Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – Τουρκικές Προκλήσεις – Στρατηγός άμεσα στο γραφείο Πρώην Πρωθυπουργού


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Άρχισαν τα όργανα… Οι συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στο εσωτερικό της Ελλάδας…
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανησυχεί πολύ για τα εθνικά θέματα, σε αντίθεση με τους προηγούμενους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά-Ευάγγελο Βενιζέλο και τον τωρινό, Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερα για τα ελληνοτουρκικά και για την κατάσταση στη Θράκη. Δεν είναι τυχαίο ότι κάλεσε στον γραφείο του πρώην Αρχηγό, αξιοσέβαστο στο στράτευμα για την βαρύτητα των γνώσεων και της γνώμης του,για να τον ενημερώσει . Ήταν ο δεύτερος στρατηγός Αρχηγός ,μετά από τον Κώστα Ζιαζιά που είχε κληθεί επίσης από τον πρώην πρωθυπουργό για τον ίδιο λόγο.
Η συνάντηση κράτησε αρκετή ώρα και ο Κώστας Καραμανλής δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό του για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Και κυρίως γι΄ αυτά που πιθανότατα θα εκδηλωθούν.
Ο στρατηγός που τον ενημέρωσε δεν του “στρογγύλεψε” την κατάσταση,του είπε αλήθειες οι οποίες δεν έδειξαν να αιφνιδιάζουν τον Καραμανλή.

ΗΠΑ-Βρετανία θέλουν να βάλλουν «φωτιά» ξανά στα Βαλκάνια


Ξαφνικά μετά από 20 χρόνια, ξαναθυμήθηκαν στον ΟΗΕ  να εκδώσουν ψήφισμα για την σφαγή 8.000  Μουσουλμάνων από Σέρβους παραστρατιωτικούς στην διάρκεια...
13th-Waffen-Mountain-Division-of-the-SS-
Ξαφνικά μετά από 20 χρόνια, ξαναθυμήθηκαν στον ΟΗΕ  να εκδώσουν ψήφισμα για την σφαγή 8.000  Μουσουλμάνων από Σέρβους παραστρατιωτικούς στην διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας στην Σρεμπρένιτσα. Καταδικαστέα η πράξη της στυγνής εκτέλεσης από Σέρβους τόσων χιλιάδων αθώων ανθρώπων, αναμφισβήτητα. Η  χρονική στιγμή όμως  που επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, εγείρει πολλά και μεγάλα ερωτηματικά . Πιέζουν οι ΗΠΑ  και η ΕΕ, την Σερβία να  μεταπηδήσει ολοκληρωτικά στο δυτικό στρατόπεδο και να μην «  το παίζει δίπορτο», ( Ρωσία και ΗΠΑ).       
«Η Σερβία δεν κατανοεί ούτε το νόημα, ούτε τον στόχο του κειμένου της απόφασης για την βοσνιακή πόλη Σρεμπρένιτσα, και την επικείμενη εμφάνιση ψηφίσματος , το οποίο θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στην σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων, και επίσης θα μπορούσε να προκαλέσει την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Σερβία», αναφέρεται στην επιστολή την οποία απέστειλε το Βελιγράδι προς στις χώρες που αποτελούν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, αναφέρει σερβικό δημοσίευμα.
Ετοιμάζεται η νέα τάξη πραγμάτων να αλλάξει την δομή της Σερβίας , αλλά και της Ελλάδος. Δεν τους φτάνει να φτωχύνουν οι χώρες αυτές , αλλά πρέπει και να αλλοιωθούν από  μουσουλμάνους μετανάστες,  ακόμη και  «δια πυρός και σιδήρου» εάν απαιτηθεί.   
Εξαιτίας του σχεδίου απόφασης για τη Σρεμπρένιτσα, το οποίο συνέταξε η Μεγάλη Βρετανία, ενδεχομένως να πυροδοτηθούν εντάσεις με  εξτρεμιστές Μουσουλμάνους μέσα στην ίδια την Βοσνία.
Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι η Σερβία αποτίει φόρο τιμής στα θύματα των εχθροπραξιών στο χώρο της Πρώην Γιουγκοσλαβίας, εκφράζοντας και η ίδια την ισχυρή και ακλόνητη πεποίθηση, ότι δεν πρέπει να λησμονηθούν τα γεγονότα αυτά του παρελθόντος , αλλά  πρέπει να στραφούμε προς τη συμφιλίωση και την ανάπτυξη περιφερειακής συνεργασίας και σχέσεων καλής γειτονίας.
Στην επιστολή τονίζεται ότι η κληρονομιά του παρελθόντος δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο  για την ανάπτυξη κοινού μέλλοντος των χωρών της περιοχής. «Ακριβώς έχοντας σαν αφετηρία το γεγονός αυτό, η Σερβία υποδέχτηκε με μεγάλη δόση έκπληξης το Σχέδιο της  απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με προτροπή της Μεγάλης Βρετανίας, με την ευκαιρία της  20ής επετείου της γενοκτονίας  στη Σρεμπρένιτσα», αναφέρεται στο κείμενο της σερβικής επιστολής.
Πάντα πίσω από όλα κρύβεται η Βρετανία και οι ΗΠΑ, ειδικά στα Βαλκάνια. Αυτή την φορά δεν ζητούν υποταγή, δεν ζητούν λιτότητα, αλλά απαιτούν τον αφανισμό. Θέλουν να αποτελειώσουν αυτό δεν πρόφτασαν οι Ναζί την περίοδο 1941-44στην περιοχή των Βαλκανίων. Τα ίδια σχέδια εμφανίζονται και πάλι με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Επέκταση της Δανειακής και του Προγράμματος πολιτικά συνιστά αναγνώριση του παράνομου χρέους


Πρέπει να δούμε πρώτα γραπτώς τι θα συμφωνηθεί αν συμφωνηθεί με τους δανειστές μας , οι οποίοι μέχρι την τελευταία ώρα...
kasimatis-suntagmatologos
Πρέπει να δούμε πρώτα γραπτώς τι θα συμφωνηθεί αν συμφωνηθεί με τους δανειστές μας , οι οποίοι μέχρι την τελευταία ώρα μας εκβιάζουν απροκάλυπτα, είπε στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο ομότιμος καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κασιμάτης.
Το λάθος ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο όπου η κυβέρνηση δέχτηκε την παράταση του προγράμματος χωρίς να δηλώσει ότι αρνείται την δανειακή σύμβαση ως εκτός ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου επειδή το χρέος είναι παράνομο, όπως κατέδειξε η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος της Βουλής, πρόσθεσε.
Φτάσαμε σήμερα , είπε ο Γ. Κασιμάτης, να συζητάμε πάνω στη βάση των δανειστών μνημόνια και λιτότητα και όχι στη δική μας για κατάργηση τους και νέα συμφωνία εξ αρχής.
Αν η κυβέρνηση τελικά υπογράψει και ψηφίσει επέκταση της δανειακής μέσω της ολοκλήρωσης της 5ης αξιολόγησης , παρότι αυτή από άποψη δικαίου θα είναι εξίσου παράνομη όπως και οι προηγούμενες, εντούτοις πολιτικά θα έχει ηττηθεί κατά κράτος αναγνωρίζοντας πλέον την πληρωμή ενός παράνομου χρέους με παράνομες συμβάσεις.
Παράνομα κι εγκληματικά τα όσα έγιναν από το 2010 και μετά στη χώρα, επανέλαβε.
Είναι προτιμότερο κατέληξε να υποφέρουμε για κάποιο διάστημα , να έρθει η ρήξη παρά να συνεχίζετε η παρούσα κατάσταση, του αργού θανάτου μέσα σε μία τέτοια ευρωζώνη.
Μίλησε για πάγωμα των πληρωμών και συμβάσεων για ένα χρόνο και συνομιλίες επί των νόμιμων ορίων , ώστε να προκύψει μία νέα εξ αρχής συμφωνία.
Στη τελική , όπως είπε, ο Τσίπρας οφείλει έστω και τώρα να ενημερώσει πλήρως το λαό για να αποφασίσει πάνω σε ένα καίριο όσο και δύσκολο δίλημμα αλλά που αφορά όλους τους Έλληνες : Ρήξη και περιπέτεια μίας πενταετίας με την ελπίδας ανάκαμψης της χώρας ή υποταγή σε αυτή την ευρωζώνη με αργό αλλά βέβαιο μαθηματικά οικονομικό θάνατο όλης της ελληνικής κοινωνίας ;




πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Ελλάδα: «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος»


Όταν στις αρχές του 2ου προχριστιανικού αιώνα ο πολύπειρος Αρκάδας Στρατηγός Φιλοποίμην, διείδε  την διάθεση για εμπλοκή στην ελληνική πολιτική...
ig19_hurricanes_13_021

Όταν στις αρχές του 2ου προχριστιανικού αιώνα ο πολύπειρος Αρκάδας Στρατηγός Φιλοποίμην, διείδε  την διάθεση για εμπλοκή στην ελληνική πολιτική σκηνή του Ρωμαίου υπάτου Φλαμινίκου, κατάλαβε αμέσως πως οι Έλληνες ευρίσκονται προ ενός μεγάλου και ύπουλου κινδύνου,  και  τους περιμένουν τεράστιες περιπέτειες.
Ο Στρατηγός Φιλοποίμην τότε αποφάσισε  να συμβουλευθεί το Μαντείο των Δελφών, για το μέλλον της Ελλάδος.
Η Πυθία  του έδωσε τον εξής χρησμό και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας, που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο:  «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος».
Η ιέρεια των Δελφών παρομοίασε, δηλαδή, την Ελλάδα με φουσκωμένο ασκί στο φουρτουνιασμένο πέλαγος, που κλυδωνίζεται μεν λόγω των κυμάτων, αλλά που δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!
Και πράγματι, οι Ρωμαίοι, επιβεβαιώνοντας τους φόβους του Φιλοποίμην και  ήρθαν και κατέκτησαν την χώρα μας  . Οι Γότθοι ήρθαν. Οι Άβαροι ήρθαν.  Οι Άραβες ήρθαν.  Οι Φράγκοι ήρθαν. Οι Τούρκοι ήρθαν. Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί ήρθαν. Οι σύμμαχοι ήρθαν, οι προδότες ήρθαν, οι χρεωκοπίες ήρθαν, τα μνημόνια ήρθαν…Αλλά ο ασκός, σε πείσμα όλων αυτών και πολλών άλλων, «μηδεπώποτε βυθίζεται».
Κάτι αντίστοιχο « παίζεται» με την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα στις Βρυξέλλες από την ΕΕ, το ΔΝΤ, και την Γερμανία. Απαιτούν οι νέοι κατακτητές να μην διαθέτει η χώρα ένοπλες δυνάμεις, παιδεία, Υγεία , και η δημόσια διοίκηση να μειωθεί στους απολύτως » απαραίτητους» . Παράλληλα απαιτούν πλήρη υποταγή από όλους τους Έλληνες στην φιλοσοφία της νέας τάξης πραγμάτων μέσω των κατευθυνόμενων ΜΜΕ.
Σήμερα από τις 10.00 πμ το πρωί οι δανειστές συνεχίζουν να «σφυροκοπούν» την ελληνική κυβέρνηση σε απανωτές συναντήσεις των δύο πλευρών . Δεν θέλουν να επιβάλουν μέτρα, μεταρρυθμίσεις ή όπως αλλιώς μπορούμε να τα ονομάσουμε , αλλά την πλήρη και ολοκληρωτική υποδούλωση ενός  περήφανου λαού, προς παραδειγματική τιμωρία , για τους υπόλοιπους «ασθενείς» πνευματικά  Ευρωπαίους.
Το  Eurogroup θα συζητήσει  το ελληνικό πρόβλημα χρέους, την Πέμπτη στις 13.00 (14.00 MSK). Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωομάδας, η συζήτηση θα διεξαχθεί την προετοιμασία στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, στις επτά  έχουν προγραμματίσει  επίσης συνομιλίες με «τεχνικούς εμπειρογνώμονες» που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος. «Η Ελλάδα όμως παραμένει σταθερή και αταλάντευτη στους στόχους της», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Νovosti.
anarixisi_1
«Υπάρχει μια αίσθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με  την Ελλάδα θα συνεχιστούν  μέχρι το τέλος του μήνα, και οι αγορές φαίνεται να πιστεύουν ότι στο τέλος οι διάδικοι θα συνάψουν συμφωνία»,  αναφέρει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων  AFP, ο  αντιπρόεδρος των παγκόσμιων αγορών και μέλος της τράπεζας  Sumitomo Mitsui Trust Bank,  Kayzaki Yasuhiro. Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι η συμφωνία μπορεί αμέσως να οδηγήσει σε αύξηση της αγοράς ευρώ , την ίδια  στιγμή που οι ίδιοι επενδυτές έχουν αρχίσει να πωλούν  ευρώ.
«(Οι επενδυτές) τώρα εστιάζονται  κυρίως στο δολάριο»,  είπε ο εμπειρογνώμονας. Πρόσφατα υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στην αγορά για το αμερικανικό νόμισμα, καθώς οι «παίκτες» αναμένουν αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών φέτος τον Σεπτέμβριο.
Δηλαδή σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,μια πιθανή αποχώρηση από την Ευρωζώνη, θα «αναγκάσει» χιλιάδες μεγαλοεπενδυτές να πωλήσουν  δισεκατομμύρια Ευρώ και να αγοράσουν δισεκατομμύρια  δολάρια. Ένα νόμισμα που είναι κάτι παραπάνω από πληθωριστικό, το οποίο όμως υποστηρίζεται σταθερά από την Ουάσιγκτον. Σε συνδυασμό με την « απαίτηση» του ΝΑΤΟ, να αυξηθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός των χωρών της συμμαχίας σε 2 % , για να «κινηθεί» η « λιμνάζουσα» αμερικανική πολεμική βιομηχανία,  γίνεται απόλυτα κατανοητή η στάση του ΔΝΤ, έναντι της Ελλάδος, αλλά και της » ανόητης» ΕΕ. Τα θέλουν όλα , τα θέλουν τώρα, χωρίς κανέναν  απολύτως δισταγμό. Αλλά έχουν  γνώσιν οι φύλακες, και η » απάντηση» στις βέβηλες απαιτήσεις τους θα έρθει πολύ σύντομα  , ως ουράνια νέμεσις.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

REUTERS : Η έλλειψη ελληνικής συμφωνίας «καταποντίζει» τις ευρωπαϊκές μετοχές εκτός της Γερμανίας !


Παραμένουν οι ανησυχίες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω του ελληνικού ζητήματος, με  τις μετοχές να καταποντίζονται απο το πρωί σήμερα  Πέμπτη...
A man (C) looks at an electric board showing  graphs of the recent movement of the exchange rates between the Japanese yen and the U.S. dollar (top L), the yen against the euro (bottom L) and other rates outside a brokerage in Tokyo, June 9, 2015.  REUTERS/Issei Kato

 - RTX1FR29

Παραμένουν οι ανησυχίες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω του ελληνικού ζητήματος, με  τις μετοχές να καταποντίζονται απο το πρωί σήμερα  Πέμπτη. Η σαφής  έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας «μετρητά-για-συμφωνία» με την Αθήνα,  πιέζει τους  διεθνείς επενδυτές να κατευθυνθούν προς  τις ασφαλείς τοποθετήσεις των γερμανικών ομολόγων .
Δηλαδή αυτή η παρατεταμένη αβεβαιότητα «βοηθά», σύμφωνα και με ανάλυση του pentapostagma.gr τους Γερμανούς τα μέγιστα. Σύμφωνα με ένα ρητό εάν  θέλει κάποιος να ανακαλύψει τον ένοχο σε μία παράνομη πράξη ,  τότε πρέπει να ανακαλύψει ποιος ωφελείται άμεσα  από την  πράξη αυτή. Όταν  εκβιάζεται η Ελλάδα με τον πλέον στυγνό τρόπο , «κάποιοι» την ίδια στιγμή κερδίζουν πολλά –πολλά δις ευρώ. Αυτοί είναι το Βερολίνο και οι ΗΠΑ.      
Οι συνομιλίες «σκόνταψαν» την Τετάρτη, όταν στην συνάντηση των Ευρωπαίων  υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δεν επηλθε ομοφωνία. Οι Ευρωπαίοι  κατηγορούν  την Ελλάδα ότι  αρνείται να συμβιβαστεί,  πριν από την καταληκτική ημερομηνία της επόμενης εβδομάδας, όταν και λήγει η προθεσμία υποβολής της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους  1.600.000.000 ευρώ.
Έλληνες αξιωματούχοι τονίζουν ότι  χωρίς μια έντιμη συμφωνία η χώρα δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία . Μια αρνητική εξέλιξη  μπορεί να πυροδοτήσει μια τραπεζική κατάρρευση και μπορεί να ωθήσει την χώρα εκτός ευρώ. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν  εκ νέου  σήμερα Πέμπτη.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE υποχώρησε  300 μονάδες σε ποσοστό   0,5 τοις εκατό φτάνοντας τις 1.569.82 μονάδες, και μετά το κλείσιμο έχασε ακόμα 0,4 τοις εκατό από την  προηγούμενη συνεδρίαση. Οι αποδόσεις για  το κορυφαίο γερμανικό 10ετές ομόλογο , το οποίο αποτελεί την βάση  για το κόστος δανεισμού της ζώνης του ευρώ, μειώθηκε κατά 1 μονάδα βάσης φτάνοντας στο 0,83 τοις εκατό.
«Σήμερα είναι μια άλλη μέρα όπου  όλα είναι ανοικτά σε σχέση με την  Ελλάδα», δήλωσε ο Anders Svendsen, επικεφαλής αναλυτής της  εταιρείας Nordea. «Η λήξη της  προθεσμίας για την Ελλάδα πλησιάζει και η μη  συμφωνία,  πιέζει τους επενδυτές προς την ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων».
Οι αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερης πιστοληπτικής διαβάθμισης της Ευρώπης όπως είναι της  Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας αυξήθηκαν κατά  2-3 μονάδες βάσης. Οι τρεις χώρες που θεωρούνται από τους διεθνείς οίκους ως οι πλέον ευάλωτες από την κρίση της  Ελλάδας, και ως οι επόμενοι που « θα αποχωρήσουν από τον παιχνίδι» .
Η ελληνική κρίση έχει ήδη παγκόσμιο αντίκτυπο. Ο δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού , έπεσε  κατά περίπου 0,44 τοις εκατό. Ο χρηματιστηριακός δείκτης Nikkei της Ιαπωνίας  έκλεισε με αρνητικό πρόσημο  0,5 τοις εκατό μετά από μια μία βραχεία άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο από το 1996, την Τετάρτη λόγω των  ελπίδων για μια ελληνική συμφωνία .
Σε αντίθεση με όλα τα άλλα ο χρυσός ανέβηκε και έφτασε 1,176.80  δολάρια η ουγγιά μετά την πτώση των  τελευταίων τεσσάρων  συνεδριάσεων. Είπαμε είναι που δεν τους « νοιάζει» τους δανειστές για την Ελλάδα. Τους νοιάζει και τους καίει, για αυτό και  εκβιάζουν τόσο απροκάλυπτα, διότι μια  μικρή χώρα σαν την πατρίδα μας θα « «τινάξει» τα σχέδια τους στον «αέρα».


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Ο επικεφαλής της Bundesbank προειδοποιεί για την διακοπή της χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες


Ο επικεφαλής της Bundesbank , Jens Weidmann, εξέφρασε τις σοβαρές  του ανησυχίες σχετικά με τη συνέχιση της παροχής της χρηματοδότησης έκτακτης...
Jens Weidmann, chief of Germany's Bundesbank in Frankfurt, March 12, 2015.  REUTERS/Ralph Orlowski
Ο επικεφαλής της Bundesbank , Jens Weidmann, εξέφρασε τις σοβαρές  του ανησυχίες σχετικά με τη συνέχιση της παροχής της χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης στις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα ως «σανίδα  σωτηρίας», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων reuters.com.
Ο Jens Weidmann προειδοποίησε ότι είναι κατά της χρήσης της εν λόγω γραμμής πιστωτικής ανάγκης για να στηριχθούν οι τράπεζες στην Ελλάδα,  δεδομένου ότι οι δανειστές ξεκίνησαν  να στηρίζονται σε «αυτήν» από τον  Φεβρουάριο.
«Έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου, από την αρχή», είπε ο ίδιος , προσθέτοντας ότι έθεσε το θέμα αυτήν την εβδομάδα σε μια τηλεφωνική συνομιλία του με τους επικεφαλείς των κεντρικών τραπεζών, της ζώνης του ευρώ και με το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτή η τελευταία παρέμβαση, πραγματοποιείται καθώς η Ελλάδα πλησιάζει επικίνδυνα  κοντά στην «έξοδο» , σηματοδοτώντας  μια πιο συντονισμένη προσπάθεια για να περιοριστεί η χρηματοδότηση, είπε ο ίδιος . Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πολιτικοί από την Ιρλανδία και την Γερμανία εξέφρασαν επίσης παρόμοιες ανησυχίες.
Οι αντιρρήσεις της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, είναι σεβαστές ως   θεματοφύλακα της νομισματικής τάξης στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, αν και η γερμανική τράπεζα από μόνη της δεν μπορεί να διακόψει την παροχή  επείγουσας ρευστότητας (ELA) στον  ελληνικό τραπεζικό κλάδο, η οποία πλησιάζει τώρα τα  90 δισεκατομμύρια ευρώ. ( 101 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια).
Ως πρόεδρος της Bundesbank,  βρίσκεται επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ,  και μπορεί να περιορίσει την εν λόγω χρηματοδότηση, εφόσον η πλειοψηφία των δύο τρίτων συμφωνήσει.
Ο Ralph Brinkhaus, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των  συντηρητικών της  Γερμανίδας Καγκελαρίου  Άνγκελα Μέρκελ, είχε πει ότι η χρηματοδότηση αυτή διατηρεί την  Ελλάδα «τεχνητά … πάνω από το νερό».
Σε προηγούμενα άρθρα από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,τονίζαμε ότι όταν η Ελλάδα « τελειώσει» με την ευρωζώνη και « γίνει ότι είναι να γίνει» , και  στην συνέχεια η μία μετά την άλλη οι « επόμενες» χώρες θα « πηδούν στο γκρεμό» , τι θα πράττουν όλοι αυτοί;
Θα έρθει και η δική σας η σειρά στην Γερμανία , και ο πάταγος που κάνει η « πτώση σας» θα είναι πολύ μεγάλος, και συγχρόνως πολύ εντυπωσιακός.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Σουλτς: Οι προτάσεις πρέπει να οδηγήσουν σε συμβιβασμούς

ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ


Σουλτς: Οι προτάσεις πρέπει να οδηγήσουν σε συμβιβασμούς

Πεπεισμένος ότι η λογική θα υπερισχύσει εμφανίστηκε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
“Οι προτάσεις πρέπει να οδηγήσουν σε συμβιβασμούς” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, για να καταλήξει τονίζοντας: “Οι προτάσεις πρέπει να έχουν νόημα και να μην είναι μόνο φοροεισπρακτικές”.

Τουσκ: «Εχω την αίσθηση ότι θα έχουμε happy end με την Ελλάδα»

ΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ


Τουσκ: «Εχω την αίσθηση ότι θα έχουμε happy end με την Ελλάδα»

«Εχω την αίσθηση ότι θα έχουμε happy end» με την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
«Αντίθετα με τις τραγωδίες του Σοφοκλή, πιστεύω ότι θα υπάρξει ευτυχές τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προσερχόμενος στο κτίριο όπου θα πραγματοποιηθεί αργότερα η Σύνοδος Κορυφής.
Αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα είπε πως η εργασία είναι εν εξελίξει και ότι περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθεσίμες μετά τις συνεδριάσεις. «Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί πολλές ώρες. Οι τελευταίες ώρες ήταν πολύ κρίσιμες, αλλά έχω καλό προαίσθημα» είπε χαρακτηριστικά.

phgh:imerisia

Πολέμοι στον κόσμο το 2014: 200.000 νεκροί, 14 τρισεκατομμύρια δολάρια το κόστος


αναδημοσίευση από το Defencenews
.
Οι επιστήμονες μέτρησαν την ειρήνη: Ένας παγκόσμιος δείκτης αναλύει τις συγκρούσεις στον κόσμο, τους νεκρούς και τους εκτοπισθέντες, υπολογίζει το κόστος. Συγκλονιστικά τα στοιχεία που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή.
Πρώτα τα καλά νέα: Ο κόσμος έχει γίνει πιο ειρηνικός. Πράγματι, με το βλέμμα στραμμένο στις κρίσεις στη Συρία και το Ιράκ, στα προβλήματα στην ανατολική Ουκρανία και στην καρδιά της Αφρικής, η εκτίμηση αυτή μπορεί να προκαλεί έκπληξη – αλλά οι αριθμοί του Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης (Global Peace Index – GPI) τη στηρίζουν.
Στην ετήσια βαθμολόγησή του, το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης αξιολόγησε τις εξελίξεις σε 162 χώρες, χρησιμοποιώντας ένα σύνολο 23 δεικτών. Εδώ βέβαια περιλαμβάνονται οι βίαιες συγκρούσεις και τα συναφή μεγέθη των προσφύγων, καθώς και η συμμετοχή σε συγκρούσεις πέρα ​​από τα σύνορά της κάθε χώρας, αλλά και παράγοντες όπως τα ποσοστά δολοφονιών, της κοινωνικής ασφάλισης και των στρατιωτικών δαπανών.
Το αποτέλεσμα: Σε 81 χώρες, η κατάσταση σε σχέση με το 2013 έχει γίνει πιο ειρηνική, σε 78 χώρες η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Τρεις χώρες παρέμειναν αμετάβλητες.
Όμως οι γυμνοί αριθμοί λένε μόνο τη μισή αλήθεια. Οι ιθύνοντες της μελέτης τονίζουν ότι στις χώρες που τα πράγματα πάνε καλά, πρόκειται για μια ιστορική εξέλιξη. Χώρες όπως η Δανία, η Αυστρία και η Ελβετία έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Πιο ειρηνικά από ό, τι στην Ευρώπη, είναι αδύνατο να ζήσει κάποιος σε οποιαδήποτε άλλη ήπειρο.
Το ίδιο ισχύει και για τις καυτές περιοχές του κόσμου. Εκεί, η κατάσταση είναι ολοένα και περισσότερο εκτός ελέγχου, τα ακραία παραδείγματα είναι η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική. «Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό», δήλωσε ο Στήβ Κιλίλια, ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου. «Οι συγκρούσεις αυτές έχουν γίνει ανεξέλεγκτες – και εξάπλωση της τρομοκρατίας σε άλλες χώρες».
Μια επιλογή από τις προσδιορισμένες τάσεις:
Τρομοκρατία: Εδώ οι εμπειρογνώμονες παρατηρούν μια ανησυχητική κλιμάκωση. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί το 2014 από τρομοκρατικές πράξεις, περί το 9% περισσότερο από ό, τι πέρυσι. Από αυτούς τους θανάτους, περίπου το 82% σημειώθηκε σε μόλις πέντε χώρες: Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Νιγηρία και Συρία. Θεαματικές επιθέσεις, όπως η επίθεση στο Charlie Hebdo στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2015 ανήκουν στα παραδείγματα για την αυξανόμενη τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη. Ο συνολικός αριθμός των χωρών στις οποίες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της της τρομοκρατίας έχει αυξηθεί – από 60 (2013) σε 69 συνολικά χώρες.
Θάνατοι: Ο πόλεμος στη Συρία, οι συγκρούσεις στο Ιράκ, οι ταραχές στην Υεμένη – τα καυτά θέατρα δεν είναι λίγα επί του παρόντος. Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στον αριθμό των ανθρώπων πίσω που έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα μια ένοπλης σύγκρουσης. Η μελέτη εκτιμά για το 2014 περί τους 180.000 νεκρούς, ένα μέγεθος που έχει τριπλασσιαστεί σε σχέση με το 2010 (49.000 νεκορί). Μόνος για τη Συρία εκτιμώνται πάνω από 71.000 νεκροί σε αυτή την κατηγορία.
Κόστος: Φυσικά, το κόστος των πολέμων, των συγκρούσεων και της εσωτερική ασφάλειας, δεν μπορεί ποτέ να υπολογιστεί με ακρίβεια. Παρ ‘όλα αυτά, το Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη καθορίζει κάθε χρόνο, σε σύγκριση με αναφορά στις παραμέτρους, τις δημοσιονομικές επιπτώσεις αυτών των αναταραχών στη διεθνή κοινότητα. Για το έτος 2014 αυτή η τιμή ορίζεται σε 14,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αντιστοιχεί, σύμφωνα με τη μελέτη, στο 13,4% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος – και από το 2008, μια αύξηση της τάξης του 15,3%. Τα υψηλότερα έξοδα προκύπτουν με 60% από τις διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας. Ωστόσο, οι δαπάνες για τη στέγαση και τη φροντίδα των προσφύγων έχουν πολλαπλασιαστεί από τις πρόσφατες συγκρούσεις.
Πρόσφυγες: Φοβούμενοι τις βίαιες συγκρούσεις περισσότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή και την χώρα τους. Σύμφωνα με την έκθεση, πρόκειται για υψηλότερο επίπεδο από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεπώς, 0,75% τοις του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι σε φυγή (κάθε 133ο άτομο). Οι καταστροφικές συνθήκες στη Συρία είναι επίσης υπέυθυνες για αυτή την ταχεία αύξηση. Εκεί, πάνω από 9.500.000 άνθρωποι είναι εκτοπίσθηκαν λόγω του εμφυλίου πολέμου στο εσωτερικό ή έχουν ήδη αναζητήσει ακταφύγιο σε μία από τις γειτονικές χώρες. Επίσης από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία, αναφέρονται ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει αυτές τις χώρες λόγω της βία και των απειλών.
Όλοι μαζί, αυτοί οι παράγοντες δίνουν μια απογοητευτική εικόνα. Ο κόσμος το 2013-2014 έχει γίνει λίγο περισσότερο ειρηνικός, αλλά ησύγκριση με τα στοιχεία από το 2008 (αυτή είναι η ένατη ετήσια έκθεση) δείχνει ωστόσο ότι σε μακροπρόθεσμη βάση, η τάση αποδεικνύεται πολύ λιγότερο θετική.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες η Ελλάδα έκανε το μεγαλύτερο άλμα προς τα εμπρός και τώρα βρίσκεται στην 61η θέση. Αυτό οφείλειται κατά κύριο λόγο στο μειωμένο ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων.
Η χώρα στην οποία μπορεί να ζήσει κάποιος ειρηνικότερα από κάθε άλλη γωνιά του κόσμου, είναι σύμφωνα με τις ετήσιες μελέτες του Ινστιτούτου η Ισλανδία.
.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗ – Εντοπίστηκαν 12 διμοιρίες του UCK κοντά σε Δοϊράνη-Ευζωνους-Μεσοχωρί


Ωμός εκβιασμός βρίσκεται εν εξελίξει κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης στο δόγμα του von Clausewitz που λέει ότι«ο πολεμος ειναι η συνεχεια της πολιτικης με αλλα μεσα».
Οπως μόνο στο HF έχουμε πληροφορίες εδω και μήνες υπάρχουν μετακινήσεις πολλών ξένων πρακτόρων στα μεγάλα αστικά κέντρα που δεν δικαιολογούνται από το «ήρεμο» κλιμα των των τελευταίων ετών στην περιοχή.
Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι παρόμοιες κινήσεις είχαμε λίγο πριν της φωτίες του 2007.
Αλβανοί παραστρατιωτικοί του UCK από τη περιοχή του Κουμάνοβο του Κοσσυφοπέδιου που είχαν πρωτοστατησει στις δολοφονιες κυβερνητικών σκοπιανών εντοπίστηκαν από τα έμπειρα Ελληνικά Φυλάκια να κινούνται παράλληλα με τα Ελληνοσκοπιάνα σύνορα σαν να προσπαθούσαν να βρουν πέρασματα.
Συνολικά τα φυλάκια και οι περιπολοί στις περιοχές Μεσοχώρι Φλώρινας, Ευζώνων και της λίμνης Δοϊράνης ανέφεραν 12 διμοιρίες 8-12 ατόμων με ετερόκλητο οπλισμό και παραλλαγές.
Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αύξησαν τις περιπολίες και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή, πράγμα που έγινε αντιληπτό από τους UCKαδες και μέχρι στιγμής έχουν αποσυρθεί από την περιοχή, η οποία παραμένει σε ύψιστη επιφυλακή και με αυξημένη επάνδρωση.

phgh:http://hellasforce.com/

«τα αμυντικά μας όπλα»


Εικόνα από:www.e-aigio.gr
1 Καταγγελία του χρέους της Ελλάδας στον ΟΗΕ ως παράνομου κι επαχθούς για τον Ελληνικό λαό και παύση αποπληρωμής του.
Κατάργηση του νόμου περί ασυλίας βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργών κ Προέδρων Δημοκρατίας και παραπομπή σε δίκη όλων των κυβερνήσεων και των διευθυντών Ελληνικών τραπεζών που συνέπραξαν για την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς παράνομης χρεο-ομηρείας.
2 Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ με επίκληση του άρθρου 50 της Συνθήκης ΤΕU της ΕυρωπαΙκής Ένωσης, ώστε να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία σε αδιαπραγμάτευση βάση, και ανεξάρτητη νομισματική και οικονομική πολιτική.
3 Χρεοκοπία ως εθνικά κυρίαρχο κράτος, μονομερώς, με άμεση στάση εξωτερικών αποπληρωμών των δανείων κι επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα. Ίδρυση εντελώς νέας 100% κρατικής Τράπεζας της Ελλάδας, καιμη ανακεφαλαίωση όλων των άλλων τραπεζών της χώρας. Σεισάχθεια σε όλους τους πολίτες που έχουν πληγεί παράνομα λόγω των αντισυνταγματικών μνημονίων και της ανεργίας.
4 Ελέγχους στη κίνηση κεφαλαίων, περιορισμό εισαγωγών, φορολόγηση εισαγόμενων προϊόντων.
5 Κρατικοποίηση νερού, ενέργειας, υγείας, παιδείας, υπηρεσιών κοινής ωφελείας κι ενός οργανισμού ενημέρωσης. Μείωση των τιμολογίων. Δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε αναπήρους και απόρους.
6 Αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας από φοροεισπρακτικό σε παραγωγικό. Δείτε:http://strofh180moiron.weebly.com/blog/m
7 Μηδενική φορολόγηση των ακτημόνων, των μικροκαλλιεργητών και κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης όλων όσων έχουν χαμηλά εισοδήματα.
8 Αναθεώρηση του Συντάγματος με ακύρωση όλων των παράνομων δανειακών συμβάσεων και νόμων, επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας σε αδιαπραγμάτευτη βάση, επαναφορά των δημοκρατικών θεσμών και της προστασίας της ελευθερίας του πολίτη. Το Ελληνικό Σύνταγμα να είναι ο μοναδικός Ανώτατος Νόμος στην Ελληνική Επικράτεια εσαεί κι αδιαπραγμάτευτα. Νόμοι όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση κι η ναζιστικού τύπουενοποίηση αρχείων κάθε πολίτη με τη κάρτα πολίτη με τσιπάκι, ή η χωρίς συγκατάθεση του δότη δωρεά οργάνων  να καταργηθούν. Χρήση της τεχνολογίας μόνο για δημοκρατικούς σκοπούς.
9 Διαχωρισμός των τριών εξουσιών στο Σύνταγμα. Ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ασύμβατο βουλευτή και υπουργού. Κατάργηση της ασυλίας βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργών, προέδρων δημοκρατίας. Θέσπιση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
10 Κατάργηση των Περιφερειων και των Καλλικρατικών Δήμων. Επάνοδος στο σύστημα των Νομών, των Δήμων και των Κοινοτήτων. Ξαναζωντάνεμα του Ελληνικού χωριού. Moίρασμα γης σε ακτήμονες για επιστροφή στα χωριά σε μόνιμη βάση.
11 Έμφαση στη φιλοσοφία, την ιστορία, τη γλώσσα, την πολιτική και την πολιτική οικονομία ώστε να μην γίνονται τα παιδιά μας έρμαια της κάθε προπαγάνδας και του κάθε δημαγωγού.
12 Αυστηρή ουδετερότητα στον στρατιωτικό τομέα. Έξοδος από το Σύστημα του Δουβλίνου. Είσοδος και άσυλο μόνο σε πρόσφυγες πολέμου. Αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας. Ελληνική εθνικότητα να παίρνει ο ξένος έπειτα από εξετάσεις επαρκούς γνώσης της Ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, δημοκρατικών θεσμών, πολιτικής και πολιτικής οικονομίας.



phgh:averoph.wordpress.com
.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


putin tsipras

Παρατείνεται το ρωσικό εμπάργκο έως τον Ιούνιο του 2016, σε όλα τα Ευρωπαϊκα (κι όχι μόνον) προϊόντα εξαιρείται η Ελλάδα και η Κύπρος!

Τη διαφορετική αντιμετώπιση -κατά την επεξεργασία των απαντητικών μέτρων της Ρωσίας στις κυρώσεις της Ε.Ε.- χωρών με τις οποίες έχουν διαμορφωθεί καλές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις πρότεινε την Τετάρτη η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο. Αναφέρθηκε, ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣΣ, σε Ουγγαρία, Ελλάδα και Κύπρο, με τις οποίες, όπως είπε, όχι μόνο υπάρχουν καλές σχέσεις, αλλά και δραστήρια τάσσονται κατά της πολιτικής των κυρώσεων. «Τέτοια κράτη πρέπει να τα στηρίξουμε», επισήμανε.
Είχε προηγηθεί η εντολή του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την παράταση έως τον Ιούνιο του 2016 του εμπάργκο που έχει επιβάλει η Μόσχα στα περισσότερα από τα προϊόντα τροφίμων που προέρχονται από τις δυτικές χώρες, ως απάντηση στις οικονομικές κυρώσεις που οι τελευταίες έχουν επιβάλει σε βάρος της.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή για την παράταση έως τον Ιούνιο του 2016 του εμπάργκο που έχει επιβάλει η Μόσχα στα περισσότερα από τα προϊόντα τροφίμων που προέρχονται από τις δυτικές χώρες, ως απάντηση στις οικονομικές κυρώσεις που οι τελευταίες έχουν επιβάλει σε βάρος της.
«Παρατείνουμε τα μέτρα αντιποίνων μας για έναν χρόνο αρχίζοντας από σήμερα», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο, αφού η ρωσική κυβέρνηση απευθύνθηκε σ’ αυτόν σχετικά με το θέμα.
Η ΕΕ παρέτεινε χθες, Τρίτη, έως το τέλος Ιανουαρίου του 2016 τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλει στη Ρωσία για τον ρόλο της στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Το ρωσικό μέτρο, βάσει του οποίου απαγορεύονται οι περισσότερες εισαγωγές τροφίμων από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία, αναμενόταν να παραταθεί για έξι μήνες αρχίζοντας από τις αρχές Αυγούστου.
Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η Ρωσία δεν θα προσφέρει στην Ουκρανία την έκπτωση στην τιμή του αερίου που της προσέφερε άλλοτε.
Μερικές ημέρες πριν η Ρωσία, η Ουκρανία και η ΕΕ συναντηθούν για άλλον έναν γύρο συνομιλιών για το αέριο, ο Πούτιν υπογράμμισε πως η τιμή του αερίου για την Ουκρανία θα πρέπει να ευθυγραμμισθεί με την τιμή που πληρώνουν χώρες όπως η Πολωνία.

Θέμα ημερών η σύσταση ρωσικής υποπροξενικής αρχής στην Αλεξανδρούπολη


Flag of Greece
Η σύσταση Ρωσικής υποπροξενικής αρχής, ένα πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας του Εβρίτικου λαού, βαίνει στο τελικό στάδιο της διαδικασίας του.
Μετά την πρωτοβουλία ανάδειξης του εν λόγω θέματος και την κοινοποίηση δημόσιας ανοιχτής επιστολής προς στον αρμόδιο υπουργό εξωτερικών κύριο Κοτζιά και κατόπιν σχετικής ερωτήσεως που κατατέθηκε από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο αρμόδιος υπουργός απάντησε πως υπάρχει συγκατάθεση του υπουργείου εξωτερικών για την εν λόγω λειτουργία προξενικής αρχής, έχει ενημερωθεί η Ρωσική πρεσβεία των Αθηνών και μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής αυτής θα ολοκληρωθεί η έκδοση εκτελεστηρίου εγγράφου (exequatur).
kotzia

H Παρουσία της Ρωσικής προξενικής αρχής στην Αλεξανδρούπολη θα συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική και πολιτική σύσφιξη των δύο λαών και η οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση εκλαμβάνεται ως θετική από το σύνολο του Εβρίτικου λαού.
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες πιστοί στην προάσπιση των Εθνικών συμφερόντων και την ευημερία του τόπου μας καθημερινώς αποδεικνύουν εμπράκτως αυτόν τον σκοπό.
ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

phgh:http://hellasforce.com/

Γερμανία: Αιχμές από βουλευτές του SPD και των Πρασίνων για το ρόλο του ΔΝΤ στο θέμα της Ελλάδας

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


Γερμανία: Αιχμές από βουλευτές του SPD και των Πρασίνων για το ρόλο του ΔΝΤ στο θέμα της Ελλάδας

Μετά τη νέα αποτυχία χθες των συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα, στο εσωτερικό της Γερμανίας έχουν ενταθεί οι επικρίσεις απέναντι στη σκληρή στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Κυρίως οι Γερμανοί Πράσινοι κατηγορούν το ΔΝΤ ότι επιθυμεί να επιβάλει στην Αθήνα την άποψή του για την οικονομική πολιτική. Όμως κριτική ασκείται και από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
«Έχω την εντύπωση ότι πλέον το ζήτημα δεν είναι αν η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει ένα λογικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα, αλλά αν εφαρμόζει τις πολιτικο-οικονομικές απόψεις του ΔΝΤ», δήλωσε ο ειδικός επί των οικονομικών θεμάτων των Πρασίνων Γκέρχαρντ Σικ.
«Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε μια δημοκρατία», πρόσθεσε. «Παραμένει απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων με ποιο τρόπο θα εξυγιανθεί το κράτος τους», υπογράμμισε.
Η επικεφαλής της επιτροπής Θεμελιωδών Αξιών του SPD Γκεζίνε Σβαν κατήγγειλε χθες το βράδυ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον γερμανικό σταθμό ARD τη «νεοφιλελεύθερη» στάση του ΔΝΤ.
Κατά τη γνώμη της, η στάση του Ταμείου είναι εντελώς λανθασμένη, διότι δεν δίνει καμία ευκαιρία σε διαφορετικές οικονομικές απόψεις, όπως αυτές που έχουν οι Έλληνες. Η γνωστή πολιτική επιστήμονας εκτιμά ότι οι συνεχιζόμενες επικρίσεις των ελληνικών προτάσεων είναι πολιτικά υποκινούμενες.
Από την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση ζητεί από την Αθήνα να προχωρήσει με τις διαπραγματεύσεις και επιμένει ότι σε αυτές θα πρέπει να εξακολουθήσει να συμμετέχει το ΔΝΤ.
Παρόλα αυτά καταγγέλλει τις διαφωνίες μεταξύ των θεσμών και επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ θα πρέπει να συμφωνούν. «Πιστεύουμε ότι οι θεσμοί έχουν υποχρέωση να καταλήξουν σε μια κοινή θέση», επεσήμανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης. Υπογράμμισε όμως ότι «δεν νοείται» μια λύση στην ελληνική κρίση χρέους χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου.


phgh:imerisia


Ολοι και όλα είναι σε οριακή κατάσταση - Η αγωνία, ο εκνευρισμός, οι φόβοι στις Βρυξέλλες (φωτογραφίες)

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ


Ολοι και όλα είναι σε οριακή κατάσταση - Η αγωνία, ο εκνευρισμός, οι φόβοι στις Βρυξέλλες (φωτογραφίες)

«Η ελληνική πλευρά παρέμεινε σταθερή στις προτάσεις της οι οποίες και είχαν αναγνωριστεί ως βάση συζήτησης πριν από λίγες ημέρες. Οι προτάσεις εξειδικεύθηκαν και κατατέθηκαν στους θεσμούς και θα κατατεθούν και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελούν δε μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ηςΦεβρουαρίου.
H ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει υπευθυνότητα και βούληση για λύση. Τώρα είναι ώρα που κρίνεται η υπευθυνότητα και η βούληση του καθενός».
Αυτή είναι η ενημέρωση που έκανε το Μέγαρο Μαξίμου ενόσω οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ο μαραθώριος στις Βρυξέλλες συνεχίζεται. Μάλιστα, μέσα στο Eurogroup υπήρξαν έντονες διαφωνίες από υπουργούς Οικονομικών οι οποίοι έλεγαν ότι δεν μπορούν να συζητήσουν επί δύο κειμένων και θα πρέπει οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε ένα κείμενο το οποίο θα γίνει αντικείμενο περαιτέρω διαπραγμάτευσης.
Ολοι και όλα είναι σε οριακή κατάσταση - Η αγωνία, ο εκνευρισμός, οι φόβοι στις Βρυξέλλες (φωτογραφίες)
Σε κάθε περίπτωση το σκληρό μπρα ντε φερ συνεχίζεται με την ελληνική κυβέρνηση να ρίχνει ξανά το μπαλάκι στους δανειστές ώστε αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Οι διαπραγματεύσεις είναι οριακές και οι επόμενες ώρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Αξιοσημείωτες πάντως των σκληρών παζαριών που γίνονται, των κουραστικών διαβουλεύσεων και του εκνευρσμού που υπάρχει σε όλους, είναι οι φωτογραφίες από τις Βρυξέλλες. Μέσα σε τόσο λίγες ώρες η ελληνική αποστολή έχει καταγράψει χιλιόμετρα και η αγωνία τόσο του πρωθυπουργού όσο και των συνεργατων του έχει φτάσει στο κατακόρυφο.
Ολοι και όλα είναι σε οριακή κατάσταση - Η αγωνία, ο εκνευρισμός, οι φόβοι στις Βρυξέλλες (φωτογραφίες)
Τι έγινε χθες
Δίχως να βγει «λευκός καπνός» ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα ο δεύτερος γύρος συνομιλιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μάριο Ντράγκι, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές Ελλάδας - θεσμών και να «κλειδώσει» η συμφωνία.
Γύρω στις 10 (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε ο νέος γύρος διαβουλεύσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από την έναρξη του σημερινού Eurogroup. Από τις 7 το πρωί είχαν προηγηθεί οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων, οι οποίες σύμφωνα με κοινοτική πήγη ήταν "εποικοδομητικές".
Ολοι και όλα είναι σε οριακή κατάσταση - Η αγωνία, ο εκνευρισμός, οι φόβοι στις Βρυξέλλες (φωτογραφίες)
Μετά τις 2 ξεκίνησε και το Eurogroup, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε εσπευσμένα.
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι οι δανειστές είπαν στον κ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα θα μείνει μόνη της από την 1η Ιουλίου, δίνοντας στις συζητήσεις τελεσιγραφικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της, όπως επίσης και το ΔΝΤ το οποίο επιμένει στη σκληρή πρότασή του.
Στη μεταμεσονύκτια συνάντηση συμμετείχε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, o Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ λίγο αργότερα προσήλθε στις συνομιλίες και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Ολοι και όλα είναι σε οριακή κατάσταση - Η αγωνία, ο εκνευρισμός, οι φόβοι στις Βρυξέλλες (φωτογραφίες)
Η πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κράτησε πάνω από έξι ώρες - και ήταν επίσης χωρίς αποτέλεσμα.
Όπως τόνισαν κυβερνητικές πηγές, μετά τον πρώτο γύρο συνομιλιών, οι δυό πλευρές συμφώνησαν ότι... διαφωνούν, ωστόσο πρόσθεσαν ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν. Η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει στην κατεύθυνση που κινείται η νέα πρόταση που κατέθεσαν σήμερα οι θεσμοί, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «βαρβαρότητες» τις νέες προτάσεις των δανειστών.
Το ναυάγιο στις 6ωρες διαπραγματεύσει επιβεβαιώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ χθες όπου και οι δύο πλευρές εξήλθαν από το κτίριο που γίνονται οι συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα. Το Eurogroup που ξεκίνησε με καθυστέρηση, μέσα σε κλίμα εκνευρισμού, δεν κράτησε ούτε 50 λεπτά καθώς δεν υπήρχε κανένα κείμενο για συζήτηση.
Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός συγκάλεσε μίνι υπουργικό στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή και το Π. Καμμένου που ήταν στη βελγική πρωτεύουσα για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Λίγο μετά τις 12 χθες τη νύχτα ξεκίνησε ο νέος γύρος με τους εκπροσώπους των Θεσμών για να καταλήξει και αυτός σε αδιέξοδο.
Το μήνυμα, πάντως, ήταν σαφές, καθώς, οι υπουργοί έδωσαν τελεσίγραφο σε όλες τις πλευρές για κατάθεση κειμένου συμφωνίας μέχρι αύριο 12 (ώρα Ελλάδας).
Δηλώσεις έκανε και ο Πιερ Μοσκοβισί τονίζοντας «Η συμφωνία είναι ακόμα πιθανή. Οι Θεσμοί έχουν απόλυτα κοινή θέση».

phgh:imerisia

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΤΔ «Φούντωσαν» τα σενάρια μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Παυλόπουλου



Για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Η ενημέρωση έγινε με τηλεφωνική επικοινωνία το μεσημέρι της Πέμπτης και ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια επικράτησε αναστάτωση καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν την τηλεφωνική επικοινωνία με τις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες και το αδιέξοδο. Κάποιοι άφηναν να εννοηθεί ότι η επικοινωνία μπορεί να έγινε προκειμένου να διευθετηθούν ορισμένα διαδικαστικά ως προς την ψήφιση της συμφωνίας (αν υπάρξει θετική κατάληξη). Μιας συμφωνίας η οποία πρέπει να περάσει από τη Βουλή με ταχύτατες διαδικασίες, γεγονός που έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πιο... ευφάνταστοι δεν απέκλειαν τα σενάρια πρόωρων εκλογών ή την σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών όταν η ομάδα διαπραγμάτευσης επιστρέψει από τις Βρυξέλλες. Αλλωστε, χθες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να πάει η κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές στις 2 Αυγούστου σε περίπτωση που δεν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές ή αν αυτή η συμφωνία είναι επώδυνη για τη χώρα.
Το ΑΠΕ επανήλθε στο θέμα επικαλούμενο «ασφαλεις πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες ο ΠτΔ εξέφρασε τη σταθερή στήριξή του στη διαπραγματευτική προσπάθεια του πρωθυπουργού.

phgh:imerisia

ΤΟ ΔΝΤ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ


Υποπτα εσωτερικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας από το Ταμείο! Το μόνο που δεν ζητά είναι να συγκεντρωθούν όλοι οι άνδρες στην πλατεία
Παρασκήνιο που φαίνεται ότι συνδέεται ακόμη και με ύποπτα εσωτερικά παιχνίδια στη χώρα μας κρύβουν οι νέες βάρβαρες αξιώσεις του ΔΝΤ, ακόμη και στο παρά ένα, προκειμένου να συναινέσει στην επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές. Αυτή η διάχυτη αίσθηση ενισχύεται, μάλιστα, από συγκεκριμένες πληροφορίες για επαφές και υπόγειες συνεννοήσεις, με σκοπό να δημιουργηθεί αδιέξοδο και να δρομολογηθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και ενδεχομένως αλλαγή κυβέρνησης...

Το γεγονός ότι προκλήθηκε ξαφνική εμπλοκή την ώρα που όλα προιωνίζονταν επιτέλους συμφωνία ανέβασε το θερμόμετρο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι ενδεικτικό ότι ίδιος ο κ. Τσίπρας, λίγο πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, θέλησε να στείλει μήνυμα στους συνομιλητές του και μέσω συνεργατών του έκανε τη δήλωση ότι «αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει: Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα». Φρόντισε επίσης να σημειώσει ότι «η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά!»

Συμφέροντα
Ο κ. Τσίπρας φέρεται ότι ενημέρωσε γι' αυτά τα διατλαντικά παιχνίδια και τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γιούνκερ.
Οπως ανέφεραν, μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη, μετά την υπαινικτική αναφορά σε «συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα» δεν αποκλείεται να υπάρξει, αναλόγως των εξελίξεων, κλιμάκωση, με ανοιχτή καταγγελία όσων υποκινούν αλλά και συμπράττουν σε αυτή την κατάσταση. Τούτου δοθέντος, η στάση του ΔΝΤ -το οποίο, μάλιστα, φάσκει και αντιφάσκει- δεν αποδίδεται μόνο στον οικονομικό σαδισμό του. Στο Ταμείο καταλογίζεται ότι κορυφαία στελέχη του βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με ισχυρά οικονομικά (και μιντιακά) συμφέροντα της χώρας μας, που έχουν κάθε λόγο να θέλουν το πλήρες «τσαλάκωμα» της σημερινής κυβέρνησης προκειμένου είτε να γονατίσει και να συνθηκολογήσει και μαζί τους, στο εσωτερικό, είτε να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει σύντομα την εξουσία.

Διαπλοκή
Ακόμη κι αν αυτή δεν είναι η μοναδική αιτία των εξοντωτικών πιέσεων, αποτελεί γεγονός ότι οι στενές σχέσεις της εγχώριας διαπλοκής, της λεγόμενης «τρόικας εσωτερικού», είχαν αναπτυχθεί από τα προηγούμενα χρόνια με τον μόνιμο αντιπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ολλανδό Μπομπ Τράα, ο οποίος είχε εγκατασταθεί σε ένα ακριβοπληρωμένο φρούριο στη Φιλοθέη, απ' όπου συντόνιζε όλες τις βρόμικες κινήσεις του. Ο Τράα, μετά την αποχώρησή του από την Αθήνα, άρχισε τις μπίζνες με ξένες εταιρίες που ενδιαφέρονται για τις αποκρατικοποιήσεις στη χώρα μας, συνεχίζοντας να αποτελεί τον σύνδεσμο ελληνικών οικονομικών και μνημονιακών συμφερόντων με τα ισχυρά κέντρα επιρροής εντός του ΔΝΤ...

Ο πόλεμος αυτός θυμίζει σε αρκετούς -τηρουμένων των αναλογιών- και όσα είχαν συμβεί μετά το 2004 στην υπόθεση του βασικού μετόχου, όταν η τότε κυβέρνηση δέχθηκε λυσσαλέα υπονόμευση μέσω Ευρώπης, αλλά με εσωτερική υποκίνηση από τους επονομαζόμενους «νταβατζήδες»
Ρέντσι: Στην Ε.Ε. κάποιοι μας πιέζουν για Grexit
Κάποιοι στην Ευρώπη όχι μόνο συζητούν, αλλά πιέζουν για Grexit. Ξεκάθαρος όσο ποτέ, ο Ματέο Ρέντσι προέβη σε αυτή τη δήλωση-σοκ λίγες ώρες πριν από το Eurogroup για την Ελλάδα και παραμονές της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ιταλικό Κοινοβούλιο, δήλωσε πως «η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που θα κάνει το παν για να τη βοηθήσει, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία». «Οι Ελληνες πρέπει να γνωρίζουν, και το λέμε με φιλική στοργή και την εγγύτητα όσων γνωρίζουν τις δυσκολίες του ελληνικού λαού, ότι υπάρχει και μια ισχυρότατη πίεση για να χρησιμοποιηθεί αυτό το παράθυρο που ανοίγεται ώστε να κλείσουν οριστικά οι λογαριασμοί με την Ελλάδα και να αποκλειστεί από την ευρωζώνη» προειδοποίησε και πρόσθεσε ότι η στάση αυτή υιοθετείται κυρίως από χώρες που εισήλθαν πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και «θεωρούν αναγκαίο να δοθούν απαντήσεις».

Ο ίδιος τόνισε τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που έχει η Αθήνα έως το τέλος του μήνα για να αποτραπεί πιθανή χρεοκοπία. Ο Ματέο Ρέντσι εξήγησε ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας «είναι πιθανόν να μην ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, διότι η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα».


phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Ιδού το προσχέδιο των δανειστών: Προβλέπει εξαθλίωση, πόνο και αμυντική "γύμνια"


Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο η πρόταση των δανειστών που κατατίθεται σήμερα στο Eurogroup. Δέχονται ΦΠΑ τριών "ταυτοτήτων" και αυτή είναι η πρώτη φορά που το δέχονται.
Σύμφωνα με το κείμενο, το νέο σύστημα
ΦΠΑ θα εφαρμοστεί από 1η Ιουλίου με στόχο να εισπραχθεί το 1% του ΑΕΠ.
Στο 23% πηγαίνουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering.
Στο 13% εντάσσονται βασικά τρόφιμα, ενέργεια (λογαριασμοί ΔΕΗ και φυσικού αερίου και νερό).
Στο 6% τα φάρμακα, βιβλία και θέατρα. Επιμένουν, επίσης, στην κατάργηση των εξαιρέσεων των νησιών όσον αφορά το ΦΠΑ.
Σε περίπτωση αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, θα υπάρξει αναπροσαρμογή των φόρων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το 2015 και το 2016 θα εισπραχθούν 2,65 δισ. από το φόρο ακινήτων.
Στην τρίτη σελίδα γίνεται αναφορά στο συνταξιοδοτικό. Γίνονται ορισμένες παραχωρήσεις στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ η πρόταση σε πολύ μεγάλο βαθμό διατηρεί τις απαιτήσεις των δανειστών για περικοπή των πρόωρων συντάξεων και τη γρήγορη αύξηση των ορίων ηλικίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο που εστάλη στους υπουργούς Οικονομικών, η Αθήνα θα διασφαλίσει ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα φτάσει στα 67 έως το 2022 πολύ πιο γρήγορα, δηλαδή, από ότι είχε ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Αρχικά, η Αθήνα ζητούσε τα όρια να αυξηθούν έως το 2036 αλλά το σχέδιο που υποβλήθηκε τη Δευτέρα από τον Αλέξη Τσίπρα έλεγε ότι αυτό να συμβεί μέχρι το 2025.
Υπάρχει όμως και μια σημαντική υποχώρηση από τους δανειστές στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού παρατηρεί ο Spiegel. Οι δανειστές έχουν προσπαθήσει να πετύχουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ το αργότερο μέχρι το 2017. Η Αθήνα ζητούσε κατάργηση μέχρι το 2020.
Το νέο σχέδιο χωρίζει τη διαφορά και συνεχίζει μέχρι το Δεκέμβριο του 2019. Η κατάργηση θα ξεκινήσει άμεσα με το 20% των δικαιούχων να χάνουν τα προνόμια μόλις περάσει η νομοθεσία.
Κατατέθηκε και η ελληνική πρόταση στο Eurogroup, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστριάς, κ. Σέλινγκ, και είναι η τελική. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για ολική ρήξη με τους δανειστές αν συνεχίσουν να επιμένουν στη "θανάτωση" του ελληνικού λαού.
Όλα αυτά ενώ στις Βρυξέλλες οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) ζητούν απέγνωσμένα να μπουν σε "κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης". Τη σχετική πρόταση την υπέβαλλε ο - ποιος άλλος; - πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς και το μόνο που κερδίζει - για την ώρα είναι ... άφθονο γέλιο από τα κυβερνητικά στελέχη.
Ο ανταποκριτής του defencenet.gr που συζήτησε με δύο κυβερνητικά στελέχη στις Βρυξέλλες την πρόταση Σαμαρά εισέπραξε χαμόγελα στη μία περίπτωση και την ατάκα"Νάσαι καλά, μ'έκανες και γέλασα μετά από μια τόσο δύσκολη μέρα".
Στην Αθήνα δημοσιοποιήθηκε η θέση άλλου - ανώνυμου - κυβερνητικού στελέχους που αναφέρεται σε αυτό ακριβώς που αποκάλυψε το defencenet.gr, ένα πολιτικό πραξικόπημα: "Κάποια κέντρα επεξεργάζονται σενάρια εκτροπής και ελπίζουμε ότι οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που βρίσκονται όλες κατά σύμπτωση στις Βρυξέλλες, να μην ανταποκριθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει νέα Ιουλιανά".
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση όπως εξελίσσεται δείχνει ρήξη. Και πολύ δύσκολα θα ανατραπεί. Οι δανειστές "θέλουν το κεφάλι" του Α.Τσίπρα και τη λήξη του "αριστερού πειράματος" για να στείλουν ένα μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη "Τι παθαίνουν όσοι αντιστέκονται"... 
Σε ενημερωτικό non-paper που κυκλοφόρησε η κυβέρνηση αναφέρεται ότι:
"Η ελληνική πλευρά παρέμεινε σταθερή στις προτάσεις της οι οποίες και είχαν αναγνωριστεί ως βάση συζήτησης πριν από λίγες ημέρες. 
Οι προτάσεις εξειδικεύθηκαν και κατατέθηκαν στους θεσμούς και θα κατατεθούν και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. 
Αποτελούν δε μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
H ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει υπευθυνότητα και βούληση για λύση. Τώρα είναι ώρα που κρίνεται η υπευθυνότητα και η βούληση του καθενός".
Πρακτικά εμπεδώνει την εικόνα του χάσματος και της επικείμενης τελικής ρήξης...
Στις 12.50 ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Τσίπρα, Λαγκάρντ, Γιούνκερ και Ντράγκι, οι οποίοι κατέληξαν σε ένα προσχέδιο το οποίο οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν ως «εφικτό σχέδιο», το οποίο θα μπορούσε να περάσει ως συμφωνία και θα παρουσιαστεί στο Eurogroup.
Σε λίγη ώρα ξεκινάει το Eurogroup και εκεί οι δύο πλευρές θα εμφανιστούν με τις δικές τους προτάσεις. 
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το έγγραφο περιλαμβάνει ό,τι είναι εφικτό να συμφωνηθεί με βάση την εκτίμηση των θεσμών (feasibility blueprint).
Το έγγραφο αυτό πρόκειται να παρουσιαστεί στο Eurogroup, με στόχο να υπάρξει κείμενο εργασίας για τη συνεδρίαση.
Σημειώνεται ότι το κείμενο αυτό δεν έχει ακόμη πάρει τελικό πράσινο φως από την ελληνική πλευρά αλλά αποτελεί εκτίμηση των θεσμών για το τι είναι εφικτό να συμφωνηθεί.  
Παραχωρήσεις Κομισιόν
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει ένα μείγμα από τα παρακάτω:
  • μεταρρύθμιση του ΦΠΑ με στόχο έσοδα 1,8 % του ΑΕΠ,
  • στο ασφαλιστικό και
  • στα εργασιακά μια πιο μετριοπαθή νομοθεσία που θα προβλέπεται να εφαρμοστεί αργότερα  
  • κατάργηση των πρόωρων συντάξεων
  • σημεία ελάφρυνσης στη φορολογία των αγροτών και
  • τρεις μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων, που προέρχονται από το πακέτο που ήδη έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.
Η απόσταση που χωρίζει τα δύο μέρη πάντως, ανέρχεται σε πρόσθετα μέτρα 2,3 δισ. ευρώ που ζητούν εκείνοι (ενώ παράλληλα απορρίπτουν ως αμφιβόλου αποδόσεως και μια σειρά μέτρων για εξοικονόμηση 6 δισ. ευρώ που προτείνει η κυβέρνηση) και συγκεκριμένα:

- 700 εκατ. ευρώ από το ΦΠΑ:
Η ελληνική πρόταση φέρνει στα κρατικά ταμεία 680 εκατ. φέτος και 1,360 δισ. το 2016, δηλαδή συνολικά 2 δισ. ευρώ. Οι δανειστές ζητούν μέτρα για έσοδα 900 εκατ. ευρώ και 1,8 δισ. το 2016, δηλαδή συνολικά 2,7 δσ. ευρώ (ή συνολικά 700 εκατ. ευρώ επιπλέον).
Πώς θα βγουν αυτά;
α) Η πρόταση των δανειστών απαιτεί και αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση 23%. Η κυβέρνηση λέει πως δίνει μάχη να το αποφύγει, αλλά στο ελληνικό κείμενο η εστίαση δεν κατανομαζόταν ρητώς στα αγαθά και υπηρεσίες που θα μείνουν στο 13%. Μάλιστα, έλεγε πως «θα υπάρξει ένας μειωμένος συντελεστής 13%, όπου θα υπάγεται μια περιορισμένη (limited) ομάδα προϊόντων που περιλαμβάνουν την ενέργεια, βασικά τρόφιμα, catering και τα ξενοδοχεία. Θα υπάρξει επίσης, ένας υπερμειωμένος συντελεστής 6% για τα φάρμακα και τα βιβλία». Άρα, είτε η κυβέρνηση εξ αρχής δεν εξαιρούσε την εστίαση, είτε υπήρχε μία «ασάφεια» που οι θεσμοί θέλησαν να τη λύσουν ...επιβάλλοντας οι ίδιοι  το μέτρο. Από το ΦΠΑ 23% στην εστίαση υπολογίζονται 200 εκατ. ετησίως ή 300 εκατ. στον ενάμισι χρόνο έως το τέλος του 2016.
β) οι δανειστές ζητούν ΦΠΑ 13% μόνο για να τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα και 23% για όλα τα υπόλοιπα. Η κυβέρνηση, αντιθέτως, θέλει να κάνει διάκριση σε «βασικά» και «μη βασικά» που θα τα ορίσει η ίδια. Με βάση την πρόταση των δανειστών, στο 13% θα μείνει μόνο το νωπό κρέας, τα χύμα όσπρια και τα νωπά λαχανικά. Όλα τα συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα  θα μεταφερθούν στο 23%, δηλαδή και το λάδι και το γάλα ακόμα.
γ) αυξήσεις 45% του ΦΠΑ στα νησιά: σε αυτό συμφωνούν και τα δύο μέρη, που προτείνουν κατάργηση της έκπτωσης 30% που ισχύει για το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου μόνο και «κοστίζει» 347 εκατ. ευρώ το χρόνο (δηλαδή 520 εκατ. ευρώ έως τέλους του 2016).
Οι δανειστές απορρίπτουν, όμως. την πρόταση για να θεσπιστούν ειδικές φοροαπαλλαγές για τους νησιώτες, προκειμένου να μην τους επιστραφούν περί τα 50-100 εκατ. ευρώ το χρόνο (ή περίπου 75-200 εκατ. έως τέλος του 2016), όπως σχεδίαζε η κυβέρνηση.
-  Πρόσθετοι φόροι 1 δισ. ευρώ έως το 2016:
Σε τουλάχιστον 300 εκατ. επιπλέον για φέτος και άλλα 700 για το 2016 αντιστοιχούν τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, όπως:
α) Εισφορά Αλληλεγγύης: Το ΔΝΤ ζητά αύξησή της (με κατάργηση της έκπτωσης του 30%) όχι μόνο για τους φορολογούμενους με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, αλλά και για όλους τους υπολοίπους με εισόδημα από 12.000-30.000 ευρώ, που είναι και πολλαπλάσιοι στον αριθμό.   
β)  Διπλάσια προκαταβολή φόρου: Το ΔΝΤ ζητά αύξηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις προσωπικές εταιρίες. Επιπλέον, ζητά και αύξηση της προκαταβολής από το 80% στο 100% για τις Ανώνυμες Εταιρίες.
γ) Φορολογία επιχειρήσεων: το ΔΝΤ ζητά μικρότερη αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων, αλλά η διαφορά είναι μάλλον ανεπαίσθητη μέσα στο τσουνάμι των επιβαρύνσεων που έρχεται. Από το 26% που είναι σήμερα, το ΔΝΤ προτείνει ο συντελεστής φορολογίας να ανέβει στο 28% και όχι στο 29% που πρότεινε η ελληνική πλευρά.

δ) Κατάργηση φοροαπαλλαγών για αγρότες: το ΔΝΤ ζητά να φορολογούνται χωρίς καμία έκπτωση τα αγροτικά καύσιμα και οι επιδοτήσεις.
ε) για τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ με έσοδα 2,65 δισ. υπάρχει σύμπτωση απόψεων. Η ελληνική πλευρά δεσμεύεται γραπτώς ότι θα αυξήσει και τους συντελεστές, αν μειωθούν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.
- Περικοπές δαπανών 600 εκατ. ευρώ:
α) Αμυντικές δαπάνες:  το ΔΝΤ ζητά διπλάσια μείωση των αμυντικών δαπανών κα εξοπλιστικών προγραμμάτων, κατά 400 εκατ. ευρώ αντί για 200 εκατ. ευρώ που προβλέπει το ελληνικό σχέδιο.
β) κατάργηση του ΕΚΑΣ και αντικατάσταση του στα τέλη του 2017 από το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα. Από τα περίπου 750 εκατ. ευρώ που κοστίζει στον κρατικό πρϋπολογισμό το ΕΚΑΣ, τουλάχιστον τα 500 εκατ. ευρώ θα πρέπει (σύμφωνα με παλαιότερη πρόταση των δανειστών) να διατεθούν για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Αυτό σημαίνει πως θα εξοικονομούνται ετησίως περίπου 200 εκατ. ευρώ.

- Συντάξεις και Εισφορές
Οι θεσμοί ζητούν:
α) Παρακράτηση εισφοράς «υπέρ Υγείας» στις συντάξεις 6% αντί 5% που πρότεινε η κυβέρνηση
β) Κατάργηση πρόωρων συντάξεων από την 1η Ιουλίου και σταδιακά έως το 2022 αντί από 1ης Οκτωβρίου και έως το 2015 που πρότεινε η κυβέρνηση.
 γ) Να μην εξαιρούνται από σύνταξη στα 67 (ή μειωμένη στα 62) όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, παρά μόνον οι εργαζόμενοι με βαρέα και οι γονείς παιδιών με αναπηρίες.
δ) Ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν το κόστος για τις αποφάσεις που βγάζουν άκυρες τις προηγούμενες μειώσεις στις συντάξεις.
ε) διατήρηση της μείωσης των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων, αντί αύξησής τους που πρότεινε η κυβέρνηση.
Κυβερνητική πηγή υποστήριξε πως υπάρχει ένα κείμενο, το οποίο είναι κοντά στην ελληνική πρόταση, ωστόσο Αθήνα και εταίροι δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία.
Μάλιστα, η ίδια πηγή ανέφερε πως η κατάσταση δεν είναι καλή και ότι τα πράγματα είναι χειρότερα απ' ότι χθες. Πρόσθεσε δε, ότι η ελληνική αντιπροσωπεία θα πάει στο Eurogroup για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις.      
Τα ξένα πρακτορεία διαψεύδουν ότι θα υπάρξει «take it or leave it» τελεσίγραφο από την Ευρώπη και μεταδίδουν ότι πιθανόν να υπάρξει νέο Eurogroup, εκτός από αυτό που συνεδριάζει το μεσημέρι, το Σάββατο. Ο κ. Σέλινγκ δήλωσε ότι το πραγματικό deadline είναι για αυτή την Κυριακή.
Και οι θεσμοί έστειλαν τις δικές τους προτάσεις στο Eurogroup, όπως μεταδίδει το μεσημέρι της Πέμπτης το γερμανικό πρακτορείο MNI. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τη συνάντηση στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες της εξαμερούς μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, των επικεφαλής των τριών θεσμών, του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ. Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο MNI πως οι συζητήσεις είναι πολύ δυσκολες για όλες τις πλευρές.
Νωρίτερα, οι Financial Times έγραφαν ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν πετύχει συμφωνία στη συνάντηση με τους δανειστές, τότε στο Eurogroup στις 2 το μεσημέρι θα κατατεθεί το δικό τους σχέδιο. Μάλιστα, ο αρθρογράφος της εφημερίδας, Peter Spiegel, σχολιάζει χαρακτηριστικά: Η ώρα του «take it or leave it» πλησιάζει.

phgh:http://greeknation.blogspot.gr/