Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Σέρρες : Αυτός είναι ο 59χρονος που συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκων




Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών 
Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 59χρονου, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών στις 5 Ιανουαρίου για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος ανήλικων.

Πρόκειται για τον ΠΑΣΣΑΛΗ Μάριο του Δούκα και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 07-03-1957 στην Ξάνθη.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της αποπλάνησης παιδιών τα οποία συμπλήρωσαν τα 12 αλλά όχι και τα 14 έτη κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα και καθ’ υποτροπή.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 12:00 ώρα της 26.02.2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων ή ομοειδών αδικημάτων, που τυχόν αποκαλυφθούν με αφορμή τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90805, 23210-90918, 23210-90909 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ 80.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ




Θρίλερ με τις νέες ταυτότητες -Το 10ευρω για την έκδοσή τους και οι απειλές των Αμερικανών για επαναφορά της βίζας

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΕΝΩ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΙΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;
Με επαναφορά της βίζας απειλούν οι Αμερικανοί την ελληνική πλευρά αν μέσα στους επόμενους μήνες δεν προχωρήσει στην αντικατάσταση των ταυτοτήτων με νέες,τύπου… πιστωτικής κάρτας με τσιπάκι βιομετρικών χαρακτηριστικών (Δακτυλικό αποτύπωμα και φωτογραφία αρχικά).
Πού κολλάει η αντικατάσταση 
Οι δύο επιτροπές που είχαν συσταθεί στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για να εξετάσουν τις τεχνικές προδιαγραφές έκδοσης των νέων ταυτοτήτων ολοκλήρωσαν το έργο τους από το καλοκαίρι του 2016, παρέδωσαν το πόρισμά τους, βάσει του οποίου έγινε το σχέδιο νόμου, το οποίο όμως παραμένει στα υπουργικά συρτάρια προκειμένου να υπάρξει η πολιτική βούληση για την κύρωσή του στη Βουλή.
Η όλη υπόθεση κολλάει στο ότι το κόστος για την αντικατάσταση των ταυτοτήτων ανέρχεται στα 80.000.000 ευρώ, ποσό που λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών δεν μπορεί να καλύψει το Δημόσιο, και η επιβάρυνση μετακυλύετε σε κάθε πολίτη, ο οποίος πρέπει να καταβάλλει τουλάχιστον 10 ευρώ, κάτι που η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να αποφύγει αναζητώντας… ισοδύναμα!
Τριβές με Αμερικανούς, απειλούν με επαναφορά βίζας
Η όλη αυτή καθυστέρηση προκαλεί τριβές με τους αμερικανούς αξιωματούχους. Οι πιέσεις της αμερικανικής πλευράς ήταν έκδηλες στις πρόσφατες συναντήσεις που είχαν με ελληνικά τεχνικά κλιμάκια κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ετήσιας αξιολόγησης του προγράμματος θεώρησης βίζας (Visa Waiver Program), ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναμένεται να έχει συναντήσεις σε πολιτικό επίπεδο για το ίδιο θέμα που δυστυχώς βάζει στο τραπέζι του διαλόγου την επαναφορά της βίζας για ταξίδια ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ.
Αυτές οι πιέσεις εκφράστηκαν ακόμη και από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αλλά και από τον ίδιο τον Μπάρακ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στην Ελλάδα. Ως καταληκτικό χρονικό διάστημα αντικατάστασης είχε οριστεί ο Απρίλιος του 2017.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ακόμη και αν έρθει αυτή η ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από εκεί και πέρα απαιτείται η προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού που μπορεί να διαρκέσει έως και… 15 μήνες, με αποτέλεσμα το χρονικό περιθώριο να παραβιάζεται. Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να δείξουν «ανοχή», προκειμένου η χώρα μας να παραμείνει στο πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας και να μην έχουν πρόβλημα οι Έλληνες πολίτες στα ταξίδια τους στην Αμερική.
Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει προβεί στην έκδοση ταυτοτήτων με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας, με την αμερικανική πλευρά να επισημαίνει με όλους τους τρόπους πως οι ταυτότητες μας είναι ευάλωτες, εύκολες στην πλαστογραφία τους και στην έκδοση πλαστών διαβατηρίων με τη χρησιμοποίησή τους,  παρουσιάζοντας παραδείγματα υποθέσεων. Επίσης, η αλλαγή των δελτίων ταυτότητας αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το 2009, μάλιστα,η Ελλάδα είχε υπογράψει ένα «μνημόνιο συνεργασίας», έναν διακανονισμό μεταξύ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (ΔΑΕΕΒ) με το Terrorist Screening Center (Κέντρο Συλλογής Πληροφοριών για την Τρομοκρατία) για την ανταλλαγή πληροφοριών, αποτυπωμάτων και άλλων στοιχείων υπόπτων. Αυτή η συνεργασία είναι σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο η μη έκδοση των νέων ταυτοτήτων περιορίζει την ελληνική πλευρά σε αυτή την ανταλλαγή πληροφοριών καθώς δεν έχει ηλεκτρονική «τράπεζα» δεδομένων των πολιτών της.





taxalia.gr

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ




Κυβέρνηση -Μαλακώνει τη ρητορική της και δίνει το αφορολόγητο για να ξεκλειδώσει η αξιολόγηση.

ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ.



Κατά πληροφορίες του iefimerida, τις επόμενες ώρες και σίγουρα πριν το euroworking group αναμένεται να κορυφωθεί η κινητικότητα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών. Το Μαξίμου ήδη επιβεβαίωσε τη λήψη αυτών των πρωτοβουλιών για να διερευνηθούν οι διαθέσεις και να επιταχυνθούν οι διεργασίες, αφού διακαής τους πόθος είναι  να μπει «φρένο» στο μαρτύριο των τελευταίων μηνών που προκαλεί δημοσκοπική φθορά.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα αυτών των διαβουλεύσεων θα κρίνουν αν και κατά πόσο η κυβέρνηση θα μπορέσει να πετύχει συμβιβασμό. Που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε ένα μείγμα μέτρων το οποίο είναι άγνωστο αν θα είναι κοινωνικά αλλά και κοινοβουλευτικά ανεκτό για να πάρει το «πράσινο φως» από τους 153. Ώστε να μπορέσει η χώρα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εντός Μαρτίου.
Μαλακώνουν τη ρητορική τους και δίνουν αφορολόγητο
Για όλους αυτούς τους λόγους, η κυβέρνηση μαλακώνει εμφανώς τη ρητορική της και αποφεύγει εσκεμμένα:
  •  πρώτον, να επαναλάβει την τοποθέτηση «δεν νομοθετούμε ούτε ένα ευρώ μέτρα»
  • δεύτερον να διαψεύσει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά στη μείωση του αφορολόγητου
Ορθάνοιχτο «παράθυρο» άλλωστε άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως «όταν τεθεί συνολική πρόταση υπόψη της ελληνικής κυβέρνησης, θα σκεφτούμε ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές λύσεις». Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει «πρόθεση» η κυβέρνηση να νομοθετήσει προκαταβολικά.
Ενδείξεις που προφανώς συνηγορούν στο γεγονός ότι αν υπάρξει «συνολική συμφωνία» (για αξιολόγηση, μέτρα για το χρέος και πλεονάσματα), τότε το Μαξίμου θα κάνει γενναίες υποχωρήσεις.







taxalia.gr

Πολάκης: Γιατί αρνήθηκα να αρθεί η ασυλία μου...


Πολάκης: Γιατί αρνήθηκα να αρθεί η ασυλία μουΤη δική του εξήγηση γιατί αρνήθηκε να αρθεί η ασυλία του δίνει ο Παύλος Πολάκης μετά το σάλο που...
προκλήθηκε.

Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία και αρνήθηκε να άρει την ασυλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Το θέμα έφθασε στην Επιτροπή μετά από μηνύσεις και αγωγές που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, επειδή ο Παύλος Πολάκης σε τοποθετήσεις του υποστήριζε ότι με χειρόγραφα σημειώματα που έχει στη διάθεσή του, αποδεικνύεται πως διορίσθηκαν άτομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ με σχετική παρότρυνση του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και της συζύγου του.

Μάλιστα ο κ. Πολάκης υποστηρίζει ότι ενώ έκανε δηλώσεις στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αυτές δεν αναπαρήχθησαν.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του επειδή όπως λέει: «Αυτά που ανακάλυψα ήταν στα πλαίσια του υπουργικού μου έργου που με εξέλεξε η λαϊκή βούληση και μου εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός».

Επίσης στη σχετική του ανάρτηση στο facebook ο κ. Πολάκης συνεχίζει να χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά και να καταφέρεται εναντίον διαφόρων προσώπων.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

«Επειδή σήμερα στην επιτροπή δεοντολογίας αποκαλύφθηκαν πολλά συγκεκριμένα στοιχεία για τα οποία μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι "κρύφτηκα" πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, έκανα δηλώσεις στους δημοσιογράφους της Βουλής τις οποίες όμως δε βλέπω να γράφονται στα ειδησεογραφικά Σάιτ είμαι αναγκασμένος να τα πω και εδώ γιατί οι συνεδριάσεις της επιτροπής αυτής δεν μαγνητοσκοπούνται»...

orlaksaj

Κλειστή η Αμαλίας...


Έκλεισε, πριν από λίγα λεπτά, η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή, λόγω της πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που... πραγματοποιούν, στο Σύνταγμα, οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη) και, όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν οι μισοί, σύμφωνα με το νόμο, και αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

Οι συγκεντρωμένοι, που έχουν αναρτήσει πανό με τα αιτήματά τους, πρόκειται σε λίγη ώρα να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.





nonews news

Reuters: Φόβοι για ελληνικό «ατύχημα»...


Reuters: Φόβοι για ελληνικό «ατύχημα» λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις - Mediaλόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις...

Η βασική ανησυχία των επενδυτών έγκειται στο ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί η...
δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης μέχρι τον Ιούλιο, γεγονός που θα σημάνει ότι η Αθήνα δεν θα λάβει τα χρήματα που χρειάζεται ώστε να αποπληρώσει ομόλογα 8 δισ. ευρώ, κυρίως προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και 2 δισ. ευρώ προς τους ίδιους.

Ο Λουτζ Ροεχμέιερ, διαχειριστής του γερμανικού fund LBB-Invest ανέφερε στο Reuters ότι «υπάρχει μία μικρή ανησυχία» ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τα χρέη της και ότι ενδέχεται να συμβεί «κάποιο ατύχημα», αν και ο ίδιος αναμένει ότι θα πληρώσει κανονικά. «Εάν γίνει κάποιο ατύχημα, τότε η ΕΚΤ θα υποστεί σημαντικές ζημιές», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει έντονες συζητήσεις με τους πιστωτές και το 2015 βρέθηκε κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη, ωστόσο τελικά συμφωνήθηκε ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Ωστόσο, η αδυναμία της Ελλάδας να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας και η απροθυμία των βασικών πιστωτών να κάνουν πίσω υπό το φόβο ότι θα υποστούν απώλειες στο εσωτερικό των χωρών τους, ενόψει και των εκλογικών αναμετρήσεων, εκτόξευσε γι' ακόμη μια φορά τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο φόβος «ατυχήματος» αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες. Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει την Ελλάδα ότι θα πρέπει να επέλθει συμφωνία έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, διαφορετικά οι διαπραγματεύσεις σε πολιτικό επίπεδο θα δυσκολέψουν...





nonews news

Το Παρίσι «βράζει»...

Δεν καταλαγιάζει η οργή στα βόρεια προάστια του Παρισιού έπειτα από την σεξουαλική κακοποίηση νεαρού αφροαμερικανού από...

τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν, τον βασάνισαν και βιντεοσκόπησαν το περιστατικό. Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα στην περιοχή Ολνέ-σου-Μπουά σημειώθηκαν επεισόδια φέρνοντας μνήμες της μεγάλης εξέγερσης του 2005.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι προέβη σε 12 συλλήψεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων των αρχών με ομάδες νεαρών στα βόρεια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Περίπου δέκα οχήματα πυρπολήθηκαν, ωστόσο τα επεισόδια δεν έχουν πάρει ακόμη την έκταση των αντίστοιχων του 2005.

Οι ταραχές ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες στο Ολνέ-σου-Μπουά όταν τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εν αναμονή του πορίσματος της έρευνας για καταγγελίες περί χρήσης υπερβολικής βίας κατά τη σύλληψη ενός 22χρονου στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο νεαρός κατήγγειλε ότι ένας αστυνομικός τον σοδόμισε με το γκλομπ του. Ο αστυνομικός αυτός κατηγορείται για βιασμό, ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για βιαιοπραγία από κοινού.

Χθες Τρίτη, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέφτηκε το θύμα στο νοσοκομείο του Ολνέ και μίλησε με τον ίδιο και την οικογένειά του.

Το Ολνέ-σου-Μπουά είναι μια από τις πολλές περιοχές όπου το 2005 είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια μετά τον θάνατο δύο εφήβων από ηλεκτροπληξία που είχαν ξεφύγει από αστυνομική καταδίωξη και είχαν κρυφτεί σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη γειτονική συνοικία Κλισί-σου-Μπουά.

Το περιστατικό εκείνο είχε προκαλέσει τρεις εβδομάδες συνεχών ταραχών στη διάρκεια των οποίων πυρπολήθηκαν 10.000 αυτοκίνητα και 300 κτίρια αναγκάζοντας τον τότε υπουργό Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπογραμμίζοντας έτσι τις τεράστιες διαφορές μεταξύ της πρωτεύουσας και των υποβαθμισμένων προαστίων γύρω από αυτήν.

Η νέα έκρηξη οργής έρχεται τη στιγμή που στην χώρα επικρατεί αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα ενόψει και των προεδρικών εκλογών. Σε μια προεκλογική εκστρατεία που χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο βρώμικες για τη χώρα έχουν ήδη κυριαρχήσει ειδήσεις περί σκανδάλων, ενώ η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν παραμένει ψηλά στις δημοσκοπήσεις...





nonews news