Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

EKTAKTO: Εδώ θα χτυπήσουν οι Τούρκοι

elladaena


Αναμένονται μεγάλες εξελίξεις και η κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού ήταν μόνο η αρχή. Έκτοτε πολλά ακούγονται αλλά το voicenews.gr έχει δημοσιεύσει μόνο έγκυρα στοιχεία βάσει ντοκουμέντων και επίσημων εγγράφων. Η Τουρκία βρίσκεται να περνάει στον λαό της άκρως εχθρικά μηνύματα για την Ρωσία κυρίως από τα τοπικά ΜΜΕ. Δεν μπορούμε να πούμε όμως πως το δίδυμο Ερντογάν – Νταβούντογλου έχει μάθει από τα λάθη του, εφόσον μετά την κλιμάκωση της κατάστασης δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με το γεγονός πως η Ρωσία κάτω από άκρα μυστικότητα μετέφερε αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf και το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα Club-K στη Συρία φτιάχνοντας έτσι μια ανίκητη «no-fly-zone» περνώντας το μήνυμα πως ήρθε και θα μείνει στη Μέση Ανατολή.
Σε συνέχεια έρχεται η απάντηση των Ρώσων ΄΄κάνοντας βόλτες στα ΣΤΕΝΑ΄΄ που έχουν άμεση σχέση και εξάρτηση με το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, δεν είναι σαφώς τυχαίο που σε αυτή την χρονική συγκυρία και κυρίως στην Λέσβο έχουν περάσει το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα..
Η μεγαλύτερη προφητεία του Αγίου Παϊσίου για το συγκεκριμένο θέμα βλέποντας ένα βήμα παραπέρα, απαντάει σε όλα και μας δείχνει πως το επικείμενο χτυπημα των Τούρκων θα γίνει εκει.Ξεκινόντας απο το Βόρειο Αιγαίο...
«Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης.
elladadio






voice news

Δημοσίευμα σοκ! Η Τουρκία θα καταστραφεί!






Πολλούς εχθρούς φαίνεται πως έχει αρχίσει να μαζεύει η Τουρκία και αυτό μόνο καλό δεν είναι για το μέλλον της. Ήδη μετά την κίνηση της να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ, είχε να αντιμετωπίσει τα πρώτα οικονομικά αντίποινα από το Ιράν.
Το Ιράν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τους Τούρκους μειώνοντας για μία ολόκληρη μέρα την παροχή φυσικού αερίου κατά 50%....
Αν μία τέτοια ενέργεια από πλευράς Ιραν γινόταν μόνιμη τότε η τουρκική οικονομία θα κλονιζόταν ανεπανόρθωτα, καθώς υπολογίζεται πως η Τουρκία λαμβάνει από το Ιράν περίπου το 20% της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου στη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.voicenews.gr η Ρωσία και το Ιράν είναι έτοιμες να κόψουν την παροχή φυσικού αερίου προς τους Τούρκους αν δεν αποχωρήσουν τα στρατεύματα τους από το Ιράκ. Αυτό φαίνεται πως το υποψιάζονται και οι ίδιοι οι Τούρκοι γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η τόσο μεγάλη βιασύνη τους να κατασκευαστεί ο αγωγός που θα τους συνδέει ενεργειακά με το Αζερμπαϊτζάν, αν και ακόμα και τότε δεν πρόκειται να είναι καλυμμένοι, αφού το αέριο που θα μπορεί να λαμβάνει δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες της.









kafeneio.gr

Κασιδιάρης: Να πάει ο ηλίθιος ο Τσίπρας να κάνει παρέα στους Πακιστανούς στο Τάε Κβον Ντο


Βαρείς χαρακτηρισμούς και ύβρεις εξαπέλυσε από το βήμα 
της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης με αφορμή την επίκαιρη
 ερώτηση και τη συζήτηση για την άμεση αντιμετώπιση του
προσφυγικού.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο…
βουλευτής της Χρυσής Αυγής πέταξε προς τον αναπληρωτή 
υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Ξυδάκη, που ήταν από τους
 ελάχιστους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια, 
τσαλάκωσε και πέταξε ένα χαρτί προς τα κυβερνητικά έδρανα, προκαλώντας οργισμένες
 αντιδράσεις.

Σε πρωτοφανείς υψηλούς τόνους, ο κ. Κασιδιάρης συνέχιζε να εξαπολύει βαριές εκφράσεις, ενώ
 ανταπέδωσε τον χαρακτηρισμό «πουλημένος» που του απέδωσε ο Νίκος Ξυδάκης.
Χαρακτήρισε δε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «ηλίθιο», τον Νίκο Ξυδάκη «γελοίο» και τον
 Γιάννη Μουζάλα «διορισμένο υπουργό λαθρομεταναστών», λέγοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ
 άλλων: «Ντροπή σε εσάς που έχετε κάνει την Ελλάδα αποθήκη λαθρομεταναστών. (…)
 Εξευτελισμένοι. Να πάει ο πρωθυπουργός σας στους Πακιστανούς, στο Τάε Κβον Ντο να κάνει 
παρέα και να μας αδειάζει τη γωνιά. (…) Προφανώς ο άνθρωπος είναι ηλίθιος».

«Κάποιοι» ανησυχούν έντονα γιατί...έρχονται οι S-500!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Μεγάλη ανησυχία διακατέχει την Άγκυρα καθώς οι πληροφορίες που έρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για τους νέους ρώσικους πυραύλου τύπου S-500, που είναι οι τελειότεροι στο είδος τους από όλους τους προηγούμενους! 

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, το μέλος της Εθνικού Συμβουλίου τους ρωσικού υπουργείου Άμυνας, İgor Koroçenko, ανακοινώσε ότι πολύ σύντομα θα είναι έτοιμοι προς επιχειρησιακή εγκατάσταση οι νέοι πύραυλοι S-500.





Το νέο πυραυλικό σύστημα των S-500 είναι το πιο τέλειο από τα προηγούμενα των S-300 και S-400 και έχουν την άμεση δυνατότητα να πλήξουν με αλάθητη ακρίβεια εχθρικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και οτιδήποτε πετάει που εκλαμβάνεται σαν εχθρική απειλή. Το εντυπωσιακό με τους νέους αυτούς πύραυλους είναι το βεληνεκές τους που όπως αναφέρεται φτάνει στα 600 χιλιόμετρα, ενώ έχουν την ικανότητα να πλήξουν συγχρόνως 10 διαφορικούς στόχους. Το ύψος της εκτόξευσης τους φτάνει στα 27 χιλιόμετρα. 

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το νέο πυραυλικό σύστημα των S-500 έχει ήδη θορυβήσει την Άγκυρα καθώς βλέπει πως όλη η αεροπορική της δύναμη ουσιαστικά τίθεται στην ομηρεία των ρωσικών διαθέσεων και δεν θα μπορεί πλέον να «παίζει» τα γνωστά της παιχνίδια. 

Ας ήταν πιο προσεκτικοί να μην προκαλέσουν των Αρκούδα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος





kafeneio-gr

Ο Αλέξης ξεπουλάει και τα δάση!



  • 50 εκατ. στρέμματα δάσους ετοιμάζονται να "πουληθούν" σε ιδιώτες, με πρόφαση τα... βοσκοτόπια
  • Επιταχύνουν τη διαδικασία αποχαρακτηρισμού και ιδιωτικοποίησης δασών και δασικών εκτάσεων 
Πολύ πριν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου καταθέσει  στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις «βοσκήσιμες γαίες», οι σύμβουλοί του  ήδη είχαν συντάξει τις«Προδιαγραφές  Σύνταξης Οριστικών Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης». Επίσης, δόθηκε εντολή στους συμβούλους και σε μεγαλοστελέχη του υπουργείου να φροντίσουν να μη διαρρεύσει, γιατί οι διατάξεις τους ξεπερνούν κατά πολύ το νομοσχέδιο. Οταν ζητιέται αυτό το έγγραφο, απαντούν ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο! Σ’ εμάς απάντησαν ότι αυτό το έγγραφο δεν υπάρχει.

Η προσπάθειά τους, εκτός από εξοργιστική, είναι και γελοία. Νόμισαν ότι μπορούν να μας πουλήσουν τέτοιο παραμύθι, όταν οι πηγές μας ήταν σίγουρες ότι το έγγραφο αυτό, με τις προδιαγραφές σύνταξης οριστικών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, υπάρχει. Το βρήκαμε και στη συνέχεια θα καταδείξουμε εν συντομία εκείνες τις διατάξεις του που ξεπερνούν και αυτό ακόμη το δασοκτόνο νομοσχέδιο (πλέον είναι ο Νόμος 4351/2015). Με αυτό το νόμο, ο Β. Αποστόλου και η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχουν βάλει στο στόχαστρο του αποχαρακτηρισμού και της ιδιωτικοποίησης 50 εκατ. στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων.

Είναι ίσως η πρώτη ή μία από τις ελάχιστες φορές που μια κυβέρνηση εισάγει στη Βουλή νομοσχέδιο και παράλληλα έχει κρυφό έγγραφο που εισάγει άλλες διατάξεις, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ το νομοσχέδιο. Ο Β. Αποστόλου επέλεξε σκόπιμα αυτή την τακτική, γιατί αν έβαζε στο νόμο όλες τις διατάξεις των «προδιαγραφών», θα φαινόταν καθαρά ότι στόχος είναι ο αποχαρακτηρισμός και η ιδιωτικοποίηση των 50 εκατ. στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων και όχι η εξασφάλιση των κοινοτικών ενισχύσεων για τους έλληνες κτηνοτρόφους.

Με το Ν. 4351 για τις βοσκήσιμες γαίες εισάγονται διατάξεις του Ν. 1734/1987, που αναγορεύουν τη βόσκηση σε τρίτη κατηγορία γης, ενώ η βόσκηση ήταν και είναι χρήση γης. Η βόσκηση αναγορεύεται σε κύρια δράση στα δάση και τις δασικές εκτάσεις, και εμμέσως πλην σαφώς απαγορεύονται όλες οι άλλες δράσεις «γιατί υπονομεύουν την βόσκηση». Αρχικά επιτρεπόταν η κατασκευή προσωρινών καταλυμάτων  για τα ζώα και τελικά  έγινε κατασκευή εγκαταστάσεων, που σημαίνει μόνιμων εγκαταστάσεων για τα ζώα (ποτίστρες ζώων μικρές ομβροδεξαμενές και επεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων). Ακόμη, προβλέπεται η μεταβίβαση των «δικαιωμάτων» χρήσης της βοσκής, είτε με κληρονομιά είτε με πώληση.

Από την συνδυαστική ανάλυση και μόνο αυτών των διατάξεων αποδεικνύεται ότι κυβερνητικός στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν ο αποχαρακτηρισμός των δασών και των δασικών εκτάσεων, ενώ βρίσκονται ένα κλικ πριν την ιδιωτικοποίησή τους. Μόνο σ’ αυτό υπολείπεται ο Ν.4351/2015 από το Ν. 1734/1987. Η τροποποίηση του νόμου που έγινε στη Βουλή, με την οποία οι εγκαταστάσεις για τα ζώα από προσωρινές έγιναν μόνιμες, σε συνδυασμό με το δικαίωμα μεταβίβασης των δικαιωμάτων βόσκησης, άνοιξε το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση.

Με τις διατάξεις που εισάγονται στις «Προδιαγραφές Σύνταξης Οριστικών Σχεδίων Βόσκησης» γίνεται μεγάλη καταστροφή στον δασικό πλούτο, στο όνομα της ανάπτυξης της βοσκοϊκανότητας και της καλής διαβίωσης των ζώων και των  κτηνοτρόφων, ενώ γίνεται και το πρώτο σημαντικό βήμα ιδιωτικοποίησης των δασών και δασικών εκτάσεων, μέσω της διάταξης που προβλέπει περιφράξεις (σελίδα 16) -υποτίθεται προσωρινές- για την «υποβοήθηση της διαχείρισης και βελτίωσης των βοσκοτόπων». Προβλέπεται ακόμη -κρατήστε την αναπνοή σας- ότι οι περιφράξεις αυτές «μπορεί να είναι ακόμη καιηλεκτροφόρες»! Οι περιφράξεις των βοσκοτόπων -και μάλιστα με ηλεκτροφόρα καλώδια- δεν σηματοδοτούν το άνοιγμα του δρόμου για την ιδιωτικοποίηση των 50 εκατ. στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων;

Ενώ στο Ν. 4351/2015 οι διατάξεις που αναφέρονται στην κατασκευή έργων στις βοσκήσιμες γαίες είναι μόνο μία παράγραφος (παρ. 5 του άρθρου 3) εφτάμισι σειρών, στο έγγραφο για τις τεχνικές προδιαγραφές καλύπτουν τρεις ολόκληρες σελίδες! Και μόνο η σύγκριση του όγκου των δύο κειμένων αποκαλύπτει πολλά.

Από την ανάγνωση και μόνο των έργων που προβλέπονται στις τεχνικές προδιαγραφές γίνεται φανερό τόσο το ξεπάτωμα των δασών όσο και το άνοιγμα του δρόμου για την ιδιωτικοποίησή τους. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα που αναφέρεται στα προτεινόμενα έργα γενικά (παράγραφος 4, σελίδα 16):

«Τόσο τα υφιστάμενα, όμως όσο και τα νέα έργα που θα απαιτηθούν θα πρέπει να ενταχθούν στην προταθείσα διαίρεση των βοσκοτόπων σε λιβαδικές μονάδες, προκειμένου αυτές  να γίνουν αυτοδύναμες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε μονάδα πρέπει να είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο, να έχει τουλάχιστον ένα έργο ποτισμού, ένα στάβλο, αν είναι χειμερινή/εαροφθινοπωρινή, ή ένα στέγαστρο αν είναι θερινή και ένα οίκημα για το προσωπικό».

Κάθε κτηνοτροφική μονάδα έχει δύο εγκαταστάσεις, μία χειμερινή και μία θερινή. Οι τεχνικές προδιαγραφές προβλέπουν τη διαίρεση των 50 εκατ. στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων σε 12.000 ή 13.000 λιβαδικές μονάδες ανάλογα με τα ζώα. Αν για παράδειγμα βόσκουν 550 πρόβατα ή 110 βοοειδή, χρειάζονται 3.850 στρέμματα για να συγκροτηθεί μονάδα, ενώ αν βόσκουν 600 γίδια χρειάζονται 4.200 στρέμματα για μια λιβαδική μονάδα. Κάθε λιβαδική μονάδα πρέπει να είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει δημιουργία οδικού δικτύου μέσα στα δάση. Στην παράγραφο 4.2 για τους «Δρόμους προσπέλασης» αναφέρονται τα εξής:

«Στόχος στην οδοποιία θα πρέπει να είναι η σύνδεση όλων των λιβαδικών μονάδων με τον οικισμό της Κοινότητας στην οποία ανήκουν… Οι δρόμοι αυτοί θα πρέπει να εξυπηρετούν την κίνηση μηχανημάτων, οχημάτων για την μεταφορά των κτηνοτρόφων, των ζώων και των προϊόντων τους καθώς και την μεταφορά ζωοτροφών και λιπασμάτων».

Γίνεται φανερό, ότι το οδικό δίκτυο δεν μπορεί να είναι απλά δασικός δρόμος, που σημαίνει χωματόδρομος. Θα προχωρήσουν στην ασφαλτόστρωση 12.000 έως  13.000 δρόμων, οπότε αντιλαμβάνεστε τι ζημιά θα προκληθεί στο δασικό πλούτο της χώρας από την κατασκευή του ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου.

Στην παράγραφο 4.3 εξειδικεύονται τα έργα ποτισμού των λιβαδικών μονάδων. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι πέρα από τις ποτίστρες και την κατασκευή δεξαμενών και ειδικών φραγμάτων για τη συλλογή νερού, προβλέπεται και το στρώσιμο αγωγών-σωλήνων σε βάθος 50-60 εκ. του μέτρου. Θα προκληθεί, λοιπόν, πρόσθετη ζημιά στο δασικό πλούτο της χώρας από την κατασκευή των έργων ποτισμού.

Στην παράγραφο 5 (σελίδα 18) αναφέρονται τα άλλα έργα, όπως η κατασκευή στεγάστρων για τα ζώα και οικημάτων για το προσωπικό, τυχόν μονοπάτια, φράγματα, γέφυρες, συλλήπτρες ζώων, αντιπαρασιτικά λουτρά κ.ά. Ο χώρος της εφημερίδας δεν επιτρέπει να αναφερθούμε αναλυτικά σε όλα τα τερατουργήματα αυτού του εγγράφου. Ομως, στην ιστοσελίδα της «Κόντρας» (www.eksegersi.gr) θα δημοσιεύσουμε ολόκληρο το έγγραφο των «Προδιαγραφών Οριστικών Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης».

Τέλος, αξίζει μια σύντομη αναφορά στις λεγόμενες βελτιώσεις βλάστησης. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την παράγραφο 5.2 με τίτλο Αραίωση (καλλιέργεια-καθορισμός) θαμνολίβαδων:

«Για βοσκότοπους με ξυλώδη φυτά που είναι επιθυμητά, αλλά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από τα ζώα για-τί είναι πολύ πυκνά, όπως συμβαίνει με τα πυκνά θαμνολίβαδα, μπορούν να προταθούν αραιώσεις ή μονοβεργίσματα με χειρωνακτική εργασία ή μηχανικά μέσα, προκειμένου να ανοίξουν και να δημιουργηθεί ένας υπόροφος  με ποώδη φυτά ή χαμηλούς θάμνους που είναι ο διαθέσιμος στα ζώα».

Δεν διευκρινίζεται ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο για όλα αυτά τα έργα ξεπατώματος του δασικού πλούτου της χώρας, όμως γίνεται φανερό ότι η βόσκηση όχι μόνο αναγορεύεται σε αποκλειστική δράση στα 50 εκατ. στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων, αλλά και ότι θα ξεπατωθούν δάση και δασικές εκτάσεις για την ανάπτυξη της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων, ενώ η κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων για τα ζώα και τους κτηνοτρόφους σημαίνει άνοιγμα της πόρτας για την ιδιωτικοποίησή τους.




kostasxan.gr

Οι ΗΠΑ διαιρούν τον κόσμο στα δύο και προετοιμάζονται για πόλεμο



Το εργαλείο της στήριξης πολέμων είναι το ΔΝΤ 

Εφαρμόζοντας την τακτική του “δύο μέτρα και δύο σταθμά”, το ΔΝΤ ψυχραίνει ακόμη περισσότερο τον ήδη ψυχρό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με την αυθαίρετη απόφασή του να δώσει “άφεση” σε οφειλέτες προς τη Ρωσία, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί αμείλικτη στάση προς άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα.  

Αποκλειστική συνέντευξη του Michael Hudson στο RT
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Μέσω της επιβολής νέων κανόνων δανεισμού από το ΔΝΤ, οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει οικονομικό πόλεμο κατά των χωρών που δεν χρησιμοποιούν το δολάριο στον τομέα των εξαγωγών και των οποίων το νόμισμα δεν έχει ως βάση το αμερικανικό νόμισμα”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Russia Today o γνωστός οικονομολόγος και συγγραφέας MichaelHudson.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει τους κανόνες δανεισμού του, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, “να στηρίξει τις χώρες, οι οποίες δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους δανειστές τους”. Η νέα πολιτική έχει στόχο να βοηθήσει την Ουκρανία σε περίπτωση που αποτύχει να αποπληρώσει το χρέος της (3 δις δολάρια) προς τη Ρωσία. Ρώσοι αξιωματούχοι καταδίκασαν την απόφαση ως βεβιασμένη και μεροληπτική.

RTΤι το ιδιαίτερο έχει η περίπτωση της Ουκρανίας που έχει κάνει το ΔΝΤ τόσο πρόθυμο να αλλάξει τις κατευθυντήριες γραμμές του;

Michael Hudson: Το ΔΝΤ έχει αποφασίσει να ενταχθεί ενεργά στον ψυχρό πόλεμο. Για πολλά χρόνια, η Παγκόσμια Τράπεζα αποτελεί μέρος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας – ας μην ξεχνάμε τους Ρόμπερτ Μακ Ναμάρα, Μπομπ Ζέλικ, Πολ Γούλφοβιτς... Αλλά στην ουσία η Ουκρανία έχει γίνει πλέον η αιτία για να αλλάξει ριζικά το ΔΝΤ το σύνολο σχεδόν των κανόνων του.


Το ΔΝΤ δήλωσε ανοιχτά:

“Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της”. Και όντως δεν υπάρχει κανένας ορατός τρόπος με τον οποίο η χώρα αυτή θα μπορέσει να επιστρέψει όσα χρωστάει, αφού κήρυξε τον πόλεμο στον ίδιο τον εξαγωγικό τομέα της. Έτσι, η Ουκρανία υποχρεώθηκε να ενδώσει στις πιέσεις των ΗΠΑ. Σαν να έχουν γίνει οι ΗΠΑ η ίδια η Παγκόσμια Τράπεζα, ένας βραχίονας του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, που λέει: “Οι χώρες όλες είναι υποχρεωμένες  να αποπληρώνουν τα χρέη τους προς ξένες κυβερνήσεις εκτός αν ο δανειστής είναι η Ρωσία, και κατ' επέκταση η Κίνα και όλες οι άλλες χώρες του συνασπισμού των BRICS”.

Έτσι, το ΔΝΤ είναι σαν να ανακοινώνει ξαφνικά:

"Από τώρα και στο εξής θα εφαρμόζουμε τους κανόνες μας και θα ενεργούμε μόνο για λογαριασμό της ζώνης του δολαρίου. Οι χώρες που οφείλουν χρέη με αντίκρυσμα το δολάριο ΗΠΑ και τα δορυφορικά νομίσματά του, όπως το ευρώ, θα πρέπει να τα αποπληρώσουν. Αλλά αν χρωστούν στη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν, ή οποιαδήποτε χώρα που δεν είναι στην τροχιά των ΗΠΑ, τους δίνουμε άφεση και δεν είναι υποχρεωμένες να αποπληρώσουν. Εμείς θα τους δανείσουμε όσα χρειάζονται. Οι ΗΠΑ θα τους δανείσουν. Το ΔΝΤ θα καθαρίσει γι’ αυτές. Από σήμερα χωρίζουμε τον κόσμο σε δύο στρατόπεδα ανάλογα με το νόμισμά τους: το στρατόπεδο του δολαρίου και το στρατόπεδο των BRICS”.  

Πρόκειται ουσιαστικά για την κήρυξη οικονομικού πολέμου από τις ΗΠΑ εναντίον όλων των χωρών που δεν χρησιμοποιούν το δολάριο ΗΠΑ στον τομέα του εξωτερικού εμπορίου και έχουν νόμισμα που δεν έχει ως βάση το δολάριο ΗΠΑ, όπως ισχύει στην περίπτωση του ευρώ. Έχουμε, επομένως, να κάνουμε με μια τεράστια ριζική αλλαγή στα δεδομένα, την σημαντικότερη που είδε ο κόσμος τα τελευταία πενήντα χρόνια.


Μήνυμα Μπάιντεν προς Ουκρανία: “Πολεμήστε την καρκινογένεση της διαφθοράς. Διαφορετικά ξεχάστε τα δάνεια από άλλες χώρες”.

RT: Οι νέοι κανόνες υποτίθεται ότι πρέπει να ισχύουν και για όλες τις άλλες χώρες που είναι δέσμιες ενός χρέους. Πόσο μεγάλο στοίχημα είναι αυτό για το ΔΝΤ;

Michael Hudson: To στοίχημα είναι να μη χάσει από τα νύχια του τη Ρωσία, την Κίνα, τις χώρες BRICS και άλλες χώρες που θα θέλουν απλά να αποχωρήσουν. Τα τελευταία 50 χρόνια, το ΔΝΤ έχει εφαρμόσει ένα ρητό πρόγραμμα “διάσωσης” χωρών:

Εμείς θα δανείζουμε ένα μικρό μέρος του ποσού και άλλα κράτη θα έρθουν να ενωθούν μαζί μας, για να εντάσσουμε χώρες σε εξοντωτικά προγράμματα. Ο δε μοχλός επιβολής θα είναι ο όρος ότι οι χώρες θα πρέπει να μας επιστρέφουν όσα δανείσαμε. Αν μια χώρα δεν πληρώσει στο ακέραιο το δάνειο από το ΔΝΤ, τότε δεν θα πάρει άλλο δάνειο από εμάς”.

Και προσοχή: αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι καμία από τις άλλες χώρες- δανειστές δεν θα της δανείσει επίσης.

Έρχεται, λοιπόν, τώρα το ΔΝΤ και λέει: “Αν οι ΗΠΑ έχουν κάποια πολιτική ή στρατιωτική διένεξη με μία χώρα, ή εάν υπάρχει μια χώρα που δεν είναι μέρος της ζώνης δολαρίου ΗΠΑ, τότε η τακτική μας αλλάζει”.

Aυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν θα ενεργεί πλέον ως εισπράκτορας παρά μόνο για χώρες που λειτουργούν με βάση τα νομίσματα των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ιαπωνίας. Πρόκειται για μια ωμή κήρυξη οικονομικού πολέμου.

RTΗ Ουκρανία είναι απίθανο να αποπληρώσει φέτος το χρέος των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τη Ρωσία. Το πρόγραμμα “διάσωσής” της αφορά σε ένα ποσό δέκα φορές μεγαλύτερο. Πώς θα το αποπληρώσει;

Michael Hudson: Οι Ουκρανοί έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν προτίθενται να επιστρέψουν στους Ρώσους ούτε δεκάρα. Το σκεπτικό τους είναι: “Δεν έχουμε να πληρώσουμε τη Ρωσία, επειδή η Αμερική μας στηρίζει και θα εξακολουθήσει να μας στηρίζει”.

Τον περασμένο Μάιο, όταν το ΔΝΤ παρέδωσε το τελευταίο του "πακέτο" στην Ουκρανία, η Λαγκάρντ έκανε την εξής δήλωση:

“Ελπίζω η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει το ποσό για να αναπτύξει τη βιομηχανία της και όχι για να κάνει πόλεμο”.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε:

“Τώρα που έχουμε το δάνειο... θα πάμε να ξοδέψουμε όλο το ποσό που διαθέτουμε  σε αμυντικές δαπάνες και θα στηρίξουμε τα αδέρφια μας [= τους ολιγάρχες] στην ανατολική Ουκρανία που μάχονται εναντίον των ρωσόφωνων”.

Άρα, στην πραγματικότητα, το δάνειο του ΔΝΤ είχε ως σκοπό τη χρηματοδότηση του εμφυλίου πολέμου, του εθνικού αλληλοσπαραγμού μεταξύ ουκρανόφωνων και ρωσόφωνων, και κατ’ επέκταση του πολέμου μεταξύ Δύσης και Ανατολής.
















http://kostasxan.blogspot.gr/

Ποια είναι τα ξένα funds που παίρνουν τα κόκκινα δάνεια


Ολα τα «μεγάλα σπίτια» των distress funds ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην διαδικασία. Τα ραντεβού με τις τράπεζες και οι τιμές που αγοράζουν. Ολα τα ονόματα.

poia-einai-ta-ksena-funds-pou-pairnoun-ta-kokkina-daneia

Το κυπριακό μοντέλο διαχείρισης των κόκκινων δανείων είναι η βάση πάνω στην οποία γίνονται αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις Ετσι, οι εταιρείες διαχείρισης, θα αδειοδοτούνται από την ΤτΕ και θα λειτουργούν με βάση την ελληνική νομοθεσία.
Οπως προβλέπει το Μνημόνιο, οι Αρχές μέσω του ρυθμιστικού πλαισίου που θα δημιουργηθεί, θα εξασφαλίσουν ότι οι εταιρείες που αγοράζουν χαρτοφυλάκια δανείων θα πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις προκειμένου να μπορούν να τα διαχειριστούν οι ίδιες ή μέσω τρίτων.
Σε αυτό το σημείο είναι που μπαίνουν στην εξίσωση τα distress funds και σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα «μεγάλα σπίτια» αυτών των funds ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην διαδικασία.

Οι βασιλιάδες των γυπών

Η επέλαση των «γυπών» στην Ευρώπη ξεκίνησε το 2010, με τα μεγαλύτερα θύματά τους να είναι η Ισπανία και η Ιρλανδία.
Από τους «μεγάλους» ξεχωρίζουν οι Deutsche Bank, Apollo, Lone Star – στο κομμάτι των ακινήτων - καθώς και οι Cerberus Capital Management, Oaktree Capital, Blackstone, Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) και Fortress (στο κομμάτι των επιχειρηματικών χαρτοφυλακίων).
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων είναι αυτή που πρωτίστως ενδιαφέρει τα funds, και ειδικότερα σε τομείς όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία, οι οποίοι υπόσχονται μεγάλο περιθώριο κερδών.

Ποια αρπακτικά θα αγοράσουν τα ελληνικά κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι distress funds βρίσκονται on και off από τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, αναζητώντας γραφεία προς ενοικίαση και σχεδιάζοντας επαφές με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, περιμένοντας σαν... αρπαχτικά το «πράσινο φως» από την ελληνική κυβέρνηση, ότι δηλαδή ξεκινά η πώληση μεγάλου μέρους των κόκκινων δανείων.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Oaktree Capital που διαχειρίζεται κεφάλαια συνολικού ύψους 80 δισ. δολαρίων, το York Capital Management, που συνεργάζεται με τα funds Greylock Capital Management και Eaglevale Partners και είναι γνωστό από τις θέσεις του σε ελληνικά ομόλογα , το Paulson Fund με έδρα τη Νέα Υόρκη και με πλούσιο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε τραπεζικές μετοχές, τοValde Capital Investment, το αμερικανικό Marathon Asset Management, το Fortress Investment Group που είχε ενδιαφερθεί για την αγορά των στεγαστικών δανείων της Citibank, το Dromeus Capital, το κολοσσιαίο Apollo Global Management με κεφάλαια άνω των 164 δισ. δολαρίων, καθώς και η Baubost και η Strategic.

Οι τιμές που αγοράζουν

Η Deloitte διεξήγαγε πρόσφατα έρευνα σχετικά με τις τιμές που προσφέρουν οι γύπες. Αν και τα στοιχεία αφορούν τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, είναι ωστόσο ενδεικτικά:
Στη Ρουμανία πουλήθηκαν στο 6% έως 10% της ονομαστικής αξίας τους και στην Ουγγαρία τα «κόκκινα» καταναλωτικά που πουλήθηκαν στο 12%-15% της αξίας τους. Στην Τσεχία και τη Σλοβακία πουλήθηκαν έναντι 19%-21%, ενώ στην Πολωνία, τα καταναλωτικά δάνεια πουλήθηκαν μεταξύ 11% και 14% της ονομαστικής και τα επιχειρηματικά δάνεια έναντι 6% με 10% της ονομαστικής αξίας τους.
Για τα στεγαστικά η Deloitte δίνει τιμές μόνον για την ουγγρική αγορά και αυτές ήταν κατά μέσον όρο στο 53,5% της αξίας τους.



http://www.thetoc.gr/

Αφορολόγητο μόνο με πλαστικό χρήμα από την Πρωτοχρονιά



Με συγκέντρωση αποδείξεων μέσα από χρήση πλαστικού χρήματος ή τραπεζικών συναλλαγών θα χτίζεται από 1η Ιανουαρίου το αφορολόγητο σύμφωνα με το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ.
aforologito-mono-me-plastiko-xrima-apo-tin-prwtoxronia


Με συγκέντρωση αποδείξεων μέσα από χρήση πλαστικού χρήματος ή τραπεζικών συναλλαγών θα χτίζεται από 1η Ιανουαρίου το αφορολόγητο σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σταδιακά όλες οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
Όπως γράφει η εφημερίδα Έθνος, από το επόμενο έτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να κερδίσουν το αφορολόγητο όριο των 9.550 ευρώ και συνεπώς την έκπτωση φόρου μέχρι 2.100 ευρώ,θα πρέπει να πραγματοποιούν όλες τις δαπάνες που δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση με «πλαστικό χρήμα» ή μέσω τραπεζικού συστήματος.
Το ίδιο θα ισχύει και για τις φοροαπαλλαγές για γιατρούς και νοσοκομειακή περίθαλψη. Αυτό σημαίνει ότι με κάρτες ή με τραπεζική συναλλαγή θα πρέπει να γίνονται οι αγορές καταναλωτικών ή μη αγαθών, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ενοίκια, ιατρικά έξοδα, νοσήλια, βοηθητικό προσωπικό, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και οποιαδήποτε αγορά κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.
Παράλληλα, εξετάζεται για τους επιτηδευματίες όλες οι επαγγελματικές δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους να γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο και όχι μόνο όσες είναι άνω των 500 ευρώ. Δηλαδή, το όριο των 500 ευρώ καταργείται.
Το μέτρο αυτό είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις ανέφερε ότι θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι δαπάνες που γίνονται με πλαστικό χρήμα, αν και παραδέχτηκε το νομικό κενό που υπάρχει για τα μηχανάκια POS ώστε να επιβληθεί η χρήση τους από κάθε επαγγελματία.
Σημείωσε ότι εάν το υπουργείο έλεγε ότι θα ήταν υποχρεωτικό από την αρχή του χρόνου, τεχνικά θα ήταν ανέφικτο γιατί θα υπήρχε η περίπτωση η τράπεζα να τους πάρει ο,τι έχουν στο μηχάνημα από εισπράξεις.
Προανήγγειλε ότι θα δοθούν κίνητρα παράλληλα με τα υποχρεωτικά μέτρα για τη διάδοση του πλαστικού χρήματος ενώ θα εξαιρεθούν από την ανάγκη αυτή για το αφορολόγητο οποιοαδήποτε δαπάνη έχει γίνει με άλλο τρόπο εκτός και αν πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους ή για ανθρώπους που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.
Πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να μαζεύει αποδείξεις το 2015 για την πάταξη της φοροδιαφυγής.


















http://www.thetoc.gr/

Reuters: Εύθραυστη πλειοψηφία οι 153, προσεχώς οικουμενική


Η κυβερνητική πλειοψηφία δείχνει εύθραυστη καθώς η στιγμή που πρέπει να περάσει το τεστ της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης κοντεύει, αναφέρει το Reuters.

reuters-euthrasti-pleiopsifia-oi-153-prosexws-oikoumeniki

Η κυβερνητική πλειοψηφία δείχνει εύθραυστη καθώς η στιγμή που πρέπει να περάσει το τεστ της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης κοντεύει, αναφέρει σε ανάλυση του το Reuters, την οποία υπογράφει ο Paul Taylor.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαθέτει μόλις 153 βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αρνούνται να συναινέσουν με την κυβέρνηση Τσίπρα στηνασφαλιστική μεταρρύθμιση, τονίζει το Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, που πρέπει να εξοικονομήσει 1.8 δισ. ευρώ για την επόμενη χρονιά, είναι το πιο ευαίσθητο θέμα σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων για τις οποίες δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση προς τους δανειστές, για να λάβει τα 85 δισ. ευρώ της τρίτης διάσωσης.
Αντί των μειώσεων στις κύριες συντάξεις, τις οποίες ο Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα αποφύγει κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση προτείνει την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Ωστόσο, οι δανειστές προειδοποιούν πως ένα τέτοιο μέτρο θα δυσκολέψει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και θα καθυστερήσει την οικονομική ανάκαμψη.
Καθώς πλησιάζει η ώρα που εκπνέει η προθεσμία, ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε επίθεση στο ΔΝΤ, με την αιτίαση ότι έχει μη εποικοδομητικές απαιτήσεις, ενώ είπε πως πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Οι δηλώσεις δημιούργησαν αντιπαράθεση με τη Γερμανία.

Δυσαρέσκεια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το Reuters, τονίζουν ότιορισμένοι βουλευτές είναι δυσαρεστημένοι με την προοπτική της μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό και κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξουν διαρροές.
Πολιτικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο σημειώνουν πως είναι πιθανόν κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να αφήσουν το ασφαλιστικό να περάσει ή να απουσιάσουν ή να απέχουν από την ψηφοφορία έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το ν/σ για το ασφαλιστικό θα περάσει.
«Κανείς δεν έχει συμφέρον να γίνουν πάλι εκλογές τώρα» τόνισε στο Reuters υψηλόβαθμη πολιτική πηγή, σημειώνοντας πως η ΝΔ βρίσκεται σε αποδιοργάνωση πριν την εκλογή αρχηγού που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Πηγή των δανειστών ανέφερε ότι ενδεχομένως οι δανειστές να καθυστερήσουν, έτσι ώστε να αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους ισχύ και να πάει πίσω η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μετά τις περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία και τις εθνικές εκλογές στη Σλοβακία τον Μάρτιο.
Παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας παραμένει απόλυτος κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, οι φήμες για μια οικουμενική κυβέρνηση που θα συνδυάζει τεχνοκράτες και πολιτικούς, φουντώνουν, καταλήγει το Reuters.










http://www.thetoc.gr/

Τσίπρας: Ακραίοι κύκλοι σχεδιάζουν αποσταθεροποίηση


Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
live-i-omilia-tsipra-stin-ke-tou-suriza


«Συνεδριάζουμε σε μια πυκνή περίοδο πολιτικών μαχών και εξελίξεων», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, «η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση, η προσφυγική κρίση και οι διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία ,αλλά και η ρωσοτουρκική διένεξη, διαμορφώνουν ένα σύνθετο και ρευστό σκηνικό μέσα στο οποίο η κυβέρνηση καταφέρνει να αναδειχθεί σε παράγοντα σταθερότητας και αναλαμβάνοντας ρόλο εξισορροπητικό και διαμεσολαβητικό».
«Η διεθνής θέση της χώρας μας σταδιακά αναβαθμίζεται και με την ανάληψη πρωτοβουλιών αναλαμβάνουμε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στη γειτονιά μας και θέση σταθερότητας που προωθεί την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι« η Ελλάδα από παράγοντας κρίσης γίνεται μέρος της λύσης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ακραίοι κύκλοι θέλουν να αξιοποιήσουν την αποσταθεροποίηση για να προωθήσουν τους σχεδιασμούς τους, σχεδιασμούς στους οποίος εντάσσεται και η παραφιλολογία για δήθεν έξοδο της χώρας από τη συνθήκη Σέγκεν».
«Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για να αναδεικνύουμε το ανθρώπινο πρόσωπο, την ηθική υποχρέωση απέναντι στην προσφυγική κρίση»,ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εγγυώμαστε την κοινωνική συνοχή στα πλαίσια μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης και συμφωνίας και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εγγυώμαστε τη διεθνή θέση της χώρας». Ο πρωθυπουργός είπε ότι «η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υψώσει ασπίδα προστασίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με την προστασία για την πρώτη κατοικία κόντρα στις σκληρές αρχικά απαιτήσεις των δανειστών».
Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό είπε ότι η κυβέρνηση δίνει ένα μεγάλο αγώνα για να υλοποιήσει μια ακόμη ουσιαστική δέσμευση, αυτή για την προστασία των συνταξιούχων. Ο αγώνας για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού,ανέφερε έχει στόχο να μην φορτώσει με μια ακόμη επώδυνη περικοπή συντάξεων τους συνταξιούχους.
«Είναι αγώνας που έχουμε ηθική και πολιτική υποχρέωση να δώσουμε για τις επόμενες γενιές»,τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι σε αυτόν τον αγώνα η κυβέρνηση θεώρησε ότι ήταν σκόπιμο να καλέσει σε συστράτευση τα κόμματα, όχι για να μοιραστεί την ευθύνη,αλλά για τη χάραξη μιας ενιαίας εθνικής κόκκινης γραμμής για τη μη περικοπή των συντάξεων. Κατήγγειλε,όμως,την άρνηση να ανταποκριθούν σε αυτή την κόκκινη γραμμή εκείνοι που ευθύνονται για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων. "Εμείς όμως θα προχωρήσουμε και θα δώσουμε τη μάχη με την κοινωνία και θα καταφέρουμε να υψώσουμε ασπίδα προστασίας των συντάξεων", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η μεγάλη μάχη με την ολιγαρία και τον νεοφιλελευθερισμό είναι ακόμα μπροστά μας» τόνισε ο πρωθυπουργός .« Έτοιμοι και για τους αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς, για να μείνουμε όρθιοι και να δώσουμε την μάχη αυτή. Έτσι θα είμαστε χρήσιμοι για τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπούμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Το στοίχημα του Ιουλίου δεν ήταν να σωθούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, αλλά να σωθεί το βιός των απλών ανθρώπων, αυτών που δεν είχαν την σπουδή να βγάλουν τα λεφτά τους στις τράπεζες της Ελβετίας» τόνισε ο πρωθυπουργός . «Αυτή ήταν μια επιλογή με ταξικό πρόσημο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η επιτυχής έκβαση της ανακεφαλαιοποίησης αυτή στενοχώρησε ακραίους κύκλους και επιθετικά funds», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς, την επιτάχυνση και τη γενίκευση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής». Πρόσθεσε,επίσης, ότι «ο μεγάλος στόχος είναι η απομείωση του χρέους που αφορά τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές και να βγούμε από την άρση της κυριαρχίας μας. Αυτός είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο 2016, μετά το τέλος της αξιολόγησης. Δηλαδή, η δυνατότητα επιστροφής στις αγορές και άρα ίσως δεν χρειαστούν όλα τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει έως το 2019, είπε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι πλέον διαμορφώνεται ένα κλίμα που η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη. Υπογράμμισε επίσης το δημοσίευμα Wall Street Journal για τα σχέδια απομείωσης του χρέους».
«Το κόμμα δεν μπορεί να παρακολουθεί απλά την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να αποκτήσει συνυπευθυνότητα και οργανική σύνδεση με την κυβέρνηση, όχι για να συντηρεί τα πελατειακά δίκτυα που διατηρούσε το παλιό πολιτικό σύστημα, αλλά για να διαμεσολαβεί μεταξύ της κυβέρνησης και της κοινωνίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.«Το κόμμα ,είπε ο κ.Τσίπρας,πρέπει να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για την μετατόπιση των κοινωνικών μετασχηματισμών, η παρουσία του κόμματος πρέπει να είναι αυτόνομη και συνεχής, να πληροφορεί, να εξηγεί να διδάσκει αλλά και να ακούει την κοινωνία».
«Εμείς δεν θα συμβιβαστούμε και δεν θα διευκολύνουμε κανέναν. Σε αυτόν τον τόπο θα επιστρέψει η νομιμότητα, είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι ο λαός γνωρίζει ποιοι έστησαν το πελατειακό σύστημα και το σύστημα της διαπλοκής όλα αυτά τα χρόνια». «Γνωρίζω καλά,ανέφερε ο κ.Τσίπρας,ότι το κόμμα μας δέχθηκε ένα πλήγμα το περασμένο καλοκαίρι,αλλά νομίζω ότι το έχουμε ξεπεράσει γιατί ο ίδιος ο λαός έδωσε την απάντηση στα πολιτικά διλήμματα που τέθηκαν μπροστά του», είπε ο πρωθυπουργός. Για το στόχο του επικείμενου συνεδρίου, είπε «επομένως, σήμερα έχουμε τη δύναμη και την αντοχή να ξεκινήσουμε μια μεγάλη πορεία για την αναγκαία πολιτική, ιδεολογική, προγραμματική ανασυγκρότηση του κόμματος με στόχο να εμπλέξουμε τις κοινωνικές δυνάμεις που θέλουμε να εκπροσωπούμε. Να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ υπόθεση όλων μας. Υπόθεση όλων των κοινωνικών δυνάμεων».









http://www.thetoc.gr/

'Εστειλαν διμοιρία για να συλλάβει έναν καστανά:κατακραυγή στο Τwitter


Την είδηση ...βόμβα ότι ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, για να συλλάβει έναν... καστανά, πανηγυρίζει το Twitter...
esteilan-dimoiria-gia-na-sullabei-enan-kastanakatakraugi-sto-twitter

Την είδηση ...βόμβα που έσκασε το βράδυ της Παρασκευής ότι ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη για να συλλάβει έναν... καστανά, φυσικά δεν την άφησαν οι χρήστες του Twitter ασχολίαστη....
Οπως μετέδωσε το seleo.gr, το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, όχι ένας αλλά 13 αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν ηλικιωμένο καστανά, έπειτα από καταγγελία.


O ηλικιωμένος φώναζε πως δεν είναι παράνομος, ενώ η Αστυνομία του ξεκαθάρισε ότι το καρότσι του με όλα τα προϊόντα κατάσχεται.
Ο ηλικιωμένος άνδρας δεν άντεξε την ένταση και λιποθύμησε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην... κατάσχεση.

Φυσικά το Twitter γιόρτασε αυτή την καθοριστική και... λυτρωτική για το ελληνικό κράτος και τα έσοδα, επέμβαση της αστυνομίας!













http://www.thetoc.gr/

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και έχει αναλάβει «βρώμικη δουλειά»


"Ο πρωθυπουργός σε ένα ακόμη ρεσιτάλ υποκρισίας μιλάει για κοινωνική ευαισθησία", τονίζει το ΚΚΕ απαντώντας στην ομιλία Τσίπρα.

kke-o-tsipras-dinei-resital-upokrisias-kai-exei-analabei-brwmiki-douleia

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο απάντησε το ΚΚΕ στην σημερινη ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 
"Την ώρα που η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, προωθώντας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων (περαιτέρω απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, επιδείνωση των δανειοληπτών κόκκινων δανείων κ.α.), ο πρωθυπουργός σε ένα ακόμη ρεσιτάλ υποκρισίας μιλάει για κοινωνική ευαισθησία και προστασία των αδυνάμων. 
Τέρμα πια στην κοροϊδία, ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, κλιμακώνοντας τον αγώνα του, ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που τον οδηγούν στη χρεοκοπία για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.



http://www.thetoc.gr

CAPITAL CONTROLS… Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…


CAPITAL CONTROLS
ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
ΤΑ CAPITAL CONTROLS… ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ
Τα λεγόμενα CAPITAL CONTROLS και εν γένει η οικονομική κρίση οδηγούν με ακρίβεια στην εξ ανάγκης αποδοχή από τον ελληνικό πιστό λαό του ηλεκτρονικού φακελώματος. Κάρτα του Πολίτη, Καθιέρωση του Πλαστικού Χρήματος και μια σειρά άλλων μέτρων (λ.χ. περιουσιολόγιο) προωθούνται ταχύτατα από την άθεη κυβέρνηση Τσίπρα με πρόσχημα της δήθεν πάταξης της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής… Έμμεσα δηλαδή καθιερώνεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα, αφού θα γνωρίζουν διά του τρόπου αυτού ακόμη και τις διατροφικές και ενδυματικές προτιμήσεις μας και αναλόγως οι οι πολυεθνικές θα πράττουν!!!
Και ενώ στη Γερμανία οι πολίτες καταστρέφουν τα chip των καρτών μέσα σε φούρνους μικροκυμάτων για να αποφύγουν την παρακολούθηση και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων τους, στην Ελλάδα πολυδιαφημίζονται ως προϊον που θα συμβάλλει στην διευκόλυνση του πολίτη!!! Σε άλλες εποχές στ’ αλήθεια δεν θα υπήρχε Έλληνας που να μην έβγαινε στους δρόμους διαμαρτυρόμενος. Θα έπεφταν κυβερνήσεις! Τώρα όμως, με την πλύση εγκεφάλου που έχει προηγηθεί έφθασε στο σημείο ή παντελώς να αδιαφορεί ή να το δικαιολογεί υποστηρίζοντας ότι το ηλεκτρονικό φακέλωμα αποτελεί μια απλή τεχνολογική εξέλιξη και τίποτε περισσότερο…
Μάλιστα κρίνονται ως φανατικοί και γραφικοί, όσοι εμμένουν να εναντιώνονται. Δυστυχώς ακόμα και η εγκλωβισμένη, όπως αποδεικνύεται στην πράξη θρησκευτική ηγεσία του τόπου μας, έχει πεισθεί ότι το ηλεκτρονικό φακέλωμα αποτελεί μια απλή τεχνολογική εξέλιξη. Και αυτός είναι ο λόγος που παραμένει αδιάφορη και αδρανής και ενίοτε και εχθρική στις αντιδράσεις των υποψιασμένων, δυστυχώς, λιγοστών κληρικών που έχουν τη δύναμη να αντιδρούν!
Η στάση της θρησκευτικής ηγεσίας απλά επιβεβαιώνει τα προφητικά λόγια του Αγίου Παϊσίου στην ιδιόχειρη επιστολή του για το σφράγισμα. Το σχέδιο λοιπόν του υπουργείου οικονομικών και της κυβέρνησης Τσίπρα είναι πλαστικό χρήμα παντού κι όλες οι συναλλαγές μας να γίνονται με κάρτες υποχρεωτικά. Προς το σκοπό αυτό οι τράπεζες προκειμένου να δελεάσουν τους ανυποψίαστους πελάτες τους έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία προώθησης καρτών, χρεωστικών αλλά και πιστωτικών, με συνεχείς διαφημίσεις και τηλεφωνικές ενημερώσεις τάζοντας πολλά δώρα, ταξίδια και χρήματα με κληρώσεις στους κατόχους τους!!!
Και το υπουργείο οικονομικών συνδυάζει το αφορολόγητο με το πλαστικό χρήμα. Κι όλα αυτά περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της εξοικείωσης των Ελλήνων, ώστε να υποταχθούν και να δεχθούν χωρίς αντιδράσεις το επερχόμενο και σχεδιασμένο εδώ και δεκαετίες ηλεκτρονικό φακέλωμα. Πλαστικό χρήμα λοιπόν παντού, υποχρεωτικά και για μια σειρά από πληρωμές σε ελεύθερους επαγγελματίες και την εφορία, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Βασικός σκοπός να περιοριστεί στο ελάχιστο ή και να καταργηθεί – εάν είναι δυνατόν – η χρήση του φυσικού χρήματος, να γίνονται δηλαδή όσο το δυνατόν λιγότερες συναλλαγές σε μετρητά, ώστε να δοθεί, όπως ισχυρίζονται, ένα ηχηρό χτύπημα στη φοροδιαφυγή. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη έχει ήδη συσταθεί στο υπουργείο οικονομικών σχετική ομάδα εργασίας…





hellasforce