Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ψυχρολουσία από τη Μέρκελ: Δεν μένει πολύς χρόνος για την Ελλάδα


Angela Merkel«Κάθε μέρα τώρα μετράει», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πλέον πολύς χρόνος».
Τόνισε δε ότι «θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης, αλλά υπάρχει η καθαρή διακήρυξη ότι η αλληλεγγύη με τις ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ με την Ελλάδα, απαιτεί η Ελλάδα να εφαρμόσει μέτρα και να τα προτείνει».
Η Μέρκελ απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της G-7 στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας, σημείωσε ότι το ελληνικό θέμα ήταν ένα από τα πολλά θέματα που απασχόλησαν τους ηγέτες στο πλαίσιο της συζήτησης για την παγκόσμια οικονομία και την κατάσταση στην Ευρωζώνη.
«Επιχειρηματολογήσαμε πολύ «ενωμένα»», δήλωσε η Μέρκελ και ανέφερε ότι οι μη Ευρωπαίοι εταίροι ρώτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
«Υπάρχει η κοινή θέση των τριών Θεσμών. Αυτό είναι ήδη μια μεγάλη πρόοδος. Σε αυτή τη βάση τρέχουν τώρα οι συζητήσεις. Και πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Και για αυτό πρέπει να εργαστούμε πολύ εντατικά. Μεθαύριο θα υπάρξει η δυνατότητα να μιλήσουμε πάλι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πόσο έχουμε προχωρήσει. Αλλά μπορώ μόνο να πω ότι η κάθε μέρα τώρα μετράει για να τακτοποιήσουμε την απαραίτητη δουλειά», κατέληξε η Καγκελάριος.

Μήνυμα Ομπάμα προς Αθήνα: Πάρτε σκληρές πολιτικές αποφάσεις!


obama«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένας δρόμος ο οποίος θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, σε μια ισχυρή, σταθερή, αναπτυσσόμενη Ευρωζώνη», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της G-7 στην Βαυαρία.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αν οι Ευρωπαίοι είναι πολύ σκληροί απέναντι στην Ελλάδα και να απαντήσει τι πρέπει να γίνει σε αυτό το ζήτημα, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε:
«Όχι μόνο η G7, αλλά το ΔΝΤ και οι άλλοι Θεσμοί που εκπροσωπούνται εδώ, νιώθουν ότι επείγει να βρουν το δρόμο που θα λύσει την κατάσταση. Αυτό θα απαιτήσει η Ελλάδα να δείξει σοβαρότητα στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Όχι μόνο για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της, αλλά για να δημιουργήσει τη βάση που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία ξανά στην ανάπτυξη και την ευημερία. Πρέπει να πάρουν σκληρές πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες θα είναι καλές μακροπρόθεσμα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στη στάση των δανειστών, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό οι Θεσμοί να αναγνωρίσουν τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίσει η Ελλάδα. «Αν όλες οι πλευρές δείξουν την απαιτούμενη ευελιξία, το πρόβλημα θα λυθεί. Αλλά θα απαιτήσει σκληρές αποφάσεις», τόνισε.
Οταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει συμφωνία εγκαίρως, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε «Ολοι θέλουν να συμβεί αυτό και θα δουλέψουν σκληρά για να το πετύχουν».

phgh: http://hellasforce.com

Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΙΣ ΗΠΑ… ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


usa-vs-russia
Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει σε τυχόν εχθρικά βήματα στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Διατηρούμε το δικαίωμα να αντιδρούμε κατάλληλα σε όλα τα εχθρικά μέτρα εναντίον μας», ανέφερε το υπουργείο στην αναθεώρηση του 2014.
«Κατά τη δημιουργία αλληλεπίδρασης με την αμερικανική πλευρά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα για την επιδείνωση των διμερών σχέσεων, το πραγματικό πάγωμα των επαφών στους περισσότερους τομείς και την αυξανόμενη πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία, με στόχο την αποδυνάμωση της ρωσικής οικονομίας και την αναταραχή στην εσωτερική πολιτική κατάσταση», αναφέρει το έγγραφο.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το να αφήσουμε την «κλιμάκωση της σύγκρουσης» και να επιστρέψουμε σε σταθερές διμερείς σχέσεις θα είναι δυνατό, μόνον όταν η Ουάσιγκτον βάλει τέλος στις «εχθρικές ενέργειές της» εναντίον της Μόσχας.

phgh:http://hellasforce.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ελληνικο T-33 αναχαιτίζει Τουρκικό F-16 !!!


HISTORY

«Θα τον κατεβάσω στα μηδέν. Στα μηδέν!»


Το Lockheed T-33A Shooting Star, ήταν η «δασκάλα» όλων των Ελλήνων Ικάρων για 50 χρόνια! Από τις 21 Σεπτεμβρίου 1951 που προσγειωθηκε το πρώτο στη Ελευσίνα, μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2000 που «αποστρατευτηκε» ειχε συμπληρώσει 450.000 ωρες πτησεις κι είχε εκπαιδευσει πάνω από 1.600 Ικάρους!
Οποιοσδήποτε στο κόσμο, στο άκουσμα και μόνο αερομαχίας Τ-33A με ένα υπερσύγχρονο F-16C Fighting Falcon, το πιο διαδεδομένο αναχαιτιστικό της δύση, θα ξεσπούσε στα γέλια.
Οχι όμως όταν τα στικ βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων Ικαρων!
Η απίστευτη Ιστορία, πρωτοφανής στα παγκόσμια δεδομένα, ελαβε χώρα πάνω από το Αιγαίο τον Ιουνιο του 1993.
Οι Ελληνες ξέρουν να ανατρέπουν όλα τα στατιστικα, ξέρουν να γράφουν Θερμοπύλες.
Εκείνη την Ιστορική Δευτέρα, ένα εκπαιδευτικό ζεύγος T-33 με κωδικό «Πινδος Black» απογειώθηκαν με δυο έμπειρους Κυβερνήτες, ο ένας μάλιστα βετεράνος των F-104G και τους εκπαιδευόμενους Ανθγούς.
Τα T-33A, εκπαιδευτικά, χωρίς ραντάρ και οπλισμό, καθώς πετούσαν 30μίλια ανατολικά της Σκύρου ακούγεται στα ακουστικά τους η φωνή του συγκυβερνήτη του Νο2
-«Ωπα,Ωπα, το F-16 ανάμεσα μας το είδατε; Νάτο, νάτο..»
-«Κοίτα δεξια σου Κώστα, έχεις ένα αεροπλάνο» ενημερώνει σοβαρά τον Νο.2 ο Αρχηγός
-«Πούστης» καλεί το ραντάρ ο επισμηναγος «υπάρχει ανάμεσα μας ένα F-16, για κοιτάξτε τι γίνεται»
-«Ειναι σε δεξιά στροφή κι έρχεται απο εδώ τώρα»
«Αστον να πιάσει! Αστον να πιάσει! Τούρκικο είναι γαμώ τη φάρα του, γαμώ….» φώναζει ο «Πίνδος Black 1″
Ο Τουρκος, με την αυτοπεποίθηση της τεχνολογίας κάνει το λάθος να «παίξει» με την 40χρονη «σακαράκα» ή έτσι νόμιζε.
Ο Αρχηγός δίνει εντολή στον απειλούμενο Νο.2
-«Σε ακολουθει, στρίψε και κατέβαινε»
Και ο ίδιος ρίχνεται ξωπίσω του
«FOX 2 τον έχω, τον έχω»
Ο Τούρκος αφήνει τον Νο.2 και στρέφει προς τον Νο.1
«Τον βλέπεις που τον έχω; Ειναι στην ώρα 6, την δικιά μας, γαμώ το μουνι της Ευας»
«Δεν φεύγει από πίσω»
«Θα τον κατεβάσω στα μηδέν. Στα μηδέν!»
Και στρέφει το αεροσκάφος σε βύθιση σχεδόν 90 μοιρών, με τις στολές αντι-g να σφίγγουν και οι ενδείξεις να γράφουν 6,5g με όριο του σκάφους τα 6,7g !!
«Πέρναμε τα 5.000 ποδια» ενημερώνει ο συγκυβερνήτης
«Θα τον γαμήσω τον πούστη» βρυχάται ο αρχηγός
Αυτός ο Τούρκος έμπλεξε άσχημα! Ο Εμπειρος κυβερνήτης των F-105G ήξερε πως να πετάει χαμηλά, το Τουρκικό F-16 φορτωμένο ακολουθούσε χωρίς να καταλάβει την παγίδα, περιμένοντας το T-33 να καρφωθει στην θάλασσα.
Εκείνη την ώρα ο αρχηγός του σχηματισμού πατάει αιφνιδιαστικά τα brakes και στρέφει δεξια με κλιση 90 μοιρών.
Ο Τουρκός ξαφνικά βλέποντας το φρεναρισμένο ελληνικό να γεμίζει το οπτικό του πεδιο, το προσπέρασε , άνοιξε την μετάκαυση του F-16 κι έφυγε ταπεινωμένος λίγα μέτρα πάνω από το νερό, καθώς δεν του είχαν μείνει επιλογές, ή θα «στολαρε» και θα εγκατέλειπε ή θα καρφωνε στην θάλλασα.
Τα T-33 με ηθικό πλεονέκτημα αλλά οχι…τεχνικό συνέχισαν να κυνηγούν το F-16 αλλά οντας ταχύτερο επέστρεψε στην «ασφάλεια» του δικού τους Isanbul FIR
«Α, ρε να μην έχω ένα ίδιο εργαλείο να τους γαμήσω τη μάνα» ωρύεται ο Κυβερνήτης
Ετσι ακόμη και η «δασκάλα» στα χερια του Ελληνα Ικάρου, ξεφτίλισε το Τουρκικό Γεράκι.

PHGH:http://hellasforce.com

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Ε.Ε. – ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΑΣΦΑΛΗΣ


EU-break-up
Γιατί η ΕΕ υποχρεώνει τις ευρωπαϊκές χώρες να θεσπίσουν νομοθεσία «Bail-In» μέχρι το τέλος του καλοκαιριού; Περιμένουν να συμβεί κάτι;
Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι κάθε χώρα εντός της ΕΕ που δεν θα θεσπίσει «bail-in» νομοθεσία μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες.
Οι χώρες που απειλούνται με αυτόν τον τρόπο περιλαμβάνουν την Ιταλία και τη Γαλλία. Αν πάμε μπροστά δύο μήνες από τη στιγμή αυτή, αυτό μας βάζει στις αρχές Αυγούστου. Έτσι, σαφώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει τα πάντα να έχουν τακτοποιηθεί ως το τέλος του καλοκαιριού.
Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό; Περιμένουν ότι κάτι πολύ κακό θα συμβεί τον Σεπτέμβριο, ή αργότερα; Γιατί τόση βιασύνη;
Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη όταν οι μεγάλες τράπεζες «διασώθηκαν» κατά την τελευταία οικονομική κρίση. Ένα τεράστιο ποσό των χρημάτων των φορολογουμένων δόθηκε στις μεγάλες τράπεζες για να τις βοηθήσουν να στηριχθούν για να μην καταρρεύσουν. Αυτό αναστάτωσε πολύ πολλούς ανθρώπους.
Λοιπόν, όταν η επόμενη μεγάλη οικονομική κρίση πλήξει την Ευρώπη, οι τράπεζες δεν πρόκειται να «διασωθούν» από εξωτερικούς παράγοντες αυτή τη φορά. Αντ ‘αυτού, θα δούμε «bail-in», κούρεμα καταθέσεων.
Άρα, τι ακριβώς είναι το «bail-in»; Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει, είναι ότι ο πλούτος μεταφέρεται από τα «ενδιαφερόμενα μέρη» στην τράπεζα για την ίδια την τράπεζα, προκειμένου να κρατηθεί φερέγγυα. Αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές και οι μέτοχοι θα μπορούσαν δυνητικά να χάσουν τα πάντα αν μια μεγάλη τράπεζα στην Ευρώπη κατέρρεε.
Και αν «εισφορές» τους δεν είναι αρκετές για να σώσουν την τράπεζα, αυτοί οι κατόχοι ιδιωτικών τραπεζικών λογαριασμών θα πρέπει να δεχθούν «κούρεμα» όπως ακριβώς είδαμε στην Κύπρο. Στην πραγματικότητα, η παρωδία που είδαμε στην Κύπρο χρησιμοποιείται ως «πρότυπο» για το μεγαλύτερο μέρος της νέας νομοθεσίας που θεσπίζεται σε όλη την Ευρώπη.
Το συμπέρασμα είναι ότι κανένας τραπεζικός λογαριασμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι ποτέ πραγματικά ασφαλής ξανά.
Μέχρι τότε, ο καθένας στην ΕΕ θα έπρεπε να έχει θεσπίσει «bail-in» νομοθεσία, αλλά ορισμένες χώρες στην Ευρώπη… σέρνουν τα πόδια τους. Έτσι τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης), τους δίνει μια σκληρή προθεσμία. Σύμφωνα με το Reuters, κάθε χώρα που δεν περάσει τη «bail-in» νομοθεσία εντός δύο μηνών, θα υπόκειται σε νομική δράση…
Οπότε, ποιες χώρες απειλούνται; Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν 11 από αυτές. Τις αποκαλύπτει ο Mark O’Byrne …
Το άρθρο «οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ λένε σε 11 χώρες να υιοθετήσουν τραπεζικούς bail-in κανόνες», ανέφερε πώς οι 11 χώρες δέχονται πιέσεις από την Κομισιον και δεν έχουν ακόμη «πάρει σειρά». Οι χώρες ήταν: η Βουλγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ιταλία.
Η Γαλλία και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες που θεωρούνται ότι έχουν ιδιαίτερα εύθραυστο τραπεζικό σύστημα.
Αλλά γιατί μόνο δύο μήνες για να γίνει αυτό;
Κανονικά, τα πράγματα στην Ευρώπη παίρνουν πολύ χρόνο για να γίνουν. Είναι εκτός χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυτή η βιασύνη να γίνει τόσο γρήγορα κάτι τέτοιο.
Θα μπορούσαν να προσμένουν ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία θα χρειαστεί να τεθεί σε χρήση πολύ σύντομα;
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τα ομόλογα στην Ευρώπη έχουν ήδη συντριβεί και φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο επί των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών αγορών.
Και γνωρίζουμε επίσης ότι υπήρξε ένας παρατεταμένος τραπεζικός πανικός στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, έχει αναφερθεί ότι € 700 εκατομμύρια είχαν βγει από τις ελληνικές τράπεζες την Παρασκευή και μόνο. Πιστεύω ότι όποιος έχει ακόμη καθόλου χρήματα στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως παράφρων. Κάποια μέρα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι κάτοχοι ελληνικών τραπεζικών λογαριασμών πρόκειται να υποστούν «κούρεμα» όπως ακριβώς είδαμε στην Κύπρο.
Μεταδίδει το zerohedge:
Ενώ η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι ίσως να κέρδισε τη μάχη, αν όχι τον πόλεμο με την Ευρώπη, η πραγματικότητα είναι ότι κάθε επιπλέον ημέρα κατά την οποία η Αθήνα δεν έχει χρηματοδότηση, είτε πρόκειται από την ΕΚΤ (ή τους BRICS), είναι μια μέρα που φέρνει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα προς τη συνολική κατάρρευση.

Ως υπενθύμιση, οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται ήδη από την ΕΚΤ με € 80.7 εκατομμύρια ως επείγουσα παροχή ρευστότητας η οποία ήταν περίπου το 60% του συνόλου των καταθέσεων στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα από τις 30 Απριλίου. Με άλλα λόγια, είναι θλιβερά αφερέγγυες και μόνο συνεχόμενη γενναιοδωρία της ΕΚΤ εμποδίζει ένα «κούρεμα» καταθέσεων περίπου 40% α λα Κύπρος.

Αλλά, φυσικά, η Ελλάδα θα είναι μόλις η αρχή. Στο τέλος, περιμένω οι μεγάλες τράπεζες να αποτύχουν σε όλη την Ευρώπη, καθώς οδεύουμε προς τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που η Ευρώπη έχει δει ποτέ. Οι κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών σε όλη την ήπειρο θα μπορούσαν να καταλήξουν να χρειάζονται «κουρέματα» καταθέσεων και αυτό θα κάνει ακριβώς τον ερχόμενο αποπληθωριστικό κύκλο στην Ευρώπη πολύ χειρότερο.
Και περιμένω τα γεγονότα στην Ευρώπη να ξεκινήσουν να επιταχύνουν σε μεγάλο βαθμό από το τέλος του τρέχοντος ημερολογιακού έτους. Προφανώς τα κορυφαία σκυλιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, επίσης, ανήσυχα για το άμεσο μέλλον, επειδή σπεύδουν να περάσουν τη «bail-in» νομοθεσία σε κάθε έθνος της ΕΕ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Προς το παρόν, οι ευρωπαϊκοί τραπεζικοί λογαριασμοί φαίνεται να είναι πιο ευάλωτοι από τους αμερικανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Οδεύουμε σε μια περίοδο μεγάλης χρηματοπιστωτικής αστάθειας. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας εποχής, ένα από τα κλειδιά θα είναι να μην έχετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο δύσκολο για την περιουσία σας να ληστευτεί από ένα μεμονωμένο συμβάν.
Michael Snyder, theeconomiccollapseblog
Μετάφραση-απόδοση: Ι.Γκορ. αποκλειστικά για το Hellasforce

PHGH:Hellasforce

G7 – Παγκόσμιοι Απατεώνες – ΗΠΑ και Γερμανία αντί να εργάζονται για την Λύση των Προβλημάτων Ετοιμάζουν Πόλεμο


G7
ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ (G7) ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ BILDERBERG ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΈΡΕΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΊ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ… ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΊΝΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΙΣ ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ… ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ…
Ήδη ΗΠΑ και Γερμανία εξέφρασαν ανοικτά την επιθυμία τους για συνέχιση των κυρώσεων στους Ρώσους, συνεχίζοντας την προπαγάνδα για να δημιουργήσουν συνθήκες πολέμου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία… Δύση, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν βαλθεί να πείσουν τον κόσμο για την «κακιά» Ρωσία έτσι ώστε να ξεκινήσουν τον πόλεμο που επιθυμούν, έτσι ώστε να μην αποκαλυφθούν τα μυστικά τους…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ – Στόχος των ΗΠΑ να προκαλέσουν Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Ρώσια
ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ – ΝΑΤΟΪΚΟΣ Σύμμαχος εξομοίωσε τη Ρωσία με το ISIS και προανήγγειλε Πυρηνική Σύρραξη
ALERT – Αμερικανικός Στρατός και δυνάμεις του Κιέβου στήνουν… σκηνικό Πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία
Αντί λοιπόν να αργάζονται οι «μεγάλες δυνάμεις» στις συνόδους για την επίλυση των προβλημάτων, είναι έτοιμες να δημιουργήσουν περισσότερα. Όπως κάνουν όλα τα χρόνια, με αποκλειστικό στόχο να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους…
Οι ΗΠΑ, που υποτίθεται πως κόπτονται για την ειρήνη στην Ανατολική Ουκρανία, έστειλαν ήδη στρατεύματα για να εκπαιδεύσουν τους ουκρανούς στρατιώτες, ενόψει του τελικού κτυπήματος τους. Εκατοντάδες των δυνάμεων των ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τα στρατεύματα της χώρας εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΗΠΑ
Οι 300 Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές που εμπλέκονται στην άμεση κατάρτιση, αποτελούν «μείζονα πρόκληση» και αυτό είναι που επιθυμούν από την Ουάσινγκτον. Να ερεθίσουν τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν ώστε να τους δώσει κάποιο πάτημα για να ξεκινήσει ο πόλεμος με δική του ευθύνη και υπαιτιότητα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ έχει επικρίνει την εκπαίδευση. «Η συμμετοχή των εκπαιδευτών ή των ειδικών από τρίτες χώρες στην ουκρανική επικράτεια, όπου η εγχώρια ουκρανική διαμάχη είναι άλυτη, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στη Γερμανία, όπου και συνομιλεί με τους ηγέτες των χωρών της ομάδας G7 για τη «ρωσική επιθετικότητα» στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί της έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας τη χώρα για στήριξη στις φιλο-ρωσικές δυνάμεις της Ουκρανίας. Το Κρεμλίνο αρνείται τον ισχυρισμό και έχει δίκιο.
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα παραμείνουν και θα συνεχιστούν μέχρι η Μόσχα να εφαρμόζει πλήρως τη συμφωνία Μινσκ. Ακόμα μια υποκρισία, αφού ο στρατός του Κιέβου, τον οποίο υπερασπίζονται απροκάλυπτα οι ΗΠΑ, είναι αυτός που κατά κόρον παραβιάζει τη συμφωνημένη κατάπαυση του πυρός..

phgh: http://hellasforce.com


Βόμβα απο τον Αυστριακό καγκελάριο: Δώστε πενταετές πάγωμα πληρωμών στην Ελλάδα!


Ο Αυστριακός καγκελάριος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει πως η Ελλάδα με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, «όμως για αυτό θα πρέπει οι Έλληνες να βοηθηθούν μακροπρόθεσμα και όχι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή μόνον από εβδομάδα σε εβδομάδα», κάτι που, όπως λέει, «θυμίζει την κατάσταση ενός ο οποίος πνίγεται και βοηθιέται μόνον για να ξεπεράσει το επόμενο κύμα, αλλά όχι για να βγει τελείως από το νερό».
Ο ίδιος πιστεύει ότι για μια τέτοια μόνιμη λύση απαιτείται ένα πακέτο μέτρων για τα επόμενα πέντε χρόνια και για αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα είδος αναβολής πληρωμών – κάτω από αυστηρούς κανόνες και όρους. «Όχι πως οι Έλληνες θα πρέπει να μην πληρώσουν απολύτως τίποτε, αλλά θα πρέπει να τους δοθεί για αυτά τα πέντε χρόνια μια ευρεία αναβολή πληρωμών και κατόπιν θα πρέπει να καταστρωθεί μαζί τους ένα πακέτο που θα προβλέπει εξοικονομήσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλά με κοινωνική διάσταση, που συγχρόνως θα καθιστά δυνατές επενδύσεις και ασφάλεια», συμπληρώνει στη συνέντευξή του ο Βέρνερ Φάιμαν.
Ο αυστριακός καγκελάριος δηλώνει ότι ο ίδιος προσωπικά θα καταβάλει μέσα στο επόμενο διάστημα εντατικότερες προσπάθειες, για να βρεθεί μαζί με τους Έλληνες μια μόνιμη λύση, όπως είχε επιτευχθεί κατά την τραπεζική κρίση με την «ομπρέλα προστασίας».
Ρέντσι: Γεωπολιτικό λάθος η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
«Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου του G7 στην Γερμανία .
«Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν» είπε ο κ. Ρέντσι και πρόσθεσε: «Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς».
Ο Ματτέο Ρέντσι, τέλος, υπογράμμισε ότι «από τα όσα είπαν σήμερα οι Γιούνκερ και Τουσκ, φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του όλου θέματος με λογική θέση από την Ευρώπη. Και από την συζήτηση που έγινε στο G7 προέκυψε ότι πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό, για να μην βγει η Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα».

 

phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

«Τουρκικές ιδιοκτησίες» στη Θράκη βλέπει ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας


«Τουρκικές ιδιοκτησίες» στη Θράκη βλέπει ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας
Από παλαιότερη συνάντηση του Μ. Γκιορμέζ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη (Ιούλιος 2012 - Φωτ.: ΕΡΑ)

Από ελληνικό έδαφος βρήκε να κάνει την προπαγάνδα του ο ύπατος θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ, ο οποίος ήρθε στη Θράκη χθες για να τιμήσει τη μουσουλμανική γιορτή Σαμπ-ε-Μπεράτ.
Ο Γκιορμέζ, ο οποίος βρέθηκε εσχάτως στη δίνη του κυκλώνα για τα ακριβά του γούστα, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόξενο, τον ψευδομουφτή και άλλους μουσουλμάνους στην Κομοτηνή, στους οποίους είπε διαμαρτυρόμενος ότι «ο κόσμος σιωπά για το θέμα της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη» και ότι «ενώ η Τουρκία επέτρεψε τις ιδιοκτησίες των μειονοτήτων [...] οι τουρκικές περιουσίες δεν επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους επί τη βάσει της αμοιβαιότητας».

«Περιμέναμε μια αμοιβαία κίνηση από τον σύγχρονο κόσμο» φέρεται να είπε ο Γκιορμέζ σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. «Ο σύγχρονος κόσμος όμως δεν είπε λέξη για επιστροφή των περιουσιών στους ιδιοκτήτες τους.»

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κατακρατεί την ιδιοκτησία «Τούρκων».
Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας επισκέφτηκε και τέμενος στην Ξάνθη, από το οποίο προέτρεψε τους μουσουλμάνους να διατηρήσουν τη θρησκεία, τις πεποιθήσεις και τη γλώσσα τους γιατί αλλιώς κινδυνεύουν με απώλεια της ταυτότητάς τους.
Ποιος είναι ο Γκιορμέζ
Ο Μεχμέτ Γκιορμέζ έγινε πρωτοσέλιδο το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία αλλά και στόχος για την αντιπολίτευση στην προεκλογική εκστρατεία, για την απόφασή του να αποκτήσει υπερπολυτελή λιμουζίνα αξίας περίπου 350.000 ευρώ! Μετά την κατακραυγή δήλωσε ότι δεν θα τη δεχτεί τελικά, όμως τότε ανέλαβε έργο ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος του παραχώρησε ο ίδιος αυτοκίνητο από τον κρατικό στόλο, υπερασπιζόμενος το θεσμό στο πρόσωπο του Γκιορμέζ. Αλλά δεν έμεινε μόνον εκεί. Σύμφωνα με το Bloomberg, του υποσχέθηκε και ιδιωτικό τζετ! «Ο θρησκευτικός ηγέτης του Βατικανού έχει ιδιωτικό τζετ, ιδιωτικά αυτοκίνητα, τεθωρακισμένα. Εμείς τι είμαστε; Μια κανονική χώρα; Γιατί να πρέπει να ταξιδεύει με εμπορική πτήση;» είπε για τον Γκιορμέζ.
Παρεμπιπτόντως ο Πάπας δεν έχει τζετ. Αλλά έχει μπει στο στόχαστρο των Τούρκων μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και έτσι δεν τον σώζει τίποτα. Ο ίδιος ο Γκιορμέζ, όταν ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας έκανε τις δηλώσεις, τον κατηγόρησε για «ανήθικη στάση».

Η εκδήλωση στην Αγια-Σοφιά κατά την οποία απαγγέλθηκαν εδάφια του Κορανίου
Ο ιμάμης έχει συχνά τα μάτια στραμμένα προς τη Βασιλική της Αγίας Σοφίας και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι στις αρχές Απριλίου, με αφορμή έκθεση για τον Μωάμεθ που έγινε μέσα στην Αγια-Σοφία, ακούστηκαν για πρώτη φορά από το 1934, όταν μετατράπηκε σε μουσείο, εδάφια από το Κοράνι.
Στη Θράκη πάντως, αν και ήρθε οδικώς, ο Γκιορμέζ δεν επέβαινε στην πανάκριβη λιμουζίνα-δώρο του Ερντογάν. Κι επειδή προεκλογική περίοδος είναι και το κυβερνών ΑΚΡ κόπτεται για το αποτέλεσμα, ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, που κατά τα άλλα φημίζεται για την αυστηρότητά του στη διαχείριση των οικονομικών, έγραψε στο twitter του ότι ένα αυτοκίνητο δεν θα ρίξει έξω τη δημοσιονομική πειθαρχία. Για την τουρκική Οικονομία μια τέτοια δαπάνη είναι «ψίχουλα», έγραψε.
pontos-news.gr

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσει την ταυτότητά σας τράπεζα ή ιδιωτική εταιρεία…


Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες… ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από...
arpaxtiko-gr_25-650x400
Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες… ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:
Αν τους ζητείται φωτοτυπία
Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία. Π.χ. «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.
Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας
Σε καμία περίπτωση μην παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά να ενεργούν όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους, να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.
Αυτές είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, μέχρι το ΙΝΚΑ να διερευνήσει πλήρως από πλευράς νομιμότητας το θέμα και να δημιουργήσει αυστηρότερες προφυλάξεις υπέρ των καταναλωτών.
Τέλος το ΙΝΚΑ συνιστά σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, και να προτιμούν τα καταστήματα.
hellasforce.com


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Ο αντιαμερικανισμός και ο «αντιμερκελισμός» στην Γερμανία χτυπάει «κόκκινο»


Ένα όλο και αυξανόμενο ρεύμα κατά της Ουάσιγκτον , καταλαμβάνει μεγάλο  χώρο  στην Γερμανία , από  ένα ιδιαίτερα   μεγάλο ποσοστό πολιτών...
germany
Ένα όλο και αυξανόμενο ρεύμα κατά της Ουάσιγκτον , καταλαμβάνει μεγάλο  χώρο  στην Γερμανία , από  ένα ιδιαίτερα   μεγάλο ποσοστό πολιτών της χώρας .
Τα αντι-αμερικανικά αισθήματα στην γερμανική κοινωνία έχουν  ανέλθει στο επίπεδο  ρεκόρ του  51%.!! Παρόμοια ποσοστά αντιαμερικανισμού  στην Ευρώπη υπήρχαν μόνο στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε μια βαθιά οικονομική κρίση.
Η εταιρεία που διενήργησε την δημοσκόπηση , ανακοίνωσε στις   πρόσφατες μετρήσεις επίσης  ,  την έντονη   δυσαρέσκεια των Γερμανών πολιτών και για την πολιτική που ακολουθεί  η Άγκελα Μέρκελ,  παρά ο καλός της αντίπαλος ,  ο  υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Zigman Gabriel, αναφέρει άρθρο του ρωσικού τύπου, το οποίο επικαλείται γερμανικά δημοσιεύματα.
us-imperialismbgentba
Η τελευταία φορά που γερμανική εταιρεία δημοσκοπήσεων κατέγραψε  μια αρνητική στάση απέναντι στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, ήταν  το 2003, επ’ ευκαιρίας της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ . Η  Μέρκελ υποστήριξε η δημοσκόπηση, «κυνήγησε» μια σειρά ανεπιτυχών προεκλογικών εκστρατειών, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την πραγματικότητα που βιώνει η χώρα . Η Καγκελάριος , ωστόσο έλαβε ένα καλό μάθημα από αυτές τις αναμετρήσεις  , « ακούγοντας»  την έντονα σκωπτική  διάθεση της  γερμανικής κοινωνίας . Ωστόσο, η περαιτέρω  «κατακρήμνιση » της  φήμης της Μέρκελ, έχει να κάνει  και με ένα ακόμη σκάνδαλο, το οποίο  σχετίζεται με τις   αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες (NSA), και τις υποκλοπές σε βάρος της  γερμανικής κυβέρνησης. Η Γερμανία για το θέμα αυτό , σύμφωνα με τους πολίτες της χώρας, «ποίησε την νήσσαν» κανονικά, σε σχέση με την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.
Και αν όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογίες στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, υπάρχει κάτι άλλο στο σκάνδαλο αυτό που «χτύπησε» ηχηρότατα  στις ευαίσθητες χορδές των Γερμανών. Αποδείχθηκε  ότι οι παρακολουθήσεις είχαν ως στόχο «σημαίνοντες» Γερμανούς πολιτικούς και επιχειρηματίες στην Ευρώπη. Η  NSA παρέδωσε μάλιστα και  μια λίστα, στον Λευκό Οίκο,  με τις  στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις της Γερμανίας, χωρίς βέβαια την άμεση ή την έμμεση  γνώση της Μέρκελ, τονίζει το άρθρο.
Πρόκειται, σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,  για μία περίπτωση κατά την οποία   « ενώθηκε» τρόπο τινά, η  στρατιωτική με την βιομηχανική κατασκοπία, ή μήπως στόχος ήταν μόνο αυτή;
Η Γερμανία είχε κάνει ιδιαίτερα αισθητή την εμπορική και οικονομική παρουσία της στην Ευρώπη, τα τελευταία 15 χρόνια, ιδιαίτερα στην Ελλάδα . Μέσω εταιρειών σαν την  Siemens , αλλά και άλλων εταιρειών, αποδείχθηκε ότι διοχετεύτηκε πολύ « λάδι Καλαμάτας» , για να « λαδωθούν» κυβερνήσεις, παράγοντες, στελέχη, μεσάζοντες, με σκοπό να κυριαρχήσει η γερμανική οικονομία στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Πρόκειται για το απόλυτο σχέδιο «αλώσεως» της ΕΕ , μετά το  1939 και το ναζιστικό παρελθόν, το οποίο το αποποιούνται επισήμως  οι Γερμανοί, αλλά κάνουν τα πάντα για να το επιτύχουν  « με άλλα μέσα» που έλεγε και ο «αείμνηστος» Πρώσος στρατηγός Φον Κλαούζεβιτς. Όλα δικά τους τα ήθελαν οι Τεύτονες στην Ευρώπη, αλλά ξέχασαν ότι υπάρχουν, και   οι ΗΠΑ,  και  ο νόμος του πιο ισχυρού.    Παρόλα αυτά στο εσωτερικό της χώρας έχει ξεκινήσει ένας ιδιότυπος , αλλά σφοδρός  εσωτερικός πόλεμος.      
Σύμφωνα με  το άρθρο,  ο  Zigman Gabriel εμφανίζεται να οδηγεί ένα «ρεύμα» με κυρίαρχο συναίσθημα τον  αντι-αμερικανισμό . Ο ίδιος, φέρεται να έχει δώσει στην Άνγκελα Μέρκελ ένα τελεσίγραφο.  Σύμφωνα με αυτό,  η  Γερμανίδα Καγκελάριος  οφείλει να «διαβιβάσει» στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι οι Γερμανοί δεν θα  επιτρέψουν πλέον  «οποιανδήποτε» ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας. Έως το 2017, ο Zigman Gabriel επανεξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη διεθνή σκηνή, και  είναι πιθανό να τελειώσει με επιτυχία την θητεία του ως υπουργός Οικονομίας. Άλλα το μέλλον κρύβει πολλές » παγίδες».
Την ίδια στιγμή , σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα Καγκελάριος , διαπραγματεύεται την οικονομική  ένωση της ΕΕ, με τις ΗΠΑ, για την δημιουργία ενός ενιαίου δυτικού μπλοκ χωρών. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα προκαλέσει  πλείστες αντιδράσεις στην Ευρώπη.
ellas
Όσο για την Ελλάδα, εκτός από τα προβλήματα της  έχει να αντιμετωπίσει και την εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας, με την μάχη των οπαδών του 4ου Ράιχ,  με τους οπαδούς του «Ατλαντισμού»…..Εμείς απλά τους υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος θα γίνει το θαύμα,  και θα « νικήσουμε» εμείς  οι Έλληνες, όπως και πριν πολλές χιλιάδες χρόνια  !!!

phgh:pentapostagma.gr

Εξωτερική Απειλή μας θεωρούν οι Βαλκάνιοι «φίλοι μας»


Το μέλλον της Ελλάδας δια Ανατάσεως της χειρός στο  Euromoney  Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος  Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρουμάνου Πρωθυπουργού...
ανάταση χεριών για ελλάδα
Το μέλλον της Ελλάδας δια Ανατάσεως της χειρός στο  Euromoney
 Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
 Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρουμάνου Πρωθυπουργού, κ. Victor Ponta, στα εγκαίνια της Περιφερειακής Διάσκεψης Euromoney για την Οικονομία και τις Επενδύσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τις οποίες η οικονομική κατάσταση της Ρουμανίας είναι πολύ καλή αυτήν τη στιγμή. Ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός προσέθεσε ωστόσο ότι κατά τους επόμενους μήνες και χρόνια πρέπει να επιδεικνύεται προσοχή σε μια σειρά εσωτερικών προκλήσεων, καθώς και εξωτερικών κινδύνων, όπως η ρωσική επιθετικότητα στην περιοχή και η κατάσταση της Ελλάδας.
Ο κ. Ponta αναφέρθηκε στις χρηματοοικονομικές, ψυχολογικές και οικονομικές συνέπειες της κατάστασης της Ελλάδας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να βρουν πολιτικές λύσεις, γιατί οικονομικές λύσεις δε διαφαίνονται βραχυπρόθεσμα.
Την ελληνική κρίση συμπεριέλαβε στους κύριους κινδύνους για τη ΝΑ Ευρώπη και ο κ. Richard Ensor, πρόεδρος του Euromoney Institutional Investor PLC. Επιπλέον, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να σηκώσουν το χέρι τους αν θεωρούν ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη φέτος ή ότι θα κάνει σαφή βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και σημείωσε ότι μόνο λίγα άτομα δε σήκωσαν το χέρι τους. Ήταν πολλοί περισσότεροι αυτοί που σήκωσαν το χέρι τους, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ponta, όταν ρώτησε αν η Ρουμανία θα ενταχθεί στην Ευρωζώνη.
Παρατηρούμε στο pentapostagma.gr τους Βαλκάνιους ‘’φίλους’’ μας να είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Μετά την Βουλγαρία και η Ρουμανία καταφέρεται κατά της αιμορραγούσης Ελλάδας. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάνε όλοι αυτοί οι τυχοδιώκτες ότι, έχει ο καιρός γυρίσματα …


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Β.Πούτιν προς ΝΑΤΟ: «Πλησιάσατε επικίνδυνα κοντά στα σύνορα της χώρας»!!


Πριν δύο ημέρες ο  Ρώσος Πρόεδρος μέσω του εκπροσώπου του ,Ντμίτρι Πέσκωφ  έστειλε   «μήνυμα» στο ΝΑΤΟ , σύμφωνα με το οποίο θα...
putin
Πριν δύο ημέρες ο  Ρώσος Πρόεδρος μέσω του εκπροσώπου του ,Ντμίτρι Πέσκωφ  έστειλε   «μήνυμα» στο ΝΑΤΟ , σύμφωνα με το οποίο θα αξιοποιήσει κάθε συνταγματικό του δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένης και της αίτησης χρήσης των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο λόγος στον οποίο προέβη ο Β.Πούτιν σε αυτήν την κίνηση έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ.
Σήμερα ο ίδιος προχώρησε ένα » βήμα» παραπέρα απειλώντας στην ουσία το ΝΑΤΟ, με την » λήψη στρατιωτικών μέτρων»!!!! 
«Η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει διευρύνει την  παρουσία της  επικίνδυνα  στα σύνορα της Ρωσίας»,  δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. «Εμείς δεν κινούμαστε , κινείται όμως   το ΝΑΤΟ πιο κοντά στα σύνορά μας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών υποδομών. Το μόνο που πράττουμε είναι απλά να δίνουμε  απάντηση στις απειλές που ανακύπτουν στην « κατεύθυνση  μας»Και το κάνουμε σε  ένα πολύ περιορισμένο πεδίο εφαρμογής και κλίμακα, «αλλά στην συνέχεια θα παρέχουμε  μια «εγγυημένη» ασφάλεια στην  Ρωσία »!!,  δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σε μία  καθαρή ευθεία απειλή πολεμικής εμπλοκής προς την ηγεσία του ΝΑΤΟ, αναφέρειρωσικό δημοσίευμα .
Έγινε γνωστό, από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών  ότι,  οι ΗΠΑ  μετέφεραν   στην Ευρώπη τρία στρατηγικά  βομβαρδιστικά B-52 , σύμφωνα με ρωσικό  πρακτορείο ειδήσεων , το οποίο  επικαλείται ανακοίνωση της αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης.
Τα βομβαρδιστικά B-52 αποστάλθηκαν  στην Ευρώπη για τρεις μήνες για «εκπαίδευση» . Θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Βαλτική , η οποία  πραγματοποιείται  στο έδαφος των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας, καθώς αυτά έχουν μετασταθμεύσει σε αεροδρόμιο  στο Ηνωμένο Βασίλειο.!!
« Η παρουσία των βομβαρδιστικών, καταδεικνύει την ικανότητα των ΗΠΑ να προβάλουν τις δυνατότητές τους παγκοσμίως », αναφέρει ανακοίνωση στις της αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης  ((STRATCOM)  .
Το Σάββατο στη Λιθουανία ξεκίνησε νατοϊκή άσκηση , η οποία έδωσε την δυνατότητα άφιξης  νέων αμερικανικών  μονάδων, και οπλικών συστημάτων   στην χώρα . Στο αεροδρόμιο του Βίλνιους μέσω αεροσκαφών  Boeing, μεταφέρθηκαν πλείστα  στρατιωτικά  φορτία. Η άσκηση αυτή , αποτελεί την πιο μεγάλη στρατιωτική   άσκηση στη Λιθουανία,  από την ένταξή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Στις ασκήσεις συμμετέχουν  περίπου χίλιοι στρατιώτες από οκτώ χώρες. Ειδικότερα, συμμετέχουν δυνάμεις από την  Γερμανία, την Δανία, τον Καναδά, ακόμη και την Πορτογαλία. Επιπλέον, η άσκηση θα επεκταθεί και στην Λετονία και την Εσθονία, και θα ολοκληρωθεί  στην Πολωνία.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η « επόμενη κίνηση»   θα είναι  σαφώς  στρατιωτικού χαρακτήρα από την Μόσχα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ο Βλαδίμηρος δεν είναι «μόνος του» αλλά θα φέρει και τους «φίλους του» πιθανόν  στην επόμενη κίνηση στην Ανατολική Ευρώπη, δηλαδή τους Κινέζους και πιθανόν και τους Ινδούς. Πάντως η ρωσική προεδρική «προειδοποίηση», σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, αφορά πιθανότατα την Υπερδνειστερία και τα « τεκταινόμενα» στην περιοχή , με την παρουσία  ξένων μισθοφόρων και σεναρίων που «ομιλούν» περί αναταραχών……


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Τα εκλογικά Σύννεφα στην Άγκυρα φέρνουν «Καταιγίδες και Μποφόρια » στο Αιγαίο!


Σε διασπορά στο Αιγαίο ο Ελληνικός Στόλος και έτοιμος για παν ενδεχόμενο …Είναι απο τα χαράματα οι Πολεμικές Μονάδες του ΠΝ ! Επισήμως έχουμε σε εξέλιξη την Άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2015″,αλλά η χρονική περίοδο της Ασκήσεως μόνο τυχαία δεν είναι !
Πάντα η Τουρκία φροντίζει να εξάγει την εσωτερική της Κρίση και ο Εφιάλτης του Ερντογάν μετά την εκλογική συντριβή του Κόμμα που ίδιος ίδρυσε ,σε συνδιασμό με είσοδο των Κούρδων στο Τουρκικό Κοινοβούλιο  φέρνει ανησυχίες ακόμη και για πολιτικό του Μέλλον ,αφού το όνειρό του για  Αλλαγή του Συντάγματος και η Μετατροπή της Δημοκρατίας σε Οθωμανική -Ισλαμική (Δημοκρατία) αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυχτός!
Απο την άλλη μεριά έχουν την αύξηση των ποσοστών των Γκρίζων Λύκων με ποσοστό 16% και αν ο Νταβούτουγλου επιθυμεί Κυβέρνηση Συνασπισμού ,πρέπει να κυβερνήσει με τους Εθνικιστές των Γκρίζων Λύκων !
ΟΙ Κούρδοι έχουν  στην Ελληνική Πλευρά του Αιγαίου  δύο φίλους αλλά και ανέλπιστους Συμμάχους ! Πρώτον ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει άριστες σχέσεις με τους Κούρδους και ειδικά με το τμήμα του Στρατιωτικού Τομέα…Οι Κούρδοι αυτοί είναι που έριξαν μαύρο στον Οτσαλάν που έκανε λόγο για να βρεί με την Τουρκική Κυβέρνηση το Κουρδικό Κόμμα !
Επίσης είναι γνωστό σε όλους οι σχέσεις φιλίας των Αριστερών Κούρδων προς το Κυβερνών Κόμμα του Σύριζα και εδώ πρέπει να αναμένουμε τις αντιδράσεις του Μεγαλομανή Ερντογάν απο την λύσσα της Μεγαλοπρεπής Ήττας!
Τοn Ερντογάν τον πούλησε και η ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας που δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση την μετάλλαξη της Τουρκίας σε Ισλαμικό Χαλιφάτο και εδώ η οργισμένη αντίδραση αναμένεται τις επόμενες ημέρες !
Στη Ελλάδα δεν κινδυνεύουμε απο το άν θα βγάλει η Τουρκία ένα ερευνητικό Σκάφος στη  Περιοχή αλλά θα επιδιώξει να στήσει επεισόδιο στο Αιγαίο …Η Αντίδραση μας πρέπει να είναι τέτοια που να μην χωρά παρερμηνείες γαι τις διαθέσεις μας και δεν πρέπει άσχετα με τα οικονομικά προβλήματα που μας ταλανίζουν να δείξουμε διάθεση για υποχωρητικότητα !
Το ότι ο Ελληνικός Στόλος βρίσκεται σε Διασπορά είναι πολύ καλό ,όπως και η ετοιμότητα της Αεροπορίας που βρίσκεται μονίμως σε Συναγερμό και δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω …Άριστη είναι και ο σχεδιασμός του ΓΕΣ να κλείσει το Μέτωπο του Βορρά που κάποιοι ονειρεύονται την επέκταση της Μεγάλης Αλβανίας !!

Οχήματα του Τούρκικου Στρατού βοήθεια …Στα Τίρανα!


1523689244arnavutlukordusunaaracyardimi421641634415265arnavutlukordusunaaracyardimi42166
 Στρατιωτικά Οχήματα Τούρκικης Κατασκευής παραδόθηκαν σε βοήθεια του Αλβανικού Στρατού απο την Άγκυρα στα Τίρανα …Ας το σκεφτούν οι Πολιτικοί της Ελλάδας όταν κατασκέυαζαν απο την Αρχή το Στρατιωτικό Νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας ,ενώ οι Έλληνες Αξιωματικοί δεν είχαν κάν αιμοδυναμικό  εργαστήριο  στα Ελληνικά Στρατιωτικά Νοσοκομεία !
2295556388arnavutlukordusunaaracyardimi421654218879776arnavutlukordusunaaracyardimi421698643329439arnavutlukordusunaaracyardimi421638934537663arnavutlukordusunaaracyardimi421709469984157arnavutlukordusunaaracyardimi42168
phgh: TurkikaNea.gr

Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας! Τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα»


«Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας! Τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα»

Το ΧΩΝΙ κρατάει η Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου: « Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη. Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας. Εγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη... Βρήκαμε τη στάχτη. Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα.»
Οι στίχοι από το ποίημα «Σκουριά και Aρμύρα» του 1989, του Γιώργου Σεφέρη , είναι ίσως η καλύτερη απάντηση στην τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε γερμανική τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα ενός Grexit.

«Έλληνες όπως ο κύριος Βαρουφάκης μου σπάνε τα νεύρα» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς στην εκπομπή Maybrit Illner στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, και εμφανίστηκε απόλυτος, λέγοντας ότι μία έξοδος από το ευρώ «θα οδηγήσει αυτομάτως σε έξοδο από την ΕΕ».

Ενώ όταν έγινε αναφορά στην λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Σουλτς δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του λέγοντας : «Είμαι ως εδώ» και τα έριξε στο περήφανο λαό μας, υπογραμμίζοντας, ότι οι Έλληνες έχουν την ευθύνη να αποδεχθούν τη βοήθεια που τους προσφέρει η Ευρώπη.

Μα για ποια βοήθεια μιλάει ο κ. Σουλτς ; Μας κοροϊδεύει ; Βοήθεια είναι να ρίχνεις στα Τάρταρα μια χώρα ; Βοήθεια είναι να μας καταδικάζει σε
ασφυξία ;

Αν αυτή είναι η βοήθεια που θέλετε να μας προσφέρετε κ. Σουλτς , που ξεχάσατε το ρόλο σας, και έχετε ταχθεί υπέρ της βαρβαρότητας των μεγάλων κέντρων εξουσίας και εκπροσωπείτε επάξια τις παγκόσμιες τράπεζες , που ξεζουμίζουν τους λαούς, να μας λείπει.

Για αυτό κι εμείς σας στέλνουμε το δικό μας μήνυμα κ. Σουλτς, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κατεβάσουμε το κεφάλι και να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια...

Η Λιλή Ζωγράφου έχει πει, ότι οι μάζες φοβούνται τη λευτεριά. Δεν είναι έτσι. Οι μάζες βγαίνουν στους δρόμους , όταν χρειαστεί, και τώρα σύσσωμες σε ραδιοφωνικές εκπομπές, που τους ανοίγουν το μικρόφωνο και στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα,

« αυτό το αγνό παλικάρι» , όπως το αποκαλούν
, γιατί κέρδισε την εκτίμησή τους, και του ζητούν να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των δανειστών – εταίρων.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν την αντιπολίτευση για το ύφος και το ήθος , που επέδειξε στη Βουλή, όταν ο Πρωθυπουργός μας κ. Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την εθνική αντιπροσωπεία να την ενημερώσει, για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Τι επίπεδο;

Εν τέλει ποιοι μιλάνε; Οι υπηρέτες των τοκογλύφων ; Αυτοί που έλεγαν ναι σε όλα πίσω από τις κλειστές πόρτες ; Αυτοί που δεν έκαναν ποτέ ανοιχτή διαπραγμάτευση ; Αυτοί που μας εξαθλίωσαν ; Αυτοί που κατέστησαν το μισό πληθυσμό της Ελλάδα άνεργο; Αυτοί που οδήγησαν 8000 και πλέον Έλληνες στην αυτοκτονία ; Αυτοί που εύχονταν να πεθάνουν οι γέροι για να διασώσουν τις λοβιτούρες τους στα δημόσια ταμεία ; Αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια και την έβγαλαν στο σφυρί ...

Επί δυο τουλάχιστον ώρες άκουγα με μεγάλη προσοχή σε γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή συμπολίτες μου να ζητούν από αυτούς που μας έκλεψαν τη ζωή , να σωπάσουν επιτέλους.

Άνθρωποι ηλικίας από 25 έως 95 χρονών εξέφραζαν την ίδια άποψη και ζητούσαν από τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει πίσω.

Ας αποκτήσουμε λοιπόν, σκληρή μνήμη για να συνεχίσουμε κρατώντας αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός μας:

« Θα υπερασπιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού να ζήσει με αξιοπρέπεια κυρίως να ζήσει σε συνθήκες που θα δίνουν προοπτική ευημερίας και προόδου !»
Αυτό αναζητάμε ολόψυχα σήμερα που η ελευθερία μας, τίθεται σε αμφισβήτηση. Σήμερα που η αξιοπρέπεια μας ισοπεδώθηκε. Σήμερα που τα δικαιώματά μας, για τα οποία χύθηκε πολύ αίμα και ιδρώτας στραγγαλίστηκαν από τους ξένους, αφού βάλανε το χεράκι τους και οι δικοί μας πολιτικοί .

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

phgh:to xwni

Βίντεο: Για να μάθετε την αλήθεια που μας κρύβουν - ΔΕΙΤΕ το πριν το εξαφανίσουν...

Βίντεο: Για να μάθετε την αλήθεια που μας κρύβουν - ΔΕΙΤΕ το πριν το εξαφανίσουν...
Τη στιγμή που έχουμε πήξει από μετά Χριστό προφήτες...», εδώ έχουμε αδιάσειστα τεκμήρια - ντοκουμέντα, ώστε για άλλη μια φορά να πούμε: από μικρό κι από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια!!!

Δεν θα έχεις καμιά δικιολογία, γιατί τα ξέρεις και αν τους ξαναψηφίσεις, θα είσαι ΙΔΙΟΣ μ’αυτούς. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤEΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ


phgh: to xwni

Θεμελιώνουν την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης με δηλώσεις φωτιά

O επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ επισκέφτηκε την Θράκη και δεν δίστασε,
να προσευχηθεί στα τζαμιά Κομοτηνής και Ξάνθης και να συναντηθεί με τους ψευτομουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ.
Την Δευτέρα 1η Ιουνίου με αφορμή την ιερή νύχτα Μπεράτ έγινε η επίσκεψη. Τον κ. Γκιορμέζ, ο οποίος ταξίδεψε οδικώς, υποδέχτηκαν αξιωματούχοι στην συνοριακή πύλη των Ιψάλων. Το πρόγραμμα του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Θράκη ξεκίνησε με επίσκεψη στην Κομοτηνή.
Ο κ. Γκιορμέζ μετά την μεσημεριανή προσευχή συναντήθηκε με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, εκπροσώπους της μειονότητας και βουλευτές.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Εχίνο, και ύστερα από την απογευματινή προσευχή περπάτησε στο κέντρο της Ξάνθης. Μετά την συνάντηση του με ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ παρέστη στην εκδήλωση για την ιερή νύχτα Μπεράτ που πραγματοποιήθηκε στο τζαμί Τσινάρ της Ξάνθης.
Το σχόλιο του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων της Ελλάδας Γιώργου Καλαντζή με αφορμή την επίσκεψη στην Κομοτηνή, σχετικά με την επίσκεψη του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ, στην Θράκη, ζήτησε ο «Χ».
Εκείνος απάντησε ως εξής: «είμαστε μία ελεύθερη χώρα, οπότε όταν έρχεται κάποιος να μας επισκεφτεί είναι μία επιλογή δική του και μία επιλογή δική μας να τον δεχτούμε. Αυτό αποδεικνύει και πόσο ελεύθερη και πόσο δημοκρατική χώρα είμαστε και, μπορεί να δει με τα μάτια του σε αυτή τη χώρα και ειδικά στη Θράκη, πόσο ελεύθερα λειτουργούν τα τεμένη, ότι η μουσουλμανική μειονότητα απολαμβάνει όλων των δικαιωμάτων, όχι αυτών που προβλέπονται στη συνθήκη της Λωζάνης απλώς, αλλά κυρίως αυτών που προβλέπει το Σύνταγμά μας».
πηγη ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Πότε θα αποκατασταθούν οι μισθοί στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας;‏

Τι μέλλει γενέσθαι με την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα ...
επίπεδα του καλοκαιριού του 2012, ζητεί να πληροφορηθεί, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.
«Πότε πρόκειται να εφαρμοσθεί η απόφαση του ΣτΕ; Υπάρχει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ετυμηγορίας;» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτηση του ο Ν. Κακλαμάνης, τονίζοντας, ότι: «βρισκόμαστε ήδη στον 5ο μήνα από την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές της εξαγγελίες και δεσμεύσεις, που ανέλαβε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Κάθε μήνας, που περνά ο συνολικός λογαριασμός αυξάνεται κατά 10 εκ. ευρώ μόνο για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς…».
Τέλος, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ρωτά αν ισχύουν οι πληροφορίες πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο χρηματοδότησης της απόφασης του ΣτΕ από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: 1. Τον κ. Υπουργό Οικονομικών.
2. Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
3. Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπόψη: Του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.
ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα ολόκληρο το προσωπικό τους. Σήμερα, αν και βρισκόμαστε στον πέμπτο μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αλλά ουσιαστικά δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στις 9 Φεβρουαρίου ο δεύτερος εκ των ερωτώμενων Υπουργών Υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Πάνος Καμμένος, διαβεβαίωνε από το Βήμα της Βουλής, πως: «Αποτελεί το πρώτο μέλημα του προγράμματός μας η αποκατάσταση όλων των αδικιών και γι’ αυτό η αμέσως επόμενη ενέργειά μας –ήδη έχουν δοθεί εντολές- είναι η έναρξη της διαδικασίας για τη μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών που δέχθηκαν μία δριμεία μισθολογική επίθεση τα τελευταία χρόνια -με ποσοστό άνω του 50% εννοείται- και η αποκατάσταση των αδικιών που αφορούν τους αποστράτους. Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η δικαιοσύνη αποτελεί θεσμό και πυλώνα της δημοκρατίας και καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αρνείται την εφαρμογή των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης.»
Το ζήτημα καθίσταται, ιδιαίτερα επείγον, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε μήνα που περνάει ο συνολικός λογαριασμός αυξάνεται κατά δέκα εκατομμύρια ευρώ μόνο για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, χωρίς να υπολογίζεται και το αντίστοιχο ποσό που απαιτείται για τους απόστρατους και για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Πρόσφατα, είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», πληροφορίες πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο χρηματοδότησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία σύμφωνα με καταγραφή που είχε γίνει, την περίοδο που Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν Γιάννης Λαμπρόπουλος, είχε υπολογισθεί σε έκταση μεγαλύτερη από 260.000 στρέμματα, 1.700 οικήματα σε όλη της χώρα και 22 αεροδρόμια, χωρίς όμως να διευκρινίζονται οι πτυχές του προγράμματος ή οι ακριβείς στόχοι του.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
-Πότε θα εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης;
-Έχει καταρτισθεί κάποιο σχέδιο χρηματοδότησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας μέσω της αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων;
ΑΘΗΝΑ 5-6-2015
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Σόιπλε στον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών: "Αφήστε τη θεωρία και βάλτε κι εσείς 50 δις για να σωθεί η Ελλάδα"



Σωστός ο Γερμανός. Αγανάκτισε με τους μαντζίρηδες τους Αμερικανούς, που όλο συμβουλές είναι, αλλά το χέρι στην τσέπη δεν το βάζουν με τ-ί-π-ο-τ-ε ! Πιό εύκολα παίρνεις 600 δις από τον Σώρρα, παρά 1 δολάριο από τους παπατζήδες Αμερικανούς, που είναι μόνο του πάρε.

Αποκαλυπτική τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Λιου ζητάει από τον Σόιμπλε να στηρίξει η Γερμανία την Ελλάδα. Τι απαντά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ
Τηλεφωνική επικοινωνία προ ημερών του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού με τον ομόλογό του της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε αποκαλύπτει Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος στην οποία καταδεικνύεται η διαφορά των χωρών στην προσέγγιση του ελληνικού ζητήματος.
Σύμφωνα με το Μέγκα, ο κ. Λιού ζητάει από τον Β. Σόιμπλε να στηρίξει η Γερμανία την Ελλάδα και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας απαντά χαρακτηριστικά: "Δώστε και εσείς 50 δισ για να σωθεί".
Σε εκείνο το σημείο ο Τζακ Λιού δεν απάντησε απολύτως τίποτα, με πηγές του Βερολίνου να επαναλαμβάνουν πως όταν μπαίνει το θέμα των χρημάτων, η Ουάσινγκτον κάνει πάντα πίσω.
 
phgh:makpress

Ερευνα - σοκ: Η Ελλάδα σε απόγνωση - Πώς η κρίση χτυπά την κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ «ΚΡΑΧ»


Ερευνα - σοκ: Η Ελλάδα σε απόγνωση - Πώς η κρίση χτυπά την κοινωνία

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη
vkanel@pegasus.gr

Μια χώρα σε κατάσταση... μελαγχολίας. Πολίτες στα όρια της απόγνωσης, πλήρως απαισιόδοξοι για το μέλλον τους, φοβισμένοι για την οικονομική τους κατάσταση αλλά και ανήσυχοι για μια σειρά από βασικά σημεία της καθημερινότητας, όπως η υγεία, η ασφάλεια, η μετανάστευση, η προσωπική ευτυχία.
Η μεγάλη έρευνα που διεξήχθη από επιστημονική ομάδα με υπεύθυνο τον τέως καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Επαμεινώνδα Πανά, επιβεβαιώνει αυτό που λίγο - πολύ οι Ελληνες βιώνουν. Ότι η ποιότητα ζωής έχει επιδεινωθεί δραματικά στα χρόνια των μνημονίων και ότι η ικανοποίηση για τη ζωή έχει καταβαραθρωθεί.
Η τακτική αυτή έρευνα της ευημερίας διεξήχθη στο σύνολο της περιφέρειας Αττικής, στο χρονικό διάστημα 27.04.2015 ? 21.05.2015, καλύπτοντας δειγματοληπτικό πληθυσμό 1.949 ατόμων άνω των 18 ετών.
Ερευνα - σοκ: Η Ελλάδα σε απόγνωση - Πώς η κρίση χτυπά την κοινωνία
Το «βαρόμετρο» της ατομικής ποιότητας ζωής και γενικά της συνολικής διαβίωσης μετριέται σε μια χρονική στιγμή όπου επικρατεί έντονη οικονομική κρίση, αχαλίνωτη απληστία, διαφθορά, ατιμωρησία, φτώχεια και κυρίως παιδική φτώχεια.
Η μάστιγα
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο ελληνικός λαός βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας του, (μεγαλύτερη και από την αντίστοιχη της ναζιστικής κατοχής). Η συνέπεια είναι απλή: η κοινωνία βρίσκεται υπό το κράτος του φόβου. Έτσι, ο συνδυασμός του φόβου και της έλλειψης ορατής ελπίδας αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης οδηγούν τον πολίτη σε απόγνωση.
Ερευνα - σοκ: Η Ελλάδα σε απόγνωση - Πώς η κρίση χτυπά την κοινωνία
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την κατάσταση που επικρατεί:
Το 84,4% (αθροιστικά: «καθόλου» + «λίγο») των ερωτηθέντων πολιτών, δηλώνει ότι δε νιώθει ικανοποιημένο από τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία.
Οι απαντήσεις των ερωτηθέντων δείχνουν ότι τα επακόλουθα της οικονομικής κρίσης είναι αισθητά στους πολίτες. Οι πολίτες έχουν φοβηθεί αρκετά από την οικονομική κρίση. Όλοι οι δείκτες ικανοποίησης κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα κανείς δεν παίρνει τιμή μεγαλύτερη του 50.
Ερευνα - σοκ: Η Ελλάδα σε απόγνωση - Πώς η κρίση χτυπά την κοινωνία
Περισσότερη δυσαρέσκεια εκφράζεται για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την επιχειρηματική πορεία. Το 92% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο με την οικονομική κατάσταση της χώρας (αθροιστικά: «καθόλου» και «λίγο»), ποσοστό το οποίο έμεινε σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Πιο δυσαρεστημένες είναι οι γυναίκες και οι ευρισκόμενοι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ερώτηση για το πώς αισθάνονται οι πολίτες αντιμέτωποι με έκτακτα οικονομικά γεγονότα. Το 85% του δείγματος δηλώνει ότι τα μη αναμενόμενα οικονομικά γεγονότα της χώρας του προκαλούν φόβο, στοιχείο που δείχνει ότι η παρούσα οικονομική κατάσταση και τα μέτρα που θα έρθουν ανατρέπουν την ισορροπία των Ελλήνων και προκαλούν μεγάλο φόβο στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Είναι επίσης αποδεκτό από όλους τους οικονομικούς φορείς ότι παρατηρείται έλλειψη ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας.
Στη σημερινή οικονομική συγκυρία οι ερωτηθέντες εκφράζουν, ανεξαρτήτως φύλου, εκπαίδευσης και οικονομικής κατάστασης, σε υψηλό αρνητικό ποσοστό 88,2% (αθροιστικά: «καθόλου» + «λίγο») ότι δεν είναι ικανοποιημένοι γενικά από την επιχειρηματική πορεία της χώρας μας.
Όσο χειρότερη είναι η οικονομική κατάσταση των ερωτηθέντων, τόσο πιο δυσαρεστημένοι δηλώνουν με την επιχειρηματική πορεία της χώρας.
Σχεδόν 9 στους 10 ερωτηθέντες δεν είναι ικανοποιημένοι από την κοινωνική ασφάλεια (αθροιστικά: «καθόλου» και «λίγο»). Περισσότερο δυσαρεστημένοι είναι οι γυναίκες, ερωτηθέντες ηλικίας 30 ? 44 ετών και όσοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Το 86,4% των πολιτών δηλώνει ότι δεν αισθάνεται ικανοποιημένο από την παρεχόμενη κοινωνική ασφάλεια στη χώρα μας. Το αρνητικό αυτό ποσοστό φτάνει στο 93,5% για αυτούς που δηλώνουν πως βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, εκφράζοντας έτσι την έντονη δυσαρέσκειά τους από την παρεχόμενη κοινωνική ασφάλεια στη χώρα μας.
Ο Έλληνας πολίτης εκφράζει τη μη-ικανοποίησή του από την κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα του σε ποσοστό 74,1% (αθροιστικά: «καθόλου» + «λίγο»).
Οι ερωτηθέντες πολίτες, σε ποσοστό 80,9% (αθροιστικά: «καθόλου» + «λίγο»), πιστεύουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα.
Η ικανοποίηση γενικά από τη ζωή είναι ένας δείκτης ευημερίας ή ευδαιμονίας, με τους Ελληνες να εμφανίζονται σε μεγάλο ποσοστό ανικανοποίητοι.
Συγκεκριμένα, Το 27% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τη ζωή του γενικά (αθροιστικά: «πολύ» και «αρκετά»), ενώ το 39% δηλώνει μη ικανοποιημένο (αθροιστικά: «καθόλου» και «λίγο»). Η αίσθηση ικανοποίησης από τη ζωή φαίνεται να σχετίζεται με το επίπεδο εκπαίδευσης, αφού όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιθανότερο να είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.
Και η οικονομική κατάσταση είναι καθοριστικός παράγοντας για την αίσθηση ικανοποίησης από τη ζωή, εφόσον όσο καλύτερη δηλώνουν ότι είναι η οικονομική τους κατάσταση, τόσο πιθανότερο είναι να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη ζωή τους γενικά.
Σε μια σειρά από επιμέρους δείκτες, φαίνεται και η? κατάθλιψη και απαισιοδοξία στην οποία βρίσκονται οι Ελληνες, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
Το 21% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από το επίπεδο διαβίωσής του (αθροιστικά: «πολύ» και «αρκετά»), και το 48% δηλώνει μη ικανοποιημένο (αθροιστικά: «καθόλου» και «λίγο»). Οι νεότερες ηλικίες είναι κάπως περισσότερο ικανοποιημένες από το επίπεδο διαβίωσής τους σε σχέση με τους μεγαλύτερους.
Υγεία και άλλα θέματα
Το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένο από την υγεία τους (αθροιστικά: «πολύ» και «αρκετά»), ενώ το 22% δηλώνει μη ικανοποιημένο (αθροιστικά: «καθόλου» και «λίγο»). Όσο νεότεροι οι ερωτηθέντες, τόσο πιο ικανοποιημένοι δηλώνουν από την υγεία τους, ενώ οι άνω των 60 ετών είναι σημαντικά πιο δυσαρεστημένοι.
Το 48% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από ό,τι έχει πετύχει στη ζωή (αθροιστικά: «πολύ» και «αρκετά»), ενώ το 20% δηλώνει μη ικανοποιημένο (αθροιστικά: «καθόλου» και «λίγο»).
Εξι στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις προσωπικές τους σχέσεις (αθροιστικά: «πολύ» και «αρκετά»), ενώ το 17% δηλώνει μη ικανοποιημένο (αθροιστικά: «καθόλου» και «λίγο»).
Το 22% νιώθει ασφαλή (αθροιστικά: «πολύ» και «αρκετά»), ενώ το 48% δεν νιώθει ασφάλεια (αθροιστικά: «καθόλου» και «λίγο»). Αφορά την καθημερινότητα και τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία.
Την απαισιοδοξία για το μέλλον δείχνουν και οι απαντήσεις στο ερώτημα πώς βλέπουν τα επόμενα χρόνια για τους ίδιους και τη χώρα. Το 26% του δείγματος δηλώνει ότι αισθάνεται «ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος». Το 59% νιώθει απαισιοδοξία (αθροιστικά: «πολύ» και «αρκετά»), ενώ το 14% νιώθει αισιοδοξία (αθροιστικά: «καθόλου» και «λίγο»). Ουσιαστικά, δηλαδή, μόλις 14 στους 100 πολίτες δηλώνουν αισιόδοξοι χωρίς ενδοιασμούς.
Ακόμη, το 60% πιστεύει πως στο μέλλον θα αισθάνεται μάλλον ανασφαλής (αθροιστικά: «καθόλου» και «λίγο»), ενώ το 13% νιώθει ικανοποιημένο σε σχέση με τη μελλοντική του ασφάλεια (αθροιστικά: «πολύ» και «αρκετά»).
Αναλύοντας το σύνολο των δεικτών ικανοποίησης (με άριστα το 100 και βάση το 50, αφού κάτω από αυτό δηλώνεται η αρνητική στάση των πολιτών) προκύπτουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο Ελληνας πολίτης.
Οι δείκτες μετρούν το επίπεδο διαβίωσης, την υγεία, τι έχουν πετύχει στη ζωή τους, προσωπικές σχέσεις, ασφάλεια, αίσθηση του πολίτη ότι είναι ενεργό μέλος μιας κοινότητας, μελλοντική ασφάλεια, ελευθερία έκφρασης.
Ο πιο υψηλός δείκτης είναι αυτός των προσωπικών σχέσεων (65) και μετά ο δείκτης της υγείας (60).
Χαμηλότερος είναι ο δείκτης της μελλοντικής αίσθησης ασφάλειας (30), και μετά ο δείκτης της αισιοδοξίας (31). Ο συνολικός δείκτης είναι στο 48, δηλαδή σχεδόν στο μέσο της κλίμακας, που είναι το 50. Η τιμή του δείκτη αυξάνεται όσο υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης έχουν και σε όσο καλύτερη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ερωτηθέντες.
Σε σύγκριση με τους αντίστοιχους δείκτες του 2008, πριν δηλαδή ξεκινήσει η οικονομική κρίση στη χώρα, υπάρχουν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο δείκτης της αισιοδοξίας, ο οποίος μειώθηκε κατά 21 μονάδες από το 2008. Κατά 21 μονάδες έχει μειωθεί και ο δείκτης αίσθησης διασύνδεσης με την κοινότητα από το 2008. Επίσης ο δείκτης της ικανοποίησης από το επίπεδο διαβίωσης έχει μειωθεί κατά 14 μονάδες από το 2008.
Είναι φανερό ότι οι Ελληνες πιέζονται σφόδρα από την οικονομική κατάσταση, ζουν τη δραματική αλλαγή στη ζωή τους και εμφανίζονται απαισιόδοξοι προφανώς εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών αλλά και της κοινωνικής και αξιακής κρίσης.

phgh: hmerisia