Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Κόβουν ΟΛΑ τα επιδόματα για να κλείσει η αξιολόγηση…


Στο «μάτι» του Κυκλώνα έχει μπει για τα καλά, οτιδήποτε «κοστίζει»... ακριβά-τουλάχιστον για τους πιστωτές- στον κρατικό προϋπολογισμό. Διακρίσεις δεν υπάρχουν και στον... λογαριασμό των περικοπών τώρα προστίθεται για τα καλά και το  «κούρεμα» κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων.
Νέα μέτρα και πάλι νέα μέτρα ζητούν επίμονα οι δανειστές, χωρίς κανένα έλεος. Η μείωση του αφορολογήτου ορίου, η αύξηση του ΦΠΑ, το «πετσόκομμα» των φοροαπαλλαγών και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ήταν μόνο η αρχή στις απαιτήσεις των πιστωτών... Σειρά τώρα παίρνουν «κούρεμα» και οριστική κατάργηση-σε πολλές περιπτώσεις-  προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων που αποτελούν το μοναδικό μέσο επιβίωσης πολλών ελληνικών νοικοκυριών...
«Σβήνουν», γράφουν και πάλι ξαναγράφουν στο κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να βγουν οι «αριθμοί» που ζητούν οι δανειστές. Όμως τα 800 εκατομμύρια ευρώ που παίρνει το ελληνικό κράτος από τον προϋπολογισμό για να καταβάλλει τα επιδόματα στις οικογένειες, δεν εξοικονομούνται από πουθενά, μιας και δεν άφησαν και τίποτα άλλο που να μην το έκοψαν!
Όλα δείχνουν πως μια σειρά από επιδόματα και κυρίως τα οικογενειακά επιδόματα, όπως ενιαίο επίδομα τέκνων, ειδικό επίδομα για τις οικογένειες με πάνω από τρία παιδιά, οδεύουν στον... κλασικό μονόδρομο των περικοπών της κυβέρνησης. Η λίστα είναι μεγάλη, και δεν φαίνεται να γλιτώνουν το «ψαλίδισμα» -μεταξύ άλλων-:
- το ειδικό επίδομα προστασίας μητρότητας
- τα επιδόματα για οικογένειες των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν μακριά
- τα επιδόματα για απροστάτευτα παιδιά
- οι μεταφορικές κάρτες για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών
- τα επιδόματα στέγασης/ σίτισης για μαθητές τεχνικών σχολείων 
Μια για πάντα θα πρέπει να ξεχάσουν οι Έλληνες πολίτες τις παροχές για διακοπές μέσω επιδομάτων σε ανέργους/ συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, τις δημόσιες κατασκηνώσεις, τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ, αλλά και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Τίποτα πια δεν θα είναι όπως παλιά... 
Οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται πλέον να έχουν «ξεθωριάσει». Στο στόχαστρο των μειώσεων βρίσκονται πια μόνο, όσα μέχρι χθες ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα καταργούσε ποτέ! Επικουρικές συντάξεις αναπηρίας για πλήρως ανάπηρους, επικουρικές συντάξεις σε τυφλούς, επιδόματα θέρμανσης, επίδομα των μακροχρόνια ανέργων και επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, είναι μερικά μόνο από όσα συζητά για να καταργήσει ο πρωθυπουργός.
Αυτά είναι τα επιδόματα που «παζαρεύει» να κόψει οριστικά η κυβέρνηση:
- Ειδικό επίδομα προστασίας μητρότητας
- Επιδόματα για οικογένειες των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν μακριά
- Επιδόματα για απροστάτευτα παιδιά
- Μεταφορικές κάρτες για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών
- Επίδομα στέγασης/σίτισης για μαθητές τεχνικών σχολείων
- Εισοδηματική ενίσχυση για παιδιά οικογενειών χαμηλού εισοδήματος
- Επικουρικές συντάξεις αναπηρίας για πλήρως ανάπηρους
- Επικουρικές συντάξεις σε τυφλούς
- Επίδομα θέρμανσης
- Επίδομα μακροχρονίως ανέργων
- Επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας
- Επιδόματα για διακοπές ανέργων
- Επιδόματα διακοπών για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα
- Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ
- Κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ
- Δημόσιες κατασκηνώσεις για παιδιά
- Πρόγραμμα για κατασκηνώσεις αναπήρων
Εκτός από την κατάργηση των επιδομάτων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης- δανειστών βρίσκονται -σταθερά πλέον- η αύξηση μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από το 14% στο 15% σε είδη διατροφής και ΔΕΚΟ, αλλά και η κατάργηση μιας σειράς εκπτώσεων. Ταυτόχρονα, οι δανειστές απαιτούν νέες περικοπές στα εφάπαξ, αλλά και στις επικουρικές συντάξεις, ενώ το ζήτημα της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς» παραμένει... δεδομένο.

Της Αμέλιας Αναστασάκη




voice news

ENHMEΡΩΘΕΙΤΕ! Προγράμματα χρηματοδότησης…


Μικρές επιχειρήσεις με δυνατότητες ανάπτυξης και πτυχιούχοι που θέλουν να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι, θα μπορούν να εξασφαλίσουν την αναγκαία χρηματοδότηση μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Επανεκκίνηση» του ΕΣΠΑ. Μέσα  στους επόμενους μήνες θα «τρέξουν» τρεις δράσεις του προγράμματος και όσοι ενταχθούν, θα μοοιρασθούν συνολικές επιδοτήσεις  238 εκατ. ευρώ.
Οι δράσεις αφορούν τις μικρές-πολύ μικρές επιχειρήσεις, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία αυτοαπασχόλησης από πτυχιούχους. Η επιδότηση φθάνει μέχρι 100% της δαπάνης
Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο αυτών των δράσεων, που σημείωσαν ήδη πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς στον πρώτο κύκλο υποβλήθηκαν 34.000 αιτήσεις-προτάσεις για χρηματοδότηση.

Η προκήρυξη ταυτόχρονα για τις τρεις δράσεις: θα γίνει τον Απρίλιο – το αργότερο την πρώτη εβδομάδα Μαϊου – ταυτόχρονα για τις τρεις δράσεις:
• «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», που θα έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.
• «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», με προϋπολογισμό 48 εκατ. ευρώ.
•  «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων, με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές». Ο προϋπολογισμός του δεύτερου κύκλου θα είναι της τάξης των 140 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσοστά επιδότησης για όσους υπαχθούν στα προγράμματα δεν θα αλλάξουν σε σχέση με εκείνα του πρώτου κύκλου.
Στο 100% θα είναι η ενίσχυση για τους πτυχιούχους. Στόχος είναι να ενισχυθούν άνεργοι – ή και ήδη απασχολούμενοι – πτυχιούχοι, προκειμένου να δημιουργήσουν θέσεις αυτοαπασχόλησης.

Αιτήσεις συμμετοχής θα μπορούν να υποβάλλουν:
• Ανεργοι πτυχιούχοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης.
• Πτυχιούχοι οι οποίοι κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.
Κατά 100% θα επιδοτούνται επίσης τα εγκρινόμενα σχέδια  «νεοφυολυς επιχειρηματικότητας». Η δράση  στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην καινοτομία και στη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης.
Με το πρόγραμμα ενισχύονται άνεργοι και φυσικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή και συνεργασίες και ενώσεις αυτών, προκειμένου να ιδρύσουν νέα επιχείρηση.

Οι εταιρείες πρέπει να προέρχονται από τους οκτώ επιλεγμένους κλάδους, όπως και στον πρώτο κύκλο:
• Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων
• Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
• Υλικά/Κατασκευές
• Εφοδιαστική Αλυσίδα
• Ενέργεια
• Περιβάλλον
• Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
• Υγεία






voice news

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ! Ετοιμάζει μεγάλο συνασπισμό;..


Κολλημένο με τις καρέκλες τους θέλουν να παραμείνουν τα μέλη της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ , αφού φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει μια συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.  
«Λάδι στη φωτιά» έβαλαν οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο οποίος εξαπολύει επίθεση στους ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι η σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει «ξεθωριάσει» και σημειώνει ότι πρέπει να αναζητηθούν συνεργασίες με τον χώρο του κέντρου, που εκφραστή έχει την Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Από τη μεριά της, η  Φώφη Γεννηματά απάντησε λέγοντας ότι «δεν μας αφορούν οι κουτοπονηριές και τα φτηνά κόλπα που εφευρίσκουν για να συγκρατήσουν τη μαζική φυγή των προοδευτικών πολιτών που τους εξαπάτησαν. Ας αναζητήσουν αλλού άλλοθι για τη διαχείριση του πολιτικού τους αδιεξόδου και της αυξανόμενης κοινωνικής τους απομόνωσης. Και αν κάτι τους «βρωμάει» ας κοιτάξουν δίπλα τους», ενώ έχει επισημάνει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει σαν ενδεχόμενο μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν γίνουν εκλογές, κάτι που συζητιέται αν οι δανειστές εμμένουν για βάναυσα μέτρα, τότε ο  ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει να κόψει την ανοδική πορεία της ΝΔ και ο μόνος τρόπος είναι ένα άνοιγμα προς την κεντροαριστερά.
Όλα αυτά, όμως, έχουν ήδη προκαλέσει κύματα αντιδράσεων στους ΑΝΕΛ, με τον Δημήτρη Καμμένο να σημειώνει για όσα είπε ο κ. Φίλης: «Εγώ θέλω απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να μας πούνε τι θέλουν, διότι έχουμε ρίξει πολλή δουλειά και ιδρώτα. Δεν θα ήθελα να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το υπονοούμενο.
 Οι δηλώσεις Φίλη έχουν προκαλέσει «προβληματισμό ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και, πριν κάνω αυτές τις δηλώσεις, ήρθα σε συνεννόηση με τον Πάνο (σ.σ. Καμμένο) και του είπα, δεν γίνεται. Δεν ανέχομαι να ξαναμπώ και να τους κοιτάω στα μάτια μέσα στο Κοινοβούλιο και να ξέρω ότι δεν με θέλουν.
Η δήλωση Φίλη με προσβάλλει πάρα πολύ ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα, αλλά και όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που έχουμε στηρίξει την κυβέρνηση και έχουμε βάλει πλάτη. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η σιγή αυτές τις μέρες και δεν ξέρω βέβαια αν κατάλαβε και ίδιος τι είπε. Εδώ γίνεται χαμός με την αξιολόγηση και εμείς ασχολούμαστε με τα βρώμικα του Φίλη».





voice news

ΤΡΟΜΟΣ στον ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ! «Οι Ρώσοι εργάστηκαν σε μυστικό πρόγραμμα. Μας έχουν»...

«Ο στρατός των ΗΠΑ ανησυχεί ότι στο εγγύς μέλλον, η Ρωσία και η Κίνα θα είναι σε θέση να απειλούν αποτελεσματικά τα αμερικανικά διαστημικά σκάφη», τονίζει αμερικανός εμπειρογνώμονας, εκφράζοντας τον φόβο του Πενταγώνου των ΗΠΑ για τις δυνατότητες που έχει αναπτύξει η Ρωσία. 
Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Μόσχα παρουσίασε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο το MIG-31, που σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ικανό να καταρρίψει μέχρι και δορυφόρος. Όμως, η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα και άλλο ένα βίντεο που προκαλεί δέος και δείχνει ότι οι Ρωσοι πιλότοι δεν αστειεύονται. 
(Εναλλακτικά ΕΔΩ)
Πλέον μιλάμε για διαστημικό πόλεμο, με τον Alexei Solodovnikov, καθηγητή της  ρωσικής στρατιωτικής ακαδημίας, να τονίζει ότι «η Ρωσία αναπτύσσει ένα υπερηχητικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος που κινείται στις ‘παρυφές΄  του διαστήματος και θα είναι ικανό να εξουδετερώνει πυρηνικά όπλα από το διάστημα».
Οι ΗΠΑ τρέμουν την υπεροχή των Ρώσων και όλα εξαρτώνται από τις κινήσεις που θα ακολουθήσει το Πεντάγωνο, καθώς η Ρωσία έχει αποδείξει ότι αν δεν την προκαλέσεις, δεν αντιδρά. 






voice news

Το status quo δε θελει Τραμπ! ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...


Όλοι εναντίον του Τραμπ, ενός προέδρου που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του πραγματοποιεί τις προεκλογικές υποσχέσεις που είχε, αποτελώντας εξαίρεση. 
Ρεπουμπλικανοί έχουν στρέψει τα βέλη τους προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως ο Τζον Μακέιν που αμφισβήτησε τις ικανότητες του Τραμπ: «Ποιος είναι υπεύθυνος; Ποιος ασκεί πολιτική; Ποιος παίρνει τις αποφάσεις;», διερωτήθηκε. 
«Ο νέος πρόεδρος δεν διέψευσε τις χειρότερες προσδοκίες μας. Τα πράγματα δεν πρόκειται να βελτιωθούν, εν μέρει εξαιτίας της ιδιοσυγκρασίας του, αλλά και λόγω των συμβούλων του. Τα πράγματα θα πάνε χειρότερα, καθώς η εξουσία διαφθείρει. Βίαιες διαδηλώσεις θα ξεσπάσουν στο εσωτερικό της χώρας. Δεν θα εκπλαγούμε εάν η θητεία του καταλήξει νωρίτερα εξαιτίας πρότασης μομφής ή παύσης του, όπως προβλέπει το 25ο άρθρο του Συντάγματος», έγραψε σε κείμενο του ο  Έλιοτ Κοέν, πρώην στέλεχος της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους του νεότερου, συνεχίζοντας τις λασπολογίες. 
Ακόμα και τα ΜΜΕ εξαπολύουν επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ, αποδεικνύοντας ότι το σύστημα έχει τρομοκρατηθεί από τη δυναμική του ανατρεπτικού προέδρου. 
Μάλιστα, όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, ήδη υπάρχει σχέδιο ανατροπής από γνωστές συστημικές περσόνες. 







voice news

Σταυρίδης: "Αυτή είναι η τριάδα των σύγχρονων πολεμικών επιχειρήσεων"





Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Το σύγχρονο πλαίσιο δράσης της αεροπορικής ισχύος στο υπάρχον γεωπολιτικό περιβάλλον καθώς  και τις αξίες που διαμορφώνουν την ασφάλεια στον 21ο αιώνα ανέλυσε στην ομιλία του στη Σχολή Ικάρων ο ελληνικής καταγωγής Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, 

Ο  ναύαρχος τεσσάρων αστέρων (εν αποστρατεία) του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (USN), χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης ως μια εξέχουσα προσωπικότητα με ιδιαίτερες ικανότητες, έχει επισκεφτεί αρκετές φορές τη χώρα μας προσκεκλημένος από την ανώτατη ηγεσία των Ε.Δ ενώ έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου. 

Υπηρέτησε ως 16ος ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ (SACEUR) και παραβρέθηκε  μεταξύ άλλων ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων στο 5ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας με θέμα «Η Αεροπορική Ισχύς σε ένα Ανταγωνιστικό Περιβάλλον – Air Power in a Contested Environment», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς» της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Μεταξύ άλλων ο Ναύαρχος Σταυρίδης υπογράμμισε τα εξής σημαντικά θέματα:

«Ποια είναι τα εργαλεία της ασφάλειας; Πιστεύω πως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε, είναι να ακούμε… τους συμμάχους μας, τους οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, τους ετέρους μας και να ακούμε ακόμα και αυτούς που διαφωνούν μαζί μας, όπως
τη Ρωσική Ομοσπονδία… Άλλο ένα εργαλείο είναι τα συνέδρια σαν και αυτό, τα οποία μας φέρνουν όλους μαζί για να ακούμε και να μαθαίνουμε».

«Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Θα έλεγα ότι πρέπει να διατηρούμε τις αξίες μας. Η δημοκρατία, η ελευθερία, η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία της έκφρασης, η ισότητα μεταξύ των φύλων, η φυλετική ισότητα. Είναι όλες σημαντικές αξίες και πολλές από αυτές ξεκίνησαν από την Ελλάδα και σκορπίστηκαν στον υπόλοιπο κόσμο. Παίζουν μεγάλο ρόλο στην ασφάλεια του 21ου αιώνα».

«Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Θα έλεγα πως το ΝΑΤΟ είναι μια θεμελιώδης δύναμη του καλού στον κόσμο. Παρόλο τις δυσκολίες και τις διαφωνίες που αντιμετωπίζει, παραμένει ένας βασικός πυλώνας ασφαλείας… 
Θα έλεγα επίσης ότι βασικός είναι και ο διάλογος, η προσωπική επαφή, η διπλωματία, οι συζητήσεις. Όλα αυτά τα πράγματα βοηθάνε στη δημιουργία της πραγματικής ασφάλειας.»

«Ωστόσο, χρειαζόμαστε και σκληρή δύναμη. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε με το Ισλαμικό κράτος. Θα δυσκολευτούμε να βρούμε μια κοινή συμφωνία με τη Β. Κορέα
».

«Θεωρώ πως θα έρθουμε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις – στρατιωτικές προκλήσεις – από το Ιράν. Άρα, πώς μπορούμε να εντάξουμε την αεροπορία (Air Power) στο όλο σκηνικό;
Εγώ θα ήθελα να το χωρίσω σε τέσσερις τρόπους αντιμετώπισης. Ο πρώτος, είναι ο έλεγχος του αέρα. Αυτός μπορεί να είναι στρατηγικός έλεγχος, έλεγχος επιχειρησιακών πτήσεων ή τακτικός έλεγχος αέρος. Είναι στην ουσία, οι επιχειρήσεις που κάνουν τα μαχητικά μας και
διατηρούν τον έλεγχό μας στον εναέριο χώρο. Ύστερα, έρχεται η προβολή αεροπορικής ισχύος αέρος-εδάφους. Το τρίτο, είναι αυτό που ονομάζω στρατηγική ισχύος. Δηλαδή, η ικανότητα να έχει κανείς μια αεροπορική αποτρεπτική αξία. Και το τελευταίο είναι η
ικανότητα να εκτελεί εναέριες αποστολές εφοδιασμού και υποστήριξης».
«Τι άλλο; θεωρώ πως η ηλεκτρονική ασφάλεια μπορεί να ενταχθεί μέσα σε αυτά που έχουμε πει σήμερα. Θεωρώ πως τα μη επανδρωμένα συστήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τα πάντα από δορυφόρους μέχρι και τα UAVs εντάσσονται σε αυτήν τη κατηγορία. Θα μου πείτε τώρα κολλάνε αυτά μαζί με την αεροπορία; Η κάθε μέθοδος αντιμετώπισης των προκλήσεων, χρειάζεται τα μη επανδρωμένα συστήματα αλλά και επανδρωμένα οχήματα για την αποτελεσματική εκτέλεση αποστολών.

Τέλος, μπορούμε να συνδυάσουμε την αεροπορία με τις Ειδικές Δυνάμεις. Είναι ένας τομέας ο οποίος εξελίσσεται όλο και περισσότερο. 

Συνολικά, ο συνδυασμός μεταξύ της ηλεκτρονικής ασφάλισης, των μη επανδρωμένων συστημάτων και των ειδικών δυνάμεων, συνεισφέρει στο ρόλο της αεροπορίας. Είναι η τριάδα των σύγχρονων πολεμικών επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι ο Ναύαρχος Σταυρίδης υπηρέτησε 30 χρόνια στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Στα τέσσερα χρόνια της θητείας του ως επικεφαλής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ο κ. Σταυρίδης επέβλεψε επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή (Αφγανιστάν, Λιβύη και Συρία), καθώς και στα Βαλκάνια και την Αφρική (για την αντιμετώπιση της πειρατείας).

Εχει λάβει πάνω από 50 τιμητικές διακρίσεις, περιλαμβανομένων 28 από άλλες χώρες, ενώ έχει διοικήσει μοίρα αντιτορπιλικών και ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων. Είναι, μεταξύ άλλων, κάτοχος PhD από το Fletcher School, BS από τη US Naval Academy, καθώς και ακαδημαϊκών διακρίσεων από τα National και Naval War Colleges.





onalert.gr

Το ΑΙΤΗΜΑ του ΥΠΕΘΑ στη Στρογγυλή Τράπεζα του ΜΟΝΑΧΟΥ!


Συμμετοχή ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην 53η Διάσκεψη Ασφαλείας
Tον έλεγχο του θαλάσσιου χώρου νοτιοανατολικής Ευρώπης, απ’ όπου διακινούνται παράνομα πετρέλαιο, όπλα και ναρκωτικά εκ μέρους των τρομοκρατικών οργανώσεων, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής, Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ευρωπαϊκή άμυνα και τις διατλαντικές σχέσεις, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 53ης διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.
Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα τρομοκρατίας, ενώ ζήτησε την εφαρμογή του συστήματος βιομετρικών μετρήσεων για την καλύτερη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Ο κ. Καμμένος παρέστη σε εκδήλωση του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Horst Seehofer, προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη διάσκεψη Ασφαλείας.





hellasforce

Με ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Κίνηση, έστειλε Αυστηρό ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ! Δεν ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ ο Πούτιν!!


ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!!!
ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!!!
Με μια εντυπωσιακή κίνηση ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, εδειξε για άλλη μια φορά πως δεν αστειεύεται σε οποιαδήποτε απόπειρα να παίξουν παιχνίδι πίσω από την πλάτη του στην Συρία, οι Αμερικανοί και οι… πρόσφατοι «φίλοι» του από την Άγκυρα.
ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!!!
Την ίδια ώρα που ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, Joseph Dunford, συζητούσε με τους Τούρκους στην Άγκυρα τις τουρκικές προτάσεις για κοινή στρατιωτική επέμβαση κατάληψης της Ράκκα από τους Τζιχαντιστές και στη συνέχεια την τουρκική απαίτηση κατάληψης του κουρδικού θύλακα του Menbiç, έστειλε τα βομβαρδιστικά του να βομβαρδίσουν την Ράκκα, στέλνοντας το μήνυμα πως μην επιχειρήσουν να κάνουν κάτι χωρίς την άδεια του.
Σύμφωνα με τις τουρκικές πληροφορίες, η επιχείρηση αυτή ήταν οργανωμένη από το ρωσικό αρχηγείο και εκτελέστηκε από τα ρωσικά βομβαρδιστικά, SU-30 και SU-35, δηλαδή τελευταίου τύπου ρωσικά βομβαρδιστικά σε μια επίδειξη δύναμης προς όλες τις κατευθύνσεις.
Στην Άγκυρα ερμηνεύουν αυτή την αιφνίδια ρωσική επιχείρηση σαν αυστηρό προσωπικό μήνυμα του ίδιου του Πούτιν προς την τουρκική πλευρά, η οποία μετά τις επαφές που είχε με τον νέο αρχηγό της CIA, Mike Pompeo και τον Αμερικανό αρχιστράτηγο, Joseph Dunford, πίστεψε ότι μπορεί να δρα στην Συρία ανεξάρτητα από τις συμφωνίες που είχε συνάψει με τους Ρώσους.
Η συνέχεια πάντως προβλέπεται συναρπαστική!
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

ALERT! Tο ΤΕΡΜΑΤΗΣΑΝ οι μεμέτηδες!! Θερμό Επεισόδιο!!!


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ…
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ 17 ΝΗΣΙΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…

Ο «ΣΑΜΠΟΤΕΡ» (Άνθρωπος της ΕΛΙΤ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ) Απεφάνθη «Με τη ΔΡΑΧΜΗ θα γίνουμε ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ… !!»


Ο Γιάννης Στουρνάρας βλέπει τη δραχμή και παίρνει δρόμο...

ΝΕΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! Αυνανισμός… Πρωκ@@@ικό ΣΕΞ…!! Παιδόφιλος ο εμπνευστής!!!


ΝΕΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΑΛΟΥΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ…
ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ Η «ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…

«ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


«ΤΑ  ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Τα Ελληνικά σχολεία χτίστηκαν, συντηρούνται, και λειτουργούν πάνω στους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες.
Οι λαθρομετανάστες δεν πληρώνουν φόρους, μόνον ζημιά κάνουν στο Ελληνικό Κράτος, με δολοφονίες, κλοπές, τρομοκρατίες, και αφελληνισμό!!!
Οι Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες είναι ξένο σώμα για τον Ελληνισμό, θα τους βρούμε μπροστά μας σε ένα πιθανό πόλεμο με τους Τούρκους.
Αυτά τα «προσφυγόπουλα» εκπαιδεύονται να σκοτώσουν τα παιδιά των Ελλήνων.
Οι οργανώσεις αυτές, οι Σιωνιστικές ΜΚΟ, και οι «Αλληλέγγυοι», που διαδηλώνουν για να πάνε τα «προσφυγόπουλα» στα Ελληνικά σχολεία, δουλεύουν για τους πονηρούς σκοπούς των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης, και της Σιωνιστικής Παγκόσμιας Δικτατορίας.
Αν τολμούν ας πάνε στο ΙΣΡΑΗΛ να τα κάνουν αυτά, βρήκανε εδώ δούλους πολιτικούς των Σιωνιστών Επικυρίαρχων του ΣΟΡΟΣ και της παρέας αυτού, και τα κάνουν αυτά.
Η συνημμένη εικόνα ομιλεί αφ’ εαυτής
«ΤΑ  ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής

Διάγγελμα Τσίπρα τη Δευτέρα για δημοψήφισμα;





Ο χορός των σεναρίων που αφορούν την πολιτική σταθερότητα της χώρας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό καθώς το θέμα της αξιολόγησης παραμένει ανοιχτό. Εκλογές ή δημοψήφισμα; Δραχμή ή ευρώ, ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις από κυβερνητικά χείλη. Ώστοσο η εφημερίδα Παραπολιτικά αναφέρει πως υπάρχουν φήμες για διάγγελμα Τσίπρα την ερχομένη Δευτέρα και έτσι να μπει τέλος στα όσα σενάρια κυκλοφορούν.
«Επειδή αυτή η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε ριψοκίνδυνες επιλογές, που αγγίζουν τα όρια της τυχοδιωκτικής τακτικής, θα σας μεταφέρω μια πληροφορία που φούντωσε αργά χθες το βράδυ σε επιχειρηματικούς και τραπεζικούς κύκλους και σήμανε συναγερμό και στις Βρυξέλλες, στα γραφεία της Κομισιόν.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέδιδαν προς συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τη Δευτέρα πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με ερωτήματα για τη συνέχιση ή μη της λιτότητας.
Η συγκεκριμένη διαρροή, που μπορεί να έγινε εκ του πονηρού, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου, έχει θορυβήσει και την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, ενώ η σχετική φημολογία έφτασε, όπως ήταν λογικό, και στις πρεσβείες των ξένων χωρών στην Αθήνα, που από χθες άρχισαν να ενημερώνουν τις κυβερνήσεις.
Εάν πρόκειται για μπλόφα των Αθηνών αυτό θα αποδειχθεί τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο, έχει σημάνει παντού συναγερμός μέχρι τη Δευτέρα».








katoxika nea

Επικίνδυνες εξελίξεις – Ο κόσμος θυμίζει παραμονές του Β΄ ΠΠ



Τις προηγούμενες μέρες οι δρόμοι των πόλεων γέμισαν καρναβάλια και στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, από
οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων.

 Παντελής Σαββίδης
 Γενικώς υπάρχει μια αδιαφορία για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ίσως ο μέσος όρος της ελληνικής διαίσθησης να είναι υψηλός και να διαμορφώνει την εντύπωση πως στο τέλος θα επιβιώσουμε. Αλλά η εικόνα δεν παύει να θυμίζει Τιτανικό.

Υπάρχει ένα κείμενο του Τζορτζ Φρίντμαν, ενός από τους σημαντικότερους γεωπολιτικούς αναλυτές των ΗΠΑ, οι σκοπιμότητες του οποίου δεν είναι πάντα αγαθές. Αλλά οι συλλογισμοί του διακρίνονται από ορθολογισμό.
Ο περί ου ο λόγος αναλυτής, λοιπόν, πιστεύει πως ο κόσμος στις ημέρες μας μοιάζει με τον κόσμο των χρόνων πριν από τον Β΄ ΠΠ. Διευκρινίζει, όμως, πως δεν θέλει σώνει και καλά να μας πει πως οδηγούμαστε σε έναν μεγάλο πόλεμο, αλλά πως δεν μπορεί το ενδεχόμενο αυτό να αποκλειστεί.
Οι επισημάνσεις αυτές δεν επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, αλλά να βοηθήσουν στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την αποφυγή του μοιραίου. Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση, και οι μεταβατικές φάσεις είναι πάντα επικίνδυνες. Διαμορφώνουν το νέο που αναδύεται, και πολλές φορές εφαρμόζεται το ρητό «η επανάσταση είναι η μαμή της ιστορίας». Θα μπορούσε, κάλλιστα, στη θέση της επανάστασης να μπει ο πόλεμος. Διότι και οι επαναστάσεις που λειτούργησαν ως μαμές, ήταν ένοπλες.
Με δύο λόγια το σκεπτικό του Φρίντμαν λέει πως στην Ευρασία η Ρωσία, η Κίνα, η Μέση Ανατολή και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν, σε διαφορετικό βαθμό, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και θεσμικές κρίσεις που αρχίζουν να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Κάτι ανάλογο συνέβαινε προπολεμικά.

Φαίνεται να μην υπάρχει τίποτα που να μπορεί ή να θέλει να σταματήσει τη δυναμική αυτών των κρίσεων. Η παγκόσμια τάξη είναι έτοιμη για μια αναδιαμόρφωση.
Η αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη είναι οικονομική, κοινωνική και θεσμική. Στη Ρωσία είναι οικονομική και στρατηγική. Στην Κίνα οικονομική και κοινωνική. Η Μέση Ανατολή έχει βυθιστεί σε πολεμική διαμάχη με άγνωστο τον χρόνο εξόδου. Αντιμετωπίζει βαθιά πολιτισμική κρίση. Αυτά λέει, πολύ περιληπτικά, ο Φρίντμαν.
Σ’ αυτό λοιπόν το περιβάλλον, δεν υπάρχει η υπερδύναμη ή οι υπερδυνάμεις που να διαμορφώσουν την παγκόσμια ισορροπία. Ο κόσμος βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην αβεβαιότητα. Και η αβεβαιότητα επιτείνεται από τη στιγμή που στη μεγαλύτερη υπερδύναμη δεν υπάρχει κυβέρνηση που να διαθέτει ούτε εσωτερική ούτε παγκόσμια πολιτική. Βλέποντας και κάνοντας. Ο πρόεδρος της χώρας, ο κ. Τραμπ, έλεγε την Πέμπτη σε συνέντευξή του πως δεν μπορεί να πιστέψει, ακόμη, ότι είναι πολιτικός. Από τον κ. Τραμπ, όμως, εξαρτάται η παγκόσμια σταθερότητα.
Ενδεχομένως ο κ. Τραμπ με τον ασυνήθιστα προκλητικό δημόσιο λόγο του να βοηθήσει στην διαμόρφωση, σιγά-σιγά, μιας νησίδας σταθερότητας στην Ευρώπη, και οι ελπίδες ορισμένων να καταρρεύσει η Ένωση, το μεταπολεμικό πείραμα που υποσχέθηκε ειρήνη και ευημερία, να αποβούν φρούδες.

Κάτι αλλάζει στην ήπειρο, και κυρίως στη Γερμανία. Εντελώς ανέλπιστα οι σοσιαλδημοκράτες, στους οποίους μερικούς μήνες νωρίτερα κανείς δεν έδινε ελπίδα νίκης στις εκλογές, φαίνεται να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις.
Αλλά δεν είναι αυτό το κρίσιμο σημείο των εξελίξεων. Το κρίσιμο σημείο είναι πως ο πολιτικός τους λόγος εστιάζει στην Ευρώπη που πρέπει να μείνει ενωμένη και που θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κάλεσε τους χριστιανοδημοκράτες εταίρους του στην κυβέρνηση να αναλογιστούν πως από το ευρωπαϊκό πείραμα η Γερμανία κερδίζει και δεν θυσιάζεται υπέρ των άλλων. Ένα μέρος αυτού του κέρδους θα πρέπει να το επιστρέψει στην Ευρώπη.
Αρχίζουν λοιπόν και στην ισχυρότερη, οικονομικά, χώρα της Ευρώπης να ακούγονται λογικές φωνές που θέλουν να διατηρήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Πρέπει πάση θυσία να ηττηθεί η πολιτική του μονομανούς κ. Σόιμπλε, και το ζήτημα αυτό δεν είναι μόνο γερμανικό. Είναι ευρωπαϊκό, ίσως και παγκόσμιο. Είναι η πολιτική αντίληψη (του κ. Σόιμπλε) που μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα στα άκρα. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές η διαχείριση των παγκόσμιων ζητημάτων χρειάζεται σωφροσύνη και ανεκτικότητα. Ο κ. Σόιμπλε δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι η χαρακτηριστική περίπτωση που τα θέλει όλα και τα θέλει για τον εαυτό του. Όπως και ο κ. Τραμπ. Η ευρωπαϊκή ελπίδα να αλλάξει ρότα η ήπειρος βρίσκεται στα χέρια των Γερμανών ψηφοφόρων.
Μέχρι σήμερα οι κυβερνώσες ελίτ της Ευρώπης, με την πολιτική τους, οδήγησαν σε αδιέξοδα προκαλώντας την άνοδο της Ακροδεξιάς. Η άνοδος αυτή, όμως, δεν απειλεί τη δημοκρατία. Δεν υπάρχει δυνατότητα η Ακροδεξιά να αναλάβει την διακυβέρνηση καμιάς σημαντικής χώρας της Ευρώπης. Επισείεται, όμως, ο κίνδυνος της ανόδου της, διότι τα κόμματα που κυβερνούν δεν είναι διατεθειμένα –ή δεν μπορούν– να αλλάξουν πολιτική.
Ο προσανατολισμός των ψηφοφόρων προς την Ακροδεξιά δεν έχει το νόημα αποδοχής των εξτρεμιστικών απόψεών της. Πολλοί από τους ψηφοφόρους των ακροδεξιών κομμάτων προέρχονται από την Αριστερά. Η ηχηρή προτίμηση των εξ ορισμού αντιπάλων τους, αποσκοπεί στο να στείλει ένα μήνυμα: Φτάνει, ως εδώ. Το οποίο τα κλασικά κυβερνητικά κόμματα δεν θέλουν να το συλλάβουν. Και προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία τους, προβαίνουν σε μια ακραία κινδυνολογία περί κυβερνητικής έλευσης της Ακροδεξιάς. Ουδέν ψευδέστερον.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως αυτά τα ακροδεξιά μορφώματα έχουν και φασιστικά και ναζιστικά χαρακτηριστικά σε μια μίξη στο μπόιλερ της χρονικής απόστασης από τον Μεσοπόλεμο, τότε που τα ρεύματα αυτά απέκτησαν υπόσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Αλλά είναι επικίνδυνα, όσο τα συστημικά κόμματα αδιαφορούν για τις λαϊκές ανάγκες.
Και όσο διάφορες αριστερές σέχτες προσπαθούν να επιβιώσουν αντιπαρατιθέμενες μαζί τους, διαλύοντας παράλληλα ό,τι από τον δημόσιο χώρο και τους δημόσιους θεσμούς έμεινε όρθιο από την καπιταλιστική κρίση.
Η κυβέρνηση αντιδρά με κλασική αδράνεια και αδιαφορία σε φαινόμενα άσκησης βίας και καταστροφής δημόσιας περιουσίας, ενέργειες που υπονομεύουν δημόσιους θεσμούς που λειτουργούν προς όφελος των ασθενέστερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επίθεση που υπέστη ο καθηγητής του Παντείου Άγγελος Συρίγος από οργανωμένες ομάδες που επιδιώκουν την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου και την μετατροπή του σε αποθήκη ψυχών. Το ίδιο συνέβη και με τον καθηγητή Γιώργο Παύλο στην Ξάνθη.
Στα πανεπιστήμια υπάρχει αυτήν τη στιγμή ένα κλίμα τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει οι ακραίες αυτές ομάδες, και την κατάσταση αυτή την ανέχεται και η πολιτεία και – δυστυχώς– η κοινωνία.





taxalia.gr

Περίεργη δήλωση Α. Μέρκελ: «Έχουμε πρόβλημα με την αξία του ευρώ – Αν είχαμε μάρκο δεν θα ήταν έτσι»





Βλέπει διάλυση της ευρωζώνης;
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ


Για πρώτη φορά η Α.Μέρκελ αναφέρει ονομαστικά το γερμανικό μάρκο ένα θέμα ταμπού και το συνέκρινε με το ευρώ προκαλώντας απορίες μήπως εν τέλει βλέπει η ίδια μια πιθανή μελλοντική διάλυση της ευρωζώνης και επιστροφή σε εθνικά νομίσματα.

Ένα «πρόβλημα» με την αξία του ευρώ δήλωσε ότι υπάρχει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο λόγος είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσαρμόζει την πολιτική της στα ασθενέστερα μέλη της ευρωζώνης και όχι αυστηρά στη Γερμανία.

«Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ», δήλωσε η Μέρκελ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, κάνοντας μια μάλλον ασυνήθιστη γι’ αυτήν αναφορά στη νομισματική πολιτική.

«Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ’ ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως Γερμανίδα καγκελάριος».

Η Μέρκελ διατύπωσε τα σχόλια αυτά ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και αφού ένας εμπορικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει τη Γερμανία ότι επωφελείται από ένα «καταφανώς υποτιμημένο» ευρώ.

Η αναφορά από την Γερμανίδα καγκελάριο σε ένα «what… if» σενάριο τι θα γινόταν δηλαδή εάν το μάρκο βρίσκονταν στη θέση του ευρώ προκάλεσε πολλές υπόνοιες ότι η Α.Μέρκελ δεν νιώθει ιδιαίτερα σίγουρη για το μέλλον της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος

Έκκληση για κοινές προσπάθειες με τη Ρωσία για την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις στις σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία, αλλά τόνισε πως είναι σημαντική η συνεργασία με τη Μόσχα στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

«Η κοινή μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε τα ίδια συμφέροντα και μπορούμε να δουλέψουμε μαζί», δήλωσε η Μέρκελ στην ομιλία της στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Η Μέρκελ, η οποία εχει επικρίνει την αμερικανική απαγόρευση εισόδου σε πολίτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, υπογράμμισε ότι το ίδιο το ισλάμ δεν αποτελεί την πηγή της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε πως έχει κρίσιμη σημασία να περιληφθούν μουσουλμανικές χώρες στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Η Γερμανία, η οποία δέχεται αυξανόμενη πίεση από αμερικανούς ηγέτες να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της, θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να ανταποκριθεί στον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά 2% του ΑΕΠ για την άμυνα μέχρι το 2024, δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας στη διάσκεψη.
Η γερμανίδα καγκελάριος είπε επίσης ότι θα ήθελε να συζητήσει με τη Ρωσία το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων και των πλαστών ειδήσεων, αλλά πρόσθεσε πως είναι αμφισβητήσιμο κατά πόσο το πρόβλημα των πλαστών ειδήσεων θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί επιτυχώς πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος στην Ευρώπη.

«Ξέρουμε πως η Ρωσία γνωστοποιεί πολύ ανοικτά ότι θεωρεί τις υβριδικές πολεμικές επιχειρήσεις μορφή άμυνας», δήλωσε η Μέρκελ όταν ερωτήθηκε για το θέμα των πλαστών ειδήσεων.
«Αν ήταν να εκφράσω κάποια επιθυμία, θα έλεγα πως είναι πολύ καλό να τεθεί αυτό το θέμα, για παράδειγμα, στην ημερήσια διάταξη στο πλαίσιο των συνομιλιών ΝΑΤΟ-Ρωσίας», πρόσθεσε.





taxalia.gr