Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ένας Ναύαρχος απαντά στον Πάγκαλο! “Αν ήσουνα σ΄ άλλη χώρα…”

pagalos-imia-660x300

Ο Υποναύαρχος ε.α Κώστας Βουλγαράκης μ΄ ένα κείμενό του απαντά στα όσα υποστήριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος περί “ανύπαρκτου Στόλου” τη νύχτα των Ιμίων.
Αν ήσουνα σε άλλη Χώρα ….!!
Αυτός ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Χώρας μας, αντί να κρύβεται και να ζητά ταπεινά συγχώρεση, έχει το θράσος να προκαλεί του πάντες διαρκώς!!
Μιλά για την περίοδο της κρίσης των Ιμίων και …. ΟΧΙ μόνο ψεύδεται ασύστολα, αλλά υποτιμά τους πάντες και τα πάντα, στο βωμό της δικής του πολιτικής επιβίωσης!! Μια απλή αναφορά στα επίσημα Ημερολόγια Κινήσεων του Στόλου, στις επίσημες Αναφορές Δράσεως, αλλά και σ’ αυτά έστω τα ρεπορτάζ των καναλιών, μπορούν να τον διαψεύσουν και να του αποδείξουν …. και τι Στόλο διέθετε και πόσο έτοιμος και αποφασισμένος ήταν!!
Η κρίση των Ιμίων, καταγράφηκε στην Ιστορία και «διδάσκεται» σε όλες τις Σχολές Πολέμου, ως …. «η κρίση όπου ένας ισχυρός Στόλος, ενώ ενήργησε έγκαιρα και απέκτησε το Επιχειρησιακό πλεονέκτημα (τόπους-χρόνους-διάταξη) και ελισσόμενος διέθετε το απόλυτο Τακτικό πλεονέκτημα (θέσεις στο θέατρο των επιχειρήσεων και συσχετισμό/αναλογία δυνάμεων) …. ΗΤΤΗΘΗΚΕ και υποχώρησε, από αποφάσεις της Πολιτικής Ηγεσίας, που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί ο Πάγκαλος!!
Δυστυχώς, είναι μεγάλη πίκρα και τεράστια αγανάκτηση, όσοι ζήσαμε και συμμετείχαμε από κοντά στα γεγονότα, να ξέρουμε την αλήθεια και όμως …. εμάς να μας ακούνε 5-10 φίλοι γύρω μας και τον «δειλό» και ανίκανο Πάγκαλο, να τον ακούει όλη η Ελλάδα!!
Γι’ αυτό Πάγκαλε, σε άλλη Χώρα εσύ και η παρέα του, είτε θα έπρεπε μόνοι σας να έχετε κάνει χαρακίρι, είτε θα έπρεπε να έχετε δικαστεί και τώρα να βρισκόσασταν στη φυλακή, είτε θα έπρεπε να σας έχει λιντσάρει ο λαός!!
Όμως, εδώ είναι Ελλάδα και όλα ξεχνιούνται και όλα συγχωρούνται ….. ακόμα και η προδοσία, γι’ αυτό επιβιώνετε και μας τυραννάτε!!






militaire.gr

Την άρση της ασυλίας Πολάκη, Μπγιάλα και Μίχου αποφάσισε η Ολομέλεια


Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 177 βουλευτές

Την άρση της ασυλίας Πολάκη, Μπγιάλα και Μίχου αποφάσισε η Ολομέλεια

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μπγιάλα, και της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 177 βουλευτές. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη, ο οποίος κατηγορείται για πολεοδομική παράβαση κατά τη διάρκεια της περιόδου που ήταν δήμαρχος Σφακίων, οι βουλευτές τάχθηκαν με 93 ψήφους υπέρ, 82 κατά και δύο «παρών».
Επίσης, με 103 ναι, 70 όχι, και τέσσερα «παρών», αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μπγιάλα, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε μήνυση για υπόθεση εξύβρισης.
Με 173 ναι, και δύο όχι αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου, ο οποίος είχε καταθέσει στη Βουλή ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.
Αντίθετα, η Ολομέλεια της Βουλής δεν ήρε την ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, αναφορικά με υπόθεση που σχετίζεται με τη θητεία του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.




http://www.newsbeast.gr/

Προσφυγές προαναγγέλλουν οι δικαστές για τα νέα μέτρα


«Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας με όλα τα νόμιμα μέσα»


Προσφυγές προαναγγέλλουν οι δικαστές για τα νέα μέτρα

Προσφυγές προαναγγέλλουν οι δικαστές προκειμένου να υπάρξει, όπως λένε, αποκατάσταση των μελών τους που θίγονται λόγω των νέων μέτρων. Όπως επισημαίνουν έχουν υποστεί δραματικές περικοπές που ξεπερνούν το 50% με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσανάλογη η συμμετοχή  τους «στα δημόσια βάρη από την άποψη  της ισότητας των πολιτών».
Οι Δικαστικές Ενώσεις, η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Ν.Σ.Κ.  πραγματοποίησαν σήμερα Πανδικαστική συνέλευση εκφράζοντας την έντονη αντίθεση τους  στα νέα μέτρα που επιφέρουν οι νόμοι 4387/2016 και 4389/2016 τα οποία, όπως επισημαίνουν «θίγουν για μία ακόμη φορά κυρίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ πλήττουν ιδιαίτερα και καταφανώς άδικα τους δικαστικούς λειτουργούς και τους λειτουργούς του ΝΣΚ, εν ενεργεία και συνταξιούχους».
Σε ψήφισμα τους οι δικαστικοί λειτουργοί τονίζουν ότι  «η  διαχρονική (από τον α.ν. 1611/1950 μέχρι και σήμερα) αξιοποίηση από το Κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων είναι οι παράγοντες που «υπονόμευσαν» διαχρονικά το Ασφαλιστικό Σύστημα. Όμως για τις συνέπειες της υπονόμευσης αυτής δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων και οι δικαστικοί λειτουργοί και οι λειτουργοί του Ν.Σ.Κ., οι οποίοι κατέβαλαν διαχρονικά  και με συνέπεια τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους».
Επιπλέον, υπογραμμίζουν θέματα αντισυνταγματικότητας που  έχουν προκύψει από τους πρόσφατους νόμους καθώς όπως αναφέρουν έχει κριθεί πως  «ακόμη  και σε περιπτώσεις δυσμενών δημοσιονομικών συνθηκών,  η δυνατότητα του νομοθέτη να περικόπτει τις ασφαλιστικές παροχές δεν είναι απεριόριστη, αλλά οριοθετείται κατά πρώτον από τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ισότητας στα δημόσια βάρη, οι οποίες επιτάσσουν να κατανέμεται εξ ίσου το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μεταξύ όλων των πολιτών, καθώς και από την αρχή της αναλογικότητας, σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να είναι πράγματι πρόσφορο και αναγκαίο για την αντιμετώπιση του προβλήματος».
Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:
.  ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Αθήνα, 16.6.2016
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Οι Δικαστικές Ενώσεις και η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Ν.Σ.Κ.
Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία  μας  στα νέα μέτρα που επιφέρουν οι νόμοι 4387/2016 και 4389/2016 τα οποία θίγουν για μία ακόμη φορά κυρίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ πλήττουν ιδιαίτερα και καταφανώς άδικα τους δικαστικούς λειτουργούς και τους λειτουργούς του ΝΣΚ, εν ενεργεία και συνταξιούχους
Επισημαίνουμε  ιδίως την  περικοπή   των συνταξιοδοτικών παροχών  της ίδιας ομάδας  θιγομένων για πολλοστή  φορά,   την   δραματική μείωση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του ΝΣΚ, τη μεταφορά  τους  στον ΕΦΚΑ, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών,  την μεταβολή επί το δυσμενέστερο των συντελεστών υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και την εκτίναξη της κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Τονίζουμε.  ότι  η  διαχρονική (από τον α.ν. 1611/1950 μέχρι και σήμερα) αξιοποίηση από το Κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων είναι οι παράγοντες που «υπονόμευσαν» διαχρονικά το Ασφαλιστικό Σύστημα. Όμως για τις συνέπειες της υπονόμευσης αυτής δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων και οι δικαστικοί λειτουργοί και οι λειτουργοί του Ν.Σ.Κ., οι οποίοι κατέβαλαν διαχρονικά  και με συνέπεια τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους.
Σημειώνουμε: 1.- ότι όπως έχει κριθεί και από το Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος σε πρόσφατη απόφασή του (6/2015), η ευχέρεια  του κοινού νομοθέτη να καθορίζει τις συντάξιμες αποδοχές των δικαστικών λειτουργών (και κατ’ αναλογίαν των λειτουργών του ΝΣΚ) τελεί υπό τους περιορισμούς των διατάξεων των άρθρων 26, 87 και 88 του Συντάγματος, ο δε προσδιορισμός του περιεχομένου και του ύψους των συντάξεων δεν μπορεί να γίνεται κατά τρόπο που να αποκλίνουν αυτές ουσιωδώς από τις, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, καθοριζόμενες αποδοχές ενεργείας, κατά το μέρος που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία του δικαστικού λειτουργού κατά τη διάρκεια της άσκησης του λειτουργήματός του και, συνεπώς, πρέπει να διατηρείται μια σταθερή (και οπωσδήποτε εύλογη) αναλογία μεταξύ των συντάξιμων αποδοχών και των αποδοχών ενεργείας των δικαστικών λειτουργών, όπως προκύπτουν μετά την φορολόγησή τους. Οι ανωτέρω συνταγματικές επιταγές δεν προκύπτει ότι ελήφθησαν υπόψη κατά τη θέσπιση των διατάξεων του ν. 4387/2016, σε σχέση με τη μείωση (σε ποσοστό πλέον του 50% περίπου ) των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του ΝΣΚ. η οποία  καθιστά και  δυσανάλογη την συμμετοχή  των τελευταίων στα δημόσια βάρη από την άποψη  της ισότητας των πολιτών.
2.-  Ότι  όπως έχει κριθεί  με  απόφαση  της ολομέλειας  του Σ.τ.Ε,( με την οποία  κρίθηκαν   αντισυνταγματικές οι δύο  τελευταίες περικοπές των συντάξεων) , ακόμη  και σε περιπτώσεις δυσμενών δημοσιονομικών συνθηκών,  η δυνατότητα του νομοθέτη να περικόπτει τις ασφαλιστικές παροχές δεν είναι απεριόριστη, αλλά οριοθετείται κατά πρώτον από τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης (άρθρο 25 παρ. 4 του Συντάγματος) και της ισότητας στα δημόσια βάρη (άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος), οι οποίες επιτάσσουν να κατανέμεται εξ ίσου το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μεταξύ όλων των πολιτών, καθώς και από την αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος), σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να είναι πράγματι πρόσφορο και αναγκαίο για την αντιμετώπιση του προβλήματος Σε κάθε δε περίπτωση, η περικοπή των συντάξεων συνδυαζόμενη με το σύνολο των γενικής  φύσεως  οικονομικών και φορολογικών μέτρων  που ελήφθησαν  για την αντιμετώπιση  του δημοσιονομικού  προβλήματος  της χώρας ( μείωση του αφορολόγητου, αύξηση των συντελεστών φορολογίας, και της εισφορά αλληλεγγύης , αύξηση  των ασφαλιστικών εισφορών και των συντελεστών του  φόρου προστιθέμενης αξίας, επιβολή και αύξηση  του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων  κ.α ) αλλά και με το σύνολο των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών της δεδομένης συγκυρίας,(κόστος αγαθών και υπηρεσιών, περικοπές  παροχών υγείας , ανεργία και επίδρασή της στο οικογενειακό εισόδημα, έκταση και περιεχόμενο  δανειοληπτικών υποχρεώσεων)  δεν μπορεί να  έχουν, αθροιστικά λαμβανόμενες, αποτέλεσμα τέτοιο που να οδηγεί σε ανεπίτρεπτη,  μείωση  του επιπέδου  ζωής  των συνταξιούχων, κάτω του ορίου  εκείνου που συνιστά τον  συνταγματικό πυρήνα  του  κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος,   τη χορήγηση δηλαδή στον συνταξιούχο παροχών τέτοιων που να του επιτρέπουν να διαβιώνει με αξιοπρέπεια, εξασφαλίζοντας τους όρους όχι μόνο της φυσικής του υπόστασης (διατροφή, ένδυση, στέγαση, βασικά οικιακά αγαθά, θέρμανση, υγιεινή, και ιατρική περίθαλψη όλων των βαθμίδων), αλλά και της συμμετοχής του στην κοινωνική ζωή με τρόπο που δεν αφίσταται, πάντως, ουσιωδώς από τις αντίστοιχες συνθήκες του εργασιακού του βίου (πρβλ. απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας της 9.2.2010, 1 BvL 1/09, 1 BvL 3/09, 1 BvL 4/09, Rn. 135) (Σ.τ.Ε  Ολομέλεια 2288/2015)
Κατόπιν τούτων δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε με τα νόμιμα μέσα την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των μελών μας τα οποία θίγονται από τα νέα μέτρα.
Οι Πρόεδροι των Ενώσεων
Χριστόφορος Σεβαστίδης, Πρόεδρος
Πρωτοδικών
Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Σύμβουλος του Σ.τ.Ε
Ειρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών
Δημήτριος Ασπρογέρακας, Εισαγγελέας
Εφετών
Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος
Ελεγκτικού Συνεδρίου
Χρήστος Μητκίδης, Σύμβουλος του Ν.Σ.Κ
Σταμάτης Γιακουμέλος, ε.τ.Αρεοπαγίτης

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ


Αντιπαράθεση, σε υψηλούς τόνους, για τον διαγωνισμό σχετικά με τις προσλήψεις στο Κέντρο



Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ
AddThis Sharing ButtonsΑντιπαράθεση, σε υψηλούς τόνους, για τους διαγωνισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, σχετικά με τον διορισμό 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών, είχαν στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης.

Αντιπαράθεση, σε υψηλούς τόνους, για τους διαγωνισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, σχετικά με τον διορισμό 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών, είχαν στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας παρεμβάσεις στον διαγωνισμό. «Πρόκειται για αισχρά ψέματα», απάντησε ο κ. Πολάκης και έκανε λόγο για «παρακρατικούς μηχανισμούς που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, αλλά τώρα ξεδοντιάζονται».
Στην ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε, επικαλούμενος έγγραφο της νομικής υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του Κέντρου, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους και διατύπωσε την άποψη ότι ο διαγωνισμός πάσχει από ακυρότητα.
«Για πρώτη φορά επιβάλαμε να γίνει η προκήρυξη με διαδικασίες ΑΣΕΠ», απάντησε ο κ. Πολάκης και παρουσίασε έγγραφο με αποτελέσματα παλαιότερου διαγωνισμού, στο οποίο δεν υπήρχαν μοριοδοτήσεις.
«Πληροφορηθήκαμε ότι στον διαγωνισμό είχαν κατατεθεί 220 αιτήσεις για γιατρούς και είχαμε καταγγελίες ότι ούτε η επιτροπή αξιολόγησης είχε πρόσβαση στους φακέλους. Ζητήσαμε να δούμε τους φακέλλους, όπως είχαμε δικαίωμα σαν εποπτεύουσα Αρχή. Λειτουργούσε κάποιος παρακρατικός μηχανισμός. Στα 220 άτομα είχαν γίνει 88 λάθος μοριοδοτήσεις, αλλαγές στις προϋπηρεσίες, στα μεταπτυχιακά», ανέφερε ο κ. Πολάκης και σημείωσε ότι έγινε αλλαγή της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και τότε η επιτροπή που «απελευθερώθηκε από τον ασφυκτικό μηχανισμό της προηγούμενης διοίκησης έβγαλε τα αποτελέσματα». «Θα σπάσουμε το συμβόλαιο του πελατειακού κράτους», πρόσθεσε.
«Πήρατε στο χέρι σας φακέλους διαγωνιζομένων με στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα. Πρόκειται για παράνομη παρέμβαση. Είστε νομικά έκθετος, να ζητήσετε μία συγνώμη», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ».
«Η απώλεια της ψυχραιμίας σάς οδηγεί στο να λέτε αισχρά ψέματα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και αντέτεινε ότι συγνώμη θα πρέπει να ζητήσουν ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, και ο Μάκης Βορίδης, «που έκλεισαν τα νοσοκομεία και κατέστρεψαν την πρωτοβάθμια υγεία που εμείς θα ανορθώσουμε».






http://www.newsbeast.gr/

ΈΚΤΑΚΤΟ!!!ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου για λόγους ασφαλείας!!!




Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ο ΦΟΒΟΣ στην Τουρκία, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό, ότι για λόγους ασφαλείας επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε 
11 περιοχές.
Πρόκειται για περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, οι οποίες από σήμερα, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα είναι υπό στρατιωτικό νόμο.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι πως η εν λόγω απόφαση πάρθηκε από τον κυβερνήτη της περιοχής Σιρνάκ, ωστόσο δεν δόηκαν στην δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.
Μεταξύ των 11 περιοχών που υπάγονται στην διαταγή 2016/8853 και τίθενται σε στρατιωτικό νόμο, είναι και η πόλη Ουλούντερε και οι επαρχίες Τσίζρε και Σιρνάκ.
Πλέον οι συγκεκριμένες περιοχές θεωρούνται ζώνες ασφαλείας και απαγορεύεται η ελεύθερη κυκλοφορία, όπως και η προσπέλαση σε αυτές…
Η νέα απόφαση έχει κινήσει υποψίες, όμως η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει προχωρήσει σε περαιτέρω ανακοινώσεις ώστε να διευκρινίσει την κατάσταση.





volcano times

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Μπορεί το Brexit να έχει την ίδια κατάληξη με το ελληνικό φιάσκο του «ΟΧΙ»;


Untitled-1
Για το ελληνικό δημοψήφισμα του περασμένου έτους δεν χωράνε σχόλια. Ίσως αποτελεί το πιο ασαφές και παραπλανητικό στην ιστορία όλων των δημοψηφισμάτων!
Στο βρετανικό, όμως, η ερώτηση είναι ξεκάθαρη: Ναι στην ΕΕ – Όχι στην ΕΕ. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο βρετανικός λαός αποφανθεί για απομάκρυνση της χώρας από τους ευρωπαϊκούς κόλπους, πόσο εύκολα θα μπορούσε να απαγκιστρωθεί ολοκληρωτικά η Μ. Βρετανία; Επιπλέον, θα μπορούσε να υπονομευθεί το αποτέλεσμα;
Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τουσκ θα χρειαστούν περίπου 5 με 7 χρόνια για κάτι τέτοιο, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και περισσότερα δημοψηφίσματα, καθώς δεν είναι λίγες οι χώρες (για παράδειγμα Ολλανδία, Δανία), οι οποίες έχουν εκφράσει την επιθυμία ανεξαρτητοποίησής τους.
Στην πραγματικότητα το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απαιτείται για ένα πλήρες Brexit είναι δύο χρόνια. Εκείνη την εποχή η Βρετανία θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τις συνθήκες και τη νομοθεσία της ΕΕ, αλλά δεν θα συμμετέχει σε καμία διαδικασία λήψης αποφάσεων. Την ίδια στιγμή, θα διαπραγματευθεί μια συμφωνία απόσυρσης από την Ένωση και τους όρους της σχέσης της με τα υπόλοιπα 27 έθνη του μπλοκ. Στην πράξη, εντούτοις, αυτό μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια, ανάλογα με την εξέλιξη που θα υπάρχει στις εν λόγω διαπραγματεύσεις.
Είναι εφικτό να ακυρωθεί το δημοψήφισμα με βουλευτική παρέμβαση;
Η απάντηση είναι ότι τεχνικά οι βουλευτές μπορούν να μπλοκάρουν την έξοδο της ΕΕ, αλλά κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρηθεί ως πολιτική αυτοκτονία, καθώς θα στραφούν ενάντια στη θέληση του λαού, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα.
Ωστόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι νομικά δεσμευτικό! Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να περάσει τους νόμους που θα πάρει η χώρα από τους 28 του μπλοκ, αρχής γενομένης με την κατάργηση του νόμου του 1972, με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο αποδέχτηκε την ενσωμάτωσή του στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
Η συμφωνία αποχώρησης θα πρέπει επίσης να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επιπρόσθετα, η Βουλή των Λόρδων και / ή των Κοινοτήτων θα μπορούσε να καταψηφίσει την επικύρωση, σύμφωνα με έκθεση της Βουλής των Κοινοτήτων. Σε αυτή αναφέρεται: «Αν η Βουλή των Κοινοτήτων αποφασίσει κατά της επικύρωσης, η συνθήκη μπορεί ακόμα να επικυρωθεί εάν η κυβέρνηση καθορίσει μια δήλωση που εξηγεί γιατί η συνθήκη θα πρέπει να επιβληθεί. Ωστόσο, για να επικυρωθεί οριστικά δεν πρέπει η Βουλή των Κοινοτήτων να ταχθεί εκ νέου κατά της επικύρωσης για δεύτερη φορά μέσα σε 21 ημέρες».
Εν ολίγοις, αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί επ’ άπειρον.
Παρόλα αυτά, στο πρακτικό κομμάτι είναι προφανές ότι οι συντηρητικοί βουλευτές που ψήφισαν για να παραμείνουν στην ΕΕ, θα πρέπει αναγκαστικά να συμβαδίσουν με την κυβερνητική ψήφο. Όσοι το αψηφήσουν, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την οργή των ψηφοφόρων στις επόμενες γενικές εκλογές.
Ένα ακόμα σενάριο που θα μπορούσε να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι αν οι βουλευτές αποφασίσουν γενικές εκλογές και εκλεγεί κόμμα το οποίο υποστήριξε την παραμονή στη ΕΕ. Στη συνέχεια του δίδεται το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι η λαϊκή εντολή υπερισχύει του δημοψηφίσματος. Όμως για να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές, αντί των επόμενων προγραμματισμένων του 2020, αυτό πρέπει να αποφασιστεί από τα 2/3 των βουλευτών.





hellasforce

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ!!! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!


wwiii-rendering-660x375
«Παγκοσμιοποιητές» εναντίον εθνικιστών!
Ενώ οι «παγκοσμιοποιητές» θεωρούνται «επιτυχημένοι» για την προώθηση μιας αέναης πολεμικής οικονομίας, οι εθνικιστές επιδιώκουν διακαώς μια διαρκή παγκόσμια ειρήνη. Ενώ οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης λαχταρούν εξουσία σε όλο τον πλανήτη και τον έλεγχο κάθε πτυχή της ζωής μέσα από μια παγκόσμια κυβέρνηση, οι εθνικιστές ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.
Οι «παγκοσμιοποιητές» θέλουν να έχουν κάθε φυσικό πόρο στα χέρια τους, αλλά και τον έλεγχο κάθε επίπεδου διακυβέρνησης είτε άμεσα είτε έμμεσα. Οι εθνικιστές επιθυμούν μια πολύ πιο αποκεντρωμένη διακυβέρνηση και ταυτόχρονα ένα σύστημα στο οποίο οι άνθρωποι παντού εξυπηρετούνται καλύτερα σε τοπικό επίπεδο.
Αυτές οι τεράστιες διαφορές στις αρχές και τις πρακτικές των δύο αυτών κατηγοριών, έχουν ως συνέπεια μια σειρά από αδιάλλακτες διαφορές, καθώς και μια αρκετά επικίνδυνη διχοτόμηση.
Η ραγδαία κατάσταση αποδόμησης του σημερινού κόσμου, αντιπροσωπεύεται από τις εντάσεις στα πεδία μάχης όπου οι πράκτορες της παγκοσμιοποίησης συναντούν τους επικεφαλής των εθνικιστών. Ολόκληρη η Μέση Ανατολή είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αυτής της δυστοπίας, στον απόηχο της σύγκρουσης των Τιτάνων.
Υπάρχει μια σημαντική πτυχή σε αυτό τον πολυ-χιλιετή πόλεμο που σπάνια αναγνωρίζεται ή αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Ότι ενώ οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης είναι σχεδόν πάντα τυραννικοί, και χρησιμοποιούν ως όπλο την κρατική χορηγία της τρομοκρατίας, οι Εθνικιστές συχνά εξαναγκάζονται σε μια στρατιωτική στάση για την προστασία των λαών και των εδαφών τους.
Με άλλα λόγια, οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης ξεκινούν, συνήθως απρόκλητα, επιθετικούς πολέμους εναντίον ενός εθνικιστή ηγέτη όπως ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ. Στη συνέχεια, όμως, η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει δυναμικά μέσα για να αποκρούσει τις στρατιωτικές επιθέσεις και άλλες καταστροφές που απειλούν το έθνος.
Οι «παγκοσμιοποιητές» στη συνέχεια να εκμεταλλεύονται την απολύτως νόμιμη πράξη αυτοάμυνας, χρησιμοποιώντας την υπέρ τους ως κάποιο είδος εγκλημάτων πολέμου που ποτέ δεν συνέβησαν. Είναι σχεδόν πάντα οι παγκοσμιοποιητές εκείνοι που διαπράττουν τα πραγματικά εγκλήματα πολέμου, όταν συμβαίνουν, καθώς και τα συγκλονιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.
Ο Συριακός πόλεμος αντανακλά σε ένα μεγάλο βαθμό την τεράστια ζημιά που μπορεί να προκληθεί από τους παγκοσμιοποιητές, εκτοπίζοντας εκατομμύρια πρόσφυγες πολέμου και σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την περιοχή.
Επίσης, ο πόλεμος στη Λιβύη απέδειξε πόσο γρήγορα μπορούν να καταστρέψουν μια καλά διοικούμενη χώρα μέσα σε λίγους μήνες. Ομοίως, ο ουκρανικός εμφύλιος δείχνει πόσο αποτελεσματικά μπορούν να πυροδοτήσουν τις θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές, καθώς και να καταστρέψουν μια εθνική οικονομία.
Με αυτή την σημαντική γνώση για την ιστορία πίσω από αυτόν τον συνεχιζόμενο «Πόλεμο των Τιτάνων» θα είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοηθεί. Θα είναι επίσης ευκολότερο να αναλύσουμε με ακρίβεια και να κατανοήσουμε τα πολλά συγκλονιστικά γεγονότα που συμβαίνουν μέρα με τη μέρα. Αυτή, στην ουσία, είναι και η αρχή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πάνω απ ‘όλα, κάθε πρόσωπο που θα πολεμήσει για τον εαυτό του, θα μπορεί να πει την αλήθεια στην εξουσία όποτε χρειαστεί.
Μόνο εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να αποτρέψουμε την κρίσιμη αυτή φάση του Γ ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόνο μέσω της συλλογικής συνείδησης απαιτώντας ειρήνη. Σε αντίθετη περίπτωση, όλα είναι έτοιμα για την τελική μάχη της χιλιετίας που θα αποτελέσει και τον πραγματικό Αρμαγεδδώνα!




hellasforce

ΟΗΕ:Αρχίζει η διαδικασία επιλογής του επόμενου Γενικού Γραμματέα

UN


Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα αρχίσει την 21η Ιουλίου τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας για να επιλεγεί ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε χθες ο γάλλος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Φρανσουά Ντελάτρ.
Η Γαλλία ασκεί το τρέχον διάστημα την εναλλασσόμενη προεδρία του ΣΑ και ο Ντελάτρ όρισε με αυτή του την ιδιότητα την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας, με επιστολή που απηύθυνε στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Εστάλη «ένα σαφές μήνυμα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα διαδραματίσει τον ρόλο του όσον αφορά αυτή την κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του ΟΗΕ», σημείωσε ο γάλλος πρεσβευτής μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Τα 15 κράτη μέλη του ΣΑ θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία ως τον Οκτώβριο για τον υποψήφιο ή την υποψήφια και να υποβάλουν την απόφασή τους στη Γενική Συνέλευση προς έγκριση. Ο ή η διάδοχος του Μπαν Γκι Μουν θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2017.
Η απόφαση θα κριθεί πάντως πάνω απ’ όλα από την επιλογή που θα κάνουν τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του ΣΑ (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα).
Μέχρι στιγμής υπάρχουν ένδεκα υποψήφιοι, ανάμεσά τους πέντε γυναίκες, πάντως διπλωματικές πηγές προεξοφλούν πως θα υπάρξουν κι άλλοι.
Πολλοί τάσσονται υπέρ της ιδέας να αναλάβει μια γυναίκα το αξίωμα, έπειτα από οκτώ άνδρες, ενώ η ανατολική Ευρώπη, η μόνη γεωγραφική περιοχή που δεν έχει αντιπροσωπευθεί μέχρι τώρα στο αξίωμα, θα ήθελε να δει έναν δικό της υποψήφιο να καταλαμβάνει τον θώκο του Γενικού Γραμματέα.
Ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψήφιους, σύμφωνα με τα ως τώρα προγνωστικά, είναι η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Σουσάνα Μαλκόρα, η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Χέλεν Κλαρκ, καθώς και ο Αντόνιο Γκουτέρες, πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και πρώην Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
Η Βουλγάρα Ιρίνα Μπόκοβα, γενική διευθύντρια της UNESCO, ο πρώην πρόεδρος της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ και ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ είναι ανάμεσα στους οκτώ ανατολικοευρωπαίους υποψήφιους.
Επί 70 χρόνια η επιλογή του επικεφαλής του ΟΗΕ γινόταν κατόπιν διαπραγματεύσεων κεκλεισμένων των θυρών, αλλά αυτή τη φορά, η Γενική Συνέλευση επέβαλε μια λίγο πιο διαφανή διαδικασία: αποστολή επιστολών για την επίσημη υποβολή της υποψηφιότητας, κατάθεση βιογραφικών, εξέταση των υποψηφίων αυτοπροσώπως.
Από την 21η Ιουλίου τα δεκαπέντε κράτη μέλη του ΣΑ καλούνται να κάνουν την επιλογή τους, αναφέροντας στα ψηφοδέλτια εάν «ενθαρρύνουν», «αποθαρρύνουν» ή «δεν έχουν γνώμη» για τον καθένα υποψήφιο. Το αποτέλεσμα θα γνωστοποιηθεί στους υποψήφιους για να αξιολογήσουν πόση υποστήριξη διαθέτουν κι αν θέλουν να αποσυρθούν από την κούρσα ή όχι.





militaire.gr

Ερντογάν: “Σκυλί που γαβγίζει αλλά φοβάται να δαγκώσει”! Τα απανωτά “χτυπήματα” που δέχτηκε

erdogan


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
 Ο σύμβουλος της κ. Μέρκελ , Uwe Corsepius χαρακτήρισε φωνασκίες τις απειλές του Ερντογάν πως αν δεν υπάρξει βίζα για τους Τούρκους δεν θα ισχύσει και η συμφωνία με την Ε.Ε.
Φαίνεται πως οι εκτιμήσεις του είναι σωστές, γιατί η Άγκυρα παρακολουθεί  την παραβίαση των κόκκινων γραμμών της  στην δυτική όχθη του Ευφράτη.  Όπως είναι γνωστό είχε θέσει υπό την προστασία της την περιοχή Μενμπίς , η οποία ήταν η μόνη που  δεν ελέγχονταν από τις δυνάμεις των Κούρδων. Το  PYD-YPG σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις , με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εισήλθαν στο Μενμπις . Η Άγκυρα παρακολουθεί  από απόσταση την εκκένωση της περιοχής από τον ISIS.
Το ίδιο κάνει και στο Ιράκ, όπου το ΡΚΚ διεύρυνε το εύρος της περιοχής που ελέγχει. Οι δυνάμεις του από την περιοχή Καντίλ έφθασαν στο Σιντζάρ , βορειοδυτικά της Μοσούλης και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζονται για την ανακατάληψη της πόλης.
Ο μεγάλος ηγέτης  φωνάζει μεν αλλά φοβάται δε. Τηρεί πιστά την τουρκική παροιμία ¨φίλα το χέρι που δεν μπορείς να τσακίσεις¨. Με το πνεύμα αυτό έστειλε επιστολή στον Πούτιν και ζήτησε την βελτίωση των σχέσεων του με το Κρεμλίνο. Αναλογίστηκε βέβαια ότι η ζημία της χώρας του από την αλαζονεία του αγγίζει τα 20-25 δις.  Ο εκπρόσωπος, όμως του Κρεμλίνου  Dimitri Peskov  δήλωσε ότι η επιστολή του Ερντογάν δεν χρήζει απάντηση.  Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής τόνισε:¨Κι εμείς επιθυμούμε την εξομάλυνση των σχέσεων μας, αλλά η Άγκυρα δεν κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες μετά την ρήψη του αεροσκάφους. Έτσι δεν είναι δυνατή η εξομάλυνση των σχέσεων μας¨.
Ένα χαστούκι για τον Πρόεδρο ήρθε και από το Ισραήλ.  Αξιωματούχος της χώρας αναφερόμενος στις σχέσεις  με την Άγκυρα δήλωσε: “Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, κάποιον που επέλεξε για μοντέλο διακυβέρνησης του το  καθεστώς των Ναζί”.
Άλλο ένα δείγμα της φωνασκίας του Ερντογάν είναι η οργή του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή. Παρά τις ρητορικές του κορώνες συνέχισε τις διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση μιας Βάσης στο Ιντιρλίκ στην Γερμανία.  Οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν και η συμφωνία θα υπογραφεί σύντομα από τους υφυπουργούς άμυνας των χωρών.
Βέβαια , οι επιθέσεις του δεν στρέφονταν στην Καγκελαρία αλλά στους τουρκικής καταγωγής βουλευτές και κυρίως εναντίον του Οζντεμίρ Τζεμ. Για αυτό προωθεί τον Ρεμζί Αρου να ιδρύσει ένα κόμμα που θα απαρτίζεται και θα εκφράζει τους Τούρκους μετανάστες.  Η σχετική αίτηση θα υποβληθεί στις 26 Ιουνίου  και ο πρόεδρος του δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του. Βέβαια, ξεχνά ότι εκεί είναι /Γερμανία και δεν είναι Βαλκάνια, όπου μπορεί να παίζει το ρόλο ζιζανίων  για αλλότριους σκοπούς.
Πάντως θαυμάζει κανείς την ευλυγισία του Προέδρου. Για όλα τα κακά βρίσκει κι ένα εξιλαστήριο θύμα. Για την αποτυχημένη εξωτερική πολιτική επιρρίπτει ευθύνες στον Νταβούτογλου.  Προφανώς θέλει να αλλάξει στάση κυρίως στο ζήτημα της Συρίας, όπου κερδίζουν οι Κούρδοι , κάτι που απειλεί άμεσα την Άγκυρα.





militaire .gr

“Έκανα διαπραγματεύσεις για τα Ίμια με ανύπαρκτο Στόλο”!!! Τι είπε για τους Αμερικάνους


Screen-Shot-2016-06-15-at-13.07.42-634x330
20 χρόνια μετά,ο Θεόδωρος Πάγκαλος,ΥΠΕΞ εκείνο το βράδυ, αποφάσισε να προβεί σε ανυπόστατες αποκαλύψεις! Ο Πάγκαλος μίλησε -ξαναμίλησε δηλαδή- έριξε όλη την ευθύνη για την κλιμάκωση στον τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμο Αρσένη και υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί θα μπροούσαν να “μπλοκάρουν” οποιαδήποτε ελληνική στρατιωτική επιχείρηση.
Ο κ.Πάγκαλος λεει φοβερά πράγματα κατά των ΕΔ! Υποστηρίζει ότι έκανε διαπραγματεύσεις με ανύπαρκτο Στόλο! Κάτι που είναι γνωστό ότι δεν είναι αληθεια!
Ο κ.Πάγκαλος στην συνέντευξή του αναφέρεται σε δυο νεκρούς: στον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και στον Γεράσιμο Αρσένη! Κανείς από τους δύο δεν μπορεί πια να τον επιβεβαιώσει ή να τον διαψεύσει.
Τι είπε για τους Αμερικάνους
«Μου λέει «δεν ήταν δύο αμερικανικά πλοία εκεί περα»; Λέω ναι, αυτά παρακολουθούσαν τις κινήσεις των πλοίων της Τουρκίας και της Ελλάδας. Ναι, μου λέει, αλλά πέραν αυτού, είχαν ηλεκτρονικά μηχανήματα με τα οποία είχαν διαλύσει τον ηλεκτρονικό ορίζοντα. Δηλαδή, μόλις αποφασίζατε να ρίξετε εσείς ή Τούρκοι ή και οι δύο τους πυραύλους σας θα πήγαιναν όλοι στη θάλασσα» τόνισε, εξηγώντας πως τα δύο πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού, τα οποία έπλεαν στην περιοχή των Ιμίων θα μπλόκαραν με τα συστήματα που διέθεταν τα ελληνικά οπλικά συστήματα.

Η ΕΕ ετοιμάζεται για το σενάριο του χάους σε περίπτωση Brexit


Η ΕΕ ετοιμάζεται για το σενάριο του χάους σε περίπτωση Brexit








Αξιωματούχοι λένε πως Κομισιόν έχει καταστρώσει σχέδια σε περίπτωση που η Βρετανία βγει από την ΕΕ – Το 52% των Βρετανών λέει «ναι» στο BrexitΓια το σενάριο χάους σε περίπτωση Brexit ετοιμάζονται οι Βρυξέλλες, με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες δίνουν σαφές προβάδισμα στους υποστηρικτές της εξόδου από την Ένωση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το Brexit προηγείται από δύο έως και εφτά ποσοστιαίες μονάδες της παραμονής, ενώ δεν ευνοεί καθόλου το κλίμα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και βέβαια στο Ορλάντο των ΗΠΑ.
Για τον λόγο αυτόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει διάφορα σενάρια για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. Αν η βρετανική κυβέρνηση παραβιάσει την προβλεπόμενη διαδικασία εξόδου απειλούνται συνέπειες, οι οποίες στην ακραία περίπτωση μπορούν να φτάσουν μέχρι την αναστολή της συμμετοχής την στην Ε.Ε., με τεράστιες επιπτώσεις για την βρετανική οικονομία.
Κύκλοι των Βρυξελλών εξέφραζαν την Τετάρτη την ελπίδα ότι θα ακολουθηθεί συντεταγμένη διαδικασία σε περίπτωση Brexit, αλλά η Ε.Ε προετοιμάζεται επίσης και για το σενάριο του χάους. Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung η Κομισιόν έχει καταστρώσει σχέδια για σκληρή αντιμετώπιση της Βρετανίας στην περίπτωση αυτή. Τα σχέδια φτάνουν -στην ακραία περίπτωση- μέχρι και την αναστολή της συμμετοχής της Βρετανίας στην Ε.Ε . Για τους Βρετανούς αυτό θα είχε τεράστιες επιπτώσεις.
Η συντεταγμένη έξοδος προβλέπεται σαφώς από το άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης. Μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιθυμίας εξόδου ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις οι οποίες διαρκούν έως δύο χρόνια. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν ρυθμίζουν τη μελλοντική σχέση της αποχωρούσας χώρας με την Ε.Ε., αλλά μόνο τον τρόπο του χωρισμού. Η Βρετανία θα μπορούσε να εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρώπη χωρίς προηγουμένως να έχει αποσαφηνιστεί το θέμα της πρόσβασης στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. Γι αυτό οι υποστηρικτές του Brexit στην βρετανική κυβέρνηση αναζητούν άλλους δρόμους εξόδου από την Ε.Ε.
Με δυσαρέσκεια έγινε γνωστό στις Βρυξέλλες το σχέδιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των συντηρητικών στη Βουλή των Κοινοτήτων Κρις Γκρέιλινγκ, το οποίο προβλέπει να τεθεί σταδιακά το ευρωπαϊκό δίκαιο εκτός ισχύος σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε..
Ο Γκρέιλινγκ θέλει να καθυστερήσει την προβλεπόμενη (από το άρθρο 50 των Ευρωπαϊκών Συνθηκών) ανακοίνωση της εξόδου και να επιδιώξει καταρχάς μια «άτυπη» διαδικασία, όπως είπε στους Financial Times εκπρόσωπός των υποστηρικτών του Brexit. Στόχος είναι έξοδος με ταυτόχρονη σύναψη εμπορικής συμφωνίας Βρετανίας-Ε.Ε. μέχρι το 2019. Αυτό έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με την άποψη της Κομισιόν, η οποία επιμένει να εκπληρώσει η Μ. Βρετανία τις υποχρεώσεις της μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο. Η Κομισιόν δεν θα παρακολουθήσει απαθώς μια άτακτη έξοδο από την Ε.Ε και έχει ήδη εξετάσει τις νομικές δυνατότητες για την -μη προβλεπόμενη από τις συνθήκες- αναστολή συμμετοχής στην Ε.Ε.
Ενα σενάριο προβλέπει να κριθεί το δημοψήφισμα ως επίσημη έκφραση επιθυμίας εξόδου από την Ε.Ε. Με την αναστολή δεν θα εφαρμόζονται πλέον για τη Βρετανία οι κανόνες της εσωτερικής αγοράς όπως είναι λ.χ η απαλλαγή της από τους τελωνειακούς δασμούς. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα αρνητικές επιπτώσεις για τη βρετανική οικονομία. Το σενάριο αυτό θεωρείται όμως απίθανο διότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε το ρίσκο σε καμιά περίπτωση, όπως έλεγαν στις Βρυξέλλες, γράφει η βαυαρική εφημερίδα.
Το 52% των Βρετανών λέει «ναι» στο Brexit Εν τω μεταξύ, έρευνα που μελέτησε τα αποτελέσματα έξι δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν από τις 9 έως τις 13 Ιουνίου έδειξε ότι το 52% των Βρετανών τάσσεται υπέρ του Brexit και 48% κατά. Τέσσερις από αυτές τις δημοσκοπήσεις τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του Λονδίνου από τους «28».
Την ίδια ώρα, σε άλλη έρευνα που διενήργησε το «Business Insider» σε αναγνώστες του που διαμένουν στη Βρετανία αλλά είναι ξένοι υπήκοοι, έδειξε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του Λονδίνου από τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 67% των ερωτηθέντων, δηλαδή από τους 7.018 ερωτηθέντες, οι 4.691, ψηφίζουν δαγκωτό Brexit. Οι αναγνώστες του «Business Insider» που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Πιστεύετε ότι η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε;», ήταν Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστριακοί, Ολλανδοί , Γερμανοί,  Γάλλοι, Ισπανοί, Ιρλανδοί και Βέλγοι.
Όλα αυτά ενώ στο στρατόπεδο του κυβερνώντος κόμματος, των Συντηρητικών, επικρατεί «ανταρσία» μετά τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν ότι, σε περίπτωση που επικρατήσει το Brexit, θα υπάρξουν περικοπές σε φόρους και συντάξεις. Ήδη 57 βουλευτές των Συντηρητικών έσπευσαν να εκφράσουν την έντονη δυσφορία τους ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν ένα τέτοιο μέτρο.
Από την πλευρά τους, πολιτικοί αναλυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τις συνέπειες στην Ευρώπη από ένα Brexit.
«Ένα Brexit θα τορπίλιζε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής διεύρυνσης, βάζοντας στον «πάγο» τις ενταξιακές προοπτικές των δυτικών Βαλκανίων. Κι αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία τα δυτικά Βαλκάνια είναι σε περίοπτη θέση στην ευρωπαϊκή ατζέντα ως μία από τις προτεραιότητες της σλοβακικής προεδρίας της ΕΕ: Βοσνία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Κόσοβο και ΠΓΔΜ βρίσκονται στο κατώφλι της ΕΕ αναμένοντας το πράσινο φως για να μπουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Με δεδομένο όμως ότι το Λονδίνο ήταν για χρόνια ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων, η Ε.Ε θα χάσει ένα σημαντικό στήριγμα στον δρόμο της προς την ευρωπαϊκή διεύρυνση», επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές στη γαλλική εφημερίδα «Liberation».






katoxika nea

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Προφητείες Αγίου, που Δεν Εκδόθηκαν Ποτέ, για την Εποχή μας και τα Έσχατα!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Προφητείες Αγίου, που Δεν Εκδόθηκαν Ποτέ, για την Εποχή μας και τα Έσχατα!!


















Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει ότι ο Άγιος Ανδρέας έγραψε πολλές προφητείες οι οποίες δεν εκδόθηκαν ποτέ και βρίσκονται στην Μονή Iβήρων!!!
Αρχές των ωδίνων Κάποιος πιστός, στο όνομα Επιφάνιος, συναντήθηκε κάποτε με τον όσιο και τον πήρε σπίτι του, με σκοπό να ξεκουραστεί για μια τουλάχιστον εβδομάδα απ’ τους πολλούς κόπους. Κάθισαν κάπου μόνοι τους και ο νέος άρχισε να τον ερωτά: – Πως θα γίνει το τέλος του κόσμου; Τι είναι «αι αρχαί των ωδίνων» και πότε θα γίνουν; Από που θα καταλάβουν οι άνθρωποι ότι πλησιάζει η συντέλεια, και ποια θα είναι τα σημάδια που θα τη φανερώνουν; Ποιο τέλος θα έχει η Πόλις μας (Κωνσταντινούπολη), αυτή η νέα Ιερουσαλήμ; Τι θα γίνουν οι σεβάσμιοι ναοί; Τι θα γίνουν οι θείοι σταυροί, οι άγιες εικόνες και τα ιερά βιβλία; Που θα ασφαλισθούν τα λείψανα των αγίων; Εξήγησέ μου, σε παρακαλώ! Ξέρω ότι για σένα και τους αγίους, που είναι όμοιοι μ’ εσένα, είπε ο Θεός: «Υμίν δέδοται γνώναι τα μυστήρια της βασιλείας των ουρανών». Πόσο μάλιστα τα μυστήρια του κόσμου! – Η Πόλης αυτή, αποκρίθηκε ο μακάριος, που κατέχει τα πρωτεία ανάμεσα σε πολλές άλλες πόλεις και έθνη, θα μείνει απόρθητη και ελεύθερη. Τη φυλάει η Θεοτόκος «εν τη σκέπη των πτερύγων της», και με τις πρεσβείες της θα παραμείνει άτρωτη. Πολλά έθνη θα πολιορκήσουν τα τείχη της, αλλά η δύναμίς τους θα συντριβή, και θ’ αναχωρήσουν ντροπιασμένα. Απ’ αυτή θα πλουτίσουν πολλοί και θα απολαύσουν τα αγαθά της. Ωστόσο κάποια προφητεία λέει ότι θα την αλώσουν οι Αγαρηνοί και θα σφάξουν με το μαχαίρι τους πλήθους λαού. Εγώ όμως πιστεύω ότι θα εισορμήσει και το ξανθό γένος, του οποίου η ονομασία αρχίζει από το δέκατο έβδομο γράμμα της αλφαβήτου (Ρ). Θα μπει λοιπόν και θα κατακόψει, και θα στρώσει τους αμαρτωλούς στο έδαφος. Αλλοίμονό του όμως από τα δύο ομογενή έθνη. Τα όπλα τους θα είναι γρήγορα σαν τον άνεμο, και καταστροφικά σαν κοφτερό δρεπάνι, που κόβει το θέρος τα γεννήματα. Τα όπλα αυτά δεν θα αναχαιτίζονται, αλλ’ όμως μετά θα διαλύονται.

Ο ευσεβής βασιλιάς – Τώρα, παιδί μου, Πως να σου διηγηθώ χωρίς δάκρια για την αρχή των ωδίνων και τη συντέλεια; Κατά τις έσχατες ημέρες θα αναδείξει ο Θεός βασιλιά κάποιο φτωχό. Ο βασιλιάς αυτός θα πολιτευθεί με δικαιοσύνη, θα σταματήσει όλους τους πολέμους και θα πλουτίσει τους φτωχούς. Θα βασιλεύσει η ευτυχία όπως στην εποχή του Νώε. Οι άνθρωποι θα πλουτίσουν πολύ, θα ζουν γαλήνια και ειρηνικά, θα τρώνε, θα πίνουν, θα έρχονται σε γάμο, θα κινούνται με πολλή άνεση και θα απολαμβάνουν αμέριμνοι τα αγαθά της γης, επειδή δεν θα γίνονται πόλεμοι, θα μετατρέψουν τα σπαθιά τους σε δρεπάνια, τα βέλη σε πασσάλους, και τα δόρατα σε γεωργικά εργαλεία για να καλλιεργούν τη γη. Αργότερα ο βασιλιάς θα στραφεί ανατολικά και θα ταπεινώσει τους Αγαρηνούς, γιατί ο Θεός είναι οργισμένος μαζί τους για τη βλάσφημη θρησκεία τους και για τη σοδομίτικη αμαρτία που κάνουν, πολλοί βέβαια απ’ αυτούς θα βαπτισθούν, θα ευαρεστήσουν στον βασιλιά και θα τιμηθούν, οι υπόλοιποι όμως θα εξοντωθούν, θα καούν ή θα θανατωθούν σκληρά. Εκείνη την εποχή το Ιλλυρικό θα επανέλθει στο βασίλειο των Ρωμαίων, ενώ η Αίγυπτος θα συνθηκολογήσει. Ο βασιλιάς αυτός θ’ απλώσει το δεξί του χέρι στα γύρω έθνη, θα ημερώσει τα ξανθά γένη και θα κατατροπώσει τους εχθρούς του. Η βασιλεία του θα διαρκέσει τριανταδύο χρόνια. Για δώδεκα χρόνια δεν θα εισπράττει φόρους και δασμούς, θα ξαναχτίσει γκρεμισμένα θυσιαστήρια και θα ανοικοδομήσει ιερούς ναούς. Στις ημέρες του δεν θα γίνονται δίκες, αλλά ούτε θα υπάρχει άδικος και αδικημένος, τον βασιλιά αυτόν θα τον φοβηθεί όλη η γη, θα αναγκάσει τους ανθρώπους με τον φόβο να σωφρονισθούν, και θα εξοντώσει τους άρχοντες που παρανομούν. Εκείνον τον καιρό ο Θεός θα φανερώσει στον βασιλιά όλο το χρυσάφι, όπου και αν βρίσκεται κρυμμένο. Κι αυτός θα το σκορπίσει «με το φτυάρι» σ’ όλη τη χώρα του. Από τον πολύ πλούτο οι άρχοντες θα ζουν σαν βασιλιάδες και οι φτωχοί σας άρχοντες. Ο βασιλιάς αυτός θα κάνη μεγάλα κατορθώματα. Θα ξεκινήσει με πολύ ζήλο για να διώξει τους Ιουδαίους. Κανείς Ισραηλίτης δεν θα απομείνει μέσα σ’ αυτή την Πόλη. Δεν θα ακούγονται γλέντια με λύρες, κιθάρες και άσεμνα τραγούδια. Δεν θα γίνεται τίποτα αισχρό, γιατί θα μισήσει και θα εξολοθρεύσει «εκ πόλεως Κυρίου πάντας τους εργαζομένους την ανομίαν» (Ψαλμ. Ρ΄ 8). Θα επικρατήσει τότε μεγάλη χαρά και αγαλίασις. Η γη και η θάλασσα θα δίνουν πλούσια τα αγαθά τους. Η ζωή θα κυλά γαλήνια και ειρηνικά, και οι άνθρωποι θα ευφραίνονται όπως τον καιρό του Νώε, μέχρις ότου ήρθε ο κατακλυσμός.

Ο χιλίαρχος Αράν – Μετά την βασιλεία αυτή θ’ αρχίσουν οι συμφορές. Θα έρθει σ’ αυτήν την Πόλη ο υιος της απώλειας, ο χιλίαρχος Αράν και θα βασιλεύσει τρία χρόνια και έξι μήνες. Θα αναγκάσει μάλιστα τους ανθρώπους να κάνουν τέτοια παρανομία, που όμοιά της ούτε έγινε ποτέ, αφότου δημιουργήθηκε ο κόσμος, ούτε θα ξαναγίνει. Θα διατάξει δηλαδή και θα νομοθετήσει, ώστε να συνέρχονται, θέλοντας και μη, πατέρας με κόρη, γιος με μητέρα, αδελφός με αδελφή. Κι όποιος θα αντιστέκεται ή θα αντιμιλά, θα θανατώνεται. Εκείνος όμως που θα πεθάνει μ’ αυτόν τον τρόπο, θα καταταγεί την ημέρα της κρίσεως μαζί με τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Ο βασιλιάς αυτός θα διατάξει να συζευχθούν οι μοναχοί με τις μοναχές, καθώς επίσης και οι ιερείς. Έτσι η παρανομία της μίξεως θα γίνει χειρότερη από του φόνου. Ο ίδιος θα πορνεύσει με την μητέρα του και την κόρη του. Αφού λοιπόν θα γίνει νόμος η ακολασία, όλοι οι άσωτοι θα κάνουν όργια με τις αδελφές τους. Η δυσωδία της αιμομιξίας θ’ ανέβει στον ουρανό, και ο Κύριος θα οργισθεί υπερβολικά με ολόκληρη την οικουμένη. Θα δώσει τότε διαταγή και θ’ αρχίσουν να πέφτουν οι αστραπές και οι βροντές με ασυγκράτητο θυμό σ’ όλη τη γη. Πολλές πόλεις θα καούν. Οι άνθρωποι θα παραλύσουν από τον φοβερό κρότο των βροντών και θα πεθάνουν με κακό θάνατο, ενώ άλλοι θα καούν από τις αστραπές. Αλλοίμονο τότε στη γη, γιατί πλησιάζει η φοβερή απειλή και η οργή του Παντοκράτορος! Θα γίνει λιμός, και οι άνθρωποι θα πεθαίνουν σωρηδόν από την πείνα. Θα επακολουθήσει δυνατός σεισμός και θα πέσει κάθε οικοδόμημα. Πολλοί εργάτες της ανομίας θα βρουν κακό τέλος χωμένοι μέσα στα ερείπια. Ο ήλιος θα γίνει μαύρος και σκοτεινός, ενώ η σελήνη σαν αίμα, εξ αιτίας των ανθρώπων που εξομοιώθηκαν με τους χοίρους. Τ’ αστέρια θα πέσουν στη γη. Κάθε βουνό και νησί θα μετακινηθεί από την βία του σεισμού και της απειλής. Οι ιερείς του Θεού, μαζί με όσους ενάρετους και εγκρατείς θα έχουν απομείνει, θα καταφύγουν στα βουνά και στα σπήλαια. Τότε λοιπόν θα παταχθεί ο άνομος βασιλιάς και θα εξορισθεί στο σκότος το εξώτερο. Όσοι θα κατοικούν στην πρεσβυτέρα Ρώμη, στην Αρσενόη, στη Στρόβυλο, στην Αρμενόπετρα ή στην Καρυόπολη θα είναι μακάριοι. Σ’ αυτές τις πόλεις οι άνθρωποι θα ζήσουν ειρηνικά. Στις άλλες όμως θα γίνουν πόλεμοι και ταραχές, καθώς είναι γραμμένο: «Μελλήσεται ακούειν πολέμους και ακοάς πολέμων» (Μαρκ. 13,7) και τα ακόλουθα.

Ο ειδωλολάτρης βασιλιάς – Έπειτα στην Πόλη αυτή θ’ ανέβει άλλος βασιλιάς. Θα είναι βλοσυρός και μαύρος, αρνητής του Θεού και των αγίων. Θα μελετήσει βιβλία των Ελλήνων, θα ασπασθεί τη θρησκεία τους, και θα πολεμήσει τους αγίους και την Εκκλησία του Χριστού. Αφού περάσουν οι πρώτες ημέρες της βασιλείας του, θα κάψει όλα τα ιερά σκεύη και θα ονομάσει «φούρκα» τον Σταυρό. Θα διαλύσει επίσης το ιερατείο και θα σφάξει τον μισό πληθυσμό στους δημοσίους δρόμους. Εκείνες τις ημέρες θα στραφούν οι γονείς εναντίον των παιδιών, τα παιδιά εναντίον των γονέων και θα θανατωθούν μεταξύ τους. Ο αδελφός θα παραδώσει σε θάνατο τον αδελφό, και ο φίλος τον φίλο. Πολλοί, που θα ομολογήσουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Θεός και «βασιλεύς των απάντων», θα λάβουν το στεφάνι του μαρτυρίου. Ο βασιλιάς αυτός θα μεταφέρει τους κατοίκους από τα νησιά στην περιοχή της Θράκης, της Μακεδονίας και του Στρυμόνος, οπότε τα νησιά θα ερημώσουν. Στον ουρανό θα γίνουν κτύποι φοβεροί, στην γη μεγάλοι σεισμοί και κατεδαφίσεις πόλεων. Τα έθνη και τα βασίλεια θα ξεσηκωθούν το ένα εναντίον του άλλου. Θα γίνει μεγάλος χαλασμός επάνω στην γη, και οι άνθρωποι θα πέσουν σε θλίψη και στεναχώρια. Την ίδια εποχή θα φανεί φωτιά στον ουρανό σαν από πυρωμένα κάρβουνα, που θα επισκιάσει απειλητικά με την ταχύτητα της αστραπής ολόκληρη τη γη. Τέτοια σύγχυση θα επικρατήσει στον αέρα, ώστε το ένα πτηνό θα πέφτει πάνω στο άλλο. Η γη θα γεμίσει φίδια που θα δαγκώνουν τους αμετανόητους αμαρτωλούς. Και όλα αυτά θα είναι η αρχή των «ωδίνων».
Ο τελευταίος βασιλιάς των Ρωμαίων – Όταν πεθάνει ο ασεβής βασιλιάς θα έρθει κάποιος απ’ την Αιθιοπία, από το πρώτο «κέρας», και θα βασιλεύσει, καθώς λένε, δώδεκα χρόνια. Η βασιλεία του θα είναι ειρηνική. Θα ανοικοδομήσει τους ιερούς ναούς που κατεδάφισαν οι προκάτοχοί του και θα επαναφέρει τους ανθρώπους στα νησιά τους. Για την καλοσύνη του θα τον αγαπήσει ο Θεός και όλος ο λαός. Όσο θα βασιλεύει, θα επικρατεί χαρά και αγαλλίαση σε όλο τον κόσμο. Μετά απ’ αυτόν θα βασιλεύσει κάποιος από την Αραβία για ένα χρόνο. Στις ημέρες του, με ένα νεύμα του Παντοκράτορος, θα ενωθούν τα άγια τμήματα του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού και θα δοθεί ακέραιος στον βασιλιά. Εκείνος θα τον πάρει και θα πορευθεί στην Ιερουσαλήμ. Όταν φθάσει στον τόπο του Κρανίου, θα αποθέσει με τα ίδια του τα χέρια το βασιλικό του στέμμα στην κορυφή του Σταυρού, θα τον υψώσει και θα πει: «Κύριε Ιησού Χριστέ, συμπληρώθηκαν τα χρόνια που είχες προκαθορίσει για την βασιλεία των Ρωμαίων. Δέξου το αοίδιμο και θαυμαστό δώρο Σου, και μαζί μ’ αυτό και το πνεύμα μου». Αμέσως λοιπόν θα κατεβεί από τον ουρανό άγγελος Κυρίου και θα πάρει τον τίμιο Σταυρό με το διάδημα, καθώς και την ψυχή του βασιλιά. Έτσι θα λήξη η βασιλεία των Ρωμαίων, γιατί το στήριγμά της υπήρξε ανέκαθεν για τους χριστιανούς ο τίμιος Σταυρός. Μακάριοι τότε όσοι θα φύγουν από την Πόλη εκείνη, και θα καταφύγουν στις ερημιές και τα σπήλαια.
Η συμβασιλεία – Κατόπιν θα εμφανισθούν στην Πόλη μας τρεις νέοι, μωροί, αναιδείς και διεφθαρμένοι. Αυτοί θα βασιλεύσουν με διαβολική όμως ενέργεια θ’ αρχίσουν μεταξύ τους φοβερό πόλεμο. Θα ξεκινήσει ο πρώτος, θα μπει στη Θεσσαλονίκη και θα πει: «Πόλης των Θεσσαλονικέων! Εσύ θα νικήσεις τους εχθρούς σου, γιατί είσαι καύχημα των αγίων, και σε αγίασε ο Κύριος». Θα επιστρατεύσει στους πολίτες από επτά ετών και άνω. Θα επιστρατεύσει ακόμη τους ιερείς και μοναχούς, θα κατασκευάσει πολεμικά άρματα, θα ετοιμάσει μεγάλο στόλο και θα πορευθεί στη Ρώμη. Μπροστά στις πύλες της θα σταθεί και θα φωνάξει: «Χαίρε Ρώμη τρίρρωμη και τιμημένη! Φορείς σπαθί κοφτερό και βέλη ακονισμένα. Κράτησε σταθερά την πίστη σου και μην την αλλάξεις μέχρι τη συντέλεια και οι κάτοικοι σου θα είναι μακάριοι». Έπειτα θα επιστρατεύσει τα ξανθά γένει, και θα περιμένει τους άλλους δύο βασιλείς. Ο δεύτερος θα επιστρατεύσει τη Μεσοποταμία και τα νησιά των Κυκλάδων (κατ’ άλλη γραφή: τις κοιλάδες των νήσων). Θα επιστρατεύσει ακόμη και τους ιερείς και μοναχούς, αναμμένος από φοβερό μίσος εναντίον των άλλων δύο. Θα ξεκινήσει τότε και θα έρθει στον «ομφαλό» της γης. Λένε μερικοί ότι ο «ομφαλός» της οικουμένης είναι η Αλεξάνδρεια. Εκεί θα περιμένει τους άλλους δύο, με τους οποίους θα πολεμήσει. Ο τρίτος θα ξεκινήσει κι αυτός από την Πόλη και θα στρατολογήσει την Καρία, Φρυγία, Ασία, Αρμενία, Γαλατία και Αραβία. Όταν φθάσει στο Σύλαιο, θα πει: «Αν και ονομάστηκες Σύλαιο, δεν θα λεηλατηθείς ούτε θα κυριευθείς από κανένα εχθρό σου». Ύστερα θα συμμαχήσει μ’ ένα λαό ανεξάρτητο, που δεν θα έχει δηλαδή υποταγεί ούτε σ’ αυτόν ούτε στους άλλους δύο βασιλείς.







hellasforce

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ!!!


pagalos_imia-660x330
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται ότι κατά βάθος έχει τύψεις για όσα έγιναν στην κρίση των Ιμίων. Αρνείται μάλλον να το παραδεχτεί και γι΄ αυτό προσπαθεί να τις καλύψει κάθε φορά που αναφέρεται στο θέμα με απίστευτες θεωρίες.Συχνά αυτές διαστεεβλώνουν την πραγματικότητα με τρόπο απίστευτο.Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είπε σε τηλεοπτικά εκπομπή ότι μιλώντας μετά από χρόνια με τον Χολμπρουκ,είχε πει οτι “ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί” στα Ίμια!!!
Τώρα “ξαναχτυπά”. Μιλώντας στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ,ενέπλεξε πάλι τον μακαρίτη τον Χόλμπρουκ,ο οποίος τους είχε πει -όπως υποστηρίζει- ότι δύο αμερικανικά πλοία που έπλεαν στη περιοχή θα “τύφλωναν” οποιοδήποτε ελληνικό οπλικό σύστημα κι έτσι οι πύραυλοι που θα εκτοξεύαμε θα έπεφταν όλοι στη θάλασσα.Περιπτώσεις “τζαμαρίσματος” εκείνη τη νύχτα καταγράφηκαν αλλά αυτά που υποστηρίζει ο κ.Πάγκαλος είναι πολύ καλά για ταινίες του Χόλυγουντ,όχι για την πραγματικότητα.Το πρόβλημα δεν ήταν εκείνη τη νύχτα το “τζαμάρισμα” των οπλικών μας συστημάτων,αλλά…το βέρτιγκο στο οποίο είχε πέσει η κυβέρνηση Σημίτη,υπουργός Εξωτερικών της οποίας ήταν.
Και φαίνεται ότι το βέρτιγκο είναι διαρκείας και κρατά μέχρι σήμερα.Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ο κ.Πάγκαλος επιμένει και σήμερα ότι οι Τούρκοι εκείνη τη νύχτα είχαν υπεροπλία στο Αιγαίο! Δεν μπορεί να μην έχει ανακαλύψει ο κ.Πάγκαλος 20 χρόνια μετά από τη κρίση των Ιμίων ότι η κατάσταση στρατιωτικά ήταν τελείως διαφορετική απ΄ ότι την παρουσιάζει ακόμη και σήμερα.Δεν μπορεί να μην έχει ακούσει ότι όσα πλοία είχαν βγάλει οι Τούρκοι ήταν στοχοποιημένα. Ούτε να μην του έχει πει κάποιος ότι τα μοναδικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν εκείνη τη νύχτα με τις άθλιες καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο,ήταν ελληνικά.Κάπου θα έχει ακούσει επίσης ότι δύο πληρώματα ελληνικών περιπολικών -τα “Παναγοπουλάκια”- ανέμεναν μάταια την εντολή να πλήξουν τη Γιαβούζ που έπλεε γύρω από τα Ίμια και να τις …ανοίξουν μια πολύ ωραία τρύπα.Δεν έλαβαν ποτέ την εντολή,γιατί προφανώς το ΚΥΣΕΑ δεν είχε άλλη δουλειά από το να μιλά στο τηλέφωνο με τον Χόλμπρουκ.
Θα πρέπει επίσης να έχει μάθει ότι η Τουρκία δεν είχε κάνει οποιαδήποτε σοβαρή στρατιωτική κίνηση μεταφοράς στρατευμάτων προς τα παράλια…
Στρατιωτικά λοιπόν δεν υπήρχε καμία τουρκική υπεροπλία εκείνη τη νύχτα στο Αιγαίο. Πολιτικά ναι.Ηττηθήκαμε κατά κράτος…
Είπε επίσης ο κ.Πάγκαλος ότι αν ξεκινούσε οποιαδήποτε σύγκρουση, “θα έκλαιγαν μανούλες”.Δυστυχώς μανούλες έκλαψαν.Και ήταν πάλι Ελληνίδες…
Καλό θα ήταν να σταματήσει να μιλά για τα Ίμια ο κ.Πάγκαλος.20 χρόνια μετά άπαντες έχουμε καταλάβει τι συνέβη.Και δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτικές αδυναμίες και παραλείψεις που μπορεί να υπήρξαν,αλλά δεν καθόρισαν την εξέλιξη των πραγμάτων.




hellasforce