Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Το ΔΝΤ δηλώνει: "Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο πρέπει να μειωθεί"




Έκθεση-φωτιά δημοσίευσε το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, στην οποία ζητά την ελάφρυνσή του, καθώς δηλώνει πως δεν είναι βιώσιμο, όπως αναφέρει το προσχέδιο ανάλυσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2015.
Το ΔΝΤ ζητεί κούρεμα του Χρέους κατά 30%. Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το Χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ ΤΟ 2022.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για την τριετία 2015-2018 θα φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ και εκτιμά ότι είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι εξαιτίας της εύθραυστης δυναμικής που παρουσιάζει το Δημόσιο Χρέος απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των πιστωτών της χώρας προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να επεκταθεί η περίοδος χάριτος που έχει παραχωρηθεί για τα δάνεια του Μνημονίου στα 20 χρόνια και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει η ΕΕ στα 40 χρόνια.
phgh: defencenet.gr

Ρωσία: Συγκρουσιακή η νέα στρατιωτική στρατηγική των ΗΠΑ


Image

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η νέα στρατιωτική στρατηγική των ΗΠΑ είναι συγκρουσιακή και δεν θα βοηθήσει στην βελτίωση των σχέσεων με την Μόσχα.
Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ, η οποία ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα από το Πεντάγωνο, η Ρωσία έχει επανειλημμένως δείξει ότι δεν σέβεται την εθνική κυριαρχία των γειτονικών της χωρών και ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε χρήση βίας για να επιτύχει τους σκοπούς της.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την λύπη του για το περιεχόμενο του εγγράφου και σημείωσε ότι δείχνει "μια συγκρουσιακή στάση, που στερείται οποιασδήποτε αντικειμενικότητας έναντι της χώρας μας". "Βεβαίως και αυτό ελάχιστα συμβάλει στις προσπάθειες να οδηγηθούν οι διμερείς σχέσεις στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης", σημείωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία για την προσάρτηση, πέρυσι, της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας και την κατηγορούν ότι ενισχύει με όπλα και στρατιώτες τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.
"Οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια", αναφέρεται στην νέα Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική των ΗΠΑ.

Η Μόσχα αρνείται ότι αποστέλλει στρατιώτες και όπλα στους αυτονομιστές στην σύγκρουση στην Ουκρανία, στην οποία περισσότεροι από 6.400 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, και κατηγορεί την Δύση ότι σχεδίασε ένα πραξικόπημα για να ανατρέψει τον Ουκρανό πρόεδρο που υποστηριζόταν από την Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2014.


phgh:onalert

Γερμανίδα Ξεβρακώνει Μέρκελ και Σόιμπλε και Αποκαλύπτει την Αλήθεια για την Ελλάδα


Γερμανίδα Ξεβρακώνει Μέρκελ και Σόιμπλε και Αποκαλύπτει την Αλήθεια για την Ελλάδα
ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ…
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ … ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !!!
Ομιλία της Sahra Wagenknecht , βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), στο γερμανικό κοινοβούλιο για την δόση των 35 δις προς την Ελλάδα και την γενικότερη κατάσταση της χώρας μας.
Μετάφραση και επιμέλεια υποτιτλισμού: Αλέξιος Καραμανώλας


Τα Σιωνιστικα σκυλια που θελουν να κατασπαραξουν την Ελλαδα


grypaios


ΕΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ «ΝΑΙ» ΨΗΦΙΖΕΤΕ «ΝΑΙ» ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ


phgh: http://hellasforce.com




———————————-

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο ηγέτης της εθνικής αστικής τάξης γκρέμισε την καθεστωτική προπαγάνδα



«Αυτή τη φορά, έχουμε την ευκαιρία και θα ψηφίσουμε όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που εξασφαλίζει το μέλλον της πατρίδας μας, ως κυρίαρχο έθνος»
Την ώρα που οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες της διαπλοκής και του υπερεθνικού κεφαλαίου εκβιάζουν εργαζόμενους και κοινωνία για να γονατίσουν και να δώσουν νομιμοποίηση στην κοινωνική γενοκτονία, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποδεικνύει οτι υπάρχει ακόμα Εθνική Αστική Τάξη στην Ελλάδα. Ο πυρήνας από όπου ξεκίνησαν οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες, ο πρώτος στόχος κάθε εισβολής των παγκόσμιων τοκογλύφων σε κυρίαρχα κράτη.
Δεν είναι τυχαίο που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πολεμήθηκε λυσσαλέα από το σύστημα της διαπλοκής. Όπως δεν έχει πολεμηθεί άλλος τα τελευταία χρόνια. Η ΒΙΑΝΕΞ άλλωστε, ηγείται στον βασικότερο τομέα εκβιασμού ενός έθνους: Την εθνική φαρμακοβιομηχανία, που ήταν ο πρώτος στόχος της συμμορίας του μνημονίου.
Την ώρα που πολυεθνικές ανώνυμων γενοσήμων όπως η Bayer απολάμβαναν εξωφρενική στήριξη και συγκάλυψη από σκάνδαλα, η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία έπρεπε να γονατίσει ωστε η κάθε κυβέρνηση να είναι έρμαιο από την τεχνητή έλλειψη φαρμάκων από τις πολυεθνικές. Την ίδια στιγμή που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλυψε το σκάνδαλο δις της Γερμανικής πολυεθνικής που ΟΛΑ ΤΑ ΜΜ»Ε» αποσιώπησαν, το πογκρομ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έπαιζε στα πρωτοσέλιδα.
Διαβάστε την πύρινη ομιλία του και θα καταλάβετε γιατί αυτή η χώρα είναι ακόμα όρθια.
Η πλειονότητα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας παραβρέθηκε στην εκδήλωση «Diamonds of the Greek Economy 2015» για την απονομή βραβείων στις επιχειρήσεις-διαμάντια, οι οποίες διακρίθηκαν μέσα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Ιουλίου, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» και ενώ οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε μήνυμα στον ελληνικό λαό. Ως εκ τούτου, η πολιτική και οικονομική κατάσταση δεν μπορούσε να μην απασχολήσει τους ομιλητές. Άλλωστε, ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Σπύρος Κτενάς, στην εναρκτήρια ομιλία του, παρότρυνε τον επιχειρηματικό κόσμο να αρθρώσει λόγο για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα της χώρας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηναν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, η πρέσβειρα του Ισραή, Ιρίτ Μπεν Αμπά, και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, καθώς και οι πρόεδροι του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χάρης Οικονομόπουλος, και του Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Τσαμίχας. Κοινός τόπος ήταν η διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.
Μεταξύ των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν ήταν η ηγέτιδα ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ενώ ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η τιμητική βράβευση του «πατριάρχη» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, Παύλου Γιαννακόπουλου, ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας. Το βραβείο παρέδωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων.
Το βραβείο της ΒΙΑΝΕΞ παρέλαβε από τον πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χάρη Οικονομόπουλο, ο αντιπρόεδρος Δ.Σ και αν. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια έκανε μία θαρραλέα τοποθέτηση, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.
Ο κ. Γιαννακόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους 1.200 εργαζόμενους της εταιρείας, για τη συμβολή τους στην προσφορά της ΒΙΑΝΕΞ, η οποία έχει περιθάλψει «γενιές και γενιές». Επίσης, ευχαρίστησε την διοργανώτρια εταιρεία της εκδήλωσης «Active Business» και τον Σπύρο Κτενά, για την αναγνώριση του έργου των εταιρειών που συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ελληνική οικονομία.
Και συνέχισε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμητική αυτή διάκριση. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για τη ΒΙΑΝΕΞ και την οικογένεια Γιαννακόπουλου να συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στη σημαντική προσπάθεια που κάνει η Active Business, για την ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στη χώρα.
Το δυσάρεστο, όμως, είναι πως αυτή τη φορά συναντιόμαστε, ενώ διανύουμε τις κρισιμότερες ώρες στην πρόσφατη Ιστορία της Ελλάδας. Βρισκόμαστε εν μέσω capital controls, με τις τράπεζες κλειστές. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις. Και εδώ θα ήθελα να σημειώσω, ότι παρά τις δυσκολίες, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στέκεται υπεύθυνα στο πλευρό των πολιτών. Συνεχίζει να παραδίδει το 100% των παραγγελιών ακόμα και με πίστωση, για να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην αγορά.
Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό δημοψήφισμα, που πρέπει να γίνει ευκαιρία, για να εκφράσουμε την καταδίκη μας στα μνημόνια διαρκείας των δανειστών. Τα σχέδιά τους αποκαλύφθηκαν, άλλωστε, πλήρως αυτές τις μέρες. Προκάλεσαν το κλείσιμο των τραπεζών, για να εκβιάσουν έναν ολόκληρο λαό, που τόλμησε να πει όχι στη σκληρή λιτότητα και ζήτησε να αποφασίζει κυρίαρχα για τα δημοσιονομικά, για την Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση.
Από τη σκοπιά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, είμαστε ίσως ο κλάδος που έχουμε υποστεί τη σφοδρότερη επίθεση από τους δανειστές και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Μετά από την παταγώδη αποτυχία, να ελέγξουν τη φαρμακευτική δαπάνη με πολιτικές οριζόντιων μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων, ζητούν τώρα και νέες μειώσεις, σε εξευτελιστικά πλέον επίπεδα. Ζητούν τιμές χαμηλότερες από αυτές της Βουλγαρίας.
Ο λόγος που επιμένουν τόσο πολύ οι δανειστές, είναι απλός: χωρίς εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, δηλαδή με τη χώρα απόλυτα εξαρτημένη από τις ξένες πολυεθνικές για να έχει επάρκεια φαρμάκου, καμία ελληνική κυβέρνηση, είτε αριστερή είτε δεξιά, δεν θα μπορέσει να σηκώσει ξανά ανάστημα. Και έχουν εμπειρία στο πώς να καταστρέφουν τομείς παραγωγής. Όπως κατέστρεψαν τη γεωργία, έτσι θέλουν να καταστρέψουν και τη βιομηχανία. Γιατί μια χώρα δεν στέκεται χωρίς γεωργική παραγωγή και χωρίς φάρμακα.
Δεν θα συναινέσουμε στην καταστροφή της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου. Αυτό οφείλει να κάνει και η ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει πάση θυσία να μη δεχτεί καμία παρέμβαση στο πώς θα διαμορφώνει την πολιτική υγείας στην Ελλάδα. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν μπορούσαν είτε δεν ήθελαν.
Αυτή τη φορά, έχουμε την ευκαιρία και θα ψηφίσουμε όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που εξασφαλίζει το μέλλον της πατρίδας μας, ως κυρίαρχο έθνος».
Αναλυτικά, οι εταιρείες που διακρίθηκαν ήταν οι εξής: ΕΛΒΑΛ, ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, Μαρινόπουλος Α.Ε, Grecotel, B2B Gaming Services, MSC Greece, Novartis, Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Mitsis Hotel, Kosmocar, ELPEN, FHL KIRIAKIDIS GROUP, Pharmathen, ΔΕΠΑ, Boehringer Ingelheim, Vitex, Πλαίσιο Computers, Κρόνος, Intercomm Foods, Unipharma, Xerox Hellas, Goldair, BASF Hellas, ΧΗΤΟΣ ΑΕΒΕ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, FANIS, Μέλισσα-Κίκιζας ΑΒΕΕ, Taxiplon, αναψυκτικά LUX, APIVITA, ELINOIL. Megara Resins, Power Health, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, Ελληνικά Χρηματιστήρια.


phgh:olympia.gr

Αυτός σας ζητάει να ψηφίσετε ναι..




phgh:olympia.gr

Γαβράς: Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο – Ο Τσίπρας έχει δίκιο


gavras
«Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο να κάνει το δημοψήφισμα, είναι αναγκαίο. Νομίζω άλλωστε ότι κι η δουλειά που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Τσίπρας είναι τελείως απαραίτητη, κι ελπίζω τα πράγματα να πάνε σύμφωνα με τις ελπίδες του» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Κώστας Γαβράς.
Και προσθέτει πως «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη κι απ ό,τι καταλαβαίνω είναι και θέση του Τσίπρα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη είτε κυριαρχήσει το Ναι στο δημοψήφισμα είτε το Όχι».
«Είμαι δημοκράτης και επομένως δεν θα υποδείξω εγώ στον ελληνικό λαό τι να ψηφίσει» επισημαίνει ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Αρκετά το έκαναν όλοι ψηφίστε ναι, ψηφίστε όχι, ψηφίστε εκείνο, ψηφίστε το άλλο. Να του εξηγήσουν οι πολιτικοί και τα μίντια τι σημαίνει το ”Ναι” και τι σημαίνει το ”Όχι” και ο λαός ν’ απαντήσει με τη συνείδηση και την ελευθερία του».
Με ποια κριτήρια πιστεύει ότι θα ψηφίσουν οι Έλληνες ψηφοφόροι; «Μα υφίσταται τόσες αγριότητες ο Έλληνας… με τις τράπεζες, με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, την πίεση των ξένων που λένε όλοι ψηφίστε ”Ναι”, αλλά δεν εξηγούν τι πρόκειται να επακολουθήσει του ”Ναι”. Οι Ευρωπαίοι που το προτείνουν δεν μας λένε τι θα συμβεί μετά το ”Ναι”. Πόσο θ’ αλλάξει η ζωή των Ελλήνων; Και ποιος θα τους υπερασπιστεί για μια βαθύτερη αλλαγή; Ποιο είναι το κύριο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας αν παραμείνει πρωθυπουργός; «Νομίζω ότι το πρόβλημα του Τσίπρα μπορεί σήμερα να είναι αυτό που είναι, όμως αν αύριο παραμείνει, το τεράστιο πρόβλημα του είναι να κάνει την Ελλάδα κράτος. Οι Έλληνες είμαστε έθνος αλλά δεν υπάρχει κράτος. Γιατί αν δεν γίνει κράτος δεν ξέρω που πάμε. Θα είμαστε αποικία των τραπεζών».
Είναι γνωστή η εκτίμηση που τρέφει για τον Έλληνα πρωθυπουργό, γεγονός που το επισήμανε και στις δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σημαντικός ηγέτης. Σκέφτομαι πάντα αυτόν τον νέο άνθρωπο, ηλικίας 40 χρόνων, που φτάνει στις Βρυξέλλες μέσα σ΄ αυτό το τρομερό μέρος μ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους που διαθέτουν τεράστια πείρα, πολιτική οικονομική κ.ο.κ. Μένω κατάπληκτος ότι μπόρεσε ν΄ αμυνθεί και να φτάσει εκεί που έφτασε. Τέτοιους ηγέτες δεν είχαμε συχνά στην Ελλάδα ή μάλλον δεν έχω δει κάποιους ανάλογους τα τελευταία 70 χρόνια».
Και καταλήγει ότι «Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια για έναν λαό είναι απαραίτητη. Γιατί αλλιώς γινόμαστε δούλοι του καθενός».
Πιστεύει ότι οι θεσμοί αφήνουν περιθώρια για αξιοπρέπεια και περηφάνεια; «Τα περιθώρια πρέπει να τα πάρετε για αυτό και χρειάζονται ηγέτες δυναμικοί για να επιβάλουν τα περιθώρια» απαντά ο Κώστας Γαβράς.

phgh:http://hellasforce.com/

Μετά τα «ΝΑΙ» σε όλα τα Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα «ΝΑΙ» και στο Δημοψήφισμα


Για αρκετά χρόνια έμενε στη σιωπή ο Κώστας Καραμανλής… Ο Πρώην Πρωθυπουργός, ενώ ψήφιζε «ναι σε όλα», δεν προχωρούσε σε καμιά επίσημη δήλωση για να εξηγήσει πράγματα και καταστάσεις τα οποία του καταλόγιζαν… Τώρα, που χρειάστηκε για μια ακόμα φορά να πει «ναι» στην αγαπημένη του Ευρώπη, το έκανε με τον πιο ηχηρό τρόπο…
Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε λοιπόν τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι» την Κυριακή
«Περάσαμε πολλές δυσκολίες όσες φορές τις αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία και με ενότητα επιτύχαμε αντίθετα όποτε πρυτάνευσε διχασμός υποστήκαμε συμφορές. Η πρόσφατη ιστορία μας περιέχει επαρκή παραδέιγματα και των δύο εκδοχών μια τέτοια ιστορική πρόκληση αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η ΕΕ και προφανώς οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης πως βεβαίως σφάλματα κάναμε και εμείς και οι οδυνηρές συνέπειες έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας.
Είναι ζωτική ανάγκη και ακόμη περισσότερο στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης η παραμονή μας στην ευρωζώνη. Τυχόν έξοδος θα συνεπαγόταν αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος κυρίως για τους πιο αδύναμους».
Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Καραμανλή:
Ελληνίδες, Έλληνες,
Έρχονται κάποιες στιγμές στις οποίες διακυβεύονται πάρα πολλά, μέσα σε λίγες μέρες. Όποτε τέτοιες ιστορικές προκλήσεις τις αντιμετωπίσαμε με ομοψυχία και ψυχραιμία, επιτύχαμε ως Έθνος. Αντίθετα, όποτε πρυτάνευσε η απερισκεψία και ο διχασμός υποστήκαμε συμφορές. Η πρόσφατη ιστορία μας του 20ου αιώνα περιέχει επαρκή παραδείγματα και των δύο εκδοχών.
Μία τέτοια ιστορική πρόκληση αντιμετωπίζουμε σήμερα. Και η έκβαση της θα εξαρτηθεί από την δική μας επιλογή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμφίβολα, έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της. Και, προφανώς, οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Βεβαίως, λάθη κάναμε και εμείς. Και οι οδυνηρές συνέπειες αυτών των λαθών έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας. Όμως, η πραγματικότητα αυτή δεν μεταβάλλει τη ζωτική ανάγκη της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, ακόμη περισσότερο, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.
Η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, αφού τυχόν έξοδός μας από αυτήν θα συνεπαγόταν αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, πρωτίστως από τους πιο αδύναμους. Επιβάλλεται, πάνω από όλα, για λόγους εθνικούς.
Όποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη και ασταθή γειτονιά του κόσμου, όπως όλοι εμείς οι Έλληνες, ξέρει από μικρό παιδί ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας.
Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας, όχι γιατί έχω οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη. Το τελευταίο που επιθυμώ είναι να εμπλακώ σε κομματικούς ανταγωνισμούς και διαμάχες. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια.
Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο. Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι ψηφίζοντας ‘’όχι’’ την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του ‘’όχι’’ θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο.
Πιστεύω βαθειά ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης. Και αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε αποφασιστικά.
Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Με σύνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνιμα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων.

phgh:http://hellasforce.com/

Μαραθώνας, Θερμοπύλες, Πλαταιές, Μυκάλη… Η Ελλάδα μπορεί να σώσει και πάλι τη Δύση


Μαραθώνας Θερμοπύλες Πλαταιές Μυκάλη
Όπως στον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες, τις Πλαταιές και το Οροπέδιο της Μυκάλης περίπου 2.500 χρόνια πριν, η Δυτική ελευθερία εξαρτάται και πάλι από την Ελλάδα
Σήμερα η Ουάσιγκτον και η αυτοκρατορία των υποτελών ευρωπαϊκών κρατών της, παίζουν το μέρος της Περσικής Αυτοκρατορίας, και καθυστερημένα οι Έλληνες μέσω της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούνται να υποταχθούν σε αυτή την αυλή…
Λίγοι καταλαβαίνουν ότι η μοίρα της Δυτικής ελευθερίας, ό, τι απομένει από αυτή, βρίσκεται σε κίνδυνο σύγκρουσης, και, μάλιστα παίζεται η ίδια η ύπαρξη της. Σίγουρα η γερμανική κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει. Ο Sigmar Gabriel, Γερμανός αντιπρόεδρος καγκελάριος, δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι μια απειλή για την ευρωπαϊκή τάξη. Δηλαδή τι εννοεί δίνοντας το δικαίωμα ενός «ευρωπαϊκού εντάλματος» στις ισχυρότερες χώρες για να λεηλατήσουν τις ασθενέστερες.
Η «ελληνική κρίση» δεν αφορά το χρέος. Το χρέος είναι η προπαγάνδα που η αυτοκρατορία χρησιμοποιεί για να υποτάξει την κυριαρχία σε όλο τον δυτικό κόσμο.
Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τα έθνη που απαρτίζουν το «δημοκρατικό» σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράταση μιας εβδομάδας για το χρέος, προκειμένου για τον ελληνικό λαό να δώσει την έγκριση ή να αποδοκιμάσει τις σκληρές προτάσεις που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την Επιτροπή της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ με την επιμονή της Ουάσιγκτον.
Η απάντηση από την Ευρώπη το ΔΝΤ και την Ουάσιγκτον ήταν «ΟΧΙ».
Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ότι η δημοκρατία δεν εφαρμόζεται όταν οι πιστωτές είναι αποφασισμένοι να κάνουν τους Έλληνες πολίτες να πληρώνουν για τα λάθη των πιστωτών με μειωμένες συντάξεις, μειωμένη υγειονομική περίθαλψη, μειωμένη εκπαίδευση, μείωση της απασχόλησης και μείωση των κοινωνικών υπηρεσιών.
Η θέση της Αυτοκρατορίας είναι ότι οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα λάθη των ξένων πιστωτών τους, και οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν για τα λάθη τους πιστωτές τους », ειδικά αυτά τα λάθη που έχουν ενεργοποιηθεί από την Goldman Sachs.
Όπως έχει αποδειχθεί με βεβαιότητα, το αίτημα της αυτοκρατορίας είναι ψεύτικο. Τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της οικονομίας κατά 27%, αυξάνοντας έτσι την αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ και την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Η λιτότητα έχει καταφέρει να οδηγήσει τον ελληνικό λαό περισσότερο στον πάτο, καθιστώντας έτσι αδύνατη την αποπληρωμή του χρέους.
Η Αυτοκρατορία απέρριψε το δημοκρατικό δημοψήφισμα στην Ελλάδα την επόμενη Κυριακή, διότι δεν πιστεύει στη δημοκρατία. Η Αυτοκρατορία, όπως και όλες αυτού τους είδους, πιστεύει στην υποτέλεια. Η Ελλάδα δεν είναι υποταγμένη. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί. Οι Πέρσες του Δαρείου και του Ξέρξη είχαν την ίδια άποψη με την Ουάσιγκτον και την ΕΕ.
Αυτό που ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση είναι να κάνει ό, τι και οι προηγούμενες, να αποδεχθεί δηλαδή τα δάνεια και τα σκληρά μέτρα και να επιτρέψει τη λεηλασία της χώρας.
Οι Λεηλασίες είναι ο μόνος τρόπος για το Δυτικό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα για να βγάλει λεφτά. Η Γερμανική, η Γαλλική, και η Ολλανδική Κυβέρνηση, μαζί με την Ουάσιγκτον και το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα έχουν ταχθεί υπέρ της λεηλασίας. Για μια χώρα που πρέπει να λεηλατηθεί, η φωνή του λαού του πρέπει να σιωπήσει.
Αυτός είναι ο λόγος που οι Γερμανοί και το οικοδόμημα της ΕΕ επιτίθενται στην ελληνική κυβέρνηση, που παραδίδει τη δυνατότητα να αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδας ο ελληνικός λαός.
Με άλλα λόγια, σήμερα στη Δύση, η κυριαρχία των λαών και η λογοδοσία των κυβερνήσεων είναι ασυμβίβαστες με τα οικονομικά συμφέροντα του ένα τοις εκατό που ελέγχουν την οικονομική και πολιτική τάξη.
Εν κατακλείδι: Αν η δημοκρατία μπορεί να καταστραφεί στην Ελλάδα, μπορεί να καταστραφεί σε όλη την Ευρώπη.


phgh:http://hellasforce.com/

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ… Το Δικό Μας «Πυρηνικό Όπλο» Τέθηκε σε Λειτουργία


ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΑΠΟΓΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ «ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ» ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!
Ο ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΑΡΑΧΗ ΦΩΝΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ …
ΗΤΑΝ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΣ …
ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟ, ΕΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΑΛΛΟΥ …
ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Η ΥΠΟΨΙΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΣΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΠΕΙΣΣΟΤΕΡΟ …
«ΤΑ ΛΗΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ»
ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΘΕΜΑ …
ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΗΚΑΝ …
«Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ …
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ
ΠΟΛΛΩΝ …
ΤΟΥΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ …
ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΜΝΗΣΕ …
ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ …
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ …
ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ …
ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ …
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΜΙΤΕΣ …
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ …
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ …
ΣΑΝ ΛΗΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ …
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ …
ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΟΛΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ
ΒΕΒΑΙΟ …
ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ …
ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ …
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΩΣΤΕ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ …
ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ …
ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ »
ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΕΠΝΕΑΝ …
ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ, ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ …
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …
«ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΙΣΤΗΣ, ΑΓΑΘΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΑΟΤΗΤΑΣ, ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ …
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΑΣΚΗΤΕΣ …
ΕΙΝΑΙ ΣΚΗΤΕΣ ΠΟΛΕΩΝ, ΦΑΝΑΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ «ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ» ΖΩΗΣ …
ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΤΑ …
ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ …
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ …»
ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΙΛΗΤΟΙ …
«ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ …
ΜΑΣ ΟΠΛΙΣΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ …
ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΟΠΛΟΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ
ΟΠΛΟΠΟΛΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ …»
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ …
«ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ …
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΣΑΝ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ …
ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ …
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ …
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ …
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ …
Ο ΙΩΣΗΦ ΜΑΣ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΚΟΗ ΑΛΛΑ ΕΙΔΕ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ, ΤΟΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ …
Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΜΩΣ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΥΠΑΚΟΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥΣ …
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ,
ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΕΙ» !!!


phgh:http://hellasforce.com/

Το Πεντάγωνο Ενεργοποίησε τις Πολεμικές Διόπτρες – Στο Στόχαστρο Ρωσία και Κίνα…


Το Πεντάγωνο Ενεργοποίησε τις Πολεμικές Διόπτρες - Στο Στόχαστρο Ρωσία και Κίνα
ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ… ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ
Αμερικανική στρατιωτική έκθεση προειδοποιεί για αυξανόμενη πιθανότητα εκκίνησης πολέμου από τις Ηνωμένες Πολιτείες με μια μεγάλη δύναμη (Ρωσία ή Κίνα), με «τεράστιες» συνέπειες.
Στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο Στρατηγός και Πρόεδρος των Κοινών Επιτελείων, Martin Dempsey, ξεχωρίζει τις Ρωσία και Κίνα ως επιθετικές χώρες, που αποτελούν απειλή για τα συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ.
«Οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας υπονομεύουν άμεσα και μέσω των δυνάμεων της μεσολάβησης της περιφερειακής ασφάλειας», αναφέρει
Η μελέτη επισημαίνει την υποτιθέμενη παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ως πηγή εντάσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα (η προπαγάνδα συνεχίζεται).
Οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1991, κυρίως λόγω της κρίσης της Ουκρανικής κρίσης.
Οι δεσμοί επιδεινώθηκαν μετά την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ εκδίωξη του εκλεγέντα πρόεδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φλεβάρη του 2014.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατηγορούν τη Μόσχα για την αποστολή στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία για την υποστήριξη των φιλο-ρωσικών δυνάμεων. Η Μόσχα έχει αρνηθεί πολλάκις τη συμμετοχή στη κρίση της Ουκρανίας.
Η Μόσχα αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία με την αποστολή όπλων για την υποστήριξη του ουκρανικού στρατού.
Εν τω μεταξύ, οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ είναι επίσης τεταμένες, αφού η Ουάσιγκτον κατηγόρησε πρόσφατα το Πεκίνο για κατασκοπεία του κυβερνοχώρου.
ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ
Η Ουάσινγκτον αναφέρει επίσης ότι θέλει το Πεκίνο να μειώσει τις εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου η χώρα έχει κλειδώσει σε εδαφικές διαφορές με τους γείτονές της. Το Πεκίνο επιμένει η Ουάσιγκτον πρέπει να μείνει έξω από τη γραμμή. «Οι ενέργειες της Κίνας προσθέτουν ένταση στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού», αναφέρεται στην έκθεση του Πενταγώνου.
Η στρατιωτική αμερικανική έκθεση προειδοποιεί επίσης για τις αυξανόμενες τεχνολογικές προκλήσεις και την αυξανόμενη παγκόσμια αστάθεια.
Σε μια συνέντευξη του την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πολιτικός και οικονομικός μελετητής, Dr. Paul Craig Roberts, είπε ότι η αυξανόμενη σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας με φόντο την ουκρανική κρίση είναι αποτέλεσμα της Ουάσιγκτον, που αγωνίζεται να διατηρήσει την ηγεμονία της, κάνοντας «εξαιρετικά προκλητικές κινήσεις» στην Ανατολική Ευρώπη.

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ ΜΑΣ


ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ ΜΑΣ
Σε όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και που μας τρομάζει για τις επόμενες εξελίξεις, γεννιούνται μερικά αυτονόητα ερωτηματικά που όμως δεν θέλουμε, όπως πάντα υπεκφεύγοντας, να τα δούμε κατάματα και πολύ περισσότερο να τα απαντήσουμε.
Και πρώτο και καλύτερο. Πίστεψε κανείς ότι μετά την εκλογική νίκη του Σύριζα στις τελευταίες εκλογές η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είναι σήμερα θα τον άφηνε να παραμείνει στην εξουσία ; Πίστεψε κάνεις ότι η παρέα των Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούργκερ, Σουλτς και σια, θα άφηνε τον Σύριζα να αλλάξει τους κανόνες της που έχουν επιβάλλει σε όλη την Ευρωζώνη με το έτσι θέλω ; Πίστεψε κανείς ότι οι μαγκιές του κ Βαρουφάκη και τα διαγγέλματα του κ Τσίπρα, θα συγκινούσαν αυτή την παρέα και θα έσπευδαν να δηλώσουν ότι έκαναν λάθος στα καταστροφικά προγράμματα που επέβαλλαν χωρίς να ρωτήσουν κανένα στην χώρα μας ; Πίστεψε κανείς ότι τα άλλα, περιορισμένης κυριαρχίας ουσιαστικά δορυφορικά της Γερμανίας κράτη της Ευρωζώνης, θα διαχώριζαν την θέση τους από τον Γερμανό αφέντη και θα έσπευσαν να στηρίξουν τον κ Τσίπρα ; Πίστεψε τέλος κανείς βλέποντας τις ωμές παρεμβάσεις τους στις τελευταίες εκλογές υπέρ των σαμαροβενιζελικών ανδρείκελων, ότι θα αποδέχονταν την εκλογική νίκη του Σύριζα και τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον κ Τσίπρα ;
Αλλά το πιο άσχημο είναι ότι οι ίδιοι οι κύριοι του Σύριζα πίστεψαν ότι όλα αυτά θα συνέβαιναν! Ότι δηλαδή η παραπάνω παρέα θα αναιρούσε την ύπαρξη της για χάρη του Σύριζα, της Ελλάδας και του Τσίπρα, την ίδια ώρα που είχαν δέσει καλά τον ελληνικό «γάιδαρο» τους για να φανέ ότι απέμεινε και στη συνέχεια να λεηλατήσουν τον ενεργειακό πλούτο της χώρας.
Το συμπέρασμα είναι απλό και τΑ πολλά λόγια όπως λέει και η παράδοση μας είναι μεγάλη φτώχεια. Για ποια δημοκρατία, και για ποιο ελεύθερο δημοψήφισμα μας τσαμπουνάνε, με τις ουρές της συμφοράς έξω από τις τράπεζες ; Για ποια ελευθερία, για ποιο αναφαίρετο δικαίωνα του λαού να αποφασίσει για το μέλλον του, για ποιο κοινοβουλευτικό πολίτευμα όταν όλα λειτουργούν βάσει των κανόνων των Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούγκερ Σουλτς και Σια ; Όλα είναι παραμύθια για τους αφελείς! Ακόμα και το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι μεγάλο παραμύθι, μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδείξει το αναπόδεικτο, ότι ακόμα λειτουργεί η δημοκρατία, δηλαδή… μια τρύπα στο νερό.
Ένας λαός ΑΝ θέλει να λέει πως είναι κυρίαρχος δεν μπορεί να είναι ελεήμων όλων αυτών των «κυρίων» που δεν αποδέχονται την εθνική του κυριαρχία, δεν αποδέχονται το δημοκρατικό του πολίτευμα, δεν αποδέχονται το δικαίωμα του να ψηφίζει για το μέλλον του δεν αποδέχονται την…ύπαρξη του.
Η αλήθεια είναι πολλές φόρες σκληρή, αλλά αυτή είναι η αλήθεια είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε να το παραδεχτούμε, εκτός αν το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι, και ίσως έχουμε δίκιο, το τι θα φάμε και τίποτα άλλο. Αν το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να τα έχουμε καλά με αυτούς που μας ελεούν και όλα τα άλλα είναι κάλαθος αχρήστων. Εκεί φτάσαμε σαν μελη της μεγάλης και ένδοξης, στην ουσία υπό κατάρρευσης, Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Με για μας με χαρά μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr



phgh: http://hellasforce.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ALERT – AYTO EINAI ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
-ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ.
1. Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ.
2. Η ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΚΡΥΦΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.
ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
-Η ΜΟΣΧΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.
-Η ΜΟΣΧΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
-Η ΜΟΣΧΑ ΘΕΛΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΣΥΡΟ.
-Η ΜΟΣΧΑ ΔΙΝΕΙ 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΑΥΤΟ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΝΤ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΒΑΛΕ ΩΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ.
-Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.
ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Ο ΕΞΗΣ:
-ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ.
ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.
ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΑΜΟΛΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.
ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΧΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ…………………………………………
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.



phgh:http://hellasforce.com

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ


ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Άρθρο 28
1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
**Ερμηνευτική δήλωση:
Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ !!!



phgh: http://hellasforce.com

Δ. Καζάκης: Ψηφίζουμε «ΟΧΙ» στα μνημόνια και σ’ ολόκληρο το κατοχικό καθεστώς!

Δελτίο τύπου
«Ο λαός είναι αποφασισμένος να πει ένα ηχηρότατο «ΟΧΙ» την ερχόμενη Κυριακή. Αυτό μεταδίδουν όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και γι’ αυτό κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να ματαιώσουν το δημοψήφισμα». Μ’ αυτά τα λόγια, ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρης Καζάκης έδωσε το πολιτικό στίγμα των τελευταίων ημερών, μιλώντας στα εγκαίνια του κεντρικού περιπτέρου του Μετώπου, στην πλατεία Συντάγματος, το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Ιουλίου 2015.
Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. υποστήριξε ότι «το ΝΑΙ σημαίνει δήμευση των καταθέσεων, των


μισθών, των συντάξεων, της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας του Έλληνα πολίτη, όπως απαιτούν οι δανειστές. Το ΝΑΙ σημαίνει απελευθέρωση των απολύσεων χωρίς αποζημίωση, μονιμοποίηση του "έναντι" ανάλογα με την κρίση και το συμφέρον του εργοδότη, ανεργία και αναδουλειά για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, εξαθλίωση, συσσίτια, αυτοκτονίες και θανάτους γιατί δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη». Πρόσθεσε δε ότι «αν κυριαρχήσει το ΟΧΙ ο τόπος αλλάζει πορεία. Θα έλθει η δική μας σειρά και επί τέλους θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα και τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση. Ο τόπος θα γυρίσει μια καινούργια σελίδα».
Ο Δημήτρης Καζάκης διευκρίνισε ακόμα ότι «το ΟΧΙ αφορά στα μνημόνια και κάθε επί μέρους δέσμευση απέναντι στους δανειστές. Δεν αφορά μόνο σε μια συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά σ’ ολόκληρο το κατοχικό καθεστώς που μας έχουν επιβάλει. Αν επικρατήσει την ερχόμενη Κυριακή ένα ισχυρό ΟΧΙ, ποια κυβέρνηση θα τολμήσει να αποδεχτεί και να εφαρμόσει όλα αυτά που απαιτούν οι δανειστές;»
Και κατέληξε λέγοντας ότι «έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.»
Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μετώπου και παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του κεντρικού περιπτέρου στην πλατεία Συντάγματος
To Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Η Ελλάδα σε πόλεμο στον οποίο δεν παίρνουν αιχμαλώτους

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Σε αυτά τα χώματα που σήμερα ζούμε και περπατάμε, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο «ιδεολόγος» της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ο φιλόσοφος Πρωταγόρας διακή-ρυξε «Πάντων μέτρον ‘Ανθρωπος».
Ο ελληνικός λαός, σε ένα από τα πιο κρίσιμα και δραματικά σταυροδρόμια μιας ιστορίας πολλών χιλιάδων χρόνων, για την οποία δικαιολογημένα πρέπει να νοιώθει περήφανος, καλείται, την ερχόμενη Κυριακή, να αποφασίσει πάλι αν πάντων μέτρον άνθρωπος, ή πάντων μέτρον χρήμα, όπως είναι το κεντρικό «σύνθημα» και «πιστεύω» της παγκόσμιας χρηματιστικής ολιγαρχίας, των ευρωπαϊκών «ελίτ» και των εγχώριων παραφυάδων που του επιτίθενται. Και, δια μέσου αυτού, στις κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις όλων των Ευρωπαίων μετά τη νίκη του 1945 επί του φασισμού, αν όχι μετά από τη Γαλλική Επανάσταση.
Για τους ανθρώπους, τις κοινωνίες, τα έθνη έρχονται μερικές στιγμές που πρέπει να αποφασίσουν «με ποιόν θα πάνε και ποιόν θα αφήσουν». Η στιγμή αυτή ήρθε για τον ελληνικό λαό. ‘Ηρθε η στιγμή να...
αποφασίσει οριστικά ότι χάθηκε η «Αλεξάνδρεια» μερικών δεκαετιών σχετικά ήρεμης και δημοκρατικής ευημερίας, που ακολούθησαν την πτώση της δικτατορίας το 1974 και την ένταξη στην ΕΟΚ το 1981. Το πραγματικό ερώτημα μπροστά του είναι αν θα εγκαταλείψει με αξιοπρέπεια αυτή την Αλεξάνδρεια, όπως τον καλεί ο μεγάλος Ποιητής του, αν θα πάρει τον δύσκολο και επικίνδυνο δρόμο για ένα καινούριο μέλλον, μια καινούρια προοπτική για τη χώρα του ή αν θα διαλυθεί υποδουλωνόμενος.
1940, 2004, 2015
Η σημασία της απάντησης που θα δώσουν οι ‘Ελληνες στο τελεσίγραφο των δανειστών δεν είναι μικρότερη από τη σημασία της απάντησης που έδωσαν στο τελεσίγραφο του Μπενίτο Μουσολίνι, στις 28 Οκτωβρίου του 1940, οδηγώντας στην πρώτη νίκη των Συμμάχων στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και σε μια κρίσιμη ίσως για την ίδια την έκβαση του πολέμου καθυστέρηση της γερμανικής επίθεσης κατά της ΕΣΣΔ. Και που ανάγκασε τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, έναν άνθρωπο που φημιζόταν για την εύστοχη ακρίβεια των λόγων του, καθόλου φίλο των Ελλήνων, να πει: «δεν είναι οι ‘Ελληνες που αγωνίζονται σαν ήρωες, είναι οι ήρωες που αγωνίζονται σαν ‘Ελληνες».
Δεν έδωσε ο ελληνισμός αυτή την απάντηση στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι γιατί συμπαθούσε την ηγεσία του, ούτε γιατί βρισκόταν σε καλύτερη θέση από ότι σήμερα. Ούτε αντέταξε τη σημαντικότερη, αναλογικά με το μέγεθος της χώρας του, αντίσταση σε όλη την κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη, γιατί τον ευνοούσαν οι συνθήκες και δεν είχε τίποτα να χάσει. Τάκανε αυτά, γιατί ένοιωθε, βαθιά μέσα του, ότι δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αξιοπρέπεια. ‘Εχουμε, ως λαός, του κόσμου τα ελαττώματα. Αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μερικές δεκαετίες καταναλωτισμού έφτασαν να υπονομεύσουν το φιλότιμο που μας διακρίνει στις κρίσιμες στιγμές.
Η σημασία ενός ‘Όχι το 2015 δεν είναι επίσης μικρότερη από τη σημασία του ‘Όχι που αντέταξαν οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο δημοψήφισμα του 2004, αρνούμενοι να υποταγούν στις παγκόσμιες πιέσεις για αποδοχή ενός σχεδίου που καταργούσε το ανεξάρτητο και δημοκρατικό κράτος τους. Δεν είναι μικρότερη από τη σημασία του ‘Όχι των Γάλλων και Ολλανδών (δημοψήφισμα του 2005), των Ιρλανδών (δημοψήφισμα του 2008) και των Ισλανδών (2010) στον «ευρωφιλελευθερισμό», έστω και αν αυτά τα ‘Όχι, εκτός του ισλανδικού, προδόθηκαν μετά από τις ηγεσίες τους.
Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των ‘Όχι, παρά τις διαφορές των περιστάσεων, ήταν η αντίθεση των λαών στην κατάλυση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας τους και της δημοκρατίας, στο μόνο πλαίσιο που αυτή εξακολουθεί κάπως να υφίσταται στον σημερινό κόσμο, στο επίπεδο του έθνους-κράτους. Αυτό επεχείρησε να κάνει το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, το ίδιο η ευρωπαϊκή συνταγματική συνθήκη στην Ευρώπη.
Αξιοπρέπεια
Αυτό που μας ρωτάει τώρα η Ιστορία, μέσω του ερωτήματος για την αποδοχή ή όχι του τελεσιγράφου των δανειστών, είναι αν εξακολουθούμε ή όχι να θεωρούμε την εθνική και ατομική μας αξιοπρέπεια, ως τη βασική αξία που επέτρεψε την επιβίωση του λαού μας και του πολιτισμού του, εν μέσω απίστευτων ηττών, απειλών και καταστροφών, επί μερικές χιλιάδες χρόνια. Πολλές φορές ηττηθήκαμε στο διάβα της Ιστορίας μας. Ποτέ όμως δεν υποδουλωθήκαμε με τη δική μας υπογραφή – γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει σήμερα ελληνικό κράτος, έστω αυτό το μίζερο, άθλιο, αλλά το μόνο κράτος που διαθέτουμε. Θα υποφέρουμε ασφαλώς αν αντισταθούμε στη θέληση των ισχυρών. Αλλά που ακριβώς θα βρεθούμε χωρίς δικό μας κράτος, στο πέλαγος μιας βάρβαρης και ολοκληρωτικής παγκοσμιοποίησης, που προκαλεί την καταστροφή ολόκληρων εθνών;
Την Κυριακή δεν καλούμεθα μόνο να αποφασίσουμε αν αποδεχόμαστε το τελεσίγραφο των δανειστών. Καλούμεθα να αποφασίσουμε αν θεωρούμε την ύπαρξη στοιχειωδώς ανεξάρτητου και δημοκρατικού κράτους ως τη βασικότερη προϋπόθεση της εθνικής μας επιβίωσης.
Πολλές φορές στην ιστορία λαοί κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ καταστροφής και υποδούλωσης. Οι πιστωτές δεν μας θέτουν καν ενώπιον τέτοιου ερωτήματος. Θέλουν και την καταστροφή μας και την υποταγή μας! Το μόνο που μας «προσφέρουν» είναι η συνέχιση ενός «προγράμματος» που έχει ήδη προκαλέσει την αναμφισβήτητα, την αποδεδειγμένα, όπως παραδέχονται σχεδόν όλοι οι μεγάλοι οικονομολόγοι της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ρωσίας, μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταστροφή στην Δυτική Ευρώπη μετά το 1945. Αντί να απολογούνται για μια τέτοια καταστροφή που προκάλεσαν, εμποδίζουν τώρα την ελληνική κυβέρνηση να πάρει έστω και στοιχειώδη μέτρα για να έχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι λίγο φαί να φάνε, φάρμακα που χρειάζονται, ηλεκτρικό και θέρμανση, μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους, σκοτώνουν την ελπίδα ενός ολόκληρου λαού. Σε αυτά τα χέρια αφήσαμε να πέσει η σημερινή Ευρώπη!
Η διάψευση των αυταπατών
Πολλοί, της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβανομένης, έτρεφαν μέχρι τώρα τεράστιες ψευδαισθήσεις και, δυστυχώς, δεν έχουν απαλλαγεί από δαύτες ούτε και σήμερα. Πίστευαν ότι η ελληνική καταστροφή δεν είναι παρά μια «παρεξήγηση», ένα «λάθος» των κυρίαρχων ευρωπαϊκών ελίτ. Αλλά μετά την Δευτέρα 22 Ιουνίου και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις θα έπρεπε να έχουν τελειώσει. Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε στους «θεσμούς» μια πρόταση που εντασσόταν, δυστυχώς, απολύτως στη λογική του προγράμματος, που συνιστούσε μεγάλη απομάκρυνση από τις κύριες εξαγγελίες, επί τη βάσει των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές. Αν γινόταν αποδεκτή, δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα. Για πολλούς, ήταν μια απαράδεκτη πρόταση «συνθηκολόγησης».
Πως αντιμετωπίστηκε από τους «πιστωτές» αυτή η πρόταση; Εξέφρασαν αρχικά την ικανοποίησή τους, γιατί επιτέλους ο «κακομαθημένος» ηγέτης μιας «κακομαθημένης» χώρας αρχίζει και «λογικεύεται». Μετά άρχισαν να του ζητάνε όλο και περισσότερες παραχωρήσεις! Του είπαν περίπου «δεν πιάνουμε αιχμαλώτους, θέλουμε πλήρη παράδοση και την αυτοκτονία σου»
Ενώπιον της πολιτικής αυτοκτονίας που ζητούσαν από τον ίδιο και της εθνικής-κοινωνικής αυτοκτονίας που ζητούσαν από τη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενότεροι συνεργάτες του, που μόνο ρήξη δεν ήθελαν και δεν ετοίμαζαν (αντίθετα κατηγορούσαν όλους όσους τους λέγαμε μετ’ επιμονής να ετοιμάζονται για τα χειρότερα), κατέφυγαν – ορθώς - στην προκήρυξη δημοψηφίσματος, μιας ιδέας που «κυκλοφορούσε» από το 2012 στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι τώρα η ώρα του ελληνικού λαού να απαντήσει αν δέχεται ή όχι το τελεσίγραφο. Ελπίζουμε ότι θα το κάνει με συντριπτική πλειοψηφία, αν και η επαμφοτερίζουσα στάση της ίδιας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η αδυναμία της να υπερασπιστεί αποτελεσματικά την ίδια την επιλογή της κινδυνεύει να έχει καταστροφικά αποτελέσματα, ενισχύοντας τις αμφιβολίες και τον φόβο του πληθυσμού.
Οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν διαβεί τον Ρουβίκωνα. Τον διέβησαν όταν ζήτησαν την ψήφο του ελληνικού λαού για να σταματήσουν την καταστροφική μνημονιακή πορεία. Τον διέβησαν ξανά όταν αποφάσισαν να πάνε σε δημοψήφισμα. Με αυτόν τον τρόπο έκοψαν τις γέφυρες. Θα πνιγούν και θα μας πνίξουν αν δοκιμάσουν να πάνε πίσω.
Αν τώρα κυττάξουν πίσω, έστω κι εκεί που βρίσκονταν πριν από μια βδομάδα, θα παραλύσουν όπως η γυναίκα του Λωτ. Αν συνθηκολογήσουν, αν παραιτηθούν από τις συνέπειες των επιλογών που ήδη έκαναν, τότε δεν θα ηττηθούν απλώς, θα προσθέσουν τη γελοιοποίηση στην ήττα.
Ας μην έχει αυταπάτες ο Αλέξης Τσίπρας. Αν δειλιάσει τώρα, δεν θα του επιτρέψουν ούτε καν την σχετικά ήρεμη αποστρατεία του Γιώργου Παπανδρέου, που ήταν και παραμένει ένας άνθρωπος της «οικογένειας», του «διεθνούς συστήματος». Θα τον ξευτελίσουν και θα τον ρίξουν στα σκυλιά, για να αποδείξουν σε όλους τους Ευρωπαίους πολιτικούς και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, τι παθαίνουν όσοι δοκιμάζουν να αμφισβητήσουν τα αφεντικά.
‘Ένα δρόμο μόνο έχει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Να απαλλαγεί από όποιες ψευδαισθήσεις μπορεί ακόμα να έχει και να ηγηθεί, και να ολοκληρώσει το βήμα που έκανε, παίρνοντας όλα τα μέτρα που χρειάζεται, για να οργανώσει τον αγώνα του ελληνικού λαού για τη σωτηρία της χώρας του, εξηγώντας στους Έλληνες τι κάνει και γιατί το κάνει. Το ξαναείπαμε το ξαναλέμε: δεν κάνεις την έξοδο του Μεσολλογίου καλώντας για ουζάκια στην παραλία του Αιτωλικού. Α la guerre comme a la guerre, στον πόλεμο όπως στον πόλεμο, έλεγε ο Ναπολέων. Και η Ελλάδα είναι σε πόλεμο από το 2010, μόνο που μέχρι τώρα διάλεξε να μην απαντάει!
Ελπίζουμε ότι οι ‘Ελληνες πολίτες θα απαντάνε με περηφάνια στα παιδιά τους όταν θα τους ρωτήσουν κάποτε αν αποδέχθηκαν, οι ίδιοι προσωπικά, το τελεσίγραφο της τρόικας το 2015. Ελπίζουμε επίσης ότι η ηγεσία που τώρα βρίσκεται εκ των πραγμάτων επικεφαλής της χώρας θα αποδειχθεί αντάξια της ιστορικής πρόκλησης.
 
 
 phgh:http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/
 

Τι δεν σου λένε για το ΝΑΙ στα κανάλια ...

του Ηλία Αλεξανδρή*
Μόνο μια ολιγόλεπτη εναλλαγή καναλιών (zapping στα Ελληνικά...) να κάνεις στα ιδιωτικά ΜΜΕ τα βράδια μετά την ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος σε πιάνει αληθινά τρόμος! Το ίδιο σενάριο, η ίδια κασέτα του όχι στο ΟΧΙ παίζεται με ένταση και επαναλαμβάνεται διαρκώς με ρυθμούς πολυβόλου τις ώρες της υψηλότερης τηλεθέασης.
Το ΟΧΙ είναι καταστροφή μας λένε! "Το ΟΧΙ είναι έξοδος από την Ευρώπη"! Λες κι η Ευρώπη τελειώνει στην Ευρωζώνη ή ορίζεται με τους οικονομικοπολιτικούς όρους των συνεδριάσεων του Eurogroup...
Φυσικά με όλο αυτό το πανηγύρι κατατρομοκράτησης αποφεύγουν μεθοδικά να μας πουν πραγματικά τι σημαίνει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα! Δεν μας λένε δηλαδή αναλυτικά και με λεπτομέρειες τι σημαίνει αυτό που οι ίδιοι υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια!
Γίνεται λοιπόν διάλογος ουσίας; Ακούγονται όλες οι απόψεις ισότιμα; Ξεκάθαρα ΟΧΙ!
Είναι ολοφάνερο ότι τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων μαζί με τα κόμματα της υποτέλειας ...
και της υποταγής συνεργάζονται άψογα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών - "Θεσμών" που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αρπάξουν το ΝΑΙ του λαού!
Θέλουν να μας τρομάξουν δηλαδή, να μας σπάσουν το ηθικό και να υποκύψουμε στο ΝΑΙ!
Και τι σημαίνει αυτό το ΝΑΙ;
Ας σκεφτούμε μαζί ...
ΝΑΙ λοιπόν στα αλήθεια σημαίνει ότι:
Αποδέχεσαι όλο το πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών!
Αποδέχεσαι το χρέος και την υποχρέωση να το πληρώνεις εσύ, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς να σε αποκαλούν τεμπέλη, διεφθαρμένο και μπάσταρδο οι κάθε λογής Μέρκελ, Σόϊμπλε, Γιουνγκέρ και ο κάθε άλλος απατεωνίσκος με πλαστά μεταπτυχιακά που είναι τοποθετημένος και εκπροσωπεί τους τάχα "Θεσμούς"!
Αποδέχεσαι και επιθυμείς να συνεχιστούν οι πάνω από 10.000 αυτοκτονίες!
Αποδέχεσαι και επιθυμείς να συνεχιστεί η άδικη υπερφορολόγηση από το 1ο Ευρώ για να "διασώζονται" οι τράπεζες! Λες ΝΑΙ φορολογήστε με κι άλλο ...
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την εκτόξευση της ανεργίας στους πάνω από 2.000.000 ανέργους! Λες ΝΑΙ στο ενδεχόμενο να είσαι ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ άνεργος!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την πείνα, τα συσσίτια και την αναζήτηση τροφής σε σκουπιδοντενεκέδες!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την ραγδαία αναγκαστική μετανάστευση των πιο δυναμικών νέων Ελλήνων! Λες ΝΑΙ στην βεβαιότητα να φύγουν τα παιδιά σου στα ΞΕΝΑ!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με το κλείσιμο πάνω από 600.000 επιχειρήσεων λόγω των μνημονίων!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την καταστρατήγηση ή και κατάργηση εφαρμογής του Συντάγματος!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς ότι οι εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές των Ευρωπαίων "Εταίρων" θα εφαρμόζονται ανεξάρτητα από το τι ψηφίζεις στις εκλογές. Λες ΝΑΙ δηλαδή στην κατάργηση  της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο PSI του 2012!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την διάλυση των Νοσοκομείων και της Δωρεάν παροχής υπηρεσιών Υγείας!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων σου! Λες ΝΑΙ στην απελευθέρωση των απολύσεων!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με το ξεπούλημα και την "αξιοποίηση" όλης της Δημόσιας Περιουσίας (λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες, ιστορικοί χώροι κλπ) και των κύριων παραγωγικών υποδομών (ΔΕΗ κλπ) μέσω ΤΑΙΠΕΔ!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την παραγωγική αποσύνθεση, αποβιομηχάνιση και διάλυση της Ελληνικής Οικονομίας και τους κάθε λογής εμπορικούς και παραγωγικούς περιορισμούς της Ε.Ε.
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με τις χιλιάδες κατασχέσεις σπιτιών συμπολιτών σου που έπαψαν να πληρώνουν τα χρέη τους όχι επειδή είναι απατεώνες και πλουτίζουν αλλά επειδή είναι άνεργοι ή έχουν χάσει τα εισοδήματά τους από την βίαια εσωτερική υποτίμηση της Οικονομίας! Λες ΝΑΙ στο δικαίωμα των τραπεζιτών που "έσωσες" με την καταστροφή σου μέχρι σήμερα να σου πάρουν και το σπίτι σου!
Αποδέχεσαι και συμφωνείς με την μετατροπή της πατρίδας σε μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη  των ξένων "Επενδυτών" όπου θα δίνονται μισθοί εξαθλίωσης, και θα εφαρμόζονται νόμοι που θα ορίζουν οι "επενδυτές" !
Αποδέχεσαι την ασυλία όλων των άθλιων πολιτικών που από το 2011 μας καταστρέφουν συστηματικά ενώ τάχα μας σώζουν!
Αποδέχεσαι την φυγάδευση και την αμνήστευση των υπεύθυνων για τα σκάνδαλα του Χρηματιστήριου, της SIEMENS, των Δομημένων Ομολόγων, του Βατοπεδίου, των εξοπλιστικών κλπ
Αποδέχεσαι ότι "μαζί τα φάγατε" !
Αποδέχεσαι να πληρώνεις διόδια στον Μπόμπολα και στον κάθε Μπόμπολα για δρόμους καραμανιόλες που δεν έχουν καν φτιαχτεί ! 
Αποδέχεσαι και συμφωνείς η μάνα σου που δούλεψε 40 χρόνια με 10 χρόνια βαρέα ανθυγιεινά ένσημα μπορεί να "ζήσει" με σύνταξη 350 Ευρώ, μέχρι να πεθάνει ανήμπορη επειδή δεν θα ‘χει να πληρώσει ιδιωτικά  Νοσοκομεία, Γιατρούς και φάρμακα!
Αποδέχεσαι τα παιδιά σου να μην έχουν σύγχρονα σχολεία, μόρφωση, μέλλον ...
Αποδέχεσαι ο συγγενής, ο αδελφός σου, ο φίλος σου, κι όλοι οι άνθρωποι που μοίρασες και μοιράστηκες την ζωή σου να φυτοζωούν σκυφτοί, αγέλαστοι, άνεργοι, απλήρωτοι, κακοπληρωμένοι, διαλυμένοι ...
Μα πάνω και πέρα από όλα μαζί με όλα τα παραπάνω αποδέχεσαι και συμφωνείς κυρίως ότι εσύ και τα παιδιά σου δεν είσαι άνθρωπος, αλλά αριθμός και "πόρος" αποπληρωμής ενός άδικου και παράνομου χρέους, σύγχρονος δουλοπάροικος, χωρίς πατρίδα και δικό σου κράτος, μετανάστης μέσα στον τόπο σου.
Και μαζί συμφωνείς με τους "Θεσμούς" και όσους τους επικαλούνται ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η διάσωση ενός νομίσματος - χρεογράφου και του σαθρού Τραπεζικού Συστήματος της χρηματοπιστωτικής διεθνούς ολιγαρχίας είναι πάνω από τα δικαιώματα σου για αξιοπρεπή ζωή, για κυριαρχία στην πατρίδα σου, για ελευθερία, δικαιοσύνη και Δημοκρατία!
Για όλα αυτά -και πολλά περισσότερα- η μόνη αξιοπρεπής, δημοκρατική και πατριωτική στάση είναι να ακουστεί το πιο δυνατό, το πιο βροντερό, το πιο έντιμο και περήφανο ΟΧΙ, από ΟΛΟΥΣ μας!
Ένα ΟΧΙ που πρέπει να είναι και όρκος μαζί για αγώνες και πολλά και πιο ξεκάθαρα ΟΧΙ που πρέπει να πούμε στην συνέχεια. 


phgh: seisaxthia-epam.blogspot.gr

Πότε θα χάσουμε τα σπίτια μας; Με το ΟΧΙ, ή με το ΝΑΙ;

του Δημήτρη Καζάκη
Θα χάσουμε τα σπίτια μας με το ΟΧΙ, γιατί τα δάνεια έχουν μπει υποθήκη για να αντλήσουν ρευστότητα οι τράπεζες από την ΕΚΤ. Πρόκειται για ψέμα ολκής αντάξιο των γνωστών επώνυμων δημοσιοκάφρων στον πόλεμο ενάντια στον κοινό νου και τη συνείδηση του Έλληνα, που έχουν εξαπολύσει οι λωποδύτες της εξουσίας και της παραπλη-ροφόρησης.
Ποια είναι η αλήθεια; Σύμφωνα με τον τελευταίο Ισολογισμό Μαΐου (2015) της Τραπέζης της Ελλάδος, οι υποχρεώσεις εντός του ευρωσυστήματος ανέρχονται σε 118,1 δις ευρώ. Από αυτές οι καθαρές υποχρεώσεις που απορρέουν από το υπόλοιπο του λογαριασμού δοσοληψιών µε το ΕΣΚΤ (TARGET2) ανέρχονται σε 100,3 δις ευρώ. Δηλαδή το χρέος προς το ευρωσύστημα από άντληση ρευστότητας των τραπεζών έχει ξεπεράσει τα 100 δις ευρώ.
Στα τέλη του 2012 αυτές οι καθαρές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 98,4 δις ευρώ, από 104,7 δις...
ευρώ το 2011 και 87,1 δις ευρώ το 2010. Αν θυμάστε λόγω εκτίναξης του χρέους των εγχώριων τραπεζών λόγω άντλησης ρευστότητας τα χρόνια αυτά, αποφασίστηκε η ανακεφαλαιοποίησή τους με 50 δις ευρώ. Αυτά τα χρεώθηκε ο Έλληνας πολίτης ως δημόσιο χρέος και εντάχθηκαν υπό το καθεστώς της 2ης Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης (2012).
Για την ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών τελικά χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 39 δις ευρώ το 2013 και το 2014. Τα υπόλοιπα επεστράφησαν πίσω στον ΕΜΣ τον Φεβρουάριο με την Συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση. Η ανακεφαλαιοποίηση οδήγησε τις καθαρές υποχρεώσεις των εγχώριων τραπεζών προς το ευρωσύστημα στα 51,1 δις ευρώ το 2013 και στα 49,3 δις ευρώ το 2014.
Τώρα αισίως οι καθαρές υποχρεώσεις προς το ευρωσύστημα έχουν ξεπεράσει (Μάιος 2015) τα 100,3 δις ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Πάμε κατευθείαν σε νέα ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών. Πώς; Προφανώς με την απόδοση των υπολοίπων 11 δις ευρώ από τον ΕΜΣ. Θα φτάσουν; Ούτε κατά διάνοια.
Τότε τι θα κάνουν; Θα προχωρήσουν σε "κούρεμα" καταθέσεων αλά Κύπρος. Και μάλιστα από το πρώτο ευρώ γιατί δεν υπάρχουν πια πολλές άνω των 100 χιλιάδων. Πότε θα γίνει; Μετά από ένα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Αν ψηφίσουμε ΟΧΙ; Για να επιβληθεί το "κούρεμα" θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και της Βουλής. Με το ΝΑΙ, είναι προφανές τι θα γίνει. Με το ΟΧΙ, ποιος θα τολμήσει να συναινέσει σ' αυτό το "κούρεμα"; Ποια κυβέρνηση; Ποια Βουλή;
Ναι, αλλά τότε δεν θα πάρουν τα σπίτια μας των οποίων τα δάνεια έχουν δοθεί ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ; Τον Μάιο του 2015 τα περιουσιακά στοιχεία αποδεκτά από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ασφάλεια για πράξεις έκτακτης παροχής ρευστότητας προς τα πιστωτικά ιδρύματα ανέρχονταν στα 156,1 δις ευρώ σε τρέχουσα αξία.
Ανάμεσα σ' αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι και τα περισσότερα οικιστικά δάνεια. Όμως, αυτό που τίθεται ως ασφάλεια, είναι η είσπραξη του δανείου, όχι η εκποίηση του ακινήτου που αποτελεί εγγύηση. Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να πληρώσουν, ούτε η ΕΚΤ, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος έχει το δικαίωμα να βγάλει στο σφυρί τα σπίτια και τα ακίνητα που είναι εγγυήσεις των δανείων. Απλά θα διεκδικήσουν να εισπράξουν τις δόσεις των δανείων.
Κι αν πάλι δεν επαρκούν, τότε θα κληθεί ο Έλληνας φορολογούμενος, δηλαδή το δημόσιο ταμείο να καταβάλει τα χρεωστούμενα, μιας και οι κυβερνήσεις δίνουν εγγυήσεις του δημοσίου για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες από το ευρωσύστημα.
Τα σπίτια και τα ακίνητα οι δανειολήπτες θα τα χάσουν έτσι και υπερισχύσει το ΝΑΙ. Διότι ήδη βρίσκεται στα σκαριά ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και το νέο πτωχευτικό δίκαιο που θα επιτρέψει τον ταχύτατο εκπλειστηριασμό της ιδιοκτησίας των Ελλήνων πολιτών. Έτσι έχασαν τα σπίτια τους οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι.
Αν υπερισχύσει το ΟΧΙ, ποιος θα τολμήσει να προχωρήσει σε απελευθέρωση των πλειστηριασμών, όπως απαιτούν οι δανειστές; Όσο για τις τράπεζες, μ' ένα τρανταχτό ΟΧΙ για πόσο νομίζεται ότι θα παραμένουν στο απυρόβλητο; Για πόσο θα γλυτώνουν από την εκκαθάριση υπό την άμεση εμπλοκή της δικαιοσύνης και την αποκάλυψη των τεράστιων σκανδάλων που κρύβουν μέσα από το ξέπλυμα δις ευρώ;
Όλοι αυτοί που σας λένε να ψηφίσετε ΝΑΙ, τρέμουν την ημέρα που θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη για όλα τα θαλασσοδάνεια με τα οποία πλούτισαν, για όλο το δημόσιο χρήμα που έχουν καταχραστεί. Είναι τυχαίο που ο μόνος διεφθαρμένος πολιτικός που συνελήφθη, ο κ. Τσοχατζόπουλος, δηλώνει από τη φυλακή υπέρ του ΝΑΙ. Σκεφτείτε ποιοι σας λένε να ψηφίσετε ΝΑΙ και ψηφίστε μαζικά ΟΧΙ για να καθίσουν στο σκαμνί και να λογοδοτήσουν για όλα όσα μας έχουν κάνει.





phgh:http://seisaxthia-epam.blogspot.gr

Σκοπιανός αξιωματικός: Οι Έλληνες θα σφαχτούν μεταξύ τους και θα τους... καταλάβουμε



skopianhparelash
Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός Σκοπιανού αξιωματικού, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δεν θα αργήσει η ώρα που οι Έλληνες θα "αλληλοσφαχτούν" και αυτό θα είναι ευκαιρία για τους Σκοπιανούς να μας καταλάβουν.
"Τώρα θα ακολουθήσει πληθωρισμός, όπως  ακριβώς έγινε στη Γιουγκοσλαβία, όπως έγινε και παλαιότερα και στη Γερμανία, οπότε θα αλλησφαχθούν (θα κόψει ο ένας το λαιμό του άλλου, επί λέξει) και τότε θα είναι η σειρά μας να τους καταλάβουμε", είπε.



phgh:voicenews

Όλη η αλήθεια για το χρέος - Που χρωστάμε, πόσο χρωστάμε



lefta
Το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο, δηλαδή δεν μπορεί να εξοφληθεί, όσες περικοπές και αν γίνουν, όσα μέτρα και αν ληφοθύν. Την ώρα που η Τρόικα θέτει το όριο ενός διαχειρίσιμου χρέους για κάθε χώρα στο 120% του ΑΕΠ, το δικό μας ανέρχεται στα 190% του ΑΕΠ με το ποσό να ανέρχεται στα 323 δισ. ευρώ
Από τα 323 δισ. που χρωστάει η Ελλάδα τα 246 κατέχονται από διεθνείς δανειστές, μέσω του προγράμματος στήριξης.
Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αποτελούν τους μεγαλύτερους δανειστές της χώρας. Τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης, η Ισπανία από μόνη της, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ αποτελούν τους υπόλοιπους μεγάλους, δανειστές της χώρας μέσω του προγράμματος για τη χώρα.
Το υπόλοιπο χρέος αναλογεί σε ελληνικές και διεθνείς τράπεζες, στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου σε τρίτους δανειστές.



phgh:voicenews

ΒΟΜΒΑ! Κυβέρνηση: Έχουμε σχέδιο δραχμής...



lafazanhs tsipras

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο, αποκάλυψε εμμέσως την ύπαρξη σχεδίου δραχμής από την κυβέρνηση:
"Αν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης δεν επαναφέρουν και μετά το δημοψήφισμα και το ηχηρό "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού τον ELA, τότε η Κυβέρνηση έχει σχέδιο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση" παραδέχτηκε.
Όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για το εν λόγω σχέδιο, ο κ. Λαφαζάνης επέλεξε να μην προβεί σε παραπάνω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή: "Αυτό το σχέδιο που έχουμε, δεν είναι η ώρα να το αναδείξουμε και να το προβάλουμε", λέει επακριβώς στην απάντησή του και στρέφει την συζήτηση στον «εκβιασμό» των δανειστών που έκλεισαν τις τράπεζες ώστε να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως πιστεύει.
"Νομίζουμε ότι αυτή είναι μια η στιγμή όπου πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάγκη, μ' ένα δυνατό "ΟΧΙ", να διαμορφωθούν οι καταστάσεις στην ΕΕ και να μπορέσουμε να έχουμε μια νέα συμφωνία απολύτως συμβατή με το πρόγραμμά μας. Αν δεν επιτευχθεί αυτό, ασφαλώς θα μπούμε σε μια άλλη φάση και τότε, βεβαίως, η ελληνική Κυβέρνηση θα αναδείξει μια εναλλακτική προοπτική για τον τόπο" αποκαλύπτει, έστω με έμμεσο τρόπο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
"Η ζωή στην Αθήνα και στην Ελλάδα εξελίσσεται με αρκετά ομαλό τρόπο. Οι κλειστές τράπεζες δημιουργούν προβλήματα στον λαό, δεν έχουμε όμως προβλήματα τροφοδοσίας με τρόφιμα, ούτε με καύσιμα. Έχουμε επάρκεια και τροφίμων και καυσίμων" σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Rossiya 24, όπως αναδημοσιεύεται στο iskra.gr:

Ερ.: Κύριε Υπουργέ, ευχαριστώ που μας δέχεστε. Τώρα βλέπουμε ότι είναι σε μια δύσκολη κατάσταση η Ελλάδα, γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει ο φόβος σε πολλούς ότι δεν υπάρχουν χρήματα αφού έχουν κλείσει οι τράπεζες κάποιοι ίσως θεωρούν ότι θα τελειώσει αύριο-μεθαύριο η βενζίνη, ενώ επίσης εκφράζεται ένας φόβος ότι θα μπορούσαν να τελειώσουν και τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Έτσι είναι η κατάσταση;
ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Βεβαίως, η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά δύσκολη, δεν μπορούμε να το κρύψουμε αυτό. Σε εκρηκτικές δυσκολίες ζει ο ελληνικός λαός, όμως, εδώ και αρκετά χρόνια θα έλεγα. Δεν είναι μόνο η σημερινή συγκυρία δύσκολη. Δεν θεωρώ όμως καθόλου σωστό να κινδυνολογούμε αυτές τις μέρες πάνω στις δυσκολίες του ελληνικού λαού και να υπερβάλουμε. Όπως βλέπετε, η ζωή στην Αθήνα και στην Ελλάδα εξελίσσεται με αρκετά ομαλό τρόπο.
Ασφαλώς οι τράπεζες αυτή την ώρα είναι κλειστές. Και οι τράπεζες είναι κλειστές, όχι γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση ξύπνησε ένα πρωί και είπε να πάμε να βάλουμε λουκέτο στις τράπεζες. Οι τράπεζες κλείσανε εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, οι οποίοι αδικαιολόγητα και εκβιαστικά έκοψαν το σύστημα ρευστότητας ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.
Αυτός ο αδίστακτος εκβιασμός απ’ την πλευρά των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, αποσκοπούσε σε ένα και μόνο πράγμα : να πιέσει την ελληνική Κυβέρνηση για να αποδεχθεί ένα βάρβαρο πρόγραμμα λεηλασίας και λιτότητας σε βάρος του ελληνικού λαού.
Από κει και πέρα, θα τονίσω ότι οι κλειστές τράπεζες δημιουργούν προβλήματα στον λαό, δεν έχουμε όμως προβλήματα τροφοδοσίας με τρόφιμα, ούτε με καύσιμα. Έχουμε επάρκεια και τροφίμων και καυσίμων. Και θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η επάρκεια.

Ερ.: Αυτό μπορεί να κρατήσει μερικές μέρες, αλλά πραγματικά θα υπάρχει ένα ζήτημα, αν δεν λειτουργήσουν οι τράπεζες μετά από ένα χρονικό διάστημα, σχετικά με το πώς θα γίνονται οι συναλλαγές στην αγορά των καυσίμων, αλλά και των προϊόντων τα οποία η χώρα εισάγει. Πως θα επιλυθούν τέτοιου είδους ζητήματα;
ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Πιστεύουμε ότι το κλείσιμο των Τραπεζών θα είναι εντελώς προσωρινό, θα αφορά μόνο μερικές ημέρες και πιστεύουμε ότι μετά το δημοψήφισμα που γίνεται την Κυριακή οι τράπεζες θα μπορέσουν να ξανανοίξουν, διότι ο ελληνικός λαός θα πει ένα πολύ μεγάλο, δυνατό, υπερ-πλειοψηφικό «ΟΧΙ» στις απαιτήσεις των πιστωτών, στους εκβιασμούς των «θεσμών», της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Αν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης δεν επαναφέρουν και μετά το δημοψήφισμα και το ηχηρό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού τον ELA, τότε η Κυβέρνηση έχει σχέδιο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Και θα την αντιμετωπίσει με έναν θετικό τρόπο για τον ελληνικό λαό.

Ερ.: Θα μπορούσατε να μας πείτε πιο είναι αυτό το σχέδιο και από πού θα μπορούσατε να αντλήσετε χρήματα, αν όχι απ’ την Ευρώπη; Μήπως, ίσως, απ’ την Ρωσία;
ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Αυτό το σχέδιο που έχουμε, δεν είναι η ώρα να το αναδείξουμε και να το προβάλουμε. Νομίζουμε ότι αυτή είναι μια η στιγμή όπου πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάγκη, μ ‘ ένα δυνατό «ΟΧΙ», να διαμορφωθούν οι καταστάσεις στην ΕΕ και να μπορέσουμε να έχουμε μια νέα συμφωνία απολύτως συμβατή με το πρόγραμμά μας. Αν δεν επιτευχθεί αυτό, ασφαλώς θα μπούμε σε μια άλλη φάση και τότε, βεβαίως, η ελληνική Κυβέρνηση θα αναδείξει μια εναλλακτική προοπτική για τον τόπο.
Δεν συζητάμε αυτή την ώρα την προοπτική να ζητήσουμε χρήματα από καμία πλευρά. Αν και θέλω να πω, ότι η βοήθεια στη χώρα μας και στον ελληνικό λαό σε τούτες τις δύσκολες στιγμές είναι πάντα ευπρόσδεκτη και κάθε χειρονομία, έστω και συμβολική προς την πλευρά μας, θα είναι ευχάριστη και θα την αποδεχτούμε με ιδιαίτερη χαρά.

Ερ.: Ξέρω ότι επίσημα δεν ζητήσατε κάτι από τη Ρωσία, δεν ξέρω ανεπίσημα τι έγινε. Γιατί, βρεθήκατε και εσείς προσωπικά και ο Πρωθυπουργός πολλές φορές στη Ρωσία το τελευταίο διάστημα. Μήπως τέθηκε προς συζήτηση αυτό το ενδεχόμενο;
ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Όχι. Αυτό που εμείς επιδιώξαμε στις συναντήσεις που είχαμε στη Ρωσία - και έχω επισκεφθεί τη Μόσχα και την Πετρούπολη αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, αλλά και στις συναντήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο Πούτιν - ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς. Τον οικονομικό, τον εμπορικό, τον πολιτιστικό, στα θέματα των συνεργειών και των κοινών επενδύσεων.
Όλα αυτά τα θέματα συζητήθηκαν και όπως καταλαβαίνετε η πρόοδος σε τέτοιου είδους σχέσεις είναι κάτι που υποβοηθά και τις δύο χώρες, αλλά θα έλεγα και ιδιαίτερα την Ελλάδα, σε αυτή τη δύσκολη φάση και αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Και από αυτή την άποψη, η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με τη Ρωσία συνιστά ένα είδος βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ειδικότερα, σε αυτές τις συναντήσεις συζητήσαμε την ανάπτυξη των σχέσεών μας στον ενεργειακό τομέα. Και θα τόνιζα ξεχωριστά, την συμφωνία που υπογράψαμε για να περάσει από τη χώρα μας ένας αγωγός φυσικού αερίου, που θα τροφοδοτείται με ρώσικο αέριο. Μια συμφωνία πάρα πολύ σημαντική για την ελληνική πλευρά, αλλά φαντάζομαι και για την Ρωσία. Μια συμφωνία που μπορεί να γίνει σταθμός για την ανάπτυξη και την προώθηση όχι μόνο των ενεργειακών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και των ευρύτερων σχέσεων, οικονομικών και εμπορικών ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία. Και τέλος, μια συμφωνία που είναι πολύ επωφελής και για τους δυο λαούς, αλλά και όλους τους λαούς της περιοχής μας και της Ευρώπης.

Ερ.: Γι αυτό έχουμε ακούσει πολλά και έχετε κι εσείς πει πολλά στη Μόσχα. Και έχω ένα ερώτημα: γιατί αντιδρά τόσο πολύ η ΕΕ στην οικοδόμηση αυτού του αγωγού; Γιατί υπάρχει αυτή η αντίδραση αφού θα είναι τόσο ωφέλιμος για τους λαούς από τους οποίους θα περάσει;
ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Θεωρώ ότι είναι ακατανόητη η αντίδραση κάποιων κύκλων της ΕΕ και ιδιαίτερα θεωρώ απαράδεκτη την αντίδραση που υπάρχει γι αυτόν τον αγωγό από τις ΗΠΑ. Ο συγκεκριμένος αγωγός είναι ωφέλιμος για την Ευρώπη, διότι καλύπτει ζωτικές ανάγκες των Ευρωπαϊκών χωρών και λαών σε φυσικό αέριο. Επίσης, ο αγωγός αυτός βοηθάει στη συνεργασία, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και στην Ευρώπη. Επομένως, όσοι στρέφονται κατά του αγωγού, όσοι αμφισβητούν αυτόν τον αγωγό, βάλλουν κατά της ενεργειακής ασφάλειας και επάρκειας των λαών και χωρών της Ευρώπης. Και πιστεύω ότι έρχονται σε αντίθεση με την επιδίωξη των λαών και των χωρών όλης της περιοχής μας, για συνεργασία, σταθερότητα και ειρήνη.

Ερ.: Έχετε κάνει κάποιους υπολογισμούς για τις ωφέλειες που θα έχει αυτός ο αγωγός τόσο κατά την κατασκευή του όσο και τη λειτουργία του; Κι αν πραγματικά αυτός ο αγωγός θα έδινε έστω μια μικρή ώθηση, ώστε να βγει η Ελλάδα από τη τέλμα της κρίσης;
ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Αυτός ο αγωγός θα έχει σημαντική οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας, πέραν της διεθνούς πολιτικής και γεωπολιτικής αναβάθμισής της. Στον αγωγό αυτό η Ελλάδα θα συμμετέχει κατά 50% με μια δημόσια κρατική εταιρία κι επομένως όταν θα λειτουργήσει ο αγωγός, από το 2019 και μετά, η Ελλάδα θα αποκτήσει σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη τα οποία θα ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ. Θα επωφεληθεί επίσης ευνοϊκών τιμών φυσικού αερίου και, επομένως, απ’ αυτή τη σκοπιά θα έχει μια σημαντική ενίσχυση η ελληνική οικονομία.
Πέραν αυτών, στο στάδιο σχεδιασμού και κατασκευής του αγωγού που θ’ αρχίσει άμεσα, η Ελλάδα θα έχει επιπρόσθετα οφέλη. Διότι, για να κατασκευαστεί ο αγωγός φυσικού αερίου θα δαπανηθούν 2 δις Ευρώ και θα προσφέρει για όλη την περίοδο της κατασκευής του περίπου 20.000 θέσεις εργασίας στη χώρα μας, σε μια συγκυρία που η ανεργία είναι πολύ υψηλή.

Ερ.: Κύριε Λαφαζάνη ξέρω ότι είστε στον πολύ στενό κύκλο του πρωθυπουργού και στην ομάδα που παίρνει πολύ σοβαρές αποφάσεις. Ποιος ήταν ο λόγος που το περασμένο Σάββατο αποφασίσατε να πάτε στο δημοψήφισμα;
ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Η χώρα τελούσε υπό ένα σκληρό, ωμό, κυνικό, αδίστακτο εκβιασμό από την πλευρά των κυρίαρχων κύκλων της Ευρώπης. Αυτός ο εκβιασμός ήταν να αποδεχτούμε τις προτάσεις που μας υπέβαλαν οι «θεσμοί», η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, προτάσεις ληστείας, άγριας λιτότητας και κατεδάφισης της ελληνικής οικονομίας ή η χώρα πηγαίνει σε πτώχευση και σε αναγκαστική έξοδο από την ευρωζώνη. Εμείς απαντήσαμε προσφεύγοντας στην ετυμηγορία των πολιτών, στους Έλληνες πολίτες με δημοψήφισμα και με ερώτημα: θέλεις αυτήν την απαράδεκτη πρόταση που κάνουν οι «θεσμοί» ή η κυβέρνηση οφείλει και έχει χρέος και ευθύνη απέναντι στη χώρα να την απορρίψει; Δυστυχώς, όμως, απέναντι σ’ αυτήν την προσφυγή της κυβέρνησής μας στη Δημοκρατία, στον ίδιο τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για την πορεία της χώρας, η απάντηση από την πλευρά του Eurogroup και όλων αυτών που κυριαρχούν στην Ευρώπη σήμερα, δυστυχώς ήταν να κόψουν τον ELA από τις τράπεζες. Να κλείσουν τη στρόφιγγα της ρευστότητας από τις τράπεζες, με στόχο να στραγγαλίσουν την ελληνική οικονομία και να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός όμως έχει μεγάλες ιστορικές αγωνιστικές παραδόσεις, είναι ένας περήφανος λαός, θέλει τη χώρα του ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς και θα απαντήσει με ένα βροντερό «ΟΧΙ» την Κυριακή στο δημοψήφισμα.

Ερ.: Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια έντονη φημολογία για την κατάσταση, ακόμη και ο Έντιγκεν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα. Μπορείτε να πείτε ότι κάτι δεν κάνατε σωστά; Κάποια πρακτικά μέτρα δεν τα πήρατε ή δεν έγιναν όπως θα έπρεπε; Πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα μετά την απόφαση που πήρατε για το δημοψήφισμα;
ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Η μάχη που δίνουμε εδώ και πέντε μήνες που είμαστε κυβέρνηση, είναι μια πολύ σκληρή μάχη κάτω από αντίξοες και εντελώς πρωτότυπες συνθήκες. Συχνά αυτή τη μάχη τη δίνουμε μόνοι μας στον ευρωπαϊκό χώρο και έχοντας απέναντι όλη τη Δύση και δεν εννοώ τους λαούς. Βεβαίως σε μια τέτοια σκληρή μάχη μπορεί να έχουμε και ατυχείς στιγμές ή και να μην κάνουμε πάντοτε το καλύτερο δυνατόν. Είναι φυσιολογικό, όμως, αυτό. Στην κατεύθυνσή της όμως αυτή η μάχη που δίνουμε είναι σωστή, γίνεται για ένα δίκαιο στόχο, για δίκαιους σκοπούς κι είναι μια μάχη η οποία δεν μπορεί παρά να δοθεί από την πλευρά της κυβέρνησής μας για να εξυπηρετήσουμε τα πιο ζωτικά, τα πιο θεμελιώδη εθνικά συμφέροντα και τα συμφέροντα του λαού μας. Εναλλακτικός δρόμος από αυτόν που ακολουθούμε δεν μπορεί να υπάρξει. Ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος της αμετάθετης συνεπούς προσπάθειας για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας είναι μονόδρομος για την ελληνική κυβέρνηση.

Ερ.: Γίνονται όλα αυτά που γίνονται. Μήπως η χώρα όπως πάτε και αφού δεν λειτουργούν οι τράπεζες θα μπορούσε να περάσει σε επίπεδο ανταλλαγής προϊόντων, δηλαδή της ανταλλαγής είδος με είδος;
ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Δεν νομίζω πως θα πάμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η χώρα μετά το δημοψήφισμα πιστεύουμε ότι θα μπει σε μια θετικότερη πορεία και θα μπορέσει να σταθεί όρθια με τη θέληση και την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός μαζί με την κυβέρνηση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πρόκληση και τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας με σχέδιο, με πρόγραμμα και με προοπτική.


phgh:voice news