Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


ΘΡΑΚΗ
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
Ο ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΑΝΑΛΥΕΙ & ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Οι Μάσκες Πέφτουν.. Ο «Φίλος» Πιτέλα Σπρώχνει την Κύπρο στους Τούρκους: «Ανωμαλία οι Εγγυήσεις…»


Τζάνι Πιτέλα
Ο «Φίλος» της Ελλάδας Αποκαλύπτεται…
«Ανωμαλία» για την Ε.Ε. χαρακτηρίζει ο ηγέτης της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα (Gianni Pitella) τη διατήρηση του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων στην Κύπρο μετά από μια ενδεχόμενη λύση.
Σε συνέντευξη του στον «Φιλελεύθερο», ενόψει της επίσκεψής του στην Κύπρο μεθαύριο Τρίτη, ο Ιταλός αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθιστά σαφές ότι «το κεκτημένο, περιλαμβανομένων των τεσσάρων ελευθεριών, θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια του νησιού», ενώ παράλληλα σημειώνει ότι «η ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να καταστεί ένα ομόσπονδο κράτος», τοποθέτηση η οποία παραπέμπει ευθέως σε μετεξέλιξη του υφιστάμενου κράτους.
Ο Πιτέλα, ο οποίος θα έχει επαφές στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα, ζητά τη συμβολή της Τουρκίας στο Κυπριακό, τονίζοντας την υποχρέωση επιστροφής της περίκλειστης Αμμοχώστου στη βάση του ψηφίσματος 550 του Σ.Α., ως επίσης και την έναρξη της απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από τη νήσο.
Παράλληλα, όμως, εκφράζει στήριξη στην προσπάθεια για ξεπάγωμα των τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη (23 και 24), τα οποία μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία.
Υποστηρίζει ότι το άνοιγμα τουρκικών κεφαλαίων δεν αποτελεί λευκή επιταγή αλλά εκλαμβάνεται ως «ένα σημαντικό βήμα στην προώθηση πραγματικά αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία, στη βάση των ευρωπαϊκών αρχών και προτύπων».
Ο Πιτέλα αναφέρει ότι οι Σοσιαλιστές-Δημοκράτες αποφάσισαν τη συμμετοχή ενός «εκλελεγμένου Τουρκοκυπρίου» ως παρατηρητή στις εργασίες της Ομάδας, αλλά τηρεί αποστάσεις από το τ/κ αίτημα για συμμετοχή παρατηρητών στις εργασίες της ολομέλειας της Ευρωβουλής.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Πιτέλα αναφέρεται και στο κυπριακό μνημόνιο, ενώ εκφράζει στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση Τσίπρα στην Ελλάδα.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ…


Η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των Βρυξελλών, που ήδη διαμορφώνει σενάρια στη βάση της πορείας εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Η αρχική προσπάθεια πακετοποίησης Κυπριακού και τουρκικών κεφαλαίων δεν έχει εγκαταλειφθεί.
Όπως σημείωναν ξένοι διπλωμάτες, αν και δεν υπάρχει οποιαδήποτε δέσμευση, τον Ιούνιο, στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. θα επιχειρηθεί να γίνει αξιολόγηση της συμφωνίας στη βάση των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εάν η Τουρκία θέλει να πιέσει στο Κυπριακό, για τα πέντε μπλοκαρισμένα από τη Λευκωσία κεφάλαια, θα αφήνει κενά στην εφαρμογή της προχθεσινής συμφωνίας για το μεταναστευτικό και να επανέλθει στο τραπέζι του παζαριού.
Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είχε απώλειες από τη σύνοδο κορυφής και από τη συμφωνία για το μεταναστευτικό και πήρε ανάσες και κέρδισε χρόνο για τη συνέχεια. Κατάφερε να πείσει πως δεν θα μπορούσε να πληρώσει τον λογαριασμό για το μεταναστευτικό, όπως και για τις επιπτώσεις που θα είχε στη διαδικασία για το Κυπριακό. Αυτές οι τοποθετήσεις κέρδισαν έδαφος σε αυτή τη φάση, όμως, είναι σαφές πως το θέμα των κεφαλαίων θα επανέλθει από την Τουρκία αλλά και από εταίρους μας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών γίνεται αναφορά πλέον για εξελίξεις στο Κυπριακό τον Ιούνιο.
Μια αναφορά την οποία φαίνεται να επικαλούνται και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει ενημερώσει τα κράτη-μέλη πως την Άνοιξη θα είναι έτοιμη τεχνικά για άνοιγμα των κεφαλαίων. Μια τοποθέτηση, που όπως πληροφορούμαστε, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ («ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ»)


ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑφο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
στο φως της δημοσιότητας ένα ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, το οποίο κυριολεκτικά αποτελεί «πυρηνική ΒΟΜΒΑ» για την χώρα μας και αναδεικνύει τις συνέπειες που αυτή βιώνει από την προσφυγική κρίση. Μπορεί την Παρασκευή να επετεύχθη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για το προσφυγικό, συμφωνία που αν εφαρμοστεί περιορίζει αισθητά τις προσφυγικές ροές, ωστόσο η αλήθεια είναι άλλη και μάλιστα είναι πολύ πικρή για την Ελλάδα…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΕΓΓΡΑΦΟ

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΙΑΣΚΟ η Συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας… 700% ΑΥΞΗΣΗ Προσφύγων και Μεταναστών το πρώτο 24ωρο!!!


Τι συνέβη αμέσως μετά από την πολυαναμενόμενη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας; Πέρασαν στο Αιγαίο 1431 άτομα, αύξηση 700% σε σχέση με προχθές!!!
● Από τον χάρτη της Υπατης Αμοστείας του ΟΗΕ γίνεται σαφές ότι τους 15000 που βρίσκονται σε Πειραιά- Ειδομένη, δεν έχουμε που να τους βάλουμε. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θέλει να τους βάλει στο Χέρσο που ήδη έχει 1300 υπεράριθμους.
Ήδη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση έχουμε στη χώρα 48.141 πρόσφυγες και μετανάστες.
ΠΙΝΑΚΑΣ 1
Τα 25.000 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που συμφώνησε η κυβέρνηση τον Οκτώβριο τα οποία θα πληρώσει ο ΟΗΕ, δεν τα έχουν βρει ακόμη, διότι υπάρχει νομικό θέμα και δεν το έχουν λύσει ακόμη. Και το πρόβλημα έχει αναλάβει να το λύσει η …ΜΚΟ praksis.
Κάποια νησιά όπως η Χιος έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους.Η Χίος έφτασε τους 2.835 με δυνατότητα να φιλοξενει 1100.
Τα μόνα κενά είναι σε Λέρο (1000 θέσεις) και στην Κω που φιλοξενει 69 μονο στις 1000 θέσεις!!
Στην Αττική έχουμε το Σχιστό πλήρες, στο Ελληνικό 500 ανθρώπους παραπάνω, στον Ελαιώνα 12 παραπάνω, και Πειραιά 4655 άστεγους…
Η Μαλακάσα έχει 200 κενές θέσεις, η Ριτσώνα 500, η Φιλιππιάδα 200 θέσεις, η Ν. Καρβάλη 200 .
Πως λοιπόν να “εκκενωθεί” η Ειδομένη;
ΠΙΝΑΚΑΣ 2

Απίστευτη λασπολογία Βρετανών για την Ελλάδα: «Υπάρχουν 35 εκατομμύρια λακούβες στη Βρετανία… Όμως τα λεφτά ξοδεύονται για να φτιαχτούν γέφυρες στην Ελλάδα»


c40b691dd292cab7da1c493f2ce5b9c2
Την Ελλάδα χρησιμοποιούν οι επικοινωνιολόγοι που οργανώνουν την καμπάνια του Brexit στη Βρετανία για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι τα λεφτά τους «πηγαίνουν σε έργα για να κατασκευαστούν γέφυρες» στη χώρα μας.
Τις τελευταίες ημέρες, οι οπαδοί του Brexit κόλλησαν αφίσες σε κοινόχρηστους χώρους, στις οποίες αναγράφεται: «Υπάρχουν 35 εκατομμύρια λακούβες στη Βρετανία… Όμως τα λεφτά σου ξοδεύονται για να φτιαχτούν γέφυρες σαν αυτή, στην Ελλάδα». Στην αφίσα απεικονίζεται η γέφυρα του Ρίο Αντιρρίου, σε μια εναέρια λήψη.
Καλό το παραμύθι τους και η προπαγάνδα, αλλά δεν έχει δράκο…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Η ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η ατζέντα της αχταρμοποίησης των λαών, της σύγκρουσης των πολιτισμών, της διάλυσης των εθνικών ταυτοτήτων- οντοτήτων των χωρών και της εξαθλίωσης των πληθυσμών, λέγεται σήμερα «πολυπολιτισμικότης» κυρίες και κύριοι… γιατί πρέπει να είμαστε «πολιτικώς ορθοί»…ενώ οι αχρείοι που επινόησαν τέτοιες διαδρομάρες και τα δήθεν αντιρατσιστικά κελεύσσματα (ενώ είναι οι χειρότεροι ρατσιστές) είναι πολιτικώς…καθιστοί… Και ΑΚΟΜΑ δεν τους έχουμε στείλει στον αγύριστο!

Σαπέν – Σόιμπλε: «Εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα»


Αυτή την εμπιστοσύνη φοβόμαστε κι εμείς…
Ο Γάλλος και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έδωσαν κοινή συνέντευξη, στο Europe1 και το itele, με αφορμή την έκδοση βιβλίου τους για τις γαλλογερμανικές σχέσεις και την Ευρώπη.
«Εμπιστεύεστε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα;», τους ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Εγώ τον εμπιστεύομαι», δήλωσε ο Σαπέν. «Φυσικά και εγώ», απάντησε ο Σόιμπλε.
Ο δημοσιογράφος επέμεινε και τους ρώτησε: «Πώς έτσι; Είναι γιατί μιλάει φέτος λιγότερο ελληνικά και περισσότερο τη γαλλογερμανική γλώσσα και τη γλώσσα των Βρυξελλών;».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι δεν είναι έτσι και πρόσθεσε: ««Κάνουμε τα πάντα ώστε οι αποφάσεις στις οποίες με δυσκολία καταλήξαμε το περασμένο καλοκαίρι να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Δεν είναι εύκολο για τους Ελληνες να υλοποιήσουν όλα αυτά, εργάζονται όμως»
Οταν ρωτήθηκε για το αν οι Ευρωπαίοι θα προχωρήσουν στη μείωση ή την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Σόιμπλε απάντησε: «Η ελληνική κρίση μας επιβάλλει το ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για την ανάκαμψη και αποτελεσματικότητα της οικονομίας της ώστε να αποκτήσει μακροπρόθεσμα μια βιώσιμη οικονομία. Θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσει μια αποτελεσματική διοίκηση γιατί με το πέρασμα των χρόνων έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα. Για να μπορέσει να φθάσει το ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής θα πρέπει να αποκτήσει μια μοντέρνα διοίκηση. Ο Βαρουφάκης είπε ότι εάν διαγράφαμε ολοσχερώς το ελληνικό χρέος, τρία χρόνια αργότερα θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Εκείνο που έχει σημασία είναι να δημιουργήσουμε εποικοδομητικές υποδομές και μια ανταγωνιστική οικονομία. Εάν ξεκινήσουμε με την αναδιάρθρωση του χρέους, θα χαλαρώσουμε στις μεταρρυθμίσεις».
Από την πλευρά του, ο Σαπέν συμπλήρωσε: «Θα πρέπει σίγουρα να βοηθήσουμε εκ νέου την Ελλάδα και δεν μιλώ μόνο για τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο και έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας».
Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι υπήρξαν άλλες ελληνικές κυβερνήσεις που δεν έκαναν τις απαραίτητες προσπάθειες, ενώ σήμερα «έχουμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί» και τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει μέχρι τέλους και «θα πρέπει να την συνοδεύσουμε και βοηθήσουμε».
Ο Σαπέν τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης χρέους, στην κατάληξη όπως είπε, καθώς αυτό υπενθύμισε έχει αποφασισθεί στη συμφωνία του Ιουλίου.
«Δεν μπορείτε όμως να πείτε ότι αρχίζουμε από το χρέος. Αν ξεκινήσουμε με το χρέος δεν θα έχουμε κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες και υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Είναι μια διαδικασία στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, γιατί η Ελλάδα σήμερα δεν αντιμετωπίζει μόνο την μη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, αντιμετωπίζει ένα είδος επιθετικής επιδρομής από ένα υπερβολικά μεγάλο αριθμό προσφύγων. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά γι αυτό έχουμε ανάγκη να δείξουμε αλληλεγγύη αλλά και υπευθυνότητα απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Σαπέν.





hallasforce

Αυτές είναι οι τελικές φορολογικές κλίμακες - Τι αλλάζει για εισφορά αλληλεγγύης, μισθούς συντάξεις και μερίσματα


Αυτές είναι οι τελικές φορολογικές κλίμακες - Τι αλλάζει για εισφορά αλληλεγγύης, μισθούς συντάξεις και μερίσματα
Νέα ενιαία κλίμακα με βάση την οποία θα φορολογούνται τα εισοδήματα των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αγροτών αλλά και των επιτηδευματιών προβλέπει το σχέδιο συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.
Το ίδιο σχέδιο, περιλαμβάνει επίσης τη θέσπιση διαφορετικής κλίμακας μόνο για τη φορολόγηση των ενοικίων αλλά και την καθιέρωση καινούργιας μεθόδου υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης η οποία θα επιβαρύνει τους έχοντες ατομικό δηλωθέν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ με πρόσθετους φόρους συνολικού ύψους – μόνο από την εισφορά αλληλεγγύης- της τάξεως των 1,3 δις. ευρώ. Συνολικά, μόνο για το 2016, οι νέοι φόροι θα φτάσουν στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ με την καινούργια κλίμακα φορολογίας εισοδήματος να αποδίδει περίπου 700 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο της συμφωνίας, περιλαμβάνει νέες δυσάρεστες εκπλήξεις και για το επιχειρείν καθώς ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου μερισμάτων θα αυξηθεί κατά 50% από το 10% που είναι σήμερα στο 15% με αποτέλεσμα ο τελικός συντελεστής φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών να ανεβαίνει πλέον κοντά στο 40%.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το σχέδιο της νέας ενιαίας φορολογικής κλίμακας βάσει της οποίας θα φορολογούνται σχεδόν όλα τα φυσικά πρόσωπα (πλην των εχόντων εισοδήματα από ενοίκια) έχει ως εξής:
1. Για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, ο φόρος θα υπολογιστεί με συντελεστή 22,5%
2. Για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 20.001 έως τις 30.000 ευρώ, ο συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 29%
3. Για το τμήμα του εισοδήματος από τις 30.001 έως τις 40.000 ευρώ, ο συντελεστής θα ανέλθει στο 37% ενώ
4. Για εισοδήματα από τις 40.001 ευρώ και πάνω, θα επιβληθεί φορολογικός συντελεστής 45%.
Η έκπτωση φόρου, από τα 2100 ευρώ που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 2000 ευρώ και θα δίδεται ολόκληρη για τους έχοντες εισόδημα από μισθούς και συντάξεις μέχρι το επίπεδο των 20.000 ευρώ. Από τις 20.000 ευρώ και πάνω, η έκπτωση θα μειώνεται κατά 100 ευρώ ανά 1000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί. Πρακτικά, ο μηδενισμός της έκπτωσης θα γίνεται στις 39.000 ευρώ αντί για τις 42.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.
Από τον συνδυασμό της αύξησης του πρώτου συντελεστή της κλίμακας στο 22,5% και της μείωσης της φορολογικής έκπτωσης από τα 2100 στα 2000 ευρώ, προκύπτει ότι το αφορολόγητο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους θα πέφτει πλέον οριακά κάτω από τα επίπεδα των 9000 ευρώ. Έκπτωση φόρου δεν θα υπάρχει για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες οι οποίοι όμως θα βγουν ωφελημένοι από το γεγονός ότι θα φορολογηθούν με την ενιαία κλίμακα, αρκεί το δηλωθέν εισόδημα να μην ξεπερνά τις 33000 ευρώ.
Η εισφορά αλληλεγγύης
Αρνητική έκπληξη για εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα, θα είναι η νέα κλίμακα υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία διαμορφώνεται ως εξής:
Κλιµάκιο εισοδήµατος (ευρώ)Φορολογικός συντελεστής %Φόρος κλιµακίου (ευρώ)Σύνολο
ΕισοδήµατοςΦόρου
(ευρώ)(ευρώ)
120000,00%0120000
80002,20%17620000176
100005,00%50030000676
100006,50%650400001326
250007,50%1875650003201
1550009,00%1395022000017151
Υπερβάλλον10,00%   

Όπως φαίνεται, υπάρχει αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα Για κάθε τμήμα του εισοδήματος, θα υιοθετείται και διαφορετικός συντελεστής σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς όπου εφαρμόζεται ένας συντελεστής για όλο το εισόδημα. Ο νέος τρόπος υπολογισμού, βγάζει πρόσθετο φόρο ο οποίος ξεκινάει από τα 40 ευρώ για εισοδήματα της τάξεως των 24.000 ευρώ ετησίως και φτάνει ακόμη και πάνω από τα 600 ευρώ για όσους δηλώνουν πάνω από 30.000 ευρώ.
Όσον αφορά στα ενοίκια, θα επιβληθούν τρεις συντελεστές:
1. 15% για ενοίκια έως 12.000 ευρώ
2. 35% για ενοίκια έως 35.000 ευρώ και
3. 45% για ενοίκια από 35.000 ευρώ και πάνω
Αν συνδυαστούν τα μέτρα προκύπτουν πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις. Για έναν μισθωτό με εισόδημα 23.000 ευρώ ο πρόσθετος φόρος θα είναι τουλάχιστον 510 ευρώ ενώ για φορολογούμενο με εισόδημα 30.000 ευρώ η επιβάρυνση θα ξεπεράσει τα 850. Για τα εισόδηματα άνω των 40.000 ευρώ οι επιβαρύνσεις είναι τεράστιες και ξεπερνούν κατά πολύ τα 1500 ή και τα 1800 ευρώ. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες, προκύπτει επιβαρύνσεις άνω των 1000 ευρώ για τους έχοντες ατομικό εισόδημα άνω των 39.000 ευρώ ενώ στα 50.000 ευρώ και πάνω, ο πρόσθετος φόρος ξεπερνά τα 3600 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι έχοντες υψηλές αποδοχές στις τάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών θα υποστούν τεράστια απώλεια εισοδήματος και από την ραγδαία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.




fpress

Πώς θέλει να ρυθμίσει τα... χρέη της η ελληνική κυβέρνηση -Όλη η πρόταση


Πώς θέλει να ρυθμίσει τα... χρέη της η ελληνική κυβέρνηση -Όλη η πρόταση
Μόνο ένα επεισόδιο του σήριαλ, που θα τραβήξει μήνες, παίχθηκε στην Αθήνα και ήδη όλοι οι πρωταγωνιστές ετοιμάζονται για τα μεγάλα ραντεβού του Απριλίου, όπου θα κριθούν η πορεία του προγράμματος, η συμμετοχή του ΔΝΤ και πάνω απ’ όλα οι αποφάσεις για τη βιωσιμότητα του Χρέους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά ετοιμάζεται να ζητήσει ως και 70 έτη παράταση του χρόνου αποπληρωμής αν οι Ευρωπαίοι κινηθούν στα «ρηχά» και επιχειρήσουν «φτηνές» λύσεις.
Μια προσεκτική ματιά πίσω από τις γραμμές της διαπραγμάτευσης και στη στρατηγική που ακολούθησαν όλες οι πλευρές φανερώνει ότι ακόμα κι εκεί που υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία, αυτή έγινε κυρίως με πολιτικούς όρους και όχι αποκλειστικά με βάση τη ψυχρή λογική των αριθμών, που ούτως ή άλλως κρίνονται προβληματικοί από τη στιγμή που λείπουν πολλά κομμάτια από το παζλ ήτοι τα κομμάτια που «κουμπώνουν» με τη βιωσιμότητα του Χρέους. Ευρωπαϊκές πηγές σημείωσαν, δε, στα «Π» ότι «αν και η ελληνική πλευρά οπισθοχώρησε σε όλα τα μέτωπα, αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς απομένουν πολλές και κρίσιμες τεχνικές λεπτομέρειες». Οι πλέον διορατικοί αντιλαμβάνονται ότι μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας μέσα στον Απρίλιο θα παιχθεί όλο το παιχνίδι:
• στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ από τις 17 ως τις 19 Απριλίου, οι Ευρωπαίοι αναμένουν από το Ταμείο αν όχι να ανοίξει τα χαρτιά του, τουλάχιστον να δώσει το στίγμα των προθέσεων του και συγκεκριμένα να δείξει αν με τα δεδομένα που προέκυψαν στις διαπραγματεύσεις επί ελληνικού εδάφους, πιστεύει ότι το ελληνικό πρόγραμμα «βγαίνει» και υπό ποιες ακριβώς προϋποθέσεις ελάφρυνσης Χρέους. Μόνο τυχαίο δεν είναι, πάντως, το γεγονός ότι στις πολυήμερες διαβουλεύσεις στην Αθήνα, η εκπρόσωπος του Ταμείου, Ντ. Βελκουλέσκου, ήταν εκείνη που είχε τις περισσότερες ενστάσεις και κόντρες με το οικονομικό επιτελείο, επιμένοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις
• στο διήμερο 22- 23 Απριλίου στο Άμστερνταμ, στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, θα ληφθούν- εκτός απροόπτου- οι αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα και το Χρέος, ενώ θα ξεκαθαριστεί εάν το ΔΝΤ θα παραμείνει ως χρηματοδότης ή ως τεχνικός σύμβουλος ή αν θα αποχωρήσει, κάτι που επί του παρόντος φαντάζει δύσκολο με δεδομένες τις θέσεις των Βόρειων.
Αν και η σπουδή για το θέμα του Χρέους που επέδειξαν τόσο ο Γ. Ντάισελμπλουμ όσο και ο Τ. Βίζερ έφεραν κάποια συγκρατημένα χαμόγελα στην Αθήνα, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και έχουν μακρά εμπειρία από τις διαπραγματεύσεις σημειώνουν ότι τα σενάρια που επεξεργάζεται ο ESM απέχουν έτη φωτός από τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς κι ως εκ τούτου η βιασύνη των Ευρωπαίων, που συνδυάζεται με ασφυκτικές πιέσεις στο Ασφαλιστικό και στο Φορολογικό, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως.
Τι λένε οι πληροφορίες; Ότι οι αποφάσεις θα εξαντληθούν σε μέτρα (κυρίως επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και της περιόδου χάριτος), με αποκλειστικό γνώμονα τη συγκράτηση των ετήσιων δαπανών εξυπηρέτησης του Χρέους- συμπεριλαμβανομένων των εντόκων γραμματίων- ως το 15% του ΑΕΠ, με το επιχείρημα ότι χαμηλότερα επίπεδα πληρωμών δεν είναι απαγορευτικά σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας.
Αφήνοντας κανείς στην άκρη το προφανές, ότι δηλαδή με αυτό τον τρόπο οι Ευρωπαίοι αφενός επιβάλλουν δια της πλαγίας μια μόνιμη δημοσιονομική σιδηρά πειθαρχία με στόχο σταθερά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα έτσι ώστε να καλύπτονται άνετα και οι δανειακές ανάγκες αφετέρου «πουλάνε» στην κοινή τους γνώμη ότι δεν κάνουν τα χατίρια της Ελλάδας, είναι λίαν αμφίβολο ότι ένα τέτοιο πλαίσιο θα πείσει τις αγορές, που ζητάνε το κάτι παραπάνω για να πειστούν ότι η Ελλάδα απαλλάσσεται από το βραχνά του Χρέους. Με αυτό το σκεπτικό, η ελληνική πλευρά επιμένει στην ανάγκη «κλειδώματος» των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη συγκράτηση των πληρωμών για το Χρέος στα επίπεδα του 8- 10% του ΑΕΠ, ενώ εναλλακτικά «πατώντας» στη λογική του ΔΝΤ, ετοιμάζεται- σύμφωνα με πληροφορίες- να ζητήσει έως και 70 έτη παράταση του χρόνου αποπληρωμής και ως 30 έτη περίοδο χάριτος!
Μόνιμη εποπτεία made in Germany
Η… ξινίλα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο άκουσμα των δηλώσεων περί έναρξης συζητήσεων για το ελληνικό Χρέος, κάθε άλλο παρά στημένη ήταν, καθώς το Βερολίνο πιστεύει ειλικρινά ότι από τη στιγμή που το πρόβλημα των υψηλών δαπανών για το Χρέος δεν υφίσταται πριν από το 2022, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να ληφθούν από τώρα αποφάσεις. Από την άλλη, ο Β. Σόιμπλε γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δεν τακτοποιηθεί τώρα το ζήτημα του Χρέους, το ΔΝΤ θα… κουνήσει μαντήλι κι αυτό δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμο εντός της Γερμανίας, ειδικά στην παρούσα φάση όπου το προσφυγικό έχει ενεργοποιήσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά της κοινής γνώμης.
Εδώ ελλοχεύει ο δεύτερος κίνδυνος για την Αθήνα, που ήδη οι πιο διορατικοί τον έχουν «μυρίσει»: να επιβάλλει το Βερολίνο συνθήκες μόνιμης εποπτείας, με συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, τα οποία θα συνδεθούν με τα στάδια ελάφρυνσης του Χρέους ήτοι στην ορολογία της διαπραγμάτευσης «conditionality». Τι μπορεί να σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι από το 2018, που τελειώνει το τρίτο Μνημόνιο, ως το 2022, που ξεκινάει ο Γολγοθάς των υψηλών τοκοχρεολυσίων και απαιτείται ελάφρυνση του Χρέους, η Ελλάδα θα πρέπει να σημειώνει πολύ συγκεκριμένες επιδόσεις και πολύ συγκεκριμένους στόχους, καλύπτοντας ένα Μνημόνιο διαρκείας!



fpress

Τραγωδία στην Ισπανία! 14 νεκροί φοιτητές


4d6485a503b06e48e4b3c06ca2d9e7b3
Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Ισπανία. Πούλμαν που μετέφερε ξένους φοιτητές που μετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus στη χώρα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 14 νεκροί. Οι φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν είναι διαφόρων εθνικοτήτων και συμμετείχαν στο φεστιβάλ «Las Fallas» στη Βαλένθια. Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 60 άτομα.

Υποψίες ότι ο βομβιστής της Κωνσταντινούπολης ήταν μέλος του ISIS


turkey.20.3.708
Ενας 24χρονος, ο Μεχμέτ Οζτούρκ, ύποπτος για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που έκανε την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Ο πατέρας και ο αδερφός του Οζτούρκ έχουν συλληφθεί από την αστυνομία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά από την επίθεση που προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμών 36.
Γεννημένος το 1992 στο Γκαζιαντέπ, ο Οζτούρκ θεωρήθηκε ύποπτος για σχέσεις με το ISIS από τη λίστα ατόμων που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε μετά από την ανάλυση του DNA και τη σύγκριση με το γενετικό υλικό που ελήφθη από του συγγενείς του.
Ο πατέρας του 24χρονου δήλωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο άνδρας στο βίντεο από την επίθεση μοιάζει με τον γιο που εδώ και καιρό θεωρούσε ότι έχει χαθεί στη Συρία, αλλά πρόσφατα εντοπίστηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου. Από τους 39 που τραυματίστηκαν, οι 24 είναι ξένοι πολίτες, ενώ 19 παρέμεναν στο νοσοκομείο το πρωί της Κυριακής, με οχτώ από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Νεκροί είναι τρεις Ισραηλινοί, δύο από τους οποίους είχαν και αμερικανική υπηκοότητα, ένας Ιρανός και ο δράστης.
Αυτή ήταν η έκτη βομβιστική επίθεση στην Τουρκία από τον Ιούλιο. Η αστυνομία είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού σε όλη τη χώρα, μετά από την επίθεση σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης.
Οι ΗΠΑ και κάποιες ευρωπαϊκές πρεσβείες προειδοποίησαν τους πολίτες τους να είναι προσεκτικοί, ενόψει και της γιορτής της πρωτοχρονιάς των Κούρδων, κατά την οποία στο παρελθόν έχουν σημειωθεί συγκρούσεις.
Το πρωί της Κυριακής οι δρόμοι της Κωνσταντινούπολης ήταν ήσυχοι, πέρα από τον ήχο των ελικοπτέρων που πετούσαν πάνω από την πόλη, σύμφωνα με το AFP.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ 20/3/2016)


14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33

ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε./ ΤΟΥΡΚΩΝ Προς Έλληνα Πρωθυπουργό!!!


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
1.- Σύμφωνα με τη διεθνή διπλωματία
«Οι Τούρκοι εκεί που υπογράφουν, κατουράνε»……
2.-Ηγεμονεύουσα υπερδύναμη στον πλανήτη,
δεν είναι οι Η.Π.Α., όπως λάθος είπατε στο λόγο σας.
Αλλά η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του Αρχι-Σιωνιστή Κοσμοκράτορα, δανειστή των Ελλήνων, Επικυρίαρχου Λόρδου Τραπεζίτη ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Να προσέχετε τι λέτε στους λόγους σας, μην κοιμίζετε άλλο τους Έλληνες οπαδούς σας!!!
3.-Στο λόγο σας εχθές, καταφερθήκατε κατά του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ, DONALD TRUMP.
Φαίνεται ότι προτιμάτε την Αμερικανο-Εβραία Χίλαρυ, πειθήνιο όργανο, και σκεύος εκλογής του Επικυρίαρχου Παγκόσμιου Δικτάτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
4.- Οι Η.Π.Α. / Ε.Ε. είναι απλώς μαριονέτες-πιόνια-ορντινάντσες του Κοσμοκράτορα Τοκογλύφου, δανειστή των Κρατών, υπέρμαχου των Μνημονίων, Αρχιληστή των Χρηματιστηρίων, και Αρχι-Σιωνιστή Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
5.-Αύριο καταφθάνουν Τούρκοι Αξιωματούχοι σε Αθήνα-Νησιά. Σιγά μην έχαναν την ευκαιρία!!!
Οι Τούρκοι είναι εθνικιστές, ενώ οι Συριζαίοι κυβερνητικοί είναι Διεθνιστές και Εθνομηδενιστές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα-Πατρίδα.
6.- Προς Συριζαίους Κυβερνητικούς λέμε, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ !
Από το λήθαργο που σας βύθισαν οι κατακτητές Σιωνιστές της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης- Δικτατορίας του δανειστή των «Ελλήνων» πολιτικών Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.-
7.-Κάθε φορά που πηγαίνει ο Πρωθυπουργός σε διεθνείς συσκέψεις, μας φέρνει καταστροφή, και κατοχή είτε των «συμμάχων»,(ΝΑΤΟ), είτε εισβολέων λαθρομεταναστών.
8.-Σε Ελληνική τραγωδία εξελίσσεται η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, αφού Σομαλοί ράμπο (σύμφωνα με τα ΜΜΕ), ειδικά εκπαιδευθέντες από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, έφθασαν έξω από την Αττική.
9.-Τώρα μαθαίνουμε πως δεν πάνε Έλληνες Αξιωματούχοι στα Τουρκικά παράλια, αλλά μόνον Τούρκοι στα Ελληνικά νησιά.
10.-Επί Κυβερνήσεως Εθνομηδενιστών & Διεθνιστών ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα έγινε αφύλακτο αμπέλι-χωράφι λαθρομεταναστών.
11.-Οι Ευρωπαίοι Σιωνιστές πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν πως οι Τούρκοι πολιτικοί τους εμπαίζουν. Κάνουν την «πάπια» μέχρι να πάρουν τα χρήματα, και μετά ζητάνε άλλα.
12.-Συμφωνία με Τούρκο, είναι μια «Μη συμφωνία», και δη με Νταβούτογλου & Ερντογάν. Ο Νταβούτογλου έχει διττή αγωγή, αυτή του Εβραίου, και αυτή του Τούρκου.
13.-Οι διεθνείς συμφωνίες έγιναν για να παραβιάζονται.
14.-Οι Τούρκοι σαν λύκοι θεωρούν τους Ευρωπαίους πολιτικούς αφελείς, από τους οποίους μπορούν να αποσπάσουν χρήματα, γιαυτό ζητάνε επιμόνως να μπούνε μέσα στην Ε.Ε.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/ Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος διαδικτύου

Τσίπρας κατά Τραμπ: «Ελπίζω να μην μας βρει κι αυτό το κακό, να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ»!


tsipras_diethnes_synedrio
“Η ακραία φτώχεια και οι κοινωνικές ανισότητες, πάνω απ’ όλα συντείνουν στο να εγκαθιδρυθεί η ηγεμονία των ιδεολογιών του φόβου και του μίσους” τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο διεθνές συνέδριο υπό τον τίτλο “Συμμαχία ενάντια στην λιτότητα, για την δημοκρατία στην Ευρώπη”.
“Ποιός θα πίστευε ότι φαβορί των Ρεμπουπλικάνων στις ΗΠΑ θα ήταν ο Τράμπ με όλα όσα σηματοδοτεί αυτή η υποψηφιότητα, και ελπίζω να μην μας βρει κι αυτό το κακό, να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ”, πρόσθεσε.
Είπε ότι εκείνο που γεμίζει τις δεξαμενές της ακροδεξιάς είναι ο φόβος τον οποίο τροφοδοτεί και καλλιεργεί η απόλυτη παράδοση της διακυβέρνησης στις αγορές και η απόλυτη επικράτηση των νεοφιλελεύθερων μοντέλων στις οικονομίες.
Ο Τσίπρας είπε ότι είναι ιστορικό χρέος των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη να δώσουν την μάχη για την ανάκτηση της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς.
Επισήμανε ότι σήμερα η Ευρώπη κινείται στην κόψη του ξυραφιού αντιμετωπίζοντας την τριπλή κρίση της οικονομίας, του προσφυγικού και της ασφάλειας, και υπογράμμισε ότι η κρίση παίρνει τον χαρακτήρα δομικής υπαρξιακής κρίσης της Ευρώπης.
Ανέφερε ότι ο χειρισμός της κρίσης από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις στην Ευρώπη “επιβεβαιώνει τους φόβους μας για το μέλλον της Ευρώπης”.
Χαρακτήρισε την χθεσινή (18/3) συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής ως “ένα πρώτο δειλό βήμα” αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης το οποίο όμως συνιστά “ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης που αφορά το διεθνές πλαίσιο συνολικά”.
“Αν δεν καταλήγαμε χθες (18/3) σε συμφωνία τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, πρώτα απ’ όλα για τους ίδιους τους πρόσφυγες, αλλά και για κράτη όπως η Ελλάδα και η Ιταλία που θα μετατρέπονταν σε “αποθήκες ψυχών”, γι’ αυτό και η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε είναι σημαντική” τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ρότα, προσθέτοντας “δεν μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα στην λιτότητα και κλειστά στους κατατρεγμένους ανθρώπους”, προσθέτοντας ότι αν η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις κρίσεις, τότε δεν έχει μέλλον.
Κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να υψώσουν δημοκρατικό ανάχωμα στην ακροδεξιά και τον ναζισμό.
“Η Ευρώπη είτε θα επανιδρυθεί στην βάση των ιδρυτικών της αρχών και της πολιτικής ισοτιμίας των κρατών, είτε δεν θα προχωρήσει για πολύ, ενωμένη” υπογράμμισε ο Τσίπρας.
“Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη για την αλληλεγγύη, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, ένα τέτοιο αίτημα μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις” τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Ο Τσίπρας είπε ότι το 2015 η κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα διαπραγματεύθηκε σκληρά και αμφισβήτησε ευθέως τις πολιτικές της λιτότητας, αντιμετωπίζοντας τους εκβιασμούς των δανειστών και εκείνων που προσπάθησαν να σπρώξουν την χώρα στον γκρεμό.
“Καταφέραμε μια αξιοπρεπή συμφωνία, στις 12 Ιουλίου 2015 η Ελλάδα και η Ευρώπη άντεξαν” είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει ρωγμές στο τείχος του νεοφιλελευθερισμού.
“Δεν το ρίξαμε, ελπίζουμε όμως η προσπάθειά μας να αποδώσει καρπούς” επισήμανε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην συνέχεια στις πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην “στροφή στα αριστερά του Εργατικού Κόμματος” στην Βρετανία και στην Ιρλανδία και υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας για κοινωνική αλλαγή συνεχίζεται.
Ο Τσίπρας ανέφερε ότι το Συνέδριο αυτό έρχεται να απαντήσει σε ερωτήματα που αναφύονται μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων της ευρωπαϊκής ηπείρου και κατέληξε με την παρότρυνση “να μην αφήσουμε να πάνε χαμένες οι κοινωνικές κατακτήσεις στην Ευρώπη”.