Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ο 6ος Στόλος θα “σώσει” τα Ναυπηγεία; Ενδιαφέρον για επισκευές των πλοίων του


O 6ος Στόλος μπορεί να σώσει τα Ναυπηγεία μας; Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής,δήλωσε ότι  ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον ίδιο και τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, την αρμοδιότητα της επανεκκίνησης της ναυπηγοεπισκευαστικής και ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.
«Η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ανατέθηκε με πρωθυπουργική απόφαση ως αρμοδιότητα σε μένα και τον κ. Πιτσιόρλα για να γίνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να απελευθερωθεί ο κλάδος. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε» είπε  ο κ. Κουρουμπλής.
Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε ότι  υπάρχει ενδιαφέρον για επισκευές από τον 6ο αμερικανικό στόλο. Επίσης υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ, ενώ υπάρχουν ακόμη τα προγράμματα εξοπλισμού του Λιμενικού Σώματος (νέα σκάφη και επισκευές), καθώς και η μεγάλη ανάγκη για μετασκευές φορτηγών και επιβατηγών πλοίων εν όψει της χρήσης νέων καυσίμων μετά το 2020.Αυτή τη στιγμή τα Ναυπηγεία και ειδικά αυτό του Σκαραμαγκά επιβιώνουν χάρη στην παρέμβαση του ΠΝ,το οποίο και τα “τροφοδοτεί” με τα δικά του προγράμματα επισκευών και ναυπήγησης πλοίων. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.
Δυστυχώς ο μέχρι στιγμής οι ελπίδες ότι ο ισχυρός οικονομικά εφοπλιστικός κόσμος της χώρας δεν δείχνει τη παραμικρή διάθεση να εμπλακεί στα ελληνικά ναυπηγεία που έχουν τεράστιες δυνατότητες. Οι Έλληνες εφοπλιστές “ψηφίζουν” σταθερά ναυπηγεία της Άπω Ανατολής και αποφεύγουν τη συζήτηση για οτιδήποτε έχει να κάνει με τα δικά μας ναυπηγεία, “κρυμμένοι” πίσω από επιχειρήματα που είχαν βάση στη δεκαετία του ΄80 και του ΄90, αλλά σήμερα αποτελούν απλά υπεκφυγές.



militaire.gr

“Αυτό που έγινε με τους Αρμένιους λέγεται Γενοκτονία”! Ακούστηκε μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο!



“Χαστούκι” μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο από βουλευτή Αρμενικής καταγωγής, που μίλησε ανοιχτά για Γενοκτονία των Αρμενίων και προκάλεσε τις έξαλλες αντιδράσεις βουλευτών του AKP και των ακροδεξιών εθνικιστών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το 11ο άρθρο της συνταγματικής αλλαγής, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Γκάρο Παϊλάν μίλησε για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Στις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών που απαίτησαν να ζητήσει συγγνώμη ο Γκάρο Παϊλάν απάντησε:
“Οι Αρμένιοι είμασταν το 40% του πληθυσμού! Σήμερα βρίσκεις έναν Αρμένιο στους 1000! Συνεπώς είναι βέβαιο ότι κάτι…συνέβη εις βάρος μας και εγώ αυτό το ονομάζω Γενοκτονία. Ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβη στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας. Ονομάστε το όπως θέλετε,αλλά εμείς εξαφανιστήκαμε”!
Οι βουλευτές πιστοί του AKP κινήθηκαν εναντίον του με άγριες διαθέσεις και χρειάστηκε η παρέμβαση του βουλευτή  Σιρρί Σουρεγιά Οντέρ,του HDP για να γλιτώσει τα χειρότερα.
Το τραγελαφικό είναι ότι οι βουλευτές του κόμματος Ερντογάν φώναζαν προς τον βουλευτή που τόλμησε να πει την απαγορευμένη αλήθεια ότι είναι …ξεδιάντροπος!
Ποια Γενοκτονία και ποιο απ΄  όλα τα μαζικά εγκλήματα της Τουρκίας να πρωτοκρύψουν;



militaire.gr


ΑΠΕΙΛΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ ΤΑ 28 ΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΟΥΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κυπριακό… Ώρα Μηδέν! Στο Φως ο Παρασκηνιακός Διάλογος….


%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%cf%83
«Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ…»
ΠΗΓΗ: Εκπομπή Live U με την Πόπη Τσαπανίδου 13.01.2017

Ερντογάν… χωρίς φρένο! Ο «Σουλτάνος» θέλει τα πάντα και ζητά εδάφη!!


%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%bd-2
Ο ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ…
Με εδαφικά ανταλλάγματα συνδέει την επιστροφή κατεχόμενων περιοχών ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η χθεσινή τοποθέτηση του για να ενωθούν τα Κόκκινα με τη Μόρφου και να δοθούν στην τ/κ πλευρά, με αντάλλαγμα να δοθεί στην ε/κ πλευρά το Βαρώσι, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Εντάσσεται σε μια λογική αναφορικά με το πάρε-δώσε, με βάση την τουρκική εκδοχή του ανατολίτικου παζαριού, ενώ η συγκεκριμένη αναφορά έχει τη δική της ιστορία.
Πρώτο, με την τοποθέτηση του καθορίζει το πλαίσιο των κινήσεων της τουρκικής πλευράς στο εδαφικό («μην περιμένετε Καρπασία και ακτογραμμές»).
Δεύτερο, η αναφορά στα Κόκκινα μεταφράζεται ως εξής: Η ένωση της περιοχής Μόρφου με Κόκκινα σημαίνει να υπαχθεί στο τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο η περιοχή του Πύργου Τηλλυρίας. Γιατί, όμως, τα Κόκκινα; Πρόσφατα ο κατοχικός στρατός έχει αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του στα Κόκκινα. Είχε ζητήσει, μάλιστα, διευκολύνσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά το αίτημα της τουρκικής πλευράς απερρίφθη.
Οι 250 μπετονιέρες και το άλλο υλικό μεταφέρθηκαν τελικά διά θαλάσσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αναβάθμιση των Κοκκίνων συνδέεται με τη στρατιωτική βάση την οποία ζητά να δημιουργήσει η τουρκική πλευρά σε περίπτωση συμφωνίας. Στη βάση, που όπως προβλέπει η τουρκική πρόταση θα είναι κυρίαρχη, ζητούν όπως εδρεύει δύναμη 2.500 στρατιωτών.
Ο Ερντογάν, που έκανε τις δηλώσεις αυτές 24 ώρες μετά το τέλος της πενταμερούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια, στη Γενεύη, θέλησε να διαμηνύσει πως η Τουρκία θα μείνει για πάντα στην Κύπρο, με στρατεύματα και εγγυήσεις. Επί του ιδίου θέματος, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε πως «δεν υπάρχουν ταμπού». Σημείωσε, πάντως, ότι οι Τ/κ θεωρούν ότι ασφάλειά τους είναι η Τουρκία.
Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε Ελλάδα και Κύπρο για τη στάση τους στη Διάσκεψη. Το γάντι σήκωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος είπε πως «(χθες), η τουρκική Αντιπροσωπεία εγκατέλειψε τη Γενεύη λέγοντας ότι είχε και άλλα σημαντικότερα πράγματα να κάνει, όπως να ασχοληθεί με το Συριακό και τη συνταγματική μεταρρύθμιση και ότι επιθυμούσε να γίνει μια μη οργανωμένη συζήτηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων. Στα πόδια το έβαλαν αυτοί που έφυγαν. Εμείς είμαστε ακόμα εδώ».

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

SWITZERLAND-CYPRUS-TALKS-TURKEY-UN-DIPLOMACY-PEACE
«Η αντιρωσική υστερία γίνεται πλέον μεταδοτική ασθένεια». Με τα λόγια αυτά ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, απαντά στην αρθρογραφία της ευρωπαϊκής έκδοσης του αμερικανικού Politico, ότι τάχα η Κύπρος φοβάται ότι η Ρωσία μπορεί να ωθήσει στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού.
«Περιμέναμε κάτι ανάλογο έπειτα από μία ακόμα προσπάθεια λύσης του πολύχρονου προβλήματος της Κύπρου, χωρίς όμως να δίνεται η δέουσα προσοχή στη δύσκολη φύση αυτού», εξηγεί ο Τσιζόφ.
Υπενθυμίζει ότι η Μόσχα στήριζε πάντα μια δίκαιη λύση στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και από το 1986 ακόμα πρότεινε πλήρες σχέδιο επίλυσης. «Πάντα επιμέναμε ότι οι δυο κοινότητες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για το μέλλον τους χωρίς έξωθεν επιδράσεις και τεχνητά χρονικά όρια», αναφέρει ο Ρώσος διπλωμάτης, ελληνομαθής και άριστος γνώστης του Κυπριακού.




hellasforce

Κυπριακό… Ώρα Μηδέν! Η Κομισιόν θα διαθέσει 3,1 δισ. σε περίπτωση λύσης!!


Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα διαθέσει 3,1 δισεκ. Ευρώ σε περίπτωση λύσης, είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για το Κυπριακό στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.
Συγκεκριμένα, ανέφεραν οι πηγές, ο κ. Γιούνκερ, δήλωσε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στη Διάσκεψη στη Γενεύη, ότι η ΕΕ σε περίπτωση λύσης θα διαθέσει το ποσό των 3,1 δισεκ. Ευρώ. Το ποσό αυτό, θα αντληθεί από το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.
Το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ) καθορίζει τα μέγιστα ετήσια ποσά («ανώτατα όρια») τα οποία μπορεί να δαπανήσει η ΕΕ σε διάφορα πολιτικά πεδία («τομείς») για περίοδο τουλάχιστον 5 ετών. Το υφιστάμενο ΠΔΠ καλύπτει περίοδο επτά ετών: από το 2014 έως το 2020.
Το ΠΔΠ αυτό καθαυτό δεν αποτελεί τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επταετία. Παρέχει ένα πλαίσιο για τον οικονομικό προγραμματισμό και τη δημοσιονομική πειθαρχία, διασφαλίζοντας την προβλεψιμότητα των δαπανών της ΕΕ. Επιτρέπει επίσης στην ΕΕ την υλοποίηση κοινών πολιτικών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αρκετά μεγάλης ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά τους.
Καθορίζοντας σε ποιο βαθμό και σε ποιους τομείς θα πρέπει να επενδύσει η ΕΕ σε βάθος επταετίας, το ΠΔΠ αποτελεί τόσο μέσο έκφρασης των πολιτικών προτεραιοτήτων, όσο και εργαλείο δημοσιονομικού προγραμματισμού. Ο ετήσιος προϋπολογισμός εγκρίνεται σε αυτό το πλαίσιο και συνήθως παραμένει κάτω από τα ανώτατα όρια δαπανών του ΠΔΠ, έτσι ώστε να διατηρείται κάποιο περιθώριο για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων αναγκών.




hellasforce

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ – ΚΟΤΖΙΑ… ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…


%ce%b5%ce%bc%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%83
ΠΗΓΗ: Εκπομπή «Live News» με το Ν. Ευαγγελάτο 13.01.2017
«ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ «ΣΚΟΤΩΜΟ» ΚΟΤΖΙΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ…;»





hellasforce

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ… ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΑΚΙΝΤΖΙ…


%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%bd
ΠΗΓΗ: Εκπομπή «Καλημέρα» με το Γ. Αυτιά 14.01.2017

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016)



1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Η “ΥΓΕΙΑ” ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ


%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
apostoloupanos.gr
Όταν στα κυβερνητικά κλιμάκια “παιζόταν” η θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, προωθούσε για την πολιτικά “επικερδή” αυτή θέση, τον “κολλητό” του συνδικαλιστή γιατρό – πνευμονολόγο από την Πάτρα, στο “Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας” Τάκη Γεωργακόπουλο!! Ο οποίος ήταν υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Ερυμάνθου!! Ως γνωστόν στον κ. Πολάκη είναι εξ ολοκλήρου χρεωμένος από την κυβέρνηση, ο ΕΟΠΥΥ και οι Προμήθειες.
Ωστόσο, ξέσπασε πόλεμος χαρακωμάτων και “συμφερόντων” στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προωθούσε τον δικό του “κολλητό” για την προεδρεία του ΕΟΠΥΥ, καθηγητή Σωτήρη Μπερσίμη, διατρανώνοντας δεξιά και αριστερά, πως επρόκειτο για έναν τεχνοκράτη που γνώριζε άριστα τα θέματα της υγείας και έτσι θα μπορούσε να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που παρουσίαζε ο ΕΟΠΥΥ.
Ξανθός – Πολάκης σημειώσατε ένα (1)!!
Σε αυτόν τον πόλεμο των δυο υπουργών, έβαλε τέλος το Μαξίμου, που αποφάσισε να δώσει την θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ στον αρεστό του κ. Ξανθού, Σωτήρη Μπερσίμη. Έτσι τουλάχιστον θεώρησε, ότι έβαλε τέλος σε ένα πόλεμο μεταξύ των δυο υπουργών της Υγείας!!
Όμως, όταν υπάρχει “μίσος” μεταξύ δυο ανδρών, καμιά πολιτικάντικη απόφαση δεν είναι δυνατόν να εξαλείψει αυτό το “μίσος”, που όπως βλέπουμε ψάχνεται συνεχώς η ευκαιρία για να φουντώνει!!
Παρά ταύτα, τον ελληνικό λαό, ποσώς τον ενδιαφέρει αυτός ο “πόλεμος” στο υπουργείο Υγείας, από τη στιγμή που στα Δημόσια Νοσοκομεία υπάρχει έλλειψη ιατρών αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, όταν υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων, όταν γνωρίζει ο πολίτης, ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς και αποτελεσματικώς την απλούστερη ασθένεια!!
Οι σύμβουλοι περισσεύουν!!
Όμως, αυτή η Μπολσεβίκικη κυβέρνηση, φιλολαϊκή κατ΄ όνομα, φροντίζει να καλύψει “κενές” οργανικές θέσεις με ημέτερους που αποκαλούνται σύμβουλοι. Έτσι, δεν σταματούν να καλύπτονται τέτοιες “ειδικές” θέσεις στα πολιτικά γραφεία των υπουργών Υγείας, Ξανθού και Πολάκη!! Όπως και της υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά!!
Ωστόσο, αυτές οι θέσεις (11) θα επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό με περίπου 115 χιλιάδες ευρώ για το 2016 και με περί τις 316 χιλιάδες ευρώ για το 2017.
Όταν η πολιτική εμπλουτίζεται με αλητεία!!
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν από τους υπουργούς Υγείας, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης ξεπέρασε σε φασισμό, ακόμη και τους δανειστές – τοκογλύφους “εταίρους” μας. Πιο συγκεκριμένα:
Ο ΕΟΠΥΥ είχε καλέσει τους Συλλόγους Οπτικών για να κάνει σύμβαση μαζί τους, ώστε από το νέο έτος (2017) να πληρώνει μέσω αυτών των συμβάσεων τους οπτικούς για τα γυαλιά που θα χορηγούν στους ασφαλισμένους. Οι οπτικοί προσήλθαν και απάντησαν αρνητικά, λέγοντας ότι πρόκειται για συμβάσεις υποτέλειας, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ τα χρήματά τους, μια και υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό του ΕΟΠΥΥ ο οποίος χρωστάει ήδη τρία (3) δις ευρώ στους παρόχους υγείας και στους οπτικούς από το 2010!
Με τον ίδιο τρόπο ενήργησε σε βάρος και των φυσιοθεραπευτών και των εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών κ.λπ. Δηλαδή σε βάρος των παραϊατρικών επαγγελμάτων, των παρόχων υγείας.
Για τον λόγο αυτό η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομέτρων, στις 28 Δεκεμβρίου 2016 έβγαλε ανακοίνωση που καλούσε τα μέλη της, ώστε να μην συμβληθούν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με την προτεινόμενη από τον ΕΟΠΥΥ σύμβαση.
Οι θιασώτες του Στάλιν επί τω έργω!!
Αμέσως ο ΕΟΠΥΥ στις 3 Ιανουαρίου 2017 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν τα γυαλιά από τα οπτικά χωρίς να πληρώνουν και κάλεσε τον καθένα οπτικό ξεχωριστά να συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ!! Σε μια προσπάθεια να σπάσει το συμπαγές μέτωπο των οπτικών και να τους φέρει σε κόντρα με τους ασφαλισμένους!!
Που μεταξύ των άλλων αναφέρει, φασιστικά και εκβιαστικά:
“…Για όσα παραπεμπτικά και γνωματεύσεις εκδοθούν από 01 έως και 15 Ιανουαρίου 2017, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τα ισχύοντα για το 2016. Οι εκτελέσεις γνωματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Ιανουαρίου 2017, καθώς και η υποβολή των δαπανών αυτών, θα διενεργείται μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών και μόνο από συμβεβλημένους παρόχους και όχι από τους ασφαλισμένους (θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες). Η απόδοση της προβλεπόμενης δαπάνης θα γίνεται προς τους συμβεβλημένους παρόχους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην σύμβαση και τις σχετικές εγκυκλίους του Οργανισμού, οι οποίες θα εκδοθούν για το σκοπό αυτό.
Να σημειωθεί ότι από 16/1/2017 οι Περιφερειακές Διευθύνσεις δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις ασφαλισμένων για αποζημίωση των ανωτέρω ειδών για εκτελέσεις παραπεμπτικών και γνωματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν από την 16/1/2017 και μετά…”.
Όταν λοιπόν η τρόικα ή κατά την “αριστερά” οι θεσμοί, δεν παίρνουν μόνοι τους αυθαίρετες αποφάσεις, το έκανε ο τεχνοκράτης πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, που – υποτίθεται – γνώριζε άριστα τα θέματα της υγείας και ο οποίος θα μπορούσε να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που είχε ο ΕΟΠΥΥ. Όπως ακριβώς το συγκεκριμένο πρόβλημα!!
(Συνημμένη όλη η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ).
Υπό διάλυση η Υγεία!!
Και ενώ δεν είχε στεγνώσει το μελάνι στο χαρτί του παρόντος κειμένου, πληροφορηθήκαμε ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” εξαντλήθηκαν τα αποθέματα οξυγόνου και στο υπουργείο Υγείας σήμανε συναγερμός!!
Αλλά οι υπουργοί του, προφανώς είναι κουφοί και δεν ακούν τις καμπάνες που ηχούν!!
Έχοντας περίσσιο θράσος, ώστε να ισχυρίζονται, ότι στην Υγεία δεν υπάρχουν προβλήματα και όλα βαίνουν καλώς!!




hellasforce

«Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ»


%ce%b7-%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd1
Ένα πραγματικοί αξιόλογο κείμενο για την Κύπρο και το Κυπριακό, από ένα δεδηλωμένο αριστερό, που βάζει πολλά πράγματα στην «θέση» τους.
«Μετά από μια “συγκρατημένα επιτυχή” συνδιάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, όπως μας διαβεβαίωσε η ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου, το όλο ζήτημα παραπέμφθηκε στα “τεχνικά κλιμάκια”. Θα μου πείτε, τι μας ενδιαφέρει εμάς; Η Κύπρος κείται μακράν, έλεγε ο “εθνάρχης” Καραμανλής την εποχή που ο τουρκικός Αττίλας αλώνιζε στην Κύπρο με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, αλλά και της δικής του κυβέρνησης.
Από τότε ο ελληνικός λαός έπρεπε να πειστεί ότι η Κύπρος δεν τον αφορά άμεσα. Άλλο Ελλάδα κι άλλο Κύπρος. Άλλο οι Έλληνες κι άλλο οι Κύπριοι. Άλλωστε οι μεγάλοι προστάτες μας, οι Βρετανοί, το είχαν εξιχνιάσει το όλο θέμα από πολύ νωρίς. Οι Κύπριοι μπορεί να είναι ελληνόφωνοι και Ορθόδοξοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αλλά “ανθρωπολογικώς” δεν είναι Έλληνες. Έτσι είχε αποφανθεί η αποικιοκρατική τους “επιστήμη” κι αυτό δίδασκαν στα μαθητόπουλα της Κύπρου.
“Ο πληθυσμός της νήσου Κύπρος είναι Κύπριοι διαφορετικής φυλής [απ’ ότι οι Έλληνες],” διαβεβαίωναν οι εκπρόσωποι της βρετανικής αποικιοκρατίας τη Βουλή των Κοινοτήτων στις 15 Νοεμβρίου 1920. Λίγα χρόνια αργότερα επέβαλαν το πρώτο αποικιακό Σύνταγμα του 1925 στην Κύπρο που για πρώτη φορά επίσημα διαχώριζε τις δυο κοινότητες.
Βλέπετε, οι Κύπριοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν πείστηκαν ποτέ ότι είναι διαφορετικής ράτσας από τους Έλληνες και συνέχισαν να διεκδικούν την Ένωση. Κι έτσι οι Βρετανοί επινόησαν τις δυο κοινότητες και φρόντισαν να δημιουργήσουν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο τριβές αναμεταξύ τους, ώστε να δικαιολογούν την δική τους αποικιακή κυριαρχία στο νησί.
Για να κατοχυρωθεί αυτός ο αποικιοκρατικός θεσμός των δυο κοινοτήτων και για να παγιωθεί η ρατσιστική διαίρεση των Κυπρίων, τόσο αναμεταξύ τους, όσο και με την Ελλάδα, έπρεπε το νησί να υποστεί τα πάνδεινα. Έπρεπε να παραδοθεί στο έλεος της αποικιοκρατικής διπλωματίας των μεγάλων δυνάμεων, με τη συνηγορία και των ελληνικών κυβερνήσεων, σε μια εποχή που το διεθνές δίκαιο κατοχύρωνε το δικαίωμα των λαών υπό αποικιακή κατοχή στην ελεύθερη αυτοδιάθεση.
Κι όταν χρειάστηκε η φυλετική, ρατσιστική διαίρεση των δυο κοινοτήτων να αποκτήσει και εδαφική υπόσταση, τότε έβαλαν την ελληνική χούντα να ανοίξει την πόρτα στην τουρκική εισβολή του Αττίλα. Το αποτέλεσμα; Σχεδόν 40% του εδάφους της Κύπρου υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή. Πάνω από 200 χιλιάδες πρόσφυγες και πάνω 1.600 αγνοούμενοι έως και σήμερα.
Οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ακολούθησαν την πεπατημένη που ο Γεώργιος Φιλάρετος, αυτός ο πρόδρομος της αβασίλευτης δημοκρατίας στην Ελλάδα, είχε εύστοχα από τα τέλη του 19ου αιώνα ονομάσει “ξενοκρατία”. Αποδέχθηκαν ως τετελεσμένο την τουρκική εισβολή και κατοχή. Αποκήρυξαν το δικαίωμα του Κυπριακού λαού στην εθνική αυτοδιάθεση, που εκφραζόταν ιστορικά με το σύνθημα της Ένωσης. Και αντιμετώπισαν το όλο Κυπριακό πρωτίστως ως πρόβλημα διμερές των δυο κοινοτήτων.
Ο ελληνικός λαός έπρεπε να μάθει ότι το κυπριακό είναι βάρος για την Ελλάδα. Άλλο Ελλάδα, άλλο Κύπρος, ή όπως ήταν και παραμένει το επίσημο δόγμα: η Λευκωσία αποφασίζει, η Αθήνα συμπαρίσταται. Άλλωστε ένα από τα πιο ειδεχθή δείγματα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, όταν βρέθηκε στο υπουργείο εφοπλιστών στη δεκαετία του 1980, το είχε ξεκαθαρίσει με τη γνωστή χυδαιότητα που τον διέκρινε: “Αρκετά πληρώσαμε στην Κύπρο από την εποχή του Παπανδρέου του γέρου. Και ακόμα πληρώνουμε. Εμείς δεν οφείλουμε τίποτα στην Κύπρο. Για ότι έπαθε η Κύπρος, δεν φταίει η Ελλάδα… Και για να ακούγεται η Κύπρος πρέπει να σβήσουμε εμείς;” (2/2/1988)
Ήταν η εποχή του Νταβός, του mea culpa και του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ της Βάρκιζας. Με βάση όλα αυτά και στο όνομα του Κυπριακού, η Τουρκία αφού πέτυχε να απαλειφθεί η έννοια του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, που αφορά τον Εναέριο χώρο, την Αιγιαλίτιδα Ζώνη και την Υφαλοκρηπίδα. Πέτυχε την κατοχύρωση του δικαιώματος διεξαγωγής δικών της στρατιωτικών ασκήσεων και επιχειρήσεων “έρευνας και διάσωσης” στον διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου χωρίς, να προσδιορίζονται τα όρια αυτού του χώρου, αφού η Τουρκία αρνήθηκε οποιαδήποτε σαφή δέσμευση για την αναγνώριση των ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο.
Ο Γιλμάζ, μετά την επιστροφή του στην Άγκυρα αναφώνησε θριαμβευτικά: “Επιτέλους, βάλαμε νομικώς πόδι στο Αιγαίο”. Με τις συμφωνίες αυτές και στο όνομα του Κυπριακού, άνοιξε ο δρόμος για τα Ίμια, το γκριζάρισμα 3.000 και πλέον νησίδων και την κυριαρχία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο υπό το πρόσχημα στρατιωτικών ασκήσεων.
Έτσι ανατράπηκε ακόμη και σε επιχειρησιακό επίπεδο το δόγμα που ίσχυε από την εποχή των Βαλκανικών πολέμων, δηλαδή από την εποχή του ναυάρχου Κουντουριώτη: ο αποκλεισμός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στα στενά. Τώρα με τις ευλογίες των επίσημων κυβερνήσεων της χώρας, αλλά και του ΝΑΤΟ, το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας μπορεί να διεξάγει ευρύτατες στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο για το πώς θα καταλάβει και θα ανακαταλάβει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου έως και τις Κυκλάδες.
Στις 17/1/1989 ο αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Σιαπκαράς και παλιός ιερολοχίτης με παρρησία και πατριωτισμό που είναι εξαιρετικά σπάνιος στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία ανώτατους αξιωματικούς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, διότι έχουν εμποτιστεί μέχρι το μεδούλι στον κομματικό πατριωτισμό, βγήκε δημοσίως και κατήγγειλε τη σοβαρότητα των παραχωρήσεων: “Αν η Ελλάς δεν αντιδράσει σθεναρώς υπεραμυνομένη της ακεραιότητάς της, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση και Βουλή παραδίδουν την Ελλάδα στην Τουρκία.” Και χαρακτήρισε την όλη συμφωνία ως πολιτική Anschluss, δηλαδή προσάρτησης του Αιγαίου και της Κύπρου από την Τουρκία.
Οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν με τον χειρότερο τρόπο τις προβλέψεις του Σιαπκαρά. Ο ενδοτισμός οδήγησε Ελλάδα και Κύπρο στα χειρότερα. Η Ελλάδα επίσημα πλέον τελεί υπό καθεστώς κατοχής. Δεν ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα ούτε καν στα σύνορά της. Επιχειρησιακά το Αιγαίο έχει παραδοθεί στο ΝΑΤΟ, στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό για ασκήσεις και στην ΕΕ για τη διαχείριση των προσφύγων.
Από την άλλη οι ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου έχουν παντελώς ξεχάσει τα περί τουρκικής εισβολής και κατοχής. Έχουν ξεχάσει το προσφυγικό και τους αγνοούμενους. Κι έχουν αποδεχθεί μια πρωτοφανή για τα χρονικά ρατσιστική διαίρεση του πληθυσμού της Κύπρου με βάση την δια του αίματος συγγένεια ή καταγωγή, αλλά και το θρήσκευμα.
Στο όνομα της ομοσπονδίας πρέπει να αποδεχθούμε ότι μια χώρα σαν την Τουρκία, όποτε θεωρεί ότι κινδυνεύει μια δική της φυλετική μειονότητα σε γειτονικό κράτος, τότε είναι απολύτως νόμιμο να διεκδικεί κυριαρχικά δικαιώματα γι’ αυτήν τη μειονότητα. Κι αν το γειτονικό κράτος αρνείται να τα αποδεχθεί, τότε εξ ορισμού αυτό σημαίνει καταπίεση της φυλετικής μειονότητας που δικαιολογεί απειλή πολέμου, ή και στρατιωτική επέμβαση.
Αυτό έχει αποδεχθεί η πολιτική ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου ως προϋπόθεση για τη διαδικασία διασκέψεων όπως αυτή της Γενεύης. Κι όχι μόνο αυτό. Έχει αποδεχθεί και το αποικιοκρατικής έμπνευσης φυλετικό-ρατσιστικό διαχωρισμό του νησιού σε δυο κοινότητες. Με άλλα λόγια καταδικάζουν τους Κυπρίους να επιλέγουν εκπροσώπηση με βάση την εθνοφυλετική καταγωγή και το θρήσκευμα.
Μπορεί να φανταστεί κανείς τι πρόκειται να συμβεί σε πογκρόμ και διακρίσεις όσων άτυχων κατοικήσουν σε μια από τις δυο θεσμοποιημένες κοινότητες; Κάθε κοινότητα αναγκαστικά θα επιβάλλει νόμους διαχωρισμού με βάση τους οποίους ο αλλοεθνής που κατοικεί στην κοινότητα να μην έχει τα ίδια πολιτικά δικαιώματα. Κι αυτό ισοδυναμεί με καθεστώς απαρτχάιντ. Όπως, άλλωστε, το βλέπουμε να λειτουργεί άψογα στην πρώτη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία που αποφασίστηκε μεταπολεμικά: την Παλαιστίνη.
Αλλά τι μας ενδιαφέρει. Η Κύπρος κείται μακράν!»
Από τον Δημήτρη Καζάκη, γενικό γραμματέα του ΕΠΑΜ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr





hellasforce

ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην φετινή ετήσια αναφορά του το γνωστό αμερικανικό Ίδρυμα Ερευνών, Pew Research, επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια με την πολιτική Ομπάμα ο χριστιανισμός στις ΗΠΑ δέχεται συνεχώς επιθέσεις που σαν αποτέλεσμα έχουν την κάθετη πτώση του σε μεγάλα τμήματα του αμερικανικού πληθυσμού.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι μέσα στα 8 χρόνια διακυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα, οι διάφορες χριστιανικές ομολογίες υπέστησαν πτώση σε ποσοστά από 14 μέχρι και 24%. Όπως αναφέρεται, ενώ πριν από λίγα χρόνια το ποσοστό των άθεων κυμαίνονταν στο 16%, σήμερα έχει φτάσει στο 25% με ανοδικές τάσεις.


Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι επίσημες προτεσταντικές ομολογίες, που παρουσιάζουν πτώση από το 18% στο 14%, ενώ παράλληλη πτώση έχουν και οι παπικοί των ΗΠΑ που από το 24% έχουν φτάσει στο 19% με καθοδικές τάσεις. Για την Ορθοδοξία δεν υπάρχουν στοιχεία.
Εκείνοι που διατηρούν ακόμα κάπως τα ποσοστά τους, είναι οι άκρως συντηρητικοί Βαπτιστές, μια από τις μεγάλες αμερικανικές σέκτες, που υπέστησαν μόνο μια μικρή πτώση από το 26 στο 25%. Αυτό ερμηνεύεται ότι έχουν απορρίψει μετά βδελυγμίας την φιλελεύθερη θρησκευτική πολιτική του Ομπάμα και κυρίως τις νομοθετήσεις για τις εκτρώσεις, τους γάμους των Ομοφυλοφίλων και την νομιμοποίηση κάθε σεξουαλικής διαστροφής, ένα από τα κύρια συνθήματα και στην προεκλογική εκστρατεία της κ Κλίντον.

Άλλο ένα σοβαρό στοιχείο της διακυβέρνησης του Ομπάμα, είναι ότι άλλαξε τους κανονισμούς των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων και επέβαλε αντιχριστιανικές διατάξεις, ενώ προωθήθηκε το Ισλάμ και κάθε αλλόδοξο δόγμα. Μέχρι και η ανάγνωση της Βίβλου απαγορεύτηκε επίσημα σε μεγάλο τμήμα της αμερικανικής εκπαίδευσης.
Η κατάσταση προκαλεί έντονο προβληματισμό και είναι ακόμα άγνωστο αν θα επιδεινωθεί με το ριζικό ξερίζωμα του Χριστιανισμού, ή ίσως κάτι αλλάξει με τον νέο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, αν και πολλοί μελετητές δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι.
Το κακό είναι πως το παράδειγμα των ΗΠΑ ακλουθεί κατά πόδας και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι για πολλούς και το ισχυρότερο «προπύργιο της πανθρησκειακής Νέας Τάξης.
Όσο για εμάς….
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeiladakis.gr







katoxika nea

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΤΗΝ επόμενη των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ του 2015 αρθρογραφήσαμε με τον τίτλο «…ξεκινούν τα capital controls Turkish»
Κάποιοι μας μάλωσαν γιατί φοβίζουμε τους δήθεν Ελληναράδες να στέλνουν τα χρήματα τους στην γειτονική χώρα για να τα γλυτώσουν από τα εγχώρια capital controls.
Η απάντηση μου ήταν σε αυτούς …
-λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι και σύντομα αυτοί θα κλαίνε τα χρήματα τους, πέρα του ότι αυτά τα χρήματα θα γίνουν όπλα και αεροπλάνα εναντίον της Ελλάδος.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ επιβεβαιωθήκαμε
«H τουρκική Κεντρική Τράπεζα, ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την σταθεροποίηση του νομίσματος καθώς η τούρκικη λίρα καταγράφει απώλειες της τάξης του 12%! Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ κατηγορεί ΗΠΑ, Γερμανία και Moodys για την οικονομική επίθεση που δέχεται η τουρκική λίρα.
Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ο περιορισμός από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου του διατραπεζικού δανεισμού στις 11 δισεκατομμύρια λίρες ενώ η Κεντρική Τράπεζα προειδοποίησε ότι θα επιβάλει περιορισμούς και στην διατραπεζική αγορά repos στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Αναλυτές εκτιμούν ότι έρχονται και άλλα μέτρα για να περιοριστεί η κατρακύλα της τουρκικής λίρας. Στην ουσία τα μέτρα αυτά είναι «μίνι capital controls». pentapostagma.gr/ 13 Ιανουαρίου 2017
ΓΙΑΤΙ και ο σουλτάνος δεν πρόκειται να αποφύγει τον πνευματικό νόμο;
Το αναλύσαμε με λεπτομέρεια τότε και συμβαίνει μεγαλοπρεπώς σήμερα.
«Αυτό που στηρίζεται πάνω στην κλεψιά, τον φόνο και το αίμα δεν λέγεται ανάπτυξη αλλά κακόηθες οικονομικό μόρφωμα.
Και τέτοια αποδείχτηκε η λεγόμενη «περήφανη» ανάπτυξη κατά τους δικούς μας τουρκολάγνους νεοποχίτες στην γειτονική χώρα.
Πάμε λοιπόν..ξεκινάει το πανηγύρι
Που στηρίχτηκαν τα τελευταία χρόνια τα συναλλαγματικά αποθέματα στην Τουρκία μετά την υιοθέτηση των περιοριστικών νομισματικών πολιτικών της Fed ;
Α. ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
«Σύμφωνα με τον γενικό υποδιευθυντή της τουρκικής τράπεζας, Saltık Galatalı, η τράπεζα Akbank έχει κατακτήσει μια από τις πρώτες θέσεις στο private banking και το εντυπωσιακό είναι, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος υποδιευθυντής της Akbank, μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που έχουν μεταφερθεί τον τελευταίο καιρό στην τουρκική τράπεζα προέρχονται από την Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο Saltık Galatalı, πριν ακόμα από τις ελληνικές εκλογές παρατηρήθηκε μεγάλη εισροή κεφαλαίων από την Ελλάδα, προφανώς με το σκεπτικό της επικράτησης αποσταθεροποιητικών εξελίξεων στο ελληνικό τραπεζιτικό σύστημα. Ο Τούρκος υποδιευθυντής της Akbank ερμηνεύοντας αυτή την εξέλιξη τόνισε πως κυρίως ψυχολογικοί λόγοι έχουν οδηγήσει κάποιους Έλληνες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες και να τις μεταφέρουν σε μια …τουρκική τράπεζα. Μάλιστα όπως τόνισε, το 77% περίπου των κεφαλαίων της τουρκικής τράπεζας είναι συνάλλαγμα που έχει έρθει από το εξωτερικό»
«Για μεταφορά χρηματικών ποσών από την Ελλάδα στην Τουρκία κάνει λόγο ο τουρκικός τύπος.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ανησύχησαν οι πλούσιοι της Ελλάδας κι ένα μέρος των χρημάτων τους διαβιβάστηκε στην Τουρκία μέσω της Μάλτας και έγιναν πολλές καταθέσεις στη γνωστή τουρκική τράπεζα ΑΚ Bank.
Μάλιστα χρήματα που είχαν πάει στην Τουρκία πριν από τις εκλογές δεν επέστρεψαν στη συνέχεια πίσω, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα.
Ο βοηθός Γενικού Διευθυντή και Υπεύθυνος για την Private Akbank, Σαλτίκ Γκαλάταλι, ανέφερε στη Ζαμάν ότι «πέρυσι εξασφαλίσαμε είσοδο χρημάτων 400 εκατ. δολαρίων. Τώρα πλέον μεγαλώνουμε φέρνοντας χρήματα από το εξωτερικό».
Όπως τονίζεται, μεταξύ των χωρών από τις οποίες έρχονται χρήματα βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει κρίση».
Έχουμε λοιπόν Καταιγισμό ερωτημάτων…
Αυτοί που έβγαλαν τα πολύτιμα χρήματα για την Ελλάδα στην Τουρκία..
Γνώριζαν ότι σε λίγους μήνες θα είχαμε capital controls στην Ελλάδα;
Όλα τα εξαχθέντα κεφάλαια ήταν νόμιμα ή μαύρα ;
Υπήρχαν ανάμεσα σε αυτούς επίσημα πρόσωπα που ήθελαν να αποφύγουν περιπέτειες τύπου ¨λίστας Λαγκάρντ¨;
Γνωρίζουν ότι στο άμεσο μέλλον μπορεί και ανάλογα με τα κέφια του Σουλτάνου και τις επερχόμενες γεωπολιτικές καραμπόλες να έχουμε «λίστα τύπου Ερντογάν» που θα την χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν για να πυροδοτήσει ανακατωσούρα μέσα στην Ελλάδα;
B. ΣΕ ΡΩΣΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
«Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών έχει ξεχωριστή σημασία, επειδή η τουρκική οικονομία είναι ευάλωτη στις μεταβολές του επενδυτικού κλίματος έναντι των αναδυόμενων αγορών, καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια, δήλωσε αναλυτής του London Capital Group. Για να μειωθεί το έλλειμμα, η Τουρκία επέβαλε πριν από δύο χρόνια περιορισμούς στην καταναλωτική πίστη, ώστε να περιορισθεί η εγχώρια ζήτηση, με αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της. «Η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας έχει ήδη κλονισθεί από τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις. Οι ακυρώσεις από τους Ρώσους μπορεί να αντιστρέψουν την πρόσφατη βελτίωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών», πρόσθεσε ο ίδιος αναλυτής.
Οι συνέπειες για την τουρκική οικονομία υπερβαίνουν τα επίσημα στοιχεία για το τουριστικό συνάλλαγμα. Τα συναλλαγματικά έσοδα της Τουρκίας που προέρχονται από μη καταγραφόμενες αγορές των Ρώσων τουριστών είναι υψηλότερα από 6 δις. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της τουρκικής κεντρικής τράπεζας, ή λίγο πάνω από το 0,8% του ΑΕΠ της χώρας. Αν προστεθούν οι τουρκικές εξαγωγές μέσω επίσημων καναλιών, τα έσοδα της τουρκικής οικονομίας που σχετίζονται με τη Ρωσία φθάνουν στο 1,4% του ΑΕΠ, δήλωσε αναλυτής της τράπεζας Turk Ekonomi Bankasi στην Κωνσταντινούπολη».
Γ. ΣΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ και ματωμένο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Περισσότερα από 12.000 βυτιοφόρα οχήματα και φορτηγά στην τουρκοιρακινή μεθόριο εντόπισαν οι ρωσικές υπηρεσίες
πληροφοριών, όπως δήλωσε ο υποστράτηγος Σεργκέι Ρούντσκοϊ.
«Οι αεροφωτογραφίες απεικονίζουν την ευρύτερη περιοχή του Ζάκχο (μια πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν) στην οποία υπάρχουν 11.775 βυτία και φορτηγά, τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν των συνόρων» ανέφερε και πρόσθεσε πως «πετρέλαιο τόσο από το Ιράκ όσο και από τη Συρία διέρχεται από το συγκεκριμένο σημείο».
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο αριθμός των βυτίων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Συρία μέσω των βόρειων και δυτικών διαδρομών, μειώνεται συνεχώς. «Με βάση τα δορυφορικά δεδομένα, ο αριθμός των βυτίων που μετακινούνται μέσω της βόρειας διαδρομής προς το διυλιστήριο στην τουρκική πόλη Μπάτμαν έχει μειωθεί σημαντικά» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι και ο αριθμός των φορτηγών που ακολουθούν τη δυτική διαδρομή, ανάμεσα στις τουρκικές πόλεις Ρεϊνχάλι (κοντά στα συριακά σύνορα) και στην Αλεξανδρέττα, έχουν μειωθεί σε 265 οχήματα.
Η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει καταστρέψει περίπου 2.000 βυτιοφόρα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους τζιχαντιστές για το εμπόριο πετρελαίου.
Οι πηγές Β και Γ στη τουρκική οικονομία από μέρα σε μέρα αποξηραίνονται δραματικά λόγω την γεωπολιτικών γεγονότων που με αμείωτο αριθμό μας ξεπερνούν.
Απομένει η πηγή Α.
Ποια θα είναι η τύχη των Ελληνικών κεφαλαίων στην γειτονική χώρα;
Πάμε στον προηγούμενο τραπεζίτη βοηθό του Γενικού Διευθυντή και Υπεύθυνου για την Private Akbank, Σαλτίκ Γκαλάταλι, ο οποίος πριν λίγους μήνες καυχώταν λέγοντας «το 77% περίπου των κεφαλαίων της τουρκικής τράπεζας είναι συνάλλαγμα που έχει έρθει από το εξωτερικό. Αυτό, όπως υποστήριξε ο Saltık Galatalı, δίνει την δυνατότητα στην τουρκική τράπεζα να διεκδικήσει μια από τις πρώτες θέσεις στο τουρκικό τραπεζιτικό σύστημα και να αποτελέσει ένα τραπεζικό κόμβο μεταφοράς κεφαλαίων από χώρες της ευρύτερης περιοχής όπως Μέση Ανατολή, Άπω Ανατολή και δυτική Ευρώπη».
Τελικά το τραπεζικό σύστημα στην Τουρκία είναι αναμεμιγμένο στις ματωμένες επενδύσεις τύπου Τζιχάντ στην Συρία και Ιράκ , στην ¨απαλλοτρίωση των κουρδικών στοιχείων¨ στο εσωτερικό της χώρας, στο περιβόητο λαθρεμπόριο καυσίμων και στο σύγχρονο δουλεμπόριο ψυχών στο ΑΙΓΑΙΟ ;
Αυτό που ζούμε σήμερα μας δίνει πειστικές απαντήσεις;
Aυτό που έρχεται αύριο είναι η ραγδαία δυσανεξία της τουρκικής οικονομίας.
η Τουρκία σύντομα θα δοκιμάζει τα «capital controls Turkish» γιατί τα περιθώρια των οικονομικών ελιγμών της θα στενέψουν…
ΚΑΙ εδώ στην Ελλάδα θα πέφτει πολύ κλάμα για κάποιους.
Δηλ. γιατί να κλαίει μόνο ο υπόλοιπος Ελληνικός Λαός που οδηγήθηκε σε οικονομικά κάτεργα για να αντισταθμιστούν τα «πτερόεντα κεφάλαια» που ήταν σε αυτή την συγκυρία χρησιμότατα για την Πατρίδα;
Ο Μικρασιάτης παππούς μου μικρό παιδάκι μου έλεγε μια σοφή ρήμα από τις αλησμόνητες και υποψήφιες για «επίσκεψη- ΑΠΟΒΑΣΗ » πατρίδες.
«τα καλώς αποκτώμενα τα μισά ο δαίμονας της πλεονεξίας, τα κακώς αποκτώμενα και τον νοικοκύρη μαζί»
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας





katoxika nea