Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

«Ξαφνικός θάνατος» με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης!


Έτσι θα βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια από την Πρωτοχρονιά – Έκθετος ο οφειλέτης ακόμα και για χρέος 500 ευρώ στην εφορία – Τι προβλέπουν οι νέες διατάξεις για την εφορίαΑκόμα και… «τα ψιλά από τα κάλαντα» ή τον κουμπαρά των παιδιών τους ίσως χρειαστεί να φυλάξουν εφέτος κάποιες χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου, προκειμένου να γλιτώσουν τα σπίτια τους το 2018 από τις κατασχέσεις και τους

Πραγματική καταστροφή: 27% έπεσε η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων επί… Μνημόνίων



Mια πραγματική καταστροφή προκάλεσαν τα Μνημόνια και οι δανιεστές στην Ελλάδα καθώς το 2009 η Ελλάδα βρισκόταν στο 94% του μέσου κοινοτικού όρου, όσον αφορά στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκπεφρασμένο σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης και το 2016 το ποσοστό είχε κατέβει στο 67% του μέσου κοινοτικού όρου.
Δηλαδή η αγοραστική δύναμη του Έλληνα έπεσε κατά 27%!
Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια από σήμερα κι αφού ήδη έχει ήδη προηγηθεί μια 8ετία αιματηρών θυσιών, οι Έλληνες θα μπορούν να «απολαύσουν» εκ νέου το βιοτικό επίπεδο του 2009!
Την πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Οικονομικών Π. Πετράκης, ο οποίος συμπαρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τον Προϋπολογισμό, εκτίμησε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα κι εφόσον πάνε όλα καλά, θα πρέπει να φτάσουμε στο 2029 προκειμένου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ να έχει επανέλθει στα επίπεδα του 2009.
Αν μιλάμε, μάλιστα, για το διαθέσιμο εισόδημα- ό,τι μένει μετά από την αφαίρεση φόρων και εισφορών- τότε η «επαναφορά θα γίνει στη δεκαετία του 2030!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2009 η Ελλάδα βρισκόταν στο 94% του μέσου κοινοτικού όρου, όσον αφορά στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκπεφρασμένο σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης. Ένα χρόνο αργότερα, είχαμε χάσει 9 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες, το 2011 άλλες 10 μονάδες, ενώ το 2016- που είναι τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία- βρισκόμαστε στο 67% του κοινοτικού μέσου όρου, δηλαδή πίσω από τη Μάλτα, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, ακόμα και την Εσθονία, που ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα από εμάς πριν από μια δεκαετία.
Στην ίδια εκδήλωση τέθηκε το μείζον ερώτημα ν η ευημερία των αριθμών θα μεταφραστεί και σε ευημερία των πολιτών. Το ερώτημα εν πολλοίς έμεινε αναπάντητο, με την παραδοχή ότι πάντα υπάρχει μια χρονική υστέρηση μεταξύ της αύξησης του ΑΕΠ και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αλλά και την επισήμανση ότι η τάση μείωση της ανεργίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετικό σημάδι.
Το πρόβλημα- όπως εντοπίζεται στα επίσημα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ- είναι ότι ακόμα κι αυτή η μείωση της ανεργίας οφείλεται στην «έκρηξη» των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, ήτοι στη μερική κι εκ περιτροπής εργασία, η οποία εκτός του ότι έχει υψηλό βαθμό ανασφάλειας, είναι και κακοπληρωμένη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το βιοτικό επίπεδο κυρίως των νέων ανθρώπων.
Την ίδια ώρα τα στοιχεία δείχνουν ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλείται υπό το βάρος των αμείωτων φορολογικών επιβαρύνσεων, οι οποίες στο όνομα των εξωφρενικών πλεονασμάτων, υπονομεύουν τις όποιες προοπτικές ανάκαμψης.
Στη διάρκεια του 2018, μόνο τα φορολογικά μέτρα που ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται από το 2015 και μετά, υπολογίζονται ότι θα αποφέρουν κάτι παραπάνω από 5,5 δις ευρώ, ενώ συνολικά οι φόροι που πρέπει να μπουν στα κρατικά ταμεία για να βγει ο λογαριασμός του Προϋπολογισμού, θα ξεπεράσουν τα 48 δις ευρώ!
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΑΑΔΕ κάθε μήνα προστίθενται σταθερά πάνω από 1 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών στο σύνολο των χρεών προς τις εφορίες, που άγγιξαν τα 100 δις ευρώ δηλαδή το 56% του ΑΕΠ.
Η εισπραξιμότητα έχει αρνητική τάση. Είναι ενδεικτικό ότι στα 2,661 δις ευρώ των απαιτήσεων πληρωμής για τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος, οι εμπρόθεσμες πληρωμές διαμορφώνονται 834 εκατ. ευρώ χαμηλότερα ήτοι εισπραξιμότητα στο 68,68%.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι δεν αρκεί αυτή η… ανάπτυξη που έχει ξεκινήσει από μόνη της, αλλά χρειάζονται επιπλέον «ενέσεις» ρευστότητας από το εξωτερικό υπό τη μορφή επενδύσεων ή κάποιες ελπιδοφόρες εξαγωγές υδρογονανθράκων στο άμεσο μέλλον.
pronews




katoxika nea

Έτσι ξεκίνησε η διεκδίκηση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας - Ισραηλινές εταιρείες πήραν γη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων



Το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο Ιεροσολύμων πρόσφατα έχασε την πολύχρονη δικαστική διαμάχη με τις ισραηλινές εταιρίες, οι οποίες ,διεκδικούσαν τα ακίνητα του πατριαρχείου, στην πύλη του Δαβίδ.
Θέμα iellada.gr
Με την απόφαση αυτή, ουσιαστικά, μέρος της περιουσίας του Πατριαρχείου εκχωρείται, με την σφραγίδα του κεντρικού ισραηλινού δικαστηρίου, σε εταιρίες που ανήκουν μάλιστα σε φανατικούς Εβραίους, στους Ατερέτ Κοανίμ. 
Η είδηση αυτή  είχε κάνει άνω κάτω το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, που έχει σπαταλήσει ως τώρα σε δικηγόρους πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια για να σώσει αυτά τα ακίνητα. Έχει δεχθεί επιθέσεις από τις ενδιαφερόμενες πλευρές χωρίς ουσιαστικά να έχει επιδιώξει την αγοραπωλησία αυτών.

Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων, βρίσκεται σε διαμάχη με τις εταιρίες αυτές πάνω από 12 χρόνια. Τα συγκεκριμένα ακίνητα  που είναι σε στρατηγική, για την Ιερουσαλήμ τοποθεσία, διεκδικήθηκαν από τις ισραηλινές εταιρίες, μέσω τρίτων ατόμων, οι οποίοι ,εισχωρώντας στο πατριαρχείο κατάφεραν να δημιουργήσουν το έδαφος, για την σημερινή κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ίδιο το πατριαρχείο στην Ιορδανία. Οι τότε δικαστικές όμως αποφάσεις ουσιαστικά προετοίμαζαν την σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ισραήλ το οποίο διεκδικεί την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του. Διότι όλο αυτό το διάστημα μάζευε γη και μάλιστα γη Παλαιστινίων τους οποίους ήθελε να εκδιώξει από τα εδάφη αυτά, να τους κλείσει ανάμεσα στα τείχη και να κρατήσει την Ιερουσαλήμ για το μεγάλο σχέδιο του κράτους του Ισραήλ.

Οι πληροφορίες από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, είναι ξεκάθαρες : η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα ,Ιορδανία και Παλαιστίνη διότι αφήνει τους εβραίους να εισχωρήσουν στα περιουσιακά κομμάτια του, με τη μορφή του εποικισμού.

«Δεν είναι μια απλή απόφαση δικαστηρίου αλλά έχει πολιτική χροιά και στρατηγική»  είχε δηλώσει μάλιστα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην Ιορδανική πλευρά που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι με αυτόν τον τρόπο χάνονται σημαντικά κομμάτια γης και ακινήτων που ήταν στην κατοχή του Πατριαρχείου και στην αραβική πλευρά της Ιερουσαλήμ.

«Η απόφαση αυτή είναι ένα δίκοπο μαχαίρι για το Πατριαρχείο μας» δήλωσε το iellada.gr αποκλειστικά Πατριαρχικός επίτροπος ο οποίος μάλιστα έχει ασχοληθεί από την πρώτη στιγμή με την υπόθεση των δικαστηρίων .
« Τώρα όλοι οι άραβες θα τα ρίξουν πάνω μας δηλώνει συγκλονισμένος. Δεν τους νοιάζει υπό ποια διοίκηση έγιναν οι συναλλαγές , τους νοιάζει ότι είμαστε έλληνες άρα όλοι φταίμε.»
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΜΑΧΗ
Η μεγάλη αυτή υπόθεση της διεκδίκησης των ιστορικών ακινήτων ( ξενοδοχείο Πέτρα και Ιμπέριαλ ) από το Ισραήλ,  ξεκίνησε  το 2004, όταν ακόμη ήταν Πατριάρχης ο Ειρηναίος . Άλλωστε αυτή η υπόθεση ήταν η αιτία που έπεσε από το θρόνο του, ο τότε Πατριάρχης.
Το σχέδιο ήταν οργανωμένο, προφανώς από ξένα κέντρα όπως είχαν καταγγείλει τότε άνθρωποι του Πατριαρχείου και είχε γραφεί στον διεθνή τύπο.

Τα φιλέτα αυτά, τα εποφθαλμιούσαν Ισραηλινές εταιρίες, οι οποίες με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να αποκτήσουν έδαφος και σε αυτό το τμήμα της Ιερουσαλήμ .
Τότε λοιπόν ένα πρόσωπο κλειδί , ο Νίκος Παπαδήμας που μετέπειτα φυλακίστηκε για την υπόθεση αυτή, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του τότε Πατριάρχη Ειρηναίου και κατάφερε να γίνει ο άνθρωπος της εμπιστοσύνης του. Το αποτέλεσμα ήταν να του δώσει ακόμη και πληρεξούσιο προκειμένου να κινείται για θέματα που αφορούσαν τα ακίνητα του Πατριαρχείου. Τότε μάλιστα το 2004, ο ίδιος ο Παπαδήμας κατάφερε να υπογράψει κρυφά από το πατριαρχείο, συμφωνία με αυτές τις εταιρίες δίνοντάς τους, τα ακίνητα φιλέτα του Πατριαρχείου στην Πύλη του Δαβίδ τα οποία σήμερα τελικά χάσαμε.

Όταν έγινε γνωστή η κίνηση αυτή στο Πατριαρχείο, ένα χρόνο μετά,  καταγγέλθηκε αμέσως η παράνομη δραστηριότητα του Παπαδήμα. Οι αγιοταφίτες τότε προχώρησαν στην έκπτωση Ειρηναίου, θεωρώντας τον συνυπεύθυνο,  και στην εκλογή του σημερινού Πατριάρχη Θεόφιλου. Αργότερα ξετυλίγοντας το κουβάρι, έγινε κατανοητό, ότι ο Παπαδήμας ήταν βαλτός και ουσιαστικά έπαιξε παιχνίδι εναντίον του Πατριαρχείου , εισχώρησε σε αυτό, κέρδισε την εμπιστοσύνη, του τότε Πατριάρχη κι έκανε αγοραπωλησίες κάτω από το τραπέζι.
Παρόλα αυτά το δικαστήριο αναγνώρισε την πράξη της πώλησης των ακινήτων και δεν έκανε δεκτή την θέση της σημερινής διοίκησης του Πατριαρχείου που εξήγησε στο δικαστήριο, όλη την παράνομη δραστηριότητα στην οποία έπεσαν θύματα.
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Η απόφαση αυτή του Ισραηλινού δικαστηρίου ανοίγει δύο μεγάλα θέματα.
Το ένα αφορά τις ελληνοαραβικές σχέσεις οι οποίες θα κλονισθούν μετά από αυτό.
Το άλλο εξίσου σοβαρό θέμα, αφορά την επεκτατική πολιτική των Ισραηλινών στην Ιερουσαλήμ και σε παλαιστινιακά ακόμη εδάφη που δεν σταματά και αυτό μελλοντικά θα φέρει μεγαλύτερες διαμάχες.  Ήδη έγινε η αρχή με την διεκδίκηση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους.
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, προειδοποιεί ότι θα φτάσει στα ανώτατα δικαστήρια για την υπόθεση αυτή, ακόμη και αν γνωρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να του επιστραφεί γη και ακίνητα που έλαβαν με δικαστική απόφαση, ισραηλινές εταιρίες. Σίγουρα πάντως ένα διπλωματικό επεισόδιο είναι προ των πυλών ενώ οι αντιδράσεις και από αραβικής πλευράς εναντίον της Ελλάδας θα είναι πολλές και σκληρές.



ethnika themata ellada

Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα από την επίσκεψη Πούτιν στον Άσαντ...



Πλερέζες στα όνειρα της "αραβικής άνοιξης made in USA"...

Η Süddeutsche Zeitung δικαιώνει τον Παυλόπουλο: Ανοιχτοί λογαριασμοί με τις επανορθώσεις!



Οι ελληνικές διεκδικήσεις για πολεμικές επανορθώσεις δεν έχουν παραγραφεί, υποστηρίζουν δύο Γερμανοί ερευνητές σε βιβλίο που παρουσιάζει η «Süddeutsche Zeitung».

Η Αλβανία ψήφισε στην Ισλαμική Διάσκεψη: Η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης



Συνήλθε σήμερα εκτάκτως ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας προκειμένου να κρατήσει μια ενιαία στάση μετά την απόφαση  των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

Το Μαξίμου «κρύβεται» πίσω από την αποχή των Συμβολαιογράφων



Σε νέα αναβολή των πλειστηριασμών, που επρόκειτο να γίνουν σήμερα, προς όφελος της επικοινωνικής τακτικής του Μαξίμου, 
οδηγεί η κήρυξη αποχής των συμβολαιογράφων οι οποίοι επικαλούνται το φόβο επεισοδίων και γι’ αυτό αποφάσισαν να ματαιώσουν για δεύτερη συνεχόμενη Τετάρτη τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Κόλαση για τον «καπιταλιστή» Tσακαλώτο στα social media (εικόνες)

H παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη λήξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου της

Προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα από Θεσσαλονίκη και θεοποίηση των κοινωνικών επιδομάτων


Μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες κρίσης, όχι μόνο πετυχαίνουμε τους στόχους και βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, 
αλλά, ταυτόχρονα, κάνουμε και ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε, πρωτίστως αυτούς που το έχουν ανάγκη” δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία στην τελετή εγκαινίων της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Σε βαρύ κλίμα η Σύνοδος Κορυφής: Ελληνική δοκιμασία για το προσφυγικό



Η τριβή που δημιουργήθηκε από την επιστολή και την τοποθέτηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού
Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για τους πρόσφυγες άλλαξε άρδην την κατάσταση, μετατρέποντας την τυπική αυτή Σύνοδο σε μια εστία αντιπαράθεσης μεταξύ των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συμψηφισμός αναδρομικών κρατήσεων με το 50% της απόφασης του ΣτΕ; Τι άλλο θ΄ακούσουμε;


Ένα άκρως τρελό σενάριο που επεξεργάζονται κάποιοι στο υπουργείο Οικονομικών έχει κυκλοφορήσει στους διαδρόμους 
του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων,προκαλώντας αντιδράσεις και μόνο στο άκουσμά του.

Επίθεση στη Δικαιοσύνη και από τον Τσίπρα


«Όταν βλέπω αποφάσεις που είναι μακριά από το περί δικαίου αίσθημα, έχω δικαίωμα
και εγώ σαν πολίτης να αντιδρώ» είπε ο πρωθυπουργός - «Όταν επιχειρούν να μην ελέγχονται, όπως άλλοι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν θέσεις ευθύνης,

κοροιδεύει το λαό







taxalia .gr