Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

50 διπλωμάτες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν υπογράψει ένα έγγραφο που ζητάει άμεσο πόλεμο στην Συρία

clinton saudi_1_0

clinton saudi_1_0
Ένα έγγραφο το οποίο υπογράφτηκε από 50 διπλωμάτες που επιμένουν στην εξάλειψη του πρόεδρου της Συρίας Άσαντ, ώστε να μπορέσουν να εξουδετερώσουν την ISIS που έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους, για να εξοντώσουν τον Άσαντ και να αλλάξουν το στάτους κβο στη Συρία.
Αυτή είναι η λογική πίσω από την είδηση που έσπρωξαν οι προγραμματιστές της μαζας.
Οι νεοσυντηρητικοί γύρω από την Χίλαρι Κλίντον, νομίζουν ότι επειδή κατέχουν πυρηνικά όπλα είναι ανώτεροι στην πραγματικότητα από τους άλλους λαούς και για αυτό προτιμούν από αύριο να προκαλέσουν έναν πόλεμο με τη Ρωσία, προκειμένου να την εξουδετερώσουν για πάντα σαν ένα δυνητικό ανταγωνιστή. Εκτός από τους αμερικάνους που θέλουν τον πόλεμο κατά της Συρίας είναι και οι Σαουδάραβες που πληρώνουν τον προεκλογικό αγώνα της Κλίντον και την περιμένουν πως και πως να βγει για να τελειώνει με τον Ασαντ…
Τα δολάρια που χάνουν οι αμερικανοι και οι Σαουδάραβες όσο κυβερνάει ο Ασαντ στη Συρία είναι τεράστια ποσά και δεν συμφέρει άλλο η καθυστέρυση των πέντε χρόνων πολέμου.








κατοχικα νεα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!Ισλαμιστής ιμάμης ζητάει Σαρία και λέει σε γυναίκα δημοσιογράφο του Fox News ότι πρέπει να εκτελεστεί επειδή πρόσβαλε τον Αλλάχ!!!





 
Jihad και στο Τέξας???
Πρόσβαλες τον προφήτη μας..τότε η τιμωρία είναι death penalty..
Ισλαμιστής ιμάμης ζητάει Σαρία εντός των ΗΠΑ και λέει σε γυναίκα δημοσιογράφο του Fox News ότι πρέπει να εκτελεστεί επειδή πρόσβαλε τον Αλλάχ.






volcano times

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΟΛΑΣΗ!!!ΡΑΜΑΖΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!«ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ»!!![ΒΙΝΤΕΟ]




 
Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη 

Φέτος το Ραμαζάνι γιορτάζεται με… «ιδιαίτερη λαμπρότητα» στην Ευρώπη, καθώς η ήπειρος έχει κατακλυστεί από εκατομμύρια καινούργιους μουσουλμάνους λαθρό. 

Έτσι, εδώ θα δούμε πως ο νεαροί μουσουλμάνοι «γιορτάζουν» το ιερό Ραμαζάνι φέτος με… λιθοβολισμούς στα λεωφορεία στην Ολλανδία. 

Βίαιες ενέργειες μουσουλμάνων νέων κυρίως βορειοαφρικανικής καταγωγής προς πρόσωπα και περιουσίες που δεν τους ανήκουν.

Τη νύχτα μεταξύ Σαββάτου και της Κυριακής 12 με 13 Ιουνίου, τα λεωφορεία της πόλης στην ολλανδική πόλη του Haarlem δεχτήκαν επίθεση με βαριές πέτρες επίστρωσης. Ένα 25χρονος επιβάτης χτυπήθηκε και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι. Τα τζάμια των παραθύρων του λεωφορείου ήταν σπασμένα σε κομμάτια. 

Στο Almere η εταιρεία τον λεωφορείων CONNEXXION αναγκαστικε να σταματήσει τις υπηρεσίες της στο προάστιο του Kruidenwijk μετά από συνεχείς επιθέσεις σε στάσεις των λεωφορείων της πόλης που είχαν λάβει χώρα συνεχώς επί τρεις νύχτες. Τα λεωφορεία δέχτηκαν επιθέσεις με βράχους από μια ομάδα 30 με 40 άτομα. Επιθέσεις σε λεωφορεία επίσης έγιναν και στην Utrecht και Zaandam .

Και αυτό είναι μόνο η αρχή! 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr







volcano times

“Η Τουρκία θα φτιάξει αεροπλανοφόρο” ανακοίνωσε ο Ερντογάν κι εμείς ακούμε Πάγκαλο!ΦΩΤΟ

erdogan_aeroplanoforo

Στη Τουρκία ο εξοπλιστικός οργασμός συνεχίζεται και ο Ερντογάν ανακοίνωσε κατηγορηματικά ότι η Τουρκία θα φθάσει μέχρι και στη ναυπήγηση αεροπλανοφόρου! Η ανακοίνωση έγινε στην τελετή καθέλκυσης της τρίτης από τις τέσσερις συνολικά κορβέτες που ναυπηγούνται στην Τουρκία!tourkiko_aeroplanoforo
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στις 18 Ιουνίου,στην έδρα της Διοίκησης Ναυπηγείων στην Κωνσταντινούπολη, έλαβε χώρα εκδήλωση του τουρκικού ναυτικού για την καθέλκυση της νέας κορβέτας BURGAZADA (F-513).
Στην τελετή συμμετείχαν ο τούρκος Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός με τις συζύγους τους, ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων,ο τούρκος ΥΠΑΜ, οι υπουργοί Τελωνείων και Εμπορίου, Μεταφορών και Ναυτιλιακών Υποθέσεων, Επικοινωνιών, ο Α/ΓΕΝ και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.tourkiki_korveta_erdogan
Η κορβέτα  BURGAZADA περιλαμβάνεται στο project ΜΙLGEM (σημαίνει εθνικό πλοίο MILLI GEMI), το οποίο προβλέπει την κατασκευή 4 πλοίων (το 4ο πλοίο με το όνομα KINALIADA F-514 έχει αρχίσει ήδη να κατασκευάζεται ). Τα υπόψη πλοία έχουν μήκος 99,5 μ, πλάτος 14,4 μέτρα πλάτος, βάρος 2400 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 33 κόμβους και διαθέτει δύο κινητήρες ντίζελ.Η αυτονομία το πλοίο ανέρχεται σε 10 ημέρες (3.500 ν.μ., 6.485 χλμ). Διαθέτει επίσης ελικοδρόμιο για προσνήωση-απονήωση Ε/Π S-70 SEAHAWK. Eπιπλέον διαθέτει εξοπλισμό για διεξαγωγή ανθυποβρυχιακού πολέμου καθώς επίσης και συστήματα προστασίας από εναέριες προσβολέςtourkiki_korveta2.
Μεταξύ άλλων (επιτυχίες στον αγώνα κατά της “τρομοκρατίας” και την εξουδετέρωση πάνω από 7.600 “τρομοκρατών” εντός και εκτός χώρας), ο Ερντογάν τονίζοντας  τη σημασία της ανάπτυξης αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, ανέφερε: «Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να μην φθάσουμε στη ναυπηγηση αεροπλανοφόρων. Αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κράτος είναι αποφασισμένα. Το 2002 η εξωτερική εξάρτηση της Τουρκίας ήταν περίπου 80% αλλά σήμερα έχει μειωθεί στο 40%. (…) Θα κατασκευάσουμε και δικό μας αεροπλανοφόρο. Μετά το  πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων Anadolu (με ικανότητα μεταφοράς Ε/Π και αφων F-35,)  οι ΤΕΔ θα αποκτήσουν και δικό τους αεροπλανοφόρο, ενδεχομένως περισσότερο του ενός (εκτοπίσματος 60-70.000 τόνων, το οποίο θα κινείται στην Μεσόγειο «δημιουργώντας ένα δόγμα θαλάσσιας κυριαρχίας», ανάλογο με του αμερικανικού το οποίο έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων)(…). Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να αδρανήσει, να σταματήσει, να κάνει παύση, ειδικά σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας και στρατιωτικά. (…) Πρώτα από όλα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο η στρατηγική γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας Δεν γίνεται να υστερούμε στα θέματα αμυντικής βιομηχανίας λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής μας θέσης».

tourkiki_korveta3
Κατά την ίδια τελετή, ο τούρκος πρωθυπουργός B.Yildirim δήλωσε: «Ισχυρή χώρα γίνεται μόνο η χώρα που διαθέτει ισχυρό στρατό. Η χώρα μας, λόγω της θέσης της, δεν έχει άλλη επιλογή από το να είναι ισχυρή. Άλλωστε γύρω μας επικρατεί πύρινος κλοιός και πολλοί καταπιεσμένοι λαοί περιμένουν την υποστήριξή μας και ελπίζουν. Τα τελευταία 14 χρόνια η Τουρκία έχει επενδύσει $ 30 δις στην αμυντική βιομηχανία Γι’ αυτό ακριβώς, δεν αρκεί να βελτιώσουμε μόνο την αμυντική μας ικανότητα στην  Τουρκία, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να βελτιώσουμε παράλληλα και την αποτρεπτική μας ικανότητα, βασιζόμενοι στους εγχώριους και εθνικούς πόρους. Όλα αυτά, τα τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής project,, όπως τα ΜΕΑ, το εγχώριο πολεμικό αεροπλάνο, Ε/Π, τυφέκιο κλπ, συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή και αποσκοπούν στη βελτίωση της άμυνας και αποτροπής της Τουρκίας, προκαλώντας εμπιστοσύνη σε φίλιους, και φόβο στους εχθρούς..».




militaire.gr

ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΛΥ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ! Spiegel: «Ανάβει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, πίνει πολύ o Γιούνκερ»


giounker-ekso-708
Δριμεία κριτική στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μέσω του περιοδικού Spiegel, ασκεί το Βερολίνο.
Μεταξύ άλλων στο άρθρο αναφέρεται ότι ο κ. Γιούνκερ βλέπει τον εαυτό του ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης και όχι ως εκείνον που πρέπει να διασφαλίσει ότι τηρούνται οι συμφωνίες μεταξύ των κρατών – μελών.
Αφορμή για τη δριμεία κριτική, η οποία ασκείται και επί προσωπικού, αφού ο συντάκτης του άρθρου αφήνει υπονοούμενα ακόμη και για την έφεση του προέδρους της Κομισιόν στο τσιγάρο και στο αλκοόλ, γίνεται με αφορμή το ταξίδι Γιούνκερ στην Αγία Πετρούπολη και η χειραψία του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στις αντιρρήσεις που είχαν εκφραστεί από αξιωματούχους της ΕΕ για το ταξίδι Γιούνκερ στη Ρωσία με ορισμένους να χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο του ταξιδιού ακόμη και ως «πραξικόπημα». «Αλλά ο 61χρονος Γιούνγκερ», συνεχίζει το Spiegel, όπως συμβαίνει συχνά, ήταν πεπεισμένος ότι είχε δίκιο.
Το Spiegel δεν βλέπει ως έκπληξη τη στάση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Ο κ. Γιούνγκερ, μπορεί να είναι στην τρέχουσα θέση του μόνο για ενάμιση χρόνο, αλλά μονομερείς ενέργειες όπως αυτή έχουν γίνει κάτι σαν σήμα κατατεθέν για τον ίδιο και την όλο και πιο ακανόνιστη συμπεριφορά του», σημειώνει.
Πάντως, το γερμανικό περιοδικό θέλοντας να δείξει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει προβεί και στο παρελθόν σε ανάλογες ενέργειες φέρνει διάφορα παραδείγματα. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, με το περιοδικό να σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης του ελληνικού χρέους, έδειξε φανερά την υποστήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν είναι ένας από τους πιστωτές στην Ελλάδα.
Το Spiegel χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του Γιούνκερ «εξαιρετικά προβληματική» και σημειώνει ότι η υπομονή για τη συμπεριφορά Γιούνκερ φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της.
Και καταλήγει το γερμανικό περιοδικό: «Το στιλ ηγεσίας του Γιούνκερ θυμίζει όλο και πιο πολύ τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν. Δεν είχε τη φήμη ότι ενδιαφέρονταν υπερβολικά για τις λεπτομέρειες. Ο Γιούνκερ φαίνεται επίσης ότι δεν είναι στην καλύτερη στιγμή της υγείας του και δεν περνά ούτε ένα λεπτό χωρίς να ανάψει κι άλλο τσιγάρο. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico έγραψε πρόσφατα σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ από τον ίδιο, καταλήγει το Spiegel».

ΕΡΧΕΤΑΙ! Σε δέκα χρόνια περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι θα κυκλοφορούν με αυτό!

1041594784

Εικόνες που μόνο στην ταινία Matrix, έχουμε δει ως τώρα αναμένεται να μπουν σταδιακά στη ζωή μας.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε συνομιλίες με τον ηγέτη του κόμματος των «Transhumanist» και υποψήφιο για την προεδρία της Αμερικής, Ζόλταν Ίστβαν. Ο Ίστβαν υποστηρίζει και προωθεί την τοποθέτηση μικροτσίπ στο ανθρώπινο σώμα, για να ενισχύσει τη δύναμη του εγκεφάλου ή τις φυσικές ιδιότητες του κάθε ατόμου.
Ο ίδιος ο Ίστβαν έχει ένα μικροτσίπ στο χέρι του, που το χρησιμοποιεί αντί επαγγελματικής κάρτας, ενώ ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα κειμένου και ξεκινάει το αυτοκίνητό του.
Όπως δήλωσε στο Radio Sputnik το Ναυτικό των ΗΠΑ ήθελε να συζητήσει το ενδεχόμενο της εμφύτευσης μικροτσίπ στον άνθρωπο και κατ’ επέκταση στο προσωπικό του, με την τεχνολογία παγκόσμιου εντοπισμού θέσης (GPS), επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι στο εγγύς μέλλον πολλοί άνθρωποι θα θέλουν να είναι εφοδιασμένοι με τσιπ.
«Δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν μέσα σε δέκα χρόνια το 50 τοις εκατό των Αμερικανών θα έχει κάποιο είδος εμφυτεύματος, γιατί στο κάτω κάτω ένα εμφύτευμα μπορεί να μειώσει το μέγεθος του πορτοφολιού σας ή ό, τι μεταφέρετε στην τσάντα σας κατά περίπου 30 ή 40 τοις εκατό «, συμπλήρωσε ο Ίστβαν.
«Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ενδιαφέρεται για εμφυτεύματα επειδή θέλει να ξέρει που βρίσκονται οι στρατιώτες του, και δεν είναι πάντα χρήσιμο να έχουν μια συσκευή εντοπισμού δεμένη πάνω στον καρπό ή στα ρούχα τους.»
Η τεχνολογία θα επιτρέψει στη συσκευή εντοπισμού να παραμένει ενεργή, ακόμη και αν ένας στρατιώτης τραυματίστεί ή συλληφθεί από τον εχθρό, δήλωσε ο Ίστβαν. Εξηγώντας ότι το ναυτικό εκφράζει επίσης ανησυχίες για ζητήματα ασφαλείας.
«Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για την ασφάλεια στο ναυτικό. Υπάρχουν πολίτες που κατατάσσονται και έτσι δεν πρέπει να επιτρέπεται σε κάποιον που μόλις έχει προσέλθει στην υπηρεσία να μεταβεί σε μία πυρηνική βάση. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο ή πολιτική σχετικά με αυτό;»
Η νομιμότητα ενός βιολογικού τσιπ είναι αποτελεί γκρίζα ζώνη, καθώς σήμερα αγοράζονται στη μαύρη αγορά από εταιρείες μέσω του διαδικτύου, χωρίς κανένα κανονισμό.
Γι αυτό και ο Ίστβαν προτείνει την νομιμοποίησή τους: «Μέσω ένεσης τα τσιπ θα εμφυτεύονται στο σώμα. Είναι απλά μια διαδικασία 30 ή 60 δεύτερα, ενώ τα τσιπ είναι τόσο μικρά που χωράνε μέσα από μια βελόνα. Είναι κυριολεκτικά το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Έτσι τώρα ένα από τα πράγματα προσπαθώ να κάνω, είναι να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα επίσημα όργανα, όπως το Πολεμικό Ναυτικό για να αρχίσουμε να συζητάμε τη δημιουργία πολιτικών γύρω από αυτό το ζήτημα.»
Για το καλό μας…





hellasforce

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Ο Πούτιν έδινε 30δισ. βοήθεια στον Τσίπρα. Γιατί Αρνήθηκε;


keimeno_priftis
Ο Τεταμένος Τηλεφωνικός Διάλογος Τσίπρα-Πούτιν…
…και το άρθρο του Σπύρου Πρίφτη, που απο Παραμυθάκι, έγινε Σενάριο και τώρα Αποκάλυψη!
Κάτι λίγο άργησε η Ελένη Βαρβιτσιώτη στην Καθημερινή να πάρει πρέφα, οτι στο πρωθυπουργικό ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη (19 Ιουνίου 2015) ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε λεφτά από τον Πούτιν για την ΔΕΠΕΝΕ (της δημόσιας εταιρείας που θα συμμετείχε στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream) με ενέχυρο τα μελλοντικά έσοδα του έργου, που θα κυμαίνονται στα «3-5 δισ.ευρώ» τον Χρόνο!
Το σχέδιο να αγοράζει η Ρωσία Ελληνικό χρέος, και να παρείχε ανάσες ρευστότητας στην κυβέρνηση, ήταν δημιουργία του Παναγιώτη Λαφαζάνη και με την έγκριση του Τσίπρα!
Στην φερόμενη αποκάλυψη-βόμβα της Καθημερινής, το θέμα χρηματοδότησης της ΔΕΠΕΝΕ το έθεσε στην Αγία Πετρούπολη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, απευθείας στον πρόεδρο Πούτιν, με πολλά ΜΜΕ τότε να κάνουν λόγο οτι το ύψος της Ρωσικής βοήθειας να φτάνει τα 5,5 δις ευρώ! Δηλαδή ψίχουλα, ειναι όμως έτσι τα πράγματα, η τα 5,5 δις ευρώ, ήταν στην πραγματικότητα 30 δις ευρώ;
Τις τελικές αποφάσεις για την μοίρα της Χώρας μας, ο Τσίπρας τις πήρε στις (06/07/2015) στο Προεδρικό Μέγαρο, κατα την διάρκεια σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
Και αν για πολλούς θεωρούν Μέγα Είδηση το δημοσίευμα της Καθημερινής, το άρθρο το Σπύρου Πρίφτη, για πάρα πολλούς Παραμυθάκι, με τίτλο: Ο Πουτιν μας προσφερε Πακετο 30 δις Βοηθεια! Απορριφθηκε απο τα Κομματα της Αντιπολιτευσης! Αποκλειστικα ο Διαλογος Τσιπρα Πουτιν! Αποκαλύπτει το άγνωστο Παρασκήνιο της Προδοσίας <> Δειτε εδώhttps://plus.google.com/+spyrospriftis/posts/cFCt5uVWa7W
Είναι προφανές,και γνωστό σε ολους του Ελληνες πλέον, οτι οχι μονο ο Τσίπρας,αλλα σύσσωμα τα περισσότερα Κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ,δεν ήθελαν να ακούσουν για Ρωσική οικονομική βοήθεια, ετσι χάθηκε η ευκαιρία, εκτός από τα χρήματα, ήταν και το μήνυμα που θα στέλναμε, ότι υπήρχαν τρίτες χώρες που μπορούσαν να παρέχουν ουσιαστική βοήθεια έναντι του αποκλεισμού που μας επέβαλλαν οι Ευρωπαίοι», είπε ο Π.Λαφαζάνης. «Το μήνυμα αυτό θα ήταν συνταρακτικό – για τους δανειστές και για τον ελληνικό λαό».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΙΦΤΗΣ
spyros.priftis76@yahoo.gr






hellasforce

ΕΡΧΕΤΑΙ… «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ»!


psalidi_euros
Μπορεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να έγινε εσπευσμένα και με ασύμφορους όρους για να γλιτώσουν οι καταθέσεις ένα κούρεμα, η θυσία τους όμως μπορεί να αποδεχθεί μάταιη.
της Μαρίνας Πρωτονοταρίου
Κι αυτό γιατί το καθεστώς των αρνητικών επιτοκίων που έρχεται αποτελεί έμμεσο κούρεμα, ενώ η διατήρηση των capital controls κι ο φόβος ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια και θα έχουμε και bail-in αποτρέπει τους καταθέτες να εμπιστευτούν τις τράπεζες και φέρνουν πιο κοντά ένα πραγματικό Bail-in.
Έτσι το κούρεμα των καταθέσεων ή αλλιώς η μείωση της αξίας των χρημάτων των καταθετών που έχουν απομείνει στις τράπεζες, έρχεται είτε από το παράθυρο με το καθεστώς των αρνητικών επιτοκίων,… είτε από την πόρτα….με ένα bail-in αν οι ελληνικές τράπεζες χρειαστούν κεφάλαια…
Τα αρνητικά επιτόκια, είναι η λύση της Κεντρικής Τράπεζας για να ενισχύσει έστω και με εξαναγκασμό επενδύσεις και κατανάλωση. Τα αρνητικά επιτόκια που ισοδυναμούν με κούρεμα καταθέσεων λειτουργούν ως ποινή για όποιον θέλει να αποταμειύει και να μην καταναλώνει. Τα αρνητικά επιτόκια, είναι ένας τρόπος ώστε οι καταθέτες να συνεισφέρουν στο πρόβλημα της οικονομίας, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι πλέον καμιά μορφή επένδυσης δεν είναι ασφαλής, ούτε καν οι καταθέσεις. Ακροβατούμε σε έναν ολότελα νέο κόσμο αβεβαιότητας στον οποίο τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε η εργασία, ούτε οι μισθοί, ούτε η ιδιοκτησία, ούτε καν οι καταθέσεις.
Η πόρτα: Ακόμη και κίνδυνος bail-in για τις ελληνικές τράπεζες
Αν κάποιος πρέπει να πληρώσει –πάλι!- για τις τράπεζες… πλέον τα κράτη δεν μπορούν , σειρά έχουν οι καταθέτες… Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 1/1/2016 προβλέπει ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ομολογιούχοι, μέτοχοι και μεγαλοκαταθέτες (πάνω από 100.000 ευρώ/άτομο/τράπεζα) θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των κινδύνων εφόσον μια τράπεζα έχει πρόβλημα. Η νομοθεσία περί Bail-in έγινε για να μην επιβαρύνει άλλο τα ήδη επιβαρυμένα κράτη από την υποχρέωση να διασώζουν τράπεζες και η οποία κατά τα προηγούμενα έτη οδήγησε σε διπλασιασμό σχεδόν χρέους στις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες.
Αν οι τράπεζες στην Ελλάδα χρειαστούν νέα κεφάλαια και οι ιδιώτες δεν συμμετάσχουν τότε ελλείψει ομολογιούχων θα υποστούν bail in οι καταθέτες, θα δεσμευθούν καταθέσεις έναντι μετοχών.
Αυτό το παζλ αρνητικών επιτοκίων, bail in, capital controls δεν θα επιτρέψει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να αυξηθούν οι καταθέσεις στην Ελλάδα, επιδεινώνοντας τα δεδομένα για τις τράπεζες και αυξάνοντας τον κίνδυνο για ένα bail-in.
Το παράθυρο: Αρνητικά επιτόκια για να κινηθεί το χρήμα
Η «μόδα» αρνητικών επιτοκίων ήρθε για να μείνει …και οδηγεί στην υπονόμευση ενός βασικού «πυλώνα» του παγκόσμιου καπιταλισμού, τις καταθέσεις στο όνομα της ενίσχυσης της οικονομίας. Με τα αρνητικά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών δίνεται η δυνατότητα να «κουρευτούν» οι καταθέσεις έμμεσα, με τη μέθοδο των «αρνητικών επιτοκίων» στις εμπορικές τράπεζες, δηλαδή των χρεώσεων σε όποιον έχει τραπεζικό λογαριασμό από την τράπεζα, για την «εξυπηρέτηση» που του κάνει η τράπεζα…. να κρατάει τα χρήματά του…. Τα εξαιρετικά αρνητικά επιτόκια πλέον, άρχισαν να καθιερώνονται, ξεκινώντας από Ιαπωνία εδώ και χρόνια, και μετά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε χώρες όπως η Σουηδία αλλά και η Ελβετία.
Η χρήση των αρνητικών επιτοκίων δρομολογείται στις καταθέσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών, πολλές από τις οποίες είναι υπερχρεωμένες για τη διάσωση εκ των έσω (Bail–in). Στα πλαίσια αυτά, όταν ερωτήθηκε η ΕΚΤ σχετικά με το εάν η εγγύηση έως 100.000 ευρώ συμπεριλαμβάνει επίσης τα αρνητικά επιτόκια, εάν επιβληθούν, με την έννοια ότι προφανώς θα μειώνουν τις καταθέσεις, δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση.
Από 1/1/2016 η ελβετική τράπεζα Alternative Bank Schweiz θα χρεώνει επιτόκια -0,15% σε καταθέσεις ως 100.000 ευρώ και -0,75% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Δηλαδή, θα αφαιρεί 0,75% ετησίως από τις καταθέσεις, για να καλυφθούν τα έξοδα της τράπεζας.
Τα αρνητικά επιτόκια ουσιαστικά αποτρέπουν τους καταθέτες από το να διατηρούν λογαριασμούς σε τράπεζες και δημιουργούν μια νέα περίοδο περαιτέρω μείωσης των καταθέσεων στις τράπεζες και αντίστοιχα μείωση της αξίας των τραπεζών.
Και όταν αυτό γίνεται κανόνας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, το όνειρο επιστροφής των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες γίνεται όλο και πιο μακρινό, αφού τα χρήματα που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό ή διατηρούνται κάπου κρυμμένα σύντομα δεν θα πλησιάζουν ούτε καν τα ισχυρότερα και ασφαλέστερα τραπεζικά ιδρύματα, πόσο μάλλον τα ελληνικά…
Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες: καταδικασμένες να μειώνονται
Η πολιτική αρνητικών επιτοκίων της ΕΚΤ θα είναι καταστροφική για την επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, με τις συνολικές καταθέσεις να μην ξεπερνούν τα 120 δισ. τη στιγμή που τα δάνεια διαμορφώνονται στα 205 δισ. δημιουργώντας ένα χάσμα ρευστότητας 85 δισ. ευρώ.
Το βασικό πρόβλημα με τις καταθέσεις στην Ελλάδα ξεκίνησε με την πολιτική αβεβαιότητα και το φόβο για κλείσιμο των τραπεζών, αλλά αντικατοπτρίζει και την πραγματική μείωση των διαθέσιμων εισοδημάτων που ανάγκασαν τους πολίτες να καταναλώνουν τις αποταμιεύσεις τους. Οι μεγάλες μειώσεις των μισθών και η ανεργία αλλά και η υπερφορολόγηση είχαν φυσικό επακόλουθο τη μείωση των καταθέσεων.
Την ίδια στιγμή η χρόνια ύφεση δεν επιτρέπει την δημιουργία νέων αποταμιεύσεων, ενώ όσο υπάρχουν capital controls δεν θα αυξηθούν οι καταθέσεις.
Κι αυτό γιατί η προσέλκυση νέων καταθέσεων καθίσταται αδύνατη λόγω των capital controls τα οποία δεν θα αρθούν πριν τον μηδενισμό του ELA που βρίσκεται σήμερα στα 69-70 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή οι ιδέες για καταθέσεις δύο ταχυτήτων, παλιές με capital controls και νέες χωρίς, είναι κολλάνε στην αρχή της ισονομίας και ισότητας, αφού θα ήταν αντισυνταγματικό ένας πολίτης να χρησιμοποιεί τα κεφάλαια του ελεύθερα και ένας άλλος να υπόκειται σε κεφαλαιακούς περιορισμούς.
Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τις ελληνικές τράπεζες, η χαριστική βολή είναι η πολιτική της ΕΚΤ να υιοθετήσει επιτόκια αποδοχής καταθέσεων στο -0,40% και τα βασικά επιτόκια παρέμβασης στο 0%.
Με 0% επιτόκιο οι τράπεζες θα υποχρεωθούν σχεδόν να μηδενίσουν τα επιτόκια καταθέσεων ή εν πάσει περιπτώσει να τα μειώσουν περαιτέρω. Επίσης θα μειώσουν τα επιτόκια χορηγήσεων μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους τους.
Και τότε ο καταθέτης των 80.000 ευρώ θα επιλέξει ένα αμοιβαίο κεφάλαιο εξωτερικού, ή τη χρηματοδότηση κάποιας επένδυσης, με ρίσκο και απόδοση, αφού οι καταθέσεις γίνονται μια επιλογή χωρίς απόδοση…αλλά με ρίσκο…
Σε έρευνα της ABN Amro bank και σε ερώτηση αν τα επιτόκια καταθέσεων γίνουν αρνητικά πως θα αντιδράσουν οι πολίτες σχεδόν 6 στους 10 καταθέτες δήλωσαν ότι θα πάρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες….Αν όμως δεν υπήρχαν χαρτονομίσματα;
Η κατάργηση των χαρτονομισμάτων
Σε ένα κόσμο χωρίς χαρτονομίσματα ο καταθέτης θα ήταν αναγκασμένος για να αποφύγει τους αρνητικούς τόκους να ξοδέψει άμεσα όσο μπορεί – και να τονώσει την οικονομία.
Ο βαθύτερος στόχος των κεντρικών τραπεζών είναι να ελαχιστοποιήσουν τα χαρτονομίσματα από την παγκόσμια οικονομία και συζητείται πλέον ευρύτατα το σχέδιο κατάργησης του φυσικού χρήματος και αντικατάστασης του από ηλεκτρονικό χρήμα.
Την ιδέα για κατάργηση των χαρτονομισμάτων τη διατύπωσε ο καθηγητής του Χάρβαρντ και εμβληματικός οικονομολόγος Κένεθ Ρογκόφ λέει πως η ιδέα μπορεί να πετύχει «μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια»: ξεκινώντας από τα μεγάλης αξίας, η κατάργηση των χαρτονομισμάτων είναι πιο συμβατή με ένα κόσμο που παρουσιάζει «υψηλή εγκληματικότητα και χαμηλό πληθωρισμό».
Σύμφωνα με τον Ρογκόφ το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή -οι παράνομες δοσοληψίες γενικότερα- εξυπηρετούνται κατά κανόνα από «απρόσωπα» μέσα πληρωμής όπως τα «μεγάλα» χαρτονομίσματα. Τα μετρητά χρησιμοποιούνται κατά κανόνα για να αποκρύψουν συναλλαγές, ενώ το ηλεκτρονικό χρήμα έχει ονοματεπώνυμο και είναι εντοπίσιμο.
Ο άλλος στόχος που επιτυγχάνεται με την κατάργηση των τραπεζογραμματίων είναι η αντιμετώπιση του επίμονα χαμηλού πληθωρισμού : Ενας τρόπος για να τονώσουν οι κεντρικές τράπεζες την οικονομική δραστηριότητα είναι να επιβάλουν αρνητικά επιτόκια (ποινή) στα αδιάθετα κεφάλαια των εμπορικών τραπεζών που εποπτεύουν, ώστε να τις αναγκάσουν να τα δανείσουν την πραγματική οικονομία.
Σε ένα κόσμο αρνητικών επιτοκίων όμως κανείς δεν θα έχει κίνητρο να καταθέσει τα κεφάλαιά του στην τράπεζα – οι πολίτες θα άρχιζαν να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους σε χαρτονομίσματα, από την αγορά και να τα βάζουν στο μπαούλο όπου δεν παράγουν τόκο, αλλά ούτε και το ρίσκο να μειωθούν. Αν όμως τα χαρτονομίσματα δεν αποτελούν επιλογή και η μόνη απεικόνιση των κεφαλαίων τους είναι ηλεκτρονική τότε θα αναγκάζονται να τα καταναλώνουν ή να τα επενδύσουν άρα να τα κινούν και όχι να τα κρατούν στάσιμα.
Και θα περάσουμε σε μια νέα εποχή που ο φιλελευθερισμός θα…λειτουργεί ενάντια στον εαυτό του, αφού περιορίζει τις ελευθερίες του ιδιοκτήτη για να προστατέψει την ελευθερία της κίνησης του κεφαλαίου….Στο όνομα του laissez passer θα καταστρατηγηθεί το laissez faire….




hellasforce

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ! Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!


world_religion
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!!!!

ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΟΨΕΙ…


cyprus_turkish
Είναι δυνατόν ο Ανα(ν)στασιάδης να δηλώνει «πολύ ευχαριστημένος» μετά την τελευταία του συνάντηση με τον Ακιντζί, όταν οδεύουμε σε συνομοσπονδία δύο κρατών με τη δυνατότητα η «ΤΔΒΚ» να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες; Γιατί η εμμονή σε «λύση» από την οποία η Κύπρος δεν αποκομίζει κανένα όφελος; Οι συνομιλίες είναι προπέτασμα καπνού για αναγνώριση των τετελεσμένων της κατοχής με κυπριακή υπογραφή.
Η Κύπρος είναι κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο με υπόσταση. Δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνει συνιστών κρατίδιο.
Η τ/κ πλευρά επιδιώκει όπως τα κρατίδια συνάπτουν διεθνείς συμφωνίες
Οι αρμοδιότητες του κράτους για σύναψη διεθνών Συνθηκών και το θέμα των συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ κεντρικού κράτους και συνιστωσών πολιτειών, καθώς και ο συντονισμός και συνεργασία των συνιστωσών πολιτειών θα βρίσκονται στην ατζέντα της αυριανής συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, επί των ζητημάτων αυτών υπάρχουν διαφωνίες, που αφορούν τους περιορισμούς ή μη των συνιστώντων κρατιδίων να συνάπτουν διεθνείς συμφωνίες. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνοκυπριακή πλευρά ευνοεί μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των εντατικών διαπραγματεύσεων, που χρονικά τοποθετείται στο τέλος Ιουλίου, όπως τα τέσσερα υπό συζήτηση κεφάλαια «κλείσουν προσωρινά» και οι συζητήσεις προχωρήσουν σε εδαφικό και ασφάλεια. Αυτή η ιδέα αναμένεται ότι θα συζητηθεί προς το τέλος της φάσης αυτής της διαδικασίας, στο τέλος του επόμενου μήνα, και θα αφορά τον προγραμματισμό για τον Σεπτέμβριο.
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της αυριανής ατζέντας, πληροφορίες αναφέρουν πως η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι τα συνιστώντα κρατίδια θα πρέπει να έχουν δικαίωμα να συνομολογούν διεθνείς συμβάσεις με άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς. Συνδέει το εύρος των διεθνών συμφωνιών, που ζητά να μπορεί να συνάπτει, με τις εσωτερικές αρμοδιότητες που θα έχουν τα συνιστώντα κρατίδια. Ακόμη υποστηρίζει ότι η Κύπρος θα αποδώσει ίση μεταχείριση σε Ελλάδα και Τουρκία, περιλαμβανόμενης της απόλαυσης των τεσσάρων βασικών ελευθεριών, έως ότου η Τουρκία γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνοκυπριακή πλευρά διαχρονικά υποστηρίζει ότι τα συνιστώντα κρατίδια θα μπορούν να συνάπτουν διεθνείς συμφωνίες σε θέματα πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού μετά από έγκριση της κεντρικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Το θέμα των αρμοδιοτήτων κεντρικής κυβέρνησης και συνιστώντων κρατιδίων συνδέεται εκ των πραγμάτων και με τη μορφή της λύσης. Ποιας μορφής ομοσπονδία θα είναι ή θα περάσει τη γραμμή και θα είναι συνομοσπονδία. Κατά βάθος οι θέσεις που εκφράζονται από τουρκικής πλευράς παραπέμπουν σε ένα μοντέλο που διαμορφώνεται με βάση τι κέρδισε η Τουρκία επί του εδάφους με την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή. Επιδιώκει, δηλαδή, μια τουρκικού τύπου ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει πως θα επιδιώξει, μέσα από τους νέους μηχανισμούς που θα διαμορφωθούν, να ασκεί έλεγχο.
Στο θέμα του συντάγματος και των νόμων θα πρέπει σε κάποια φάση να αρχίσει η σύνταξή τους. Είναι σαφές πως στο ζήτημα αυτό υπάρχει πάντα η λεπτή γραμμή που αφορά τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό αφορά και το κεφάλαιο «προηγούμενες πράξεις» σε σχέση με τις συμφωνίες Τουρκίας-ψευδοκράτους. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπίσει η Κυπριακή Δημοκρατία τον καθορισμό ΑΟΖ Τουρκίας-ψευδοκράτους, που ως γνωστόν η Άγκυρα πήρε τη μερίδα του λέοντος; Ακόμη θα αμφισβητηθούν δικές μας διεθνείς συμφωνίες ( ΑΟΖ, διμερείς με Αίγυπτο και Ισραήλ) από την τουρκική πλευρά; Όλα αυτά δεν έχουν ακόμη συζητηθεί σε βάθος.
ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΝΤΟΣ αυτής της εβδομάδας αναμένεται η κυβέρνηση να διαβιβάσει προς τα κόμματα έγγραφό της για τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, το έγγραφο θέτει σε μια βάση τόσο τη σύνθεση όσο και τη λειτουργία του Σώματος, το οποίο τους τελευταίους μήνες κατέστη ανενεργό (έχει να συνεδριάσει από τον περασμένο Φεβρουάριο). Ως προς τη σύνθεση τα κόμματα θα εκπροσωπούνται μόνο με τον αρχηγό τους, χωρίς δεύτερο πρόσωπο, που ίσχυε μέχρι σήμερα. Εκείνο που προκύπτει είναι πως ο Πρόεδρος θέλει να διασφαλίσει το απόρρητο τόσο των εγγράφων όσο και των όσων θα συζητούνται εντός του Εθνικού Συμβουλίου.
Η ομιλία «Προέδρου» και το σχέδιο Β
Ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη, Μπαρίς Μπορτζιού, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε, την περασμένη Δευτέρα, η δεξαμενή σκέψης Cyprus Academic Dialogue, στη Λευκωσία, με θέμα «Η ζωή σε μια ομόσπονδη Κύπρο», με ομιλητές τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Άκντζί, μοίραζε το κείμενο της ομιλίας του τελευταίου, που έφερε τον τίτλο: «Ομιλία Προέδρου Μουσταφά Ακιντζί». Αυτό μπορεί να θεωρείται πλέον για κάποιους… φυσιολογικό και αναμενόμενο, μέχρι και άνευ σημασίας. Μπορεί κάποιοι να υποστηρίξουν πως και στην ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη αναγραφόταν το ίδιο (Πρόεδρος της Δημοκρατίας). Ναι, αλλά δεν είναι το ίδιο. Άλλο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και διαφορετικό ο ψευδοπρόεδρος, ο κατοχικός ηγέτης.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή ο σχεδιασμός της τουρκικής πλευράς για αναβάθμιση του ψευδοκράτους μέσα από τη λειτουργία του ως «κανονικού κράτους» εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, αν και γνωρίζουν πως είναι σήμερα ανέφικτος ο στόχος της αναγνώρισης. Την ίδια ώρα, γίνονται βήματα πλήρους εξάρτησης των κατεχόμενων από την Τουρκία, που λίγο-πολύ υπάρχει, με βασικό στόχο και επιδίωξη την ενσωμάτωση. Η Τουρκία εφαρμόζει ήδη το σχέδιο Β, συντηρώντας την ίδια ώρα την εν εξελίξει διαδικασία των διαπραγματεύσεων.




hellasforce

OHE: Αριθμός ρεκόρ των εκτοπισμένων παγκοσμίως...


«Οι συνεχείς συγκρούσεις και διώξεις ανάγκασαν έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αυτό που δοκιμάζεται σήμερα είναι η προθυμία των κρατών να συνεργαστούν και να δείξουν στην πράξη το συλλογικό ανθρώπινο ενδιαφέρον τους» είπε ο επικεφαλής του ΟΗΕ Φίλιππο Γκράντι..
.Νέα στοιχεία του ΟΗΕ αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων παγκοσμίως έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς 65.300.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους ως το τέλος του 2015. Τα στοιχεία, που κυκλοφόρησαν εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, υποδηλώνουν μια παγκόσμια κρίση άνευ προηγουμένου. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που σπάει το όριο των 60 εκατομμυρίων εκτοπισμένων» σύμφωνα με την υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ.

«Οι συνεχείς και πολλαπλές συγκρούσεις και διώξεις ανάγκασαν έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αυτό που δοκιμάζεται σήμερα είναι η προθυμία των κρατών να συνεργαστούν και να δείξουν στην πράξη το συλλογικό ανθρώπινο ενδιαφέρον τους» είπε ο επικεφαλής του ΟΗΕ Φίλιππο Γκράντι. 

Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 5,8 εκατομμύρια μέσα στο 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. 

Από το 2011, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, και όλα τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται συνεχώς, ενώ είχε παραμείνει σχετικά σταθερός από το 1996 μέχρι και το 2011. Σε σύγκριση με το 2014, το 2015 σημειώθηκε αύξηση 9,7%.

Ο αριθμός των προσφύγων –δηλαδή των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τη χώρα τους– ανέρχεται στα 21,3 εκατομμύρια και εκείνος των εσωτερικά εκτοπισμένων –που έφυγαν από τις πόλεις και τα χωριά τους αλλά χωρίς να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους– στα 40,8 εκατομμύρια, αριθμός ρεκόρ. Σ' αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι που αιτήθηκαν άσυλο πέρσι σε ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες.

Η UNHCR τονίζει ότι «ένας στους 113 ανθρώπους σήμερα είναι ξεριζωμένος, έχει αιτηθεί άσυλο, είναι εσωτερικά εκτοπισμένος ή είναι πρόσφυγας».






nonews news

«Κόκκινη γραμμή για τους ΑΝΕΛ η ύπαρξη του 3%»...


«Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τους ΑΝΕΛ η ύπαρξη του ορίου του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή και αυτό για τους γνωστούς εθνικούς λόγους», τονίζει ο Πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος...


«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, άλλωστε, δεν φοβούνται το συγκεκριμένο όριο, γιατί στις εκλογές θα το ξεπεράσουν κατά πολύ».

Ο Πάνος Καμμένος θα είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό αύριο Τρίτη – θα ακολουθήσουν την Πέμπτη οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης και την Παρασκευή οι Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης. 

Ως γνωστόν δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, όπως εξήγησε μεταξύ των δυο προτάσεων που εξετάζει ο πρωθυπουργός, βλέπει με συμπάθεια την πρόταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για ύπαρξη μπόνους πιθανότατα 30 εδρών στο κόμμα ή το συνασπισμό κομμάτων που θα ξεπεράσει το 40%.

Πάνος Καμμένος και Παναγιώτης Κουρουμπλής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συζήτησαν πρόσφατα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση τη συγκεκριμένη πρόταση. 

Πέντε βουλευτές από την ομογένεια;

Ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να συζητά πρόταση του Πάνου Καμμένου προκειμένου πέντε βουλευτές από τους τριακόσιους να εκλέγονται από την ομογένεια.

Δύο προς ένα το μπόνους σε κυβερνητικό συνασπισμό;

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι το μπόνους που θα μοιράζεται μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος τυχόν κυβερνητικού συνασπισμού θα είναι δυο προς ένα.

Αν δηλαδή πριν τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δηλώσουν ότι θα συνεργαστούν αν κερδίσουν, το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα λάβει από το μπόνους των τριάντα εδρών τις δέκα έδρες.





nonews news

Αρχίζουν πάλι οι εκστρατείες υπέρ και κατά του Brexit -Αυξήθηκε στο 72% η πιθανότητα της παραμονής της χώρας στην ΕΕ...


Τέσσερις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα το οποίο θα κρίνει την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Βρετανίας...
η οποία βρίσκεται ακόμη υπό το κράτος του σοκ που προκάλεσε η δολοφονία της Τζο Κοξ, πολλοί πολιτικοί, ανάμεσά τους ο Νάιτζελ Φάρατζ και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, παρεμβαίνουν σήμερα σε τηλεοπτικές εκπομπές - Οριακό προβάδισμα υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις σε μια «μεταστροφή της δυναμικής»Οι πιθανότητες να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν στο 72% σήμερα, από 60-67% που ήταν την Παρασκευή, σύμφωνα με το διαδικτυακό γραφείο στοιχημάτων Betfair. 

Παρεμβάσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές αρχίζουν και πάλι από σήμερα, τέσσερις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα το οποίο θα κρίνει την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Βρετανίας , πολλοί πολιτικοί, ανάμεσά τους ο Νάιτζελ Φάρατζ και ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού απευθείας στο BBC το βράδυ. Ωστόσο η προεκλογική εκστρατεία, η οποία αναστάληκε μετά τη δολοφονία στη μέση του δρόμου της βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ, δεν αναμένεται ουσιαστικά να επαναληφθεί πριν από την Τρίτη, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με ένα ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Γουέμπλεϊ ενώπιον 6.000 ανθρώπων.

Σαράντα οκτώ ώρες μετά τη δολοφονία της βουλευτίνας, η οποία είχε έντονη εμπλοκή στην εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, η συγκίνηση είναι ακόμη εξαιρετικά υψηλή. Στο Μπίρστολ, το οποίο επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Ντέιβιντ Κάμερον, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Εργατικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, οι κάτοικοι, συχνά με δάκρυα στα μάτια, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο (χθες) στο κέντρο της πόλης για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Η οικογένεια του θύματος ήρθε για να τους συναντήσει και να ευχαριστήσει για τις αμέτρητες εκδηλώσεις συμπάθειας. Στέκοντας ανάμεσα στους γονείς της, η μικρότερη αδελφή του θύματος διάβασε μια δήλωση στην οποία αποτίει φόρο τιμής σε «μία απίστευτη γυναίκα». «Ήταν ένα ανθρώπινο πλάσμα , ήταν τέλεια», είπε. Από το Λίβερπουλ μέχρι τη Γλασκόβη, αγρυπνίες πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις.

Στο Λονδίνο, μπουκέτα λουλούδια εναποτέθηκαν στη μαούνα κοντά στην Tower Bridge όπου ζούσε με τον σύζυγό της, Μπρένταν, και τα δύο παιδιά τους, τριών και πέντε ετών. Πολλοί ανώνυμοι απέτισαν φόρο τιμής στη βουλευτίνα, που υποστήριξε ένθερμα τα δικαιώματα των προσφύγων. Ανάμεσά τους, η Άλις Πουλ, 40 ετών, η οποία δηλώνει ότι «διερχόμαστε μια δύσκολη περίοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο ως εάν το μίσος να έχει απελευθερωθεί». Η Τζο Κοξ «αγωνιζόταν πάντα κατά αυτών των σκοτεινών δυνάμεων», προσθέτει.Ανακτά προβάδισμα το «Ιn»

Οριακό προβάδισμα φαίνεται να επανακτά η εκστρατεία που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις.

Σφυγμομέτρηση της δημοσκοπικής εταιρείας YouGov που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times έδειξε πως η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ επανέκτησε οριακό προβάδισμα (44% - 43%) έναντι όσων τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ (Brexit).

«Μπαινουμε στην τελευταία εβδομάδα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (Πέμπτη 23 Ιουνίου) και παρατηρείται μια μεταστροφή της δυναμικής η οποία εμφανίζονταν να κυριαρχεί», δήλωσε ο Άντονι Γουέλς, διευθυντής της YouGov.

Η δημοσκόπηση βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, με την εφημερίδα όμως να σχολιάζει ότι η μεταστροφή αυτή δεν αποτύπωσε τις αντιδράσεις από την δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανοδική τάση των ποσοστών υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ αποτελεί μια αντανάκλαση των αυξανόμενων ανησυχιών ανάμεσα στους ψηφοφόρους για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα επιφέρει ένα Brexit.

Μια άλλη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύτηκε το Σάββατο και διεξήχθη την Τετάρτη και την Πέμπτη κατέγραψε μειωμένο προβάδισμα δύο μονάδων υπέρ του Brexit.

Σε μια τρίτη δημοσκόπηση της εταιρείας Survation που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Observer φέρνει το ποσοστό υπέρ της παραμονής στο 45% έναντι 42% που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης. Προηγούμενη δημοσκόπηση του Survation, που είχε δημοσιευθεί την Πέμπτη, λίγη ώρα πριν από τη δολοφονία της Τζο Κοξ, έδινε στο 42% το «In» και στο 45% το «Out». Παράλληλα, μια τέταρτη δημοσκόπηση της Opinium καταγράφει τα ποσοστά και των δύο εκστρατειών στο 44%.




nonews news

Δύει το άστρο του Ρέντσι; Ιστορικές νίκες Γκρίλο σε Ρώμη και Τορίνο, ρεκόρ αποχής...


Δύει το άστρο του Ρέντσι; Ιστορικές νίκες Γκρίλο σε Ρώμη και Τορίνο, ρεκόρ αποχής
Ο Ρέντσι έχασε χθες το βράδυ τη Ρώμη και το Τορίνο...
που πέρασαν στο κόμμα του Γκρίλο, ενώ η αποχή έφθασε σε νέα επίπεδα ρεκόρ υπογραμμίζοντας τη κρίση του ιταλικού πολιτικού συστήματος.
Η «επόμενη μέρα» αρχίζει με το λαϊκισμό του Γκρίλο να έχει μετατραπεί στο αντίπαλο δέος της ανατροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και του λαϊκισμού του «ρεντσισμού», ενώ η δεξιά φαινομενικά κατακερματισμένη φαίνεται ότι προσπάθησε να διευκολύνει το «κόμμα του έθνους» να κερδίσει αρκετούς μεγάλους δήμους και να ολοκληρώσει τις σκληρές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις με τη σφραγίδα του Ρέντσι και μάλιστα εκεί που είχε αποτύχει παταγωδώς ο Μπερλουσκόνι εξαιτίας της λαϊκής αντίστασης.
Η προσπάθεια του Ρέντσι να «ανοίξει» το Δημοκρατικό Κόμμα προς το συντηρητικό και μετριοπαθή κόσμο απέτυχε και τώρα ο Ιταλός πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει εξασθενισμένος τη μάχη της επιβολής μιας αυταρχικής συνταγματική μεταρρύθμιση ενόψει του δημοψηφίσματος του Οκτωβρίου και της υιοθέτησης ενός εκλογικού νόμου που προβλέπει την απόλυτη πλειοψηφία σε ένα κόμμα ακόμη και με το 25%.
Το «κίνημα» του Γκρίλο κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά τη συναίνεση όλου του κόσμου που αντιμάχεται το «ρεντσισμό», αλλά τώρα θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να διοικήσει τη Ρώμη και το Τορίνο και δεκάδες άλλες πόλεις. Θα πρέπει να κάνει «ταξικές» επιλογές που θα αφορούν τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών. Δεν θα είναι εύκολο. Για αρκετούς χθες το βράδυ το «κίνημα» του Γκρίλο μετατράπηκε σε «κόμμα» και οι συνέπειες δεν θα αργήσουν να φανούν.
Ο Ρέντσι επέμενε ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών δεν αλλάξουν τη πολιτική του. Σε μια Ευρώπη που έχει να αντιμετωπίσει σε λίγες ημέρες τις ισπανικές εκλογές με την αναμενόμενη άνοδος του Unidos Podemos, το δημοψήφισμα τη Βρετανία και τις συνεχιζόμενες αντιστάσεις στη Γαλλία εναντίον της μεταρρύθμισης της εργασιακών, που με τόση ευκολία είχε περάσει ο Ρέντσι στην Ιταλία, θα είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το πολιτικό σκηνικό στη Ρώμη θα παραμείνει αμετάβλητο.
Δήμαρχοι... μειοψηφίας
Η συμμετοχή στις μερικές δημοτικές εκλογές περιορίστηκε στο 50,54% στο δεύτερο γύρο από το 59,94% του πρώτου γύρου, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι δήμαρχοι να εκλέγονται μόλις με το 25% έως το 28% του εκλογικού σώματος! Στη Νάπολη, τη Τεργέστη, το Μπρίντιζι και σε άλλες δεκάδες πόλεις η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο υποχώρησε κάτω από το 50% καταφέρνοντας ένα μεγάλο πλήγμα στη δημοκρατία. 
Η Ρώμη εναντίον της διαφθοράς του ΔΚ
Η Ράτζι του Κινήματος Πέντε Αστέρων αποτελεί τη πρώτη γυναίκα και το πιο νέο σε ηλικία πρώτο πολίτη της Αιώνιας Πόλης. Η Ράτζι διέγραψε από το πολιτικό χάρτη το Δημοκρατικό Κόμμα και τον υποψήφιό του Τζιακέτι, καταφέρνοντας να πάρει 770.325 ψήφους ή το 67,2% από το 35,2% του πρώτου γύρου, έναντι των 376.646 ψήφων ή 32,8% του Τζιακέτι, που είχε πάρει στο πρώτο γύρο 24,9%. Η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο υποχώρησε στο 50,2% από το 57,21% του πρώτου γύρου. Στη Ρώμη σε 7 από τα 14 δημοτικά διαμερίσματα, που εμφανίζονται ως δήμοι μέσα στο δήμο της Ρώμης, εκλέχθηκαν γυναίκες «δήμαρχοι», 5 του Κινήματος Πέντε Αστέρων και 2 του Δημοκρατικού Κόμματος, με το Κίνημα Πέντε Αστέρων να κερδίζει 12 από τα 14 διαμερίσματα. 
«Είναι μια ιστορική στιγμή, μια στροφή… Είμαι έτοιμη να κυβερνήσω, τώρα αρχίζει μια νέα εποχή», τόνισε η Ράτσι, ενώ στο εκλογικό της κέντρο διοργανώθηκε μεγάλη γιορτή με το επιτελείο του κινήματος και το Γκρίλο, που δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών «είναι μόνο η αρχή».
Ο Τζιακέτι επωμίστηκε το βάρος της ήττας υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια ήττα που μου ανήκει», αποφεύγοντας στην πράξη να επιρρίψει τις ευθύνες στο.. Ρέντσι.
Ο δήμος της Ρώμης οδηγήθηκε σε πρόωρες δημοτικές εκλογές εξαιτίας των σκανδάλων και της διαφθοράς που κατέληξαν σε σωρεία συλλήψεων και τη παραίτηση του απερχόμενου δημάρχου του Δημοκρατικού Κόμματος Μαρίνο.
Ο Τζιακέτι σε μια ύστατη προσπάθεια να κερδίσει τη ψήφο των οπαδών και του αθλητικού κόσμου μετέτρεψε την υποψηφιότητα της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε προεκλογικό σύνθημα με αποτέλεσμα την ενίσχυση της… Ράτζι!
Το Μιλάνο στο μάνατζερ του Ρέντσι
Στο Μιλάνο ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Σάλα κέρδισε με 264.481 ψήφους 51,7% από το 41,7% του πρώτου γύρου, το δεξιό Παρίζι, που πήρε 247.052 ψήφους ή 48,3% από το 40,8% του πρώτου γύρου. Στο δεύτερο γύρο συμμετείχε το 51,8% από το 54,65% του πρώτου γύρου, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2011 είχε συμμετάσχει το 67,56%. Η δεξιά ελέγχει 5 από τα 9 «δημοτικά διαμερίσματα» της πόλης. Για το Σάλα «αποτελεί μια μεγάλη νίκη και τώρα θα πρέπει να δουλέψουμε».
«Φέστα» Ντε Ματζίστρις στη Νάπολη
Στη Νάπολη με πληθυσμό 978.399 κατοίκων και 769.934 ψηφοφόρους ο αριστερός κινηματικός δήμαρχος Ντε Ματζίστρις επανεκλέχθηκε με 185.907 ψήφους ή το 66,85%, από το 42,8% του πρώτου γύρου, έναντι του δεξιού επιχειρηματία Λετιέρι, που πήρε 92.174 ψήφους ή το 33,2% στο δεύτερο γύρο, από το 24% του πρώτου γύρου. Η συμμετοχή υποχώρησε στο 35,99% στο δεύτερο γύρο, από το 54,11% του πρώτου γύρου.
Ράπισμα του Τορίνο σε Ρέντσι και Fiat
Στο Τορίνο που έχει πληθυσμό 896.773 κατοίκους και 698.112 ψηφοφόρους η Απεντίνο του Κινήματος Πέντε Αστέρων με 202.764 ψήφους ή το 54,56%, από το 30,92% του πρώτου γύρου, κέρδισε τον απερχόμενο δήμαρχο του Δημοκρατικού Κόμματος Φασίνο που πήρε 168.880 ψήφους ή 45,44%, από το 41,83% του πρώτου γύρου. Ο Φασίνο, παλιό ηγετικό στέλεχος του Ιταλικού ΚΚ, του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς και των Δημοκρατών της Αριστεράς, τόνισε ότι η ψήφος στο Τορίνο «αποτελεί αδιαμφισβήτητο στοιχείο ότι η δεξιά ψήφισε το Κίνημα Πέντε Αστέρων». 
H σκληρή ήττα του Φασίνο μπορεί να ερμηνευθεί με τη τεράστια κοινωνική κρίση που βιώνει η πρώην πρωτεύουσα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την απότομη αποβιομηχάνιση των τελευταίων ετών και την ουσιαστική απόσυρση της Fiat από τη πόλη. Το κίνημα εναντίον του τρένου υψηλής ταχύτητας Νο ΤΑV διοργάνωσε χθες μεγάλη γιορτή στο κέντρο της πόλης, δεδομένου ότι ο Φασίνο αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς των κοινωνικών και νεολαιίστικων κινημάτων της πόλης.
Η Μπολόνια παραμένει στο ΔΚ
Στη Μπολόνια που έχει πληθυσμό 386.181 κατοίκους και 297.160 ψηφοφόρους επανεκλέχθηκε ο απερχόμενος δήμαρχος του Δημοκρατικού Κόμματος Μέρολα με 83.907 ψήφους ή το 54,64% από το 39,48% του πρώτου γύρου, έναντι της δεξιάς Μποργκοντζόνι που ήρε 69.660 ψήφους ή το 45,36% στο δεύτερο γύρο από το 22,27% του πρώτου γύρου. Η συμμετοχή περιορίστηκε στο 53,17% από το 59,65% του πρώτου γύρου, ενώ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε ψηφίσει το 71,40%!
Στη Τεργέστη που έχει πληθυσμό 205.413 κατοίκους και 185.312 ψηφοφόρους δήμαρχος εκλέχθηκε ο δεξιός Ντιπιάντσα με 44.845 ψήφους ή το 52,63% από το 40,8% του πρώτου γύρου, έναντι του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος Κοσολίνι, που πήρε 40.361 ψήφους ή το 47,37% από το 29,21% του πρώτου γύρου. Η συμμετοχή υποχώρησε στο 47,43% από το 53,45% του πρώτου γύρου, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε ψηφίσει το 56,57%.





nonews news