Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ετοιμάζουν για ΠΟΛΕΜΟ τους 'ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ'; Απαντήσεις ΤΩΡΑ...


Τρόμο προκαλούν οι φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα από έρευνα των διωκτικών αρχών, σε κοντέινερ που περιείχαν ‘έπιπλα’ για τα Χοτ Σποτ. Οι φωτογραφίες από τη Β.Ελλάδα σοκάρουν, καθώς ο οπλισμός που βρέθηκε είναι ικανός για την έναρξη πολέμου.
Πρέπει να γίνει επίσημη ενημέρωση για το πότε και αν όντως τα κοντέινερ προορίζονταν για τα Χοτ Σποτ.
Αν ναι ποιος ο αποστολέας και ποιοι οι παραλήπτες. Προετοιμάζουν για πόλεμο τους ‘πρόσφυγες’;
Τηρούμε μεν επιφυλάξεις μέχρι την επίσημη ενημέρωση ωστόσο πρέπει να γίνει γρήγορα και με καθαρές απαντήσεις.






voicenews

Να φύγουν ΤΩΡΑ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! Δείτε τι κάνουν σε ΑΥΤΟΥΣ και ΟΧΙ σε ΕΜΑΣ...

Άμεσα πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη και ο Ελληνισμός στη χώρα μας. 
Την ίδια ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας δεν έχουν μία στέγη στο κεφάλι τους, ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν φαγητό, τους έχει τσακίσει το αριστερό μνημόνιο και οι φόροι, οι πρόσφυγες απολαμβάνουν όλα τα αγαθά που έπρεπε το κράτος να προσφέρει σε εμάς. 
Τι θέλουν οι πρόσφυγες; Σπίτι; Αμέσως. 
Έτοιμα τα σπίτια, με συγκεκριμένο πρόγραμμα κιόλας, όλα πληρωμένα. Παράλληλα έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι από άστεγους. 
Τι άλλο θέλουν; Υγειονομική περίθαλψη; Αμέσως. Τα προσφυγόπουλα έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ τα Ελληνάκια μας όχι. 
Κάτι άλλο; Φαγητό; Αμέσως. Και ας πεινάει ο Έλληνας. 
Αλλά εδώ θα κάνουμε μια παύση και θα δούμε τις παρακάτω εικόνες. 
Μέσα σε κάδους απορριμμάτων βρίσκονται πεταμένες δεκάδες μερίδες φαγητού που οι πρόσφυγες δεν θέλουν να φάνε γιατί δεν είναι... διαβασμένο το κρέας. 
Σύμφωνα με τη θρησκεία τους, οτιδήποτε περιέχει κρέας στη διατροφή τους θα πρέπει να έχει υποστεί μια ιεροτελεστία, δηλαδή το ζώο να κοιτάζει προς την Ανατολή όταν σφάζεται. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το φαγητό δεν είναι διαβασμένο και οι μουσουλμάνοι δεν το τρώνε. 
Όπως φαίνεται λοιπόν, οι εκατοντάδες μερίδες μουσακά δεν ικανοποιούν τους "πεινασμένους" μουσουλμάνους. 
Σε μια Ελλάδα οι "επισκέπτες" μας τολμούν και πετάνε όσα τους προσφέρονται...



voicenews

Έπεσαν οι μάσκες! ΟΛΗ η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ από έναν μουσουλμάνο... (ΒΙΝΤΕΟ)


Άκρως αποκαλυπτικός είναι ένας πρώην μουσουλμάνος από τη Γερμανία, αφού τολμάει και με θάρρος καταγγέλλει δημόσια τα σχέδια που έχει το Ισλαμ για τον υπόλοιπο κόσμο. 
Με το βιβλίο του που φέρει τίτλο "Ο πραγματικός εχθρός… γιατί δεν έγινα ένας τρομοκράτης", ο Nassim Ben Iman αποκαλύπτει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι έχουν την ίδια μανία να σκοτώνουν για τη θρησκεία τους. 
Όπως αναφέρει στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε: "Είναι τιμή για το Ισλάμ να σκοτώσεις και μεγαλύτερη τιμή για το Ισλάμ να πεθάνεις. Από παιδιά μας διδάσκουν ότι πρέπει τα πάντα να θυσιάζονται για τον Αλλάχ. Το αν αυτό έχει νόημα η είναι απάνθρωπο δεν ενδιαφέρει κανέναν. Μας διδάσκουν το μίσος για όλους τους αλλόθρησκους και μας λένε ότι οι Εβραίοι και οι Ευρωπαίοι δεν είναι άνθρωποι και πως ο Θεός τους μισεί". 
(Εναλλακτικά ΕΔΩ)
Επιπλέον, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους, λέγοντας ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν δόλιο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο επιδιώκουν να "υπνωτίσουν" τους χριστιανούς ώστε να τους κάνει να λυπηθούν. 
Σας συσκοτίζουν για να μπορέσουν με τις πονηρές τακτικές τους να σας υποχρεώσουν σιγά σιγά να ξεχάσετε τον χριστιανισμό και να γίνετε όλοι μουσουλμάνοι. Αυτή είναι η στρατηγική για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης.
Σύμφωνα με το Κοράνι όλος ο κόσμος πρέπει να γίνει μουσουλμανικός. Η χαλάρωση του βάρβαρου Ισλάμ ώστε να ταιριάξει σε μια ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία είναι κάτι απολύτως κατακριτέος". 



voicenews

Η Αλήθεια θα σας Αφήσει ΑΦΩΝΟΥΣ! Σ ο κ α ρ ι σ τ ι κ ο


Η Αλήθεια θα σας Αφήσει ΑΦΩΝΟΥΣ! Σ ο κ α ρ ι σ τ ι κ ο


Το νέο σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο….
ΕΠΕΙΓΟΝ! ΠΟΛΕΜΟΣ….

Πρέπει να το δείτε… Οι Illuminati προχωρούν στις τελικές προετοιμασίες…









katoxika nea

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

lozani-1

-ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΕΛΕΓΑΝ:
>
-ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ:
>
-ΤΟ 2006 ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
112
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ, Η Ε.Ε. (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΚ, ΣΥΝΟΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ( ΑΧ ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΥΑΛΟ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΕΔΩ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ).
Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ (ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ (ΑΙΓΑΙΟ).
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ.
-ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΙΨΕΙ ΔΙΑ ΤΟΥ >.
ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ Η ΑΡΜΑΔΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ.
ΗΔΗ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ DEFCON 3 (KIΤΡΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ) ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.




katoxika nea

Να δουμε ποιος θα προλαβει ..


plst
Τυμπανοκρουσίες , κανάλια , μεγαλοδημοσιογραφοι … χορηγοί ..πατέντες …φόρουμ…ομιλίες … οργανισμοί… και του κάθε Κίτσου η μανα!
Άλλοι αναλώνονται στο θεά Αθήναι και άλλοι πράττουν … ήσυχα , ταπεινά , χωρίς χορηγούς , χωρίς κανάλια , ..με ξεκάθαρο στόχο ελληνικό … !
Βοήθεια πάντα χρειάζεται …και θα ήταν αποδεχτή από όλους όσους δεν χρειάζονται λόγια για να καταλαβουν.. !
Άτακτες εικόνες , αμοντάριστες .. και ότι καταλάβεις ..!
Να δούμε ποιος θα προλάβει πρώτος … !!






katoxika nea

Ενέδρα από Βρετανία και ΗΠΑ στο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»!!!! Η Ρωσία ενεργοποίησε το «Νεκρό Χέρι»!!!!


 

Ενέδρα από Βρετανία και ΗΠΑ στο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»!!!!  Η Ρωσία ενεργοποίησε το «Νεκρό Χέρι»!!!!

Για πρώτη φορά η Ρωσία ενεργοποίησε το μυστικό όπλο που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστο στη Δύση, το «Σύστημα Περίμετρος» ή αλλιώς «Νεκρό Χέρι»,
 ένα σύστημα αυτόματης πυρηνικής ανταπόδωσης (παρακάτω εξηγούμε αναλυτικά τι ακριβώς είναι) τη στιγμή που Αμερικανικά F-15 και E-3 Sentry βρίσκονται γύρω από την ομάδα μάχης του ρωσικού αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ». 
Το Βρετανικό Ναυτικό έχει στείλει στην περιοχή το αντιτορπιλικό HMS Duncan Type 45, τη φρεγάτα HMS Richmond Type 23, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου της RAF Rivet Joint, ένα C130 Hercules και μαχητικά Typhoon.  
Τις επόμενες ημέρες τα μαχητικά, υποβρύχια, πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωπα με τα ρωσικά μαχητικά και την ομάδα μάχης του ρωσικού αεροπλανοφόρου η οποία αναμένεται να ενισχυθεί με δύο ακόμη πολεμικά πλοία. 
Βρετανοί Ναύαρχοι ετοίμαζαν σχέδια εδώ και ημέρες για να «συνοδεύσουν» την ομάδα μάχης του ρωσικού αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» στο δρόμο προς τη Μεσόγειο. 


Πηγή του ΝΑΤΟ αποκάλυψε ότι «δεν θα μας αιφνιδιάσουν, θα περάσουν από τη Βόρεια Θάλασσα , τα Στενά Dover και μέσω της Μάγχης» «Βρετανία και ΝΑΤΟ παρακολουθούν την κατάσταση» ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας. Ταυτόχρονα P-8A Poseidon (BRONCO95) πραγματοποίησε κατασκοπευτική πτήση στην Κριμαία, Ε-3 σε Καλίνινγκραντ, Λευκορωσία και ξανά Κριμαία. ) 

Πριν λίγα μόλις χρόνια, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Δύση έμαθε για το σύστημα “''Περίμετρος''”. 

Πρόκειται για έναν υπερυπολογιστή (κωδικός URV RVSN-15E601) που είχε σκοπό την συνεχή επιτήρηση του χώρου της Σοβιετικής Ένωσης για σημάδια πυρηνικής επίθεσης, όπως η παρουσία ραδιενέργειας, σεισμικά φαινόμενα, τεράστιες και σύντομες μεταβολές της ατμοσφαιρικής πίεσης, ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί, κ.α. 

Πιστεύεται ότι τέθηκε σε λειτουργία το 1985, σχεδιάστηκε από το κατασκευαστικό γραφείο “Uznoe”, βάσει της απόφασης N695-227, της Κεντρικής Κυβέρνησης της ΕΣΣΔ, στις 30 Αυγούστου 1974 και παρά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, πιθανολογείται ότι δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί... 

Το σύστημα με την κωδική ονομασία «“Περίμετρος”», άρχισε να γίνεται γνωστό μετά τον ψυχρό πόλεμο, την δεκαετία του 1990. 

Σε περίπτωση ανακάλυψης τέτοιων φαινομένων, το σύστημα θα προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία με κάποιους ανθρώπους. 

Αν δεν έπαιρνε απάντηση, θα έδινε την δυνατότητα εκτόξευσης των πυραύλων στον εκάστοτε εν υπηρεσία αξιωματικό που θα ήταν στο καταφύγιο. Όσοι πύραυλοι και αν είχαν καταστραφεί, υπολογίζεται ότι απ” την πλευρά της Αμερικής θα υπήρχαν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια νεκροί. 

Το σύστημα δεν ήταν απολύτως αυτοματοποιημένο, προφανώς από τον φόβο κάποιου λάθους. 

Αν ανίχνευε πυρηνική επίθεση, έπρεπε να δοθεί η τελική εντολή από κάποιους αξιωματικούς, που βρίσκονταν σε κάποιο υπόγειο καταφύγιο, προστατευμένοι, τουλάχιστον θεωρητικά, από κάθε πυρηνική επίθεση. 

Έτσι λοιπόν, ακόμα και αν το Κρεμλίνο είχε καταστραφεί, μπορούσαν να δώσουν εντολή εκτόξευσης, με τον ακόλουθο τρόπο: θα εκτόξευαν πυραύλους τύπου 15Α11 που σχεδιάστηκε το 1975, παραλλαγή του 15Α16 (MR-UR-100UTTX: μάζα 71 τόνοι, εμβέλεια 11.000 χλμ., δύο σταδίων υγρών καυσίμων), φέροντας το σύστημα τηλεπικοινωνιών 15Β99, σχεδιασμένο από το Πολυτεχνείο του Λένινγκραντ), προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα στην έκταση της Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι με ασύρματο σήμα, θα έστελναν εντολή εκτόξευσης σε όλους τους πυραύλους, σιγουρεύοντας ένα χτύπημα στην Αμερική με όσους τουλάχιστον είχαν απομείνει. 

Ο αριθμός αυτών των προστατευμένων σιλό μάλλον ήταν 4, ένα εκ των οποίων πιθανόν κοντά και νότια από την Μόσχα. 

Λέγεται πως το πρώτο σιλό του συστήματος δημιουργήθηκε στα Ουράλια. Κατά μία εκδοχή, αυτό το σιλό έχει την δυνατότητα να εκπέμπει σήμα, στα 3-30 kHz, που δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις συνθήκες ενός πυρηνικού πολέμου, για εκτόξευση από εκεί, χωρίς την χρήση “διοικητικών-πυραύλων”. 

Τον Δεκέμβριο του 1990 έγιναν κάποιες βελτιώσεις και εκσυγχρονιστικές εργασίες οπότε και το νέο σύστημα πήρε την ονομασία “Περίμετρος-RCh”. 

Συνέχισε την λειτουργία του μέχρι τον Ιούνιο του 1995, οπότε και λόγω των συνθηκών για τα πυρηνικά όπλα, μπήκε σε “αναμονή”. 

Μετά από τόσα χρόνια η Μόσχα το ενεργοποίησε ξανά δείχνοντας αποφασισμένη και έτοιμη για όλα... 






volcanotimes

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ!!!ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!!!Αδέλφια ήρθε η ώρα να ανοίξω τον οδηγό επιβίωσης που δεν μιλά για τροφές ΚΑΙ φάρμακα!!!Μόνο που τώρα θα είναι αλλιώς γιατί αλλιώς θα κυλίσουν τα γεγονότα!!!ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ!!!ΕΡΓΑ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!!!




ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ!!!ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!!!Αδέλφια ήρθε η ώρα να ανοίξω τον οδηγό επιβίωσης που δεν μιλά για τροφές ΚΑΙ φάρμακα!!!Μόνο που τώρα θα είναι αλλιώς γιατί αλλιώς θα κυλίσουν τα γεγονότα!!!ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ!!!ΕΡΓΑ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!!!

Τότε ὁμοιωθήσεται ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν δέκα παρθένοις, αἵτινες λαβοῦσαι τὰς λαμπάδας ἑαυτῶν ἐξῆλθον εἰς ὑπάντησιν τοῦ νυμφίου. 2 πέντε δὲ ἐξ αὐτῶν ἦσαν μωραὶ καὶ πέντε φρόνιμοι. 3 αἱ γὰρ μωραὶ λαβοῦσαι τὰς λαμπάδας αὐτῶν οὐκ ἔλαβον μεθ’ ἑαυτῶν ἔλαιον· 4 αἱ δὲ φρόνιμοι ἔλαβον ἔλαιον ἐν τοῖς ἀγγείοις μετὰ τῶν λαμπάδων ἑαυτῶν. 5 χρονίζοντος δὲ τοῦ νυμφίου ἐνύσταξαν πᾶσαι καὶ ἐκάθευδον. 6 μέσης δὲ νυκτὸς κραυγὴ γέγονεν· Ἰδοὺ ὁ  νυμφίος, ἐξέρχεσθε εἰς ἀπάντησιν αὐτοῦ. 7 τότε ἠγέρθησαν πᾶσαι αἱ παρθένοι ἐκεῖναι καὶ ἐκόσμησαν τὰς λαμπάδας ἑαυτῶν. 8 αἱ δὲ μωραὶ ταῖς φρονίμοις εἶπαν· Δότε ἡμῖν ἐκ τοῦ ἐλαίου ὑμῶν, ὅτι αἱ λαμπάδες ἡμῶν σβέννυνται. 9 ἀπεκρίθησαν δὲ αἱ φρόνιμοι λέγουσαι· Μήποτε οὐ μὴ ἀρκέσῃ ἡμῖν καὶ ὑμῖν·πορεύεσθε μᾶλλον πρὸς τοὺς πωλοῦντας καὶ ἀγοράσατε ἑαυταῖς. 10 ἀπερχομένων δὲ αὐτῶν ἀγοράσαι ἦλθεν ὁ νυμφίος, καὶ αἱ ἕτοιμοι εἰσῆλθον μετ’ αὐτοῦ εἰς τοὺς γάμους, καὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα. 11 ὕστερον δὲ ἔρχονται καὶ αἱ λοιπαὶ παρθένοι λέγουσαι· Κύριε κύριε, ἄνοιξον ἡμῖν· 12 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν· Ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐκ οἶδα ὑμᾶς. 13 γρηγορεῖτε οὖν, ὅτι οὐκ οἴδατε τὴν ἡμέραν οὐδὲ τὴν ὥραν.

Αδέλφια ήρθε η ώρα να ανοίξω τον οδηγό επιβίωσης που δεν μιλά για τροφές, φάρμακα και εργαλεία αλλά για την πραγματική προετοιμασία που θα με βοηθήσει να αντιμετωπίσω αυτά που σαν όραμα με κρατάνε καιρό καθηλωμένο και αποσβολωμένο...αν και από καιρό οι άνθρωποι του Θεού μας είχαν προειδοποιήσει.

Το όραμα δεν έχει μόνο γράμματα και λόγους τρομακτικούς μεν αλλά ανώδυνους για τους θεατές και ακροατές δε...

Και το είδα το όραμα...και έμεινα άφωνος  και δεν έχει σημασία που δεν ξέρω ακριβώς τον χρόνο..σημασία έχει που γνωρίζω πως άλλο φαντασία και άλλο πραγματικότητα.

Σημασία έχει να μην λέω: δείτε τα σημάδια...δείτε βγαίνουν όσα οι άγιοι μας είπαν...μην κάνετε..μην δείξετε...κάντε εκείνο ή κάντε το άλλο.

Ο Θεός μας μίλησε ,ο Χριστός μας έδειξε τον δρόμο μας άφησε οδηγό.

Ήρθε η ώρα , η ύστατη ώρα να γράψουμε διαγώνισμα και η απλή ανάγνωση δεν αρκεί αλλά το βίωμα και πρώτος εγώ παραδέχομαι πως δεν βίωσα απλά άκουσα και αποδέχθηκα.

Κι αν θέλω πραγματικά να ακουστεί η προσευχή μου αδέλφια πρέπει να αλλάξω ρότα...

Σ' αυτό που έρχεται γρήγορα...στα οράματα που ζωντανεύουν σαν άλλο όραμα ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ...ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

Μόνο που τώρα θα είναι αλλιώς ..γιατί αλλιώς θα κυλίσουν τα γεγονότα..ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ...ΕΡΓΑ.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΛΕΗΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΓΕΝΟΙΤΟ






volcanotimes

"Ο ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ"



"Ο ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ"
ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΟΛΗ ΠΙΕΡΙΔΗ

Nύχτα θρίλερ στα Ιωάννινα. Τι συνέβη ξαφνικά στην ιστορική πόλη η οποία “κάθεται” πάνω σε μια θάλασσα από πετρέλαιο; Ποια είναι η πραγματική αιτία του σεισμού που σκόρπισε τον τρόμο στους κατοίκους και τους έβγαλε στους δρόμους; Είναι αλήθεια ότι στην περιοχή πανίσχυροι πολυεθνικού κολοσσοί έχουν ήδη αρχίσει ανεπίσημα τις έρευνες ώστε να εντοπίσουν τα πιο πλούσιο σε κοιτάσματα οικόπεδο; Πως γίνονται αυτές οι έρευνες;
Εχουν ενημερωθεί οι οξυδερκείς τοπικές αρχές για τις αγοραπωλησίες εκτάσεων στην περιοχή; 
Τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον “ανεξήγητο” σεισμό; Μήπως δεν ήταν ακριβώς φυσικό φαινόμενο αλλά προήλθε από ανθρωπογενή δραστηριότητα;
Οι επιστήμονες στο Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) δηλώνουν ότι η παραγωγή πετρελαίου μπορεί να προκαλέσει σεισμούς , αλλά όχι στο μέγεθος που αναφέρονται και με τον τρόπο που παρουσιάζονται συχνά στις ειδήσεις. Το πετρέλαιο γενικά βρίσκεται σε διαπερατά ιζήματα που είναι μαλακά και όχι σε σκληρά πετρώματα. Όταν αφαιρείται το πετρέλαιο μπορεί να κινηθεί η γη, απελευθερώνοντας μια μικρή ποσότητα ενέργειας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα “μίνι-σεισμικό γεγονός”- που όμως είναι κάποιων λίγων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Πώς αυτό γίνεται; Με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, οι εταιρείες πετρελαιοειδών εντοπίζουν τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές και χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές για να σπάσει η επιφάνεια κάτω από τη θάλασσα και να πάρουν το πολυπόθητο υγρό, μερικές φορές τρυπώντας τόσο βαθιά όσο 3000 μέτρα. Καθώς αυτό το πετρέλαιο αναρροφείται από τους πόρους του ιζήματος που το περιέχει, οι γύρω βράχοι μετατοπίζουν τις θέσεις τους για να συμπληρώσουν τους χώρους που μόλις εκκενώθηκαν. Σε μεγάλη κλίμακα, για παράδειγμα, ο όγκος των εκτοπισμένων-όταν παράγονται εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου- παράγει κίνηση της γης που μπορεί πράγματι να προκαλέσει ένα μίνι-σεισμικό γεγονός, σύμφωνα με τον Robert Morton, ένα θαλάσσιο γεωλόγο του USGS.






volcanotimes

Πολεμικό Κάλεσμα από τον Αμβρόσιο!!! ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ… !!! ΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ ...


Πολεμικό Κάλεσμα από τον Αμβρόσιο!!! ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ… !!! ΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ ...Από την τελευταία Σύναξη της Ιεραρχίας στις αρχές του Οκτωβρίου όλοι εφύγαμε με την ελπίδα, ότι θα ετακτοποιείτο το καυτό θέμα των θεμελιωδών αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία, τις οποίες επιχειρεί ο ανεκδιήγητος Υπουργός της Παιδείας κ. Νικ. Φίλης! 
Με την πιό καλή διάθεση αποδεχθήκαμε τις διαβεβαιώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, ότι μετά την συνάντησή Του μέ τον Πρωθυπουργόν κ. Τσίπραν «οι παρεξηγήσεις ήρθησαν!».  
Δυστυχώς όμως από την επομένη κι’ όλας ημέρας οι διαψεύσεις των ελπίδων μας έρχονται η μία μετά τήν άλλη! Τόσο ο Υπουργός της Παιδείας, όσο καί ο Πρωθυπουργός, με Δηλώσεις τους είτε στον ημερήσιο Τύπο, είτε στη Βουλή των Ελλήνων, μας αποκαρδιώνουν!  
Είναι φανερό πλέον, ότι η Κυβέρνηση εμπαίζει την Εκκλησίαν!  
Μας εξαπάτησαν! Χωρίς αιδώ, χωρίς αναστολές κάθε ημέρα όλο και περισσότερο μας απογοητεύουν.  






volcanotimes

ΑΚΟΥΣΤΕ επιτέλους τον ΠΟΥΤΙΝ!!! «Ο πλανήτης βαδίζει σε μία μη ανατρέψιμη κατάσταση»...!!!! [ ΒΙΝΤΕΟ]


ΑΚΟΥΣΤΕ επιτέλους τον ΠΟΥΤΙΝ!!! «Ο πλανήτης βαδίζει σε μία μη ανατρέψιμη κατάσταση»...!!!!


«Γνωρίζουμε από έτος σε έτος το τι πρόκειται να συμβεί – και αυτοί γνωρίζουν πως το γνωρίζουμε. Μόνο σε εσάς (ΜΜΕ) λένε απίθανες ιστορίες και εσείς τις «αγοράζετε», διασπείροντάς τες στους Πολίτες των χωρών σας. Με τη σειρά σας εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε την αίσθηση του επικείμενου κινδύνου – αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο. Γιατί να μην μπορείτε να καταλάβετε πως ο πλανήτης βαδίζει σε μία μη ανατρέψιμη κατάσταση, ενώ αυτοί προσποιούνται πως δεν συμβαίνει τίποτα; Δεν ξέρω δυστυχώς πώς να σας προσεγγίσω πλέον”... 

Αυτή η δήλωση του Πούτιν (που την βλέπετε στο βίντεο πιο κάτω) προκαλεί αναστάτωση, διότι δείχνει το μέγεθος του κινδύνου για ένοπλη σύρραξη μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, θέμα όμως που τα συστημικά ΜΜΕ επιμελώς το κρύβουν. 
Δεν κάνουμε λόγο για διασπορά πανικού, αλλά για ενημέρωση του κοινού για να γνωρίζει τι γίνεται και να αναλάβει δράση , είτε μέσω εκλογών είτε όποιου άλλου δημοκρατικού τρόπου μπορεί.










volcanotimes

Σχέδιο φίμωσης του τύπου παγκοσμίως από Μ.Ομπάμα!!! Κλείνει όλα τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ!!!


Σχέδιο φίμωσης του τύπου παγκοσμίως από Μ.Ομπάμα!!! Κλείνει όλα τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ιστότοπο yahoo.com, ο Αμερικανός πρόεδρος Μ. Ομπάμα κηρύσσει όπως διατυμπανίζει τον πόλεμο στους «συνωμοσιολόγους» που γράφουν στο διαδίκτυο κατά της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας , υποσχόμενος να εξαλείψει την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος για την ελευθερία των ΜΜΕ.


Ο ίδιος υποσχέθηκε να κλείσει όλες τις εναλλακτικές ιστοσελίδες μέσων ενημέρωσης τις επόμενες λίγες εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας του, αναφερόμενος σε αυτές ως «άγρια, άγρια δύση» της Αμερικής.

Το ζήτημα όμως είναι ότι η ίδια κυβέρνηση και προσωπικά ο Ομπάμα έχουν παραδώσει τον έλεγχο του παγκόσμιου διαδικτύου σε μία απρόσωπη πολυεθνική εταιρεία, της οποίας οι ιδιοκτήτες είναι «σκοτεινοί» και φυσικά δε τους γνωρίζει κανένας, σύμφωνα με άρθρο που μεταδώσαμε πρώτοι στο pentapostagma.gr με τίτλο (Ο Ομπάμα παραδίδει τον έλεγχο του παγκόσμιου διαδικτύου σε πολυεθνική εταιρεία – Μόνο ο Πούτιν «ήξερε» και τον πρόλαβε),

Οι δηλώσεις του νυν Αμερικανού προέδρου , πραγματοποιήθηκαν σε ένα συνέδριο καινοτομίας στο Πίτσμπουργκ, στο οποίο ο ίδιος τόνισε ότι οι «συνωμοσιολόγοι» καταστρέφουν την πίστη του κοινού , στα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, και προειδοποίησε ότι οι εναλλακτικές ιστοσελίδες ειδήσεων αποτελούν « εθνική απειλή» για τις μελλοντικές εκλογές.

«Θα πρέπει να ξαναχτίσουμε μέσα σε αυτήν την «άγρια-άγρια δύση» ροής πληροφοριών κάποιο είδος λειτουργίας, βάση της οποίας οι άνθρωποι θα κινούνται με επιμέλεια», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη για την επιχειρηματική καινοτομία στο Πίτσμπουργκ.

«Πρέπει νομίζω, να βάλουμε κάποιο είδος «τάξης» με τον οποίο να μπορούμε να ταξινομήσουμε απορρίπτοντας αυτές που προκαλούν διχασμό στον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε ο Ομπάμα .

Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι , η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών είχε ανακοινώσει πως τα δίκτυα υπολογιστών 20 οργανισμών, περιλαμβανομένων κρατικών υπηρεσιών και αμυντικών εταιριών, είχαν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό , κάτι που συνιστά «ηλεκτρονική επίθεση» στο ρωσικό κράτος .

Στις ΗΠΑ όμως το σχέδιο του Τ.Σόρος και Γ.Ρότσιλντ για τον παγκόσμιο έλεγχο του διαδικτύου καλά κρατεί.

Η απόφαση αυτή του Ομπάμα , σύμφωνα με πληροφορίες, θα την επικυρώσει και το αμερικανικό Κογκρέσο, τελευταίο προπύργιο αντίστασης για τους Αμερικανούς πολίτες που αγωνίζονται χρόνια τώρα για να το αποτρέψουν.

Πρόκειται όμως σαφέστατα για εντολή των «ηγετών» της νέας Τάξης για την ελεύθερη ενημέρωση , μέσω ενός «σκοτεινού» σχεδίου φίμωσης του τύπου.

Όλα θα φιλτράρονται και όλα θα λογοκρίνονται στις ΗΠΑ σε λίγο , μέσω ενός σχεδίου που σίγουρα θα «περάσει» τον Ατλαντικό και θα έρθει και στην Ευρώπη με πρόσχημα την ισλαμική τρομοκρατία στο διαδίκτυο. Όλα τα έχουν σκεφθεί όλοι αυτοί οι σκοτεινοί εγκέφαλοι.





volcanotimes

Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Πούτιν - Ποροσένκο


Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Πούτιν - Ποροσένκο
Συνάντηση στο Βερολίνο θα έχουν το βράδυ της Τετάρτης η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών θα συζητήσουν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ και τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι Γαλλία και Γερμανία είναι οι δύο δυτικές δυνάμεις που διαπραγματεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 2015 με τη Ρωσία και την Ουκρανία με αποτέλεσμα την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ για τη λήξη της ένοπλης αντιπαράθεσης Ουκρανίας και φιλορώσων αποσχιστών στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.




fpress.gr

Γιατί καθυστερεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης


Γιατί καθυστερεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης
Ανοιχτή πρώτη αξιολόγηση παραμένει -αφού η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της καθυστερεί- γεγονός που προκαλεί προβληματισμό.
Μπορεί η κυβέρνηση να κράτησε χαμηλά τους τόνους για το γεγονός ότι οι συζητήσεις με τους επικεφαλής του κουαρτέτου δεν θα ξεκινήσουν σήμερα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά στο τέλος της εβδομάδας, ωστόσο η «απώλεια» 3-4 ημερών έρχεται να προστεθεί στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, όπως η απόφαση του Eurogroup να σπάσει στα δύο -και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή- τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, αλλά και η ανοικτή διάσταση απόψεων της Γερμανίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Ήδη, κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν τον φόβο ότι αυτά τα γεγονότα αποτελούν σαφείς ενδείξεις για «παιχνίδι καθυστέρησης» από την άλλη πλευρά. Επιβεβαίωση αυτών των φόβων σημαίνει ότι θα ανατραπεί ο μέχρι τώρα σχεδιασμός και η συζήτηση για το χρέος δεν θα ξεκινήσει μέσα στη φετινή χρονιά.
Εκ των υστέρων προκύπτει ότι η διάσταση απόψεων που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για τις διεκδικήσεις της ελληνικής κυβέρνησης το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η κυβέρνηση κράτησε χαμηλά τους τόνους για το γεγονός ότι οι συζητήσεις με τους επικεφαλής του κουαρτέτου δεν θα ξεκινήσουν σήμερα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά στο τέλος της εβδομάδας.
Οι επαφές στην Ουάσιγκτον ολοκληρώθηκαν με τους δύο «πόλους» -το ΔΝΤ από τη μία πλευρά και τη γερμανική κυβέρνηση από την άλλη- να παραμένουν ανυποχώρητοι. Το ΔΝΤ, από τη μια, να απαιτεί διευθέτηση του ελληνικού χρέους «εδώ και τώρα» και αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων για την περίοδο μετά το 2018 προκειμένου να συμμετάσχει με ίδια κεφάλαια στο 3ο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας και τη Γερμανία, από την άλλη, να ζητάει η όλη συζήτηση για το ελληνικό χρέος να μετατεθεί χρονικά για το 2018. Η διαφωνία παραμένει υπαρκτή ακόμη και σήμερα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να διατυπώνει συνεχώς και δημοσίως την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης: πρώτα οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και η ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου, και μετά η συζήτηση για το χρέος, αν και εφόσον χρειαστεί.
Από το τέλος της Συνόδου στην Ουάσιγκτον μέχρι σήμερα, στην Αθήνα έχουν φτάσει δύο αρνητικά μηνύματα:
1 Το πρώτο μήνυμα αφορούσε την απόφαση του Eurogroup να μην αποδεσμευτεί ολόκληρη η δόση των 2,8 δισ. ευρώ, αλλά μόνο το 1,1 δισ. ευρώ, που προορίζεται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Το υπόλοιπο 1,7 δισ. ευρώ που πρέπει να διοχετευτεί για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου θα πρέπει να αποδεσμευτεί με απόφαση που θα ληφθεί από το Euro Working Group την επόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου (σ.σ.: συμπτωματικά, την ίδια ημέρα αναμένεται να αρχίσει σε πλήρη σύνθεση η διαπραγμάτευση για τη β’ αξιολόγηση, καθώς η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου δεν αναμένεται στην Αθήνα νωρίτερα από το Σάββατο).
Η αποδέσμευση προϋποθέτει τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων για τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έγιναν μέσα στον Σεπτέμβριο (σ.σ.: η Αθήνα πρέπει να αποδείξει ότι έριξε στην αγορά το σύνολο του ποσού 1,8 δισ. ευρώ που εκταμιεύτηκε τον περασμένο Ιούνιο ως τμήμα της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ). Επίσης, η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει απαντήσεις και για τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών. Χθες πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
2 Το δεύτερο στοιχείο που εντείνει την ανησυχία είναι η καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων. Μετά το Eurogroup της 9ης Οκτωβρίου είχε ειπωθεί ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου, παρά την απόφαση για το «σπάσιμο» της δόσης. Τελικώς, το χρονοδιάγραμμα δεν τηρείται και η έναρξη των συζητήσεων σε επίπεδο επικεφαλής μετατίθεται -εκτός νέου απροόπτου- για την Παρασκευή. Δημοσίως, δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την ελληνική πλευρά γι’ αυτή τη χρονική μετάθεση. Αντιθέτως, μεταδίδεται ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν κανονικά σήμερα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι και αυτή η ολιγοήμερη αναβολή εντάσσεται σε μια γενικότερη λογική να κερδηθεί χρόνος ώστε να αναζητηθούν πιθανότητες σύγκλισης απόψεων.
Η Ελλάδα επείγεται να κλείσουν όλα τον Νοέμβριο
Με την έναρξη των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο επικεφαλής θα φανεί αν τα ανησυχητικά μηνύματα που λαμβάνει η ελληνική πλευρά θα έχουν και συνέχεια. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, οι επικεφαλής των θεσμών να συνεχίσουν το «παιχνίδι των καθυστερήσεων». Η μακρά λίστα των προαπαιτούμενων -οι εκκρεμότητες ξεπερνούν τις 40- προσφέρεται για καθυστερήσεις, πόσο μάλλον όταν στη λίστα περιλαμβάνεται εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα για την κυβέρνηση, όπως είναι οι εργασιακές σχέσεις, οι μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα (σ.σ.: αμοιβές ειδικών μισθολογίων, μετακινήσεις προσωπικού από φορέα σε φορέα κ.λπ.) ή ακόμη και η κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, όπου και θα πρέπει να αναγραφεί σε επίσημο κείμενο ο δημοσιονομικός στόχος για την περίοδο μετά το 2018.
Το ευκταίο για την ελληνική κυβέρνηση θα ήταν η β’ αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο ώστε να υπάρχει χρόνος μέχρι τα Χριστούγεννα και για τη συζήτηση για το χρέος.
Υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον οποίο επείγεται η Ελλάδα να κλείσει τη νέα μακροσκελή λίστα με τα προαπαιτούμενα: χωρίς τη β’ αξιολόγηση, εκτός του ότι δεν θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, δεν θα υπάρξουν ούτε οι προϋποθέσεις για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αποτελεί και αυτός βασικό στόχο για την ελληνική πλευρά, καθώς χωρίς την κάλυψη της ΕΚΤ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2017.




fpress.gr

Στοιχεία που προκαλούν! Ένας στους τρεις στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες φτώχειας



Η Ελλάδα στη χειρότερη θέση μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

 Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα, καθώς όπως προκύπτει από αυτά 1 στους 3 Ελληνες ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015 στην Ευρώπη την ίδια στιγμή το ποσοστό των ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονται σε 1 στους 4.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,7% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008.
Στην ΕΕ, το αντίστοιχο ποσοστό επανήλθε το 2015 στα επίπεδα του 2008, δηλαδή στο 23,7% (118,8 εκατ. άνθρωποι).
Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).
Ως προς την Ελλαδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,4% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδοιας το 22,2%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 16,8% του πληθυσμού.
Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17,3%, 8,1% και 10,5%.
Σύμφωνα με την imerisia.gr, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι η Βουλγαρία (41,3%) και η Ρουμανία (37,3%).
Στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Τσεχία (14%), η Σουηδία (16%), η Ολλανδία και η Φινλανδία (16,8%), η Δανία και η Γαλλία (17,7%).




taxalia

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τις προκλήσεις του Ερντογάν


«Η ρητορική του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, με οιαδήποτε εκδοχή, ακόμη και με την πιο καλόπιστη, δυστυχώς 
υπονομεύει αμέσως ή εμμέσως τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Έδεσσας μια ημέρα μετά τις νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου που προσπάθησε να ξαναχαράξει τα σύνορα.
«Γιατί πρέπει να τονίσω -και το λέω καλόπιστα- ότι εμείς είμαστε εκείνοι, οι οποίοι στηρίξαμε και στηρίζουμε τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία, εμείς επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Εμείς, η Ελλάδα είναι η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας προς την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
«Το επιθυμούμε αλλά αυτο προϋποθέτει ότι σεβόμαστε και την ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο. Και είναι γνωστό ότι η Συνθήκη της Λωζάνης οριστικά και αμετάκλητα έχει καθορίσει τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας με την Τουρκία αλλά και της Ευρώπης με την Τουρκία γιατί μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ, αφού κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο τα σύνορα της ΕΕ είναι τα σύνορα των κρατών - μελών» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Υπογράμμισε, τέλος, ότι η Τουρκία «οφείλει να κατανοήσει, πρώτον, ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο τμήμα του διεθνούς δικαίου, δεύτερον, ότι πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση σεβαστή και να μην υπονομεύεται με κανένα υπονοούμενο. Θέλω, επιπλέον, να τονίσω ότι μέσα από αυτό τον σεβασμό τού διεθνούς δικαίου μπορεί να διεκδικήσει, αν θέλει, να αποτελεί δημοκρατικώς οργανωμένο μέλος της διεθνούς κοινότητας».




taxalia

Από ποιους πλειστηριασμούς θα απέχουν οι συμβολαιογράφοι και από ποιους όχι


Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος ανακοίνωσε ότι χθες αποφάσισε τη συνέχεια της 
αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αύριο, Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, απαιτώντας παράλληλα από την ελληνική Πολιτεία: 
  • Την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις Τράπεζες και
  • τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών.
Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «κατ’ εξαίρεση και κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας από τους Συλλόγους ή τη συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος θα διεξάγονται οι εκούσιοι πλειστηριασμοί και οι πλειστηριασμοί με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων».
Ακόμη, αναφέρει ότι θα διενεργούνται οι πλειστηριασμοί «ευαίσθητων προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, πλοίων, αεροσκαφών, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων και κινητών πραγμάτων».
Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι «είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού είναι η μόνη που εγγυάται τη νομιμότητα της διαδικασίας των πλειστηριασμών και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, χρήζει δε της προστασίας και του σεβασμού όλων».






taxalia

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ- Ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας το 2017 θα πληρώσουν όσοι έχουν…


Εκτός απ’ τους “έχοντες” που αγόρασαν ακριβό αυτοκίνητο και που θα βρεθούν να πληρώνουν ακριβά τέλη κυκλοφορίας 
υπάρχουν ακόμη δυο κατηγορίες που θα δουν αυξήσεις.
Η μια κατηγορία είναι εκείνοι που ως και πέρυσι είχαν ατέλεια καθώς τα αυτοκίνητά τους εκπέμπουν ως 90 gr διοξειδίου του άνθρακα. Από εφέτος, ανάλογα με τον στόχο που θα τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών το όριο αυτό θα πέσει είτε στα 85, είτε στα 80 γραμμάρια με αποτέλεσμα χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πληρώσουν για πρώτη φορά τέλη κυκλοφορίας έχοντας μάλιστα αγοράσει το συγκεκριμένο όχημα με στόχο την ατέλεια.
Η άλλη κατηγορία ιδιοκτητών αυτοκινήτων είναι οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων που θα βρεθούν πιθανότατα με “καπέλο” (για περιβαλλοντικούς λόγους θα πούνε, αλλά οι λόγοι είναι πάντα καθαρά εισπρακτικοί) στα τέλη κυκλοφορίας κατά τα πρότυπα άλλων χωρών της Ευρώπης.
Από ‘κει και ύστερα ξεκινάει το κυνήγι του… τζόκερ! Όλα παίζονται, κανείς ακόμη δεν ξέρει που θα… κάτσει.
Το ένα σενάριο λέει ότι θα έχουν σημαντική ελάφρυνση που μπορεί να είναι από 5% ως και 40% όσοι έχουν αυτοκίνητο που πρωτοκυκλοφόρησε πριν την 31/12/2006.
Το άλλο σενάριο λέει ότι θα πληρώσουν πιο ακριβά τέλη όσοι έχουν αυτοκίνητο από 1/1/2007 ως το 2010.
Μόνο βέβαιο είναι ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τις 15 Νοεμβρίου και μετά. Υπομονή.




taxalia

Κ Λ Ε Φ Τ Ε Σ & Α Π Α Τ Ε Ω Ν Ε Σ


%ce%b1%cf%87%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bf%ce%b9ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ….
Την ώρα που η ανεργία μαστίζει την ελληνική κοινωνία, βγαίνει στο φως μια απίστευτη υπόθεση κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος, που μάλιστα προορίζεται για την πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτή των ανέργων.
Πρόκειται για την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες της γενικής γραμματέως Δήμητρας Χαλικιά κατά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου για απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, προκλητική εύνοια στα μεγάλα ΚΕΚ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς.
Το θέμα έχει φτάσει μέσω επιστολών, καταγγελιών και διαμαρτυριών κυβερνητικών στελεχών και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο, προς το παρόν τουλάχιστον, παρακολουθεί αμέτοχο.
Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», Στο επίκεντρο βρίσκονται τα περίφημα Προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας για την απασχόληση ανέργων τα οποία αποκήρυσσε μετά βδελυγμίας ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αντιπολίτευσης.
Η γενική γραμματέας Δήμητρα Χαλικιά με επιστολή στο Μαξίμου καταγγέλλει ότι η υπουργός, όταν προέκυψε θέμα νομιμότητας στο περιεχόμενο πρόσκλησης για την πρόσληψη ανέργων σε 34 δήμους, κατηγόρησε εκείνη ότι «ζήτησε από το ΑΣΕΠ να βγάλει αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη πρόσκληση».
Η κυρία Χαλικιά καταλογίζει ιδιοτέλεια στην κυρία Αντωνοπούλου και υποστηρίζει ότι η αναπληρώτρια υπουργός «κινείται στο πλαίσιο της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο».
Δήμητρα Χαλικιά Γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας
Δήμητρα Χαλικιά Γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας
Ράνια Αντωνοπούλου Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας
Ράνια Αντωνοπούλου Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας
Η συνέχεια της επιστολής της προς τον πρωθυπουργό, που κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και Νίκο Παππά, Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον γ.γ. του πρωθυπουργού Δημήτρη Τζανακόπουλο, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική και τα όσα αναφέρονται αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της ιδιότητας της κυρίας Χαλικιά: «Η αλήθεια για τη στάση της εν λόγω υπουργού είναι ότι αντιστάθηκα σε κακές (πάρα πολύ κακές) επιλογές διαχείρισης δημοσίου χρήματος που επιχειρεί, κυρίως με “αυτεπιστασίες”(δηλαδή απευθείας αναθέσεις σε κοινωνικούς εταίρους πολλών χιλιάδων ευρώ, πρακτική στην οποία διέπρεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και έχει στιγματιστεί) ή άλλες πρακτικές που πριμοδοτούν τα μεγάλα ΚΕΚ, τη στιγμή που η κυβέρνησή μας έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι πρόκειται να χτυπήσει αυτή τη διαπλεκόμενη αγορά».
Η κυρία Χαλικιά γίνεται πιο συγκεκριμένη στη συνέχεια της επιστολής της προς τον πρωθυπουργό: «Κορυφαίο παράδειγμα είναι το “περίφημο” 29-64 (πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας) και τις επιλογές που η ίδια η κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε να έχουμε μέσα, ώστε να αποκλείονται τα μικρά ΚΕΚ (υπάρχουν διαμαρτυρίες, επιστολές και τα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση της πρόσκλησης που επιβεβαιώνουν τα προαναφερόμενα». Οι καταγγελίες της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, όμως, δεν σταματούν εδώ, αφού στην ίδια επιστολή-καταπέλτη για την αναπληρώτρια υπουργό προσθέτει: «Στο σημείο αυτό είμαι υποχρεωμένη να παρατηρήσω την “άναρχη εξειδίκευση του προγράμματος απασχόλησης ΕΣΠΑ 2014-2020”, κάτω από τις κατευθύνσεις της εν λόγω υπουργού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα από συγχρηματοδοτούμενους πόρους για να καλυφθούν οι ανάγκες καταπολέμησης της ανεργίας σε Αττική και Νότιο Αιγαίο. Για τα παραπάνω, έχω ενημερώσει γραπτά τόσο τον υπ. Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη όσο και τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση από το καλοκαίρι».
Οι επικριτές της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας επισημαίνουν ότι ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί το περίφημο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανεργίας για ηλικίες 29-64 ετών». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε προγραμματιστεί από τη Ν.Δ., καταργήθηκε στη συνέχεια από την κυρία Αντωνοπούλου με την αιτιολογία ότι είχε σχεδιαστεί όχι για ανέργους, αλλά για συγκεκριμένους φορείς κατάρτισης και εταιρείες που θα απασχολούσαν για ορισμένους μήνες τους ανέργους, και έτσι υποσχέθηκε ότι το πρόγραμμα θα επανασχεδιαζόταν και θα προκηρυσσόταν το αργότερο τον Απρίλιο του 2015. Το σχέδιο της πρόσκλησης που βγήκε την περασμένη εβδομάδα στη διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας απέχει από τα υπεσχημένα, ότι οι άνεργοι θα λάμβαναν 5.500 ευρώ. Σύμφωνα με την πρόσκληση, παίρνουν 600 ευρώ για την κατάρτιση και 2.000 ευρώ για τρίμηνη πρακτική άσκηση. Οπως καταγγέλλεται, όμως, τα ίδια θα πάρουν και τα ΚΕΚ! Οσο για την απασχόληση; Εκπτώσεις και εδώ: παρά τις υποσχέσεις για εγγυημένη απασχόληση 26.000 ανέργων, η πρόβλεψη τώρα περιορίζεται στους 10.000.
Τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
Από τη θέση της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε δριμεία κριτική στην επιλογή των Προγραμμάτων Κοινωνικής Εργασίας για την εξασφάλιση, έστω απασχόλησης πέντε μηνών για ανέργους. Τα προγράμματα με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ χαρακτηρίζονταν τότε κοροϊδία σε βάρος των ανέργων, αφού επέστρεφαν στην ανεργία μετά από πέντε μήνες και δεν εξασφάλιζαν μόνιμες θέσεις εργασίας. Μάλιστα η μόνη περιφέρεια που δεν είχε ενταχθεί στα συγκεκριμένα προγράμματα ήταν αυτή αυτή της Αττικής υπό την κυρία Ρένα Δούρου. Ωστόσο, η τακτική των κοινωνικών προγραμμάτων συνεχίστηκε και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, «κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία», αφού επανέλαβε όσα και προεκλογικά έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η κοινωφελής εργασία δεν λύνει το πρόβλημα της ανεργίας, στη συνέχεια με τη δικαιολογία «τι να κάνουμε αφού οι προηγούμενοι είχαν προγραμματίσει δράσεις με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και θα καλύπτονταν και άμεσες ανάγκες των δήμων», εξήγγειλε ότι θα προχωρούσε η υλοποίηση.
Είκοσι μήνες μετά, αυτό που έχει γίνει είναι ότι δεσμεύτηκαν 300 εκατ. ευρώ για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αλλά μόνο για 2016-2017. Το ΕΣΠΑ, βέβαια, έχει ορίζοντα έως το 2020 – προφανώς έως τότε ποιος ζει, ποιος πεθαίνει… Και ακόμη χειρότερα: τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί δεν επαρκούν για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο! Ετσι, το υπουργείο Εργασίας υποχρεώθηκε να αναζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών, της τάξης των 55,22 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους, με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη να εγκρίνει τη χορήγηση 12.011.325 ευρώ, και αυτά για το τρέχον έτος, αφαιρώντας τα από τα κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού για μισθούς και συντάξεις και φέρνοντας έτσι ακόμη πιο κοντά τον «κόφτη».
Στην πολιτική της κυρίας Αντωνοπούλου αναγνωρίζεται ως θετικό στοιχείο ότι τα πεντάμηνα των προηγούμενων κυβερνήσεων έγιναν οκτάμηνα. Ωστόσο, της καταλογίζεται συγκεντρωτισμός στον προγραμματισμό και καμία συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς, όπως καταγγέλλεται, «μοίρασε θέσεις σε κάθε δήμο, σύμφωνα με ένα δικό της μοντέλο προγραμματισμού», πράγμα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση. Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης είχε ζητήσει 200 άτομα το 2015 και τώρα του δόθηκαν 1.600, ενώ αντίστοιχα η Πάτρα είχε ζητήσει 500 άτομα πέρυσι και τώρα πήρε 1.600. Και ναι μεν οι δήμοι έχουν μεγάλη ανάγκη σε προσωπικό, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστούν τόσο μεγάλο αριθμό ανέργων. Αυτό το διαφαινόμενο αδιέξοδο οδήγησε στη λύση των φάσεων: τμηματικές προκηρύξεις για την κάλυψη των προσφερόμενων θέσεων. Οι άνεργοι, συνολικά 43.000, θα απασχοληθούν επί οκτώ μήνες με 500 ευρώ τον μήνα, έναντι 53.000 το 2015. Σημαντικό κομμάτι των πόρων που διατίθενται, ωστόσο, θα πάει στο κομμάτι της… κατάρτισης των ανέργων και τους φορείς της, δηλαδή τα ΚΕΚ. Οι επικριτές της κυρίας Αντωνοπούλου υποστηρίζουν ότι «δεν αποδεικνύεται η πραγματική αναγκαιότητα υλοποίησης της κατάρτισης, τουλάχιστον για τους ανέργους».
Πάντως, η πολιτική του υπουργείου Εργασίας στην καταπολέμηση της ανεργίας στηλιτεύεται και από στελέχη του κόμματος. Είναι χαρακτηριστική η επιστολή του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη, που κοινοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, που κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή. Ο κ. Ηγουμενίδης εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός για το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι «ολόκληρη η πολιτική του για τις πολιτικές απασχόλησης μέχρι σήμερα τείνει να περιορίζεται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν προσφέρουν ούτε μια πραγματική θέση εργασίας».
Οι βολές εκ των έσω, όμως, εις βάρος της κυρίας Αντωνοπούλου έρχονται και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Μιχάλης Καρτερός, που είναι γραμματέας της Νομαρχιακής Σερρών και αδελφός του αρθρογράφου της Αυγής, Θανάση Καρτερού, του οποίου η σύζυγος και ο γιος είναι ιδιοκτήτες Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στη Νιγρίτα. Ο κ. Καρτερός σε επιστολή που της απευθύνει μάλιστα είναι παραπάνω από δηκτικός, καθώς αναφέρει: «Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα προτείνει ρυθμίσεις που ο προκάτοχός σας Βρούτσης δεν τόλμησε καν να σκεφτεί. Ρυθμίσεις που ικανοποιούν χρόνιες επιδιώξεις του βαθέος μηχανισμού του αμαρτωλού ΕΛΣΕΚΕΚ».
Το ΑΣΕΠ, η προκήρυξη και το δελτίο-φάντασμα
Η δημόσια πρόσκληση μέσω του ΟΑΕΔ για τις 6.339 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους-θύλακες της υψηλής ανεργίας και τα παρατράγουδα που δημιουργήθηκαν όταν το υπουργείο Εργασίας υποχρεώθηκε στην αναστολή της προκειμένου να αλλάξουν συγκεκριμένα κριτήρια ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξη στις σχέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Δήμητρας Χαλικιά.
Η αναστολή στην υποβολή των αιτήσεων έγινε με το αιτιολογικό ότι είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του ΑΣΕΠ προκειμένου να αποφευχθούν ζητήματα συνταγματικότητας. Μάλιστα, αντιρρήσεις για τη διατύπωση και τους όρους της πρόσκλησης, ιδιαίτερα για το σημείο που προβλεπόταν μοριοδότηση των ανέργων από τους συγκεκριμένους δήμους, είχε εκφράσει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας. Το δελτίο Τύπου για την αναστολή αναρτήθηκε στη σελίδα του υπουργείου στις 10 Οκτωβρίου, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα «εξαφανίστηκε».
Τώρα, η κυρία Χαλικιά καταγγέλλει στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό ότι η πολιτική της προϊσταμένη καταλογίζει σε εκείνη παρέμβαση ώστε το ΑΣΕΠ να μπλοκάρει την πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενώ το θέμα φέρνει στη Βουλή με ερώτησή της προς τον υπουργό Εργασίας η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου και τίτλο «Δελτίο Τύπου-φάντασμα του υπουργείου Εργασίας για τα κοινωφελή προγράμματα» ζητώντας την κατάθεση όλων των εγγράφων για το ζήτημα.
16
27/9/2016
Μιας και τα 300 εκατ. ευρώ που δεσμεύτηκαν για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δεν έφτασαν για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο, η κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε από τον κ. Χουλιαράκη επιπλέον 55 εκατ. ευρώ, και εκείνος ενέκρινε επιπλέον 12.011.325 ευρώ για το 2016
Απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων
Μια ατελείωτη λίστα προγραμμάτων κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας με την υπογραφή της κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου, όπως προκύπτει από έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», έχουν εκτελεστεί με απευθείας αναθέσεις-αυτεπιστασίες. Ενδεικτικά:
Πρόγραμμα «Δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου»: Υλοποιείται με αυτεπιστασία από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Η επιχορήγηση για την αυτεπιστασία ανέρχεται στο ποσό των 2.677.200 ευρώ.
Πρόγραμμα «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών»: Δικαιούχος ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Αναλαμβάνει με αυτεπιστασία την καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων των εκπαιδευομένων. Συνολικό κόστος της αυτεπιστασίας 2.489.602 ευρώ.
Πρόγραμμα «Κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics, στις 8 περιφέρειες σύγκλισης»: Ανατίθεται στην Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Συνολική δαπάνη του προγράμματος 2.284.300 ευρώ, εκ των οποίων η επιχορήγηση της αυτεπιστασίας ανέρχεται σε 1.379.200 ευρώ.
Πρόγραμμα «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics»: Υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Το κόστος κατανέμεται ως εξής: για διοίκηση, διαχείριση, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση των ωφελουμένων καθώς και δημοσιότητα από τον Σύνδεσμο, ποσό 193.257 ευρώ. Για τα εκπαιδευτικά επιδόματα των 164 ωφελουμένων ανέργων: 241.343 ευρώ.
Πρόγραμμα «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου»: Συνδικαιούχος η ΕΕΔΕ, που αφορά 136 ωφελούμενους ανέργους με κόστος αυτεπιστασίας 262.400 ευρώ, εκ των οποίων τα 135.448 ευρώ προορίζονται για την πληρωμή των επιδομάτων στους ωφελούμενους.




hellasforce