Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

EKTAKTO! ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ !!!


ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΘΗΡΙΟΥ-ΠΑΠΑ
ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΘΗΡΙΟΥ-ΠΑΠΑ
EKTAKTO !!!!!! ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;; Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΜΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
-OΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ 6/9/2015

H «Εισβολή των λαθρομεταναστών» στην Ευρώπη είναι σε εξέλιξη… Μετά τι έρχεται; (βίντεο)


isis_mahites_opla
Ένα χαρακτηριστικό video που παρουσιάζει την Εισβολή των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη …Είναι μόνο ανθρωπιστική η Κρίση των λαθρομεταναστών και όχι κάτι άλλο που κάποιοι κάνουν λόγο για Προσχεδιασμένο;
Το πόσο απλό και αν είναι μόνο ανθρώπινο το μεταναστευτικό είναι θα το δούμε τους επόμενους μήνες!
Πάντως ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια και οι Σύριοι δεν φεύγουν απο τα ΤουρκοΣυριακά Σύνορα, αντίθετα παραμένουν εκεί και θέλουν να πολεμήσουν ενώ τους κρατούν μακριά απο την επιστροφή οι Τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις !
Τότε ποιοι είναι οι Σύριοι που έρχονται ορδές στην Ελλάδα και πάνε στην Ευρώπη ;Γιατί κάποιοι πιστεύουν οτι μια Εξέγερση λαθρομετανστών με θρησκευτικό κυρίως χαρακτήρα θα είναι απο εκείνους που θα είναι στο δρόμο;
Για ποια Στρατεύματα έκανε λόγο ο ΠατροΚοσμάς που θα κάνουν πλιάτσικο;
Γιατί προφήτευε οτι όσοι τόποι είναι κοντά σε δρόμους πολλά θα πάθουν;
Ας ελπίσουμε να μην το ζήσουμε γιατί αυτή η εμπειρία θα είναι τρομακτική! veteranos

Φoβερό! Βιβλίο από το 1952 περιγράφει τι θα συμβεί στην σημερινή Ελλάδα!

vivlio
Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων, όμως όταν έπεσε το …

συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος το 1952.
Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί.
Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον «Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης» κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.
Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας – το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ – και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.
Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, «ξεχασμένος» για χρόνια. Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο «Μπιστιρλή», ο οποίος και το εκδίδει. Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.
Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους – που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν – έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη. Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.
Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;
Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη – το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 – είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:
Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα» σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:
«Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη.»
Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:
«Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ό,τι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά».
Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:
«Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών – που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει – θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους»
Σελίδα 24!
Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!
Στο τέταρτο κεφάλαιο «Τα Κόμματα» γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:
«Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ” όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση»
Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:
«Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θα ‘ναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους. Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους».



triklopodia

Βόμβα από Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις Ευθύνες της στη φύλαξη των συνόρων

merkel_neo_613540102
«Και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτήν τη στιγμή δεν είναι …
εξασφαλισμένη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ζήτησε την επείγουσα εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία.
«Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών-μελών. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ- και η προστασία (της περιοχής) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός της με θέμα την ψηφιοποίηση και επανέλαβε ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή πχ διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις.
«Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται», τόνισε η καγκελάριος.
Η κ. Μέρκελ υπεραμύνθηκε ακόμη της πολιτικής που ασκεί στην προσφυγική κρίση, απορρίπτοντας έμμεσα την κριτική των κυβερνητικών της εταίρων Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που την κατηγόρησαν για αφελή και επικίνδυνη στρατηγική. «Η Γερμανία έκανε το σωστό και ανέλαβε την ευθύνη της», δήλωσε.



triklopodia

Κάτι παίζεται με την «ύπαρξη» του Ισραήλ. Ένας ακόμα πόλεμος στήνεται;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Τι γίνεται με το Ισραήλ; Ποιοι το αμφισβητούν; Ποιοι είναι με το μέρος του; Ετοιμάζεται κάτι ακόμα που καιροφυλακτεί; Ένα επικίνδυνο μονοπάτι στρώνεται φανερά, αλλά ωστόσο, πίσω από την πλάτη μας…
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ένα εβραϊκό κράτος. Αυτό είναι το ανησυχητικό ψήφισμα που επιτεύχθηκε από το κοινοβούλιο την Πέμπτη. Κατά τη συνάντηση, συμφώνησαν να εγκρίνουν ψήφισμα για το ρόλο τους στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ωστόσο, απέρριψαν την τροπολογία σχετικά με τις ισραηλινο-παλαιστινιακές διαπραγματεύσεις για λύση των δύο κρατών. Η τροπολογία απορρίπτεται με 421 προς 134 ενώ 59 απείχαν. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί μια προφανή έκφραση της απροθυμίας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να αποδεχθεί την ίδια την ύπαρξη του Ισραήλ.
Ας δούμε τι λέει ο Steven Ben-DeNoon στο video που ακολουθεί:



Και ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αμφισβητεί την επιλογή για τη διαδικασία εύρεσης λύσης των δύο κρατών, τα Ηνωμένα Έθνη, ο Πάπας και ο Ομπάμα πιέζουν για το αντίθετο.
Ως το πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει προσπάθειες να χωρίσουν τη γη από τότε που το Ισραήλ έγινε ένα έθνος και κάποιες από αυτές έμειναν. Ωστόσο μία από τις πιο εξέχουσες προσπάθειες είναι να διαιρέσουν τη γη.
Με απλούστερα λόγια, θέλουν να χωρίσουν την περιοχή σε δύο κράτη -ένα εβραϊκό και ένα αραβικό.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ο Πάπας και οι ΗΠΑ επιδιώκουν να διαιρέσουν το Ισραήλ. «Είναι ένα καυτό ζήτημα ζωτικής σημασίας που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη».
Πιέζουν το Ισραήλ να υπογράψει μία συμφωνία ειρήνης παρά τους δισταγμούς του. Επιπλέον, η οργάνωση της παγκοσμιοποίησης, γνωστή ως Rand Corporation, ισχυρίζεται ότι μπορούν να αποδείξουν, μέσω μιας μελέτης με τίτλο «Το κόστος της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης», ότι το Ισραήλ θα κερδίσει δισεκατομμύρια κατά την επόμενη δεκαετία, αν φτάσουν σε αυτή τη λύση.Έτσι πιέζουν περισσότερο την ισραηλινή ηγεσία.
Δείτε την προ ολίγων ημερών έκθεση για το Rand Corporation και το Ισραήλ.

Μπορεί όλα αυτά να σημαίνουν ένα ακόμα φυτίλι έτοιμο να αναφλεγεί από στιγμή σε στιγμή; Είναι, ένα ακόμα «μωρό» που γεννιέται το Σεπτ-Έμβρυο που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για να μην νικηθούμε;



katoxika.gr

Το σχέδιο και η παγίδα είναι πλέον ευδιάκριτες

bildeTου Πέτρου Ι. Φιλίππου
Eίναι ηλίου φαεινώτερη η δρομολογημένη εξέλιξη της πορείας της χώρας, και αναπόφευκτα θα ζήσουμε τραγικές στιγμές, απόρροια της μνημονιακής πολιτικής την οποία εφάρμωσαν οι έως σήμερα μνημονιακές κυβερνήσεις.

Τα πάντα είναι δρομολογημένα, όπως:
1. Απο τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να προκύψει κυβέρνηση για τον απλό λόγο ότι κανένα απο τα κόμματα του μνημονιακού τόξου δεν επιθυμεί να κυβερνήσει. Αποδεικνύεται απο την δήλωση του Α. Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα κόμμα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.
2. Απο την μη ανάληψη της αρχηγίας της Ν.Δ. απο κανέναν εκ των δελφίνων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι επιφυλάσσεται στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, εάν προκύψει.
3. Αναπόφευκτα θα οδεύσει η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές στις αρχές ή μέσα Νοεμβρίου.
4. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κούρεμα καταθέσεων και επιβολή προστίμων 30%, κατασχέσεις κάθε κινητής η ακίνητης περιουσίας με εντολή των προϊσταμένων των ΔΟΥ, σε όσους προχώρησαν σε αναλήψεις ποσών το τελευταίο 3μηνο, άνευ δικαιολόγησης. Επίσης σε όσους προέβησαν σε αγορές ακινήτων.
5. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση (άνευ πολιτικού κόστους) θα προχωρήσει στο διάστημα αυτό στη υλοποίηση της 2ης δέσμης των εφαρμοστικών μέτρων όπως αναφέρεται ρητά στο 3ο μνημόνιο, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις ακόμη και της 1ης κατοικίας, ιδιωτικοποιήσεις απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων κ.λ.π.
6. Δεν είναι καθόλου τυχαία η τοποθέτηση του Ν. Χριστοδουλάκη ως επικεφαλή του υπουργείου οικονομικών. Ο κ. Χριστοδουλάκης, υπερασπιστής της Ευρωπαϊκής ιδέας και επί σειρά ετών υπουργός του κ. Σημίτη, αγαπημένο παιδί της Ε.Ε. με ευρωπαϊκές περγαμηνές, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, για το κάλλληλο έργο.
7. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα νίψουν τας χείρας τους οι εκτελεστές της χώρας και οι σύν αυτώ μνημονιακοί σχηματισμοί, οι οποίοι θα εμφανιστούν την επ’ αύριον για να «σώσουν» την χώρα.
8. Η σημερινή κυβέρνηση υπο την κ. Θάνου δεν είναι υπηρεσιακή αλλά εντεταλμένη! Απόδειξη ότι η μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας μας στον ΟΗΕ προχώρησε σε αποχή της Ελλάδας από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών…! Απο ποιόν πήρε την εντολή η Ελληνική αντιπροσωπεία; Είναι δυνατόν (και επιτρεπτόν), υπηρεσιακή κυβέρνηση να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες;
Κατ΄αυτόν τον τρόπο και με βάση το προσχεδιασμένο σκηνικό θα οδηγηθεί η χώρα σε χρεωκοπία εντός της ζώνης του ευρώ και θα δρομολογηθεί το διπλό νόμισμα με τα όποια οδυνηρά επακόλουθα (και είναι πολλά και καταλυτικά) για τον λαό.
Μήπως είναι αναγκαία τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, η μονομερής παύση πληρωμών και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με μία υπερήφανη ρήξη με το γερμανικό δεσποτισμό (κατά πολλούς φασισμό);
Οι στιγμές είναι ιδαίτερα κρίσιμες όπως κρίσιμες θα πρέπει να είναι και οι επιλογές του λαού στις 20/9/2015, ο οποίος καλείται να αντισταθεί με κάθε μέσον και ιδαίτερα με την ψήφο του.
Το σχέδιο και η παγίδα είναι πλέον ευδιάκριτες.

katoxika.gr

Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς

achil
Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς
Οι Βάρβαροι του Βορρά βιάζονται να συναντήσουν το πεπρωμένο τους..
Η αρχή έγινε το 2010 με την Αφροδίτη. Οι Βάρβαροι θεώρησαν πως η Θεά της ομορφιάς θα έκανε ποτέ άσεμνη χειρονομία στα παιδιά της.
afroditi
Μια Θεά που έχει κλαπεί από τους ίδιους Βάρβαρους και βρίσκεται αιχμάλωτη στο Μουσείο του Λούβρου.
Μια Θεά το άγαλμα της οποίας (Αφροδίτη της Μήλου) ανακαλύφθηκε το 1820 λίγους μήνες πριν ξεκινήσει ο αγώνας προς την απελευθέρωση των παιδιών της. Ένας αγώνας ο οποίος μέχρι σήμερα συνεχίζεται..
Έκτοτε μεσολάβησαν πολλά.
Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, στο 2015 που οι Σύροι, παιδιά του Αντίγονου και αδέρφια των παιδιών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διώχνονται από την πατρίδα τους. Μια πατρίδα που έχει αφεθεί στο έλεος φανατικών που μεταξύ άλλων ισοπεδώνουν ναούς και αγάλματα αρχαιοτήτων του ένδοξου παρελθόντος της Συρίας.
Ας εστιάσουμε σε ένα γεγονός που έκανε τον γύρο του κόσμου, όμως μόνον οι Έλληνες μπορούν να καταλάβουν τον συμβολισμό..
«Ο μικρός πρόσφυγας που έπεσε με τον πατέρα του στο έδαφος, ύστερα από την τρικλοποδιά που του έβαλε γυναίκα οπερατέρ της ουγγρικής τηλεόρασης, φορούσε φανέλα του Άρη.»
aris
aris1
Προφανώς η οικογένεια αυτή πριν βρεθεί στην Ουγγαρία πέρασε από Ελλάδα και κάποιος δώρισε στο παιδί μια μπλούζα του Άρη.
Πόσο πιθανό είναι να είναι όντως τυχαίο το γεγονός αυτό;
Αν έγραφε η μπλούζα «Mars» αντί για «Άρης» ίσως κάποιοι καταλάβαιναν..
Δυστυχώς για αυτούς όμως το μήνυμα αφορούσε τους Έλληνες.
Ο υπόλοιπος κόσμος απλά θαύμασε για ακόμα μια φορά την βαρβαρότητα αυτών που τόσα χρόνια κουνάνε το δάχτυλο..
Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά γιατί οι σύμμαχοι των Ελλήνων είναι πολλοί και δυνατοί. Και κάποιοι, δυστυχώς για αυτούς, προκαλούν την οργή τους.


katoxika.gr

Ξυπνα ο κόσμος δεν είναι αυτός που σου έδειξαν ..

freemasons
Ξυπνα ο κόσμος δεν είναι αυτός που σου έδειξαν ..
Το 1852 η γαλλική Στοα ελευθερο μασoνων σχεδιασε ένα «Συμβολικο Σκίτσο» 
μιας θεάς που κραταει έναν πυρσό. Η θεα Στέκεται μπροστά από δύο πυλώνες
 όπως φαίνεται στη φωτογραφια.
34 Χρόνια αργότερα, το 1886 στην Αμερική ανεγερθεί το ίδιο θεμα ..μια Θεά
 με το φακό (το Άγαλμα της Ελευθερίας), ένα δώρο από τη Γαλλία ….. και 
121 χρόνια αργότερα, οι «δίδυμοι πύργοι» ανεγέρθηκαν από τον
 David Rockefeller….
Μεσα στην πάροδο του χρόνου, το 1852 η γαλλικη στοα δημιουργησε ενα
 σκίτσο το οποιο μετα απο χρονια σκόπιμα εκδηλώθηκε στη Νέα Υόρκη,
 στο μεγάλο μήλο.
Γιατί υπήρχαν 110 οροφοι σε κάθε ένα από τους δίδυμους πύργους;
Rockefeller = 110 σε Gemetria.
Υπάρχει ενα πεδίο όπου οι λέξεις είναι αξίες, όπου οι αξίες είναι εκδηλώσεις ,
όπου οι εκδηλώσεις είναι περιορισμένες σαν επιλογές !
Σκέψου σε έναν κβαντικό υπερυπολογιστη που μπορεί να πάρει ένα 
τρισεκατομμύριο αποφάσεις και υπολογισμούς ..εσύ με την δική σου
 υπολογιστική ισχύ (νου) η οποία έχει κοιμηθεί…πόσες επιλογές μπορείς και
 ποιες από αυτές είναι δικές σου …η είναι εμφύτευση μέσω πληροφορίας 
άλλων;
Ελεγχόμαστε πλήρως μέσα στον πλανήτη φυλακή τους …δίνοντας μας την 
ψευδαίσθηση της επιλογής μας … μέσα σε στενά δικα τους όρια επιλογών μας!

Ελέγχουν το πεδίο μας, οι μόνοι που μπορούν να έχουν επιλογή είναι αυτοί 
οι οποίοι κατανόησαν την φυλακή και έθεσαν τον εαυτό τους στην κατάσταση 
της μη ύπαρξης μέσα στην πληροφορία τους ….με απλά λόγια άρχισαν να
 βλέπουν την πληροφορία από άλλη πλευρά!
thunder
mekka lightning in Simple Gematria Equals: 141
aDQT0cK




katoxika.gr

Κέρδη 100 δισ. για τη Γερμανία από την ελληνική κρίση...



Άνγκελα ΜέρκελΤον μύθο ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν τους «άσωτους» Έλληνες καταρρίπτει η έκθεση του φημισμένου Ινστιτούτου Leibniz για την Οικονομική Έρευνα, η οποία αποδεικνύει ότι το ελληνικό δράμα βοήθησε στον ισοσκελισμό των γερμανικών λογιστικών βιβλίων. 
Η..
«Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει και συνέντευξη του προέδρου του Ινστιτούτου, Ράιντ Γκροπ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του ιδιωτικού, μη κερδοσκοπικού και έγκυρου Ινστιτούτου, γνωστού ως IWH, το Βερολίνο κέρδισε από την ελληνική κρίση το αστρονομικό ποσό των εκατό δισεκατομμυρίων ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο 3% του γερμανικού ΑΕΠ!

Εξ αυτού συνάγεται το συγκλονιστικό συμπέρασμα της έρευνας: «Οταν συζητάμε για το κόστος που επωμίστηκαν οι Γερμανοί φορολογούμενοι διασώζοντας την Ελλάδα, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε αυτά τα οφέλη, καθώς είναι μεγαλύτερα από τη ζημία, ακόμα και στο σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα κήρυσσε χρεοκοπία». Φυσικά το ίδιο θα ίσχυε εάν, υποθετικά, γινόταν διαγραφή του συνόλου του ελληνικού χρέους...

Ετσι καταπίπτει το επιχείρημα ότι η γερμανική οικονομική ισχύς οφείλεται αποκλειστικά στην ανταγωνιστικότητά της και στην προγενέστερη περιοριστική πολιτική που εφαρμόστηκε. Με αυτό τον τρόπο τα κέρδη της Γερμανίας από την κρίση στην ευρωζώνη ήταν, σύμφωνα με τη μελέτη, πολύ μεγαλύτερα ακόμα και από εκείνα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, οι οποίες επίσης επωφελήθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Οσο για το μέλλον; Η μελέτη προεξοφλεί ότι «η Γερμανία θα συνεχίζει να αποκομίζει κέρδη από την παρούσα κατάσταση κρίσης, η οποία εάν ηρεμούσε αιφνιδίως, θα έκανε το Βερολίνο να χάσει τα χαμηλά επιτόκια».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, αξιοσέβαστος αριθμός μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ομολόγων τα οποία εκδόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, απέχουν πολύ από το να φθάνουν στην ωρίμασή τους, οπότε «επεκτείνεται στο μέλλον η περίοδος των γερμανικών κερδών».



nonews news

Το τροπάριο των Βρυξελλών...


Το ξέρουμε. Μια μόλις βδομάδα πριν από τις εκλογές,  άρχισαν πάλι τις πιέσεις. 
Τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου είναι...
από ελάχιστα, έως ανύπαρκτα. 
Οι δανειστές, μάλιστα, μας συνιστούν να κάνουμε στα γρήγορα και money money την επόμενη Δευτέρα, κυβέρνηση, για να μπει το κόμμα στ' αυλάκι. 
Μέχρι τέλος Οκτωβρίου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να πάρουμε τα 3 δις που υπολείπονται απ' την πρώτη δόση.
Τα καλά νεα, μετέδωσε απ τις Βρυξέλλες, ο Μανώλης Σπινθουράκης...




nonews news

Αυτός που πλούτισε πάνω στο αίμα σου, σε διατάζει να ψηφίσεις Φώφη και Ποτάμι. Τι στα κομμάτια δεν καταλαβαίνεις;


ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΦΕΡΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΛΗΣΤΕΨΕΙ
ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΛΑΣΑΡΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ»
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ «ΕΝΤΙΜΟ»
ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ.
ΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΡΑΓΙΑΣ;
ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ!






olympia.gr

Βόμβα από το Παρον για την προδοτική στάση Σαμαρά στην διαπραγμάτευση!



ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!
Από τον Σαμαρά, τον Ποτάμι, την Φώφη ως τον Λαφαζάνη, ένα μηδενικό δρόμος…

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ: Κατάλαβες τώρα γιατί ανέβηκαν ξαφνικά στις Βρυξέλλες οι σαμαροποτάμηδες;

Τώρα κανείς δεν δικαιούται να λέει πως «δεν κατάλαβε».

Εύσημα της Ρωσίας στην Ελλάδα για την σθεναρή στάση της για τις ρωσικές πτήσεις στην Συρία: Που κρύβονται τωρα οι πρεζέμποροι φασίστες προπαγανδιστές;


Που είναι οι πράκτορες των Τούρκων που παριστάνουν τους εθνικιστές ενω πουλάνε την ηρωινη της ΜΙΤ;
Η Μόσχα εκτιμά τη θέση της Αθήνας για τις υπερπτήσεις ρωσικών αεροσκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία μέσω του ελληνικού εναέριου χώρου, δήλωσε σήμερα (12/9/2015) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
«Εκτιμούμε την επιμονή των ελλήνων εταίρων σε αρχές και στον σεβασμό των διμερών σχέσεών μας… Η θέση της Αθήνας δείχνει τη βαθιά κατανόησή της για τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία», δήλωσε η Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Έκτακτο! Προσγειώθηκαν ρωσικά αεροσκάφη στη Συρία

rosiko

Δύο αεροσκάφη από τη Ρωσία, τα οποία, βάσει πληροφοριών, μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στη Συρία, σύμφωνα με το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, και την ίδια ώρα γίνεται λόγος για ενίσχυση από την πλευρά της Μόσχας των στρατιωτικών μέσων της στην εμπόλεμη αυτή χώρα.
«Δύο ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο της Λαττάκειας (δυτική Συρία), μεταφέροντας 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που προσέφερε η Ρωσική Ομοσπονδία στον συριακό λαό», τόνισε το πρακτορείο ειδήσεων.
Η πόλη Λαττάκεια στη Συρία αποτελεί βασικό προπύργιο της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, που έχασε τεράστιες εκτάσεις μετά το ξέσπασμα του πολέμου κατά των ανταρτών τον Μάρτιο του 2011.
Η Ρωσία θωρείται αξιόπιστος σύμμαχος της Συρίας, και την Πέμπτη υπερασπίστηκε την αποστολή στρατιωτικού υλικού στη Συρία, ο στρατός της οποίας έχει σοβαρόττα εμπόδια, μιας και έχει απέναντί του τόσο τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα όσο την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, η ρωσική πλευρά διέψευσαι την ίδια στιγμή τις κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών ότι έχει αναπτύξει πρόσφατα υλικό και στρατιώτες κοντά στη Λαττάκεια.




voicenews

2015… Ο Γ’ Παγκόσμιος (;) Προ των Πυλών… Στο Στόχαστρο των Ελίτ Συρία και Ρωσία…


Στο Στόχαστρο των Ελίτ Συρία και Ρωσία...
Έρχεται ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος… Οι Παγκοσμιοποιητές Κοιτούν μέχρι το τέλος του 2015 να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω τη Συρία και τη Ρωσία…

Συρία: Ένταση στα ανοιχτά της Ταρτούς… Στρατιωτικές ασκήσεις των Ρώσων…


…αναχαιτίστηκαν από Μιg 31 αμερικανικά μαχητικά που απογειώθηκαν από αεροπλανοφόρο
ΡΩΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατηγορίας Νίμιτς παρακολουθεί από απάοσταση τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν οι ρώσοι στα αναοιχτά της Ταρτούς και συμπεριλαμβάνουν γυμνάσια θαλάσσης αέρους αλλά και εδάφους.
Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και 3 πολεμικά τους πλοία που σταθμεύουν στην κυπριακή ακτή στη δυτική πλευρά του νησιού από 100 χλμ απόσταση παρακολουθούν τις ασκήσεις τών ρώσων.Από το αεροπλανοφόρο απογειώθηκεν 4 μαχητικά αεροσκάφη για πιο στενή παρακολούθηση των ρωσικών ασκήσεων αλλά ταυτόχρονα σηκώθηκαν και 2 MiG-31 ρωσικά που τα αναχαίτισαν και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν περισότερο και να πετάξουν πάνω από τον οριοθετημένο χώρο που πραγματοποιούνται τα ρωσικά γυμνάσια και όπου κινούνται τα ρωσικά θωρηκτά.Υπήρξε εμπλοκή.
Η Ρωσία υπέβαλε και διαμαρτυρία στις ΗΠΑ σχετικά με αυτήν την πολεμική της ενέργεια επικαλούμενη ότι αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας κινήσεων δυνάμεων της σε ασκήσεις που έεουν προαναγγελθεί.Υπάρχει και ο κίνδυνος δυστυχήματος αν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία.Οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν 1500 άνδρες επί συριακού εδάφους που συμμετέχουν στα γυμνάσια. addiyar 12.9.15
Η Ρωσία εντατικοποίησε ναυτικές ασκήσεις στα ανοιχτά της συριακής ακτογραμμής και προετοιμάζεται να επιδοθεί και σε περισσότερα στρατιωτικά γυμνάσια ανέφεραν πηγές προχθές.Πέντε πλοία του πολεμικού ναυτικού επανδρωμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους ξεκίνησαν ασκήσεις στα χωρικά ύδατα της Συρίας που θα συμπεριλαμβάνουν και εκτόξευση ρουκετών γνωστοποίησε πηγή που πρόσκειται στο ρωσικό ναυτικό.
Ένταση στα ανοιχτά της Ταρτούς... Στρατιωτικές ασκήσεις των Ρώσων…2
«Πρόκειται για εκπαίδευση απόκρουση σε επίθεση από αέρος και για υπεράσπιση της ακτής.Θα υπάρξουν βολές και πιστοποίηση των συστημάτων αεράμυνας » πρόσθεσε δηλώνοντας ότι οι ασκήσεις είχαν συμφωνηθεί με τη συριακή κυβέρνηση.Timesofmalta 11.9 15
“Η Ρωσία έχει προειδοποίησε την Κύπρο για να υπάρξει εκτροπή από την κανονική πορεία πτήσης αεροσκαφών καθώς σχεδιάζει να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Συρίας » την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι της νήσου την Παρασκευή.Αναφορές από τη Μόσχα υπογραμμίζουν ότι η Ρωσία είχε αποστείλει ΝΟΤΑΜ (Ανακοίνωση προς πιλότους) στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις ασκήσεις ανοιχτά από το λιμάνι της Ταρτούς και στα 100 χλμ από Κύπρο.Μια πηγή από το κυπριακό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία είχε εκδώσει ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις καθώς και για την την εκτόξευση πυραύλων.Το χρονοδιάγραμμα των ασκήσεων είναι από 8 Σεπτέμβρη ως και 15.alarabiya 12.9.15
Παράλληλα όπως μεταδίδει το Reuters η Ρωσία σύντομ αθα παραδώσει στη Συρία το νέο αντιαεροπορικό σύστημα SE 22.



hellasforce

‘Ηρθε Η Ώρα να Διαλέξεις Στρατόπεδο…


Η Σατανική ΔΥΣΗ και η Ορθόδοξη ΡΩΣΙΑ
Η Σατανική ΔΥΣΗ και η Ορθόδοξη ΡΩΣΙΑ
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε καθολικούς καλόγερους να χορεύουν ενώ υποτίθεται ότι διδάσκουν…προσευχή!
Τους γελίους της Ευρωπαικής Ένωσης να χαριεντίζονται τη στιγμή που εξαθλιώνουν τους Λαούς.
Ηγέτες,καλιτέχνες διασημότητες διαφόρων χωρών να σχηματίζουν με τα δακτυλά τους το ίδιο σύμβολο,το σύμβολο του Σατανά!Τι σύμπτωση ε;
Στην αντίπερα όχθη η μόνη πλέον μεγάλη Χριστιανική χώρα η Ρωσία του Βλαδίμηρου Πούτιν εξακολουθεί να δοξάζει τον Ιησού Χριστό..
hellasforce

ΠΓΔΜ… Ο Denko Maleski Παραδέχεται: «Οιωνός Εξελληνισμού Το Project «ΣΚΟΠΙΑ 2014»

Denko_Maleski_2015_Q8UI

Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του HellasForce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ
Σε ένα άρθρο, που δημοσιεύεται σήμερα στην διαδικτυακή πύλη «PlusInfο», ο πρώην υπουργός (1991-1993) Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και καθηγητής πανεπιστημίου dENKO Maleski υπονοεί σαφώς ότι τα Σκόπια 2014 σημαίνουν ταύτιση με τον ελληνικό πολιτισμό:
«Μακεδονίας [sic!], Δηλαδή, διαπραγμάτευση για το καλό των διαπραγματεύσεων, ενώ εργαζόταν για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το συνταγματικό της όνομα με όσα μέλη ήταν δυνατόν, ενώ η Ελλάδα, η οποία επίσης κάνει διαπραγματεύσεις για το καλό των διαπραγματεύσεων, πήρε τις συμπεριφορές μας για αποδεικτικά στοιχεία που δεν σέβονται τη συμφωνία, έτσι ώστε να σπάσουν με το βέτο την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ.
Εν τω μεταξύ, οι Μακεδόνες [sic!] Πολιτικοί, οι οποίοι ακριβώς όπως και οι Έλληνες, ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια απόφαση των Μεκεδόνων [sic!] πολιτών «να μην διαπραγματευτούν για την ιστορία μας, όχι για την ταυτότητά μας, ούτε για τη γλώσσα μας» αντί να εργάζονται για την ιστορική και πολιτιστική διάκριση με τον ελληνικό λαό, κάνουν το αντίθετο: με τη νέα ερμηνεία της ιστορίας και των μνημείων από τα «Σκόπια 2014», λειτουργεί σε ταύτιση με αυτό [οι Έλληνες]. Γιατί; »

«Αλέξης και Πάνος-Αυτή είναι η πρώτη Ελληνική Κυβέρνηση που πολέμα για την Ελλάδα»

Alexis Tsipras, right, leader of Greece's Syriza left-wing main opposition party and Panos Kammenos, left, chairman of Independend Greeks party talk during their meeting in Athens, Monday, Jan. 26, 2015. (AP Photo/Lefteris Pitarakis, pool)
Alexis Tsipras, right, leader of Greece’s Syriza left-wing main opposition party and Panos Kammenos, left, chairman of Independend Greeks party talk during their meeting in Athens, Monday, Jan. 26, 2015. (AP Photo/Lefteris Pitarakis, pool)

του Αλεξάνδρου
Η ίδια μας η ζωή, από την γέννησή ως το θάνατό μας, δεν παραμένει στάσιμη, δεν είναι κοινή για όλους. Η ζωή μας είναι γεμάτη διακυμάνσεις, διάφορες φάσεις, ανηφόρες, κατηφόρες, έχει διάφορα στάδια και αναλόγως λειτουργείς και προχωράς.Στη ζωή μας οριοθετούμε διάφορα, θέτουμε στόχους, τους οποίους προσπαθούμε να  κάνουμε εφικτούς. Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, άλλες ανυπέρβλητες και άλλες όχι. Έτσι, χρειάζεται ευελιξία και συχνοί ελιγμοί για να μπορείς να διαχειριστείς τις όποιες καταστάσεις παρουσιαστούν. Η ζωή μας δεν είναι μια ευθεία γραμμή που φτάνεις άνετα εκεί που θέλεις. Αρκετές φορές, όταν παρουσιάζονται εμπόδια, θα χρειαστεί να στρίψεις δεξιά, να στρίψεις αριστερά, προκειμένου να τα ξεπεράσεις και να κρατήσεις τον έλεγχο, ώστε να μην βρεθείς σε πλήρη αδυναμία. Θα χρειαστεί, συχνά να υποχωρήσεις προσωρινά, ώστε να μαζέψεις δυνάμεις για να προχωρήσεις και να φτάσεις στον στόχο σου.
Σε πολύ μικρή ηλικία, έμαθα σκάκι.  Έτσι, μπόρεσα να μάθω να σκέφτομαι,  να διαβάζω τον αντίπαλο, αλλά και να μελετώ διεξοδικά τις κινήσεις που κάθε φορά έπρεπε να κάνω την κάθε συγκεκριμένη στιγμή. Έμαθα να κοιτάω πιο μπροστά, να περιμένω όποτε χρειάζεται, αλλά και να επιτίθεμαι την κατάλληλη στιγμή και όποτε οι συνθήκες το ευνοούσαν. Έμαθα, δηλαδή, να διαχειρίζομαι τόσο την άμυνα, όσο και την επίθεση. Προσπαθούσα να εντοπίσω τις αδυναμίες του «εχθρού» και να εκμεταλλευτώ τις λανθασμένες του κινήσεις.  Το σκάκι είναι σχεδόν, όπως η πολιτική. Χρειάζεται στρατηγική ικανότητα, οξυδέρκεια, δύσκολες αποφάσεις, έξυπνες κινήσεις, πλήρης διαχείριση της σκέψης και του εγκεφάλου, αλλά και εγρήγορση. Αρκετά συχνά, θα χρειαστεί να θυσιάσεις ένα πιόνι  για να κερδίσεις τον πόλεμο και να βγεις ο τελικός νικητής. Θα χρειαστεί, λοιπόν, να χάσεις μια μάχη, επίσης να οπισθοχωρήσεις προσωρινά και μετά να ανασυνταχθείς και να αντεπιτεθείς, έτσι ώστε να αναδειχθείς νικητής και να κερδίσεις τον πόλεμο. Και βεβαίως, όταν μιλάμε για πολιτική, θα πρέπει να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες, να βρεις τους κατάλληλους συμμάχους, ώστε να κάνεις την κίνηση-ματ. Χρειάζεται στρατηγική και σχέδιο και όχι κινήσεις άρπα κόλλα και προχειρότητα. Ένας προσωρινός συμβιβασμός η μια τακτική υποχώρηση δεν σημαίνει ότι χάθηκε ο πόλεμος.
Με βάση τα παραπάνω, έχω να πω ότι η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε μια μεγάλη μάχη και είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό για όλα αυτά που υπέστη αυτό το επτάμηνο στις διαπραγματεύσεις. Και ναι, μπορούν να είναι με το κεφάλι ψηλά και περήφανοι για την μάχη που έδωσαν. Δεν παραδόθηκαν αμαχητί, όπως οι ΣαμαροΒενιζέλοι, ούτε και αποδέχτηκαν άνευ όρων τις υποδείξεις των δανειστών. Είχαν απέναντί τα τέρατα της Ευρώπης, τους ψυχρούς οικονομικούς εκτελεστές των εκάστοτε θεσμών αλλά και τους εγχώριους πρόθυμους και υπηρέτες, τους εγχώριους εκτελεστές των εντολών και εξυπηρετητές των συμφερόντων των ξένων, τους εγχώριους ολιγάρχες. Και όλοι γνωρίζουμε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι έκαναν αυτή ακριβώς αυτή δουλειά, ενάντια στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, ενάντια στην ίδια τη πατρίδα.
Δεν χρειάζεται να αναλύσω καν τους εκβιασμούς και τον πόλεμο που δέχτηκαν από όλους εντός και εκτός Ελλάδας, τον πόλεμο που δέχτηκαν και συνεχίζουν να δέχονται από την διαπλοκή. Είναι, άλλωστε, γνωστά σε όλους.  Και όμως κατάφεραν να διεθνοποιήσουν το πρόβλημα της Ελλάδας και να αποδείξουν ότι αυτή η πολιτική που εφαρμοζόταν μέχρι τώρα,  δεν έβγαζε πουθενά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε να αποκτήσει συμμάχους και να ανοίξει το δρόμο για το οριστικό τέλος της λιτότητας και των μνημονίων. Κατάφερε να αντιταχθεί σθεναρά στον άνθρωπο που μισεί, όσο κανείς άλλος την Ελλάδα, τον Βόλγκανγκ Σόιμπλε. Κατάφερε να χαλάσει τα σχέδια και αυτού και των δορυφόρων του, σχέδια που στρέφονταν ενάντια στην Ελλάδα και θα οδηγούσαν στην ολική της καταστροφή, σχέδια τα οποία βλέπουμε να επικροτούν τώρα ο Λαφαζάνης και η παρέα του. Η κυβέρνηση κατάφερε πολλά αυτό το επτάμηνο. Ναι, μια κυβέρνηση μόλις επτά μηνών έκανε λάθη στη στρατηγική της και υπέγραψε μια σκληρή συμφωνία (συμφωνία, όμως που έχει και πολλά συν, για όσους την έχουν διαβάσει, με τα σημαντικότερα να είναι η κατάργηση του αισχρού αγγλικού δικαίου και η δέσμευση από όλους για τη διαγραφή του χρέους μας). Θα μπορούσε να πει κανείς ότι υποχώρησε σε κάποια σημεία, αλλά κέρδισε σε άλλα. Όμως, άνοιξε το δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τα μνημόνια, έσπασε τα δεσμά που κρατούσαν φυλακισμένη τη χώρα μας και ήρε το απόλυτο αδιέξοδο που την είχανε φέρει οι προηγούμενοι. Παρά τα λάθη της, παρά την απειρία της και σε μια αναμέτρηση Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, η κυβέρνηση αυτή κέρδισε στα σημεία και έχτισε τα θεμέλια αλλαγής όλης της Ευρώπης, ξεμπροστιάζοντας τους Γερμανούς. Επιπλέον, από όσο τουλάχιστον θυμάμαι, δεν υπήρχε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν, η οποία αναγνώρισε τα όποια λάθη στα οποία υπέπεσε και έκανε την αυτοκριτική της.
Η κυβέρνηση αυτή έκανε λάθη και τα παραδέχτηκε και ναι, έχει δικαίωμα να κάνει λάθη. Δεν κυβερνά 30 χρόνια, όπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνο λίγους μήνες, ούτε αποτελείται από επαγγελματίες πολιτικούς. Θα κάνει λάθη, θα μάθει από αυτά και θα προχωρήσει μπροστά. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να αλλάξει τα πάντα μέσα σε μια στιγμή η στη συγκεκριμένη περίπτωση σε μόνο 6 μήνες. Χρειάζεται αγώνας, ο οποίος μπορεί να είναι επίπονος, διαρκής, συνεχής ή και χρονοβόρος, όπως συμβαίνει άλλωστε και στην ίδια μας τη ζωή. Η κυβέρνηση αυτή είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει στην σωτηρία της πατρίδας και την ευημερία των πολιτών. Η κυβέρνηση αυτή είναι η μόνη που μπορεί να «σκοτώσει» την διαφθορά και τη διαπλοκή που διατηρούσαν τα συστημικά κόμματα του παρελθόντος. Η κυβέρνηση αυτή είναι η μόνη που μπορεί να καταργήσει τα μνημόνια και να επαναφέρει την ανάπτυξη στη χώρα. Χρειάζεται προσπάθεια και αγώνας. Χρειάζεται, όμως, και την εμπιστοσύνη μας….Και θα την έχει…



hellasforce