Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Πρέπει να οργιστείς – οργιστούμε – εξοργιστούμε!!! Μπορούμε;


Πρέπει να οργιστείς - οργιστούμε - εξοργιστούμε!!! Μπορούμε;

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Μεγάλος πράγμα ο θυμός, βγάζει πολλά πράγματα στην επιφάνεια, από καλά καταχονιασμένα μυστικά, επικίνδυνα ένστικτα, τον «κακό» μας εαυτό, το ζώο που κρύβουμε μέσα μας.
Ο θυμός, η οργή είναι ένα συναίσθημα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μάθει να το τιθασεύει, να το κρύβει κάτω από χαλί, να το απορρίπτει.
Και όμως αυτός ο θυμός ήταν που μέχρι 50 χρόνια κρατούσε τις κοινωνίες όρθιες ή οδηγούσε στην καταστροφή τους.
Τα πάντα σήμερα είναι ο έλεγχος του θυμού. Πάρε γήπεδο (εκτονωτήριο θυμού), πάρε τηλεόραση (αποχαύνωση άλλα ελεγκτήριο θυμού), ίντερντετ (εκεί ο θυμός ξεσπάει σε πληκτρολόγια και ανούσιες ύβρεις) και αν δεν φθάνουν αυτά και θες να ρίξεις και λίγο ξύλο υπάρχουν γυμναστήρια, πολεμικές τέχνες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
Τα πάντα αρκεί να μην σκεφθείς και το κυριότερο να μην οργιστείς…
Εγώ φίλε όμως θέλω να θυμώσεις…
Θέλω να θυμηθείς ότι είσαι ένα κτήνος…
Θέλω να θυμηθείς ότι κάποια κωλόπαιδα κάποτε πήγαν να πάρουν την πατρίδα σου, αλλά ο παππούς σου είπε ΟΧΙ και πήγε στα βουνά και τους έσκισε ότι είχαν και δεν είχαν.
Θέλω να θυμηθείς ότι κάποτε οι πολιτικοί έτρωγαν ξύλο και δεν ήξεραν που να περπατήσουν όταν ελάμβαναν  μέρος σε προδοτικές αποφάσεις σε βάρος του λαού. Ότι οι προπαππούδες σου τους κρέμασαν, τους εκτέλεσαν στο Γουδί και όπου αλλού βρήκαν, ακριβώς γιατί είχαν θυμό και οργή.
Θέλω να εξοργιστείς… γιατί σου κρατάνε από το μισθό σου 250-300 ευρώ για υγειονομική περίθαλψη και όταν πας το παιδί σου στο νοσοκομείο για ράμματα δεν έχουν ξυλοκαϊνη και ευτυχώς που σου το είπαν και έτρεξες και έδωσες 10 ευρώ για να έχει το νοσοκομείο για όλα τα παιδιά που χρειάσθηκαν ράμματα εκείνη την ημέρα.
Θέλω να εξοργιστείς γιατί τα λαμόγια που σου έχουν γαμήσει τη ζωή συνεχίζουν και ζουν πλουσιοπάροχα την ώρα που για εσένα η έννοια διακοπές, ταξίδι, γεμάτο ψυγείο, βόλτα για καφέ τίνει να γίνει άγνωστη λέξη.
Θέλω να θυμώσεις, γιατί το παιδί σου θα μαθαίνει λιγότερα γράμματα, γιατί θα χρειάζεται περισσότερα φροντιστήρια…
Θέλω  να τα πάρεις στο κρανίο, γιατί η κοινωνία σαπίζει μπροστά στα μάτια σου…
Θέλω να ΘΥΜΩΣΕΙΣ πολύ γιατί εσύ δεν φταις σε τίποτα, αλλά εσύ την πληρώνεις, το ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, τα ΕΓΓΟΝΙΑ σου…
Θέλω να βγεις εκτός εαυτού ρε φίλε…. 
Το θέμα είναι ΜΠΟΡΕΙΣ ή θες απλά να αλλάξεις κανάλι;;;
Να ξέρεις ότι δεν θυμώνεις, δεν εξοργίζεσαι είσαι άλλο ένα πρόβατο στη στάνη…
Όσο μένεις απαθής… τόσο κάποιοι θα σου πατάνε τον κάλο…
Πρόσεξε… όσο πιο πολύ σε πατάνε τόσο πιο δύσκολα θα σηκωθείς…
Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο δυστυχισμένοι δεν αντιδρούν…
Δόγμα του σοκ λέγεται και έχουν γραφτεί άπειρες σειρές… μην νομίζεις ότι είσαι πιο έξυπνος για να την γλυτώσεις…
Κάτι τέτοιες οδηγίες γράφθηκαν και εσένα και για εμένα..  






katoxika nea

Από την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ κατευθείαν στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ


φωτο (9)
Οι τούρκοι αποφάσισαν να πάρουν ¨ κόλλυβα -ευλογίες¨ από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να τα φέρουν στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ γιατί εκεί σίγουρα θα τα χρειαστούν ώστε να τα έχουν έτοιμα στο ζωνάρι και λόγω των Ρωσικών προθέσεων εναντίων τους.
Μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ οι τούρκοι άνοιξαν το καπάκι των γεωπολιτικών σχεδίων τους και ήγγικεν η ώρα να αυξηθούν οι ταχύτητες των επερχόμενων γεγονότων.
ΕΊΝΑΙ πλέον ξεδιάντροποι και έτοιμοι για όλα .
Γνωρίζουν ότι έχασαν τους παραδοσιακούς φίλους τους βλ. αναγνώριση γενοκτονίας Αρμενίων από την γερμανική βουλή, το διπλό παιχνίδι των Αμερικάνων με τους Κούρδους ΚΑΙ ¨τα έκαναν επάνω τους¨ όταν άκουσαν τον Ρώσσο Υπουργό Εξωτερικών Λαβρώφ να τους λέει ¨ η υπερφίαλη εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια με τις ατελείωτες προκλήσεις της οδηγεί αυτή την χώρα σε οριστική διάλυση…¨
Το αποτέλεσμα είναι οι τούρκοι να μην συμμορφώνονται και να προκαλούν ασύστολα ψάχνοντας να βρουν μια γελοία αφορμή για να ανοίξουν την ¨βαριοπούλα στο ΑΙΓΑΙΟ¨.
¨Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς απάντησε λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το E/ΥΠΕΞ, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγιά Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV».
Μάλιστα, το τουρκικό ΥΠΕΞ εγκαλεί την Αθήνα επειδή δεν έχει ανεγείρει ακόμη μουσουλμανικό τέμενος. «Καλούμε σε σωφροσύνη, στο ύφος και τις δηλώσεις της, την Ελλάδα, η οποία εδώ και χρόνια δεν επιτρέπει την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την εναντίωση προς το Ισλάμ με τον εκσυγχρονισμό» υπογραμμίζει.
Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται επίσης ότι «μεταξύ των αξιών των σύγχρονων, δημοκρατικών και κοσμικών κοινωνιών, υπάρχει και ο σεβασμός απέναντι σε άλλες θρησκείες και λατρείες». iefimerida.gr
Μιλάνε οι χορηγοί του ISIS για σεβασμό την στιγμή που στο βίντεο και από την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάγνωσης του κορανίου μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ φρόντισαν να προκαλέσουν βάναυσα τον Ορθόδοξο Οφθαλμό της Οικουμένης και να προβάλλουν πλάνα αποκρουστικά, δηλ. να διαβάζεται το κοράνι και ο τηλεοπτικός φακός να εστιάζεται στο απαράμιλλης αισθητικής περίτεχνο ψηφιδωτό της παγκόσμιας πνευματικής και πολιτισμικής παρακαταθήκης που είναι η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ στη ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
Υπάρχει ένα σχεδιασμός προαποφασισμένος εδώ και πολύ καιρό που ξεκινάει με την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ με την προβολή του τουρκικού τηλεοπτικού προγράμματος με τίτλο «Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας», το οποίο περιλαμβάνει προσευχές και αναγνώσεις του Κορανίου που μετατρέπει την Αγιά Σοφία σε τζαμί, και συνεχίζει μέσω ύπουλων ενεργειών στην ΘΡΑΚΗ καταλήγοντας στα 6 ναυτικά μίλια στο ΑΙΓΑΙΟ.
Έτσι οι τούρκοι αποφάσισαν να πάρουν ¨ κόλλυβα -ευλογίες¨ από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να τα φέρουν στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ γιατί εκεί σίγουρα θα τα χρειαστούν για να τα έχουν στο ζωνάρι τους και λόγω των ρωσικών προθέσεων εναντίων τους.
Είναι τόσο επίκαιρο!!!
η απόδοση του κοχλιοειδούς κειμένου -ιδιόχειρο του π. Παϊσίου- σε καρτ ποσταλ από την Αγια Σοφιά όταν την επισκέφτηκε προσωπικά:
¨Αγαπητέ μου αδελφέ Ιωάννη,
Εύχομαι ο Θεός να δώση γρήγορα να έλθη η Χάση του τουρκικού φεγγαργιού .Αμήν.
Του Αγίου Δημητρίου κλείνω δύο χρόνια που προσευχήθηκα Στην Αγία Σοφιά μας, και είπα τα παράπονα μου στον Καλόν Θεόν.
Με κατάλαβε ο τούρκος φύλακας πού προσευχὀμουν και με έδιωχνε έξω κλπ και πρόσθεσα και άλλα παράπονα Στον Θεόν.
Πιστεύω δεν θα την αφήση την Αγία Σοφιά μας στα χέρια των βρώμικων τούρκων.
Είναι ένας Λαός σαν τους γύφτους βρόμικος και φοβιτσιάρικος.
τώρα δεν έχουν ιδανικά, διότι πριν πιστεύανε στον Μωάμεθ, αργότερα στον Κεμάλ.
Τώρα ούτε στο Μωάμεθ πιστεύουν (γιατί μορφόθικαν κάπως , και ίδαν ότι ήτο ένας αγύρτης ο Μωάμεθ) ούτε και στον Κεμάλ πιστεύουν, αλλά στην σαρκολατρία.
Ενώ εμείς πιστεύουμε Στον Χριστό. ο οποίος έχει συνέχια την Θεϊκή Του Αξία. και ο Ελληνικός Λαός έχει πάντα ιδανικά. Και τον Χριστό και την Παναγία μαζί του.
Με αγάπη Χριστού
Μοναχός Παΐσιος¨ Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ : 297
και τώρα μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής.
Λίγες ώρες μετά το πέρας της τουρκικής τηλεοπτικής εκπομπής μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ αυτή κατακλύστηκε στο περιβάλλοντα χώρο της με άρρητο ευωδία θυμιάματος γιασεμιού σαν αυτό που καίνε στις Ορθόδοξες Εκκλησιές μας.
Κάποιοι την θυμιάζουν και την ετοιμάζουν εις πείσμα των δόλιων καταπατητών της.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας





hellasforce

ΣΤΑ ΑΚΡΑ!!! ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!


Vladimir Putin, Alexander Lukashenko
O πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, προχώρησε σε διάγγελμα προς τον λαό του ανακοινώνoτας την ετοιμότητα της χώρας του να πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ ενώ αποκάλυψε την μεταστάθμευση ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στη χώρα του!
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες λόγω των μεγάλων ΝΑΤΟικών ασκήσεων «Anakonda-16» και «Baltops-2016» που στόχο έχουν το Καλίνινγκραντ.
Αναλυτικά το διάγγελμα έχει ως εξής:
«Οι Ρώσοι συχνά λένε ότι στα σύνορα της Ρωσίας το ΝΑΤΟ αναπτύσσει νέες δυνάμεις. Πρέπει να τονιστεί ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι τα σύνορα μας, τα κοινά μας σύνορα, τα σύνορα της Λευκορωσίας στα οποία αναπτύσσονται οι νατοϊκές δυνάμεις».
«Το βλέπουμε και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα χωρίς φασαρία».
«Η Ρωσική ηγεσία αντιδρά με ένα δίκαιο τρόπο. Έχουμε κοινή άμυνα γεγονός που ενισχύει την ασφάλεια των χωρών μας, της κοινής μας πατρίδας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας».
«Οι δυνάμεις της Λευκορωσίας βρίσκονται στην «καρδιά» αυτής της κοινής στρατιωτικής δύναμης’.
«Αν υπάρξει σύγκρουση τότε εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα μπούμε στη μάχη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες θα αναπτυχθούν εδώ».
«Δεν προσπαθούμε να κρύψουμε αυτό το γεγονός από τους συναδέλφους μας στη Δύση, συνεργάτες ή ανταγωνιστές».
«Γνωρίζουν τις συμφωνίες μας με τη Ρωσία».
«Τα λέω για να ξεκαθαρίσω τη στάση μου στην ΚΑΚ».
«Η Λευκορωσία είναι πρωτοπόρος της διαδικασίας ενοποίησης του μετασοβιετικού χώρου».
«Ήμασταν πάντα υπέρ μιας αληθινής επαναπροσέγγισης των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών».
«Αν ακολουθήσουμε διαφορετικές αρχές λόγω συγκεκριμένων φιλοδοξιών εκ μέρους συγκεκριμένων χωρών και ηγετών συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, δεν θα υπάρξει ποτέ συνεργασία μεταξύ των Δημοκρατιών και θα υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ μας όπως σε Ουκρανία και σε άλλες περιοχές των ΚΑΚ, ο θεός είναι κατά των πολέμων».
«Τα πάντα είναι στα χέρια μας. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ψέματα στα έθνη μας. Αν θέλουμε να είμαστε μαζί, θα είμαστε πάντα μαζί».
Στην Πολωνία έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 30.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ καθώς και βαρύ πυροβολικό, μαχητικά και πολεμικά πλοία,από 24 χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Πρόκειται για την άσκηση με την κωδική ονομασία Anakonda-16, η οποία αφορά τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατευμάτων στην περιοχή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στην Πολωνία βρίσκονται ήδη 1.000 Βρετανοί στρατιώτες και πάνω από 14.000 Αμερικανοί.
Το κρυφό στρατιωτικό δόγμα της Γερμανίας
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου στη Deutsche Wirtschafts Nachrichten, ή DWN, η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, έχοντας στα χέρια της προσχέδιο έκθεσης όπου δηλώνει τη Ρωσία ως εχθρό του έθνους.
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν προφανώς μελετήσει σε βάθος το χαρτί. Πριν από τη δημοσίευσή του, ένα σκληρό σημείωμα διαμαρτυρίας απεστάλη στο Βερολίνο: Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ, ανάρτησε στο Twitter το μήνυμα: «Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης δηλώνοντας τη Ρωσία ως εχθρό, δείχνει υποταγή της Μέρκελ στην κυβέρνηση Ομπάμα.»
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι οι εμπλεκόμενες χώρες ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί.

Δήλωση ΒΟΜΒΑ! “Μέχρι το 2050 δε θα υπάρχει ούτε Ελλάδα, ούτε Κύπρος…”


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου του βιβλίου, ο συγγραφέας-εκδότης Σάββας Καλεντερίδης μίλησε για την ανάγκη πατριωτισμού στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο, το οποίο ενδέχεται να την οδηγήσει στην εξαφάνιση.
Βασικός πυρήνας της ομιλίας ήταν η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του όρου πατριωτισμού.
«Εάν δεν κάνουμε κάτι τώρα, το 2050 δεν θα υπάρχει ούτε Ελλάδα, ούτε Κύπρος, ούτε και ελληνικό έθνος όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Ο τόπος θα κατοικείται από ένα ανομοιογενές συνονθύλευμα που θα μιλάει κάτι σαν ελληνικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Τον πατριωτισμό, τον οποίο αν ανακαλύψουμε ξανά, αναδιφώντας στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, αν τον επαναφέρουμε στο προσκήνιο και αν επανακαθορίσουμε και ενστερνιστούμε την έννοιά του με όρους του 21ου αιώνα, τότε και μόνον τότε θα βρούμε το νήμα που θα μας ενώσει, θα μας κάνει πιο δυνατούς και θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση».  






voice news

Η Ελλάδα επιτέλους στηρίζει την Ρωσία! Ιδού η απόδειξη…



Την ίδια ώρα που όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με την τεραστίων διαστάσεων άσκηση «Ανακόντα 2016», η Ελλάδα αποφάσισε να μην λάβει μέρος, ακλουθώντας ουσιαστικά, τις επιθυμίες της Μόσχας! 
Την άσκηση διοργανώνει η Πολωνία, με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, ωστόσο η χώρας μας επιτέλους αποδεικνύει έμπρακτα, πως τάσσεται υπέρ της Ρωσίας.
Η Πολωνία έχει ξεκαθαρίσει πως βρίσκεται στα «όπλα», για να αντιμετωπίσει την Ρωσία, οπότε και η συμμετοχή της Ελλάδας, θα έθετε την χώρας μας «εχθρό» της Μόσχας. 
Στην εν λόγω άσκηση συμμετέχουν: 
η Αλβανία, 
Βουλγαρία, 
Καναδάς, 
Κροατία, 
Τσεχία, 
Εσθονία, 
Γερμανία, 
Ουγγαρία, 
Λιθουανία, 
Λετονία, 
ΠΓΔΜ, 
Πολωνία, 
Ρουμανία, 
Σλοβακία, 
Σλοβενία, 
Ισπανία, 
Τουρκία, 
Βρετανία και φυσικά ΗΠΑ.
Συνολικά στην άσκηση θα λάβουν μέρος 31000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 14.000 στρατιώτες είναι από τις ΗΠΑ, οι 12.000 από την Πολωνία και 1.000 από την Βρετανία.




voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ! Νέα πρόκληση της Τουρκιάς...



Σε άλλη μια πρόκληση προχωράει η Τουρκία, αυτή τη φορά με φόντο την Αγία Σοφιά και την απαράδεκτη ενέργεια να διαβαστεί το Κοράνι στο εσωτερικό της εκκλησίας εν'όψει του Ραμαζανίου. 


Ως απάντηση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εύλογα χαρακτήρισε ως ασέβής την κίνηση των Τούρκων, το αντίστοιχο υπουργείο της γείτονας χώρας εξέδωσε ανακοίνωση που πυροδοτεί ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα αφού δηλώνει "απαράδεκτη" την στάση της ελληνικής πλευράς.
Έχουν και το θράσος να καλούν την Ελλάδα να βάλει μυαλό! 
"Καλούμε σε σωφροσύνη, στο ύφος και τις δηλώσεις της, την Ελλάδα, η οποία εδώ και χρόνια δεν επιτρέπει την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την εναντίωση προς το Ισλάμ με τον εκσυγχρονισμό". 
Είναι φανερό ότι πασχίζουν να πάνε τα πράγματα στα άκρα...
Το θέμα είναι πότε η Ελληνική κυβέρνηση θα αρχίζει να αντιδρά με τρόπο αποτελεσματικό...





voice news





Ο Στουρνάρας προειδοποιεί…


«Φρένο» στην υπεραισιοδοξία και στο κλίμα που πάει να καλλιεργηθεί ότι τα δύσκολα πέρασαν, επιχείρησε να βάλει ο Γιάννης Στουρνάρας σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.
Μιλώντας σε εκδήλωση για τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής στον τραπεζικό τομέα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ξεκαθάρισε κατ’ αρχάς ότι δεν δημιούργησαν οι τράπεζες την κρίση στο Κράτος αλλά το αντίστροφο, απαντώντας έτσι στη σχετική φιλολογία που αναπτύσσεται εντός των τειχών. Κάνοντας στη συνέχεια την αποτίμηση των όσων έγιναν από το 2010 ως σήμερα, ο Γ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι αν και σε επίπεδο ρευστότητας το τραπεζικό σύστημα δεν είναι πλέον στο ναδίρ του 2012, παραμένει στα χαμηλά σε σύγκριση με τα ιστορικά standards.
Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Έχοντας αποκλειστεί από το “φτηνό” χρήμα από τον περσινό Ιανουάριο, οι τράπεζες- και η οικονομία- προσδοκούν σε βελτίωση των συνθηκών από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και επίκειται η επαναφορά του waiver, ενώ αργότερα μέσα στο χρόνο αναμένεται και η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που θα μειώσει τα spreads των ελληνικών ομολόγων, επιτρέποντας έτσι και την πρόσβαση των τραπεζών σε φτηνότερο δανεισμό από τη διατραπεζική αγορά.
Ο Γ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε, όμως, ότι υπάρχουν προκλήσεις μπροστά μας, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή (SSM) έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα για τις τράπεζες την αναμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου και την κερδοφορία. “Δεν υπάρχει χώρος για αυταρέσκεια” σημείωσε ο Διοικητής της ΤτΕ, αναδεικνύοντας τους κινδύνους: α) εύθραυστο μακροοικονομικό περιβάλλον β) ευμετάβλητο κλίμα στις αγορές γ) εφαρμογή κεφαλαιακών ελέγχων.





hellasforce

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! (βίντεο)


albania
Πολεμικές Αποζημιώσεις οφείλει η Αλβανία στην Ελλάδα λόγω της εγκληματικής δράσης των τσάμηδων κατά τη διάρκεια της κατοχής αλλά και γιατί ως τμήμα της τότε Ιταλίας του Μουσολίνι επιτέθηκε στην Ελλάδα το 1940, είπε σε παρέμβασή του μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Απαντώντας άμεσα στις προκλήσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα που τόλμησε να θέσει θέμα Τσαμουριάς και τσάμηδων και ενώ το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι έχει χάσει τη μπάλα και στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε για άλλη μια φορά τον αλβανικό εθνικισμό.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «σήμερα ανήμερα της επετείου της απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία το 1944 που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα του ναζισμού ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε ένα παραλήρημα εθνικισμού έθεσε ζήτημα Τσαμουριάς εκπροσωπώντας όπως είπε Αλβανούς πολίτες απογόνους των τσάμηδων, αυτών δηλαδή που καταδικάστηκαν από την Ελλάδα ως εγκληματίες πολέμου μια και ως ένοπλα τμήματα συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της γερμανο-ιταλικής κατοχής με τα ΕΣ-ΕΣ και τη Βέρμαχτ δολοφονώντας χιλιάδες Έλληνες αμάχους».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ήρθε λοιπόν η στιγμή η Ελλάδα να απαιτήσει Πολεμικές Επανορθώσεις και Αποζημιώσεις και από την Αλβανία για τις εγκληματικές πράξεις των τσάμηδων συνεργατών των ναζί ιδίως τώρα που ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα αναδέχθηκε επισήμως τα δήθεν δικαιώματα άρα και τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες των τσάμηδων».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Άλλωστε δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η Ελλάδα το 1945 δεν αποδέχθηκε τη συμμετοχή της Αλβανίας στη διεθνή διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων μια και η Αλβανία όπως άλλωστε και η Γερμανία είχε και συνεχίζει να έχει ευθύνες για την αποζημίωση της Ελλάδας. Τότε η Αλβανία αποτελούσε μέρος της Ιταλίας του Μουσολίνι που επιτέθηκε στην Ελλάδα το 1940 και παρέμεινε μέχρι το 1943 ως δύναμη κατοχής της Πατρίδος μου».




hellasforce

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑΡΑΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ… ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Έκπληκτα τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, προφανώς έντονα οργισμένος από την μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία δηλαδή στην αυλή της Μόσχας προχωρεί σε «επιλήνιες» ενέργειες που μπορούν να τινάξουν όπως υποστηρίζουν την διεθνή ειρήνη στον αέρα λες και το ΝΑΤΟ είναι… «ήσυχη παρθένα!»
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Milliyet δυο μέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016 στέλνει για πρώτη φορά μέσα στα χωρικά ύδατα της Αγγλίας ρωσικό υποβρύχιο με σύγχρονες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
ο εν λόγω ρωσικό υποβρύχιο όπως αναφέρεται είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονους πύραυλους μεγάλου βεληνεκούς και με τορπίλες τελευταίας τεχνολογίας.
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται σαν άκρως τεταμένη ενώ στην Άγκυρα η είδηση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία δεδομένου της γενικευμένης κρίσης που υπάρχει στις τουρκορωσικές σχέσεις.
Η Αρκούδα άρχισε να γρυλίζει επικίνδυνα και τα άγρια γρυλίσματα της ακούγονται από το Λονδίνο μέχρι την Άγκυρα.
Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr




hellasforce

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!


Σε ένα ρεσιτάλ επίδειξης δυνάμεως και αντιρωσικών αισθημάτων, ο αρχηγός του Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Ben Hodges, από την πρωτεύουσα της Λιθουανίας έστειλε σκληρό μήνυμα όπως αναφέρεται προς την Μόσχα, ότι ήρθε η ώρα να πάρει το μάθημα της από το ΝΑΤΟ.
Σε συνάντηση που είχε ο Αμερικανός στρατηγός με την πρωθυπουργό της Λιθουανίας, την Dalia Grybauskaite γνωστή για το μισός της προς την Ρωσία και τον Ρώσο πρόεδρο, έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ απειλών προς την Ρωσία που ούτε λίγο ούτε πολύ την απείλησε με ολοκληρωτική καταστροφή.
Ο Αμερικανός στρατηγός βρέθηκε στην Λιθουανία στα πλαίσια μεγάλης άσκησης του ΝΑΤΟ στις πύλες της Ρωσίας, μια άσκηση που χαρακτηρίστηκε σαν την πιο μεγάλη πρόκληση προς την Μόσχα και ήδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και από την Λευκορωσία, ενώ οι Ρώσοι συγκεντρώνουν ισχυρά πυραυλικά συστήματα στο Καλίνιγκραντ το μεγαλύτερο ρωσικό λιμάνι της Ρωσίας στη βαλτική.
Ο Ben Hodges δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και για τον Καύκασο όπου κατηγόρησε ξανά την Ρωσία ότι σκοπεύει να προσαρτήσει την νότιο Οσετία κάτι που τον ΝΑΤΟ, όπως ισχυρίστηκε, δεν θα το ανεχτεί.
Μερικοί φαίνεται έχουν «ξεφύγει» και…άρχισαν να χτυπούν τύμπανα πολέμου ?
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Φούρνοι Κορσεών: Εκεί που «δε φτάνει» η Πολιτεία…

Βρέφη, έχουν γεννηθεί μέσα στο καΐκι. Ετοιμόγεννες σε κρίσιμη κατάσταση αλλά και μικρά παιδάκια έχουν μεταφερθεί κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες - χάρη στην αυτοθυσία του...
καπετάνιου αλλά και του πληρώματος - με το μικρό πλοιάριο που εξυπηρετεί την ενδονησιακή σύνδεση Φούρνων - Ικαρίας - Σάμου. Παιδίατρος δεν υπηρετεί στο ακριτικό νησιωτικό σύμπλεγμα των αιγαιοπελαγιτών «κουρσάρων». Εδώ και αρκετούς μήνες, οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή Φούρνων Κορσεών διαμαρτύρονται και για τη μη επαρκή στελέχωση του αγροτικού ιατρείου.


Έτσι, έγινε δεκτό με θετικά σχόλια το πρόγραμμα «ιατρικής υιοθεσίας» για όλα τα παιδιά και τους  εφήβους  του νησιωτικού συμπλέγματος, από τον Όμιλο Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Αυτό σημαίνει πως μέχρι και τη συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών, τους παρέχεται πλήρης και δωρεάν νοσηλεία στο «Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών» και το «Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης». Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν τοκετός στις επιτόκους του νησιού, στο Μαιευτήριο «ΓΑΙΑ» στην Αθήνα και στο Μαιευτήριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

«Δεχόμαστε αυτή την πραγματικά σημαντική προσφορά από τον Όμιλο με ιδιαίτερη εκτίμηση, καθώς καλύπτει το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της υπογεννητικότητας σε περιοχές εθνικής σημασίας όπως οι Φούρνοι, αλλά και της περίθαλψης και ασφαλούς διαβίωσης για τα παιδιά μας, κάτι που απασχολεί τους κατοίκους των νησιών. Ωστόσο, αυτό που δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε από την πολιτεία, είναι η επαρκής στελέχωση του ιατρείου και η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους κατοίκους των Φούρνων, της Χρυσομηλιάς και της Θύμαινας…» σημείωσε  αιχμηρά ο δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης.

Η εκδήλωση της επίσημης ένταξης του νησιού στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» καθώς και η ανακήρυξη του Προέδρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γεώργιου Αποστολόπουλου, σε επίτιμο δημότη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στο Δημαρχείο των Φούρνων Κορσεών, παρουσία της Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νικ. Κατρακάζου, του Έπαρχου Ικαρίας, του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και κατοίκων του νησιού.

«Κάθε πρωτοβουλία που προτάσσει την αξία της αλληλεγγύης, κερδίζει μια ιδιαίτερη θέση στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και στις καρδιές των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, η αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη κινητή Ιατρική Μονάδα του Ομίλου παρέχει μέχρι και την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, δωρεάν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου στους ενήλικες κατοίκους. Αυτές, περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογική εξέταση, καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σπιρομέτρηση, ακοόγραμμα, οφθαλμολογικό έλεγχο και τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες...

Μαργαρίτα Ικαρίου




nonews news

Handelsblatt: Το «αθόρυβο» έμβασμα του Σόιμπλε...


Πράσινοι εναντίον Σόιμπλε για την αρνητική του στάση στο θέμα του ελληνικού χρέους
Στον… αθόρυβο τρόπο με τον οποίο δρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε για την εκταμίευση αυτής της δόσης για την Ελλάδα αναφέρεται...
δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία τονίζει ότι »σήμερα Τετάρτη δρομολογεί άλλο ένα δάνειο δισ. για τη χώρα, προσπαθώντας αυτό να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα γίνεται, χωρίς ψηφοφορίες, ούτε συζητήσεις στη γερμανική Βουλή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

Έτσι το φανταζόταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών δρομολογεί άλλο ένα δάνειο δις για την Ελλάδα, εντούτοις αυτό περνά σχεδόν απαρατήρητο. Δεν προβλέπεται ούτε μεγάλη συζήτηση στη Βουλή αλλά ούτε και κάποια δύσκολη ψηφοφορία. Με την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα ασχοληθεί μόνον η αρμόδια επιτροπή για θέματα προϋπολογισμού και αυτό κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με σχετική επιστολή που απέστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προς τους βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή και την οποία επικαλείται η Handelsblatt, «η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα».

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα, η εκταμίευση της επόμενης δόσης «δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμη. Διότι δεν πιστοποιήθηκε ακόμη τελεσίδικα στην Ελλάδα ότι έχει εκπληρώσει πλήρως όλες τις προϋποθέσεις», αλλά αντιθέτως παραμένουν ακόμη ορισμένες μικρές εκκρεμότητες.

Με δεδομένο ότι χθες οι εκπρόσωποι των θεσμών εκτίμησαν ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί άμεσα, «ο Σόιμπλε έστειλε τα σχετικά έγγραφα στην επιτροπή Προϋπολογισμού, με τη σύσταση να εγκρίνουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, εφόσον βέβαια η Ελλάδα ανταποκριθεί προηγουμένως στη λήψη των εναπομεινάντων μέτρων.

Η επιτροπή Προϋπολογισμού λοιπόν ασχολείται προκαταβολικά με το ζήτημα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω καθυστέρησης».

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι ο Β. Σόιμπλε καθιστά εκ νέου σαφές ότι οι όποιες αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα ληφθούν μετά το 2018.

«Δεν επίκειται η λήψη αποφάσεων για μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα μέτρα», αναφέρεται στην επιστολή του υπουργείου του, όπερ σημαίνει ότι ο Σόιμπλε δεν πρέπει να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της Ολομέλειας.

Το δημοσίευμα τονίζει επίσης ότι «ενδεχόμενη εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους θα συνιστούσε ουσιαστική αλλαγή του προγράμματος βοήθειας στην οποία θα έπρεπε να συναινέσει και η γερμανική Βουλή: Ο Σόιμπλε ήθελε οπωσδήποτε να το αποφύγει αυτό πριν τις γερμανικές εκλογές του 2017, καταφέρνοντας να επιβάλει τις θέσεις του έναντι Ελλάδας και ΔΝΤ που ζητούσε τη λήψη άμεσων μέτρων για το χρέος. Γι΄ αυτό και του αρκεί τώρα να ζητήσει από την επιτροπή Προϋπολογισμού να συζητήσει το ζήτημα. Με τον τρόπο αυτό γλιτώνει μια επώδυνη συζήτηση για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, η οποία είναι αρκετά αμφιλεγόμενη και εντός της δικής του Κοινοβουλευτικής Ομάδας»...




nonews news

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!ΔΕΙΤΕ!!!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!Δηλαδή με λίγα λόγια, μας πήραν τον γάιδαρο τώρα θέλουν και το σαμάρι!!!






ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!

Σκληρή χαρακτηρίστηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ, η τουρκική απάντηση στην «ενόχληση» της Ελλάδας, όπως αναφέρεται, για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε τζαμί για το μουσουλμανικό Ραμαζάνι.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορεία ειδήσεων Anadolu, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgiç, αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες της Ελλάδας για την Αγία Σοφία δήλωσε με στόμφο ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε, γιατί ακόμα δεν κάναμε μεγάλο τζαμί στην Αθήνα και ακόμα δεν έχουμε δώσει τα δικαιώματα που δικαιούται η «τουρκική» όπως την αποκάλεσε, μειονότητα της Δ. Θράκης. Μάλιστα! 

Ο Tanju Bilgiç απέρριψε όλες τις ελληνικές ενστάσεις για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η οποία σημειωτέον προστατεύεται και από την Unesco, ενώ προχώρησε στην αντεπίθεση με βαριές κατηγορίες κατά της Ελλάδας ότι καταπιέζει κατάφορα τις μειονότητες στην χώρα μας την ίδια ώρα που στην Τουρκία σφάζονται καθημερινά οι μειονότητες 


Δηλαδή με λίγα λόγια, μας πήραν τον γάιδαρο τώρα…θέλουν και το σαμάρι! 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr



hellasforce

ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…


Το έβαλαν στα πόδια οι Τούρκοι όταν βγήκε στο Αιγαίο ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού, σε συνεργασία με τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2016, για την οποία σας είχαμε μιλήσει με προηγούμενο άρθρο του voicenews.gr. 
Αν και οι Τούρκοι συνηθίζουν να στέλνουν τα μαχητικά τους για κατασκοπεία κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, αυτή τη φορά φαίνεται πως πανικοβλήθηκαν για τα καλά, αφού τα μαχητικά τους δεν πέταξαν καθόλου. 
Μόνο ένα Cn-235 έκανε μερικούς κύκλους κοντά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, το οποίο όμως εξαφανίστηκε μόλις πλησίασαν τα ελληνικά μαχητικά.
Για πρώτη φορά, το έγγραφο των παραβιάσεων είναι σχεδόν άδειο. Η παρουσία και μόνο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αρκεί για να δώσει τέλος στην τουρκική προκλητικότητα, έστω και προσωρινά.





voice news

Δήλωση ΣΟΚ! «Σας επιβάλλαμε το ευρώ, θα σας επιβάλλουμε και το Ισλάμ…»


Δεν χωράει ανθρώπινος νους τις δηλώσεις της Γερμανίδας βουλευτού, Claudia Roth, η οποία ομολόγησε ξεκάθαρα πως η ευρωπαϊκή ελίτ έχει στόχο να επιβάλλει το Ισλάμ, όπως ακριβώς συνέβη και με την επιβολή του ευρώ στην Ε.Ε..
Αν και οι περισσότεροι πολιτικοί της Γερμανίας έχουν ταχθεί ανοικτά κατά της ισλαμοποίησης της Γερμανίας, η Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής (Πράσινοι) δήλωσε τα εξής:
«Δεν χρειαζόμαστε πια τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Στην πραγματικότητα σε λίγα χρόνια θα είναι μειοψηφία καθώς ούτως ή άλλων, η Τουρκία πρόκειται να αποστείλει εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους εισβολείς στην Γερμανία και την Ε.Ε.».
Το παρακάτω βίντεο είναι από το 2008 και αναφέρεται σε όλη τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού τα τελευταία έτη. Η «διορατική» πολιτικός είχε μιλήσει για τις φιλικές σχέσεις της με την Τουρκία, την προσπάθεια για ισλαμοποίηση της Γερμανίας και το ζήτημα με τις ταξιδιωτικές θεωρήσεις των Τούρκων.
Δείτε το βίντεο!







voice news


ΕΚΤΑΚΤΟ! Διαλύεται η Νέα Δημοκρατία…


Νέες ρωγμές προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα στον εκσυγχρονιστικό χώρο και τις υποτιθέμενες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, φαίνεται πως υπάρχουν σκέψεις για ένταξη στελεχών που προέρχονται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, τα οποία βέβαια κατά το παρελθόν είχαν έρθει σε ρήξη με τον Κώστα Καραμανλή. 
Ήδη έχουν έλθει οι πρώτες αντιδράσεις για τις νέες επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται κυρίως για στελέχη που βρίσκονταν στο πλάι του Καραμανλή, τα οποία πλέον αισθάνονται προδωμένα. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία παρουσίασε το νέο βιβλίο τους Πέτρου Τατσόπουλου το βράδυ της Δευτέρας. Εκείνη υπογράμμισε πως η παρουσία του κ. Τατσόπουλου στη Βουλή έδωσε οξυγόνο και προέβλεψε πως θα επιστρέψει στην πολιτική. 
Εκτός του ότι τα ανοίγματα αυτά θα οδηγήσουν σε απώλεια ψήφων παραδοσιακών στελεχών, υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των αντιδράσεων εντός του κόμματος. Οι αντιδράσεις αυτές ενδέχεται να οδηγήσουν στη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας.





voice news

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Με Νόμο του Σαμαρα, η Μερκελ κι ο Μητσοτακης πιέζουν για κοψιμων μισθών και 13ου – 14ου στον ιδιωτικό τομέα


mitso
Δεν τυχαίο που αμέσως μετά την επίσκεψη Μητσοτακη στην Μερκελ , όλα τα βοθροκαναλα και οι εφημερίδες ξαφνικά ανακάλυψαν ότι κινδυνεύει ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.
Κι όμως, όλα δείχνουν όσο κι αν ο Μητσοτακης κάνει πως το αρνείται , μάλλον ξέρει τι λέει , απλά γιατί έχει ΗΔΗ ψηφίσει την κατάργηση των επιδομάτων δώρων κι άδειας από το 2012 !!!!!
Αν θυμάστε όπως έκανε με τις μειώσεις των συντάξεων, πριν τις εσωκομματικές της ΝΔ ηταν κατά (για να τον ψηφίσουν οι συνταξιούχου) αλλά μόλις έγινε πρόεδρος στην πρώτη του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ είπε ότι πρέπει να κοπούν οι συντάξεις.
Με βάση τον νόμο 4093/2012 που ήδη μείωσε τον κατώτατο στα 586 ευρώ για τους άνω των 25 και στα 510 για τους νέους ως 25 ετών προβλέπεται κατάργηση όλων των επιπλέον επιδομάτων και έτσι υπάρχει κίνδυνος για την κατάργηση και των επιδομάτων αδείας, Πάσχα, Χριστουγέννων του 13ου και του 14ου μισθού δηλαδή.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ στον ίδιο νόμο είχε προβλεφθεί ειδικός μηχανισμός αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού ετησίως και με έναρξη την 1-1-2017 κάτι που οι δανειστές και ο Μητσοτάκης απαιτούν τώρα να υλοποιηθεί.
Τι λέει η ρύθμιση:
4093-2012
« Άρθρο 103
«Διατάξεις για τον κατώτατο μισθό»
1α.Έπειτα από διαβούλευση, που διεξάγεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα, ορίζεται ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός και το νομοθετημένο κατώτατο ημερομίσθιο, για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, των οποίων η αμοιβή δεν ρυθμίζεται από συλλογική σύμβαση εργασίας.
1β.Ατομικές συμβάσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάθε είδους δεν επιτρέπεται να ορίζουν μηνιαίες τακτικές αποδοχές ή ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης, υπολειπόμενες από το νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο ή της αντίστοιχης προκύπτουσας αναλογίας για τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης.
2.Η νέα διαδικασία-μηχανισμός διαμόρφωσης νομοθετικώς καθορισμένου νόμιμου κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας τίθεται σε ισχύ μετά τα προγράμματα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, δηλαδή όχι πριν από την 1.1.2017.
3.Το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και νομοθετημένου ημερομισθίου θα πρέπει να καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για ανάπτυξη από την άποψη της παραγωγικότητας, των τιμών, και της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, του ποσοστού της ανεργίας, των εισοδημάτων και μισθών.
4.α.Για τον ορισμό του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και νομοθετημένου κατώτατου ημερομισθίου διεξάγεται διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της Κυβέρνησης με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη, εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών και συναφών φορέων και εμπειρογνωμόνων, σε θέματα οικονομίας και ιδίως οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής καθώς και εργασιακών σχέσεων και το συντονισμό από επιτροπή, που ορίζεται στην παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου.



hellasforce 

Πυρά κατά της Ελλάδας – Βγάζουν και γλώσσα οι Τούρκοι για το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά!


agia_sofia_ramazani_korani
Απάντηση στο ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου.
Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου.
«Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το E/ΥΠΕΞ, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγια Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV» τονίζει απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Μπιλγκίτς.
«Καλούμε να επιδείξει κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα» προσθέτει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Και καταλήγει: «Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες».




hellasforce

Συμμαχία ΦΩΤΙΑ εναντίον του ΝΑΤΟ..! (Χάρτης-Βίντεο)


Σε διάγγελμα προχώρησε ο λευκορώσος πρόεδρος Alexander Lukashenko ανακοινώνοντας την ετοιμότητα της χώρας του να πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ, αν χρειαστεί  ενώ ανακοίνωσε την μεταστάθμευση ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στη χώρα του.Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές λόγω των μεγάλων ΝΑΤΟικών ασκήσεων "Anakonda-16" και "Baltops-2016" που στόχο έχουν το Καλίνινγκραντ και έχουν δημιουργήσει ανησυχία, αλλά προστριβές κατά των ΗΠΑ.
Το δε διάγγελμα έχει ως εξής:
"Οι Ρώσοι συχνά λένε ότι στα σύνορα της Ρωσίας το ΝΑΤΟ αναπτύσσει νέες δυνάμεις. Πρέπει να τονιστεί ότι πρώτα και πάνω απ' όλα είναι τα σύνορα μας, τα κοινά μας σύνορα, τα σύνορα της Λευκορωσίας στα οποία αναπτύσσονται οι νατοϊκές δυνάμεις".
"Το βλέπουμε και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα χωρίς φασαρία".
"Η Ρωσική ηγεσία αντιδρά με ένα δίκαιο τρόπο. Έχουμε κοινή άμυνα γεγονός που ενισχύει την ασφάλεια των χωρών μας, της κοινής μας πατρίδας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας". 
"Οι δυνάμεις της Λευκορωσίας βρίσκονται στην "καρδιά" αυτής της κοινής στρατιωτικής δύναμης'.
"Αν υπάρξει σύγκρουση τότε εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα μπούμε στη μάχη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες θα αναπτυχθούν εδώ".
"Δεν προσπαθούμε να κρύψουμε αυτό το γεγονός από τους συναδέλφους μας στη Δύση, συνεργάτες ή ανταγωνιστές". 
"Γνωρίζουν τις συμφωνίες μας με τη Ρωσία".
"Τα λέω για να ξεκαθαρίσω τη στάση μου στην ΚΑΚ".
"Η Λευκορωσία είναι πρωτοπόρος της διαδικασίας ενοποίησης του μετασοβιετικού χώρου".
"Ήμασταν πάντα υπέρ μιας αληθινής επαναπροσέγγισης των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών".
"Αν ακολουθήσουμε διαφορετικές αρχές λόγω συγκεκριμένων φιλοδοξιών εκ μέρους συγκεκριμένων χωρών και ηγετών συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, δεν θα υπάρξει ποτέ συνεργασία μεταξύ των Δημοκρατιών και θα υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ μας όπως σε Ουκρανία και σε άλλες περιοχές των ΚΑΚ, ο θεός είναι κατά των πολέμων".
"Τα πάντα είναι στα χέρια μας. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ψέματα στα έθνη μας. Αν θέλουμε να είμαστε μαζί, θα είμαστε πάντα μαζί".

Υπενθυμίζουμε ότι στις δύο Νατοικές ασκήσεις θα λάβουν μέρος τουλάχιστον 45.000 στρατιώτες, από διάφορες χώρες. 








voice news

ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ: Η παγκόσμια οικονομία οδεύει στην καταστροφή!

ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ 

global-money
Μόλις πρόσφατα, ο πρώην οικονομολόγος και πρόεδρος της Federal Reserve, Alan Greenspan, έδωσε ένα πολύ αινιγματικό μήνυμα στο FOX Business.
Ένα τέτοιο μήνυμα αφορούσε την κατάρρευση των οικονομιών σε όλο τον κόσμο – ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο: Ευρώπη και Αμερική ειδικά. Είπε: «Έχουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα έλλειψης στην αύξηση της παραγωγικότητας και δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι λίγο πολύ σε όλο τον κόσμο …».
Τώρα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ασχοληθεί με τις «σκιώδεις επιχειρήσεις». Στην πραγματικότητα, μόλις πριν από δύο μήνες, η Janet Yellen, η εν ενεργεία Πρόεδρος του Συμβουλίου των Διοικητών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν σε μια μυστική συνάντηση – υπό τον τίτλο «ταχείες διαδικασίες».
Αλλά είναι μόνο αυτό;
Αν κοιτάξει κανείς την τρέχουσα οικονομία σήμερα, είναι κάθε άλλο παρά εντάξει! Οι περικοπές θέσεων εργασίας φτάνουν στα ύψη, τα καταστήματα κλείνουν σε πρωτοφανή επίπεδα και μόνο φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά σε 6 χρόνια από τότε που οι νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν. Για να μην αναφέρουμε τις προσωρινές περικοπές θέσεων εργασίας – χαμηλότερες από την έναρξη της ύφεσης το 2008.
Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;
Επειδή η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για μαζική πολιτική αναταραχή, έλλειψη τροφίμων, λειψυδρία, πανδημία, διακοπές ενέργειας, ακόμη κλείσιμο τραπεζών. Τέτοιες δοκιμές έχουν διεξαχθεί στη Βενεζουέλα, το εθνικό EBT έκλεισε τον Οκτώβριο του 2013, τραπεζικές δυσλειτουργίες, bail-ins στην Ευρώπη, και οικονομικές καταρρεύσεις που συμβαίνουν στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Κίνα και ακόμη και την Ιαπωνία.
Είναι η Αμερική η επόμενη;
Προετοιμαστείτε αναλόγως!




hellasforce

Οι φύλακες του Αιγαίου! (βίντεο)


M2000-5
Τι σκέφτονται οι χειριστές των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας; Πώς είναι η καθημερινότητά τους; Ποια τα συναισθήματά τους όταν βάζουν την εξάρτησή τους για να πετάξουν με το μαχητικό τους; Ποιες σκέψεις περνούν από το μυαλό τους, όταν βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον αντίπαλο στη διάρκεια μίας εναέριας εμπλοκής; Και πώς γυρνούν το βράδυ στην οικογένειά τους;
Αυτά τα ερωτήματα και ενδεχομένως κι άλλα ενδέχεται να περνούν από τη σκέψη πολλών ομογενών κάθε φορά που διαβάζουν ή ακούν κάτι για τους φύλακες του Αιγαίου. Τους χειριστές που καθημερινά εκπαιδεύονται σε πτήσεις μαχητικών για να είναι ετοιμοπόλεμοι.
Για να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, ο «Εθνικός Κήρυξ» πέρασε αρκετές ώρες μαζί με χειριστές αεροσκαφών στην αεροπορική βάση της Τανάγρας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, μία Τρίτη βράδυ προκειμένου να μπορούμε να αποκτήσουμε και τη μοναδική -θα λέγαμε- εμπειρία νυχτερινής πτήσης. Οταν τα δυναμικά Μιράζ 2000-5 τροχοδρομούν για να απογειωθούν με ένα τρομερό θόρυβο, αφήνοντας πίσω τους μία φλόγα δυνατής φωτιάς, σαν να είναι αυτή που σπρώχνει το ατσάλινο θεριό να σηκωθεί στον αέρα για να εποπτεύσει τον ελληνικό εναέριο χώρο. Κι είναι ο χειριστής που στα δικά μας μάτια φαντάζει σαν τον σύγχρονο ιππότη που καθοδηγεί το σιδηρόφρακτο θεριό με μαεστρία.
keimeno1
Αν κάποιος έχει την τύχη να παρατηρεί εκ του σύνεγγυς αυτή τη μεγαλειώδη απογείωση αισθάνεται στο είναι του τη δόνηση από την ώθηση και μένει απλά έκθαμβος να απορεί πώς αυτά τα παλικάρια μπορούν και τιθασεύουν τον αέρα με την ίδια ευκολία που εμείς απλώς κάνουμε μια βόλτα στον αγρό. Αν εμείς κοιτάμε το κάθε μας βήμα μπροστά για να μην στραβοπατήσουμε, αυτά τα παλικάρια μιλούν εύθυμα, αναφέρονται στη ζωή κι αυτό που κάνουν το κάνουν γιατί τους αρέσει. Εμάς μπορεί να μας τρομάζει το πιλοτάρισμα, αλλά γι’ αυτά τα παλικάρια είναι το δικαίωμά τους σε μία «τρέλα» που αγαπούν!
Δεν είναι μελοδραματικά λόγια. Είναι η απεικόνιση μιας πραγματικότητας που διαμορφώνεται μέσα από μία σειρά παραγόντων:
Η αγάπη κάποιων ανθρώπων που ξεκινάει από τα νεανικά τους χρόνια να πετούν μαχητικά αεροσκάφη.
Η εμμονή αξιωματικών στην πιστή τήρηση κανόνων ώστε οι ιπτάμενοι να περιδιαβαίνουν τους αιθέρες με απόλυτη ασφάλεια.
Και η ηγεσία της Αεροπορίας, που όχι απλώς περιβάλλει τους ιπταμένους της με πατρική αγάπη και στρατιωτική υπευθυνότητα, αλλά φροντίζει να λειτουργούν τα πάντα με ασφάλεια, καθορίζει τα κριτήρια, ανανεώνει οπλισμό, προϋπολογίζει την ασφάλεια της χώρας…
Ολα αυτά καθορίζουν την Αμυνα της χώρας, σημαντικότατο μέρος της οποίας είναι η Πολεμική Αεροπορία. Που πιθανόν να μην κερδίζει πολέμους, αλλά λειτουργεί αποτρεπτικά, ενώ δημιουργεί και προγεφυρώματα…Ετσι, πρόσφατα, μία Τρίτη απόγευμα, βρεθήκαμε στην 114η Πτέρυγα Μάχης, όπου υπάρχουν και οι βάσεις της 331ης Μοίρας και της 332ης Μοίρας.
Το ιστορικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας C-47D Dakota. Πρόκειται για δικινητήριο μεταγωγικό αεροσκάφος που εκτέλεσε αποστολές μεταφοράς προσωπικού, υλικών, καθώς και ρίψεις αλεξιπτωτιστών και εφοδίων σε πολλά πεδία μάχης.
Το ιστορικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας C-47D Dakota. Πρόκειται για δικινητήριο μεταγωγικό αεροσκάφος που εκτέλεσε αποστολές μεταφοράς προσωπικού, υλικών, καθώς και ρίψεις αλεξιπτωτιστών και εφοδίων σε πολλά πεδία μάχης.
Δεν διαλέξαμε τυχαία την Τανάγρα. Αυτή η αεροπορική βάση χρησιμοποιήθηκε ως βοηθητικό αεροδρόμιο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’50. Τότε, με τη συμβολή του ΝΑΤΟ, αναβαθμίστηκε σε κυρίως αεροδρόμιο. Η 114 ΠΜ οργανώθηκε τον Αύγουστο του ’56 κάτω από τη δικαιοδοσία του 28ου Αρχηγείου Τακτικής Διοίκησης και αρχικά είχε τρεις Μοίρες που σταδιακά μεταφέρθηκαν αλλού και τώρα φιλοξενεί δύο μοίρες με αεροσκάφη Μιράζ 2000-5.
«Φυλακής μνήσασθε»
«Φυλακής μνήσασθε»
Εχοντας εξασφαλίσει την άδεια του ΓΕΑ, ώστε η Ομογένεια να πάρει μία έστω μικρή γεύση των ιπτάμενων φρουρών του Αιγαίου, o σημερινός διοικητής της 331ης Μοίρας Παντός Καιρού, αντισμήναρχος Μιχάλης Πεταλάς, μας υποδέχθηκε και έγινε για τις επόμενες ώρες ο ξεναγός μας. Μάλιστα τόσο επιτυχημένα που του οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, καθώς φρόντισε να κάνει πολύ ευχάριστη την παρουσία μας.
331_moira_haf_logo
Και το βράδυ μετά τις βραδινές πτήσεις μας οδήγησε στον διοικητή της 114ης Πτέρυγας Μάχης σμήναρχο Αθανάσιο Γκανά, ο οποίος, παρ’ όλη την κούραση της ημέρας, δέχθηκε με προθυμία να μας μιλήσει, έχοντας τη σκέψη του στην Ομογένεια. Και ασφαλώς οφείλουμε και στον ίδιο ένα ευχαριστώ που κοντά μεσάνυχτα μας άνοιξε την καρδιά του.
keimeno3
Ανάμεσα σε αυτές τις ώρες μιλήσαμε με τα νέα παιδιά, τους χειριστές που ανεβαίνουν στα Μιράζ, όπως εμείς ανεβαίνουμε στα αγαπημένα μας αυτοκίνητα. Οχι για να καταγράψουμε τις σκέψεις τους, αλλά για να πάρουμε κι εμείς μία δόση ζωής που τόσο έντονα τη ζούνε οι ίδιοι!
Η περιήγησή μας έγινε στις εγκαταστάσεις της 331ης Μοίρας και θαυμάσαμε από κοντά τα Μιράζ, τα οποία πραγματικά λατρεύουν οι χειριστές επειδή ελίσσονται υπέροχα στον αέρα και βεβαίως δεν τα διαθέτουν οι «αγαπημένοι» γείτονες της Ελλάδας. Και αν ποτέ βρεθείτε στην Ελλάδα Αρχές Νοεμβρίου, όταν η Πολεμική Αεροπορία ανοίγει τις βάσεις της στους πολίτες, εορτάζοντας τους προστάτες της, Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, μη διστάσετε να πάτε… Θα είναι εμπειρία αξέχαστη.



hellasforce

Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ...


Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Τετάρτη

Χειρόφρενο βάζουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, λόγω στάσης εργασίας που πραγματοποιούν, αντιδρώντας...
στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σήμερα, Τετάρτη, το Μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ δεν θα λειτουργήσουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες στάσεις εργασίας.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 22:00 έως λήξη βάρδιας
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10:00
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21:00 έως λήξη βάρδιας
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12:00 έως 17:00





nonews news