρινά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, η δήλωση του πρόεδρου Ερντογάν “ότι συζήτησε με τον πρόεδρο του Καζακιστάν Νουσρουλτάν Ναζάρμπαγιεβ και τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν την ιδέα να συμμετέχει η Τουρκία στον Οργανισμό Συνεργασίας Σαγκάης” σε συζήτηση με δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Ουζμπεκιστάν, έφερε στην κορυφή της επικαιρότητας το ερώτημα “H Τουρκία στρέφεται προς την Ασία;”
Ο Οργανισμός Συνεργασίας Σαγκάης έχει μια δομή που δίνει βάση στην ασφάλεια, αποτελείται από αυταρχικά κράτη και επικεντρώνεται σε ζητήματα που αφορούν συνοριακές διαμάχες και στην πρόληψη της τρομοκρατίας. Ο εν λόγω οργανισμός δεν έχει εμφανίσει καμία πρόοδο στο στόχο που έχει θέσει για δημιουργία μιας κοινής αγοράς και ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των χωρών που τον απαρτίζουν. Από την άποψη αυτή, δεν μοιάζει ακόμη με έναν οργανισμό που έχει παρόμοια λειτουργία και δράση με την ΕΕ και θα πορεί να καλύψει τη θέση της. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος Ερντογάν παρουσιάζει τον Οργανισμό Συνεργασίας Σαγκάης ως μια σοβαρή επιλογή που θα μπορέσει να αντικαταστήσει την επιλογή της ΕΕ.
Για το λόγο αυτό, στη συζήτηση που θα κάνουμε με τον σοφό διπλωμάτη, συνταξιούχο πρέσβη Σουκρού Ελέκνταγ, θα αναζητήσω μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα “Αν αποτελεί ο Οργανισμό Συνεργασίας Σαγκάης μια εναλλακτική λύση για τηνΤουρκία”.
Αξιότιμε κ Ελέκνταγ, τι θα κερδίσει και τι θα χάσει η Τουρκία αν γίνει μέλος στον Οργανισμό Συνεργασίας Σαγκάης;
(UD): Ας υποθέσουμε ότι η Τουρκία αποχωρεί από το ΝΑΤΟ. Τι θα χάσει σε αυτή την περίπτωση;
ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
(ŞE): Μια εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση, θα έχει δυο βασικά αποτελέσματα:
Πρώτον, θα διακοπούν οι σχέσεις της Τουρκίας με το Δυτικό κόσμο. Γιατί η συμμαχία του ΝΑΤΟ, εκτός από τα ζητήματα που αφορούν σε θέματα ασφάλειας, αποτελεί επιπλέον τον πιο σημαντικό πολιτικό δεσμό μεταξύ Τουρκίας και Δύσης.
Δεύτερον, θα δεχτούν σοβαρό πλήγμα οι σχέσεις της Τουρκίας με τα κράτη μέλη της ΕΕ. Διότι τα τρία τέταρτα των 27 κρατών μελών της ΕΕ είναι μέλη του ΝΑΤΟ.
Αυτά σημαίνουν ότι η αποκοπή της Τουρκίας από το Δυτικό κόσμο καθώς και ο τερματισμός των σχέσεών της με την ΕΕ, θα έχουν ως αποτέλεσμα η Τουρκία να υποστεί σοβαρές ζημιές σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ασφάλειας. Διότι το μισό εξωτερικό εμπόριο της Τουρκίας είναι με την ΕΕ. Το 75% των ξένων επενδύσεων που γίνονται στην Τουρκία, προέρχονται από την ΕΕ, και το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών έρχεται απο την Ευρώπη. Αν προσθέσουμε και τις ΗΠΑ στα παραπάνω, τότε δημιουργείται μια τεράστια οικονομική και εμπορική πηγή από την οποία επωφελείται η χώρα μας. Αν η Τουρκία συμμετάσχει στον ΟΣΣ και στρέψει την πλάτη της σε αυτήν την πηγή, θα υποστεί καταστροφικές ζημιές που θεν θα μπορέσει να τις αναπληρώσει από αλλού. Αν δώσω ένα αριθμητικό παράδειγμα, η κατάσταση θα φανεί έντονα. Το ύψος των εξαγωγών της Τουρκίας το 2015 ήταν 61,6 δισ στις χώρες της ΕΕ και μόνο 7,5 δις στις χώρες του ΟΣΣ. Σε σύγκριση με αυτό, οι εισαγωγές απο ΕΕ είναι 79 δις και απο ΟΣΣ 47.5 δις. Στην περίπρωση αυτή, το έλλειμμα εξωτερικού εμπορίου με την ΕΕ είναι 17,4 δις, ενώ με τον ΟΣΣ είναι 40 δις δολάρια. Αν λάβουμε δε υπ’ όψιν ότι το 75% των ξένων επενδύσεων στη χώρα μας προέρχονται απο την Ευρώπη, βλέπουμε το αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί η Τουρκία σε περίπτωση που χάσει την αγορά της ΕΕ.
(UD): Για να αναπτυχθεί και να πλουτίσει η Τουρκία, πρέπει να κάνει περισσότερες επενδύσεις και εξαγωγές και να έλξει περισσότερους τουρίστες. Με τους αριθμούς που παραθέσατε, είναι ολοφάνερο ότι η επιλογή του ΟΣΣ δεν θα προσφέρει στην Τουρκία αυτές τις ευκαιρίες. Γιατί λοιπόν ο ο πρόεδρος Ερντογάν μπορεί και λέει “ Αν ενταχθούμε στον ΟΣΣ, θα πάρουμε μια ανάσα”;
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΣΣ
(ŞE): Όσον αφορά τον ΟΣΣ, θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ατομικές ελευθερίες, η ελευθερία του τύπου, η δημοκρατία, είναι αξίες που δεν έχουν και πολύ σημασία για τον ΟΣΣ. Από αυτήν την κατάσταση πηγάζει το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ερντογάν λέει “ Αν ενταχθούμε στον ΟΣΣ θα πάρουμε μια ανάσα”.
Σε μια περίοδο όπου η Δημοκρατία της Τουρκιας αντιμετωπίζει την πιο έντονη τρομοκρατική απειλή, το γεγονός ότι η ΕΕ προειδοποιεί την Τουρκία ότι δεν κινείται με τα παγκόσμια πρότυπα δικαίου και δικαιοσύνης, και ότι δεν πρέπει να καταπατούνται ελευθερίες κατά τη μάχη της ενάντια στην τρομοκρατία, εκνευρίζει τον πρόεδρο Ερντογάν και στρέφεται στον κόσμο της Ασίας, δηλαδή στον ΟΣΣ, όπου δεν θα γίνεται στόχος καμίας κριτικής στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως η ΕΕ και η Δύση, που δεν δείχνουν στην Τουρκία την κατανόηση που η ίδια περιμένει, έχει πλεόνασμα ανθρωπίνων αξιών και προτύπων Δικαιοσύνης και λειτουργίας του κράτους δικαίου. Η απομάκρυνση από την κοινές αξίες της ανθρωπότητας, θα μετατρέψει την Τουρκία σε μια διεφθαρμένη τριτοκοσμική χώρα και σε μια χώρα με σκοτεινό μέλλον. Για να το συνοψίσω, το να γίνει η Τουρκία μέλος του ΟΣΣ, ως εναλλακτική λύση, λόγω των προβλημάτων που έχει με την ΕΕ και της απογοήτευσης που βιώνει, είναι σαν να κάνει αυτό που λέμε “θυμώνω με τον άπιστο και παραβιάζω τη νηστεία μου”. Με λίγα λόγια, ο ΟΣΣ δεν λύνει κανένα πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιλογή για την Τουρκία!
(UD): Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε “Η διακοπή των σχέσεων με την ΕΕ θα προκαλέσει ζημιά στην Τουρκία, το παραδέχομαι, αλλά η ζημιά που θα προκληθεί στην Ευρώπη είναι 3-5 φορές μεγαλύτερη. Αν δεν υπάρξει η Τουρκία, οι πρόσφυγες που φεύγουν από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, θα εισβάλλουν στην Ευρώπη”. Είναι σωστή αυτή η άποψη;
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠ’ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ
(ŞE): Η πρώτη πρόταση αυτής της άποψης είναι εντελώς λανθασμένη! Η αποκοπή της Τουρκίας από την ΕΕ, θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην Τουρκία απ’ ότι στην Ευρώπη. Ο κύριος Γιλντιρίμ δεΝ λαμβάνει υπ” όψη του το γεγονός ότι μια αποκοπή, όπως εξήγησα και προηγουμένως, θα προκαλέσει πλήρη οικονομική κατάρρευση. Για το λόγο αυτό, η προσέγγιση της Άγκυρας στη βάση της λογικής “Αν τους πιέσουμε, η ΕΕ θα κάνει πίσω”, είναι εντελώς λανθασμένη. Όσο για τις απειλές του Προέδρου “Τι μας νοιάζει αν πείτε όλοι όχι, αν το παρατραβήξετε, θα ανοίξουμε τα σύνορα”, θεωρώ ότι τέτοιου είδους εκφράσεις, αποδυναμώνουν τον ισχυρισμό μας ότι “Δεχτήκαμε στη χώρα μας 3 εκτομμύρια Σύριους πρόσφυγες για ανθρωπιστικούς λόγους”. Επίσης πρέπει να σκεφτούμε ότι αν υλοποιηθεί αυτή η απειλή ως αμοιβαία επίδειξη δύναμης, θα προκαλέσει δραματικές και μη ανθρωπιστικές εξελίξεις. Είναι υπαρκτή η πιθανότητα, το Συμβούλιο Κορυφής στις 15-16 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, να κινηθεί με λογική και να μη λάβει υπ’ όψιν την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου για προσωρινό πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί την ΕΕ με σκληρή γλώσσα και να έρθει σε επαφή με τους ηγέτες της ΕΕ, για να εξασφαλίσει αυτό το ζήτημα. Στις συναντήσεις αυτές πρέπει να επιδείξει την πίστη της στην ανωτερότητα του νόμου και του Δικαίου και τη δέσμευσή της στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, χωρίς να προκαλέσει ζημιές στην στρατηγική της για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ούτως ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την υλοποίηση των διαπραγματεύσεων της συμφωνίας για το προσφυγικό, εξαλείφοντας τα μειονεκτήματά του.




hellasforce

Αποκαλύπτουμε.. ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ!!!


1047592564
ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναγνώρισε το ρόλο της χώρας του στην εμφάνιση του Daesh, απηχώντας τις απόψεις που εξέφρασε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, αλλά και ο διάδοχός του στο Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ. Τις απόψεις που όλα τα «συστημικά» ΜΜΕ προσπαθούν να καλύψουν με κάθε τρόπο!
Ο… πρεσβευτής της ειρήνης και της Δημοκρατίας, λίγο πριν αποχωρήσει ανοίγει τα μάτια σε ολόκληρο τον κόσμο και παραδέχεται ότι το τρομοκρατικό τέρας που ευθύνεται για την καταστροφή της Μέσης Ανατολής και τον θάνατο χιλιάδων θυμάτων στην Ευρώπη, την Αμερική και ευρύτερα σε όλο τον πλανήτη είναι δημιούργημα των ΗΠΑ.
«Κατά το σχεδιασμό της απάντησής μας [στο Daesh], αρνηθήκαμε να επαναλάβουμε ορισμένα από τα λάθη της εισβολής [στο Ιράκ] το 2003 που βοήθησαν στη δημιουργία την οργάνωση που ονομάστηκε ISIL σε πρώτη φάση», δήλωσε ο Ομπάμα, αργά χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής ομιλίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη βάση Πολεμικής Αεροπορίας MacDill στη Φλόριντα.
Πρόσθεσε ότι, αντί να στραφούν μόνο κατά της τρομοκρατικής ομάδας (γιατί άραγε δεν το έκαναν;), οι Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώθηκαν στην υποστήριξη των τοπικών δυνάμεων στο Ιράκ και τελικά κατασκεύασαν ένα διεθνή συνασπισμό από σχεδόν 70 έθνη, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων από τους γείτονες του Ιράκ.
«Και τότε κάναμε επίθεση εναντίον του ISIL τόσο στο Ιράκ όσο και τη Συρία, όχι με αμερικανικά τάγματα, αλλά με τις τοπικές δυνάμεις που υποστηριζόταν από τον εξοπλισμό μας και τους συμβούλους μας και, το σημαντικότερο, τις Ειδικές Δυνάμεις. Σε αυτή την εκστρατεία, χτυπήσαμε τον ISIL με πάνω από 16.000 αεροπορικές επιδρομές», σχολίασε ο Ομπάμα.
Ωστόσο συνέχισε να υποστηρίζει ότι μία ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα έχει ολέθριες συνέπειες, με τη δήλωσή του αυτή να απευθύνεται στον Ντόναλντ Τραμπ: ««Αν δράσουμε σαν να είναι ένας πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισλάμ, δεν θα χάσουμε μόνο περισσότερους Αμερικανούς από τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά θα πρέπει επίσης να παραβλέψουμε τις ίδιες μας τις αρχές που ισχυριζόμαστε ότι υπερασπίζόμαστε».

Ναυτική Ασκηση επίδειξης Ισχύος και Κυριαρχίας με προοπτική ΑΟΖ!!!

Η ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ-ΕλληνοΑιγυπτιακή 

untitled2

Οι Αρχηγοί Ελλάδας-Αιγύπτου στέλνουν μήνυμα στους ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Η Ελλάς επιστρέφει στις Ανοιχτές Θάλασσες
Μέσα σε μόλις 18 μήνες από την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου, ξεκίνησε η μεγάλη ναυτική Ασκηση  με όλες τις μεγάλες και μικρές μονάδες των δυο δυνάμεων να είναι εν πλω στην Μεσόγειο, στην μεγαλύτερη επίδειξη Ισχύος και ναυτικής Κυριαρχίας της Ελλάδος για πάνω από 40χρόνια!
Η τριμερής συμμαχία Ελλάδος-Αιγύπτου-Κύπρου προχωράει γοργά κι αποφασιστικά προς το απώτερο σκοπό που είναι η ΑΟΖ και η υπεράσπιση της, μέσω της αποτροπής ισχύος.
Οπως πρώτοι έχουμε αποκαλύψει βήμα – βήμα οι δύο ένοπλες δυνάμεις συνεργάζονται κι ασκούνται μαζί ώστε να υπάρχει πλήρης συντονισμός σε αέρα και θάλασσα!
Περιληπτικά για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής έχουμε
-Επαναφορά των αεροσκαφών επιτήρησης (ΑΦΝΣ) P-3 για την επίβλεψη των θαλάσσιων οδών (P-3 Orion. Δικαίωση Καμμένου η ενοχληση Τούρκων)
-Κοινή εκπαίδευση της Πολεμικης Αεροπορίας με την Αιγυπτιακή (Σε Ελλάδα κι Αιγυπτο)
-Την κοινή ναυτική άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 3/2016
-Συνεργασία και δουλειά για τις Ελληνικές Αμυντικές Βιομηχανίες (οι Αιγυπτιοι έχουν F-16 και Αμερικάνικο υλικο)

Οσο και να σκούζει ο Ερντογαν και τα Ελληνικά ΜΜΕ, όπως βλέπετε η Ελλάς μόνον απομονωμένη δεν είναι !





hellasforce

Η Αρμενική Εκκλησία κατέθεσε μήνυση εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


Το Καθολικάτο της Κιλικίας, της Αρμενικής Εκκλησίας, κατέθεσε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μήνυση για την επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της Αρμενικής Γενοκτονίας, σύμφωνα δημοσίευμα του Sputnik στην έκδοσή του για την Αρμενία.
 
Νωρίτερα οι εκπρόσωποι των Αρμένιων κληρικών προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο (της Τουρκίας) με αίτημα την επιστροφή του ακινήτου στην Αρμενική Εκκλησία, αλλά απορρίφθηκε.
«Ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια με γνώση  τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα πρέπει να συνεχίσουμε. Προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να επιστραφεί η δομή  της Καθολικάτου της Κιλικίας στην Αρμενική Εκκλησία που καταλήφθηκε από τους Τούρκους», είπε ο Καθολικός του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας Αράμα Ι.
Η κατοικία του Καθολικάτου της Κιλικίας στην πόλη Σις (οι Τούρκοι την μετονόμασαν σε Κοζάν) βρίσκεται στο έδαφος της σύγχρονης Τουρκίας.
Το 1921, μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, η Οθωμανική Κυβέρνηση έδωσε στους ιερείς του Καθολικού δύο ημέρες για να εγκαταλείψουν την επικράτεια, προβαίνοντας σε κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας των Αρμενίων.
Το Καθολικάτο μεταφέρθηκε πρώτα στην Ιερουσαλήμ, Χαλέπι, Δαμασκό και Κύπρο. Από το 1930, το Καθολικάτο του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας εδραιώθηκε στον Αντηλιά στο Λίβανο, σημειώνει το δημοσίευμα.





ethnika themata ellada

Με αγωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των διαδηλώσεων ο Ακιντζί



Με αγωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των διαδηλώσεων ο Ακιντζί
Λευκωσία: Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι παρακολουθεί με αγωνία τα τεκταινόμενα στα κατεχόμενα σε σχέση με τις διαδηλώσεις μετά το θανατηφόρο δυστύχημα της περασμένης εβδομάδας.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι αυτά που ζητούν οι φίλοι των μαθητριών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα και αφορούν μέτρα ασφαλείας στους δρόμους είναι απαιτήσεις όλων των Τουρκοκυπρίων.
Είναι καιρός να υλοποιηθεί η εθνική στρατηγική και τα μέτρα που αφορούν την ασφάλεια στους δρόμους, είπε ο κ. Ακιντζί, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερήσουμε την εφαρμογή τους».
Ανέφερε ακόμα ότι, παρά τις αλλαγές που επέφερε η “κυβέρνηση” στην ώρα έναρξης των μαθημάτων εντούτοις οι αντιδράσεις συνεχίζονται. Δεν μπορεί να αλλάξει η διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας, σημείωσε, προσθέτοντας ότι μπορεί ωστόσο να αλλάξουν οι ώρες, ενώ κάλεσε την “κυβέρνηση” να αναθεωρήσει την απόφασή της για τη μη αλλαγή της ώρας.
Η μη αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, σημειώνοντας παράλληλα τη σημασία εντός “ανοικτού και υγιούς” διαλόγου για το θέμα.









ethnika themata ellada

Συντάξεις Ιανουαρίου 2017: Θα καταβληθούν νωρίτερα - Δείτε τις ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία .

Συντάξεις Ιανουαρίου 2017: Θα καταβληθούν νωρίτερα - Δείτε τις ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

: Νωρίτερα, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2017, όπως άλλωστε συνηθίζεται κάθε χρόνο το Δεκέμβριο, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις στους λογαριασμούς τους πριν από τα Χριστούγεννα και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2016.
Αναλυτικά:
- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
- Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη.
- Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη.
- Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
- Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 29 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
- Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.


www.newsbomb.gr

Τρικλοποδιά δανειστών σε ακατάσχετο και αδήλωτα εισοδήματα


Τρικλοποδιά δανειστών σε ακατάσχετο και αδήλωτα εισοδήματα

Αδειάζουν την κυβέρνηση οι δανειστές σε δυο σημαντικές κυβερνητικές εξαγγελίες για τον ακατάσχετο λογαριασμό και τα αδήλωτα εισοδήματα... δύο σημαντικά διαρθρωτικά μέτρα κατά τη φοροδιαφυγής, που μπαίνουν στον πάγο. Το μαύρο χρήμα... θα παραμείνει μαύρο αφού η επιμονή των θεσμών απορρίπτει κάθε μέτρο της κυβέρνησης για να περιορίσει το φαινόμενο.
Με τον ακατάσχετο λογαριασμό η κυβέρνηση ευελπιστούσε να ενθαρρύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές και για τις καταχρεωμένες επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή κάνουν εισπράξεις σε ρευστό για να αποφύγουν κατασχέσεις. Τον ακατάσχετο λογαριασμό όμως δεν επιτρέπει το κουαρτέτο και έτσι χάνεται ένα κίνητρο για τη χρήση «πλαστικού χρήματος» και άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών, αφού οι εισπράξεις με «μαύρο χρήμα» θα εξακολουθούν να... προσελκύουν χιλιάδες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.
Οι δανειστές ζητούν να μην υπάρχει ειδική προστασία, αλλά αν κάποιος οφείλει σε δημόσιο, Ταμεία , τράπεζες, προμηθευτές και εργαζομένους, να μπαίνει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και η τύχη του να κρίνεται από τους πιστωτές του, όπως και για τους υπολοίπους. Εκ προοιμίου όμως οι δανειστές απορρίπτουν να μπαίνουν σε ρύθμιση για εξωδικαστικό συμβιβασμό και τα χρέη από παρακρατούμενους φόρους (ΦΠΑ, Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών κλπ) που θεωρούν πως δεν είναι χρέος του οφειλέτη, αλλά λεφτά των πελατών και των εργαζομένων του. Άρα για αυτά τα χρέη δεν θα υπάρχει προστασία, εκτός αν κάποιος μπει στην πάγια ρύθμιση και τα πληρώνει με 12 ή 24 δόσεις.
Έτσι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών υπαναχώρησε από την επιχειρηματολογία της και αποδέχθηκε την πεισματική απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών να μην προωθήσει το μέτρο του μερικώς ή ολικώς ακατάσχετου ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, παρά το γεγονός ότι το είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το «βήμα» της Δ.Ε.Θ. τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Παγώνει και η διασύνδεση ταμειακών με Taxis

Φρένο μπαίνει για άλλη μια φορά στην άλλη εξαγγελία της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών με τις πληροφοριακές υποδομές της Γ.Γ.Δ.Ε. (με το σύστημα TAXIS), μέτρο που θα περιόριζε τα φαινόμενα μη έκδοσης αποδείξεων και χρήσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Ήταν έτοιμο να νομοθετηθεί ήδη από τον Ιανουάριο, αλλά έχει «παγώσει» εδώ και 11 μήνες και παρά το γεγονός ότι κι αυτό είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται ότι το σχετικό άρθρο αφαιρέθηκε από το «πακέτο» των διατάξεων για το «πλαστικό χρήμα» όπου είχε αρχικά συμπεριληφθεί.

Ούτε αδήλωτα εισοδήματα

Το μέτρο για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων επίσης βρήκε τη διαφωνία των θεσμών που δεν δέχονται συντελεστή φορολόγησης κοντά στο 50% ή και λίγο χαμηλότερα για τα αδήλωτα κεφάλαια που θα δηλωθούν οικειοθελώς από Έλληνες φορολογούμενους. Ακόμη όμως και ένα πρόστιμο ή φορολόγηση του 50% - αν και σημαντικά χαμηλότερο από τα επίπεδα του 90%-120% που απαιτούσαν μέχρι πρότινος οι Θεσμοί - δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρό κίνητρο οικειοθελούς αποκάλυψης αποκρυφθέντων και αδήλωτων εισοδημάτων ειδικά δε μεγάλων χρηματικών ποσών που έχουν φυγαδευτεί σε τράπεζες του εξωτερικού. Γιατί απλά το κίνητρο απαλλαγής από τον εξονυχιστικό φορολογικό έλεγχο και από την ποινική δίωξη για την απόκρυψη πολύ μεγάλων ποσών, τα οποία θα προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις, καθίστανται ανίσχυρα όταν συνοδεύονται κι από την υποχρέωση καταβολής στο Δημόσιο του ήμισυ των δηλουμένων ποσών, όταν οι πιθανότητες να εντοπιστούν και να ελεγχθούν γι’ αυτά τα ποσά είναι πλέον μειωμένες.


www.newsbomb.gr

Ο Σόιμπλε «απασφαλίζει» και εκβιάζει την Ελλάδα: Ή μέτρα ή αλλιώς Grexit

Ο Σόιμπλε «απασφαλίζει» και εκβιάζει την Ελλάδα: Ή μέτρα ή αλλιώς Grexit
ΣΕ ΡΟΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΕΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΣ «ΑΒΑΝΤΕΣ» ΤΟΥ ΔΝΤ

 Κυνικός και με σαφές σχέδιο να συνεχιστεί η μονοκρατορία της Γερμανίας στους κόλπους της ΕΕ, ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σηκώνει επιδεικτικά το δάχτυλο σε 11 εκατ. Έλληνες πολίτες και τους εκβιάζει με τον πλέον ωμό τρόπο λέγοντάς τους: ή δέχεστε τα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που φτάνουν τα 4,5 δισ. ευρώ ή αλλιώς οδηγείστε σε Grexit.
Σε άκρως προκλητικό τόνο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά χθες, Τρίτη (06/12/2016): «Η αποστολή να φέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική πορεία, υπό τον όρο της συμμετοχής στη νομισματική ένωση, είναι –το παραδέχομαι– μακράς διαρκείας και πολιτικά φιλόδοξη».
Και πρόσθεσε ότι «όσο όμως οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα το επιθυμούν, γιατί συζητήσαμε και εναλλακτικές προτάσεις, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει», υπενθυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι τόσο το 2012 όσο και το 2015 είχε προτείνει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Επί της ουσίας, η σκληρή γραμμή Σόιμπλε υπαγορεύεται στην παρούσα χρονική στιγμή από το ότι η Γερμανία έχει εισέλθει σε τροχιά εκλογών, με την πλειονότητα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών του κόμματος Μέρκελ να θέλουν οπωσδήποτε την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αρνητικοί σε οποιαδήποτε ένδειξη χαλάρωσης έναντι της Ελλάδας.
Όσο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης; Ο κ. Σόιμπλε είπε, απλά, ότι «χρειάζεται περισσότερος χρόνος».


www.newsbomb.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΡΩΣΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!!!Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ!!!!



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΡΩΣΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!!!Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ!!!!

Μια κινητή ρωσική νοσοκομειακή μονάδα στο Χαλέπι, έγινε στόχος των Ισλαμιστών, και υπάρχουν νεκροί και τραυματίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΑΜ: "Κατά την διάρκεια επίσκεψης των γιατρών στην περιοχή, για να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους, ισλαμιστές χτυπήθηκαν την κινητή μονάδα, με αποτέλεσμα να έχουμε ως τώρα τρεις νεκρούς".







"Γνωρίζουμε ποιοι παρείχαν πληροφορίες στους μαχητές, ήξεραν τις συντεταγμένες της κινητής μονάδας", πρόσθεσε, "φωτογραφίζοντας" τους μαχητές της "αντιπολίτευσης".



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να αφήσει αυτό το χτύπημα να περάσει έτσι και ήδη, όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν επανδρωθεί και είναι έτοιμες να εξαφανίσουν τους τζιχαντιστές.










volcanotimes

ΠΑΓΩΣΕ η ΔΥΣΗ!Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ...


Σε νέες αποκαλύψεις προχωρούν τα Wikileaks, αυτή τη φορά ξεσκεπάζοντας τον Ερντογάν. 
Το δίκτυο διέρρευσε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία φαίνονται οι σχέσεις του γαμπρού του  Τούρκου προέδρου, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, με εταιρεία που εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από το ISIS.
Ενώ ο Αλμπαϊράκ αρνείται τα πάντα, τα email δίνουν αρκετά στοιχεία και συγκεκριμένα, υπάρχουν αποδείξεις ότι σχετίζεται με υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από εκπροσώπους του ISIS, της εταιρείας Powertrans, μάλιστα, είχει δώσει αποκλειστικό δικαίωμα εισαγωγής και εξαγωγής στη συγκεκριμένη εταιρεία. 
Επιπλέον, τα μηνύματα δείχνουν ότι ο ο Αλμπαϊράκ είχε γνώμη και για προσλήψεις και απολύσεις, ακόμα και για τους μισθούς, ενώ, στα μηνύματα υπάρχει και υλικό που αποδεικνύει ότι η τουρκική κυβέρνηση προσπαθούσε να προπαγανδίσει υπέρ του ΑΚΡ, του κυβερνώντος κόμματος. 






voice news

Δεν το ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οι ΤΟΥΡΚΟΙ!Δεν το χωράει ο νους τους..

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της Τουρκίας καθώς ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου να μην εκδόσει στην Τουρκία τους αξιωματικούς που κατηγορήθηκα πως συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα. 
Μόλις γνωστοποιήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου τα τουρκικά κανάλια έβγαλαν έκτακτα δελτία και μετέδιδαν την είδηση με κλίμα οργής και αγανάκτησης απέναντι στην Ελλάδα.Φυσικά και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δεν ήταν λιγότερο εριστική απέναντι στη χώρα μας.
Η ουσία είναι πως μόνο κατά μέτωπον αντιμετωπίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έχει πολλάκις προκαλέσει με τις δηλώσεις του.Και ας μην ξεχνάμε πως δεν είμαστε μόνοι μας απέναντι στην Τουρκία καθώς έχει ανοίξει ήδη πολλά μέτωπα.
Και όπως έγραψε για τους απέναντι ένας  Έλληνα της Μικράς Ασίας: :
Türkler’ e :
Yunan toprak kutsal. Toprağımızda basmayı asla becermeyeceksiniz. Sayısal üstünlükten korkmuyoruz. Biz, yunan ordunun mekanizmasına inanıyoruz. Ölüme kadar haklarımızı ve toprak bütünlüğünü savunacağız. Zafer bizim olacak.
Ne kadar zor olsa olsun, biz yeneceğiz. Biz daha güçlü, daha düzenliyiz.Türk ordunun incinebilir mevkileri biliyoruz. Onları vuracağız. Harp bittikten sonra zafer bizim olacak.
Biz uyardık. Seninle hiç bir sorun yok. İlerliyorsan, çok sert cevap veririz. Silahlarımız çok modern, çok kuvvetli, bu yüzden yaşamayacaksın. Silahın bırak ve harptan ayrıl. Şoför olursan, aracından uzaklaş ve ilerleme. İlerliyorsan, aracı yıkacağız.
Η ελληνική γη είναι ιερή. Δε θα καταφέρετε ποτέ να πατήσετε στο έδαφος μας. Η υπεροχή σε αριθμούς δεν μας φοβίζει. Οι Έλληνες έχουμε πίστη στα μέσα του ελληνικού στρατού. Θα υπερασπιστούμε μέχρι εσχάτων τα δικαιώματα και την εδαφική μας ακεραιότητα. Η νίκη θα είναι δική μας.
Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο ότι αν γίνει. Είμαστε πιο δυνατοί και πιο οργανωμένοι. Γνωρίζουμε τα ευαίσθητα σημεία του τουρκικού στρατού και θα χτυπήσουμε εκεί με τέτοια δύναμη και ισχύ πυρός που δεν θα έχει το κουράγιο και το ψυχικό σθένος να αντιδράσει. Με το τέλος αυτού του πόλεμου θα είμαστε οι νικητές.
Σε προειδοποιούμε. Δεν έχουμε τίποτε μαζί σου. Αν προχωρήσεις, θα απαντήσουμε πολύ σκληρά. Τα όπλα μας είναι υπερσύγχρονα, πάρα πολύ ισχυρά και δεν θα ζήσεις. Παράτα το όπλο σου τώρα και φύγε από τη μάχη. Αν είσαι οδηγός εγκατάλειψε το όχημα σου και μην προχωράς. Αν προχωρήσεις θα το καταστρέψουμε. 




voice news

Γκρεμίζεται το σύστημα! Παγκόσμια διαδικτυακή επανάσταση...


Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας διέταξε τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να εμποδίσουν την πρόσβαση των Ρώσων πολιτών στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, αφού, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών αποθηκεύονται σε εξωτερικό διακομιστή, και όχι εντός της χώρας, όπως προστάζει η εθνική νομοθεσία. 
Η Ρωσία, όμως, δεν είναι η μοναδική χώρα που απαγόρεψε την πρόσβαση σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων. 
Μερικά social media έχουν αποκλειστεί από το Πακιστάν, το Βιετνάμ και το Ιράν, ενώ, πρόσφατα, ακόμα και η Τουρκία απαγόρεψε την πρόσβαση. 
Ειδικά για τη γείτονα χώρα, αποτελεί έκπληξη καθώς είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ελπίζει ότι θα μπει στην Ε.Ε. 
Επιπλέον, και η Κίνα έχει περιορίσει την πρόσβαση, αφού Κινέζοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιήθηκαν για να συντονίσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. 
Αλλά και η Βόρεια Κορέα έχει ανάλογη πολιτική, πιο αυστηρή, καθώς έχει δημιουργήσει ένα εσωτερικό διαδίκτυο που δεν είναι συνδεδεμένο με εξωτερικές πηγές web.






voice news

ΒΟΜΒΑ για ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ και το ΔΑΝΕΙΟ των 7 δις που δεν του έδωσε ο ΠΟΥΤΙΝ...

Συνέντευξη έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στην οποία αποκάλυψε πολλά, όχι όμως τα πάντα.
Ο κος Χριστόφιας τόνισε με έμφαση πως είχε ζητήσει, με επιμονή, δάνειο από το Βλαντιμίρ Πούτιν (5-7 δις ευρώ) για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης του νησιού.
«Έχω τηλεφωνικές επικοινωνίες, τις αποκαλύπτω, που του έλεγα (Πούτιν) ότι θα υποχρεωθούμε εμείς οι οποίοι παλέψαμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα υποχρεωθούμε να κάνουμε το αντίθετο και δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο, δώστε μας αυτό το δάνειο, κι εγώ σου εγγυώμαι, ότι τα επόμενα 50 χρόνια οι Κύπριοι θα ευλογούν την Ρωσία, όποιος κι αν είναι Πρόεδρος της δημοκρατίας», αποκάλυψε ο κ. Χριστόφιας.
«Δεν το έκαμε, και νομίζω έσφαλε, γιατί μετά από αυτό, ενώ δεν ήθελε να κακοφανεί στους ταγούς της Ε.Ε. ένεκα οικονομικών συμφερόντων, του έκαναν το Κίεβο, του έκαναν την Ουκρανία, και στο τέλος της ημέρας βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ε.Ε. και του επέβαλαν και τιμωρητικά μέτρα», πρόσθεσε.
Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου αποκάλυψε ότι προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα όταν εκείνος έγινε πρωθυπουργός.
«Όταν ήρθε στην Κύπρο τον είδα σχεδόν 40 λεπτά τον Αλέξη και του τα είπα αυτά. Εγώ αντιμετώπισα αυτές τις δυσκολίες και κατά τη γνώμη μου, είναι δουλειά δική σου τι θα κάνεις, να προσέχεις», είπε χαρακτηριστικά.
Γράψαμε στην εισαγωγή μας πως ο Χριστόφιας αποκαλύπτει πολλά, όχι όμως όλα. Τι δε λέει; 
Τον ‘όρο’ που του έθεσε ο Πούτιν. Έναν όρο απλό θα έλεγε κανείς. 
Να αποκαλύψει η Κύπρος ποιοι είναι οι Ρώσοι πολίτες που κρύβουν ‘μαύρο’ χρήμα στην Κύπρο. Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας, πως η Κύπρος θεωρείτο (μέχρι και λίγα χρόνια πριν) το ‘πλυντήριο’ της Ευρώπης (ρόλο που έχει αναλάβει τώρα του Λουξεμμβούργο).
Ο κος Χριστόφιας λοιπόν αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία αυτά στον Πούτιν, ο οποίος και δεν προχώρησε στο δανεισμό της Κύπρου.
Δυστυχώς βλέπουμε πως το κακό της φυλής μας είναι δια-εδαφικό. Οι Κύπριοι αποδεικνύουν ότι είναι αδέλφια μας, καθώς έχουν και αυτοί το μεγάλο κακό του να έχουν πολιτικούς που δε λένε όλη την αλήθεια, αλλά μόνο τα κομμάτια εκείνα που τους συμφέρουν.






voice news

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Το ΄ξύλο της αρκούδας' ΤΡΩΝΕ οι ΤΟΥΡΚΟΙ στο ΑΙΓΑΙΟ... ΒΙΝΤΕΟ


Οι αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, είναι καθημερινό φαινόμενο. Υπάρχει όμως και ένα γεγονός που δεν έχει αναδειχτεί ιδιαίτερα. Αυτό είναι το ‘ξύλο’ που τρώνε οι Τούρκοι από τους Έλληνες ‘συναδέλφους’ τους.
Πρόσφατα στο Αιγαίο συνέβη το εξής αξιομνημόνευτο γεγονός (για προφανείς λόγους δεν γράφουμε όλες τις λεπτομέρειες) μεταξύ ενός Έλληνα πιλότου και του αντίστοιχου Τούρκου. Κατά τη διάρκεια κλειστής αερομαχίας (dogfight) ο πιλότος μας κλείδωσε τον Τούρκο, που σημαίνει πως αν πατούσε το κουμπί της εκτόξευσης πυραύλου θα τον σκότωνε. Ο Τούρκος πιλότος, σε πανικό, προχώρησε στη ρίψη chaff και flares, δηλαδή τα αντίμετρα αποφυγής, που ωστόσο όταν σε έχουν ‘κλειδώσει’ είναι σχεδόν αδύνατον να σώσουν τον  ‘κλειδωμένο’
Τα συμπεράσματα είναι τα εξής:
Αφενός μεν η ρίψη chaff και flares δείχνει πως τις κρίσιμες στιγμές οι πιλότοι μπορεί να χάσουν την ψυχραιμία τους, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ενός ατυχήματος (θυμηθείτε την περίπτωση του σμηναγού Ηλιάκη).
Αφετέρου δε αποδεικνύει στο ελληνικό ΓΕΑ πως οι Τούρκοι πιλότοι είναι νέοι και άπειροι χειριστές. Αποδεικνύεται δηλαδή το έλλειμμα προσωπικού (το έχουμε αναδείξει πολλές φορές) από τις διώξεις και τις φυλακίσεις του Ερντογάν.
Συνεπώς και ως κατακλείδα θέλουμε να τονίσουμε την ποιοτική υπεροχή των Ελλήνων πιλότων μας, παρόλο που ποσοτικώς υστερούμε.
Επιπλέον αναδεικνύει το θέμα των F-35 που θα καλύψουν σε μεγάλο βαθμό αυτό το έλλειμμα, λόγω της υπέρτερης τεχνολογίας τους σε σχέση με τα F-16.





voice news