Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η τρόικα ζητά πλειστηριασμούς ακινήτων αξίας άνω των 120.000 ευρώ

pleist



Σκληρές είναι οι απαιτήσεις για τους πλειστηριασμούς κατοικίας κι τα κόκκινα δάνεια κατέθεσε η τρόικα στην πρώτη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη κατεβάζοντας κατακόρυφα τον πήχη της προστασίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Πηγές αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να συμπεριληφθούν στο καθεστώς προστασίας του νόμου Κατσέλη μόνον όσα ακίνητα έχουν αντικειμενική έως 120.000 ευρώ και το εισόδημα του ιδιοκτήτη - οφειλέτη αγγίζει το όριο της φτώχειας, δηλαδή δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.
Η κυβέρνηση τονίζει ότι πρόκειται για μη αποδεκτά όρια και προτείνει τα εξής: Προστασία κατοικίας αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ, εισοδηματικό κριτήριο στις 35.000 ευρώ και το σύνολο των οφειλών να μην ξεπερνά τις 250.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομίας θεωρεί ότι με αυτό το πλαίσιο θα παραμείνει σε καθεστώς προστασίας το 88% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχει ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη.
Επίσης, λέγεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει γενική ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας πέραν αυτής που περιλαμβάνεται στον νόμο Κατσέλη.
Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί εκτενως στην αυριανή συνάντηση στις 11 το πρωί μεταξύ του Γιώργου Σταθάκη και των εκπροσώπων των θεσμών. Μια συνάντηση, στην οποία θα συζητηθεί και το ευρύτερο πλαίσιο της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Σημαντικό ζητημα είναι το εάν θα υπάρξουν τελικά πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ξένα funds, με πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή την πώληση τουλάχιστον των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων




voice news

Όλες οι παγίδες του ΕΝΦΙΑ - Τι πρέπει να προσέξετε

enfia
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς το παραμικρό λάθος στην συμπλήρωση των στοιχείων τους, μπορεί να επιφέρει σημαντική αύξηση στο ποσό που θα πληρώσουν, καθώς το σύστημα είναι προγραμματισμένο ώστε όταν υπάρχουν κενά να υπολογίζει τον ψηλότερο συντελεστή.
Για παράδειγμα τα λάθη που μπορεί να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οποία θα τους επιφέρουν σημαντικές αυξήσεις στο ποσό του φόρου είναι τα εξής:
Εάν σε ένα διαμέρισμα δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός του ορόφου όπου βρίσκεται αυτόματα το σύστημα υπολογίσει το ακίνητο στον υψηλότερο όροφο με υψηλότερο δηλαδή συντελεστή.
Εάν ένα οικόπεδο έχει κενό στην πρόσοψη ή έχει συμπληρωθεί λάθος η φόρμα, το σύστημα αυτόματα υπολογίζει τον φόρο βάζοντας (έχει δεν έχει) το οικόπεδο με πρόσοψη σε εθνική ή επαρχιακή οδό.
Για ένα οικόπεδο εάν στη στήλη με τη συνολική επιφάνεια των κτισμάτων δεν έχει συμπληρωθεί αυτόματα θεωρείται ότι επί του οικοπέδου υπάρχει κατοικία.
Εάν στο Ε9 δεν έχει αναγραφεί το είδος του εμπράγματου δικαιώματος αυτομάτως το ακίνητο θεωρείται ότι ανήκει εξ ολοκλήρου στον φορολογούμενο και έτσι επιβαρύνεται με τον ανάλογο φόρο.
Ένα από τα χειρότερα σενάρια είναι να μην έχει συμπληρωθεί ή να έχει συμπληρωθεί λάθος η ηλικία και η ημερομηνία γέννησης του επικαρπωτή.



voice news

Ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει να προκαλεί…

filhs voulh


Ο Νίκος Φίλης εξακολουθεί να προκαλεί με την αδιάλλακτη στάση του.
Προσερχόμενος στη βουλή, ο υπουργός Παιδείας, του ζητήθηκε να σχολιάσει εάν η δήλωσή του για «πενταροδεκάρες» ήταν ατυχής.
«Δεν μιλάω με σχήματα λόγου. Μιλάω με ουσία. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο ότι πρέπει να ανορθωθεί, να αναβαθμιστεί. Από αυτό κρίνεται η κυβέρνηση. Όλα τα άλλα αφήστε τα» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια επισήμανε ότι άμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. «Ένα πράγμα θέλω να δηλώσω. Με κάθε τρόπο θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση και την ανόρθωση του δημόσιου σχολείου. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού και από αυτή θα κριθούμε». 




voice news

Σας εξηγούμε τι είναι ο ΕΝΦΙΑ…

enfia5


O ΕΝ.Φ.Ι.Α είναι ένας καινούριος φόρος που επιβάλλει το κράτος που αντικαθιστά το λεγόμενο χαράτσι.

Πρόκειται για έναν φόρο που πληρώνουνε στο κράτος όλοι οι ιδιοκτήτες για κάθε ακίνητο που έχουνε στην κατοχή τους.
Η διαφορά με το χαράτσι είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι μόνιμος, δηλαδή θα τον πληρώνουμε κάθε χρόνο. Επίσης αφορά όχι μόνο κατοικίες αλλά και οικόπεδα και αγροτεμάχια.
Το ύψος του ποσού προκύπτει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τα τετραγωνικά, τον όροφο (αν πρόκειται για κατοικία), την παλαιότητα, την τιμή ζώνης, κλπ και μπορούμε να το δούμε από το taxisnet.
Προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων ΕΝιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων.





voice news

Σοκ: Μετρημένες οι μέρες της Ευρώπης...

mousoulmanoi eisboleis
Μουσουλμάνος λαθρομετανάστης από την Ερυθραία, υποδυόμενος τον "πρόσφυγα" απειλεί τους Γερμανούς πολίτες: "οι μέρες σας είναι μετρημένες". Αυτοί είναι οι "πρόσφυγες" που εισβάλλουν καθημερινά και σε ελληνικό έδαφος και που οι τάχα μου "ανθρωπιστές" προσπαθούν να συγκαλύψουν... Δείτε το βίντεο:






voice news

Βάζουν φωτιά στον πλανήτη! Τρόμος...

world war
Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία. Η τεράστια στρατιωτική άσκηση «Trident Juncture 2015» βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή 36.000 Στρατιωτών, 200 αεροσκαφών και 60 πλοίων. Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών εάν δεν έχει ήδη ξεκινήσει... Δείτε το βίντεο: 



voice news

Έκτακτο! Κατάρρευση που προκαλεί σοκ…

nautiliako




Τα capital controls τσάκισαν την ελληνική οικονομία.
Τα έσοδα από το ναυτιλιακό συνάλλαγμα κατέρρευσαν κυριολεκτικά και για αυτόν τον μήνα εξαιτίας των περιορισμών κεφαλαίων. 
Προκειμένου να αντιμετωπίσουν στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό τα προβλήματα που δημιουργούν τα capital controls, οι ναυτιλιακές εταιρείες αξιοποιούν για τις συναλλαγές τους άλλες τράπεζες στο εξωτερικό.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μειωθεί το συνάλλαγμα το τελευταίο δίμηνο από την επιβολή των capital controls περισσότερο από 1 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Για τις ναυτιλιακές η εξομάλυνση της κατάστασης είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας, καθώς ως διεθνής δραστηριότητα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή της λειτουργία παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής.
Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015 η πορεία του ναυτιλιακού συναλλάγματος ήταν ελαφρώς αυξητική σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, εξαιτίας και του γεγονότος ότι κατά το τρέχον έτος ορισμένοι κλάδοι και κυρίως των δεξαμενόπλοιων εμφάνισαν μία άνοδο στους ναύλους και τα έσοδά τους. 
Ωστόσο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα στοιχεία ισοζυγίου της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι το ναυτιλιακό συνάλλαγμα κατέρρευσε.
Πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισήλθε στη χώρα μας ανήλθε στα μόλις 570,7 εκατ. ευρώ έναντι 1.069,8 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2014 και 1.022,9 εκατ. ευρώ το 2013. Επίσης τον προηγούμενο μήνα (τον Ιούλιο) το ναυτιλιακό συνάλλαγμα ανήλθε στα 470,7 εκατ. ευρώ έναντι 1.172,1 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2014 και 1.096,9 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2013. 





voice news

Ο Πούτιν θέλει τον Τζιχάντι Τζον ζωντανό ή το κεφάλι του – Διέταξε κυνήγι!



Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει και να πιάσει τον Μοχάμεντ Εμουάζι(Mohammed Emwazi), γνωστό και ως Τζιχάντι Τζον, τον διάσημο Βρετανό μουσουλμάνο αποκεφαλιστή στοΙσλαμικό Κράτος.
Όπως διαβάζουμε στη βρετανική Express, η σύλληψη του 27χρονου αποκεφαλιστή «αποτελεί κύρια προτεραιότητα του αφεντικού του Κρεμλίνου».
Και αυτό γιατί η ο Τζιχαντιστής Τζον στα χέρια του Πούτιν, ζωντανός ή νεκρός, θα ήταν ένα τεράστιο εργαλείο προπαγάνδας.
Το ενδιαφέρον της Ρωσίας για τον Εμουάζι, γράφει η Express, θα ασκήσει μεγάλη πίεση στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επίσης έχει ορκιστεί να πιάσει τον Εμουάζι ζωντανό ή νεκρό.
Η Express επικαλείται υψηλόβαθμη αμερικανική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα Sun, σύμφωνα με την οποία, «επειδή οι Ρώσοι βρίσκονται στη Συρία ύστερα από επίσημη πρόσκληση της συριακής κυβέρνησης, αυτό τους νομιμοποιεί να φέρνουν εις πέρας αποστολές ειδικές δυνάμεων στο έδαφος της χώρας, ή ακόμα και αποστολές δολοφονίας».
«Υπάρχει φόβος ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν να κυνηγούν μεγάλους παίκτες, όπως ο Τζιχάντι Τζον ή ακόμα και τον ίδιο τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι».
Εάν καταφέρουν και πιάσουν κάποιο από αυτά τα τζιχαντιστικά κεφάλια, εκτιμά η ίδια πηγή, θα έχουν νικήσει στην προπαγάνδα κατά κράτος. Ο Πούτιν θα βγει και θα παινευτεί ότι κατάφερε αυτό που δεν μπορούσε η Δύση. «Θα τινάξει στον αέρα το αμερικανικό πρεστίζ», σύμφωνα πάντα με την πηγή της εφημερίδας Sun.






ellhnwn nea

To "Εγώ φυλακή δεν κάνω!", φωτογραφίζει τους ηθικούς αυτουργούς...τα μνημόνια μας έκαναν ''ποινικούς''



ΣΟΚ: Η τραγική ιστορία του 61χρονου που αυτοκτόνησε στην Ακρόπολη: "Εγώ φυλακή δεν κάνω!" 
Μια τραγωδία έκρυβε η αυτοκτονία από το βράχο της Ακρόπολης ενός 60χρονου ανδρα, ο οποίος σήμερα είχε ένα σοβαρό δικαστήριο και πίστευε πως καταδικαστεί και θα καταλήξει στην φυλακή.

Το πτώμα του αυτόχειρα βρέθηκε στα βράχια κάτω από την Ακρόπολη στο Διονυσιακό θέατρο χθες το απόγευμα και έπειτα από αναζητήσεις ανδρών της Άμεσης Δράσης, που είχαν ειδοποιηθεί από την σύζυγο του αυτόχειρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σύζυγος του 60χρονου άνδρα κατέθεσε στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, πως το πρωί ο άνδρας της φαίνονταν πιεσμένος αλλά και τρομοκρατημένος.
Μάλιστα φέρεται να της αποκάλυψε μόλις το πρωί, ότι έχει ένα σοβαρό δικαστήριο και φοβάται πως θα καταδικαστεί και θα καταλήξει στην φυλακή λέγοντας της χαρακτηριστικά πως: «...εγώ φυλακή δεν θα κάνω».
Το πρωί της ίδιας ημέρας έφυγε από το σπίτι του στην Ανάβυσσο, λέγοντας στην σύζυγό του πως θα κατεβεί στο κέντρο της Αθήνας για να δει κάποιους γνωστούς του κοντά στην περιοχή της Ακρόπολης, για να συζητήσει το θέμα που τον "έκαιγε", ώστε ακόμα και την υστάτη στιγμή πριν το δικαστήριο να βρεθεί μια λύση.
Το μεσημέρι η γυναίκα άρχισε να ανησυχεί λόγω της απουσίας του άνδρα της και με δεδομένη την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση επικοινώνησε με την Άμεση Δράση, ενημερώνοντας το κέντρο της Υπηρεσίας πως ο σύζυγος της δεν έχει δώσει σημεία ζωής, συμπληρώνοντας παράλληλα πως θα πήγαινε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ακρόπολης.
Αμέσως περιπολικά της Άμεσης Δράσης άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή, μέχρι που την λύση του μυστηρίου έδωσε ένας κάτοικος κοντά στην Ακρόπολη, ο οποίος είδε έναν άνδρα να πέφτει στα βράχια στο Διονυσιακό θέατρο.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα του άτυχου άνδρα και αμέσως ενημέρωσαν την σύζυγο του, η οποία στο άκουσμα της είδησης υπέστη σοκ.
Μετά το πρώτο σοκ, η συντετριμμένη γυναίκα έψαξε στα πράγματα του αυτόχειρα συζύγου της και βρήκε δυο σημειώματα για την ίδια και τα παιδιά τους, όπου ο 60χρονος εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία με προεξέχουσαν αιτία το δικαστήριο που είχε για προσωπική του υπόθεση.






ellhnwn nea

Δήλωση Σοκ.. Απο τον Μάρτιο που έγινε η δήλωση του ΥΠ.ΑΜ έχουμε αύξηση 750% !!! *στοιχεία του Λιμενικού Σώματος



Καμμένος: Δεν θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε την ISIS αν η Ευρώπη συνεχίσει το bullying σε βάρος μας
Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Καμμένου στην εφημερίδα The Times. Τι λέει για την απειλή των τζιχαντιστών και το ρόλο της Ελλάδας. Σφοδρές αντιδράσεις 
Για μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών και τζιχαντιστών στην Ευρώπη σε περίπτωση που καταρρεύσει η Ελλάδα προειδοποιεί ο Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα The Times.
"Δεν μπορούμε να κρατάμε το Ισλαμικό Κράτος εκτός αν η ΕΕ εξακολουθεί να ασκεί bullying σε βάρος μας" είναι ο τίτλος του άρθρου που έρχεται σε συνέχεια παρόμοιων δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις αρχές Μαρτίου, όταν ο κ. Καμμένος είχε απειλήσει τους δανειστές ότι αν "χτυπήσουν" την Ελλάδα, "θα δώσουμε κι εμείς στους μετανάστες χαρτιά να πάνε στο Βερολίνο".
"Η απροκάλυπτη εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις δεν είναι μόνο πρωτάκουστη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα αλλά και ανήθικη και επικίνδυνη. Αν η Ελλάδα 'εξαφανιστεί', τότε διακυβεύονται πολλά περισσότερα από την οικονομική σταθερότητα και το ευρώ" αναφέρει ο υπουργός Άμυνας στη βρετανική εφημερίδα. Προσθέτει πως Βερολίνο και Βρυξέλλες ασκούν bullying με σκοπό να οδηγήσουν την Αθήνα "σε μια πλήρη και ολοκληρωτική οικονομική παράδοση" και κάνει λόγο για "συνεχείς προσπάθειες" από Ευρωπαίους αξιωματούχους να διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα.
Αν όμως η Ελλάδα εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να φύγει από την Ευρωζώνη,  "κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης" προειδοποιεί ο υπουργός.
Οι παραπάνω δηλώσεις του Πάνου Καμμένου προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από μέρους των πολιτικών κομμάτων.
ΝΔ: Η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ο κ. Καμμένος δυσφημεί και εκθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο τη χώρα μας.
Όταν οι Τζιχαντιστές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο, η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις. Τις εκλαμβάνει ως άμεση απειλή.
Υπάρχει και γεωπολιτικό κόστος από τέτοιες ανοησίες.
Ως πότε θα απομονώνουν τη χώρα από παντού;"
ΠΑΣΟΚ: Ανεύθυνες και επικίνδυνες οι δηλώσεις Καμμένου¨
"Οι συνεχείς επιδεικτικές δηλώσεις του κ. Καμμένου, κυβερνητικού συνεταίρου και πολιτικού καθοδηγητή του κ. Τσίπρα, ότι η Ελλάδα θα στείλει τους τζιχαντιστές στη Ευρώπη αν η Ευρώπη εξακολουθήσει να πιέζει την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα στήριξης, είναι πλέον όχι μόνο ανεύθυνες, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνες" αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
"Οι  διεθνείς οργανισμοί, οι ξένες κυβερνήσεις και τα διεθνή ΜΜΕ  καταγράφουν ότι αυτά τα δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας που θεωρεί ότι ασκεί πίεση για τη διαπραγμάτευση γύρω από το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, όταν την εμφανίζει ως εν δυνάμει κίνδυνο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια . 
Αντιλαμβάνονται άραγε οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος πόσα τέτοια  «επιχειρήματα» μπορούν να προβάλουν απευθυνόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ γειτονικές μας χώρες που βρίσκονται σε απευθείας γεωγραφική επαφή με εστίες κρίσεων και πολέμων; 
Πόσο ακριβά πρέπει να πληρώσει η χώρα  τον εθνικό λαϊκισμό και τη φτηνή δημαγωγία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ;" καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΟΤΑΜΙ: Κάποιος πρέπει να σταματήσει όλους αυτούς που παίζουν στα υπουργεία, όπως θα έπαιζαν με το τρενάκι τους
"O κ.Καμμένος αποφάσισε να βομβαρδίζει και την υπόλοιπη Ευρώπη με Τζιχαντιστές. Την προηγούμενη φορά είχε βομβαρδίσει το Βερολίνο. Ο Πρωθυπουργός έκανε τότε πως δεν άκουσε και δεν απάντησε στο ανάλογο ερώτημα που του έκαναν οι δημοσιογράφοι στην κοινή συνέντευξή του με την Άνγκελα Μέρκελ. Και καλά έκανε. Τώρα όμως, κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να δώσει μια απάντηση" αναφέρει το Ποτάμι. "Οι προτροπές των υπουργών στους διαδρόμους της Βουλής προς τους δημοσιογράφους «μην ασχολείσθε με τον Καμμένο» δεν αρκούν για να καθησυχάσουν και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στην οποία απηύθυνε ο κ.Καμμένος την απειλή του. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η Ελλάδα θέλει συμμάχους και κάποιος πρέπει να σταματήσει όλους αυτούς που παίζουν στα υπουργεία, όπως θα έπαιζαν με το τρενάκι τους", καταλήγει.




ellhnwn nea

Βεορλίνο: 100.000 λαθρομετανάστες θα επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους άμεσα - Εμπλοκή και του στρατού



Νέο σχέδιο από την Μέρκελ, για τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που έχουν γεμίσει την χώρα , εξαγριώνοντας τους Γερμανούς πολίτες  και εκέινοι με την σειρά τους πιέζουν την κυβέρνηση. 
Προχθές η οργάνωση PEGIDA , διοργάνωσε συλλαλητήριο κατά της Μέρκελ, η δημοτικότητα της οποίας πέφτει διαρκώς.
Τελικά την δημοσιότητα είδε σχέδιο , σύμφωνα με το οποίο 100.000  αιτούντες ασύλου , θα επιστρέψουν πίσω σε Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο, αλλά και σε άλλες ευρωπαικές χώρες  με την χρήση μεταγωγικών αεροσκαφών της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας.
Η απόφαση της επιστροφής των 100.000 Αλβανών υπηκόων που αιτήθηκαν άσυλο από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο , πάρθηκε από την γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Αλβανίας και του Κοσόβου.
Όσοι δεν ανήκουν στους πρόσφυγες πολέμου θα φύγουν από την Γερμανία, σύμφωνα με απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου , η οποία έδωσε εντολή επιτάχυνσης της διαδικασία της απέλασης για όσους δεν είναι υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε πόλεμο .
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild Zeitung», οι συνεργάτες της Μέρκελ ανακοίνωσαν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει, εκτός από τις τακτικές γραμμές πτήσης, και την χρήση των γερμανικών στρατιωτικών μεταγωγικών  αεροσκαφών «Transall», καθώς και πιλότων της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας (Bundesëehrit), για την μεταφορά των απελαθέντων.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι αιτούντες ασύλου δεν θα πρέπει να ειδοποιούνται για τον χρόνο αναχώρησης , έτσι ώστε να μην κρύβονται ή να μην χρησιμοποιούν άλλους τρόπους για να αποφύγουν να αποσταλούν πίσω στις χώρες τους.
Γι “αυτό το νέο σχέδιο το γραφείο της Μέρκελ έχει ενημερώσει τους επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών της χώρας σε τηλεφωνική διάσκεψη, δίνοντας έμφαση μηδενική ανοχή για όλους.
Η αναγνώριση της ποσόστωσης για τους αιτούντες ασύλου από τα Βαλκάνια δεν φθάνει καν το 1 τοις εκατό, αλλά η παρουσία τους σε αυτή τη χώρα μόνο φέτος είναι σχεδόν ίση με τους πρόσφυγες από τη Συρία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχθηκε ότι η διαδικασία απέλασης δεν έχει υλοποιηθεί με ορθό τρόπο , αλλά για αυτό έχει συσταθεί ειδική υπηρεσία στο ομοσπονδιακό υπουργείο που είναι αρμόδιο για τα γερμανικά κρατίδια.






ellhnwn nea

Έφτιαξαν το δηλητήριο και ψάχνουν το αντίδοτο



Χένρι Κίσινγκερ: Προτεραιότητα η ήττα του Ισλαμικού Κράτους και όχι ο Άσαντ
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο περιβόητοςΧένρι Κίσινγκερ, υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επικεντρωθούν στην ήττα της οργάνωσηςΙσλαμικό Κράτος και αυτή θα όφειλαν να είναι η προτεραιότητά τους παρά η απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από τη διακυβέρνηση της χώρας.
«Η καταστροφή του ISIS είναι πιο επείγουσα από την ανατροπή του Μπασάρ Άσαντ», γράφει ο βετεράνος διπλωμάτης σε ένα άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη Wall Street Journal.
Η γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει εξελιχθεί σε ένα μακελειό με παίχτες που δεν είναι κράτη, όπως το Ισλαμικό Κράτος, να προσπαθούν να επιβάλλουν την εξουσία τους στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στην Υεμένη, γράφει ο Κίσινγκερ.
Αυτές οι εμπόλεμες καταστάσεις συνδυασμένες με την υποχώρηση των ΗΠΑ από την περιοχή, επέτρεψαν στη Ρωσία να εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις βαθιά στη Μέση Ανατολή, μια εξέλιξη πρωτοφανής στη ρωσική ιστορία, προσθέτει.
Ο Κίσινγκερ υποστηρίζει ότι η ρωσική εκστρατεία πηγάζει από την ανησυχία ότι η κατάρρευση της παρούσας συριακής κυβέρνησης θα μπορούσε να φέρει το Ισλαμικό Κράτος στην εξουσία στη Συρία και να μετατρέψει ολόκληρη την αραβική χώρα σε ένα ορμητήριο τρομοκρατικών δράσεων, φθάνοντας μέχρι τις μουσουλμανικές περιοχές στο εσωτερικό της Ρωσίας, όπως στον Καύκασο και αλλού.





ellhnwn nea

Τί συμφώνησαν Β.Πούτιν - Μ.Άσαντ: 5.000 Ρώσοι στρατιώτες θα μεταβούν στη Συρία μαζί με Τ-90



του Βασίλη Καπούλα - 5.000 Ρώσοι στρατιώτες  θα μεταβούν στη Συρία ενώ  θα υπάρξει νέα αμυντική συνθήκη Ρωσίας-Συρίας διάρκειας 15 ετών. Αυτά είναι τα κύρια σημεία της συμφωνίας Β.Πούτιν και Μ.Άσαντ μετα την αιφνιδιαστική επίσκεψη του τελευταίου συνοδείας Su-35 στη Μόσχα. Ταυτόχρονα όπως έγινε γνωστό μεταφέρθηκαν άρματα μάχης Τ-90S στη Λαττάκεια. O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνάντησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στο Κρεμλίνο σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του τελευταίου στη Μόσχα χτες.
 
Φαίνεται ότι για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια του πολέμου υπήρχε ανάγκη ο Μ.Άσαντ και ο Β.Πούτιν να συναντηθούν οι δυο τους.
 
Σύμφωνα με αναλυτές, είναι σίγουρο ότι "ο Β.Πούτιν δήλωσε την υποστήριξη του στην κυβέρνηση του Άσαντ και τον διαβεβαίωσε ότι η αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξάγει η ρωσική αεροπορία θα οδηγήσει σε δραματικές αλλαγές στην περιοχή".
 
Επιπλέον, ο Άσαντ έδειξε την προθυμία του να επεκτείνει την συνεργασία του με τη Ρωσία η οποία και θα τον βοηθήσει να ξαναχτίσει την Συρία άυριο...
 
Πως έγινε η επιχείρηση μεταφορά του Μ.Άσαντ στην Ρωσία; Mαχητικά Su-35  συνόδευαν τον πρόεδρο της Συρίας από το αεροδρόμιο της Λαττάκεια προς τη Μόσχα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε:
 
Νέα αμυντική συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών που θα καλύπτει μια περίοδο 15 ετών.
 
Εκσυγχρονισμός και αναδιαμόρφωση του στρατού της Συρίας την περίοδο 2015-2020 και αποστολή 5.000 ρώσων στρατιωτικών "συμβούλων" στη Συρία.
 
Πολιτική στρατηγικής και σχέδιο διαχείρησης της κρίσης. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό καθώς θα είναι το σχέδιο πολιτικής και διπλωματικής  αντεπίθεσης της Μόσχας στις συνομιλίες με ΗΠ, Σαουδική Αραβία κτλ.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις NDF της Συρίας θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν άρματα μάχης Τ-90S εναντίον των ισλαμιστών.
 
Ο συριακός στρατός μέχρι στιγμής χρησιμοποιεί T-55, T-62, T-72 ενώ τα καινούρια T-80 τα χρησιμοποιεί η τρίτη ταξιαρχία της Συρίας στη Δαμασκό από τον Δεκέμβρη του 2014!
 
Η Μόσχα έχει ήδη μεταφέρει Τ-90 στη Λαττάκεια.
 
Ποιος όμως θα επιχειρήσει με τα Τ-90; Σύμφωνα με πληροφορίες οι 2.000 Κουβανοί που στάλθηκαν στη Συρία μαζί με Ιρανούς.
 
Όπως είχε μεταδώσει το ισραηλινό debka αλλά και το foxnews έχουν μεταβεί στη Συρία 2.000 κουβανοί στρατιώτες.
 
Ο Β.Πούτιν τόνισε: "Την αποφασιστική λέξη χωρίς αμφιβολία ανήκει μόνο στον λαό της Συρίας".
 
Ο Μ.Άσαντ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν και τόνισε ότι "οι τρομοκράτες θα είχαν καταλάβει περισότερο έδαφος αν δεν υπήρχε η ρωσική στρατιωτική βοήθεια. Τα πολιτικά βήματα ακολουθούν την στρατιωτική δράση..."
 
 
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Russian President Vladimir Putin (3R) and President of Syria Bashar Assad (2L) at a meeting at the Kremlin. From right: Defense Minister Sergey Shoigu and Foreign Minister Sergey Lavrov. © Alexei Druzhinin<br />
 









ethnika themata ellada

“Επίκειται μεγάλη επίθεση της Ρωσίας στη Συρία”



Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν ξεφορτώσει στρατιωτικό υλικό στη Συρία καθώςκαι ρωσική δύναμη 20 χιλιάδων ανδρών είναι έτοιμη να αναλάβει δράση σε μια επικείμενη μεγάλη επίθεση των ρωσικών  και συριακών δυνάμεων κατά των τρομοκρατών που πολεμούν κατά του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, γράφει η ‘αλ Χαντάθ’, επικαλούμενη  πληροφορίες από τη  λιβανική ‘Γνώμη του Σήμερα’ (Ράιαλ Γιουμ). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επίθεση θα αρχίσει από τις ακτές της Συρίας και γύρω  από την περιοχή των συνόρων της Συρίας και του Λιβάνου κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ αλλά και κατά όλων των ομάδων της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας. Οι Αμερικανοί και οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούν λεπτομερώς αυτήν την εξέλιξη.
 
Προς το παρόν σε γνώση τους είναι η παρουσία περισσότερων από 3.500 Ρώσους στρατιώτες με πλήρη οπλισμό, που φρουρούν τεράστιες αποθήκες με πυρομαχικά για την αεράμυνα της Συρίας, που έχουν φέρει οι Ρώσοι.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι πληροφορίες αναφέρουν για στρατιωτική δύναμη επίθεσης που αποτελείται από πλέον των 40.000 στρατιωτών, που είναι Σύριοι, Ρώσοι, Ιρανοί (υποστηρικτές των Φρουρών της Επανάστασης) και μέλη της Χεζμπολάχ. 
Η επίθεση θα γίνει συγχρονισμένα και ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές ανοίγοντας πολλαπλά μέτωπα και θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του τρέχοντος μηνός.






ethnika themata ellada
 

Ξεκινά η μεγαλύτερη άσκηση της τελευταίας δεκαετίας του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του ξεκινούν την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση εδώ και μια δεκαετία την Trident Juncture 2015, σε μια επίδειξη δύναμης στην κεντρική Μεσόγειο και την Ελλάδα, έναντι της Ρωσίας η οποία «κατέβηκε» μετά από 25 χρόνια στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
 
40.000 στρατιώτες, 230 στρατιωτικές μονάδες, 140 μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων, πάνω από 60 πολεμικά πλοία και υποβρύχια, σε μια επίδειξη δύναμης για το ποιός κάνει κουμάντο στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο . Μεταξύ αυτών φυσικά και η Ελλάδα. «Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να δράσουν παντού σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Michael Fallon . Αξίζει να σημειωθεί πως οι ασκήσεις είχαν προγραμματιστεί πολύ πριν την ρωσική στρατιωτική παρέμβαση στην Συρία. Θα τεθούν σε συναγερμό όλες οι νατοϊκές βάσεις σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία με τις αμερικανικές δυνάμεις να έχουν ήδη καταφθάσει στην Ισπανία. Τα ερωτήματα που αντιμετωπίζει η συμμαχία για το πώς θα αντιδράσει σε μια ρωσική απειλή-σε μια τρομοκρατική επίθεση απο τζιχαντιστές, είναι πλέον και στην ανατολική πλευρά του.
 
nato-allied-land-command
 
Η Ελλάδα έγινε μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου το 1952, ταυτόχρονα με την Τουρκία. Κατά τις επόμενες διευρύνσεις του ΝΑΤΟ μέχρι σήμερα, μέλη του Οργανισμού έγιναν κατά σειρά η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, η Ισπανία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Αλβανία και η Κροατία.





ethnika themata ellada

Αυτή είναι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες! "Χάϊδεμα" άνευ ορίων για την Άγκυρα


Image
Το κοινό “σχέδιο δράσης” ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες είναι ένα κείμενο “παιδικο ανάγνωσμα” σ΄ ότι έχει να κάνει με τις αιτίες του φαινομένου, με εξοργιστικές επισημάνσεις των Ευρωπαίων για τις “αξιέπαινες προσπάθειες” της Τουρκίας να “παράσχει μαζική ανθρωπιστική βοήθεια” και βέβαια με υποσχέσεις και δεσμεύσεις τηςΕΕ για παροχή χρημάτων και άλλων διευκολύνσεων στην Άγκυρα. Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση η ΕΕ θα δώσει 3 δις με τον Νταβούτογλου να δηλώνει ότι θέλει κι άλλα!
Όλο το κείμενο του κοινού “σχεδίου δράσης” ΕΕ-Τουρκίας
Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κρίση, η οποία απαιτεί αλληλεγγύη, συναδελφικότητα και αποτελεσματικότητα. Οι προκλήσεις είναι κοινές και οι απαντήσεις πρέπει να είναι συντονισμένες. Η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα και η Ε.Ε. είναι αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τις υφιστάμενες προκλήσεις με συντονισμένο τρόπο. Αυτή η συντονισμένη δράση θα στείλει ένα σαφές μήνυμα μιας Ευρώπης δυνατότερης. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι στο επίκεντρο της κοινή μας προσπάθεια.

Το σχέδιο δράσης αντανακλά την κατανόηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Τουρκικής Δημοκρατίας ώστε να εντείνουν τη συνεργασία τους για τη στήριξη των Σύρων που τελούν υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας και τη διαχείριση της μετανάστευσης σε μια συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης που δημιουργήθηκε από την κατάσταση στη Συρία. Όπως προκύπτει από το δείπνο εργασίας της ΕΕ-Τουρκίας στις 17 Μαΐου και την άτυπη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της 
ΕΕ στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 όπου η Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν την ενίσχυση του διαλόγου με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα. Το σχέδιο δράσης προσδιορίζει μια σειρά κοινών δράσεων που πρέπει να εφαρμοστούν επειγόντως από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκική Δημοκρατία, με στόχο να ενισχύσει τις προσπάθειες της Τουρκίας όσον αφορά την διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει εξαιτίας της μαζικής εισροής ατόμων που χρήζουν προσωρινής προστασίας.

Το σχέδιο δράσης, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση κρίσης με τρεις τρόπους:
(α) Με την αναγνώριση των βασικών αιτιών που οδηγούν στη μαζική εισροή Σύρων, (β) Με την υποστήριξη των Σύρων θέτοντας τους υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας στις κοινότητες που τους φιλοξενούν στην Τουρκία και
(γ) Με την ενίσχυση της συνεργασίας για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης προς την ΕΕ
Η 
ΕΕ και η Τουρκία θα αντιμετωπίσουν την κρίση από κοινού με πνεύμα επιμερισμού των βαρών. Το σχέδιο βασίζεται σε και είναι αποτελείται από δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την Τουρκία και την ΕΕ σε άλλα πλαίσια, ιδιαίτερα όσον αφορά την  διεξαγωγή διαλόγου που αφορά το καθεστώς χορήγησης άδειας εισόδου (Visa). Σε αμφότερα τα τμήματα αυτά το σχέδιο προσδιορίζει τις ενέργειες που πρόκειται να εφαρμοστούν ταυτόχρονα από την Τουρκία και την ΕΕ.
Η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης θα πρέπει να καθοδηγείται και να εποπτεύεται από κοινού τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από την τουρκική κυβέρνηση, μέσω της δημιουργίας της ομάδας εργασίας σε υψηλό επίπεδο όσον αφορά την μετανάστευση. 

Μέρος Ι:

Η υποστήριξη των Σύρων που τελούν υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας και η φιλοξενία τους στις κοινότητες της Τουρκίας
.
Η Τουρκία καταβάλλει αξιέπαινες προσπάθειες προκειμένου να παράσχει μαζική ανθρωπιστική βοήθεια και στήριξη σε μια άνευ προηγουμένου και συνεχώς αυξανόμενη εισροή των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο από τη Συρία η οποία έχει υπερβεί τα 2.200.000 άτομα έως σήμερα. Η Τουρκία έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια € από δικούς της πόρους για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Υπό αυτό το πρίσμα, τα δύο μέρη θα αναλάβουν τις ακόλουθες δράσεις: 

Η πλευρά της 
ΕΕ προτίθεται να: 1. Να προβεί στην εξασφάλιση, ανάλογα με τις αναδυόμενες ανάγκες, νέων κεφαλαίων, πέραν αυτών που προβλέπονται, για την ουσιαστική στήριξη της Τουρκίας για να αντιμετωπίσει την πρόκληση της φιλοξενίας των Σύρων που τελούν υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας. Τα κεφάλαια αυτά θα κινητοποιηθούν με τον πιο ευέλικτο και γρήγορο τρόπο. Ο προσδιορισμός των προτεραιοτήτων και οι τομείς στους οποίους θα πρέπει να κατανεμηθούν τα κεφάλαια θα αποφασιστεί από κοινού με τις τουρκικές αρχές. Προτεραιότητα θα δοθεί στα έργα που προβλέπουν την παροχή άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας, την παροχή νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης, και την κοινωνική ένταξή τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Τουρκία, καθώς επίσης και την βελτίωση της πρόσβασης στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ενέργειες για τη στήριξη των κοινοτήτων υποδοχής σε τομείς που αφορούν τις υποδομές και τις υπηρεσίες.

2. Εκτός από τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν βάσει της παραγράφου 1, να συνεχίσει, μέσω της στενής συνεργασίας με τις τουρκικές αρχές, για την παροχή άμεσης και βασισμένης σε αρχές, ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω κατάλληλων ανθρωπιστικών οργανώσεων στην Τουρκία με σκοπό την κάλυψη των πλέον επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών, παράλληλα και τα διμερή προγράμματα συνεργασίας και με στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών που δημιουργήθηκαν από την παρατεταμένη προσφυγική κρίση.


3. Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση της χρηματοδότησης που ορίζονται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2, η
ΕΕ μέσω των θεσμικών της οργάνων και η Τουρκία θα προβεί σε συνολική εκτίμηση των αναγκών από κοινού ως βάση για τον προγραμματισμό. Η αξιολόγηση θα επιτρέψει τον σχεδιασμό κατάλληλων δράσεων για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών των Σύρων που τελούν υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας καθώς και των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η εισροή των ανθρώπων, ιδίως όσον αφορά τις υποδομές.

4. Συνέχιση της παροχής βοήθειας, και πέραν των 4,2 δισεκατομμύριων ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί από την ΕΕ, για τους Σύριους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Λίβανο, την Ιορδανία και το Ιράκ, καθώς και για τους Σύριους που βρίσκονται εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της Συρίας, με στόχο, μεταξύ άλλων, την αποδυνάμωση των παραγόντων που τους ωθούν αναγκάζοντάς τους να κινηθούν προς την Τουρκία. 5. Υποστήριξη των υφιστάμενων σχεδίων-προγραμμάτων των κρατών-μελών της 
ΕΕ που αφορούν στην επανεγκατάσταση.
Η Τουρκία σκοπεύει να:
1. Συνεχίσει και να ενισχύσει την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου περί αλλοδαπών και της διεθνούς προστασίας με την έγκριση του απαραίτητου νομικού πλαισίου και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων μερών για την εφαρμογή του.
2. Συνεχίσει να εξασφαλίζει ότι οι μετανάστες είναι καταγεγραμμένοι και εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα έγγραφα, ώστε να μπορέσει να οικοδομήσει μια στρατηγική και δυναμική διαχείριση της μεταναστευτικού προβλήματος.
3. Συνεχίσει τις προσπάθειες για την υιοθέτηση και την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και νομοθεσίας με σκοπό την παροχή διευκολύνσεων για τους Σύριους που τελούν υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας, ώστε να έχουν πρόσβαση, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Τουρκία, στις δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης για τους μαθητές, στις υγειονομικές υπηρεσίες καθώς και σε άλλους τομείς της οικονομίας.
4. Διασφαλίσει ότι τα ευάλωτα άτομα καταγράφονται – αναγνωρίζονται και τυγχάνουν ειδικής μέριμνας. 

Μέρος ΙΙ:


Ενίσχυση της συνεργασίας για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης
Υπό αυτό το μέρος του σχεδίου δράσης, τα μέτρα θα βασιστούν στον διάλογο για απελευθέρωση της χορήγησης βίζα, στον οδικό χάρτη για το καθεστώς χορήγησης βίζα καθώς και στις διατάξεις της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας. Για το σκοπό αυτό, τα δύο μέρη προτίθενται να αναλάβουν τις ακόλουθες δράσεις:
Η πλευρά της 
ΕΕ προτίθεται να:
1. Μεριμνήσει για την καλύτερη πληροφόρησης, με αμοιβαία συμφωνηθέντα τρόπο, των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο στην Τουρκία για τους κινδύνους που συνδέονται με την παράνομη αναχώρηση (από την Τουρκία), καθώς και τις δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους για να εισέλθουν με μεθοδευμένο τρόπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλες χώρες, και τις τις σχετικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.
2. Να στηρίξει περαιτέρω την Τουρκία προκειμένου να ενισχύσει την ικανότητά της για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, ιδίως με την ενίσχυση της των περιπολιών της τουρκικής ακτοφυλακής καθώς και την ικανότητα εποπτείας από άλλες τουρκικές αρχές.
3. Υποστήριξη της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών της 
ΕΕ και της Τουρκίας για την οργάνωση κοινών επιχειρήσεων επαναπατρισμού, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων επανένταξης, προς τις χώρες προέλευσης των παράνομων μεταναστών.
4. Υποστήριξη, στο πλαίσιο της εφαρμογής της σχέσης για τους "δρόμους του μεταξιού» για τη μετανάστευση και της ανάπτυξης του διαλόγου και της συνεργασίας με τις αρχές της ενδιαφερομένων κρατών μελών με σκοπό την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης, τον αγώνα κατά του λαθρεμπορίου και στη βελτίωση της διαχείρισης της μετανάστευσης.
5. Ενίσχυση της ικανότητας της 
ΕΕ να ανταλλάσσει πληροφορίες με την Τουρκία για την καταπολέμηση των δικτύων λαθρεμπορίου με την ανάπτυξη ενός αξιωματικού συνδέσμου της FRONTEX στην Τουρκία, ο οποίος θα συνεργάζεται με τους αξιωματικούς συνδέσμους που έχουν ήδη αναπτυχθεί από την Τουρκία στην ΕΕ.

6. Αυξήσει την χρηματοδοτική βοήθεια που προσφέρεται για να στηρίξει την Τουρκία προκειμένου να εκπληρώσει τις απαιτήσεις στους τομείς της εξέτασης – χορήγησης ασύλου δημιουργώντας δομές στα σύνορα της χώρας.
Η Τουρκία σκοπεύει να:

1. Ενισχύσει περαιτέρω της ικανότητας παρακολούθησης της τουρκικής ακτοφυλακής, κυρίως μέσω της αναβάθμισης του εξοπλισμού επιτήρησης, αυξάνοντας τις περιπολίες του τις δυνατότητες Έρευνας-Διάσωσης, περιλαμβανόμενης και της εντατικοποίησης της συνεργασίας με τα κράτη μέλη της ΕΕ.
2. Να εντείνει τη συνεργασία με τις βουλγαρικές και ελληνικές αρχές ώστε να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση μέσω των κοινών χερσαίων συνόρων με την αποτελεσματική εφαρμογή της τριμερούς συμφωνία που υπεγράφη τον Μάιο του 2015, με την θέσπιση κοινού κέντρου στο Capitan Andreevo.
3. Ενισχύσει την συνεργασία και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ομαλή επανεισδοχή παράνομων μεταναστών που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας και προέρχονται από την τουρκική επικράτεια, σύμφωνα με τις καθιερωμένες διατάξεις διμερούς επανεισδοχής.
4. Επιταχύνει τις διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων και χορήγησης ασύλου ώστε να ολοκληρώνονται χωρίς καθυστέρηση και να χορηγείται η ιδιότητα του πρόσφυγα σε αυτούς των οποίων οι αιτήσεις έχουν αξιολογηθεί θετικά.


5. Να εναρμονίσει τις διαδικασίες που αφορούν την πολιτική θεωρήσεων, καθώς και την νομοθεσία σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δίκαιο.
6. Να συνεχίσει και να ενισχύσει τον αγώνα κατά της λειτουργίας των εγκληματικών δικτύων που συμμετέχουν στη λαθραία διακίνηση μεταναστών, κυρίως με την αύξηση της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των τουρκικών αρχών με τους ομολόγους τους των κρατών-μελών καθώς και με τους οργανισμούς της ΕΕ. Τα παραπάνω περιλαμβάνουν την ενίσχυση των κανόνων που απαιτούνται για να διευκολυνθεί η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με πρόσωπα.
7. Να εντείνει την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία με την 
ΕΕ και τα κράτη μέλη της. Ειδικότερα, θα συνεργαστεί στενά με συνδέσμους μετανάστευσης των κρατών μελών που βρίσκονται στην Τουρκία ενόψει της εντατικοποίησης της καταπολέμησης των δικτύων λαθρεμπορίου και διακίνησης μεταναστών και να
επιταχύνει τις διαδικασίες αναγνώρισης των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και των πραγματικών ταυτοτήτων των μεταναστών.
8. Να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία με την FRONTEX, ιδίως όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών.
9. Να διαθέσει αξιωματικό σύνδεσμο στην ΕUROPOL.
 




ethnika themata ellada

Ιερωμένοι με… Αρχ@@@δια στο Μέγαρο Μαξίμου!


ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Έθιξαν το Θέμα της Αθεϊας Μέσα στο Άντρο των Απίστων…
Δηλαδή τι περίμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου;
Οτι θα διάβαιναν την πύλη του δύο διακεκριμένοι ιερωμένοι με διεθνή απήχηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος (στη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό) και ο Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος, και δεν θα τους έκαναν νύξεις περί αθεϊσμού και χριστιανικής βάφτισης των παιδιών; Την «κατήχηση» ανέλαβε ο Σεβασμιότατος Σωτήριος, ο οποίος δεν συνάντησε τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, συνάντησε όμως την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη. Με τρόπο τον οποίο θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο ικανοί διπλωμάτες έφερε το θέμα του μυστηρίου της βάφτισης στα μέτρα του: «Ξέρετε», της είπε, με αυτόν τον μειλίχιο τρόπο που έχουν οι ιεράρχες όταν θέλουν να πουν κάτι αλληγορικά, «γνωρίζω στον Καναδά πολλούς που δηλώνουν άθεοι, που δεν έρχονται καν στην εκκλησία, που παντρεύονται με πολιτικό γάμο ή δεν παντρεύονται καθόλου και κάνουν σύμφωνο συμβίωσης. Ορισμένους από αυτούς όμως τους βλέπω καμιά φορά στην εκκλησία, έρχονται για να βαφτίσουν τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους. Και τους ρωτάω: «Καλά, εσείς δεν είστε άθεος, πώς τώρα βαφτίζετε στην εκκλησία;»». Η κυρία Γεροβασίλη τον κοίταζε παράξενα, ξεφύλλισε ένα ημερολόγιο-δώρο που της έφερε ο Μητροπολίτης (με αποσπάσματα από την Αγία Γραφή) και ρώτησε και αυτή; «Αλήθεια, γιατί το κάνουν;». Ο Σεβασμιότατος μειδίασε και της είπε: «Επειδή μου λένε με αγωνία: «Κι αν όντως υπάρχει Θεός;»». Η συζήτηση σταμάτησε εκεί, με την κυρία Γεροβασίλη να θυμίζει στον Μητροπολίτη ότι και οι δύο κατάγονται από την… Αρτα! ΒΗΜΑτοδότης

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ALERT – Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ… ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ) ΚΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ… ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ – Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ
Προς Ματαίωση η Άσκηση της ΠΑ «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2015!»1
Όλα δείχνουν ότι η Άσκηση «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2015 » πάει από την αναβολή προς ματαίωση ή.. αρχίσανε και οι Περικοπές στην Άμυνα από τις Ασκήσεις ;
Να θυμίσουμε οτι η Άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «ΚΑΜΠΕΡΟΣ» στο ικό Πεδίο Βολής Κρανέας πραγματοποιήθηκε πέρυσι με τα απο πολλά χρόνια και πολλές αντιδράσεις χάριν στην προσωπική πρωτοβουλία του τότε Αρχηγού της ΤΑ και νυν Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαίτση , με τεράστια επιτυχία και προσέφερε τα μέγιστα σε ηθικό , έστειλε βροντερά μηνύματα ,αλλά και πολλή εμπειρία !
Προς Ματαίωση η Άσκηση της ΠΑ «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2015!»2
Σύμφωνα με πληροφορίες η Άσκηση «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2015″ που ήταν προγραμματισμένη για τον μήνα Σεπτέμβριο αλλά αναβλήθηκε ,χωρίς κάποια σχετική ανακοίνωση και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που μεταφέρονται με επιφύλαξη πάει στις …»Καλένδες»!
Δεν γνωρίζουμε αν είναι στο σχεδιασμό για τις Περικοπές για την Άμυνα αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το γεγονός να ματαιώνονται Ασκήσεις στην Ελληνική Επικράτεια και να συμμετέχουμε με Μαχητικά και προσωπικό σε ΝΑΤΟΙΚΕΣ Ασκήσεις που διεξάγονται τώρα..Π.Χ (Νατοϊκή Άσκηση Ταχείας αντίδρασης «TRIDENT JUNCTURE 2015»‏ με Αεροναυτικές Δυνάμεις & της Ελλάδος!)
Προς Ματαίωση η Άσκηση της ΠΑ «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2015!»3
ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ/VETERANOS

ΚΡΥΦΗ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ – «ΤΡΥΠΑ»


Κρυφή τρύπα 3,4 δισ. ευρώ φέρνει επιπλέον περικοπές
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ…
Με δύο αλληλένδετες διορίες είναι αντιμέτωπος ο Υπ. Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μέχρι τέλος Οκτωβρίου σε σχέσεις με τις συντάξεις.
Στις 23 Οκτωβρίου πρέπει να παρουσιάσει στους δανειστές «ποσοτικοποιημένες» τις προτάσεις του για το πώς θα κοπούν κατά 3,5 οι συνταξιοδοτικές δαπάνες έως το 2018. Γρίφο αποτελεί ο νέος συντελεστής υπολογισμού των συντάξεων με βάση το μισθό. Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο κ. Κατρούγκαλος έβαλε στο στόχαστρο όσους αμείβονται με πάνω από 2000 ευρώ.
Στις 29 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει την ομαλή καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου.
Η κατάρρευση των φορολογικών εσόδων τον περασμένο Σεπτέμβριο επιτείνει την ήδη… διαγνωσμένη ολοένα αυξανόμενη αδυναμία του Δημοσίου να καταβάλλει απρόσκοπτα ομαλά τις συντάξεις, γεγονός που με τη σειρά του ατσαλώνει την άποψη των δανειστών που τείνει να αμφισβητεί την απόδοση των μέτρων που τους παρουσίασε χθες ο κ. Κατρούγκαλος για το πώς θα κοπούν κατά 3,5 δισ. ευρώ το 2015 -18.
Πολλώ δε μάλλον που το πραγματικό έλλειμμα του Ασφαλιστικού είναι κατά 3,4 δισ. ευρώ μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο που προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού (1,6 δισ. ευρώ).
Εκ νέου υπολογισμός των συντάξεων με βάση το μισθό
Πιο αναλυτικά δύο μόλις εικοσιτετράωρα εξασφάλισε ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος από τους εκπροσώπους των δανειστών για να παρουσιάσει ποσοτικοποιημένες τις «γενικές αρχές» του νέου Ασφαλιστικού στις οποίες έχει καταλήξει.
Αυτές προβλέπουν :
· Εθνική σύνταξη στο 60% του κατώτατου μισθού ή στα 390 ευρώ
· Εκ νέου υπολογισμό όλων των συντάξεων με βάση το μισθό (σ.σ. χαμηλό ποσοστό αναπλήρωσης για τους υψηλόμισθους και υψηλό ποσοστό αναπλήρωσης τους χαμηλόμισθους). Ο κ. Κατρούγκαλος έχει δηλώσει πως τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης θα θίξουν ιδιαίτερα όσους έχουν ή είχαν μισθούς άνω των 2000 ευρώ.
· Ενσωμάτωση των επικουρικών στις κύριες συντάξεις.
· «Διάσωση» του ΕΚΑΣ μέσω της εθνικής σύνταξης.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση Κατρούγκαλου – κουαρτέτου αποσπάσθηκε, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Υπ. Εργασίας που μίλησε στο Capital.gr, η «καταρχάς αποδοχή» των δανειστών στις «αρχές» του νέου Ασφαλιστικού οι οποίες τους παρουσιάστηκαν ως «γενικό ισοδύναμο» των μνημονιακών ρητρών και δόθηκε διορία μέχρι αύριο, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, για να αξιολογήσουν το κατά πόσο τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά πιάνουν το μνημονιακό στόχο εξοικονόμησης 3,5 δισ. ευρώ στο συνταξιοδοτικό από φέτος μέχρι το 2018.
Τα 2,2 δισ. ευρώ εξ αυτών η κυβέρνηση πρέπει να τα εξοικονομήσει μέχρι τέλος του 2016 προκειμένου να παραμείνει το έλλειμμα των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης στα 1,6 δισ. ευρώ έως τότε και να μην εκτιναχθεί στα 2,6 δισ. ευρώ. Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού έχει προσδιορίσει μέτρα μόλις 1,1 δισ. ευρώ (κυρίως από τις παρακρατήσεις 6% στις συντάξεις υπέρ ΕΟΠΥΥ και την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων).
Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος σε δύο τελευταίες διαδοχικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις του (Star, Ant1) μιλά για έλλειμμα στο Ασφαλιστικό που φτάνει το 3 – 4% του ΑΕΠ ή αλλιώς έως τα 5 δισ. ευρώ.
Και αυτό γιατί όπως ο ίδιος σημειώνει σε δηλώσεις του λόγω του ότι δεν συνυπολογίζεται στο έλλειμμα του Ασφαλιστικού που καταγράφει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2016 το κόστος της ικανοποίησης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και εφάπαξ (σ.σ. έως 2 -2,3 δισ. ευρώ) αλλά και των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ ( έως 1,5-1,7 δισ. ευρώ).
Στον αέρα ακόμα τα οικογενειακά επιδόματα
Η δυσκολία της κυβέρνησης να αντεπεξέλθει στις ευρύτερες υποχρεώσεις της στον τομέα της ασφάλισης – πρόνοιας φαίνονται και στο γεγονός πως, σύμφωνα μ ε όλες τις έως τώρα ενδείξεις- δεν θα καταβληθούν η 3η τριμηνιαία δόση από τα οικογενειακά επιδόματα ύψους 220 εκατ. ευρώ σε 635.000 δικαιούχους έως τις 23 Οκτωβρίου, όπως είχαν δηλώσει στελέχη του Υπ. Εργασίας.
Ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε χθες το πρωί πως σε κάθε περίπτωση θα καταβληθούν πριν τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν στο Capital.gr πως έως τότε εκτιμούν ότι θα εισπραχθούν 550 -600 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, τα οικογενειακά επιδόματα δεν είναι η μόνη μαζική καταβολή που πρέπει να κάνει το Δημόσιο την επόμενη εβδομάδα.
Στις 29 Οκτωβρίου, το κράτος πρέπει να συνεισφέρει 750 -800 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, του Δημοσίου και του ΝΑΤ και άλλα 550 εκατ. ευρώ για την καταβολή των μισθών του Δημοσίου για το β΄ δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Επίσης στις 2-3 Οκτωβρίου, το κράτος πρέπει να συνεισφέρει 400 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.