Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΓΡΙΠΗ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ!!!ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;;;;



Επιθετική εμφανίζεται φέτος η εποχική γρίπη, καθώς υπάρχουν ήδη τρεις νεκροί και 31 κρούσματα, που έχουν νοσηλευτεί ή νοσηλεύονται, όλα, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ επανεμφανίστηκε ο H1N1. 

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. 


Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη, ιδίως εφόσον ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης. 


Κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης. 


Η γρίπη μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο, όταν ένας ασθενής βήχει, φταρνίζεται ή μιλά και διασπείρει τους ιούς στον αέρα με τη μορφή πολύ μικρών, αόρατων σταγονιδίων. Οι ιοί της γρίπης επίσης μεταδίδονται μέσω των χεριών, όταν κάποιος αγγίζει αντικείμενα και επιφάνειες που έχουν μολυνθεί και στη συνέχεια πιάνει τα μάτια του, τη μύτη ή το στόμα του. Παράγοντες όπως ο ψυχρός καιρός και ο συγχρωτισμός (συγκέντρωση πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους) αυξάνουν τη μετάδοση της γρίπης. 


Τα συμπτώματα της γρίπης συνήθως ξεκινούν απότομα και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα. Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμέτους, διάρροια, ενώ στους ενήλικες τα συμπτώματα αυτά είναι σπάνια. 


Εμφάνιση του στελέχους Η1Ν1 της γρίπης σε νεότερους ανθρώπους σε σχέση με πέρυσι 


Σε περίοδο επιτήρησης για τη εποχική γρίπη, η οποία ευθύνεται μέχρι στιγμής για τρεις θανάτους και 31 νοσηλείες ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μπαίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι επιστήμονες του οποίου δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς παρατηρούν φέτος την εμφάνιση του στελέχους Η1Ν1 της γρίπης σε νεότερους ανθρώπους σε σχέση με πέρυσι. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, τρεις άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της γρίπης στις 27 - 12 - 2015, στις 09 - 01 - 2016 και στις 11 - 01 - 2016. Πρόκειται για μια νεαρή γυναίκα ηλικίας 35 ετών που κατέληξε στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» στην Αθήνα και για άλλους δύο ασθενείς ηλικίας άνω των 70 ετών, με επιβεβαιωμένη γρίπη, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» της Αθήνας. 


Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολόγιας Σωτήρης Τσιόδρας, αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες φέτος, είναι το γεγονός ότι από τους 22 που εξακολουθούν να νοσηλεύονται με επιπλοκές της γρίπης στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, αρκετοί είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών και έχουν προσβληθεί από το στέλεχος του ιού Η1Ν1. Όπως επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας, το στέλεχος του ιού έχει γίνει πιο επιθετικό για αυτό πλήττει συχνότερα και νέους ανθρώπους. 


«Όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή βαριά γρίπη θα πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στο γιατρό τους και να πάρουν αντιικά φάρμακα. Όσοι έχουν ηπιότερα συμπτώματα γρίπης καλό θα είναι να κάτσουν σπίτι τους, για να μην κολλήσουν και τους υπολοίπους», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιόδρας. Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ο ιός Η3Ν2 (που εντοπίστηκε σε ασθενή με γρίπη στην Λάρισα) να είναι «μεταλλαγμένος», εμφανίστηκε καθησυχαστικός. 


«Το στέλεχος της εποχικής γρίπης Η3Ν2 που είχε εμφανιστεί από πέρυσι και για το οποίο δεν υπήρχε εμβολιαστική κάλυψη, καλύπτεται από το φετινό εμβόλιο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό καλύπτει και το στέλεχος Η1Ν1». Όμως το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσοι έχουν εμβολιαστεί φέτος με το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τους ανθρώπους που έχασαν μέχρι σήμερα τη ζωή τους από γρίπη στην Ελλάδα κανείς δεν είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο ενώ από τους 31 που νοσηλεύτηκαν συνολικά σε ΜΕΘ μόνο δύο είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης. 


Όπως αναφέρεται άλλωστε και στην εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση των επισκέψεων σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή και μέχρι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είχαν καταγραφεί 14 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, τα οποία νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. Κατά το ίδιο διάστημα έχει καταγραφεί και ένας θάνατος – πρόκειται για μια 36χρονη με βαρύ χρόνιο νόσημα και η οποία ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου ενώ τις τελευταίες 5 ημέρες ένας ακόμη ασθενής με γρίπη κατέληξε.








volcano times

ΘΑ ΦΡΙΚΑΡΕΤΕ!!!ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ!!!!"θα σου δώσω όλη την εξουσία και την δόξα διότι σ' εμένα έχει παραδοθεί και σε όποιον θέλω την δίνω!!!!


Ο Κύριος όταν ήταν στην έρημο μετά την σαραντήμερη νηστεία τον πλησίασε ο διάβολος, Τον πήγε σε ένα ψηλό βουνό, Του έδειξε όλα τα βασίλεια της οικουμένης και του είπε:"θα σου δώσω όλη αυτή την εξουσία και την δόξα τους, διότι σ' εμένα έχει παραδοθεί και σε όποιον θέλω την δίνω. Εάν λοιπόν με προσκυνήσεις θα είναι όλα δικά σου".Κατά Λουκά κεφ.4 6

Δείτε ποιοι είναι λοιπόν οι σημερινοί προσκυνημένοι στον διάβολο που για να έχουν το χρήμα και την εξουσία κάνουν το σχέδιό του. Ποιος είναι ο σκοπός τους. Και ποιος είναι ο λαός που είναι έτοιμος να τους ακολουθήσει, έχοντας πλανηθεί αναμένοντας ακόμα το Μεσσία.

Οι απαντήσεις δίνονται από έναν από τους λίγους ιεράρχες που τιμάει τα ράσα του. 
Και επιβεβαιώνονται από ένα Ελληνοεβραίο ραββίνο.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο είναι αποκαλυπτικά!!!!!!


   ΕΒΡΑΙΟΙ: Όλη η αλήθεια, στ'ΑΛΗΘΕΙΑ! Ο Ραββίνος Μορντεχάϊ Ι.Φριζής (πρώην Ραββίνος Θεσσαλονίκης και εγγονός του ηρωϊκού Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή), εξηγεί και εκφράζει τη θέση του αυθεντικού Ορθόδοξου Ραββινικού-Ταλμουδιστικού Ιουδαϊσμού, σε σχέση με την εβραϊκή θρησκεία, θεολογία & παράδοση, την εβραϊκή ιστορία & φιλοσοφία, τον εβραϊκό λαό, τον Σιωνισμό και το κράτος του Ισραήλ κ.α.






volcano times

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Πελάτης τράπεζας έστειλε στο αυτόφωρο διευθύντρια τράπεζας για τα CAPITAL CONTROLS! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ…



 Σημασία έχει αυτό που έκανε η Άννα Δαβίτη, να το κάνουμε ομαδικά...

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ. 

Καλλιόπη Σουφλή

DAVITI
 
Παράνομη η παρακράτηση των χρημάτων μας με τα capital controls και η Άννα Δαβίτη, όχι μόνο κατάφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα ζητώντας τα χρήματα που της είχαν καταθέσει, αλλά εξηγεί το πώς μπορεί να αντιδράσει ανάλογα ο κόσμος!
 
Διαβάστε την περιπέτειά της για το πώς…μπαγλάρωσε τη διευθύντρια τραπέζης για παράβαση καθήκοντος…
 
ΔΑΒΙΤΗ ΑΝΝΑ : ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ,ΛΕΩ ΣΤΗΝ ΤΑΜΙΑ : ΑΝΑΛΗΨΗ 900 ΕΥΡΩ

ΤΑΜΙΑΣ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΜΕΧΡΙ 420
 
ΔΑΒΙΤΗ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ;;ΞΑΝΑ ΕΓΩ ΧΑΖΟΧΑΖΑ 900 ΘΕΛΩ..
 
ΤΑΜΙΑΣ: ΜΑ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;;;;;
 
ΔΑΒΙΤΗ: ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ,ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ,ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…
 
ΑΦΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10′..ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΩ ΕΥΓΕΝΙΚΑ…
 
ΔΩΣΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΑ…..
 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ Κ. ΔΑΒΙΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 420
 
ΔΑΒΙΤΗ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ…
 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΜΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ
 
ΔΑΒΙΤΗ: ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΧΑΖΗ..ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ 900..ΑΥΤΑ ΘΕΛΩ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ…
 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ Κ.ΔΑΒΙΤΗ
 
ΔΑΒΙΤΗ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΘΥΜΩΝΩ…ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΟΝΟ ΤΑ 420;;;;;

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΜΑ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ Κ. ΔΑΒΙΤΗ;;;;;;;
 
 
ΔΑΒΙΤΗ: ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 45 ΛΕΠΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;;;;;
 
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΣΑΣ ΕΒΑΖΑΝ 5.000 ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΛΑ ΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΑΤΕ 420;;;; 
 
ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ;;;;;;
 
ΕΣΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ 420;;;;
 
ΑΑΑΑΑΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ….ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ 
 
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΚΑΖΩΝΩ… 
ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ…
 
ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΟΥ…
 
ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…..

ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΤΑΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ….

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ;;;;
 
ΔΑΒΙΤΗ: ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ …
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: ΠΟΙΟΣ ;;;;;
 
ΔΑΒΙΤΗ: Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ…
ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΦΈΚ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ..ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΦΩΡΟ… ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΗΝΥΣΗ ..

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ…

ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΙΣΕ ..
ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ….

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΦΩΡΟ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΕΓΩ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. …ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…..
 
 








attika nea

Τσίπρας: Θα βάλουμε τέλος στην θλιβερή εικόνα της δημόσιας διοίκησης

Τσίπρας: Θα βάλουμε τέλος στην θλιβερή εικόνα της δημόσιας διοίκησης
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά να αποκομματικοποιηθεί η δημόσια διοίκηση, να υπάρξει αξιοκρατία και να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον -τονίζοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να χαράξουμε διαφορετική γραμμή και να βάλουμε τέλος στην θλιβερή εικόνα της δημόσιας διοίκησης»- υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη διημερίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Για την κακή κατάσταση του δημόσιου τομέα, επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ άφησε σαφείς αιχμές και για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπήρξε ο πιο πιστός συνεχιστής των παραδόσεων του κομματικού κράτους.
Ο κ. Μητσοτάκης, είπε ο κ. Τσίπρας, καθαίρεσε το σύνολο των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης για να διορίσει με διαδικασίες μη διαφανείς, μη αντικειμενικές, αυτούς που ο ίδιος επέλεξε και πρόσθεσε ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από λόγια του.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που συζητήθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε ως «μεγάλη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία», υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στις δομές, την διάρθρωση και την ανάδειξη στελεχών της δημόσιας διοίκησης.
Με το νομοσχέδιο, επισήμανε, εισάγεται νέο σύστημα αξιολόγησης στη δημόσια διοίκηση, γιατί, όπως πρόσθεσε, το κρίσιμο είναι να αξιολογούνται και οι αξιολογητές και αυτό βρίσκεται στον αντίποδα του τιμωρητικού συστήματος που ισχύει τώρα, ενώ βελτιώνει την παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα, εισάγεται αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων σε όλες τις βαθμίδες, με βάση τα αντικειμενικά προσόντα και αλλάζουν ριζικά τα οργανογράμματα των υπουργείων. Επίσης, εισάγεται η πενταετής θητεία των γενικών γραμματέων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια του κράτους και η θεσμική μνήμη, αναβαθμίζεται το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, μάλιστα σημείωσε την ανάγκη και στο κόμμα του να γίνουν συγκρούσεις και υπερβάσεις, προκειμένου το πολιτικό σύστημα να φύγει από την πεπατημένη που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις τελευταία χρόνια, δηλαδή τη λογική της νομής της εξουσίας.
«Θα άρουμε τις παθογένειες, αλλά με στόχο και όραμα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «γίνεται λόγος για τη λεγόμενη "αποπολιτικοποίηση" της δημόσιας διοίκησης. Είναι λάθος λέξη», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, γιατί αυτό που χρειάζεται είναι η "αποκομματικοποίηση", να σταματήσει δηλαδή ένα καθεστώς διαπλοκής και εξυπηρέτησης συμφερόντων.
Το κράτος, είπε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης για την κατάσταση στην δημόσια διοίκηση, χρησιμοποιήθηκε ως φέουδο, επειδή κυριάρχησε η λογική των πελατειακών σχέσεων και της διαπλοκής, επειδή οι ελεγκτικοί μηχανισμού αφέθηκαν στη μοίρα τους, ενώ το καθεστώς κομματοκρατίας και οικογενειοκρατίας παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες και όχι σε χώρα που ανήκει στον πυρήνα της ΕΕ.
Τα τελευταία χρόνια, σημείωσε, έλαβε χώρα μια πρωτοφανής προσπάθεια απαξίωσης της δημόσιας διοίκησης και των λειτουργών της από τις ίδιες εκείνες δυνάμεις που για 40 χρόνια πρωταγωνίστησαν στην οικοδόμηση του πελατειακού κράτους, ακόμη και αυτοί που μιλούσαν για την ανάγκη επανίδρυσης του κράτους. Σήμερα, πρόσθεσε, κάποιοι επιτίθενται κατά θεσμών που οι ίδιοι εξέθρεψαν και συγκάλυψαν και αντί να επικεντρώσουν στα πραγματικά προβλήματα, στο ρουσφέτι, στα προβλήματα της διαφθοράς, την χαοτική νομοθεσία, στην κατάρρευση ελεγκτικών μηχανισμών, επέλεξαν την εύκολη λύση να τα βάζουν με τον δημόσιο τομέα και τους υπαλλήλους.
Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, κυρίως στην υγεία και την παιδεία, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη οι προσλήψεις της επόμενης πενταετίας να γίνουν πιο νωρίς.






fpress

Στη Μόσχα σήμερα και αύριο ο Παυλόπουλος


Στη Μόσχα σήμερα και αύριο ο Παυλόπουλος
Τη Μόσχα επισκέπτεται, σήμερα και αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία τον αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα. Το Πρόεδρο υποδέχθηκε ο πρύτανης της Ακαδημίας, Βλαντίμιρ Μάου.

Κατά την τελετή αναγόρευσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, από το βήμα της Ρωσικής Ακαδημίας, με θέμα: "Ο Νόμος μεταξύ Φυσικής και Νομικής Επιστήμης".
Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν. Αύριο, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν.
Τον Προκόπη Παυλόπουλο συνοδεύει στη Ρωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.





fpress

Για αποχή διαρκείας ...


Για αποχή διαρκείας συνεδριάζουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων
...συνεδριάζουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων...
Συνέρχεται εκτάκτως σήμερα Πέμπτη  η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους  στην Αθήνα, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος το οποίο...
βρίσκεται σε αποχή από την περασμένη Τρίτη 12 Ιανουαρίου έως και σήμερα 14 Ιανουαρίου. 

Η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία και συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, αποφασίζοντας την τριήμερη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, θα προτείνει σήμερα στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους να κατέλθουν σε αποχή διαρκείας. 

Ακόμη, η Ολομέλεια θα αποστείλει επιστολή προς την κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, κ.λπ., στην οποία θα εκθέτει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Επίσης οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και όλα τα δικηγορικά γραφεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά έως σήμερα Πέμπτη,  από το μεσημέρι, στις 12:00  πραγματοποίεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων αλλά και άλλων επιστημονικών φορέων έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) και πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

Ήδη κλειστές είναι οι Ακαδημίας, Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Την Παρασκευή, σε νέα συνάντησή τους, στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΤΕΕ, οι επιστημονικοί φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και συνταξιούχοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια με αίτημα την απόσυρση της πρότασης του υπουργείου Εργασίας και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου.





nonews news

«Κατρούγκαλε ντροπή σου, παραιτήσου»...


Σε εξελιξη η μεγάλη πορεία δικηγόρων και επιστημονικών φορέων για το Ασφαλιστικό...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Την αντίθεσή τους στις αλλαγές στο Aσφαλιστικό εκφράζουν με διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας δικηγόροι, επιστημονικοί φορείς της χώρας, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, μηχανικοί.

Οι...
συγκεντρωμένοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους που προβλέπει το σχέδιο για το νέο Aσφαλιστικό και ζητούν την άμεση απόσυρση του νέου νόμου, ο οποίος όπως υποστηρίζουν οδηγεί τον κλάδο σε «αφανισμό».

Οι δικηγόροι καλούν μεταξύ άλλων την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τους νέους επιστήμονες, ενώ οι ελεύθεροι επιστημονικοί φορείς της χώρας, που απέρριψαν ομόφωνα το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης, θα επανεξετάσουν τη στάση τους την Παρασκευή.

Με συγκέντρωση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγους της Αθήνας στην οδό Ακαδημίας ξεκίνησε η κινητοποίηση, όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά του υπουργού Εργασίας: «Αγώνας διαρκείας, είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Πάμε τώρα σε αποχή, δεν έχουμε άλλη αντοχή», «Έλα πίσω στη δικηγορία, να σου πούμε πώς γράφεται η ιστορία», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε ντροπή σου, παραιτήσου» και «Εσύ ξεχνάς το εργολαβικό, εμείς δεν ξεχνάμε το ασφαλιστικό». .

Αυτή την ώρα έχουν προχωρήσει σε πορεία στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα κατά του προσχεδίου για το ασφαλιστικό, η οποία θα καταλήξει στη Βουλή.

Αφού ολοκληρωθεί η διαμαρτυρία θα συνεδριάσει η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Νομικών και μέλος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως ο νόμος για τους νέους επιστήμονες θέτει χιλιάδες από αυτούς στο περιθώριο.

«Οι δικηγόροι θα δώσουν σήμερα μια απάντηση στον υπουργό Εργασίας και στην κυβέρνηση συνολικά να δούνε ποιοι εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου και ποιοι τη μειοψηφία. Σήμερα η Αθήνα θα ζήσει μέρες που δεν τις έχει ξαναζήσει, από τον κλάδο μας», ανέφερε ο ίδιος.






nonews news

Σάλος με τα δίδακτρα σε δημόσια σχολεία που πρότεινε ο Τριανταφυλλίδης. Ποια είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε;



Σάλο και αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...
Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και τις αποστάσεις που κράτησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση.

Ο βουλευτής, με άρθρο του στην Αυγή, πρότεινε την καταβολή ενός ποσού που αντιστοιχεί κατά μέσο όριο σε 600 ευρώ τον χρόνο ανά μαθητή/οικογένεια με σκοπό, όπως αναφέρει, «οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους».

Με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονται, σύμφωνα με τη πρόταση, οι μισθοί των εκπαιδευτικών που θα αναλαμβάνουν την πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη των μαθητών και θα περισσεύουν χρήματα που θα αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.ά.

«Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ.» αναφέρει.

Απάντηση έδωσε, με ανάρτησή της στο twitter, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τονίζοντας ότι βασική δέσμευση της Αριστεράς είναι η διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης απάντησε ότι πρόκειται για «προσωπικές θέσεις που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας».

«Ο εθνικός και κοινωνικός διάλογος διεξάγεται ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική επιταγή για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, στο οποίο όλοι οι μαθητές θα φοιτούν χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Μέλημα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, η οποία έχει υποστεί βάναυση κακοποίηση από τις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, καθώς και η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ώστε τα παιδιά μας να έχουν τη μόρφωση που τους αξίζει» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

«Οι απόψεις του κ. Τριανταφυλλίδη είναι προσωπικές και ο κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη για ό,τι δηλώνει», ήταν το σχόλιο του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι διαχρονικά υπέρ της αναβαθμισμένης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, πρόσθεσε ο κ. Ρήγας μιλώντας στον Real fm.

Απάντηση Τριανταφυλλίδη

Παραποίηση των λεγομένων του καταγγέλει ο κ. Τριανταφυλλίδης μετά τις αντιδράσεις, λέγοντας πως «η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μεταφράζεται-παραφράζεται σε "δίδακτρα"».

Ολόκληρη η απάντηση:

«Ο τίτλος «προτείνει δίδακτρα….» αποτελεί πλήρη παραποίηση και διαστροφή των απόψεων μου. Όσοι μπουν στον κόπο να διαβάσουν το σύνολο των δύο άρθρων, που δημοσιεύτηκαν στην «ΑΥΓΗ» και στο tvxs.gr, θα αντιληφθούν ότι υπερασπίζομαι τη Δημόσια Παιδεία και την Ελληνική Οικογένεια, που αιμορραγεί για να σπουδάσει τα παιδιά της.

Η σημερινή κατ’ επίφαση δωρεάν Παιδεία, κατ’ ουσίαν παρακολούθημα της ιδιωτικής, η οποία τζιράρει ένα δις ευρώ(φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, ιδιαίτερα κτλ), είναι αυτό που ταλαιπωρεί και κοστίζει σε παιδιά και γονείς , τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Πουθενά στο κείμενο των δύο άρθρων μου δεν υπάρχει ο όρος δίδακτρα. Χρησιμοποιώ τη φράση «συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με αναφορά σε συγκεκριμένο παράδειγμα». Αν το παράδειγμα που χρησιμοποιώ, για να υποδηλώσω με σαφήνεια την ενισχυτική διδασκαλία, δεν είναι το ενδεδειγμένο, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, εντός του οποίου αρθρογράφησα, αναμένω τον αντίλογο.

Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον Σκοπό, ο οποίος, ενώ καταγράφεται στο άρθρο, αποσιωπήθηκε. Ποιος είναι αυτός ο σκοπός; Το ολοήμερο δημόσιο σχολείο(5 μέρες επί 8 ώρες) να απορροφήσει και να υπερβεί τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή, με εξοικονόμηση πόρων για τη χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν θα αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια, γλώσσες και ιδιαίτερα.

Με ένα κείμενο 2400 λέξεων και μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων, που εκφράζουν την αγωνία μου να ξεφύγουμε από το σημερινό τέλμα μιας γενικευμένης και επιβαλλόμενης μετριοκρατίας στο χώρο της Παιδείας, ζητώ, διεκδικώ και μάχομαι, με πρακτικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, για μια ελκτική Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Επιτέλους ας σταματήσει η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός. Στην παραπειστική εκδοχή του θεατρικού έργου του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» δεν θα λάβω μέρος. Συγχωρέστε με.»

Στην «Αυγή», πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, καταθέτει μια αναλυτική πρόταση για την βελτίωση του συστήματος της Παιδείας στην χώρα μας.

Βασικός άξονας όμως της πρότασής του είναι η θέση του πως πολλές παθογένειες του συστήματος θα εξαλείφονταν εάν επιβαλλόταν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία, αλλά τα δίδακτρα θα αφορούσαν έξτρα ώρες για να μην γίνονται ιδιαίτερα μαθήματα. Μάλιστα, ο κύριος Τριανταφυλλίδης, καταθέτει και συγκεκριμένη, «κοστολογημένη» πρόταση ανά μαθητή και αναλόγως το οικονομικό υπόβαθρο και την άνεση των γονιών του. Με μέσο όρο, πάντως, τα 600 ευρώ ανά μαθητή, προβλέπει πως θα συγκεντρώνεται ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό που θα καλύπτει τους μισθούς εκπαιδευτικών που θα αναλαμβάνουν την πρόσθετη στήριξη, ώστε οι μαθητές να μην χρειάζονται φροντιστήριο.

Το επίμαχο απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» στις 9.1.2016

«Το νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο

Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.

Σκοπός: Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ».








tromaktiko

Συνεχίζεται η μάχη του Ασφαλιστικού: "Δεν έχουμε επίσημη απάντηση από τους δανειστές..." λέει ο Κατρούγκαλος....

Η λογική τους είναι να μην αυξηθούν...
οι εισφορές -  Θα δοθεί μάχη για να μη μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας

Επίσημη απάντηση από τους δανειστές για τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό σύστημα δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής παραδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας.




Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Ant1, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι «η λογική τους είναι να μην αυξηθούν οι εισφορές.

Στο μυαλό ορισμένων από αυτούς το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να μοιάζει με την ιδιωτική και εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Εμείς θέλουμε η κοινωνική ασφάλιση να έχει χαρακτήρα αναδιανεμητικό, να βοηθά κυρίως τους πτωχούς και τα μέσα εισοδήματα και για όλους να δίνει μια αξιοπρεπή σύνταξη. Τα μέτρα μας το καλύπτουν αυτό».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις σημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση όχι απλά δεν το διαπραγματεύεται, αλλά είναι διατεθειμένη να προσχωρήσει ακόμα και σε σύγκρουση με τους δανειστές.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι οι δανειστές έχουν δεχθεί την εθνική σύνταξη και τους ενιαίους κανόνες για όλους στο ασφαλιστικό, ενώ ζητούν εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη.
Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει μείωση για τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις, στους νέους συνταξιούχους. «Οι νέες συντάξεις δεν θα είναι μικρότερες για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα, από αυτό που υπολογίζεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ίσως υπάρξουν και μικρές αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις.

Όσον αφορά τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα υπολογίζονται με βάσει το πραγματικό τους εισόδημα, ενώ σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις σημείωσε ότι θα δοθεί μάχη για να μη μειωθούν.





tromaktiko

Αποκάλυψη: "Οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Τζιχαντών..."






Τη στιγμή που ο κόσμος συγκλονίζεται και πάλι από ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS, στη Τζακάρντα της Ινδονησίας...
αυτή τη φορά, έρχεται από τις ΗΠΑ για ακόμη μία φορά η επιβεβαίωση, και συγκεκριμένα τον γερουσιαστή της Βιρτζίνια Richard Black, πώς πίσω από τους τζιχαντιστές βρίσκονται τρεις χώρες: Οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία που τους χρηματοδοτούν, τους εξοπλίζουν και τους εκπαιδεύουν στο να αφαιρούν ζωές.

Κάποιοι πίστεψαν πώς ο ISIS θα περιοριστεί στη Συρία αλλά τα πράγματα δεν είναι καθ' όλου έτσι επιβεβαιώνοντας την απόφαση της Ρωσίας να παρέμβει στρατιωτικά και να χτυπήσει στην πηγή του κακού, εξολοθρεύοντας μεγάλο μέρος των τζιχαντιστών και σπάζοντας τις γραμμές χρηματοδότησης και εξοπλισμού τους (ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές).

Ο Αμερικανός γερουσιαστής με συνέντευξη που παραχώρησε στο Russian TV, δηλώνει πως οι δυο χώρες, Τουρκία και Σαουδική Αραβία είναι οι κύριοι εκτροφείς της παγκόσμιας τρομοκρατίας, που αυτή τη στιγμή είναι ο ISIS και αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Σύμφωνα με τον Richard Black η μεν Σαουδική Αραβία με το ισλαμικό Βαχαμπιτικό καθεστώς εκτρέφει ισλαμιστές τρομοκράτες που τους εξαπολύει σε όλο τον κόσμο, η δε Τουρκία με τον πρόεδρο της, τον αλαζόνα και φιλόδοξο Ερντογάν που θέλει να γίνει ο χαλίφης του Ισλάμ, στηρίζει και ενισχύει αυτούς τους τρομοκράτες ενώ έχει επιβάλλει μια στυγνή δικτατορία στην χώρα του.

“Δεν είναι η Συρία και ο πρόεδρος της Μπασάρ Άσαντ το πρόβλημα”, υποστήριξε ο Richard Black, “αλλά αυτές οι δυο χώρες που αποτελούν σήμερα απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Αυτές οι δυο χώρες είναι υπεύθυνες για τον εμφύλιο στην Συρία και για το αιματοκύλισμα της χώρας αυτής”.

Μάλιστα υποστήριξε πως ο πόλεμος στην Συρία δεν είναι εμφύλιος ούτε και μια λαϊκή εξέγερση, αλλά ουσιαστικά μια εισαγόμενη τρομοκρατία που θέλει να επιβάλει ένα ισλαμιστικό βάρβαρο καθεστώς. Παράλληλα κατηγόρησε ανοιχτά την Τουρκία για λαθρεμπόριο παράνομου πετρελαίου σε συνεργασία με τους τζιχαντιστές.

Δεν δίστασε φυσικά να εμπλέξει και τις ΗΠΑ λέγοντας πώς οι αμερικανικές ηγεσίες των τελευταίων χρόνων στήριξαν το δικτατορικό και αναχρονιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας για προσωπικά οφέλη, αλλά και την Τουρκία.

Σε άλλη του συνέντευξη μάλιστα πρόσφατα, σε αμερικανικό μέσο ήταν ακόμη πιο κατηγορηματικός. Είχε καταγγέλλει τις ΗΠΑ ότι αυτές βρίσκονται πίσω από τον εξοπλισμό του ISIS και είχε δώσει στη δημοσιότητα επιστολή με την οποία αποκάλυπτε την βρόμικη πολιτική τη χώρας του στη Μέση Ανατολή καθώς και τη δράση της Χίλαρι Κλίντον η οποία εργαζόταν για να ανατρέψει τις κοσμικές κυβερνήσεις και να τις αντικαταστήσει με φανατικούς ισλαμιστές.

Στην αποκαλυπτική επιστολή του που απέστειλε στον πρόεδρο της Συρίας και είχε δώσει στη δημοσιότητα Richard Black έγραφε μεταξύ άλλων: «Αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να εκπαιδεύουν και να εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές τότε ο πόλεμος θα τελειώσει, ευχαριστώ τη Ρωσία για την παρέμβαση της και τον πρόεδρο Άσαντ που διέσωσε τους Χριστιανούς».






tomaktiko

Ο Σόιμπλε ρίχνει το "μπαλάκι" στον Τσακαλώτο: "Βρείτε τα"





Σε αυστηρό ύφος - το γνωστό του Σόιμπλε - απευθύνθηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στον...
Ευκλείδη Τσακαλώτο, σύμφωνα με την Deutche Welle.

Ο Γερμανός υπουργός δεν θέλησε να υπεισέλθει στα επιμέρους ζητήματα που ανέπτυξε ό Έλληνας ομόλογός του, αλλά παρέπεμψε στο κουαρτέτο των δανειστών, το οποίο όπως είπε, είναι αρμόδιο για την αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων. «Βρείτε τα», φέρεται να είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε αυτό το σημείο των συνομιλιών ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε στο συνομιλητή του ότι ο παράγοντας χρόνος είναι πολύ σημαντικός για την Ελλάδα και ότι η χώρα δεν έχει την «πολυτέλεια» των καθυστερήσεων. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των θεσμών και η κανονική ροή των δόσεων αποτελεί προϋπόθεση για να αναπτυχθεί αίσθημα αισιοδοξίας στην κοινωνία και την οικονομία την χώρας. Επ΄ αυτού δεν προβλήθηκε καμία αντίρρηση από γερμανικής πλευράς.

Όπως και στις πρόσφατες επαφές του με άλλους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον γερμανό ομόλογό του για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, το δημοσιονομικό, τα κόκκινα δάνεια και τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς σε σχέση με τα ισοδύναμα στο ασφαλιστικό. Σε ότι αφορά στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ένα θέμα για το οποίο η γερμανική πλευρά πιστεύει ότι σημειώνονται καθυστερήσεις, ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για περίπλοκη υπόθεση που θα χρειαστεί ακόμη χρόνο.





tromaktiko

Ανακοινωθέν Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης


Μητροπολίτης Ἰταλίας καί Μελίτης Γεννάδιος: «Μή φοβεῖσθε ἐκείνους οἱ ὁποῖοι...
δημιουργοῦν δυσκολίας, προβλήματα, τούς φανατικούς, τούς προδότας, τούς συκοφάντας, διότι ὁ Χριστός, “ὁ Κύριος καί Θεός μας”, δέν μᾶς ἐγκαταλείπει∙ δέν ἐγκαταλείπει οὐδένα, διότι θέλει νά σωθοῦν ὅλοι, εἶναι πάντοτε μαζί μας: “μεγάλη χαρά ἐν τῷ λαῷ”»

Ἡ Ποιμαντορική περιοδεία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἰταλίας καί Μελίτης κ. Γενναδίου εἰς τήν Βόρειον Δυτικήν Ἰταλίαν κατά τήν περίοδον τοῦ Ἁγίου Δωδεκαημέρου, μέ κέντρον τήν βιομηχανικήν πόλιν τοῦ Τορίνο, ἦτο καί τήν φοράν αὐτήν εἰς μέγαν βαθμόν ἰκανοποιητική, διότι οἱ κατηχούμενοι τῆς Μητροπόλεως εἰς τήν περιοχήν αὐτήν προητοιμάσθησαν καλῶς καί εἶναι ἄξιοι νά εἰσέλθουν εἰς τούς κόλπους της. Οὗτοι στολίζουν τήν Μητρόπολιν μέ τήν νεότητα καί τήν cultura των, εἶναι Ἰταλικῆς καταγωγῆς καί ἔχουν τήν προέλευσίν των ἀφ’ ἑνός μέν εἰς τούς προγόνους αὐτῶν, οἱ ὁποῖοι παρέλαβον τήν Ὀρθόδοξον Πίστιν παρά τῶν πρώτων φωτιστῶν καί διδασκάλων των, Σισινίου, Μαρτυρίου καί Ἀλεξάνδρου, ἀφ’ ἑτέρου δέ οἱ κατηχούμενοι εἶναι πρῴην Ρ.καθολικοί, οἱ ὁποῖοι ἐθαύμασαν τούς Πατέρας καί τήν πνευματικότητα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί ἔζησαν εἰς τούς κόλπους τῆς ἐνορίας ἐπί πολλά ἔτη, κατηχηθέντες ἐν ἀρμονίᾳ καί ἀληθείᾳ.

Εἰς τήν Βόρειον Ἰταλίαν ἔδρασαν οἱ μαθηταί τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου, Σισίνιος, Μαρτύριος καί Ἀλέξανδρος, οἱ ὁποῖοι ἄφησαν τήν εὐλογίαν καί τήν χάριν των εἰς τήν ἀρχοντικήν χώραν τοῦ Πιεμόντε.

Μέ τό Τορίνο, καί αἱ πόλεις Μοντοβί, Βερτσέλλι, (ἔνθα ἦτο Ἐπίσκοπος ὁ Ἅγιος Εὐσέβιος), Τρέντο καί Μπολτζάνο, παρουσιάζουν μίαν ἰδιαιτέραν εἰκόνα, μέ πιστούς καί εὐσυνειδήτους νέους, εἰς τούς ὁποίους κυριαρχεῖ τό πνεῦμα τῆς θυσίας, καί οἱ ὁποῖοι μέ διάθεσιν ἀγωνιστικότητος καί ἀδελφικήν διαθεσιμότητα, ὑπερασπίζονται καί προστατεύουν τήν ἱερωτάτην κληρονομίαν τῶν προγόνων των, ἡ ὁποία συνίσταται εἰς τήν εὕρεσιν, διατήρησιν καί διαφύλαξιν τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως.

Καίτοι οἱ σημερινοί τραγικοί χρόνοι, χαρακτηρίζονται ἀδιάφοροι, καί ἀνάδελφοι καί διεφθαρμένοι, χωρίς σεβασμόν καί ἀγάπην πρός τόν συνάνθρωπον, μέ κύριον σκοπόν τήν καταπολέμησιν τῆς ἀξιοπρεπείας καί τήν ἐκμηδένισιν του, εὐτυχῶς, μέ τήν βοήθειαν τοῦ Θεοῦ, ἔχομεν εἰς τήν Μητρόπολιν Ἰταλίας καί Μελίτης τήν ἀληθινήν ἐξύψωσιν, τήν πνευματικήν πρόοδον καί τήν κοινωνικήν ἀνάπτυξιν τοῦ Ὀρθοδόξου.

Εἰς τήν ὑπεύθυνον, καί λεπτοτάτην, ἀπό πάσης πλευρᾶς προσπάθειαν τῆς Ὀρθοδόξου Μητροπόλεως τόν πρῶτον λόγον ἔχει ὁ Ἱερατικῶς Προϊστάμενος τοῦ Τορίνο, Αἰδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ἰωσήφ Restagnο, ὁ ὁποῖος ἐσπούδασε Βυζαντινολογίαν, γνωρίζει τήν Ἑλληνικήν γλῶσσαν καί εἶναι ἄριστος συνεργάτης τῆς Μητροπόλεως, ἀκολουθῶν τάς πολυτίμους αὐτῆς συμβουλάς καί πράττων σύμφωνα μέ τό ἀνθρώπινον, ἐλεύθερον, συνετόν καί ἐκκλησιαστικόν αὐτῆς πνεῦμα. Καί τό Τορίνο, τό ὁποῖον πολιτικά καί ἐμπορικά ἔχει ὑψίστην σημασίαν δι’ ὁλόκληρον τήν Ἰταλίαν, τώρα δέ, καί ἀπό πλευρᾶς ἐκκλησιαστικῆς, ἔχει μεγίστην σπουδαιότητα, καθόσον ὁ ἀριθμός τῶν Ὀρθοδόξων ἔχει αὐξηθεῖ καί ἀποτελεῖ τήν δευτέραν δύναμιν, μετά τήν Ρ.καθολικήν Ἐκκλησίαν, ὄχι μόνον εἰς τήν πόλιν αὐτήν, ἀλλά καί εἰς ὁλόκληρον τήν δικαιοδοσίαν τῆς Μητροπόλεως.

Ἡ Ὀρθόδοξος Μητρόπολις Ἰταλίας καί Μελίτης τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, μέ συνετόν καί σώφρονα τρόπον, καί μέ προσεκτικήν συμπεριφοράν, εὐαισθητοποιεῖ τά πρός τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν συγκλίνοντα καί ἀπευθυνόμενα πρός αὐτήν πρόσωπα διά τήν ἐνίσχυσιν καί τελικήν αὐτῶν ἀπόφασιν. Οὕτω καί εἰς τήν πρωτεύουσαν τοῦ Πιεμόντε τῆς Ἰταλίας, τό Τορίνο, ἐδημιουργήθη μία νέα «Ἕστία» πνευματικῆς καί πολιτιστικῆς δυνάμεως, μέ νέους, οἱ ὁποῖοι ἀποτελοῦν καύχημα καί δή εἶναι οἱ μαχηταί κατά τῶν νεο-αἱρέσεων, τῶν λεγομένων νεοπαγανιστῶν, οἱ ὁποῖοι ἔχουν κέντρον τό Τορίνον, γνωστόν διά τάς αἱρετικάς αὐτῶν φωλεάς, διά τόν «σατανισμόν», ὁ ὁποῖος κατέστρεψεν ἑκατοντάδας νέους κατά τά τελευταῖα χρόνια, καί ἰδιαιτέρως κατά τούς νῦν καιρούς τῆς κρίσεως. Παράλληλα, λοιπόν, μέ τά μοναστικά κέντρα ἡμῶν εἰς Καλαβρίαν, ὅπως εἰς Σεμινάρα (Ἠλίας ὁ Νέος καί Φιλάρετος ὁ Κηπουρός) καί εἰς Μελικουκκᾶ (Ἠλίας ὁ Σπηλαιώτης), λειτουργεῖ καί ἡ ἐν Τορίνῳ «Ἑστία Νέων», οἱ ὁποῖοι εἶναι οἱ διαπρύσιοι κήρυκες καί μάρτυρες, ἀλλά καί οἱ μαχηταί τῆς Μητροπόλεως εἰς τό πολιτιστικόν, ποιμαντικόν καί κοινωνικόν αὐτῆς ἔργον εἰς τήν περιοχην αὐτήν.

Εἰς τόν Πανηγυρικόν Μέγαν Ἑσπερινόν τῆς Κυριακῆς, ἐνώπιον πυκνοτάτου ἐκκλησιάσματος, ἔψαλλον ἐμμελέστατα ὁ Δεξιός Χορός καί ὁ Ἀριστερός, ὁ ὁποῖος ἀποτελεῖτο ἐξ Ἰταλῶν νεοφωτίστων καί κατηχουμένων γυναικῶν, αἱ ὁποῖαι ἄφησαν ἀρίστας ἐντυπώσεις διά τήν καθαρότητα τῆς προφορᾶς τῶν συλλαβῶν καί τῶν λέξεων, καθώς καί διά τήν ἔξοχον ἐφαρμογήν τῶν μουσικῶν φθόγγων.

Κατά τήν Χοροστασίαν ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέφερε τήν Πατριαρχικήν εὐλογίαν καί τάς διαπύρους εὐχάς τῆς Αὐτοῦ Θειοτάτης Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου καί ὡμίλησεν ἐπικαίρως ἐπί τοῦ θέματος «Μή φοβεῖσθε». Ἀνέφερε δέ, μεταξύ τῶν ἄλλων, καί τά κατωτέρω: «Μή φοβεῖσθε ἐκείνους οἱ ὁποῖοι δημιουργοῦν δυσκολίας, προβλήματα, τούς φανατικούς, τούς προδότας, τούς συκοφάντας, διότι ὁ Χριστός, “ὁ Κύριος καί Θεός μας”, δέν μᾶς ἐγκαταλείπει∙ δέν ἐγκαταλείπει οὐδένα, διότι θέλει νά σωθοῦν ὅλοι, εἶναι πάντοτε μαζί μας: “μεγάλη χαρά ἐν τῷ λαῷ”».

Οἱ ἐν Τορίνῳ Ὀρθόδοξοι, συναντῶνται συχνότατα εἰς τόν ἱερόν ναόν, ἀφιερωμένον εἰς τό Γενέθλιον τοῦ Τιμίου Προδρόμου, καθώς καί εἰς τήν «Ἑστίαν» τῶν Νέων, διά τά ζητήματα τῆς Κατηχήσεως καί τῆς ἐκμαθήσεως τῆς Ἑλληνικῆς γλώσσης.

Ἡ ἐνορια τοῦ Τορίνο εἶναι μία ἐνορία μέ πολιτιστικήν πρόοδον καί Ὀρθόδοξον ὡριμότητα, ἡ ὁποία, κατά τά τελευταῖα ἔτη, ἐδημιούργησε μίαν ἀτμόσφαιραν ἄνευ προηγουμένου εἰς τά ἐκκλησιαστικά πράγματα τῆς Μητροπόλεως, ἡ ὁποία, μέ τήν σειράν της συνετέλεσεν εἰς τήν σταθεράν ἑνότητα λαοῦ καί κλήρου, μέ θετικά ἀποτελέσματα εἰς τήν ζωήν καί τήν δρᾶσιν αὐτῆς.

Ἕτερον κέντρον, μέ ἐνορίαν ἐκκλησιαστικήν διά τήν διακονίαν τῶν Ὀρθοδόξων, ἐκ Ρουμανίας κυρίως καταγομένων, εἶναι ἡ πόλις Μοντοβί, 120 χιλιόμετρα μακράν τοῦ Τορίνου, ἔνθα ἱερατεύει ὁ Αἰδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Κωστέας, σεμνός καί ἐργατικός κληρικός, ὁ ὁποῖος εὑρίσκεται πάντοτε πλησίον τῶν ἐνοριτῶν του, συμβουλεύων καί καθοδηγῶν αὐτούς εἰς τό δύσκολον μονοπάτι τῆς ζωῆς. Κατά τήν Ἀρχιερατικήν Θείαν Λειτουργίαν τῆς Κυριακῆς, τήν ὁποίαν παρηκολούθησαν ὅλοι οἱ ἐνορίται, ὁ Χορός ἔψαλλεν ἐμμελῶς, εἰς τήν Ρουμανικήν καί Ἰταλικήν γλῶσσαν, τούς ἐξαισίους ὕμνους τῆς Κυριακῆς πρό τῶν Χριστουγέννων. Πρό τῆς Ἀπολύσεως ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ἰταλίας μετέφερε τάς εὐχάς τῆς Αὐτοῦ Θειοτάτης Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ὅλως ἰδιαιτέρως, εἰς τούς νέους γονεῖς καί εἰς τά τέκνα αὐτῶν, τά ὁποῖα μέ κατάνυξιν καί εὐλάβειαν μετέλαβον τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων.

Τῷ ἀπογεύματι τῆς Κυριακῆς ὁ Ποιμενάρχης μας κ. Γεννάδιος προσεκύνησεν εἰς τήν Ἱεράν Μονήν τοῦ Ἁγίου Βασιλείου, τῆς ὁποίας ἱεροεπιστάτης εἶναι ὁ ἱερομόναχος Γαβριήλ. Ἡ Μονή ἐδωρήθη τῇ Ἱερᾷ Μητροπόλει Ἰταλίας καί Μελίτης ὑπό τοῦ πρώτου αὐτῆς Ἡγουμένου, Ἀρχιμανδρίτου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου Λιβίου. Μετά τοῦ ἱερομονάχου Γαβριήλ ὁ Μητροπολίτης συνεζήτησαν τά προβλήματα, τάς δυσκολίας, καί ἤκουσε τάς προτάσεις του, σχετικά μέ τό μέλλον τῆς Μονῆς.

Κατά τήν Ποιμαντορικήν Περιοδείαν του εἰς Piemonte ὁ Μητροπολίτης Ἰταλίας Γεννάδιος συνηντήθη μέ τούς Ρ.Καθολικούς Ἐπισκόπους καί τούς ἐκπροσώπους αὐτῶν, καθώς καί μέ τούς ἐντιμοτάτους Προξένους τῶν πόλεων Μιλάνου κ. Ἀθανάσιον Κοτσιώνην (Γενικόν) καί Τορίνου κ. Νικόλαον Γαρυφαλλίδην (Ἐπίτιμον Τορίνου), μέ τήν παλαιοτέραν γενεάν τῶν Ὀρθοδόξων καί μέ τούς Ἕλληνας φοιτητάς. Μετά τό πέρας τῶν Ἀκολουθιῶν αἱ ἐνορίαι διωργάνωσαν «Δεῖπνα και Γεύματα Ἀγάπης», μέ μοναδικόν σκοπόν τήν ἐπί τῷ αὐτῷ συνάντησιν καί ἀνταλλαγήν ἀπόψεων ὅσον ἀφορᾷ εἰς τήν ἐπί τά βελτίῳ ἔτι περισσότερον πρόοδον καί ἀνάπτυξιν αὐτῶν διά τό κοινωνικόν συμφέρον καί τήν θετικήν αὐτῶν ἐξέλιξιν εἰς τήν περιοχήν τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ αὐτοῦ βιομηχανικοῦ Διαμερίσματος.

Τά ἀποτελέσματα τῆς Ποιμαντορικῆς Περοδείας ἦσαν θετικώτατα καί εἰς μέγαν βαθμόν ἱκανοποιητικά. Εἰς αὐτήν, συνοδός, πιστός καί ἀφωσιωμένος τῇ Μητρί ἡμῶν Ἐκκλησίᾳ, καί τῇ Μητροπόλει, ἦτο ὁ Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος τῆς Ὀρθοδόξου Μητροπόλεως, Ἀρχιμανδρίτης τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου Εὐάγγελος Ὑφαντίδης.