Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ σε Τουρκία: Αν ξεκινήσετε «επιχείρηση» εναντίον των Κούρδων θα σας χτυπήσουμε!


Άστραψε και βρόντηξε ο Μάικ Πομπέο στον Τούρκο ομόλογό του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.Το μήνυμα του ήταν ξεκάθαρο και σαφές: Αν ξεκινήσετε επιχείρηση εναντίον των Κούρδων θα σας χτυπήσουμε!

O Κουμουτσάκος υπόσχεται «εκκαθάριση» των πολύπαθων νησιών: Οι παράνομοι μετανάστες θα φύγουν


Νέο πλαίσιο παροχής ασύλου που θα επιταχύνει την διαδικασία και θα περιλαμβάνει «ρωμαλέο και αποφασιστικό πρόγραμμα επιστροφών» για όσους έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα προανήγγειλε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Aμετανόητος ο ΓΑΠ: «Όταν έλεγα λεφτά υπάρχουν το απέδειξα» – Προκαλεί ο άνθρωπος που μας οδήγησε στα μνημόνια!


Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας επέστρεψε στη Βουλή ως βουλευτής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Όταν είχα πει λεφτά υπάρχουν, το έδειξα και το απέδειξα, αλλά χάλασα την πιάτσα και αν χρειαστεί θα την ξαναχαλάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά – κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων-.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κάθετα αντίθετη με τη Συμφωνία των Πρεσπών



Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κάθετα αντίθετη με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και προσθέτει:

Σκοτώθηκε στην Ολλανδία ο αυτοαποκαλούμενος «πρόεδρος της Τσαμουριάς»



Ο αυτοαποκαλούμενος «πρόεδρος της Τσαμουριάς», Φεστίμ Λατό, φέρεται να σκοτώθηκε στην Ολλανδία.

ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Trump ενισχύει τις αμφιλεγόμενες στρατιωτικές της σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία ετοιμάζοντας να στέλνει εκατοντάδες στρατεύματα στη χώρα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Ιράν.
Πεντακόσιοι Αμερικανοί στρατιώτες αναμένεται να μεταβούν στην Αεροπορική Βάση Prince Sultan, που βρίσκεται σε ερημική περιοχή ανατολικά της Σαουδικής πρωτεύουσας του Ριάντ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της αμερικανικής άμυνας.

MRAP: 1000 αμερικανικά «τέρατα» των δρόμων θα βρίσκονται σύντομα στην Αίγυπτο


MRAP
Η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει ζητήσει επιπλέον 1000 οχήματα MRAP από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του γραφείου εξοπλιστικών και άμυνας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 
Τα MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) είναι πραγματικά «τέρατα» στους δρόμους. Τεθωρακισμένα φορτηγά μάχης, που κινούνται σε όλα τα τερέν και μπορούν να αντέξουν την έκρηξη νάρκης, προστατεύοντας τους επιβάτες.

Ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι - Το μνημόσυνο για τα 102 θύματα

mati2


Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τρίτη από τη μεγάλη εθνική τραγωδία στο Μάτι όπου έχασαν τη ζωή τους 102 συνάνθρωποί μας με τις πληγές ακόμη να παραμένουν ανοικτές. 

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα – Νέο πύρινο μέτωπο στη Μυτιλήνη


Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (20/07) σε δασική έκταση.
Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Κιθαιρώνα.
Όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, ενώ καίει έλατα, πεύκα και πουρνάρια, μέσα σε μια χαράδρα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της σε αυτήν τη φάση και καταβάλλεται προσπάθεια για την οριοθέτησή της, από τις ισχυρές δυνάμεις, που βρίσκονται στο σημείο.

Κλάους Ρέγκλινγκ: Τα προαπαιτούμενα είναι παρελθόν για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα. Συνεπώς, δεν έχουμε πρόθεση να επιβάλλουμε οποιαδήποτε αιρεσιμότητα. Αυτό είναι παρελθόν», τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Foreign Office: Παράνομη η Συνθήκη Εγγυήσεως

Foreign Office: Παράνομη η Συνθήκη Εγγυήσεως
Η Τουρκία προχώρησε στην εισβολή στην Κύπρο, την 20ήΙουλίου 1974, πέντε ημέρες μετά το πραξικόπημα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β. Τα σχέδια προϋπήρχαν και τέθηκαν σε εφαρμογή μετά από συνεννόηση με τη χούντα και τους εγκάθετούς της στην Κύπρο, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και το ΝΑΤΟ.

Ιράν: Σκληρές δηλώσεις κατά των ΗΠΑ από Ιρανούς διπλωμάτες


Ιράν
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ ΤζαβάντΖαρίφ κατήγγειλε χθες Σάββατο για ακόμη μια φορά τον «μονομερή τυχοδιωκτισμό» και την «οικονομική τρομοκρατία» των ΗΠΑ στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Κινήματος των Αδεσμεύτων στο Καράκας.

 ÎŸÎ¹ προκλήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, Χρήστος Καπούτσης
Ήδη πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας ενημερώνονταν και καθόριζαν τις προτεραιότητες κρίσιμων τομέων των υπουργείων τους. Εκτιμώ ότι οι Μητσοτάκης, Δένδιας και Παναγιωτόπουλος συνεργάζονται καθημερινά για το χτίσιμο μιας αξιόπιστης, ρεαλιστικής και πολυδιάστατης εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Με την ευκαιρία αυτή θα αγγίξουμε κάποιες πτυχές στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, οι οποίες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ καταψηφίζει τις προγραμματικές


 
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ανέφερε καταρχήν ότι αυτές ήταν ήδη γνωστές από την προεκλογική περίοδο και πρόσθεσε "δεν περιμέναμε με καμία αγωνία τις προγραμματικές δηλώσεις σας, όπως δεν περίμενε και η Κομισιόν να σχηματιστεί η κυβέρνησή σας, για να ανακοινώσει τις συστάσεις της για την Ελλάδα στις 8 του Ιουλίου".

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Ήδη παραδοθήκατε στους δανειστές



Γενικόλογες χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ 
Φώφη Γεννηματά, ενώ έκανε λόγο για επιστροφή της παράταξης στην κλασική δεξιά.

Διαρροή ραδιενέργειας στο βυθό της Νορβηγίας



Το τελευταίο διάστημα Νορβηγοί επιστήμονες που παρακολουθούν το σημείο του ναυαγίου 
κατέγραψε αυξημένες ποσότητες ραδιενέργειας γύρω από αυτό. Συγκεκριμένα, η ποσότητα που καταγράφηκε ξεπερνά κατά 800 χιλιάδες φορές τις κανονικές τιμές.

Κυπριακό: όλα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...



Η έντονη καχυποψία μεταξύ Λευκωσίας και Τουρκοκυπρίων προβληματίζει τον γ.γ. του ΟΗΕ που θέτει ως όρο για να ασχοληθεί ξανά με τους Κύπριους να επιβεβαιωθούν οι...

Μήπως είσαστε του ΚΚΕ;...



Mικρή είχα ένα φοβερό συνήθειο. Κάθε φορά που έβλεπα φίλο ή γνωστό των γονιών μου που δεν τον είχα ξαναδεί, ρωτούσα δυνατά: «Μήπως είσαστε του ΚΚΕ;» Για να μπει κάποιος σπίτι μας έπρεπε να...

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική και Εύβοια...



Δείτε τον χάρτη...
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Αττική και την Εύβοια προειδοποίησε από το....

Ιράν: Ετοιμάζει τις πρώτες κυρώσεις η Βρετανία – Για «οικονομική τρομοκρατία» κάνει λόγο η Τεχεράνη



Ξεκινά τις… πρώτες απαντήσεις η Βρετανία.
Διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν.
Για «οικονομική τρομοκρατία» κάνει λόγο η Τεχεράνη.
Υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης καταρτίζουν σχεδιασμούς για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν μετά τη σύλληψη από τις αρχές της ισλαμικής δημοκρατίας ενός δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία στον Κόλπο, έγραψε η εφημερίδα Daily Telegraph.

Σεισμός Αθήνα: Πόσο πιθανό είναι ένα νέο χτύπημα του εγκέλαδου;


Περιμένουμε νέο μεγάλο σεισμό; Πού διαφωνούν οι σεισμολόγοι
Φόβο, πανικό και αγωνία για ένα νέο χτύπημα προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου στην Αθήνα,
Η δόνηση μετρήθηκε στους 5,1 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, περίπου στην περιοχή της Μαγούλας και το εστιακό της βάθος ήταν στα 12 χλμ. από την επιφάνεια του εδάφους. Έγινε αισθητός στις 14.13 της Παρασκευής και θα μπορούσε να είναι «άλλος ένας συνηθισμένος σεισμός», ένας από τους πολλούς που σημειώνονται στον ελλαδικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τελικά, όμως, δεν ήταν κάτι τέτοιο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι καιρός η Ελλάδα να πάει μπροστά με ενότητα – Μείωση ΕΝΦΙΑ 22%



Για «νέα αρχή στην πολιτική μας ζωή» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς όπως τόνισε με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου «έκλεισαν τον κύκλο της κρίσης και μια δεκαετία οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής οπισθοχώρησης».

Αλλάζουν τα πάντα στις Ένοπλες Δυνάμεις: Προσλήψεις, μεταθέσεις και θητεία στο επίκεντρο – Αναλυτικά το πλάνο του ΥΠΕΘΑ

Η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αδράνεια στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο σχεδιάζει σημαντικές αλλαγές, που θα καθορίσουν την μελλοντική πορεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την ισχύ των ελληνικών όπλων.

«Μιλάνε» τα όπλα στη Συρία: Οι ΗΠΑ παραδίδουν «βαρύ» εξοπλισμό στους Κούρδους – Ρώσοι & Σύριοι βομβαρδίζουν τουρκόφιλους τζιχαντιστές

Ένα στρατιωτικό κομβόι των ΗΠΑ εισήλθε στη Συρία αυτό το Σαββατοκύριακο για να παραδώσει νέο βαρύ εξοπλισμό στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Halab Today TV. Η κίνηση αυτή έχει στρατηγική σημασία καθώς οι Τούρκοι σχεδιάζουν να επιτεθούν στις κουρδικές δυνάμεις της βόρειας Συρίας που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, σε μια περίοδο που οι σχέσεις Άγκυρας-Ουάσινγκτον βρίσκονται στα πρόθυρα ολικής ρήξης.

Σαρωτικές αλλαγές: Μειώνεται από τον Αύγουστο ο ΕΝΦΙΑ, αλλάζει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις – Θα τηρήσει όσα είπε χθες ο Μητσοτάκης;