Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ!



Νομίζαμε ότι οι λάθρο που βρίσκονται στην πατρίδα μας είναι πολλοί ε; Που να δείτε τι έχει να γίνει από δω και πέρα και με τις «ευλογίες» (πάντα) της ΕΕ που βγάζει την ουρά της απ’ έξω, ως συνήθως…
Νέα σύσταση, βάσει της οποίας οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν τη δυνατότητα να «επιστρέφουν» στην Ελλάδα τους μετανάστες που αιτούνται άσυλο, εξέδωσε την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκαλώντας νέο «πονοκέφαλο» στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία καλείται να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ραγδαίας αύξησης των μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.
Επί της ουσίας, η απόφαση-σύσταση της ΕΕ ισοδυναμεί με την επαναφορά των σκληρών κανόνων του «Δουβλίνου» και αφορά τους μετανάστες που χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως πύλη εισόδου για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα όχι μόνο δεν προσβλέπει, πλέον, σε αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας μέσω του συστήματος της μετεγκατάστασης, το οποίο ουδέποτε εφαρμόστηκε στην ουσία του, αλλά, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες αύξησης των μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα.
Ο αριθμός των μεταναστών που πέρασαν από το 2015 μέσω της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετακινήθηκαν προς τις χώρες της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης αγγίζει το ένα εκατ. Η νέα «χάρτα» ωστόσο αφορά όσους από σήμερα Τετάρτη ζητήσουν άσυλο και έχουν χρησιμοποιήσει ως πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Ελλάδα. Από τη νέα οδηγία εξαιρούνται οι ευάλωτοι πληθυσμοί, όπως τα ασυνόδευτα παιδιά.
Η σύσταση βασίζεται στις αποφάσεις που είχαν ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο. Διευκρινίζεται, δε, πως όσοι μετανάστες είχαν καταθέσει αίτημα ασύλου πριν τις 15 Μαρτίου, εξακολουθούν να έχουν τα δικαιώματά τους στις χώρες που έχουν υποβάλει την αίτηση.
Τι σημαίνει η επαναφορά του «Δουβλίνου»
Σύμφωνα με το «Δουβλίνο», η επεξεργασία για την παροχή ασύλου γίνεται από και στη χώρα που καταφθάνει ευθύς εξ αρχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μετανάστης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κανόνας αυτός είναι «απαραίτητος για την κανονική λειτουργία» των 26 εθνών της Ευρώπης, που περιλαμβάνονται στη Ζώνη του Σένγκεν, η οποία ξεκίνησε το 1995.
Ανεστάλη το 2011 και το 2015 παραβιάστηκε καθ’ ολοκληρία, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες μετακινήθηκαν μέσω του Αιγαίου και της Μεσογείου (Ελλάδα και Ιταλία) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα να κατασκευαστούν φράκτες στα σύνορα πολλών χωρών.
Ο παράλληλος κίνδυνος εξ ανατολής
Παράλληλα, η ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ -κυρίως- της Γερμανίας και της Ολλανδίας με την Τουρκία, αλλά και γενικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας για το Προσφυγικό. Η τουρκική κυβέρνηση, μέσω δηλώσεων και του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνει λόγο για επανεξέταση της συμφωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει η πιθανότητα ολικής κατάρρευσής της.
Το προηγούμενο διάστημα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κατηγορήσει ευθέως τις Βρυξέλλες για αθέτηση της συμφωνίας στο Προσφυγικό, δηλώνοντας πως δεν έχουν δοθεί τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί, ενώ συνέδεσε το συγκεκριμένο ζήτημα με το θέμα της ένταξης στην ΕΕ.
Σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας στο Προσφυγικό, η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων, καθώς αν ανοίξουν εκ νέου τα σύνορα, θα εισρεύσουν στη χώρα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, την ίδια στιγμή που τα σύνορα είναι ερμητικά κλειστά και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν δέχονται άλλες αιτήσεις.

Έθαψαν τον Μ. Αλέξανδρο στην γη που κάρπιζε τα κοντάρια της Μακεδονικής Φάλαγγας


Είναι λογικό να έθαψαν τιμητικά τον Μ. Αλέξανδρο στο χώμα εκείνο που κάρπιζε τα κοντάρια της Μακεδονικής Φάλαγγας ( βλ. ΣΑΡΙΣΑ)
Δεν το λέμε εμείς το λένε τα ιστορικά τοπωνύμια και ένας ΑΓΙΟΣ της Εκκλησίας μας.
Πως λοιπόν το ίδιο το τοπωνύμιο υποστηρίζει από μόνο του τον θεόπνευστο λόγο του ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ.
Εμείς ενισχύουμε το επιχείρημα αυτό μέσα από τις πηγές .
Πάμε λοιπόν αδελφοί γιατί όταν θα βρεθεί ο Μεγάλος της Ιστορίας θα σειστεί το έδαφος του πλανήτη μας.
Που και Πως φτιαχνόταν το κοντάρι της ΣΑΡΙΣΑΣ;
«¨Η σάρισα ήταν αρχαίο όπλο, ένα δόρυ μεγάλου μήκους, το βασικό επιθετικό όπλο της μακεδονικής φάλαγγας.
Η σάρισα ήταν κατασκευασμένη από σκληρό ξύλο κρανιάς, δέντρο που αφθονεί στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας (της Άνω Μακεδονίας των αρχαίων). Η κρανιά φτάνει σε μεγάλο ύψος με ευθύ κορμό, παρέχοντας έτσι δόρατα με μεγάλο μήκος, σχετικά ελαφρά, με σκληρότητα και αντοχή.
Χαρακτηριστικό της σάρισας, το οποίο κυρίως διαφοροποιούσε τη μακεδονική από τις οπλιτικές φάλαγγες, ήταν το μήκος της. Αρχικά περίπου 5,5 μέτρα, έφτασε τον 2ο π.Χ. αιώνα τα 6,50 μέτρα. Είχε σιδερένια αιχμή και σαυρωτήρα στο αντίθετο άκρο, ως αντίβαρο και για να καρφώνεται στο έδαφος. Ο φαλαγγίτης τη χειριζόταν με τα δύο χέρια.
Η λέξη είναι άγνωστης ετυμολογίας και προφανώς αποτελεί κατάλοιπο ιδιωματισμού της μακεδονικής διαλέκτου, ή λεξιδάνειο από τους γειτονικούς λαούς. Σάρισες ονομάζονταν τα μακεδονικά δόρατα και προ του Φιλίππου, αυτός όμως είναι που επινόησε την αύξηση του μήκους τους και ως εκ τούτου δημιούργησε τη μακεδονική φάλαγγα.» el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8D%CE%BB%CE%B7:%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1
ΠΟΙΑ συγκεκριμένη γη κάρπιζε και προμήθευε με ΚΟΝΤΑΡΙΑ τις Σάρισες και εξόπλιζε έτσι τις μακεδονικές φάλαγγες νικηφόρα;
«Ο Βυζαντινός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Κονταριώτισσα, Πιερίας, έργο βυζαντινού ρυθμού που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής κοντά στο ΔΙΟΝ στις υπώρειες των Πιερίων και του Ολύμπου.
Στις αρχές του 20ου αιώνα ο επίσκοπος Κίτρους Παρθένιος Βαρδάκας έγραψε ένα βιβλίο, το οποίο περιείχε διάφορες πληροφορίες για τις κυριότερες πόλεις και χωριά του νομού Πιερίας.
Ανάμεσα στις άλλες πληροφορίες που έγραψε για την Κονταριώτισσα ήταν και οι εξής:
Το όνομα Κονταργιώτισσα έλαβε το χωρίον εκ του προρρηθέντος βυζαντινού εξωκκλησίου της Παναγίας, ήτις ωνομάζετο Κονταργιώτισσα Παναγία, εκ του ότι καθ΄ ημάς εξήγοντο κοντοί και κοντάρια εκ του περί αυτήν δάσους.
μετάφραση:
Το όνομα Κονταργιώτισσα πήρε το χωριό από το βυζαντινό εξωκλήσι της Παναγίας, που προαναφέραμε, το οποίο ονομαζόταν Παναγία Κονταργιώτισσα, γιατί από το δάσος που υπήρχε γύρω από το ναό κατασκευάζονταν ξύλινα κοντάρια» http://www.kontariotissa.gr/%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82
Τι μας επεσήμανε Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ για τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου;
«Μιά μέρα πού πήγαμε, μᾶς ἔλεγε ὁ Γέροντας ὅτι μέ τό χάρισμα πού εἶχε ἀπό μικρός, διέκρινε ἀπό πολύ μακριά νερά, ἅγια Λείψανα, ἀρχαίους Ναούς, ἀρχαίους τάφους. Ἀκόμα καί γιά τόν τάφο τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου, μᾶς ἔλεγε ὅτι δέν εἶναι οὔτε στήν Αἴγυπτο οὔτε ἐκεῖ πού τόν ψάχνουν, ἀλλά εἶναι ἐδῶ στήν Ἑλλάδα κοντά στό ἀρχαῖο Δίον καί συγκεκριμένα στήν Κατερίνη στήν “Κονταριώτισσα”, δίπλα σ᾽ ἕνα παλιό ἐκκλησάκι τῆς Παναγίας»
Τὸ κάτωθι ἀπόσπασμα περιέχεται στὸ νέο βιβλίο τῆς Ἑνωμένης Ρωμηοσύνης “Ὁ Ὅσιος Πορφύριος (Μαρτυρίες – Διηγήσεις – Νουθεσίες)” τῆς ἐκδοτικῆς σειρᾶς “Ὀρθόδοξο βίωμα”.:enromiosini.gr/ 30 Ιανουαρίου 2017
Πως λοιπόν το ίδιο το τοπωνύμιο υποστηρίζει από μόνο του τον θεόπνευστο λόγο του ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ.
Σε αυτή την ΓΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της Κονταριώτισσας η ανθρωπότητα θα έρθει για να προσκυνήσει την Ελληνική ιστορία .
Φαίνεται ότι το σκήνωμα του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ δεν κάηκε αλλά ταριχεύθηκε με ότι πιο τέλειο διέθετε η τεχνική των Αιγυπτίων ( βλ. εμποτισμός σε μέλι) και μεταφέρθηκε στην Μακεδονία κρυφά .
Φαίνεται ότι μεταφέρθηκε ΚΑΙ διασώθηκε το σκήνωμα για να υπηρετήσει τις μέρες μας που είναι και αυτές θα καταστούν ιστορικές.
Η ανεύρεση του τάφου και του σκηνώματος του Μ. Αλεξάνδρου θα ενώσει δυο σημαντικές περιόδους για τον Ελληνισμό.
Η πρώτη ιστορική περίοδος γράφτηκε στην Παγκόσμια ιστορία με χρυσά γράμματα με το εκπολιτιστικό έργο του μεγάλου επίγειου βασιλιά που κατέστησε την Ελληνική Γλώσσα στρατηγικό εργαλείο και δια αυτής διαδόθηκε το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στο τότε γνωστό κόσμο
Η δεύτερη ιστορική περίοδος ετοιμάζεται ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗ να γράψει ιστορία με την ανάδειξη του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού ως μοναδικού θεραπευτικού μέσου στην ίαση της φλεγμένουσας από πάθη ανθρωπότητας.
Με πίστη και ελπίδα
Όταν ξυπνήσει η της Μακεδονίας ΓΗ θα τους κυνηγήσει με τα ΚΟΝΤΑΡΙΑ της






hellasforce

ΤΟ «ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ-ΤΕΡΑΣ» ΤΗΣ ΚΑΣΠΙΑΣ!!!



ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ…

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Σ Υ Ν Α Γ Ε Ρ Μ Ο Σ ! USSA… !!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Σ Υ Ν Α Γ Ε Ρ Μ Ο Σ ! USSA… !!!


Ο Michael Savage αποκαλύπτει και προειδοποιεί….
«Οι Παγκοσμιοποιητές έχουν προγραμματίσει να χρησιμοποιήσουν τις ΗΠΑ για να εξαγοράσουν, να υποδουλώσουν και να καταστρέψουν τον υπόλοιπο κόσμο…»
Ο Michael Savage είναι ένας Αμερικανός ακτιβιστής, συγγραφέας , πολιτικός σχολιαστής , και πολύ γνωστός από μια ραδιοφωνική εκπομπή που έχει επί χρόνια, και την όποια ακούν πάνω από 20 εκατομμύρια ακροατές καθημερινά.








hellasforce






hellasforce

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ…!!!


«ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ – ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΗΡΟΥ-ΛΑΟΥ »
Γέροντας Γαβριήλ:
«Ο Πατριάρχης έχει αιρετικά φρονήματα και δεν πρέπει να τον μνημονεύουμε»
ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:
1) τέσσερις ακόμη ιερείς διέκοψαν το μνημόσυνο του επισκόπου τους την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κρήτη.
2) ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Φλωρίνης, ο ηγούμενος π.Μάξιμος Κραβάς και όλοι οι πατέρες της μονής.
3) ΔΙΕΚΟΨΕ ο π.Φώτιος Βεζύνιας την μνημόνευση του μητροπολίτη Λαγκαδά.
ΣΚΛΗΡΗ αντίδραση του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωαννη Τασια: Εδιωξε τον ευλαβη ιερεα π.Φώτιο από τον ναό και το σπίτι και του απαγόρευσε να εξομολογεί και να λειτουργεί.
4) Σκέψεις με αφορμή τις νέες διακοπές μνημόνευσης.
1) τέσσερις ακόμη ιερείς διέκοψαν το μνημόσυνο του επισκόπου τους την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κρήτη.
5-3-2017, ταυτοχρόνως μὲ τὴν διακοπὴ μνημοσύνου ποὺ ἔκανε ὁ π. Θεόδωρος Ζήσης, ἄλλοι 4 ἱερεῖς, συντασσόμενοι μὲ αὐτόν, διέκοψαν τὸ μνημόσυνο τοῦ Ἐπισκόπου τους.
Οἱ ἱερεῖς αὐτοὶ εἶναι, τρεῖς ἀπὸ τὸν Νομὸ Χανίων Κρήτης καὶ ἕνας ἀπὸ τὸν Νομὸ Ρεθύμνης.
Τὰ ὀνόματά τους εἶναι:
Πρωτοπρεσβύτερος Γαβριήλ Μαζανάκης
Πρεσβύτερος Ἐμμανουήλ Σαρρής
Πρεσβύτερος Σπυρίδων Δαμανάκης
Πρεσβύτερος Παῦλος Μαζανάκης
ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Φλωρίνης, ο ηγούμενος π.Μάξιμος Κραβάς και όλοι οι πατέρες της μονής.
ΔΙΕΚΟΨΕ και ο ηγούμενος π.Μάξιμος, στην Μητρόπολη Φλωρίνης
Υπενθυμίζουμε ότι και ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου (υπάγεται στην μητρόπολη Φλωρίνης) πατήρ Μάξιμος Καραβάς, ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή 5/3/2017 (στο αρχονταρίκι όπου έγινε η ομιλία του π.Θεοδώρου Ζήση),
ότι ΕΧΕΙ ΗΔΗ διακόψει την μνημόνευση του επισκόπου του, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μοναχών του.
ΔΙΕΚΟΨΕ ο π.Φώτιος Βεζύνιας την μνημόνευση του μητροπολίτη Λαγκαδά. ΣΚΛΗΡΗ αντίδραση του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωαννη Τασια: Εδιωξε τον ευλαβη ιερεα π.Φώτιο από τον ναό και το σπίτι και του απαγόρευσε να εξομολογεί και να λειτουργεί.
Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη καιπ.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Και ενώ γνωρίζουμε ήδη τη δίωξη που ασκήθηκε κατά του π. Νικολάου από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης και περιμένουμε να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι με τον π.Θεόδωρο Ζήση (την υπόθεση του οποίου καλύπτουμε με ειδικό ρεπορτάζ), πληροφορηθήκαμε πως ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης Τασιάς, ενήργησε άμεσα διώκοντας τον πατέρα Φώτιο.





hellasforce

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… !! ΤΡΟΜΑΞΕ με αυτό που Άκουσε… Τον έλουσε κρύος ιδρώτας!!!


Ήδη το διεφθαρμένο κράτος παρουσίασε πλασματικό πλεόνασμα μην πληρώνοντας τις οφειλές του. Μόνο που οι αλχημείες και τα κόλπα τελειώνουν σύμφωνα και με τα αμείλικτα στοιχεία της ΓΣΕΕ. Πλησιάζει η στιγμή που το κράτος δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αυτή η στιγμή είναι τόσο κοντά που δεν φαντάζεστε. Ούτε φυσικά οι κυβενώντες που ζουν στον κόσμο τους.
Υπάρχει όμως η πληροφορία ότι άνθρωπος εμπιστοσύνης το σφύριξε στον Τσίπρα και ακόμη και τον Αλέξη τον έλουσε κρύος ιδρώτας_είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που σκέφτεται πολύ έντονα την αμεσότατη προσφυγή στις κάλπες.
-Πρόεδρε, σε 2 μήνες δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις…
Οσο για τα στοιχεία της ΓΣΕΕ η ανάλυση του Κώστα Στούπα στο Capital.gr δείχνει την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ που βρίσκεται προ των πυλών:
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε προχθές το Ινστιτούτο Ερευνών της ΓΣΕΕ καταδεικνύουν με σαφή τρόπο γιατί η χώρα συνεχίζει να κινείται με ταχύτητα προς το παγόβουνο.
Αναφέρει λοιπόν η τελευταία έρευνα:
“Με λιγότερα από 800 ευρώ μηνιαίως, αμείβεται το 51,6% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Από αυτούς, το 15,2% έχει μισθό έως 499 ευρώ, το 23,6% μεταξύ 500-699 ευρώ και το 12,8% μεταξύ 700-800 ευρώ.
Μισθό της τάξεως των 800-999 ευρώ εισπράττει το 17,3% ενώ το όριο των 1.000 ευρώ ξεπερνά μόλις το 17,8% (σ.σ εκ των οποίων 11,1% μεταξύ 1.000-1.299 ευρώ και 6,7% άνω των 1.300 ευρώ).
Αντίστοιχα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα: κάτω των 800 ευρώ ποσοστό 11% (3,1% έως 499 ευρώ, 3,5% μεταξύ 500-699 ευρώ και 4,4% μεταξύ 700-799 ευρώ), μεταξύ 800-999 ευρώ ποσοστό 23,6% και άνω των 1.000 ευρώ ποσοστό 54,4% (38,5% μεταξύ 1.000-1.299 ευρώ και 15,7% άνω των 1.300 ευρώ)”.
Πάνω από 1.000 Ευρώ εισπράττει το 54,4% των δημοσίων υπαλλήλων και μόλις το 17,8% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Η Ελλάδα έχει εργατικό δυναμικό περί τα 5 εκατ. Από αυτούς, σύμφωνα με την έρευνα το 30% είναι άνεργοι. Άρα, μένουν 3,5 εκατ. Αν υπολογίσουμε και την μετανάστευση περί των 500 χιλ. των πλέον ειδικευμένων και δυναμικών στοιχείων του εργατικού δυναμικού, μας απομένουν περί τα 3 εκατ. απασχολουμένων.
Αν από αυτούς 750 χιλ. απασχολούνται στο δημόσιο και περί τις 150-200.000 στο ευρύτερο δημόσιο μας μένουν περί τα 2 εκατ. που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Το 18% των 2 εκατ. του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνει πάνω από 1.000 Ευρώ αθροίζει περί τις 360 χιλ. εργαζόμενους. Το 54% των δημοσίων υπαλλήλων αντίστοιχα αθροίζει περί τις 400 χιλ. Είναι απλό να σκεφτεί κάποιος πως οι πρώτοι πρέπει να βγάλουν εκτός από τον δικό τους μισθό και τον μισθό των δεύτερων…
Γίνεται; Δεν γίνεται, αλλά αυτό είναι το ένα σκέλος…
Καθώς το δημόσιο δεν παράγει φόρους και εισφορές αλλά τους καταναλώνει, τα 2 εκατ. πρέπει να συντηρήσουν 1 εκατ. περίπου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο + 2,7 εκατ. συνταξιούχους + 1,5 εκατ. ανέργους+ τα προστατευόμενα μέλη…
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και οι συνταξιούχοι που πληρώνονται από φόρους και εισφορές κάθε πρώτη του μήνα, αθροίζουν 2,7 + 0,9 εκατ. ίσον με 3,6 εκατ. Άρα, σε κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα εκτός ανέργων και προστατευόμενων μελών αναλογούν 1,8 εργαζόμενοι του δημοσίου και συνταξιοδοτούμενοι…
Αν τώρα ο μέσος μισθός στο δημόσιο και η μέση σύνταξη είναι υψηλότερα από το μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα που είναι ο χρηματοδότης τότε εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει γιατί το ρολόι που μετρά το χρόνο της κατάρρευσης της χώρας μετρά αντίστροφα εδώ και καιρό…
Τα νούμερα δεν θα έβγαιναν ακόμη και αν στον ιδιωτικό τομέα εργάζονταν οι διπλάσιοι με αρκετά μεγαλύτερες αμοιβές.
Για να το καταλάβει και ο πλέον ηλίθιος περί τα οικονομικά σε αυτήν τη χώρα είναι σαν σε ένα νοικοκυριό αυτός που εργάζεται και φέρνει εισόδημα να εισπράττει 1.000 το μήνα και η σύζυγος για τα οικιακά να λαμβάνει από το ίδιο αντιμίσθιο 1.100 Ευρώ και ο παππούς να δικαιούται άλλα 1.100…
Όσο, υπάρχει “λίπος” στην τράπεζα, θα εισπράττουν. Μετά θα πεινάσουν όλοι μαζί και θα καταλήξουν στο δρόμο.
Την εξίσωση αυτή δεν μπορεί να την λύσει χωρίς “αίμα” κανένας ούτε ο Τσίπρας που κάνει τα ακριβώς αντίθετα απ’ όσα πρέπει, ούτε ο Μητσοτάκης που έχει πιο λογικές προσεγγίσεις.
Η χώρα είναι καταδικασμένη. Το γεγονός πως δεν το καταλαβαίνει έχει να κάνει με την πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί.
Η ελληνική κοινωνία είναι διαβρωμένη μέχρι το μεδούλι από τις αριστερές “σαπουνόφουσκες” περί κρατικοδίαιτης ανάπτυξης μέσω της παραγωγής συνταξιούχων και αργόσχολων αλλά και από την τρυφηλότητά της για δεκαετίες ευημερίας με δανεικά και επιδοτήσεις.
Η ελληνική κοινωνία είναι απίθανο να αποφύγει το ισχυρό σοκ μιας κατάρρευσης.
Επιπλέον, δύσκολα θα μπορέσει την επόμενη μέρα να ορθοποδήσει γιατί το πιο δυναμικό κομμάτι που έχει μεταναστεύσει δύσκολα θα επιστρέψει να διαπρέψει επί των ερειπίων ακόμη κι αν η χώρα καταφέρει να γίνει Ιρλανδία ή έστω Εσθονία…
«ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ»




hellasforce

Προ των πυλών τραπεζικό «πραξικόπημα» – Το υπόγειο παιχνίδι Στουρνάρα



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται νέα προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης κατά παρέκκλιση του θεσμικού του ρόλου από τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μέσω τραπεζικών κύκλων ζητά το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς με σκλήρυνση των capital controls, επιπρόσθετα μέτρα και την καλλιέργεια κατάστασης τραπεζικού πανικού.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία», οι κύκλοι αυτοί βρίσκουν «πάτημα» στη συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων και στην αύξηση των «κόκκινων δανείων», απειλώντας ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση, θα υπάρξει αυστηροποίηση των capital controls με επαναφορά των άγριων περιορισμών.
Μάλιστα η απειλή περί capital controls επιστρατεύθηκε με φόντο την αύξηση του δανεισμού των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Φεβρουάριο.
Παρά όμως τη διεύρυνση της άντλησης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον ELA, κατά 300.000.000 ευρώ τον περασμένο μήνα, γεγονός που οδήγησε σε μείωση της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA, οι τραπεζικοί κύκλοι επιμένουν στο «αγκάθι» των προβληματικών δανείων και στις μειώσεις καταθέσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί σκηνικό πανικού και να δοθεί άλλοθι για τη λήψη νέων σκληρών μέτρων.
Καθόλου τυχαίο μάλιστα, ότι η διοίκηση της ΤτΕ φρόντισε να μεταφέρει αυτοπροσώπως στους επικεφαλής των δανειστών την αγωνία της για το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Την ίδια ώρα από την κυβέρνηση η εντολή για το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι σαφής. Ναι μεν πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, αλλά σημασία δεν έχει μόνο το πότε θα κλείσει αλλά και το πώς. Προς επίρρωση αυτού του επιχειρήματος, κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν πως εάν είχε υπογράψει άρον άρον την οποιαδήποτε συμφωνία, όπως καλούσαν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας, τότε δεν θα είχαν επιτευχθεί τα ισόποσα αντίμετρα ελάφρυνσης αλλά μονάχα τα επιβαρυντικά για τους πολίτες μέτρα.




katoxika nea

EKTAKTO: Τέθηκε θέμα αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ – Συμφωνήσαμε για τους S-400 λέει o Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας – Τι λέει η Γερμανία





Επί της αρχής έχουν συμφωνήσει Ρωσία-Τουρκία στο θέμα της προμήθειας του προηγμένου οπλικού συστήματος S-400 αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ντμίτρι Σοϊγκού και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, φέρνοντας τα πάνω κάτω για άλλη μια φορά στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Τουρκίας. Χαρακτηριστικό είναι πως τα ρωσικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την είδηση λέγοντας «Η Τουρκία μας ικετεύει για δάνειο και αγορά των S-400″…
Μέσα στους κόλπους της Ατλαντικής Συμμαχίας επικρατεί οργή ενώ αμέσως η Γερμανία έσπευσε να σχολιάσει λέγοντας πως:
«Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει στο ΝΑΤΟ, παρά την κρίση ανάμεσα στην Άγκυρα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά από την άλλη οι Σύμμαχοι δεν πρέπει να «εγκαταλείψουν» τους αντιπάλους της τουρκικής εξουσίας» δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η γερμανίδα υπουργός Άμυνας oμολoγώντας έμμεσα ότι έχει τεθεί θέμα αποχώρησης της Τουρκίας από την Ατλαντική Συμμαχία μετά και τις χτεσινές αποκαλύψεις για δάνειο από τη Μόσχα και αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
Επιπλέον πρόσθεσε: «Όμως κανείς δεν πρέπει να φανταστεί ότι μια Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ θα μας άκουγε καλύτερα, ή μήπως θα ήταν πιο εύκολη η ζωή, αν η Τουρκία παρέμενε στο ΝΑΤΟ»,
Ακριβώς τα παρακάτω θα συμβούν εάν η Τουρκία προμηθευτεί τα S-400 αναφέρει δημοσίευμα:
>Καθώς η Τουρκία δεν θα έχει πρόσβαση στα ΝΑΤΟϊκά συστήματα οι τουρκικές ΕΔ θα έχουν πολύ περιορισμένη εικόνα στα πολεμικά θέατρα, ώστε το «μακράς ακτίνας» αντιαεροπορικό σύστημα θα καταστεί «μικρό και περιφερειακό».
>Σε περίπτωση σύγκρουσης, το ΝΑΤΟ δεν θα μπορεί να εκτελεί πτήσεις πάνω από την περιοχή ακτίνας ενεργείας των εν λόγω συστημάτων. Έτσι, το σύστημα θα είναι μη χρησιμοποιήσιμο σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία, το Ιράν ή την Συρία, ενώ σε περίπτωση σύγκρουσης με το Ισραήλ και τη Δύση, δύο συστήματα S-400 δεν θα είναι αρκετά για να προστατευόσουν την Τουρκία.
>Το ΝΑΤΟ κάλυψε την Τουρκία στο παρελθόν βάσει του Άρθρου 5. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η ανάπτυξη συστημάτων Patriot. Όμως το Άρθρο 5 λειτουργεί αμφίδρομα. Τι θα συμβεί αν η Τουρκία χρειαστεί να κληθεί να συμμετάσχει στην άμυνα, ας πούμε, της Εσθονίας από τη Ρωσία;
>Η Άγκυρα βρίσκεται στη φάση της ομαλοποίησης των σχέσεών της με τη Ρωσία μετά την κρίση που προέκυψε από την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 τον Νοέμβριο του 2015. Μόλις μερικούς μήνες πριν Τουρκία και Ρωσία βρέθηκαν στα πρόθυρα εμπλοκής στην Συρία. Σήμερα φαίνεται πως διατηρούν μια εύθραυστη ειρήνη. Τι θα συμβεί υπάρξει νέα εμπλοκή; Πως η Τουρκία θα προστατευτεί από τη Ρωσία με τους S-400;
>Ένα μεμονωμένο αντιβαλλιστικό σύστημα δεν είναι, πραγματικά, σε θέση να αντιμετωπίσει εχθρικούς πυραύλους. Για να καταστούν πραγματικά επιχειρησιακά τέτοια συστήματα χρειάζεται έγκαιρη προειδοποίηση και σύνδεση με δορυφορικά συστήματα επιτήρησης. Η Τουρκία δεν έχει τέτοιες δυνατότητες και βασίζεται στο ΝΑΤΟ για αυτές.
Aναλυτικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε πως «Η Τουρκία δεν μας διευκολύνει την εργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

«Όμως κανείς δεν πρέπει να φανταστεί ότι μια Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ θα μας άκουγε καλύτερα, ή μήπως θα ήταν πιο εύκολη η ζωή, αν η Τουρκία παρέμενε στο ΝΑΤΟ», προειδοποίησε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Για τη γερμανίδα υπουργό Άμυνας, «είναι «ακριβώς» επειδή τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι «μια συμμαχία» που μπορούν να «συζητούν πιο εύκολα τις αρχές (τους) που αφορούν τη δημοκρατία και το άνοιγμα της κοινωνίας – ακόμη και στην αμφισβήτηση».
Η υπουργός, η οποία συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ εδώ και έντεκα χρόνια, εκτιμά επίσης πως η παραμονή στο ΝΑΤΟ είναι ένα σήμα που απευθύνεται στους αντιπάλους του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους πολυπληθείς Τούρκους που δεν θέλουν μια διεύρυνση των εξουσιών του προέδρου», που διακυβεύεται στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία, πρόσθεσε.
Η τελευταία φράση κρύβει πολλά για το μέλλον του Ερντογάν…







katoxika nea

«ΒΟΜΒΑ» ΚΑΛΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: Ο Ερντογάν δημιούργησε την κρίση με τις ευρωπαϊκές χώρες για να… (Βίντεο)



O γνωστός στρατιωτικός αναλυτής-συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης μίλησε στο Star και εξήγησε γιατί ο Ερντογάν έχει 
«ανοίξει» πόλεμο με την Ευρώπη.
«Ενδεχόμενη επικράτηση του όχι, θα οδηγήσει στην ουσία στον πολιτικό του θάνατο. Για να ξεπεράσει λοιπόν αυτό το πρόβλημα, αν θέλετε να αντιστρέψει την κατάσταση και να συσπειρώσει το ποσοστό περίπου του 20% των ψηφοφόρων που είναι αναποφάσιστοι, να συσπειρώσει λοιπόν τους αναποφάσιστους γύρω από το ναι και να αποσυσπειρώσει αν θέλετε την παράταξη του όχι, δημιούργησε την κρίση με τις ευρωπαϊκές χώρες για να δημιουργήσει έναν εξωτερικό εχθρό και με βάση όλο αυτό το σκηνικό να συσπειρώσει τους Τούρκους πολίτες», τόνισε ο Σάββας Καλεντερίδης.


Το μήνυμα Καραμανλή προς πάσα κατεύθυνση: «Κανείς δεν μιλάει εξ ονόματος μου»



Την απόφαση να εκμπέμψει σαφώς και προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα «κανείς δεν μιλάει εξ ονόματος μου» έχει πάρει ο 
Κώστας Καραμανλής, που βλέποντας πως το τελευταίο διάστημα, είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις το θέμα να μιλάνε άλλοι όχι μόνο για αυτόν αλλά και εξ ονόματος της «κληρονομιάς» του ιδρυτή της παράταξης, θέλησε να «αναλάβει δράση». Το πρώτο… στάδιο ήταν οι δημόσιες τοποθετήσεις, δύο μάλιστα διαδοχικές, από τον εξάδελφο του, Κώστα Αχ. Καραμανλή που «άδειασε» τον Πάνο Καμμένο εις διπλούν.
Ακολούθησε μήνυμα με την μορφή διαρροής με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως «όσοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Ν.Δ. να βρουν άλλους… πρωταγωνιστές. Δεν είμαι διαθέσιμος».
Σήμερα ακολούθησε το τρίτο, με άλλη μορφή μήνυμα, με ένα απ’ ευθείας τετ – α – τετ με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Η συνάντηση μόνο τυχαία δεν είναι καθώς το τελευταίο διάστημα ο τόνοι μεταξύ της πρώην υπουργού Εξωτερικών και του νυν υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, είχαν ανέβει πολύ, περνώντας μάλιστα σε προσωπικού τύπου αντιπαράθεση.
Ο κ. Καμμένος είχε γράψει μάλιστα στο twitter αναφερόμενος στο βέτο στο Βουκουρέστι ότι η κ. Μπακογιάννη «πρόδωσε τον Καραμανλή για το βέτο στο ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε «τολμά να μιλά;».
Είχε προηγηθεί συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό να «μαζέψει» τον υπουργό Άμυνας ή να τον αντικαταστήσει.
Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν πως στην συνάντηση τέθηκε επί τάπητος και το θέμα του κ. Καμμένου χωρίς ωστόσο αυτό να είναι το μόνο θέμα.
Η συζήτηση είχε μενού και όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και όπως αναφέρουν πηγές από την Παναγή Κυριακού, εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχουν που ξεκινά από την αγαστή συνεργασία που είχαν από την περίοδο που ο κ. Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός και είχε εμπιστευτεί στην κ. Μπακογιάννη ένα από τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια, εκείνο των Εξωτερικών.

EKTAKTH EIΔΗΣΗ … Διάγγελμα Τσίπρα και εκλογές;

Οι κάλπες στην Ευρώπη και η εσπευσμένη αντίδραση του πρωθυπουργού

Αιφνιδίως τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία για διάγγελμα Τσίπρα με το οποίο θα προαναγγείλει εκτάκτως προσφυγή στις κάλπες.
Στο Μαξίμου αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι οι δανειστές θα τραβήξουν την αξιολόγηση στα άκρα και σε περίπτωση που τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ολλανδία και Γαλλία δεν δημιουργούν κραδασμούς στην Ευρώπη, λέγεται ότι η Μέρκελ θα αναγκάσει τον Τσίπρα να κάνει ταπεινωτικές υποχωρήσεις οι οποίες θα θίγουν τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του-δηλαδή τους δημοσίους υπαλλήλους.
Σ΄αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρει ο Τσίπρας να εξασφαλίσει τους 153_καθώς του τραβάει το χαλί ακόμη και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με την τελευταία του παρέμβαση που ακούγεται αυτονόητη:Δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να ψηφίσει μέτρα πέρα από την θητεία της.
Ο Τσίπρας ζύγισε τα δεδομένα και υπάρχει έντονη φημολογία ότι οδηγήθηκε στην απόφαση της πρόωρης κάλπης και του εκτάκτου διαγγέλματος. Διαισθάνεται πως εάν ψηφίσει σκληρό πακέτο μέτρο ο Σύριζα θα βρεθεί προ διάλυσης.
Οσο για τον Σκουρλέτη:Την άποψη ότι είναι «δημοκρατικά επιβεβλημένο» τα νέα μέτρα να ψηφιστούν από μια «ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής» εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
«Επειδή ακριβώς αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά, υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής», δήλωσε ο υπουργός στον Realfm. Ερωτηθείς αν μιλάει για 180 ψήφους, ο ίδιος διευκρίνισε: «Μιλάω για μία ευρύτατη συναίνεση. Δεν ξέρω αν θα είναι 180 ή παραπάνω ή λιγότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την επόμενη κυβέρνηση που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι στο μεγαλύτερο της μέρος. Άρα, δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτή τη διάσταση, της ανάγκης να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση».
 Στο ερώτημα αν αυτό είναι προσωπική του άποψη ή κυβερνητική θέση, ο ίδιος απάντησε ότι «είναι προσωπική μου άποψη».
Στο μεταξύ το πόσο τρομακτικές συνέπειες για τον Σύριζα θα έχει το κλείσιμο της αξιολόγησης περιέγραψε ο Γιάννης Βαρουφάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου: Χαρακτήρισε καταστροφικό το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης και απάντησε ξεκάθαρα ότι η επιλογή της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η ρήξη με τους δανειστές.Ερωτηθείς εάν αυτός ο δρόμος οδηγεί στην επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης», επισημαίνοντας ότι η παγίωση ενός πλεονάσματος 3,5% θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.








taxalia.gr

Ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για την ηγεσία του δεύτερου ισχυρότερου κόμματος της Φινλανδίας δήλωσε σε
μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του σήμερα ότι εάν κερδίσει, θα αρχίσει εκστρατεία προκειμένου η χώρα του να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Γιούσι Χάλα-άχο, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανυποχώρητος πολέμιος της μετανάστευσης, είναι ο ένας από τους δύο επικρατέστερους υποψήφιος για τη διαδοχή του υπουργού Εξωτερικών Τίμο Σόινι, ο οποίος θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος των Φινλανδών τον Ιούνιο.
«Οι πολιτικοί λόγοι για την εγκατάλειψη, ειδικά του ευρώ, είναι πολύ σαφείς, και οι οικονομικοί λόγοι είναι επίσης ξεκάθαροι. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να καλέσουμε ενεργά στο κόμμα», επισήμανε ο Χάλα-άχο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT.
Πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι η νίκη του Χάλα-άχο θα σηματοδοτούσαν το τέλος της κυβέρνησης συνεργασίας τριών κομμάτων στη Φινλανδία, ενώ θα ωθούσαν το κόμμα των Φινλανδών –το πρώην κόμμα των Αληθινών Φινλανδών– πιο βαθιά στο πολιτικό έδαφος της δεξιού λαϊκισμού.
Ο Χάλα-άχο έχει δηλώσει ότι θα διευθύνει το κόμμα παραμένοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν θα αναλάβει υπουργικό θώκο εάν το κόμμα των Φινλανδών παραμείνει στην κυβέρνηση. Ο κυριότερος αντίπαλός του στην κούρσα, ο Σάμπο Τέρχο, θεωρείτο πως έχει πιο μετριοπαθείς απόψεις, όμως την περασμένη εβδομάδα είπε ότι θα τασσόταν υπέρ της ιδέας να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφανθούν οι πολίτες περί του Fixit –της αποχώρησης της Φινλανδίας από το ενιαίο νόμισμα και από την ΕΕ– αν αυτή υποστηριχθεί από την πλειοψηφία του κόμματος.
Το κόμμα των Φινλανδών τα τελευταία χρόνια άμβλυνε τη ρητορική του κι αποστασιοποιήθηκε από τα ανερχόμενα κόμματα της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη, κάτι που συνέβαλε να μπει στην κυβέρνηση το 2015.
Όμως η μεταβολή της στάσης του σε πολλά θέματα –συμφώνησε στις περικοπές των δημοσίων δαπανών, αλλά και στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας– εξόργισε μέρος των ψηφοφόρων του και το κόμμα πλέον καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στις δημοσκοπήσεις, που το πιστώνουν με ένα 9% των προθέσεων ψήφου.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη στο ευρώ και στην ΕΕ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί τον Ιούλιο, το 68% των πολιτών τάσσονται υπέρ της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ίσο ποσοστό τάσσεται εναντίον της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.
Πέρυσι ένα κείμενο με την απαίτηση η Φινλανδία να αποχωρήσει από την ευρωζώνη συγκέντρωσε 53.000 υπογραφές. Η αίτηση έφθασε μέχρι το κοινοβούλιο, αλλά απορρίφθηκε από μια επιτροπή της φινλανδικής Βουλής.





ta xalia.gr

Σάλος: Ποιοι μεγαλοοφειλέτες Δημοσίου ξεχρεώνουν εκατομμύρια με… ομόλογα Σώρρα



Ποιοι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου ξεχρεώνουν τα υπέρογκα χρέη τους με ομόλογα Σώρρα;
Ρυθμούς αύξησης γεωμετρικής προόδου λαμβάνουν τα εξώδικα «τύπου Σωρρα» με τα οποία επιχειρείται να αποσβέσουν τα χρέη τους προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ κλπ, διάφοροι φορολογούμενοι.

 Μάλιστα -σύμφωνα με το capital.gr και τον Παναγιώτη Στάθη- το ανησυχητικό είναι ότι οφειλές άνω των 43 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να επιχείρησαν να συμψηφίσουν με τα περίφημα ομόλογα Σώρρα, τουλάχιστον 40 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου που «παίζουν» καθυστερήσεις με την εφορία και το Δημόσιο ταμείο στηριζόμενοι στην βιομηχανία των εξωδίκων του ιδρυτή της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Την ώρα που η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει προχωρήσει εις βάθος την έρευνα για «εγκληματική οργάνωση» σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα, αποκαλύπτεται ότι πέραν των 6000 φυσικών προσώπων (μικροοφειλετών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα) οι οποίοι έχουν αποστείλει εξώδικα τέτοιου τύπου σε εφορίες, ΔΕΗ και ασφαλιστικά ταμεία , υπάρχουν και πρόσωπα που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ.

Ανάμεσά τους είναι επιχειρηματίες σύμφωνα με το capital.gr και τον Παναγιώτη Στάθη:

– Από την Ελευσίνα με 1,3 εκατομμύρια οφειλή
– Από την Τρίπολη με 3 εκατομμύρια
– Από την Καβάλα με 8 εκατομμύρια
– Από την Κηφισιά 1,5 εκατομμύριο
– Από τη Λάρισα 5 εκατομμύρια
– Από τη Χαλκίδα 4,5 εκατομμύρια
– Εταιρία οπτικών από τον Πειραιά με 1,2 εκατομμύριο
– Ταχυφαγείο από το Ναύπλιο με 400.000 ευρώ

Αθροιστικά οι οφειλές αυτές αγγίζουν τα 43 εκατομμύρια ευρώ.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος φέρεται να έχει απαντήσει στις εισαγγελικές αρχές πως ουσιαστικά αυτά τα χρήματα που επικαλείται ο Σώρρας, «δεν υπάρχουν».

Συγκεκριμένα η Τράπεζα της Ελλάδας, ζήτησε εγγράφως από πέντε τράπεζες -Attica Bank, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς- να την ενημερώσουν αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί του Αρτέμη Σώρρα με χρηματικά ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν προς εξόφληση του δημοσίου χρέους.

Οι απαντήσεις των τραπεζών ήταν όλες αρνητικές. Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχουν κατατεθεί και άλλα στοιχεία:

– Το e-mail που έστειλε η Τράπεζα της Ελλάδας στις 29 Μαρτίου 2013 προς το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με τα χρεόγραφα 600 δισ. δολαρίων, τα οποία διέδιδε ότι διέθετε ο Σώρρας και ότι τα είχε διαθέσει στο Ελληνικό Δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους

– Την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, στις 5 Απριλίου 2013, στην οποία επισημαίνεται ότι «εξετάσαμε τα έγγραφα και ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα.


Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών (…)

Το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct, αυτοί όμως είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως.

Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό.

– Εκτύπωση από την ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στην οποία αναφέρεται ότι όλα τα International Bill of Exchange -τα οποία επικαλείτο ο Σώρρας για να αποδείξει την ύπαρξη της μυθικής του περιουσίας- όπως αυτά που περιγράφονται στο μήνυμα της «Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc.” ότι είναι άνευ αξίας.

Κατάλογο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ με τους μεγαλύτερους κατόχους του αμερικανικού δημοσίου χρέους, στον οποίο δεν αναγράφεται ο Αρτέμης Σώρρας παρότι τα 600 δισ. δολάρια που υποτίθεται ότι διαθέτει θα τον καθιστούσαν τον τρίτο μεγαλύτερο δανειστή των ΗΠΑ μετά την Κίνα και την Ιαπωνία!




ta xalia.gr

Εστειλαν δέμα με εκρηκτικά στα γραφεία του Σόιμπλε

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΙΚ

Εστειλαν δέμα με εκρηκτικά στα γραφεία του Σόιμπλε
Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Βερολίνο, όταν εντοπίστηκε ύποπτο δέμα  στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Οπως ήταν επόμενο, σήμανε αμέσως συναγερμός καικ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και ομάδες της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να ελέγξουν το πακέτο.

Το απόγευμα ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές ότι το δέμα περιχείχε όντως εκρηκτικά τα οποία και εξουδετερώθηκαν.


imerisia .gr