Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Επέμβαση των ισραηλινών Αρχών στο Όρος του Ναού – Φανατικοί ούρλιαζαν για ιερό πόλεμο


Επέμβαση των ισραηλινών Αρχών στο Όρος του Ναού – Φανατικοί ούρλιαζαν για ιερό πόλεμο
Ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν το πρωί της Κυριακής στοΤέμενος Αλ Ακσά, στο Όρος του Ναού στα Ιεροσόλυμα, για να απομακρύνουν φανατικούς μουσουλμάνους που είχαν οχυρωθεί μέσα ώστε να εμποδίσουν Εβραίους προσκυνητές να ανέβουν στο Όρος και να θρηνήσουν όπως είναι το εβραϊκό έθιμο για την εθνική ημέρα πένθους «Tisha B’Av», η οποία είναι σήμερα Κυριακή, τις συμφορές που υπέστησαν ως έθνος και κυρίως για την καταστροφή του Πρώτου και Δεύτερου Ναού στα Ιεροσόλυμα.

Η εβραϊκή αστυνομία αποφεύγει να εισέρχεται στο Τέμενος Αλ Ακσά και κατά προέκταση στο Όρος του Ναού όπου κάποτε ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων και τώρα δεσπόζει στη θέση του ο μουσουλμανικός Θόλος του Βράχου και παραδίπλα το τέμενος Αλ Ακσά.
Αν και είναι ο ιερότερος τόπος των Εβραίων, το Όρος του Ναού θεωρείται μουσουλμανικός ιερός χώρος όπου μόνο οι μουσουλμάνοι μπορούν να προσεύχονται.
Οι φανατικοί μουσουλμάνοι ταμπουρώθηκαν μέσα στα τζαμιά λόγω της άφιξης κατά τη διάρκεια της νύχτας Εβραίων προσκυνητών που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί που ήταν κάποτε χτισμένος ο Ναός των Εβραίων. 
Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter βλέπετε τους Εβραίους προσκυνητές να πορεύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Όρος του Ναού:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας «μασκοφόροι ταραξίες άρχισαν να πετούν πέτρες και βλήματα από το εσωτερικό του τεμένους προς τους αστυνομικούς, από τους οποίους μερικοί τραυματίστηκαν. Για να αποτροπεί η κλιμάκωση της έντασης και ταραχές, η αστυνομία εισήλθε μόλις μερικά μέτρα μέσα στο τζαμί και έκλεισε τις πόρτες του, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη».

mousoulmanoi_ierosolymaΦανατικοί μουσουλμάνοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στον ιερό χώρο, παρά τις προσπάθειες της ισραηλινής Αστυνομίας να τους συγκρατήσει. Στη φωτογραφίες βλέπετε έναν ισραηλινό αστυνομικό να προσπαθεί να σταματήσει το πλήθος των μουσουλμάνων.

Το Όρος του Ναού, που οι κατακτητές μουσουλμάνοι αποκαλούν Πλατεία των Τζαμιών περιλαμβάνει τον Θόλο του Βράχου, στο σημείο που ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων, και το Τέμενος Αλ Ακσά.
Για τους μουσουλμάνους είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος του Ισλάμ, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα, επειδή από εκεί -υποτίθεται- ο Προφήτης Μωάμεθ αναλήφθηκε στον ουρανό συνοδευόμενος από τον αρχάγγελο Γαβριήλ.
ierosolyma2
Το Όρος του Ναού είναι για τους Εβραίους ό,τι για τους Έλληνες η Ακρόπολη των Αθηνών και ο Εβραϊκός Ναός ό,τι ο Παρθενώνας.
Φανταστείτε το τζαμί που είχε χτιστεί από τους Τούρκους στη μέση του Παρθενώνα, την περίοδο της οθωμανικής κατοχής, να μην είχε γκρεμιστεί μετά την απελευθέρωση και σήμερα η Ακρόπολη να θεωρούνταν μουσουλμανικός τόπος λατρείας στον οποίο θα απαγορεύονταν να είχαν πρόσβαση οι Έλληνες. Αυτό περίπου συμβαίνει με το Όρος του Ναού στα Ιεροσόλυμα.
Εβραίοι προσκυνητές είχαν ανακοινώσει εδώ και ημέρες ότι σκόπευαν σήμερα Κυριακή, στις 11.00 το πρωί (τοπική ώρα) να πορευτούν προς το Όρος του Ναού ζητώντας η «ακρόπολη της Σιών» να επιστρέψει στην κατοχή των Εβραίων και να πάψει να είναι μουσουλμανικός τόπος λατρείας.
Οι ίδιοι επίσης ζητούσαν να ανοικοδομηθεί ο Ναός των Ιεροσολύμων.

Οι μουσουλμάνοι απειλούσαν με τζιχάντ – ιερό πόλεμο

Η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής προειδοποίησε την Παρασκευή ότι μεθοδεύονται νέες προσπάθειες «εξτρεμιστών εποίκων» με την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ισραήλ να «μπουκάρουν» στο Όρος του Ναού, κατά τη διάρκεια της εθνικής ημέρας πένθους των Εβραίων και να «μολύνουν» τον ιερό τόπο με την παρουσία τους.
Οι μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι εάν οι Εβραίοι προσευχηθούν στο Όρος του Ναού, εκεί που κάποτε ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων και τώρα βρίσκεται το τζαμί Θόλος του Βράχου, θα είναι πράξη βεβήλωσης του μουσουλμανικού τεμένους, παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το τζαμί είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια του Ναού του Ισραήλ.
Λάδι στη φωτιά έριξε και το Ύπατο Συμβούλιο για τις Ισλαμικές Θρησκευτικές Αποφάσεις, με επικεφαλής τον Μεγάλο Μουφτή των Παλαιστινίων, Σεΐχη Μοχάμεντ Χουσεΐν, το οποίο σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε την Παρασκευή αναφέρει ότι, οι «εξτρεμιστές Εβραίοι» που θα εισέλθουν στο συγκρότημα του τεμένους Αλ Ακσά στο Όρος του Ναού θα «μολύνουν» τον ιερό τόπο και ίσως προκαλέσουν ιερό πόλεμο (τζιχάντ).
Η ίδια ανακοίνωση εμφατικά επεσήμαινε ότι παρά την προσπάθεια των Ισραηλινών να «ιουδαιοποιήσουν» το Όρος, το οποίο αν και είναι ο ιερότερος τόπος του Ιουδαϊσμού, τα δικαιώματα λατρείας στο Όρος του Ναού τα έχουν αποκλειστικά οι μουσουλμάνοι.
Το Ύπατο Συμβούλιο των μουφτήδων απεύθυνε επίσης παγκόσμιο κάλεσμα στους Παλαιστίνιους και σε όλους τους μουσουλμάνους να σπεύσουν στα Ιεροσόλυμα από όπου κι αν βρίσκονται, για να σταματήσουν δυναμικά με κάθε τρόπο και μέθοδο την επιχειρούμενη βεβήλωση του Όρους του Ναού και να διατηρήσουν την «αγνότητα» της Ιερής Πόλης.
Αυτός ήταν και ο λόγος που φανατικοί μουσουλμάνοι ταμπουρώθηκαν μέσα στα τζαμιά, έτοιμοι να χύσουν αίμα για την πίστη τους.
Οι εβραϊκές Αρχές αντιλαμβανόμενες την επικινδυνότητα της κατάστασης, με τους φανατικούς να έχουν ταμπουρωθεί στα τζαμιά και να ουρλιάζουν για ιερό πόλεμο, αποφάσισε να επέμβει και να τους μαζέψει πριν συμβούν χειρότερα.
Σε βίντεο από την Παρασκευή βλέπετε φανατικούς μουσουλμάνους με Κοράνια στα χέρια να φωνάζουν ρυθμικά το σύνθημα: «Θα προστατέψουμε τον Προφήτη μας Μωάμεθ με ό,τι διαθέτουμε». Αυτές οι εικόνες είναι μέσα από το Όρος του Ναού.

Δείτε βίντεο και ρεπορτάζ στα αγγλικά από το φιλοπαλαιστινιακό PRESSTV:






phgh:http://greeknation.blogspot.gr/

 
  

Εβραίοι ζητούν την ανοικοδόμηση του Ναού τους στα Ιεροσόλυμα


Εβραίοι ζητούν την ανοικοδόμηση του Ναού τους στα ΙεροσόλυμαΤην Κυριακή είναι η εβραϊκή ημέρα μνήμης που ονομάζεταιTisha B’Av, κατά την οποία οι Εβραίοι θρηνούν για τις συμφορές που υπέστησαν ως έθνος και κυρίως την καταστροφή του Πρώτου και Δεύτερου Ναού στα Ιεροσόλυμα. Αυτή την Κυριακή Εβραίοι ακτιβιστές σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διακρίσεις εις βάρος των Εβραίων στο Όρος του Ναού, στα Ιεροσόλυμα, και να απαιτήσουν την οικοδόμηση του Τρίτου Ναού του Ισραήλ.
Εκεί που κάποτε ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων στα Ιεροσόλυμα, τώρα βρίσκεται το μουσουλμανικό τζαμί Θόλος ή Τρούλος του Βράχου.

Ο Θόλος του Βράχου βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Δεύτερου Ναού. Ο Θόλος του Βράχου κατασκευάστηκε από τους μουσουλμάνους μεταξύ του 689 και του 691 μ.Χ. Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές του Ισλάμ, ο Βράχος είναι το σημείο από το οποίο ο Προφήτης Μωάμεθ αναλήφθηκε στον ουρανό συνοδευόμενος από τον αρχάγγελο Γαβριήλ.
Αν και είναι ο ιερότερος τόπος των Εβραίων, στους Εβραίους δεν επιτρέπεται να προσευχηθούν πάνω στο Όρος του Ναού, για αυτό και προσεύχονται στο Τείχος των Δακρύων. Όλο το Όρος του Ναού αποτελεί αποκλειστικά μουσουλμανικό τόπο λατρείας.
Πολλοί Εβραίοι επιθυμούν όχι απλά να έχουν την ελευθερία να προσευχηθούν εκεί που ήταν κάποτε χτισμένος ο Ναός τους αλλά και προωθούν την ιδέα της ανοικοδόμησής του.
Για να καταλάβει ο Έλληνας αναγνώστης, το Όρος του Ναού είναι για τους Εβραίους ό,τι για τους Έλληνες η Ακρόπολη των Αθηνών και ο Εβραϊκός Ναός ό,τι ο Παρθενώνας.
Φανταστείτε το τζαμί που είχε χτιστεί από τους Τούρκους στη μέση του Παρθενώνα, την περίοδο της οθωμανικής κατοχής, να μην είχε γκρεμιστεί μετά την απελευθέρωση και σήμερα η Ακρόπολη να θεωρούνταν μουσουλμανικός τόπος λατρείας στον οποίο θα απαγορεύονταν να είχαν πρόσβαση οι Έλληνες. Αυτό περίπου συμβαίνει με το Όρος του Ναού στα Ιεροσόλυμα.
Εβραίοι ακτιβιστές, λοιπόν, σκοπεύουν την Κυριακή στις 11.00 το πρωί (τοπική ώρα) να διαδηλώσουν προς το Όρος του Ναού ζητώντας η «ακρόπολη της Σιών» να επιστρέψει στην κατοχή των Εβραίων και να πάψει να είναι μουσουλμανικός τόπος λατρείας.
Οι ίδιοι επίσης θα ζητήσουν να ανοικοδομηθεί ο Ναός των Ιεροσολύμων.
Όπως αντιλαμβάνεστε μια τέτοια διαμαρτυρία μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, αφού για τους μουσουλμάνους το Όρος του Ναού είναι ο ιερότερος τόπος τους μετά τη Μέκκα και δεν έχουν καμία διάθεση να τον επιστρέψουν στους Εβραίους, ενώ αποτελεί ένα από τα κεντρικά και θεμελιακά θέματα διαμάχης μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων.

Ιερουσαλήμ: ακτιβιστές καλούν στην «οικοδόμηση» του Τρίτου Ναού



TEMPLE
Το κίνημα του «όρους του Ναού» κάλεσε την Πέμπτη σε πορείακινητοποίηση για να εξορκίσει στην κυριολεξία την ισραηλινή κυβέρνηση να οικοδομήσει άμεσα τον Τρίτο Ναό μεταφέρει το ισραηλινό site Arutz7.

Την Κυριακή ο ισραηλινός λαός συγκεντρώνεται επ΄ευκαιρία της ημέρας του Tisha B’Av, θεσπισμένης από τους προφήτες για να κλάψει για την πτώση του πρώτου Ναού της Ιερουσαλήμ και του Σολομώντα.Γιορτάζει επίσης την ανάμνηση μιας σειράς από συμφορές που χτύπησαν το εβραικό λαό κατά τη διάρκεια της ιστορίας του.
Κατά το γεγονός οι οργανωτές έχουν την πρόθεση να ζητήσουν από ττην κυβέρνηση ισραηλινή να «καθαρίσει το άγιο όρος του Ναού από τους εχθρούς του Ισραήλ  » και να προχωρήσει στην ανέγερση άμεσα τουΤρίτου Ναού.
Αν και ο χώρος θεωρείται άγιος τόπος για τους εβραίους μόνο οι μουσουλμάνοι εξουσιοδοτούνται να προσευχηθούν σε αυτόν έπειτα από μια συμφωνία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας μετά το τέλος του πολέμου των 6 ημερών. Ένα « statu quo » που καμιά ισραηλινή κυβέρνηση δεν εύχεται προς το παρόν να προσβάλει [για την ώρα].(lemondejuif 23.7.15)
To Iσραήλ ξεκινάει από απόψε το βράδυ Σαββάτου να εορτάζει την οικοδόμηση των 2 πρώτων Ναών του Σολομώντα και δεκάδες χιλιάδες άτομα μεταβαίνουν στον Τοίχο των Δακρύων.
Channel 7, Ticha Be Av neuf ans, 25/07/15 20h26
Εξ αιτίας της γιορτής θα τηρηθούν εθιμοτυπικοί κανόνες και παραδόσεις όπως νηστείας και αποχής από τροφή και ποτό,απαγόρευση να φέρεις υποδήματα και η συνουσία. Σήμερα και άυριο θα προφέρονατι θρήνοι από όλες τις κοινότητες Ashkénazes, Séfarades, Yéménites κ.α(inn)





phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

3.000 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



010
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Η επίθεση αυτοκτονίας με πολλάθύματα που έγινε την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουλίου στο Suruç της νοτιοανατολικής Τουρκίας, φαίνεται πως είναι μια πρώτη γεύση από το τι μπορεί να επακολουθήσει από τις ζωντανές βόμβες των Τζιχαντιστών που περιμένουν εντολές για να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλη την τουρκική επικράτεια, σαν αντίποινα στους τούρκικους βομβαρδισμούς στις βάσεις τους στην Συρία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, η τουρκική μυστική υπηρεσία, ΜΙΤ, επέδωσε σχετική αναφορά στην τουρκική κυβέρνηση που προωθήθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο από τις ομάδες αυτοκτονίας των Τζιχαντιστών που υπολογίζονται στον αριθμό των 3.000 και που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας, όπως έγινε στο Suruç, με σαράντα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Για τον λόγο αυτό οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει αυτές τις μέρες έναν ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Τουρκία προσπαθώντας να εξαρθρώσουν τις εστίες των Τζιχαντιστών που αποτελούν πλέον ωρολογιακή βόμβα μέσα στην χώρα.
Φαίνεται πως η Τουρκία που επί πολύ καιρό ενίσχυε τους Τζιχαντιστές που τώρα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της, πληρώνει τώρα το αντίτιμο σ αυτής της ανεύθυνης πολιτικής με όλες τις συνέπειες ακόμα και για την ίδια την συνοχή της χώρας, ενώ παράλληλα και οι Κούρδοι του ΡΚΚ που κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την σφαγή στο Suruç, έχουν εξαπολύσει και αυτοί επιθέσεις σε πολλά μέτωπα στην νοτιοανατολική Τουρκιά.
Με λίγα λόγια ένας ανεπανάληπτος τουρκικός «μύλος» που εξελίσσεται με πολλά απρόοπτα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Οι Τούρκοι παρουσιάζουν στο Αρχηγείο Στόλου τους "την ελληνική σημαία που πήραμε στα Ίμια"



Image
Προκαλούν οι Τούρκοι στο Αρχηγείο του Στόλου τους με μιασημαία που ισχυρίζονται ότι πήραν από τα Ιμια, θέλοντας να δείξουν ότι δήθεν έκαναν και κέρδισαν πολεμική επιχείρηση!  Το θέμα αναδεικνύει από τουρκικής πλευρας η εφημερίδα Aksam που στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο: «Ο Στόλος άνοιξε τις πόρτες του στους δημοσιογράφους», γράφει ότι το Αρχηγείο του Στόλου με την ευκαιρία της εορτής του Τύπου της 24ης Ιουλίου, άνοιξε τις πόρτες του στους δημοσιογράφους. Οι δημοσιογράφοι - αναφέρει - επισκέφθηκαν και το Μουσείο του Αρχηγείου του Στόλου όπου υπάρχει, αναφέρει, και μία ελληνική σημαία που είχε ...εξασφαλιστεί κατά την κρίση των Ιμίων το 1996 καθώς επίσης και δύο τορπιλάκατοι της Εθνοφρουράς Κύπρου που εξασφαλίστηκαν κατά την «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο», όπως γράφει, την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974.

Καμία σημαία δεν πήραν οι Τούρκοι. Την ελληνική σημαία την πήραν τα “βατράχια” μας όταν διατάχθηκαν να αποχωρήσουν από τα Ίμια. Νωρίτερα υπουργοί στο ΚΥΣΕΑ είχαν προτείνει ως γνωστόν στον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Χρήστο Λυμπέρη να αφήσει την σημαία να την …πάρει ο αέρας.






phgh: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες χερσαίες τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα με Συρία - Μεταφέρουν μονάδες και από τον Εβρο...



Μεγάλες δυνάμεις συγκεντρώνει ο τουρκικός Στρατός στην μεθόριο με την Συρία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες στο ΓΕΕΘΑ ότι εκτελούνται ήδη εκτεταμένες ειδικές επιχειρήσεις βαθιά μέσα στο συριακό έδαφος. Οι εκτιμήσεις του ελληνικού ΓΕΕΘΑ είναι ότι ετοιμάζονται για χερσαία εισβολή στην Συρια προς δημιουργία μιας πλατιάς buffer zone, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα "εδαφικό πλαίσιο ασφαλείας" νότια των τουρκικών συνόρων και "να πετύχουν μ'ενα σμπάρο ... τρία τρυγόνια": Να εισβάλλουν στην Συρία και να αποκόψουν τμήμα του εθνικού της κορμού, να κτυπήσουν "στην καρδιά" τους Κούρδους της περιοχής που βοηθούν το ΡΚΚ και δεν είναι φίλα προσκείμενοι στην κυβερνηση του Ερμπίλ και τέλος να έχουν υπό έλεγχο τους φίλους, μεν, αλλά ανεξέλεγκτους, εν πολλοίς, ισλαμιστές του ISIS.
Μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες μονάδες, της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών (Kayseri), της 2ης Ταξιαρχίας Καταδρομών (Bolu), της 4ης Ταξιαρχίας Καταδρομών (Tunceli), πυραυλικά συστήματα της 58ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού (Polatli/Άγκυρα), πυροβολαρχίας με πυροβόλα Firtina της 1ης Στρατιάς που έχουν μεταφερθεί από τον Εβρο, μονάδες της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων Bordo Bereli, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς επίσης επιθετικά ελικόπτερα και μεταφορικά ελικόπτερα.
Ανάλογες πληφορορίες υπάρχουν για μετακίνηση ισχυρών μονάδων στην επαρχία Σιρνάκ. Η ουδέτερη ζώνη που σχεδιάζεται για το Σιρνάκ θα έχει μήκος  98 χιλιόμετρα  και 40 χιλιόμετρα πλάτος και θα  βρίσκεται μεταξύ της γραμμής Mare-Jarablus.
Στο μεταξύ εντείνονται οι δοκιμές αποδοχής νέων τουρκικής ανάπτυξης οπλικών συστημάτων: Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση ελέγχων αποδοχής πυραυλικών συστημάτων εμβέλειας 300 χλμ. το οποίο στην ουσία είναι το "κάλυμμα" για ανάπτυξη και παραγωγή πυραύλων εμβέλειας έως 2.500 χλμ..
Στις 14 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι αποδοχής του συστήματος Koral, το οποίο αφορά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα απόκτησης δυνατότητας ηλεκτρονικής υποστήριξης και ηλεκτρονικής επίθεσης εξ αποστάσεως με χερσαία μέσα.
Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός συστήματος ηλεκτρονικής υποστήριξης/κέντρου ακρόασης Koral ED και τεσσάρων συστημάτων ηλεκτρονικής επίθεσης/παρεμβολής Koral ET, εμβέλειας της τάξης των 100 χλμ, προς όφελος της επαύξησης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της τουρκικής Αεροπορίας.
Τον Μάιο στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης Denizkurdu 2015 χρησιμοποιήθηκαν τα UAV Karayel και ιδιαιτέρως τα τακτικά τύπου Bayraktar TB2. Περί τα 12 συνολικά UAV TB2 έχουν παραδοθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις).
Ο τουρκικές κινήσεις παρακολουθούνται πολύ προσεκτικά από το ΓΕΕΘΑ, αφού οι τακτικές που εφαρμόζει ο τουρκικός Στρατός, είναι νέες και πρωτοποριακές για τα δεδομένα της περιοχής και βέβαια δεν θα περιοριστούν στην Συρία, όταν έρθει η δύσκολη ώρα για την Ελλάδα...



phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ – ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 – ΒΙΒΛΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 - ΒΙΒΛΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ (ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ) ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ (;)

Έκτακτο: Εκτός νόμου το ΚΚΕ… (ΒΙΝΤΕΟ)


oukrania
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας απαγόρευσε στα τρία κομμουνιστικά κόμματα της χώρας την κάθοδο στις επερχόμενες τοπικές εκλογές.
Πρόκειται για παρατάξεις που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Στις τελευταίες εκλογές απέσπασαν περίπου το 4% των ψήφων.
Δείτε το βίντεο…


phgh:voice news


Εάν το κάνει αυτό ο Ερντογάν, Τουρκία τέλος…



Σύμφωνα με τον Μυτιληναίο, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται ότι συμφώνησαν στο εξής πολεμικό σχέδιο: Την εκκαθάριση της τουρκο-συριακής μεθορίου από το Ισλαμικό Κράτοςκαι τη δημιουργία εντός της επικράτειας της Συρίας μιας «ζώνης χωρίς τζιχαντιστές».
Αυτή η «ζώνη χωρίς τζιχαντιστές» θα βρίσκεται στη βόρεια Συρία, ή αλλιώς στο δυτικό Κουρδιστάν, Ροζάβα όπως ονομάζουν την περιοχή οι Κούρδοι, στην οποία η κουρδική αντίσταση ήδη είναι κυρίαρχη και επιθυμεί να ιδρύσει μια αυτόνομη εάν όχι ανεξάρτητη κουρδική επικράτεια.
Ο Ερντογάν επιθυμεί με αυτή τη «ζώνη» να εμποδίσει τους Κούρδους της Συρίας να ιδρύσουν ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στα νότια σύνορά του (βόρεια Συρία), στο λεγόμενο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας.
Ο φόβος του Ερντογάν για διχοτόμηση της Τουρκίας
Ο Ερντογάν γνωρίζει καλά ότι η Τουρκία είναι καζάνι που βράζει.
Οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν ήδη το δικό τους κράτος. Μπορεί να αποτελεί ομόσπονδο κράτος του Ιράκ, αλλά ας μη γελιόμαστε. Το ιρακινό Κουρδιστάν δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση της Βαγδάτης, λειτουργεί και φέρεται ως πλήρως ανεξάρτητο κράτος και το μόνο που απομένει είναι να κηρύξει και επίσημα την ανεξαρτησία του.
Εάν οι Κούρδοι της Συρίας ιδρύσουν ένα δεύτερο κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία, τότε οι μόνοι Κούρδοι που ακόμα θα παραμένουν υπόδουλοι θα είναι οι Κούρδοι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ή αλλιώς το βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, που είναι και οι πολυπληθέστεροι των Κούρδων.
Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι με ανεξάρτητο Κουρδιστάν στο Ιράκ και τη Συρία δεν θα αργήσουν και οι Κούρδοι της Τουρκίας να απαιτήσουν την ανεξαρτησία τους, πράγμα που θα σημάνει τη διχοτόμηση της Τουρκίας αλλά και την απώλεια των πλούσιων κουρδικών πετρελαιοπηγών.
Ο Ερντογάν, λοιπόν, θέλει να σταματήσει την κουρδική ανεξαρτησία τώρα, στη βόρεια Συρία, για να γλιτώσει τη διάλυση της Τουρκίας που όλοι οι διεθνείς αναλυτές συμφωνούν ότι θα ακολουθήσει.
Εδώ υπάρχει όμως ένας ακόμα σκόπελος για τον Ερντογάν. Οι Κούρδοι πλέον λογαριάζονται σύμμαχοι των ΗΠΑ.
Από το καλοκαίρι του 2014 ο Ερντογάν θέλει να μπει στη Συρία
Ο Ερντογάν ήθελε να εισβάλει στη Συρία και να δημιουργήσει την «ειρηνευτική ζώνη» δίχως τζιχαντιστές από το καλοκαίρι του 2014.
Τότε που καρτερούσε το Ισλαμικό Κράτος να κατασφάξει τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, στην Κομπάνι και αλλού, και ύστερα εκείνος -σε συνεννόηση φυσικά με το Ισλαμικό Κράτος- να εισέβαλε στη χώρα και μετά από κάποιες ψευτομάχες να έθετε υπό τον έλεγχό του όλη τη βόρεια Συρία.
Η βόρεια Συρία ή αλλιώς δυτικό Κουρδιστάν είναι άκρως σημαντική και για έναν ακόμα λόγο: Από εκεί θα περάσουν οι αγωγοί που θα μεταφέρουν το κουρδικό πετρέλαιο από το βόρειο Ιράκ στη Μεσόγειο.
Τα σχέδιά του χάλασαν όταν οι Κούρδοι πολέμησαν με απαράμιλλο ηρωισμό στην Κομπάνι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και κατάφεραν να συνάψουν συμμαχία με τις ΗΠΑ, συμμαχία που τους βοήθησε με αεροπορικούς βομβαρδισμούς να νικήσουν τους τζιχαντιστές.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ασφυκτικά για τον Ερντογάν όταν στις τελευταίες τουρκικές εκλογές το φιλοκουρδικό κόμμα HDP κατάφερε να μπει στην τουρκική βουλή και να του στερήσει την αυτοδυναμία, στην οποία ήλπιζε για να ανακηρυχθεί «σουλτάνος».
Ο Ερντογάν δεν παραιτήθηκε των σχεδιασμών του να διαλύσει τους Κούρδους. Προετοιμάστηκε μεθοδικά όλο τον τελευταίο διάστημα για εισβολή στη Συρία, ώστε να χτυπήσει τους Κούρδους και τζιχαντιστές τρομοκράτες, όπως ισχυρίζεται.
Για τον Ερντογάν τόσο οι Κούρδοι πατριώτες όσο και οι τζιχαντιστές είναι το ίδιο τρομοκράτες. Για την ακρίβεια, σε ό,τι αφορά τον Ερντογάν, οι Κούρδοι είναι οι μόνοι τρομοκράτες, το Ισλαμικό Κράτος είναι μόνο η αφορμή. Εξάλλου ο Ερντογάν είναι σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος.
Η αφορμή δόθηκε μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην κουρδική πόλη Σουρούτς της Τουρκίας, όπου τζιχαντίστρια φορτωμένη με εκρηκτικά ανατινάχθηκε σε συνάθροιση μελών της κουρδικής και σοσιαλιστικής νεολαίας που ετοιμάζονταν να μεταβούν στην Κομπάνι για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή της.
32 νεκροί και 100 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός. Όλοι σχεδόν Κούρδοι τουρκικής υπηκοότητας.
Ο Ερντογάν με αυτή την προβοκάτσια βγήκε διπλά ωφελημένος. Αφενός μεν παριστάνει το θύμα, αφού νεκροί και τραυματίες είναι Τούρκοι πολίτες, από την άλλη είναι και περιχαρής αφού τα θύματα είναι Κούρδοι αυτονομιστές πατριώτες.
Στη συνέχεια ακολούθησε το συνοριακό επεισόδιο με έναν νεκρό Τούρκο υπαξιωματικό και τραυματίες δύο Τούρκους στρατιώτες, από πυρά τζιχαντιστών, που τον οδήγησε, υποτίθεται, στο να δεχθεί να ενταχθεί στη συμμαχία που έχουν συστήσει οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δίνοντας άδεια στους Αμερικανούςνα χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
Στο πλαίσιο αυτής της αντιτρομοκρατικής συμμαχίας ο Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία, προφασιζόμενος ότι καταδιώκει το Ισλαμικό Κράτος, να εξαπολύσει μεγάλο διωγμό ενάντια στους Κούρδους πατριώτες μέσα στην Τουρκία αλλά και να βομβαρδίσει Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ. Έριξε και τρεις βόμβες στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, για ξεκάρφωμα, και επίσης συνέλαβε επιφανείς τζιχαντιστές που ο ίδιος τόσο καιρό τους επέτρεπε να δρουν ελεύθερα σε τουρκικό έδαφος.
Οι Κούρδοι από την πλευρά τους απάντησαν μέσα στην εβδομάδα με δολοφονίες Τούρκων τζιχαντιστών και Τούρκων αστυνομικών που τους κατηγορούν για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος.
Αυτές τις εκτελέσεις ο Τούρκων τζιχαντιστών ο Ερντογάν τις αποκαλεί «κουρδική τρομοκρατία» και τις χρησιμοποιεί ως απόδειξη ότι οι Κούρδοι είναι το ίδιο τρομοκράτες με τους τζιχαντιστές.
Το σχέδιο εισβολής
Σε πρώτη φάση η «ειρηνευτική ζώνη» που υποτίθεται ότι θέλει να δημιουργήσει ο Ερντογάν στη βόρεια Συρία θα έχει μήκος 98 χιλιομέτρων και βάθος 40 χιλιόμετρα και θα βρίσκεται μεταξύ της Μάρε και της Τζαραμπλούς. Στον χάρτη η ζώνη αυτή είναι βαμμένη με κόκκινο χρώμα.
Αν και σε αυτό το σχέδιο ο Ερντογάν δεν φαίνεται να «μπαίνει» ανατολικά του Ευφράτη, όπου ξεκινά το κουρδικό καντόνι της Κομπάνι, και υποτίθεται ότι εκδιώκει μόνο το Ισλαμικό Κράτος από τις περιοχές βόρεια του Χαλεπιού, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εμπιστεύεται ότι ο σουλτάνος έχει «μπέσα» και θα την κρατήσει.
Πάντως αυτό είναι το σχέδιο που φαίνεται να έχουν συμφωνήσει οι Αμερικανοί, που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση ο Ερντογάν να χτυπήσει τους συμμάχους τους Κούρδους της βόρειας Συρίας.
Ο Ερντογάν, βεβαίως, θέλει να εκμηδενίσει τους Κούρδους της βόρειας Συρίας και θα φροντίσει να του δοθεί η αφορμή. Εξάλλου έχει αποδείξει ότι είναι μανούλα στις προβοκάτσιες.
Η Ουάσιγκτον μάλιστα, η οποία γνωρίζει τους μεγαλοϊδεατισμούς του Ερντογάν, απαίτησε τη ζώνη αυτή να μην λέγεται «ζώνη ασφαλείας ή ειρηνευτική ζώνη», πράγμα που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί από την κυβέρνηση της Δαμασκού, τη Ρωσία και το Ιράν, αφού πρόκειται για ξεκάθαρη τουρκική εισβολή σε συριακό έδαφος, αλλά να λέγεται «ζώνη χωρίς τζιχαντιστές» επειδή το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι ότι πρόκειται για πολεμική επιχείριση αποκλειστικά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και όχι προς ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας.
Ωστόσο ο Ερντογάν, που κάπως έτσι καταλαβαίνει τις συμφωνίες, βομβάρδισε το βράδυ της Παρασκευής Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ. Διότι ο Ερντογάν έχει δική του ατζέντα και το πιο επικίνδυνο είναι ότι αισθάνεται «ισότιμος» ως «υπερδύναμη» με τις ΗΠΑ.
Διώχνει το Ισλαμικό Κράτος και φέρνει την Αλ Κάιντα
Στο ευρύτερο «ξεκάρφωμα» που επιχειρεί ο σουλτάνος της Άγκυρας, συμφώνησε ότι αφού εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από την παραπάνω ζώνη, ο έλεγχός της θα παραχωρηθεί στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό FSA. Ώστε να μην καταλάβουν την περιοχή, υποτίθεται, οι Κούρδοι από την Κομπάνι μόλις αυτή «απελευθερωθεί».
Αυτά όμως είναι σαχλαμάρες. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός FSA είναι πλέον σύμμαχος με την Αλ Νούσρα, δηλαδή την Αλ Κάιντα στη Συρία, οργάνωση την οποία επίσης χρηματοδοτεί και εξοπλίζει ο Ερντογάν. Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι μας λένε ότι σε συνεργασία με τους Αμερικανούς θα εισβάλουν στη Συρία για να διώξουν το Ισλαμικό Κράτος από τη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία στη συνέχεια θα την παραδώσουν στον έλεγχο της Αλ Κάιντα.
Αλλά αυτά τα λέει και τα σχεδιάζει ο Ερντογάν. Υπάρχει και ένα άλλο σενάριο.
Ο Ερντογάν σκάβει τον λάκκο του
Η Τουρκία είναι καζάνι που βράζει, με τους Κούρδους να έχουν πιάσει τα όπλα και να είναι έτοιμοι για όλα. O Ερντογάν νομίζει ότι τώρα βρήκε την ευκαιρία του να εισβάλει επιτέλους στη Συρία, να πατήσει πόδι, και να αρχίσει τα ξεκαθαρίσματα με την κουρδική αντίσταση αλλά και την υλοποίηση των μεγαλοϊδεατισμών του.
Αυτή όμως μπορεί να είναι και η παγίδα που του στήνουν. Την ώρα που θα εισβάλει στη Συρία, πιθανό είναι να ξεσπάσει μια μεγαλειώδης κουρδική επανάσταση που θα διαλύσει το πολυεθνικό τουρκικό κράτος. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.
Και ο Ταγίπ Ερντογάν είναι άκρως αλαζονικός για να δει τα πράγματα έξω από τα δικά του μάτια. Ο ανατολίτης θεωρεί ότι είναι ο εξυπνότερος. Με την κουτοπονηριά το μόνο που καταφέρνει είναι να σκάβει τον λάκκο του…




phgh:voice news

Έρχεται Παγκόσμιο χάος με…


10 γεγονότα που εμφανίστηκαν ξαφνικά και είναι ικανά να προκαλέσουν χάος και σύγχυση παγκοσμίως στο δεύτερο μισό του 2015…
Κυβερνο-επιθέσεις
Στις 8/7, «τεχνικά προβλήματα» και «εσωτερικά θέματα», καθήλωσαν τις πτήσεις της United Airlines, έκλεισαν την ιστοσελίδα της Wall Street Journal και σταμάτησαν το χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης
(NYSE) για πάνω από 3 ώρες. Κι ενώ οι αρχές είναι απρόθυμες να αποδώσουν αυτόν τον χαμό σε hackers, αναρωτιόμαστε τι θα είχε συμβεί αν τρομοκράτες, χακερο-ακτιβιστές ή απλά αγανακτισμένοι «εκ των έσω», μπορεί να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν μια κυβερνο-επίθεση μεγάλης κλίμακας.
Συμφωνα με ρεπορτάζ της Lloyd’s, μια πιθανή κυβερνοεπίθεση στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο, θα μπορούσε να παραλύσει τη βορειοανατολική Αμερική για ένα 4ημερο και να οδηγήσει σε απτές απώλειες 243 εκατομμυρίων δολαρίων άμεσα, με την απενεργοποίηση μόνο 50 από τις 700 γεννήτριες. Αν οι χάκερς μπορούν να εξουδετερώσουν τις διπλάσιες, αυτό θα κόστιζε στην αμερικανική οικονομία, ένα τρις, δηλαδή κοντά
στο 6% του ΑΕΠ.
Η χρηματιστηριακή κατάρρευση της Κίνας που άφησε όλους άφωνους.
(και πάλι) στις 8 Ιουλίου, ο δείκτης της Σανγκάης, έκανε βουτιά 5.9%, ενώ ο δείκτης του Shenzhen έπεσε κατά 2.9%. Σχεδόν 1000 μετοχές έπεσαν με το ημερήσιο όριο 10% που έχει τεθεί. Από τις 12 Ιουνίου, η Σαγκάη, έχει κάνει τρομερή βουτιά της τάξης του 32%, και πάνω από τις μισές εταιρίες στην Κίνα που έχουν βγει στη δημόσια αγορά, ζήτησαν αναστολή συναλλαγών για να σωθούν από την κατάρρευση των μετοχών.
Το ποσό του «χάρτινου πλούτου» που έχει διαβρωθεί στην Κίνα είναι 15 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Ελλάδας. Πάνω από 3 τρις δολάρια σε αξία μετοχών, έγιναν καπνός από τα μέσα Ιουνίου. Μιλάμε για μεγαλύτερη αξία από ολόκληρη την αγορά μετοχών της Γαλλίας! Είναι η Κίνα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης μέσα στο 2015? Αρχίζει ήδη να συμβαίνει αυτό?
Hackers πήραν τον έλεγχο των Γερμανικών πυραύλων Patriot
Στις 7 Ιουλίου, οι hackers επιτέθηκαν σε πυραύλους εδάφους-αέρος, που βρίσκονται στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. «Κατέλαβαν» το σύστημα ελέγχουκαι έκλεψαν στοιχεία απ’αυτό, για να εκτελέσει «ανεξήγητες» διαταγές. Ο γερμανικός στρατός έχει τοποθετήσει τα αμερικανικά αυτά όπλα στο σημείο, για να προστατέψει έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ, την Τουρκία.
Το Patriot είναι ένα επικίνδυνο οπλικό σύστημα. Μπορεί να εστιάσει μέχρι και σε 100 στόχους και να στείλει στοιχεία καθοδήγησης σε 9 πυραύλους. Παρά τα μέτρα ασφαλείας, οι hackers κατάφεραν να εκμεταλλευτούν, όχι μόνο ένα, αλλά δύο αδύναμα σημεία στο πυραυλικό σύστημα. Τρομακτικό? Σίγουρα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, (κατά λάθος?) ομολογεί ότι εκπαιδεύει τους Τζιχαντιστές
Στις 6/7, ο Ομπάμα είπε σε ρεπόρτερ στο Πεντάγωνο τα εξής: «Επισπεύδουμε την εκπαίδευση των δυνάμεων ISIL, συμπεριλαμβανομένων και των εθελοντών από τις φυλές Σουνιτών στην επαρχία Ανμπαρ».
Του ξέφυγε, ή ομολόγησε ότι εκπαιδεύει μόνο τις δυνάμεις ISIL που έχουν τη βάση τους στο Ιράκ και όχι τους τζιχαντιστές παραστρατιωτικούς σ’ολόκληρη την περιοχή? Ορίστε και screenshot της επίσημης δήλωσης όπως δόθηκε αυτή από τον Λευκό Οίκο.
Πουλήθηκαν όλα τα ασημένια νομίσματα με τον αμερικανικό αετό
Το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ ξέμεινε από ασήμι την ίδια μέρα που η τιμή του ασημιού έπεσε στο χαμηλότερό της μέσα στο 2015, στις 7/7. Τι απόθεμα έχει το νομισματοκοπείο αν μια μέτρια ποσότητα της τάξης του 1,6 εκατομ. ουγγιών που πουλήθηκε σε μια βδομάδα, μπορεί να εξανεμίσει τις ποσότητες του νομισματοκοπείου που είχαν σχεδιαστεί για ένα μήνα? Πώς γίνεται μια επιβεβαίωση της αύξησης της ζήτησης για ασήμι, να καταλήξει σε πτώση της τιμής του ασημιού στο χαμηλότερο επίπεδο της χρονιάς? Έχει καμία σχέση η Citigroup με αυτό? Αναρωτιέται κανείς…
Ένα «ματωμένο φεγγάρι» ορατό μόνο στην Αμερική
Στις 30/6, τη μέρα που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νομιμοποίησε τους γάμους ομόφυλων στη χώρα, ένα «ματωμένο φεγγάρι» έκπληξη, εμφανίστηκε στον ουρανό, αλλά ήταν ορατό μόνο στις ΗΠΑ. Ήταν ένα περιβαλλοντικό φαινόμενο που προκλήθηκε από μεγάλη πυρκαγιά στον Καναδά ή ήταν θεϊκή προειδοποίηση στους ανθρώπους, για διώξεις, δεινά ή μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν ή θα συμβούν?
Οι 19 μυστικοί νόμοι του Barack Obama
Στις 24 Ιουνίου, μάθαμε ότι ο Ομπάμα εξέδοσε 30 προεδρικά διατάγματα (ή ντιρεκτίβες) από το 2009, 19 εκ των οποίων διέταξε να κρατηθούν μυστικά από το Κονγκρέσο και τους πολίτες.
Η ακραία αυτή μυστικότητα μπορεί να φαίνεται σαν εύκολη βραχυπρόθεσμη στρατηγική, αλλά η απόκρυψη της αλήθειας από τον κόσμο που θα το μάθει τελικά, χειροτερεύει τα πράγματα. Γιατί αναγκάζεται
ο αμερικανικός λαός να υπακούει σε μυστικούς νόμους που δεν έχουν την έγκριση των εκλεγμένων αντιπροσώπων του?
Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητάει Νέα Τάξη Πραγμάτων – Ξανά
Στις 8 Ιουλίου (πάλι) Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε για μια νέα οικονομική και οικολογική τάξη πραγμάτων όπου όλοι θα μοιράζονται τα αγαθά της γης. «Τα αγαθά της γης είναι για όλους, και όσο κι αν θέλει κάποιος να επιδεικνύει την ιδιοκτησία του, αυτή έχει μια κοινωνική υποθήκη. Η εκμετάλλευση φυσικών πηγών πλούτου που είναι σε αφθονία στον Ισημερινό, δεν πρέπει να εστιάζει στα βραχυπροθεσμα οφέλη.
Ως διαχειριστές του πλούτου που έχουμε λάβει, έχουμε υποχρέωση προς την κοινωνία ολόκληρη και προς τις μελλοντικές γενιές. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε αυτή την κληρονομιά χωρίς τη σωστή φροντίδα του περιβάλλοντος, χωρίς μια αίσθηση ευγνωμοσύνης που γεννιέται όταν σκεφτόμαστε τη δημιουργία», είπε στους δημοσιογράφους. Η κριτική του για την τρέχουσα παγκόσμια τάξη δεν έτυχε αποδοχής από τους επικριτές του που τον αποκάλεσαν καθαρόαιμο μαρξιστή. Προκαλεί τις κορυφαίες καπιταλιστικές δυνάμεις του κόσμου, επειδή είναι ο τελευταίος πάπας πριν την επιστροφή του Χριστού? Θα δείξει.
Η Ελλάδα κάνει συμφωνία που θα επιβληθεί στο λαό της
Παρά το ηχηρό “ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενεργοποίησε βαθύτατες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας- μειώσεις συντάξεων και υψηλότερη φορολογία καθώς και το ξεπούλημα περιουσίας του δημοσίου- για τη διάσωση των 96 δις από την ΕΕ. Η συμφωνία της διάσωσης θα ρίξει την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση, αποδεκατίζοντας τουλάχιστον άλλο ένα 3% της ελληνικής οικονομίας, που έχει ήδη μειωθεί κατά το 1/4 (25%) από το 2010. Η αποτυχία του Τσίπρα να κερδίσει σημαντικούς συμβιβασμούς και το γεγονός οτι συμφώνησε με τις απαιτήσεις των πιστωτών, για να πάρει κι άλλα δάνεια, θα κοστίσει σ’αυτόν και στη χώρα του ακριβά, στο εγγύς μέλλον.


phgh:voice news

Μήνυμα Σοκ απο Iραν σε ΗΠΑ: Θα πληρώστε άκριβα τις προκλήσεις


iran pano

Καμία υποχώρηση δεν είναι διατεθειμένο να κάνει το Ιραν σε οποιαδήποτε αμερικανική πρόκληση και παρά τη πρόσφατη ιστορική συμφωνία για το ουρηνικό πρόγραμμα, οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στη κόψη του ξυραφιού.
Ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χoμεηνί, το απέδειξε με μήνυμα του στο twitter όπου κάτω απο την εικόνα με τον αμειρκανό πρόεδρο να στρέφει το όπλο στο κεφάλι του, γράφει : "Δεν χαιρετίζουμε κανέναν πόλεμο, δεν έχουμε ξεκινήσει κανέναν πόλεμο αλλά αν ένας πόλεμος συμβεί, εκείνες που θα βγουν χαμένες θα είναι οι επιθετικές και εγκληματικές ΗΠΑ".
Το Ιραν έμπρακτα στηρίζει του Σιίτες της γύρω περιοχή ενάντια στους Τζιχαντιστες και κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για τη δημιουργία τους.
xomeini tweet



phgh:voice news

ΒΟΜΒΑ: Θα ανατιναχθεί η Τουρκία...



tzixantistes
Απ' ότι φαίνεται η πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στο Σουρούτς της νοτιοανατολικής Τουρκίας ήταν μόνο η αρχή για το τι πρόκειται να επακολουθήσει στην γειτονική χώρα σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και τουρκολόγο Νίκο Χειλαδάκη: 
"Η επίθεση αυτοκτονίας με πολλά θύματα που έγινε την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουλίου στο Suruç της νοτιοανατολικής Τουρκίας, φαίνεται πως είναι μια πρώτη γεύση από το τι μπορεί να επακολουθήσει από τις ζωντανές βόμβες των Τζιχαντιστών που περιμένουν εντολές για να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλη την τουρκική επικράτεια, σαν αντίποινα στους τούρκικους βομβαρδισμούς στις βάσεις τους στην Συρία.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, η τουρκική μυστική υπηρεσία, ΜΙΤ, επέδωσε σχετική αναφορά στην τουρκική κυβέρνηση που προωθήθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο από τις ομάδες αυτοκτονίας των Τζιχαντιστών που υπολογίζονται στον αριθμό των 3.000 και που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας, όπως έγινε στο Suruç, με σαράντα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Για τον λόγο αυτό οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει αυτές τις μέρες έναν ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Τουρκία προσπαθώντας να εξαρθρώσουν τις εστίες των Τζιχαντιστών που αποτελούν πλέον ωρολογιακή βόμβα μέσα στην χώρα.
Φαίνεται πως η Τουρκία που επί πολύ καιρό ενίσχυε τους Τζιχαντιστές που τώρα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της, πληρώνει τώρα το αντίτιμο σ αυτής της ανεύθυνης πολιτικής με όλες τις συνέπειες ακόμα και για την ίδια την συνοχή της χώρας, ενώ παράλληλα και οι Κούρδοι του ΡΚΚ που κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την σφαγή στο Suruç, έχουν εξαπολύσει και αυτοί επιθέσεις σε πολλά μέτωπα στην νοτιοανατολική Τουρκιά.
Με λίγα λόγια ένας ανεπανάληπτος τουρκικός «μύλος» που εξελίσσεται με πολλά απρόοπτα!"


phgh:voice news

Η Τουρκία άνοιξε νέο πόλεμο...

metwpo

Για όσο υπαρχει απειλή θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μία ημέρα μετά τις επιδρομές που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.
Την ίδια ώρα, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ανακοίνωσε ότι η εκεχειρία με την Άγκυρα έχει χάσει κάθε νόημα έπειτα από τις επιδρομές. "Η εκεχειρία δεν έχει πλέον νόημα έπειτα από αυτές τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές από τον κατοχικό τουρκικό στρατό", ανέφερε σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το PKK.
Την συνέχιση των επιχειρήσεων όσο διαρκεί η απειλή ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα προτού αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον επικεφαλής του στρατού αργότερα σήμερα.




phgh:voice news

ΒΟΜΒΑ: Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη στα Χανιά....


xanio
Σύμφωνα με το Stratfor, μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, προσγειώνονται στο αεροδρόμιο των Χανίων, τις τελευταίες τρεις μέρες. Τα αεροσκάφη μετά έχουν τελικό προορισμό, το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Αυτά μαζί με τουρικά αεροσκάφη πολεμούν κατά των τζιχαντιστών. ΟΙ ΗΠΑ είχαν κάνει πρόταση από το 2013 για να έχει αυτό τον ρόλο αλλά δεν είχε πάρει απάντηση ουσιαστική. Η Τουρκία δείχνει πως θέλει να παίξει πιο ενεργό ρόλο στον συγκεκριμένο πόλεμο.


phgh:voice news

Έκρηξη σε αμερικανικό αντιτορπιλικό

missile

Όπως μετέδωσε το Aviationist, πύραυλος Standard 2 Block IIIA, παλαιού τύπου εξερράγη στο αντιτορπιλικό USS The Sullivans και ακολούθησε πυρκαγιά στη δεξιά μεριά του σκάφους ενώ τα θραύσματ προξένησαν υλικές ζημιές.
Ο πύραυλος που έχει την ικανότητα να χτυπάει και Κρούζ παρουσίασε πρόβλημα κατά την εκτόξευση του.
Το πλήρωμα ανέφερε πως ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός αλλά το Αμερικανικό Ναυτικό δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.



phgh:voice news

Η κυβέρνηση κάθεται σε δυο νάρκες


maximoy

Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πιέσεις για τις ομαδικές απολύσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις και για την προκήρυξη απεργιών.
Θα αυξηθεί η φορολογία από το Φθινόπωρο που θα ψηφιστεί η νέα φορολογική κλίμακα με νέους συντελεστές. Επιπλέον θα καταργηθεί η χαμηλή φορολογία για τους αγρότες, η απαλλαγή για το αγροτικό πετρέλαιο, ενώ αλλαγές θα γίνουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, με στόχο λιγότερες δόσεις και αύξηση επιτοκίων, καθώς και το πολύ μικρότερο ακατάσχετο μισθών- συντάξεων.

Εκτός από τις μειώσεις μισθών για τους νεοεισερχόμενους, μπορεί να προκύψουν και απομακρύνσεις μέσω αλλαγών στις δομές του στενού δημόσιου τομέα και πολύ περισσότερο των δημόσιων επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, με τις διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στο Δημόσιο.



phgh:voice news

Αρχίζουν τα Δράματα στις Ένοπλες Δυνάμεις… Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας είκοσι F-16!


Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας είκοσι F-16!1
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ… Για να αντεπεξέλθουν οι Ενοπλες δυνάμεις στις περικοπές 300.000.000 €. Εντονες αντιδράσεις του ΓΕΑ για τη μείωση των μαχητικών αεροσκαφών
Σε οικονομικό αδιέξοδο κινδυνεύουν να οδηγηθούν οι Ενοπλες Δυνάμεις εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για περικοπές.
Να σημειωθεί ότι σήμερα οι αμυντικές δαπάνες ανέρχονται σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ, οπότε οι περικοπές 100.000.000 ευρώ φέτος και 200.000.000 ευρώ το 2016 θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Και τούτο παρότι συνήθως στο τέλος του οικονομικού έτους το ΥΠΕΘΑ επιστρέφει περίπου 100.000.000, τα οποία δεν κατόρθωσε να απορροφήσει λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων. Η περικοπή ουδόλως θα επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να επέλθει μια εξισορρόπηση.
Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του 1,3 δισ. ευρώ θεωρούνταν ελάχιστο απαραίτητο όριο στο οποίο οδηγηθήκαμε μετά τη μείωση του Προϋπολογισμού κατά 500.000.000 ευρώ στα προηγούμενα χρόνια.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ