Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Έσκασε ΤΩΡΑ! Έτοιμοι οι "πρόσφυγες" να καταστρέψουν ΟΛΗ την Ελλάδα...



Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, επικαλούμενα δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Ξυδάκη, αναφέρουν ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για τη μετακίνηση χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα. 
Ο κ. Ξυδάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Die Welt τόνισε: "Θα ξεκινήσει η μεταφορά ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων για να εκτονωθεί η πίεση των νησιών. Αυτή η επιχείρηση θα είναι καλά οργανωμένη και θα διεξαχθεί με μεθοδευμένο τρόπο. Οι πρόσφυγες θα πρέπει να τοποθετηθούν σε καλά φυλασσόμενα κέντρα προσφύγων".
Πάει ο νους σας τι έχει να γίνει αν χιλιάδες μουσουλμάνοι κατακλύσουν την ηπειρωτική Ελλάδα; Δυο λαοί που δεν έχουν ούτε ένα κοινό σημείο συνάντησης και μια κυβέρνηση που δεν έχει τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να προλάβει ότι είναι να έρθει. 
Επιπλέον, ήδη έχουμε δει για τί είναι ικανοί οι πρόσφυγες και τί ζημιές έχουν προκαλέσει σε Λέσβο και στα άλλα νησιά, όχι μόνο οικονομικές, αφού ο τουρισμός έπεσε κατακόρυφα, αλλά και κοινωνικές και υλικές, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Μόρια. 
Σκεφτείτε τέτοιες εξεγέρσεις να γίνονται σε πολλές πόλεις της χώρας.









voicenews

ΠΑΝΙΚΟΣ στον ΣΥΡΙΖΑ! Τεράστια γκάφα του Τσίπρα...


Επική γκάφα του Αλέξη Τσίπρα εγείρει ξανά ερωτήσεις για την καταλληλότητα του στην παραμονή της εξουσίας ή όχι. 
Αυτή τη φορά, ο πρωθυπουργός, κατέθεσε αίτημα στην Ολομέλεια της Βουλής για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή και τα κανάλια. Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού λειτουργίας της Βουλής, το αίτημα του αντιβαίνει στον Κανονισμό. 
Συγκεκριμένα, το άρθρο 143 αναφέρει ότι "σε κάθε σύνοδο διεξάγονται υποχρεωτικά επτά προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις εκ των οποίων μόνο η μία αποτελεί δικαίωμα της κυβέρνησης" και ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το δικαίωμα αυτό τον Μάρτιο. 
Αναλυτικά, το άρθρο 143 του Κανονισμού έχει ως εξής:

Άρθρo 143:Συζήτηση πρo ημερησίας διατάξεως

1. Για εθνικά θέματα ή θέματα γενικότερoυ ενδιαφέρoντoς o Πρωθυπoυργός μπoρεί, κατ’ εξαίρεση της διάταξης τoυ άρθρoυ 62 παρ. 1, να ενημερώνει τη Boυλή και αμέσως επακoλoυθεί συζήτηση (συζήτηση πρo ημερησίας διατάξεως).

*2. Κατά τη διάρκεια κάθε βουλευτικής συνόδου διεξάγονται υποχρεωτικά επτά συζητήσεις προ ημερησίας

διατάξεως, εκ των οποίων μία αποτελεί δικαίωμα της Κυβέρνησης, μία του Προέδρου της Βουλής και οι υπόλοιπες πέντε της Αντιπολίτευσης. Tο θέμα της συζητήσεως που ανήκει στην επιλογή της Kυβέρνησης πρέπει να αναφέρεται στην πορεία της χώρας με την Eυρωπαϊκή Ένωση και εάν είναι εφικτό να συνδυάζεται με την κατάθεση της σχετικής έκθεσης που προβλέπεται από το άρθρο 3 του ν. 945/1979, όπως ισχύει. Τα θέματα των πέντε συζητήσεων που αποτελούν δικαίωμα της Αντιπολίτευσης ως εξής: τα θέματα δύο συζητήσεων από την Aξιωματική Aντιπολίτευση, το θέμα μίας συζήτησης από τη δεύτερη σε δύναμη Kοινοβουλευτική Oμάδα της Aντιπολίτευσης, το θέμα μίας συζήτησης από την τρίτη σε δύναμη Kοινοβουλευτική Oμάδα της Aντιπολίτευσης και το θέμα μίας συζήτησης από την τέταρτη σε δύναμη Kοινοβουλευτική Oμάδα της Aντιπολίτευσης με αίτησή τους, που υπογράφεται από τα δύο τρίτα (2/3) του αριθμού των Bουλευτών, που υπάγονται κατά περίπτωση στην κάθε Kοινοβουλευτική Oμάδα ή από τον Πρόεδρό της. H αίτηση κατατίθεται στο γραφείο του Προέδρου της Bουλής και διαβιβάζεται αμέσως στον Πρωθυπουργό. H συζήτηση πραγματoπoιείται μέσα σε ένα μήνα από την υπoβoλή της κάθε αιτήσεως και σε κάθε περίπτωση μέσα σε είκοσι πέντε (25) ημέρες από τη διεξαγωγή άλλης προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης.

3. H διεξαγωγή της συζήτησης πρo ημερησίας διατάξεως γίνεται σε ημέρα πoυ oρίζεται ύστερα από συνεννόηση τoυ Πρωθυπoυργoύ με τoν Πρόεδρo της Boυλής, o oπoίoς κατόπιν ενημερώνει τoυς Πρoέδρoυς των Koινoβoυλευτικών Oμάδων και πρoχωρεί σε σχετική ανακoίνωση ενώπιoν της Boυλής.

**4. H συζήτηση αρχίζει με την αγόρευση τoυ Πρωθυπουργού, μετά την oπoία ακολουθούν oι αγορεύσεις των Προέδρων των Koινoβoυλευτικών Ομάδων, καθώς και ενός ή δύο Yπoυργών, και ολοκληρώνεται, χωρίς να διεξαχθεί ψηφοφορία, σε μία συνεδρίαση.

Η διάρκεια της αγόρευσης του Πρωθυπουργού είναι είκοσι πέντε (25) λεπτά της ώρας, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των Προέδρων των άλλων Κοινοβουλευτικών Ομάδων είκοσι (20) λεπτά της ώρας και των Υπουργών δέκα (10) λεπτά της ώρας. Ο χρόνος αγόρευσης εκείνου που προκαλεί τη συζήτηση προσαυξάνεται κατά πέντε (5) λεπτά της ώρας.

Δικαίωμα δευτερολογίας έχουν για δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας ο Πρωθυπουργός και για δέκα (10) λεπτά της ώρας οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και οι Υπουργοί. Ο Πρωθυπουργός μπορεί να τριτολογήσει για πέντε (5) λεπτά της ώρας. Ο χρόνος ομιλίας Υπουργού που παρεμβαίνει στο στάδιο των κύριων αγορεύσεων ή των δευτερολογιών, πριν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις ή οι δευτερολογίες των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, περιορίζεται στο ήμισυ του χρόνου που δικαιούται.

***5. Κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που προτείνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής, οι χρόνοι

ομιλίας είναι οι ισχύοντες κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που προκαλείται από τον Πρωθυπουργό.

* Τροποποιήθηκε στις 5.7.1990 (ΦΕΚ 92Α’ /11.7.1990), στις 25.11.1993 (ΦΕΚ 200Α’ /26.11.1993), στις 15.12.1997 (ΦΕΚ 258Α’ /17.12.1997), στις 25.6.2008 (ΦΕΚ 126Α’ /2.7.2008) και στις 27.4.2009 (ΦΕΚ 66Α’ /4.5.2009) με αποφάσεις της Ολομέλειας της Βουλής

** Τροποποιήθηκε στις 13.10.2000 (ΦΕΚ 230Α’ /25.10.2000) και στις 25.6.2008 (ΦΕΚ 126Α’ /2.7.2008) με αποφάσεις της Ολομέλειας της Βουλής [Η παρ. 5 καταργήθηκε στις 13.10.2000 (ΦΕΚ 230 Ά /25.10.2000)]

*** Προστέθηκε στις 27.4.2009 με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής (ΦΕΚ 66Α’ /4.5.2009)









voice news

ΒΟΜΒΑ Κουτσούμπα εναντίον Φίλη...


Ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, "εξουδετέρωσε" τον υπουργό Παιδείας, Νίκος Φίλη, σχετικά με ταό σα έχει πει ο τελευταίος για τον ρόλο της Εκκλησίας στην Κατοχή και τη Χούντα: "Η αναγκαιότητα και η ωριμότητα να καταργηθούν οι αναχρονισμοί -όσοι υπάρχουν για διάφορα θέματα- και στο μάθημα των Θρησκευτικών, είναι για μας ζήτημα εκ των ων ουκ άνευ. Αυτό είναι ξεκάθαρο και είναι πάγια θέση του ΚΚΕ. Όμως αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει προσεγγίσεις και απλουστεύσεις τύπου Φίλη.
Όμως αυτό δεν μπορεί να οδηγεί τον υπουργό Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, να μιλά και ανιστόρητα, και απλουστευτικά, ενοχοποιώντας για παράδειγμα, το σύνολο της Εκκλησίας στο σύνολο του κλήρου. Στην κατοχή συνέβη με την Εκκλησία, ό,τι συνέβη και με τον υπόλοιπο πολιτικό αστικό κόσμο. Δηλαδή, ένα κομμάτι συμβιβάστηκε, ένα κομμάτι συνεργάστηκε με τους κατακτητές και ένα κομμάτι μπήκε στην αντίσταση ενεργά και μάλιστα και στη ένοπλη εθνική αντίσταση με τον ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, με την Εθνική Αλληλεγγύη και μαζί εδώ ήταν κυρίως ο κατώτερος κλήρος και μέλη της ιεραρχίας, ακόμη και μητροπολίτες.
Ο παππούς μου για παράδειγμα, ο ιερέας ο παπά- Δημήτρης ο Κουτσούμπας, του οποίου έχω και το όνομα -ο πατέρας του πατέρα μου- εκτελέστηκε το 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές, για τη συμμετοχή του, ως υπεύθυνος της Εθνικής Αλληλεγγύης στην επαρχία Δομοκού, στα χωριά που ήταν εκεί και ως μέλος του ΕΑΜ.
 Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί, κύριοι υπουργοί της 'κυβέρνησης της αριστεράς'".












voicenews

ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)! Επεισόδια και ΜΑΤ στη δικαστική αίθουσα – Αναβλήθηκε η διαδικασία μετά τις αντιδράσεις πολιτών!


url


Ματαιώθηκε οριστικά η διαδικασία πλειστηριασμού κατοικίας πολύτεκνης οικογένειας – μέλος της οποίας έχει πιστοποιηθεί ως ΑμΕΑ – που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.
Η παρουσία των διαδηλωτών εντός κι εκτός της δικαστικής αίθουσας λειτούργησε αποτρεπτικά και έτσι η Έδρα, λίγα λεπτά μετά τις 17:00, ανακοίνωσε τη ματαίωση της διαδικασίας, χωρίς να ορίσει νέα ημερομηνία.







katoxika nea

Ξεκάθαρος ο Τσίπρας: Ουδετερόθρησκη πλέον η Ελλάδα – BINTEO

4040c87bf403cb2b09936d99ab37ac68_l


ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΑΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΤΑΝ – ΕΙΝΑΙ ΧΟΑΞ… ΑΠΛΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΜΕΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΣ ΤΥΧΑΙΩΣ !!!!

Άθεο κράτος η χώρα
Μιλώντας στην Βουλή για την Παιδεία, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το τέλος των πανελληνίων εξετάσεων και την είσοδο σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις, ενώ στήριξε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη στη διαμάχη του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία.
Αρχικά τόνισε το σύνθημα της αριστερής ιδεολογίας βάζοντας «ολίγον» από πολυπολιτισμικότητα πως όλα τα παιδιά είναι ίσα πέρα από ταξικές και εθνικές διαφορές, αφήνοντας να εννοηθεί, μεταξύ άλλων, για ακόμα μία φορά πως η αριστεία αποτελεί παρελθόν και όλοι οι μαθητές εξισώνονται προς τα κάτω, όντες εύκολα θύματα της όποιας δημαγωγικής εξουσίας.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έδωσε τέλος στον ομολογιακό χαρακτήρα των θρησκευτικών, μιας και οι ίδιοι οι ταγοί του Χριστιανισμού (Πάπας, Πατριάρχης) προωθούν την Πανθρησκεία στο νέο πολυπολιτισμικό λαό της Ευρώπης.

«Το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μπορεί πια να έχει ομολογιακό χαρακτήρα αλλά ούτε οι ώρες του μειώνονται, ούτε μάθημα επιλογής γίνεται, ούτε χάνεται η αναφορά στο ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας «ότι στις μέρες μας, που στα σχολεία μας φοιτούν παιδιά που δεν ανήκουν σε ένα μόνο δόγμα και η Πολιτεία οφείλει να κάνει τους μαθητές να κατανοήσουν την θρησκευτικότητα ως πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας».
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος: Στην Ελλάδα θα ισχύει πλέον η «αρχή της θρησκευτικής ουδετερότητας», η οποία αποτελεί φυσικά προπομπό άθεου καθεστώτος.
Την δε Παιδεία θα καθορίζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο λαμβάνει εντολές από τον Ο.Η.Ε.
Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με ένα απόφθεγμα, το οποίο έλεγε, μεταξύ άλλων, στους γονείς πως «τα παιδιά δεν σας ανήκουν».
Σε ποιόν ανήκουν άραγε εφεξής;










katoxika nea

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Ξάνθης κατά του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ

Ποινική δίωξη άσκησε σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ΜΑΧΗΤΗΣ» ο εισαγγελέας Ξάνθης κατά του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και του ιμάμη Ερκαν Αζίζογλου του οικισμού Γλαύκη για το περιστατικό της κηδείας του άτυχου στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού τον περασμένο Ιούλιο. Πιο αναλυτικά, τον περασμένο Ιούλιο ο άτυχος στρατιώτης Αχμέτ Κατουνλού πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας στο ΚΑΥΥ Κεραμωτής.
Το φέρετρο του αποθανόντος μεταφέρθηκε στην οικία της οικογενείας του στο χωριό Γλαύκη,  όπου συγγενείς και φίλοι θρήνησαν τον θάνατο του νεαρού στρατιώτη και προετοιμάζονταν να μεταφέρουν το φέρετρο στο νεκροταφείο, όπου ο  Αχμέτ Κατουνλού θα κηδευόταν με Στρατιωτικές Τιμές συνοδεία στρατιωτικού αγήματος
Την ώρα που ο Μουφτής Σινίκιογλου έψαλε και συμπαραστεκόταν στην οικογένεια του νεκρού στρατιώτη, εισήρθε στην οικία ο Μετέ μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζειμπέκ, τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, τον Πρόεδρο της ΤΕΞ Κουρτ Αχμέτ και τον Πρόεδρο του Τουρκικού κόμματος DEB  Μουσταφά Τσαβούς και απαίτησε να μετακινηθεί η ελληνική σημαία από το φέρετρο του νεκρού στρατιώτη, να φύγει ο Στρατός από τον χώρο της οικίας του νεκρού και να απομακρυνθεί ο Μουφτής Σινίκιογλου.
Εν συνεχεία και αφού αφαίρεσαν την ελληνική σημαία παρουσία των συγγενών και του Στρατού, μετέφεραν το φέρετρο στο νεκροταφείο συνοδεία τουρκικών τηλεοπτικών καναλιών και ΜΜΕ, όπου και τελικά ετάφη ο νεκρός.
Στο νεκροταφείο είχε μεταφερθεί και το άγημα το οποίο απέδωσε τιμές στον νεκρό, χωρίς όμως την ελληνική σημαία επί του φέρετρου όπως προστάζει το πρωτόκολλο.
Aπό την προκαταρκτική που ακολούθησε, προέκυψαν σοβαρά ποινικά αδικήματα για τον Μετέ και τον Αζίζογλου και πιο συγκεκριμένα:
α). Της αντιποίησης αρχής, για τον Αχμέτ Μετέ ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο της κηδείας με την ιδιότητα του «μουφτή» Ξάνθης και ηθική αυτουργία σε γεγονότα που διατάραξαν την έννομη τάξη και ήταν ο ηθικός αυτουργός στο να εκδιωχθεί ο Νόμιμος Μουφτής Ξάνθης Σινίκογλου από το χώρο της κηδείας
β). Της διασποράς διχόνοιας και διέγερσης σε μίσος, αναμόχλευση παθών, εξύβριση, βιαιοπραγία κλπ σε βάρος του Ιμάμης της Γλαύκης που ήταν αυτός που όχι μόνο έβρισε και βιαιοπράγησε κατά του Νόμιμου Μουφτή, αλλά και διέσπειρε την διχόνοια και το πάθος στο πλήθος προκειμένου να τον εκδιώξουν βιαίως από το χώρο της κηδείας, ενώ απαγόρευσε το να τοποθετηθεί η Ελληνική σημαία στο φέρετρο του αδικοχαμένου Έλληνα Στρατιώτη
Η δίκη του Ψευτομουφτή Ξάνθης και του Ιμάμη Ερκαν Αζιζογλου κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη ή την Λάρισα.







ethnika themata

Ιερώνυμος σε Τσίπρα: Πολιτεία είναι μόνο ο υπουργός;


Πυρά προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εκτοξεύει εκ νέου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς. 
Ο Αρχιεπίσκοπος κατηγορεί τον υπουργό ότι επιχειρηματολογεί απέναντι σε αιτήματα, που ουδέποτε προέβαλε η Εκκλησία προκειμένου να προσπεράσει τις επιφυλάξεις της ως «φανατικές, παλαιολιθικές, ή αντιδημοκρατικές». 
Επίσης τον κατηγορεί ότι προσπαθεί «να κατηχήσει και να στρατεύσει τους μαθητές σε μια εκκοσμικευμένη στάση απέναντι στο θρησκευτικό φαινόμενο».
Διαβάστε: Η επιστολή Ιερώνυμου 
Παράλληλα, αναφέρεται στην επιχειρηματολογία του κ. Φίλη ότι «η Πολιτεία αποφασίζει, σαφώς υπονοώντας ότι η Εκκλησία επιθυμεί να ποδηγετήσει στην Πολιτεία» και διερωτάται: «Άραγε στη δημοκρατική μας πατρίδα έχει χώρο η λουδοβίκεια άποψη ότι Πολιτεία είναι μόνο ο υπουργός;».
Στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ακόμη ότι «ήδη, από το 2015 η ρητορική των εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας συστηματικά διαστρέβλωνε, κατά βολικό τρόπο, τον ρόλο του υπάρχοντος μαθήματος των Θρησκευτικών ως μίας δήθεν ανελεύθερης και προσηλυτιστικής διαδικασίας 'παραγωγής πιστών' της ορθόδοξης Εκκλησίας μέσα στις σχολικές αίθουσες».
Αναφέρει, δε, ότι λίγο μετά μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου τάχθηκε υπέρ της απαλλαγής από το μάθημα «χωρίς οποιαδήποτε επίκληση λόγων θρησκευτικών συνειδήσεως (και κατ' ουσίαν δηλαδή υπέρ της μετατροπής του μαθήματος από υποχρεωτικό σε προαιρετικό).
«Αργότερα εντός του έτους 2015» συνεχίζει η επιστολή «άρχισε να κυκλοφορεί μία νεότερη θέση του υπουργείου Παιδείας ότι το μάθημα οφείλει να αλλάξει, διότι αίφνης η πολιτική ηγεσία άρχισε να ανησυχεί για τη διαφύλαξη της 'υποχρεωτικότητάς' του εν όψει του μέχρι τότε δήθεν κατηχητικού – προσηλυτιστικού του χαρακτήρα».
Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρεται και στη νεότερη θέση του υπουργείου ότι η ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφυγών στην ελληνική κοινωνία, επιβάλλει πλέον ένα διαφορετικό μάθημα Θρησκευτικών. 
Ακόμη, διαμηνύει ότι «η Ορθοδοξία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την σύγκριση με τα άλλα θρησκεύματα και δόγματα».
«Η σύγκριση όμως», συνεχίζει, «προϋποθέτει ότι το μάθημα παρέχει στον μαθητή συνεκτική και πλήρη εικόνα της ιδιαιτερότητας της Ορθοδοξίας, δηλαδή ένα σύνολο δομημένων γνώσεων με ψύχραιμη, επιστημονική - θεολογική προσέγγιση και όχι σκόρπιες ψηφίδες κοινωνιολογικού ή φιλοσοφικού προβληματισμού με αφορμή το θρησκευτικό φαινόμενο». 

Τέλος, στην επιστολή κατατίθεται η πρόταση της Εκκλησίας για το θέμα. 
Όπως τονίζεται το να πρέπει να έχουν οι νέοι θρησκευτική μόρφωση, δεν είναι κατάλοιπο σκοταδισμού ή κάποιας ξεπερασμένης συντηρητικής ιδεολογίας, αλλά μορφωτική επιλογή, με σαφή παιδαγωγική στοχοθεσία, η οποία δεσμεύει την Πολιτεία, ακόμα και εάν οι προσωπικές πολιτικές θέσεις των υπεύθυνων ή οι κομματικές αντιλήψεις οποιουδήποτε χώρου δεν συμφωνούν με αυτό.
Και συμπληρώνεται: «Στην μοναδική συνάντηση που διοργανώθηκε από το Ι.Ε.Π. με την συμμετοχή Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος, το αίτημα της Επιτροπής ήταν σαφές: η έναρξη ουσιαστικού, επιστημονικά τεκμηριωμένου και δομημένου διαλόγου, προκειμένου να τεθούν ουσιαστικές βάσεις, ώστε με ασφάλεια να τύχουν εφαρμογής στην εκπαίδευση οι αλλαγές, που θα αποφασισθούν για το μάθημα. Το αίτημα αυτό δεν απαντήθηκε ποτέ από το Ι.Ε.Π., ούτε υπήρξε πρόσκληση για άλλη συνάντηση. Το αίτημά μας για ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο παραμένει σε εκκρεμότητα, αλλά με προαπαιτούμενο την έναρξή του από μηδενική βάση». 






ethnika themata ellada

ALERT! ΚΑΤΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!


%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1ALERT… EΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
EΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 28/9/2016 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ….
-ΠΡΟΣΟΧΗ !ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΞΑΦΝΙΚΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ;

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ! ΤΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!


1045578388
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, τόνισε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να αναστείλουν τη διμερή συνεργασία με τη Ρωσία στη Συρία (υπήρξε ποτέ;), εκτός εάν η Μόσχα λάβει άμεσα μέτρα για τον τερματισμό των επιχειρήσεων στην πόλη του Χαλεπίου και επαναφέρει την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Τζον Κίρμπι.
Σύμφωνα με τον Κίρμπι, ο Κέρι εξέφρασε «τη βαθιά του ανησυχία για την επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία» και δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί την Μόσχα υπεύθυνη για την κατάσταση.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο εικονική ήταν η κίνηση της Ουάσινγκτον, για δήθεν συνεργασία με τους Ρώσους!
«Ο Κέρι ενημέρωσε τον Υπουργό Εξωτερικών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει προετοιμασίες για να αναστείλουν την διμερή δέσμευση ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Συρία – συμπεριλαμβανομένων και όσων είναι σχετικά με τη σύσταση του Κοινού Κέντρου Επιχειρήσεων, εκτός αν η Ρωσία λαβει άμεσα μέτρα για τον τερματισμό της επίθεσης στο Χαλέπι και αποκαταστήσει την παύση των εχθροπραξιών», ήταν η σύντομη δήλωση.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η κατάπαυση του πυρός στη Συρία έφτασε στα πρόθυρα κατάρρευσης. Ο πόλεμος στο Χαλέπι εντάθηκε, καθώς ο συριακός στρατός ανέστειλε την προσωρινή εκεχειρία, την Παρασκευή, κατηγορώντας την αντίπαλη πλευρά για πολλαπλές παραβιάσεις.
Την Τρίτη, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της συνοικίας αλ-Φαραφίρα βορειοδυτικά της ιστορικής παλιάς πόλης του Χαλεπίου και προωθήθηκαν στην περιοχή, για πρώτη φορά μετά από χρόνια.
Την Κυριακή, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της αύξησης της βίας στη Συρία. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Δυτικοί διπλωμάτες επέκριναν δριμύτατα τη Ρωσία και το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν υποστηρίξει τη συριακή κυβέρνηση σχετικά με την παράταση του πολέμου.
Ωστόσο υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ, συμμετείχαν στον βομβαρδισμό της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, μόλις μερικές ώρες μετά την έναρξης της κατάπαυσης του πυρός, ζητώντας μάλιστα «συγνώμη» και ότι το περιστατικό συνέβη εκ… παραδρομής.






hellasforce

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ! Η ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ!


greece_chaos
ΕΚΚΛΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ……ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ
Η ΛΑΪΚΗ ΜΑΖΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ…….
Η ΟΡΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ!
ΑΚΡΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!Ο Β. ΠΟΥΤΙΝ άρχισε πάλι να δείχνει τα δόντια ΤΟΥ!!!ΕΠΕΤΑΙ ρωσοαμερικανική σύγκρουση;;; ΚΡΙΣΙΜΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΗΠΑ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!


ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!Ο Β. ΠΟΥΤΙΝ άρχισε πάλι να δείχνει τα δόντια ΤΟΥ!!!ΕΠΕΤΑΙ
ρωσοαμερικανική σύγκρουση;;;
ΚΡΙΣΙΜΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΗΠΑ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!
 
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Andrey Karlov, εμφανίστηκε δημόσια και απέστειλε αυστηρή προειδοποίηση πρώτα προς την τουρκική πλευρά για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία με την επονομασία  «Ασπίδα του Ευφράτη», ότι παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα και στη συνέχεια προς τις ΗΠΑ, ότι προσπαθεί με ψεύτικα στοιχεία να ενοχοποιήσει την Ρωσία για την πρόσφατη επίθεση στο κονβόι βοηθείας προς τον πληθυσμό του πολιορκούμενου Χαλεπιού.
 Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, που παρουσίασε στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας που κατέγραψαν την επίθεση στο κονβόι, η επίθεση αυτή έγινε από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την αμερικανική βάση του Ιντζιρλίκ στην Τουρκία, με συνέπεια να βρουν τον θάνατο άμαχοι, ενώ η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ στους πολιορκούμενους.

Εκείνο όμως που θόρυβε τους Τούρκους ήταν η σαφή ρωσική προειδοποίηση προς την Άγκυρα να σταματήσει να προχωρεί προς τα νότια, αφ’ ενός γιατί θα υποστεί τις «συνέπειες» και αφ’ ετέρου να σταματήσει να βοηθά τους εξτρεμιστές ισλαμιστές που πολεμούν το συριακό καθεστώς.
Προς δε τους Αμερικανούς, ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι αν δεν καθίσουν στο τραπέζι να συνεννοηθούν με τους Ρώσους για να προστατέψουν την συριακή ακεραιότητα και να νικήσουν τους Τζιχαντιστές, τότε θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες συνέπειες στον συριακό εμφύλιο, που θα επηρεάσουν αρνητικά όλη την ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή, σύμφωνα και με τους Τούρκους, υπαινίχτηκε ακόμα και… ρωσοαμερικανική σύγκρουση μέσα στην Συρία.

Φαίνεται πως η Αρκούδα μετά από μια περίοδο ηρεμίας, άρχισε πάλι να δείχνει τα δόντια της.

RUSYA’ DAN TÜRKİYE’ YE KRİTİK SURYE YARISI = ΚΡΙΣΙΜΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ
ENDİŞELEYİZ… = ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ…
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr








volcano times

ΦΩΤΟ!!!Η ΣΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ Η Η ΙΔΙΑ;;; Mήπως στο επόμενο debate πρέπει το FBI να της πάρει αποτυπώματα ,για να μάθουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, αν θα ψηφίσουν την ίδια ή τη σωσία της;ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!

ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ 





ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ!!!Η ΣΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ Η Η ΙΔΙΑ;;;
Mήπως στο επόμενο debate πρέπει το FBI να της πάρει αποτυπώματα ,για να μάθουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, αν θα ψηφίσουν την ίδια ή τη σωσία της;ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!




 Του Son Ofeon

Μία φωτογραφία που λήφθηκε από διαφημιστικό σποτάκι της κας Χίλαρι Κλίντον με ημερομηνία προγενέστερη από τις 12.1.2016.


Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ Και μία χθεσινή φωτογραφία από το debate της 26.9.2016.

 Η σωσίας της κας Κλίντον ή η ίδια?


 Tα ολογάλανα μάτια της στη πρώτη φωτογραφία παρά το γαλάζιο φόντο, που θα έπρεπε να αναδεικνύει το γαλανό χρώμα, στη δεύτερη εικόνα έγιναν σκούρα, σχεδόν καφετιά. Τα αυτιά τελειώνουν σχεδόν στο ύψος του στόματος, ενώ στη πρώτη φωτογραφία βρίσκονται ψηλότερα.

Οι ρυτίδες έκφρασης και το προγούλι της πρώτης φωτογραφίας εξαφανίστηκαν. Η απόσταση από την άκρη της μύτης μέχρι την αρχή της τριχοφυίας στο μέτωπο μίκρυνε αισθητά στη δεύτερη και πρόσφατη φωτογραφία.

Η απόσταση ανάμεσα στις άκρες των ματιών και στις δύο φωτογραφίες είναι περίπου η ίδια. Απεικονίζεται το ίδιο πρόσωπο στις δύο φωτογραφίες; Aυτό θα το αποφασίσετε οι ίδιοι...

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να ξέρετε ότι η Χίλαρι Κλίντον χρησιμοποίησε σωσία για να αποδείξει ότι είναι καλά την ίδια ημέρα, που λιποθύμησε μπροστά στις κάμερες.

Η απόδειξη:

OI ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΗΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΩΝ

Και για τους δύσπιστους ακολουθεί ένα δικό της βίντεο στις 22.9.2016 με τον Ζακ Γαλιφιανάκης, όπου φαίνονται καθαρά οι έντονες ρυτίδες στο λαιμό της και αποδεικνύεται ότι αποκλείεται να έκανε λίφτινγκ πρόσφατα.



Δείτε επιπλέον πώς κινεί τα χέρια της όταν μιλάει και συγκρίνετε τη κίνηση τους με το χθεσινό debate...

Mήπως στο επόμενο debate πρέπει το FBI να της πάρει αποτυπώματα ,για να μάθουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, αν θα ψηφίσουν την ίδια ή τη σωσία της;




ΔΕΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ



Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.










volcanotimes

ΜΥΡΙΖΕΙ Μπαρούτι στα Βαλκάνια!!!Το ΝΑΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΞΑΦΝΙΚΑ στην Αλβανία 1.700 επίλεκτες δυνάμεις!!!




ΜΥΡΙΖΕΙ Μπαρούτι στα Βαλκάνια!!!Το ΝΑΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΞΑΦΝΙΚΑ στην Αλβανία 1.700 επίλεκτες δυνάμεις!!! 

  

Περισσότεροι από 1.700 στρατιώτες των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Ιταλίας, του Κοσσυφοπεδίου και του Μαυροβουνίου αναπτύχθηκαν αιφνιδιαστικά σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας, με την επίσημη δικαιολογία 10ήμερης άσκησης με την κωδική ονομασία «κοινή προσπάθεια», αναφέρει ο αλβανικός τύπος. 
Οι ίδιοι οι Αλβανοί δημοσιογράφοι μάλιστα αναρωτιούνται τι κάνουν τόσοι άνδρες του ΝΑΤΟ στην χώρα, ενώ δεν είχε προγραμματισθεί καμία άσκηση της συμμαχίας.  
Όλες οι ασκήσεις αποτελούν ως γνωστό, ειδικά για Ρωσία και ΗΠΑ, το απαραίτητο «προκάλυμμα» άλλων στρατιωτικών κινήσεων.  
Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία «μυρίζει μπαρούτι » από μίλια μακριά.

Την ίδια στιγμή μετά το δημοψήφισμα των Σερβοβόσνιων την Κυριακή και το συντριπτικό αποτέλεσμα του με ποσοστό 99% για την καθιέρωση της 9ης Ιανουαρίου ως ημέρα εθνικής εορτής, η κατάσταση διαφαίνεται ότι μεταβάλλεται προς το χειρότερο με ιλιγγιώδη μάλιστα ταχύτατα. 

Οι Σερβοβόσνιοι σύμφωνα με πληροφορίες, με την αμέριστη «αρωγή» της Μόσχας θα προχωρήσουν εν ευθέτω χρόνω σε αυτονόμηση και τελικά σε απόσχιση από το κράτος της Β-Ε, ανοίγοντας τους «ασκούς του Αιόλου» για όλα τα Βαλκάνια. 

Ήδη το ίδιο σενάριο ¨ κυοφορείται » και για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι επιζητούν την απόσχιση από την κοσοβάρικη κυβέρνηση. Απλά το δημοψήφισμα ήταν η αφορμή για να καταδείξουν την ανεξάρτητη πλέον θέση τους από την συμφωνία του Ντέιτον. 

Ο ίδιος ο πρόεδρος των Σερβοβοσνιων δήλωσε σήμερα ότι » η Β-Ε είναι ένα αποτυχημένο πείραμα της διεθνούς κοινότητας και τόνισε ότι οι Σέρβοι αισθάνονται άβολα σε αυτό το κρατικό μόρφωμα»...

« Όταν με ρωτάτε τι γίνετε στην Βοσνία, εγώ πάντα απαντώ ότι δεν ζω στη Βοσνία αλλά σε ένα κομμάτι της Σερβίας … Όταν μου στέλνετε δε επίσημο έγγραφο με την ένδειξη , Βοσνία-Ερζεγοβίνη, εγώ δεν αισθάνομαι άνετα», δήλωσε ο Ντόντικ, κάνοντας ακόμα πιο σαφείς τις προθέσεις του για αυτονομία της περιοχής. 

Σήμερα επίσης η κρατική εισαγγελία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τους υπεύθυνους διεξαγωγής του δημοψηφίσματος που διεξήχθη την Κυριακή, κατά παράβαση του συντάγματος της χώρας όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ. Η δήλωση του γενικού εισαγγελέα της Βοσνίας Goran Salihovic αναφέρει ότι η υπόθεση θα αντιμετωπιστεί με την ένδειξη του «κατεπείγοντος» και ορισμένα άτομα θα κληθούν για ανάκριση. 

Αυτό αφορά ενδεχομένως και την ποινική δίωξη του προέδρου των Σερβοβόσνιων και την πιθανή έκπτωση του από το αξίωμα. 

Υπενθυμίζουμε ότι το δικαστήριο είχε απαγορεύσει το δημοψήφισμα που οργανώθηκε από την τοπική αυτοδιοίκηση στη σερβική περιοχή της Βοσνίας. 

Εδώ όμως θα έχουμε σίγουρα την παρέμβαση της Μόσχας η οποία μέσω του Πρόεδρου της Β.Πούτιν έχει μια ιδιαίτερη «ευαισθησία» τόσο για την περιοχή των Βαλκανίων όσο και ειδικά για την Βοσνία.

Σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βελιγράδι Alexandar Chepurin εξέφρασε την ικανοποίησή του για το δημοψήφισμα για την «Ημέρα Δημοκρατίας» στην σερβική δημοκρατία της Βοσνίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με πολύ δημοκρατικό τρόπο, και με πολύ σαφή αποτελέσματα, αναφέρει ο σερβικός τύπος. Ο Chepurin δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Ρωσία είναι ενάντια σε κάθε πίεση, συμπεριλαμβανομένης και της ανάμιξης ξένων διπλωματών, υπονοώντας τις ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ίδιος δεν σχολίασε όμως τις επόμενες κινήσεις, «γιατί, όπως είπε, μπορεί να «δούμε άμεσα πολλά και διαφορετικά πράγματα ». «Δεν βλέπω τον λόγο για σχόλια επί υποθετικών εξελίξεων», είπε ο Chepurin και θύμισε τα λόγια του Ρώσου συγγραφέα Βίκτορ Shklovskii πριν από έναν αιώνα.

Ο συγγραφέας είχε δηλώσει ότι «ήταν πολύ δύσκολο να συνδυαστεί αυτό που νομίζουμε με αυτό που κάνουμε και αποδεικνύεται στο τέλος». «Ο Κολόμβος λένε ότι ήθελε να βρει την Ινδία, αλλά βρήκε την Αμερική. Όπως στη βιβλιογραφία, ζητάμε την Ινδία, αλλά μερικές φορές βρισκόμαστε ξαφνικά μπροστά στην Αμερική», δήλωσε ο παμπόνηρος Ρώσος πρεσβευτής υπονοώντας πολλά και αποκρύβοντας ακόμη περισσότερα...

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από ρωσικά κοινωνικά δίκτυα, κάνουν γνωστό ότι η 150η Ρωσική μηχανοκίνητη μεραρχία είναι όντως σε αυξημένη ετοιμότητα εν όψει πιθανών εξελίξεων στην Βοσνία, ειδικά μετά το δημοψήφισμα.

Οι επίλεκτες μονάδες των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων που είναι σε «μερική ετοιμότητα» δια παν ενδεχόμενο, ενδεχομένως να ξεκινήσουν ασκήσεις μαζί με τις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών που ευρίσκονται και αυτές σε «αυξημένη επαγρύπνηση». 

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για αυξημένη επαγρύπνηση επίλεκτων δυνάμεων Σερβίας και Κροατίας ειδικά στα σύνορα με την Βοσνία. 

Όλοι αυτοί προφανώς…κάτι αναμένουν. 

Τα πράγματα και εδώ είναι τελείως ξεκάθαρα και μετά την Συρία σε βοσνιακό πλέον έδαφος θα έχουμε την σφοδρή αντιπαράθεση Ουάσιγκτον και Μόσχας. 

Το διακύβευμα αυτήν φορά αφορά ολόκληρα τα Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, της ΠΓΔΜ αλλά και των υπολοίπων χωρών. Η αναφορά άλλωστε του προέδρου του στρατιωτικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ, Τσέχου στρατηγού Petr Pavel, ότι τα Βαλκάνια παραμένουν μια μεγάλη πηγή στρατιωτικών συγκρούσεων, αποτελεί σαφές προμήνυμα ταχέων εξελισσόμενων συγκρούσεων. 







volcanotimes

Σεισμολόγοι για τα 5 Ρίχτερ κοντά στην Καλαμάτα!!!Να είμαστε επιφυλακτικοί για μερικές ημέρες!!!Στο protothema μίλησε ο διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Καραστάθης Βασίλης!!!



Σεισμολόγοι για τα 5 Ρίχτερ κοντά στην Καλαμάτα!!!Να είμαστε επιφυλακτικοί για μερικές ημέρες!!!Στο protothema
μίλησε ο διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Καραστάθης Βασίλης!!!
 
Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για το σεισμό των 5 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Όπως δηλώνουν παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου αφού η Καλαμάτα είναι μια από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές. 
Στο protothema.gr μίλησε ο διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Καραστάθης Βασίλης. 
«Είναι σεισμός μεγάλου βάθους, Καραστάθης, αλλά κρατάμε κάποια επιφύλαξη για να δούμε και τις επόμενες ημέρες. Είναι λογικό να ξυπνούν μνήμες από το σεισμό του 1986, αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες για να πούμε ότι θα πρέπει να ανησυχούμε. Στη περιοχή αυτή δεν θα έλεγα ότι δεν είναι αναμενόμενο τέτοιοι σεισμοί. Έχουμε παρά πολύ καλή υποδομή στη περιοχή αυτή, γίνονται σεισμικές παρακολουθήσεις, έχουμε στήσει και ένα κέντρο μέτρησης ραδονίου και μάλιστα είχαμε και κάποιες ενδείξεις ότι θα γίνει σεισμός. Ωστόσο αυτά είναι πειραματικά και δεν απελευθερώνουμε τέτοιου είδους πληροφορίες στο κόσμο. Δεν μπορώ να πω ότι μας προκάλεσε κάποια έκπληξη. Με μια μόνο δόνηση και με τα στοιχεία που έχουμε δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα για να δούμε πως θα εξελιχθεί».






volcanotimes

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!Τι συμβαίνει με την Ι.Μ Αγίας Σκέπης στην Πόλη!!!Βρέθηκε το «χαμένο δισκοπότηρο» του βυζαντινού Ελληνισμού!!!![ΒΙΝΤΕΟ]







ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!Τι συμβαίνει με την Ι.Μ Αγίας Σκέπης στην Πόλη!!!Βρέθηκε το «χαμένο δισκοπότηρο» του βυζαντινού Ελληνισμού!!!![ΒΙΝΤΕΟ]

 
Οχτακόσια χρόνια μετά φαίνεται ότι εντοπίστηκε στο Βόσπορο η Μονή που είχε οικοδομήσει ο βυζαντινός αυτοκράτορας, Μανουήλ ο Κομνηνός.

Η ανακάλυψη αυτή  σε συνδυασμό με τις

πρόσφατες ανακαλύψεις και τα σημεία που εμφανίζονται πάνω στο στολίδι της Ορθοδοξίας την Αγία Σοφία, κάνουν τους Τούρκους να νιώθουν ότι κάτι πολύ άσχημο έρχεται για αυτούς καθώς το τέλος της Τουρκίας έχει προβλεφθεί για όταν «εκπληρωθούν τα Σημεία των Καιρών».



Πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ότι έχει συνταχθεί ακόμα και μελέτη (!) από την ΜΙΤ για τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο σε πολιτικό-εθνικό επίπεδο.

Ουσιαστικά έχουν αποδυθεί σε ένα "κυνήγι θησαυρού", ανάλογο με αυτό της κινηματογραφικής ταινίας "Ιντιάνα Τζόουνς" θεωρώντας ότι πρόκειται για το χαμένο δισκοπήτηρο" του βυζαντινού Ελληνισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται...



Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι η ιστορική αυτή ελληνορθόδοξη βυζαντινή μονή βρίσκονταν κοντά στο πανεπιστήμιο, Koç Üniversitesi, (της γνωστής οικογένειας των Koç)…και πολλοί περαστικοί στην περιοχή αυτή είχαν μαρτυρήσει στο παρελθόν για διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα που βρέθηκαν πέριξ του κυρίως χώρου του πανεπιστημίου.



Μεγάλο δέος δημιουργεί στους Τούρκους, όπως αναφέρει η Σαμπάχ και τα διάφορα μωσαϊκά που έχουν αναδυθεί με όλη την μεγαλοπρέπεια τους τις τελευταίες δεκαετίες μέσα στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, παρά του ότι η μουσουλμανική θρησκεία θεωρεί σαν αμάρτημα την απεικόνιση πρόσωπων που σχετίζονται με θρησκευτικά γεγονότα.



Ιδιαίτερο δέος τους προκαλεί το γνωστό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Ιησού έχοντας την Παναγία και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στα δεξιά και αριστερά Του.



Οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει χαρακτηριστικά το «Μωσαϊκό της Αποκάλυψης» και ο συμβολισμός αυτός ανάγει στην εσχατολογική σημασία του που είναι έντονη στους μουσουλμάνους Τούρκους.



Επίσης ξεχωριστή αναφορά γίνεται και για τα μωσαϊκά που αναπαριστάνε γνωστούς βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως τον Ιωάννη τον Κομνηνό με τον Ιησού Χριστό και τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο με την αυτοκράτειρα Ζωή.



Όλες αυτές οι απεικονίσεις προκαλούν έντονο δέος καθώς όλη αυτή η ελληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια και η εσωτερική δύναμη που αναδύουν αυτά τα ψηφιδωτά, έχουν γεννήσει διάφορους θρύλους για τους εσχατολογικούς τους συμβολισμούς.



Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τις τουρκικές φοβίες για την επάνοδο στην επιφάνεια και στην εξουσία της αγίας Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ευλογία του ίδιου του Ιησού Χριστού.



Οι πολιτικοί-εθνικοί συμβολισμοί δεν είναι διόλου αμελητέοι καθώς μπορούν να δώσουν νίκες ή να προκαλέσουν ήττες, ακόμα και να καταστρέψουν ολόκληρους λαούς.



Για την ακριβή τοποθεσία της ιεράς αυτής μονής, είχαν γράψει στο πρόσφατο παρελθόν, ο Paul Magdalino, βυζαντινολόγος και καθηγητής βυζαντινής ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Koç Üniversitesi, ο Άγγλος ιστορικός, Micheal Angold και ο Αυστραλός ιστορικός, Andrew Stone.



Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την περιέργεια των Τούρκων που άρχισαν εντατικές έρευνες στη περιοχή όπου πιστεύονταν πως βρίσκεται η ιερά μονή της οποίας, όπως αναφέρει και η τουρκική εφημερίδα, το ολοκληρωμένο όνομά της είναι ιερά Μονή Κατασκεπής του Αγίου Μιχαήλ.



Οι έρευνες αυτές έφεραν γρήγορα τις πρώτες συγκεκριμένες ενδείξεις για την ακριβή τοποθεσία και έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα που οριστικοποίησαν, σύμφωνα με τους Τούρκους, το μέρος όπου είχε ακμάσει η ιερά αυτή μονή.



Οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά για το μεγάλο αυτό θέμα όπως πιστεύεται και διακηρύσσουν οι ίδιοι οι Τούρκοι είναι, ενώ συνεχίζονται οι ανασκαφές, ότι στον ευρύτερο χώρο της μονής έχουν κρυφτεί ιερά αντικείμενα τα οποία έκρυψαν οι βυζαντινοί για να αποφύγουν την λεηλασία των σταυροφόρων που εκείνη την εποχή είχαν καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και είχαν προβεί στις γνωστές βιαιοπραγίες και λεηλασίες των ελληνορθόδοξων ναών και μοναστηριών.



Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κυκλοφορεί η άποψη πως στην μονή αυτή βρίσκεται η Ιερά Τράπεζα όπου Ιησούς Χριστός είχε τελέσει τον Μυστικό Δείπνο και η οποία είχε μεταφερθεί από τους βυζαντινούς στην ιερά μονή της Αγία Σκέπης από τα Ιεροσόλυμα.



Οι ανασκαφές που άρχισαν εδώ και καιρό, όπως περιγράφει η τουρκική εφημερίδα, έφεραν μετά από τρεις εβδομάδες την ανακάλυψη μιας πρώτης μεγάλης οπής που οδηγούσε σε ένα τούνελ που άνηκε στον ευρύτερο χώρο της μονής.



Το τούνελ απλώνεται σε βάθος 4 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, έχει μήκος περίπου τα 250-300 μέτρα και οδηγεί στα πρώτα απομεινάρια του κτίσματος της μονής, τα οποία μετά από οχτακόσια χρόνια, όπως διατείνεται η τουρκική εφημερίδα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.



Να σημειωθεί ότι η ιερά αυτή μονή της Αγίας Σκέπης Κωνσταντινούπολης είχε γίνει ευρέως γνωστή γιατί εκεί είχε εξοριστεί ο πατριάρχης Άγιος Φώτιος, ο οποίος όπως είναι γνωστό είχε σηκώσει στους ώμους του όλο το βάρος της καταδίκης της αίρεσης του παπισμού και για τον λόγο αυτό μέχρι σήμερα είναι το «κόκκινο πανί» για τους δυτικούς.



Ο Φώτιος παρέμεινε εκεί ήσυχος όσο κράτησε η εξορία του παρ’ όλο που οι οπαδοί του είχαν συγκροτήσει δική τους εκκλησία με ιεραρχία, ιεροτελεστίες και πιστούς.

Στα τέλη του 876 ανακλήθηκε από την εξορία και του ανατέθηκε η ανατροφή των τεσσάρων γιων του αυτοκράτορα Βασιλείου, ο οποίος σε όλο το διάστημα της εξορίας δεν έπαυσε να τον τιμά και να τον βοηθά. Το 877 ο τότε πατριάρχης Ιγνάτιος πέθανε και σε τρεις μέρες ο Φώτιος ανέβηκε και πάλι στον πατριαρχικό θρόνο.



Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η ανακάλυψη της ιεράς αυτής μονής της Αγίας Σκέπης Κωνσταντινούπολης, που έμεινε στα σκοτάδια οχτακόσα χρόνια και είχε συνδεθεί άμεσα με τον πατριάρχη Άγιο Φώτιο, έρχεται δυο σχεδόν χρόνια μετά την ανακάλυψη της νήσου Βόρδωνες, δηλαδή της χαμένης δέκατης νήσου των Πριγκιποννήσων, όπου σύμφωνα με την παράδοση ετάφη ο Άγιος Φώτιος.



Η Μονή όμως είναι έν ζήτημα που ανησυχεί τους Τούρκους καθώς όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει η Αγία Σοφία παρουσιάζει «σημεία» επιστροφής στην Ορθοδοξία.



Εδώ και καιρό έχουν την εντύπωση ότι το ιερότερο μνημείο της Ορθοδοξίας «θέλει να επιστρέψει εκεί που ανήκει», και αυτό όπως έχει προφητευθεί από τους Άγιους της Ορθοδοξίας θα συνοδευτεί από την καταστροφή του όποιου τουρκικού κράτους.



Κάτι που οι Τούρκοι το φοβούνται σφόδρα καθώς είναι οι πρώτοι που φοβούνται την έγερση του «μαρμαρωμένου βασιλιά».



Στην Τουρκία φοβούνται αναβίωση της Ελληνορθοδοξίας και διασπαση του τεχνητού τουρκικού κράτους, αφού και οι ίδιοι οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν εκατομμύρια κρυπτοχριστιανών και πολιτών που γνωρίζουν ότι έχουν ελληνικό αίμα.



Υπάρχουν ήδη πάμπολλες, συγκεκριμένες και επώνυμες περιπτώσεις μουσουλμάνων που ζήτησαν να βαφτιστούν Χριστιανοί, ενώ τα αποκαλυπτικά στοιχεία έρευνας τουρκικής εφημερίδας του 2012, που καταγράφει μόνο τα τελευταία τρία χρόνια στην Τουρκία (δηλαδη 2009-2012) τον εξωφρενικό αριθμό των 8.000.000 πωλήσεων Αγίων Γραφών, στην τουρκική γλώσσα!

(σ.σ. πράγμα που δείχνει πως είναι πραγματικά πολλά εκατομμύρια οι Κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία, ενώ σύμφωνα με τις Προφητείες του Αγίου Κοσμά για το «1/3 των Τούρκων που θα γίνουν Χριστιανοί» και με βάση το σημερινό πληθυσμό, φαίνεται πως πρόκειται για περίπου 15 με 20 εκατομμύρια ψυχές!)



Στη γείτονα παίζουν άπειρα βίντεο τουρκικών καναλιών, με τους χιλιάδες κυριολεκτικά Τούρκους «μουσουλμάνους», που κατακλύζουν την Εκκλησία του Αϊ Γιώργη του Κουδουνά στη γιορτή του, αφήνοντας τάματα, προσκυνώντας τις άγιες εικόνες και πηγαίνοντας σε ατέλειωτες ουρές για να χριστούν με το λαδάκι από το καντήλι του Αγίου!



Σημειώνεται δε ότι στην Τουρκία υπάρχουν γύρω στα 15.000.000 πιστών Αλεβιτών οι οποίοι είναι σιιτική αίρεση και πιστεύουν στον τριαδικό Θεό. Λέγεται ότι η δημιουργία τους οφείλεται σε εξισλαμισθέντες χριστιανούς που έτσι κράτησαν τα πιστεύω τους μέσω μιας «ισλαμικότερης» παραδοχής.



Η εφημερίδα, Σαμπάχ, μάλιστα έχει παρουσιάσει ένα αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφία», (Ayasofya” nın gizlemleri), όπου και φαίνεται ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι φοβούνται πάνω απ’ολα για το μέλλον τους.



Έχουν φοβία στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά.



Τελευταία έρχονταιι στο φως όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά το γεγονός ότι είχε μετατραπεί σε τέμενος μέχρι το 1934.



Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι βλέπουν, «Σταυρό του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.



Στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο.



Ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει επίσης τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται μέσα στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη.



Σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, η κατασκευή του ναού βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και μια φοβία διακατέχει τους Τούρκους για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο,καθώς γνωρίζουν ότι την έκλεψαν από το Ελληνισμό..



Όπως αναφέρει ο θρύλος είναι γνωστό ότι μετά την μετατροπή του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος κτίστηκε το γνωστό Μιχράμπ, (το μουσουλμανικό σημείο της προσευχής), που εμφανίστηκε στην ανατολική πλευρά του ναού προς την κατεύθυνση της Μέκκας.



Σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους μπροστά από το Μιχράμπ βρίσκεται θαμμένο ένα φέρετρο κατασκευασμένο από επίχρυσο μπρούντζο. Στο φέρετρο αυτό κείτεται η σωρός της βασίλισσας Σοφίας, (προφανώς γίνεται ταύτιση με την Αγία Σοφία).



Η βασίλισσα Σοφία και το φέρετρο της, σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους, απαγορεύεται να αγγχιχθούν Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε σύμφωνα με τον θρύλο θα προκληθεί η «έγερση» της βασίλισσας Σοφίας και τότε ένας τρομακτικός θόρυβος θα τραντάξει όλο το οικοδόμημα του ναού προκαλώντας σεισμικά γεγονότα.



Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές το φέρετρο αυτό προστατεύουν τέσσερις αρχάγγελοι που βρίσκονται πάνω στον Θόλο του ναού. Οι αρχάγγελοι αυτοί,οι Τζεμπραΐλ, Μιχαήλ, Ισραφήλ και Αζραήλ.



Ο Τζεμπραήλ προστατεύει τους αυτοκράτορες, ο Μιχαήλ τον ναό από τις εχθρικές επιθέσεις, ενώ οι Τζεμπραηλ και Ισραφήλ ήταν οι αγγελιοφόροι των γεγονότων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στους αυτοκράτορες.



Και οι τέσσερεις αυτοί αρχάγγελοι έχουν ταχτεί μετά την πτώση της Πόλης να προφυλάσσουν το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας από τον κίνδυνο κάποιος βέβηλος να το ανοίξει και να επέλθει η δευτέρα παρουσία!



Υπάρχει όμως και ο θρύλος του «Κρυμμένου Πατριάρχη» που μοιάζει με τον ελληνικό θρύλο για τον κρυμμένο παπά.



Όπως αναφέρει η τουρκική παράδοση, στο νότιο μέρος του ναού υπάρχει ένας στενός διάδρομος που οδηγεί σε μια παμπάλαια αραχνιασμένη και πολύ μυστήρια πύλη για την οποία ο θρύλος την αναφέρει σαν την «Κλειστή Πύλη».



Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές, όταν ο Μωάμεθ ο Φατίχ μπήκε στην Κωνσταντινούπολη ο τελευταίος ελληνορθόδοξος Πατριάρχης μαζί με τους συνόδους του τελούσε στο σημείο αυτό θεια λειτουργία.



Μόλις οι οθωμανικές ορδές εισέβαλαν στον ναό, ο Πατριάρχης και όλη η συνοδεία του εισήλθε μέσα στην πύλη αυτή η οποία έκλεισε και από τότε χάθηκαν ενώ η πύλη έμεινε ερμητικά κλειστή και κανένας δεν τόλμησε ποτέ να την ανοίξει.



Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως κάθε χρόνο στην ανάσταση των Ορθόδοξων χριστιανών μπροστά από την πύλη αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Σαμπάχ, εμφανίζονται…. κόκκινα αυγά!



Ο θρύλος συμπληρώνετε από την προφητεία που φοβίζει τους Τούρκους, ότι όταν η πύλη αυτή ανοίξει, στον ναό θα ακουστούν ξανά χριστιανικές ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες γι” αυτό και τρομάζουν και μόνο στην ιδέα του ανοίγματος αυτής της μυστήριας πύλης.

pronews.gr







volcanotimes