Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Περί του Ελληνικού Έθνους… Μια ανάλυση γροθιά κατά των αγραμμάτων νάνων!


greek_flag_soldier
Τον τελευταίο καιρό πολλά έχουν λεχθεί και γραφεί περί του Έθνους.
Συγχρόνως, δεν είναι τυχαίο, έκαναν την εμφάνιση τους καινοφανείς (αν)ιστορικοί, ελευθεριάζοντες εθνολόγοι, ανιστόρητοι και λαϊκίζοντες πολιτικοί, οι οποίοι, αντί να ασχολούνται με το γνωστικό και εργασιακό τους καθεαυτό αντικείμενο, προσπάθησαν να «ορνιθοσκαλίσουν» πάνω σε βασικές έννοιες, όπως το Ελληνικό έθνος, έννοιες οι οποίες έμειναν ανεξίτηλες στο διάβα χιλιάδων χρόνων της ιστορίας μας και μάλιστα δόμησαν την σημερινή ανθρωπότητα.
Αν είναι δυνατόν η όρνιθες να μπορούν να σκαλίσουν πάνω σε βράχο!!!
Πρόκειται για άτομα ρευστής εθνικής συνείδησης, επιπόλαιου χαρακτήρα, νεωτεριστές, μηδενιστές και σκοπίμως ελευθεριάζοντα άτομα στον λόγο και τις πράξεις.
Στο τέλος, θα αναφέρω δυό λόγια και για την «σοβαρώς πάσχουσα» κατηγορία των «δήθεν» μελετητών, νέο-προοδευτικών ή μετά-νεωτεριστών, οι οποίοι αρνούνται πλήρως την ύπαρξη της εννοίας του Έθνους.
Για να αντιληφθούμε λοιπόν την έννοια του έθνους, πρέπει να την απογυμνώσουμε από κάθε άλλο λεκτικό, πολιτικό, οικονομικό ή συναισθηματικό σχήμα, με τα οποία προσφάτως έχει επενδυθεί και αλλοτριωθεί.
Η ορθή έννοια του έθνους, όπως την αποδεχόμαστε εμείς ως Έλληνες, (Ελληνικό Έθνος), με πολύ απλά και κατανοητά λόγια, είναι, ότι αυτό αποτελεί μία ιστορική κοινότητα χωρίς να υφίστανται γεωγραφικά ή χρονικά όρια, και η οποία κοινότητα συνεχίζει να ζει, ενώ οι διάφορες γενιές της ανανεώνονται γενετικά (γεννούνται και πεθαίνουν).
Παραμένει ζώσα η πνευματική παρουσία των προηγουμένων γενεών ως συλλογική μνήμη. Ενώ οι γενιές ανανεώνονται (παρέρχονται), παραμένει ζώσα και ενεργή η πνευματική τους παρουσία. Έτσι οι νέες γενιές, που αποτελούν τμήμα του Έθνους, συνεχίζουν να πορεύονται στο μέλλον με την κληρονομία της πνευματικής παρουσίας των προηγούμενων γενεών.
Τα ψυχικά και τεχνικά δρώμενα, τα δημιουργήματα, οι πράξεις, οι κατασκευές, οι δοξασίες, τα «πιστεύω», τα ήθη και τα έθιμα, διαμορφώνουν τον λεγόμενο χαρακτήρα του έθνους.
Αυτός ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του έθνους δημιουργεί τις παραδόσεις, που όπως λέει και η ετοιμολογία της λέξεως, είναι εκείνα τα πολιτιστικά στοιχεία του έθνους, τα οποία παραδίδονται από την ζώσα γενεά στην επερχόμενη και τα οποία την ανατροφοδοτούν και την επηρεάζουν βαθειά.
Το έθνος λοιπόν, περιλαμβάνει όλες τις γενεές από τις οποίες ιστορικά δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα, αλλά και τις μελλοντικές, μέχρι να εκλείψει από της γης.
Ένα έθνος μπορεί να εκλείψει από την γη, όταν χαθούν όλα τα ζώντα μέλη του με φυσικό θάνατο ή όταν εκλείψουν τα συνδετικά και βασικά χαρακτηριστικά που το συνθέτουν και το διακρίνουν από τα άλλα έθνη. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι οι εθνικές παραδόσεις, οι κοινές αξίες, η κοινή συλλογική μνήμη, δηλαδή αυτό που αποκαλούμε εθνική συνείδηση.
Με τον τρόπο αυτό, όταν το έθνος αποκοπεί από το παρελθόν του, διακόπτει την επανοτροφοδότησή του και χάνεται, ή αφομοιώνεται από ένα άλλο ισχυρότερο έθνος.
Ένα έθνος μπορεί να έχει ένα γεωγραφικό χώρο (μια πατρίδα), όπου γεννήθηκε για πρώτη φορά και να διατηρεί τον χώρο αυτό εις το μέλλον (π.χ. Έλληνες – Ελλάδα) ή να γεννήθηκε σε έναν χώρο και να μετοίκησε σε άλλον χώρο, να έφτιαξε δηλαδή μια νέα πατρίδα .
(π.χ. Ούγγροι/Μαγιάροι – Ουγγαρία, Οθωμανοί/Τούρκοι – Τουρκία κτλ). Επίσης ένα έθνος, μπορεί να έχει ένα γεωγραφικό χώρο που ζεί διαχρονικά (πατρίδα), αλλά ουδέποτε να μην κατόρθωσε να την οργανώσει σε οργανωμένο κυρίαρχο Κράτος (δηλαδή με κυβέρνηση, με διάφορες εξουσίες, με εξωτερικά σύνορα κτλ), [π.χ. οι Κούρδοι, (οι αρχαίοι Καρδούχοι κατά τον Ξενοφώντα) ζούσαν και ζούνε διαχρονικά εντός των κρατικών οντοτήτων άλλων κυρίαρχων εθνών, όπως οι Πέρσες, οι Έλληνες, οι Άραβες, οι Τούρκοι].
Η έννοια του έθνους μπορεί να ταυτιστεί με την έννοια του Γένους, διότι εξ ορισμού στην έννοια του έθνους περιλάβαμε όλες τις γενεές (και αυτές που γεννήθηκαν και βιολογικά απέθαναν).
Τώρα, όσον αφορά την εξαφάνιση ενός έθνους με συνολική εξαφάνιση των μελών που το απαρτίζουν (του πληθυσμού του), ιστορικά, δεν έγινε ποτέ αυτό. Παρά τα υφιστάμενα όπλα μαζικής καταστροφής, παρά τις ανακύψασες σοβαρές και μεταδοτικές ασθένειες, κανένα έθνος δεν χάθηκε πλήρως με τον τρόπο αυτό.
Πολλά αρχαία έθνη (Ετρούσκοι, Σουμέριοι, Αιγύπτιοι, Φοίνικες Ίνκας, Αζτέκοι, Μάγια, κτλ), εξαφανίσθηκαν από του προσώπου γης με τον τρόπο της αφομοιώσεώς τους από άλλα ισχυρότερα έθνη της εποχής τους.
Τα προαναφερθέντα έθνη δεν έχασαν ποτέ το 100% των μελών της ιστορικής τους κοινότητας. Απλώς, είτε μειώθηκαν εξαιρετικά σε πληθυσμό και αφομοιώθηκαν από άλλα γειτονικά έθνη ή από κατακτητές, είτε απώλεσαν ή εξασθένησαν την «συνδετική ύλη» που τα συγκροτούσε, δηλαδή την εθνική τους συνείδηση.
Οι αιτίες της εξασθένισης της εθνικής συνείδησης είναι πολλές και διάφορες. Δεν θα προχωρήσω στην ανάλυσή τους.
Επίσης, είναι πολύ πιθανόν, να χαθούν εθνικές κοινότητες (έθνη) με συνδυασμό των δύο παραπάνω λόγων, ήτοι, αφενός να μειωθεί εξαιρετικά ο πληθυσμός (υπογεννητικότητα, σφαγές, γενοκτονία, ενσκύψασα σοβαρά επιδημική θανατηφόρος νόσος, μικτοί γάμοι, κτλ) και αφετέρου, να αφομοιωθεί πλήρως από άλλο έθνος και χαθεί από προσώπου γης λόγω κάποιων σοβαρών καταστάσεων (συν-ύπαρξη δίπλα σε ισχυρό έθνος, κατάκτηση από βάρβαρο κατακτητή με διαφορετική ισχυρή κουλτούρα και θρησκεία κτλ).
Και για να μην δημιουργείται κάποια σύγχυση, πρέπει να αναφέρω δυό λόγια για την έννοια του λαού.
Ως λαό (γενικός ορισμός) εννοούμε το σύνολο του πληθυσμού (αναφερόμαστε σε ανθρώπινες ψυχές) μιας χώρας (ενίοτε και ενός ολόκληρου έθνους) ή μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής, ανεξάρτητα από την θρησκεία, φύλο, εθνικότητα ή υπηκοότητα που έχουν μερικά μέλη του.
Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι ζούνε και αναπτύσσονται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, και έχουν κοινή πορεία ζωής. Λέμε π.χ. ο Ελληνικός λαός, ο λαός της Δράμας, ο Θεσσαλικός λαός κ.ο.κ. Δηλαδή η έννοια «λαός» αναφέρεται συγκεκριμένα μόνον στις ανθρώπινες ψυχές ενός έθνους, ενώ η έννοια έθνος είναι επάλληλος και περιέχει εκτός του λαού και τα κοινά χαρακτηριστικά τους (γλώσσα, πολιτισμό, ιστορία, ήθη και έθιμα κ.τ.λ.).
Συνήθως, όταν αναφερόμαστε στην έννοια του λαού, εννοούμε τον ζώντα πληθυσμό της παρούσης γενιάς, (αυτοί που ζούνε σήμερα στον συγκεκριμένο τόπο).
Πολλές φορές όμως, κάτω από τον γεωγραφικό αυτό περιορισμό, χρησιμοποιείται η έννοια λαός για να περιγράψει γεγονότα άνευ χρονικού περιορισμού, π.χ. αναφέρουμε την φράση, «Οι αγώνες του Ελληνικού λαού για την ελευθερία του…», εννοούμε και των γενιών που έζησαν παλιότερα και πολέμησαν για την ελευθερία και σήμερα δεν υπάρχουν. Με την έννοια αυτή, δεν αναφερόμαστε μόνον στην ζώσα γενεά, αλλά και στις παρελθούσες.
Αναφέρω λίγα λόγια πως μας προέκυψαν ετυμολογικώς, στην ελληνική γλώσσα, οι λέξεις έθνος, γενεά (γένος), λαός, φυλή, κράτος.
Η λέξη έθνος, προήλθε από την βασική αρχαϊκή ρίζα «εθ», από την οποία παράγονται και οι λέξεις έθος , ήθος, ηθικός, έθιμο, και η οποία εκφράζει ακόμη και από τα χρόνια του Ηροδότου την κοινότητα των ανθρώπων που έχουν κοινό αίμα (κοινή γενιά), κοινή θρησκεία, κοινή γλώσσα και κοινά ήθη και έθιμα. Αντιθέτως, σε όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες, η έννοια του έθνους αποδίδεται διά της Λατινικής λέξεως «natio» (ασφαλώς με διάφορες παραλλαγές), λέξη που σημαίνει «γένος» από το ρήμα «nascor» που σημαίνει «γεννιέμαι».
Ο λόγος, ίσως, που επικράτησε στους Έλληνες η λέξη «έθνος» αντί του «γένος», είναι, γιατί το επίθετο «εθνικός» αποδίδει πλήρως τον χαρακτηρισμό της εννοίας έθνος, ενώ το επίθετο «γενικός» (από το «γένος») δεν αποδίδει την ίδια έννοια.
Είναι πρόδηλο ότι, όταν λέμε «Μεγάλη του Γένους Σχολή» ή «Μεγάλοι Διδάσκαλοι του Γένους» ταυτίζονται πλήρως στην Ελληνική γλώσσα με τη «Μεγάλη του Έθνους Σχολή» και «Μεγάλοι Διδάσκαλοι του Έθνους», ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τα αντίστοιχα επίθετα στις φράσεις: «Γενική Σχολή» και «Εθνική Σχολή» ή «Γενικοί Διδάσκαλοι» και «Εθνικοί Διδάσκαλοι».
Επίσης άλλο πράγμα είναι η «Εθνική επιταγή», που σημαίνει ότι είναι απαίτηση όλων των γενεών του Έθνους, των παρελθουσών και των μελλοντικών και όχι μόνον της παρούσης ή μιας μερίδας αυτής και άλλο η «Γενική επιταγή», που σημαίνει άλλα πράγματα.
Το «γένος» προέρχεται από το ρήμα γεννώ και όπως αναφέραμε σημαίνει: οικογενειακή καταγωγή, γενιά, καταγωγή, αυτοί που έχουν κοινούς ανιόντες, επίσης Γένος=Φυλή, (αλλά και αρσενικό και θηλυκό γένος).
Η φυλή, εκ του φύω- φύομαι, συνδέεται με το Φύλο (Sex), και είναι συνδεδεμένη έννοια με τους δεσμούς αίματος. Είναι η ίδια λέξη με την ιταλική ράτσα (razza) και την αγγλική/γαλλική (race).
Παραπάνω, αναφέραμε την έννοια του Λαού. Η λέξη προέρχεται από το «λας»=λίθος (λα-τόμος = αυτός που τέμνει λίθους), και η Πατρίδα μας ονομάζεται Ελλάς: (Ελ-λας= Ελ=Φως, [(ή Ήλ) Ήλ-ιος] δηλαδή Φωτεινός Λίθος= η Χώρα του Φωτός).
Λαός λοιπόν είναι το έμψυχο υλικό, οι άνθρωποι, οι πολίτες, το ανθρώπινο δυναμικό ενός έθνους. Στη Ομηρική έννοια λαός σήμαινε τους άνδρες, διότι ήταν το «ισχυρό» («σκληρό» σαν πέτρα) στοιχείο της φυλής, οι πολεμιστές.
Για την έννοια τού κράτους είπαμε, ότι αποτελεί την συγκροτημένη πολιτεία του έθνους, η οποία έχει έδαφος (επικράτεια), όρια (σύνορα), σύνταγμα, νόμους που ρυθμίζουν τις σχέσεις όλων των ειδών μεταξύ των αρχών και των πολιτών, διακριτές αρχές, κτλ.
Στην έννοια τού έθνους αντιστοιχεί ο λαός (ο λαός απαρτίζει ένα έθνος), ενώ στην έννοια τού κράτους αντιστοιχεί ο πολίτης (οι πολίτες μιας χώρας συνθέτουν το κράτος).
Παρά τον ορισμό της εννοίας «έθνος» που δώσαμε παραπάνω, υπάρχουν σήμερα οργανωμένα κράτη τα οποία για δικούς τους λόγους δίνουν έναν άλλο ορισμό του έθνους, αυτόν της κοινής συνείδησης της κοινότητας, ότι δηλαδή, αποτελούν ένα εθνικό σύνολο οι έχοντες κοινή συνείδηση άνθρωποι, ότι αποτελούν μία εθνική κοινότητα και με τον τρόπο αυτόν αυτοπροσδιορίζονται.
Τέτοια έθνη αποτελούν το Αμερικανικό, το Ελβετικό, το Ρωσικό κ.ά, χωρίς αυτά τα έθνη να διαθέτουν πλήρως τα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε παραπάνω (διαφέρουν δηλαδή στη γλώσσα, δεν έχουν κοινή παράδοση ή δεν έχουν κοινή καταγωγή).
Το ίδιο υποστηρίζουν και Γάλλοι επιστήμονες (Γαλλική Σχολή), ότι κύριο κριτήριο για τον προσδιορισμό τού έθνους είναι η κοινή συνείδηση της κοινότητας ότι δηλαδή αποτελούν ένα εθνικό σύνολο.
Ας περάσουμε τώρα στους σύγχρονους «μηδίσαντες» Έλληνες, δηλαδή τους εραστές της αποδόμησης του βασικότερου πυλώνα της Ιστορίας μας, της έννοιας του έθνους. Προσπαθούν με κάθε πρόσφορο μέσον και τρόπο να απεθνικοποιήσουν το Ελληνικό Έθνος και την ένδοξη ιστορία μας, την Μητέρα των Ιστοριών της Ανθρωπότητας.
Αυτοί λοιπόν οι Νέο-Έλληνες, ερμηνεύουν την ιστορία μας μέσα από ένα θεωρητικό πλαίσιο μιας καινοφανούς πλατφόρμας της «μετά-νεωτερικότητος» (Post-modernite). Αρχικά αυτή ήταν μια ενασχόληση σέ τομείς όπως η αρχιτεκτονική, η ζωγραφική, η μόδα, ο κινηματογράφος, το τραγούδι. Δεν προσφέρονταν για τίποτε άλλο, πολλώ δε μάλλον για την νέα θεώρηση βασικών εννοιών όπως το Έθνος.
Σε αυτή την πλατφόρμα, όπως την χρησιμοποιούν οι αναφερθέντες σύγχρονοι «μηδίσαντες» ιθαγενείς (Έλληνες), (μην φανταστείτε ότι είναι τίποτε ημίθεοι της διανόησης… πρόκειται για διανοούμενους της πιάτσας, της κομματικής γιάφκας…), δεν υπάρχουν επιστημονικά και λογικά συμπεράσματα για να «πιαστείς» και να εργασθείς.
Υπάρχουν μόνον «κολλημένες» κομματικές ιδέες, κυρίως αριστερής ιδεολογίας, συμπλέγματα κατωτερότητας, γλωσσικά και γλωσσολογικά παίγνια, και ότι άλλες αηδίες μπορεί να βγάλει ο νους τέτοιων ατόμων.
Και εάν οι άνθρωποι αυτοί τα λέγανε αυτά στα καφενεία της γειτονιάς τους ή στις υπόγειες κομματικές γιάφκες, ή όπου αλλού πάνε και συνέρχονται, έχει καλώς… Έλα όμως που λέγονται και γράφονται από άτομα της επίσημης Ελληνικής Κυβέρνησης, και μάλιστα του Υπουργείου Παιδείας, (γιατί εν τω μεταξύ, δυστυχώς, μεταπήδησαν στην Κυβέρνηση…!).
Το αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και έρχεται να αποδομήσει και να γκρεμίσει την έννοια του έθνους των Ελλήνων, βαλλόμενο δυστυχώς εκ των έσω. Το ισχυρό κτύπημα στο Ελληνικό Έθνος, έρχεται με την αφαίρεση από σχολικά βιβλία της ελληνικής ιστορίας ολόκληρων κεφαλαίων εμβληματικών ιστορικών περιόδων της ένδοξης ιστορίας μας ή εμβληματικών ιστορικών προσώπων (μορφών) της ιστορίας μας καθώς και απόρριψη της Ορθοδόξου Ελληνικής Εκκλησίας.
Με την παράλειψη/εξαφάνιση αυτή, όλο το θέμα καθίσταται περισσότερο δύσκολο και επικίνδυνο. Δεν μας έφτανε η ενσκύψασα οικονομική και πολιτική κρίση, μας προέκυψαν και αυτοί οι ιθαγενείς αμφισβητίες, που λέγουν ότι εμφανίζονται σαν υποψήφιοι σωτήρες της Πατρίδος, αλλά εκκρίνουν ένα θανάσιμο δηλητήριο που διαποτίζει τα σωθικά όλων μας και κυρίως της σπουδάζουσας νεότητας, και κάνουν το θέμα της αμφισβήτησης του έθνους μας ασφυκτικό και εκρηκτικό.
Είναι οι ιδρυτές του «Ελλαδισμού», δηλαδή ενός ασθενούς κεντρομόλου Ελληνισμού εντός του Ελληνικού Κράτους, που βέβαια, δεν ταυτίζεται με τον όλο Ελληνισμό.
Είναι αυτοί που μιλούν για τον «συνωστισμό στη παραλία της Σμύρνης» το 1922, για τις «Σουλιώτισσες και τις Ναουσαίες στην Αραπίτσα που δεν πήδησαν στο γκρεμό για να μην ατιμαστούν από τον βάρβαρο Οθωμανό κατακτητή, αλλά «γλίστρησε» η πρώτη και πέφτοντας, παρέσυρε στο γκρεμό τις άλλες», για τους Ήρωες του 1821 που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά «κατσικοκλέφτες» και «ληστές», οι Μακεδονομάχοι του 1904 -1908 που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά «τζιαχαντιστές της εποχής τους». Άκουσον… άκουσον!!!
Φτάσανε να αμφισβητούνε και την γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής!! Συμπερασματικά αμφισβητούν το Ελληνικό Έθνος του 1821 και άλλα σπουδαία κεφάλαια της Ελληνικής Ιστορίας!!! Εθνομηδενιστές!!! Τι μας λέμε λοιπόν!!! Ότι δεν υπήρξαμε!
Ότι είμαστε ένας καινούργιος λαός που προέκυψε από συνονθυλεύματα άλλων, όπως έγραφε πριν ένα αιώνα ο πλανεμένος Γότθος Ι. Φαλμεράϊερ.
Αυτές και άλλες πολλές ανοησίες μας λένε, που δεν κρίνω χρήσιμο να αναφερθούν και να κουράσουν. Δυστυχώς αυτά θα περάσουν στα βιβλία του Δημοτικού, του Γυμνασίου και Λυκείου για να αλλοιώσουν με την εκπαίδευση, την εθνική συνείδηση των Νέο-Ελλήνων.
Η ιστορία όμως, γράφεται στα πεδία των μαχών του καθήκοντος και της τιμής, γράφεται με αίμα, ιδρώτα, αγώνες και όχι μέσα στα καφενεία, τα κομματικά γραφεία και τις κομματικές γιάφκες.
Η Ελληνική Ιστορία είναι γραμμένη από Έλληνες κολοσσούς ιστορικούς όπως οι αείμνηστοι Κ.Παπαρηγόπουλος, Α.Βακαλόπουλος που είχαν το επιστημονικό και ελληνικό παράστημα να γράψουν ιστορία.
Είναι αδιανόητο νάνοι της ελληνικής διανόησης και ασήμαντες ποσότητες σαν κάποιον Φίλη ή κάποιον Λιάκο να προσπαθούν να «ορνιθοσκαλίσουν» πάνω στον βράχο του Ελληνικού Έθνους και της ένδοξης Ελληνικής Ισορίας, για την οποία όλοι οι Έλληνες είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι.
Η μετανεωτερικότητα λοιπόν ας παραμείνει ως πλατφόρμα σκέψης και δράσεις εκεί που ανήκει, δηλαδή στους «κουλτουριάρηδες» του σινεμά και της αρχιτεκτονικής παράξενων κτηρίων «νέας αντιλήψεως».
Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα σοβαρά θέματα του Έθνους και της Εθνικής Ιστορίας που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της συγκρότησης του Ελληνικού Έθνους και του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, το οποίο αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο συνεχιστή και κληρονόμο της ένδοξης αρχαίας, ελληνιστικής, βυζαντινής, μεσαιωνικής και συγχρόνου ιστορίας της Ελλάδος!
Σαν συμπέρασμα όλων των παραπάνω, θέλω να αναφέρω, ότι η σύγχρονη Ελλάς αποτελεί συνέχεια της αρχαίας Ελλάδος, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αποτελούν γνήσια τέκνα και συνεχιστές του Ελληνικού Έθνους.
Η σύγχρονη Ελλάς, δεν έχει ανάγκη αναθεώρησης της ιστορίας της και ασφαλώς της Εθνικής της Ταυτότητος. Διαθέτει μία από τις πλέον αρχαίες ιστορικές Εθνικές Ταυτότητες. Ο Ελληνικός Λαός διαθέτει μνήμη και τεραστία αντοχή και θα ξεπεράσει και αυτή την νέα ενσκύψασα απειλή.
Την Ελλάδα δεν την αγγίζει η Παγκοσμιοποίηση και οι σύγχρονοι εθνομηδενιστές εκφραστές της, που εργάζονται σκληρά να σκάψουν τα βαθειά της θεμέλια.
Δεν είναι μόνο οι ιθαγενείς ανόητοι που πολεμούν την Πατρίδα εκ των έσω. Όλο το Παγκόσμιο Σύστημα, αυτό που λέμε Παγκοσμιοποίηση, (Παγκόσμια Τράπεζα Εμπορίου, Παγκόσμια Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το Διεθνές Δικαστήριο, κ.α.), αποτελούν όπλα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και δυστυχώς δεν βρίσκονται/ελέγχοντα στα/από τα χέρια των Λαών του Κόσμου.
Αυτοί δημιουργούν και ελέγχουν το παγκόσμιο παίγνιο… χρεωκοπίες χωρών, πολέμους, προσφυγικά ρεύματα, άνοδο και πτώση των τιμών και αξιών στα χρηματιστήρια κ.α.
Δεν μπορούν όμως να θίξουν καθόλου την Ελλάδα. Η Ελλάς είναι το Φως που καταυγάζει τον Κόσμο!
Η Ελλάς προορίζεται να ζήσει στους αιώνες, όσο θα υπάρχει ο πλανήτης Γη!
Κόντης Ιωάννης Υποστράτηγος ε.α.
Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

ΝΑΤΟΪΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Αποδέχεται και νομιμοποιεί τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο!


stoltenberg_tsavusoglou
Σνομπάρει τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μεταναστευτικών ροών ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατ’ απαίτηση των Τούρκων, οι οποίοι επιβάλλουν την θέση τους για αποκλεισμό των νησιών από κάθε επίσημη δραστηριότητα της Συμμαχίας με την επίκληση του γνωστού ισχυρισμού περί υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης.
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ πραγματοποιεί επίσκεψη σε Ελλάδα και Τουρκία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας τον Ιούλιο και βρίσκεται από χθες στην Άγκυρα όπου είχε σήμερα σειρά επαφών με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Α. Νταβούτογλου και τους υπουργούς άμυνας και εξωτερικών, συνομιλίες στις οποίες κυριάρχησε η κατάσταση στην Συρία και στην Μέση Ανατολή άλλα και το μεταναστευτικό και έγινε μια πρώτη αξιολόγηση της δράσης της Νατοϊκής ναυτικής Δύναμης SNMG2 που έχει αναπτυχθεί στο Αιγαίο.
Σε μια απαράδεκτη κίνηση, καθώς ουσιαστικά αποδέχεται και νομιμοποιεί τις τουρκικές αξιώσεις, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, από την Άγκυρα έχει προγραμματίσει να πετάξει στην Σμύρνη, όπου και θα επιβιβασθεί με ελικόπτερο στην γερμανική φρεγάτα FGS Bonn, τη ναυαρχίδα της Νατοϊκής δύναμης και θα πλεύσει κατόπιν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, θα περάσει από ελληνικά και διεθνή ύδατα και θα επιστρέψει κατόπιν και πάλι στην Σμύρνη απ’ όπου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Ελλάδα.
Στο πρόγραμμά του δηλαδή, ο κ. Στόλτενμπεργκ απέφυγε πλήρως τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, επιβεβαιώνοντας έτσι το «φιρμάνι» που έχει εκδοθεί και εντός του ΝΑΤΟ, κατόπιν τουρκικής παρέμβασης, για αποκλεισμό των νησιών από κάθε νατοϊκό σχεδιασμό.
Προκαλεί εντύπωση ότι η Αθήνα «κατάπιε» και αυτό το σοβαρό ολίσθημα του γ.γ. καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί κάποια αντίστοιχη «ξενάγηση» του κ. Στολτενμπεργκ σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά, ώστε να έχει πλήρη γνώση του πεδίου επί του οποίου λειτουργεί η SNMG2 και έτσι να εξισορροπηθεί η τουρκική αμφισβήτηση εις βάρος της χώρας μας.
stoltenberg_erdogan
Ο κ. Στόλτενμπεργκ ο οποίος θέλει ενόψει της Συνόδου Κορυφής να εμφανίσει κάποια πρόοδο σε κάποιο από τα μεγάλα μέτωπα που αντιμετωπίζει η Συμμαχία, στις δηλώσεις του με τον Μ. Τσαβούσογλου, έσπευσε να αποδώσει στην ανάπτυξη της Νατοϊκής δύναμης τη μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά, όταν φυσικά είναι γνωστό, ότι αυτό συνέβη επειδή η Τουρκία κρατά την στρόφιγγα την οποία ανοίγει και κλείνει, παζαρεύοντας με την Ε.Ε. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ μίλησε στο πλευρό του κ. Τσαβούσογλου με θερμά λόγια για τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, αν και η Αθήνα έχει θέσει επανειλημμένως και σε επίπεδο πρωθυπουργού, τα προβλήματα που δημιουργούνται από την στάση της Άγκυρας, που χρησιμοποιεί την Νατοϊκή Αποστολή για να θέσει τις διεκδικήσεις εναντίον της χώρας μας.
Αρκετά αποκαλυπτικός όμως ήταν ο κ. Στόλτενμπεργκ όταν παραδέχθηκε ότι το πιο σημαντικό με τη Ναυτική Αποστολή, είναι η «δημιουργία μιας πρόσθετης πλατφόρμας για την συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί από πολλές πλευρές, ότι η νατοϊκή παρέμβαση στο Αιγαίο δεν αποσκοπεί παρά στην «άμβλυνση» των εντάσεων που προκαλεί η Τουρκία και στην μετατροπή του Αιγαίου σε «ιδιαίτερη περιοχή», όπου οι εθνικές κυριαρχίες υποχωρούν έναντι των νατοϊκών συμφερόντων και αρμοδιοτήτων.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί αύριο στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο.
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
mignatiou





hellasforce

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ)


Φόροι και ασφαλιστικές εισφορές «τρώνε» πάνω από 50% των μηνιαίων αποδοχών των ελεύθερων επαγγελματιών. Το εκρηκτικό κοκτέιλ φόρων και εισφορών που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης φέρνει μεγάλες επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες κυρίως για τους έχοντες μεσαία και υψηλά εισοδήματα που θα δουν ακόμη και πάνω από το 60% του εισοδήματός τους να κατευθύνεται στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει μια ενιαία φορολογική κλίμακα για τη φορολόγηση μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Η νέα φορολογική κλίμακα ευνοεί τους ελεύθερους επαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα έως 32.000 ευρώ καθώς προκύπτουν φορολογικές ελαφρύνσεις από 200 έως 764 ευρώ σε σχέση με το σημερινό καθεστώς. Ωστόσο, το φορολογικό όφελος που θα έχουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες με την εφαρμογή της νέας προτεινόμενης φορολογικής κλίμακας εξανεμίζεται με τις νέες ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές.
Με τις νέες διατάξεις οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος με συντελεστές 20% για την κύρια ασφάλιση, 7% για την επικουρική, 6,95% για τον κλάδο της υγείας και 4% για το εφάπαξ.
ΠΙΝΑΚΑΣ
Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας ή ο αυτοαπασχολούμενος, θα πρέπει να πληρώνει σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από το 52% έως και πάνω από το 60% του εισοδήματός του.
Νέο κύμα φοροδιαφυγής
Εφόσον οι διατάξεις ψηφιστούν έτσι όπως τις σχεδιάζει η κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι θα προκύψει νέο κύμα φοροδιαφυγής ή διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό που θα κριθεί στην πράξη είναι εάν με τις νέες ρυθμίσεις οι επαγγελματίες που δηλώνουν σήμερα υψηλές αποδοχές θα εξακολουθήσουν να εμφανίζουν τα ίδια εισοδήματα ή τελικώς θα προκύψει μείωση εσόδων για τα ταμεία του Δημοσίου και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Με την εφαρμογή της νέας ενιαίας κλίμακας οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ εισοδήματος όπως ισχύει και σήμερα. Ωστόσο για τα πρώτα 20.000 ευρώ του εισοδήματος ο φορολογικός συντελεστής μειώνεται στο 22% από 26% σήμερα. Αυτό συνιστά όφελος για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σε συνδυασμό όμως με τις αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές οι επιβαρύνσεις αναμένεται να είναι εξοντωτικές. Για παράδειγμα:
Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ ή 1.667 ευρώ μηνιαίες αποδοχές θα καταβάλει το 52% του εισοδήματός του σε φόρους και εισφορές.
Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ θα πληρώνει το 54% του εισοδήματός του σε φόρους και εισφορές.
«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει χαρακτήρα δημευτικό για τα εισοδήματα των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών και ουσιαστικά τους οδηγεί σε παύση εργασιών» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κ. Κόλλιας προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δημιουργεί ελεύθερους επαγγελματίες τριών ταχυτήτων καθώς μερικοί νέοι επιστήμονες θα έχουν εκπτώσεις, μερικοί άνω τις πενταετίας θα έχουν άλλες εκπτώσεις και μερικοί τίποτα.Τους διαχωρίζει σε πατρικίους, πληβείους και είλωτες».Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια «είναι βέβαιο ότι, σε ένα χρόνο, θα συζητούμε πάλι για το πώς θα κλείσει η τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς μέτρα, όπως αυτό, μόνο τοεπιδιωκόμενοαποτέλεσμα δε φέρνουν.
Κι αυτό, γιατί και οι συνεπείς δε θα μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, και θα αυξηθεί κατακόρυφα το κίνητρο για εισφοροδιαφυγή, αλλά και φοροδιαφυγή».
Φορολογικές επιβαρύνσεις
Εν τω μεταξύ, οι ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος φέρνουν πρόσθετους φόρους για μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά, μικρομεσαία και υψηλά εισοδήματα και ελαφρύνσεις για τους έχοντες εισοδήματα από 28.000 έως και 43.000 ευρώ. Στους κερδισμένους των φορολογικών αλλαγών περιλαμβάνονται οι αγρότες οι οποίοι θα δουν μειώσεις στις φορολογικές επιβαρύνσεις τους καθώς θα φορολογηθούν με την ενιαία κλίμακα και θα έχουν έμμεσο αφορολόγητο όριο αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα έως 32.000 ευρώ.
Αντίθετα, αντιμέτωποι με φόρους «φωτιά» θα βρεθούν οι φορολογούμενοι με εισοδήματα από ακίνητα αλλά και όσοι αποκτούν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και έσοδα από «μπλοκάκι» που συνολικά υπερβαίνουν τις 25.000 ευρώ.
Μάλιστα οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι μισθωτοί με εισοδήματα από «μπλοκάκι» το επόμενο έτος θα επιβαρυνθούν και με εισφορά για τη κύρια σύνταξη σε ποσοστό 20% επί του εισοδήματος τους. Στους «χαμένους» των αλλαγών περιλαμβάνονται και όσοι εισπράττουν εισοδήματα από μερίσματα καθώς προβλέπεται αύξηση του συντελεστή από το 10% στο 15%.
Με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος εάν δεν ανατραπούν μέχρι τη ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή και κυρίως αν δεν αλλάξει το ύψος του αφορολογήτου ορίου για το οποίο οι δανειστές πιέζουν να μειωθεί στα επίπεδα των 8.100 ευρώ:
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που λαμβάνουν κάθε μήνα πάνω από 650 και μέχρι 682 ευρώ, καθώς επίσης και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές από 757 έως 795 ευρώ το μήνα, θα υποστούν επιβαρύνσεις έως 100 ευρώ το χρόνο.
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 682 έως 1.786 ευρώ, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι με μηνιαία ποσά φορολογητέων αποδοχών από 833 έως 2.083 ευρώ, θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον φόρους από 61 έως και 176 ευρώ το χρόνο για τα εισοδήματά τους, ενώ οι υψηλόμισθοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 50.000 ευρώ και μέχρι 100.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους από 326 έως και 3.851 ευρώ το χρόνο.
Ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 32.000 ευρώ και μέχρι 100.000 ευρώ θα δουν να αυξάνεται η φορολογική τους επιβάρυνση από 350 μέχρι 8.851 ευρώ το χρόνο.
Φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και ελεύθερο επάγγελμα, θα φορολογούνται με την κλίμακα, με έμμεσο αφορολόγητο για το τμήμα του εισοδήματός τους που προέρχεται από μισθό και χωρίς αφορολόγητο για το εισόδημα από «μπλοκάκι». Ανάλογα με τον συνδυασμό και το ύψος της αμοιβής, προκύπτουν άλλοτε αυξήσεις και άλλοτε μειώσεις φόρου. Για παράδειγμα για έναν φορολογούμενο ο οποίος εισπράττει 20.000 ευρώ από μισθό και 10.000 ευρώ από μπλοκάκι, ο φόρος αυξάνεται κατά 656 ευρώ από τα 5.320 ευρώ για τα περυσινά εισοδήματα σε 5.976 ευρώ για τα εισοδήματα του 2016. Σε χαμηλότερα κλιμάκια, η εικόνα διαφοροποιείται. Για παράδειγμα προκύπτει μείωση φόρου για φορολογούμενο με εισόδημα 12.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και 5.000 ευρώ από ελευθέριο επάγγελμα.
Φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα (ενοίκια κ.λπ.) μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο, θα δουν τα φορολογικά τους βάρη να αυξάνονται κατά 36,36%. Όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητη περιουσία πάνω από 12.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσουν επιπλέον φόρο από 480 έως και 920 ευρώ το χρόνο. Τέλος, οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ από ενοίκια θα πληρώνουν φόρους αυξημένους κατά ποσά άνω των 1.000 ευρώ το χρόνο.
ΠΟΜΙΔΑ: «Ρεσάλτο» στα ακίνητα
Επιδρομή με όρους κυριολεκτικά «πειρατικού ρεσάλτου» στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία χαρακτηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ το νομοσχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος σε συνδυασμό και με τις επαπειλούμενες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων η νέα φορολογική κλίμακα που προβλέπεται για τα εισοδήματα του 2016:
Αυξάνει περαιτέρω τους συντελεστές φορολόγησης για τα ενοίκια σε σχέση με το 2015, οδηγώντας σε επιπλέον επιβάρυνση των ιδιοκτητών κατά 142 εκατ. ευρώ.
Με την προσθήκη της νέας κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης, το χαμηλότερο κλιμάκιο, στο οποίο εντάσσεται περίπου το 90% των εκμισθωτών ακινήτων, αυξάνεται κατά 40%, ενώ ο ανώτατος συντελεστής φτάνει και στο 55%.
Διατηρεί τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, χωρίς αφορολόγητο και χωρίς καμία έκπτωση για έξοδα επισκευής ζημιών, ή δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης.
Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν
Οι αλλαγές φέρνουν μειώσεις επιβαρύνσεων κατά 76 έως και 374 ευρώ το χρόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα από 28.000 έως 43.000 ευρώ και κατά 200 έως και 764 ευρώ το χρόνο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 32.000 ευρώ. Στους κερδισμένους και η πλειονότητα των αγροτών οι οποίοι είτε θα είναι αφορολόγητοι είτε θα πληρώσουν μικρά ποσά φόρου.
Παραδείγματα επιβάρυνσης ελεύθερων επαγγελματιών
Ασφαλιστικές εισφορές και φόροι «τρώνε» πάνω από το 50% του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών
Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ ή 1.667 ευρώ μηνιαίες αποδοχές.
Ασφαλιστικές εισφορές (20% για σύνταξη, 6,95% για ασθένεια και 7% για επικουρική ασφάλιση): 6.790 ευρώ.
Φόρος εισοδήματος: 2.906 ευρώ
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: 26,62 ευρώ.
Τέλος επιτηδεύματος: 650 ευρώ.
Συνολική επιβάρυνση εισοδήματος (ασφαλιστικές εισφορές + φόροι): 10.372,62 ευρώ ή το 51,86% του ετήσιου εισοδήματος.
Ελεύθερος επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ ή 2.500 ευρώ μηνιαίες αποδοχές.
Ασφαλιστικές εισφορές (20% για σύνταξη, 6,95% για ασθένεια και 7% για επικουρική ασφάλιση): 10.185 ευρώ.
Φόρος εισοδήματος: 4.359,30 ευρώ
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: 171,93 ευρώ.
Τέλος επιτηδεύματος: 650 ευρώ.
Συνολική επιβάρυνση εισοδήματος (ασφαλιστικές εισφορές + φόροι): 15.366,23 ευρώ ή το 51,22% του ετήσιου εισοδήματος.
Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ 4.167 ευρώ μηνιαίες αποδοχές.
Ασφαλιστικές εισφορές (20% για σύνταξη, 6,95% για ασθένεια και 7% για επικουρική ασφάλιση): 16.975 ευρώ.
Φόρος εισοδήματος: 8.419,25 ευρώ
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: 872,62 ευρώ.
Τέλος επιτηδεύματος: 650 ευρώ.
Συνολική επιβάρυνση εισοδήματος (ασφαλιστικές εισφορές + φόροι): 26.916,87 ευρώ ή το 53,83% του ετήσιου εισοδήματος.
Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 60.000 ευρώ ή 5.000 ευρώ μηνιαίες αποδοχές.
Ασφαλιστικές εισφορές (20% για σύνταξη, 6,95% για ασθένεια και 7% για επικουρική ασφάλιση): 20.370 ευρώ.
Φόρος εισοδήματος: 10.863,10 ευρώ
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: 1.301,95 ευρώ.
Τέλος επιτηδεύματος: 650 ευρώ.
Συνολική επιβάρυνση εισοδήματος (ασφαλιστικές εισφορές + φόροι): 33.185,05 ευρώ ή το 55,3% του ετήσιου εισοδήματος.
Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 80.000 ευρώ ή 6.667 ευρώ μηνιαίες αποδοχές.
Ασφαλιστικές εισφορές (20% για σύνταξη, 6,95% για ασθένεια και 7% για επικουρική ασφάλιση): 27.160 ευρώ.
Φόρος εισοδήματος: 16.778 ευρώ
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: 2.289 ευρώ.
Τέλος επιτηδεύματος: 650 ευρώ.
Συνολική επιβάρυνση εισοδήματος (ασφαλιστικές εισφορές + φόροι): 46.877 ευρώ ή το 58,6% του ετήσιου εισοδήματος.
Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ ή 8.334 ευρώ μηνιαίες αποδοχές.
Ασφαλιστικές εισφορές (20% για σύνταξη, 6,95% για ασθένεια και 7% για επικουρική ασφάλιση): 33.950 ευρώ.
Φόρος εισοδήματος: 22.722,50 ευρώ
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: 3.295,50 ευρώ.
Τέλος επιτηδεύματος: 650 ευρώ.
Συνολική επιβάρυνση εισοδήματος (ασφαλιστικές εισφορές + φόροι): 60.618 ευρώ ή το 60,6% του ετήσιου εισοδήματος.
Παραδείγματα φορολόγησης για τους μισθωτούς που αποκτούν εισόδημα και από ελευθέριο επάγγελμα
1. Φορολογούμενος με εισόδημα 12.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και 5.000 ευρώ από ελευθέριο επάγγελμα. Συνολικό εισόδημα 17.000 ευρώ.
Φορολογική επιβάρυνση σήμερα:
Φόρος στο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες: 540 ευρώ.
Φόρος στο εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα: 1.300 ευρώ.
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: 119 ευρώ.
Σύνολο φόρου: 1.959 ευρώ.
Φορολογική επιβάρυνση με τις προτεινόμενες αλλαγές:
Φόρος στο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και ελεύθερο επάγγελμα: 1.740 ευρώ.
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: 110 ευρώ.
Σύνολο φόρου: 1.850 ευρώ.
Μείωση φόρου:109 ευρώ.
2. Φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και 10.000 ευρώ από ελευθέριο επάγγελμα. Συνολικό εισόδημα 30.000 ευρώ.
Φορολογική επιβάρυνση σήμερα:
Φόρος στο εισόδημα από μισθωτές
υπηρεσίες: 2.300 ευρώ.
Φόρος στο εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα: 2.600 ευρώ.
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: 420 ευρώ.
Σύνολο φόρου: 5.320 ευρώ.
Φορολογική επιβάρυνση με τις προτεινόμενες αλλαγές:
Φόρος στο εισόδημα από μισθωτές
υπηρεσίες και ελεύθερο επάγγελμα: 5.300 ευρώ.
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: 676 ευρώ.
Σύνολο φόρου: 5.976 ευρώ.
Αύξηση φόρου: 656 ευρώ.





hellasfortce

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!!


ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ… Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Ο πήχης της προστασίας από την πώληση των κόκκινων δανείων στα funds κατέβηκε τελικά τόσο ώστε να περάσει από πάνω μια συμφωνία την οποία η κυβέρνηση θα μπορέσει να αξιοποιήσει για να ισχυριστεί πως προφυλάσσει τους οικονομικά ευάλωτους καταναλωτές από την πώληση των δανείων πρώτης κατοικίας στα funds, και οι θεσμοί ότι μετά την Κύπρο, πέτυχαν να απελευθερώσουν πλήρως τις αγοραπωλησίες δανείων και στην Ελλάδα.
Μετά και τις χθεσινές διαπραγματεύσεις όπου σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου υπήρξε σημαντική σύγκλιση στις διαφορετικές μέχρι πρότινος προσεγγίσεις κυβέρνησης και δανειστών, ο τελικός συμβιβασμός για το ποια δάνεια θα προστατευτούν και για πόσο καιρό, φαίνεται πως αποτελεί πλέον τυπική διαδικασία. Την εκτίμηση ότι η συμφωνία είναι περισσότερο κοντά από ποτέ και συμπίπτει με τις θέσεις που είχαν διατυπώσει εξ αρχής οι θεσμοί, επιβεβαίωναν και πηγές εκ μέρους των δανειστών σημειώνοντας πως έγινε τελικά αυτό που εξ αρχής προβλέπονταν στο μνημόνιο, δηλαδή η διασφάλιση μιας «περιόδου χάριτος» για την πώληση δανείων που έχουν ως υποθήκη την πρώτη κατοικία δανειοληπτών και την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης όλων των υπόλοιπων κατηγοριών δανείων.
Το πλαίσιο της συμφωνίας κινείται προς την κατεύθυνση της αναστολής για 12 ή 18 μήνες στην εφαρμογή του νόμου 4354/2015 που προβλέπει την δυνατότητα πώλησης δανείων σε αδειοδοτημένες εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, μόνο όμως για τα δάνεια που έχουν υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας. Σε αυτά, με βάση πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί, θα περιλαμβάνονται τελικά εκτός από στεγαστικά δάνεια σπιτιών χαμηλής αντικειμενικής αξίας (120.000 ευρώ όπως προβλέπεται και για την προστασία του Νόμου Κατσέλη από πλειστηριασμούς) και επαγγελματικά δάνεια συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης. Η πώληση και για αυτές της κατηγορίες δανείων θα επιτραπεί ολοκληρωτικά πιθανότατα στις αρχές του 2018, ενώ η απελευθέρωση θα γίνεται με κλιμακωτό τρόπο μέχρι τότε.
Δεν έγιναν δεκτές, όπως όλα δείχνουν, οι προτάσεις για σταδιακή απελευθέρωση των καταναλωτικών δανείων και των δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για τα οποία τα οποία μέχρι σήμερα δίνονται διαδοχικές παρατάσεις αναστολής του νόμου. Τα δάνεια αυτά θα μπορούν να πωλούνται ελεύθερα όπως ήδη έχει αποφασιστεί να γίνει για τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και τα στεγαστικά που δεν αφορούν σε πρώτη κατοικία.
Ζητούμενο ήταν επίσης μέχρι και χθες το καθεστώς που θα ισχύσει ως προς τη φορολογική αντιμετώπιση των εταιρειών μεταβίβασης απαιτήσεων και των τραπεζών που θα πωλούν σε αυτές δάνεια. Οι δανειστές έχουν ζητήσει την εξαίρεση των σχετικών συναλλαγών από φορολογικές επιβαρύνσεις, έχει ωστόσο ζητηθεί γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν η εξαίρεση αυτή επιτρέπεται από την Κοινοτική νομοθεσία. Ένα ακόμη ερώτημα είναι και η φορολογική αντιμετώπιση των εσόδων από τις πωλήσεις δανείων των τραπεζών οι οποίες έχουν σχηματίσει αναβαλλόμενο φόρο για τις ζημιές από τα δάνεια, που σήμερα αναγνωρίζεται ως κεφάλαιο.
Στο πλαίσιο τη διαπραγμάτευσης με τους δανειστές η κυβέρνηση όπως έγραφε χθες το Capital.gr, έχει υποβάλει επίσης πρόταση πέντε σημείων για την τροποποίηση του νόμου Δένδια (4307/2014) προκειμένου αυτός να καταστεί πιο αποδοτικός αναφορικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων. Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης ανέφερε ότι σκοπός της τροποποίησης του νόμου είναι να διευρυνθεί η ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, και στις οφειλές τους προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, συμπεριλαμβάνοντας και τις μεγάλες επιχειρήσεις πέραν των μικρομεσαίων με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο «κουρέματος» κεφαλαίου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προτείνει σημαντικό «κούρεμα» (της τάξεως του 60%) στις προσαυξήσεις επί των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η ελληνική πρόταση προβλέπει επίσης δυνατότητα αποπληρωμής σε 36 δόσεις από 12 σήμερα και μείωση 70% του φόρου εισοδήματος που αντιστοιχεί το διαγραφέν δάνειο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η κυβέρνηση έχει προτείνει επίσης την παράταση της προθεσμίας προσφυγής στο νόμο Δένδια, την επέκταση της δυνατότητας συμμετοχής σε πιστωτικά ιδρύματα που δεν είναι τράπεζες, την κατάργηση της προϋπόθεσης τακτοποίησης των οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία για την υποβολή της αίτησης και τον καθορισμό χρόνου απάντησης για τις τράπεζες στην αίτηση ένταξης του οφειλέτη στο νόμο.





hellasforce

GREEK ARMY 2016 – EΔΩ ΕΛΛΑΣ (βίντεο)


enoples_dynameis

ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ο ΥΠΕΞ για την Υπερπτήση των Σκοπιανών


Τσιμουδιά του Έλληνα ΥΠΕΞ για την Υπερπτήση των Σκοπιανών στις εργασίες χθες για την Τετραμερή Διασυνοριακή Συνεργασία των Βαλκανικών Χωρών & για το προσφυγικό !
Μπορεί ο άνθρωπος να μην ενημερώθηκε (λέμε τώρα ΄)…Ίσως τα Σκοπιανά Ελικόπτερα να πήγαιναν στην Θεσσαλονίκη για την Τετραμερή και να χάθηκαν στον Ορεινό όγκο,όλα μπορούν να συμβούν στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα!
«Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που παίρνουμε, έχουμε σήμερα τη συνάντηση των τεσσάρων κρατών της περιοχής για να κουβεντιάσουμε τα ζητήματα και του προσφυγικού και της διασυνοριακής συνεργασίας γενικότερα.
Το Υπουργείο μας έχει αποφασίσει σειρά από διεθνείς συνδιασκέψεις να τις κάνει εκτός Αθήνας. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε !
To παρόν έδωσε στην Τετραμερή και ο Υπουργός Προστασίας μόνο των «λαθρομεταναστών » Υποστράτηγος ε.α Νίκος Τόσκας …
Πως λέμε άλλα λέμε και άλλα Πράττουμε κ.κ. του ΥΠΕΞ και του «Πράττω»!

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ! ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!


ΝΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ… ΝΕΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΟΛΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ…
mᰫ籹��񣼲 ᱬ�顠蝬ᴡ ʯ魹�޲ k맫壣�塭 ֹ�
Ή ΥΠΑΡΧΕΙ …»ΙΣΟΤΗΣ» ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ» ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, Ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!.. Την ίδια στιγμή, που με μια απόφαση του υπουργείου Εργασίας, κόβονται τα επιδόματα στο μισό, ενώ οι ημερομηνίες καταβολής τους αλλάζουν, παρανόμως, όπως κάθε φορά βολεύει την κυβέρνηση, με τον καλύτερο τρόπο, ολοκληρώθηκε σε προσωπικό επίπεδο, η καταβολή εφ’ άπαξ, στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Θεανώ Φωτίου και μάλιστα εν μέσω ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ‘capital controls’…
Θεανώ Φωτίου2
Θεανώ Φωτίου3
Η εντελώς …»φουκαριάρα» η κ. υπουργός, έλαβε ο λ ό κ λ η ρ ο το εφ΄άπαξ της σύνταξεώς της, που φθάνει στο συνολικό ποσό των 70.000 ευρώ!!!
Και αυτό, ενώ χιλιάδες είναι οι Έλληνες συνταξιούχοι, που δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα, λόγω των «στενεμένων» (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΧΑΖΟΥΣ!!!) δημόσιων οικονομικών, που οδηγούν σε μεγάλες αργοπορίες καταβολής των εφ΄άπαξ.
Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Ιουλίου 2015, υπογράφηκε η απόφαση χορηγήσεως ασφαλιστικής παροχής, από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στην κυρία Θ.Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά την συνταξιοδότησή της, από τη θέση της καθηγήτρίας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Θεανώ Φωτίου4
Η τέως αναπληρώτρια υπουργός, πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της* ιδιαίτερα «τυχερό», αφού η καταβολή εφ’ άπαξ, έχει «παγώσει» από τον περασμένο μήνα, εν αναμονή του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του, με τους εκκρεμείς φακέλλους, μόνο στον τομέα δημοσίων υπαλλήλων, να ανέρχονται σε 31.500 και το συνολικό αριθμό των αναμονών σε όλους τους τομείς Πρόνοιας, να είναι της τάξεως των 62.000!!!
Θεανώ Φωτίου5
[*ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΒΡΕ ΘΕΑΝΩ «ΜΑΣ», ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ …ΚΟΠΟ, «ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ» ΕΝ ΕΤΕΙ 1972, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΛΑ, ΤΑ …»ΕΣΚΙΑΖΕ η φοβέρα» ΚΑΙ ΤΑ «ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΚΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ;;; «Ι.Κ.»]





hellasforce

ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


keimeno_apostolou
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου – Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Τελικά, στην Ουάσιγκτον οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συμφώνησαν ότι “η γη γυρίζει” και γι΄ αυτό αποφάσισαν ότι πρέπει να επιβληθούν στην Ελλάδα επιπλέον οικονομικά μέτρα, πέραν αυτών που προβλέπονταν στη Συμφωνία του Ιουλίου του 2015.
Συμφώνησαν ότι πρέπει να προαποφασισθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα και η εφαρμογή τους θα γίνει εάν και εφ΄ όσον δεν επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018. Και επειδή είναι ανέφικτος ο στόχος αυτός, είναι σίγουρο ότι το νέο πακέτο θα έχει άμεση εφαρμογή. Με αποτέλεσμα την περαιτέρω αφαίμαξη της Κοινωνίας μας.
Βέβαια, οι “εταίροι” μας και δανειστές – τοκογλύφοι μας, συμφώνησαν χωρίς εμάς. Αιφνιδίασαν την ελληνική κυβέρνηση και η οποία έμαθε για τη συνάντηση και το αποτέλεσμά της από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Ωστόσο, ενώ συμφώνησαν για το νέο αίμα που πρέπει να δώσει ο ελληνικός λαός, διαφώνησαν στην ρύθμιση του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους.
Η κυβέρνηση κατάργησε την Διεθνή Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος.
Προ ημερών έγινε γνωστή η Έκθεση του ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την Ελλάδα. Αυτή η Έκθεση είναι κόλαφος για τους “εταίρους” μας αλλά και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία φρόντισε μετά το “φάγωμα” της πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ζωής Κωνσταντοπούλου, δια μέσω του νέου Προέδρου της Νίκου Βούτση κατάργησε την Διεθνή Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος.
Γιατί σε αυτήν διατυπώνεται ευθαρσώς ότι υπάρχουν ευθύνες κυβερνητικών και χρηματοπιστωτικών παραγόντων για τη διόγκωση του χρέους μας. Παρουσιάζει επίσης, στοιχεία συγκάλυψης αυτών των ευθυνών από την παρούσα κυβέρνηση.
Στις δε εισηγήσεις της προς τους δανειστές μας, τους καλεί να ελαφρύνουν το χρέος για να βοηθήσουν την Ελλάδα στο συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης και να προωθηθούν προγράμματα επενδύσεων για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη.
Άξιο λόγου είναι η παραδοχή ότι οι καταστροφικές συνέπειες των μέτρων λιτότητας που πλήττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, συντελέστηκαν από την ανευθυνότητα των δανειστών και των δανειζομένων που εμβάθυναν την οικονομική κρίση.
Αυτή η Έκθεση καταπέλτης αποσιωπήθηκε από όλα τα Συστημικά ΜΜΕ.
Ανίκανη Κυβέρνηση, σε ομηρεία. 
Έτσι, η περίφημη αξιολόγηση ενώ έπρεπε να κλείσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχουμε φθάσει στα τέλη του Απριλίου και ακόμη το συζητάνε κυβέρνηση και “θεσμοί”. Και από την στιγμή που οι “εταίροι” μας ζητούν και άλλο ελληνικό αίμα, μετά την κρυφή συνάντηση της Ουάσιγκτον, είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε Εθνικές εκλογές, προκειμένου να αποδράσει των εγκληματικών της ευθυνών.
Άλλωστε, προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και έκθεση της Bank of America – άριστοι γνώστες των παγκόσμιων εξελίξεων – από τη στιγμή που θα ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις της αξιολόγησης. Ή εάν και εφ΄ όσον η Βουλή καταψηφίσει τα νέα μέτρα. Γι΄ αυτό στον ορίζοντα φαίνεται ξεκάθαρα το σενάριο των πρόωρων εκλογών.
Η ΝΔ “χαμένη” στο Συνέδριό της.
Από τη ΝΔ μας ενημερώνουν ότι από 22-24 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 10ο Τακτικό Συνέδριό τους. Εκεί θα ψηφισθεί το νέο καταστατικό της, που όπως λένε θα θέσει το κόμμα σε νέες βάσεις για να καταστεί σύγχρονο και να παράγει πολιτική.
Δηλαδή τι ακριβώς μας λένε, ότι μέχρι τώρα δεν παρήγαγαν πολιτική γι΄ αυτό η Πατρίδα μας έφθασε σε αυτό το χάλι;
Ο Γεωργιάδης πάντα ήταν διασπαστής και υπονομευτής.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, όταν ο Άδωνης Γεωργιάδης στήριξε με χέρια και πόδια τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρά ταύτα, σήμερα διατείνεται δεξιά και αριστερά πως το “παιδί” δεν κάνει για αρχηγός. Έτσι, εν όψει του Συνεδρίου φρόντισε να ελέγχει το μεγαλύτερο ποσοστό της ΟΝΝΕΔ, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να διαλύσει. Εκμεταλλευόμενος την πολυδιάσπαση που παρουσιάζει η ιστορική νεολαία του κόμματος.
Αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν πάντοτε διασπαστής και υπονομευτής. Δεν του φθάνει που ήταν Υπουργός και είναι σήμερα Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Παράταξης. Κοιτάει πάντοτε ψηλότερα. Έχει βάλει στόχο να γίνει αρχηγός της ΝΔ.
Όπως, τότε στον ΛΑΟΣ. Παρ΄ ότι Βουλευτής, ήθελε να γίνει Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ προκειμένου να ελέγχει τα θεσμικά όργανα του κόμματος. Τότε, που συνεπικουρούμενος του άσπονδου φίλου του Μάκη Βορίδη, έγινε Γραμματέας με πραξικοπηματικό και αντικαταστατικό τρόπο. Ή δεν είναι έτσι Άδωνη; Απλά δεν χρειάστηκε να “αρπάξει” το κόμμα του ΛΑΟΣ από τον Καρατζαφέρη – αυτός ήταν ο στόχος του- γιατί τον ξεπέρασαν οι εξελίξεις και οι “αφεντάδες του” τον προόριζαν για υψηλότερους θώκους!!
Υπονομευτής του Κούλη και ο Τζιτζικώστας.
Στις εσωκομματικές διαδικασίες εν όψει του Συνεδρίου, για την ανάδειξη νέων Προέδρων των Περιφερειακών Επιτροπών της ΝΔ, συνέβη το εξόχως εξωπραγματικό. Ο αρχηγός της ΝΔ δεν εξέλεξε κανέναν Πρόεδρο ΝΟΔΕ στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, γιατί στην διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ, δεν παραιτήθηκε της Περιφέρειάς του. Σε συνεργασία λοιπόν, με τον Παπαμιμίκο, κατάφερε όλοι οι νέοι πρόεδροι της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης να πρόσκεινται στον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Στην δε Θεσσαλονίκη ο Απόστολος κέρδισε και τις 4 Νομαρχιακές Οργανώσεις, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καμιά!!
Έτσι, ενδεχομένως να έχουμε για πρώτη φορά Πρόεδρο της ΝΔ που να μην έχει την αποδοχή της βάσεως του κόμματος. Και φαίνεται, η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να ελέγξει το κόμμα, να αποβαίνει άκαρπη.
Αφού του καταλογίζουν ανοικτά πλέον, τη στροφή του προς το Κέντρο και την πρόθεσή του για μάζωξη πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, διαμηνύοντάς του ότι δεν θα ανεχθούν να εντάξει στη ΝΔ στελέχη που διατέλεσαν κατά το παρελθόν Υπουργοί σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Θα σας θυμίσουμε ότι πρώτοι γράψαμε πως τουλάχιστον Διαμαντοπούλου και Χρυσοχοΐδης τα έχουν “βρει” με τον Πρόεδρο της ΝΔ.
Μαίνεται ο “πόλεμος” στη ΝΔ. 
Λίγα 24ωρα πριν το Συνέδριο της ΝΔ, είχαμε νέες εξελίξεις. Οδηγήθηκε σε παραίτηση ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Επίσης, διαγράφηκε με εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης. Και όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας Απόστολος Κράτσας: “… ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα”.
Της διαγραφής το κιγκλίδωμα.
Αυτή η ηχηρή διαγραφή, ήλθε να προστεθεί στη διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη. Όπως, και του αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρματζη, ο οποίος έγραψε στο face book, ότι: “Τούρκος καλός μόνο νεκρός”. Και ο Φαήλος είπε σχολιάζοντας αυτή τη διαγραφή: “Δεν γνωρίζω τον κ. Κάρματζη. Αλλά του σφίγγω νοερά το χέρι. Είπε ευθέως αυτό που είναι πεποίθηση της πλειοψηφίας. Στην μεταλλαγμένη ΝΔ του φεουδάρχη γόνου, αν είσαι παιδεραστής, δεν διαγράφεσαι, μόνο απομακρύνεσαι ώσπου να ξεμπερδέψεις με τα ντράβαλα και να ξεχαστούν οι μολδαβικοί άθλοι σου. Αν είσαι σκληρός πατριώτης και μιλάς παντελονάτα, πχ για την βαρβαρότητα του τουρκισμού, τους λεηλάτες της Κύπρου, τους φονιάδες του Σιαλμά και του Ηλιάκη, τα κολεγιόπαιδα δεν αντέχουν. Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, στους δίδυμους αδένες σας”.
Και στο “βάθος” η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η οποία ξεκινάει την “πλεύση” της για να αλιεύσει τα συντρίμμια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.





hellasforce

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ!!!


ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΙΣΡΑΗΛΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
ΙΡΑΝ: ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος αναφέρει χαρακτηριστικά πως το οπλοστάσιο του Ισραήλ, που περιλαμβάνει πυρηνικά και χημικά όπλα, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Hossein Amir-Abdollahian έκανε την παρατήρηση κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής του ΟΗΕ, ο οποίος διόρισε ομάδα επιφορτισμένη με τη διερεύνηση χρήσης χημικών όπλων στη Συρία.
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ
Ο αξιωματούχος περιέγραψε το Ιράν, ως το μεγαλύτερο θύμα των χημικών επιθέσεων, στο οποίο έχει απαγορευθεί η χρήση όλων των ειδών των όπλων μαζικής καταστροφής με βάση τη θρησκευτική και ισλαμική διδασκαλία. Ο Amir-Abdollahian εξήρε την αδράνεια του κόσμου προς την ανεύθυνη χρήση χημικών όπλων των τρομοκρατικών ομάδων κατά του συριακού λαού. Εν τω μεταξύ, η Virginia Gamba χαιρέτισε τον εποικοδομητικό ρόλο του Ιράν στην πολιτική επίλυση της συριακής σύγκρουσης, αλλά και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ…. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…


ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ! ΥΠΟΚΡΙΤΉΣ! ΔΕΙΛΌΣ! Άνθρωπος των Βδελυγμάτων!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ – 2016

Ἑλληνίδα κατέθεσε Αἴτηση Ἀσύλου στό Ὑπουργεῖο Ἐσωτερικῶν ἐπικαλούμενη τήν καταστρατήγηση τῶν Συνταγματικῶν της Δικαιωμάτων ἔναντι τῶν λαθρομεταναστῶν!


Ἑλληνίδα κατέθεσε Αἴτηση Ἀσύλου στό Ὑπουργεῖο Ἐσωτερικῶν
Μήπως κάτι ἑκατομμύρια ἐξαθλιωμένων Ἑλλήνων πρέπει νά κάνουμε τό ἴδιο;…
Σβήνουν τήν Ἑλλάδα, «αὐτοκτονοῦν» τούς Ἕλληνες
καί δίνουν-ταῖς εὐλογίαις τοῦ Πάπα…-δικαιώματα
σέ κάθε καρυδιᾶς καρύδι λαθρομετανάστη!
Ἔλα κλέφτη νά φύγει ὁ νοικοκύρης…
Προτείνουμε, ὅποιος Ἔλληνας ἔχει πρόβλημα
νά στέλνει αἰτήματα καί συνταγματικά «ἀπαιτήματα»
στούς πολιτικούς μας κάθε μέρα.
Ἐπίσης προτείνουμε νά κουβαλήσουμε
τόν Πάπα καί δημοφιλεῖς καλλιτέχνες ἀπό τόν κόσμο
γιά νά σώσουν τούς Ἕλληνες!
(Κι ἄν πατήσει κανένας…σφυρίξτε μας κλέφτικα…)
.
ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ
«ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ. ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΖΗΤΩ ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ!!!
Η εικονιζόμενη Μαρία Παστρουμά είναι μία από τις Ελληνίδες οι οποίες οδηγούνται από την κυβέρνηση στην πλήρη εξαθλίωση. Της έχουν στερήσει κάθε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω μη αποδοχής από μέρους της του ΑΜΚΑ, ενώ δεν έχει δικαίωμα στην εργασία, ούτε στη συνταξιοδότηση!!! Την ίδια ώρα στους λαθρομετανάστες-πρόσφυγες παρέχονται τα…πλήρη δικαιώματα, ενώ κατά παράβαση του Συντάγματος θα τους χορηγήσουν την ελληνική ιθαγένεια (ιθαγένεια και όχι υπηκοότητα), παρά το ότι για να την πάρουν πρέπει να μιλάνε ελληνικά και να μην είναι παιδόφιλοι! Ως γνωστόν οι ισλαμιστές καταπατούν τα δικαιώματα και της γυναίκας και των παιδιών, πολλά από τα οποία τα χρησιμοποιούν για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές τους ορέξεις.
Διαβάστε τη συγκλονιστική επιστολή της για να δείτε σε ποια απελπισία οδηγούν τον Έλληνα οι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τους αναγκάζουν να ζητήσουν άσυλο στην ίδια τους την Πατρίδα, ζητώντας τα ίδια δικαιώματα με τους λαθρομετανάστες!!!
ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
«Είμαι Ελληνίδα ιθαγενής και είμαι η μόνη που πληροί τις προϋποθέσεις για να υποβάλλω αίτηση ασύλου, στην ίδια μου τη χώρα. Έχουν καταστρατηγηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα μου, έχουν καταπατηθεί η ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια μου.
Δεν έχω δουλειά, δεν έχω ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Είμαι κυριολεκτικά στα χέρια του Θεού. Μιλώ την ελληνική γλώσσα από τα γεννοφάσκια μου, συμμετάσχω ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας. Έχω υποχρεώσεις κ. Υπουργέ ως Ελληνίδα, δεν έχω όμως δικαιώματα. Από το 2009 και εντεύθεν έχω σταματήσει να υπάρχω, γιατί αρνήθηκα τον ΑΜΚΑ. Δεν υφίσταμαι ως πρόσωπο, ως εικόνα Θεού, δεν μου αναγνωρίζεται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ως οφείλατε. Καταπατείτε εσείς όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους νόμους και το ελληνικό Σύνταγμα. Την χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την ενστερνίζεστε για τους πρόσφυγες – λαθρομετανάστες.
Ξεχνάτε όμως ότι στην Ελλάδα οι Έλληνες έχουν προτεραιότητα. Έχω δικαίωμα στην ασφάλεια, έχω δικαίωμα στην εργασία, στην συνταξιοδότηση, έχω το δικαίωμα του θρησκεύειν, έχω το δικαίωμα στη ζωή. Κύριο μέλημα σας πρέπει να είναι η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων μου, της ισονομίας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.
Έφθασα στο σημείο να ζητάω άσυλο στην ίδια μου τη χώρα. Παρακαλώ σεβαστείτε την θρησκευτική μου συνείδηση. Επαναφέρατε τις διαχρονικές αξίες του τόπου μας. Σεβαστείτε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου. Έχουμε υπογράψει ως κράτος μέλος της Ε.Ε. Αναντίρρητες και εφαρμοσμένες δεν είναι μόνο οι υπογραφές των μνημονίων, ούτε η συνθήκη του Δουβλίνου, κ. Υπουργέ είμαι αποφασισμένη όσο θέλει ο Θεός ο Άγιος να ζήσω, να ζήσω. Δεν αυτοκτονώ, δεν μεταναστεύω, δεν υποχωρώ. Θα παλεύω για τα δίκαιά μου μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μου.
Ελπίζω και εύχομαι τα χέρια σας να μην στάξουν αίμα Ορθόδοξο και Ελληνικό».





hellasforce

Ανοίγουν οι Ασκοί του Αιόλου! Με Εντολή Αβραμόπουλου Παίρνει «Σάρκα και Οστά» το Σκοτεινό Σχέδιο της Ε.Ε.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗΞ ΕΞΕΛΙΞΗ… ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ…
Οι Υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για την πρόταση της διακρατικής κατανομής των συνόρων και την παρέμβαση των δυνάμεων ακτοφυλακής κατά της τεράστιας εισροής προσφύγων (το… τυράκι γιατί η αλήθεια είναι διαφορετική).
Οι υπουργοί ενέκριναν το μέτρο σε μια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη.
«Σήμερα, το Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με τα ευρωπαϊκά σύνορα και τα Λιμενικά Σώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος ΕΕ για τη μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση.
Το μέτρο χρειάζεται τώρα την ευλογία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να αρχίσει να λειτουργεί το Σεπτέμβριο και να είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το Νοέμβριο.
«Αν συνεχίσουμε αυτό τον ρυθμό, έχω εμπιστοσύνη ότι θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη νομοθετική διαδικασία μέχρι τον Ιούνιο», δήλωσε ο Επίτροπος, αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική έγκριση που απαιτείται για την εγκατάσταση των πρόσθετων στρατευμάτων.
Η ανάπτυξη θα επιτρέψει σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να πάρουν πίσω τους συνοριακούς ελέγχους που έχουν τοποθετηθεί λόγω της εισροής προσφύγων κατά παράβαση των ελεύθερων ταξιδιών σε όλη την ζώνη Σένγκεν.
Ο Αβραμόπουλος, εν τω μεταξύ, είπε ότι είναι «αδύνατο» αυτή η νέα δύναμη στα σύνορα να διαβρώσει την εθνική κυριαρχία αφού η ανάπτυξή της θα απαιτήσει το «πράσινο φως» των χωρών-στόχων εκ των προτέρων. Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε με τι δημοκρατικό τρόπο ανάβει αυτό το «πράσινο φως»…





hellasforce

GREXIT…


GREXIT
«Tις τελευταίες εβδομάδες οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε ένα όλο και πιο νευρικό σημείο», αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της και σημειώνει:
«Το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2015 -το τρίτο μέσα σε 6 χρόνια μίας χώρας που είναι χτυπημένη από το χρέος -ακολούθησαν μήνες δράματος σε υψηλούς τόνους που έβαλε την Αθήνα στο χείλος της χρεοκοπίας και στην έξοδο από το ευρώ. Τώρα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά -και με την κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που κανονίστηκε για την Παρασκευή -μία αίσθηση κρίσης έχει επιστρέψει στην Ελλάδα» και προσθέτει:
«Με τους πολιτικούς να έχουν επιδοθεί σε μια οργισμένη ρητορική που έβαλε την Αθήνα σε πορεία σύγκρουσης με τους δανειστές τον περασμένο χρόνο, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν αυξηθεί, οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, και το «Grexit» – η πολυσυλλεκτική λέξη που έφερνε στο μυαλό τη μάχη της Ελλάδας με την οικονομική κατάρρευση – ψιθυρίζεται ξανά», αναφέρει το άρθρο που συνεχίζει με την υποχρέωση της Ελλάδας να πληρώσει 5 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο».
«Όλοι συμφωνούν ότι η Αθήνα είναι τώρα σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο. Με μικρή ένδειξη ότι το αδιεξόδου θα ξεπεραστεί κατά τη συνεδρίαση της Ευρωζώνης την Παρασκευή, οι αναλυτές λένε ότι είναι ζωτικής σημασίας η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το Μάιο πριν η Ευρώπη ξεκινήσει να ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την ΕΕ», σημειώνει επίσης το ρεπορτάζ και καταλήγει:
«H αβεβαιότητα και το άγχος έχει επιστρέψει στους Έλληνες που έχουν δει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τους να μειώνεται, την ανεργία να αυξάνεται και τις επιχειρήσεις να κλείνουν. Αφού αψήφησαν τους καταστροφολόγους, υπάρχουν φόβοι ότι η πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης θα μπορούσε τώρα να οδεύει σε άτακτη χρεοκοπία».