Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ένταση έξω από το υπ. Εργασίας...




...με εργαζομένους του «Athens Ledra»...

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Εργασίας όταν εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Athens Ledra» προσπάθησαν δύο φορές...
να εισέλθουν στην είσοδο του κτιρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο επιχείρησαν να αποτρέψουν την είσοδο των εργαζομένων στο υπουργείο, ενώ στη συνέχεια με τις ασπίδες απώθησαν τους συγκεντρωμένους γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε και τον ελαφρύ τραυματισμό του προέδρου των εργαζομένων, Χαράλαμπου Ντότσικα.

Τα πνεύματα ηρέμησαν και αυτή την ώρα αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντάται με εκπρόσωπο του υπουργείου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες και καταγγέλλουν το υπουργείο Εργασίας ότι δεν έχει γίνει τίποτα με το επίδομα των 1.000 ευρώ που τους είχαν υποσχεθεί.






nonews news

ΠΑΣΟΚ για Φίλη: Μέγας χορηγός της σημερινής συγκέντρωσης...


ΠΑΣΟΚ για Φίλη: Μέγας χορηγός της σημερινής συγκέντρωσης
«Ο κ. Φίλης αποτελεί με τις καθεστωτικές δηλώσεις του και με τα καμώματά του, τον «μέγα χορηγό» της σημερινής συγκέντρωσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, για τη...
σημερινή εκδήλωση «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

Ο κ. Φίλης αποτελεί με τις καθεστωτικές δηλώσεις του και με τα καμώματά του, τον «μέγα χορηγό» της σημερινής συγκέντρωσης.

Γι’ αυτό και οι οργανωτές πρέπει να του στείλουν λουλούδια.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ καθαρές θέσεις, διατυπωμένες με σαφήνεια, επιχειρήματα, αξιοπιστία.
Καλά θα κάνει ο κ. Φίλης να μην μπερδεύει το ΠΑΣΟΚ με τις καθεστωτικές του αντιλήψεις και την πολιτική του θολούρα...





nonews news

Συναγερμός σε Γαλλία και Βέλγιο! Μαχητές του ISIS ετοιμάζουν συγκεκριμένα χτυπήματα...



Συναγερμός έχει σημάνει σε Γαλλία και Βέλγιο! Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που φέρνει στην δημοσιότητα...
η βελγική εφημερίδα Derniere Heure, μαχητές του ISIS πέρασαν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας στην Ευρώπη και ετοιμάζουν συγκεκριμένα χτυπήματα!

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι επίκεινται χτυπήματα σε συγκεκριμένους στόχους στην Γαλλία και στο Βέλγιο.

Όπως αναφέρει το έγγραφο: «Οι μαχητές, έχουν εγκαταλείψει την Συρία εδώ και μια 10 ημέρες και έχουν περάσει στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας με καράβι χωρίς έγγραφα. Οι μαχητές έχουν χωριστεί σε δυο ομάδες η μια για να χτυπήσει στο Βέλγιο και η άλλη στην Γαλλία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας έχουν όλο τον απαραίτητο οπλισμό και οι επιθέσεις θεωρείται ότι θα γίνουν άμεσα!»

Ως στόχοι, σύμφωνα πάντα με την Βελγική εφημερίδα θεωρούνται: Ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, ένα εστιατόριο φαστ φουντ αμερικανικών συμφερόντων και ένα αστυνομικό τμήμα!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επίπεδο συναγερμού έχει ανέβει στο 3 (σημαντική απειλή) και η αντιτρομοκρατική συστηνει στις κατά τόπους αρχές να αυξησει το απίπεδο ασφάλειας ή ακόμα και να ακυρώσει όλα τα μεγάλα γεγονότα που έχουν προγραμματισθεί σε όλο το Βέλγιο! Για να δείξει το επείγον της κατάστασης η αντιτρομοκρατική σημειώνει ότι τα εκρηκτικά και τα όπλα που είχαν οι τζιχαντιστές που είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου δεν έχουν ακόμα βρεθεί!

Σημειώνει επίσης ότι υπάρχουν θύλακες του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη που δεν έχουν ακόμα βρεθεί. Αναφέρει επίσης ότι η Γαλλία παραμένει αγαπημένος στόχος των ισλαμιστών αλλά και το Βέλγιο επίσης.

Τέλος, αναφέρει ότι στόχος των τζιχαντιστών είναι να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα και καταστροφές και ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει την ικανότητα και φυσικά την πρόθεση να καταφέρει κάτι τέτοιο...





nonews news

Τσακαλώτος: Αποτυχία, εάν σε ένα χρόνο δεν ανακάμψουμε...



Μίλησε για έναν «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση, ο οποίος περιλαβάνει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη δέσμευση για το χρέος...
«Θα έχουμε αποτύχει, εάν σ' ένα χρόνο από τώρα δεν είναι εμφανή τα σημάδια της ανάκαμψης» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «Euronews».
Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση, ο οποίος περιελάβανε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη δέσμευση για το χρέος.
«Νομίζω ότι η απόφαση της 24ης Μαΐου οδηγεί στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και στην εκταμίευση της δόσης. Παράλληλα, πετύχαμε μια καλή συμφωνία για το χρέος» σημείωσε σχετικά.
Κάνοντας ειδική μνεία στο τελευταίο, εξήγησε ότι η απόφαση του Eurogroup προβλέπει με σαφήνεια ότι «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας δεν θα ξεπερνούν το 15%».
Ερωτηθείς για τα μέτρα λιτότητας, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα ήταν εμπροσθοβαρές και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα «ξεδιπλώσει» την αναπτυξιακή της ατζέντα.
Η προσπάθεια μας θα ενισχυθεί από την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, πρόσθεσε εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε επιστροφή επενδυτών.
«Οι πολίτες μας ψήφισαν γιατί ξέρουν ότι θα εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία» τόνισε στη συνέχεια και παρέπεμψε στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και φορολογικού συστήματος.
Αναφερόμενος στο Brexit, κατέστησε σαφές ότι «το καλύτερο είναι η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», καθώς «θα υπάρξουν και άλλες φυγόκεντρες δυνάμεις»...





nonews news

Του φτωχού η οργή…



Το "διαταραγμένο ψυχολογικά" άτομο που έκανε επεισόδιο στο ΣτΕ ήταν:
-Απολυμένος νυχτοφύλακας
-Πένης, που υπέβαλε αίτηση πενίας για να του ορίσουν δικηγόρο χωρίς αμοιβή, για να παλέψει την απόλυσή του
-Χαροκαμένος πατέρας που θρηνούσε το χαμό ενός παιδιού του...


Ξέσπασε όταν του ανακοίνωσαν ότι απερρίφθη η αίτηση πενίας. Πήρε ένα γυαλί και πήγε να κόψει τις φλέβες του.
Έβριζε όποιον…


έβρισκε μπροστά του. Και τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ που πήγε να τον ηρεμήσει. 

Η είδηση «αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο ΣτΕ. Κινδύνευσε και ο αντιπρόεδρος» πόσο κοντά στην αλήθεια μπορεί να είναι; 
Όσο και ο χαρακτηρισμός «ψυχολογικά διαταραγμένο άτομο».
Τι κρίμα! 
Για όλους μας!..






nonews news

Ω τι ντροπή. Ντροπή μεγάλη...




Άγριος καυγάς Χριστοδουλοπούλου-Βενιζέλου για την Τσατάνη...

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε έντονο επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής κ. Χριστοδουλοπούλου και του κ. Βενιζέλου, όταν η πρώτη υποστήριξε ότι...
το επιχείρημα της κ . Τσατάνη πως εποπτεύει την αντιτρομοκρατική εξ ου και δεν ήθελε προβολή του προσώπου της δεν ισχύει. Η κα Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλου ο οποίος της διέψευσε την αναφορά της κ. Τσατάνη προκαλώντας όμως την οργισμένη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος υποστήριξε ότι η κα Τσατάνη ουδέποτε είπε ότι εποπτεύει την αντιτρομοκρατική με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος: 

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πήρα τηλέφωνο στο Υπουργείο και μου είπαν ότι δεν ισχύει αυτό που είπε η κα Τσατάνη για την τρομοκρατία. 
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ποιον πήρατε;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τον Παρασκευόπουλο
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Και τι σας είπε;
ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Δεν είπε αυτό. Είπε ότι χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας, όχι ότι εποπτεύει. 
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είναι άλλο εισαγγελέας και άλλο ότι χειρίζεται
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Μπορεί να είναι δικό μου λάθος.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν είπε αυτό. Να διαβάσουμε τα πρακτικά. είναι άλλο να παίρνετε τον υπουργό και να ρωτάτε ποιος είναι ο εισαγγελέας για την αντιτρομοκρατική και άλλο ποιος είναι ο εισαγγελέας Εφετών που χειρίζεται σε επίπεδο βουλευμάτων
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τέτοιες ειδικότητες δεν υπάρχουν
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν είπε ότι εποπτεύει της αντιτρομοκρατικής
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήρθε εδώ με πλήρη δημοσιότητα. θα πρέπει και η κα Τσατάνη να διαφωτίσει την κοινωνία
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν είπε αυτό. Είπε να μην εστιάζει ο φακός στο πρόσωπό της
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σας παρακαλώ κε Βενιζέλο. Έχει πολλούς δικηγόρους
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αυτοσυγκρατηθείτε. Είστε στα όρια της χυδαιότηατς. Δεν ντρέπεστε
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν ντρέπομαι.






nonews news

Διαβεβαιώσεις για τις προσλήψεις...


Κινητοποιήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικώνΜεγάλος αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών στις περιοχές όπου δεν θα γίνουν μεταθέσεις–αποσπάσεις, και μετακινήσεις εκπαιδευτικών από...
τις περιοχές όπου παρατηρείται επάρκεια ή πλεόνασμα ειδικοτήτων ή προσωπικού.

Αυτοί είναι οι δύο βασικοί άξονες του σχεδίου κάλυψης των κενών στα σχολεία που ετοιμάζει πυρετωδώς το υπουργείο Παιδείας για την ερχόμενη χρονιά.

Φέτος, οι συνταξιοδοτήσεις είναι οι λιγότερες των τελευταίων ετών, επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου, για να παραπέμψουν στις αντιστοίχως λιγότερες μεταθέσεις και αποσπάσεις που θα γίνουν, μιλώντας, μάλιστα, για ρεκόρ μείωσης αυτών των υπηρεσιακών μεταβολών.

Κύρια συνέπεια, όπως συμπληρώνουν, η τοποθέτηση σημαντικού αριθμού αναπληρωτών σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές είναι οι περιοχές με πάγια κενά, όπως Κρήτη, Ν. Αιγαίο, Β. Αιγαίο και αρκετές δυσπρόσιτες.

Αντιθέτως, σε περιοχές όπου παρατηρείται επάρκεια ή πλεόνασμα τόσο σε προσωπικό όσο και σε ειδικότητες θα ισχύσει η γνωστή λύση των μετακινήσεων εντός νομού.

Οι περιοχές στις οποίες αναμένεται να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη κλίμακα έναντι άλλων είναι η Αττική, ο νομός Θεσσαλονίκης, οι νομοί της Θεσσαλίας κ.ά.
Ενίσχυση ειδικοτήτων

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο διαβεβαιώνει πως δεν θα γίνει καμία αύξηση ωραρίου, ενώ ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν θα είναι κοντά στον περσινό, θέλοντας έτσι να καθησυχάσει τους φόβους για δραστικές περικοπές, χωρίς όμως να αποκλείει τις μειώσεις οι οποίες φαντάζουν αναπόφευκτες μπροστά σε όλο το πλέγμα των αλλαγών (μείωση ωρολόγιου προγράμματος, άνοιγμα αναθέσεων κ.ά.).

Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας έχει διαβεβαιώσει ότι θα προσληφθούν και φέτος χιλιάδες αναπληρωτές.

Το σίγουρο είναι πως όλες οι ενέργειες θα είναι στοχευμένες και σε συνδυασμό με τον κανόνα λιγότερες μεταθέσεις και αποσπάσεις - μέγιστη δυνατή αξιοποίηση ειδικοτήτων και προσωπικού.

Χθες, πάντως, η επίσκεψη του Νίκου Φίλη σε σχολείο της Κορίνθου ήταν έμπλεα συμβολισμού, καθώς πρόκειται για το τετραθέσιο Δημοτικό Ξυλοκέριζας το οποίο, ως σχολείο που δεν ανήκε στα Ολοήμερα, είχε μέχρι πέρυσι την πολυτέλεια μιας ειδικότητας, αυτής του γυμναστή.

Από τον Σεπτέμβριο, με την καθιέρωση του ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού, θα διαθέτει αρκετές ακόμα. Όπως τόνισε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του, «το άδικο, ανορθολογικό και αντιπαιδαγωγικό καθεστώς πολυτυπίας των σχολείων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι έντονες διακρίσεις του παρελθόντος δεν είναι πλέον αποδεκτά. Από το νέο σχολικό έτος 2016-17 θα προσφέρονται τα γνωστικά και διδακτικά αντικείμενα Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής, Αγγλικών, Φυσικής Αγωγής, Εικαστικών και β' ξένης γλώσσας στους μαθητές/-τριες όλων των τύπων σχολείων από 4θέσια και πάνω (περίπου 3.555 σχολικές μονάδες) και η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος θα είναι για όλες τις τάξεις στις 13.15 και του Ολοήμερου Προγράμματος στις 16.00. Ταυτόχρονα, όπου υπάρχει ανάγκη θα λειτουργεί τμήμα Πρόωρης Υποδοχής μαθητών (7.00-8.00)»...




nonews news

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε»...


Οι πρώτοι διαδηλωτές άρχισαν να καταφθάνουν στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της συγκέντρωσης του κινήματος «Παραιτηθείτε»...
που έχει γίνει αφορμή τις τελευταίες ημέρες για έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Απο τα ηχεία που έχουν στηθεί ακούγονται δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν τήρησε...





nonews news