Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ολάντ: Είμαστε σε πόλεμο – Θα τους καταστρέψουμε


Ολάντ: Είμαστε σε πόλεμο – Θα τους καταστρέψουμε

Ιστορική συνεδρίαση της Γερουσίας και της εθνοσυνέλευσης – Επιμονή και υπομονή ζήτησε από το γαλλικό λαό

«Η Γαλλία είναι σε πόλεμο» επανέλαβε ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας σε μια ιστορική συνεδρίαση της Γερουσίας και της εθνοσυνέλευσης.
Ο κ. Ολάντ τόνισε πως οι γαλλικές επιχειρήσεις στη Συρία θα ενταθούν εκφράζοντας τη δέσμευση ότι «θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος».
«Επρόκειτο για επίθεση κατά των αξιών της Γαλλίας, κατά του τρόπου ζωής στη χώρα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Είμαστε η πατρίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Δημοκρατία μας έχει νικήσει πολύ πιο σοβαρούς αντιπάλους και δεν μπορεί να θιγεί από αυτούς τους δειλούς που μας επιτέθηκαν, στρέφοντας τα όπλα μπροστά σε άοπλους», τόνισε ο κ. Ολάντ.
Σήμερα η χώρα μας θρηνεί, σημείωσε.
Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου έχουν στόχο «να σπείρουν τον φόβο και να μας διαιρέσουν» σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος.
Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι σε αυτόν τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών χρειαζόμαστε χρόνο, διαβεβαιώνοντας ότι «μπορούμε να πλήξουμε τον εχθρό» και ζητώντας από τους Γάλλους πολίτες επιμονή, υπομονή, αξιοπρέπεια και αντοχή.
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι μόνο εχθρός της Γαλλίας, αλλά εχθρός όλης της Ευρώπης, ενώ υπογραμμίζοντας ότι η αποφασιστιτικότητα για καταστολή της τρομοκρατικής οργάνωσης «δεν είναι μόνο δική μας, αλλά όλου του κόσμου», ζήτησε να διαμορφωθεί μια μεγάλη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS.
Όπως είπε, έχει ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εκδώσει γρήγορα ψήφισμα κατά της τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι στο μεταξύ, η Γαλλία θα εντείνει τις επιχειρήσεις της στη Συρία.
Προανήγγειλε δε την ενίσχυση της αστυνομίας με επιπλέον 10.000 άτομα σε ορίζοντα πενταετίας, οι οποίοι θα απλοφορούν.
 Ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Συρία, σημειώνοντας ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα πλεύσει αύριο στη Μεσόγειο για καλύτερο συντονισμό των δράσεων στη Συρία.
Ανάμεσα στα μέτρα που πρότεινε ο Ολάντ για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων, ήταν:
  • Επεκτείνεται η  κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα για τρεις μήνες.
  • Το Σύνταγμα θα πρέπει να επιτρέπει στο κράτος να απαγορεύει σε πολίτη με διπλή υπηκοότητα να μπαίνει σε γαλλικό έδαφος, εάν αυτός αποτελεί «τρομοκρατική απειλή».
  • Θα πρέπει να υπάρχει νόμος που να ορίζει ότι θα μπορεί να αφαιρείται από πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα, η γαλλική υπηκοότητα, εάν κατηγορηθούν για τρομοκρατία.
  • Παράλληλα σημείωσε ότι θα πρέπει να απευλαύνονται με ταχύτερες διαδικασίες οι ξένοι πολίτες που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.
  • Είπε ότι 5.000 θέσεις εργασίας στην αστυνομία θα δημιουργηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
  • Δεν θα υπάρξουν περικοπές στις θέσεις εργασίας στον γαλλικό στρατό μέχρι το 2019.
Θα εξαλείψουμε την τρομοκρατία, είπε ο Ολάντ και κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε: «Ζήτω η Δημοκρατία! Ζήτω η Γαλλία». Οι γερουσιαστές και οι βουλευτές τον χειροκρότησαν και στη συνέχεια έψαλαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.
 Ξεκίνησαν οι επιδρομές κατά των τζιχαντιστών
Οι σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις των γαλλικών δυνάμεων στη Ράκα της Συρίας έπληξαν δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τουλάχιστον 36 εκρήξεις ακούστηκαν στη Ράκα τη νύχτα, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Δεν έχει γίνει σαφές επί του παρόντος αν όλες οι εκρήξεις προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές ή άλλα εκρηκτικά. Οι εκρήξεις συγκλόνισαν όλη την πόλη. Υπήρξαν επιδρομές βορείως και νοτίως της Ράκας, πρόσθεσε εκτιμώντας ότι οι εκρήξεις αυτές πιθανόν προκλήθηκαν από τις επιδρομές των γαλλικών μαχητικών.
Οι τζιχαντιστές του ΙΚ που χρησιμοποιούν τη Ράκα ως ντε φάκτο πρωτεύουσα του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου τους, περιορίζουν τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, μετά τις γαλλικές επιδρομές με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η συλλογή πληροφοριών για πιθανά θύματα, πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.
Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι χθες βράδυ δέκα γαλλικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά 4ης γενιάς «Rafale» μαζί με «Mirage» με τη βοήθεια των Αμερικανών έριξαν 20 βόμβες στη βόρεια Συρία εναντίον θέσεων του ΙΚ, και κατέστρεψαν ένα αρχηγείο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της ακραίας σκληροπυρηνικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 129 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 350.


http://www.newsbomb.gr

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το Ισλαμικό Κράτος: Ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Ουάσιγκτον


Ένα νέο βίντεο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο απειλεί τις χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία, ενώ απείλησε να επιτεθεί στην Ουάσιγκτον.
«Λέμε στα κράτη που συμμετέχουν στη σταυροφορική εκστρατεία ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ζήσετε με το θέλημα του Θεού μια ημέρα σαν της Γαλλίας και με τη βοήθεια του Θεού, όπως χτυπήσαμε τη Γαλλία στο κέντρο της στο Παρίσι, ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Αμερική στο κέντρο της στην Ουάσιγκτον», λέει ένας άνδρας στο βίντεο.








newpost.gr/

Γιατί ο Φ.Ολάντ συγκάλεσε βουλή και γερουσία στο παλάτι των Βερσαλλιών




Ιστορική συνεδρίαση της βουλής και της γερουσίας της Βουλής συγκάλεσε σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ, λίγες ημέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής.
Μετά την σύντομη ομιλία του Ολάντ, το σώμα τραγούδησε όρθιο τον εθνικό ύμνο, την Μασσαλιώτιδα.
Γιατί όμως η συνεδρίαση των βουλευτών έγινε στο παλάτι των Βερσαλλιών;
Οι βουλευτές καταφθάνουν:



Τον 19ο αιώνα και ενώ το δημοκρατικό πολίτευμα δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί πλήρως και υπάρχει πάντα ο φόβος επιστροφής στη μοναρχία, επελέγη το Παλάτι των Βερσαλλιών για να συνεδριάσει η νέα βουλή που εξελέγη το 1871.
Με τον τρόπο αυτό η νεαρή Δημοκρατία παίρνει τον έλεγχο αυτού του συμβόλου εξουσίας, το οποίο είναι γεμάτο από τα σύμβολα του Βασιλιά Ηλιου.
Η επιλογή δεν έγινε αυτόματα. Οταν εξελέγη η πρώτη βουλή το 1871, μετά την πτώση του Ναπολέοντα ΙΙΙ, συνεδρίασε για πρώτη φορά στην πόλη Μπορντό. Η βουλή αποτελείτο πλειοψηφικά από φιλο-μοναρχικούς οι οποίοι ήθελαν να βρίσκονται κοντά στο Παρίσι. Είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στην πόλη της Ορλεάνης κα του Φοντενμπλό. Τελικά επέλεξαν το παλάτι των Βερσαλλιών και συγκεκριμένα την αίθουσα της Οπερας. Αλλά κι αυτή η αίθουσα απεδείχθη πολύ μικρή για να φιλοξενήσει 722 εκπροσώπους του έθνους. Ετσι επελέγη η αίθουσα στην οποία συνεδρίασε σήμερα ο Ολάντ με τους βουλευτές και γερουσιαστές της Γαλλίας.

Πρόκειτααι για μια πτέρυγα των Βερσαλλιών η οποία χτίστηκε μεταξύ 1679 και 1681 για να διαμένουν εκεί τα παιδιά του βασιλιά και άλλοι πρίγκηπες γαλαζοαίματοι. Το 1837 αναμορφώθηκε και έγινε Μουσείο της Γαλλίας. Το 1837 άλλαξε και πάλι για να φιλοξενεί εκεί την Βουλή. Εκεί συνεδρίαζε η Βουλή της Γαλλίας ως το 1879 οπότε και μετακόμισε στο κέντρο του Παρισιού, στο παλάτι Μπουρμπόν, όπου βρίσκεται και σήμερα.

Επί 5ης Δημοκρατίας, η αίθουσα ανοίγει για να συνεδριάσουν από κοινού η βουλή και η γερουσία για να αποφασιστούν συνταγματικές αλλαγές και συνήθως φιλοξενεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν θέλει να κάνει βασυσήμαντες ανακοινώσεις στα δύο σώματα.
Το πρόβλημα είναι ότι οι Γάλλοι, μετά τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου είναι ανήσυχοι. Μετά τις επιθέσεις του Ιανουρίου εναντίον του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo, οι Γάλλοι πίστευαν ότι είχαν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους. Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής, κατάλαβαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το στοίχημα για τον Φρανσουά Ολάντ, κατά την σημερινή του ομιλία, είναι να πείσει και όχι μόνο με λόγια αυτή τη φορά. Ο Ολάντ πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να περάσει στις πράξεις.
Η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνει συζήτηση μετά τις δηλώσεις του γάλλου προέδρου και το αίτημα έγινε δεκτό. Ο Ολάντ έφυγε από την αίθουσα όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του, όπως το επιτάσσει το στοίχημα. Κάθε κόμμα διαθέτει 10 λεπτά ανά ομιλητή και δεν θα υπάρξει ψηφοφορία.
 
 - 




defencenet

Metrisi: "Καθαρό" προβάδισμα του Α.Τζιτζικώστα στην "μάχη" για την αρχηγία της ΝΔ


Ένα "καθαρό" προβάδισμα άνω των πέντε μονάδων καταγράφει ο Α.Τζιτζικώστας έναντι του Ε.Μεϊμαράκη. Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την εταιρία «Metrisi» και διενεργήθηκε στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2015, σε πανελλαδικό δείγμα 1.246 ψηφοφόρων (εκτός νησιωτικών περιφερειών). Τα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ξεκάθαρη ανατροπή της πρόθεσης των ψηφοφόρων υπέρ της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, τόσο στο σύνολο του δείγματος, όσο και σε εκείνους που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά τη ΝΔ, ενώ σε εκείνους που δηλώνουν ότι θα προσέλθουν σίγουρα στις κάλπες της επόμενης Κυριακής είναι περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα του κ. Τζιτζικώστα και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αφού καταγράφει πρωτιά τόσο στην ερώτηση για το ποιος θα ισχυροποιήσει περισσότερο την παράταξη, όσο και στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να κερδίσει τον κ. Τσίπρα.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της «Metrisi» είναι τα εξής
ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ (ΣΥΝΟΛΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ)
Τζιτζικώστας 29,5%
Μεϊμαράκης 24,3%
Μητσοτάκης 21,6%
Γεωργιάδης 8,1%
ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ (ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΔ)
Τζιτζικώστας 32,9%
Μεϊμαράκης 27,5%
Μητσοτάκης 21,1%
Γεωργιάδης 8,2%
ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ (ΟΣΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ)
Μεϊμαράκης 33,5%
Τζιτζικώστας 26,4%
Μητσοτάκης 22,1%
Γεωργιάδης 11,9%
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Τζιτζικώστας 26,2%
Μεϊμαράκης 26,1%
Μητσοτάκης 20,8%
Γεωργιάδης 6,9%
 






defencenet

Οδηγός επιβίωσης σε κατάσταση πολέμου - Πάντοτε χρήσιμος και ειδικά σήμερα πολύ επίκαιρος


ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε μια εποχή που το περιβάλλον ασφάλειας επιβαρύνεται όλο και περισσότερο και ο εφιάλτης ενός πολέμου πέρα από την περιφερειακή σύγκρουση π.χ. Ελλάδας-Τουρκίας, εμφανίζεται και πάλι, καλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά πράγματα για το πώς θα επιβιώσουμε εμείς και η οικογένειά μας, ειδικά αν ζούμε εντός αστικού ιστού.
H κατάρρευση των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας είναι πολύ πιθανή ή ή αδυναμία τους να δράσουν αν κτυπηθούν κέντρα επικοινωνιών, διοίκησης και ελέγχου.
Σε κατάσταση πολέμου τα είδη υγιεινής και τα φάρμακα είναι σημαντικότερα και από το φαγητό. Μπορείς να πυροβολήσεις ένα περιστέρι. Μπορείς να κόψεις ένα φυτό να φας. Δεν μπορείς όμως, ούτε να πυροβολήσεις, ούτε να φυτέψεις ένα αντισηπτικό.
Μάζεψε αντισηπτικά, απορρυπαντικά, σαπούνι, γάντια, μάσκες.
Μάθε να δίνεις πρώτες βοήθειες, να καθαρίζεις πληγές και να φροντίζεις εγκαύματα. Ακόμα και αν βρεις γιατρό, ίσως να μην μπορείς να τον πληρώσεις. Μάθε να χρησιμοποιείς αντιβιοτικά. Είναι καλό να έχεις απόθεμα.
Θα πρέπει να διαλέξεις να έχεις όσο απλούστερα όπλα γίνεται και φρόντισε να έχεις νομίμως κτηθέντα πυροβόλα όπλα και πολλά πυρομαχικά, ακόμα και κυνηγετικά όπλα, κατά προτίμηση ημιαυτόματα για στοιχειώδη προστασία. Τα ρωσικά Saiga και Μolot, αλλά και πολλές αμερικάνικες καραμπίνες κάνουν άριστη δουλειά.
Θα πρέπει να έχεις μικρά πράγματα που δεν χτυπάνε στο μάτι. Για παράδειγμα, μια ηλεκτρογεννήτρια είναι καλή, αλλά 1.000 αναπτήρες BΙC είναι καλύτεροι. Η γεννήτρια θα τραβήξει την προσοχή σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα, ενώ οι αναπτήρες είναι μικροί, φτηνοί και εύκολα ανταλλάξιμοι.
Ο χρυσός και το ασήμι, είναι χρήσιμα;
Ναι γιατί μπορείς να τα ανταλλάξεις με τρόφιμα, φάρμακα, νερό, όπλα και πυρομαχικά.
Πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν όπλα και πυρομαχικά;
Μπορείτε να κάνετε προμήθειες σε πυρομαχικά σε καιρό ειρήνης.Να θυμάστε ότι οι δυσκολότερες ώρες είναι κατά τις πρώτες μέρες, άρα εάν δεν έχεις ήδη όπλα και πυρομαχικά, ίσως να μην έχεις αρκετό χρόνο να τα αποκτήσεις και να προστατέψεις την οικογένειά σου. Το να είσαι άοπλος μέσα σε μια κατάσταση ταραχών και χάους είναι πολύ κακή ιδέα.
Οργάνωση ασφάλειας
Οργανώστε την περίμετρο του σπιτιού σας. Μπορεί να επικρατήσουν χαοτικές καταστάσεις. Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες είτε επειδή θα είναι πεινασμένοι και απελπισμένοι είτε επειδή θα παίξουν το ρόλο της 5ης φάλαγγας θα αποτελέσουν κορυφαία απειλή για την ασφάλεια, όπως επίσης και αντικοινωνικά και παραβατικά στοιχεία της κοινωνίας.
Φροντίστε να μην έχει κανείς οπτική πρόσβαση με το εσωτερικό του σπιτιού σας, ειδικά αν μένετε σε μονοκατοικία.
Προσπαθήστε το σπίτι να μην δίνει στόχο, να μην φαίνεται οχυρωμένο. Το οχυρωμένο σπίτι δείχνει ότι κάτι έχει να κρύψει. Φροντίστε να έχετε οργανώσει ομάδες άμυνας από φίλους και συγγενείς. Αν έρθει η καταστροφή και ζεις στην πόλη, χρειάζεσαι ένα απλό, καθόλου φανταχτερό μέρος, γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά.
Πόσα πυρομαχικά; Όσο το δυνατόν περισσότερα.
Ετοιμάστε σχέδιο διαφυγής στην επαρχία. Σημασία έχει να επιβιώσετε εσείς και η οικογένειά σας. Τα σπίτια ξανακτίζονται και τα έπιπλα αγοράζονται. Οι ζωές σας, όχι.
Είναι σημαντικό να έχει οργανωθεί δύναμη αυτοπροστασίας στην γειτονιά σας από την εποχή της ειρήνης. Πάντα οργανωμένες σκοπιές και περίπολοι έξω στους δρόμους. Η καλή οργάνωση και ο συντονισμός είναι εκ των ων ουκ άνευ για προστασία απέναντι σε συμμορίες.
Είνα καλό να ξέρουν να χειρίζονται τα όπλα όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της οικογένειά σας. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος θα χρειαστεί να πυροβολήσει ή να στοχεύσει με ένα αυτοσχέδιο όπλο για να σώσει εσάς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας.
Διαδίκτυο, τηλεόραση, ραδιόφωνο πιθανόν δεν θα υπάρχουν. Πρέπει να οργανώσετε ένα δίκτυο ροής πληροφοριών με εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης. Βρείτε ραδιόφωνα και κατασκευάστε κεραίες που να μπορούν να λαμβάνουν στα βραχέα.
Μη φοράτε πράγματα αξίας σε τέτοιες εποχές και καταστάσεις. Κάποιος θα σας δολοφονήσει για να τα πάρει. Ακόμα και η συμπεριφορά σας θα πρέπει να μην ξεχωρίζει.
Τα υπερσυστήματα ασφαλείας και τα υπερόπλα είναι ανώφελα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι αξίζει να κλέψουν τα πράγματά σας, θα προσπαθήσουν να το κάνουν, ξανά και ξανά. Είναι μόνο θέμα χρόνου και δύναμης πυρός, άρα θέλετε όπλα, πυρομαχικά και χέρια.
Υγιεινή
Η υγιεινή είναι πολύ σημαντική, όπως και το να υπάρχουν επαρκή φάρμακα – ειδικά αντιβιοτικά. Παυσίπονα και αντιπυρετικά είναι απαραίτητα. Γάζες, βαμβάκι και αντισηπτικά να υπάρχουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αφθονία
Τροφή
Φροντίστε να έχετε κάνει αποθέματα με τροφές που να αντέχουν στο χρόνο με κονσέρβες, ξηρά τροφή κλπ. Αναζητήστε κατάλογο με τα είδη που διατηρεί σε αποθέματα ο Στρατός. Είναι ο καλύτερος οδηγός για τα δικά σας αποθέματα. Εχετε ένα χαρτοκιβώτιο στη αποθήκη σας πάντα και ανανεώνετέ το κατά καιρούς. Μπορεί να μην το χρειαστείτε ποτέ. Θα έχετε χάσει κάπου 100 ευρώ αρκετά για να θρέψουν μία τετραμελή οικογένεια για μια εβδομάδα. Αν δεν το έχετε μπορεί να χαθεί ολόκληρη η οικογένεια...
Νερό
Πρόβλημα. Ισως το κορυφαίο πρόβλημα αν έχει μολυνθεί το δίκτυο νερού της πόλης σας. Εδώ οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει απόθεμα δεκάδων φιαλών νερού, ανανεούμενο. Αναζητήστε πηγές ή να έχετε φροντίσει να προμηθευτείτε συσκευή που να μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο. Αν έχετε δεξαμενή φροντίστε να ρίχνετε ειδικές αντισηπτικές "μπάλες" που χρησιμοποιούν στις δεξαμενές νερού των πλοίων.
Αυτά και ... καλή τύχη!
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
.defencenet.gr

Ομπάμα: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την αντιπολίτευση στην Συρία

stratos
 
 
 
Στην Τουρκία όπου βρίσκεται για την Σύνοδο των G20  ο Αμερικανός Πρόεδρος  κ. Ομπάμα δήλωσε πως αν και είναι εύκολο να σταλούν αμερικανικά στρατεύματα ώστε διωχθούν οι τζιχαντιστές από τα προπύργιά τους στη Μοσούλη, τη Ράκα ή το Ραμάντι, οι ενέργειες αυτές δεν θα είναι αποτελεσματικές  εάν δεν υπάρχει ένας φίλιος τοπικός πληθυσμός που να μπορεί να αντισταθεί στην πίεση των εξτρεμιστών. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ακολουθώντας διαφορετική τακτική από αυτή των προκατόχων του, δήλωσε πως αποτελέσματα μόνιμα θα μπορούν να υπάρξουν μόνον εάν υπάρξει και μόνιμη κατοχή στις περιοχές αυτές προτιμώντας στην παρούσα φάση να κλιμακωθούν οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών με παράλληλη υποστήριξη των μετριοπαθών τοπικών δυνάμεων, εννοώντας φυσικά την αντιπολίτευση στην Συρία.




voice news

Η Γαλλία σκληραίνει τη στάση της!

olan

 




Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δηλώνει ανένδοτος να λυγίσει, ο ίδιος και ο λαός του στην τρομοκρατία και απαντά στις τρομοκρατικές επιθέσεις  με αντίποινα.

"Η τρομοκρατία δεν θα φοβίσει και δεν θα λυγίσει το γαλλικό λαό, ο οποίος περήφανα θα αντισταθεί σε κάθε απειλή", ανέφερε χαρακτηριστικά,  κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη γαλλική εθνοσυνέλευση.

Ενώ πρόσθεσε ότι, "Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaul θα ξεκινήσει για τη Συρία την ερχόμενη Πέμπτη".




voice news

Oι πυρήνες της Φωτιάς θα σκοτώσουν Υπουργό;

fotia
 
 


Μέλος της Οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» δημοσιεύει στο  Indymedia  κείμενο απειλή εναντίον του τ. υπουργού Γιάννη Πανούση. 
Στο κείμενο του ο  Χρήστος Τσάκαλος, ο 34χρονος ηγέτης των «Πυρήνων της Φωτιάς» ο οποίος είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2011 στη Νέα Ιωνία Βόλου μαζί με άλλους συμμετέχοντες στην ίδια οργάνωση, αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Γιάννης Πανούσης αναβαθμίστηκε σαν  στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία και καταλήγει με το: “Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί” 
 
Δείτε το κείμενο της Οργάνωσης: 
"Την ώρα που η εξουσία εδραιώνει την παγκόσμια δικτατορία του φόβου και προετοιμάζει μια νέα αντιτρομοκρατική σταυροφορία, με αφετηρία τους ισλαμοφασίστες του ISIS, ο - κατά φαντασίαν - πρωθυπουργός Πανούσης συνεχίζει το σόου...
Γέμισαν οι δεξαμενές κοινωνικού ελέγχου – εφημερίδες, τηλεοράσεις – με λάσπη, ψέματα και ανύπαρκτες συνομιλίες...
Ο Πανούσης έγραψε ένα φθηνό μυθιστόρημα – ρεβάνς για την απόλυσή του από την κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες του ψέματος, καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, ανακάλυψαν στο πρόσωπό του έναν χρήσιμο ηλίθιο και σκηνοθέτησαν ένα “σκάνδαλο”, πάνω στο τίποτα...
Όμως, ο ψεύτης τις πρώτες μέρες χαίρεται... και όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.
Μέχρι χθες, ο Πανούσης ήταν απλά ένας χαμαιλέοντας ψευτοδιανοούμενος του συστήματος. Από σήμερα, μπορεί να μην αναβαθμίστηκε ως κυβερνητικό στέλεχος, αναβαθμίστηκε ΌΜΩΣ ως στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία... Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί...
Κι αυτό δεν είναι απειλή. Γιατί, σε αντίθεση με τον Πανούση, η συνέπεια και η ιστορία του αναρχικού αντάρτικου πόλης δε λέει ποτέ ψέματα..."
Τσάκαλος Χρήστος,
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF 




voice news
 
 

Ο Ομπάμα απέκλεισε το ενδεχόμενο χερσαίων δυνάμεων στη Συρία


ΟΜΠΑΜΑ
Το ενδεχόμενο ανάπτυξης Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφος της Συρίας απέκλεισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στον απόηχο των εργασιών της Συνόδου των G20.
«Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να συνεχίσουν την τρέχουσα στρατηγική ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος» τόνισε ο Ομπάμα, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε την εντατικοποίηση των δράσεων εναντίον του ISIS, το οποίο χαρακτήρισε ως μία «μη συμβατική πολεμική μηχανή».
«Οι ΗΠΑ δεν υποτιμούν τις ικανότητες του Ισλαμικού Κράτους. Αντίθετα, έχουν γνώση των τεράστιων ικανοτήτων που έχουν» τόνισε εν συνεχεία ο Ομπάμα.
Εξαιτίας της φύσης του, κατέστησε σαφές, είναι αρκετά δύσκολο να το σταματήσουμε. «Το μεγαλύτερο όπλο τους είναι η προθυμία τους να σκοτωθούν για να σκοτώσουν» κατέληξε.

Συναγερμός στη CIA: Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν νέα τρομοκρατικά χτυπήματα


CIA
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Kράτος πιθανόν ετοιμάζει και άλλες επιθέσεις παρόμοιες με αυτές που σημειώθηκαν στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν.
«Πιστεύω ότι αυτή δεν είναι η μόνη επιχείρηση που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» έχει ετοιμάσει, «σίγουρα δεν θεωρώ» τις επιθέσεις αυτές «ένα μεμονωμένο γεγονός», δήλωσε ο Μπρέναν μιλώντας σε κέντρο έρευνας στην Ουάσινγκτον.
Η οργάνωση ΙΚ «δεν αρκείται στο να περιορίζει τη φονική δράση της στο Ιράκ και τη Συρία και να εγκαθιστά κατά τόπους παρακλάδια στη Μέση Ανατολή, τη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική, αλλά κατάρτισε ένα πρόγραμμα εξωτερικών επιχειρήσεων το οποίο εφαρμόζει τώρα με αιματηρές συνέπειες», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. «Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών εργάζονται αυτή τη στιγμή σκληρά για να δουν τί μπορούν να κάνουν περισσότερο για να την εξαρθρώσουν».
Η Γαλλία και η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστούν για νέες επιθέσεις, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Mανουέλ Βαλς, αναφέροντας ότι περισσότερες από 150 έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί από την αστυνομία στο γαλλικό έδαφος σε κύκλους ισλαμιστών μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι θα μπορούσαν να είχαν πλήξει τη Βρετανία, όπου επτά επιθέσεις αποτράπηκαν το τελευταίο εξάμηνο.

ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ G20: Οι τζιχαντιστές χρηματοδοτούνται από 40 κράτη


POYTIN
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμιρ Πούτιν, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι παρουσίασε στους υπόλοιπους ηγέτες των G20, στοιχεία της ρωσικής αντικατασκοπίας, σύμφωνα με τα οποία, οι τζιχαντιστές χρηματοδοτούνται από 40 κράτη.
«Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, παρουσίασα περιπτώσεις χρηματοδότησης του ISIS από φυσικά πρόσωπα. Τα χρήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία μας, προέρχονται από 40 χώρες μετξαύ των οποίων και χώρες των G20», ανέφερε.
Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε την ανάκγη να σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών.
«Έδειξα στους συναδέλφους αεροφωτογραφίες που καταδεικνύουν με σαφήνεια το εύρος του λαθρεμπορίου. Η αυτοκινητοπομπή με οχήματα ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών εκτίνεται 4 και 5 χιλιόμετρα», είπε ο Πούτιν, φωτογραφίζοντας την Τουρκία, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για σχέσεις με το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών.

ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ : «ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΜΕ ΜΕ… 100.000 ΡΩΣΟΥΣ»!


ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ  «ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΜΕ ΜΕ… 100.000 ΡΩΣΟΥΣ»!
Την ρωσική αποφασιστικότητα για το συριακό εξέφρασε με τον πλέον σαφή τρόπο το ίδιο το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, όπως αναφέρει εμπιστευτική αναφορά που υποβλήθηκε στην τουρκική κυβέρνηση σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aydınlık, ξεκαθαρίζοντας πως η Ρωσία δεν μπλοφάρει και είναι αποφασισμένη να φέρει σε πέρας την επέμβαση της στην Συρία.
Όπως αναφέρεται σε αυτή την αναφορά, η Ρωσία φέρεται αποφασισμένη να παρατείνει την στρατιωτική της επέμβαση στην Συρία για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να ξεκαθαριστεί η περιοχή από τους δολοφόνους Τζιχαντιστές. Την αποφασιστικότητα αυτή της Μόσχας δεν επηρεάζουν καθόλου οι τυχόν αντιδράσεις των ΗΠΑ, Τουρκίας και Ισραήλ, ενώ η συνεργασία της Ρωσίας με το νόμιμο καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασέρ Άσαντ, καθώς και με το Ιράν θα συνεχιστεί.
Η αποφασιστικότητα της Ρωσίας, όπως επισημαίνει και ο τουρκικός τύπος, φάνηκε και από τα ρωσικά πλήγματα κατά των Τζιχαντιστών από ρωσικά πλοία που βρίσκονται στη Κασπία Θάλασσα. Εκείνο όμως που προκαλεί μεγάλη αίσθηση, είναι ότι οι τουρκικές πληροφορίες κάνουν λόγο για ρωσική στρατιωτική παρουσία που θα φτάσει μέχρι και τους 100.000 Ρώσους, αριθμός που σίγουρα είναι πολύ μεγάλος και δείχνει το μέχρι που μπορεί να το τραβήξουν οι Ρώσοι.
Μια γεύση της ρωσικής αποφασιστικότητας υπήρξε και με την ρωσική άσκηση Tsentr-2015, που ήταν ουσιαστικά πρόβα μεγαλύτερης στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία.
Σίγουρα όλα αυτά έχουν προβληματίσει ακόμα περισσότερο την Άγκυρα και τα σχέδια της για ευρεία χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στο συριακό έδαφος.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δήλωση Μεϊμαράκη για το Πολυτεχνείο

meimarakis


"Τιμούμε στις 17 Νοέμβρη την εξέγερση της νέας γενιάς για Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία. Τιμούμε τους αγώνες για Ανθρώπινη αξιοπρέπεια» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Συνέχισε λέγοντας τα εξής:«Δεσμευόμαστε να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για καλύτερη Παιδεία, περισσότερη Δημοκρατία, ουσιαστική ασφάλεια. Στις κρίσιμες αυτές ώρες ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον αυταρχισμό, τη μισαλλοδοξία και την τρομοκρατία". Κατέληξε λέγοντας "Επιμένουμε σε πολιτικές που οδηγούν πιο γρήγορα στην έξοδο από την κρίση, τη συνοχή της κοινωνίας, την τόνωση της απασχόλησης, τη στήριξη της νέας γενιάς"





voice news

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δεν το Χωράει ο Ανθρώπινος Νους… Οργανωμένο από τη Γαλλική Κυβέρνηση το Μακελειό στο Παρίσι


Gerooid O’Colman
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ… ΟΛΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ… ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ΄…
Ο Gerooid O’Colman σε μια συνέντευξη διάρκειας μόλις δέκα λεπτών στο «Russia Today» αποκαλύπτει πράγματα και θαύματα για την επίθεση στο Παρίσι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 150 ανθρώπων….
Εδώ είναι μερικά από αυτά που καλύπτονται σε αυτό το σημαντικό συνέντευξη!
* Μέσα στο Παρίσι τώρα πραγματοποιείται προπαγανδιστική εκστρατεία για να κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται να βγαίνουν στους δρόμους!
* Οι επιθέσεις στη Συρία ενορχηστρώνονται από το εξωτερικό – ΝΑΤΟ. Επιτίθενται σε άμαχους Σύριους!
* Υπάρχει ένας παγκόσμιος πόλεμος κατά του άμαχου πληθυσμού Πρόκειται για μια μορφή νεοαποικιοκρατίας – στοχεύει στο διαίρει και βασίλευε των πληθυσμών του κόσμου και στην υποβολή μιας παγκόσμιας τάξης ενάντια στα συμφέροντά τους!
* Αυτή η νέα παγκόσμια τάξη που ωθείται στον παγκόσμιο πληθυσμό, εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της άρχουσας τυραννικής ελίτ!
* Δεν υπάρχει πόλεμος κατά της τρομοκρατίας! Υπάρχει ένας πόλεμος όπου ΗΠΑ και Ισραήλ χρησιμοποιούν ως μεσολαβητές τις τρομοκρατικές ομάδες για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους.
* Οι τρομοκράτες αυτοί χρηματοδοτούνται και εκπαιδεύονται από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.
* Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το ISIS! Το ISIS είναι δημιούργημα των ΗΠΑ. Το ξέρουμε αυτό από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των ΗΠΑ από την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA).
Gearoid O’Colman2
* Η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεντρώσει υποστήριξη για μεγάλη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία! Θέλουν να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι! Το παιχνίδι που έχει σχεδόν χαθεί αφού η Ρωσία καταστρέφει το πληρεξούσιο στρατό ISIS.
* Υπάρχουν ISIS δυνάμεις που έρχονται στην Ευρώπη, μεταμφιεσμένοι ως πρόσφυγες. Στόχος η αποσταθεροποίηση στην κεντρική Ευρώπη.
* Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να πάρει το παιχνίδι στη Συρία στα χέρια της και να στηρίξει αυτούς τους λεγόμενους «μετριοπαθείς» αντάρτες. Δεν υπάρχουν «μέτριοι» αντάρτες στη Συρία!
* Το παιχνίδι στη Συρία εξυπηρετεί μόνο τη Δυτική Ελίτ!
* Η Γαλλική κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για τα εναλλακτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και γι’ αυτό έχει δοθεί εντολή να αποκαλούνται ως «θεωρητικοί συνωμοσίας» και τα περισσότερα από αυτά να πατάσσονται. Έχει ήδη αρχίσει.
* Οι γαλλικές ελίτ χρησιμοποιούν ως πιόνια τους μουσουλμάνους για να διαιρέσουν τη χώρα – για να χωρίσουν τους εργαζόμενους ανθρώπους και να κινείται ο ένας εναντίον του άλλου.
* Γαλλική κυβέρνηση είναι συνένοχη στην τρομοκρατία στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.


Αν αυτό συνεχιστεί, θα είναι κάτω από στρατιωτικό νόμο!
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ2

ΕΚΤΑΚΤΟ! ALERT !! Περιμένουν μια… Μεγάλη Καταστροφή στην Ελλάδα!!!


ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΕΚΤΑΚΤΟ!
Στήνουν Συσκευή προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Κορινθιακό…
Μία νέα πειραματική συσκευή χαμηλού κόστους για την καταγραφή της στάθμης της θάλασσας, που θα προειδοποιεί έγκαιρα για επερχόμενο τσουνάμι, ανέπτυξαν επιστήμονες του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου (Joint Research Center-JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με το JRC, μία από αυτές θα τοποθετηθεί σύντομα στον Δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι βασίζονται τόσο σε σεισμογράφους, όσο και σε σταθμούς μέτρησης της στάθμης των υδάτων. Οι σταθμοί αυτοί εγκαθίστανται συνήθως κατά μήκος των ακτών.
Η νέα συσκευή Inexpensive Device for Sea Level Measurement (IDSL) μετρά τη στάθμη του νερού σε πραγματικό χρόνο. Η μέτρηση γίνεται κάθε πέντε δευτερόλεπτα και τα στοιχεία μεταδίδονται στους κεντρικούς υπολογιστές του JRC. Τα δεδομένα είναι άμεσα διαθέσιμα για ανάλυση και πρόσβαση σε αυτά από μια ειδική ιστοσελίδα.
Εκτός από τον Κορινθιακό, τέτοιες συσκευές θα τοποθετηθούν στην Ιταλία, στο Λίβανο, στο Μαρόκο, στη Ρουμανία, στην Τυνησία και στην Τουρκία. Το όλο δίκτυο θα ενταχθεί στο ευρύτερο Σύστημα Προειδοποίησης για Τσουνάμι σε Βόρειο Ατλαντικό και Μεσόγειο (NEAMTWS), που έχει στήσει η διακυβερνητική ωκεανογραφική επιτροπή της Unesco.

Τι Αποκαλύπτει ΠρώηνΥψηλόβαθμος Αλβανός Στρατιωτικός Για Ελλάδα-ISIS-UCK!

 Τι Αποκαλυπτει Πρωην Υψηλοβαθμος Αλβανος Στρατιωτικος Για Ελλαδα-ISIS-UCK!


Η Προφητεία του Ενβέρ Χότζα, Λίγο Πριν Πεθάνει,Για Την Μετά Κομμουνιστική Αλβανία!
Σε μια κουβεντα μου που ειχα με ενα πρωην υψηλοβαθμο Αλβανο Στρατιωτικο επι εποχης Ενβέρ Χοτζα, μου εκμυστηρεύτηκε μια συνομιλια που ειχαν Ανωτατοι Αξιωματικοι μαζι του!
Λιγο πριν τον θανατο του 1985, ο Ενβέρ Χοτζα βαρια αρρωστος απο καρδιακα προβληματα, αισθανοταν οτι μαζι με το τελος του αργα η γρηγορα θα έρχονταν και το τελος του κομμουνισμου! Και αναρωτιέται για το μελλον της Αλβανιας στην περιπτωση μια νεας μετα κομμουνιστικης εποχης! Οταν ενας Αξιωματικος τολμησε και τον ρώτησε τι θα γινει στην Αλβανια στην περιπτωση πτωσης του κομμουνισμου, ο Ενβέρ Χοτζα του απαντησε νευρικα: Μα σοβαρα δεν γνωριζεις τι θα γινει; Εγω κρατησα την Αλβανια 40 χρονια κλειστη απο τον εξω Κοσμο γιατι; Για ένα καπρίτσιο μου? Οχι……Οταν ανεβηκα στην εξουσια, η Αλβανια ηταν σαν μια οπλισμένη αγελη Λυκων, εγω καταφερα και τους αφοπλησα, και τους εκλεισα μεσα σε ενα μαντρι! Ξερεις τι θα γινει αν τους Ελευθερώσουν απο αυτο το μαντρι; Θα σφάξουν κοσμο!
Ρωτωντας τον πρωην υψηλοβαθμο Αλβανο Στρατιωτικο αν συμφωνει με τα λεγομενα Χοτζα, μου απαντησε, Ναι απολυτως! Το 1967 απαγόρευσε αυστηρά κάθε θρησκευτική δραστηριότητα και ανακήρυξε την Αλβανία ως το πρώτο επισήμως άθεο κράτος. Τζαμιά, εκκλησίες και μοναστήρια δημεύτηκαν! Για σκεψου μια Αλβανια βαθια θρησκευομενη στον Μουσουλμανισμο, με πανω απο το 70% του πληθυσμου! Αυτο τωρα προσπαθουν να κανουν στην Αλβανια Τουρκοι και Σαουδαραβες,χτίζοντας το ενα τζαμι μετα το αλλο στην Αλβανια!
Και το χειροτερο ειναι οτι υπαρχουν θυλακες του ISIS στην αλβανια,και το γνωριζουν αυτο οι Ξενες Μυστικες Υπηρεσιες!
Η κουβεντα μας ηρθε στα μοιραια γεγονοτα του Παρισιου, ο πρωην υψηλοβαθμος Αλβανος Στρατιωτικος Γελασε, και μου ειπε, εγω σαν πρωην (Σιγκουρίμι)-αντιστοιχο της ΕΥΠ-ΚΥΠ)
Γνωριζω οτι τα οπλα της Τρομοκρατικης ενεργειας στο Παρισι,προερχονται απο την Αλβανια! Μα πως εισαι τοσο σιγουρος τον ρωτησα! Η Απαντηση του ηταν απολυτος πειστικη……Η Αλβανια εχει γεμισει ολη την Ελλαδα με Καλάσνικοφ,το ιδιο εχει κανει και στην ευρωπη, αυτα τα οπλα προερχονται απο το ανοιγμα των στρατιωτικών αποθηκών της Αλβανιας με τα γεγονοτα του 1996-7 με τις λεγομενες πυραμιδες,δειτε εδω iospress.gr/megalo1997/megalo19970315.htm δεν ειναι τυχαιο οτι σε καθε Τρομοκρατικη ενεργεια, η δραστες οπλοφορουσαν με καλασνικοφ! Που τα Βρηκαν στην Ευρωπη! Οι Ευρωπη πλημμύρισε απο το εμπόριο Καλασνικοφ που εκαναν τα πρωην στελεχη του UCK!
Η κουβέντα μας ηρθε στις Ελληνοαλβανικες σχέσεις, και του ειπα γιατι πανε απο το κακο στο χειροτερο! Και μου απαντησε….Γιατι ετσι θελουν ξενες δυναμεις! Η Αλβανια δεν κανει ποτε τιποτα, αν δεν ξερει οτι εχει την καλυψη απο πισω μια ξενης δυναμης! Η Ελλαδα ειναι πολυ δυνατη Στρατιωτικα και το γνωριζουν! Αλλα τωρα με την οικονομικη κριση θα την τσακισουν, θα εξοντώσουν οικονομικα και υλικα πρωτα των Ελληνικο Στρατο, να μην εχει ουτε καυσιμα να βαλει, και μετα θα αρχισουν και τα παρατραγουδα απο την Αλβανια, περι Τσαμουριας,αμφισβητήση συνορων κτλ! Για μια στιγμη η Αλβανια και τα ξενα κεντρα αποσταθεροποιησης της Ελλαδας φοβηθηκαν, οταν ο Τσιπρας εκανε ανοιγμα στην Ρωσια-Πουτιν,
Αλλα τελικα ηταν δικος τους;
Ολα αυτα με εκαναν για μια στιγμη να σκεφτω τα λογια του υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντοναλντ Ντραμ οτι «Ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν δικτάτορες όπως ο Σαντάμ Χουσέιν και ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκονταν ακόμη στην εξουσία! Το Ιράκ και η Λιβύη θα ήταν λιγότερο διαιρεμένες και θα συνέβαλαν στη προώθηση μεγαλύτερης σταθερότητας στη Μέση Ανατολή αν οι δύο δικτάτορες – Χουσέιν και Καντάφι αντίστοιχα – δεν είχαν εκδιωχθεί δια της βίας από την εξουσία.
Εννοώ, κοιτάξτε τη Λιβύη, κοιτάξτε το Ιράκ. Το Ιράκ δεν είχε τρομοκράτες. Εκείνος ο Χουσέιν σκότωνε άμεσα τους τρομοκράτες και σήμερα μοιάζει με το Χάρβαρντ της τρομοκρατίας. Αν δείτε το Ιράκ πριν από χρόνια, δεν λέω ότι ήταν καλός τύπος, φρικτός ήταν, αλλά η χώρα ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με σήμερα. Σήμερα το Ιράκ είναι ένα πεδίο εκπαίδευσης τρομοκρατών. ο Τραμπ είπε ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούν να διαπράττονται στη Λιβύη και στο Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι «είναι πολύ χειρότερα από τότε, υπό τον Σαντάμ Χουσέιν ή τον Καντάφι», είπε.
Δεν μπορω να πω οτι συμφωνω! Γιατι η Ελευθερια ειναι οτι πιο πολυτιμο, αλλωστε γιαυτο πολυ Λαοι οπως η Ελλαδα πολέμησαν! Για την Ελευθερια!
Τωρα με τα τρομοκρατικα γεγονοτα θα προσπαθήσουν να μας την στερήσουν, με προσπαθεια εκφοβισμου μας,για να μας ελεγχουν! Δεν μπορω να διανοηθω νεα Νταχαου και Αουσβιτς για τους μεταναστες,γιατι μπορει να ειναι Τρομοκρατες!
Ερχομαστε στην λογικη του χιτλερ!

ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΗ (ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ) ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΒΟΜΒΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!!
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ… Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
«ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥΣ …
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΦΡΟΥΡΙΟ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ …
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ …
ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ …
ΑΝΕΡΓΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ …
ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΑΛΛΟΘΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ …
ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ …
ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΜΕ ΤΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ …
ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ …
ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΕΝΩ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ …
ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ;
Η ΣΧΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ …
ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ;
ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΟΥ ΔΙΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ …
ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΦΘΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ …
ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 54 (ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200) ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ FRONDEX ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 640 ΑΤΟΜΑ …
ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ 25.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ …
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ EMAIL …
ΠΟΣΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ;
ΤΙ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;
ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΙ Η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ …
Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ …
ΑΠ’ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ !!!

Ν.Δ.: ΝΕΥΡΑ, ΣΠΡΩΞΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ


Το μόνο βέβαιο είναι ότι,αν το «αουτσάιντερ» Αδωνις αποσυρθεί πριν τον πρώτο γύρο, θα… συμπλεύσει (ηρωικά) με τον Κυριάκο

Διαστάσεις αντιπαράθεσης... κομμωτηρίου παίρνει, δυστυχώς, η κούρσα διαδοχής στην παραπαίουσα Νέα Δημοκρατία, οι εναπομείναντες οπαδοί της οποίας παρακολουθούν απογοητευμένοι τον διασυρμό σιγοψιθυρίζοντας «άντε να τελειώνουμε»...

Το τέλος της διαδικασίας ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποτελέσει αφετηρία ανάκαμψης του ιστορικού κόμματος, γιατί με την εξαίρεση του Απόστολου Τζιτζικώστα, που τηρεί μακράν την πιο αξιοπρεπή στάση, οι υπόλοιποι διεκδικητές δύσκολα θα καταφέρουν να συνυπάρξουν μέσα στο ίδιο πολιτικό μαγαζί...

Τα υπόγεια τζαρτζαρίσματα, οι χολωμένες δηλώσεις και τα νευρικά τηλεοπτικά «ξεσπάσματα» είναι αποτέλεσμα ενός έντονου εκνευρισμού που πυροδοτείται από την αβεβαιότητα, αλλά και από την αλαζονική συμπεριφορά του προσωρινού προέδρου. Ασφαλώς ο κ. Μεϊμαράκης θα έπρεπε να έχει ορίσει αντικαταστάτη για την ευαίσθητη αυτή περίοδο, έως ότου στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες. Γιατί, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «αλωνίζει», νομοθετώντας με ρυθμό πολυβόλου, και ο...υπηρεσιακός της Ν.Δ. έχει το μυαλό του στη διεκδίκηση του χρίσματος, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στα κοινοβουλευτικά καθήκοντά του.

Ομως το υπόγειο πολιτικό ξεκατίνιασμα που επιτείνει τη φθορά στην ήδη γρατσουνισμένη εικόνα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας δεν οφείλεται στην απροθυμία Μεϊμαράκη να τηρήσει το fair play. Οφείλεται πρωτίστως στο ότι οι υποψήφιοι αρχηγοί έχουν εντελώς ξεχωριστές πολιτικές καταβολές, ιδεολογικές αφετηρίες και εσωκομματικά ερείσματα.

Σε μια άλλη περίπτωση και υπό την ηγεσία μιας ισχυρής πολιτικής προσωπικότητας, όπως ο Κώστας Καραμανλής, αυτές οι αποκλίσεις θα συνέθεταν μια καλώς εννοούμενη πολυσυλλεκτικότητα σε μια παράταξη εξουσίας που οφείλει να είναι ανοιχτή. Σήμερα όμως που η Ν.Δ. κινδυνεύει να υποβιβαστεί σε κόμμα «δεύτερης ταχύτητας», η ιδεολογική διαφοροποίηση από κοινού με τις προσωπικές κόντρες λειτουργούν διαλυτικά, επιτείνοντας τις φυγόκεντρες δυνάμεις.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ιστορικό στέλεχος του κόμματος, με διακριτή διαδρομή και ισχυρό προσωπικό αποτύπωμα, θα μπορούσε να αποτελεί την ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα. Ομως μετρήθηκε και κρίθηκε ακατάλληλος από το εκλογικό σώμα για να αναχαιτίσει τη λαίλαπα του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Ιδεολογικά είναι ασφαλώς πιο κοντά στον πυρήνα της Ν.Δ., αλλά η δημόσια παρουσία του, η δημώδης εκφορά λόγου και το ανορθόδοξο πολιτικό χιούμορ, τύπου... «ψηλός - κοντός», δεν συγκίνησαν το εκλογικό σώμα.

Αντίθετα, η κομματική διαδρομή του Αδωνη Γεωργιάδη είναι πολύ μικρή, αφού κατέφθασε στη Ν.Δ. σαν «αλεξιπτωτιστής». Παρ' όλα αυτά έχει καταφέρει να αποσπάσει μερίδιο στο εσωκομματικό ακροατήριο ως ένα... υβριδικό μοντέλο νεοδημοκράτη των ημερών μας, μνημονιακού, ακραία νεοφιλελεύθερου, με μια επίπλαστη ρητορική αδιαπραγμάτευτου πατριώτη και...κομμουνιστοφάγου. Φυσικά, όλα αυτά δεν δένουν μαζί. Η κοινωνική αναλγησία και οι τεμενάδες στους Γερμανούς δεν ταιριάζουν ούτε με τις αρχές της λαϊκής Δεξιάς ούτε με την έννοια ενός ανιδιοτελούς πατριωτισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την άλλη πλευρά, είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε και, παρά τα φτιασιδώματα, είναι αδύνατον να κρύψει: ένας Μητσοτάκης χωρίς το διαμέτρημα του επιτίμου. Δήλωσε μεν ότι το επίθετο μπορεί να αποτελεί πολιτικό βαρίδι, αλλά η πρώτη υπογραφή στήριξης που αναζήτησε ήταν αυτή του πατριάρχη της φαμίλιας. Σήμερα, παρά τη φαινομενική αποστασιοποίηση της Ντόρας, μεγάλο μέρος της εσωκομματικής καμπάνιας «τρέχουν» μέλη της οικογένειας. Κακά τα ψέματα, το αίμα νερό δεν γίνεται. Ομως η μητσοτακική πτέρυγα της Ν.Δ. ήταν πάντα μειοψηφία. Ο Κυριάκος θα μπορούσε να είναι ιδανικός αρχηγός για ένα μικρό νεοφιλελεύθερο κόμμα «της αγοράς», παρέα με τον Χατζηδάκη, τον Σκυλακάκη και τον Χάρη Θεοχάρη, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλος για να οδηγήσει σε αναγέννηση τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Στην κούρσα κινδυνεύει να έρθει τρίτος. Και επειδή η οικογένεια δεν θα χωνέψει εύκολα, μια τέτοια επίδοση προσπαθεί να βρει τρόπους για να τη βελτιώσει. Διακινδυνεύω λοιπόν την πρόβλεψη ότι, αν το «αουτσάιντερ» Αδωνις αποφασίσει τελικώς να εγκαταλείψει την κούρσα πριν από τον πρώτο γύρο, θα στηρίξει... ηρωικά την υποψηφιότητα Κυριάκου.

Σε όλα αυτά ο Τζιτζικώστας έχει να αντιπαρατάξει μόνο την... ηλικία του. Ο Απόστολος είναι μόλις 37 ετών. Οσο περίπου ήταν ο Αλέξης όταν άρχισε την ξέφρενη ανοδική πορεία του. Και ας μου επιτραπεί να πω ότι ο «Τζίτζι» δείχνει να «πατά καλύτερα» από τον Τσίπρα εκείνης της εποχής. Ο πολιτικός λόγος του αποφεύγει τις γωνίες, αλλά έχει αναφορές στην «κοινωνική Δεξιά» και, παρά τα κακεντρεχή σχόλια, δεν χρειάζεται... σκονάκι. Μιλά από στήθους μια χαρά και ίσως στο τέλος μιλήσει και στην καρδιά των νεοδημοκρατών..
Γιώργος  Χαρβαλιάς 






dhmokratia

Ανατροπή! Ο Άδωνις προηγείται στις δημοσκοπήσεις…

advnis2
Πρόκειται για τον μοναδικό αντίπαλο που προκαλεί τρόμο στον Ευάγγελο Μειμαράκη…
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εάν ο Άδωνις Γεωργιάδης περάσει στο δεύτερο γύρο, θα αναδειχθεί αναμφισβήτητα αρχηγός της ΝΔ.
Φαίνεται πως το μεγάλο χρονικά προεκλογικό διάστημα που είχαν οι τέσσερις υποψήφιοι, ευνόησε τον κ. Γεωργιάδη.
Οι νεοδημοκράτες ξέρουν πως μόνο εκείνος θέλει και μπορεί να τα βάλει με τον Αλέξη Τσίπρα, και βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο αρχηγό της γαλάζιας παράταξης.
Αυτό αποτυπώνεται στις τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις!




voice news

ΣΟΚ: Τα Σκόπια απειλούν την Ελλάδα

fence

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Σκοπίων συνεδρίασε το βράδυ του Σαββάτου και κατέληξε σε μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα τη χώρα μας.
Αν οι ευρωπαϊκές χώρες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αποφασίσουν να μειώσουν τον αριθμό των προσφύγων που δέχονται, τότε τα Σκόπια θα προχωρήσουν στην ανέγερση ενός φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να περιορίσουν τη ροή των προσφύγων μέσα από τη χώρα τους.
Ο στρατός των Σκοπίων ήδη διετάχθη να καθαρίσει την περιοχή ώστε να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα στην ανέγερση, αν αυτό αποφασιστεί.


voice news