Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Στο παρά ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...


Θερμότατο επεισόδιο έγινε πριν από λίγες ημέρες στον εναέριο χώρο της Ρωσίας, κοντά στο Πετροπαβλόσκ, το οποίο βρίσκεται στη Χερσόνησο της Καμτσάκας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ένα υπερσύγχρονο σύστημα κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ πλησίασε στον εναέριο χώρο της Ρωσίας, πετώντας σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, προκειμένου να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες. 
Οι Ρώσοι απάντησαν άμεσα στην προφανέστατη αυτή πρόκληση των ΗΠΑ, οι οποίοι απείλησαν με κατάρριψη του αεροπλάνου. Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, το αεροπλάνο αποχώρησε άμεσα, φανερώνοντας το φόβο των ΗΠΑ για τη Ρωσία.
Μερικές μέρες νωρίτερα, ο αρχιστράτηγος του ΝΑΤΟ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις ΗΠΑ και τόνισε πως είναι αναγκαία η παρακολούθηση των Ρώσων, κυρίως μέσω της χρήσης των κατασκοπευτικών αεροπλάνων U-2.








voice news

ΣΟΚ! Η Ε.Ε. μιλάει για Μακεδονική μειονότητα…


Νέα πρόκληση στο μέτωπο της Ελλάδας με τα Σκόπια πυροδοτούν οι… Ευρωπαίοι κι αυτό γιατί  στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προβάλετε μια νέα ταινία με θέμα τις «μη αναγνωρισμένες μειονότητες» στην Ελλάδα κι έχει τίτλο «The Macedonian»!
Μία ταινία που σύμφωνα με Έλληνες Βουλευτές της ΝΔ: «αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προκλητικών ενεργειών των Σκοπίων έναντι της Ελλάδος καθώς κάνει λόγο για ύπαρξη δήθεν “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα και έρχεται να αμφισβητήσει τη γνήσια και αυταπόδεικτη ελληνικότητα της περιοχής”, αναφέρουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές.»
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μαρία Σπυράκη, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, κ. Γιώργος Κύρτσος και κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς, διαμαρτύρονται έντονα και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με την εν λόγο ενέργεια η οποία σε καμία περίπτωση δε σέβεται τη χώρα μας, και παίρνει ξεκάθαρη θέση σε ένα θέμα ευαίσθητο ή ακόμα και αίολο…
«Η ένταξη μίας χώρας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια προϋποθέτει Σεβασμό των Αρχών και των Αξιών της Ευρώπης. Όχι, ένταση ψευτοπροπαγάνδας. “Τα Σκόπια, δυστυχώς, συνεχίζουν να καλλιεργούν αλυτρωτικές βλέψεις για την Ελληνική Μακεδονία και επιβουλεύονται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. “Καπηλεύονται την Ελληνική Ιστορία και οικειοποιούνται Έλληνες Μακεδόνες Βασιλείς τον Φίλιππο και τον Μεγάλο Αλέξανδρο αν και γνωρίζουν ότι εμφανίστηκαν στην περιοχή 9 αιώνες αργότερα. “Και τέλος, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη διαφορά του ονόματος σαν άλλοθι για τη μη ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ για να αποκρύψουν το τεράστιο έλλειμμα Δημοκρατίας που παρουσιάζουν», καταλήγουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές…





voice news

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ”


A Protestor holds a placard with a Greek flag during a demonstration outside of an EU summit in Brussels on Sunday, Oct. 23, 2011. Greece's prime minister George Papandreou is pleading with European leaders in Brussels to act decisively to solve the continent's debt crisis. At a summit Sunday, the leaders are expected to ask banks to accept huge losses on Greek bonds to ease the pressure on the country, and to raise billions more in capital to weather those losses. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)


Το παιχνίδι μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας εις βάρος μας και εις βάρος όλων το ευρωπαίων φορολογουμένων θα είναι η αφορμή για την διάλυση της ΕΕ. Ενώ το ΔΝΤ πιέζει για την διαγραφή των χρεών μας, η Γερμανία δεν θέλει να ακούσει λέξη για τη διαγραφή ή κούρεμα του χρέους….

Όπως ξαναέγραψα και εχθές στο παιχνίδι αυτό όλα γίνονται για να πιέσουν τους Γερμανούς και να προκαλέσουν χάος, διαλύοντας τις ευρωπαϊκές οικονομίες με στόχο, μεγαλύτερο έλεγχο των πολιτών στην Μεγάλη Φασιστική Οργάνωση που ονομάζεται ΕΕ. Το ΔΝΤ προκαλώντας μια νέα κρίση, ελπίζει να προκαλέσει τέτοιο μεγάλο σοκ ώστε χώρες όπως η Γερμανία να αναγκαστούν να πάρουν πιο χαλαρά μέτρα για εμάς αλλά να σκορπίζουν πανικό στις αγορές στην Ευρώπη. Πανικός στις αγορές σημαίνει χάος…και το χάος φέρνει την Παγκόσμια οικονομική Κυβέρνηση.
Η σατανική μάγισσα του ΔΝΤ με όλο το εικονικό χρήμα στον πλανήτη, σε συνεργασία με τους Κεντρικούς Τραπεζίτες αυτή τη φορά σπρώχνουν τα πράγματα στο χείλος του γκρεμού, και φορτώνουν την χώρα μας με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που προφανώς θα μείνουν εδώ γιατί ο πόλεμος δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Το προσφυγικό είναι ο δεύτερος μοχλός εναντίων του λαού μας αλλά και των υπόλοιπων ευρωπαίων….
Η “ελληνική” κυβέρνηση φαίνεται να μυρίστηκε το διάλογο από τα Wikileaks και είναι έξω φρενών. Μια στημένη απάτη μέσα στο παιχνίδι της οικονομικής καταστροφής που μας οδηγούν για να μην σηκώσουμε ποτέ κεφάλι…. Κάποιος ελληνόφωνος εκπρόσωπος της “ελληνικής” κυβέρνησης δήλωσε ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε στο ΔΝΤ να παίζει με τη φωτιά.» Λες και ο κουραμπιές θα πείσει με το αντριλίκι του την μαφία του ΔΝΤ!
Το πρόβλημα είναι ότι με αυτή την πολιτική ηγεσία ποτέ δεν θα πάρουμε την χώρα μας στα χέρια μας. Η Ελλάδα δεν θα ανήκει στους Έλληνες αλλά στους Γερμανούς και άλλους ξένους τραπεζίτες….. θα είμαστε πάντα υπό τον έλεγχο τους και θα μας κυβερνάνε ανθέλληνες πολιτικοί!
Η μοναδική χώρα που κυβερνάει την ευρωπαϊκή ένωση είναι η Γερμανία και φυσικά έχει άλλα συμφέροντα από τα δικά μας. Αν θελήσουμε να πάρουμε την χώρα μας πίσω θα πρέπει όλοι να σταματήσουμε να πληρώνουμε τις τράπεζες και να αλλάξουμε πολύ εύκολα….. μέσα σε 10 ημέρες χωρίς βία…. την κυβέρνηση!

1. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΩΝΤΑΙ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!
2. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
3. ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
4. Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΦΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ….ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
5. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΓΑΠ…ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ…ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ….
6. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΚΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
7. Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ….ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ….ΙΣΩΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ….ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!! Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑ…Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΑΝ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΑΣ.


ΚΟΡΑΞ για τα Κατοχικά Νέα







katoxika nea

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ;;;;ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΔΕΙΤΕ!!!





ΔΝΤ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΔΙΑΡΡΟΕΣ, ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
            ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ......ΕΜΑΣ;;;;
           
           
 Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

             Πρίν από ενάμιση περίπου μήνα, έγραψα το άρθρο: “ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016”  και  έδωσα και έξι βίντεο, που τα εξαφάνισαν και τα έξι. 

            Όποιοι το διάβασαν ίσως να θυμούνται πως μεταξύ άλλων, έγραφα το εξής:  Για να δίνουν λοιπόν τώρα, την ημερομηνία “13 Απριλίου 2016”, ως ημερομηνία αρχής  παγκόσμιων γεγονότων, αυτό σημαίνει, πως έχουν δρομολογήσει γεγονότα για την Ελλάδα, που πρέπει απαραιτήτως να έχουν γίνει, μέχρι το αργότερο 10 Απριλίου.”
            Αυτό το επισημαίνω, για να γνωρίζουμε πως ότι αποφάσεις παίρνονται για την Ελλάδα, δεν είναι ούτε σημερινές, ούτε χθεσινές, αλλά είναι πολύ καιρό πριν “δουλεμένες”, από τους “φίλους”  μας τους Εβραιο-Σιωνιστές και τους Εβραιόδουλους πολιτικούς μας.
            Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε, πως δεν υπάρχει ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να  “διαρρεύσει” στην δημοσιότητα,  οποιαδήποτε μυστική συζήτηση, αν δεν θέλουν οι ίδιοι να  “διαρρεύσει”.

            Οπότε λοιπόν, αυτή η “διαρροή”, δόθηκε στην δημοσιότητα κατευθείαν από το ΔΝΤ, για να εξυπηρετήσει ένα και μόνο σκοπό.  Για να  ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙ, και να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ από το πρόγραμμα   “στήριξης” της ΕΛΛΑΔΟΣ.   Μία απόφαση, που όπως οι ίδιοι μας “αποκάλυψαν”, πρέπει να την έχουν πάρει, μέχρι τις 12 έως το πολύ 13 Απριλίου.!!!!!
(Απόσπασμα από την “διαρροή”)
Πόλ Τόμσεν”: Λοιπόν, μπορείτε απλά να κατηγορήσετε εμένα, αυτό θα είναι εντάξει. Πότε θέλουν να τελειώσει αυτή την αποστολή;
“Ντέλια Βελκουλέσκου”: Θέλουν να τελειώσει ιδανικά έως την 8η Απριλίου, οπότε μόλις μία εβδομάδα. Ή στις 12 ή 13 Απριλίου.

            Είναι τα γεγονότα,  που έγραφα,  πως πρέπει να έχουν δρομολογηθεί  για την Ελλάδα μέχρι τις 10 Απριλίου. Και το γεγονός αυτό όπως όλα δείχνουν, είναι η επίσημη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας, που ξεκινάει με την αποχώρηση του ΔΝΤ.
Αλλά τώρα, για να δικαιολογήσουν το γεγονός της αποχώρησης τους, παρουσιάζονται  ως  “θύματα”   και  μας ανέδειξαν σε  “κορυφαία κατασκοπευτική δύναμη”, ανώτερη της CIA που  “υποκλέψαμε” τις σκόπιμες διαρροές.!!!!!!
 Για κοιτάξτε μωρέ ......... τι κάναμε στους……. “καημένους” του ΔΝΤ.!!!!!!!

Λοιπόν επειδή από ότι διαβάζετε καθημερινά, το 90% είναι προπαγάνδα και το 9.9% είναι  παραπληροφόρηση, διαβάστε και αυτά που γράφω  και κατατάξτε τα , όπου θέλετε.

            Κατ’ αρχήν δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι πολύ ΒΑΣΙΚΟ.  Πως το όλο πρόγραμμα  “στήριξης” της Ελλάδος,  βασίστηκε  από την αρχή του σε αλλοιωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ,  ακολούθησε μία Αντισυνταγματική διακρατική δανειακή σύμβαση  και η διεθνής παρανομία συνεχίστηκε, όταν και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του ΔΝΤ, δήλωσαν πως παραβίασαν το καταστατικό τους, συνεχίζοντας να δανείζουν την Ελλάδα, ενώ το χρέος  από τον Νοέμβριο του 2011, είχε καταστεί  ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ.  http://www.pronews.gr/portal/20151217/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD
            Το όλο πρόγραμμα λοιπόν, το οποίο αποδείχθηκε πως στόχευε στην λεηλασία της χώρας, είναι μία παγκόσμια παρανομία και καταπάτηση  ΟΛΟΥ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, που γίνεται μέχρι σήμερα, με την ΑΝΟΧΗ όλων των σάπιων και διεφθαρμένων ΘΕΣΜΩΝ και ΕΞΟΥΣΙΩΝ της χώρας, πολιτικών, δικαιοσύνης, ενόπλων δυνάμεων και Ιεραρχών.

            Και ερχόμαστε στο σήμερα,  αυτής της μέχρι τώρα Διεθνούς Παρανομίας, που για πολλούς και διάφορους λόγους, (θα τους εξηγήσουμε άλλη φορά)  ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ  ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝαυτοί οι διεθνείς τοκογλύφοι της συμμορίας του ΔΝΤ.

            Ο μόνος λόγος λοιπόν σήμερα, για τον οποίον  θα μπορούσαν να πουν ότι αποσύρονται, είναι η ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ του χρέους.  Αλλά θα τους ρωτούσαν πολλοί: “μα καλά τώρα το είδατε;;;; εσείς δεν το το έχετε χαρακτηρίσει από το 2011, ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ”;;;  Γιατί μέχρι τώρα μένατε στο πρόγραμμα;;
            Γι, αυτό λοιπόν ανακάλυψαν τώρα τις “υποκλοπές” για να δικαιολογήσουν την αποχώρησή τους.

            Η αποχώρηση βέβαια του ΔΝΤ σηματοδοτεί την αρχή της  χρεοκοπίας του Ελληνικού ΔΗΜΟΣΙΟΥ, γιατί τόσο καιρό χρεοκοπούσαν τους Έλληνες, αλλά όχι το Ελληνικό ΔΗΜΟΣΙΟ ούτε τις Ελληνικές ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

            Η χρεοκοπία όμως των Ελληνικών τραπεζών, θα δημιουργήσει ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ένα “ντόμινο”, λόγο  ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.  Δηλαδή: δεν μπορούν να μας χρεοκοπήσουν ενώ βρισκόμαστε μέσα στην Νομισματική ένωση και έχουμε ως νόμισμα το ευρώ.  Αν το κάνουν θα υποστούν και αυτοί τις συνέπειες του “ντόμινο”.  Οπότε για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ  και να μην περάσουν σε αυτούς οι συνέπειες της Ελληνικής χρεοκοπίας, πρέπει να φέρουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στην Ελλάδα,  ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ εκτός του ευρώ.!!

            Αυτό αν θυμάστε,  ήταν στις επιδιώξεις των δανειστών από την εποχή Σαμαρά, που προπαγάνδιζαν συνεχώς το“ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ” Αυτό ήταν και είναι το “μαξιλαράκι” των τοκογλύφων,  για να μην τους συμπαρασύρει η  Ελληνική χρεοκοπία.
            Είναι λοιπόν  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ γι’ αυτούς  να επιστρέψει η χώρα στην δραχμή, ή σε οποιοδήποτε νόμισμα εκτός του ευρώ,  για να μας χρεοκοπήσουν χωρίς συνέπειες για τις τράπεζες των κρατών της νομισματικής ένωσης.

            Οπότε όλη αυτή η ιστορία,  με την “αξιολόγηση”, τις “διαρροές”, τις “υποκλοπές”  και όλο αυτόν το ΜΕΓΑΛΟ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ “ΝΤΟΡΟ”  που έχει ξεσπάσει  και εμπλέκει, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Χουντοκρατίας,  Προκόπη Παυλόπουλο, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο του ΔΝΤ, γίνεται για ένα και μόνο λόγο.
            ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ  ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ “ΝΤΟΜΙΝΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

            Η επιστροφή μας σε Εθνικό Νόμισμα,  είναι απαραίτητο για την χώρα, αλλά με Πατριωτική Κυβέρνηση και μετά από διαγραφή  του παράνομου και κατασκευασμένου χρέους.  Αν γίνει από τους σημερινούς  Εβραιόδουλους ανθέλληνες, χωρίς την διαγραφή του χρέους, θα είναι η καταστροφή της χώρας και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ της Ευρωζώνης.

            Ιωάννης Λαμπρόπουλος
            συγγραφέας-ερευνητής












volcano times

Σκόπια- Ελλάδα: «Διπλωματική πίεση για τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου»


Αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων αναφέρει στην ίδρυσηΟργάνου «Διπλωματικής Πίεσης», που σκοπό έχει  την επιβολή των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου απονομής Δικαιοσύνης της Χάγης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, Roni Abraham.

 
Ερωτηθείς πως βλέπει την υπόθεση της FYROM με την Ελλάδα, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι, ο πρόεδρος τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη, αναμένουν την εφαρμογή όλων των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
«Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζονται αυθόρμητα μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
»Μερικές φορές, ορισμένες χώρες για οποιαδήποτε λόγους καθυστερούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων», είπε ο Αβραάμ (Abraham).
 
Ο ίδιος θα προσθέσει ότι:
«Σε γενικές γραμμές, οι διπλωματικές πιέσεις που ασκούνται  από την απόφαση  του Δικαστηρίου, οδηγούν στο κράτος να εφαρμόσει την απόφαση του Δικαστηρίου».








ethnika themata

ΗΠΑ vs Γερμανίας:Εκεί που παλεύουν τα βουβάλια, συνθλίβονται ελληνικές κυβερνήσεις

politics_imf

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ
Είναι γνωστό: εκεί που παλεύουν τα βουβάλια, τη «ζημιά» την πληρώνουν τελικά πληρώνουν τα βατράχια. Ειδικά τα αφελή βατράχια που κάποια στιγμή πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τον καβγά των μεγάλων.
Στην προκειμένη περίπτωση, της σύγκρουσης συμφερόντων ΔΝΤ (ΗΠΑ) – Ευρώπης (Γερμανίας) το ελληνικό πολιτικό σύστημα συνθλίφθηκε. Κοιτώντας από το 2010 που ξεκίνησε η ελληνική εμπλοκή (με την πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου στο ΔΝΤ για να βοηθήσει την Ελλάδα από τους απαιτητικούς Ευρωπαίους) σ αυτόν τον καβγά είχαμε:
  • Την εξαφάνιση του Γ. Παπανδρέου
  • Την απελπιστική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ
  • Την εξαφάνιση της ΔΗΜΑΡ – που θέλησε να παίξει μπάλα με τους μεγάλους
  • Την εξαφάνιση του ΛΑΟΣ– Καρατζαφέρη
  • Την βαριά εξασθένηση της ΝΔ
  • Την απαξίωση της «αριστερής» πρότασης διεξόδου που προπαγάνδισε ο ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια στιγμή μαζί με την «κατανάλωση» του πολιτικού προσωπικού, είχαμε και την εξαφάνιση της ελληνικής οικονομίας καθώς οι κυβερνήσεις που εμφανίστηκαν δεν είχαν κανένα σχέδιο να προβάλουν για να αντιμετωπίσουν τις προτάσεις- απαιτήσεις των δανειστών. Έτσι λοιπόν, η μόνη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ αυτών που κυβέρνησαν , κυβερνούν και αυτών που θέλουν να κυβερνήσουν είναι ποιος απ αυτούς μπορεί να κάνει καλύτερα αυτό που ζητούν οι δανειστές. Μάλιστα, μετά την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα των δανειστών το «πλάνο» των δανειστών εμφανίζεται ως ο μόνος δρόμος, έστω κι αν ακόμη και αυτοί που τον χαράσσουν δεν πιστεύουν πως οδηγεί σε μια έξοδο από την κρίση.
Ακολουθώντας αυτόν τον μονόδρομο οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι σαν τα ευπαθή προϊόντα με σύντομη ημερομηνία λήξης και για να συντηρηθούν αναζητούν προστασία – ως εκκρεμές– είτε από τον ένα  είτε από τον άλλο μεγάλο παίκτη.
Πριν από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να «βγάλει» το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Ανεπιτυχώς. Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν έρθει πολύ κοντά με τη Μέρκελ   «επένδυσε» στη βοήθεια του ΔΝΤ για να προχωρήσει η συζήτηση για μείωση του χρέους. Τώρα, φαίνεται πως αρκείται στην ήπια αξιολόγηση που του προσφέρει το Βερολίνο, αφήνοντας τη συζήτηση της απομείωσης του χρέους για αργότερα.
Όπως ο Α. Σαμαράς, έτσι και ο Α. Τσίπρας  αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ΔΝΤ (ΗΠΑ) και Ευρωπαίοι (Γερμανοί) παρά τις διαφορές τους και τα αντιτιθέμενα συμφέροντά τους, λειτουργούν συμπληρωματικά για τη διαχείριση της ελληνικής υπόθεσης. Μαζί και οι δύο μηχανισμοί, ΔΝΤ και Ευρωπαίοι σχηματίζουν την τανάλια που τελικά συνθλίβει την ελληνική οικονομία και κρατά δέσμιο το πολιτικό σύστημα.
Και όπως ο Αντώνης Σαμαράς, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας, ξεχνά μια βασική αρχή των δανειστών: Ουδείς αναντικατάστατος…






militaire.gr

Ο βρώμικος ρόλος της Τουρκίας στην αιματοχυσία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

armenian

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκσιάν σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα με τους διαπιστευμένους πρέσβεις των ξένων χωρών στη χώρα,  προκειμένου να τους ενημερώσει για την διαμορφωθείσα κατάσταση, κατηγόρησε ανοιχτά την Τουρκία ότι βρίσκεται πίσω από την κρίση με το Αζερμπαϊτζάν και επιδιώκει να παίξει τον ρόλο του διαμεσολαβητή, παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι «η Τουρκία θα υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τέλους».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ , τουλάχιστον 64 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους στρατιώτες, σκοτώθηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες σε συγκρούσεις στη διαμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ όπου τίποτα δεν μοιάζει να σταματά τη στρατιωτική κλιμάκωση παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία που απηύθυναν η Μόσχα και η Δύση. Εξάλλου, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις αζέροι άμαχοι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν μετά την επανάληψη των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Πάντως οι πληροφορίες του Militaire αναφέρουν ότι η Αρμενία είναι αυτή που έχει χάσει περισσότερους αμάχους από στρατιωτικό προσωπικό.
Οι μάχες, που είναι οι πιο σφοδρές των τελευταίων είκοσι χρόνων, συνεχίστηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας κατά μήκος των συνόρων. Το αζερικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί τον θάνατο 16 στρατιωτών του στη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών σε συγκρούσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των εχθροπραξιών σε τουλάχιστον 64 θανάτους στρατιωτών και αμάχων και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις των εμπολέμων πλευρών. “Η Αρμενία συνέχισε να πλήττει θέσεις του αζερικού στρατού και στόχους αμάχων με πυρά πυροβόλων και όλμων 120 χιλιοστών”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας των αυτονομιστικών αρχών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι “συνέχισε την επίθεσή του καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας”. “Χρησιμοποίησαν πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Smerch στον νότιο τομέα της γραμμής του μετώπου”, προστίθεται στην ανακοίνωση. Η Βιένη αναμένεται να φιλοξενήσει σήμερα, στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ, μια συνάντηση της ομάδας του Μινσκ για το Καραμπάχ στην οποία συμπροεδρεύουν η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία και έχει επιφορτιστεί με την εξεύρεση μιας λύσης σε αυτή τη σύγκρουση που παραμένει “παγωμένη” εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. Οι αρμένιοι αυτονομιστές, υποστηριζόμενοι από το Γερεβάν, πήραν τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έπειτα από έναν πόλεμο που προκάλεσε 30.000 θανάτους και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως Αζέρους. Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατοικείται κυρίως από Αρμένιους. Παρά την υπογραφή, το 1994, μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα καμία συμφωνία ειρήνης. Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου καταδίκασε “τις αρμενικές επιθέσεις”, όπως τις χαρακτήρισε, εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και είπε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να τάσσεται στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση αυτή.Πηγή: Τουλάχιστον 64 νεκροί από τις συγκρούσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.




militaire.gr

Καταρρίφθηκε Su-22 της Συρίας – Θρίλερ με την τύχη του πιλότου

su22_syrian

Μαχητικό αεροσκάφος Su-22 της Συρίας καταρρίφθηκε νότια του Χαλεπίου.
Ένας εκπρόσωπος της διοίκησης των συριακών ενόπλων δυνάμεων το επιβεβαίωσε στο RIA Novosti .
“Το αεροπλάνο Συριακής Αεροπορίας καταρρίφθηκε στην επαρχία Χαλέπι κατά τη διάρκεια αποστολής ς. Αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να μάθουμε την τύχη του πιλότου», δήλωσε  συριακή στρατιωτική πηγη στο RIA Novosti.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα.  Σύμφωνα με την τοπική τηλεόραση, το πολεμικό αεροπλάνο, το οποίο ήταν σε μια αναγνωριστική αποστολή, καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος.
Το Reuters αναφέρει ότι  ο πιλότος του Su-22 συνελήφθη από άνδρες της al-Nusra .




militaire.gr

ΒΟΜΒΑ!!!Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ Στέλιος Φενέκος ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ!!!!





ΒΟΜΒΑ!!!Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ 
και πρόεδρος της “Κοινωνίας Αξιών” Στέλιος Φενέκος ΜΙΛΑ ΓΙΑ  ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ!!!!
 
Ο Υποναύαρχος ε.α και πρόεδρος της “Κοινωνίας Αξιών” Στέλιος Φενέκος παίρνει θέση για το θέμα που έχει προκύψει με τις συνομιλίες Τόμσεν Βελκουλέσκου. Επικεντρώνεται στο ζήτημα της υποκλοπής της συνομιλίας και της χρήσης της από την κυβέρνηση. 

Ο κ.Στέλιος Φενέκος γράφει : 

Μέ έκπληξη είδαμε τον πρωθυπουργό της χώρας να νομιμοποιεί το παρακράτος των υποκλοπών και της συνομωσίας, με την επιστολή που έστειλε στο ΔΝΤ για τον διαρρεύσαντα διάλογο του Τόμσεν και της Βελκουλέσκο. 

Με την επιστολή αυτή θεωρεί επίσημα ως δεδομένο την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των διαλόγων αυτών, που αποτελούν προϊόν εγκλήματος. 

Πόσο αφελής, αυτοκαταστροφική και άσχετη ήταν αυτή η ενέργεια που εκθέτει τον πρωθυπουργό για το τρόπο που επιτελεί το πρωθυπουργικό λειτούργημα. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας θα πρέπει να προστατεύει το θεσμικό του ρόλο και ο ίδιος με το παράδειγμά του να προβάλλει και να υποστηρίζει το κράτος δικαίου! 

Δυστυχώς η γυναίκα του καίσαρα όχι μόνο δεν είναι τίμια αλλά ούτε φαινεται και τίμια.






volcano times

ΟΜΠΑΜΑ: «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ…» (ΒΙΝΤΕΟ)


ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
Την τελευταία του δεξίωση για τους εορτασμούς της ελληνικής ανεξαρτησίας παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Στην ομιλία του ο Ομπάμα αφού καλωσόρισε τους Έλληνες που βρέθηκαν στην Ουάσινγκτον, είπε σε σπαστά ελληνικά «ζήτω η Ελλάς», σκορπώντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΤΡΙΤΗ 05/4/2016)


14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33

«Το ΔΝΤ σχεδίαζε τη χρεοκοπία της χώρας…» (Βίντεο)


ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
«Το πρώτο που πρέπει κανείς να επισημάνει είναι ότι δεν έχει διαψευστεί το περιεχόμενο» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό» αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Wikileaks .
«Άρα μιλάμε για μία συνομιλία της οποίας το περιεχόμενο δεν το αρνείται ούτε η κυρία Βελκουλέσκου, ούτε ο κ. Τόμσεν, πολύ περισσότερο. Ούτε η κυρία Λαγκάρντ που απάντησε μετά από κάποιες ώρες» πρόσθεσε.
«Φαίνεται ότι υπήρχε ένας σχεδιασμός να οδηγηθεί η χώρα μας σε ακραίες καταστάσεις, να ροκανίσουμε το χρόνο στη διαπραγμάτευση, να μην ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και η Ελλάδα χωρίς χρήματα να οδηγηθεί σε έναν συμβιβασμό ο οποίος θα ήταν, ασφαλώς, εις βάρος της» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:
«Το να έρχεται σήμερα το ΔΝΤ και να λέει ότι ‘εγώ θέλω να οδηγήσω τη χώρα στη χρεοκοπία’ ισοδυναμεί με ένα οικονομικό πραξικόπημα».

ΑΥΣΤΗΡΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ!


ΑΥΣΤΗΡΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ!
Αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρώφ, για τις εξελίξεις στην Καύκασο και για τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ αρμενικών και αζερμπαιτζανικών στρατευμάτων στον αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στην δεδομένη διεθνή συγκυρία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο Σεργκέι Λαβρώφ μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Κρεμλίνο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας, (άλλη μια χώρα επίδοξη για την δημιουργία καυτών εξελίξεων κατόπιν δυτικών προκλήσεων), κατηγόρησε ανοιχτά την Τουρκία ότι βρίσκεται πίσω από την νέα κρίση στον Καύκασο και ότι αυτή υποκινεί το Αζερμπαϊτζάν να προκαλεί σύγκρουση με τους Αρμένιους για αντιπερισπασμό στο νότιο μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε την Τουρκία ότι μετά την εγκληματική στήριξη στους Τζιχαντιστές της Συρίας, την προκλητική στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Ιράκ, τώρα δημιουργεί κρίση στον Καύκασο ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει επέκταση της κρίσης και θα προβεί στις… «επιβαλλόμενες» ενέργειες. Ήδη όπως έγινε γνωστό ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στο Ερεβάν της Αρμενίας, ενώ ο ρωσικός στόλος της Κασπίας έχει διαταχτεί να πλεύσει ανοιχτά του Μπακού.
Αλλά και ο πρόεδρος της Αρμενίας, Serj Sarkisyan, κατηγόρησε ανοιχτά την Τουρκία ότι υποκινεί το Αζερμπαιτζαν να προκαλεί κρίση στην περιοχή λίγες μόλις μέρες πριν από την επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο με μεγάλη μεγαλοπρέπεια με την προσέλευση πολλών ξένων ηγετών στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν προς μεγάλο εκνευρισμό της Άγκυρας. Ο Sarkisyan δεν παρέλειψε να απειλήσει την ίδια την Τουρκία με συνέπειες για την άφρονα πολιτική της.
Το ζήτημα είναι σε εξέλιξη.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr