Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Στο Κρεμλίνο ο Ολάντ...



Στο Κρεμλίνο μεταβαίνει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Το τετ α τετ των δύο προέδρων θα πραγματοποιηθεί στη σκιά της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16 που επιχειρούσε κατά του ISIS στη Συρία, καθώς και των...
πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Σημειώνεται ότι ο Φρ. Ολάντ έχει ήδη συναντηθεί με τους ομολόγους τους σε Βρετανία, ΗΠΑ και Γερμανία, Κάμερον, Ομπάμα και Μέρκελ, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της διπλωματικής εκστρατείας για να συντονίσει το μέτωπο εναντίον της ISIS.

Ωστόσο, στην περίπτωση της Μόσχας, παρά την συντριβή στο Σινά, ο Ολάντ θα κληθεί να αντιμετωπίσει το παγερό κλίμα στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία, το οποίο έχει ενταθεί μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Άγκυρα, την οποία αρχικά το Παρίσι έβλεπε στο κοινό μέτωπο κατά των τζιχαντιστών




nonews news

Η Ρωσία ενισχύει τους ελέγχους...


Η Ρωσία ενισχύει τους ελέγχους στα τρόφιμα που εισάγει από την Τουρκία
... στα τρόφιμα που εισάγει από την Τουρκία...
Η Ρωσία αποφάσισε να ενισχύσει τους ελέγχους της στα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα που εισάγονται από την Τουρκία, επικαλούμενη...
παραβιάσεις των υγειονομικών κανόνων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας, δύο ημέρες μετά τη συντριβή ρωσικού βομβαρδιστικού το οποίο καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο επικαλείται τον υπουργό Γεωργίας Αλεξάντρ Τκατσόφ που κάνει λόγο για "επανειλημμένες παραβιάσεις των ρωσικών κανονισμών από τους Τούρκους παραγωγούς", οι οποίες μπορεί να αφορούν το 15% των γεωργικών προϊόντων που εισάγονται στη χώρα.

Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε από το Παρατηρητήριο για την Ασφάλεια των Τροφίμων Rosselkhoznadzor να ενισχύσει τους ελέγχους έπειτα από την έρευνα του υπουργείου Γεωργίας που έδειξε ότι σχεδόν το 15% των εισαγωγών γεωργικών προϊόντων από την Τουρκία δεν πληρούν τους ρωσικούς κανονισμούς.

Η Τουρκία εξάγει κυρίως λαχανικά, φρούτα και προϊόντα κρέατος στην Ρωσία.




nonews news

Πληρώνουμε «χαράτσι» 30 εκατ. ευρώ για την Τουρκία!...


Μέρκελ- Ερντογάν
 Ενα τσεκ με το ποσό των… 30 εκατ. ευρώ με παραλήπτρια την Τουρκία θα πρέπει να έχει μαζί του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή που συνέρχεται στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό. Οσο και αν φαίνεται παράδοξο, το ποσό αυτό καλείται να συνεισφέρει η Ελλάδα για τη...

χρηματοδότηση της Τουρκίας με 3 δισ. ευρώ για το 2016-2017 προκειμένου να περιοριστεί η ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη.

Τα έχει κανονίσει όλα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ακολουθώντας τις εντολές της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. Και βρισκόμαστε στην αρχή…

Μία από τις τρεις προσφορές της Ε.Ε. στην Τουρκία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών είναι η χορήγηση 3 δισ. ευρώ. Οι άλλες δύο είναι η σταδιακή κατάργηση της βίζας για την είσοδο των Τούρκων πολιτών στα κράτη-μέλη και η επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας. Προηγήθηκαν πολυάριθμα ταξίδια αξιωματούχων της Κομισιόν στην Τουρκία, το πιο πρόσφατο του αντιπροέδρου Φρανς Τίμερμανς, που θεωρείται «δεξί χέρι» του Ζ.Κ. Γιούνκερ, οι οποίοι προετοίμασαν το έδαφος.

Το σχέδιο, όμως, καταρτίστηκε από το Βερολίνο, μετά την επίσκεψη της Αν. Μέρκελ στην Αγκυρα και τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Ερντογάν. Η καγκελάριος, παγιδευμένη από το προσφυγικό στο εσωτερικό της χώρας της, είναι αποφασισμένη να κάνει όλα τα χατίρια του «σουλτάνου» για να αποσπάσει τη συνδρομή της Τουρκίας στην αναχαίτιση της ροής των προσφύγων. Και χρησιμοποίησε ως μεσάζοντα την Κομισιόν, η οποία ανέλαβε, αγνοώντας συχνά τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, να προωθήσει τα γερμανικά σχέδια. Ο πανούργος Λουξεμβούργιος έπαιξε αμέσως το χαρτί της πανίσχυρης στην Ε.Ε. καγκελαρίου…

Στις 12 Νοεμβρίου στη σύνοδο της Βαλέτας για το προσφυγικό, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ παρουσίασε στους Ευρωπαίους ηγέτες την πρότασή του να χρηματοδοτηθεί η Τουρκία με το ποσό των 3 δισ. ευρώ, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Αλλωστε, όλοι γνώριζαν ότι πίσω από τον Λουξεμβούργιο βρίσκεται η Αν. Μέρκελ, συνεπώς όλοι αποδέχθηκαν το προτεινόμενο ποσό. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, που έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της τουρκικής χρηματοδότησης, σε πολλούς ηγέτες κάθισε στον λαιμό η συνεισφορά της χώρας τους για να ικανοποιηθεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως, λοιπόν, επιβεβαίωσε χθες εκπρόσωπος της Κομισιόν, η συνεισφορά της Επιτροπής στα 3 δισ. ευρώ θα είναι 500 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα θα επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών. Το Βέλγιο π.χ. θα πρέπει να συνεισφέρει με το ποσό των 72 εκατ. ευρώ. Και η Ελλάδα; Η καταχρεωμένη και οικονομικά κατεστραμμένη αυτή χώρα θα υποχρεωθεί να συνεισφέρει με το ποσό των 30 εκατ. ευρώ. Αυτή ήταν η απόφαση του διδύμου Μέρκελ-Γιούνκερ. Αλλωστε, η Αθήνα έχει εναποθέσει τις τύχες της χώρας στην αγκάλη της Αν. Μέρκελ (τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Γερμανίας, Τουρκίας…).

Την Κυριακή, οι «28» θα στρώσουν κόκκινο χαλί για τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, που αναμένεται να εκπροσωπήσει την Τουρκία. Και όλοι, έστω μουρμουρίζοντας, θα έχουν έτοιμα τα τσεκ της συνεισφοράς των χωρών τους στα 3 δισ. ευρώ. Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ ήταν σαφής:

«Πρέπει να αναζωογονηθούν οι σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας». Οχι μόνο στο προσφυγικό, αλλά και στην ενταξιακή διαδικασία, αρχίζοντας με το άνοιγμα δύο ακόμη κεφαλαίων αλλά και στο θέμα της κατάργησης της βίζας. Η Τουρκία είναι η μόνη υποψήφια για ένταξη χώρα που θα έχει από την Κυριακή δικαίωμα συμμετοχής σε διμερείς συνόδους κορυφής της Ε.Ε.




nonews news

Χάρτης ΣΟΚ από Ρώσους! Δείχνει τη μισή Τουρκία Ελληνική


russiturkey

H Ρωσία ως αντίποινα για την αποτρόπαιη πράξη των Τούρκων επιχείρησε να ανεβάσει χάρτη γράφοντας το παρακάτω: ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ(ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ) ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ..ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ!!! Δείτε τον χάρτη.

xartis





voice news

ΒΟΜΒΑ!Η κυβέρνηση στοχοποιεί την εθνική συνείδηση των παιδιών μας!

fili


Επικεφαλής της επιτροπής αναθεώρησης σχολικών βιβλίων μετά από επιλογή του υπουργού παιδείας Ν.Φίλη τέθηκε ο Α. Λιάκος που είναι σαφώς γνωστός για τις προκλητικές απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς, για θρησκευτικά όπως και ιστορικά θέματα. Θυμίζουμε το πιο πρόσφατο παράδειγμα της κοινής άποψης που είχε με τον Υπ. Παιδείας για τα περί ''εθνοκάθαρσης'' των Ποντίων, όπως και το ότι ήταν σύμφωνος με τα περί ''συνωστισμού'' της κας Ρεπούση.
Είναι πλέον σαφές πως θα επιχειρηθούν να γίνουν ''ζυμώσεις'' στο μυαλό των μικρών παιδιών που διδασκόμενα την ελληνική ιστορία θα έχουν μια αλλοιωμένη οπτική και γνώση για τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα της χώρας.





voice news

Κάτι άσχημο έρχεται στα Βαλκάνια!

serb


Ο διοικητής χερσαίων δυνάμεων της Σερβίας βρέθηκε εκτάκτως εχθές στο ΓΕΣ προκειμένου να συζητηθεί η ανάπτυξη της στρατιωτικής δύναμης Ελλάδας και Σερβίας.
Τα πράγματα είναι ρευστά ενώ κάθε είδους συμμαχία χωρών δεν ξέρουμε κατά πόσο θετικό ή αρνητικό ρόλο θα παίξει στη στρατηγική της χώρας. Δεν είναι εύκολο να αναβαθμιστούν οι δυνάμεις μιας χώρας και κάθε συνάντηση που γίνεται τη δεδομένη περίοδο μεταξύ αξιωματούχων άλλων χωρών και κυρίως εντός των Βαλκανίων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.





voice news

Νέο βίντεο από ISIS: Απειλείται η Ελλάδα

xores

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν στη δημοσιότητα νέο βίντεο στο οποίο προβάλλονται 60 σημαίες χωρών-στόχων, ανάμεσα τους και η χώρα μας.
Στο βίντεο ανάφερε πως: «Υπάρχει μία συμμαχία δαιμόνων, στην οποία είναι το Ιράν, η Τουρκία, αλλά και η Ρωσία».
Το βίντεο διαρκεί περίπου τέσσερα λεπτά, ενώ στο 0:14 εμφανίζεται εικόνα με τις 60 σημαίες.
Αναφέρεται ακόμη: «Εμείς προσκυνάμε μόνο τον Αλλάχ... Αμερική υποστηρίζεις ότι έχεις τον καλύτερο στρατό στην ιστορία. Μπορεί να είναι αριθμητικά και από άποψης όπλων, αλλά οι στρατιώτες σου δεν έχουν τη βούληση και την αποφασιστικότητα, είναι ακόμη τρομαγμένοι από τις ήττες σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Επιστρέφουν νεκροί ή με τάσεις αυτοκτονίας και πάνω από 6.500 το χρόνο αυτοκτονούν». 
Μια αντρική φωνή, σε εξαιρετικά καλά αγγλικά, λέει: «Υπάρχει ένας συνασπισμός διαβόλων με το Ιράν, την Τουρκία και τη Ρωσία να παίρνουν μέρος σε αυτόν. Αυτό συμβαίνει γιατί η Millah of Kufr (άπιστοι) θα σας ενώσει και να καταπολεμήσετε την αλήθεια.
Εμπρός λοιπόν, ελάτε όλοι. Τα μέλη σας θα αυξήσουν την πίστη μας. Μετράμε τις συμμετοχές, οι οποίες σύμφωνα με τον προφήτη μας θα φτάσουν τις 80 και μετά οι φλόγες του πολέμου θα σας κάψουν στους λόφους του θανάτου.
Εμπρός λοιπόν. Συγκεντρώστε τους συμμάχους σας. Επιτεθείτε μας χωρίς αναβολή.
Ο δικός μας σύμμαχος είναι ο μεγαλύτερος. Είναι ο Αλλάχ και όλη η δόξα του ανήκει».





voice news

Κινητοποίηση του Τουρκικού στρατού στα σύνορα!(Εικόνες)

tork


Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει από τα ξημερώματα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, καθώς γίνεται μεγάλη μεταφορά αρμάτων μάχης τα οποία μεταφέρονταν με τρένα. Έγινε με ιλιγγιώδη ταχύτητα η μεταφορά και ο μόνος λόγος είναι πως ο Ερντογάν έχει φοβηθεί πως έρχεται η απάντηση της Ρωσίας και σύντομα γι' αυτό αποφάσισε να κινηθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί!
Θεωρείται πως είναι από τα μεγαλύτερα όπλα της Τουρκίας κι όπως θα δείτε στις πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν είναι ήδη παρατεταγμένα και έτοιμα προς χρήση.
torkk




voice news

Βόμβα! Απειλούν την Τουρκία με πόλεμο...

tourkey3


Ιρανικές εφημερίδες τα έχουν «βάλει» με την Τουρκία, με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους. Αν και εκφράζουν μάλιστα το Ιρανικό καθεστώς, καταγγέλλουν με σκληρή φρασιολογία την Άγκυρα, κατηγορώντας την ότι παίζει με τη «φωτιά», ενώ δίνεται έμφαση στο ότι η Τεχεράνη αδυνατεί να μην αντιδράσει στις προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας και κατηγορείται για μία ακόμη φορά η Τουρκία για συνεργασία με τους δολοφόνους Τζιχαντστές. Όπως εύκολα καταλαβαίνουμε, η Τουρκία πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο και ήδη πληρώνει τα «σπασμένα» της.






voice news

Απασφάλισε ο Παπαμιμίκος: «Σαφώς Μπορεί να υπήρξε σαμποτάζ…» (Βίντεο)


ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ
ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ…
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξε σαμποτάζ στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ, άφησε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.
«Είναι σίγουρο ότι υπήρξε ένα μεγάλο φιάσκο, είναι σίγουρο ότι υπήρχε τεχνικό θέμα, από εκεί και πέρα όμως εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα. Τα αφήνω όλα ανοιχτά» είπε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΜΕGA.
Ερωτηθείς εάν μπορεί να υπήρξε σαμποτάζ απάντησε: «Βεβαίως και μπορεί να υπήρξ廨. Όταν ρωτήθηκε από ποιους είπε: «Tο από ποιους θα το αποφανθεί η δικαιοσύνη»
«Ήδη στη συνάντησή μου με τον κ. Πλακιωτάκη δώσαμε εντολή στη νομική υπηρεσία να κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες εναντίον της εταιρείας» επισήμανε ο κ. Παπαμιμίκος.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε προσωπικά την εταιρεία, ούτε ότι συνεργαζόταν με την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από την εταιρεία ότι όλα πάνε καλά.




hellasforce

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: «ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ…»


ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού. Όπως δήλωσε ο ίδιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή στα τούρκικα f-16 να προσχωρήσουν σε κατάρριψη του Su24.
«Δεν θέλαμε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά ο καθένας έχει την υποχρέωση να σέβεται το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται τα σύνορά της» είπε ο Νταβούτογλου μιλώντας σε δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι αυτό που συνέβη ήταν σε απόλυτη εναρμόνιση με τους κανόνες εμπλοκής της Τουρκίας.
«Παρά τις προειδοποιήσεις οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη, έπρεπε να καταρρίψουμε το αεροσκάφος. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πήραν την εντολή προσωπικά από εμένα», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.




hellasforce

Η ΘΥΣΙΑ: 42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα


42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα1
Η Jabhat al Nusra δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει τη δολοφονία των 42 αιχμαλώτων σύριων στρατιωτών σε στιλ ISIS στο αεροδρόμιο του Dhuhur.
Η προηγούμενη εκτέλεση στο ίδιο αεροδρόμιο αφορούσε 65 εκτελεσθέντες.Μια ομαδική εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου!Τους εκτελούν μασκοφόροι με αυτόματα όπλα πισώπλατα.
42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα2
42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα3
Υπάρχουν λήψεις από drone αεροφωτογραφίες μια υπερπαραγωγή που θυμίζει ISIS.Οι 42 δολοφόνοι που μετέχουν στο εκτελεστικό απόσπασμα δολοφονούν ισάριθμα θύματα.Σύμφωνα με άλλη πηγή πρόκειται σουνίτες στρατιώτες του συριακού στρατού που επιλέχθηκαν λόγω καταγωγής με πρόσχημα ότι πρόδωσαν την κοινότητά τους.
42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα4
42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα5
42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα6
42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα7
42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα8
42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα9
42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα10
42 σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν από την αλ Νούσρα11
dimpenews

Οι ΗΠΑ Οχυρώνονται Αμυντικά και… Χρηματοδοτούν τον Ουκρανικό Στρατό


President Obama Answers Questions During Daily White House Press Briefing
ΕΚΤΑΚΤΟ!
Ένα εκτεταμένο σχέδιο νόμου που αφορά την πολιτική της άμυνας των ΗΠΑ και το οποίο εγκρίνει ποσό 571,6 δισ. ευρώ (607 δισ. δολαρίων) για δαπάνες άμυνας υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Ο νέος νόμος δυσχεραίνει το κλείσιμο της στρατιωτικής φυλακής στον όρμο Γκουαντάναμο, στην Κούβα. Νωρίτερα το Νοέμβριο, ο Λευκός Οίκος είχε καταστήσει σαφές ότι ο πρόεδρος θα υπογράψει το σχέδιο νόμο παρά τη διαφωνία του για τη συνεχιζόμενη χρήση του Γκουαντάναμο. Ο Ομπάμα είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό ότι θα κλείσει τη φυλακή, αλλά υπέγραψε το σχέδιο νόμου γιατί οι βουλευτές αντιτίθενται στην μεταφορά των κρατουμένων από το Γκουαντάναμο σε αμερικανικές φυλακές.
Μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος επιτρέπει τη χρηματοδότηση του στρατού της Ουκρανίας με 282,5 εκατομμύρια ευρώ (300 εκατ. δολάρια) και προβλέπει περικοπές σε προγράμματα μεταξύ των οποίων και η εκπαίδευση Σύρων επαναστατών για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΞΕΛΕΙΞΕΙΣ… Συναγερμός στην Κυβέρνηση… Το Άμεσο Αίτημα Τσίπρα στον Παυλόπουλο


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΕΚΤΑΚΤΟ…
Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.
Επίσης, του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ… Από τον «Φρέσκο» Αλέξη Τσίπρα…

ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Μεγάλη αγωνία έχει αρχίσει και επικρατεί στην Άγκυρα σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα της Τουρκίας, καθώς οι αναφορές κάνουν λόγο για δυο το πολύ εβδομάδων αντοχή και μετά, το απόλυτο σκοτάδι για όλη την χώρα.
Σύμφωνα με εκτενή αναφορά του τουρκικού Ινστιτούτου Αζερικής Στρατηγικής, (Hazar Strateji Enstitüsü), η Τουρκία μπορεί να αντέξει μόνο δυο εβδομάδες στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού με φυσικό αέριο, καθώς ήδη παρουσιάζονται μεγάλα ενεργειακά προβλήματα.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται τα αποθέματα των μεγάλων διυλιστηρίων της Τουρκίας, τα οποία βρίσκονται στην Σμύρνη, Kırıkkale και Batman, έχουν ήδη ελλειμματικά αποθέματα. Με τον ερχομό του χειμώνα οι ενεργειακές ανάγκες είναι πιο αυξημένες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση και οι ενεργειακές απαιτήσεις να αυξάνονται.
Αντιλαμβάνεται κανείς τον κίνδυνο από μια τυχόν έστω και προσωρινή περικοπή του ενεργειακού ανεφοδιασμού της Τουρκίας από την Ρωσία.
Η κατάσταση αυτή έχει αρχίσει και ξεσηκώνει φωνές ενάντια στην ανεύθυνη, όπως χαρακτηρίζεται, εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Kemal Kılıçdaroğlu, κατήγγειλε την εξωτερική πολιτική που προκάλεσε την μεγάλη κρίση με την Ρωσία δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα λάθη τα τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, θα τα πληρώσει όλος ο τουρκικός λαός.
Ήδη μεγάλο πρόβλημα έχει ανακύψει με τις τουρκικές εξαγωγές στην Ρωσία, καθώς μεγάλα κομβόι από τουρκικά φορτηγά δεν επιτρέπονται να περάσουν τα σύνορα με την Ρωσία από την Γεωργία και από την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται πολλά φορτηγά να γυρίσουν πίσω με εξόχως καταστροφικές συνέπειες για την τουρκική οικονομία
Τα ήθελαν και τα έπαθαν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Η πρώτη καμπάνα που θα λαλήσει το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ είναι ήδη έτοιμη


ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης σίγουρα γίνονται μεγάλα θαύματα.
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ του 2013 προτείναμε σε αρθρογραφία μας για πρώτη φορά το γεγονός και την ανάγκη της μετατροπής της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ.
Το παρακάτω κείμενο μας είναι αψευδής μάρτυρας πριν εισηγηθούν το ίδιο πράγμα ανώτεροι εκκλησιαστικοί και πολιτικοί λειτουργοί.
¨Ένα «δημοψήφισμα» καλό για την καρδιά.¨
Ναι τώρα που μας έχουν φέρει στα κάτω μας πρέπει να απαντήσουμε για να ρθούμε στα πάνω μας
Ναι τώρα που οι ηγεσίες ζυγίσθηκαν απομένει να ζυγισθεί και η δική μας θέληση.
Ναι τώρα που θέλουν να μας αρπάξουν και τον ΠΟΘΟ των πασών γενεών του Ρωμαίικου- Ελληνισμού
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ αυτό που οι ίδιοι προτείνουν….
Η Τουρκική Εθνική Φοιτητική Ένωση-[Milli Türk Talebe Birliği], ξεκινά μια εκστρατεία για να συγκεντρώσει έγγραφες δηλώσεις από όλη την τουρκική επικράτεια για την λειτουργία του ναού της Αγίας Σοφίας ως τζαμί που «αποτελεί το σήμα του Προφήτη, την νίκη του κατακτητή, και ένδειξη της μεγάλης Τουρκίας- Η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί».
Η εκστρατεία άρχισε στις 24 Νοεμβρίου, την ημέρα που μετατράπηκε σε μουσείο.
Η καμπάνια λέει ότι «στις 29 Μαΐου που είναι η επέτειος της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης θα τερματιστεί η εκστρατεία των υπογραφών και θα παραδοθούν στον πρωθυπουργό».
Με την μόνη διαφορά ότι το δικό μας ¨¨δημοψήφισμᨨ θα το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο και την δικιά μας πρόταση.
Να γίνει η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Ορθόδοξος Ιερός Ναός γιατί αποτελεί την Πνευματική και Πολιτισμική σφραγίδα της χιλιόχρονης Ρωμαίικης Παράδοσης που θα σημαδεύει μέχρι το τέλος του χρόνου των αιώνων την πανανθρώπινη διαδρομή.
Ζητάμε τίποτε παράλογο;
ΟΧΙ, απλώς ζητάμε πίσω από τους κλέπτες τα κλεμμένα.
Αναλογισθείτε μόνο τις φάτσες τους αν μέσω του παγκόσμιου ιστού προκληθεί ένα πολιτισμικό και ιστορικό δημοψήφισμα απλό και απέριττο μακριά από οποιαδήποτε εκμετάλλευση με στόχο την διεκδίκηση της διαχρονικής αλήθειας που κρύβει το Πανάγιο Προσκύνημα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ
Άλλωστε Έλληνες πρέπει να προετοιμαζόμαστε, το βλέπετε ήδη όλοι οι γεωπολιτικοί δρόμοι των ισχυρών της γης οδηγούν στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ .
Αυτός είναι και ο λόγος που οι Τούρκοι φοβούνται και μαζεύουν υπογραφές. Δεν ξέρουν ότι με τις υπογραφές και με όσες μαζέψουν δεν μπορούν να ξεπλύνουν τα από αιώνων εγκλήματα τους που τελολογικά τους οδηγούν στην Έξοδο από την ιστορία.
ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ
Ας ακουσθεί στα πέρατα του κόσμου
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ.
ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Το παραπάνω το θέτω ενώπιον σας ταπεινά για να αξιολογηθεί και να πάρουν ικανότεροι την πνευματική σκυτάλη για να θέσουν προτάσεις και ιδέες. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ του 2015
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ προτείνουν και οι Ρώσοι αφού έπεσαν οι μάσκες της υποκριτικής των πρώην εμπορικών συνεταίρων τους Ρώσων.
¨Η Δούμα υποστήριξε σήμερα την ιδέα να επιστρέψει ο ιστορικός και ιερός καθεδρικός ναός της χριστιανοσύνης, η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη και στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο . «Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση , η οποία είναι υπεράνω της πολιτικής, καθιστώντας αναγκαία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη », δήλωσε ο συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI Gavrilov. Σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση, καθώς και στην συμμετοχή της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες.!! ¨
¨ Ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μετά την κατάληψη της πόλης από τους Οθωμανούς το 1453 μετατράπηκε σε τζαμί. Μόνο το 1935, η Αγία Σοφία με νέο καθεστώς μετατράπηκε σε μουσείο . Ο ναός αυτός της χριστιανοσύνης έχει συμπεριληφθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ανάμεσα σε άλλα μνημεία του ιστορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης από το 1985. ¨
¨ Σύμφωνα με ιστοσελίδα, είμαστε στη μέση περίπου των δραματικών εξελίξεων, που έπεται να απολήξουν με μια νέα πανανθρώπινη τραγωδία, η οποία ως επίκεντρό της θα έχει την Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ευρίσκεται στο μέσο αυτού του άξονα διαθέτοντας αυτοκρατορικές βλέψεις και επιθυμώντας να επεκταθεί με «όπλο» το Ισλάμ . Η Ρωσία όμως ως χριστιανική δύναμη θα σταματήσει πρόωρα αυτές τις φιλοδοξίες. ¨
ΑΝΗΜΕΡΑ της ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ του 2015 δίνοντας τα χρόνια πολλά μου σε μια ηλικιωμένη αλλά ζωντανή ΕΛΛΗΝΙΔΑ ονόματι ΚΑΤΕΡΙΝΑ μου διαμήνυσε το εξής εκπληκτικό.
-Άντε Κώστα με αυτά που γίνονται πλησιάζει το… ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ
– και η καμπάνα που παρήγγειλα για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τελείωσε και η κατασκευή της δοκιμάστηκε ηχητικά επιτυχώς.
Δεν γνώριζα και για αυτό ζήτησα από την ίδια περαιτέρω εξηγήσεις…
Φυσικά ένα πράγμα κατάλαβα…
ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΑΣΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ…
Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ…
Η ΑΥΛΑΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ…
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ…
Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΧΕΙ ήδη ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ… Σε Συναγερμό οι Νατοϊκές Βάσεις σε Σούδα και Λάρισα…


ΑΚΡΟΠΟΛΗ 2
Περιμένουν Εντολή για Στρατιωτικές Επιχειρήσεις… Ο Στόχος
Συναγερμό έχει σημάνει στην Αθήνα η κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή μετά την «αψυχολόγητη» κατάρριψη Ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία. Η Ελλάδα βρίσκεται εκ νέου στην μέση του κυκλώνα του γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού ανταγωνισμού των μεγάλων, με την Τουρκία του Ερντογάν να αναβαθμίζει το ρόλο της, με μια κίνηση πολύ υψηλού ρίσκου, η οποία μπορεί να την αναβαθμίσει, μπορεί όμως και να την κατατροπώσει.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΗ"
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»
Επί του προκειμένου η Τουρκία έπαιξε με τη φωτιά καταρρίπτοντας το ρωσικό αεροσκάφος, αλλά προς το παρόν φαίνεται ότι επιτυγχάνει τον πρωταρχικό στόχο της: Μπαίνει επί ίσοις όροις στο παιχνίδι για τη διαμόρφωση των γεωπολιτικών ισορροπιών της περιοχής στην μετά Άσαντ και ISIS εποχή, εμπλέκει ολόκληρη τη Δύση και το ΝΑΤΟ σε μία νέα όξυνση με τη Μόσχα, αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Ήδη η Ρωσία πρότεινε τη δημιουργία κοινού στρατηγικού κέντρου επιχειρήσεων με την Γαλλία και τις ΗΠΑ, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει και η Τουρκία!!! Ο φόβος μιας πιθανής ανάφλεξης αναγκάζει τώρα όλες τις πλευρές να επιδείξουν διαλλακτικότητα, ρίχνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Να η ευκαιρία μας κύριε πρωθυπουργέ. Στείλτε στις ΗΠΑ και στον ΝΑΤΟ, φάκελλο με τις παραβιάσεις της Τουρκίας στον Ελληνικό εναέριο χώρο


Να η ευκαιρία μας κύριε πρωθυπουργέ . Στείλτε στις ΗΠΑ και στον ΝΑΤΟ , φάκελλο με τις παραβιάσεις της Τουρκίας στον Ελληνικό εναέριο χώρο
Αναμένεται επίθεση από την Ρωσία– ακόμα και με χερσαίες δυνάμεις – στην περιοχή όπου οι Τουρκομάνοι ( ο σύνδεσμος αυτός μεταξύ του του ISIS και του βαθύ Τουρκικού Κράτους ) κατέρριψαν το Ρώσικο Πολεμικό αεροσκάφος. Το γόητρο μιας εκ των τεσσάρων ηγεμονικών κρατών του Πλανήτη , δεν θα αντέξει την προσβολή., απλά, περιμένει να ¨εγκριθεί¨ από την παγκόσμια κοινή γνώμη και να καταστεί δικαιολογημένη απάντηση .
Μετά από αυτό , η Τουρκία θα φανεί ¨αποτυχημένη¨ και ακάλυπτη , στην προσπάθειά της να στρέψει το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας και θα απομονωθεί ακόμα περισσότερο αφου – ως φυσικό επακόλουθο – θα φανεί ο ρόλος της στο ζήτημα αυτό που ξεκίνησε ως Αραβική άνοιξη και κατέληξε Ισλαμικός χειμώνας
Ακριβώς στο σημείο αυτό , θα μπορούσαμε να παρέμβουμε ώστε να δειχθεί έντονα και ξεκάθαρα η σκοπιμότητα αυτή της Τουρκίας να στρέψει δηλαδή το ΝΑΤΟ εναντίων της Ρωσίας …πως ;;
Στείλτε στις ΗΠΑ και στον ΝΑΤΟ , φάκελλο με τις παραβιάσεις της Τουρκίας στον Ελληνικό εναέριο χώρο , αναδείξατε την χρόνια αυτή τακτική της Τουρκίας , διαμαρτυρηθείτε με την πρώτη παραβίαση και θα αναχθεί η αντίφαση της.
Σε καμιά περίπτωση όμως στην φάση αυτή δεν θα πρέπει να ¨στηρίξουμε¨ επίσημα τις Ρωσικές θέσεις , καθότι τούτο θα σημαίνει ότι θα ¨φύγουμε¨ από το πλαίσιο του ΝΑΤΟ και θα γίνουμε μέρος του προβλήματος που έχει ανακύψει στην περιοχή αυτή και στην γειτονιά μας .

Κύριοι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Πιέστε, Αναλάβετε Πρωτοβουλία ή Παραιτηθείτε


ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Πρίν ο αλλέκτωρ λαλήσει τρις, μετά το άρθρο μου με το οποίο καλούσα την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να πάρει θέση6 οπλισμένα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον Ελληνικό εναέριο χώρο σε μιά επίδειξη της τουρκικής προκλητικότητας προκαλώντας αμηχανία στην Ελληνική πλευρά η οποία ανίκανη και άνευ αντανακλαστικών παρακολουθεί τίς ραγδαίες εξελίξεις, πορευόμενη με ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική και διπλωματία στήν απώλεια της μοναδικής ευκαιρίας για την ανάκτηση του κύρους καί της αξιοπρέπειας της χώρας, σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για την χώρα μας.
Ούτε έστω σε ένα επίσημο διάβημα δεν προέβει, πολύ περισσότερο δεν άδραξε την ευκαιρία μιάς προσφυγής στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.
Γιά τον λόγο αυτόν θα πρέπει η ηγεσία των Ε.Δ. της χώρας ή να πιέσει την κυβέρνηση, ή να αναλάβει πρωτοβουλία, ή να παραιτηθεί.
Η κοινή γνώμη αυτές τις στιγμές στηρίζεται ψυχολογικά στίς Ε.Δ.
Η πολιτική ηγεσία και η αντιπολίτευση έχουν απαξιωθεί προ πολλού στην συνείδηση του λαού.
Εάν δεν έχετε το προαπαιτούμενο θάρρος και την επιτακτική βούληση, εάν αγνοείτε τον όρκο σας κύριοι αρχηγοί των Ε.Δ. τότε παραιτηθείτε άμεσα.
Τώρα είσαστε εσείς υπεύθυνοι για την απώλεια στο άμεσο μέλλον μέρους Εθνικών εδαφών!
Και γνωρίζετε πολύ καλά τι επέρχεται. Και επειδή γνωρίζετε, μετέχετε στην Εθνική προδοσία είς βάρος της χώρας.
Σας απευθύνομαι πολλαπλώς εκτειθέμενος… Εσείς θα εκτεθείτε πράττοντας το καθήκον σας; Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση;
Μήν το ξεχνάτε αυτό κύριοι Επιτελείς. Εχετε την τεράστια ευθύνη!

Ο Πραγματικός Λόγος που η Τουρκία Κατέρριψε το Ρωσικό Αεροσκάφος… Θέλουν να Μείνει Κρυφός


ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ISIS
ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΖΛ…