Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Νέα πρόκληση ΣΥΡΙΖΑ στην ορθοδοξία

ayto



Τροποποίηση νομοθεσίας έγινε και τα αποτεφρωτήρια, αποδεσμεύτηκαν χωρικά από τα νεκροταφεία. Δικαίωμα ίδρυσης αποτεφρωτηρίων θα έχουν μόνο οι Δήμοι. 
Ο Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε και ολοκλήρωσε την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών.
Η έντονη αντίδραση της εκκλησίας κατέστησε αδύνατο σε διάφορους δήμους της Ελλάδος να λειτουργήσουν αποτεφρωτήρια, κάτι που με την απόφαση πλέον λύνεται, εκτός από τους Δήμους, νομικά πρόσωπα μπορούν επίσης να ιδρύσουν αποτεφρωτήριο.
Ο κ. Νίκος Κυριακίδης, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών δηλώνει: «Αν η πολιτεία είχε επιτρέψει να ιδρύσουν ιδιώτες αποτεφρωτήρια, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, το θέμα θα είχε λυθεί εδώ και μία δεκαετία. Οι αποστολές σορών στη Βουλγαρία δεν έχουν μειωθεί λόγω κρίσης – αντίθετα, έχουν μειωθεί τα αιτήματα για τέλεση εξόδιου ακολουθίας από ιερέα πριν από την αποστολή της σορού». Το κόστος μιας αποτέφρωσης στη Βουλγαρία ξεκινάει από 1.900 ευρώ».






voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προδοσία ή ανοησία: Ο Τσίπρας συμφώνησε συνδιαχείριση στο Αιγαίο με τους Τούρκους..

tsiprassynodos



 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προερχόμενος στη Σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό δήλωσε η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία «πάντα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας με την ΕΕ». Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως «Η στήριξη στις ευρωπαϊκές χώρες πρώτης εισόδου, με σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, είναι προς το κοινό συμφέρον της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας με την ΕΕ». Στο τέλος τόνισε πως «Τώρα είναι η ώρα για θαρραλέες πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιλυθεί ηκρίση στη Συρία και να σταματήσουν τα κύματα προσφύγων στη Μεσόγειο –ανθρώπων που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη»




voice news

Πανικός στη Βουλή: Τσακωμός Λαγού-ΚΚΕ (BINTEO)

voul

Το πανδαιμόνιο άρχισε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κ. Λαγός κατηγόρησε το ΚΚΕ για το γεγονός πως δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του. Τους φώναξε: «Όταν οι σύντροφοι του ΚΚΕ δεχθούν να γίνει έλεγχος στα κομματικά τους ταμεία τότε συζητάμε. Που είναι τα λεφτά από την πώληση του 902;».
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν «Μαχαιροβγάλτες! Φονιάδες!».
vou
Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος μάταια προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη ενώ αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση.

Δείτε το βίντεο:






voice news

Είδηση βόμβα αυτοί είναι οι "αριστεροί εκατομμυριούχοι" του ΣΥΡΙΖΑ

leftasyr


Η αριστερά της Ελλάδος φαίνεται να είναι από τις πιο πλούσιες του κόσμου καθώς υπουργοί-και όχι μόνο- του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στην κατοχή τους διψήφιο αριθμό ακινήτων και καταθέσεις που μόνο εφοπλιστές βλέπουν στους λογαριασμούς τους.
Αναλυτικά η λίστα:
Κουρουπλής Παναγιώτης: 18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ και 3 αυτοκίνητα…

Βούτσης Νικόλαος: 12 ακίνητα (7 διαμερίσματα στην Κηφισιά). Περγαμηνές στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975. Γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (’80-’85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το’86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά από το’87-’91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του ’93. Ο γιος του λήστευε (απαλλοτρίωνε ) τράπεζες..
Βαλαβάνη Όλγα – Νάντια: 15 ακίνητα… 800 χιλιάρικα καταθέσεις… μετοχές. Τρία αυτοκίνητα.

Δούρου Ρένα: 9 ακίνητα με ‘κανα δυο χρόνια εργασία στο Δημόσιο…

Κουράκης: 6 ακίνητα, 100 χιλ. στην Τράπεζα

Κοντονής Χαράλαμπος – Σταύρος: 7 ακίνητα, 100 χιλ. καταθέσεις

Κριτσωτάκης Μιχαήλ: 10 ακίνητα 100% δικά του, συνδικαιούχος σε καμιά 25ριά άλλα.

Παπαδημούλης Δημήτρης: 11 ακίνητα, 500 χιλ. καταθέσεις μετρητά, πάνω από 800 χιλ. σε μετοχές και ομόλογα…

Μητρόπουλος Αλέξης: 12 ακίνητα

Φωτίου Θεανώ πανεπιστημιακός: 11 ακίνητα , εκ των οποίων 1 διαμέρισμα στο Λονδίνο, 100 χιλ. λίρες στην NATWEST. Πρωτεργάτρια του πανεπιστημιακού κινήματος, από την εποχή της απεργίας των 100 ημερών του ΕΔΠ μέχρι τους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια.

Αλεξόπουλος Απόστολος: καθηγητής Πανεπιστημίου με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα στον χώρο του Πανεπιστημίου και των Γεωτεχνικών. Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και πολλών επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών… 11 ακίνητα, 100 χιλ. στην τράπεζα.

Καφαντάρη Χαρούλα: συνταξιούχος της Εθνικής: 5 ακίνητα δικά της και συνδικαιούχος σε άλλα 7, καμιά 100ριά χιλιάρικα στην τράπεζα σε Ευρώ και δολάρια…
Βασιλική Κατριβάνου: ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και διαμεσολαβήτρια στην επίλυση συγκρούσεων. Εκπαιδεύτρια και συντονίστρια ομάδων εστιάζεται στην ενδυνάμωση μειονοτικών ομάδων και πληθυσμών που βρίσκονται σε αντιξοότητα, όπως με ΜΚΟ στην Chiapas του Μεξικού και με γυναίκες στην Παλαιστίνη…
Γεροβασίλη Ολγα: 8 ακίνητα… Γιατρός.

Καραγιαννίδης Χρήστος: ιδιωτικός υπάλληλος – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ! 8 ακίνητα …

Χατζηλάμπρου Βασίλης τεχνικός νοσοκομείου- συνδικαλιστής.. 11 ακίνητα … Ένας απλός νοσοκομειακός υπάλληλος με 11 ακίνητα

Γάκης Δημήτριος: 5 ακίνητα δικά του… συνδικαιούχος σε άλλα 18 ακίνητα κατά 37,5%, υπάλληλος ΟΤΕ… πρώην μέλος του ΚΚΕ… Δημόσιος υπάλληλος με 23 ακίνητα.

Αποστόλου Ευάγγελος: 8 ακίνητα… 350.000 καταθέσεις. Υπάλληλος Αγροτικής.

Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη: 5 ακίνητα, Καθηγήτρια Μέσης εκπαίδευσης.

Διακάκη Μαρία: Φαρμακοποιός 5 ακίνητα….

Αμανατίδης Ιωάννης: δάσκαλος 2 ακίνητα… 400.000 σε μετοχές… 50.000 μετρητά. 
Χαραλαμπίδου Δέσποινα: 11 ακίνητα… Έμπορος -Συνδικαλίστρια – πρώην μέλος ΚΝΕ – ΚΚΕ

Γαϊτάνη Ιωάννα: 5 ακίνητα, συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνητα… Μέλος της τροτσκιστικής οργάνωσης ΟΣΕ, στέλεχος της ΔΕΑ, από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.

Τριανταφύλλου Μαρία: 5 ακίνητα… Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συνδικαλίστρια, πρώην μέλος της ΚΝΕ.
Κοδέλας Δημήτρης: 5 ακίνητα δικά του, συνδικαιούχος σε άλλα 8. Γεωπόνος.. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, όπως και στο αντιπολεμικό και αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα.

Μαντάς Χρήστος: 12 ακίνητα … Γιατρός – Ψυχίατρος – Συνδικαλιστής

Μιχαλάκης Νίκος: 17 ακίνητα .. Αγροτικός γιατρός -Συνδικαλιστής,  17 ακίνητα.

Σαμοϊλης Στέφανος: 16 ακίνητα… Αρχιτέκτων – μηχανικός – δημοτικός σύμβουλος.

Θεοπεφτάτου Αφροδίτη: Συνδικαιούχος σε 9 ακίνητα… Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πάτρας, όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου.
Συρμαλένιος Νίκος: Συνδικαιούχος σε 17 ακίνητα.. Υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών… 
Σταθάκης Γεώργιος: 11 ακίνητα… 500.000 καταθέσεις… 380.000 ξένα αμοιβαία. Είχε αμετάκλητο βούλευμα του συμβουλίου εφετών να δικαστεί για κακούργημα για κομπίνες εκατομμυρίων στο πανεπιστήμιο…

Δερμιτζάκης Κωστής: 18 ακίνητα … Φαρμακοποιός – συνδικαλιστής..

Δραγασάκης Γιάννης: 6 ακίνητα, 150.000 καταθέσεις…

Πετράκος Θανάσης: 8 ακίνητα… Μαθηματικός… «αντιδικτατορικό» φοιτητικό κίνημα… Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχάν Καρά Γιουσούφ: 7 ακίνητα… Οδοντίατρος – συνδικαλιστής μειονότητας..

Σταμπουλή Αφροδίτη:. 13 ακίνητα… Γυναικολόγος.. συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του Ν. 815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις. Είναι μέλος της ΑΚΟΑ, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών».






voice news

Βόμβα Υπουργού: Εγώ είμαι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ

erotimatikksd



Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη για το προβληματικό «πόθεν έσχες» του 1 εκατ. ευρώ, ο Γιώργος Σταθάκης, αποκάλυψε πως αυτός είναι ο υπουργός που "ξέχασε" να δηλώσει το υπέρογκο ποσό.
Ο υπουργός Οικονομίας υποστηρίζει ότι δεν απέκρυψε κανένα στοιχείο. Παραδέχεται ωστόσο, ότι η φορολογική δήλωση που υπέβαλε το 2012 «ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής»
«Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός. Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:
Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013».
Φαίνεται ότι ο καπιταλισμός είναι "προνόμιο" και των αριστερών...






voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έξαλλος ο Πούτιν: Αποσύρονται οι Ρώσοι από την Ελλάδα...

pic



 Οι ρώσικοι σιδηρόδρομοι, που είναι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρία στο κόσμο, προχώρησε σε αλλαγή στο επίπεδο ηγεσίας, κάτι που δείχνει πως θα δημιουργήσει πρόβλημα όσο αφορά το ενδιαφέρον της Ρωσίας για επέκταση στην Ελλάδα. Η εταιρία  RZD, είναι μια από τις εταιρίες που θα κατέθεταν βεβαιώσεις και προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και  για τον ΟΛΘ. Έγινε γνωστό όμως πως μετά την αλλαγή ηγεσίας , η RZD, θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση της Ρωσίας να αποσύρει το ενδιαφέρον για τους τρεις διαγωνισμούς του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Βέβαια ακόμα αναφέρουν πως  «Η απόφαση για συμμετοχή ή όχι της RZD θα είναι πολιτική».




voice news

Δεν Μπορεί Πλέον Ούτε ο Θεός Να Αποκρύψει τις Εξελίξεις… Θα Μείνετε με τα Μηχανάκι στο Χέρι


ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΥΝΝΕΦΟ ΜΕΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΔΕ!!!
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ …
ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ …
ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΘΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΤΟΚ ΟΣΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ …
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΘΕΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΝ ΕΝΑ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟ ΜΗΝΑ Η ΤΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΓΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ …
ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ-ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ …
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ: «ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ» ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΑΤΕ ΣΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ …
Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΑΚΥΡΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ 1821, ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ …
ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ …
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ 4.500 ΠΑΚΙΣΤΟΑΦΓΑΝΟΙ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΛΕΣΒΟ, ΧΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ …
ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΦΟΥΣΑΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ …
ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ …
ΟΙ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΡΩΣΩΝ – ΚΙΝΕΖΩΝ – ΙΝΔΩΝ – ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ (ΓΠΠ) ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ …
ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ – ΦΟΒΟΥΣ – ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ-ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΤΟΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ …
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ Ν.Δ , ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ !!! anargyros61

Αποσύρονται άμεσα 2,4 εκατ. οχήματα Volkswagen

vw



Η Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικής Κυκλοφορίας της Γερμανίας, διέταξε την απόσυρση 2,4 εκατ. οχημάτων της Volkswagen, λόγω του σκανδάλου με τα "πειραγμένα" λογισμικά. «Έχουμε δώσει εντολή για ανάκληση», είπε, σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της Αρχή Οδικής Κυκλοφορίας, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.



voice news

Πού πήγαν τα χρήματα που πήρε η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων;

prosfyges




Σκληρή κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η Ελλάδα τα χρήματα που έχει λάβει για τη φύλαξη των συνόρων.
Μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κάτω Βουλής, ο Μπούχοσλαβ Σομπότκα ρωτά τι συνέβησαν με τα χρήματα που έλαβε η Ελλάδα για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Σέγκεν.
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας επισήμανε πως οι πόροι πρέπει να δαπανώνται αποτελεσματικά. 
«Μπορώ να υποσχεθώ ότι η Τσεχία θα ενδιαφερθεί να μάθει για το τι συνέβη με τα χρήματα που έλαβαν οι χώρες για την προστασία των εξωτερικών συνόρων. Δεδομένου ότι αυτά τα χρηματοδοτικά μέσα είναι πιθανόν να μην χρησιμοποιήθηκαν με διαφανείς και αποτελεσματικούς τρόπους» λέει χαρακτηριστικά, με σαφείς αιχμές κατά της Ελλάδας, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας. 






voice news

Πρόκληση! Πετσόκοψαν την Ποντιακή Γενοκτονία...

genoktonia


Έντονη αντίδραση προκάλεσε στη μουσουλμανική μειονότητα Θράκης η παρουσία των μουσουλμάνων βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ στην τελετή για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Με μια προκλητική ανακοίνωση ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, η «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης, η Ένωση «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης και η Ένωση «Τούρκων» Δασκάλων Δυτικής Θράκης, επιτίθενται κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, επειδή ως βουλευτές Ροδόπης παραβρέθηκαν σε μία επίσημη τελετή, που έχει καθιερωθεί από το 1997 με απόφαση της ελληνικής Βουλής.
«H συμμετοχή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ κυρίων Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, στις 27/9/2015 στην τελετή μνήμης για την "Γενοκτονία" που έγινε στην Κομοτηνή με μικρή συμμετοχή, τραυμάτισε βαθιά την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης» αναφέρει η ανακοίνωση, που συνεχίζει εγκαλώντας ουσιαστικά τους δύο βουλευτές που δεν προχώρησαν σε «διορθωτική» ανακοίνωση για την παρουσία τους στην τελετή. «Οι κύριοι βουλευτές με αυτήν τους την στάση που δεν συνάδει καν με την πολιτική γραμμή του κόμματος στο οποίο είναι μέλη, έκαναν ένα μεγάλο λάθος περνώντας έτσι στην ιστορία της δυτικής Θράκης. Μέχρι σήμερα αναμενόταν η σχετική με το θέμα αυτό ανακοίνωση που είχαν υποσχεθεί. Το ότι δεν έφτασε αυτή η ανακοίνωση αποτελεί μια έξτρα απογοήτευση για την "τουρκική" μειονότητα δυτικής Θράκης. Η "τουρκική" μειονότητα δυτικής Θράκης δεν θα ξεχάσει ποτέ πως οι κύριοι βουλευτές αντί να μεταφέρουν στην Βουλή και να παράξουν λύσεις για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας, για τα οικονομικά θέματα (καπνοπαραγωγοί, κτηνοτροφία και άλλα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην γεωργία) και για τα προβλήματα στον εκπαιδευτικό χώρο, αυτοί κινούνται παρερμηνεύοντας τις ιστορικές αλήθειες» συνεχίζει η προκλητικοί ανακοίνωση, που καταλήγει: «Η "τουρκική" μειονότητα δυτικής Θράκης προσδοκεί από τους βουλευτές που έστειλε στην Βουλή και από τους οποίους ελπίζει πολλά για την επίλυση των μειονοτικών θεμάτων, να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με τις ευαισθησίες των ψηφοφόρων».
Σχετική ανακοίνωση κατά των κυρίων Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, εξέδωσε και το μειονοτικό κόμμα DEB και το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. «Η συμμετοχή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καρα Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά τις περασμένες μέρες στην τελετή μνήμης για την "Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας" ήταν κάτι που λύπησε βαθιά την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Κοινοποιούμε στην κοινή γνώμη πως δεν αποδεχόμαστε ποτέ αυτή την κίνηση των βουλευτών και την καταγγέλλουμε σφόδρα. Προσδοκούμε από αυτούς τους βουλευτές το συντομότερο να επανεξετάσουν αυτή την κατάσταση και να προβούν στις ανακοινώσεις που προσδοκούν από αυτούς οι μειονοτικοί ψηφοφόροι και η κοινή γνώμη» αναφέρει προκλητικά.
Αν και η αντίδραση των «σκληρών» της μειονότητας δεν προκαλεί έκπληξη, το δελτίο Τύπου ωστόσο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για τον εορτασμό, όπου αναφέρεται αόριστα σε «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» και όχι σε «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος» όπως είναι η επίσημη ονομασία σύμφωνα με την πολιτεία, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.





voice news

Η Μέρκελ απαιτεί από τον Τσίπρα να δώσουμε το Αιγαίο...

tsipras merkel


Το Βερολίνο παρά την άρνηση της Αθήνας, επιμένει στην πρόταση Μέρκελ για κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο, κάτι το οποίο θέτει σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η σημερινή συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και η άρνηση του εκπροσώπου της καγκελαρίου να επιβεβαιώσει συνάντηση των δύο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τρία ζητήματα στην Ανγκελα Μέρκελ:
Να γίνεται απευθείας από την Τουρκία παγίως η διαδικασία επανεγκατάστασης και να πέσει το βάρος των προσπαθειών στην ηπειρωτική Τουρκία.
Να υπάρχει πρόβλεψη για παράδειγμα για Αφγανούς από τις εμπόλεμες ζώνες, ώστε να αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες και όχι ως μετανάστες.
Να γίνουν αντισταθμιστικές ενέργειες προς όφελος των πέντε νησιών που δέχονται το βάρος από το μεταναστευτικό κύμα, με τεχνική και οικονομική στήριξη.




voice news

ΣΟΚ από Τσίπρα: Η Ελλάδα χώρα της… Αφρικής!



tsipras


Όσο ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, ο πρόεδρός του προχωρούσε σε βαρύγδουπες δηλώσεις με σκοπό τον εντυπωσιασμό του ελληνικού λαού…
Μια χώρα με 1.500.000 άνεργους και με μισθούς 300 ευρώ δεν θα μοιάζει πολύ με χώρα της Ευρώπης αλλά με χώρα της Αφρικής, έλεγε λίγους μήνες πριν τις εκλογές ο Έλληνας πρωθυπουργός!


voice news

Βόμβα! Κυκλοφορούν επικίνδυνα παυσίπονα…

pausipona
Όσα φάρμακα περιέχουν την ουσία νιμεσουλίδη, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, συνέστησε τον περιορισμό της χρήσης τους έως το πολύ δεκαπέντε ημέρες για κάθε θεραπεία. 
Επομένως, όλα τα κουτιά που περιέχουν περισσότερες από 30 δόσεις (δισκία ή φακελάκια) θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από την αγορά.
Το πιο γνωστό από τα 45 τέτοια φάρμακα που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι το Mesulid.



voice news

Τώρα! Βόμβα μεγατόνων από την ελληνική κυβέρνηση…

maximou

Οι 28 σελίδες της επιτροπής σοφών σαρώνουν το ασφαλιστικό… 
Βασική σύνταξη 360 ευρω μόνο για πένητες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας , μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης αλλά και επαναυπολογισμό των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ για τους νυν συνταξιούχους με στόχο δραματικές περικοπές , προβλέπει το πόρισμα της 12μελούς επιτροπής σοφών το οποίο θα παραδοθεί σήμερα στον υπουργό εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και στους κοινωνικούς φορείς.
Το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα που προτείνει η επιτροπή , σε κείμενο 28 σελίδων βασίζεται στις εισφορές του ασφαλισμένου ( αναλογική ) τακτοποιημένες σε ατομικές μερίδες με βάση κανόνες νοητής κεφαλαιοποίησης + τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ που θα χορηγείται στα 67. Ωστόσο αυτή τη σύνταξη δε θα τη δικαιούνται όλοι ,αλλά μόνο όσοι διαβιούν στα όρια της φτώχειας αφού θα χορηγείται με βάση εισοδηματικά κριτήρια . Δηλαδή θα λαμβάνεται υπόψη το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα αλλά και εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, επενδύσεις και καταθέσεις . Όσοι δηλώνουν κάτι επιπλέον θα παίρνουν μέρος της σύνταξης ενώ οι «έχοντες» δε θα δικαιούνται καθόλου σύνταξη από το κράτος παρά μόνο το ποσό που συγκέντρωσαν στον ατομικό τους κουμπαρά από τις εισφορές . Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση.
Πως θα λειτουργεί πρακτικά το σύστημα; Οι εργαζόμενοι θα συσσωρεύουν σε εικονικές «ατομικές μερίδες» τις εισφορές όλου του εργασιακού τους βίου κι αυτές θα τοκίζονται με εικονικό επιτόκιο καθορισμένο από το κράτος.
Το τελικό ποσό της σύνταξης δε θα είναι σταθερό αλλά θα κυμαίνεται ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής και το ποσοστό αναπροσαρμογής των συντάξεων.
Το σύστημα θα προβλέπει αυτόματο μηχανισμό περικοπών , αν αρχίσει να δημιουργεί ελλείμματα ενώ προτείνεται να δημιουργηθεί νέος κουμπαράς τύπου ΑΚΑΓΕ για την ενίσχυση των ταμείων ο οποίος θα αντλεί πόρους από εισφορές που θα επιβληθούν στις τραπεζικές συναλλαγές , στη μεγάλη περιουσία , στους υψηλόμισθους κα.
Οι νέοι πόροι θα προορίζονται για την ενίσχυση των συντάξεων κάτω των 1000 ευρώ. Σημειώνουμε ότι το γραφείο του πρωθυπουργού είχε ζητήσει να αναζητηθεί επιπλέον κονδύλι από τις περικοπές των υψηλών συντάξεων με στόχο την καταβολή της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Αν η εξοικονόμηση συνταξιοδοτικών δαπανών που απαιτείται από το μνημόνιο δεν επέλθει με την εφαρμογή του νέου συστήματος , το μαχαίρι θα βγει και για τους νυν συνταξιούχους για τους οποίους η επιτροπή προτείνει επαναυπολογισμό της σύνταξής που εισέπρατταν για χρόνια με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης . Τα μέτρα που θα υιοθετηθούν ακόμα και αν δεν είναι αυτά που προτείνει η επιτροπή θα είναι εξίσου σκληρά . Ενδεικτική των προθέσεων είναι η παραδοχή του υφυπουργού αφού Εργασίας, Αν. Πετρόπουλου παραδέχτηκε στη Βουλή ότι « αν δεν πάρουμε μέτρα σήμερα το σύστημα θα καταρρεύσει το 2030.»
Το νέο σύστημα με τις ατομικές μερίδες θα εφαρμοστεί για τους πρωτοασφαλιζόμενους από την 1/1/2016 , θα προβλέπει μειωμένους συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων και θα οδηγεί σε χαμηλότερες συντάξεις . Η επιτροπή δεν «ποσοτικοποίησε» τις προτάσεις της ενώ απέφυγε να αναφέρει συντελεστές , ποσοστά αναπλήρωσης καθώς και ποσοστά αυξομείωσης των εισφορών.
Μέχρις ότου ωριμάσει το νέο σύστημα και να μπορεί να αποδώσει την εξοικονόμηση που απαιτείται , θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 5-10 χρόνων κατά την οποία προτείνεται να εφαρμοστεί για τους σημερινούς ασφαλισμένους :
1η πρόταση: ό τρόπος υπολογισμού που προέβλεπε ο νόμος Σιούφα του 1992 με χαμηλότερους όμως συντελεστές . Δηλαδή από 70% που είναι το ποσοστό αναπλήρωσης στην 35ετία να συρρικνωθεί στο 55%.
2η πρόταση ( μειοψήφισε) να εφαρμοστεί ο νόμος 3863/2010 επικαιροποιημένος επί τα χείρω με επιτάχυνση των εφαρμογών.
Ειδικά για τον ΟΓΑ προτείνεται να έρθει πιο κοντά (στο 2020 από το 2026 που προβλέπεται) ο χρόνος κατάργησης της βασικής σύνταξης, που έχει καθαρά προνοιακό χαρακτήρα και να αυξηθούν οι εισφορές μέχρι και 40% ή να αντιστραφεί η αναλογία τους (από 7% αγρότες και 14% κράτος σε 14% αγρότες και 7% κράτος) με βελτίωση της κύριας σύνταξης.
Πάντως ο νέος τρόπος υπολογισμού θα εφαρμοστεί για όσους ασφαλισμένους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2015.
Όταν ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες και δείξουν ότι προκύπτουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στη σύνταξη που πρόκειται να απονεμηθεί και σε αυτή που απονέμεται σήμερα , προτείνεται ο επανυπολογισμός της σύνταξης άνω των 1000 ευρώ των νυν συνταξιούχων με το νόμο Σιούφα και χαμηλότερους συντελεστές κατά 10%.
Η μείωση που υπολογίζεται ότι θα επέλθει σε συντάξεις που έχουν εκδοθεί εδώ και χρόνια κυμαίνεται από 12%-17%. Μεγάλοι χαμένοι της πρωτόγνωρης ανατροπής είναι όσοι πλήρωναν υψηλές εισφορές όπως οι υπάλληλοι ΟΤΕ-ΔΕΗ, οι έμποροι και οι μηχανικοί.
Έτσι για παράδειγμα ένας βιοτέχνης με 35 χρόνια ασφάλιση, ο οποίος παίρνει 1.400 ευρώ (2.200 πριν από τις περικοπές) με τον νέο τρόπο υπολογισμού θα χάσει 100 ευρώ.
Επίσης ένας υπάλληλος της ΔΕΗ η του ΟΤΕ που εισπράττει 1250 ευρώ ( 1900 πριν από τις περικοπές) θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται στα 1050 ευρώ .
Η επιτροπή δικαιολογεί τη πρωτοφανή πρότασή της επικαλούμενη την ισότητα αλλά την αποφυγή της προσφυγής στη δικαιοσύνη ώστε να μην κριθούν οι περικοπές αντισυνταγματικές όπως συνέβη πρόσφατα με την απόφαση του ΣτΕ. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα, «στα πλαίσια της ισότητας και για να αποφευχθεί προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των περικοπών, προτείνεται ο επανα-υπολογισμός όλων των συντάξεων με ενιαίο τρόπο για όλους, ώστε το ποσό που θα προκύψει να μην χρειαστεί να περικοπεί. » Δηλαδή , για να μην εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ ,που έχει υπέρογκο κόστος πάνω από 4 δισ, επαναυπολογίζουν τις συντάξεις και αποφεύγουν νέες περικοπές!
Για την επικουρική σύνταξη υποβλήθηκαν δύο προτάσεις : α) η επικουρική να ενσωματωθεί ως μικρό συμπλήρωμα στην κύρια να ενσωματωθεί στην κύρια β) να παραμείνει το ενιαίο επικουρικό ταμείο με διαφορετικά χαρακτηριστικά . Δηλαδή το αναδιενεμητικό σύστημα που ίσχυε έως τώρα να μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό και να ισχύσει ένα άλλου είδους πιο ήπιος μηχανισμός περικοπών , η ρήτρα ελεγχόμενου ελλείμματος. Επίσης προτείνεται η δημιουργία επαγγελματικών ταμείων για όσους δεν επιθυμούν να παραμείνουν στο ΕΤΕΑ.
Ενιαίο υπερταμείο για όλους τους ασφαλισμένους
O προσανατολισμός της επιτροπής είναι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ασφαλιστικός φορέας στα πρότυπα του ΙΚΑ. Ωστόσο διατυπώθηκαν και απόψεις να δημιουργηθούν τρεις φορείς ένας για τους μισθωτούς , ένας για τους αυταπασχολούμενους ( ΟΑΕΕ- ΕΤΑΑ) και ένας για τους αγρότες.
Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, το πόρισμα προτείνει επίσης οι εισφορές να προσαρμοστούν στα πρότυπα του ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι σε άλλες περιπτώσεις θα αυξηθούν ( πχ ΟΓΑ) και σε άλλες θα μειωθούν ( ΔΕΚΟ) Στον ΟΑΕΕ ,οι εισφορές θα συνδεθούν με το πραγματικό εισόδημα ( τζίρος). Οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος και θα εισπράττονται από τις εφορίες. 





voice news

«Υπάρχει Ένα Έγκλημα κατά του Λαού και της Χώρας…» (Βίντεο)


ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος αποκάλυψε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη πως υπάρχει «έγκλημα κατά του λαού και της χώρας».
«Στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή και αύριο ψηφίζεται υπάρχει ένα έγκλημα κατά του λαού και της χώρας. Στη νέα εκδοχή στα άρθρα 9 και 11 παραδίδεται η εξουσία, η διεύθυνση του κράτους μας, του λαού μας, στο δημοσιονομικό συμβούλιο. το οποίο θα απευθύνεται στους δανειστές και στην Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.
Όσο για τo πόρισμα της επιτροπής των σοφών για το ασφαλιστικό δήλωσε: «Δεν θέλω να πιστέψω αυτό το οποίο φαίνεται ότι αποτελεί περιεχόμενο του πορίσματος, ότι δηλαδή οι μειώσεις θα αφορούν όλους τους ασφαλισμένους, όλους τους συνταξιούχους και όλες τις συντάξεις ανεξαρτήτου ύψους και δυστυχώς υπάρχει εισήγηση για να συμπεριληφθούν δύο ρήτρες. Η ρήτρα προσδόκιμου ζωής που θα ανατρέχει στο γενεαλογικό δέντρο του συνταξιούχου και η ρήτρα περιουσίας είτε για μέρος είτε για όλης της σύνταξης».

ΠΡΟΔΟΣΙΑ – Μετά την Κάρτα του Πολίτη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Παρέδωσε τα «Κλειδιά» στον Τσίπρα


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Μόνο τυχαία δεν είναι η γαλήνη που βρίσκει ο Αλέξης Τσίπρας δίπλα στον Ιερώνυμο… Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών άλλωστε φροντίζει να δίνει τα πάντα στον Πρωθυπουργό… Έτσι και τώρα μετά τη συμφωνία για την κάρτα του πολίτη έδωσε τα χέρια με την κυβέρνηση ώστε να κάνει πίσω για όλα τα «καυτά» θέματα που αφορούν την εκκλησία και τη θρησκεία… Προδοσία Ολκής τούτες τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα…
Με τρεις καθοριστικές κινήσεις ο πρωθυπουργός έσβησε την φωτιά με την εκκλησία πριν πάρει διαστάσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας το μόνο που δεν επιθυμούσε την δεδομένη χρονική στιγμή, που βρίσκεται με όλα τα κρίσιμα θέματα ανοιχτά, ήταν να ανοίξει ένα ακόμη και κυρίως με τον κλήρο.
Με το γεύμα που πραγματοποιήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την Τετάρτη το μεσημέρι στο «ρετιρέ» της Αρχιεπισκοπής, ο πρωθυπουργός κατάφερε να αποκαταστήσει τις ισορροπίες, που κατάφερε να διαταράξει με το που ανέλαβε τα νέα της καθήκοντά η Σία Αναγνωστοπούλου, με την θέση της για το μάθημα των θρησκευτικών. Είχε προηγηθεί η «εσπευσμένη» επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ο οποίος κατεύνασε σε σημαντικό βαθμό τις αντιδράσεις και ακολούθησε η εξαίρεση από τα capital control της εκκλησίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας στο διάστημα που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κ. Ιερώνυμου και να υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ των δύο πλευρών.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κλείστηκε ουσιαστικά στην ορκωμοσία της Βουλής, όταν ο κ. Ιερώνυμος είχε πλησιάσει τον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν και εκείνος του απάντησε πως αυτό θα γίνει αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, όπως και συνέβη.
Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Αρχιεπισκοπή στις 2:10 το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και αποχώρησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Με θέα την Ακρόπολη και τα νεοκλασικά σπίτια της Πλάκας, ο Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Ιερώνυμο συζήτησαν όλες τις εξελίξεις που απασχολούν την επικαιρότητα από τις οικονομικές εξελίξεις μέχρι και το προσφυγικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξήρε το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει η εκκλησία, ενώ και οι δύο συμφώνησαν πως οι οποίες διαφωνίες υπάρξουν στο μέλλον θα πρέπει να επιλύνονται σε κλίμα συναίνεσης, προκειμένου να αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις, που μόνο καλό δεν κάνουν στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Επίσης, θεωρούν ότι είναι ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός ότι υπάρχει απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να επιλύσει ορισμένα «ακανθώδη» ζητήματα πριν πάρουν διαστάσεις.
Σημαντική είναι συνεισφορά για το πολύ καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο Μαξίμου και την Αρχιεπισκοπή, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον ίδιο τον κ. Ιερώνυμο, όσο και με το στενό του περιβάλλον.

Ο Υπουργός Παιδείας για τον Οδηγό του ΚΤΕΛ και τον 10χρονο: «Δεν είναι Πρόβλημα της Πολιτείας»


«Εδώ δεν είναι πρόβλημα της πολιτείας, είναι θέμα αναλγησίας και ότι αυτός που κατέβασε το παιδάκι δεν ξέρει τι σημαίνει παιδί, κοινωνική ευθύνη και δεν γνωρίζει ότι η δουλειά που κάνει, τα ΚΤΕΛ δηλαδή, χρηματοδοτούνται από το κράτος. Δεν μπορεί η χρηματοδότηση αυτή να έχει τέτοιου είδους συμπεριφορές ως αντιπαροχή», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης για το τραγικό περιστατικό.

ΕΚTΑΚΤΟ – ALERT – Τηλεφώνημα για Βόμβα στα Δικαστήρια Ευελπίδων


ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...
ALERT…
Απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, όπου στεγάζονται τα δικαστήρια.
«Στη Σχολή Ευελπίδων στα Δικαστήρια θα σκάσουν τρεις βόμβες, στις 10:00, στις 12:00 και στις 14:00» ανέφερε ο άγνωστος, ο οποίος τηλεφώνησε στις 09.40 το πρωί.
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

100 ΔΟΣΕΙΣ – ΝΕΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ


ΡΥΘΜΙΣΗ 100 ΔΟΣΕΩΝ
ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Οι αλλαγές που επέρχονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων περιγράφονται στην αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ.
Επιτόκιο 5,05% για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, λιγότερες δόσεις για τους έχοντες και άτοκη καταβολή μόνο για όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και χαμηλότερο επιτόκιο για τη ρύθμιση των 12 δόσεων προβλέπει η εγκύκλιος για τις αλλαγές της ρύθμισης των 100 δόσεων για χρέη προς την εφορία.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, επιβαρύνονται με τόκο, του οποίου το επιτόκιο υπολογίζεται με βάση το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, (σήμερα 0,05% ) πλέον 5 εκατοστιαίων μονάδων ετησίως υπολογισμένο (ΕΚΤ + 5%). Το σχετικό επιτόκιο ΕΚΤ θα είναι αυτό, που έχει οριστεί και ισχύει την 15.10.2015.
Η νέα επιβάρυνση στη ρύθμιση των άρθρων 1-17 ν. θα υπολογιστεί για την υπολειπόμενη ρυθμισμένη οφειλή την 15.10.2015, (ήτοι μετά την παρέλευση διμήνου από τη δημοσίευση του ν. 4336/2015).
Κατ’ εξαίρεση, βασικές συνολικές οφειλές μέχρι 5.000€ που έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης του ν. 4321/2015, εξακολουθούν να μην επιβαρύνονται με προσαυξήσεις/τόκους εκπρόθεσμης καταβολής ή το ανωτέρω επιτόκιο, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο που δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα,
β. η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, όπως προκύπτει από την τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9), είναι αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ και
γ. η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
Οι ανωτέρω προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν μετά την παρέλευση διμήνου από τη δημοσίευση του ν. 4336/2015, ήτοι την 15.10.2015 και εξετάζονται όπως έχουν διαμορφωθεί την ανωτέρω ημερομηνία.
2. Απώλεια ρύθμισης
Ορίζεται η υποχρέωση τακτοποίησης κατά νόμιμο τρόπο, από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και μετά, των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ατομικών καθώς και αυτών για τις οποίες υπάρχει ευθύνη καταβολής, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί στη Φορολογική Διοίκηση εντός τριών (3) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής της, προκειμένου να μην απολεσθεί η ρύθμιση.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το νέο λόγο απώλειας, η ρύθμιση χάνεται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, σύμφωνα με τα στοιχεία βεβαίωσης, εάν ο οφειλέτης: α) δεν έχει εξοφλήσει το σύνολο των ληξιπροθέσμων μη ρυθμισμένων οφειλών του, β) δεν έχει υπαγάγει το σύνολο των ληξιπροθέσμων οφειλών του σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής και γ) δεν υφίσταται καθεστώς αναστολής είσπραξης για τις ανεξόφλητες, μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του ατομικές ή από συνυποχρέωση/ συνυπευθυνότητα.
Για την ως άνω τακτοποίηση, παρέχεται στον οφειλέτη προθεσμία τριών (3) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής των οφειλών ή από την έναρξη ισχύος του νόμου, ήτοι από 19.8.2015, λαμβανομένης υπόψη της ευνοϊκότερης για τον φορολογούμενο εκ των ανωτέρω προθεσμιών.
Αναλυτικότερα, η ρύθμιση χάνεται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία βεβαίωσης, εάν ο οφειλέτης:
α. δεν έχει εξοφλήσει το σύνολο των ληξιπροθέσμων μη ρυθμισμένων οφειλών του,
β. δεν έχει υπαγάγει το σύνολο των ληξιπροθέσμων οφειλών του σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής και
γ. δεν υφίσταται καθεστώς αναστολής είσπραξης για τις ανεξόφλητες, μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του ατομικές ή από συνυποχρέωση/συνυπευθυνότητα.
Επισήμανση: Για την ως άνω τακτοποίηση, παρέχεται στον οφειλέτη προθεσμία 30 ημερών, από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης υπερημερίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 47 του ΚΦΔ και 7 του ΚΕΔΕ, που θα κοινοποιηθεί στον οφειλέτη από την ημερομηνία ισχύος του ν. 4336/2015, ήτοι από την 19.8.2015 και εφεξής και κατά τη κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.
2. Μείωση της διάρκειας της ρύθμισης
Η εγκύκλιος παρέχει στο Δημόσιο, το δικαίωμα να μειώσει τη διάρκεια της χορηγηθείσας ρύθμισης, μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση, εφόσον οποτεδήποτε, καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης, διαπιστωθεί ότι ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα, να πληρώνει την οφειλή του σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες.
Γ. Ρύθμιση διατάξεων άρθρου 43 Κ.Φ.Δ.
1. Τόκος υπερημερίας
Η υπαγωγή του φορολογούμενου σε πρόγραμμα ρύθμισης δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής τόκων επί των ρυθμιζόμενων οφειλών. Ως ποσοστό με το οποίο υπολογίζονται οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής, αντί των κατά Κ.Ε.Δ.Ε./Κ.Φ.Δ. τόκων ή προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής( 8% ) ορίζεται το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, πλέον πέντε τοις εκατό (5%), ετησίως υπολογισμένο. Η αλλαγή του επιτοκίου θα ισχύσει για το υπολειπόμενο μέρος της ρύθμισης.
Για τις νέες ρυθμίσεις, για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μετά την 15.10.2015, το σχετικό επιτόκιο ΕΚΤ θα είναι αυτό, όπως έχει οριστεί κατά την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση.
2. Αναστολή προϋποθέσεων υπαγωγής
Αναστέλλεται για 2 χρόνια η υποχρέωση για χρήση εμπράγματος εγγυήσεων και εξασφαλίσεων για συμμετοχή στη ρύθμιση. Εγγυήσεις, διασφαλίσεις ή εμπράγματες ασφάλειες, που τυχόν έχουν παρασχεθεί κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, εξακολουθούν να ισχύουν. Η αναστολή καταλαμβάνει και τις ήδη χορηγηθείσες ρυθμίσεις, ενώ με την επανέναρξη ισχύος των ανωτέρω διατάξεων (από 15.8.2017), η υποχρέωση προσκόμισης των ως άνω δικαιολογητικών και εγγυήσεων δεν καταλαμβάνει τις ήδη χορηγηθείσες ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της αναστολής.
Δ. «Πάγια» Ρύθμιση διατάξεων υποπαραγράφου Α2 παρ. Α άρθρου πρώτου Ν.4152/2013.
1. Επιτόκιο για 12μηνη ρύθμιση
Σε άλλη διάταξη προβλέπεται η μείωση του επιτοκίου για την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων από 8% που ήταν ως τώρα στο 5% που προσαύξηση με την οποία επιβαρύνονται οι υπαχθείσες στη ρύθμιση των ανωτέρω διατάξεων οφειλές και ως εκ τούτου μειώνεται το επιτόκιο με το οποίο επιβαρύνονται οι υπαγόμενες στη ρύθμιση οφειλές. Αναλυτικότερα :
Ως ποσοστό με το οποίο υπολογίζονται οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, με τις οποίες επιβαρύνεται από 01.01.2013 η βασική ληξιπρόθεσμη υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή, αντί των προσαυξήσεων ή τόκων εκπρόθεσμης καταβολής κατά Κ.Ε.Δ.Ε και κατά Κ.Φ.Δ., ορίζεται το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, πλέον πέντε τοις εκατό (5%), ετησίως υπολογισμένο. Το ανωτέρω ποσοστό προσαυξήσεων παραμένει σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.
Για το χρονικό διάστημα έως και την 14.10.2015 η προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής συνεχίζει να υπολογίζεται με το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής πλέον οκτώ τοις εκατό (8%), ετησίως υπολογισμένο. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία και για τις ανεξόφλητες δόσεις υφιστάμενων ρυθμίσεων, η σχετική προσαύξηση υπολογίζεται με το επιτόκιο ΕΚΤ, όπως έχει οριστεί και ισχύει την 15.10.2015 πλέον πέντε τοις εκατό (5%), ετησίως υπολογισμένο. Για τις νέες ρυθμίσεις που χορηγούνται μετά την ανωτέρω ημερομηνία, το σχετικό επιτόκιο ΕΚΤ θα είναι αυτό, όπως έχει οριστεί κατά την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση.
Ε. Γενικές επισημάνσεις
1. Εκ παραδρομής μη καταβολή ποσοστού δόσης
Για λόγους χρηστής διοίκησης και προστασίας της εύλογης εμπιστοσύνης του Διοικούμενου, απώλεια ρύθμισης δεν επέρχεται όταν ο φορολογούμενος εκ παραδρομής δεν έχει καταβάλει το ποσό επιβάρυνσης εκπρόθεσμης καταβολής δόσης ή εν γένει εξαιτίας ποσών μικρού ύψους που έχουν παραμείνει ανεξόφλητα από παραδρομή. Οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ./ Ελεγκτικών Κέντρων/ Ε.Μ.ΕΙΣ/ Τελωνείων, παρακαλούνται για τις ενέργειές τους σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε τα εκ παραδρομής μη καταβληθέντα ποσά να καλύπτονται από το φορολογούμενο, οι δε ρυθμίσεις να μην θεωρούνται απωλεσθείσες.

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ ! ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ! ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ;


ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ ! ΠΟΣΟ ΑΡΓΕΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ;
ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΕΙ…
ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ ! ΠΟΣΟ ΑΡΓΕΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ;
OΛΟΙ ΛΕΝΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ;
-ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ !
-Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ !
-ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ….
-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ »ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ…»

To Deal που «Ξαναγράφει» τον Παγκόσμιο Εμπορικό Χάρτη


ΤΡΡ
ALERT – Η Συμφωνία Συνεργασίας του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP) μετατρέπει τις δύο πλευρές του Ωκεανού σε κοινή αγορά.
Αφορά 800 εκατομμύρια κατοίκους, σε 12 χώρες. Οι δώδεκα χώρες της TPP (Αυστραλία, Μπρουνέι, Καναδάς, Χιλή, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Περού, τη Σιγκαπούρη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ) αντιπροσωπεύουν το 26% του παγκόσμιου εμπορίου.
Η εκτεταμένη συμφωνία αποσκοπεί στην άρση των δασμολογικών και μη δασμολογικών φραγμών στο εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών. Επίσης, προβλέπει τον εξορθολογισμό των κανονισμών εμπορίου και την εφαρμογή κοινών προτύπων για την προστασία των ξένων επενδύσεων και της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Παράλληλα , οι εταιρείες θα έχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν, νομικά, εθνική νομοθεσία που θεωρούν ότι δε συνάδει με τους κανόνες ελεύθερου εμπορίου (αν και αυτή η πρόβλεψη δε θα ισχύει για τις καπνοβιομηχανίες και τις εθνικές αντικαπνιστικές νομοθεσίες).
Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένες ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της συμφωνίας είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μειώσουν σταδιακά τους δασμούς στις εισαγωγές των ιαπωνικών αυτοκινήτων.
Οι δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα σε 20 χρόνια θα έχουν περικοπεί κατά το ήμισυ και θα εξαλειφθούν πλήρως σε 25 χρόνια.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ θα καταργήσουν τους δασμούς σε πάνω από το 80% του συνόλου των ανταλλακτικών αυτοκινήτων που εισάγονται από την Ιαπωνία, τον Καναδά, καθώς και το 6% τοις εκατό φόρο για το 90 % των εξαρτημάτων των αυτοκινήτων που εισάγονται από την Ιαπωνία.
Αλλά και ο φαρμακευτικός τομέας της Ιαπωνίας θα έχει σημαντικά οφέλη αν και αρχικά είχαν διατυπωθεί φόβοι για τις ρυθμίσεις που αφορούν σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Στις ΗΠΑ, οι αντιρρήσεις έρχονται κυρίως από τα συνδικάτα των εργαζομένων, που προειδοποιούν για απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.Οι υποστηρικτές της TPP απαντούν ότι θα δημιουργηθούν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από την ανάπτυξη του εμπορίου, όπως συνέβη και με τη NAFTA.
Ιδιαίτερα αναμένεται να πληγεί ο γεωργικός τομέας στην γεωργία καθώς θα δεχθεί πιέσεις απο τις αμερικάνικές πολυεθνικές οι οποίες θα μπορούν ευκολότερα να ενισχύουν την επιχειρηματική τους παρουσία στις συγκεκριμένες αγορές. Μάλιστα , οι ιάπωνες αγρότες έχουν θορυβηθεί καθώς θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν θα πιέσουν του αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας που ήδη δέχονται πιέσεις.
Μεγάλος απών η Κίνα, η οποία ευχήθηκε, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εμπορίου, η TPP να συμβάλει στη σύναψη και άλλων τοπικών συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου.Η TPP πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των εμπλεκόμενων χωρών, κάτι που δε θα είναι εύκολο, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παγκόσμια Ανταπόκριση/Αρμεγεδδώνας/Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος


ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΝΑΣ ΚΑΙ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ…