Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Πλήγμα στην εθνική ασφάλεια η νέα ολιγωρία στην αναβάθμιση των μαχητικών F-16


Η γνωστή ελληνική προχειρότητα σε συνδυασμό με την επίσης γνωστή αμετροέπεια λόγων που χαρακτηρίζει την ελληνική 
πολιτική τάξη, προκαλούν σημαντική βλάβη στην ελληνική εθνική ασφάλεια, θέτοντας σε κίνδυνο το πρόγραμμα της αναβάθμισης των μαχητικών
αεροσκαφών F-16, ενώ πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τζέφρι Πάιατ, ανέβαλε τη μεσημβρινή επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θέμα συζήτησης θα ήταν και τα F-16. Άγνωστο το γιατί.

ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΧΡΕΚΟΠΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ



Αναρωτιέμαι τι θα γίνει όταν τα ΜΑΤ θα τραβάνε τον κόσμο από τα μαλλιά και θα τον πετάνε έξω από τα σπίτια λόγω 
πλειστηριασμών;
Το σάπιο σύστημα δεν φοβάται ούτε
τους φόρους, ούτε τις περικοπές, ούτε τη χρήση της κρατικής βίας στις διαδηλώσεις. Ένα πράγμα μόνο φοβάται. Φοβάται να ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς. Φοβάται την αντίδραση του κόσμου. Φοβάται μήπως οι πλειστηριασμοί και ό,τι τους συνοδεύσει, ενοποιήσουν το λαό. Φοβάται μήπως ξεπηδήσουν μέσα από τις αντιδράσεις νέες δυνάμεις που θα ανατρέψουν την άρχουσα παρασιτική ελίτ. Έλα όμως που το σύστημα έχει ανάγκη να χρηματοδοτηθεί, αλλιώς θα καταρρεύσει… Εδώ είναι το πρόβλημα για το σύστημα.
Κάτι μου λέει ότι το σκηνικό αυτό θα το φορτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ που ανυπομονεί να κυβερνήσει. Ήδη οι πλειστηριασμοί, κατά περίεργο τρόπο, αναβάλλονται συνεχώς.





taxalia.gr

«Βράζουν» τα νησιά για το μεταναστευτικό - Στο στόχαστρό τους ο Μουζάλας

«Βράζουν» τα νησιά για το μεταναστευτικό - Στο στόχαστρό τους ο Μουζάλας

Πάνω από 8.000 πρόσφυγεςκαι μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι πια στην πόλη της Μυτιλήνης. Το νησί, με πληθυσμό περί τις 30.000 κατοίκους, ασφυκτιά ενώ ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών αυξάνεται διαρκώς, και μάλιστα διπλασιάσθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών προς το νησί.
Στο σύνολο τους οι πρόσφυγες, που ζουν σε διάφορες επίσημες και ανεπίσημες δομές, έχουν εγκλωβιστεί λόγω της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και αναμένουν να εξεταστεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει.

Στον πάγο οι ελληνορωσικές σχέσεις


Στον πάγο οι ελληνορωσικές σχέσεις

Σε τροχιά απομάκρυνσης φαίνεται ότι βρίσκονται Αθήνα και Μόσχα. Παρ’ ότι και οι δυο διαφημίζουν διαχρονικά τις στενές, παραδοσιακές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, όλα δείχνουν ότι, αν δεν έχει επέλθει ψύχρανση, όπως αρκετοί –μάλλον καθ’ υπερβολή- θεωρούν, σίγουρα οι δυο πλευρές δείχνουν μεγάλη επιφυλακτικότητα η μια προς την άλλη. Το πλέον πρόσφατο περιστατικό που κατεγράφη, είναι η ματαίωση της Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 6 έως και 8 Νοεμβρίου 2017, στη Μόσχα.

ΒΡΩΜΙΚΗ ΟΣΜΗ… Φοβερές καταγγελίες που τις απέκρυψαν επιμελώς…



Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΟΣΜΗ ΤΗΣ SIEMENS, ΤΗΣ INTRACOM ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
http://www.egerssi.gr
Στο “κόκκινο πιπέρι” της Τρίτης ανέφερα: «Στην δίκη της Siemens στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έχει καταθέσει ήδη ο Ευάγγελος Σέκερης και ξεκίνησε την κατάθεσή της και η Αικατερίνη Τσακάλου!

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ στα θεμέλια του πολιτικού Συστήματος… «Τον έχω ικανό να σχεδίασε την επίθεση εις βάρος μου»


Ακόμη και το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση που είχε δεχθεί έξω από το σπίτι της τον Μάρτιο του 2015 να κρύβεται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, άφησε σήμερα ανοιχτό η πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Αικατερίνα Τσακάλου.
H ίδια καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα ως μάρτυρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, απάντησε θετικά στην ερώτηση συνηγόρων για τον θεωρεί ικανό τον Μιχ. Χριστοφοράκο να είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης σε βάρος της.

ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΑΓΙΕ ΔΕΣΠΟΤΑ


Έχει Μεγάλη Παρρησία και είναι γνήσιο κομμάτι της ΠΟΝΕΜΈΝΗΣ Ρωμιοσύνης .
ΠΌΝΕΣΕ και ξέρει από πόνο για αυτό και σήμερα είναι πιό κοντά στον ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΝΟ της πατρίδας του.
« – ΑΓΙΕ ΝΕΚΤΑΡΙΕ, έλα να σώσεις την Πατρίδα που χάνεται»
« – σώσε την νεότητα και βάλε μας μυαλό τώρα που ο κόσμος πάει να τιναχτεί στον αέρα, έστω και τώρα»
Όμως αγαπητοί μου η Ελλάδα δεν θα χαθεί αλλά θα διαπαιδαγωγηθεί.
Μεγάλοι και μικροί , πλούσιοι και φτωχοί, άρχοντες εκκλησιαστικοί- εξουσίες και αρχές παρεκκλίναμε από την ΘΕΙΑ αποστολή Ελληνισμού .

Κοτζιάς: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτη να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας





Απάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε ερώτηση Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
«1. Αντιπαρέρχομαι τον άκρως αντιθεσμικό χαρακτήρα της πρακτικής να πληροφορείται ο αποδέκτης της ερώτησης την ύπαρξη και το περιεχόμενο αυτής από τον τύπο πριν αυτή του περιέλθει αρμοδίως από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής.

2. Ως προς την ουσία της ερώτησης: αναμφισβήτητα, η τουρκική παραβατικότητα κλιμακώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο. Ειδικά οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, οι οποίες μετά από μια τριετή περίοδο σχετικής κάμψης, κατά το διάστημα 2011-2013, κατά τους πρώτους μήνες του 2017 ξεπέρασαν ακόμα και τα επίπεδα του 2014, οπότε άρχισε να παρατηρείται η κάθετη αύξησή τους. Να σημειωθεί ότι παρόμοια - αν και μικρότερη - έντονη τουρκική παραβατικότητα, είχε να εκδηλωθεί στο Αιγαίο από την περίοδο 2008-2010. Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι και οι παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων, οι οποίες είναι οι υψηλότερες της τελευταίας δεκαετίας. Η αύξηση αυτή της τουρκικής παραβατικότητας σχετίζεται βεβαίως και με την εν γένει πολιτική κατάσταση στη γείτονα την επαύριο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

"Ο Θάνατός σου, η Zωή μου"

"Ο Θάνατός σου, η Zωή μου"

Ένα από τα πιο σημαντικά δόγματα της επιβίωσης.

Καταρχάς ας ξεκαθαρίσουμε κάτι που λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει και ακόμη λιγότεροι επιλέγουν να θυμούνται. Επιβίωση δε σημαίνει δύσκολη διαβίωση. Δε σημαίνει τα βγάζω πέρα δύσκολα. Σημαίνει πως κάποιος καταφέρνει να ζήσει και οι άλλοι γύρω του ψοφάνε σαν τις κατσαρίδες. Γιατί; Γιατί δεν είναι αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι (κυρίως ψυχολογικά), αφού όσον αφορά τον υλικό τομέα, κακά τα ψέματα, ακόμη κι αν έχει ετοιμαστεί κάποιος καλά, μπορεί να μην μπορέσει ποτέ, για οποιοδήποτε λόγο, να πάρει τον εξοπλισμό του. Οι λόγοι γι΄αυτό ποικίλουν και ο πιο απλός είναι τη στιγμή που θα γίνει το όποιο "ΜΠΑΜ" να βρίσκεται πολύ μακριά από αυτόν και/ή να χάσει την πρόσβαση, πχ, στο σπίτι που τον έχει.

Για γέλια και για κλάματα: Προστατεύουν τους συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμούς και όχι τους πολίτες!

Για γέλια και για κλάματα: Προστατεύουν τους συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμούς και όχι τους πολίτες!

"Ομπρέλα" προστασίας θέλει να απλώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μόνο όμως στους συμβολαιογράφους. 

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες:
Κατ΄ αρχάς σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ΄ έγκληση (μετά από μήνυση), όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή θα μετατραπεί σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενο το αδίκημα. Παράλληλα, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.
Επίσης, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών κ.λπ., το περασμένο Σάββατο, αποφασίστηκε αποχή από την διενέργεια πλειστηριασμού μέχρι 31.12.2017 για λόγους ασφαλείας μετά τις επιθέσεις που δέχονται οι συμβολαιογράφοι.



el.gr

Πως το ΝΑΤΟ με νέα του απόφαση φέρνει πιο κοντά το ολοκαύτωμα πάνω από την Ευρώπη


Πως το ΝΑΤΟ με νέα του απόφαση φέρνει πιο κοντά το ολοκαύτωμα πάνω από την Ευρώπη

Κλιμακώνει από το πουθενά και πάλι το ΝΑΤΟ. 

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στήριξαν σήμερα τα σχέδια για τη δημιουργία δύο νέων στρατιωτικών διοικήσεων για την προστασία της Ευρώπης στην περίπτωση μιας σύγκρουσης με την Ρωσία, ανοίγοντας το δρόμο για την μεγαλύτερη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εδώ και δεκαετίες.
Με στόχο η κίνηση αυτή να αποτελέσει ακόμη έναν αποτρεπτικό παράγοντα για την Ρωσία, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συμφώνησαν στην δημιουργία μιας Ατλαντικής διοίκησης και μιας διοίκησης υλικοτεχνικής υποστήριξης για την ταχύτερη αντίδραση σε απειλές ενάντια στην Ευρώπη, τόνισαν αξιωματούχοι.

Η τρελή θεωρία γύρω από τους απόκοσμους ήχους από τον ουρανό που επέστρεψαν (ΒΙΝΤΕΟ)


Η τρελή θεωρία γύρω από τους απόκοσμους ήχους από τον ουρανό που επέστρεψαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλοί τους παρομοιάζουν με τις "σάλπιγγες της αποκαλύψεως":



el.gr

Τα μάθατε; Έρχεται ο ευρωστρατός! - Θα δώσει και η Ελλάδα τη συναίνεσή της;


Τα μάθατε; Έρχεται ο ευρωστρατός! - Θα δώσει και η Ελλάδα τη συναίνεσή της;
Του Άρη Δημόπουλου
Όντας κάτι που συζητείται εδώ και χρόνια και πρώτος στην Ελλάδα είχε αποκαλύψει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, η δημιουργία του ευρωστρατού είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επακόλουθη σύσταση του παγκόσμιου κράτους, ισχυρός πυρήνας του οποίου θα είναι η..."προοδευτική Ευρώπη". 

Δήλωση-"βόμβα" για τους πλειστηριασμούς: "Μέχρι 300.000 ευρώ προστατεύουμε τις περιουσίες. Όχι παραπάνω γιατί δεν είναι αριστερό!"


Απίστευτες τοποθετήσεις από κορυφαίο Υπουργό - Στο "σφυρί" χιλιάδες ακίνητα Ελλήνων .

Αποφασισμένοι μοιάζουν στο Μαξίμου να προχωρήσουν το θέμα των μαζικών πλειστηριασμών, που από αυτόν τον μήνα προβλέπεται να υλοποιηθούν και σε ηλεκτρονική μορφή.
Μόνο εμπόδιο για την ώρα μοιάζει να είναι οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι, τον οποίων ωστόσο ο ρόλος τείνει να γίνει τυπικός με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών συστημάτων. 

Βυθίζουν την Ελλάδα στο χάος - Ετοιμαστείτε για αυτά που έρχονται (ΒΙΝΤΕΟ)


Του Άρη Δημόπουλου
Δεν έχει προηγούμενο το τελευταίο διάστημα η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας σε πανελλαδικό επίπεδο, σε πλήρη αντιδιαστολή με τα όσα ισχυρίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλοντας να προβάλλουν μία άκρως ωραιοποιημένη εικόνα της ελληνικής κοινωνίας.
Ωστόσο τα ίδια τα γεγονότα τους διαψεύδουν καθημερινά.

Καθηγητής Εγκληματολογίας: Δεν ρίχνεις 14 μαχαιριές για 25 ευρώ και ένα κινητό

«Το μένος του δολοφόνου που σκότωσε την 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη με 14 μαχαιριές για να τη ληστέψει μέσα στο Β’ 
νεκροταφείο μάς μπέρδεψε όλους», τόνισε ο καθηγητής εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm, με τον Νίκο Στραβελάκη. Τετοια ειδεχθή και άγρια εγκλήματα δεν έχουν κίνητρο τη ληστεία. Χαρακτηρίζονται κυρίως ως εγκλήματα πάθους, σημείωσε. 

Παρεμβαίνει ο Άρειος Πάγος για τα δημοσιεύματα για Αυγενάκη .


Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών την διενέργεια 
προκαταρκτικής εξέτασης 

Έγγραφο-βόμβα: Η Τουρκία έτοιμη να προσαρτήσει τα Κατεχόμενα – Απειλεί με πολεμική σύρραξη στην κυπριακή ΑΟΖ



Η Τουρκία κινείται μεθοδικά για την προσάρτηση των Κατεχομένων. Έγγραφο που φαίνεται να έχει περιέλθει στην κατοχή της κυπριακής κυβέρνησης αποκαλύπτει το μυστικό σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν που έχει τεθεί σε εφαρμογή με την δραστηριοποίηση μάλιστα και της ΜΙΤ. 

Σύμβουλος Ερντογάν: «Μέχρι το 2020 αναμένεται η επίσημη καταστροφή της Ελλάδας»



Το ρόλο της Κασσάνδρας παίζει τώρα ο γνωστός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος προβλέπει την καταστροφή της Ελλάδας μέχρι το 2020, ενώ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως «όργανο των ιμπεριαλιστών».

Αιγαίο: Μηδενικό το κοντέρ των τουρκικών παραβιάσεων



Μηδενική ήταν η καταγραφή του σημερινού "κοντέρ" των παρααβιάσεων στο Αιγαίο. Η "κόσμια" συμπεριφορά των "γερακιών" της Άγκυρας επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες αλλά είναι βέβαιο πως δεν αποτελεί δείγμα εφησυχασμού για τους επιτελείς του ελληνικού πενταγώνου.

Μήπως ν' αρχίσω να αισθάνομαι... μακάκας;..


Στη λίστα Λαγκάρντ δεν ήμουν. Ούτε στου Λουξεμβούργου. Ούτε στα...
Panama papers. Ούτε και στα Paradise. Μήπως ν' αρχίσω να αισθάνομαι ...μακάκας;..



nonews news

Αναθεωρούν προς τα κάτω το "success story" της κυβέρνησης;

Αναθεωρούν προς τα κάτω το "success story" της κυβέρνησης;

Για άλλη μία χρονιά οι στόχοι για "ισχυρή ανάπτυξη" δεν φαίνεται να επιτυγχάνονται.

Το αναπτυξιακό αφήγημα της πρώτης φοράς αριστεράς μοιάζει να καταρρέει σαν "πύργος από τραπουλόχαρτα", συμπαρασύροντας μαζί του και χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που θα πληρώσουν το "μάρμαρο".
Υπολογίζεται πως η ανάπτυξη της τάξης του 2,7% που προέβλεπε για το 2017 η κυβέρνηση, όχι μόνο αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο, αλλά φαίνεται πως θα πρέπει να ξεχαστεί και για το 2018, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο "κόφτης των μέτρων".

ΟΜΙΛΙΑ ΦΩΤΙΑ… Αποδόμηση όλης της ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΘΕΩΡΙΑΣ που Υποστηρίζει με τα ΧΙΛΙΑ και η ΑΘΕΗ Κυβέρνησης Μας


ΔΙΑΔΩΣΤΕ την ΠΑΝΤΟΥ…
”Μασκαρεμένη επιστήμη”
Σε ομιλία της σε ένα συνέδριο που οργάνωσε το Ίδρυμα Heritage σχετικά με την τρανσέξουαλ ιδεολογία, η πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Παιδιάτρων, Δρ. Michelle Cretella, είπε ότι η διευκόλυνση της σύγχυσης των φύλων στα παιδιά βοηθώντας τα να «μεταβαίνουν» στο αντίθετο φύλο είναι παιδική κακοποίηση, και ότι η προώθηση αυτής της θεωρίας είναι ”ιδεολογία μασκαρεμένη ως επιστήμη”.

New «War» Order


Όσο το ISIS καταρρέει τόσο πιο κοντά είναι ένας νέος πόλεμος
Σαν σε όραμα…το βλέπεις μπροστά σου να συμβαίνει…. το πλήθος να πανηγυρίζει σε πλατείες και δρόμους το τέλος του Isis, που τόσα χρόνια απειλούσε την ανέμελη ευρωπαϊκή καθημερινότητα και την ίδια αυτή στιγμή των πανηγυρισμών, στα κρυφά να αλλάζει χέρια η αιματοβαμμένη σκυτάλη, σε μια κούρσα που βρίσκεται ακόμη στην αρχή της.

Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος; – Σιωπηλό Ολοκαύτωμα


Μια απορία πλανάται στον ελληνικό λαό: Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;
Μπορεί η ασύρματη τεχνολογία να παρενοχλήσει ένα άτομο, μια γειτονιά, μια πόλη, μια περιφέρεια ή μια ολόκληρη χώρα; Να την κάνει να έχει κατάθλιψη, ή απάθεια, ή επιθετικότητα, ή επίπλαστη ηρεμία αλά καρτ;

Η ανθρωπότητα θα καταστρέψει τον πλανήτη μας μετατρέποντας τον σε μια φλεγόμενη σφαίρα μέσα στα επόμενα 600 χρόνια, εκτίμησε ο Στίβεν Χόκινγκ, προτείνοντας ως μοναδική λύση τη μετανάστευση σε… άλλο πλανήτη.
Οι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε αυτή την καταστροφή, κατά τον Χόκινγκ, θα είναι η αύξηση του πληθυσμού σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες.