Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Επιμένουν τα σκυλιά του 4ου Ράιχ στο Grexit-Τι είπε το CDU (Σοιμπλε)


schaubleΟ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ GREXIT ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΛΕΒΕΝΤΙΔΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΗ; ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ «αριστερα» ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ GREXIT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…..

Το ζήτημα του Grexit επανέφερε στο προσκήνιο το CDU, καθώς επισήμανε ότι η προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν η καλύτερη λύση.

Ο φυρερ Σοιμπλε ειπε «Πρόκειται για ένα θέμα που άπτεται της ευρωπαϊκής αξιοπιστίας, δεν θα πρέπει να γίνονται συζητήσεις συνεχώς σχετικά με νέες αναβολές ή ακόμη και για ένα νέο κούρεμα του χρέους»

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Συμβουλίου της CDU, Βόλφγκανγκ Στάιγκερ, σε δηλώσεις του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, κατηγόρησε την Αθήνα ότι συνεχίζει να μην τηρεί το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων. «Πρόκειται για ένα θέμα που άπτεται της ευρωπαϊκής αξιοπιστίας, δεν θα πρέπει να γίνονται συζητήσεις συνεχώς σχετικά με νέες αναβολές ή ακόμη και για ένα νέο κούρεμα του χρέους», τόνισε ο Στάιγκερ, ενώ συνέχισε «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κάνει κατάχρηση του επιχειρήματος που αφορά στη δραματική κατάσταση με τους πρόσφυγες για να απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική ρότα».
Για τον χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, που ανήκει στον ηγετικό πυρήνα του Οικονομικού Συμβουλίου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, ενός επιχειρηματικού συνδέσμου με 11.000 μέλη από ολόκληρη τη Γερμανία, η ορισμένου χρόνου έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δηλαδή ένα Grexit – όπως το επιθυμούσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η συντριπτική πλειοψηφία των ομολόγων – θα ήταν η καλύτερη λύση.
Συγκεκριμένα υποστήριξε σε δηλώσεις του πως «η Ευρωζώνη χρειάζεται επιτέλους καθαρούς κανόνες για έξοδο κρατών από το κοινό νόμισμα καθώς και για μια διαδικασία κήρυξης κρατικής χρεοκοπίας» κι επομένως «αποδείχθηκε αντιπαραγωγική η μη εκχώρηση των σχετικών αρμοδιοτήτων σε κάποιο θεσμό των Βρυξελλών. «Σε αυτό το σημείο ο Σόιμπλε είχε δίκιο, όταν ζητούσε να αφαιρεθεί η άμεση πρόσβαση από την ελληνική πολιτική», συμπλήρωσε ο Στάιγκερ.

Πως η Άγκυρα ελέγχει την κυβέρνηση των Αθηνών



Οι Τούρκοι όποτε θέλουν ρίχνουν την ελληνική κυβέρνηση- Οι3 μουσουλμάνοι του ΣΥΡΙΖΑ ελέγχουν την πλειοψηφία- Τι γράφει η ΕΣΤΙΑ. Η Καταψήφιση του νομοσχεδίου περί τών προαπαιτουμένων από τούς κ.κ. Παναγούλη καί Νικολόπουλοδεν αποτελεί ένα άμιγώς πολιτικό ζήτημα, ούτε καί ζήτημα εθνικής ασφαλείας. Στην παρούσα φάση ή πλειοψηφία τού κυβερνητικού συνασπισμού Σύριζα-Ανεξαρτήτων Ελλήνων προσμετρά 153 βουλευτές. Τό κρίσιμο ζήτημα δημιουργεΐται επειδή στους βουλευτές τού Σύριζα περιλαμβάνονται τρεις μοισουλμάνοι βουλευτές άπό τούς νομούς Ξάνθης καί Ροδόπης στήν Θράκη: 
Ο κ. Ζεΐμπέκ Χασάν Χουσεΐν πού έχει εκλεγεί στον νομό Ξάνθης, καί οί κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά καί Καρά Γιουσούφ Λιχάν. πού έχουν έκλεγεί στον νομό Ροδόπης. Καί οί τρεις αυτοί βουλευτές είναι γνωστοί γιά τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις καί τήν άμεση επιρροή πού τυγχάνουν του Τουρκικού Προξενείου στήν περιοχή καί τού καθοδηγούμενου άπό τήν Αγκυρα τοπικού πολιτικού μορφώματος DEB. Στήν παρούσα φάση. λοιπόν, ή κυβερνητική πλειοψηφία τών 153 βουλευτών πού υπερψήφισαν τά προαπαιτούμενα βασίζεται σέ βουλευτές τού Σύριζα άμεσα επηρεαζόμενους άπό τήν Αγκυρα καί τις πολιτικές της για καθεστώς αυτονομίας στήν Δυτική Θράκη.
12345678
Τό όλο σκηνικό γίνεται άκόμη πιό περίπλοκο μέ δεδομένο οτι στις έπόμενες εβδομάδες θά είσαχθούν πρός συζήτηση και ψήφιση ιδιαιτέρως αντιδημοφιλή νομοσχέδια, όπως αυτά που αφορούν στις περικοπές στό άσφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καί τούς νέους φόρους στους άγρότες.
Ό κ. Τσίπρας πραγματοποίησε τίς προηγούμενες ημέρες ένα όπολύτως άτυχες ταξίδι στην Τουρκία, τόσο ώς πρός τίς έθνικές μας προτεραιότητες όσο καί ώς Ευρωπαίος ηγέτης πού άπεδέχθη σιωπηλώς τίς αποδοκιμασίες τών Τούρκων φιλάθλων, κατά τήν διάρκεια τού ενός λεπτού σιγή στήν μνήμη τών φονευθέντων πολιτών στήν Γαλλία άπό τούς έγκληματίες τής Τζιχάντ.
Τό κύρος τού Πρωθυπουργού κλονίζεται καθημερινώς καί ή συνοχή τόσο στό εσωτερικό τού Σύριζα όσο καί σέ σχέση μέ τούς Ανεξάρτητους Έλληνες διασαλεύεται μέ μεγάλη ταχύτητα. Η συζήτηση  πού είχε ό Πρωθυπουργός μέ τόν Πρόεδρο τής Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο χθες στήν όποια έθεσε ζήτημα εθνικής συναινέσεως ή ευρείας πολιτικής συγκλίσεως σέ ζητήματα στρατηγικής σημασίας γιά τήν χώρα, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα ές αιτίας τής συνθέσεως τών 153 βουλευτών τής πλειοψηφίας.
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει επιλογή, πρέπει άμεσα νά επιχειρήσει διεύρυνση τής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Η έλληνική κυβέρνηση με ευθύνη τού Σύριζα, έλέγχεται από την Αγκυρα.







ethnika themata ellada

Είδηση ΒΟΜΒΑ: Η κυβέρνηση έντρομη ψάχνει plan B'

kuvernisientromi


Η Κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει με τα απανωτά "χαστούκια" που τρώει. Το "κουαρτέτο" επιθυμεί μείωση κύριων συντάξεων. Λόγω του ήδη κακού "προσώπου" που έδειξε η κυβέρνηση στην κοινωνία και στους "Θεσμούς" θέλει να μην "πληγώσει" και άλλο τον λαό και ψάχνει να βρεί αντίμετρα. Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είναι σύμφωνα με το voicenews.gr είναι το εξής: Αρχικά αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων - εργοδοτών εκτιμάται ότι θα αποφέρει στο ΙΚΑ και στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) επιπλέον έσοδα 350 εκατ. ευρώ ετησίως. Ομως, για να θεσμοθετηθεί η αύξηση των εισφορών, πρέπει να συμφωνήσουν οι εκπρόσωποι των πιστωτών, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους.  Μετέπειτα η αύξηση της εισφοράς κατά 2% για τον κλάδο υγείας σε 2,6 εκατ. κύριες συντάξεις θα αποφέρει 570 εκατ. ευρώ. Το μέτρο αυτό έχει ήδη εφαρμοστεί. Επιπροσθέτως η επιβολή εισφοράς 6% σε 1,6 εκατ. επικουρικές συντάξεις θα αποφέρει 180 εκατ. ευρώ. Επίσης η απόδοση στο υπουργείο Εργασίας της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις θα αποφέρει 130 εκατ. ευρώ.  Η περικοπή του ΕΚΑΣ σε 72.000 δικαιούχους από τον ερχόμενο Μάρτιο και η μείωση του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων, που λαμβάνουν 320.000 συνταξιούχοι, θα αποφέρουν 350 εκατ. ευρώ. Τέλος εξίμισι εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από τις μειώσεις που θα γίνουν στις επικουρικές συντάξεις και από τις μειώσεις στο εφάπαξ των Ταμείων πρόνοιας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.






voice news

Η κυβέρνηση κόβει ανθρώπινες ζωές...


stratoyli

Ο κ.Στρατούλης δήλωσε πως η συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, :  «άνοιξε τον δρόμο για τη νέα λεηλασία των συντάξεων, που προσπαθεί να κρύψει κάτω από το επικοινωνιακό ασημόχαρτο της δήθεν ασφαλιστικής μεταρρύθμισης». Σύμφωνα με το voicenews.gr  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είπε πως «Τα δάκρυα που χύνουν όλοι τους για τις κύριες συντάξεις είναι κροκοδείλια». 
Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν καταφέρει να μειώσουν τις συντάξεις 35-50% η τωρινή κυβέρνηση μέσα σε τρεις μήνες μείωσε τις συντάξεις, παρακράτηση υγειονομικής περίθαλψης, 10% μειώσεις στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Αναφέρθηκε και για τις μειώσεις των εφάπαξ 10-15% επιπλέον από τις μειώσεις του 2012 κατά 30-40%.
Ο ίδιος δήλωσε ότι: «Οι μειώσεις των συντάξεων, λόγω της μνημονιακής δέσμευσης της κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο να εξοικονομήσουν από συντάξεις 2,25 δις ευρώ το 2015 & 2016, για να αποπληρώσουν το άδικο και επαχθές δημόσιο χρέος, με όποιο τρόπο και αν γίνουν είτε στις κύριες είτε στις επικουρικές είτε και στις δύο, μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα και οδηγούν σε ακραία φτώχεια ολόκληρες οικογένειες, όχι μόνο συνταξιούχων, αλλά και των άνεργων παιδιών και εγγονών τους που ζουν από αυτές, ενώ ανακυκλώνουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης στην οικονομία. Δηλαδή όποιος κόψει και πάλι συντάξεις, τώρα πλέον θα κόψει ανθρώπινες ζωές. «Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες και με παλλαϊκό ξεσηκωμό, μπορούν να ανατρέψουν τις αντιασφαλιστικές και συνταξιοκτόνες μνημονιακές πολιτικές και το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ που τις εφαρμόζει, να υπερασπίσουν τις συντάξεις, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και υγεία, το ίδιο το παρόν και το μέλλον τους και να προκαλέσουν ελπιδοφόρες για το λαό πολιτικές εξελίξεις».






voice news

Άγριο ξύλο μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

voulsyr
Ας γυρίσουμε τον χρόνο, στο 2013, όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εισβάλλει στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, με σκοπό να αποτρέψουν την τροποποίησή του.
Συγκεκριμένα πληροφορίες που συνέλεξε το voicenews.gr, πρόκειται για τους τότε βουλευτές, Στάθη Παναγούλη και Δημήτρη Τσουκαλά, οι οποίοι δεν στάθηκαν στην φραστική επίθεση εναντίον του συμβουλίου, αλλά κυριολεκτικά τους επιτέθηκαν.
Ο Χάρης Πασβαντίδης, συνεργάτης του Περιφερειάρχη είχε κάνει λόγο για σχέδιο... «μπαχαλοποίησης».
Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:











voice news

Ο Γ' Παγκόσμιος προ των πυλών... (ΒΙΝΤΕΟ)

gpag


Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Αν ανατρέξουμε στην Ιστορία θα δούμε οτι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έναρξη ενός γενικευμένου πολέμου. Ας θυμηθούμε λοιπόν πως άρχισαν οι δυο προηγούμενοι πόλεμοι. Απο τις αρχές του 20ου αιώνα οι Μεγάλες δυνάμεις ρίχτηκαν σε έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των ενόπλων τους δυνάμεων. Στη Βρετανία οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 30% μέσα στη δεκαετία 1890-1900. Το 1913 ήταν 140% υψηλότερες από ότι το 1887. Η Γερμανία, στα μέσα της δεκαετίας του 1890, δαπανούσε 90 περίπου εκατομμύρια μάρκα κάθε χρόνο για το πολεμικό της ναυτικό. Το 1913 είχε ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια μάρκα. Και οι άλλες Μεγάλες Δυνάμεις δεν πήγαιναν πίσω. Πίσω από τις καθησυχαστικές θεωρίες για τις “Μεγάλες Χίμαιρες”, οι άρχουσες τάξεις προετοιμάζονταν πυρετωδώς για τον Μεγάλο Πόλεμο.
Οι προετοιμασίες δεν ήταν μόνο στρατιωτικές. Από τα τέλη του 19ου αιώνα κιόλας οι Μεγάλες Δυνάμεις ξεχύθηκαν σε έναν διπλωματικό αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν φίλους και συμμάχους, δημιουργώντας έτσι δύο μεγάλους συνασπισμούς.
Το 1882 η Αυστρία, η Γερμανία και η Ιταλία υπέγραψαν ένα σύμφωνο «αμοιβαίας συνεργασίας» τη λεγόμενη «Τριπλή Συμμαχία».
Το 1907 η Γαλλία, η Ρωσία και η Μεγάλη Βρετανία συνέστησαν την «Τριπλή Συνεννόηση» την λεγόμενη Αντάντ. Οι συμμαχίες και τα στρατόπεδα που αιματοκύλησαν την Ευρώπη το 1914-1918 είχαν διαμορφωθεί χρόνια πριν.
a pagkosmios 
Στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μόσχα και το Βερολίνο οι άρχουσες τάξεις προσπάθησαν να ρίξουν το φταίξιμο απλά στην άλλη πλευρά. Και οι ηγέτες της αριστεράς, που τα προηγούμενα χρόνια υιοθετούσαν τις αναλύσεις των φιλελεύθερων αστών για την «παγκοσμιοποίηση» και τις «μεγάλες χίμαιρες» έτρεξαν, για μια ακόμα φορά, να συμφωνήσουν μαζί τους: στη Γερμανία οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος -με μοναδική εξαίρεση τον Καρλ Λίμπκνεχτ υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό για τον πόλεμο. Στη Ρωσία ο μαρξιστής Πλεχάνοφ και ο αναρχικός Κροπότκιν τάχθηκαν ανεπιφύλακτα στην πλευρά του Τσάρου. Στη Βρετανία το Εργατικό Κόμμα στήριξε ανεπιφύλακτα την «εθνική υπόθεση».
bpagk 
Ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος έγινε μετά από το κραχ του 1929 και μετά από μια σειρά γεγονότων ανάδειξης του Χίτλερ σε Γερμανό Δικτάτορα. Τα ερείπια και στους δύο πολέμους ήταν πολύ μεγάλα. Ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει κατα πάσα πιθανότητα ανάμεσα στους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους. Οι συνέπειες.... απλά πρωτοφανείς στα παγκόσμια δεδομένα. Να θυμίσουμε οτι και πάλι πριν 7 χρόνια είχαμε κραχ των Lehman Brothers. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο...










voice news

Προφητεία που συγκλονίζει! Θα κοιμηθούμε χρεωμένοι και θα ξυπνήσουμε…

profecy



 «Τέλος με τα φοβικά σύνδρομα του Μνημονίου και των Δανειακών Συμβάσεων, που είναι όλα άκυρα και παράνομα, αντισυνταγματικά και απάνθρωπα!
Η διαύγεια των προφητών είναι θαυμαστή και αξιοσέβαστη, καθώς η διαχρονικότητα τους παραμένει όσα χρόνια και αν περάσουν. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού, που χρονολογείται περίπου 200 χρόνια πριν και αντικατοπτρίζει την σημερινή Ελλάδα…
Ολόκληρη η προφητεία για το «Χρέος» αναφέρει:
α. «Θα σας ρίξουν παρά πολύ• θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά ΔΕΝ θα μπορέσουν»! (σ.σ. παράς είναι το χρήμα)
β. «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά ΔΕΝ θα προφθάσουν»! Καί αναφέρει επίσης σχετικά:
γ. «Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα»!
δ. «Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες. ΔΕΝ θα προφθάσουν όμως»! ΝΑΙ, χάρη στην Πρόνοια του Θεού, ΔΕΝ θα προφθάσουν!..
Μην ανησυχείτε για αυτό το «χρέος» λοιπόν, αλλά κοιτάξτε μονάχα το ένα και αληθινό ΧΡΕΟΣ που έχουμε στον Χριστό, την Παναγιά και τους Αγίους μας που δεν σταματούν να πρεσβεύουν και την Πατρίδα μας!
Οι σκοτεινές δυνάμεις, πάνε να καταπιούν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας και…. ήδη πανηγυρίζουν την μεγάλη επιτυχία τους… Μα ΔΕΝ θα προφθάσουν…
Θα κοιμηθούμε χρεωμένοι και θα ξυπνήσουμε λευτερωμένοι… Θα κοιμηθούμε μικρό κράτος και θα ξυπνήσουμε και πάλι Αυτοκρατορία!»






voice news

Είδηση βόμβα της CIA: Αναπόφευκτος ο πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας...


toyr

Η επίσημη αναφορά του Statfor, κάνει λόγο για επικείμενο θερμό επεισόδιο, το οποίο θ ακολουθήσει ο πόλεμος, μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.
Πιο συγκεκριμένα το αμερικανικό ινστιτούτο αναφέρει πως μέσα στο 2016, οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο κρατών θα φτάσουν στο αποκορύφωμα και οι αιτίες ενδέχεται να είναι δύο. 
Από την μια, αφορμή θα μπορούσε να αποτελέσει μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία με σκοπό να ενισχύσει τους Τουρκομάνους αλλά και τους Τζιχαντιστές που πολεμά η Ρωσία. Από την άλλη, αίτιο θα μπορούσε, σύμφωνα πάντα με την αναφορά του Statfor, να είναι η προέλαση των Κούρδων δυτικά του Ευφράτη που θεωρείται κόκκινη γραμμή για την Άγκυρα.
Πληροφορίες που συνέλεξε το voicenews.gr, αναφέρουν πως η ρωσική πλευρά έχει ήδη καταστρώσει ένα σχέδιο εξόντωσης της Τουρκίας με πόλεμο στην Α. Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα.
Η Μόσχα ωστόσο έχει ήδη πληροφορίες για υπονομευτικές ενέργειες της Τουρκίας στον Καύκασο.









voice news

Ο πόλεμος αρχίζει! Το Ιράκ εξήγγειλε...

iraqsold

Το θερμόμετρο δείχνει να ανεβαίνει στη Μ. Ανατολή, με την προκλητική στάση της Τουρκίας να αποτελεί το λάδι σε μια μεγάλη φλόγα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, η έπαρση της Άγκυρας δημιούργησε έναν νέο εχθρό για τη γειτονική χώρα στο πρόσωπο του Ιράκ καθώς, η ιρακινή κυβέρνηση δηλώνει πλέον ανοιχτά ότι, δεν έχει σκοπό να ανεχτεί τις τουρκικές εισβολές των τελευταίων ημερών, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της χώρας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει μια πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία.
Πιο αναλυτικά, σε σημερινή του δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι, ανέφερε ότι σε πρώτη φάση η κυβέρνηση της χώρας είναι πρόθυμη να εξαντλήσει κάθε διπλωματικό περιθώριο, ώστε το όλο ζήτημα να διευθετηθεί ειρηνικά, όμως στην περίπτωση που οι τουρκικές προκλήσεις συνεχιστούν, ο ιρακινός στρατός δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Συγκεκριμένα ο Ι. Τζααφάρι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Αν δεν υπάρχει άλλη λύση από τη στρατιωτική επέμβαση, τότε θα αναγκαστούμε να υιοθετήσουμε τη συγκεκριμένη επιλογή. Αν αναγκαστούμε να πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, τότε θα το κάνουμε».
Το μέλλον των δυο χωρών βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια της Τουρκίας, η οποία μπορεί να απέσυρε τις τελευταίες ημέρες περί τους 150 στρατιώτες από τη Μοσούλη, όμως συνεχίζει να διατηρεί μία στρατιωτική ομάδα στην επαρχία της Νινευί, δίχως να έχει δώσει πληροφορίες σχετικά τον αριθμό ή τον χρόνο που θα παραμείνει στην περιοχή.








voice news