Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΗΓΕΤΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!!!


Την ετήσια ομιλία του προς το έθνος αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya One.

Το κανάλι θα μεταδώσει ζωντανά την ομιλία.

Ο επιτελάρχης του Κρεμλίνου, Σεργκέι Ιβάνοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα ότι ο Πούτιν θα παραχωρήσει την ομιλία τον Δεκέμβριου μετά από ενδελεχή έλεγχο και τις προσωπικές τροποποιήσεις του στο κείμενο της ομιλίας.

«Είναι στο χέρι του προέδρου να αποφασίσει σχετικά με το πώς θα τονίσει το κείμενο όταν ολοκληρώσει την ανάγνωση του προσχεδίου της διεύθυνσης και εισάγει διορθώσεις και τροποποιήσεις. Και συνήθως το κάνει με τα ίδια τα χέρια του με την πιο κυριολεκτική έννοια του όρου», τόνισε ο Ιβάνοφ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις αρχές Νοεμβρίου ότι είχε αρχίσει να εξοικειώνεται με την ομιλία. Αυτή είναι μια υποχρεωτική ετήσια ομιλία κατά την οποία ένας πρόεδρος μιλάει στα μέλη και των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου για τις δικές του απόψεις όσον αφορά τις κατευθυντήριες γραμμές για την ανάπτυξη της χώρας.

«Η ομιλία είναι ένα συλλογικό δημιούργημα, διότι δεν μπορεί να γίνει σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο χωρίς τη συνεισφορά από την κυβέρνηση ή την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν.

Η προηγούμενη ομιλία στο έθνος πραγματοποιήθηκε στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου στις 4 Δεκεμβρίου 2014. Ο Πούτιν άρχισε την ομιλία στις 12:06 Ώρα Μόσχας και συνέχισε για περισσότερο από μία ώρα .

Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε με τις ευχαριστίες του στους Ρώσους για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας, όταν το μέλλον της χώρας ήταν στα σκαριά.



volcano times magazine

ΤΩΡΑ!!!ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!!!!Την Πέμπτη ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ τα χρέη μας στις τράπεζες!!!


Διορία ως την προσεχή Πέμπτη στις ελληνικές τράπεζες από τους χάκερς που απειλούν να σβήσουν τα χρέη.

Διορία ως και την προσεχή Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου δίνουν με νέο μήνυμά τους οι χάκερς που απειλούν να «χτυπήσουν» τα συστήματα των ελληνικών τραπεζών.

Όπως έχει γίνει γνωστό ζητούν λύτρα ύψους 700 bitcoin, δηλαδή 250.000 ευρώ...





volcano times magazine

Πως θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφορά την Πέμπτη

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

Πως θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφορά την Πέμπτη

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.




hmerisia

Στο 0,83% του ΑΕΠ ανήλθαν οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα to 2014

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ



Το ποσοστό των δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α ως ποσοστό του ΑΕΠ στη χώρα μας ανήλθε στο 0,83% το 2014, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη (0,83% το 2014, 0,81% το 2013 και 0,70% το 2012), έναντι μέσου όρου 2% στην ΕΕ. Τα σχετικά στοιχεία παρουσίασε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Τα στοιχεία απεστάλησαν από το ΕΚΤ στη Eurostat, στο πλαίσιο της τακτικής παραγωγής και έκδοσης των επίσημων στοιχείων για την Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, οι συνολικές δαπάνες για Ε&Α στην Ελλάδα το 2014 ήσαν 1.481,8 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 16,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2013. Η αύξηση αυτή κατά κύριο λόγο οφείλεται στην αύξηση τα τελευταία χρόνια της κρατικής χρηματοδότησης δαπανών Ε&Α λόγω του ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση του ΑΕΠ της χώρας.
Η Ελλάδα με 0,83% βρίσκεται στην 23η θέση μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ. Πρωτοπόρες είναι η Φινλανδία (3,17%), η Σουηδία (3,16%) και η Δανία (3,08%).
Ανά τομέα, οι δαπάνες Ε&Α του τομέα των επιχειρήσεων είναι 0,28% του ΑΕΠ, του κρατικού τομέα 0,22%, του τομέα τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 0,32% και του τομέα ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων 0,01%. Το 2014 καταγράφηκε αύξηση των δαπανών Ε&Α σε όλους τους τομείς με εξαίρεση τον κρατικό τομέα.
Σε σχέση με τις πηγές χρηματοδότησης των δαπανών Ε&Α, η χρηματοδότηση που διατέθηκε από τις επιχειρήσεις ανήλθε σε 444,3 εκατ. ευρώ (στα ίδια επίπεδα με το 2013), η χρηματοδότηση από το κράτος ανήλθε σε 786,2 εκατ. ευρώ (αύξηση 2,6% σε σχέση με το 2013), ενώ η χρηματοδότηση από το εξωτερικό, με κύρια πηγή τα προγράμματα Ε&Α της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανήλθε σε 155,7 εκατ. ευρώ (μείωση κατά 7% σε σχέση με το 2013).



hmerisia

H πρόταση - σοκ των δανειστών: Σύνταξη έως... μισό μισθό (πίνακας)

ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ

H πρόταση - σοκ των δανειστών: Σύνταξη έως... μισό μισθό (πίνακας)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Να δίνουν τα Ταμεία συντάξεις που δεν θα ξεπερνούν τον...μισό μισθό των ασφαλισμένων ζητούν οι Θεσμοί προκειμένου να μειωθεί η συνταξιοδοτική δαπάνη και να παραμείνει, διαχρονικά, ως ποσοστό του ΑΕΠ κάτω από το 15,5% (περίπου στα 28 δισ. ευρώ).
Μελέτη που έχουν παραδώσει οι εμπειρογνώμονες των δανειστών στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης -και η οποία αποτελεί τη βάση της διαπραγμάτευσης και των εναλλακτικών σεναρίων για τις παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό- ξεκινά από τη διαπίστωση ότι το σημερινό πραγματικό ποσοστό αναπλήρωσης «αγγίζει» το 80% (64,32% στην κύρια και 15,26% στην επικουρική).
Και, με βάση τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη του ΑΕΠ, της απασχόλησης και του μελλοντικού αριθμού των συνταξιούχων, ζητείται να μειωθεί στο 64,68% στο διάστημα 2016 - 2020 (53,02 για την κύρια και 11,66% για την επικουρική) και να μην ξεπερνά το 56,80% (48,51% για την κύρια και 8,29% για την επικουρική) έως το... 2060.
H πρόταση - σοκ των δανειστών: Σύνταξη έως... μισό μισθό (πίνακας)
Τις παραδοχές για τη μακροπρόθεσμη εξέλιξη των βασικών δεικτών και παραμέτρων της οικονομίας, της απασχόλησης και κατ’ επέκταση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, αμφισβητούν τα αρμόδια κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ζητώντας, σε πρώτο χρόνο, να γίνουν μικρότερες μειώσεις στις συντάξεις (δηλαδή να ισχύσουν υψηλότερα από τα προτεινόμενα από τους Θεσμούς ποσοστά αναπλήρωσης) και, αν χρειαστεί στην πορεία, μέσω ενός αξιόπιστου «μηχανισμού», να γίνονται οι όποιες «διορθώσεις».
Μετά την απόφαση που ελήφθη να διατηρηθεί αυτόνομη -χωρίς δηλαδή κρατική χρηματοδότηση- η επικουρική ασφάλιση, η ελληνική πλευρά έχει αντιπροτείνει ειδικά για τις κύριες συντάξεις να μην «πέσουν» τα ποσοστά αναπλήρωσης κάτω από το 65% (με βάση το καλύτερο σενάριο) και το 57% (το χειρότερο σενάριο) για 40 έτη ασφάλισης.
H πρόταση - σοκ των δανειστών: Σύνταξη έως... μισό μισθό (πίνακας)
ΜΕΙΩΣΕΙΣ
Οποιο σενάριο κι αν συμφωνηθεί οδηγεί, πάντως, σε μειώσεις καθώς θα εφαρμόζεται χαμηλότερο, σε σχέση με τα ισχύοντα, ποσοστό αναπλήρωσης και μάλιστα για 40 έτη ασφάλισης, αντί των 35 που ήταν η βάση υπολογισμού των συντάξεων για τη λήψη πλήρους ποσού.
Σύμφωνα με τα σχετικά παραδείγματα που παρουσιάζει η «Ημερησία» το ποσοστό αναπλήρωσης για τα 35 έτη ασφάλισης έως το 2010 ήταν 80% που αν αλλάξει και καθοριστεί στο 65% για 40 έτη ασφάλισης, θα δίνει σύνταξη ίση με το 56,7% του μισθού, μαζί με την εθνική σύνταξη. Με ποσοστό αναπλήρωσης 57% η σύνταξη πέφτει κάτω από το 50% (στο 49,7%) και με ποσοστό αναπλήρωσης 53% (όσο ζητούν οι Θεσμοί) περιορίζεται στο 45,5%. Βάση υπολογισμού για τον μισθό θα είναι οι αποδοχές τουλάχιστον των δέκα χρόνων και σταδιακά ολόκληρου του εργασιακού βίου.
ΤΑ ΤΡΙΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ»
Το ποσοστό αναπλήρωσης αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο «αγκάθι» της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα επηρεάσει το εισόδημα όχι μόνο των σημερινών απασχολουμένων-μελλοντικών συνταξιούχων, αλλά και των ήδη συνταξιούχων (λόγω του επανϋπολογισμού των συντάξεων).
Δεύτερο «πρόβλημα» είναι η ενοποίηση των Ταμείων και των περιουσιών τους που βρίσκεται στον «πυρήνα» της νέας αρχιτεκτονικής του συστήματος και προκαλεί ήδη τις αντιδράσεις πολλών επαγγελματικών ομάδων.
Τρίτο «αγκάθι» είναι η προτεινόμενη από την κυβέρνηση αύξηση των εισφορών (κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στην κύρια και κατά 0,50% στην επικουρική για τις εργοδοτικές και κατά 0,50% στην επικουρική για τους εργαζόμενους). Η αύξηση προκρίνεται ως μέτρο περιορισμού των περικοπών στις συντάξεις.
ΝΟΜΟΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ
Το τελικό σχέδιο της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού προβλέπει την ψήφιση ενός νόμου - πλαισίου με κεντρικούς άξονες:
Τις ενοποιήσεις των Ταμείων και των περιουσιών τους.
Τη διατήρηση της αυτοτέλειας της επικουρικής ασφάλισης υπό το ΕΤΕΑ όπου θα εφαρμοστεί, στην... πράξη, η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» («κάλυψη» ελλειμμάτων από ίδια μέσα).
Την απονομή συντάξεων με σύστημα προκαθορισμένων παροχών, αλλά, με νέα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.
Την «εθνική σύνταξη» ως συμπλήρωμα της αναλογικής.
Ενιαία ποσοστά ελάχιστων ασφαλίστρων και μέτρα για την αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών και την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας.





hmerisia

Συντάξεις: Ολη η εγκύκλιος για τις αλλαγές στα όρια ηλικίας - Τι ισχύει (pdf)

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συντάξεις: Ολη η εγκύκλιος για τις αλλαγές στα όρια ηλικίας - Τι ισχύει (pdf)

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 94, τεύχος Α΄/14.8.2015 ο νόμος 4336/2015 «Συνταξιοδοτικές διατάξεις – Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης».
Με την υποπαράγραφο Ε3 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ανωτέρω νόμου θεσπίζονται μεταβολές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επίσης, θεσπίζεται νέο επιπλέον ποσοστό μείωσης της σύνταξης, πέραν του υφισταμένου, στην περίπτωση λήψης μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος.
Το ισχύει
Με τις διατάξεις αυτές, από 1.1.2022, θεσπίζονται ως όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος για κάθε κατηγορία ασφαλισμένων, των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 40 έτη ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης), με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010 (Α` 115).
Επίσης, από 1.1.2022, θεσπίζεται ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, όπου αυτή προβλέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.
Επιπλέον, με τις κοινοποιούμενες διατάξεις προβλέπεται ότι:
α) Στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, που μέχρι και 18.8.2015, δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται σύμφωνα με το άρθρο 1 της Α.Π. Φ.11321/οικ.47523/1570/23.10.2015 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2311, Β΄).
β) για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος από 19.8.2015 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν.4336/2015) και εφεξής, θεσπίζεται νέο επιπλέον ποσοστό μείωσης της σύνταξης, πέραν του υφισταμένου.
Εξαιρούνται από την ανωτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως διαφαίνεται στο Κεφάλαιο Γ΄ της παρούσης,:
α. οι ασφαλισμένοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα,
β. όσοι συνταξιοδοτούνται είτε με βάση τις διατάξεις του ν. 612/1977, είτε με βάση τις διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές, και
γ. οι ασφαλισμένοι που υπάγονται σε γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις συνταξιοδότησης ως μητέρες και χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.
Τι λέει το υπουργείο Εργασίας
Σε διευκρινιστική εγκύκλιο προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το ΕΤΕΑ προχώρησε το υπουργείο Εργασίας έπειτα από αίτημα του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου Ε του ν.4336/2015 στην οποία θεσπίζονται μεταβολές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και επίσης θεσπίζεται το ποσοστό μείωσης της σύνταξης, πέραν του υφισταμένου, στην περίπτωση λήψης μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος.
Με τις διατάξεις αυτές, από 1.1.2022, θεσπίζονται ως όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος για κάθε κατηγορία ασφαλισμένων, των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 40 έτη ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης), με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 3του άρθρου 11 του ν. 3863/2010 (Α' 115).
Επίσης, από 1.1.2022, θεσπίζεται ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, όπου αυτή προβλέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.
Επιπλέον, με τις κοινοποιούμενες διατάξεις προβλέπεται ότι:
1. Στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, που μέχρι και 18.8.2015, δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται σύμφωνα με το άρθρο 1 της Α.Π. Φ.11321/οικ.47523/1570/23.10.2015 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2311, Β).
2. Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος από 19.8.2015 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν.4336/2015) και εφεξής, θεσπίζεται νέο επιπλέον ποσοστό μείωσης της σύνταξης, πέραν του υφισταμένου.
Εξαιρούνται από την ανωτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως διαφαίνεται στο Κεφάλαιο Γ' της παρούσης:
Α) Οι ασφαλισμένοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Β) Όσοι συνταξιοδοτούνται είτε με βάση τις διατάξεις του ν. 612/1977, είτε με βάση τις διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές.
3. Οι ασφαλισμένοι που υπάγονται σε γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις συνταξιοδότησης ως μητέρες και χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.
Παράλληλα, προβλέπεται, ρητώς, ότι διασφαλίζονται (και επομένως, δεν θίγονται από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης) τα θεμελιωμένα έως και 18.8.2015 συνταξιοδοτικά δικαιώματα και μπορούν αυτά να ασκηθούν οποτεδήποτε.
Διευκρινίζεται, ότι θεμελιωμένο δικαίωμα υφίσταται, όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώνει τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και το όριο ηλικίας (όπου αυτό προβλέπεται), που απαιτούνται για τη συνταξιοδότησή του. Το θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε και ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει εργαζόμενος.
Η εγκύκλιος, στο σύνολο της με όλους τους σχετικούς πίνακες και αναλυτικά παραδείγματα βρίσκεται αναρτημένη στη Διαύγεια.

hmerisia

Η απάντηση του Παπαμιμίκου στον Μεϊμαράκη...

Η απάντηση του Παπαμιμίκου στον Μεϊμαράκη

Απάντηση με σαφείς αιχμές δίνει ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος στην επιστολή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κ. Παπαμιμίκος εγκαλεί τον κ. Μεϊμαράκη ότι... 
πριν στείλει την επιστολή στον ίδιο, την έδωσε πρώτα στη δημοσιότητα. Τονίζει εξάλλου πως η επιστολή δεν έχει ούτε ημερομηνία και υπογραφή. 

Στην απάντησή του, ο γραμματέας της ΝΔ τονίζει: 

Επί του πρώτου ζητήματος αρμόδιος για την εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.
Επί του δεύτερου ζητήματος, ο Πρόεδρος του κόμματος, έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος.
«Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της ΝΔ και την ιστορία της» καταλήγει ο κ. Παπαμιμίκος.




nonews news

Παράταση έως τις 2 Δεκεμβρίου και για τις δόσεις ρυθμίσεων...

ΥΠ.ΟΙΚ.: Παράταση έως τις 2 Δεκεμβρίουκαι για τις δόσεις ρυθμίσεων


Και οι προθεσμίες για την καταβολή στην εφορία των δόσεων από ρυθμίσεις, εκτός από τις βεβαιωμένες οφειλές που λήγουν σήμερα, παρατείνονται έως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με...
νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 

Η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου, που εκδόθηκε το μεσημέρι, αναφερόταν σε παράταση της πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά – νομικά πρόσωπα και της δεύτερης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Η ανακοίνωση του Υπ.ΟΙΚ.

«Παρατείνονται ως την Τετάρτη 02/12/2015, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα, των οποίων οι προθεσμίες λήγουν σήμερα. Έως την ίδια ημερομηνία, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας του TAXISNET, για εργασίες αναβάθμισης- συντήρησης, το χρονικό διάστημα από 28.11.2015 ως 29.11.2015».



nonews news

ΚΚΕ: Στόχος η χειραγώγηση του λαού...


"Τόσο η συζήτηση περί συναίνεσης, όσο και τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχουν στόχο τη χειραγώγηση του λαού και την...
υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου, με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις" αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για "τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας".

"Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο τσακωμός, ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα, που στήριξαν το μνημόνιο, δε σχετίζεται με την προστασία των λαϊκών συμφερόντων, αλλά το ποιοι και πως θ’ αναλάβουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μέτρων που όλοι μαζί από κοινού, έχουν ψηφίσει" καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.




nonews news

Οι λίστες από τη Γερμανία...


Δεύτερη, συνεχόμενη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα την...
αξιοποίηση των δεδομένων από τις λίστες των τραπεζικών λογαριασμών που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (ΒΡΒ).

Οι επικαλούμενες λίστες «Μπόργιανς» περιέχουν 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα UBS, που φτάνουν το συνολικό ποσό των 6,5 δισ. ευρώ και αφορούν τα έτη 2006 και 2008 .

Τα δεδομένα αυτά έχουν περιέλθει στην κατοχή των φορολογικών αρχών του κρατιδίου της ΒΡΒ στο πλαίσιο δικών τους ερευνών. Οι λίστες δόθηκαν στην Ελλάδα από τον ο υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της ΒΡΒ, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.

Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, οι εισαγγελείς που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας για τη συμφωνία με τη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία Ελένη Τουλουπάκη και Ιωάννης Δραγάτσης, ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς καθώς και του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όσον αφορά το χειρισμό της επίμαχης υπόθεσης και ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε ενίσχυση στο έργο του.

Το αίτημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε δεκτό και δόθηκε εντολή να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια, για την έρευνα της υπόθεσης.

Ακόμη, αποφασίστηκε να γίνονται τακτικές συναντήσεις της εν λόγω ομάδας που χειρίζεται την υπόθεση «Μπόργιανς» μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον όσο το δυνατό καλύτερο συντονισμό, αλλά και την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Σημειώνεται, ότι την περασμένη Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί και πάλι σύσκεψη για το ίδιο θέμα στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο κ. Βασιλειάδης.

Ένα όνομα με 57 εκατ. ευρώ

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας κατά της διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», δήλωσε ότι στη λίστα «Μπόργιας» υπάρχει ένας καταθέτης ο οποίος έχει το ποσό 57 εκατ. ευρώ




nonews news

Το ΔΝΤ πίσω από τα σενάρια για οικουμενική...

to-dnt-pisw-apo-ta-nea-senaria-gia-oikoumeniki-kubernisi

του Θάνου Δημάδη

Σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα προωθεί το ΔΝΤ σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, με αντίστοιχο τρόπο με εκείνον που το έκανε το καλοκαίρι του 2011, οδηγώντας τα πράγματα λίγους μήνες αργότερα στην συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είναι...

ιδιαίτερα προβληματισμένη από την πιθανότητα μίας νέας πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, κάτι που συζητά συχνά με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Το πρόσφατο κοινοβουλευτικό κρας-τεστ που έληξε με απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία, κάνει τα στελέχη του Ταμείου πιο απαισιόδοξα για την προώθηση μεγάλων κρίσιμων "μεταρρυθμίσεων" με σημείο αιχμής το ασφαλιστικό. Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις που οι δανειστές θεωρούν προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δεν μπορούν να προχωρήσουν- και κυρίως να εφαρμοστούν- αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν "βάλουν πλάτη".

Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη από την πιθανότητα μιας νέας πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα. 
Ο ίδιος ο Πολ Τόμσεν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του φέρεται να επισημαίνει συνεχώς ότι οι επενδύσεις δεν θα έρθουν στην Ελλάδα αν δεν διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, και ότι για να επέλθει αυτή η σταθερότητα πρέπει τα πολιτικά κόμματα που προκρίνουν την παραμονή στο ευρώ να συνταχθούν κάτω από μία κοινή "ομπρέλα" πολιτικής συναίνεσης. Πολλοί είναι αυτοί που ερμηνεύουν αυτού του είδους τις προτροπές και τις απόψεις σε υπόδεξη για τον σχηματισμό μίας νέας οικουμενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Σημειωτέον τα στελέχη του Ταμείου μόνο με θετικό τρόπο αποτιμούν - από την δική τους οπτική- την κυβέρνηση Παπαδήμου, σε βαθμό που θα ήθελαν να δουν αυτό το εγχείρημα να επαναλμβάνεται. Πάντως έχει αξία να θυμηθούμε ότι ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου είχε δρομολογηθεί με το επιχείρημα ότι έπρεπε να εφαρμόσει την συμφωνία του PSI. Ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τις πληροφορίες που τα τελευταία 24ωρα έρχονται στην επιφάνεια, και σύμφωνα με τις οποίες οι δανειστές φέρονται έτοιμοι να απαιτήσουν μία αντίστοιχη οικουμενική κυβέρνηση ως προϋπόθεση για μία νέα συμφωνία για το χρέος που επιδιώκει η ελληνική πλευρά.

Την ίδια στιγμή, ο Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν δήλωνε στην Αθήνα πως είναι κρίσιμο να είναι σταθερή η κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα.
Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι το μήνυμα αυτό έχει φθάσει εμμέσως πλην σαφώς στα αυτιά του Έλληνα Πρωθυπουργού, και οι πρόσφατη απόπειρά του να αποσπάσει την συναίνεση των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης φέρεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα- ατύπως προς το παρόν- στα κέντρα λήψης αποφάσεων των δανειστών, σε Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες. 

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα και σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο κουαρτέτο Ντέκλαν Κοστέλο έκανε μια αναφορά η οποία προκάλεσε αίσθηση, όταν μιλώντας για το ελληνικό πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος είπε: «Είναι κρίσιμο να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα».




nonews news

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους...


Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα
...ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα...

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς, μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας ως...
ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη, αλλά και για το διαμετακομιστικό εμπόριο.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», με θέμα «Επενδύσεις και Ανάπτυξη: Διαμορφώνοντας ένα Εθνικό Σχέδιο», που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι οι ΗΠΑ «παραμένουν αισιόδοξες για την πορεία της χώρας» και ότι παραμένουν στο πλευρό της στην προσπάθεια που καταβάλλεται.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει δείξει πολλές φορές ότι στέκει αρωγός στην προσπάθεια της χώρας, κατανοεί το ανθρωπιστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την κρίση και περιμένει ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της χώρας με τους θεσμούς.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η ΕΕ είναι βασικός εταίρος για τις ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Για να προσελκυστούν επενδύσεις βασικό είναι να τιμά κάποιος τις δεσμεύσεις του. Εάν δημιουργεί κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, τότε είναι έτοιμη η χώρα για να γίνουν οι επενδύσεις, αλλά αυτό να υποστηριχθεί με πράξεις όχι με λόγια».

Την ίδια ώρα, επισήμανε ιδιαίτερα τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά για την στρατηγική της σημασία μεταξύ Ασίας Αφρικής και Ευρώπης, αναφέροντας ως παράδειγμα ανέφερε τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, αλλά και τον πόλεμο στη Συρία, καθώς και την ενεργειακή σημασία αυτής της θέσης για όλη την Ευρώπη. 

Όπως είπε, η Ελλάδα μπορεί να γίνει πυλώνας για να περάσει το κασπιακό αέριο στην Ευρώπη, αλλά παράλληλα συμπλήρωσε πως η ίδια η Αθήνα «μπορεί να είναι λιγότερο εξαρτώμενη από το ρωσικό αέριο με προαγωγή εσωτερικών πόρων, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων από θαλάσσιες εξέδρες, αλλά και από την ξηρά».

Ακόμη αναφέρθηκε στα οφέλη για την Ελλάδα από την επικύρωση της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου, ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας για νέους και παλιούς επενδυτές η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Βγαίνει η Ελλάδα από τη δίνη της κρίση και εύχομαι η χώρα να ξαναβρεί τον ρυθμό της προς την ανάπτυξη και σταθερότητα», κατέληξε ο Αμερικανός πρέσβης.




nonews news

Κλειστή αερομαχία...


Ζωντανή σύνδεση με τον ρεπόρτερ κάτω από το κανάλι...

Οι Τούρκοι όχι μόνο πήραν λεφτά από τους Ευρωπαίους, αλλά είδαν και την ελληνική πλευρά να συμπαρίσταται, κατά κάποιο τρόπο, στις επιδιώξεις τους.

Το...
μόνο που τάραξε το κλίμα ευφορίας, ήταν τα tweets του Έλληνα πρωθυπουργού, που κι αυτά όμως στη συνέχεια κατέβηκαν για να μην οξυνθεί η κατάσταση.

Ήταν μια κίνηση καλής θέλησης, λέει το Μαξίμου. "Μια κλειστή αερομαχία" είπε εύστοχα ο ρεπόρτερ του MEGA, Χρίστος Τσιγουρής, που έκανε (γιατί;) "ζωντανό" κάτω απ' το κανάλι...





nonews news

Μαύρος Δεκέμβρης...


Αδιέξοδο. Μαυρίλα, βλέπει ο Ντερμπεντέρης. "Έρχεται ένας μαύρος μήνας", είπε και... 
εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν καταφέρει η κυβέρνηση να διατηρήσει τη συνοχή της, καθώς διαθέτει μια ευθραυστη πλειοψηφία με 153 βουλευτές.

Όσον αφορά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είπε πως κακώς έγινε, γιατί δεν φαινόταν από πουθενά οτι θα υπάρξει κάποιας μορφής συνεργασία.

Κι εδώ θυμήθηκε τη ρήση του Καραμανλή, του πρεσβύτερου (κλεμμένη από άλλους ηγέτες ήταν): Αν είναι να μην τα βρούμε, καλύτερα να μην συναντηθούμε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ήταν και μαθητή του Καραμανλή - πρόσθεσε ο Ντερμπεντέρης - θα έπρεπε να το είχε πει αυτό στον κύριο Τσίπρα, όταν του ζήτησε την σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Παράλειψη μεγάλη...


nonews news

Προς... "λεβέντικο στήριγμα" η κυβέρνηση;


 Ότι πουν τα "γεράκια" (Φλάμπουράρης και Δραγασάκης), που έχουν αναλάβει - κατόπιν εντολλής των οβριών, βεβαίως βεβαίως - τον πλήρη έλεγχο του χαζοχαρούμενου που παίζει με το tweet, Αλέξη...

Εδώ συνεργάζονται με τους διαβόλους... με τον τρελλοΒασίλη δεν θα συνεργαστούν;;;

Καλλιόπη Σουφλή


Προς... \"λεβέντικο στήριγμα\" η κυβέρνηση;


Του Γιάννη Σιδέρη

Το άστρο του ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε αστραφτερή τροχιά στο  αντιμνημονιακό στερέωμα, μέχρι που άρχισε να ξεθωριάζει από το καλοκαίρι, με το παράλογο δημοψήφισμα, τα capital controls, την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, και πρόσφατα την ψήφιση των προαπαιτούμενων. 

Αναδύθηκε πλέον θαμπό μέσα από την  διάψευση των υποσχέσεων και την  απώλεια των δύο βουλευτών. 
Η κυβέρνηση νιώθει ασταθές το κοινοβουλευτικό της βάθρο...


Το προχθεσινό, πολλαπλώς ατυχές, συμβούλιο των πολιτικών  αρχηγών, την απογύμνωσε από κάθε ελπίδα συμπαράταξης, και συγκάλυψης, των πολιτικών της, εκ μέρους των συντεταγμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης - όσο βέβαια μπορεί πλέον να  θεωρηθεί η ΝΔ συντεταγμένο κόμμα στην παρούσα φάση.

Η πορεία προδιαγράφεται μοναχική και δύσβατη, η κυβέρνηση θα βρεθεί ενώπια ενωπία με τις επιλογές της και τις αστοχίες της, καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει τα εμπόδια  του ασφαλιστικού – κυρίως της περικοπής των συντάξεων - της φορολόγησης των αγροτών, του μισθολογίου του Δημοσίου, του νέου μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού. 

Εάν τα ξεπεράσει ξανοίγεται σαφώς σε πιο βατό και ανέφελο δρόμο την Άνοιξη, αυτόν της νομισματικής χαλάρωσης και της συζήτησης για το χρέος.

Αυτή την ώρα ωστόσο δείχνει να ασθμαίνει, έχοντας ξεμείνει από κοινοβουλευτικές εφεδρείες, γι’ αυτό και στρέφει οφθαλμόν ελπίδας προς μια πρωθύστερη επιλογή της, την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. 


Κατά την προχθεσινή συνάντηση των αρχηγών οι κ. Τσίπρας και Λεβέντης ανανέωσαν την προοπτική μιας κατ΄ ιδίαν συνάντησης, χωρίς να οριστικοποιήσουν μέρα και ώρα - αυτά διευθετούνται από τα γραφεία τους. 

Την ίδια μέρα ,  ωτακουστής πολιτικός αρχηγός είπε πειρακτικά στον πρωθυπουργό, θα στηριχθείς στις ψήφους του Λεβέντη, ο κ. Τσίπρας απάντησε χαμογελώντας «γιατί όχι;»!

Αναφερόμαστε σε πρωθύστερη επιλογή γιατί θα πρέπει να κάνουμε ένα  flash back, στις αρχές του Οκτώβρη, όταν ο φακός του φωτορεπόρτερ εστίασε μέσα στο κοινοβούλιο, στις σημειώσεις του εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη:  

Εκεί διαβάσαμε με μεγάλα γράμματα το όνομα «ΛΕΒΕΝΤΗΣ», και από κάτω με μικρά «στην πορεία, όχι τώρα» (καθώς και τις φράσεις «δεν μας εμπιστεύονται», «Η ομάδα πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης», «στήριξη δηλ. ψήφο εμπιστοσύνης», «Συνταξιούχοι - όχι μαύρη δουλειά», «σύνταξη με εισόδημα», «επανεξέταση 3πλών συντάξεων», «αργόμισθοι»).



Το σκαρίφημα, στο πλήρωμα του χρόνου, αποδεικνύεται ότι ήταν και οδικός χάρτης της κυβερνητικής δράσης, αλλά και καταγραφής μιας φίλιας – κοινοβουλευτικώς – δύναμης,  στην οποία θα μπορούσε η κυβέρνηση να απευθυνθεί, εάν  η υπόλοιπη αντιπολίτευση ηρνείτο να προσφέρει χείρα βοηθείας στις δύσκολες ψηφοφορίες που έρχονταν.

Φυσικά κυβερνητικά στελέχη με τα οποία συνομίλησε το liberal.gr αρνούνται μετ΄ επιτάσεως το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής σύμπραξης με τον κ. Λεβέντη και το κόμμα του, κάτι που άλλωστε αποκλείει και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ζητώντας επίμονα οικουμενική. Γι΄ αυτό και προειδοποίησε τον πρωθυπουργό: «μην περιμένεις ότι θα σου φεύγουν προδότες και εγώ θα έρθω να σε καλύψω».

Ωστόσο τα ίδια στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβουν κοινοβουλευτική στήριξη εκ μέρους του, με την γενικόλογη αρχή ότι οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να στηρίξουν όποιο κυβερνητικό μέτρο τους αντιπροσωπεύει, και δεν  δικαιούμαστε, ούτε μπορούμε, να τους το απαγορεύσουμε.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Λεβέντης είναι το πλέον πιθανό κοινοβουλευτικό υποστύλωμα,  πόσο μάλλον που δείχνει προσήλωση αρχές του, που προσεγγίζουν την μνημονιακή φιλοσοφία. Προτείνει ακόμη σκληρότερα μέτρα, όπως κατάργηση πρόωρων συντάξεων, ανώτατο όριο 1500 ευρώ στις συντάξεις, απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, μείωση μισθών των αιρετών αξιωματούχων κ.α.   

Πάντως το κυβερνητικό επιτελείο δεν θεωρεί ότι έχουν χαθεί οι δυνατότητες πειθούς των βουλευτών που δυσφορούν, καθώς μαζί με τα σκληρά μνημονιακά μέτρα, προετοιμάζει νομοσχέδια και δράσεις που ταυτίζονται με τα ζητούμενα της ριζοσπαστικής της πτέρυγας, ελπίζοντας έτσι να απαλυνθούν οι αντιδράσεις. 

Δυο από αυτά, η ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης και η έλευση, στις 21 του μηνός, του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς. Αρκούν άραγε;




attika nea

Νταβουτογλου προς Μόσχα: ''καμία χώρα δεν πρέπει να περιμένει τη συγγνώμη μας''



Την οθωμανική αλαζονεία του επιστράτευσε ( για άλλη μια φορά) ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Αχμέτ Νταβούτογλου δηλώνοντας - με τις πλάτες του ΝΑΤΟ- για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ότι  <<καμία χώρα δεν πρέπει να περιμένει τη συγγνώμη μας>>.


Σε κοινή συνέντευξη τυπου που παραχώρησαν ο Τούρκος Πρωθυπουργός  και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, κ. Jens Stoltenberg, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκαν στο θέμα με τον επικεφαλής της Βορειοτλαντικής Συμμαχίας να δηλώνει ότι «όλοι οι (νατοϊκοί) Σύμμαχοι υποστηρίζουν ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να προστατέψει τον εναέριο χώρο της… Δημιουργεί ανησυχία σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι η Ρωσία αυξάνει την παρουσία της στην περιοχή, εστιάζουμε ωστόσο στην αποκλιμάκωση της έντασης».

Πατώντας πάνω σε αυτό  ο Τούρκος Πρωθυπουργός ,είπε  από την πλευρά του,σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Χουριετ,  ότι «ο εναέριος χώρος συνιστά ένα μέρος της κυριαρχίας της Τουρκίας» και ότι «η κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν πράξη άμυνας… Όσο συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους οι δύο συνασπισμοί στη Συρία, είναι δύσκολο να αποτρέψουμε παρόμοια επεισόδια στον εναέριο χώρο…Η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να κλιμακώσει την ένταση, είμαστε έτοιμοι για διάλογο σε κάθε επίπεδο».

Και δεν έμεινε εκεί: Ερωτηθείς σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ο κ. Νταβούτογλου απάντησε : «Καμία χώρα δεν μπορεί να μας ζητήσει να απολογηθούμε γιατί κάναμε τη δουλειά μας. Ο στρατός μας έκανε τη δουλειά του. Καμία χώρα δεν πρέπει να περιμένει τη συγγνώμη μας».

Μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα του NATO ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε ότι ο κίνδυνος για ανάλογο περιστατικό στο μέλλον παραμένει υψηλός, όσο η Ρωσία και ο διεθνές συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατά του ''Ισλαμικού Κράτους'' πραγματοποιούν πλήγματα στη Συρία, χωρίς μεταξύ τους συντονισμό. Και απειλεί δηλαδή και ψεύδεται διότι όπως έχει πει η Μόσχα, οι ΗΠΑ ήξεραν για την πτήση του Su-24...είπε ο Νταβούτογλου. Πάντως νωρίτερα με ένα διπλωματικό τρικ είχε επισημάνει στην κοινή συνέντευξη ότι :"Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τις οικονομικές κυρώσεις, διότι είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα και των δύο μας"(... )"Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μέσω των διπλωματικών και των στρατιωτικών διαύλων με τη Ρωσία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση για κλιμάκωση"...





kranos .gr

Με ανόητες δηλώσεις ασκούν πολιτική

kotzias


Δήλωση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σοβαρή έκανε από την Τεχεράνη ο Κοτζιάς λέγοντας πως ''Ο Αλάχ χάρισε στο Ιράν αέριο και πετρέλαιο και σε εμάς ναυτιλία'' όσον αφορά την παρουσία του εκεί για το ''ευρύ πλάνο δράσης'' ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιράν.
Όπως φαίνεται ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών δεν έχει κατανοήσει πως πραγματικά ασκείται η διπλωματία μιας χώρας και αν συγκρίνουμε τις δηλώσεις του με εκείνες του ομολόγου του κ. Zarif θα καταλάβουμε πολύ καλά πως δεν γίνεται να παίξουμε τον σωστό διαμεσολαβητικό ρόλο που απαιτείται πλέον για τη χώρα μας.


voice news

Παραίτηση βόμβα!

questionm
Πανικός προκλήθηκε από την ξαφνική παραίτηση Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, όπως επίσης και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Παναγιώτη Δάνη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,, στην επιστολή παραίτησης του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Παναγιώτης Δάνης εκφράζει την τη μεγάλη αντίρρησή  του για την μεταφορά ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Σήμερα, λοιπόν, ξεκινά  η υποβολή υποψηφιοτήτων για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα στην ΓΓΔΕ, χωρίς να απαιτούνται αυξημένα προσόντα (αρκεί ένα πτυχίο ΑΕΙ, μία ξένη γλώσσα και εμπειρία στα φορολογικά θέματα και στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού) , ενώ  από την short list των υποψηφίων που θα συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις  θα επιλεχτεί ο επόμενος επικεφαλής ΣΔΟΕ  από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.




voice news

Βόμβα Μεϊμαράκη για Παπαμιμίκο...

papamik


Η κόντρα Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο  φαίνεται πως δε θα τελειώσει σύντομα καθώς ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Παπαμιμίκο διότι ο δεύτερος αργεί την κατάθεση μήνυσης της Νέας Δημοκρατίας κατά της  Infosolutions.
Έθιξε επίσης την άρνηση του κ. Παπαμιμίκου  να προεδεύσει στις εργασίες της ΚΕΦΕ, δηλώνοντας κώλυμα.
Από την μεριά του ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε με επιστολή που προκαλεί ερωτήματα..
Απάντηση Παπαμιμίκου
Έλαβα σήμερα, 30/11/2015, την χωρίς ημερομηνία και υπογραφή, επιστολή σας, την οποία φροντίσατε, πριν μου τη στείλετε, να την δώσετε στη δημοσιότητα, με την οποία θέτετε δύο ζητήματα:
«Επί του πρώτου ζητήματος, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζετε, αρμόδιος για την εντολή είναι ο Πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, έχει δώσει σχετικές εντολές στην Νομική Υπηρεσία του Κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.
«Επί του δεύτερου ζητήματος ο Πρόεδρος του Κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος.
«Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και την ιστορία της».





voice news

Αυτό είναι το "αντιαεροπορικό σύστημα" των τζιχαντιστών (ΒΙΝΤΕΟ)

antiair
Σε μια "επίδειξη δύναμης" φαίνεται ότι προέβηκε μια ομάδα τζιχαντιστών, οι οποίοι αποφάσισαν να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο το νέο αντιαεροπορικό τους σύστημα.
Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο, μια ομάδα τζιχαντιστών δοκιμάζει μια σειρά αντιαεροπορικών πυραύλων, οι οποίοι δεν δείχνουν πολλά υποσχόμενοι....
Όπως πάντα η δοκιμή τελειώνει με το παραδοσιακό «Αλλαχου Ακμπαρ».





voice news

Βόμβα από Ισραήλ για Τουρκία

israhl




Το Ισραήλ ξέρει πάντα να επεμβαίνει όπως φαίνεται την κατάλληλη στιγμή...
Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Άμυνας του, Moshe Yaalon, κατέστησε σαφές πως από τον εναέριο χώρο του Ισραήλ πέρασε ρωσικό μαχητικό αλλά ειρηνικά έλυσε το θέμα με τον Ρώσο Πρόεδρο χωρίς επεισόδια που μάλιστα κοστίζουν ακριβά.
Το Ισραήλ είναι μια χώρα που προστατεύει ως γνωστών τα σύνορα της πάση θυσία, παρόλα αυτά δε μπήκε σε διαδικασίες πολεμικού περιεχομένου όπως η Τουρκία.
Σίγουρα αυτό κάτι σημαίνει...





voice news

ALERΤ! Προσπαθούν να προκαλέσουν φονικό σεισμό στο Αιγαίο...(ΒΙΝΤΕΟ)


seismosss

Οι επιστήμονες έπιασαν κύματα χααρπ σε όλη τη χώρα και πιθανολογούν ότι πρόκειται κάποιοι να προκαλέσουν φονικό σεισμό στο Αιγαίο.
Στη συνέχεια, η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη σε όλη τη χώρα γεγονός που εντείνει τους φόβους τους.
Ποια είναι η πραγματικότητα; Σίγουρα σύντομα θα μάθουμε!
Το voicenews.gr δεν ενστερνίζεται, ενημερώνει!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:







voice news