Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ! (βίντεο)


dajselbloum1
Τι ισχύει τελικά κύριε Ντάισελμπλουμ;
Τις προηγούμενες ημέρες μας λέγατε συνεχώς ότι οι προτάσεις των θεσμών είναι αυτές που είναι για την Ελλάδα και πως υπάρχει μια προθεσμία όπου η ελληνική πλευρά θα πρέπει να απαντήσει αν δέχεται, ή όχι.
Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε ακόμη και τελεσίγραφο για να πειστεί η Ελλάδα να τις υπογράψει. Άρα πως γίνεται να μας λέτε σήμερα, ότι οι προτάσεις σας ΔΕΝ ήταν οι οριστικές και τελικές; ΠΩΣ;
Μήπως μας κοροϊδεύετε, μας δουλεύετε με ψιλό γαζί; Τι ισχύει τελικά; Ή μήπως μόλις σας έτσουξε το δημοψήφισμα ξαφνικά έχετε κι άλλα να προσθέσετε στις προτάσεις;
Και γιατί η φράση σας… «το μέγα ερώτημα θα είναι ποιον θα εμπιστευτούμε μελλοντικά για να εφαρμόσει το πρόγραμμα», είναι αυτή που τελικά συνοψίζει το κίνητρο όλων των κινήσεων που έχουν κάνει οι θεσμοί ως τώρα;
Αναμενόμενη λοιπόν και η σκληρή ελληνική απάντηση στα καραγκιοζιλίκια σας… αλλά και η ξεχωριστή απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Καίριο «χτύπημα» Κοτζιά: Να μην ξεχνούν ότι…
ΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
Η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα (έγγραφο)
Πανικός και δράμα στο Eurogroup! Εκτός ο Βαρουφάκης, εντός το plan B!
Τώρα… τρέχει και η ΕΚΤ για να αποφασίσει τι θα κάνει με την Ελλάδα – Έκτακτη συνεδρίαση
Eurogroup: Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ από τις Βρυξέλλες
Επιδείξαμε την ευελιξία μας την 20η Φεβρουαρίου ώστε η κυβέρνηση να παρουσιάσει εναλλακτικές προτάσεις. Οι θεσμοί και οι προτάσεις του επέδειξαν τη μέγιστη ευελιξία, ωστόσο οι ελληνικές αρχές απέρριψαν αυτές τις προτάσεις και αποφάσισαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Οι προτάσεις μας δεν ήταν οριστικές ωστόσο η ελληνική πλευρά επέλεξε να διακόψει τις συνομιλίες. Είναι άδικος τρόπος να θέτει σε δημοψήφισμα προτάσεις που δεν ήταν τελικές. Το πρόγραμμα θα εκπνεύσει την Τρίτη το βράδυ. Θα συναντηθούμε εκ νέου για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μας ώστε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της ευρωζώνης.
Από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση είχε εκφραστεί τόσο αρνητικά για το πακέτο μέτρων η αξιοπιστία είναι μικρή γιατί ακόμα και στην περίπτωση του «ναι» δεν ξέρουμε αν το πακέτο αυτό θα μπορέσει να υλοποιηθεί. Δεν υπάρχει χρόνος να υπάρξει η περίοδος ενός μήνα γιατί δεν θα υπάρχει πρόγραμμα. Ακόμα κι αν υπάρχει «όχι» ως απάντηση οι πιθανότητες για καλύτερη συμφωνία είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Γιατί οποιοδήποτε πρόγραμμα θα πρέπει να εγγυάται μια δημοσιονομική σταθερότητα.
Είναι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις της έναντι των πιστωτών. Η ευρωζώνη έχει δώσει μεγάλη οικονομική υποστήριξη στην Ελλάδα. Υπάρχει μια ευθύνη που βαραίνει την ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και μετά το δημοψήφισμα ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Θα επεκταθούμε (στη διάρκεια της συνάντησης) σε όσα θέματα κρίνουμε απαραίτητο. Θέλουμε να εργαστούμε στενά ώστε να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της ευρωζώνης κι αυτό θα κάνουμε. Λυπούμαστε που οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να απορρίψουν τις προτάσεις μας, λυπάμαι για τα βήματα που έχει επιλέξει η ελληνική πλευρά. Αν υπάρχει «ναι» θα το δούμε αλλά θα υπάρχουν προβλήματα και το μέγα ερώτημα θα είναι ποιον θα εμπιστευτούμε μελλοντικά για να εφαρμόσει το πρόγραμμα.
Η δεύτερη συνέντευξη Τύπου: «Η πόρτα είναι ανοιχτή για την Ελλάδα», είπε ο Ντάισελμπλουμ, αλλά δεν διευκρίνισε… για μέσα, ή για έξω;


phgh: http://hellasforce.com

ΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! ΤΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ»!!! Αυτά Αποφάσισαν για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα


ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Τη ΛΉΨΗ μέτρων για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης προανήγγειλαν με ανακοίνωσή τους οι 18 υπουργοί της Ευρωζώνης, χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά τη λήξη της άτυπης συνεδρίασής τους.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ…
1. Να απομονωθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από το ευρωπαϊκό σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών που ονομάζεται TARGET. Το μέτρο αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν συναλλαγές από ένα πιστωτικό ίδρυμα σε ένα άλλο. Ουσιαστικά αποκλείονται Ελληνες και ξένοι με λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες να κάνουν διατραπεζικές συναλλαγές, ουσιαστικά δεν μπορούν να γίνουν οιεσδήποτε οικονομικές διαδικασίες. Για παράδειγμα όλες οι συναλλαγές μέσω εταιρειών ή ακόμη και οι χρηματιστηριακές εκκαθαρίσεις. Το σενάριο λέει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να κρατήσει μερικές ημερες, ίσως μία εβδομάδα και μετά να υπάρξει αποκατάσταση του συστήματος για να μπορούν να γίνουν οι πληρωμές.
2. Αποφασίζεται επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, το λεγόμενο CAPITALcontrol κατά το οποίο θα πρέπει να υπάρχει ημερήσιο όριο συναλλαγών για όλους τους καταθέτες. Στο σενάριο αυτό πρέπει να προστεθεί και το κλείσιμο των τραπεζών για συγκεκριμένο χρονικο διάστημα. Το μέτρο αυτό σημαίνει ότι τα ΑΤΜ θα λειτουργούν με… κόφτη, δηλαδή το όριο δεν θα μπορούσε να είναι πάνω από 200 ή 300 ευρώ και κατ΄ άλλους τα 500 ευρώ ημερησίως. Ομως, οι καταθέτες δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ταμεία των τραπεζών.
3. Το τρίτο μέτρο αφορά το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και πώς θα μπορούσε να προστατευτεί. Η ΕΚΤ θα αυξήσει το όριο ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες για να μην υπάρξει πρόβλημα που θα δημιουργούσε συνθήκες χρεοκοπίας και χάους στη χώρα που θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.
4. Το τέταρτο μέτρο αφορά στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα προκειμένου να μη μείνει η Ελλάδα από είδη πρώτης ανάγκης και βασικά αγαθά.
Η ανακοίνωση των 19 υπουργών ουσιαστικά προανήγγειλε αυτά τα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν τις επόμενες ώρες.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Οι 18 υπουργοί των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και οι Θεσμοί πραγματοποίησαν άτυπη συνάντηση για να συζητήσουν την επικείμενη λήξη του τρέχοντος χρηματοδοτικού διακανονισμού του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την Ελλάδα, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.
»Η ενίσχυση της ΟΝΕ έχει συμβάλει στο να βοηθήσει τη ζώνη του ευρώ να ξεπεράσει την κληρονομιά της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Έχουμε προχωρήσει σημαντικά όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση, την εφαρμογή φιλόδοξων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τη βελτίωση της δημοσιονομικής και οικονομικής διακυβέρνησης, την εμβάθυνση της χρηματοπιστωτικής ενοποίησης, ενώ καταφέραμε να έχουμε ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας. Είμαστε σε πολύ ισχυρότερη θέση απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια της κρίσης.
»Τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ σκοπεύουν να κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της Ευρωζώνης. Αυτό θα συμπληρώσει τις δράσεις στις οποίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να προχωρήσει, υπό καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας και σύμφωνα με το καταστατικό της. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας παραμένουν ισχυρά και απολαμβάνουν την πλήρη υποστήριξή μας, όπως πάντα.
»Δεσμευόμαστε να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση της ανθεκτικότητας των οικονομιών μας. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε αποφασιστικά μέτρα για την ενδυνάμωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
»Τονίζουμε ότι η λήξη του οικονομικού διακανονισμού του ΕΤΧΣ με την Ελλάδα, χωρίς την προοπτική μιας συμφωνίας στη συνέχεια, θα απαιτήσει τη λήψη μέτρων από τις ελληνικές αρχές, με την τεχνική υποστήριξη των θεσμικών οργάνων, για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η Ευρωομάδα θα παρακολουθεί πολύ στενά την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ελλάδα και η Ευρωομάδα είναι έτοιμη να συνεδριάσει εκ νέου για να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, εφόσον χρειάζεται, προς το συμφέρον της Ελλάδα ως μέλους της ζώνης του ευρώ.
»Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, όπως απαιτείται, μετά από τη λήξη του οικονομικού διακανονισμού με τον ΕΤΧΣ.
[Η δήλωση αυτή εγκρίθηκε από τους υπουργούς των κρατών μελών της ευρωζώνης, εκτός από την Ελλάδα]»


phgh:

ΠΡΟΣΟΧΗ – Η ΕΚΤ δεν μπορεί να διακόψει τον ELA στις ελληνικές τράπεζες


Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ…
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «δεν μπορεί να διακόψει τον ELA (σ.σ. Έκτακτη Βοήθεια Ρευστότητας)» στις ελληνικές τράπεζες.


phgh: http://hellasforce.com

«Έγραψε» τους δανειστές και πάει για το «νιέτ»


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΣΥΞΥΛΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν τα… ‘παιξε, ο κόσμος πανικοβλήθηκε και οι Τράπεζες τρέμουν ν’ ανοίξουν
· Το διάγγελμα που σόκαρε τους δανειστές
· Ο Πρωθυπουργός που έλαβε απόφαση για την… ηρωική έξοδο
· Οι πολίτες σπεύδουν για ρευστό και είδη πρώτης ανάγκης
· Άγνωστη η επόμενη μέρα ενός «όχι»
· Ενισχύονται οι φόβοι για τους επόμενους αδύναμους της Ευρωζώνης
Η φωτογραφία του κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξουθενωμένος, τσακισμένος, κουρασμένος και πλήρως απογοητευμένος. Το πρόσωπό του μιλά από μόνο του…
Μέσα στο κεφάλι του στριφογυρίζει συνέχεια η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα, που τους άφησε όλους στα… κρύα του λουτρού και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για να λάβει λαϊκή εντολή αναφορικά με τη νέα δανειακή συμφωνία. «Και τώρα τι θα γίνει; Πώς θα το χειριστούμε; Είμαστε έτοιμοι ν’ αφήσουμε τον αριστερό ριζοσπάστη να τινάξει όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στον αέρα;».
Τους εξάντλησαν…
Από μέρες τώρα ο ταλαιπωρημένος Γιούνκερ σε μια ειλικρινή δήλωσή του στους δημοσιογράφους, μετά τις εξαντλητικές διαπραγματεύσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ξεσπάθωσε: «Είμαι εξουθενωμένος, είμαι κουρασμένος. Δεν μου αρέσει αυτή η μέθοδος εργασίας, που δεν με αφήνει να κοιμηθώ. Δεν μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις κουρασμένοι».
Μια από τις παλιές καραβάνες της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο Ζακ Ντελόρ, δήλωνε σε συνέντευξή του σε ελλαδική εφημερίδα από τις αρχές του 2014: «Όταν η κυβέρνηση μιας χώρας προβαίνει σε ανοησίες, δυστυχώς αυτό συνεπάγεται ένα τίμημα, το οποίο τελικά το πληρώνει ο λαός».
Η βόμβα του ριζοσπάστη
Η ελληνική Κυβέρνηση κρατά στα χέρια της μια βόμβα και απειλεί να την πυροδοτήσει, χωρίς να υπολογίζει ποιους θα παρασύρει μαζί της. Ξέρει πως δεν έχει να χάσει τίποτε. Ούτως ή άλλως, η χώρα θεωρείται απ’ όλους ως μια χαμένη υπόθεση. Ο λαός έχει φτάσει σε εξαντλητικές θυσίες και δεν μπορεί να υποστεί άλλες. Ακόμη κι αν συναινέσει να λάβει σκληρότερα μέτρα, ξέρει πως δεν θα τηρήσει τους στόχους τού νέου μνημονίου και από την άλλη δεν επιθυμεί να βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία που δεν τον εκφράζει, και που δεν ταιριάζει με την πολιτική του φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης και ιδεολογίας του.
Τελικά, το θέμα της Ελλάδας ήταν για τον Τσίπρα από την αρχή πολιτικό, και φάνηκε πως προσπαθούσε επί μήνες να ροκανίσει τον χρόνο, έχοντας επανειλημμένα μια λέξη στο στόμα του. «Όχι, όχι, όχι».
Κι άλλοι μαζί τους…
Όμως, οι ανησυχίες που διατυπώνονται αυτήν τη στιγμή, μετά την τορπίλη, και που ζώνουν σαν φίδια τούς Ευρωπαίους πολιτικούς και διαπραγματευτές αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, είναι πώς θα αντιδράσουν οι χώρες με παρόμοια προβλήματα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανοίξει την πόρτα για την έξοδο. Πρωτίστως, όμως, το μέγα ερώτημα και οι ανησυχίες είναι πώς θ’ αντιδράσει το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη την επόμενη μέρα που θα επισημοποιηθεί η στάση πληρωμών. Σε όλα αυτά μπήκε σαν σφήνα και το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός με την υποστήριξη της Ελληνικής Βουλής, και παρόλο που είναι συγκεχυμένος ο τρόπος διατύπωσης των ερωτημάτων προς τον ελληνικό λαό, φαίνεται πως βάζει τα πόδια των δανειστών σε δυο παπούτσια.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ως… μάρτυρας του Ισλάμ θα πυροδοτήσει τη βόμβα, ανατινάζοντας ταυτόχρονα τη Γηραιά Ήπειρο και οδηγώντας τον ελληνικό λαό σε απρόβλεπτες μεγάλες ατραπούς, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Βέβαια το επιχείρημά του, που εν πολλοίς έχει τεκμηριώσει, είναι «τι θα πάρεις από τον μη έχοντα;».
Ένα βήμα πριν από την πτώση
Η πραγματική εικόνα της κατάστασης στην Ελλάδα αποτυπώνεται μέσα από τα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα. Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη μεγάλη πτώση προς το άγνωστο. Κάθε μέρα καταγράφουν απώλειες 0,5% των καταθέσεών τους και είναι αδύνατο να σταματήσουν τη φυγή τους. Ήδη, μόνο η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, που έπιασε επίσης στον ύπνο τους τραπεζίτες, που τρέχουν σαν βολίδες να δουν τι σώζεται, έχει στήσει τον κόσμο έξω από τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές, όπως έγινε τον Μάρτιο του 2013 στην Κύπρο.
Μπορεί οι δανειστές στο νησί να έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες μια αιμορραγούσα πληγή για να σώσουν έναν άλλο μεγάλο ασθενή, μπορεί να έδρασαν με κινήσεις λοκατζήδων για να αναχαιτίσουν μια άλλη μεγάλη τρύπα, αυτήν των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, αλλά στη χώρα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα.
Και μετά το «όχι», τι;
Τι θα γίνει αύριο Δευτέρα εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταματήσει τη ροή του ELA και κλείσει τις βρύσες της ρευστότητας; Ακόμη κι αν το εγχείρημα αυτό μετατεθεί γι’ άλλη μια εβδομάδα, τι γίνεται την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, δηλαδή στις 6 Ιουλίου 2015;
Ο Αλέξης Τσίπρας «κλειδώνει» ένα «όχι» και τι το κάνει; Βγαίνει στους δρόμους και τις πλατείες, όπως έκανε τον καιρό που ήταν φοιτητής, ή αφήνει τη χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ και να γυρίσει στη δραχμή; Με ποια ισοτιμία, και πώς θα ταΐσει τον ελληνικό λαό που θα λιμοκτονεί, κυριολεκτικά αυτήν τη φορά;
Ήδη, οι Financial Τimes, που βλέπουν πάντοτε βήματα μπροστά, όπως πρόβλεψαν και το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, επισημαίνουν πως πρέπει να γίνει προετοιμασία για να αντιμετωπιστεί μια ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.
Ήδη, από τη Δευτέρα, εάν και εφόσον οι προβλέψεις βγουν αληθείς, η Τράπεζα της Ελλάδας, που είναι υπόλογη στο ευρωσύστημα, εκτιμάται πως θα θέσει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να αναχαιτίσει τη μεγάλη εκροή κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα.
Το χρέος της Κριστίν
Από την άλλη, τι θα γίνει με το χρέος που πρέπει να πληρωθεί στο τέλος του μήνα; Η Κριστίν Λαγκάρντ, που πρώτη έδωσε το στίγμα της σκληρής πολιτικής κατά της Ελλάδας, ξέρει πλήρως τι θα συμβεί. Γι’ αυτό και χθες κάλεσε τους εταίρους να στηρίξουν την Ελλάδα. Για το ΔΝΤ η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους δανειστές, χτύπησε την καμπάνα για χρεοκοπία έναντι του Ταμείου.
Ο Αλέξης Τσίπρας τα παίζει όλα για όλα, ξέροντας πως αν κερδίσει κάτι, θα προστεθεί στα «συν» του και θα δώσει στον ελληνικό λαό μια βαθιά ανάσα. Παίρνοντας τον παλμό του λαού, βλέπει πως οι πολίτες υποφέρουν τα τελευταία πέντε χρόνια, άρα καρφί δεν τους καίγεται, εάν βγουν από το ευρώ.
Πολιτικό το θέμα
Τους τελευταίους έξι μήνες ακούει συνέχεια δηλώσεις από την Κομισιόν και την ΕΚΤ πως η Ευρώπη βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να διαχειριστεί ένα Grexit απ’ ό,τι ήταν πριν από δύο ή τρία χρόνια.
Ο Τσίπρας ξέρει επίσης και εκεί ποντάρει, όπως και όλοι οι πολιτικοί της Ευρωζώνης, πως εάν ένα δεύτερο και τρίτο κράτος – μέλος αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα, τότε θα ακολουθήσει την έξοδο μια δεύτερη Ελλάδα. Και το… σταθερό και… στέρεο οικοδόμημα, που θεωρούσαν πως έκτισαν, πάει… περίπατο.
Οι συνηθισμένες συναινετικές λύσεις της Ε.Ε. δεν έχουν καμιά σχέση με τη φιλοσοφία του ριζοσπάστη Τσίπρα και του εμπνευστή της θεωρίας των παιγνίων Γιάνη Βαρουφάκη.
Ανησυχούν για τις τράπεζες
Οι μεγάλες ανησυχίες στρέφονται προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι Έλληνες τραπεζίτες δήλωναν χθες πως δεν ενημερώθηκαν ούτε προετοιμάστηκαν για να διαχειριστούν τις αυξημένες αναλήψεις και τις εκροές κεφαλαίων. Οι τράπεζες ανησυχούν ότι, εάν δεν εκτονωθεί η αναστάτωση και ο πανικός τα προσεχή εικοσιτετράωρα, θα είναι δύσκολο να παραμείνουν σε λειτουργία οι ΑΤΜ και ν’ ανοίξουν τα καταστήματα αύριο Δευτέρα.
Σε ένα τέτοιο σκηνικό, αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η ΕΚΤ δεν θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα μέσω του ELA. Οι εξελίξεις είναι όχι μόνο ραγδαίες αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικές, καθώς οι μαζικές αναλήψεις μετρητών δεν θα μπορούν να ικανοποιηθούν από την υπάρχουσα ρευστότητα. Μεγάλο δίλημμα για την ΕΚΤ, που διαδραματίζει τον ρόλο του προστάτη της σταθερότητας στην Ευρωζώνη. Αν και τραπεζικά στελέχη διατυπώνουν την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τη ρευστότητα μέσω ELA τουλάχιστον μέχρι την τυπική λήξη του προγράμματος, δηλαδή την 30ή Ιουνίου, οι ισχυρές απόψεις περί του αντιθέτου φαίνεται πως υπερισχύουν.
Η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιβάλει μέτρα για τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων, δηλαδή capital controls, που περιλαμβάνουν κλείσιμο καταστημάτων για μερικές ημέρες για να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες. Η εισήγηση για επιβολή μέτρων γίνεται από την Τράπεζα της Ελλάδας και η απόφαση λαμβάνεται με προεδρικό διάταγμα.
Της Χρύσως Αντωνιάδου

phgh:http://hellasforce.com

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ «Α» ΚΕΦΑΛΑΙΟ… Συντελείται Προδοσία Ενώπιον Όλων Μας


Συντελείται Προδοσία Ενώπιον Όλων Μας
Τα Πολλά λόγια είναι Πτωχά τούτες τις δύσκολες ώρες για τον τόπο μας…
Παρήγορο είναι το γεγονός πως τουλάχιστον μέσα από τις αρκετές δυσκολίες αναδεικνύονται αυτοί που συντέλεσαν αι στην καταστροφή του τόπου…
Οι κουκούλες βγαίνουν αφού οι ανθέλληνες Προδότες αυτής της χώρας παίζουν το τελευταίο χαρτί της επιβίωσης τους…
Το φωνάζουν πλέον μονάχοι τους: «Δεν υπάρχει καμιά Ελλάδα. Τα δίνουμε όλα για την Ευρώπη»…
Διψούν για Ευρώπη, καίνε την ίδια την πατρίδα τους για την Ευρώπη….
Τέτοια Απίστευτη Πώρωση πως να δικαιολογηθεί άραγε;
Περιφέρονται και υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ λες και δεν υπήρξε παρελθόν σε αυτό τον τόπο…
Αλλά έτσι είναι οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ… Στην προσπάθεια να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους δεν υπολογίζουν τίποτα…
Το να αρχίσεις να απαριθμείς την ένδοξη ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου που λέγεται Ελλάδα, δεν φτάνουν ούτε τα βιβλία όλου του κόσμου…
Κι όμως για τους σύγχρονους ΠΡΟΔΟΤΕΣ, που «φυτεύτηκαν» στην Ελλάδα για να της κάνουν κακό δεν υπάρχει τίποτα..
Υπάρχει μόνο μια νέα Ελλάδα-Αποικία στην αγαπημένη τους Ευρώπη…
Βαριές Κουβέντες θα πουν κάποιοι… Αν δεν είναι Εσχάτη Προδοσία το πούλημα της ίδιας σου της Πατρίδας τότε τι;
Βέβαια το ΣΥΣΤΗΜΑ έχει φροντίσει για όσους αγαπούν την πατρίδα τους πραγματικά και να προσπαθούν να την υπερασπιστούν… Τους έχουν βαφτίσει κομμουνιστές, Χρυσαυγίτες, εθνικιστές και τους απομονώνουν από τους νεοφιλελεύθερους που λατρεύουν την πρόοδο της ανωμαλίας…
ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΑΣ έχετε ακούσει κάτι για το «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος…» Πρόκειται για τα ιδανικά της Ελλάδα μας.. Αυτής που τώρα έχει ξεφτιλίσει με τον πιο ελεεινό τρόπο…
Έχετε αντικαταστήσει την Πίστη και την Πατρίδα με την Ανωμαλία και την Ευρώπη, που ενώ βλέπετε που οδηγούν, συνεχίζετε να τις υπερασπίζεστε με τόσο θερμό τρόπο, λες και σας έχουν κρεμάσει κλωστές και σας κινούν σαν μαριονέτες…
Στο όνομα της προόδου και της εξέλιξης έχετε κάψει τα πάντα στο πέρασμα σας… Και ενώ βλέπετε ότι δεν οδηγεί πουθενά, συνεχίζετε ακάθεκτοι… Αν δεν είστε ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, αν δεν είστε ΠΡΟΔΟΤΕΣ, τότε τι;
Βγείτε και μιλήστε για μια φορά στη ζωή σας ειλικρινά και Εξηγήστε γιατί κρατάτε αυτή τη στάση…
Γιατί μιλάτε και λειτουργείτε σαν να μην είστε ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά σαν να έχετε έρθει από Γερμανία, ΗΠΑ και Βρυξέλλες με Διατεταγμένη Αποστολή;
Γιατί προσπαθείτε να καταστρέψετε οτιδήποτε αφορά την παράδοση, την πίστη και την ιστορία της ΕΛΛΑΔΑΣ και προσπαθείτε να μας πείσετε πως μόνο αυτός ο δρόμος είναι σωστός;
Γιατί λοιπόν αφού αγαπάτε τόσο πολύ την Ευρώπη δεν μαζεύετε τα υπάρχοντα σας και να μετακομίσετε εκτός Ελλάδας;
Από τη στιγμή που μένετε εδώ και καίτε την χώρα γιατί παραξενεύεστε και από πάνω που σας έχουν θέσει στο περιθώριο…
Εκτός και αν ζούμε σε κάποιο ΜΑΤΡΙΞ που το ξέρετε μόνο εσείς και σας έχουν φορτώσει κάποιο πρόγραμμα, το οποίο δεν μπορούμε να αντιληφθούμε όλοι οι υπόλοιποι…
Και προσπαθείτε να το περάσετε στον κόσμο σαν να μην έχει υπάρξει παρελθόν, σαν μην έχουμε ζήσει σε αυτή την χώρα πριν το Ευρώ…
Όχι δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας στο τραπέζι… Τα πράγματα είναι απλά… Οι Παγκοσμιοποιητές επιβάλλουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και εσείς είστε οι πιο άξιοι υπάλληλοι τους…
Είτε σας κρατούν δεμένους, είτε το κάνετε με τη θέληση σας, το αποτέλεσμα είναι ίδιο… ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ…
Προηγήθηκαν ΣΚΟΠΙΜΑ πολλά «καλά» χρόνια, για να καταφέρετε να φτάσετε τους Ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση… Να τους επιβάλλετε την καταστροφή ως μονόδρομο… ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ως τη μόνη λύση… Χαϊβανιάζοντας τους με ότι υλικό και ανώμαλο…
ΒΓΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ….
ΑΛΛΙΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΚΩΣΤΑ ΣΗΙΤΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΣΑΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ) ΠΆΡΤΕ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΑΕΡΟΠΛΆΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΤΕ…
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ
Χωρίς να γίνεται προσπάθεια υπεράσπισης των υπολοίπων που δεν κατονομάζονται…
Με μοναδικό γνώμονα την αληθινή αγάπη στην Πατρίδα και την Ορθοδοξία…
Και με Πρόθεση επιτέλους να γίνει γνωστός ο τρόπος σκέψης αυτών που στο όνομα της «Πολύς Ευρώπης» καταστρέφουν την ίδια τους την πατρίδα…


Εθνικός Συναγερμός – Ο ΕΧΘΡΟΣ Τούρκος επιχειρεί να κατακτήσει Όλη την Κύπρο


Ο ΕΧΘΡΟΣ Τούρκος επιχειρεί να κατακτήσει την Κύπρο
Tουρκικές θέσεις στοχεύουν σε ισχυρό συνιστών κράτος με χαλαρή σχέση με την κεντρική κυβέρνηση
Στόχος η «αυστηρή διζωνικότητα»
Στη λογική της «αυστηρής διζωνικότητας» κινούνται οι τουρκικές θέσεις στις εν εξελίξει συζητήσεις στο επίπεδο των δύο διαπραγματευτικών ομάδων.
Τούτο πρακτικά διαπερνά τις συζητήσεις σε όλα τα κεφάλαια, όπως Διακυβέρνηση, Εδαφικό, Περιουσιακό. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, με βάση τα όσα παρουσιάζονται από τουρκικής πλευράς οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παρελθόν δεν είναι σημαντικές, παρά το γεγονός ότι το κλίμα είναι προδήλως καλύτερο και η διάθεση για συζητήσεις, σαφώς αλλαγμένη.
Είναι ωστόσο προφανές από τις προσεγγίσεις που αναπτύσσονται από τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί, ότι η βασική επιδίωξη είναι οι ισχυρές εξουσίες που θα έχουν τα συνιστώντα κρατίδια και η χαλαρή σχέση με το κεντρικό κράτος.
Όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι θα πρέπει τα συνιστώντα κρατίδια να ασκούν κυριαρχία και εξουσίες εντός των «συνόρων» τους. Είναι σαφές από την εικόνα που υπάρχει ότι παρουσιάζονται με πιο προχωρημένες θέσεις από το Σχέδιο Ανάν, προβάλλοντας πολλές φορές τον ισχυρισμό ότι τα δεδομένα από τότε έχουν διαφοροποιηθεί (κυρίως αυτό αφορά τα κριτήρια για το Εδαφικό). Αλλά και εκεί που αποδέχονται τη συμμετοχή στη βάση της πληθυσμιακής αναλογίας, έστω και εάν εξασφαλίζουν προίκα από την ελληνική πλευρά για μεγαλύτερο ποσοστό, προβάλλουν άλλα αιτήματα.
Για παράδειγμα, η συμμετοχή σε ένα ομοσπονδιακό θεσμό θα είναι 60-40 (ούτε καν 70-30 δεν δέχονται), σε ό,τι αφορά όμως τη λήψη αποφάσεων επιμένουν στο 50-50. Αυτό ισχύει στις περισσότερες από τις δομές που συζητούνται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης του κεφαλαίου για τη Διακυβέρνηση. Οι λογικές αυτές παραπέμπουν σε μια μορφή συνομοσπονδίας, όπου στα συνιστώντα κρατίδια θα υπάρχει απόλυτη κυριαρχία ως προς την άσκηση των εξουσιών, αλλά είναι σαφές ότι παράλληλα επιδιώκουν και έλεγχο στην επικράτεια.
Γίνεται αντιληπτό ότι τούτο αφορά τις διαχρονικές επιδιώξεις της Τουρκίας και όχι των Τουρκοκυπρίων. Ωστόσο, αυτό είναι εμφανές κατά την κατάθεση απόψεων και συζήτηση θέσεων. Η εικόνα που υπάρχει σε σχέση με τις μέχρι σήμερα συζητήσεις είναι ότι στηρίζοται σε δύο βασικούς άξονες. Στις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ, που αποτελούν το υλικό για συζητήσεις ώστε να διαπιστωθούν διαφωνίες και συμφωνίες (συγκλίσεις και αποκλίσεις). Για την τουρκική πλευρά στο βάθος των συζητήσεων βρίσκεται το Σχέδιο Ανάν, το οποίο «συμβουλεύονται» όταν κάνουν ασκήσεις επί χάρτου στα πλαίσια των προετοιμασιών τους.
Αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί στην παρουσία του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα. Ενώπιον των Αναστασιάδη και Ακιντζί θα παρουσιασθεί το έγγραφο που έχουν ετοιμάσει οι δύο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί. Μέχρι στιγμής, τα όσα σημειώνουν με μαύρο, που εκφράζουν τις συγκλίσεις, παραμένει μικρό μέρος των κειμένων με τις θέσεις.
Ευρωπαϊκές επαφές για εμπλοκή
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έλθει ως γνωστό στην Κύπρο από τις 15–18 Ιουλίου με βασικό στόχο να εγκαινιάσει την εμπλοκή της Ένωσης στο Κυπριακό. Όπως έχει ανακοινωθεί από τα κατεχόμενα, στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο Δευτέρα ο Μουσταφά Ακιντζί (αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη).
Την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη, θα πραγματοποιήσει επαφές στην έδρα της Ε.Ε. Μέχρι στιγμής έγινε γνωστό ότι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Στην ατζέντα θα βρίσκεται το θέμα της εμπλοκής της Ε.Ε. στο Κυπριακό, με το οποίο ο κ. Ακιντζί συμφωνεί. Κώστας Βενιζέλος («ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»)


phgh: http://hellasforce.com

Γκ. Τσίμερ: Το Eurogroup καταπατά για άλλη μια φορά τη δημοκρατία

Γκ. Τσίμερ: Το Eurogroup καταπατά για άλλη μια φορά τη δημοκρατία
"Δεν θέλησαν να δώσουν στον ελληνικό λαό την ελευθερία να αποφασίσει ο ίδιος", δήλωσε η Γκάμπι Τσίμερ, Πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο
"Οι άκαρδες ιδεολογίες του Eurogroup, καταπάτησαν για ακόμη μια φορά τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Πρώτα εκβίασαν την δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση για μήνες, τώρα απορρίπτουν την δυνατότητα του ελληνικού λαού να αποφασίσει ο ίδιος για την πρόταση του Eurogroup".
"Δεν θα ήταν πρόβλημα αν οι υπουργοί οικονομικών επέκτειναν το πρόγραμμα για λίγες ακόμη ημέρες. Αλλά δεν θέλησαν να δώσουν στον ελληνικό λαό αυτή την ελευθερία. Προτιμούν να δουν την μοναδική αριστερή κυβέρνηση στην Ε.Ε. να αποτυγχάνει, και γι' αυτό βάζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε κίνδυνο. Τώρα οι αρχηγοί της Ε.Ε. πρέπει να βρουν μια λύση της τελευταίας στιγμής. Το μέλλον της Ευρώπης είναι στα χέρια τους

phgh:to xwni

Πυρετός διεργασίων: Ο Τουσκ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ κύκλο επαφών για ΛΥΣΗ

Πυρετός διεργασίων: Ο Τουσκ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ κύκλο επαφών για ΛΥΣΗ
Τελικά, ποιος είναι πιο... αγχωμένος; Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον λόγο στον ελληνικό λαό, υπερήφανη και αλύγιστη, οι δανειστές κατανοούν ότι πάνε να χάσουν το δικό τους παιχνίδι!

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι έχει ξεκινήσει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Η δήλωσή του έρχεται εν μέσω αιτημάτων για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής μετά την προκήρυξη δημοψηφίσματος και την άρνηση των θεσμών να παρατείνουν την παροχή βοήθειας.
Να τονιστεί ότι Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσε μέσω twitter πως «Η Ελλάδα παραμένει και πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης».

Cli44pb44oard04441

Βιαστήκατε, κύριε Τουσκ, να πείτε ότι το παιχνίδι τελείωσε. The game has just begun, όπως έγραψε και η Ραχήλ Μακρή πρόσφατα!


phgh:to xwni

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Θεοδωράκης ο ΜΠΟΥΛΗΣ έπιασε στο στόμα του τον Τσίπρα! Πόσα έπαιρνες από την ΕΡΤ, Σταυρούλη;


ΒΙΝΤΕΟ: Ο Θεοδωράκης ο ΜΠΟΥΛΗΣ έπιασε στο στόμα του τον Τσίπρα! Πόσα έπαιρνες από την ΕΡΤ, Σταυρούλη;
Ο καημενούλης ο Σταυρούλης ο Θεοδωράκης. Τον είχε το σύστημα να κάνει εκπομπούλες και να ανεβάζει κειμενάκια στο ίντερνετ και ξαφνικά του δώσαμε μετάταξη.
Τον αποσπάσανε στη... Βουλή για να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Ελλάδας. Κωλοδουλειά. Εντάξει, κάνει ταξιδάκια, μεταφέρει μηνύματα στις Βρυξέλλες, φέρνει πίσω εντολές. Έγινε και αρχηγός κόμματος πριν, μπήκε και στη Βουλή. Κι όμως, ανάμεσα μας υπάρχουν κάποιοι που ψήφισαν... Ποτάμι.
Ας γυρίσουμε όμως στον Σταυρούλη που τα είχε πάντα όλα έτοιμα στη ζωή του. Και φράγκα. Πολλά φράγκα. 20 χιλιάρικα το επεισόδιο έπαιρνε στην ΕΡΤ για εκπομπές που δεν άντεχε να δει ούτε ο Σημίτης.
Αυτό το απίθανο τυπάκι, λοιπόν, η μνημονιακή εφεδρεία του συστήματος (για να δείτε πόσο πάτο έχει πιάσει το σύστημα αυτό) ήθελε να πει σήμερα στη Βουλή ότι ο Τσίπρας δεν ξέρει τι θα πει δουλειά και ένσημα. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που στα 40 του έγινε πρωθυπουργός είναι ένας ανίκανος και ο Σταύρος που στα 50 του έγινε πολιτικός είναι ο... ικανός.
Σταυρούλη, δηλαδή, χορεύει όλον τον πλανήτη ένας χαμηλού επιπέδου, ε; Α, δεν τα είπε τελικά στη Βουλή ο Σταύρακας! Υπάρχουν αυτά τα λόγια στο κείμενο που μοιράστηκε στους δημοσιογράφους: "Δεν μάθατε ποτέ κ. Τσίπρα τι πάει να πει δουλειά κι ένσημα κι έρχεστε τώρα να πείτε στους σαραντάρηδες - τους πενηντάρηδες- τους εξηντάρηδες «αφήστε με να τα παίξω όλα κορώνα γράμματα», «αφήστε να τζογάρω το μέλλον των παιδιών σας», «αφήστε να ρισκάρω την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Κι αν μας βγει μας βγήκε»".
Αλλά δεν τα είπε! Κώλωσε ο καημένος. Ή μπορεί, απλώς, και να τα πήδηξε. Δεν είναι στα προτερήματα του να μιλάει. Να ακούει ξέρει αυτός. Εντολές. Από καναλάρχες, πρώην πρωθυπουργούς και νυν δανειστές.
"Δεν ζούσατε ποτέ από την εργασία σας. Δεν ζούσατε ποτέ από τα χέρια σας. Ήσασταν πάντα στην μισθοδοσία του κόμματος. Κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος. Και τώρα πια κυβερνητικοί υπάλληλοι" είπε ο Θεοδωράκης κοιτώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα είπε. Τα άλλα, για τον Τσίπρα, τα φοβήθηκε.
Τσουβάλιασμα συλλήβδην και αφέλεια. Κλασικά πράγματα για τον γεννημένο... ρήτορα, μπουρδολόγο ολκής και ανίκανο να κάνει δεύτερη σερί πρόταση με λογικό ειρμό παιδιού δημοτικού Θεοδωράκη.
Αυτά δεν είπε. Εκείνα τα είπε. Όσο για τα άλλα που είπε; Αφήστε. Αν βαρεθήκατε, βάλτε να δείτε καμιά καλή κωμωδία. Γιατί και ως κομπάρσος, αποτυχημένος είναι ο μπαγάσας.

Οι προσβολές του Θεοδωράκη δε θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον αποδοκίμασαν έντονα!

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ανάφερε χαρακτηριστικώς πως οι βουλευτές της Αριστεράς έχουν υπηρετήσει αρχές κι αξίες κι όχι νταβατζήδες.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης κατηγόρησε τον κ. Θεοδωράκη πως ήρθε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των δανειστών. "Οι Αριστεροί δεν υπήρξαν ποτέ διαπλεκόμενοι κι άνθρωποι των αγορών. Οσον αφορά την Αριστερά, το ηθικό της πλεονέκτημα είναι έξω από κάθε συζήτηση", σημείωσε με νόημα ο κ. Βούτσης.
Ειρωνικός ήταν κι ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς: "Ο κ. Θεοδωράκης άκουσε από μια γραμματέα της Κομισιόν πως ήμασταν σχολική εκδρομή και το έκανε επιχείρημα. Ήσαστε και εσείς μέρος του κράτους, όταν δουλεύατε στην ΕΡΤ".

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ:


 

 
FOLLOW
Το ΧΩΝΙ δεν έχει μεγαλόσχημους χρηματοδότες. Στηρίζεται αποκλειστικά στους αναγνώστες του. Υποστήριξε Το ΧΩΝΙ με όποιο ποσό μπορείς. Για να μαθαίνεις από εμάς την αλήθεια που οι άλλοι κρύβουν.
toxwni.gr | donate

Blogoσφαιρα

Εδώ αναδημοσιεύουμε ενδιαφέροντα άρθρα, είτε συμφωνούμε μαζί τους, είτε όχι.
Εγγραφείτε τώρα στην υπηρεσία newsletter και μάθετε πρώτοι, τι συμβαίνει γύρω σας!
Όνομα:
E-mail:

Απίστευτα σκηνικά στη Βουλή - Θεοδωράκης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δουλέψατε ποτέ στη ζωή σας

ΧΑΜΟΣ


Απίστευτα σκηνικά στη Βουλή - Θεοδωράκης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δουλέψατε ποτέ στη ζωή σας

Aπίστευτα σκηνικά στην αίθουσα της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Στ. Θεοδωράκη. Ο πρόεδρος του Ποταμιού εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι με την επιλογή της να προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε δημοψήφισμα «δίχασε» την κοινωνία στην κρισιμότερη φάση για το μέλλον της χώρας.
Ωστόσο, οι σκληρές αναφορές του επικεφαλής του Ποταμιού προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τους χαρακτήρισε «κομματικούς υπάλληλους» προκάλεσε θερμό επεισόδιο και σχεδόν δεκάλεπτη διακοπή της ομιλίας του.
Απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Δεν ζούσατε ποτέ από τα χέρια σας. Δεν ζούσατε από την εργασία σας αλλά από την κομματική μισθοδοσία» προκαλώντας ισχυρές αντιδράσεις από τους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος και σχεδόν δεκάλεπτη διακοπή της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη.
Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς σε έξαλλη κατάσταση ανεβοκατέβαινε τον διάδρομο της Ολομέλειας ζητώντας από τον ομιλητή να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη. Ακολούθησαν οι Γιώργος Πάντζας, Αννα Βαγιενά κ.α ενώ και από τα υπουργικά έντονες διαμαρτυρίες εξέφρασε και ο Νίκος Βούτσης.
Ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε επιμένοντας: «υπάρχει παρεξήγηση. Νομίζεται ότι κάθε μερά μπορείτε να βρίζετε με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους σας και να μην λαμβάνετε απάντηση. Μπορώ να σας κάνω δώρο ένα τομο με τις βρισιές και τον βόθρο εναντίον του Ποταμιού».
«Ελεγα ότι εδώ μέσα είστε κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος» πρόσθεσε προκαλώντας και πάλι ομαδικά πυρά από όρθιους, σχεδόν σκαρφαλωμένους στα έδρανα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν ηρέμησε το κλίμα συνέχισε καταθέτοντας την δική του πρόταση λέγοντας πως «Αποσύρετε την επιλογή του δημοψηφίσματος και βάλτε σε ψηφοφορία στην Βουλή τη δική σας πρόταση – αν έχετε! Πάρτε τη θετική ψήφο και πηγαίνετε με αυτήν στην Ευρώπη. Ή κάντε τώρα συγκεκριμένη αντιπρόταση στους θεσμούς. Τώρα όμως! Διαφωνείτε, λέτε, με το 10% των προτάσεων των θεσμών. Πείτε καθαρά λοιπόν στη Βουλή τι θέλετε να αλλάξει. Να το δούμε. Να το συζητήσουμε» ωστόσο εκτίμησε ότι «δε θα το κάνετε. Γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι κομματικές σας ισορροπίες και μόνο. Δε θέλετε να δυσαρεστήσετε κανέναν. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ του κόμματος. Προτιμάτε να διαλύσετε την πατρίδα προκειμένου να διασώσετε τις συνιστώσες σας».
«Την Κυριακή όμως το δίλημμα είναι ένα: ναι ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ναι στο ευρώ; Ή όχι στο ευρώ;» είπε και πρόσθεσε «εμείς λέμε ότι η Ελλάδα μπορεί χωρίς μνημόνια, η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί ρεαλιστικά και προοδευτικά η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού. Οι αλλαγές είναι εκεί έξω και φωνάζουν και εσείς τις προσπερνάτε».
 Πρώτο Θέμα


phgh:imerisia