Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Στις 9 Οκτωβρίου επισημάνθηκε μετά 5 μέρες η Τουρκία ¨κυοφορεί¨ το Παγκόσμιο Κακό στην Συρία


ΣΗΜΑΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ μην φοβάσαι τίποτε το δίκαιο είναι με εσένα.
13 Οκτωβρίου 2015 21:44 το ζούμε ήδη
Η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία.
¨ Συναγερμός έχει σημάνει σε Τουρκία και Ρωσία καθώς Τούρκοι στρατιώτες μαζί με άρματα μάχης και μπουλντόζες πέρασαν τα σύνορα με τη Συρία ενώ ρωσικά μαχητικά απογειώθηκαν και κατευθύνονται στο σημείο.
Ταυτόχρονα, στη Συρία έφτασε ο Αρχηγός των Ιρανικών ειδικών δυνάμεων Quds, Στρατηγός Qassem Suleimani, με 60.000 Ιρανούς στρατιώτες για να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης εναντίον των ισλαμιστών. Οι Ιρανοί στρατιώτες θα επιχειρήσουν σε Χάμα-Ιντλίμπ-Λαττάκεια ενώ στην επόμενη φάση της επιχείρησης θα προωθηθούν για να σφραγίσουν τα σύνορα με την Τουρκία όπου εκεί θα συναντήσουν τους Κούρδους. Και αυτός είναι ο μεγάλος φόβος της Άγκυρας.
Aυτό που θέλει να αποτρέψει η Άγκυρα και να προκαλέσει παρέμβαση του ΝΑΤΟ με την σημερινή εισβολή της είναι να ενωθούν Ιρανοί με Κούρδοι και να έχουν την αεροπορική κάλυψη και τη «no-fly-zone» της Ρωσίας…
Έτσι θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης της συμμαχίας «4+1» στη Συρία όπως την έχουν ονομάσει δηλαδή Συρίας-Ιράν-Ιράκ-Ρωσίας και Χεζμπολάχ. Το πρώτο στάδιο ήταν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από ρωσικά μαχητικά και ελικόπτερα.¨ του Βασίλη Καπούλα defencenet.gr/ 21:44 13/10/2015
ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ από τα διαδραματιζόμενα
Πάντα μπαγάσηδες οι τούρκοι ακόμα δεν πρόλαβε να στεγνώσει το ¨ψηφιακό μελάνι¨ έκαναν πράξη τα λεγόμενα.
¨Μόλις ¨πήδηξε¨ ο Ρώσος στην Συρία έξω από τον κύκλο περικύκλωσης που του επέβαλλαν τον προηγούμενο καιρό οι Δυτικοί ξεκίνησε ¨ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ των ΕΘΝΩΝ¨.
Για «ανησυχητική κλιμάκωση» της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στη Συρία έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγες ώρες αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από πολεμικά πλοία της στην Κασπία Θάλασσα έπληξαν τη νύχτα στόχους του Ισλαμικού κράτους.
«Στη Συρία παρακολουθούμε μία ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Θα αναλύσουμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την ασφάλεια της Συμμαχίας», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ .
Σημείωσε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία για να υπερασπισθεί τη συμμαχική του χώρα στη νότια πτέρυγά του.
Μπορούμε άραγε να καταλάβουμε ότι αυτά τα 24 ώρα λαμβάνονται μεγάλες αποφάσεις που μας αφορούν.
Οι Δυτικοί μάλλον θα δώσουν εν λευκώ τον γνωστό τους στρατό χωροφύλακα της περιοχής να διαχειριστεί την κατάσταση από μόνος του.
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ με το Κουρδικό ανοικτό το ΝΑΤΟ ίσως περιοριστεί να στείλει μόνο ¨αεροπορικές δυνάμεις¨ στην Τουρκία ώστε να υπάρχει αντίπαλο δέος στις αντίστοιχες Ρωσικές.
Το γεγονός ότι η Ρωσία βρέθηκε εκτός κύκλου περικύκλωσης της συνεπικουρούμενη με δορυφόρες δυνάμεις βλ. Ιράν και εφεδρεία τους Κινέζους πιέζει αφάνταστα την Τουρκική Ελίτ που βλέπει να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια της και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου .
Ίσως τα βράδια ο Ερντογάν να έχει αϋπνίες και να περιδιαβαίνει τα δεκάδες δωμάτια του Ανακτόρου που έκτισε πρόσφατα μήπως του κατέβει καμιά ιδέα;
Είναι βλέπεται και οι ψυχές των ανθρώπινων σφαγίων από τα διαχρονικά τουρκικά ολοκαυτώματα που δεν συγκρατούνται άλλο γιατί βλέπουν σε λίγο την τιμωρία των εγκληματιών της ανθρωπότητας.
Μπορεί όλα τα Έθνη να έχουν ΑΝΗΣΥΧΙΑ αλλά την μεγαλύτερη ανησυχία την έχουν οι γείτονες.
Αυτοί λοιπόν που έστρωσαν παγίδα στην Συρία και στο Ιράκ με τους ISIS τώρα είναι αναγκασμένοι και εν γνώσει τους να πέσουν μέσα σε αυτή την παγίδα.
Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια να αφήσουν οι Δυτικοί τον Ρώσο να εδραιωθεί μόνιμα με παρουσία στρατιωτική και βάσεις στην Μέση Ανατολή.
Η μόνη λύση λέγεται είσοδος της Τουρκίας στο θέατρο των επιχειρήσεων στην Συρία για λόγους διασφάλισης των συνόρων της με την δημιουργία ζώνης ασφαλείας και για να περισώσουν ¨τα ορφανά κατακάθια της ISIS¨
ΚΑΙ ΤΟΤΕ φαίνεται να ξεκινάει το ΚΑΚΟ για τα ΚΑΛΑ.
Η τουρκική εισβολή με όποιον τρόπο και δικαιολογία γίνει θα πυροδοτήσει όλο το γεωπολιτικό πάζλ της ευρύτερης περιοχής μέσα σε λίγες μέρες.
Ο ΛΙΒΑΝΟΣ, το ΑΙΓΑΙΟ και τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου θα είναι οι πρώτες γεωπολιτικές νάρκες που θα σκάσουν.
¨Σύντομα ο κομπασμός του Αμερικάνικου Αετού θα σιγάσει και θα ανατείλει πρόσκαιρα η δύναμη της Αρκούδας των Ρώς.
Γιατί όλα θα οδηγούν στην ματαιότητα της πλανητικής υπερεξουσίας κόντρα στο ΘΕΛΗΜΑ του πραγματικού ΚΥΡΙΟΥ του Σύμπαντος Κόσμου για να γίνει τελικά “η Παλαιστίνη γήπεδο ποδοσφαίρου και η Νεκρά Θάλασσα ο Τάφος τους” αυτών δηλ. των σημερινών επικυρίαρχων όπως πριν χρόνους σημείωνε ο πνευματοκίνητος Γέροντας Παίσιος.
Σε λίγες ώρες και αυτοί που δεν προσεύχονται θα προσεύχονται(!!) εκλιπαρώντας να βρεθούν διέξοδοι ανάμεσα στα τσιμεντένια αδιέξοδα που μας εγκλώβισαν.
ΠΑΤΕΡΕΣ
Αυτός ο νέος πόλεμος δεν γίνεται για τις ενεργειακές πηγές και τους ενεργειακούς γεωπολιτικούς διαδρόμους, ούτε λόγω της αντιπαράθεσης θρησκειών και κουλτούρας. Όλα αυτά είναι οι κατ επίφαση δικαιολογίες των στρατηγικών αποβλήτων των δεξαμενών σκέψης που βάλθηκαν άμεσα να τελειώνουν με τα τρία μοναδικά εμπόδια που καθυστερούν την ολοκλήρωση του Μυστηρίου της ασεβείας και ανομίας που ήδη ενεργείται.
Ποια είναι τα τρία αυτά εμπόδια που τους αναβάλλουν τα δολοφονικά σχέδια τους;
1. ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ του ΚΥΡΙΟΥ μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
2. Η ΠΕΦΙΛΗΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ των Αγίων Πατέρων μας και των Μαρτύρων μας.
3. Και ο στυλοβάτης της Παγκόσμιας Ειρήνης ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.¨
Άραγε θα τα καταφέρουν;
Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ΛΑΜΨΕΙ η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ την στιγμή μάλιστα που άθελα τους την έχουν εμπλουτίσει με νέο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΑΙΜΑ και από την Συρία.¨
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ »ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ…»


''ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ...''
ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ !!!!!!
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΛΑΒΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ !
Παΐσιος-πρόβλεψη οικονομικής κρίσης
-ΟΙ ΨΕΥΤΟΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
-EΠΙΒΟΛΗ ΑΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!!!!

Νέο Ασφαλιστικό: Πόρισμα-σοκ για συντάξεις & εισφορές!


euro_ilikiomenos
Σαρωτικές αλλαγές προβλέπουν οι τελικές εισηγήσεις της Επιτροπής Σοφών.
Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο του Έθνους η επιτροπή προτείνει:
– Ενοποίηση των Ταμείων με μόνο τους αγρότες να μένους εκτός του ενιαίου ταμείου
– Χάνουν χρήματα οι παλιοί ασφαλισμένοι προ του ’93 με νέο υπολογισμό των συντάξεων
– Αλλαγή με μειώσεις και στα ποσά όσων ήδη παίρνουν σύνταξη, άσχετα από το Ταμείο
– Μια εθνική σύνταξη με τα ποσά να ρυθμίζονται ανάλογα με το μέσο όρο διάρκειας ζωής
Αυτές οι αλλαγές θα φέρουν μειώσεις από 11% ως και 18% για τις συντάξεις πάνω από 1.000 και 2.000 ευρώ με μεγάλους χαμένους τους ασφαλισμένους πριν το 1992.
Προβλέπονται τέσσερις βασικές αλλαγές: Η πρώτη αλλαγή αφορά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ενοποίησης όλων των Ταμείων σε ένα, επί της ουσίας δηλαδή στο ΙΚΑ. Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι στο νέο ταμείο δεν θα υπάγονται οι αγρότες. Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα ακόμη ξεχωριστό ταμείο επαγγελματιών.
Ακόμη θα θεσπιστεί ενιαίο σύστημα συντάξεων για τις επόμενες γενιές με ενιαίους κανόνες και εισφορές καθώς απ’ το νέο Ταμείο θα δίδονται όλες οι συντάξεις κύριες, επικουρικές και το εφάπαξ. Θα υπάρξει ομογενοποίηση των εισφορών απ’ τις οποίες θα προκύπτουν και τα νέα ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, αλλά και τα ποσά των εφάπαξ επιδομάτων.
Σε ό,τι αφορά στα εφάπαξ τα ΤΑΕ αντιμετωπίζονται ως συμπληρωματικοί φορείς ασφάλισης χωρίς την εγγύηση του κράτους με τους εργαζόμενους να έχουν το δικαίωμα σύστασης τέτοιων ταμείων για συμπληρωματικού τύπου ασφάλιση.
Προτείνεται επίσης υπολογισμός των ποσών με βάση το προσδόκιμο όριο ζωής. Εκτός από την εθνική σύνταξη ο ασφαλισμένος θα δικαιούται και την ανταποδοτική η οποία θα καθορίζεται από τις εισφορές στο σύνολο του ασφαλιστικού του βίου. Ωστόσο το ποσό που θα παίρνει για την σύνταξη αυτή θα υπολογίζεται με βάση το προσδόκιμο όριο ζωής. Αν αυτό αυξηθεί αντίστοιχα θα μειώνεται και το ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης ώστε να αντιστοιχεί σε περισσότερα χρόνια…
Οι μειώσεις στις συντάξεις έρχονται μέσα στο επόμενο διάστημα με μειώσεις από 11% στις συντάξεις πάνω από 1000 έως και 18% στις υψηλότερες συντάξεις πάνω από 2000 ευρώ.

Έτσι αφήνετε πίσω το «παλιό» κ.Πρωθυπουργέ; Με άνωθεν παρεμβάσεις που σταματούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων;


perivolakia_rafinas
Στελέχη της κυβέρνησης σε μια νέα επίδειξη λαϊκισμού επιχειρούν να αναστείλουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.
Προ ημερών, ο υπουργός Πάνος Κουρουμπλής ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να αναβάλλει επ’ αόριστον την κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων στα Περιβολάκια Ραφήνας, όπου προ μηνός δεν είχε καταστεί δυνατή κατεδάφιση λόγω αντιδράσεων.
Χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου προειδοποίησε τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών να σταματήσουν άμεσα όλες τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική!
«Σας ενημερώνουμε ότι οι εντολές κατεδαφίσεων συνεχίζονται προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες… Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αποφασιστεί και δρομολογηθεί κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και είναι εξαιρετικά πιθανός ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων, λόγω τη μεγάλης αντίδρασης – αγανάκτησης που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία. Παρακαλούμε μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος να δοθεί προσωρινή αναστολή».
Τι κι αν τα επίμαχα κτήρια έχουν χαρακτηριστεί οριστικά και τελεσίδικα αυθαίρετα από το 1994. Αντί οι προσπάθειες της Διοίκησης να τυγχάνουν της υποστήριξης των κυβερνώντων, υπονομεύονται…
«Επειδή η περιοχή αυτή (σ.σ. τα Περιβολάκια Ραφήνας) είναι ένας ολόκληρος συνοικισμός και τα σπίτια αυτά (σ.σ. τα προς κατεδάφιση αυθαίρετα) βρίσκονται ανάμεσα στα σπίτια του, αποφασίσαμε να μείνει σε εκκρεμότητα μέχρι να δημοσιευτούν οι δασικοί χάρτες», λέει στην «Κ» ο κ. Κουρουμπλής. «Η Πολιτεία πρέπει κάποτε να πάρει τις ευθύνες της. Η Πολιτεία έδωσε δικαίωμα να γίνουν οικόπεδα και να κατατμηθούν και έρχεται μετά από τόσα χρόνια να διώξει τους ανθρώπους».
Φταίνε οι δασικοί χάρτες!
Ανάλογες είναι και οι απόψεις του βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, ο οποίος πρωτοστάτησε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Ραφήνα. «Αν δεν κυρωθούν οι δασικοί χάρτες, δεν ξέρουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο» λέει στην «Κ». «Οι υποθέσεις αυτές εκκρεμούν εδώ και 30 χρόνια. Πρέπει οι κατεδαφίσεις να σταματήσουν, είναι απάνθρωπες. Οι άνθρωποι αυτοί είναι άνεργοι και συνταξιούχοι, η περιοχή είναι πλέον συνοικισμός. Το κράτος τόσα χρόνια δέχεται ότι είναι σύννομοι, έχουν δρόμους, τηλέφωνα, πληρώνουν ΕΝΦΙΑ». Πιο «προχωρημένη» είναι η άποψη της Περιφέρειας Αττικής. Χθες ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου προειδοποίησε τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών να σταματήσουν άμεσα… όλες τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική! «Σας ενημερώνουμε ότι οι εντολές κατεδαφίσεων συνεχίζονται, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες.
Ηδη έχει σταλεί νέα εντολή κατεδάφισης αυθαίρετης κατασκευής στη θέση Πράσινος Λόφος της κοινότητας Αρτέμιδας (Λούτσας) στην Ανατολική Αττική για τις 19/10/2015» αναφέρει στη χθεσινή του επιστολή. «Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αποφασιστεί και δρομολογηθεί κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και είναι εξαιρετικά πιθανός ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων λόγω της μεγάλης αντίδρασης – αγανάκτησης που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία. Παρακαλούμε μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος να δοθεί προσωρινή αναστολή» καταλήγει.
Οι παραδοξότητες στην υπόθεση αυτή είναι πολλές. Τι κι αν τα επίμαχα κτίρια στα Περιβολάκια της Ραφήνας έχουν χαρακτηριστεί οριστικά και τελεσίδικα αυθαίρετα (δηλαδή με αποφάσεις δικαστηρίων) από το 1994; Ο υπουργός, οι βουλευτές και οι λοιποί προστάτες των παρανομούντων υποστηρίζουν ότι η υπόθεση βρίσκεται σε κάποιου είδους αδιευκρίνιστη εκκρεμότητα. Το δε επιχείρημα περί δασικών χαρτών είναι επιεικώς αστείο, για όποιον έχει στοιχειώδη γνώση… του τι είναι ένας δασικός χάρτης. Στη διαδικασία κατάρτισης ενός δασικού χάρτη, λοιπόν, οι πράξεις χαρακτηρισμού των δασαρχείων (δηλαδή τι θεωρείται δασικό και τι όχι, βάσει του οποίου εκδίδονται τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων, οι διοικητικές αποβολές κ.λπ.) λαμβάνονται ως δεδομένα, δηλαδή δεν αλλάζουν. Επομένως, ο δασικός χάρτης της Ραφήνας δεν πρόκειται να δείξει κάτι διαφορετικό. Να σημειωθεί δε ότι όλοι οι δασικοί χάρτες της Ανατολικής Αττικής έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στις υπηρεσίες του κράτους από τον Μάιο του 2010, όμως δεν έχει αναρτηθεί (ή κυρωθεί) ούτε ένας!
Εν πάση περιπτώσει, τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (μαζί με κάποιες, ελάχιστες άλλες στην υπόλοιπη χώρα) ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλούς. Οι προσπάθειές της αντί να τυχαίνουν της απόλυτης υποστήριξης των εκάστοτε κυβερνώντων και τοπικών αρχόντων, υπονομεύονται.
Πλήθος τροπολογιών
Φυσικά, ο λαϊκισμός δεν είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος (Γιάννης Μανιάτης – Νικ. Ταγαράς) δέχθηκε πλήθος τροπολογιών βουλευτών για αναβολή κατεδάφισης αυθαιρέτων: Για παράδειγμα, οι κατεδαφίσεις στο Μικρολίμανο του Πειραιά αναβλήθηκαν με τροπολογία του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου (Ν.Δ. Α΄ Πειραιά). Οι κατεδαφίσεις στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά με τροπολογία των Χρήστου Γκόγκα (ΠΑΣΟΚ Αρτας), Νίκου Τσούκαλη (ΔΗΜΑΡ Αχαΐας) και Κώστα Δαμαβολίτη (ΑΝΕΛ Ηρακλείου).
Και οι πολιτικές παρεμβάσεις δεν αφορούν μόνο την πρώτη κατοικία, αλλά… και την τελευταία: για παράδειγμα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών) κατέθεσε τροπολογία υπέρ της νομιμοποίησης όλων των παρανόμων νεκροταφείων. Ολα δείχνουν λοιπόν ότι οι αυθαιρετούντες στην Αττική, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι: εξακολουθούν να βρίσκονται σε καλά χέρια.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Λίστα «φωτιά» Νο 2 – Όποιος τη γλιτώσει με το Πολυνομοσχέδιο Νο 1, θα «θανατωθεί» με το Πολυνομοσχέδιο Νο 2!


list_death
Στην Αθήνα βρίσκονται ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιερ Μοσκοβισί και ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο.
Βασικό αντικείμενο των επαφών τους με την ελληνική κυβέρνηση θα είναι το δεύτερο κύμα των οροσήμων τα οποία θα συμπεριληφθούν στο επόμενο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, έτσι ώστε, μόλις περάσει από τη Βουλή, να «ξεκλειδώσει» η εκκίνηση της επίσημης αξιολόγησης από την τρόικα στο τέλος Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.
Η λίστα Ν. 2 που θα συζητηθεί αύριο και μεθαύριο περιλαμβάνει πολλές από τις δράσεις «φωτιά» του μηνός Οκτωβρίου που καθυστέρησαν λόγω των εκλογών, και θα έλθει στο προσκήνιο αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την προσεχή Παρασκευή. Την επόμενη Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, το Euro Working Group θα περάσει «από κόσκινο» τις ρυθμίσεις που θα μπουν στο δεύτερο κατά σειρά πολυνομοσχέδιο.
Η νέα λίστα φαντάζει αδιάβατη. Κατ’ αρχάς στα δημοσιονομικά η κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο 2016-2019 στο οποίο θα προσδιορίζονται επιπλέον μέτρα 3,2 δισ. ευρώ για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά.
Παράλληλα θα περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, τη σταδιακή κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, την έναρξη της σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ (αρχίζοντας με το 20% των δικαιούχων την 1.1.2016) και την εναρμόνιση των κανόνων για τις συντάξεις του ΟΓΑ με αυτά που ισχύουν στα άλλα Ταμεία. Η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να βρει ισοδύναμα 4,5 δισ. ευρώ αν θέλει να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους του 2012 για την περικοκή των συντάξεων.
Η λίστα-«φωτιά» περιλαμβάνει ακόμη την πλήρη νομοθέτηση των προτάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που αφορά κτηνοτρόφους, εμπόρους και αρτοποιούς. Ετσι, προβλέπεται ότι θα απελευθερωθούν πλήρως η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος, η διακίνηση του ψωμιού και οι εκπτώσεις.Η ολοκλήρωση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ σημαίνει ακόμη ότι όλα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές και ότι τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται και στα σουπερμάρκετ.
Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν οι αποκρατικοποιήσεις στις οποίες περιλαμβάνεται η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (ή η εξεύρεση εναλλακτικού σχεδίου) και η ανακοίνωση της τελικής, δεσμευτικής ημερομηνίας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει τέλος να έχει ολοκληρωθεί και η έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.

Σοκ – Όλα Προσχεδιασμένα – Η Κυβέρνηση Υπέγραψε το 2012 Με αντάλλαγμα να Σφραγιστούν ‘Ολοι οι Έλληνες!


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ… ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ… ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΗ, ΓΑΠ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ… ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΗ…
Με αντάλλαγμα να σφραγιστούν όλοι οι Έλληνες, η κυβέρνηση υπέγραψε για να πάρει 53 δις

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ


Ήρθε η Μεγάλη Ώρα; – Προφητεία:Τα γεγονότα της Πόλης θα προλάβουν τη νέα ταυτότητα…Ετοιμαστείτε! [βίντεο]
 Προφητεία του Γέροντα Παπαγιάννη για την Πόλη και το έτος παράδοσής της στους  Έλληνες και την άρση της νέας ταυτότητας. 
Προφητεία του Γέροντα Παισίου για την ηλεκτρονική ταυτότητα.
Προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού για τους δυσβάστακτους φόρους που έρχονται.




ellhnwn nea

Πότε θα πηγαίνουν στη φυλακή οι οφειλέτες του Δημοσίου


Πότε θα πηγαίνουν στη φυλακή οι οφειλέτες του Δημοσίου

«Μαλακώνει» η εφορία για τους φορολογούμενους που χρωστούν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο καθώς αυξάνονται τα όρια των οφειλών προς το Δημόσιο που στέλνουν τους φορολογούμενους-οφειλέτες στην φυλακή.
Ειδικότερα διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή η οποία, όμως, δεν υπήρχε στο κείμενο που αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση το βράδυ του Σαββάτου προβλέπει την αύξηση:
  • Από τα 50.000 στα 100.000 ευρώ του ορίου οφειλής προς το δημόσιο που έμεινε απλήρωτο για περισσότερους από τέσσερις μήνες και για το οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους.
  • Από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ το όριο οφειλής προς το δημόσιο που έμεινε απλήρωτο για περισσότερους από τέσσερις μήνες και για το οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.
Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι «αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για χρέη μικρότερα από εκατό χιλιάδες ευρώ και δεν έχουν εκτελεστεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεσή τους, διακόπτεται. Εκκρεμείς αιτήσεις Προϊσταμένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών ή Ελεγκτικών Κέντρων ή Τελωνείων για χρέη κατώτερα αυτού του ποσού, δεν εισάγονται για συζήτηση. Η αναστολή της παραγραφής των χρεών, κατώτερων του ποσού των εκατό χιλιάδων ευρώ, για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση ποινικής δίωξης, λήγει με τη δημοσίευση του νόμου αυτού, η παραγραφή συνεχίζεται και δεν συμπληρώνεται πριν την πάροδο έτους από τη λήξη της αναστολής» .




hmerisia

Στο Αιγαίο μυρίζει μπαρούτι - Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι στο τιμόνι της χώρας

Οι εξελίξεις στη Συρία και συνολικά στη νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι δραματικές. Ισχυροί γεωπολιτικοί παίχτες έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή στην Τουρκία οι εξελίξεις βαίνουν απρόβλεπτες...


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Σ αυτήν ακριβώς την γκαστρωμένη από εξελίξεις περίοδο... Από εξελίξεις που συντελούνται στη διακεκαυμένη ζώνη της ευρύτερης περιοχής, η χώρα μας όχι μόνο δε διαθέτει "εθνική στρατηγική" και αποσαφηνισμένες γεωστρατηγικές στοχεύσεις, αλλά έχει το πρόσθετο μειονέκτημα (που ενδεχομένως να αποβεί και μοιραίο) να διοικείται από μια παρέα ανεύθυνων, που αβαντάρεται από ένα πολιτικό σύστημα μειοδοτών, και των οποίων το μοναδικό μέλημα, δεν είναι πως θα ισχυροποιήσουν την πατρίδα μας, αλλά πως θα δολοφονούν  καθημερινά τα παιδιά της.

Οι εξελίξεις είναι δραματικές. Τον οδικό χάρτη αυτών των εξελίξεων, τον είχαμε σκιαγραφήσει λεπτομερέστατα - όταν όλοι οι υπόλοιποι απλώς αμπελοφιλοσοφούσαν - και δυστυχώς δικαιωθήκαμε σε όλα.

Το δίλημμα που είχαμε θέσει τότε, σήμερα το θέτουν με τρόπο αδιαμφισβήτητο οι ίδιες οι εξελίξεις. Δείτε λοιπόν τι λέγαμε στις 2/11/2014: "Το δίλημμα επομένως το βάζει πλέον η ζωή και η ίδια η ιστορία… Στη γεωπολιτική της επόμενης μέρας, ή δε θα υπάρχει Ελλάδα ή δε θα υπάρχει Τουρκία. Και αυτό το δίλημμα, μόνο μια ισχυρή πατριωτική κυβέρνηση μπορεί να το απαντήσει με ευθύτητα, και να το επιβάλει ντε φάκτο στη διεθνή κοινότητα".

Αυτή η λοιπόν η κυβέρνηση - η ισχυρή πατριωτική κυβέρνηση... 
  • Δε μπορεί να έχει για πρωθυπουργό, ένα σκύβαλο που δεν ξέρει αν η θάλασσα έχει σύνορα...
  • Δε μπορεί να έχει υπουργό Εξωτερικών έναν περίεργο τύπο που τραγουδά αηδίες αγκαλισμένος με τους νεο-οθωμανούς...
  • Δεν μπορεί να αποτελείται και να στηρίζεται από πολιτικά κόμματα που...παράτησαν τη Θράκη στο έλεος των τουρκοπρακτόρων του προξενείου...
  • Δε μπορεί να ασκήσει εθνική πολιτική με υπουργούς τις Τασίες, τους Φίληδες και τους ομοίους τους...
  • Δε μπορεί να ανέχεται προτάσεις για παράδοση του Αιγαίου στη λογική των κοινών αρμοδιοτήτων που καθιστά τους Τούρκους συγκυρίαρχους...
  • Δε μπορεί να μη διαθέτει στρατηγική στόχευση και πλάνο στοχευμένων πολιτικών και διπλωματικών χειρισμών, σε μια εποχή που ή ίδια η αυριανή υπόσταση της Τουρκίας τίθεται εν αμφιβόλω...
Δείτε λοιπόν όσα προφητικά λέγαμε στις 2/11/2014 στο σχετικό μας άρθρο με τίτλο:"ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας για όλα όσα συμβαίνουν, μ αυτή την επικίνδυνη παρέα στην κυβερνητική εξουσία.

Η Τουρκία, εκτός από τις διεκδικήσεις της στην Κυπριακή ΑΟΖ, που αποσκοπεί σε οικονομική συνεκμετάλλευση, επιδιώκει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την απαραίτητη γεωπολιτική υποδομή που θα την καταστήσει κορυφαία ναυτική δύναμη, από το Αιγαίο μέχρι την Αδριατική και το Ιόνιο, και τη σημαία αυτής της διεκδίκησης, δεν είναι διατεθειμένη να την υποστείλει...

Η Τουρκία λοιπόν απειλεί με πόλεμο. Και δυστυχώς αυτό τον πόλεμο θα τον κάνει, όποιο και αν είναι το τίμημα για την ίδια. Και θα τον κάνει διότι η Τουρκία έχει διπλή στρατηγική στόχευση, ενώ από την άλλη μεριά η Ελλάδα, παραμένει εγκλωβισμένη στα σαγόνια μιας τριπλής μέγγενης που της συνθλίβει τα σωθικά…

Πρώτον: Δε διαθέτει καμία στρατηγική στόχευση. Για την ακρίβεια έχει αναγορεύσει σε στρατηγική στόχευση τον ταπεινωτικό συμβιβασμό, με ότι της επιτρέψουν τα συμμαχικά της αποκούμπια. Φοβικά σύνδρομα λοιπόν, διαρκής υποχωρητικότητα, σπασμωδικοί και αποσπασματικοί χειρισμοί, είναι τα μοναδικά εργαλεία μιας χώρας που βολοδέρνει στη γεωπολιτική πιάτσα, με τη ψυχολογία της ηττοπάθειας και τη συμπεριφορά του δαρμένου σκυλιού που αναζητεί εναγωνίως καταφύγιο για να τρυπώσει.

Δεύτερον: Δε διαθέτει συμμάχους. Για την ακρίβεια αναγορεύει σε συμμάχους, μια συμμορία γεωπολιτικών ατζέντηδων, που τη χρησιμοποιούν κατά το δοκούν για να προωθήσουν τις δικές τους γεωστρατηγικές επιδιώξεις. Στα πλαίσια αυτού του επικίνδυνου παραλογισμού, άγεται και φέρεται χωρίς σκοπό και με...
μηδενικές στρατηγικές και τακτικές επεξεργασίες, προσβλέποντας αποκλειστικά και μόνο στον οίκτο των ισχυρών, μη ξέροντας τι πρόκειται να ξημερώσει την επόμενη μέρα.

Τρίτον (και σημαντικότερον): Δε διαθέτει ηγέτες, αλλά μια ομάδα καιροσκόπων που σφετερίζονται την πολιτική εξουσία. Μια παρέα ανίκανων που αρκείται ακόμη και αυτή τη δύσκολη στιγμή, στη διεκπεραίωση λογιστικών εντολών. Μια επικίνδυνη κλίκα που επιμένει να διχάζει το λαό κι να τσαλακώνει την εθνική του αυτοπεποίθηση.

Είναι δε τόσο ανίκανοι, που αδυνατούν ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή να αντιληφθούν το πραγματικό εύρος της στρατηγικής στόχευσης της Τουρκιάς, προκειμένου να πάρουν στοχευμένες αποφάσεις, και αναφορικά με τη σωστή διάταξη των διαθέσιμων δυνάμεων, αλλά και σε σχέση με την αποτελεσματική αξιοποίηση δυναμικών γεωπολιτικών συμμαχιών.

Η διπλή στρατηγική στόχευση της Τουρκίας.
Το ένα της σκέλος, είναι η απόπειρα της ντε φάκτο νομιμοποίησης των παράνομων διεκδικήσεών της, αναφορικά με τη συμμετοχή της στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κυπριακής και της (εν αναμονή Ελληνικής) ΑΟΖ.

Το άλλο της σκέλος (και αυτό είναι που την καθιστά πολλαπλά επικίνδυνη), είναι η ειλημμένη απόφασή της, να εξασφαλίσει το ζωτικό χώρο που της είναι απαραίτητος προκειμένου να καταστεί σημαντική ναυτική δύναμη, στα πλαίσια του νέο-οθωμανικού μεγαλοϊδεατισμού της. Αυτή δυστυχώς την πλευρά της γεωστρατηγικής της στόχευσης, ούτε καν τη συνυπολογίζουν τα ελληνόφωνα ανδρείκελα της ντόπιας πολιτικής τάξης.

Και γι αυτό το τίμημα για τη χώρα μας θα είναι βαρύτατο.
Γιατί μια ηγεσία που έχει κατασταλαγμένη στρατηγική επιδίωξη, κατά κανόνα έχει και σχεδιασμό (μηδέ και του επιχειρησιακού εξαιρουμένου) προκειμένου να τη δρομολογήσει.

Μια χώρα όμως που στερείται στρατηγικής στόχευσης, είναι καταδικασμένη να βολοδέρνει μονίμως σε δεύτερο βηματισμό. Είναι καταδικασμένη να αδυνατεί να διαμορφώσει δική της γεωπολιτική ατζέντα. Είναι καταδικασμένη να αμύνεται ανεπιτυχώς, να αιφνιδιάζεται, καταδικασμένη να περιμένει στη γωνιά για το ξεροκόμματο που θα της πετάξουν οι άσπονδοι «σύμμαχοί» της.

Η χώρα έχει στοχοποιηθεί επικίνδυνα…
Αλλά αυτή την αλήθεια, ουδόλως την αντιλαμβάνεται ο ανεκδιήγητος και επικίνδυνος Βενιζέλος, ούτε φυσικά ο ελεεινός συγκυβερνών συρφετός που σφετερίζεται την πολιτική εξουσία στον τόπο.

Όλοι τους έχουν στραμμένα τα μάτια στην Κύπρο, όπου η Τουρκία επιχειρεί έναν ιδιαίτερα έξυπνο επιχειρησιακό αντιπερισπασμό προσβλέποντας όχι μόνο στην απόσπαση γεωστρατηγικού οφέλους, αλλά και στην απόσπαση της προσοχής των ελληνόφωνων αφελών.

Την ίδια στιγμή όμως η χώρα, περισφίγγεται επικίνδυνα από τη μέγγενη του νέο-οθωμανικού τόξου, στο σύνολο των ανατολικών αλλά και των βορείων συνόρων της, από το Καστελλόριζο μέχρι το Ορμένιο, κι απ όλο το μήκος του Έβρου μέχρι την Ηγουμενίτσα.

Το τονίζουμε λοιπόν για να το συνειδητοποιήσει επιτέλους η κοιμώμενη ελληνόφωνη παρέα της Αθήνας…
Η Τουρκία, εκτός από τις διεκδικήσεις της στην Κυπριακή ΑΟΖ που αποσκοπεί σε οικονομική συνεκμετάλλευση, επιδιώκει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την απαραίτητη γεωπολιτική υποδομή που θα την καταστήσει κορυφαία ναυτική δύναμη, από το Αιγαίο μέχρι την Αδριατική και το Ιόνιο, και τη σημαία αυτής της διεκδίκησης, δεν είναι διατεθειμένη να την υποστείλει.
  • Τι απ όλα αυτά έχουν συνειδητοποιήσει τα ανδρείκελα της Αθήνας???Απολύτως τίποτε.
  • Πόσα απ όλα τούτα έχουν αντιληφθεί οι κουδουνίστρες της Ευρώπης αναφορικά με υα σχέδια και τις επιδιώξεις του νέο-οθωμανισμού??? Απολύτως τίποτε. Παραμένουν βουτηγμένοι στις λογιστικές καρτέλες του οικονομικού τους μεγαλοϊδεατισμού.
Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος…
Και μπορεί οι δωσίλογοι της Αθήνας να μην έχουν συναίσθηση των εξελίξεων, βουτηγμένοι μέχρι τα μπούνια στον παραλογισμό και την εξουσιοπαραφροσύνη τους, υπάρχουν ωστόσο δυο δεδομένα που δε μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.
  • Το πρώτο, αφορά στους χειρισμούς των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ έχουν απόλυτη επίγνωση του εύρους των τουρκικών επιδιώξεων, και όλα δείχνουν πως είναι αποφασισμένες ή να τις προσεταιριστούν προσαρμόζοντάς τες στους δικούς τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς, ή να τις ανατρέψουν οδηγώντας την Τουρκία σε διαμελισμό,αξιοποιώντας τον Κουρδικό παράγοντα, γι αυτό και επιδίδονται άρδην στον προσεταιρισμό του. Το τελευταίο πάντως που ους ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι να στηρίξουν τη στοχοποιημένη Ελλάδα. (Δες περισσότερα ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ)
  • Το δεύτερο δεδομένο, αφορά στη στάση της Ρωσίας, η οποία έχει και αυτή απόλυτη επίγνωση της κατάστασης, γι αυτό – αν και ξέρει καλά την ποιότητα του ανδρός – κάλεσε στη Μόσχα το έτερο ανδρείκελο, τον Αναστασιάδη). Η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει την ευόδωση των νέο-οθωμανικών σχεδιασμών και γιατί θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στους ισλαμόδοξους πληθυσμούς στο μαλακό της υπογάστριο.
Επομένως θα παραμείνει στη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής με ρόλο πρωταγωνιστικό και θα παραμείνει πάση θυσία.

Επομένως…
Αν η Ελλάδα που βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο μάτι του κυκλώνα, δεν απαλλαγεί άμεσα από τα προσκυνημένα και δουλοπρεπή ανδρείκελα που την κυβερνούν…

Αν δεν παρεμβληθεί στους σχεδιασμούς των ισχυρών, με ολοκληρωμένη γεωστρατηγική επεξεργασία…

Αν δε φιλοδοξήσει την επόμενη μέρα να βρίσκεται στη θέση του ασυμβίβαστου πρωταγωνιστή στα Βαλκάνια, και όχι στη θέση του διαμελιζόμενου ιματίου…

Αν δεν αφυπνιστούν έγκαιρα οι δυνάμεις εκείνες που θα εξεγείρουν την κοινωνία της, για να εξασφαλίσει πως η γεωπολιτική της επόμενης μέρας θα τη βρει με ηγέτες στο τιμόνι της που θα εμπνέουν σεβασμό, και όχι με χειραγωγούμενα ανδρείκελα, άβουλα και φοβικά, πρόθυμα και ταπεινωμένα, τότε τα πράγματα είναι απλά…

Την επόμενη μέρα… Δε θα υπάρχει Ελλάδα. Τόσο απλά.

Το δίλημμα επομένως το βάζει πλέον η ζωή και η ίδια η ιστορία…
Στη γεωπολιτική της επόμενης μέρας, ή δε θα υπάρχει Ελλάδα ή δε θα υπάρχει Τουρκία. Και αυτό το δίλημμα, μόνο μια ισχυρή πατριωτική κυβέρνηση μπορεί να το απαντήσει με ευθύτητα, και να το επιβάλει ντε φάκτο στη διεθνή κοινότητα.




neo ellhniko foroum

ΑΟΖ Αιγαίο: Τι πρέπει να "διαβάσει" η Ελλάδα από τη Ρωσική παρέμβαση στη Συρία


Η αξιοποίηση των σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, η ασφάλεια των δικτύων μεταφοράς ενεργείας, η αντιμετώπιση ακόμη και με στρατιωτικά μέσατου ανεξέλεγκτου κύματος μεταναστών και προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες (Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Κουρδικές περιοχές και Ισλαμικό Κράτος) προς την Ευρώπη και η γεωπολιτική επιρροή, αποτελούν ψηφίδες ενός δυναμικά μεταβαλλόμενου πεδίου στην γεωγραφική «γειτονιά μας»...

Image

του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ 

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης, της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της Αιγύπτου Sameh Shoukry, σε κοινή ανακοίνωση μετά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη, επισημαίνουν ότι, η ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα, η...
ανακάλυψης του κοιτάσματος φυσικού αερίου “Zohr” στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Αιγύπτου, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις ώστε οι τρεις χώρες να προβούν αμέσως σε διαπραγματεύσεις επί των εκκρεμών ζητημάτων σχετικά με την οριοθέτηση των παρακείμενων θαλάσσιων ζωνών τους (ανακήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ και καθορισμού θαλασσίων συνόρων Ελλάδος, Αιγύπτου και Κύπρου). Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών πτυχών της συνεχιζόμενης προσφυγικής κρίσης σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες χώρες. 


Και την ανάγκη μιας oλιστικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών των αιματηρών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή (Τζιχαντιστές του ISIS), κορυφαίο διεθνές πρόβλημα, αφού απειλεί τη περιφερειακή σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων των γειτονικών κρατών. Μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένεται η κορύφωση αυτής της διπλωματικής κινητικότητας με επισκέψεις του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσυ στην Αθήνα και πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο Ισραήλ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προωθείται η στενότερη τετραμερής (Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ και Κύπρος) συνεργασία στον ενεργειακό, διπλωματικό και στρατιωτικό τομέα, που αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική, λόγω της πολύ σοβαρής κρίσης στη Συρία και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή. Σε αυτό το ενεργειακό και γεωπολιτικό «παιχνίδι» είναι καθοριστικής σημασίας η γεωγραφική θέση της Ελλάδας. Ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος εξασφαλίζει το αναγκαίο «στρατηγικό βάθος» σε αυτήν την άτυπη τετραμερή συνεργασία καθώς και την ασφαλή σύνδεση των ενεργειακών δικτύων με την Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχει και μια αρνητική πτυχή σε αυτή την αμερικανο-ελληνική προσέγγιση στον ενεργειακό τομέα. 

Η ελληνορωσική συμφωνία για την κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αέριο από την Ρωσία μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη , που προωθούσε με επιμονή ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, φαίνεται ότι ρίχνεται στις ελληνικέςκαλένδες από την Κυβέρνηση Α.Τσίπρα, ικανοποιώντας έτσι πάγιο αμερικανικό αίτημα,παράλληλα όμως, αυξάνεται η δυσπιστία της Ρωσικής Κυβέρνησης και του Προέδρου Βλ. Πούτιν, για την αξιοπιστία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η ισχυρή στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία και οι μάλλον στενές επαφές της Ρωσίας με το Ισραήλ, θα έπρεπε να «αναλυθούν» διεξοδικότερα από την ελληνική διπλωματία. 


Όπως είναι γνωστό, το βασικότερο διακύβευμα στη κρίσης την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή είναι η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχή , αλλά και η ασφάλεια των αγωγών μεταφοράς ενέργειας στη Δύση. Η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία, δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη, δηλαδή μόνο για να ενισχυθεί το καθεστώς Ασαντ, αλλά για να αναβαθμιστεί ο διεθνής ρόλος της ΡΩΣΙΑΣ, που σημαίνει πως η επιρροή της θα ενδυναμωθεί σε αποφασιστικό ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Άρα η Κυβέρνηση Τσίπρα, θα πρέπει να μην «υπακούει» τόσο εύκολα στα κελεύσματα των αμερικανών, χωρίς να υπολογίζει και τις Στρατηγικές επιλογές της Ρωσίας. 




neo ellhniko foroum

Θέλουν να πεθάνουν τα γερόντια – Τέλος στις συντάξεις γήρατος του ΟΓΑ


καραμπινα γερος
Κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
Νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου, «μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», το οποίο κατατέθηκε απόψε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος της εβδομάδας.
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, από την 1η Σεπτεμβρίου επεκτείνεται η εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (3865/2010) και στο δημόσιο τομέα, ενώ ξεκινά η εφαρμογή και του νέου τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, η οποία θα υπολογίζεται ως άθροισμα της βασικής και της αναλογικής σύνταξης.
Το κατώτατο όριο σύνταξης δεν θα ισχύει, για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την υπηρεσία τους από την 1η Ιουλίου του 2015 και μετά, και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται όσοι είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα κατά τις 19 Αυγούστου του 2015, ενώ το κατώτατο όριο που υπήρχε στις 19 Αυγούστου, παραμένει αμετάβλητο έως το τέλος του 2021.
Όσοι εργαζόμενοι του Δημοσίου συνταξιοδοτούνται με μειωμένη σύνταξη, θα υποστούν επιπλέον μείωση 10% έως ότου συμπληρώσουν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση. Από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται, όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και λαμβάνουν επίδομα ανικανότητας, όσοι λαμβάνουν σύνταξη ως παθόντες στην υπηρεσία, ή κατά μεταβίβαση εξαιτίας θανάτου συζύγου ή γονέα.
Σε ότι αφορά τους ένστολους, το συνταξιοδοτικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, επανέρχεται στις ρυθμίσεις που καθιερώθηκαν με τον ασφαλιστικό νόμο (3865/2010). Οι ένστολοι που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015 και μετά, δικαιούνται σύνταξη εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό 60ό έτος της ηλικίας τους ή 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας. Προβλέπεται επίσης ότι, «τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους».
Με το νέο νόμο καταργούνται οι ευεργετικές ρυθμίσεις του νόμου 4331/2015 και συγκεκριμένα:
* Καταργείται η διάταξη που προέβλεπε την επαναχορήγηση σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ. *
Καταργείται από την ημερομηνία της δημοσίευσης του νόμου και μετά, η δυνατότητα του συμψηφισμού με τη σύνταξη των οφειλετών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), με χρέη προς τον Οργανισμό από 20.000 έως 50.000 ευρώ. Στο εξής, το επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση, επανέρχεται για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ στις 20.000 ευρώ και για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ στις 15.000 ευρώ. Η δυνατότητα που είχε παραχωθεί σε ασφαλισμένους του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) (σ.σ. του Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ), του Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και του Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ)) να επιλέγουν την υπαγωγή τους σε έως και τρεις χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις έως και τον Δεκέμβριο του 2016.
Καταργείται η διάταξη που παρείχε τη δυνατότητα, έως τις 30 Ιουνίου 2017, να αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, αλλά συνέχιζαν να καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές τους.
Καταργείται η διάταξη που προέβλεπε την ασφάλιση στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, δημοσιογράφων που εργάζονται σε γραφεία τύπου αθλητικών ομοσπονδιών.
Καταργείται το δικαίωμα πλήρους σύνταξης γήρατος στις ασφαλισμένες στο ΤΣΠ-ΗΣΑΠ στο 50ό έτος της ηλικίας τους.
Καταργείται τέλος ο μικρός λογαριασμός του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ). * Επανέρχονται τέλος, οι ποινικές διώξεις για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ


katoxika nea