Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Οσο η Μέρκελ αρνείται το «κούρεμα», η Ελλάδα πλησιάζει στo Grexit





Τι θα κάνει η Άνγκελα Μέρκελ με την Ελλάδα; Να μια ερώτηση που δεν ακολουθείται από μια ευθεία απάντηση. Άλλωστε, και η κυριακάτικη συνέντευξη της καγκελάριου στο ARD δεν προσέθεσε κάτι περισσότερο.
Το γεγονός ότι αρνήθηκε κατηγορηματικά το κλασικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και μετέθεσε τις συζητήσεις για το θέμα στο μέλλον, κάτι δείχνει. Το Business Insider αναφέρει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ζητήματα «κλειδιά»: να κατανοήσει η Γερμανία ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει το χρέος της και να κατανοήσει η Ελλάδα ότι όσο είναι μέσα στην Ευρωζώνη δεν θα μπορέσει να λύσει το θέμα.
Η Μέρκελ, στη συνέντευξη που έδωσε χθες, έκανε λόγο για διαγραφή χρέους που έχει γίνει ήδη στην Ελλάδα, απορρίπτοντας να γίνει ένα δεύτερο εντός της Ευρωζώνης. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που το ΔΝΤ προειδοποιεί πως με το νέο πρόγραμμα 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο στη χοάνη του χρέους. Οι υπολογισμοί του Ταμείου κάνουν λόγο για χρέος που θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ, αμέσως μετά τη λήξη του τριετούς προγράμματος της Ελλάδας (το 2018).
«Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο μόνος τρόπος να λυθεί η ελληνική κρίση, είναι να αποχωρήσει από το ευρώ, να επιστρέψει στη δραχμή και να εκμεταλλευτεί την υποτίμηση του νέου νομίσματος», αναφέρει το άρθρο και συμπληρώνει πως ενώ οι θεσμοί δεσμεύονται να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, δεν ξεχνούν να κάνουν ακριβή πλάνα για την έξοδό της από αυτό.
Τα χρήματα που έδωσε σήμερα η Ελλάδα, μέσω του προγράμματος-γέφυρα, στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν την σώζουν. Αντιθέτως, κάνουν πιο άμεση τη συμφωνία των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα, η Ελλάδα, μέσω του προγράμματος, θα κληθεί να αποδεχθεί τους όρους για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Οι Γερμανοί, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, πίεζαν την ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε bail in για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Κάτι τέτοιο θα έπληττε καίρια τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς οι περισσότερες καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες που ξεπερνούν το «μαξιλάρι» των 100.000 ευρώ ανήκουν σε επιχειρηματίες. Ένα πιθανό «κούρεμα» θα οδηγούσε πολλές επιχειρήσεις σε πτώχευση.
Για να καταλήξει το άρθρο πως η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση παρέμειναν «νομοταγείς» και ψήφισαν ό,τι συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες. Αυτή η πίστη θα χαθεί αν η Γερμανία και η Μέρκελ επιμείνουν πως για την αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών θα χρειαστούν και τα χρήματα των καταθετών.
Διονύσης Μαρίνος




PHGH:http://on-news.gr/

ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – Σκοπός της Εντολής Δολοφονίας της Ελλάδας .O Πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας!

cf86cebfceb2ceb5cf81ceb5cf83-ceb1cf80cebfcebaceb1cebbcf85cf88ceb5ceb9cf83-e28093-cf83cebacebfcf80cf8ccf82-cf84ceb7cf82-ceb5cebdcf84cebf
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – Η Εντολή στον Σόιμπλε για τη Δολοφονία της Ελλάδας Δόθηκε…
«Είναι προφανές ότι θα γίνει μια έξοδος. Και τότε είναι που η Ελλάδα θα πάει στη Ρωσία. Και από τη στιγμή που πάει στη Ρωσία, σε εκείνο το σημείο, αυτό που θα συμβεί είναι ότι η ευρωπαϊκή ηπειρωτική χώρα θα πάει σε μια άμεση βουτιά προς τα κάτω. Και αυτό στη συνέχεια θα διαμορφώσει τα πάντα».
«Εκεί οι Βρετανοί βασίζονται στον Ομπάμα, να προχωρήσει σε casus belli το οποίο θα είναι στην πραγματικότητα ένα βρετανικό casus belli. Η σωτηρία της κατάστασης θα είναι η αφορμή για τον πόλεμο. Η Ρωσία θα πάρει ένα τελεσίγραφο: είτε μας υποτάσσεσαι, ή θα πάμε σε πόλεμο. Οι Βρετανοί θα δημιουργήσου μια αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Προεδρίας των Ηνωμένων Πολιτειών και ο Ομπάμα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία».
«Αυτό είναι το σενάριο. Και το παιχνίδι εναντίον της Κίνας, είναι μέρος του ίδιου σχεδίου. Η υπόθεση είναι ξεκάθαρη. Το ερώτημα είναι: ποιος έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα; Και υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που έχουν τα κότσια να αντιμετωπίσουν αυτή την πραγματικότητα. Διότι, αυτό που πρόκειται να συμβεί, είναι ότι ξαφνικά τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, θα ξεκινήσουν πόλεμο».
«Αυτό που ο Σόιμπλε έκανε υπό τις διαταγές της βασίλισσας, θα είναι μέρος του προσχήματος. Η πολιτική της Βρετανικής Αυτοκρατορίας θα είναι, τότε, να κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Για τον οποίο η Ρωσία θα είναι έτοιμη. Αυτό θα σημαίνει την εξόντωση μεγάλου μέρους του ανθρώπινου είδους, αλλά η Βρετανική Αυτοκρατορία θέλει να μειώσει το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού ούτως ή άλλως.
«Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ας δούμε τι είδους κότσια και μυαλό μπορεί να έχουν οι άνθρωποι. Επειδή δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορούμε να κάνουμε πέρα από αυτό. Έχουμε να κάνουμε με αυτή την πρόκληση».



phgh:triklopodia.gr

Πώς η Goldman Sachs θησαύρισε από την ελληνική κρίση

golman
ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ …


ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 2000
Η επενδυτική τράπεζα έβγαλε δισεκατομμύρια από το ελληνικό κράτος βοηθώντας να κρυφτεί το πραγματικό μέγεθος του ελληνικού χρέους για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ και στη συνέχεια να το διπλασιάσει.
Με ένα άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Robert B. Reich, πρώην γραμματέας εργασίας των ΗΠΑ επί Κλίντον και καθηγητής Δημόσιας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια το βρώμικο παιχνίδι που στήθηκε κατά της Ελλάδας σε συνεννόηση με ντόπια συμφέροντα και προφανώς εν γνώσει των ελληνικών κυβερνήσεων. 
Μόνο για να μας βάλει στην ONE η Goldman Sachs – παραποιώντας τα νούμερα μέσω θολών swaps – πήρε νόμιμη αμοιβή πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ.
Το ρόλο της συγκεκριμένης εταιρείας αποκαλύπτει με άρθρο του ο πρώην γραμματέας εργασίας των ΗΠΑ.
Διαβάστε τι γράφει στην ιστοσελίδα του:
«Η ελληνική κρίση χρέους προσφέρει άλλη μια εικόνα της δύναμης της πειθούς και της αγριότητας της Wall Street, αν και αυτή λείπει από τους περισσότερους λογαριασμούς.
Η κρίση επιδεινώθηκε χρόνια πριν από μια συμφωνία με την Goldman Sachs, που κατασκευάστηκε από τον τρέχοντα διευθύνων σύμβουλό της, Lloyd Blankfein. Ο Blankfein και η ομάδα του βοήθησαν την Ελλάδα να κρύψει το πραγματικό μέγεθος του χρέους της και στη διαδικασία σχεδόν το διπλασίασαν. Και όπως με την αμερικανική δανειακή κρίση και την τρέχουσα κατάσταση πολλών αμερικανικών πόλεων, ο επιθετικός δανεισμός της Wall Street διαδραμάτισε σημαντικό, αν και λίγο αναγνωρισμένο, ρόλο.
Το 2001, η Ελλάδα αναζητούσε τρόπους για να αποκρύψει τα τεράστια οικονομικά προβλήματά της. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ απαιτούσε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να δείξουν βελτίωση των δημόσιων οικονομικών τους, αλλά η Ελλάδα όδευε προς τη λάθος κατεύθυνση. Στη συνέχεια, η Goldman Sachs ήρθε για τη διάσωση, οργανώνοντας ένα μυστικό δάνειο € 2.8 δισ. για την Ελλάδα, που μεταμφιέστηκε ως μια μη καταγεγραμμένη «ανταλλαγή νομισμάτων» -μια περίπλοκη συναλλαγή κατά την οποία το χρέος σε ξένο νόμισμα στην Ελλάδα μετατράπηκε σε εσωτερικής- υποχρέωσης νόμισμα χρησιμοποιώντας μια εικονική ισοτιμία της αγοράς.
Ως αποτέλεσμα, περίπου το 2 τοις εκατό του χρέους της Ελλάδας μαγικά εξαφανίστηκε από τους εθνικούς λογαριασμούς της.
Ο Χριστόφορος Σαρδελής, τότε επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στην Ελλάδα, περιέγραψε αργότερα τη συμφωνία στο Bloomberg ως «μια πολύ σέξι ιστορία ανάμεσα σε δύο αμαρτωλούς». Για τις υπηρεσίες της, η Goldman έλαβε ένα επιβλητικό ποσό€ 600 εκατομμύριων (793.000.000 δολαρίων), σύμφωνα με τον Σπύρο Παπανικολάου, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Σαρδελή το 2005. Αυτό ήταν περίπου το 12 τοις εκατό των εσόδων της Goldman από τη γιγάντια ομάδα εμπορικών και κεφαλαιακών επενδύσεων το 2001, η οποία σημείωσε πωλήσεις ρεκόρ τη συγκεκριμένη χρόνια. Η μονάδα διευθυνόταν από τον Blankfein.
Στη συνέχεια, η συμφωνία πήρε την κάτω βόλτα. Μετά τις επιθέσεις της 9/11, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν, με αποτέλεσμα μια μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα, λόγω της φόρμουλας που η Goldman είχε χρησιμοποιήσει για να υπολογίσει την αποπληρωμή του χρέους της χώρας στο πλαίσιο της ανταλλαγής. Μέχρι το 2005, η Ελλάδα όφειλε σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που είχε τεθεί στη συμφωνία, ωθώντας το εκτός βιβλίων χρέος της από € 2.800.000.000 σε 5.100.000.000. Το 2005, η συμφωνία αναδιαρθρώθηκε και αυτά τα € 5.100.000.000 σε χρέος κλειδώθηκαν. Ίσως όχι συμπτωματικά, ο Μάριο Ντάγκι, τώρα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ένας σημαντικός παίκτης στο τρέχων ελληνικό δράμα, ήταν τότε διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς τμήματος της Goldman.
Η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη αμαρτωλή. Μέχρι το 2008, οι λογιστικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέτρεπαν στα κράτη-μέλη να διαχειριστούν το χρέος τους με τα λεγόμενα off-market swaps επιτοκίων, ωθούμενα από την Goldman και άλλες τράπεζες της Wall Street. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η JPMorgan επέτρεψε στην Ιταλία να κρύψει το χρέος της, ανταλλάσοντας το νόμισμά σε μια ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία, δεσμεύοντας έτσι την Ιταλία για μελλοντικές πληρωμές οι οποίες δεν εμφανίζονταν στους εθνικούς λογαριασμούς της ως μελλοντικές υποχρεώσεις.
Αλλά η Ελλάδα ήταν σε χειρότερη κατάσταση και η Goldman ήταν ο μεγαλύτερος καταλύτης. Αναμφίβολα, η Ελλάδα υποφέρει από χρόνια διαφθορά και φοροδιαφυγή από τους πλούσιους της. Αλλά η Goldman δεν ήταν ένας αθώος θεατής: Παραγέμισε τα κέρδη της πιέζοντας την Ελλάδα μέχρι εκεί που δεν πάει, μαζί με μεγάλο μέρος του υπολοίπου της παγκόσμιας οικονομίας. Άλλες τράπεζες της Wall Street έκαναν το ίδιο. Όταν η φούσκα έσκασε, όλη αυτή η πίεση έριξε την παγκόσμια οικονομία στα γόνατα.
Ακόμη και με την παγκόσμια οικονομία να παραπαίει από τις υπερβολές της Wall Street, η Goldman προσέφερε στην Ελλάδα ένα άλλο μαγικό επινόημα. Στις αρχές Νοεμβρίου του 2009, τρεις μήνες πριν η κρίση χρέους της χώρας γίνει παγκόσμια είδηση, μια ομάδα της Goldman πρότεινε χρηματοδοτικό μέσο που θα έσπρωχνε το χρέος από το ελληνικό σύστημα υγείας στο μέλλον. Αυτή τη φορά, όμως, η Ελλάδα δεν τσίμπησε.
Όπως γνωρίζουμε, η Wall Street διεσώθη από τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Και κατά τα επόμενα έτη, οι τράπεζες έγιναν και πάλι κερδοφόρες και αποπλήρωσαν τα δάνεια διάσωσης τους. Οι τραπεζικές μετοχές έφτασαν στα ύψη. Η Goldman διαπραγματευόταν στα 53 δολάρια ανά μετοχή το Νοέμβριο του 2008. Τώρα αξίζει πάνω από $ 200. Στελέχη της Goldman και άλλων τραπεζών της Wall Street απόλαυσαν τεράστια πακέτα αποδοχών και προαγωγών. Ο Blankfein, τώρα Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman, κέρδισε $ 24 εκατομμύρια μόνο πέρυσι.
Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι στην Ελλάδα αγωνίζονται να αγοράσουν φάρμακα και τρόφιμα.
Υπάρχουν αναλογίες εδώ στην Αμερική, ξεκινώντας με τα ληστρικά δάνεια από την Goldman, άλλες μεγάλες τράπεζες, καθώς και τις χρηματοοικονομικές εταιρείες που είχαν συμμαχήσει με τα χρόνια που μεσολάβησαν ως την έκρηξη. Σήμερα, ακόμη και με τους τραπεζίτες να κάνουν διακοπές στα Hamptons, εκατομμύρια Αμερικανοί συνεχίζουν να αγωνίζονται με τον μετασεισμό της χρηματοπιστωτικής κρίσης όσον αφορά την απώλεια θέσεων εργασίας, την αποταμίευση και τα σπίτια.
Εν τω μεταξύ, πόλεις και πολιτείες σε ολόκληρη την Αμερική έχουν αναγκαστεί να μειώσουν τις βασικές υπηρεσίες επειδή είναι παγιδευμένες σε παρόμοιες συμφωνίες που τους πούλησαν τράπεζες της Wall Street. Πολλές από αυτές τις συμφωνίες αφορούσαν ανταλλαγές ανάλογες με αυτές που η Goldman πούλησε στην ελληνική κυβέρνηση. Και όπως οι διαβεβαιώσεις που έκανε προς την ελληνική κυβέρνηση, η Goldman και άλλες τράπεζες, διαβεβαίωσαν τους δήμους ότι τα swaps θα τους άφηναν να δανείζονται φθηνότερα από ό, τι αν στηρίζονταν στα παραδοσιακά ομόλογα σταθερού επιτοκίου –ενώ υποβάθμιζαν τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν. Στη συνέχεια, καθώς τα επιτόκια υποχώρησαν και τα swaps κατέληξαν να κοστίσουν πολύ περισσότερο, η Goldman και οι άλλες τράπεζες αρνήθηκαν να αφήσουν τους δήμους να αναχρηματοδοτηθούν χωρίς να πληρώσουν βαριά τέλη για να καταγγείλουν τις συμφωνίες.
Πριν από τρία χρόνια, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων του Ντιτρόιτ έπρεπε να πληρώσει στη Goldman και άλλες τράπεζες πρόστιμα συνολικού ύψους 547 εκατομμυρίων δολαρίων για να τερματίσει τα δαπανηρά επιτόκια των swaps. Σαράντα τοις εκατό των λογαριασμών νερού του Ντιτρόιτ εξακολουθούν να πηγαίνουν για την εξόφληση του πέναλτι. Οι κάτοικοι του Ντιτρόιτ, το νερό των οποίων έχει κλείσει, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν, δεν έχουν ιδέα ότι η Goldman και άλλες μεγάλες τράπεζες είναι υπεύθυνες. Ομοίως, το σχολικό σύστημα στο Σικάγο, του οποίου ο προϋπολογισμός έχει ήδη κοπεί μέχρι το κόκαλο-πρέπει να πληρώσει πάνω από $ 200 εκατομμύρια σε πρόστιμα λόγω τερματισμού σε μια συμφωνία με τη Wall Street που είχε τα σχολεία στο Σικάγο να πληρώνουν 36.000.000 δολάρια το χρόνο σε συμβάσεις ανταλλαγής επιτοκίων.
Μια συμφωνία που περιλάμβανε συμβάσεις ανταλλαγής επιτοκίων που η Goldman έκανε με το Όκλαντ, Καλιφόρνια, περισσότερο από μια δεκαετία πριν, κατέληξε να κοστίζει στην πόλη περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, αλλά η Goldman αρνήθηκε να επιτρέψει στο Όκλαντ να αποχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν έπαιρνε $ 16 εκατομμύρια τέλος ειδοποίησης τερματισμού –αναγκάζοντας το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει ψήφισμα για να μποϊκοτάρει την Goldman. Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια συνέλευση των μετόχων σχετικά με αυτό, ο Blankfein εξήγησε ότι ήταν εις βάρος των συμφερόντων των μετόχων να σκίσουν μια έγκυρη σύμβαση.
Η Goldman Sachs και άλλες μεγάλες τράπεζες της Wall Street είναι μάστερ στην πώληση περίπλοκων συμφωνιών, υπερβάλλοντας για τα οφέλη τους και ελαχιστοποιώντας το κόστος και τους κινδύνους. Έτσι κερδίζουν γιγαντιαίες αμοιβές. Όταν ένας πελάτης μπαίνει σε μπελάδες,-είτε ο πελάτης είναι Αμερικανός ιδιοκτήτης σπιτιού, μια πόλη των ΗΠΑ, ή η Ελλάδα- η Goldman κάνει την πάπια και κρύβεται πίσω από νομικές διατυπώσεις και τα συμφέροντα των μετόχων.
Οι οφειλέτες που έχουν πρόβλημα είναι σπάνια άμεμπτες, φυσικά: Ξόδεψαν πάρα πολύ και ήταν αφελείς ή ανόητοι αρκετά για να αγοράσουν το παραμύθι της Goldman. Η Ελλάδα προσκάλεσε τα δικά της προβλήματα, όπως έκαναν πολλοί Αμερικανοί ιδιοκτήτες ακινήτων και δήμοι.
Αλλά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η Goldman ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Ήξερε περισσότερα για τους πραγματικούς κινδύνους και το κόστος των επενδυτικών σχεδίων που πρότεινε, από εκείνους που τα έκαναν δεκτά. «Είναι ζήτημα ηθικής», είπε ο μέτοχος κατά τη συνάντηση της Goldman όπου προέκυψε το Όκλαντ. Ακριβώς.
*Robert B. Reich, πρώην γραμματέας εργασίας και καθηγητής Δημόσιας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.



phgh:triklopodia.gr

Επίκειται Επανάσταση – Οι Έλληνες είναι εξαγριωμένοι! (βίντεο)

sygentrosi_laos

Πως πουλάς τον θάνατο της δημοκρατίας, στη γενέτειρα της δημοκρατίας;

Σύντομα τα αρπακτικά θα κυνηγήσουν τον ορυκτό και φυσικό πλούτο της Ελλάδας, θα την αποστραγγίξουν εντελώς. Οι επιθυμίες των Ελλήνων όπως φάνηκε στο δημοψήφισμα, αγνοήθηκαν…





phgh:triklopodia.gr




Τελικά ποιος θα μας πάρει τα σπίτια; Αποφασίσατε; | Ατζέντα 21


2015-07-19_095612
Το μυστήριο τόσων χρόνων για το ποιος θα μας πάρει τα σπίτια – οι “δεξιοί” ή οι “αριστεροί” – φτάνει τελικά στο τέλος του.

Πολύ σύντομα, θα ξέρουμε ποιος θα μας πάρει το σπίτι…
Στις 22 Ιουλίου η βουλή επανέρχεται για μία ακόμα φορά για το σκληρότερο μέτρο του τρίτου Μνημονίου. Είναι η καθοριστική ψηφοφορία για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας που θα πετάξει έξω από τα σπίτια όλους τους οφειλέτες. “Βουβές δίκες” – Δίκες χωρίς μάρτυρες.
Είναι ο λόγος που οι δικηγόροι είχαν απεργήσει όταν η προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση προσπάθησε να το περάσει, αλλά τελικά ανέλαβε το τσιράκι των παγκοσμιοποιητών που λέγεται Τσίπρας να το επαναφέρει από… αριστερά!
Με το νέο μέτρο θα επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Ίσως τώρα “εξηγείται” γιατί όλες οι μέχρι τώρα υπαγωγές στο νόμο Κατσέλη είχαν δύο φάσεις: Την προσωρινή και την τελική, που θα έφερνε και το πολυπόθητο ‘κούρεμα’ των χρεών, κάτι που οι περισσότεροι που υπάχθηκαν στο νόμο θα έβλεπαν μετά από μερικά χρόνια.

Τώρα όμως όλα υπέρ των τραπεζών

Οι Τράπεζες αποκτούν συμμετοχή στη διανομή του πλειστηριάσματος ακόμα και με την προσημείωση υποθήκης, χωρίς να είναι αναγκασμένες να την έχουν τρέψει  σε υποθήκη: «Από τις προτεινόμενες διατάξεις ενδέχεται να προκληθεί απώλεια εσόδων του Δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, λόγω της αποδυνάμωσης των ισχυόντων σήμερα προνομίων τους στις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης».  Τούτο ομολογούν δημόσια και οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης: «Η εν λόγω απώλεια εσόδων θα αναπληρώνεται από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού και των ανωτέρω φορέων κατά περίπτωση»! 
Δίνουν προνόμια στις Τράπεζες και στη συνέχεια αναζητείται η κάλυψη αυτής της συνειδητής δημοσιονομικής απώλειας πάλι μέσω προδήλως νέων φορολογικών ρυθμίσεων σε βάρος του πολίτη αυτής της χώρας!

 Είναι η Ατζέντα 21, ηλίθιε!

Παραφράζοντας για μια ακόμα φόρα τον τίτλο του βιβλίου του Μπογιόπουλου «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε», θα λέγαμε ότι το μυστήριο καθώς τώρα θα αρχίζει να λύνεται, θα βάλει και ένα τέλος στο χρόνιο ντημπέιτ, “ποιοι θα πάρουν τα σπίτια μας, αι κομμουνισταί ή οι βρωμοκαπιτάλες;”
Το μπάσταρδο τους θα τα πάρει, αυτό που γεννήθηκε από τους παγκοσμιοποιητές μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, το 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ηΟργάνωση Ηνωμένων Εγκληματιών συγκάλεσε τις κυβερνήσεις όλων χωρών και το υπέγραψαν.
Οι αναλυτές τότε ερμηνεύοντας τα 40 κεφάλαια τους έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για πολλές απώλειες στα ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά το θέμα ατομικής ιδιοκτησίας.

Φυσικά, το “πάρσιμο” του σπιτιού δεν θα έχει φανερή υπογραφή Ατζέντα 21, όπως δεν είχαν οι χιλιάδες κατασχέσεις στις ΗΠΑ, Ισπανία, Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες. Όμως θα έχει όλη την ουσία της – οι πολίτες της Νέας Εποχής, οι πολίτες της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, πρέπει να ζουν στον ελάχιστο δυνατό χώρο που θα τους επιτρέπεται, περιορισμένοι σε μεγαλουπόλεις “πράσινες” και άκρως ελεγχόμενες κατά τα Οργουελικά πρότυπα.
Ακόμα δεν φτάσαμε εμείς εκεί, αλλά έρχεται και αυτό. Η μονοκατοικία στα προάστια θα αποδειχτεί ασύμφορη, τα άνετα σπίτια είδος πολυτελείας και ό,τι προλάβει να διασωθεί από τις επιθέσεις των τραπεζών, θα λυγίσει κάτω από τα φορολογικά βάρη και τις “πράσινες” πιστοποιήσεις, που τώρα αφορούν σε ενοικίαση και πώληση, αλλά στην Αμερική ήδη έφτασε και στην ιδιοκατοίκηση – ιδιοχρησία.
Για να ξέρετε, όταν άλλοι φορά ακούσετε να διαφωνούν ποια μνημόνια ήταν καλύτερα ή χειρότερα, αν ο Γεωργιάδης είχε δίκιο ή ο Βαρουφάκης, αν οι αριστεροί ή οι δεξιοί θα μας πάρουν τα σπίτια, ακόμα ακόμα κι αν το ρίχνουν γενικώς και αορίστως “στις κακές της τράπεζες”, που όλες έχουν ονοματεπώνυμο, εσείς θα πρέπει να απαντάτε, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν φταίει…

Είναι η Ατζέντα 21, ηλίθιε!

Και την έχουν υπογράψει όλες οι πουλημένες στην παγκόσμα ελίτ κυβερνήσεις!




phgh:triklopodia.gr

Φωτιά στο Αιγαίο …Σκηνές πολέμου από οπλισμένα F-16!

tom-clancys-hawx-2-11
Σκληρές και κλειστές αερομαχίες για 20′ έγιναν στο Αιγαίο με τους Τούρκους στο Ελληνικό FIR ποδοπατώντας και …

επίσημα τα περίφημα ΜΟΕ που υπέγραψαν οι Γιλμάζ-Παπούλιας με τη προτροπή των Αμερικανών!
Στην σημερινή σοβαρή Εμπλοκή στο Αιγαίο Μια εξάδα Τούρκικων μαχητικών εισέβαλαν στο FIR Αθηνών με εντολή να προκαλέσουν …Ο Σχηματισμός αποτελούνταν από τέσσερα F-4 και από δύο Οπλισμένα F-16 στο ρόλου του Προστάτη ! Με την εμφάνιση των Ελληνικών F-16 που απογειώθηκαν απο την Σκύρο τα τούρκικα F-4 αναχώρησαν απο την περιοχή ενώ τα Τούρκικα F-16 αρνήθηκαν να εκτελέσουν την εντολή με αποτέλεσμα να Ελληνικά μαχητικά να εμπλακούν σε αερομαχία ! Ώρα
15:25′ καταμεσήμερο…
Οι Τούρκοι πέταξαν προς το Νότο προσπαθώντας να σπάσουν το ( Lock )των Ελληνικών μαχητικών πετώντας χαμηλά, αλλά ακολουθούμενοι σε όλη την πτήση τους απο τα Ελληνικά μαχητικά που έσπαζαν νεύρα ! Οι Τούρκοι περί την 15 : 35 επιχειρούν αναστροφή και η εμπλοκή που σημειώνεται δεν έχει καμιά διαφορά απο την πραγματική μάχη ,εκτός απο το FIRE!! Νικημένοι κατά κράτος οι Τούρκοι απεμπλέκονται την 15 :46′ επιστρέφοντας στις Μικρασιατικές Ακτές !
Ήταν τόσο σκληρή η Εμπλοκή που τα καυσαέρια πήραν αμπάριζα και το CN-235 που διέκοψε την πτήση του και έφυγε τρομοκρατημένο για την βάση τους στο DALAMAN! Το ΓΕΑ πρέπει να προσέξει γιατί οι Τούρκοι κάνουν καθημερινές πρόβες στην ίδια περιοχή εδώ και αρκετό καιρό και σίγουρα όχι τυχαία …Αλλά πρέπει και η Ελληνική Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να δώσει ξεκάθαρες εντολές στο ΓΕΑ και στο ΑΤΑ !
Προσοχή : Δεν αρκούν οι καθημερινές εντολές που είναι ασαφείς όταν εχεις να αντιμετωπίσεις τόσο μεγάλη προκλητικότητα και μάλιστα κατ ΄Εντολή!!!
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (6 Α/Φ) ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 ( CN-235 ) ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7 ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 4 ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 4 ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.





phgh:triklopodia.gr

Η Ελλάδα «σβήνει» και εκπέμπει SOS


ellada3



ΦΕΡΤΕ ΑΜΕΣΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΕΡΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ


Η Ελλάδα εκπέμπει… SOS και αν ως Έλληνες δεν το λάβουμε στα σοβαρά, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν πράξει άμεσα όσα απαιτούνται για να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα και να επιδοτήσει, ναι, να επιδοτήσει τις ελληνικές οικογένειας να αποκτούν παιδιά, τότε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα μόλις χρόνια, θα αποτελούμε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα.
Η εγκληματική… δράση εκείνων που με οργανωμένο σχέδιο έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει την προσπάθεια για να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα πολυπληθυσμιακό κέντρο φιλοξενίας, αλλά και μόνιμης κατοικίας μεταναστών, δίχως την ίδια στιγμή να λαμβάνονται μέτρα για την αύξηση του ελληνικού πληθυσμού, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το έθνος μας.
Οι αριθμοί προκαλούν σοκ και μπροστά σε αυτούς απαγορεύεται να κλείνουν τα μάτια, αυτοί που σήμερα έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.
Όταν μόνο μέσα σε μια εβδομάδα μπαίνουν στη χώρα μας 28.000 μετανάστες και σε ένα χρόνο, γεννιούνται μόλις 94.134 παιδιά, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής ότι ελληνικό μέλλον σε αυτό τον τόπο δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.
Η Ελλάδα μετατρέπεται από χρόνο σε χρόνο σε χώρα γερόντων. Το 2013 καταγράφηκε φυσική μείωση πληθυσμού κατά 17.660 κατοίκους, αφού οι θάνατοι ήταν και πάλι περισσότεροι από τις γεννήσεις (111.794).
Δυστυχώς, η μνημονιακή πολιτική που με τόση αποφασιστικότητα εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα την τελευταία πενταετία δεν προβλέπει καμία απολύτως μέριμνα για την επίλυση αυτού το τεράστιους προβλήματος.
Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αφού ο στόχος του Σόρος και των υπολοίπων τοκογλύφων αυτός είναι, να αποτελούν οι Έλληνες τη μειοψηφία στην ίδια τους την πατρίδα, όταν σε λίγα χρόνια από σήμερα θέσουν σε εφαρμογή και την τελική φάση των βρώμικων σχεδίων τους, αφού ο οικονομικός πόλεμος θα κορυφωθεί όταν πια ξεκινήσει η διαδικασία της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων που βρίσκονται στο υπέδαφός μας.
Εκτός και αν κάποιος πιστεύει ακόμα και σήμερα πως όλα αυτά που ζούμε, συμβαίνουν επειδή ξαφνικά μας έχουν… αγαπήσει οι δανειστές και δεν θέλουν να μας αφήσουν να επιβιώσουμε δίχως να συνθηκολογήσουμε μαζί τους για… αιώνια υποταγή, μέχρι να «ρουφήξουν» και το τελευταίο βαρέλι πετρελαίου ή φυσικού αερίου.
Ο ελληνικός λαός επιβάλλεται άμεσα να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει και η ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει για την παροχή των προνομίων εκείνων που απαιτούνται ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Με την ίδια ευκολία που ήρθε στη Βουλή και έγινε νόμος του κράτος το θέμα της ιθαγένειας παιδιών από οικογένειας μεταναστών που γεννιούνται στην πατρίδα μας, θα πρέπει άμεσα να δούμε ποιο είναι το πλάνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις οικογένειας των Ελλήνων που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν τους το επιτρέπουν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.
Σε αυτή την προσπάθεια, ο Πάνος Καμμένος είναι αυτός που θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα, καθώς και το πρόβλημα γνωρίζει καλά, αλλά και το κόμμα του έχει την υποχρέωση να αναλάβει την πρωτοβουλία, η οποία είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ.
Το Newsbomb.gr θα ξεκινήσει άμεσα την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να υποχρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση να περάσει και ένα νόμο από το μνημονιακό κοινοβούλιο, υπέρ της πατρίδας και της επιβίωσης της ελληνικής οικογένειας.






phgh:triklopodia.gr

ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – Η Εντολή στον Σόιμπλε για τη Δολοφονία της Ελλάδας Δόθηκε…


11111111
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ…


ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ… ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ…
Σύμφωνα με το larouchepac…
Ήταν η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ προσωπικά, η οποία διέταξε τον Γερμανό υπουργό οικονομικών, Σόιμπλε να προχωρήσει στην εικονική δολοφονία του έθνους της Ελλάδας, στη Σύνοδο Κορυφής (12-13 Ιουλίου), όπου πραγματοποιούνταν οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές της.

Οι διαπραγματεύσεις του ελληνικού χρέους είχαν προχωρήσει τον Ιούνιο. Τα αιτήματα της Γερμανίας κατά της Ελλάδας ήταν πολύ πιο περιορισμένα εκείνη την εποχή, σύμφωνα με όσα μεταφέρονται από τους New York Times. Στη συνέχεια, όμως, οι εν λόγω διαπραγματεύσεις αναβλήθηκαν, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελληνικού δημοψηφίσματος που διεξήχθη στις 5 Ιουλίου (Σε αυτό το δημοψήφισμα, οι Έλληνες απέρριψαν συντριπτικά τα μέτρα λιτότητας της Γερμανίας και των χωρών της Ευρωζώνης).

Τώρα κατά τη διάρκεια ακριβώς της ίδιας περιόδου, όπου οι διαπραγματεύσεις είχαν διακοπεί, η Βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ έκανε μια σπάνια επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία (23 με 25 Ιουνίου), και εκεί συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή αν συναντήθηκε επίσης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αλλά στις 25 Ιουνίου, την τελευταία ημέρα της επίσκεψης της Βασίλισσας, η καγκελάριος Μέρκελ παραπονέθηκε ότι οι ελληνικές διαπραγματεύσεις είχαν «χάσει έδαφος», και ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι οι δύο πλευρές απομακρύνονται.

Στη συνέχεια, το Σάββατο της 11ης Ιουλίου, την παραμονή της συνόδου κορυφής, οπότε και ανέκαμψαν οι «σπασμένες» διαπραγματεύσεις, ο Σόιμπλε και η γερμανική αντιπροσωπεία παρουσίασε με νέες απαιτήσεις τα «σκληρότερα μέτρα», τα οποία δεν περίμεναν ούτε καν οι «σύμμαχοι» του. Ένας από τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι επιπλέον απαιτήσεις ήταν προκλητικές και προβοκατόρικες.
Ο Σόιμπλε είχε λάβει εντολές για εκτέλεση της Ελλάδας από τη βασίλισσα Ελισσάβετ. Ζήτησε ακόμη η Ελλάδα να πεταχτεί έξω από την ευρωζώνη. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα τελικά παρέμεινε εντός Ευρώζώνης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, οι παραβιάσεις της κυριαρχίας και οι συνθήκες γενοκτονίας που υπάρχουν στη νέα συμφωνία είναι τόσο βίαιες που ισοδυναμούν με φόνο για την Ελλάδα.

«Αυτό το καθιστά πολύ σαφές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lyndon LaRouche και τονίζει πως ο «Σόιμπλε γαβγίζει για τη Βασίλισσα.. Επιμένει σε μια ελληνική έξοδο από το ευρώ ακόμα και σήμερα. Και αυτός πρόκειται να πάρει την έξοδο που θέλει», λέει ο ο LaRouche.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται να εξασφαλίσει τελικά μια έξοδο της Ελλάδας. Και αυτό είναι που επιθυμεί η βασίλισσα. Να βγει τελικά η Ελλάδα από την Ευρωζώνη…. Για να στραφεί προς βοήθεια στην Ρωσία… Και εκεί θα διαμορφωθούν τα πάντα…»


ακολουθεί η συνέχεια…

phgh:triklopodia.gr

Η Βουλγαρία δεν είναι Φίλη Χώρα



ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ κατέστησε σαφές με μήνυμα του στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στον πρόεδρο του Συμβουλίου, ότι δεν θα στηρίξει το επείγον δάνειο για την Ελλάδα. Αυτό επιβεβαίωσαν πηγές από την βουλγαρική κυβέρνηση. Η θέση του πρωθυπουργού Μπορίσοφ είναι άκρως αντίθετη με τη θέση της Κομισιόν που θέλει από τη Βουλγαρία και τις υπόλοιπες χώρες εκτός της ευρωζώνης να συμμετάσχουν στη διάσωση της Ελλάδας  με χορήγηση επείγοντος δανείου που χρειάζεται η χώρα μέχρι να διατεθούν οι πόροι του τρίτου προγράμματος στήριξης.
Στις Βρυξέλλες, το νούμερο ένα θέμα  ως προς τη βοήθεια στην Ελλάδα ήταν η αρνητική θέση, του Μπορίσοφ . Στην προηγούμενη σύνοδο του Συμβουλίου, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να κάνει άλλους συμβιβασμούς για την Ελλάδα και παρέθεσε ως παράδειγμα την φτώχεια στη Δυτική Βουλγαρία η οποία θα έπρεπε να είναι στην ατζέντα των κρατών – μελών.
Η Βουλγαρία δεν είναι η μόνη χώρα που έχει αντιρρήσεις όσον αφορά το δάνειο γέφυρα. Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε επίσης ότι δεν επιθυμεί η χώρα του να αναλαμβάνει υποχρεώσεις λόγω των Ελλήνων. Στη θέση αυτή προσχώρησε και η Τσεχία.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στην προσπάθεια του να πλήξει την Ελλάδα χρησιμοποίησε και Βούλγαρους αναλυτές όπως ο πολιτικός επιστήμονας και στέλεχος της Gallup,  Ντιμίταρ Γκάνεφ, που ισχυρίζεται σε συνέντευξη του ότι, είδαμε πως η ελληνική κυβέρνηση παίζει καλά σε ένα «πολιτικό εμπόριο» όπως ήταν η συμφωνία. Ο Τσίπρας από εδώ και στο εξής θα χρειαστεί να κυβερνήσει το κράτος και μάλιστα με επιβεβλημένες από τους Ευρωπαίους πιστωτές δρακόντειες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο στους έξι μήνες διαπραγματεύσεων. Στις αρχές του έτους αναμενόταν ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 0,5%, ενώ σήμερα ύφεση 3%. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα κοστίσουν επίσης μέρος της κοινωνικής στήριξης του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, ακόμη και να γίνει αυτό, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αλλαγή στην σημερινή εκλογική κατάταξη των κομμάτων στην Ελλάδα.
Παρακολουθώντας στο pentapostagma.gr όλες αυτές τις ημέρες τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων μας δόθηκε μεταξύ των άλλων μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναγνωρίσουμε εχθρούς και φίλους, καιροσκόπους και τυχοδιώκτες. Στην τελευταία κατηγορία θα βάζαμε και την Βουλγαρική κυβέρνηση. Δηλαδή οι Βούλγαροι δεν ζουν με δανεικά ; άραγε ποιος τους βοήθησε να ενταχθούν στην ΕΕ ; H Ελλάδα τους στήριξε στην προσπάθεια επιβίωσης που καταβάλανε. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες οι οποίες είχαν υποστηρίξει ένθερμα και με ουσιαστικό τρόπο την ένταξη της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Η χώρα μας υποστηρίζει επίσης, το αίτημα της Βουλγαρίας για ένταξη της στον Χώρο Σένγκεν. Μήπως όμως και όλη η οικονομία της δεν στηρίχθηκε και σε Ελληνικές επενδύσεις στη Βουλγαρία ; Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας (BNB) οι ξένες άμεσες επενδύσεις ΞΑΕ ενδεικτικά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013 ανήλθαν σε 40,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 0,1% του ΑΕΠ. Οι μεγαλύτερες ΞΑΕ το διάστημα αυτό προήλθαν από την Ελλάδα και ανήλθαν σε 9,4 εκατ. ευρώ, στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι επενδύσεις από το Λουξεμβούργο, ύψους 7,9 εκατ. ευρώ, στην τρίτη θέση βρίσκονται οι ρωσικές επενδύσεις ύφους 6,7 εκατ. ευρώ και στην τέταρτη θέση οι επενδύσεις από την Αυστρία οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 6,1 εκατ. ευρώ. Για να μην αρχίσουμε να απαριθμούμε  και ονόματα επενδύσεων όπως των ελληνικών ομίλων Φουρλής και Danaos. Οι δύο όμιλοι επένδυσαν 70 και 50 εκατ. ευρώ αντιστοίχως στο πλαίσιο ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ που προβλέπει την ανάπτυξη στον περιφερειακό Σόφιας (δίπλα στο μοναδικό κατάστημα ΙΚΕΑ Βουλγαρίας) εμπορικού κέντρου, οικιστικού συγκροτήματος και business project και θα ολοκληρωθεί το 2019. Το εμπορικό κέντρο Sofia Ring Mall είναι το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014 φιλοδοξώντας να καταστεί ο μεγαλύτερος προορισμός λιανικής πώλησης και ψυχαγωγίας στη Βουλγαρία. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τους Βούλγαρους μετανάστες στην Ελλάδα που σήμερα υπολογίζονται στις 300.000 περίπου, ενώ ακόμα και τώρα αποτελούν μαζί με την Ιταλία τους προτιμώμενους προορισμούς εγκατάστασης σε ποσοστό περίπου 34%. Για να μη μιλήσουμε για το τραπεζικό σύστημα και τόσα άλλα. Μετά από όλα αυτά η Βουλγαρία αναίσχυντα ζητά την μη στήριξη της Ελλάδας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανασκευάσει την όλη στάση της προς την Βουλγαρία, η οποία απέδειξε ότι δεν είναι μια φίλη χώρα. Θα πρέπει να ζητηθούν άμεσα εξηγήσεις και να διαμορφωθεί ανάλογη εθνική στάση απέναντι της.





phgh:triklopodia.gr

Σπύρου : Πουλήθηκε εκ των έσω το Μακεδονικό

spirou-asimakopoulou-1050x380
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Παρέμβαση στις πυκνές εξελίξεις στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας έκανε ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ,πρώην γερουσιαστής και σήμερα πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής ένωσης και πρωτεργάτης στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρυ Κλίντον κ.Κρίς Σπύρου.Με δηλώσεις του στην ραδιοφωνική μας εκπομπή (Κώστας Ουιλς, Γιάννης Ντάσκας 90,6 προανήγγειλε φοβερές αποκαλύψεις στο βιβλίο του για την προδοσία στο εθνικό ζητημα της Μακεδονίας,προδοσία που όπως είπε «θα αποδεικνύεται απο επίσημα ,αλλά απόρρητα ως σήμερα έγγραφα.»
Ο κ.Σπύρου ουσιαστικά είπε ότι Ελληνες αξιωματούχοι «πούλησαν» το όνομα και εξέθεσαν και τον τότε αμρικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον,ο οποίος είχε δεσμευθεί ότι «δεν θα περνούσε απο τις ΗΠΑ ονομασία σύνθετη με το όνομα Μακεδονία μέσα».
Και αιφνιδίως Ελληνες της ομογένειας παρουσίασαν στον Κλίντον έγγραφο με τη λέξη Μακεδονία κλπ.
Ο κ.Σπύρου αναφέρθηκε και στις σημερινές εξελίξεις και είπε ότι η χωρα με εθνική συνεννόηση της τελευταίας στιγμής και την αμερικανική παρέμβαση γλιτωσε την καταστροφή,αλλά αν δεν πραγματοποιηθούν σοβαρές αλλαγές στην κρατική λειτουργία είσπραξης εσόδων τα δανεικά δεν θα την σώσουν.
Τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σπύρου:
«Από το 75% στο οποίο θα επρεπε να είναι οι εισπράξεις εσόδων είναισ το 25% και είπα στους Υπουργούς,ότι αν δεν πάψει η πλειοψφία των εχόντων και κατεχόντων να ζει στη νήσο «Πάρω» και όχι στη νήσο «Δίνω» δεν πρόκειται να διορθωθεί η Οικονομία.Ελπίζω ότι με τη συμβολή όλων των δυνάμεων να εφαρμοσθούν επιτέλους κανόνες και στο εσωτερικό».
Την ανάγκη να στηριχθει η κυβέρνηση και να ψηφισθούν και οι νόμοι που θα κάνουν υλοποιήσιμη την συμφωνία τόνισε στην ίδια εκπομπή και η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ.Ασημακοπούλου ,η οποία μεταξύ άλλων ζήτησε να προχωρήσει με προγραμματισμό η διαδικασία εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία εγκωμιάζοντας ταυτόχρονα τους έως σήμερα χειρισμούς του προσωρινού προέδρου Βαγγελη Μεϊμαράκη.
Για την πορεία της οικονομίας η κ.Ασημακοπούλου πήρε ταυτόσημες θέσεις με τον κ.Σπύρου λέγοντας ότι ακόμα δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυο της οικονομικής καταστροφής αν δεν εφαρμοσθεί η συμφωνία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχει και υπήρχε «λομπυ της δραχμής εντός και εκτός Ελλάδας ,το οποίο περίμενε να αγοράσει τα πάντα σε φτηνό νόμισμα και να συμβάλει ,ώστε και η χώρα και οι φτωχοί να γίνουν ακόμα φτωχότεροι».





phgh:triklopodia.gr

41 χρόνια από την τουρκική εισβολή: Ο ουρανός έγινε μαύρος, οι πορτοκαλιές μυρίζουν λιβάνι και η μάνα ακόμη καρτερά


EISBOLH-TOYRKIA04-20JULY2015


Όλα τα καλοκαίρια του Ιούλη είναι καυτά. Εκείνο, όμως, ήταν διαφορετικό. Ο ουρανός σκεπάστηκε. Τεράστια μαύρα πουλιά έκρυψαν το βαθύ μπλε. Άρχισαν από ψηλά να ρίχνουν εκατοντάδες λύκους. Την ίδια στιγμή, χάθηκε και το μπλε της θάλασσας της λατρεμένης Κερύνειας. Τι παράξενο; Τεράστια μαύρα κήτη αποβίβαζαν χιλιάδες ύαινες. Μαύρος ο ουρανός, μαύρη και η θάλασσα. Μαύρη και κόκκινη βάφτηκε λίγο μετά και η γη του χρυσοπράσινου φύλλου.
Φωτιές ξεπηδούσαν από παντού. Οι πύρινες γλώσσες ρουφούσαν αχόρταγα ό,τι έβρισκαν στο πέρασμα τους. Ρουφούσαν και προχωρούσαν. Οι λύκοι και οι ύαινες αναρριχούνταν στη ράχη του παλικαρόβουνου και στα χωριά και στα αλώνια. Αιμοβόρα, πεινασμένα, αναζητώντας ανθρώπινη σάρκα. Αδιακρίτως ηλικίας. Σάρκα να ήταν… Το μαύρο που άφηναν πίσω τους οι αδηφάγες φλόγες, αναμιγνύονταν με το κόκκινο αίμα που έρρεε από τα θύματα των υαινών.
Παντού κυριαρχούσε η οσμή του θανάτου…Κάτω από τον καυτό ήλιο και δίπλα από την κάψα της φωτιάς, κάποιοι νέοι να σκάβουν. Ασταμάτητα. Αμέτρητοι τάφοι… Παραδίπλα, μερικά παιδάκια κρατάνε μερικές φωτογραφίες. Εκείνες οι φωτογραφίες σημάδεψαν τη ζωή τους για πάντα. Και τη δική μας… Μαζί με εκείνες των αντίσκηνων, είναι τα απολιθώματα που βασανίζουν μόνιμα το μυαλό μας.
Παντού κυριαρχούσε ο τρόμος. Είδα και την ελπίδα. Έτρεχε κυνηγημένη. Περίμενε τη Μητέρα να έρθει. Χρόνια ζούσε με εκείνη την προσμονή. Στις πιο τραγικές στιγμές, οι μητέρες γίνονται θυσία για τα παιδιά τους. Οποία απογοήτευση. Δεν ήρθε ποτέ. Έχοντας ήδη κατρακυλήσει και βρεθεί στα τάρταρα, η ελπίδα έμαθε την πικρή αλήθεια. Η Μητέρα που γνώρισε τότε, δεν ήταν η πραγματική. Φορούσε προσωπείο. Την πραγματική την είχαν αλυσοδέσει και την πέταξαν σε κάποιο μπουντρούμι. Το ψεύτικο προσωπείο το φορούσε ο Εφιάλτης. Αυτός δεν θα ερχόταν ποτέ. Είχε φροντίσει απλώς, να ανοίξει την πόρτα για να ξεχυθούν οι λύκοι και οι ύαινες…
Από εκείνο το φρικτό καλοκαίρι, μαύρισε ο ήλιος. Μαύρισε το φεγγάρι. Μαύρισαν και οι ψυχές. Για πάντα… Οι λεμονιές της Λαπήθου και οι πορτοκαλιές του Καραβά είχαν ανθίσει για τελευταία φορά. Έκτοτε, το άρωμά τους χάθηκε για πάντα. Κάθε Ιούλη μυρίζουν μόνο λιβάνι. Κάνουν κι αυτές το δικό τους μνημόσυνο!
Από εκείνο το φρικτό καλοκαίρι, οι γέροι έχασαν το δικαίωμα να πεθάνουν. Πώς να κουβαλήσουν τόσο πόνο στον άλλο κόσμο; Ούτε κι αυτός ο άσπλαχνος χάρος δεν τους δέχεται. Τους στέλνει πίσω, ζητώντας τους να απαλύνουν τον πόνο τους και μετά να επιστρέψουν για την αιώνια ανάπαυση. Ατυχής επιλογή. Απλώς, κάθε καλοκαίρι, ο πόνος τους μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Εκείνοι που ήταν νέοι τότε; Αυτοί έχασαν το δικαίωμα να κάνουν όνειρα. Ή, τουλάχιστον, μόνο όνειρα.
Καταδικάστηκαν τα όνειρα τους να συνοδεύονται πάντοτε και από εφιάλτες. Φορτώθηκαν το ασήκωτο βάρος της ευθύνης να βρουν τρόπο να διώξουν τους λύκους και τους ύαινες, που έκτοτε ρίζωσαν. Και όσοι γεννήθηκαν μετά; Αυτοί δεν έχουν εφιάλτες από εκείνο το φρικτό καλοκαίρι. Απειλούνται, όμως, να εγκλωβιστούν στο χειρότερο εφιάλτη απ’ όλους. Να δουν τη μοιρασμένη πατρίδα να μετατρέπεται σε χαμένη πατρίδα. Αυτή η απειλή σκιάζει τη δική τους ζωή…
Και η μαυροφορεμένη πατρίδα; Ακόμη αντέχει, υπομένει και περιμένει. Περιμένει το παλικαρόβουνο να ανασηκώσει τη ράχη του και να αποτινάξει τους λύκους. Περιμένει τον ουρανό να ξαναγίνει μπλε. Δυστυχώς, αυτό δεν θα το δει ούτε αύριο. Θα δει πάλι τον σουλτάνο της βαρβαρότητας να γιορτάζει 41 χρόνια μετά, εκείνο το πρωινό, που μαύρισαν ο ουρανός και η θάλασσα… Θα συνεχίσει, ωστόσο, να περιμένει την στιγμή, που τα παιδιά της θα βρουν τη δύναμη και τον τρόπο να αφαιρέσουν το μαύρο από την ψυχή της!
Έτσι όπως προστάζει και ο Δημήτρης Λιπέρτης: Καρτερούμεν μέραν νύχταν/ να φυσήσει ένα αέρας/ στουν τον τόπον πο ‘ν καμένος/ τζι’ εν θωρεί ποτέ δροσιάν./ Για να φέξει καρτερούμεν/ το φως τζιήνης της μέρας/ πο ‘ν να φέρει στον καθ’ έναν/ τζαι δροσιάν τζαι ποστασιάν.




phgh:triklopodia.gr

Kλείνει η «ρωσική παρένθεση» για την κυβέρνηση; – Αποκεφαλίστηκαν όλοι οι «φιλορώσοι» υπουργοί





isixos-valavani-lafazanis-stratoulisL

«ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» GREEK STREAM ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ BRICS – ΕΡΩΤΗΜΑ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σοβαρό πλήγμα για άλλη μια φορά φαίνεται να δέχονται οι ελληνορωσικές σχέσεις μετά τον «αποκεφαλισμό» υπουργών οι οποίοι προωθούσαν την ελληνορωσική συνεργασία όπως ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Λαφαζάνης, ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος,η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Ν.Βαλαβάνη κ.λ.π., αλλά και την ανταλλαγή «έμμεσων πυρών» μεταξύ του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν.
Ο τελευταίος «έριξε το γάντι» στον Α.Τσίπρα, όταν ο τελευταίος συμφώνησε το τρίτο επαχθές Μνημόνιο, ότι ουδέποτε ζήτησε βοήθεια από την Ρωσία και ο Ελληνας πρωθυπουργός του απάντησε μέσω συνέντευξης στην ΕΡΤ ότι «Ουδέποτε προσέφερε βοήθεια»!
Αποτέλεσμα του τρίτου Μνηομονίου είναι ότι φαίνεται να εγκαταλείπονται σχέδια που στα οποία μπορούσε να στηριχθεί εν μέρει η οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας όπως η συμμετοχή στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των ΒRICS, o Greek Stream και ορισμένα άλλα λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου σημαντικά φαίνεται ότι μπήκαν και πάλι στο «ράφι».
Kατ’αρχήν η συμμετοχή στην Αναττυξιακή Τράπεζα των BRICS καθίσταται άνευ ουσίας, αφού το τρίτο Μνημόνιο σφραγίζει την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ δανεισμού της χώρας από τρίτο μέρος χωρίς την άδεια των δανειστών. Μια απαγόρευση που προϋπήρχε, είχε πάψει να υφίσταται με την λήξη του προγράμματος του δεύτερου Μνημονίου και τώρα επανήλθε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Σύνοδο των BRICS, στην ρωσική πόλη Ούφα την Παρασκευή 17 Ιουλίου, όπου η Ελλάδα είχε προσκληθεί επίσημα για να αποτελέσει το πρώτο μέλος -εκτός της ιδρυτικής ομάδας των πέντε χωρών (Ρωσία,Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική) – της Αναπτυξιακής Τράπεζας (έχοντας ορίσει μάλιστα εκπρόσωπο τον Π.Ρουμελιώτη) δεν υπήρξε έστω για το τυπικό ένας Έλληνας παρών!
Ολα αυτά ενώ σε δύο εβδομάδες ενεργοποιείται το αποθεματικό ύψους 100 δισ. δολ. το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα για όλες τις ανάγκες της σε μια νέα ανεξάρτητη πορεία εκτός της ζώνης του ευρώ (αγορά χρυσού, εκτύπωση νομίσματος κλπ). Οχι φυσικά για να πληρωθούν τα χρέη στους δανειστέ;ς, τα οποία θα «πάγωναν»
Ο ίδιος ο Π.Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου στον αντικαταστάση του Π.Σκουρλέτη, αποκάλυψε τις τεράστιες πιέσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για να μην υλοποιηθεί ο αγωγός Greek Stream και να μην εισπραχθούν τα 2 δισ. ευρώ του έργου, αλλά ούτε και η προκαταβολή των 5 δισ. δολ.
Στην ομάδα των «φιλορώσων» υπουργών που απομακρύνθηκαν περιλαμβάνοναι και η Ν.Βαλαβάνη και ο Δ.Στρατούλης.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί και ένα ρωσικό «παράδοξο»: Στις τελευταίες κρίσιμες φάσεις της εβδομάδας πριν την διαπραγμάτευση και ενώ το ρωσικό «κεντρο» τόσο ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ είχαν αποδυθεί σε μία προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας με τον Ρώσο πρόεδρο να παίρνει ο ίδιος (!) τηλέφωνο τους ηγέτες των μεγαλύτερων κρατών της ζώνης του ευρώ για να τους πείσει να πάνε σε συμφωνία με την Ελλάδα, στην Αθήνα δεν υπήρξε ανάλογη δραστηριοποίηση από την ρωσική πρεσβεία.
Ενώ ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ν.Πιρς, προέβαινε σε καθημερινές κινήσεις και δηλώσεις στήριξης, σε απόλυτη συνεργασία με το εθνικό του κέντρο (Μ.Ομπάμα και Τ.Λιου), ο Ρώσος πρεσβευτής Αντρέι Μασλόφ κατά έναν περίεργο τρόπο είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο, την ώρα που η πλέον φιλική προς την Ρωσία ελληνική κυβέρνηση, έδινε τον «υπέρ πάντων» αγώνα και η ίδια η Μόσχα στήριζε «με νύχια και με δόντια».
Η μοναδική περίπτωση που εμφανίστηκε – και σε αυτή χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση – ήταν στην τελετή «απονομής ευγνωμοσύνης» της Ελλάδας προς την Ρωσία, στην Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, για τα γερμανικά αρχεία του Β’ΠΠ που δόθηκαν από την Ρωσία στην Αθήνα για να τεκμηριώσει η Ελλάδα το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Την τελετή την οργάνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Κ.Ησυχος, ο οποίος επίσης αποχώρησε … ησύχως από το ΥΠΕΘΑ.
Μόνο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος έχει απομείνει από την προηγούμενη κυβερνητική ομάδα που προωθούσε την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ρωσία. Το ένα ερώτημα είναι η αποτελεσματικότητα που θα έχει με έναν «κουρεμένο» προϋπολογισμό, αλλά και το πόσο θα μείνει ο ίδιος σε αυτή την θέση…




phgh:triklopodia.gr

Ο Xίτλερ μαθαίνει για το ρομπότ Τσίπρας…Βίντεο..!



2015-07-20_091058

Ο Xίτλερ μαθαίνει για το ρομπότ Τσίπρας









phgh:triklopodia.gr


Προσπαθεί να «αγοράσει» χρόνο η κυβέρνηση


Σε συνεννόηση με τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός έσπασε τα μέτρα του Μνημονίου και τα δύσκολα τα στέλνει προς ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής, εκεί που προφανώς είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση


(Ανανεωμένο) Είναι να απορεί κανείς με αυτή την κυβέρνηση, αυτόν τον πρωθυπουργό αλλά και τον κόσμο που τον στηρίζει. Διότι μπορεί να υπάρχει απογοήτευση, να μην είναι και τόσο ικανό το σημερινό πολιτικό προσωπικό, αλλά να επιλέγει ο λαός να στηρίξει έναν άνθρωπο που καταστρέφει τη χώρα, αυτό είναι πράγματι ιδιαίτερα περίεργο.
Ο κ. Τσίπρας την καταστρέφει μέρα μέρα απλά και μόνο για να σώσει το πολιτικό του «σαρκίο» , δηλαδή για να μπορέσει ο ίδιος να κρατηθεί στο πολιτικό στερέωμα.
Σε συνεννόηση με τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός έσπασε τα μέτρα του Μνημονίου και τα δύσκολα τα στέλνει προς ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής, εκεί που προφανώς είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση. Αγροτική φορολόγηση και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα για όλα τα κόμματα και επιχειρείται να βρεθεί λύση προκειμένου να μην είναι τόσο βαρύ το πακέτο.
Έτσι επελέγη η λογική της αναβολής η οποία μεταθέτει προφανώς τις εκλογές. Γιατί αν την Τετάρτη έπεφτε άγριο... ξύλο στη Βουλή τότε δεν αποκλείεται να προκηρύσσονταν εκλογές στα τέλη Αυγούστου διαλύοντας τα πάντα. Τώρα οι κάλπες μπορούν να μετατεθούν για μερικές εβδομάδες αργότερα, αλλά σίγουρα όχι πολύ μακριά αφού η κυβέρνηση έχει τις δημοσκοπήσεις με το μέρος της, ο κόσμος ζει ακόμη στο ροζ συννεφάκι του «όχι», το Μνημόνιο είναι ακόμη θεωρία, ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τη λογική ότι για όλα φταίνε οι ξένοι. Και το κυριότερο: Το χέρι στην τσέπη δεν έχει μπει ακόμη. Ο ΦΠΑ που ισχύει είναι μια σημαντική επιβάρυνση, όχι όμως, κάτι που θα ταράξει τους πάντες. Απλά θα αγοράζουν λιγότερα και θα υποχωρήσει η κατανάλωση. Όταν όμως θα κληθούν πολίτες και επιχειρήσεις να πληρώσουν μερικά δισ. ευρώ σε φόρους, ΕΝΦΙΑ, έκτακτες εισφορές κ.λπ. τότε ο κλοιός θα σφίξει και για τον λαοπρόβλητο ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε κάπου τότε θα γίνουν και εκλογές.
Το ερώτημα είναι αν το θέλουν και οι ξένοι. Και τι θα γίνει στην Ελλάδα. Υπό κανονικές συνθήκες οι δανειστές θα επιθυμούσαν να ξεκαθαρίσει το τοπίο εδώ και τώρα. Είτε να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας (πράγμα δύσκολο), είτε να πεταχτεί έξω από το πολιτικό σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ (πράγμα επίσης δύσκολο) είτε να γίνουν εκλογές, να ξεκαθαρίσει ο Τσίπρας το κόμμα του και να φτιάξει μια κυβέρνηση με άλλους πετώντας έξω και το φιλαράκι του τον Πάνο.
Όλα είναι ανοικτά αφού ζούμε ιστορικές στιγμές φαιδρότητας. Την ώρα που η χώρα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, να γλιτώσει από τους δραχμοφονιάδες και τους συνωμότες, μέσα στο καλοκαίρι στήνονται παιχνίδια, τακτικισμοί και λαϊκισμοί.
Το ξέραμε ότι το Μνημόνιο θα ήταν σκληρό και έγινε ακόμη σκληρότερο με την... ευγενική χορηγία του Τσίπρα. Αν αρχίσει ο ένας κλάδος να πολεμάει τον άλλον για να γλιτώσει τότε δεν έχει σωτηρία η Ελλάδα. Αν αρχίσουν οι βουλευτές της αγροτιάς να απειλούν, το λόμπι των δικηγόρων να εκβιάζει και άλλοι να «πουλάνε» λαϊκισμό με την οκά τότε δεν υπάρχει διέξοδος. Είτε πάμε σε εκλογές, είτε σε άλλη κυβέρνηση.






phgh:antinews.gr