Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Κουτσούμπας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κακό στον ελληνικό λαό»



«Τσίρκο» χαρακτήρισε την προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, η συζήτηση αποσκοπούσε στον αποπροσανατολισμό του λαού εν όψει των μεγάλων εργατικών κινητοποιήσεων που ετοιμάζονται.
«Κάθε φορά που έρχονται αντιλαϊκά μέτρα βγαίνει και ένα σκάνδαλο», είπε, προσθέτοντας πως για να λυθεί το πρόβλημα της διαφθοράς απαιτούνται ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και το κράτος.
Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να ελέγξει τη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η δικαιοσύνη είναι έτσι κι αλλιώς εξαρτημένη από την εκτελεστική εξουσία, η οποία καταθέτει νόμους που ψηφίζει το Κοινοβούλιο, ενώ ταυτόχρονα οι δικαστικές αρχές διορίζονται από την κυβέρνηση. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση για ανάδειξη των δικαστικών αρχών από ένα ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα, ώστε να διασφαλιστούν κάποιες εγγυήσεις ανεξαρτησίας.
Τάχθηκε σαφώς υπέρ της διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων, ενώ στην παρατήρηση ότι «το ΚΚΕ δεν δίνει ονόματα» είπε:  «Θα θέλατε ένας εργαζόμενος που δίνει μια μικρή συμβολή να δει το όνομά του στις κρατικές λίστες και στις λίστες των υπουργείων;» υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν πολλοί άνθρωποι του λαού αντιμετώπισαν πολλαπλές διώξεις διότι συνέδραμαν το ΚΚΕ. Είπε επίσης ότι για τα μεγάλα ποσά και την κρατική χρηματοδότηση υπάρχουν ορκωτοί λογιστές και τόνισε ότι «από τον Περισσό έχουν περάσει όλες οι ελεγκτικές αρχές».
Ερωτηθείς «πώς από το σκίσιμο των μνημονίων φθάσαμε στο τρίτο μνημόνιο», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ είχε επισημάνει στον ελληνικό λαό από πριν το τι θα συμβεί και επιβεβαιώθηκε, και τούτο «όχι γιατί είμαστε προφήτες», αλλά γιατί τέτοιο ήταν το πρόγραμμα του  ΣΥΡΙΖΑ.  «Όταν έχεις τέτοια πολιτική εκτίμηση, σαφώς δεν συμμετέχεις σε τέτοια κυβέρνηση, ενώ επιπλέον με τέτοιες κυβερνήσεις που δεν προχωρούν σε καμία ριζική αλλαγή, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έλθουν αντιλαϊκά μέτρα» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι και τα ποσοστά του ΚΚΕ και το κίνημα είναι αναντίστοιχα του μεγέθους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός και κάλεσε και αυτούς «που δεν έχουν αποφασίσει να συγκρουστούν να βγουν στους δρόμους και να συμπορευθούν με το ΚΚΕ».
Ανέφερε ακόμη ότι το ΚΚΕ εμμένει πως το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν πρέπει καν να έλθει στην Βουλή, ενώ για το τι μέλλει γενέσθαι είπε πως «η κυβέρνηση λέει πως θα το περάσει, εμείς θα παλέψουμε να μην περάσει, μπορεί και να περάσει, αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά».
Εκτίμησε επίσης ότι πέραν της Ένωσης Κεντρώων, αν χρειαστεί η κυβέρνηση έχει και άλλες δυνάμεις που μπορεί να την στηρίξουν, και ανέφερε συγκεκριμένα όλα τα κόμματα που ψήφισαν Μνημόνια και τα οποία δέχονται πιέσεις και από το «κουαρτέτο» αλλά και από τους εταίρους τους στην Ε.Ε. και τα ευρωπαϊκά κόμματα στα οποία ανήκουν. Τόνισε πάντως ότι η όλη κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί διαφορετικά αν ανασυνταχθεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα.
Κληθείς να σχολιάσει την «στροφή του υπουργού Άμυνας στο θέμα Μουζάλα» είπε ότι ο κ. Καμμένος είναι συνεπής με αυτό που είναι και ως πρόσωπο και ως πολιτικό κόμμα, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος των  ΑΝΕΛ  υιοθετεί κατά καιρούς διάφορες θέσεις «και αριστερές τώρα που είναι στην συγκυβέρνηση». «Με αυτά τα "δεξιά" και τα "αριστερά" έχουμε μπερδευτεί, η διαχωριστική γραμμή στην πολιτική δεν είναι γεωγραφία, εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τον εργαζόμενο λαό με τέτοιους όρους» πρόσθεσε.
Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα «αστικό κόμμα που θέλει να πάρει, αν δεν έχει ήδη πάρει, την θέση του ΠΑΣΟΚ». Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει κακό στη Αριστερά», ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως «πρώτα κάνει κακό στον ελληνικό λαό και στην Ελλάδα, απογοήτευσε οικτρά τον λαό και αυτό κάνει ζημιά και στο κίνημα».
Για το προσφυγικό, είπε πως «όλα έγιναν λάθος και οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι αδιέξοδες». Αν συνεχιστούν αυτές οι ροές, και πολύ περισσότερο, αν συνεχιστούν οι επεμβάσεις, θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα πολλές χιλιάδες, προειδοποίησε. Επέρριψε παράλληλα ευθύνες για την πολιτική επί του ζητήματος αυτού, τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε όσα κόμματα υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, «που έδινε γραμμή στον Τσίπρα να αποδεχθεί μια συμφωνία που εγκλωβίζει πρόσφυγες».
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «γελοιότητα» αυτά που είπε ο κ. Μάρδας. «Δεν ξέρω γιατί βρίσκεται στην θέση που βρίσκεται», σημείωσε προσθέτοντας «με αυτά τα μυαλά δημιουργούν προβλήματα σε όλους».
Υπογράμμισε στη συνέχεια οτι η Ε.Ε., αναθεωρώντας δικές της αποφάσεις, πρέπει να αποφασίσει την απευθείας μεταφορά των προσφύγων από την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία ως μία εκ των βασικών υπευθύνων για τις προσφυγικές ροές λόγω των βομβαρδισμών στην Συρία.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κατάσταση βαίνει προς αδιέξοδο και εξέφρασε την ανησυχία του ότι «πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις». «Ο πρωθυπουργός έπρεπε να βάλει βέτο. Το πρόβλημα είναι πως θεωρεί την απόφαση (ΕΕ-Τουρκίας) θετική», συμπλήρωσε.





agronews.gr

Κλειδώνουν 4/4 κριτήρια και πληρωμές Προγραμμάτων


Τα κριτήρια επιλογής βάσει των οποίων θα βαθμολογούνται και θα εγκρίνονται οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχθούν στα νέα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης όπως Νέοι Αγρότες και Σχέδια Βελτίωσης, αναμένεται να οριστικοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Παρακολούθησης των Προγραμμάτων στις 4 Απριλίου.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Παρακολούθησης αναμένεται να υπάρξει και ο τελικός σχεδιασμός για την υλοποίηση των πληρωμών χρωστούμενων της περιόδου 2007-2013 (Μεταποίηση, Leader, Πρώην ΟΠΑΑΧ, Σχέδια).


Το Δελτίο τύπου του υπουργείου
Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης 
Η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στην Αθήνα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ.
Την έναρξη των εργασιών της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου  ΠAA θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, του Αναπληρωτή  Υπουργού Μάρκου Μπόλαρη, καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επισημαίνεται ότι οι εργασίες της 1ης  Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ, θα  ξεκινήσουν στις 09:30 π.μ. στο  Ξενοδοχείο «Hotel Divani Caravel» (Δ/νση: Β. Αλεξάνδρου 2, Καισαριανή).
Η σύνθεση της Επιτροπής
Αναλυτικά η σύνθεσή της Επιτροπής θα έχει ως εξής σύμφωνα με την ΥΑ (Αριθ. πρωτ. : 590):
Άρθρο 1
Συγκρότηση-Σύνθεση
Συγκροτείται Επιτροπή Παρακολούθησης για το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 - 2020 (Π.Α.Α.) της οποίας η σύνθεση είναι η ακόλουθη:
Α. Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πρόεδρος της Επιτροπής.
Β. Μέλη της Επιτροπής με δικαίωμα ψήφου είναι :
1. Ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ
2. Εκπρόσωπος του Οργανισμού Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ)
3. Εκπρόσωποι υπηρεσιακών μονάδων του ΥΠΑΑΤ που εμπλέκονται στην υλοποίηση του ΠΑΑ, ειδικότερα :
3.1 Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ 2014-2020
3.2 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Αλιείας και Θάλασσας
3.3 Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αξιολόγησης και Τεκμηρίωσης
3.4 Διεύθυνση Προγραμματισμού & Εφαρμογών
3.5 Διεύθυνση Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής
3.6 Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής Διεθνών Σχέσεων και Προώθησης Προϊόντων
3.7 Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων
3.8 Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών Κατασκευών και Τοπογραφικής
3.9 Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφοϋδατικών Πόρων και Λιπασμάτων
3.10 Δ/νση Διαχείρισης Ζωικών Γενετικών Πόρων & Συστημάτων Εκτροφής Ζώων
3.11 Δ/νση Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων & Κτηνιατρικών Εφαρμογών
4. Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ)
5. Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ)
6. Εκπρόσωποι άλλων Υπουργείων
6.1 Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ
6.2 Εθνική Αρχή Συντονισμού (ΕΑΣ)
6.3 Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
6.4 Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
6.5 Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του ΤΑ
6.6 Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ
6.7 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
6.8 Γενική Δ/νση Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας (ΥΠΕΝ)
6.9 Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΝ
6.10 Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγηση (ΕΥΣΣΑ)
6.11 Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής (ΕΥΣΕ)
6.12 Ειδική Υπηρεσία Θεσμικής Υποστήριξης (ΕΥΘΥ)
6.13 Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ)
6.14 Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ (ΕΥΣΕΚΤ)
6.15 Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΠΕΝ
7. Εκπρόσωποι Περιφερειακών Αρχών :
7.1 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας κ΄ Θράκης
7.2 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
7.3 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
7.4 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου
7.5 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας
7.6 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
7.7 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Δυτικής Ελλάδος
7.8 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου
7.9 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης
7.10 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
7.11 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
7.12 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
7.13 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Αττικής
8. Εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), της ΜΟΔ Α.Ε. των Οικονομικών και Κοινωνικών Εταίρων και των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ειδικότερα :
8.1 Εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ
8.2 Εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ
8.3 Εκπρόσωπος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ)
8.4 Εκπρόσωπος τους Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)
8.5 Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ)
8.6 Εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ)
8.7 Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ)
8.8 Εκπρόσωπος της ΜΟΔ Α.Ε.
8.9 Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Ελλάδας (ΠΕΝΑ)
8.10 Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών (HELLADA)
8.12 Εκπρόσωπος Συνδέσμου Ελλήνων Εξαγωγέων
8.13 Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Γ. Μέλη της Επιτροπής χωρίς δικαίωμα ψήφου είναι :
1. Εκπρόσωπος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και συγκεκριμένα της Γεν. Δ/νσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
2. Εκπρόσωποι άλλων Φορέων
2.1 Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2.2 Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»
2.3 Ειδική Υπηρεσία ΟΠΣ
2.4 Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΚΕΜΚΕ) του Υπουργείου Οικονομικών
2.5 Αποκεντρωμένη Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων του ΥΠΑΑΤ
2.6 Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων
2.7 Οργανισμός Πιστοποίησης
2.8 WWF Hellas
2.9 Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
2.10 Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
2.11 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ)
2.12 Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)
2.13 Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (ΟΠΕ)
2.14 Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ)
2.15 Ελληνικό Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών
2.16 Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης
2.17 Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤ.ΑΓΡ.Ο.)
2.18 Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)
2.19 Εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών
2.20 Εκπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδος (ΓΣΕΕ)
2.21 Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Δ. Στην Επιτροπή Παρακολούθησης μπορούν να συμμετέχουν και άλλοι εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών και περιφερειών χωρίς δικαίωμα ψήφου μετά από πρόσκληση του Προέδρου.
Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης μπορούν να προσκληθούν μη μόνιμα μέλη π.χ. ειδικοί επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες σε οικονομικά, τεχνικά, κοινωνικά, επιστημονικά και λοιπά θέματα ανάλογα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.




.agronews.gr

Μια μονάδα κάτω το επιτόκιο Πειραιώς για Συμβολαιακή και Κάρτα Αγρότη



Μια μονάδα κάτω και συγκεκριμένα στο 5,9% από 6,9% που είναι σήμερα, μειώνει το επιτόκιο με το οποίο χρεώνονται από την Τράπεζα Πειραιώς οι αγορές αγροτικών εφοδίων με Κάρτα Συμβολαιακής ή με Κάρτα Αγρότη. Η σχετική απόφαση τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου και έρχεται να δώσει μια κάποια βοήθεια στη χρηματοπιστωτική πίεση που υφίσταται αυτό τον καιρό ο αγροτικός κόσμος, κυρίως εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων από το Δημόσιο.
Η απόφαση της τράπεζας για μείωση κατά 1% των εν λόγω επιτοκίων τίθεται σε εφαρμογή από την Παρασκευή 1η Απριλίου.Η απόφαση της τράπεζας για μείωση κατά 1% των εν λόγω επιτοκίων τίθεται σε εφαρμογή από την Παρασκευή 1η Απριλίου.
Η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από την 1.4.2016, η Τράπεζα επιδιώκοντας να συμβάλλει περεταίρω στη μείωση του κόστους παραγωγής, μειώνει τα επιτόκια της «Κάρτας Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας» καθώς και της «Κάρτας Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς» κατά 1%.


(Στη φωτογραφία από αριστερά ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς Γιάννης Χανιωτάκης, η Βοηθός Γενικός Διευθυντής Δικτύου και επικεφαλής του Δικτύου Βορείου Ελλάδας της Τράπεζας Αναστασία Σεκέρη, η πρώτη βραβευθείσα Θωμαή Κοτρώτσιου, ο δεύτερος βραβευθείς Χαράλαμπος Παπαγατσιας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας της Τράπεζας Αναστάσιος Νέτας.)

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς έχει ως εξής:
Αναδεικνύοντας 503 τυχερούς αγρότες που έλαβαν συνολικά €40.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε αγρότες που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα του 2015, και είχαν πραγματοποιήσει στη διάρκεια της χρονιάς αυτής, τουλάχιστον μία συναλλαγή με την κάρτα τους.
Οι τρεις πρώτοι νικητές που προέρχονταν από τους νομούς Καρδίτσας, Πιερίας και Τρικάλων, έλαβαν €5.000, €3.000 και €2.000 αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η κα Κοτρώτσιου Θωμαή βαμβακοπαραγωγός από την Καρδίτσα, ο κ. Σκουλαριώτης Αθανάσιος καπνοπαραγωγός από την Κατερίνη και ο κ. Παπαγάτσιας Χαράλαμπος παραγωγός αραβοσίτου από τα Τρίκαλα. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε  σε ειδική εκδήλωση στη Λάρισα, και τα έπαθλα παραδόθηκαν στους πρώτους νικητές από την Κα Αναστασία Σεκέρη, Βοηθό Γενικό Διευθυντή Δικτύου και επικεφαλής του Δικτύου Βορείου Ελλάδας της Τράπεζας καθώς και από τον κ. Γιάννη Χανιωτάκη, Διευθυντή Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα.



Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι από την 1.4.2016, η Τράπεζα επιδιώκοντας να συμβάλλει περεταίρω στην μείωση του κόστους παραγωγής, μειώνει τα επιτόκια της «Κάρτας Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας» καθώς και της «Κάρτας Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς» κατά 1%.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας έχουν ενταχθεί περισσότερες από 200 μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις / αγροτικοί συνεταιρισμοί / ομάδες παραγωγών καθώς και  περισσότεροι από 18.000 παραγωγοί - γεωργοί και κτηνοτρόφοι- από όλη τη χώρα. Οι χρηματοδοτήσεις σε Κεφάλαια Κίνησης παραγωγών και επιχειρήσεων υπερβαίνουν τα 700 εκατ. ευρώ. Οι ενταγμένες στο Πρόγραμμα επιχειρήσεις απασχολούν περισσότερους από 14.500 εργαζόμενους και πραγματοποιούν εξαγωγές ύψους μεγαλύτερου των 1,4 δισ. ευρώ σε 73 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Με τις παραπάνω πρωτοβουλίες της,  η Τράπεζα Πειραιώς αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την ισχυρή δέσμευσή της για παροχή αναβαθμισμένων  υπηρεσιών με χαμηλό κόστος, αλλά και ανταποδοτικών κινήτρων προς τους πελάτες της-παραγωγούς του αγροτικού τομέα που την εμπιστεύονται.







agronews.gr