Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ραγδαίες Εξελίξεις!! Ακύρωση όλων των συμφωνιών ζητούν οι Τούρκοι


ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!
ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!
Μια μια φανερώνονται οι τουρκικές προθέσεις για την λεγόμενη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, που όπως φαίνεται η Άγκυρα την θεώρει σαν εκπλήρωση των δικών της στρατηγικών επιδιώξεων στην περιοχή.
Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικά άρθρο της εφημερίδας Χουριέτ, του γνωστού παλαιμάχου αρθρογράφου, Fikret Bila, η επίτευξη μιας συμφωνίας για την επίλυση του Κυπριακού στις συνομιλίες που διεξάγονται στην Γενεύη προϋποθέτει αυτόματα ακύρωση όλων των συμφωνιών που είχε κάνει η κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία για την κυπριακή ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των πλουσίων ενεργειακών κοιτασμάτων της.
Συγκεκριμένα η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συνάψει ήδη από το 2003 συμφωνία με την Αίγυπτο και την Ελλάδα για τον καθορισμό της ΑΟΖ και την δικαιωματική εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα έχουν υπογραφεί ανάλογες συμφωνίες με το Ισραήλ, αποκλείοντας την Τουρκία, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, από τα δικαιώματα της στην περιοχή.
Εκτός από αυτό, αναφέρει ο Fikret Bila, δεν μπορούν να αγνοηθούν τα δικαιώματα της Τουρκίας στον οικονομικό και στρατηγικό τομέα στην νήσο, γι’ αυτό και θεωρείται αυτονόητη η παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων σαν απαραίτητος όρος για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ δεν είναι αποδεκτή μια συμφωνία των ευρωπαϊκών στάνταρτ.
Παράλληλα οι Τούρκοι ρίχνουν καθ’ ολοκληρία το φταίξιμο στους Ελληνοκύπριους για την μέχρι τώρα μη επίλυση του προβλήματος, γιατί το 2004 οι Ελληνοκύπριοι είχαν απορρίψει το σχέδιο Ανάν που το είχαν υπερψηφίσει οι Τουρκοκύπριοι. Μετά από το 2004 η Τουρκία που είχε κάνει πολλές παραχωρήσεις, όπως γράφει ο Fikret Bila, πήρε το «μάθημα» της και τώρα δεν θα ξανακάνει τα ίδια σφάλματα.
Αυτά για να… ανοίξουμε λίγο τα «μάτια» μας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr





hellasforce

Κυπριακό… Ώρα Μηδέν! Ποια Λύση; Η Κύπρος οδεύει σε αχαρτογράφητα μονοπάτια!!


%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf
Η πενταμερής διάσκεψη για τα θέματα της Ασφάλειας θα είναι διαρκής και θα συνεχίσει τις συζητήσεις σε διάφορα επίπεδα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας. Οι ολοήμερες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Γενεύη, κατέληξαν στην απόφαση να θεσμοθετήσουν αυτή τη Διάσκεψη, για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την εμπλοκή όλων των πλευρών που συμμετείχαν χθες στη Γενεύη.
Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, συζητήθηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας, που θα συνέλθει στις 18 Ιανουαρίου για να καθορίσει συγκεκριμένα ζητήματα όσον αφορά την Ασφάλεια. Το θέμα είχε συζητηθεί πρώτα στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τους υπουργούς Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδος, Τουρκίας και Βρετανίας .
Όταν αργότερα επαναλήφθηκαν οι εργασίες της Διάσκεψης, αποφασίστηκε η εμπλοκή όλων των συμμετεχόντων. Αρχή θα γίνει με τη συνάντηση των τεχνοκρατών, που θα καταγράψει όλες τις θέσεις ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει αξιολόγηση σε πολιτικό επίπεδο. Είναι προφανές πως θα επιχειρηθεί να διατηρηθεί το μομέντουμ της Γενεύης, είναι όμως άγνωστο εάν οι τεχνοκράτες θα καταφέρουν να δώσουν τη σκυτάλη στους πολιτικούς σύντομα. Ιδιαίτερα όταν οι θέσεις που εκφράζονται είναι διαμετρικά αντίθετες.
Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, οι θέσεις που εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποτελούν επανάληψη των μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων και προσγειώνουν προσδοκίες. Δηλαδή εμμονή στις εγγυήσεις, δημιουργία νέου κράτους, πρωτογενές δίκαιο και εφαρμογή ελευθεριών για Τούρκους υπηκόους όπως ισχύουν για πολίτες της Ε.Ε.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως η βάση των συζητήσεων στη Διάσκεψη ήταν η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για την Ασφάλεια. Περαιτέρω ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος όρισε τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη να συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας για την Ασφάλεια.
Ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως οι συζητήσεις για τα άλλα κεφάλαια θα συνεχιστούν στην Κύπρο. Την ίδια ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη, Μπαρίς Μπορτζιού σε δηλώσεις του ανακοίνωσε πως ο κ. Ακιντζί θα αποστείλει επιστολή στον Γ.Γ. του ΟΗΕ για να εκφράσει τη διαφωνία του για το χάρτη που κατέθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.





hellasforce

Γ’ΠΠ! Η Μεγαλύτερη Εξάπλωση Αμερικανικών Στρατευμάτων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο στη Γερμανία…


%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1Μετά τα άρματα μάχης… Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες στην Ευρώπη, στον δρόμο προς τα ρωσικά σύνορα
1

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ προειδοποιεί την Ελλάδα να είναι «Διακριτική»!!


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χουσεϊν Μουφτούογλου, απαντώντας σε ερώτηση για «πολεοδομικό σχεδιασμό της Ελλάδας σε κάποιες νησίδες στο Αιγαίο» δήλωσε:
«Ο υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, αναφέρθηκε σε πολεοδομικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για 28 μικρά νησιά στο Αιγαίο. Αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ποια νησιά περιλαμβάνει αυτός ο σχεδιασμός. Η χώρα μας έχει πολλές φορές ανακοινώσει ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς και ότι αυτά (τα τετελεσμένα) δεν θα προκαλούν νομικά αποτελέσματα. Περιμένουμε από τη γείτονα Ελλάδα να είναι διακριτική, σε αυτό το θέμα που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή μας γνώμη».

Ερχεται το e-περιουσιολόγιο


e-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bfΠοια περιουσιακά στοιχεία πρέπει να δηλώνονται
ΠΡΟΣΕΧΩΣ…
Μμπαίνει σε εφαρμογή η υλοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους Ελληνες. Ουσιαστικά ένα άτυπο «πόθεν έσχες» στο οποίο θα δηλώνονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων.
Με απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το έργο «υλοποίηση πλήρους ηλεκτρονικού περιουσιολογίου – e-Periousiologio» εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ξεκινά η δημιουργία του. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 482.668 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η διαδικασία προβλέπει τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα καταγράφονται τα πάντα. Ολες οι πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν πλήρη ανάλυση των τραπεζικών λογαριασμών, με αναφορά σε ποσό και πηγή προέλευσης, καθώς και όλων των συνδικαιούχων. Θα πρέπει επίσης να δηλώνεται η αξία αποτίμησης όλων των κινητών αξιών. Αρκετά από τα παραπάνω στοιχεία θα αποσταλούν στο υπουργείο Οικονομικών από τα πιστωτικά ιδρύματα, τα ιδιωτικά σχολεία, τις ασφαλιστικές εταιρείες κ.λπ.
Τον Μάιο οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο. Εφόσον διαφωνούν, θα πρέπει να τα διορθώνουν ηλεκτρονικά, ενώ όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να μεταβαίνουν στις εφορίες με τα απαραίτητα παραστατικά.
Σε πρώτη φάση το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σε δεύτερη φάση θα ενταχθούν έργα τέχνης και κοσμήματα, ακόμη και… ίππους που διαθέτει κάποιος.
Εφόσον αυτά είναι ασφαλισμένα, τα στοιχεία θα αποσταλούν από τις εταιρείες και τους οίκους στους οποίους έχει γίνει η ασφάλιση ή η εκτίμηση. Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή. Για τα περιουσιακά στοιχεία που δεν θα δηλωθούν μετά το τέλος της διαδικασίας, το υπουργείο Οικονομικών πέραν της φορολόγησής τους θα επιβάλει πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα γίνονται και οι σχετικές διώξεις.
Ταυτόχρονα τα παιδιά που θα γεννηθούν από τις 1-1-2016 με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο θα λαμβάνουν και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
Οσον αφορά τα αδήλωτα εισοδήματα, όσοι δεν σπεύσουν να τα δηλώσουν με τη δημιουργία του περιουσιολογίου, θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να φθάσουν και σε μία έμμεση κατάσχεση των εισοδημάτων αυτών. Ο φόρος για τη νομιμοποίηση των κεφαλαίων θα υπολογίζεται με βάση τη φορολογική κλίμακα του εισοδήματος των φυσικών προσώπων του έτους κατά το οποίο θα δηλώνουν οι φορολογούμενοι ότι αποκτήθηκαν τα κεφάλαια. Η επιλογή του έτους θα είναι δικαίωμα του φορολογουμένου. Οσοι επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους από το εξωτερικό στην Ελλάδα, θα έχουν σημαντική έκπτωση από τον φόρο, ενώ όσοι απλά τα δηλώσουν και τα διατηρήσουν στο εξωτερικό δεν θα έχουν έκπτωση.
Εφόσον δηλωθούν, δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα αίρονται και οι ποινικές διώξεις. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι εξαντλητικά που θα φθάνουν έως και το 100% του ποσού που δεν δηλώθηκε στην εφορία. Κάθε αλλαγή περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, θα πρέπει να αποδεικνύεται από νόμιμα παραστατικά και να δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους, όπως αυτά αποτυπώνονται στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.





hellasforce

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ