Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Η Ελλάς πάει για πόλεμο με τη χειρότερη βουλή που είχε ιστορικά

Η Ελλάς πάει για πόλεμο με τη χειρότερη βουλή που είχε ιστορικά


Η Ελλάς πάει για πόλεμο με τη χειρότερη βουλή που είχε ιστορικά
Ο πόλεμος στη Συρία τελειώνει για την Αμερικη και τους Ευρωπαίους. Οι τζιχαντιστές τελειώνουν. Ο μόνος τρόπος να κερδίσουν χρόνο και να τους εφοδιάσουν είναι να μην μπορεί η Ρωσία να περνάει ελεύθερα τα Στενά. Αυτός είναι ο λόγος και προφανής. Θεωρίες συνωμοσίας εδώ δεν υπάρχουν, τα πράγματα είναι πολύ απλά και επειδή είναι απλά κάνουν κύκλους γύρω από την ουρά τους όσοι ψάχνουνε παντού συνωμοσίες.
Ο στρατός της Τουρκίας ποτέ δεν κινείται αν δεν πάρει το ΟΚ από την Αμερική. Και το πραξικόπημα Αμερικάνοι το κάνανε. Για άλλη μια φορά οι Αμερικανόπληκτοι στην Ελλάδα μετά το 74 θα κληθούνε να υπερασπίζονται αυτούς που καταστρέψανε τη Λυβύη, την Αίγυπτο, την Συρία, το Ιράκ, κόντεψε να καταστρέψουνε την Τουρκία τον Ιούλιο και παίρνουμε τώρα σειρά εμείς αφού πρώτα μας διέλυσαν το στρατό και την εθνική μας περηφάνεια με τα μνημόνια.
Ο μόνος παράγοντας που κινήθηκε και στέλνει πλοία στο Αιγαίο ειναι η Ρωσία αλλά δεν ξέρω αν δράσουν ή απλώς θα κάθονται να παρακολουθούν εφόσον το τσογλάνι που κυβερνά την Ελλάδα είναι από τους πλέον Αμερικανόφιλους πολιτικούς μαζί με τον Εβραίοπληκτο Καμμένο που παρέδωσε τον εναέριο χώρο στους Ισραηλινούς.
Η Ελλάς πάει για πόλεμο με τη χειρότερη βουλή που είχε ιστορικά. Ολοι είναι πιάσει τον έναν βάρα τον στον άλλο. Μόλις γίνει το μπαμ θα την κοπανήσουνε όπως λέει και ο Βατοπεδινός




katoxika nea

ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ!!!!!!Άνοιξε τα μάτια σου!!!Αυτή είναι η Αλήθεια!!!Οι Πύλες Ανοίγουν!!!Έρχονται!!!ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΔΕΙΤΕ!!!ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ!!!


ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ!!!!!!Άνοιξε τα μάτια σου!!!Αυτή είναι η Αλήθεια!!! Οι Πύλες Ανοίγουν!!!Έρχονται!!!ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΔΕΙΤΕ!!!ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ!!!













volcano

Αποκαλύπτουμε… Μία δυσοίωνη πρόβλεψη! ΧΑΟΣ μέσα σε τρεις μήνες!!!

xi-716717

Πώς ένας καταστροφικός πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, θα μπορούσε να ξεσπάσει «εντός τριών μηνών»!
Η προειδοποίηση της Κίνας την περασμένη εβδομάδα, ότι η Ιαπωνία ήταν «παίζει με τη φωτιά» με την ενίσχυση των ναυτικών περιπολιών στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, αντιπροσωπεύει μία δυσοίωνη απειλή του ακόμα, καθώς όλο και περισσότεροι εμπειρογνώμονες προβλέπουν σύγκρουση, μέσα σε τρεις μήνες.
Μπορεί να μην πρόκειται άμεσα για έναν γενικευμένο πόλεμο, αλλά για ένα θερμό επεισόδιο που αναμένεται να δημιουργήσει χάος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, με άγνωστες συνέπειες για το προσεχές μέλλον.
Στην πραγματικότητα, οι εντάσεις υφίστανται στον Δυτικό Ειρηνικό από το 2008. Ενδεχομένως, το Πεκίνο προέβλεψε ότι τα οικονομικά προβλήματα της Αμερικής θα οδηγήσουν μακροχρόνια στην παρακμή της χώρας, με αποτέλεσμα να εισβάλλει δυναμικά στο παιχνίδι. Η συγκεκριμένη χρονιά σε συνδυασμό με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων έφερε κλίμα εθνικής ανάτασης σε όλη την Κίνα, ενώ με παρένθεση τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπισε η χώρα, το 2009 αναθεώρησε τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε ύδατα, που έφτασαν σχεδόν μέχρι την περιοχή της Μαλαισίας.
Ήταν καιρός, όπως είπε το Πεκίνο, να «πατσίσει» τον «αιώνα της ταπείνωσης», καθώς μεταξύ 1839 και 1949, είδε παρεμβάσεις στη θαλάσσια περιοχή τόσο από τις δυτικές δυνάμεις, όσο και από την «αιώνια» εχθρό Ιαπωνία.
Σε ένα επίτευγμα της μηχανικής, η Κίνα έβαλε τη σημαία της πάνω σε επτά τεχνητά νησιά τα οποία δημιουργήθηκαν στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, που προκάλεσε την αντίδραση από τις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων, αναλαμβάνοντας νομική δράση που έφτασε μέχρι και το ανώτατο δικαστήριο της Χάγης, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα για τους Κινέζους.
Η Κίνα, ωστόσο, απλώς αγνόησε την απόφαση. Οι ΗΠΑ, η οποία έχει υπογράψει μία σειρά συμφώνων τόσο με την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες, αναγκάστηκε να δράσει… Κι αυτό που διακυβεύεται αφορά δύο ζητήματα: Πρώτον να αποδείξουν ότι αποτελούν έναν αξιόπιστο εταίρο για τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας (FON) στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, και κυρίως να διασφαλίσουν μίας ζωτικής σημασίας διαδρομή για προϊόντα αξίας 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (!), που περνούν από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ωστόσο, παρά την παρουσία του ισχυρού έβδομου στόλου στην περιοχή, η προσέγγιση της Ουάσιγκτον είναι ως τώρα χλιαρή. Την περασμένη εβδομάδα, ακούστηκε μάλιστα ότι ο Ομπάμα διέταξε τους στρατιωτικούς αρχηγούς να μην χρησιμοποιούν τη λέξη «ανταγωνισμός» όσον αφορά την Κίνα. Παρά ταύτα το Πεκίνο δεν δείχνει καμία διάθεση διαλλακτικότητας, καθώς η απάντηση του είναι «περισσότερες επενδύσεις στην άμυνα».
Ως εκ τούτου, με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις υπάρχουν δύο πιθανά σημεία αναζωπύρωσης: Το πρώτο αφορά, την αναδιάταξη των περιπολιών της Ιαπωνίας γύρω από τα επίδικα νησιά Σενκάκου, και το δεύτερο το Scarborough Shoal, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, που αποτελεί τη νοητή γραμμή που έχουν θέσει ως όριο οι ΗΠΑ στην Κίνα. Όπως γίνεται αντιληπτό, οποιοδήποτε επεισόδιο σε αυτές τις περιοχές μπορεί να φέρει… εκρηκτικές εξελίξεις.






hellasforce

ΝΕΑ ΑΙΣΧΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΧΑΡΤΗΣ)!!!


ΑΡΧΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!


maxresdefault
Εικόνες και βίντεο από την τελική φάση της γενικής επίθεσης που αρχίζει στο μαρτυρικό Χαλέπι για να εκδιωχτούν οι δολοφόνοι Ισλαμιστές.
Ο συριακός στρατός ενισχυόμενος από τις συμμαχικές δυνάμεις Ρώσους, Ιρανούς και Λιβανέζους, ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο τζιχαντιστικό τέρας, που επί πέντε χρόνια έχει βουτήξει στο αίμα την Συρία και όχι μόνο.
Η τελική νίκη θα δώσει μηνύματα σε όλο τον κόσμο πως η Νέα Τάξη που κατέστρωσε όλο αυτό το σατανικό σχέδιο στην περιοχή, δεν κατάφερε να επιτύχει τίποτα, παρά μόνο ποτάμια αίματος.
Η Νέμεσις είναι εδώ και οι ένοχοι θα πληρώσουν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr





hellasforce

Ο Σόιμπλε προτρέπει τους μουσουλμάνους να αναπτύξουν ένα «γερμανικό Ισλάμ»

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Ο Σόιμπλε προτρέπει τους μουσουλμάνους να αναπτύξουν ένα «γερμανικό Ισλάμ»

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπελ, αφήνοντας για λίγο στην άκρη το αντικείμενο του, την οικονομία, προέτρεψε σήμερα τους μουσουλμάνους της Γερμανίας να αναπτύξουν ένα «γερμανικό Ισλάμ» που θα βασίζεται στον φιλελευθερισμό και την ανεκτικότητα επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι ροές ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο, πολλοί εκ των οποίων μουσουλμάνοι, αποτελούν μια πρόκληση για την γερμανική κοινωνία.
Ο Γερμανός υπουργός κάλεσε τους συμπατριώτες του να επιδεικνύουν ανεκτικότητα και τόνισε ότι η άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών απαιτεί μια καλύτερη κατανόηση από τους Γερμανούς πολίτες σχετικά με το τι είναι σημαντικό για αυτούς και πώς θέλουν εκείνοι να ζήσουν.
Σχεδόν 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έφθασαν στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο αναζωπυρώνοντας τις κοινωνικές εντάσεις με αποτέλεσμα την ενίσχυση των ποσοστών του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο υποστηρίζει ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το γερμανικό Σύνταγμα.
Ο Σόιμπλε, βετεράνος πολιτικός του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δήλωσε:
«Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, ο αυξανόμενος αριθμός των μουσουλμάνων στην χώρα μας σήμερα συνιστά μια πρόκληση για το πόσο ανοιχτόμυαλη είναι η ευρύτερη κοινωνία».
Σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα Welt am Sonntag, ο ίδιος πρόσθεσε: «Η προέλευση της πλειονότητας των προσφύγων σημαίνει ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε όλο και περισσότερο με ανθρώπους από αρκετά διαφορετικούς πολιτισμικούς κύκλους σε σύγκριση με το παρελθόν».
Ο 74χρονος πολιτικός– που θεωρείται από πολλούς ως ένας εκ των πιθανών υποψηφίων για την καγκελαρία εφόσον η Άγγελα Μέρκελ δεν θέσει υποψηφιότητα– αναγνώρισε ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις από μετανάστες στην Κολωνία και οι δύο επιθέσεις από μετανάστες, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το καλοκαίρι προκάλεσαν προβληματισμό.
«Εμείς δεν πρέπει, ενώ η κατάσταση που επικρατεί είναι τεταμένη, να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα κατά την οποία οι άνθρωποι που έχουν ενσωματωθεί (στην κοινωνία) της Γερμανίας να νιώθουν παντελώς ξένοι» σημείωσε.
Παρά την αύξηση του αριθμού ξενοφοβικών επιθέσεων στη Γερμανία ο Σόιμπλε είπε ότι πιστεύει πως η πλειονότητα των Γερμανών θα έλεγε: «Ναι, θέλουμε εσείς να ανήκετε σε εμάς».\\





imerisia.gr

Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στις τουρκικές προκλήσεις: «Τσακώνεστε για ξένο αχυρώνα»


Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στις τουρκικές προκλήσεις: «Τσακώνεστε για ξένο αχυρώνα»

Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, μετά την τελευταία πρόκληση της τουρκικής πλευράς, η οποία ήρθε με τη μορφή ανακοίνωσης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που έκανε λόγο για προβλήματα κυριότητας νησίδων στο Αιγαίο.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε κάνοντας αναφορά σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα.
«Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα. Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα. Αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν», ανέφερε η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.
Αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση
Εντονη ήταν και η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επαναφέρει θέμα δήθεν «γκρίζων ζωνών». «Το γεγονός ότι θέμα Αιγαίου μπαίνει στο δημόσιο διάλογο της Τουρκίας, είναι εξέλιξη που οφείλουμε να αξιολογήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα. Θεωρούμε δεδομένο ότι αυτήν  τη φορά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα απαντήσει στο τουρκικό με διαρροές "διπλωματικών πηγών" και tweet», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Το Ποτάμι κάλεσε την κυβέρνηση να αποκρούσει σθεναρά τις τουρκικές επιδιώξεις, σημειώνοντας παράλληλα ότι δηλώσεις, όπως εκείνες του πρωθυπουργού, ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα.
Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του Ερντογάν και την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά.
«Η Ελλάδα πρέπει να κινείται με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, διότι σπασμωδικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται από αμηχανία και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα μπορούσαν να τραυματίσουν καίρια τα συμφέροντα μας» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Για «απαράδεκτη και ανιστόρητη» ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο η Ενωση Κεντρώων.
«Η Τουρκία για πολλοστή φορά κάνει ότι δεν γνωρίζει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ομιλεί για νησιά και νησίδες πέραν των 3 ν.μ. από τις ακτές της σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία αποτελεί τη συστατική πράξη γέννησης της σύγχρονης Τουρκίας» σημειώνει. «Ο αναθεωρητισμός και τα νεοοθωμανικά όνειρα του Προέδρου Ερντογάν δυναμιτίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και απομακρύνουν την Τουρκία από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή προοπτική. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε καμία περίπτωση από κράτη που σέβονται το διεθνές δίκαιο όπως η Ελλάδα» προσθέτει η Ενωση Κεντρώων και καλεί την Τουρκία «να σταματήσει την κλιμάκωση της έντασης, ιδίως ενόψει της διακλαδικής άσκησης Παρμενίων που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα».
Η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
Στην προκλητική του ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επανήλθε στο θέμα των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.
Στην ανακοίνωση, το υπουργείο χαρακτηρίζει αναληθείς τις καταγγελίες του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, περί μεταβίβασης της κυριαρχίας νησιών ή νησίδων στο Αιγαίο σε άλλη χώρα μετά το έτος 2003.
Ομως, σε αυτή την ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «ωστόσο είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ. Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα του Αιγαίου εξετάζονται στο πλαίσιο των υφιστάμενων μηχανισμών διαλόγου με την Ελλάδα».
Η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση «τα τελευταία 13 χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή ως προς το καθεστώς των νησίδων, των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο».
Ο Κιλιτσντάρογλου είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτες» τις δηλώσεις Ερντογάν λέγοντας «ας κοιτάξει πρώτα τα 16 νησιά που επί των ημερών του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία». Πρόκειται για ισχυρισμό που προβάλλουν από το 2010 εθνικιστικοί κύκλοι στην Τουρκία κι εδώ και λίγο καιρό έχει υιοθετήσει και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, όπως σημειώνει το ΑΠΕ.\





imerisia.gr

Τσάμηδες ε; Η Ελλάδα να απαιτήσει από τους «κληρονόμους» τις αποζημιωσεις για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν


img_1570
Ποιοι ήταν οι τσάμηδες και τι έκαναν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της Κατοχής - Έντονη ήταν η διαμαρτυρία της Αθήνας προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν που δήλωσε πως υπάρχει ζήτημα τσάμηδων στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Ποιοι ήταν όμως οι τσάμηδες και τί έγινε με αυτούς;

Κατά την περίοδο της Κατοχής στην Ήπειρο ζούσαν περίπου 20.000 μουσουλμάνοι που μιλούσαν αλβανικά.

Αποκαλούνταν «τουρκοτσάμηδες». Οι οικισμοί στους οποίους ζούσαν εντοπίζονταν κυρίως στην περιοχή της Θεσπρωτίας στις περιφέρειες Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Φιλιατών και Παραμυθιάς.

Εκείνη την περίοδο και με την συναίνεση Ιταλίας και Γερμανίας, ένοπλοι Τσάμηδες συνόδευσαν τον ιταλικό στρατό κατά τη σύντομη προέλασή του στο ελληνικό έδαφος τον Νοέμβριο του 1940. Τότε σημειώθηκαν οι πρώτες λεηλασίες και επιθέσεις εναντίον ελληνικών χωριών. Tο καλοκαίρι του 1943 συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές, που τους έδιναν υποσχέσεις ανεξαρτησίας.

Μαζί με την ορεινή μεραρχία των Γερμανών «Έντελβάις» καταδίωξαν το ελληνικό αντάρτικο

Σύμφωνα με έρευνα στα γερμανικά αρχεία σημαντικά ντοκουμέντα απέδειξαν ότι οι εκτελέσεις των αμάχων στην Παραμυθιά έγιναν βάσει του καταλόγου ονομάτων που είχε συντάξει η ηγεσία των Τσάμηδων.

Γενικότερα κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα (1941-1944), τα περισσότερα μέλη των μουσουλμάνων Τσάμηδων συνεργάστηκαν με τις ιταλικές και γερμανικές κατοχικές δυνάμεις, διαπράττοντας σειρά εγκλημάτων πολέμου.

Μετά την φυγή των Γερμανών αποχώρησαν υπό τον φόβο της καταδίκης για τα εγκλήματά τους.

Όπως ανέφερε και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ασφαλώς και δεν υπήρξε γενοκτονία όπως ισχυρίζονται οι τσάμηδες. «Οι ηγέτες των Tσάμηδων στην Ελλάδα συνεργάστηκαν με το Γερμανό κατακτητή, ίδρυσαν κομιτάτα στους νομούς της Ηπείρου που προσπάθησαν να υποκαταστήσουν το ελληνικό κράτος. Λειτούργησαν ως δωσίλογοι και εγκληματίες πολέμου και γι’ αυτό αποχώρησαν από μόνοι τους, διότι τα Δικαστήρια θα τους καταδίκαζαν σε θάνατο» πρόσθεσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 23 Μαΐου του 1945, το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες, που βαρύνονταν με εγκλήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 η ελληνική κυβέρνηση απαλλοτρίωσε τις περιουσίες τους και τις απέδωσε σε ντόπιους.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις που ζητούν η επίσημη απάντηση δια στόματος Κοτζιά είναι οι εξής: «Στην Ελλάδα υπάρχουν δυο διαφορετικά ζητήματα, θέλω να το προσέξετε. Είναι οι λεγόμενες “μεσεγγυήσεις” ανάμεσα στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο της δεκαετίας του ’20 και των αρχών του ’30, όπου υπήρξε προσωρινή –προσωρινή υπογραμμίζω- νομικά κατάσχεση περιουσιών Αλβανών και του αλβανικού κράτους, που είναι πάρα πολύ περιορισμένη και η οποία έχουμε πει σε όλους ότι όποτε θέλουν και νομίζουν μπορούν να πάνε στα ελληνικά Δικαστήρια για να βρουν το δίκιο ή το άδικό τους. Αυτή είναι μια περιορισμένη ιδιοκτησία, είναι οι λεγόμενες “μεσεγγυήσεις” και είναι εντελώς διαφορετικό από το τσάμικο. Στο τσάμικο έχουμε ήδη δικαστικές αποφάσεις ακριβώς μετά από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που επέτρεψαν ή επέβαλαν την κατάσχεση περιουσιών από τους εγκληματίες του πολέμου. Είναι κάτι που έγινε εξάλλου σε όλη την Ευρώπη».







ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Η Τέλεια Καταιγίδα (The Perfect Storm): Ο Ερντογάν, oι Τσάμηδες, το Κυπριακό, και η απώλεια εθνικής συνείδησης



Του Δημήτρη Γ. Απόκη
(Πηγή: 
http://mignatiou.com/)
Στις Διεθνείς Σχέσεις και στην Εξωτερική Πολιτική, σπάνια υπάρχουν συμπτώσεις και τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Η χθεσινή, ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημέρα, η οποία, με δεδομένο ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια που ασχολούμαι με τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική έχουν δει πολλά τα μάτια μου και έχουν ακούσει πολλά τα αυτιά μου, μου δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία.
Ο επικίνδυνος Σουλτάνος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητώντας ευθέως τη Συνθήκη της Λωζάννης, την υφαλοκρηπίδα, και απειλώντας για τα νησιά, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Αυτό που συνέβη στο σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ 1912 και 1923, στα εδάφη μας τα οποία στο μεταξύ είχαν περιοριστεί στο ένα πέμπτο, ήταν η προσπάθεια κατοχής. Το έθνος μας λέει ότι η 15η Ιουλίου είναι ο δεύτερος πόλεμος απελευθέρωσης του τουρκικού έθνους. Το 1920 μας απείλησαν με τη Συνθήκη των Σεβρών και τελικά μας έπεισαν για την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης. Κάποιοι προσπάθησαν να μας επιβάλουν τη Λωζάννη. Τα νησιά που αν κάνουμε να φωνάξουμε, η φωνή μας θα ακουστεί απέναντι, τα δώσαμε με τη Λωζάννη. Τι θα γίνει με την υφαλοκρηπίδα, τι θα γίνει στο αέρα και στο έδαφος, δίνουμε μάχη ακόμη για όλα αυτά. Οι αίτιοι αυτής της κατάστασης είναι αυτοί που κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της συνθήκης αυτής. Δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έτσι, το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε τώρα εμείς. Εάν πετύχαινε η απόπειρα πραξικοπήματος, μάλλον θα έρχονταν μπροστά μας με μια συμφωνία χειρότερη από αυτή των Σεβρών».
Ταυτόχρονα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες θυμήθηκε και στην ουσία αναγνώρισε ότι υφίσταται «τσάμικο ζήτημα», απαντώντας σε σχετική ερώτηση τα ακόλουθα: «Όπως εξήγησα, η Επιτροπή έχει λάβει θέση σε σχέση με την πρόθεση των δύο χωρών να συζητήσουν εκκρεμή ζητήματα, προκειμένου να ενδυναμωθούν περαιτέρω οι διμερείς τους σχέσεις. Η Επιτροπή δεν προχώρησε πέρα από αυτό, δεν πήρε καμία θέση για τις διμερείς σχέσεις».
Πριν λίγες ημέρες στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είναι σαφές από το έγκυρο ρεπορτάζ συναδέλφων, ότι η Κύπρος και η Ελλάδα, βρίσκονται εν μέσω ενός ασφυκτικού κλοιού, για κλείσιμο του Κυπριακού, στα πλαίσια ενός σερβιρισμένου με νέο περιτύλιγμα σχεδίου Ανάν και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.
Στα ενεργειακά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις να συμφωνήσει σε αγωγούς οι οποίοι αντίκεινται στα συμφέροντα της και μελλοντικά τα υπονομεύουν. Όλα αυτά τα ζητήματα περί αγωγών στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Κράτης συνδέονται και με την πολυσυζητημένη ΑΟΖ που ενώ νομικά θα ήταν πραγματική λύτρωση για τη χώρα, πολιτικά κρύβει τεράστιες παγίδες εις βάρος μας.
Η χώρα λόγω του προσφυγικού και της ερασιτεχνικής αντιμετώπισης του, αντιμετωπίζει προοδευτικά μια σοβαρή απειλή εθνικής αλλοίωσης. Οι συμπτώσεις είναι πολλές και πολύ σοβαρές για να είναι απλά συμπτώσεις. Το γεγονός ότι όλα αυτά έχουν σκάσει ταυτόχρονα δημιουργεί συνθήκες για την έλευση μια «Τέλειας Καταιγίδας», η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εθνική τραγωδία επικών διαστάσεων.
Όταν μάλιστα το σκηνικό αυτής της «Τέλειας Καταιγίδας», στήνεται σε μια στιγμή που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε απόλυτη διάλυση. Και σε μια στιγμή που έχει εκχωρηθεί το σύνολο βασικών πυλώνων της οικονομίας της σε ξένα χέρια και έχουν ξεπουληθεί τα πάντα, η κατάσταση έχει ξεφύγει από το επίπεδο του επικίνδυνου και έχει εισέλθει στο στάδιο της εθνικής τραγωδίας.
Ταυτόχρονα το πολιτικό σύστημα της χώρας αναλώνεται σε καθημερινή βάση με περιθωριακής σημασίας θέματα που παρά το γεγονός ότι κάποια από αυτά μπορεί να είναι σοβαρά, λίγο επηρεάζουν την ουσία της επικίνδυνης πορείας που έχει πάρει η χώρα.
Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας εξαθλιωμένη από την εποχή των μνημονίων ως επακόλουθο δεκαετιών διαβίωσης με δανεικά πάνω από τις πραγματικές δυνατότητες, αδυνατεί να αντιληφθεί πόσο μάλλον να ασχοληθεί με θέματα τα οποία απειλούν άμεσα το εθνικό συμφέρον και την ασφάλεια της χώρας.
Θέματα όπως η θρησκευτική συνείδηση, η αριστεία, η αξιοκρατία, τα οποία ούτως ή άλλως είχαν δεχθεί σοβαρό πλήγμα, δέχονται δριμύτατη επίθεση και λόγω της ζοφερής καθημερινότητας και απάθειας, κανείς δεν αντιδρά. Και όσοι εκφράζουν ανησυχία και τολμούν να επισημάνουν τους κινδύνους καταντούν να κάνουν διάλογο με τον ίδιο τους τον εαυτό και χαρακτηρίζονται και γραφικοί.
Η χώρα έχει καταντήσει ένα απέραντο λογιστικό γραφείο και για χρόνια αναλώνεται καθημερινά στο πότε θα πάρει την επόμενη δόση από τα δανεικά.
Είναι αδιανόητο τη στιγμή που υπάρχει όλο αυτό το σκηνικό γύρω από τα κομβικής σημασίας εθνικά συμφέροντα της χώρας, τα οποία είναι σαφές ότι απειλούνται, να μην έχει υπάρξει μια λεπτομερής συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών, συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και μια σοβαρή ενασχόληση και προβληματισμός από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Αναλογίζομαι το σεισμό που θα είχαν προκαλέσει οι χθεσινές δηλώσεις του Ερντογάν και της Κομισιόν, το παρασκήνιο και οι επερχόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό, και άλλα κομβικής σημασίας θέματα, τη δεκαετία του 1990. Σήμερα δυστυχώς η χώρα και το πολιτικό της προσωπικό αναλώνεται σε ψευτοτσαμπουκάδες και θέματα ήσσονος σημασίας, που ελάχιστα έχουν να κάνουν με το μέλλον και την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους.
Ας ελπίσουμε αυτή η καταστροφική πορεία και η υπό διαμόρφωση «Τέλεια Καταιγίδα», να μην καταλήξει πέρα από την υφιστάμενη απώλεια κυριαρχίας και εθνικής συνείδησης και σε απώλεια εδάφους.

* Ο Δημήτρης Γ. Απόκης είναι Διεθνολόγος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University, και Δημοσιογράφος.








"ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ"

Το κόμμα των «Τσάμηδων» καλλιεργεί τον ανθελληνισμό στην Αλβανία

TSAMIDES

«Το κόμμα των Τσάμηδων, ένα κόμμα βαθιά διεφθαρμένο, υπάρχει για να καλλιεργεί τον ανθελληνισμό στην Αλβανία» καταγγέλλει στο «Εθνος» ο κ. Λεωνίδας Παππάς, πρόεδρος της οργάνωσης «Ομόνοια» που μάχεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εθνικής ελληνικής μειονότητας.

Και πράγματι, ανατρέχοντας κανείς στα γεγονότα μόνο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, διαπιστώνει έναν διάχυτο και προκλητικό ανθελληνισμό, έναν ανθελληνισμό τον οποίο αγκαλιάζει απλόχερα (για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης) και η ίδια η κυβέρνηση του «κεντροαριστερού» Εντι Ράμα.
«Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 Αλβανοί θύματα» ανέφερε το πανό που είχε αναρτήσει ομάδα Αλβανών οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελβετίας-Αλβανίας στις 11 Ιουνίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία. Ο εκπρόσωπος του αλβανικού ΥΠΕΞ, Γκ. Ντερβίσι, είχε μάλιστα τότε, αψηφώντας τις έντονες ελληνικές αντιδράσεις, χαρακτηρίσει «υποδειγματική» τη συμπεριφορά των Αλβανών οπαδών, εκφράζοντας τη «λύπη» του «που η Ελλάδα δεν επικεντρώνεται στο αγωνιστικό κομμάτι» και επιμένοντας «στο ζήτημα της Τσαμουριάς που είναι βασικό για τις διμερείς σχέσεις και για τα ανθρώπινα δικαιώματα».
 
Το επεισόδιο
Οι ανθελληνικές προκλήσεις, ωστόσο, είχαν ξεκινήσει λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, όταν περίπου 150 με 200 Τσάμηδες διαδηλωτές επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο κτίριο του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών στα Τίρανα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τσαμουριά, μητέρα μας, περίμενέ μας».
Οι επεισοδιακές σκηνές του περασμένου Ιουνίου ξύπνησαν μνήμες από την επίσης «θερμή» υποδοχή που είχαν επιφυλάξει Τσάμηδες διαδηλωτές το 2005 στον τότε Ελληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια στο Αργυρόκαστρο (με αποτέλεσμα τότε να ματαιωθεί η προγραμματισμένη συνάντηση Παπούλια – Μοϊσίου).
Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, οι Τσάμηδες επιστρέφουν (πλέον ως εταίροι στην κυβέρνηση του Εντι Ράμα) με μπαράζ ανθελληνικών προκλήσεων.
Τον περασμένο Ιούνιο ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός ιδιότυπου μητρώου-κτηματολογίου που θα συγκεντρώνει όλες τις εδαφικές-περιουσιακές τους διεκδικήσεις «πίσω στην Ελλάδα», ενώ έχουν διακηρύξει και την πρόθεσή τους να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας για τη «γενοκτονία των Τσάμηδων».
Τουλάχιστον δύο φορές μάλιστα μέσα στο 2016, ολιγάριθμη ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε όντως μπροστά από το κτίριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη στήνοντας σόου αλυτρωτισμού.
 
Η συνεργασία με τους ναζί
Οι Τσάμηδες ήταν αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι που ζούσαν στην Ηπειρο, και κυρίως στη Θεσπρωτία, έως το 1944. Το 1940 υπολογίζεται ότι ανέρχονταν σε περίπου 20.000 άτομα. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής συνεργάστηκαν με τους φασίστες και ναζιστές κατακτητές, πρωταγωνιστώντας μάλιστα σε σειρά αγριοτήτων (στην Παραμυθιά το 1943 κ.α.). Με την ήττα των Γερμανών τράπηκαν σε φυγή ως δωσίλογοι και εγκληματίες πολέμου.
Σήμερα, ωστόσο, οι απόγονοι των δωσίλογων επιστρέφουν κατηγορώντας την Ελλάδα για «γενοκτονία» και διεκδικώντας επιστροφή περιουσιών και αποζημιώσεις.
Για την Ελλάδα, βέβαια, Τσάμικο ζήτημα δεν υφίσταται. Εχει κλείσει οριστικά από το 1945. Οι δωσίλογοι έχουν καταδικαστεί ερήμην και οι περιουσίες τους έχουν απαλλοτριωθεί με σειρά διαταγμάτων υπέρ ακτημόνων καλλιεργητών κ.ά.
Η αλβανική πλευρά επιμένει ωστόσο να κρατάει ανοιχτό το συγκεκριμένο θέμα μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των οραμάτων περί Μεγάλης Αλβανίας. Το κόμμα PDIU των Τσάμηδων συμμετέχει άλλωστε πλέον στην κυβέρνηση του Εντι Ράμα με υφυπουργούς και τον ηγέτη του, Σπετίμ Ιντρίζι, στη θέση του αντιπροέδρου του αλβανικού κοινοβουλίου (θέση που κατείχε άλλοτε ο ομογενής Βαγγέλης Ντούλες).






"ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ"

''Τα τείχη για τους πρόσφυγες μας επιστρέφουν σε φαντάσματα του παρελθόντος''...


δηλώνει ο Δ. Αβραμόπουλος...

«Τα τείχη και οι φράχτες μάς πάνε πίσω, σε ένα παρελθόν μιας βαθιάς διαιρεμένης μεταπολεμικής Ευρώπης», τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε...
συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
«Τα τείχη και οι φράχτες μάς πάνε πίσω, σε ένα παρελθόν μιας βαθιάς διαιρεμένης μεταπολεμικής Ευρώπης», τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

«Κάποιοι δυστυχώς ξεθάβουν τα φαντάσματα του παρελθόντος και με όχημα τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία ξαναστήνουν τείχη και φράκτες, κλείνουν σύνορα. Κάποιοι λένε ότι, κατά τον Μαρξ, η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Διαφωνώ. Οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν την Ιστορία, γιατί πολύ απλά δεν τη μελετούν. Δεν υπάρχουν μοναχικοί, εθνικοί δρόμοι στην Ευρώπη. Διαφορετικά, δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη», σημειώνει ο Έλληνας Επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία προς τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «το επιχείρημά μας πως η ευρωπαϊκή κοινή προσέγγιση είναι πολύ πιο αποτελεσματική από εθνικά, αποσπασματικά μέτρα, θα πείσει ακόμα και τους τελευταίους που δείχνουν απροθυμία να συμμετάσχουν».

Αναφερόμενος στην κοινοτική χρηματοδότηση προς τη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει την ανάγκη η Ελλάδα να επιταχύνει άμεσα τις διαδικασίες απορρόφησης των εθνικών, κυρίως προγραμμάτων και ότι «οι υπηρεσίες της Επιτροπής βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές Αρχές για να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν».

Τέλος, καταλογίζει σκοπιμότητα «από ξενοφοβικές και λαϊκιστικές δυνάμεις» στη σύνδεση της μετανάστευσης με την τρομοκρατία, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης του προσφυγικού ζητήματος από ορισμένους προκειμένου «να εξυπηρετήσουν τους κακόβουλους σκοπούς τους». Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι «η ανεκτικότητα και η αλληλεγγύη που δείχνουμε για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης δεν θα έχουν ως τίμημα την ασφάλεια των πολιτών μας...






nonews news

Ανησυχεί το Πατριαρχείο για την βίαιη κατάσταση μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία...


Ανησυχεί το Πατριαρχείο για την βίαιη κατάσταση μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία Ο Μητροπολίτης Προύσης και Ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, Ελπιδοφόρος, δηλώνει ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανησυχεί από το συνεχιζόμενο κύμα βίας στη μετά το πραξικόπημα εποχή στην Τουρκία.

Ο κ. Ελπιδοφόρος σε...

συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο συνέδριο για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην Πάφο, απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στην Τουρκία, είπε: «Η προσπάθεια ανατροπής της δημοκρατικής τάξης μας ανησύχησε βαθύτατα, όπως και ολόκληρη την κοινωνία της χώρας και ολόκληρο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων».

Το Πατριαρχείο μας, όμως είναι, σημείωσε, «καθαρά πνευματικός και εκκλησιαστικός θεσμός και δεν εμπλέκεται σε πολιτικές ή διπλωματικές διαφορές, και προσπαθεί να επιτελέσει το πνευματικό του έργο με φόβο Θεού, σεβόμενο τη διάκριση Κράτους και Θρησκείας, όπως αυτό ισχύει στην Τουρκία». Επίσης, δήλωσε ότι «ασφαλώς μας ανησυχεί το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στις εσωτερικές αντιπαλότητες που είναι σε εξέλιξη σήμερα στην Τουρκία, αλλά ευτυχώς απεδείχθησαν άμεσα οι πλαστογραφίες, και οι εν λόγω προσπάθειες περιορίστηκαν στο περιθώριο του πολιτικού και κοινωνικού βίου».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Απόστολου Τομαρά για την στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κυπριακό, ο Μητροπολίτης Προύσης απάντησε: «Το Πατριαρχείο μας έχει περάσει μέσα από συγκεκριμένες ιστορικές διαδρομές, οι οποίες έχουν διαμορφώσει το σημερινό του ύφος και συμπεριφορά. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι είμαστε Εκκλησία, και ως τέτοια οφείλουμε να εκφραζόμαστε στο σύγχρονο κόσμο».

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τόνισε, « δεν αναμιγνύεται σε πολιτικά, διπλωματικά και άλλα διεθνή ζητήματα, παραμένοντας πιστό στον πνευματικό και ποιμαντικό του ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό ερμηνεύεται και η μη ανάμιξή του σε ένα θέμα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Για το κυπριακό ζήτημα υπάρχουν οι υπεύθυνοι εκείνοι, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της αναζήτησης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης». Η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως , σημείωσε, « παρόλο το γεγονός ότι κατέβαλε μεγάλο κόστος και υπέστη σοβαρές συνέπειες από τότε που δημιουργήθηκε το κυπριακό ζήτημα, δεν υπέκυψε στον πειρασμό να ξεφύγει από τον καθαρά πνευματικό και εκκλησιαστικό του ρόλο».

Επίσης υπογράμμισε «Δεν έπαψε, όμως, ποτέ (το Οικουμενικό Πατριαρχείο),να προσεύχεται για την ευημερία και την ευτυχία και, κυρίως, για την ειρήνη στην Κύπρο».

Για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή ο Μητροπολίτης Προύσης είπε ότι οι χριστιανοί όλων των δογμάτων διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, κάτι που φάνηκε εκ πρώτης αρχής με την απαγωγή και εξαφάνιση προ ετών των δύο Μητροπολιτών Χαλεπίου, του ελληνορθόδοξου κ. Παύλου και του συροϊακωβίτη κ. Ιωάννη, των οποίων η τύχη εξακολουθεί να αγνοείται κατά πολύ περίεργο τρόπο...





nonews news

Μέι: H επιλογή για Brexit είναι ξεκάθαρη...



H πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι τόνισε στη διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος, σήμερα το απόγευμα ότι δε θα υπάρξει μία ξαφνική, μονομερής αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ (Brexit), ενώ δήλωσε ότι το Brexit σημαίνει Brexit, ξεκαθαρίζοντας ότι...
η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση σε μια βρετανική αποχώρηση, η οποία θα είναι σύμφωνη με τις νομικές προβλέψεις τόσο στη Βρετανία, όσο και σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Η ίδια, εμφανίστηκε πλέον ως “υπέρμαχη” της βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ, όπως σχολιάζει το BBC, ενώ προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των υποστηρικτών της βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ και οι οποίοι ψήφισαν για την επιλογή αυτή, στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου...





nonews news

«Πόρτα» Λεβέντη σε Καμμένο: Δεν θέλω να αθροιστώ στην κυβερνητική πλειοψηφία...


«Πόρτα» Λεβέντη σε Καμμένο: Δεν θέλω να αθροιστώ στην κυβερνητική πλειοψηφίαΟ υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε δηλώσει ότι η Ένωση Κεντρώων είναι καλοδεχούμενη στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Η...

Ενωση Κεντρώων είναι καλοδεχούμενη στην κυβερνητική πλειοψηφία, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην κυριακάτικη εφημερίδα Realnews.

Όπως σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, «πολλές από τις προτάσεις του κ. Λεβέντη, ιδιαίτερα για τις αλλαγές του Συντάγματος και θεσμικές αλλαγές, είναι προτάσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους».

Ο κ. Λεβέντης, ωστόσο, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, «έκλεισε» εκ νέου την πόρτα της συνεργασίας. «Δεν θέλω λάφυρα και υπουργεία» και «δεν νιώθω την ανάγκη να αθροιστώ στο κυβερνητικό σχήμα» είπε, απαντώντας στον Πάνο Καμμένο.

«Αποψη του κ. Καμμένου είναι αυτή, για την οποία τον ευχαριστώ κιόλας που τη διατύπωσε, αλλά εγώ έχω εκφράσει τη δική μου θέση. Η δική μου θέση είναι ότι δεν θέλω λάφυρα ούτε υπουργεία ούτε τίποτα. Επομένως, δεν θέλω να αθροιστώ πουθενά. Εάν αισθάνομαι ότι κάτι είναι καλό θα το ψηφίσω, σαν Ένωση Κεντρώων, αν είναι κάτι κακό αρνούμαι ψήφο. Αυτή είναι η θέση μου» είπε ο κ. Λεβέντης.

«Στο κάλεσμα για άθροιση (δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συν Ένωση Κεντρώων, αν αυτό θέλουν) δεν μπορώ να το κάνω, γιατί εγώ απέναντι στους ψηφοφόρους της ΕΚ έχω αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις και κοιτάω τι θέλουν και οι ίδιοι. Οι ίδιοι δεν θέλουν να πάμε με την κυβέρνηση (...) Αυτή είναι η άποψή μου γι' αυτό το κάλεσμα. Ξέρει ο κ. Καμμένος ότι εάν ήθελα, θα το είχα κάνει νωρίτερα» συμπλήρωσε ο Βασίλης Λεβέντης...




nonews news

ΜΑΤ και χειροκροτήματα για τον Τσίπρα...


Στην εκδήλωση του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Εαμικής Αντίστασης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, μιλάει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την «απόδοση του...
χώρου θυσίας στον Δήμο και το λαό».

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Ενότητα και αριστερές οργανώσεις πραγματοποιούν στον ίδιο χώρο συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του πρωθυπουργού. Μάλιστα, οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ, τα οποία έκαναν και χρήση χημικών.





Κατά την άφιξή του στον χώρο της εκδήλωσης, ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα, όπως «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Εθνική Αντίσταση».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, με χθεσινή επιστολή του, γνωστοποίησε ότι δεν θα παρευρεθεί στη εκδήλωση, αναφέροντας πως« η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, δεν του χαρίστηκε από κανέναν και δε μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής Πολιτικής».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε, σχετικά με την απόφαση του δημάρχου: «Ο δήμαρχος Καισαριανής και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παραχώρησης του σκοπευτηρίου, το ΚΚΕ άλλωστε υπερψήφισε τη ρύθμιση. Ο δήμαρχος απλώς εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάται». Προστίθεται ακόμη, ότι η απόδοση του σκοπευτηρίου στο δήμο είναι μία ιστορική δικαίωση που ανήκει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις...






nonews news

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ… ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ!!!ΔΕΙΤΕ!!!





ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ… ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ!!!
 

Σε σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση μιας ιστορικής βυζαντινής εκκλησιάς στην περιοχή του Μπόντρουμ, (το σωστό Αλικαρνασσός), στην μικρασιατική ακτή του Αιγαίου, η οποία, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα το πρακτορείο ειδήσεων DHA, πουλήθηκε αυτές τις μέρες σε ένα Τούρκο επιχειρηματία που σκοπεύει να κάνει στον χώρο μεγάλη καφετέρια και αναψυκτήριο και να αναγείρει τέσσερεις βίλες.
 Ενώ εδώ στην Ελλάδα φυσάει ο «άνεμος» της ισλαμοποίησης με την ανέγερση τζαμιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, στην Τουρκία η ιστορική αυτή εκκλησία 1800 ετών που βρίσκεται στην περιοχή Bitez Mahallesi της πόλης Bodrum ευρισκόμενη σε οικόπεδο 4 χιλιάδων τετραγωνικών, αγοράστηκε από τον Τούρκο επιχειρηματία, Fırat Özbaşar, για να οικοδομήσει στο μέρος εκείνο καφετέρια, χώρο αναψυχής για το κοινό και μεζονέτες.
 Η επικείμενη καταστροφή του ιερού αυτό χώρου έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και από τουρκικούς κύκλους και συγκεκριμένα η καθηγήτρια Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου του Αιγαίου της Σμύρνης, Dr Emine, διαμαρτυρήθηκε στον τυπικό τύπο ότι καταστρέφεται μια σπάνια πολιτιστική κληρονομιά με την μετατροπή του χώρου της βυζαντινής ελληνορθόδοξης εκκλησίας σε καφετέρια γεγονός που θα βλάψει, όπως ανέφερε, την τουριστική κίνηση της Τουρκίας.

Παρ’ όλα αυτά ο Τούρκος επιχειρηματίας φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην καταστροφή της εκκλησίας και ήδη έχει διαθέσει κονδύλι από 100 χιλιάδες δολάρια για να καθαρίσει ο χώρος, όπως ανέφερε.
Ποιος θα εμποδίσει αυτό το πολιτιστικό αλλά και θρησκευτικό έγκλημα κατά της ελληνορθόδοξης κληρονομιάς της περιοχής ?
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr











volcanotimes

Επικίνδυνες οι δηλώσεις Ερντογάν...


«Επικίνδυνες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν ο δήμαρχος Λέσβου
...λέει ο δήμαρχος Λέσβου...
«Επικίνδυνες» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν - ο οποίος αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Μιλώντας στο σταθμό Αιγίου της ΕΡΤ, ο Γαληνός υποστήριξε, πως, «αυτές οι πολιτικές είναι...
πολύ επικίνδυνες. Όταν συνδυάσουμε όλες τις ενέργειες, τις δηλώσεις και τις πολιτικές που εφαρμόζονται καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Κάποιοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

Εσπευσε να τονίσει ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθάνε στις καλές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ ελληνικού και τουρκικού λαού και «στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την σύσφιξη αυτών των σχέσεων. Είναι άδικο κάποιες ηγεσίες να τορπιλίζουν αυτή τη θετική εξέλιξη των σχέσεων. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν πολλά να ωφεληθούν από την σύσφιξη των σχέσεων και την συνεργασία μεταξύ των χωρών μας».

Σύμφωνα με τον κ. Γαληνό, κάποιοι επωφελούνται από την κρίση που περνάει η Ελλάδα, η οποία  «μπορεί να είναι σε μια δύσκολη κατάσταση αλλά κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε σε όλους τους τομείς αδύναμοι. Πάντοτε σε δύσκολες στιγμές οι Έλληνες μπορούν και δείχνουν ότι έχουν δύναμη, υπευθυνότητα και την αγάπη για την πατρίδα τους που μπορούν να υπερασπίσουν»...






nonews news

H παγίδα για τον Τσίπρα...


...στην μάχη για το χρέος...
To καλό σενάριο είναι εκείνο που θέλει ολοκληρωμένη λύση για το χρέος έως το τέλος του έτους. Το κακό σενάριο είναι η παραπομπή κάθε συζήτησης και συμφωνίας μετά τις γερμανικές εκλογές, δηλαδή μετά από τουλάχιστον έναν χρόνο. Και η παγίδα είναι ο...
εγκλωβισμός στο μπρα ντε φερ σκοπιμοτήτων Βερολίνου και ΔΝΤ και η βύθιση σε ένα – άδηλης διάρκειας - τέλμα που συμφέρει όλους τους άλλους πλην της Αθήνας.


Σ’ αυτή την παγίδα επενδύει, όλο και πιο εμφανώς πλέον, ο άξονας Σόιμπλε, η ίδια παγίδα μπορεί να βολεύει – υπό προϋποθέσεις – και το ΔΝΤ, και μια ενδεχόμενη επικράτησή της μπορεί να φέρει ενώπιον νέων στρατηγικών και κεντρικών πολιτικών διλλημάτων τον Αλέξη Τσίπρα.

Το χρέος και το «τείχος» του Βερολίνου

Ολόκληρο το εθνικό αφήγημα , αλλά και η πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης, για έξοδο από τον μνημονιακό κλοιό έχει βασιστεί στο τρίπτυχο άμεση λύση για το χρέος, μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα μετά το 2018, και συμμετοχή στο QE – το πρόγραμμα «φθηνού χρήματος» - της ΕΚΤ. Και στα τρία ζητούμενα όμως οι οιωνοί είναι από αμφίρροποι έως αρνητικοί.

Η πρώτη νύξη στο EuroWorkingGroup αυτής της εβδομάδας περί συμφωνίας για το χρέος αποκρούσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ως άκαιρη, ο Σόιμπλε δήλωσε για μια ακόμη φορά – ταυτόχρονα προς Αθήνα και Ουάσιγκτον - ότι «το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα επιτόκια και η αποπληρωμή του χρέους», και το ΔΝΤ έσπευσε να απαντήσει – με πρώτο αποδέκτη το Βερολίνο – διαρρέοντας μέσω Bloomberg και ευρωπαϊκών πηγών ότι το Ταμείο «είναι πιθανό να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν από τις γερμανικές εκλογές». Οπερ μεθερμενηευόμενον, εάν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ δεν θέλουν να συζητήσουν άμεσα και ριζικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους εν όψει εκλογών, καλό θα ήταν να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους ότι – σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις τους – το ΔΝΤ δεν θα είναι χρηματοδότης και εγγυητής του τρίτου προγράμματος οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, ΕΔΩ...





nonews news