Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Βρετανία Ετοιμάζεται για ΠΟΛΕΜΟ με τη Ρωσία!! Στρατεύματα σε όλη την Ανατολική Ευρώπη!!!


ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΡΩΣΙΑ
ALERT… ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ…
Εκατοντάδες Βρετανοί στρατιώτες θα… απλωθούν κωδικοποιημένα σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, ως μια επίδειξη δύναμης στον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον, λίγο πριν την οριστική αποχώρηση του από την πρωθυπουργία (λόγω Brexit) θα ανακοινώσει την ανάπτυξη ενός ισχυρού τάγματος 500 μελών στην Εσθονία, παράλληλα με άλλους 150 στρατιώτες να,,, σταθμεύουν στην Πολωνία «σε σταθερή βάση».
Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών από τη δυτική συμμαχία σχετικά με τις προθέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά της προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.
Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία: «Αυτή θα είναι μια σύνοδος κορυφής, όπου θα δείτε την ίδια τη Βρετανία να διεκδικεί ως ένα από τα πιο σημαντικά μέλη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Όχι μόνο θα πάμε να για να δηλώσουμε την υποστήριξή μας στο ΝΑΤΟ, αλλά είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις».
Μιλώντας πριν από τη συνεδρίαση, ο Κάμερον δήλωσε: «Αυτή η σύνοδος κορυφής είναι μια ευκαιρία για μας να επαναλάβουμε την ισχυρή υποστήριξη μας για την Ουκρανία και άλλους ανατολικούς συμμάχους μας για να αποτρέψουμε τη ρωσική επιθετικότητα. Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περήφανο να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο, στην ανάπτυξη στρατευμάτων σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα πως το Ηνωμένο Βασίλειο παίζει σημαντικό ρόλο στο ΝΑΤΟ».
5
1
2
3
4

Έλληνας Στρατηγός Αποκαλύπτει: «Ο Εχθρός είναι εντός των Πυλών»!


1
Ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε και ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μιλάει για την Τρομοκρατία και για το μέλλον όσον αφορά τις σχέσεις ΝΑΤΟ – Ε.Ε.
2
Απαριθμεί τις επιτυχίες της στρατιωτικής επιχείρησης »Sophia» στη Μεσόγειο και παραθέτει τις αυξημένες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΕΠΑΑ) μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο προσφυγικό, στην τρομοκρατία άλλα και στο Brexit.
Αρχικά ποιος είναι ο ρόλος σας και ποιος ο ρόλος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ;
3
epa03936640 Acting Chief of Joint Staff of the Armed Forces of Bosnia, Major General Antho Jelec (L) and Chief of General Staff of the Greek Armed Forces, General Mikhail Kostarakos (R) during a welcoming ceremony in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 05 November 2013. General Greek Chief of Staff Mikhail Kostarakos arrived for an official visit to Bosnia.  EPA/FEHIM DEMIR
Η Στρατιωτική Επιτροπή είναι το ανώτατο στρατιωτικό όργανο που συστάθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου. Δημιουργήθηκε το 2001 και αποτελείται από 28 Αρχηγούς Άμυνας των κρατών μελών. Πιο απλά αποτελούμε την έκφραση της στρατιωτικής εγκαθίδρυσης των κρατών μελών, ενώ οι πρέσβεις αποτελούν αντίστοιχα την πολιτική έκφραση των κρατών μελών.
Η Επιτροπή παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στην Επιτροπή Πολιτικής Ασφάλειας (PSC). Είμαι μέλος της Επιτροπής και παρέχω την στρατιωτική οπτική στις συζητήσεις. Οι Αρχηγοί Άμυνας δεν έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στις Βρυξέλλες συνεχώς, για αυτό εκπροσωπούνται από μόνιμους στρατιωτικούς αντιπρόσωπους.
5
Η Στρατιωτική Επιτροπή είναι ένα από τα λίγα Όργανα που έχουν μόνιμο Πρόεδρο. O Πρόεδρος έχει μια υποχρεωτική τριετή θητεία και η εκλογή γίνεται από τους όμοιους του, κυρίως από τους πρώην Αρχηγούς Άμυνας και διορίζεται από το Συμβούλιο.
Η κύρια αποστολή μου είναι να παρέχω στρατιωτικές συμβουλές στον Ανώτατο Εκπρόσωπο αλλά και στρατιωτική διέξοδο σε όλα τα θέματα στα οποία ερωτώμαι ή σε όσα έχουν αποφασιστεί ότι είναι απαραίτητη η συμβολή μου.
Οι συμβουλές αυτές αποφασίζονται από κοινού με τους 28 Αρχηγούς, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι αντιπροσωπεύουν μια κοινή συναπόφαση ανάμεσα σε όλους τους στρατιωτικούς όλων των κρατών μελών.
6
Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) σήμερα; Θα μπορούσε μια πιθανή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επηρεάσει τις επιχειρησιακές και στρατιωτικές δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Άμυνας και αν όχι γιατί;
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να παρέχει τη συνεισφορά του στις αποστολές τις ΚΠΑΑ και τις επιχειρήσεις στην μεταβατική περίοδο από τώρα και μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης (Άρθρο 50 της ενεργοποίησης συν δύο έτη ).
Αυτή η περίοδος περιλαμβάνει την τρέχουσα και ανακοινωθείσα συνεισφορά στην αποστολή ‘’Σοφία’’ στη Μεσόγειο της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Δύναμης ( EUNAVFOR MED) όπως επίσης τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει μια περίοδος που θα είναι σε επιφυλακή για το EU Battle Group (BG)( Στρατιωτική Μονάδα της ΚΠΑΑ) ως έθνος- πλαίσιο (τρέχον εξάμηνο).
Όσον αφορά την ΚΠΑΑ, η άμυνα είναι και παραμένει ευθύνη των Κρατών μελών. Επίσης, είναι ένα κράτος- μέλος που υπερασπίζεται και το δικό του έδαφος. Νομίζω ότι έχουμε κάνει σπουδαία πρόοδο σ’αυτο το σημείο.
Πριν το 2001 δεν είχαμε αναλογιστεί ότι θα μπορούσε να υπάρχει στρατιωτικό προσωπικό στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. Τώρα πλέον υπάρχουν τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τρεις αποστολές που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Ε.Ε .
7
Η Ευρωπαϊκή Άμυνα θα αναπτυχθεί αναπόφευκτα καθώς συνδέεται με την ασφάλεια. Στο παρελθόν ήταν ένα θέμα που αφορούσε το κάθε έθνος ξεχωριστά, και που ο στρατός είχε διαφορετική αποστολή καθώς έπρεπε να υπερασπίζεται τα σύνορα του έθνους από τους εχθρούς.
Η επιχείριση ‘’Sophia’’ στη Μεσόγειο πήρε παράταση για έναν ακόμα χρόνο. Πόσο επιτυχής ήταν η αποστολή όσον αφορά τις διαταραχές που προκαλούν οι διακινητές και οι έμποροι; Ποιες είναι κατά την προσωπική σας άποψη οι βασικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις της ΚΠΑΑ στο μέλλον και ποιες είναι οι αυξημένες αρμοδιότητες τους;
Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση έχει λάβει μέρος σε 98 αποστολές που αφορούν τη θαλάσσια ασφάλεια (SOLAS ). Περισσότεροι από 16.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασωθεί. Ακόμα 148 βάρκες έχουν αποσυρθεί ενώ πραγματοποιήθηκαν 71 συλλήψεις.
Η επιχείρηση , έχει δείξει ότι αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στα διεθνή ύδατα η οποία περιορίζει ουσιαστικά την ελευθερία κινήσεων των λαθρεμπόρων και των διακινητών στα χωρικά ύδατα.
Η ΚΠΑΑ ως μέρος της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας(ΚΕΠΑΑ) συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών αλλά και στην διεθνή ειρήνη και σταθερότητα. Αυτό το γεγονός αναγνωρίστηκε από το Συμβούλιο στις 18 Μαΐου του 2015 και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2015.
Για να υπάρξει δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας με συλλογικούς αμυντικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, για να συντονίσουμε την παρουσία μας στο έδαφος, να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης μας αυτα είναι μέσα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθεια μας να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί αλλά και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας.
Πέρα από αυτά η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πως θα συνεισφέρουμε μια πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δυνατοτήτων της Ε.Ε στα μέρη στα οποία έχει ήδη παρουσία ή θα έχει στο εγγύς μέλλον ενισχύοντας την τοπική ασφάλεια αλλά και το έργο των ιδρυμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια τα οποία έχουν αναλάβει να παρέχουν προστασία στους συμπατριώτες τους.
Η Ευρωπαϊκή ‘Ένωση αναπτύσσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τρεις στρατιωτικές αποστολές. Οι αποστολές και οι επιχειρήσεις μας στηρίζονται στην έννοια της ολοκληρωμένης προσέγγισης και αποτελούν το σήμα κατατεθέν μας.
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αποστολή στις περιοχές και τις χώρες που αποφασίζουν ένα πλήρες πακέτο που περιλαμβάνει πρώτα από όλα την άμυνα , τη διπλωματία και την ανάπτυξη , αλλά και άλλα θέματα όπως η διακυβέρνηση , η εκπαίδευση και η ασφάλεια. Ο στρατός είναι το ένα τοις εκατό αυτής της συγκεκριμένης ολοκληρωμένης προσέγγιση.
Εμείς δεν παρέχουμε ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον αλλά εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους να παρέχουν ασφάλεια στις χώρες τους. Δεν είμαστε εκεί με τα στρατεύματά μας για τον έλεγχο της χώρας .
Η παρουσία μας έχει εκπαιδευτικό ρόλο στο προσωπικό των τοπικών αρχών μέσω στρατιωτικών αποστολών ή αντίστοιχα στο στρατιωτικό προσωπικό μέσω της στρατιωτικής μας αποστολής. Μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε μας ζητείται σε πολιτικό επίπεδο.
Για να ξεκινήσει τη λειτουργία της και τις αποστολές της η ΚΠΑΑ , απαιτεί όχι μόνο πολιτική βούληση αλλά και τις αναγκαίες δυνατότητες.
Δεδομένης της ρωσικής επιθετικότητας και των αναδυόμενων απειλών για την ασφάλεια – όπως το Ισλαμικό Κράτος και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο – έχουν βελτιωθεί ή αλλάξει οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ε.Ε και πώς αυτές οι δυνατότητες συμπληρώνουν αυτές του ΝΑΤΟ;
Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας οι ρυθμίσεις για το σύμφωνο Berlin Plus, οι οποίες υιοθετήθηκαν το Δεκέμβριο του 2002 πρέπει να ανανεωθούν;
Και τα δύο ζητήματα έχουν ληφθεί υπόψη από τη νέα παγκόσμια στρατηγική της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας που έχει υποβληθεί από τον Ιούνιο από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Federica Mogherini
Για κάθε επιχείριση και αποστολή της ΚΠΑΑ οι συμμετέχουσες χώρες πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους τους μοχλούς που επιτρέπουν την ανάπτυξη και τη διατήρηση τους.
Δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε τομείς όπως τον εναέριο ανεφοδιασμό, την ενημέρωση αλλά και τις εντολές, τον έλεγχο και ό’τι αφορά τη στρατηγική αναγνώριση.
Σαφώς, αυτά παραμένουν οι απόλυτες προτεραιότητες για τη βελτίωση των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων. Προφανώς , η αλληλοσυμπλήρωση Ε.Ε – ΝΑΤΟ στην ανάπτυξη δυνατοτήτων παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα .
Ποιος είναι ο ρόλος της Άμυνας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη; Ειδικά σε ότι αφορά τη νέα Ευρωπαϊκή στρατηγική όπου υπάρχει το κάλεσμα για στρατιωτική αυτονομία, αλληλεγγύη και αμοιβαία συνεργασία; Τι σημαίνει εμμέσως αυτό τόσο για το εσωτερικό της ΕΕ όσο το εξωτερικό της και τι απαντήσεις θεωρείτε ότι έπονται;
Η νέα παγκόσμια στρατηγική μας δείχνει ότι στο πλαίσιο των αναδυόμενων προκλήσεων και ευκαιριών βλέπουμε ότι η Ε.Ε έχει έναν πιο απαραίτητο ρόλο τώρα περισσότερο από ποτέ καθώς είναι το μόνο ικανό πλαίσιο που παρέχει τις κατάλληλες συλλογικές απαντήσεις σε ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο περιβάλλον.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει σε έναν πιο αποτρεπτικό διαξιφισμό με στόχο να προωθήσει μια ανθρώπινη ασφάλεια αλλά και να σταθεροποιήσει την γειτονιά της και τις περιοχές της, οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση σε διεθνές επίπεδο.
Η ΕΕ βοηθάει τους εταίρους της και τους γείτονες της να αναπτύξουν την ικανότητα διοίκησης, ώστε να ενδυναμώσουν την αντίσταση και την ικανότητα να αποτροπής και ελέγχου σε επείγουσες περιπτώσεις κρίσεων αλλά και όσον αφορά τρομοκρατικές απειλές.
Η τρομοκρατία εγείρει φόβους ξεσπάσματος ενός υβριδικού πολέμου. Οι αντίπαλοι μας δεν εισέρχονται πια στα εδάφη μας με τανκς και όπλα. Είναι ήδη εδώ μέσα στις χώρες μας και με στόχο να υπερασπιστούμε τον τρόπο ζωής μας πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο. Η ερώτηση δεν είναι αν θα χρειαστεί η Άμυνα.
Η Άμυνα ήδη χρησιμοποιείται, αν χρειαστούν περισσότερες περιπολίες στις πόλεις σας τα περισσότερα κράτη μέλη θα χρησιμοποιήσουν τον εθνικό στρατό τους, λόγω των δυνατοτήτων του. Το όριο μεταξύ ασφάλειας και άμυνας σήμερα είναι πολύ πιο θολό και είναι λογικό. Χρησιμοποιούμε στρατιωτικές δυνατότητες, αντιμετωπίζουμε λαθρέμπορους και διακινητές στην Κεντρική Μεσόγειο, για παράδειγμα, μόνο και μόνο επειδή ο στρατός δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά στην ανοικτή θάλασσα.
Έχουν αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας με ραντάρ και άλλον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά αυτό είναι όλο. Πρέπει να αναπτύξει ικανότητες, όπου αυτές είναι διαθέσιμες.
Πως αξιολογείτε τη σχέση Ευρώπης – ΝΑΤΟ;
Είναι πολύ καλές. Θα ήταν πολύ δύσκολο να τις φανταστούμε και διαφορετικά καθώς 22 από τα 28 κράτη μέλη είναι και στους δύο οργανισμούς. Ωστόσο έχουμε διαφορετικές αποστολές. Το ΝΑΤΟ παρέχει Aσφάλεια και Άμυνα. Η Ευρώπη παρέχει κάτι ευρύτερο. Κάποτε χρησιμοποιούσαμε τον όρο ‘’ήπια ισχύς’’ για την Ευρώπη και τον όρο ‘’σκληρή ισχύς’’ για το ΝΑΤΟ για να περιγράψουμε τον κάθε οργανισμό. Σήμερα ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι ο επιθυμητός .
Πολύ απλά παρέχουμε ασφάλεια και στρατιωτική εκπαίδευση , ανάπτυξη, διπλωματία , διοίκηση, εκπαίδευση και ακόμα περισσότερα.
Βασικά παρέχουμε ελπίδα για το μέλλον. Μερικές φορές υπάρχει η δυνατότητα για επικάλυψη, για παράδειγμα στο στρατό, αλλά το σημαντικότερο είναι ο συντονισμός. Δεν έχει νόημα να έχουμε δύο διαφορετικούς οργανισμούς με κοινή επιχείρηση και κοινό στόχο στην ίδια περιοχή.
Βλέπετε μέλλον για τη Διατλαντική εταιρική σχέση;
Η διατλαντική σχέση, όπως αυτή εκφράζεται μέσω του ΝΑΤΟ, συνεχίζει να παρέχει το πιο επιθυμητό πλαίσιο για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ευρώπης και της ίσης σημασίας, όσον αφορά τα φόρουμ για τις διατλαντικές σχέσεις ασφαλείας.
Δεδομένου ότι οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τόσα πολλά όσον αφορά τις βασικές προκλήσεις ασφαλείας (που απορρέουν από την κοινή συμμετοχή τους) είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι στόχοι της ΚΠΑΑ επικαλύπτονται σημαντικά με την στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ.
Και οι δύο οργανισμοί έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων σε παγκόσμια κλίμακα, ιδίως όσον αφορά την πρόληψη των συγκρούσεων, τη διαχείριση κρίσεων, η τρομοκρατία και τα όπλα μαζικής καταστροφής του πολλαπλασιασμού.
Τόσο η Ε.Ε όσο και το ΝΑΤΟ έχουν υιοθετήσει τις δικές τους στρατηγικές ασφαλείας.
Το ΝΑΤΟ ενέκρινε μια Στρατηγική Αντίληψη του 1999 η οποία επικαιροποιήθηκε το 2010 και για την Ε.Ε, από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Federica Mogherini, και μόλις παρουσιάστηκε στα κράτη μέλη της νέας συνολικής στρατηγικής της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας. DefenceMatters.org





hellasforce

Παγκόσμια Προειδοποίηση Πούτιν…


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΟ Πούτιν προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Ο Alex Jones διασπά τη συγκάλυψη των δυτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για την πρόσφατη τρομερή προειδοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε μίλησε στους δημοσιογράφους, κατά τη σύναψη του Διεθνές Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στις 17 Ιουνίου, τονίζοντας χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι ο κόσμος οδεύει προς τα κάτω και αυτή η πορεία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Και ξαφνικά … “ντέρμπυ”! “Απελευθερώθηκε” το ΚΚΕ που δηλώνει “παρών” επί της Αρχής αλλά ΝΑΙ σε άρθρα του ν/σ



Ραγδαία αλλαγή σκηνικού στις ισορροπίες όπως διαμορφώνονταν μέχρι πριν λίγες ώρες στο θέμα της προοπτικής άμεσης αλλαγής του εκλογικού νόμου και
εφαρμογής της απλής αναλογικής από τις επόμενες κιόλας εκλογές, όποτε κι αν γίνουν! Αιτία η νομοθετική τροποποίηση του ν/ς που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, με αναδιατυπωση των άρθρων, που αποσυνδέει τις επιμέρους διατάξεις και παρέχει πλέον τη δυνατότητα της υπερψήφισης ξεχωριστά ή επιμέρους προβλέψεων του εκλογικού νόμου. Αυτός ο πολιτικός ελιγμός, της κυβέρνησης, φαίνεται ότι απελευθερώνει πολιτικά το ΚΚΕ, από τις αγκυλώσεις του ορίου του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, αφού του παρέχει τη δυνατότητα να υπερψηφίσει την απλή αναλογική με κατάργηση του bonus των 50 εδρών, όπως και την ψήφο στα 17 και να καταψηφίσει το όριο του 3%, κατά την πάγια θέση του Περισσού! Η πρώτη αντίδραση από το ΚΚΕ ήταν θετική καθώς, δια του εισηγητή του ανακοίνωσε πως θα δηλώσει «παρών» επί της αρχής αλλά θα ψηφίσει τα άρθρα του νομοσχεδίου. Έτσι, η μάχη τις επόμενες δύο βδομάδες αναμένεται να είναι σκληρή, καθώς οι συσχετισμοί βρίσκονται κυριολεκτικά στο όριο των 200 ψήφων. Αν μαζί με τα δύο κυβερνητικά κόμματα, ψηφίσουν ΧΑ, ΚΚΕ και ΕΚ, τότε ο αριθμός των βουλευτών που στηρίζουν τον εκλογικό νόμο ανεβαίνει στους 195,πέντε μόλις λιγότερους από αυτούς που απαιτούνται για την άμεση εφαρμογή του. Και όλα αυτά χωρίς να προσμετρήσουν οι δύο βουλευτές που έχουν ήδη εμφανιστεί θετικοί ( Θεοχαρόπουλος από ΔΗΜΑΡ και ο ανεξάρτητος Νικολόπουλος). Δεν αποκλείεται πάντως να υπαρξουν διαφοροποιήσεις και από άλλους βουλευτές, κομμάτων που εχουν πάρει θέση, πράγμα που θα φέρει την ψηφοφορία κυριολεκτικά στο όριο, αλλά θα σημάνει και την απαρχή σημαντικών ανατροπώς στο πολιτικό σκηνικό με τεκτονικές αλλαγές στη μορφή των κομμάτων…











fonaklas.gr

Βόμβα στη ΝΔ: Εισαγγελική έρευνα για μέλος της “επιτροπής σοφών” του Κυριάκου, κολλητό Σαμαρά-Χατζιδάκη, πρωην πρόεδρο του ΤΧΣ και στέλεχος της UBS!



Αντιγράφουμε από το συνήθως καλά ενημερωμένο περι τα δικαστικά tribune.gr : Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TRIBUNE εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για τον..
Χρήστο Σκλαβούνη. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ,η εισαγγελική έρευνα για τον κ. Σκλαβούνη σχετίζεται με τη διευθυντική θέση την οποία κατείχε στο παρελθόν στην τράπεζα UBS Investment Bank, η οποία τελεί υπό έρευνα για συνέργεια σε υποθέσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκε από τους ελέγχους στη λίστα Μπόργιανς.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν στο TRIBUNE ότι λόγω της διευθυντικής θέσης που κατείχε στην επενδυτική τράπεζα UBS ελέγχεται ο ρόλος του σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, χωρίς βέβαια να συνεπάγεται αυτό αναγκαστικά και εμπλοκή του.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου του 2015 εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης της λίστας Μπόργιανς είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία υποκαταστήματος της UBS στην Αθήνα, καταφέρνοντας να ταυτοποιήσουν σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περίπου 200 μεγαλοκαταθέτες στους λογαριασμούς των οποίων διατηρούνταν ποσά που ξεκινούν από το 1,5 εκατομμύριο και αγγίζουν ακόμα και τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Ποιος είναι ο Χρήστος Σκλαβούνης
Πρόκειται για στενότατο συνεργάτη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας καθώς και του αντιπροέδρου, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είναι στην «ομάδα Σοφών» της Συγγρού για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της Συγγρού.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση των βασικών σημείων του κυβερνητικού προγράμματος της Συγγρού, ο Χρήστος Σκλαβούνης έχει αναλάβει υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης, με βασικό στόχο την κατάρτιση του σχεδίου για μείωση των φόρων και προσέλκυση επενδύσεων.

Εκτός από διευθυντικό στέλεχος της UBS ο κ. Σκλαβούνης στο παρελθόν έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επί κυβερνήσεως Σαμαρά μέχρι το Μάρτιο του 2013, όταν και υπέβαλε την παραίτησή του.





fonaklas.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΤΟ 2012 ο Ξανθός του πέταγε αυγά ως "φασίστα". Σήμερα (που έγινε υπουργός) δείτε πού τον διόρισε...





Έχει γραφεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των διοικητών που τοποθετεί η σημερινή κυβέρνηση στα Νοσοκομεία αποτελούν άτομα που είχαν ...
πιλεγεί και χρησιμοποιηθεί ως διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η «αλλαγή του καθεστώτος» που βροντοφωνάζει ο Π. Πολάκης φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο αλλαγή…

Όμως στην περίπτωση της επιλογής, που δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες, για τη θέση του υποδιοικητή στο ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο με ευθύνη το Βενιζέλειο, η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας ξεπέρασε κάθε φαντασία. Συγκεκριμένα ο σημερινός υπουργός υγείας επέλεξε ως διοικητή ένα πρόσωπο που μόλις πριν από 4 χρόνια ο κ. Ξανθός τον κατηγορούσε (μαζί με τους συναδέλφους του) ως «εκφραστή του νέου φασισμού», ως «επικίνδυνο για την δημόσια υγεία» και ζητούσε την παραίτηση του από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που κατείχε το 2012!

Πιο συγκεκριμένα, στις 4/7/2016 το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε ότι ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τον Γεώργιο Μοσχοβάκη ως Αναπληρωτή Διοικητή στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΝΕΙΟ ΓΝΗ. Στο βιογραφικό το οποίο δημοσιοποίησε το υπουργείο υγείας αναφέρεται ότι ο κ. Μοσχοβάκης έχει διατελέσει διοικητής στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Όμως όπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα από το Φεβρουάριο του 2012, νοσοκομειακοί ιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή κ. Μοσχοβάκη διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο κατάρτισης του προγράμματος εφημεριών, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνέλευση από την οποία εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ασκούν δριμεία κριτική στο πρόσωπο του διοικητή και ζητούν την παραίτηση του.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από το σχετικό ρεπορτάζ και στα πλάνα από το σχετικό video, στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχε ως μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ρεθύμνου, ο σημερινός υπουργός υγείας Ανδρ. Ξανθός!







Τι να πρωτοθαυμάσει λοιπόν ο κόσμος της υγείας από τις επιλογές και τις «κωλοτούμπες» του Υπουργού Υγείας;

Τα σχόλια δικά σας….
Διαβάστε παρακάτω τα ρεπορτάζ εδώ και εδώ από όσα είχαν συμβεί στις 7/2/2012 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου:
Δείτε σχετικό video με τον Α. Ξανθό να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία στο γραφείο του κ. Μοσχοβάκη ΕΔΩ




Ακολουθούν τα δύο ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα Ρεθεμνος και την ιστοσελίδα Ναυαρχίδα

Την παραίτηση Μοσχοβάκη ζητούν νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στο Ρέθυμνο

«Φωτιά» έβαλε έγγραφο του Διοικητή προς το Επιστημονικό συμβούλιο που κάνει λόγο για κλίκα και συντεχνίες με αφορμή το πρόγραμμα εφημεριών

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση που δημιουργήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές εισέβαλαν στο γραφείο του Διοικητή, ζητώντας την παραίτησή του, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο, ενώ εκτοξεύτηκαν και αβγά εναντίον του. Ακόμη, με ένα ψαλίδι του έκοψαν τα καλώδια του υπολογιστή.

Αφορμή για την άνευ προηγουμένου αυτή κινητοποίηση, ήταν το έγγραφο που έστειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο ο Διοικητής του νοσοκομείου, όπου αναφέρει ότι το Ε.Σ. λειτουργεί συντεχνιακά και ως κλίκα χωρίς να αναγνωρίζει τη δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας, και τους επισημαίνει ότι εφόσον δεν προσαρμόζονται στο πρόγραμμα εφημεριών των 250.000 ευρώ το μήνα, αλλά έχουν καταρτίσει διαφορετικό πρόγραμμα το οποίο δεν έχει εγκριθεί, τότε θα το διασφαλίσει με κάθε τρόπο, με «σαρωτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους παρουσίας των εφημερευόντων προσωπικά από τον ίδιο» και θα έρθει «σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα για να βοηθήσει επικουρικά τους ελέγχους εφημέρευσης». Οι γιατροί θεωρούν απαξιωτικό προς τους ίδιους το έγγραφο αυτό και προχώρησαν σε αυτή την ακραία κινητοποίηση.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρεια Κρήτης κ. Πανίκο Καράτση, τα κονδύλια για τις εφημερίες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου αυξήθηκαν στο ποσό των 3 εκ, 16 χιλιάδων ευρώ από 2 εκ 850 χιλιάδες, ωστόσο οι γιατροί και το Επιστημονικό Συμβούλιο θεωρούν πως δεν επαρκεί το κονδύλι αυτό για να βγει ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης, δεδομένου μάλιστα ότι πέρυσι το κονδύλι ήταν 3 εκ. 660 χιλιάδες ευρώ. Για αυτό και η πρότασή του αφορά κονδύλι 300 χιλιάδων ευρώ το μήνα.

Ειδάλλως, όπως έχουν πει επανειλημμένως οι γιατροί, θα υπάρχουν κενά σε ειδικότητες γιατρών οι οποίοι θα κάνουν εφημερία από το σπίτι (ετοιμότητας) κάτι που μπορεί να καταστεί επικίνδυνο.

Μεταξύ άλλων στο έγγραφο επισημαίνεται ότι λόγω «της ομολογουμένως έντονης υποστελέχωσης θα πρέπει οι γιατροί να προσέρχονται πριν τις 8.15 και αυτό θα αποδεικνύεται από την εμφάνισή τους στη γραμματεία της Διοίκησης ή στον Διοικητή με την άφιξή του στο Νοσοκομείο(…). Ο γιατρός θα έχει μια μέρα να αιτιολογήσει την καθυστέρηση/απουσία του, σε αντίθετη περίπτωση θα του κόβεται ένα ημερομίσθιο. Εμφάνιση ιατρών μετά τις 8.15 δεν θα γίνεται αποδεκτή». O κ. Μοσχοβάκης μάλιστα, απειλεί με σοβαρές οικονομικές, πειθαρχικές και ποινικές διώξεις τους γιατρούς που δεν θα βρίσκονται στη θέση τους.

Ο κ. Μοσχοβάκης υποστηρίζει επίσης στο έγγραφό του πως ένα επιστημονικό όργανο καλύπτει σε χαλεπούς και κρίσιμους καιρούς συνδικαλιστικές αξιώσεις.

Συνθήματα και αβγά

Γιατροί και εργαζόμενοι μπήκαν χθες στο γραφείο του Διοικητή, ζήτησαν την παραίτησή του σε μια κινητοποίηση με πολλή ένταση και ο κ. Μοσχοβάκης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το γραφείο του. Γιατρός εκτόξευσε εναντίον του αβγό, ενώ γράφτηκε στο τοίχο του το σύνθημα «έξω οι φασίστες από το νοσοκομείο».

Ο κ. Μοσχοβάκης λίγη ώρα αργότερα, εμμένοντας στις θέσεις του, δήλωσε στα ΜΜΕ πως παραμένει στη θέση του Διοικητή και θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης, τα κονδύλια δεδομένα και πως «όλοι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη».

Σημείωσε συγκεκριμένα πως: «Είναι ξεκάθαρα δυο πράγματα. Πρώτον το κονδύλι των εφημεριών είναι δεδομένο και ξεκάθαρο. Δεύτερον εγώ εκ του νόμου έχω το δικαίωμα να ελέγχω τον τρόπο εφημέρευσης των γιατρών. Με αυτή τη βάση εγώ θα προχωρήσω. Το Επιστημονικό Συμβούλιο έδωσε ένα πρότυπο εφημέρευσης, έμεινε στα παλιά, φαίνεται ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα πτώχευσης. Είπα λοιπόν, εφημερεύστε με το πρότυπο που θέλετε κι εγώ θα ελέγχω τις εφημερίες».

Ο κ. Μοσχοβάκης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μετά το περιστατικό δήλωσε επίσης ότι «οι πράξεις χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Γιάννης Σαριδάκης, τόνισε πως «το μόνο που κάνουμε σήμερα είναι να είμαστε συνεπείς στο χρέος που έχουμε αναλάβει απέναντι στους ρεθυμνιώτες και απέναντι στη μεγαλειώδη λαϊκή συνέλευση που έγινε στην Αύρα.

Οι ρεθυμνιώτες απαίτησαν δημόσια υγεία, ανθρώπινη, ποιοτική και δωρεάν για όλους όσοι την έχουν ανάγκη.

Απαίτησαν συγκεκριμένα αιτήματα και η απάντηση από τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας και από τον πολιτικό εκπρόσωπο του νομού Μανώλη Όθωνα ήταν η συκοφάντηση, ο εμπαιγμός και η κατασπίλωση των εργαζόμενων. Η σημερινή μας πράξη είναι η ελάχιστη διαμαρτυρία απέναντι σε μια πολιτική που διαλύει την υγεία που βάζει σε μεγάλες περιπέτειες την εφημερία του νοσοκομείου και την υγεία των ασθενών.

Η μόνη λύση για αυτούς είναι να παραιτηθούν άμεσα και να αφήσουν τη δημόσια υγεία να τη διαχειριστούν αυτοί που πραγματικά την πιστεύουν και την αγαπούν».

Ο ίδιος χαρακτήρισε απαξιωτικό και προσβλητικό για το σύνολο του ιατρικού προσωπικού το έγγραφο του διοικητή.

«Συντεχνία και κλίκα είναι αυτός και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που έφεραν τη δημόσια υγεία σε αυτό το χάλι για να μπορέσουν να έχουν καλές επιδόσεις στις εξετάσεις του ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωση του Διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το περιστατικό σε δηλώσεις του χθες ο Διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Πανίκος Καρατσής «Λυπούμαι γιατί γιατρός, συνάδελφος, έφτασε σε τόσο χαμηλό επίπεδο να πετάξει αβγά στο γραφείο του διοικητή και να γράψει ‘έξω οι φασίστες από το νοσοκομείο’.

Κατανοούμε το θυμό και την αγανάκτηση του κόσμου αλλά και την πραγματική οικονομική κατάσταση που ζει ο κάθε έλληνας πολίτης, όμως σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούνται αυτές οι πράξεις από κανέναν, πολύ, δε περισσότερο, από έναν γιατρό. Πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας», είπε.

"Ο διοικητής προσβάλλει τους γιατρούς και τους εργαζομένους"

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να τηρούν το πρόγραμμα μόνο του Επιστημονικού Συμβουλίου και από την ερχόμενη Δευτέρα δηλώνουν πως θα διακόψουν κάθε ηλεκτρονική διοικητική εργασία για να μην χρεώνονται οι ασθενείς.

Αναφέρουν:

«Χθες ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου παραβιάζοντας κάθε εξουσία που του έχει ανατεθεί, απέστειλε έγγραφο που προσβάλλει συνολικά τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο χώρο του νοσοκομείου, καταπατεί κάθε έννοια ασφάλειας κατά την εφημερία, συκοφαντεί ακόμη και το Επιστημονικό Συμβούλιο χαρακτηρίζοντας το ως 'κλίκα' και 'συντεχνία'.

Χαρακτηρίζει σπατάλη τα χρήματα που χρειάζεται το νοσοκομείο για ασφαλείς εφημερίες, προτείνοντας εφημερία από το σπίτι σε τμήματα που νοσηλεύουν πληθώρα ασθενών, ενώ συγχρόνως ΟΜΟΛΟΓΕΙ την έντονη υποστελέχωση στο ιατρικό προσωπικό διαψεύδοντας και τις δηλώσεις του βουλευτή του νομού.

Το έγγραφο αυτό θεωρήθηκε αιτία πολέμου και χαρακτηρίζεται ως ακραίο φασιστικό παραλήρημα. Η στάση αυτή της διοίκησης με την υψηλή εποπτεία του υπουργού ''προστασίας του πολίτη'', προσβάλλει βάναυσα την λαϊκή συνέλευση του νομού για την υγεία και τις αποφάσεις της. Οι γιατροί του νοσοκομείου με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, έδωσαν ως όφειλαν δυναμική απάντηση στις επανειλημμένες προσβολές της τιμής και της αξιοπρέπειας τους, από τον κ. Μοσχοβάκη.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου συνεχίζει να λειτουργεί επειδή παραβιάζεται το νόμιμο ωράριο του ιατρικού προσωπικού, που είναι οι 48 ώρες την εβδομάδα. Λειτουργεί με τον εθελοντισμό των γιατρών που είναι με απλήρωτη εργασία από τον Μάιο και δεν έχουν πάρει ρεπό, άδειες ενώ συγχρόνως καλύπτουν πολλές φορές το νοσοκομείο χωρίς καν να εφημερεύουν. Πολλοί συνάδελφοι, δε έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια αντοχής τους.

Συνεχίζει να λειτουργεί επειδή οι γιατροί του αποφάσισαν να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις πιέσεις του διοικητή, αφήνοντας το νοσοκομείο χωρίς εφημερεύοντες και εφαρμόζουν μόνο το νόμιμο πρόγραμμα που έχει υπογράψει το Επιστημονικό Συμβούλιο.

Το νοσοκομείο αυτή την στιγμή δεν έχει νομικά ισχύον πρόγραμμα εφημέρευσης. Η απαίτηση του διοικητή είναι η εφαρμογή διάτρητου και μη ασφαλούς προγράμματος εφημέρευσης, που αντικειμενικά οδηγεί σε επικίνδυνη υποβάθμιση της λειτουργίας βασικών κλινικών του νοσοκομείου. Επίσης αποδυναμώνει νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου, όπως η ΜΕΘ και η ΜΤΝ. Υπενθυμίζουμε στους κατοίκους του νομού, ότι τμήμα με ασθενείς νοσηλευόμενους και το γιατρό σε εφημερία από το σπίτι, πρέπει αντικειμενικά να εκκενωθεί ( Πνευμονολογική, Οφθαλμολογική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Νεφρολογική).

Αξιοπρέπεια για μας είναι η ασφάλεια στην νοσηλεία του ασθενούς. Με αυτή την αρχή θα πορευτούμε. Η αξιοπρέπεια δεν είναι είδος για διαπραγμάτευση. Και η αξιοπρέπεια στην υγεία είναι αξίωμα.

Η συνέλευση αποφάσισε.

1. Να παραιτηθεί ο εκφραστής του νέου φασισμού, ως επικίνδυνος για την δημόσια υγεία. Εμείς τον καθαιρέσαμε από την θέση του διοικητή και δεν δεχόμαστε καμία μορφή εξουσίας σε θέματα ασφάλειας κατά την άσκηση του ιατρικού έργου.

2. Από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου διακόπτουμε κάθε μορφή ηλεκτρονικής διοικητικής εργασίας, που χρεώνει τον άρρωστο και το ταμείο του.

3. Εφαρμόζουμε ΜΟΝΟ το πρόγραμμα εφημεριών του Επιστημονικού Συμβουλίου.

4. Καλούμε την κοινωνία και τους ασθενείς μας να διεκδικούν καθημερινά, το δικαίωμα σε δωρεάν, ποιοτική, αξιοπρεπή και ασφαλή περίθαλψη. Τους καλούμε να αρνούνται την πληρωμή του εισιτηρίου, αλλά και κάθε δήλωσης που επιβάλλει η διοίκηση του νοσοκομείου.

5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΩΡΑ







fonaklas.gr

Τι ρόλο παίζει η Γενική Γραμματεία Εσόδων στην αμυντική βιομηχανία; ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ


Τι ρόλο παίζει η Γενική Γραμματεία Εσόδων; Το ερώτημα δεν τίθεται από το Militaire.gr αλλά από όλο και περισσότερα στελέχη της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και των ναυπηγείων. “Αυτοί θέλουν να μας κλείσουν” είναι η κοινή εκτίμηση στελεχών των ΕΑΣ αλλά και των..
Ναυπηγείων Ελευσίνας. Οι αποφάσεις που παίρνει η Γενική Γραμματεία Εσόδων είναι κάτι παρά πάνω από εχθρικές για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και όλες οδηγούν σε μία κατεύθυνση: στο λουκέτο.
Με την φορολογική ενημερότητα των ΕΑΣ έχουν κάνει τα πάντα για να δυσκολέψουν τα πράγματα και να μην μπορεί η εταιρεία να λειτουργήσει.
Με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας προχώρησαν σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών τινάζοντάς τα στον αέρα και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ολοκλήρωση του προγράμματος των πυραυλακάτων!
Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση δεν επεμβαίνει για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους; Η απόλυτη ελευθερία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων  να λαμβάνει καταστροφικές αποφάσεις για την ελληνική αμυντική βιομηχανία έχει αρχίσει και δημιουργεί πλέον πολλές και διάφορες σκέψεις και σενάρια. Μήπως έχουμε συμφωνήσει να κλείσουμε ότι έχει παραμείνει ανοιχτό στην αμυντική βιομηχανία; Με ποια εξουσία η Γενική Γραμματεία Εσόδων παίρνει τόσο προκλητικά αρνητικές αποφάσεις για το μέλλον της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας;
Στο Μαξίμου ξέρουν τι γίνεται ή κοιμούνται;
Απάντηση θα επιμείνουμε να πάρουμε, γιατί το κακό έχει παραγίνει…





fonaklas.gr

Εξτρα φόρος 45% για όσους δηλώσουν κρυφά εισοδήματα




Της Μαρίας Βουργάνα
Φόρο που μπορεί να υπερβεί ακόμα και το 45% θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα «κρυφά» εισοδήματά τους, εφόσον αποφασίσουν
να τα νομιμοποιήσουν με την αποκάλυψή τους στις φορολογικές αρχές. Όσοι το πράξουν θα γλιτώσουν από τις ποινικές κυρώσεις και θα έχουν έκπτωση στις προσαυξήσεις.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής αποφασίσθηκε το βασικό πλαίσιο της ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένουν ορισμένες βασικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα επιλυθούν τις προσεχείς μέρες στο πλαίσιο σύνταξης του σχετικού νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση και αποκαλύψουν τα «κρυφά» εισοδήματα, αυτά θα φορολογηθούν με τον συντελεστή που ίσχυε τη χρονιά που έγινε η απόκρυψη των εισοδημάτων. Στον συντελεστή αυτόν εξετάζεται να προστεθεί και ένας δεύτερος συντελεστής ως τιμωρία για τα περιουσιακά στοιχεία που δεν δηλώθηκαν από τον φορολογούμενο. Ο συντελεστής αυτός, θα μειώνεται ανάλογα με τον χρόνο που έγινε η απόκρυψη του εισοδήματος. Όσο πιο παλιά συντελέστηκε η φοροδιαφυγή, τόσο πιο μεγάλος θα είναι ο «τιμωρητικός» συντελεστής φόρου.
Διαπραγματεύσεις 
Το ύψος των συντελεστών φορολόγησης των «κρυφών» περιουσιακών στοιχείων που τελούν ακόμη σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα κρίνουν και την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος Οικειοθελούς Γνωστοποίησης Περιουσιακών Στοιχείων θα δίνει μια τελευταία δυνατότητα στους μη συνεπείς φορολογούμενους να γνωστοποιήσουν τα αδήλωτα περιουσιακά τους στοιχεία, πριν επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση διαπίστωσης αναληθών φορολογικών δηλώσεων. «Οι διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες ώστε οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα περιέχουν και τις διατάξεις για την εφαρμογή του περιουσιολογίου, να κατατεθούν πολύ σύντομα στη Βουλή», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης:
• Η φορολόγηση των κεφαλαίων που θα αποκαλυφθούν εθελοντικά θα γίνει αρχικά με την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το έτος που αποκτήθηκαν. Αυτό σημαίνει, ότι ο συντελεστής φόρου των αδήλωτων κεφαλαίων μπορεί να φθάσει μέχρι και 45% ανάλογα με την περίοδο κατά την οποία έγινε η απόκρυψή τους. Αν για παράδειγμα κάποιος πολίτης δεν δήλωσε ένα ποσό το 2000, τότε θα φορολογηθεί για αυτό με τον τότε ισχύοντα συντελεστή 45%, το 2014 με ανώτατο 42% κ.τ.λ. Ωστόσο αυτό που εξετάζεται τώρα, είναι πάνω στο βασικό συντελεστή φορολόγησης των αδήλωτων εισοδημάτων να προστεθεί ένας δεύτερος συντελεστής ο οποίος θα απομειώνεται ανάλογα με το χρόνο που έγινε η απόκρυψη του εισοδήματος. Όσο πιο παλιά είναι η απόκρυψη τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο συντελεστής που θα αυξάνει το συνολικό φόρο.
• Ο φορολογούμενος που αποκαλύπτει αδήλωτα εισοδήματα θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, όπως κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, που να αποδεικνύουν το έτος που αποκτήθηκαν τα εισοδήματα προκειμένου να επιλεγεί η σχετική φορολογική κλίμακα.
• Έκπτωση που μπορεί να φθάνει και το 100% στις προσαυξήσεις στην περίπτωση που ο φορολογούμενος εξοφλήσει τον φόρο που θα προκύψει από την ένταξη στη ρύθμιση εφάπαξ ή σε μικρό αριθμό μηνιαίων δόσεων.
• Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και είναι τοποθετημένα σε διάφορους τίτλους ή σε πιστωτικά ιδρύματα.
• Στη ρύθμιση θα περιληφθούν και υποθέσεις για τις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει ο έλεγχος, αλλά δεν έχει τελεσιδικήσει στα δικαστήρια.
Ο κύριος φόρος θα πληρωθεί κανονικά, δεν υπάρχει καμία αμνηστία στα «μαύρα» κεφάλαια υποστηρίζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας ότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία που θα δοθεί στους συνεπείς φορολογούμενους να γνωστοποιήσουν τα αδήλωτα περιουσιακά τους στοιχεία.
Τιμωρία
Οσοι ενταχθούν στη ρύθμιση και αποκαλύψουν τα «κρυφά» εισοδήματα, αυτά θα φορολογηθούν με τον συντελεστή που ίσχυε τη χρονιά που έγινε η απόκρυψη των εισοδημάτων. Στον συντελεστή αυτόν εξετάζεται να προστεθεί και ένας δεύτερος συντελεστής ως τιμωρία για τα περιουσιακά στοιχεία που δεν δηλώθηκαν από τον φορολογούμενο.
Αποδείξεις
Ο φορολογούμενος που αποκαλύπτει αδήλωτα εισοδήματα θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, όπως κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, που να αποδεικνύουν το έτος που αποκτήθηκαν τα εισοδήματα προκειμένου να επιλεγεί η σχετική φορολογική κλίμακα.








fonaklas.gr

Το ιταλικό (τεκτονικό) ρήγμα της Ευρώπης...


Εάν δεν είναι «ιταλική κωμωδία» όπως έσπευσε να διαπιστώσει αξιωματούχος της ευρωζώνης, μπορεί και να είναι η αρχή του νέου ευρωπαϊκού δράματος. Και θα είναι ένα ακόμη δράμα με...
την υπογραφή του γερμανικού δογματισμού και της, εγκληματικά επαναλαμβανόμενης, αναβλητικότητας της Μέρκελ ακόμη και μετά το Brexit.

Η κρίση των ιταλικών τραπεζών δεν γεννήθηκε βεβαίως από το Βrexit. Ήταν όμως η ανοιχτή πληγή πάνω στην οποία έσκασε η καραμπόλα και το κύμα της αντάρας των αγορών μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

Κόκκινα δάνεια 360 δις ευρώ

Οι ιταλικές τράπεζες κουβαλούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια 198 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθούν και τα δάνεια σε καθυστέρηση τότε οι συνολικές επισφάλειές τους φθάνουν στα 360 δις ευρώ. Μόνον η UniCredit, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας και η μοναδική παγκόσμια συστημική τράπεζα της χώρας, έχει μη εξυπηρετούμενα δάνεια 51 δις ευρώ και η κεφαλαιοποίησή της έχει βουλιάξει στα 12 δις ευρώ. Ο δε ασθενέστερος κρίκος του συστήματος, η ιστορική Monte dei Paschi – η παλαιότερη τράπεζα της Ιταλίας και τρίτη σε μέγεθος – είχε στο τέλος του 2015 μη εξυπηρετούμενα δάνεια 24,4 δις, η κεφαλαιοποίησή της έχει πέσει κάτω από το 1 δις ευρώ και από τις αρχές του χρόνου η μετοχή της έχει κάνει βουτιά 70%.

Στις αρχές της εβδομάδας η ΕΚΤ σήμανε τον συναγερμό και απέστειλε αίτημα - τελεσίγραφο στη Monte dei Paschi να μειώσει τα κόκκινα δάνειά της κατά 40%, ήτοι στα 14,6 δις ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία.

Πανευρωπαϊκή συστημική κρίση;

Ήταν το «τελεσίγραφο» που έδωσε και το σήμα του γενικευμένου sell off στις ευρωπαϊκές αγορές. Η μετοχή της Monte dei Pashi έκανε νέα βουτιά 13% μέσα σε μια ημέρα, ολόκληρος ο ευρωπαϊκός χρηματοπιστωτικός κλάδος βυθίστηκε χθες και προχθές μηδέ της Deutsche Bank εξαιρουμένης που είχε απώλειες 6,1% και ο πρόεδρος της γαλλικής Societe Generale – και πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ – Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι προειδοποίησε με δραματικούς τόνους ότι η ιταλική τραπεζική κρίση απειλεί να γίνει πανευρωπαϊκή συστημική κρίση.

«Χρειαζόμαστε μια πανευρωπαϊκή λύση. Και αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνον εθνικές λύσεις», είπε ο Ιταλός Σμάγκι, ενώ την ίδια ώρα πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ προειδοποιούσε μέσω του Reuters ότι «η Ιταλία είναι το ρήγμα της Ευρώπης».

Ούτε αυτές οι προειδοποιήσεις, ωστόσο, ούτε ο εκρηκτικός συνδυασμός της τραπεζικής κρίσης και του δεύτερου – μετά την Ελλάδα – υψηλότερου δημοσίου χρέους στην ευρωζώνη, κάμπτουν μέχρι στιγμή τις γερμανικές αντιστάσεις ενώπιον του ιταλικού κινδύνου.

Η Μέρκελ απαιτεί bail in

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, από την επομένη κιόλας του βρετανικού δημοψηφίσματος, ζητά να επιτραπεί στην κυβέρνησή του να προχωρήσει σε απ’ ευθείας κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών με 40 δις ευρώ. Είναι μια κίνηση που απαγορεύεται από τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες περί τραπεζικών διασώσεων – κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ρητά bail in, δηλαδή ανάληψη του κόστους της τραπεζικής διάσωσης από τους ομολογιούχους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με έσχατη λύση και το κούρεμα των ανασφάλιστων καταθέσεων.

Ο Ρέντσι ζητά εξαίρεση από τη νομοθεσία του bail in και εφαρμογή bail out – δηλαδή, στήριξη των τραπεζών με κρατικό χρήμα - επικαλούμενος έκτακτες συνθήκες και συστημικό κίνδυνο, η ΕΚΤ και η Κομισιόν βρίσκονται σε πυρετώδεις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, το Βερολίνο ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράκαμψη των κανόνων.

Με τη Μέρκελ να διαμηνύει αυστηρά στη Ρώμη πως οι εποχές που οι τράπεζες διασώζονταν με χρήματα των φορολογουμένων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Και να ζητά από τον Ρέντσι, εάν θέλει να σώσει τις τράπεζές του να βάλει τους ομολογιούχους τους, δηλαδή τους πιστωτές τους, να πληρώσουν.

Οι καταθέτες - πιστωτές

Το μεγάλο, και λεπτό όμως ζήτημα εδώ, είναι ότι οι ιταλικές τράπεζες φέρονται να έχουν πουλήσει τραπεζικά ομόλογα στους καταθέτες τους χωρίς να τους έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους – τους έχουν μετατρέψει, δηλαδή, από καταθέτες σε πιστωτές τους, άρα και σε πρώτα θύματα ενός ενδεχόμενου bail in. Όπως υπενθυμίζουν, δε, οι Financial Times, η πρακτική αυτή οδήγησε πέρσι στην αυτοκτονία πελάτη της Banca Etruria, γεγονός που πυροδότησε ισχυρότατες πολιτικές αναταράξεις.

Υπό τα δεδομένα αυτά, και με την δημοτικότητά του να καταρρέει, ο Ματέο Ρέντσι πολύ δύσκολα θα αποδεχθεί λύση bail in. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα σχέδιά του προβλέπουν ως έσχατο σενάριο μια ριζοσπαστική, μονομερή κρατική διάσωση των τραπεζών στην περίπτωση που η Monte dei Paschi κοπεί – όπως προβλέπει η αγορά – στα stress tests που θα γίνουν στο τέλος Ιουλίου.

Χθες, επίσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός έπαιξε και το πολιτικό του χαρτί, διαμηνύοντας ότι θα παραιτηθεί εάν χάσει το δημοψήφισμα του φθινοπώρου για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Πιθανότατα, για να προειδοποιήσει τη Μέρκελ πως εάν δεν διαπραγματευτεί τώρα μαζί του, ο επόμενος συνομιλητής της στη Ρώμη θα είναι μάλλον ο Μπέπε Γκρίλο.

Από το πώς θα απαντήσει η καγκελαρία, είναι προφανές ότι θα κριθεί και η επόμενη πράξη του δράματος της ευρωζώνης…




nonews news

Απίστευτη LIVE ομολογία Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ...


   
Του ξέφυγε…

Σε μία απίστευτη ομολογία προχώρησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες...
θα είναι υποψήφιος στην Α΄Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, ως προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με περίσσιο πάθος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε: «Δεν θα τους αφήσουμε να κυβερνάνε για 50 χρόνια» για να προκαλέσει την αντίδραση του Φιλιππίδη, ο οποίος απάντησε «Εμείς δεν θα τους αφήσουμε να κυβερνάνε;». Του ξέφυγε, δεν του ξέφυγε μικρή σημασία έχει. Μόνο που δεν διευκρίνισε ποιοι «Είμαστε εμείς». Μάλλον στα αφεντικά του και στη ΝΔ θα αναφέρεται, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης από τα γνωστά παράκεντρα εξουσίας, τα οποία ωστόσο ξεδοντιάζονται.

Και κάνουμε εμείς την ερώτηση: Αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων; Να αγωνίζονται για την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και στην προκειμένη περίπτωση της κυβέρνησης Τσίπρα; Ή να εύχονται την ανατροπή της; Να γιατί κατρακυλούν τα νούμερα τηλεθέασης του ΣΚΑΪ. Τους έχει πάρει χαμπάρι ο λαός.

Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση χαλάει τη μανέστρα στη διαπλοκή, ξεριζώνοντας το καθεστώς ανομίας της παρασιτικής λειτουργίας της, που ταλαιπώρησε αυτόν τον τόπο για περισσότερα από 25 χρόνια. Ο Μπογδάνος πάντως αποφάσισε να μην τηρήσει ούτε τα προσχήματα. Λογικό. Για το κόμμα του δουλεύει εξάλλου...




nonews news

Πώς ο επανυπολογισμός των συντάξεων «αλλάζει» την απόφαση του ΣτΕ...


Πώς ο επανυπολογισμός των συντάξεων «αλλάζει» την απόφαση του ΣτΕ
Στις 11 Ιουνίου του 2015 η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας διατάσσει την επαναφορά των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ στα επίπεδα του 2012. Από τότε μέχρι σήμερα το...
θέμα παραμένει παγωμένο, παρά το γεγονός ότι στην πιλοτική δίκη που έγινε μετά από προσφυγή συνταξιούχων, οι τελευταίοι δικαιώθηκαν πλήρως. 

Ωστόσο με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει οριστικά αυτό το κεφάλαιο. Και αυτό καθώς με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί σε ένα ακριβώς χρόνο, οι καταβαλλόμενες παλαιές συντάξεις θα μειωθούν, κρατώντας ωστόσο το επιπλέον ποσό κάθε συνταξιούχος ως "προσωπική διαφορά". Με αυτό τον τρόπο θα συμψηφιστούν και τα οφειλόμενα ποσά από τις περικοπές του 2012. Δηλαδή με άλλα λόγια οι συντάξεις - τουλάχιστον μέχρι το 2018 - δεν θα μειωθούν, ούτε όμως - λόγω του επανυπολογισμού - θα ενσωματώσουν τα ποσά που χαθηκαν με τις μειώσεις του 2012 και οι οποίες κρίθηκαν από το ΣΤΕ ως αντισυνταγματικές. 

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφασή του ΣτΕ οι συντάξεις του ιδιωτικού τομέα έπρεπε να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012 και το κράτος να συνδράμει τα Ταμεία για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων, εάν αυτά δεν έχουν κεφάλαια (παρά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που νομοθετήθηκε το 2010). 

Οι περικοπές του 2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές υπολογίστηκαν επί του συνόλου της σύνταξης κύριας και επικουρικής και προέβλεπαν:

-μείωση 5% για ποσά 1.000,01-1.500 ευρώ 
-μείωση 10% για ποσά 1.500,01-2.000 ευρώ
-μείωση 15% για ποσά άνω των 2000,1 ευρώ 

Η απόφαση διευκρίνιζε ότι δεν δικαιούνται αναδρομικά όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι των πρώην εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ΔΕΚΟ, Τράπεζες, πλην των 2000 (κατ’ εκτίμηση) που προσέφυγαν στα δικαστήρια. 

Αντίθετα συνταγματικές και σύμφωνες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  έκρινε το ΣτΕ τις  περικοπές των συντάξεων που έγιναν κατά την διετία 2010-2011. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η μείωση του 2012 που ήταν η 5η κατά σειρά κρίθηκε άδικη και εξοντωτική για τους συνταξιούχους που είχαν υποστεί άλλες τέσσερις φορές περικοπές. Όταν κοινοποιηθεί η απόφαση, θα υπάρξει η επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα τονίσει ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές  αλλά θα εφαρμοστούν ανάλογα με τις δημοσιονομικές αντοχές...

Ανδρέας Πετρόπουλος





nonews news