Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Χίος: Νέο αιματηρό επεισόδιο μεταξύ λάθρο


chios_vial_lathro_mat
Νέο αιματηρό επεισόδιο μεταξύ μεταναστών σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο.
Σύμφωνα με το astraparis.gr δύο Αφγανοί προσπάθησαν να λύσουν τις οικογενειακές τους διαφορές, με αποτέλεσμα ένας 31χρονος να τραυματίσει με μαχαίρι τον κουνιάδο του ηλικίας 17 ετών.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου 2016 και ο τραυματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χίου, με τραύμα κάτω από την μασχάλη, κοντά στον πνεύμονα.
Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε από το αστυνομικό τμήμα Χίου δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.




hellasforce

Πούτιν σε Ολάντ: «Μάζεψε τον Τσίπρα Κινδυνεύει η Ελλάδα»! Ο Αποκαλυπτικός Τηλεφωνικός Διάλογος!


keimeno_priftis
Γιατί ο Πούτιν Κατηγορεί τον Τσίπρα για Εμπαιγμό και οτι Εξυπηρετεί σχέδια Τρίτης Χώρας!
Γελάνε στην Ρωσία με τις δήθεν αποκαλύψεις Φρανσουά Ολάντ και της εφημερίδας Φερέφωνο του Σύριζα «Η Εφημερίδα των Συντακτών» Οτι ο Πούτιν είπε σε Τσίπρα «Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη»!
Σύμφωνα με σενάρια Ρώσοι αξιωματουχοι διαψεύδουν την Κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας οτι: Ο Πουτιν μας προσφερε Πακετο 30 δις Βοηθεια! Απορριφθηκε απο Τσίπρα και Κομματα της Αντιπολιτευσης! Οπως επίσεις ότι Τσίπρας Λαφαζάνης ζήτησαν απο κοινού απο τον Ρώσο Πρόεδρο αν μπορούν να τυπώσουν νέες Δραχμές στην Ρωσία, βάση του σχεδιου Plan B και X «Βαρουφάκη» Για να πάρουν την θετική συγκατάθεση Πούτιν!
Πράγματι ο Πούτιν, βάση λεγόμενα Ρώσων αξιωματούχων, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με Ολάντ, οταν διαπίστωσε οτι ο Τσίπρας παίζει με την τύχη της Ελλάδας, χωρίς να έχει στο μυαλό του να δεχτεί την παραμικρή οικονομικη βοήθεια απο την Ρωσια, απλώς κερδίζοντας λίγο χρόνο, για λογαριασμό τρίτης Χώρας «ΗΠΑ»! Με τον Πούτιν να λεεί σε Ολάντ «Μάζεψε τον Επειγόντως, Κινδυνεύει η Ελλάδα, Νομίζει οτί θα τα καταφέρει Μόνος του, χωρίς καμια Βοήθεια……Πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα τους Βοηθήσουν,και η Γερμανοι θα υποχωρήσουν;
Σενάρια-Ξεσενάρια, Η Ρωσια έχει όλες τις επαφές Πούτιν Τσίπρα καταγεγραμμένες, οπου αργά η γρήγορα θα τις αξιοποιήσει αναλόγως, οταν έρθει η κατάλληλη ώρα! Εξάλλου το Άρθρο του Σπύρου Πρίφτη με τιτλο: Αποκάλυψη Σοκ: Ο Πούτιν έδινε 30 δίς Βοήθεια στον Τσίπρα, Γιατί Αρνήθηκε? Ο Τεταμένος Τηλεφωνικός Διάλογος Τσίπρα,Πούτιν, Και το άρθρο του Σπύρου Πρίφτη, που απο Παραμυθάκι, έγινε Σενάριο, και τώρα Αποκάλυψη!
Το Φερέφωνο του Σύριζα « Η Εφημερίδα των Συντακτών » Γράφει οτι ο Πούτιν είπε σε Τσίπρα «Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη»
Στο βιβλίο «Ενας πρόεδρος δεν έπρεπε να τα λέει αυτά» ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να έχει γνωστοποιήσει ορισμένα επεισόδια που αφορούν τις κρίσιμες συζητήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα με τους δανειστές, με την αποκάλυψη Βομβα Ολάντ οτι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια του οποίου ο δεύτερος είπε στον πρώτο: «Οφείλω να σου δώσω μια πληροφορία «Η Ελλάδα μάς ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, καθώς δεν έχουν πλέον νομισματοκοπείο για να το κάνουν». Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να πρόσθεσε: «Ηθελα να το γνωρίζεις, ώστε να γνωρίζεις καλά πως δεν αποτελεί δική μας επιδίωξη».
Στις 18 Ιουνίου ο πρωθυπουργός ξεκίνησε επαφές με σημαντικούς Ρώσους Αξιωματούχους τις οποίες πραγματοποίησε μαζί με τον τότε υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βλαντιμίρ Ντιμιτρίεφ, επικεφαλής της VEB-Vnesheconombank, κρατικής τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας. Σε συζήτηση Ντιμιτρίεφ Λαφαζάνης και Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ρώτησε τον τραπεζίτη: «Αλήθεια, μπορείτε εσείς να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας; Με τον Ρωσο τραπεζίτη να του απαντά καταφατικά «Ναι»
Μερικές εβδομάδες αργότερα, μία ημέρα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε στο τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός είπε στους πολιτικούς αρχηγούς, με τους οποίους συνεδρίαζε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ότι έπρεπε να διακόψουν.
Ακολούθως κάλεσε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να παρίσταται και αυτός στο τηλεφώνημα με ανοικτή ακρόαση. O Ρώσος πρόεδρος είχε πει στον Ελληνα πρωθυπουργό: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη. Η αποχώρηση από το ευρώ δεν είναι προς τον συμφέρον ούτε της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε του λαού της, ούτε της Ρωσίας». Από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα είχε ξεκαθαριστεί τότε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί την έξοδό της από την ευρωζώνη.
Πείτε κάποιοι στους Δημοσιογράφους τις Εφημερίδα των Συντακτών, οτι στα σχέδια Πούτιν, είναι η διαλύσει της ΕΕ και η ένταξη της Ελλαδας στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας!
ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΙΦΤΗΣ
spyros.priftis76@yahoo.gr





hellasforce

Ο «Εθνικός Όρκος» των Τούρκων και η αναπόφευκτη σύγκρουση με την Ελλάδα


keimeno_eamyna
Ζήτημα αναθεώρησης των συνόρων της ευρύτερης περιοχής έθεσε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας τo περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Ριζούντας του Πόντου, ελάχιστες ώρες πριν ξεκινήσει η στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης.
«Τα φυσικά μας σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς μας. Σεβόμαστε τα φυσικά σύνορα, αλλά δεν μπορούμε ούτε θα επιτρέπουμε σε κανέναν να χαράξει σύνορα στην καρδιά μας» ήταν η φράση-κλειδί που χρησιμοποίησε ο Recep Tayyip Erdoğan. «Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί», σημείωσε ο Erdoğan, υπογραμμίζοντας ότι «η Τουρκία πάντοτε αγκάλιαζε όλους τους καταπιεσμένους πληθυσμούς και τα θύματα και ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τους ομοεθνείς μας μόνους».
Yπεραμυνόμενος του ρόλου που διεκδικεί η Άγκυρα σε Ιράκ και Συρία, σε μία συγκυρία κατά την οποία κρίνεται το μέλλον της Μοσούλης και του Χαλεπίου, o Erdoğan υπογράμμισε ότι η Τουρκία «δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της στο Χαλέπι. Η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει τους συγγενείς μας στη Δυτική Θράκη, την Κύπρο, την Κριμαία και αλλού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Λιβύη, την Αίγυπτο, τη Βοσνία και το Αφγανιστάν μόνες τους με τα προβλήματά τους. Αλλιώς, θα νιώθαμε ντροπιασμένοι τόσο ενώπιον της ιστορίας μας όσο και ενώπιον των αδελφών μας που ζουν εκεί, των οποίων οι καρδιές χτυπούν μαζί με τις δικές μας».
Κάνοντας σαφή και ονομαστική αναφορά στον «Εθνικό Όρκο» (Misakı Millî), ο Erdoğan υποστήριξε ότι η Τουρκία διατηρεί παρεμβατικά δικαιώματα στα εδάφη της άλλοτε οθωμανικής αυτοκρατορίας: στο Ιράκ, τη Συρία, την Γεωργία, την Κριμαία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καραμπάχ, τα Βαλκάνια και τη Βόρεια Αφρική. «Γίνεται να φανταστεί κανείς την Αδριανούπολη χωριστά από τη Θεσσαλονίκη ή το Κίρτζαλι; Πώς μπορείτε εσείς να θεωρήσετε ότι το Γκαζιαντέπ και το Χαλέπι, το Μαρντίν, τη αλ-Χασάκα, ή τη Σύρτη και τη Μοσούλη ότι είναι μέρη που δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο; Βλέπετε κάτι από εμάς σε κάθε χώρα της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, μεταξύ της επαρχίας Χατάι και του Μαρόκου. Σίγουρα συναντάτε τα ίχνη των προγόνων μας σε κάθε βήμα της γεωγραφίας που εκτείνεται από τη Θράκη έως την Ανατολική Ευρώπη», ήταν οι ακριβείς του δηλώσεις. [1]
Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Όρκος» που εγκρίθηκε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στις 28 Ιανουαρίου 1920 αποτελούσε πλαίσιο 6 στόχων εξωτερικής πολιτικής του Μουσταφά Κεμάλ, μεταξύ των οποίων ότι «το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα».
Για να γίνει πλήρως αντιληπτή η ουσία του «Εθνικού Όρκου» παρατίθεται η ακόλουθη φράση του Μουσταφά Κεμάλ: «Κάθε έδαφος όπου ζουν Τούρκοι περιλαμβάνεται στο Misakı Millî. Με τη βοήθεια του Αλλάχ, θα πάρω πίσω τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τα νησιά (σ.σ. τα νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο), καθώς επίσης θα ενσωματώσω εντός των συνόρων της Τουρκίας τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη». [2]
Ο «Εθνικός Όρκος» συνοδεύεται από χάρτη που περιλαμβάνει τις ανωτέρω εδαφικές περιοχές προσαρτημένες στην Τουρκία, και ο οποίος τις τελευταίες ημέρες αναπαράγεται μαζικά από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Ενδεικτικά από τον ανταποκριτή της εφημερίδας Sabah στην Ουάσιγκτον:
Περισσότερο αποκαλυπτικός είναι ο διευθυντής της εφημερίδας Yeni Şafak και εξ απορρήτων σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, İbrahim Karagül, ο οποίος σε άρθρο του αναφέρει τα ακόλουθα:
«Υπό το πρίσμα του νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, είμαστε υποχρεωμένοι να εισέλθουμε αιφνιδιαστικά στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ σε ικανό βάθος και από πολλαπλά σημεία. Οι επεμβάσεις αυτές δεν μπορούν να αγνοηθούν έχοντας ως πρόσχημα την εδαφική ακεραιότητα των χωρών αυτών γιατί η Τουρκία είναι μια πραγματικότητα που δεν επιδέχεται αναβολών. Επιχειρήσεις όπως η «ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ» θα πρέπει να διεξαχθούν σε τουλάχιστον 3 ακόμα περιοχές. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επέμβουμε στην Μοσούλη ακόμα και εάν δεν το θέλουν η Ουάσιγκτον, η Βαγδάτη και η Τεχεράνη. Αν η Τουρκία δεν το κάνει, κάθε περιοχή στην οποία δεν επεμβαίνουμε θα μετατραπεί σε περιοχή ορμητήριο για το έδαφος της Τουρκίας (σ.σ. ως τέτοια θεωρούνται και τα νησιά του Αιγαίου και η Κύπρος). Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εγκαταστήσουμε μια ασπίδα προστασίας από την Μεσόγειο μέχρι τα σύνορα με το Ιράν. Αυτή είναι η μόνη στρατηγική που θα προστατέψει την Τουρκία και θα αποτρέψει τους σχεδιασμούς (σ.σ. των ξένων) για την περιοχή. Μένοντας στην άμυνα είναι θανατηφόρο. Καμία χώρα στην περιοχή δεν θα πετύχει τηρώντας αμυντική στάση. Το διεθνές σύστημα, οι γεωγραφικές συνθήκες έχουν γίνει τόσο επιθετικές, ώστε κάθε χώρα η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές απειλές, θα διαμελισθεί». [3]
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την εν εξελίξει τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και την πρόθεση της Άγκυρας να εμπλακεί στρατιωτικά στην ανακατάληψη της Μοσούλης ώστε «να βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την επόμενη ημέρα» προμηνύουν ευρύτερες εδαφικές ανακατατάξεις στα σύνορα της Τουρκίας, οι οποίες θα έχουν άμεσες συνέπειες στο τόξο Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη.
Αυτή την αγωνία εκφράζουν πλέον ανοιχτά έμπειροι Έλληνες διπλωμάτες, οι οποίοι -σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας Καθημερινή που διατηρεί άριστες προσβάσεις στη Βασιλίσσης Σοφίας– προειδοποιούν το ελληνικό πολιτικό σύστημα να ετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει νέα κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
keimeno_eamyna1
“Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα”, Καθημερινή της Κυριακής, 16 Οκτωβρίου 2016.
Αναφορικά δε με την εκ παραδρομής ενσωμάτωση ερμηνευτικών σχολίων Τούρκων δημοσιογράφων στο αρχικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Θράκη έχει κατατεθεί από τον κατ΄εξοχήν εκφραστή του τουρκισμού στην περιοχή, το ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε (Ahmet Mete), από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 13-17 Μαΐου 2015, εν μέσω των εορτασμών της απελευθέρωσης της πόλης (14 Μαΐου 1920): «Η ανώτερη ταυτότητα μας είναι η τουρκική, είμαστε Τούρκοι. Στους τάφους των παππούδων μου υπάρχουν οθωμανικά τουρκικά. Στα 400, 500, 700 ετών τζαμιά μου, υπάρχει το μισοφέγγαρο και η σημαία των Οθωμανών που τώρα υπάρχουν στην τουρκική σημαία. Η γλώσσα στις βιβλιοθήκες των παππούδων μου, παρά το κάψιμο και τις κατεδαφίσεις, είναι τα οθωμανικά. Δεν υπάρχουν ούτε βουλγάρικα, ούτε ελληνικά, ούτε μακεδονικά. Και όπως είπα δεν έχω κανένα δισταγμό να το λέω αυτό με περηφάνια. Το ελληνικό κράτος όμως έναντι τούτου, ίδρυσε πομακικούς και τσιγγανικούς συλλόγους. Την ώρα που κατέβαζε τις τουρκικές πινακίδες και την ώρα που απαγόρευε να πει κάποιος «είμαι Τούρκος», προσπάθησε να κάνει τους ανθρώπους μας να καταπιούν πως είναι Πομάκοι και Τσιγγάνοι και στήριξε αυτή την προσπάθεια . Αλλά επαναλαμβάνω πως αυτό είναι κάτι που έληξε με αποτυχία. Διότι όλοι οι άνθρωποι μας με αυτές τις υπο-ταυτότητες μιλάνε τουρκικά και λένε πως «είμαστε Τούρκοι». Μπορεί να μιλάνε τσιγγάνικα, αλβανικά, πομάκικα και αγγλικά, αλλά το σημαντικό είναι το τι δηλώνουν. Και εάν η δήλωση μας δεν έχει αξία τότε να, στην Δυτική Θράκη υπάρχουν 150.000 Τούρκοι, εγώ προτείνω να γίνει ένα δημοψήφισμα. Τότε να δούνε όλοι οι άνθρωποι και τα κράτη το τι και ποιοι είναι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Αμερικανός αξιωματούχος: «Προετοιμαστείτε για πόλεμο με τη Ρωσία»!


usa_vs_russia
Ένας πρώην αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού προειδοποίησε τους κατοίκους της Αλάσκα να προετοιμαστούν για μια εισβολή σε περίπτωση πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
Η Daily Star ανέφερε ότι ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ναυτικού έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Αλάσκα, αν ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.
«Είμαστε στα πρόθυρα του να εισβάλουν από την Αλάσκα ως τον Καναδά και τελικά, στα βορειοδυτικά», είπε.
Η εισβολή, σύμφωνα με αξιωματούχο του Ναυτικού, θα ξεκινήσει μέσω υποθαλάσσιας επιδρομής κοντά στην πόλη Wasilla, περίπου 43χλμ. βορειοανατολικά του Anchorage.
Η Wasilla βρίσκεται κατά μήκος της ακτής Knik Arm, ένα σώμα νερού που διακλαδώνεται στο Cook Inlet, που ρέει δυτικά στον κόλπο της Αλάσκα.
«Αίσθηση μας στο Πολεμικό Ναυτικό ήταν ότι ο Ομπάμα είχε μετατρέψει την Αλάσκα σε μια ανυπεράσπιστη περιοχή που θα χρησίμευε ως προκεχωρημένη βάση επιχειρήσεων, όταν θα άρχιζε ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος», ανέφερε ο ανώνυμος αξιωματούχος.
Ρώσοι μεταμφιεσμένοι ως «πληρώματα εθνικών οδών» υποτίθεται ότι βρίσκονται ήδη στην Αλάσκα έτοιμοι να υπηρετήσουν σε έναν ασύμμετρο ρόλο κατά τη διάρκεια μιας εισβολής πλήρους κλίμακας. Τα πληρώματα έχουν οριστεί να «διαταράξουν τις επικοινωνίες και να καταλάβουν γέφυρες ζωτικής σημασίας», όταν ο πόλεμος αρχίσει.
Μια άλλη ανώνυμη πηγή υποστήριξε ότι Ρώσοι με «πολιτικά ρούχα» έχουν εντοπιστεί να κινούνται σε εγκαταλελειμμένο μοτέλ και στρατιωτικές βάσεις.
Καθώς οι εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αυξάνονται για τα ανταγωνιστικά συμφέροντα στη Συρία, όπως και η απειλητική γλώσσα από Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, η Ρωσία έχει αρχίσει να λαμβάνει μέτρα για τη συγκέντρωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της στην αραιοκατοικημένη περιοχή της Άπω Ανατολής της χώρας για την αντιμετώπιση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλάσκα.
Η Ρωσία ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια τοποθέτησης ενός νέου παράκτιου αμυντικού στρατιωτικού τμήματος κατά μήκος της ανατολικής ακτής της από το 2018, με κάποια στρατεύματα να αναμένεται να σταθμεύουν περίπου 50 μίλια από την Αλάσκα.



hellasforce

Για άλλους, πονηρούς λόγους έρχεται ο Ομπάμα…


obama_airforce1
ΕΠΙΣΚΕΨΗ BARAK OBAMA
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Συμβουλή
Καλέσατε τον BARAK OBAMA να επισκεφθεί την Αθήνα, με σκοπό να μας βοηθήσει για την απομείωση του τεχνητού και παράνομου ΧΡΕΟΥΣ.
Αυτό είναι αφελής, επιπόλαιη ενέργεια, και μικροπολιτική για εσωτερική κατανάλωση!!!
Δεδομένου ότι ο BARAK OBAMA- Η.Π.Α., και η ηγεσία της Ε.Ε. (Μέρκελ , Ολάντ, Γιούνκερ, Σούλτζ, Ε.Κ.Τ ) είναι υπηρέτες του Παγκόσμιου Δικτάτορα, και Επικυρίαρχου Λόρδου Βαρώνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Έγινε μεγάλη διεθνής συνομωσία για να μπεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ & Ε.Κ.Τ. του Κοσμοκράτορα Επικυρίαρχου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Εάν θέλετε απομείωση ή διαγραφή του παράνομου, τεχνητού, μη-βιώσιμου, επαχθούς και επονείδιστου ΧΡΕΟΥΣ, πρέπει να έλθετε σε επαφή, και να παρακαλέσετε τον Εβραίο δανειστή και Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, να διαγράψει το ΧΡΕΟΣ.
Από Αυτόν προήλθε το ΧΡΕΟΣ της Ελλάδος.
Αυτός χρεοκόπησε την Ελλάδα, για να καρπούται τα τοκοχρεολύσια, και όλον τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος, (Χρυσό, & Υδρογονάνθρακες).
Για να καρπούται τις συντάξεις των Ελλήνων γερόντων.
Για να καρπούται όλα τα έσοδα του Ελληνικού Κράτους!!!
Ο δανειστής Κοσμοκράτορας ΡΟΤΣΙΛΝΤ ελέγχει και εγκρίνει τα πάντα στον Πλανήτη. ( πλην ΡΩΣΙΑΣ).
Αμφιβάλλω ότι ο Εβραίος Κοσμοκράτορας ΡΟΤΣΙΛΝΤ θα διαγράψει το ΧΡΕΟΣ, αφού το κέρδος είναι γλυκό, και αφού έκανε τα πάντα για να χρεοκοπήσει την Ελλάδα!
Χάνεται το χρόνο σας, ασχολούμενος με BARAK OBAMA, Μέρκελ, Ολάντ, κ.λ.π. δούλους του Εβραίου Κοσμοκράτορα και Επικυρίαρχου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Όλα τα άλλα είναι κομματική μικροπολιτική, και κουτοπονηριά. Απορώ πως ο ΟΒΑΜΑ δέχθηκε να παίξει αυτό παιχνίδι!
Μάλλον για άλλους πονηρούς λόγους έρχεται εδώ….
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος




hellasforce

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!


bomb
Πρωτοποριακή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου – Μεγάλες ανατροπές στον ιδιωτικό τομέα
Μεγάλες ανατροπές στον ιδιωτικό τομέα φέρνει, σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλο, η πρωτοποριακή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αποζημίωση όσων αποχωρούν ή απολύονται λόγω συνταξιοδότησης.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, μιλώντας στον ANT1, με την πρόσφατη αυτή απόφαση του ΔΕΚ όσοι αποχωρούν ή απολύονται λόγω συνταξιοδότησης, δικαιούνται ολόκληρη (και όχι μισή) αποζημίωση. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στη χώρα μας όσοι αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης και έχουν επικουρική ασφάλιση, λαμβάνουν μόνο το 40% της αποζημίωσης που πραγματικά δικαιούνται.
Συγκεκριμένα, με πρόσφατη απόφασή του το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΚ, Τμήμα Μείζονος Σύνθεσης της 19-4-2016) έκρινε ότι διάταξη εθνικού νόμου που θεσπίζει διάκριση λόγω ηλικίας στο ύψος της αποζημίωσης απολύσεως για όσους αποχωρούν ή απολύονται από την εργασία λόγω θεμελίωσης ορίων συνταξιοδότησης, είναι αντίθετη στο Δίκαιο της ΕΕ (Οδηγία 2000/78/ΕΚ άρθρα 1, 2 και 6).
Το ΔΕΚ επιλήφθηκε της υπόθεσης (C-414/14) μετά από προδικαστικό αίτημα Δικαστηρίου της Δανίας και αποφάνθηκε ότι η σχετική ρύθμιση του δανέζικου νόμου παραβιάζει:
α) αφενός μεν το Δίκαιο της ΕΕ και ειδικότερα τα άρθρα 1, 2 και 6 της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου της 27-11-2000 «Για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία» και
β) αφετέρου την αρχή για την απαγόρευση των διακρίσεων λόγω ηλικίας καθώς και των αρχών της ασφάλειας δικαίου και της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.
Ως εκ τούτου, προκύπτει σοβαρό ζήτημα και για τη συμβατότητα του Ελληνικού Δικαίου (άρθρο 8 ν. 3198/1955 κ.ά.) που ορίζει μισή αποζημίωση (50%) για όσους αποχωρούν ή απολύονται λόγω συνταξιοδοτήσεως.



hellasforce

ΑΝΑΥΔΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ… ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ!


Άναυδοι έμειναν οι Τούρκοι όταν στις αρχαιολογικές ανασκαφές που διεξάγουν στην περιοχή Küçükçekmece και στην τοποθεσία Göl Havzası, βρέθηκαν προ ενός οργανωμένου βυζαντινού φαρμακείου που περιείχε πολλούς αμφορείς και δοχεία με σπάνια φάρμακα της εποχής, την ίδια περίοδο που στην Ευρώπη οι άνθρωποι πέθαιναν σαν τα σπουργίτια από τις διάφορες επιδημίες και ο πολιτισμός τους ήταν ακόμα ο πολιτισμός της τρώγλης.
heiladakis1
Συγκριμένα στις ανασκαφές που διεξάγει το αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστήμιου Kocaeli της Κωνσταντινούπολης, ανασκαφές που άρχισαν από το 2007 και μετά από μια μικρή διακοπή συνεχιστήκαν το 2009, βρέθηκαν αυτές τις μέρες εκατοντάδες φαρμακευτικά δοχεία σε μια σπάνια ανακάλυψη που δείχνει για άλλη μια φορά το μεγάλο πολιτιστικό – ιατρικό επίπεδο του Βυζαντίου.
heiladakis2
Όπως αναφέρεται, ανακάλυψαν ένα οργανωμένο βυζαντινό φαρμακείο που πρέπει να είχε δημιουργηθεί την περίοδο 620 με 640 μ Χ, όταν την Κωνσταντινούπολη πολιορκούσαν τότε οι Αβάροι και οι Βούλγαροι και στον βυζαντινό στρατό υπήρχαν αυξημένες ιατρικό-φαρμακευτικές ανάγκες.
Ο ίδιος ο καθηγητής του Αρχαιολογικού τμήματος, Sengül Aydıngün, ομολόγησε ότι έχει μείνει έκπληκτος από την οργανωμένη σειρά των αμφορέων που περιείχαν σπάνια φάρμακα της εποχής, τα οποία και σήμερα αναδίδουν χαρακτηριστικές οσμές, για πολλά προβλήματα υγείας και που δείχνουν το πολύ ανώτερο επίπεδο της ιατρικής περίθαλψης που παρείχε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
heiladakis3
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου καθηγητή, έχουν μέχρι τώρα ανακαλυφθεί και συλλεχθεί περί τα 7000 δοχεία με φάρμακα, γεγονός που δείχνει ότι επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία της εποχής σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι έρευνες, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, θα συνεχιστούν καθώς υπάρχει προσδοκία; για περισσότερες ανακαλύψεις στην περιοχή όπου ανέτειλε για άλλη μια φορά το μεγαλείο του Βυζαντίου, δηλαδή της μεγάλης Ανατολικής Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας.
Σκεφτείτε την Ρωμιοσύνη του τότε και τον… Νεοελληνισμό του σήμερα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr




hellasforce

ΒΟΥΛΗ LIVE: Ανελέητο σφυροκόπημα – Όλοι εναντίον όλων με πρόσχημα το ΕΣΡ!


vouli_syzitisi_asfalistiko
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΡ… ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
Ομαδικό σφυροκόπημα στην κυβέρνηση εξαπολύει στην Ολομέλεια της Βουλής η αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της παρασκηνιακές, άθλιες και «κίτρινες» μεθοδεύσεις για να κάμψει το φρόνημα των ανώτατων Δικαστών ενόψει των νέων συνεδριάσεων του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου Παππά.
Η αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συναινέσει για την συγκρότηση του ΕΣΡ ενώ καλεί την κυβέρνηση να μην επαναφέρει την τροπολογία για το «μαύρο» στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν εως ότου αποφανθεί το ανώτατο δικαστήριο για τον νόμο Παππά.
Στην Διάσκεψη μετέχουν συνολικά 25 μέλη που σημαίνει ότι για να εγκριθεί η πρόταση του κ. Βούτση για το ΕΣΡ πρέπει να λάβει τουλάχιστον 20 θετικές ψήφους.
Ειδικότερα, εκτός του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, μετέχουν οι
– 7 αντιπρόεδροι του κοινοβουλίου
– 6 πρόεδροι διαρκών επιτροπών
– Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
– 8 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι
– 1 εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών
– Οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής που διατηρούν την βουλευτική τους ιδιότητα
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται από 12 μέλη. Ωστόσο, υπάρχει ζήτημα με την διπλή συμμετοχή της κυρίας Χριστοδουλοπούλου – ως αντιπροέδρου του κοινοβουλίου και ως προέδρου της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Θεσμών θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, δηλαδή τον κ. Γιάννη Τραγάκη (ΝΔ) που σημαίνει ότι το κυβερνητικό κόμμα χάνει μια ψήφο και πέφτει στους 11.
Συνολική η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαθέτει 12 μέλη. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει 4 μέλη (Ν. Κακλαμάνης ως αντιπρόεδρος κοινοβουλίου, Ε. Μεϊμαράκης ως πρώην Πρόεδρος Βουλής, Κ. Τσιάρας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Γ. Τραγάκης). Το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι έχουν από 2 μέλη ενώ η Ενωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή από ένα.
Λοβέρδος: Αέναη επιστροφή στον φασισμό
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε κρίσιμους Θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη αλλά και το σχέδιό της για τα ραδιοτηλεοπτικά παραπέμπει «στο βιβλίο του Ρομπ Ριμέν «η αέναη επιστροφή στον φασισμό» ενώ επισήμανε ότι οι πράξεις της κυβέρνησης θα «ελέγχονται και θα ελεγθούν».
«Μια αίθουσα γεμάτη έλεγε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ότι το νομοσχέδιό του είναι αντισυνταγματικό. Σπατάλησε το πολιτικό του κεφάλαιο σε ένα χρόνο. Αντί να ακούει εμπειρότερους και την διεύθυνση επιστημονικών μελετών άκουγε τους δικούς του νομικούς. Οργάνωσε την Φλωρεντία» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος για να συνεχίσει «Όταν άρχισε να μην σας βγαίνει αυτό το σχέδιο τότε δυνάμεις που κινούνται στο φασισμό επιχείρησαν να εκμαιεύσουν αυτό που η κυβέρνηση ήθελε. Όμως σε χώρα κράτος μέλος της ΕΕ δεν μπορεί κανείς – όσα ταλέντα κι αν έχει – να ελέγχει και τις 3 εξουσίες. Η ανάγκη να καταφύγουν κάποιοι σε παρακρατικές μεθόδους, στον ίδιο το φασισμό, για να κάνουν την θέλησή τους πραγματικότητα πέφτει στο κενό. Ακούστε τι λέει η εθνική αντιπροσωπεία και αντικαταστήστε την αλαζονεία σας με την προσγείωση στην καθημερινότητα. Αν συνεχίσετε με αυτό τον τρόπο θα βρεθείτε στο πολιτικό κενό. Κυβερνήστε με σύνεση και σεβόμενοι το σύνταγμα ιδάλλως άντε στο καλό»
Βούλτεψη: Η κυβέρνηση δια του κυρίου Παππά έχει επιβάλλει πραξικόπημα
«Η κυβέρνηση δια του κου Παππά έχει επιβάλλει πραξικόπημα. Μέχρι και άθλιες μεθόδους με δημοσιοποίηση παράνομου υλικού (σ.σ.για αντιπρόεδρο ΣτΕ) μετήλθαν κάποιοι. Χθες στο ΣτΕ αποδείχτηκε ότι υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα. Έχει ηρωική ιστορία το ΣτΕ και την τιμά. Την ιστορία ενός Μιχαήλ Στασινόπουλου που επί δικτατορίας υπέστη διώξεις για στάση του. Σας προειδοποιούμε μην προσπαθήσετε να κάμψετε το φρόνημα των δικαστών. Αφήστε το ΣτΕ να αποφασίσει ανεπηρέαστο και μην προσπαθήσει ο κος Τσίπρας κι ο κος Παππάς μια μέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ κι ενώ επίκειται η ουσία συζήτησης να προκαταλάβει οτιδήποτε. Είναι μεθοδεύσεις που δεν θα περάσουν», είπε η κυρία Σοφία Βούλτεψη.
Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, αποδίδοντας στην κυβέρνηση «συνεχές σαμποτάρισμα της λειτουργίας των θεσμών», που όπως επισήμανε έχει αρχίσει να λαμβάνει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις.
«Θα συμφωνήσω με τον κ. Βενιζέλο “κατω τα χέρια από τους θεσμούς”. Μάθαμε πρώτη φορά ποιος είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ και τις πολιτικές του προτιμήσεις κι αρχίσαμε να μαθαίνουμε και τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας των Παρέδρων. Και μάλιστα από μια εφημερίδα που κάποτε έκανε αγώνα κατά του κιτρινισμού και τώρα βγήκε με εμετικό κίτρινο και ροζ χρώμα από χθες. Πρέπει όλοι να καταδικάσουμε απερίφραστα τον κιτρινισμό και την αήθεια, που έγινε με στοιχεία που έχουν υποκλαπεί και κατηγορούνται άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με δημόσιο βίο τους. Είναι πρωτοφανές αυτό», σημείωσε ο κος Μπαργιώτας.
«Μου κάνει εντύπωση που μια απόφαση του ΣτΕ που πρέπει να γίνει σεβαστή έχει γίνει αντικείμενο θριαμβολογίας από κάποιους» είπε ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ χαρακτηρίζοντας δε την απόφαση «δίκαιη»
Την ίδια ώρα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε να καλέσει τους εκπροσώπους των τεσσάρων υπερθεματισμών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών σε συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου.






hellasforce

Το λαχανικό που διαλύει καρκίνο, διαβήτη, υπέρταση και άσθμα



Οι θρεπτικές του ιδιότητες είναι πασίγνωστες και οι γονείς έχουν κάθε δίκιο που προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους να 
το αγαπήσουν από μικρή ηλικία.
Και αν οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι αυτό το λαχανικό βελτιώνει μόνο την υγεία του μυικού συστήματος, τότε θα ήταν σώφρον να διαβάσουν τις επόμενες γραμμές για να καταλάβουν πόσο πολύ το έχουν υποτιμήσει.
Ο λόγος γίνεται για το σπανάκι, το οποίο θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι στις πιο σοβαρές των ασθενειών, όπως είναι ο διαβήτης, ο καρκίνος, το άσθμα και η υπέρταση.
Δείτε τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες που έχει το σπανάκι στον οργανισμό μας:
Περιορίζει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη
Το σπανάκι περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ως άλφα-λιποϊκό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και προλαμβάνει τα συμπτώματα του στρες στους διαβητικούς. Επίσης, έρευνες επάνω στο α-λιποϊκό οξύ έχουν δείξει ότι περιορίζει την περιφερειακή νευροπάθεια ή/και την αυτόνομη νευροπάθεια σε άτομα με διαβήτη.
Καταπολεμάει τον καρκίνο
Το σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά περιέχουν χλωροφύλλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στο να εμποδίζει την καρκινογόνο δράση των ετεροκυκλικών αμινών, που παράγονται όταν το ψήσιμο τροφών στη σχάρα (κρέας, λαχανικά) γίνεται σε ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία.
Προλαμβάνει το άσθμα
Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη άσθματος είναι μειωμένοι σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Μία από αυτές τις θρεπτικές ουσίες είναι το β-καροτένιο, για το οποίο το σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή. Βερίκοκα, μπρόκολο, πεπόνι, κολοκύθα και καρότα είναι επίσης πλούσιες πηγές βήτα-καροτίνης.
Μειώνει την πίεση του αίματος
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο, το σπανάκι συνιστάται σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, επειδή εξουδετερώνει τις επιδράσεις του νατρίου στο σώμα. Η χαμηλή/ανεπαρκής πρόσληψη καλίου μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εκδήλωση υψηλής αρτηριακής πίεσης, όπως είναι και η υψηλή πρόσληψη νατρίου.





taxalia

Στη Βουλή η μάχη για τις άδειες - Εμπλοκή μετά την αποδοχή των προσφυγών


Προς «πάγωμα» η έκδοση των τελικών αποφάσεων

 και οι τροπολογίες για το «μαύρο» - Κρίσιμη η διάσκεψη των προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ - Πιθανή παρέμβαση Τσίπρα Νέα πολιτικά δεδομένα προκαλεί η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει κατ΄ αρχήν αποδεκτές τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την αδειοδότηση των καναλιών. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αλλά και τις εκτιμήσεις πολιτικών παραγόντων, για πρώτη φορά εμφανίζεται εμπλοκή στην διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών που επικράτησαν στον σχετικό διαγωνισμό, ενώ δημιουργούνται εμπόδια και στην πρόθεση της κυβέρνησης να διακόψει την λειτουργία των μη αδειοδοτημένων σταθμών, τουλάχιστον μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και για την ουσία των προσφυγών, Στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρατηρούσαν χθες το βράδυ, οτι η απόφαση του ΣτΕ να αποδεχθεί το παραδεκτό, αλλά και το βάσιμο των προσφυγών των καναλιών, καθώς και το έννομο συμφέρον που έχουν για την εξέλιξη της διαδικασίας της αδειοδότησης, αναγκάζει την κυβέρνηση να “παγώσει” όλες τις διαδικασίες ως την έκδοση των τελικών αποφάσεων και να αναστείλει οριστικά την κατάθεση των τροπολογιών που αποσύρθηκαν την περασμένη Παρασκευή και προέβλεπαν διακοπή της λειτουργίας των μη αδειοδοτημένων σταθμών εντός πέντε ημερών από την έκδοση της υπουργικής απόφασης. Ταυτόχρονα υποστηρίζουν, οτι καθιστά “άνευ ουσίας” την προσπάθεια της κυβέρνησης να διορίσει νέα σύνθεση στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, αφού ήδη η Ν.Δ. και το Ποτάμι έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να συναινέσουν, εφόσον εκκρεμεί η ετυμηγορία του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Από την άλλη πλευρά, νομικοί και δικαστικοί κύκλοι παρατηρούσαν χθες, πως με την πλειοψηφία που ελήφθη η χθεσινή απόφαση, είναι πλέον απίθανο η πλειοψηφία αυτή να ανατραπεί. Και η φυσιολογική εξέλιξη, θα είναι να γίνει δεκτή η αντισυνταγματικότητα του νόμου που ζητούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, υιοθετώντας την θέση τους, οτι η αρμοδιότητα του διαγωνισμού, αλλά και της αδειοδότησης ανήκει στο ΕΣΡ, όπως προβλέπει το άρθρο 15 του Συντάγματος. Πρέπει εδώ να σημειωθεί, οτι πέραν της απόφασης για την συνταγματικότητα ή μη του σχετικού νόμου, εκκρεμούν στο ΣτΕ και οι προσφυγές που έχουν καταθέσει τα κανάλια και για την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Αν το δικαστήριο αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του, οτι θα πρέπει να συνεκδικαστούν όλες μαζί οι προσφυγές, τότε είναι πιθανόν, οι τελικές αποφάσεις του ΣτΕ να καθυστερήσουν για τουλάχιστον τρεις μήνες Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή; Μετά την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τα κόμματα μεταφέρεται από σήμερα στη Βουλή, όπου αναμένεται ένα εκρηκτικό 48ωρο με μετωπικές συγκρούσεις σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο κλίμα. Στις δύο το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων (κοινοβουλευτικό όργανο στο οποίο μετέχουν το προεδρείο της Βουλής, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και οι πρόεδροι των επιτροπών) κατά την διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα παρουσιάσει την πρότασή του για την νέα σύνθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Για να λάβει την έγκριση της Βουλής, θα πρέπει η πρόταση να συγκεντρώσει πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, πλειοψηφία που είναι αδύνατον να επιτευχθεί, μετά την δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οτι για να συναινέσει η παράταξή του θα πρέπει προηγουμένως να αποσυρθεί ο νόμος Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών, αλλά και την δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη, οτι δεν συναινεί, αν δεν προηγηθούν οι αποφάσεις του ΣΤΕ. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση κατηγορεί ήδη την αξιωματική αντιπολίτευση πως με την άρνησή της, υπερασπίζεται τα καθεστώς της διαπλοκής και τα κανάλια που χάνουν την άδειά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που αποβεί άκαρπη η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής, είναι πιθανό να παρέμβει στην συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να καταγγείλει την στάση της αντιπολίτευσης και κυρίως της Ν.Δ. Εφόσον όμως ο πρωθυπουργός ζητήσει τον λόγο, θα πρέπει ταυτόχρονα να αποσαφηνίσει αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην επανακατάθεση των τροπολογιών που κατέθεσε και εν συνεχεία απέσυρε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με τις οποίες οι αρμοδιότητες αδειοδότησης μεταβιβάζονταν από το ΕΣΡ στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και παράλληλα θεσπιζόταν ένα περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας για τους μη αδειοδοτούμενους τηλεοπτικούς σταθμούς, μέχρι την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους, εντός πέντε ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης. Όπως είναι φυσικό, μετά την χθεσινή απόφαση του ΣΤΕ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ζητήσουν την οριστική απόσυρση των τροπολογιών μέχρι να εκδοθούν οι οριστικές αποφάσεις του ΣΤΕ και την αναστολή της διαδικασίας αδειοδότησης. Θα πρέπει όμως κι εκείνα να αποσαφηνίσουν τι προτείνουν για το μέλλον των δύο νέων τηλεοπτικών σταθμών που προετοιμάζουν την λειτουργία τους (ALTER EGO και DIMERA) έχοντας ήδη καταβάλλει ήδη την πρώτη δόση του τιμήματος που πρόσφεραν για να διασφαλίσουν μία από τις τέσσερις πανελλαδικές άδειες.





taxalia

Βουλή Live: Μητσοτάκης: Μην διανοηθείτε να επαναφέρετε την πραξικοπηματική τροπολογία!

Βουλή Live: Μητσοτάκης: Μην διανοηθείτε να επαναφέρετε την πραξικοπηματική τροπολογία!

 Ξεκίνησε η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να αποφασίσει για την συγκρότηση του ΕΣΡ
- Μεταδίδεται ζωντανά κάτι που δεν συνηθίζεται
- Μητσοτάκης: Μόνο μια προϋπόθεση για να συναινέσουμε. Η κατάργηση του Νόμου Παππά
- Όλα αυτά συμβαίνουν την επομένη της σημαντικής απόφασης του ΣτΕ που με ψήφους 16 - 9 αποφάσισε να κάνει δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών
- Στις 16.00 αναμένεται ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια

Μια ημέρα "γεμάτη" πολιτικές εξελίξεις είναι η σημερινή καθώς, στις 2 συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με τη ΝΔ να δηλώνει ότι δεν θα συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά. Η διάσκεψη θα μεταδοθεί ζωντανά. Ωστόσο, στην Ολομέλεια, σε λίγη ώρα αναμένεται να πάρει τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην Ολομέλεια συζητείται το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί με ευρεία συναίνεση.
Την ίδια ώρα, μια ημέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ να κάνει αποδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά το νόμου Παππά, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί ποιός κρύβεται πίσω από την διαρροή προσωπικών δεδομένων ανώτατου δικαστικού του ΣτΕ μέσω δημοσιευμάτων.




newsit.gr