Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τρόμος στο Μαξίμου για το χρέος…

maximou

Ο πρώην τραπεζίτης Satyajit Das, με ένα άρθρο του στην εφημερίδα Independent, διερωτάται κατά πόσο είναι εφικτή μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους…
"Η νέα ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι με την χώρα να έχει μπει σε μια σειρά, εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας, θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με τους εταίρους της, εξασφαλίζοντας ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, πόσο εφικτό είναι να γίνει αυτό;" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έχει διευκρινίσει κατά καιρούς ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεμείνει από συμμάχους: η Γερμανία έχει κάνει ήδη αρκετές παραχωρήσεις ως προς το ελληνικό ζήτημα, οι Ολλανδοί λειτουργούν ως απεσταλμένοι των Γερμανών.
Ιταλία και Γαλλία είναι απρόθυμες να προσφέρουν δημόσια στήριξη...   
Σύμφωνα με τον πρώην τραπεζίτη, η βοήθεια από την ΕΚΤ όχι μόνο δεν συνέβαλε στην σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά αποσταθεροποίησε εντελώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει επίσης «αφελής» την "ελπίδα" της ελληνικής κυβέρνησης πως θα μπορούσαν να την στηρίξουν άλλες «περιφερειακές» χώρες της Ευρωζώνης.
Πρόκειται για χώρες που επίσης αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα από την πολιτική λιτότητας.
"Η Ελλάδα παραμένει, κατά μέσο όρο, πιο πλούσια από ό, τι πολλοί από αυτούς", σχολιάζει ο αρθρογράφος.
"Αφελής" χαρακτηρίζει και την στροφή της Ελλάδας στη Ρωσία ο Satyajit Das, και καταλήγει λέγοντας αν η νέα ελληνική κυβέρνηση προσδοκά ακόμα μια αναδιάρθρωση του ελληνικού της χρέος, μάλλον ονειρεύεται, αφού οι προκλήσεις για τη χώρα παραμένουν ίδιες.







voice news

Σοκ: Το Grexit είναι εδώ...

grexit

«Κάποιοι που το καλοκαίρι ετοίμαζαν το Grexit, σήμερα μ’ αυτή την κρίση (σ.σ. την προσφυγική) αποδεικνύεται πόσο ανόητοι ήταν. Αν επιμείνουν στο Grexit αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο ανόητοι αλλά και επικίνδυνοι». Αυτά δήλωσε επακριβώς ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Μάρτιν Σουλτς.
Αυτή είναι η απόδειξη ότι το Grexit σαν ιδέα παραμένει στο τραπέζει. Αν δεν παρέμενε, δεν θα είχε λόγο να πει αυτά που είπε ο πρωθυπουργός... Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας «απευθύνεται» στον Γερμανό υπουργό οικονομικών Σόιμπλε. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αποκαλύψεις Σόιμπλε ότι το καλοκαίρι οι ομόλογοί του των 15 χωρών της ευρωζώνης ήταν υπέρ του σχεδίου εξόδου από το ευρώ και μόνο οι Γάλλοι και οι Ιταλοί αντέδρασαν...





voice news

Έκτακτο: Η Ρωσία απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ με πόλεμο...

obama putin
Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, Viktor Bondarev, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η αμερικανική Αεροπορία κινηθεί εναντίον ρωσικών μαχητικών, τότε τα αεροσκάφη της θα καταρριφθούν από τα αντιαεροπορικά συστήματα που εχουν εγκατασταθεί στην Συρία. Η αμερικανική Αεροπορία την ίδια ώρα ανέπτυξε 12 μαχητικά τύπου F-15C στην τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
«Έχουμε εκτιμήσει όλες τις πιθανές απειλές. Δεν στείλαμε μόνον μαχητικά αεροσκάφη, βομβαρδιστικά και ελικόπτερα, αλλά και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα», ανέφερε ο αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας Viktor Bondarev στην ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε υπολογίσει όλες τις πιθανότητες. Για παράδειγμα να κλαπεί ένα μαχητικό αεροσκάφος μιας γειτονικής χώρας και να χρησιμοποιηθεί κατά των ρωσικών δυνάμεων».
Ο Ρώσος αρχηγός της ΠΑ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν "κατά λάθος" αμερικανικά μαχητικά εναντίον των ρωσικών και υπενθυμίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε μια τέτοια ενέργεια να εξουδετερωθεί αμέσως.






voice news

Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο από την Πρωτοχρονιά προανήγγειλε ο Βερναρδάκης


Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο από την Πρωτοχρονιά προανήγγειλε ο Βερναρδάκης - Media


Εκπλήξεις για τους Δημοσίους Υπαλλήλους επιφυλάσσει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο Δημόσιο, όπως εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε: «Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι με το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα έχουμε μειώσεις μισθών για ένα μεγάλο κομμάτι των δημοσίων υπαλλήλων. Για ένα μικρό ποσοστό θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις 30, 40, 50 ευρώ. Ξεπαγώνουν οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου και αποσυνδέονται από τα μισθολογικά κλιμάκια. Και η αναδιανομή θα χρηματοδοτηθεί με την σταδιακή απομείωση ορισμένων μισθών».
Οι υπάλληλοι που θα δουν αυξήσεις, εκτιμάται, θα είναι γύρω στους 314.000.
Όπως είπε ο Χ. Βερναρδάκης το Δημόσιο έχει χάσει τα τελευταία πέντε χρόνια 350.000 ανθρώπους, ανοίγοντας στην ουσία παράθυρο ακόμα και για προσλήψεις. Είπε χαρακτηριστικά: «Το Δημόσιο έχει χάσει τα τελευταία πέντε χρόνια 350.000 ανθρώπους, δυστυχώς οι οποίοι έχουν αποχωρήσει. Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες σε τραγικό βαθμό. Έχουν γίνει περικοπές μισθών και έχουν γίνει αρκετές εξοικονομήσεις σε δαπάνες και λειτουργικά έξοδα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται. Όταν έχει μειωθεί το 30% των υπαλλήλων και 30% των μισθών σε όσους έχουν απομείνει μιλάμε για δραματική μείωση. Αυτό που πρέπει να συνηθίσουμε είναι ότι μειώνουμε και εξοικονομούμε αλλά όλη αυτή η εξοικονόμηση πρέπει να πηγαίνει κάπου παραγωγικά. Πρέπει να μπούμε σε μία λογική αναδιανομής οπωσδήποτε» τόνισε. 




pontiki

Οι Πόντιοι... κατεβαίνουν στο Σύνταγμα για τον Φίλη


Οι Πόντιοι... κατεβαίνουν στο Σύνταγμα για τον Φίλη - Media
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιεί στις 16.00 η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, ενάντια «στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό».
Όπως  τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η παραμονή του αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια».
Η Ομοσπονδία εκφράζει επίσης την διαμαρτυρία της για την αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού, όπως σημειώνει, με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, αλλά και στην «κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας».



pontiki

Φίλη, φίλοι αλλά...είπε ο Αλέξης.







pontiki

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός, Κώστας Τσάκωνας


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ
Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας.
Ο ηθοποιός είχε χτυπηθεί πριν πέντε χρόνια από εγκεφαλικό, το οποίο του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια, ενώ τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Πριν λίγο καιρό υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση στην ουροδόχο κύστη και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας.
Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Ο Κώστας Τσάκωνας φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη». Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».
Ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά το 2004 όταν ένα δέντρο έπεσε στο κεφάλι του και σε συνδυασμό διάφορων προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούν, δεν είναι πλέον σε θέση να εργασθεί στο θέατρο. Τα προβλήματα υγείας και η δυσχερής οικονομική του κατάσταση τον οδήγησαν να σκεφτεί να κάνει απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Πάσχα του 2011.
Φιλμογραφία
Ηθοποιός

«Λάβετε θέσεις» (1973)
«Τα χρώματα της ίριδος»» (1974) [αστυνομικός]
«Από που πάνε για τη χαβούζα» (1978)
«Βέγγος ο τρελλός καμικάζι» (1980)
«Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» (1980) [Νικόδημος (ή παραθυράκιας ή βρυκόλακας)]
«Μάθε παιδί μου γράμματα» (1981) [Δημοσθένης Παπαχριστόφορος]
«Τι έχουν να δουν τα μάτια μου» (1983) [Μήτσος Κουφοβασίλης]
«Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα!)» (1983) [νονός Γιώργου]
«Εθνική παπάδων» (1984) [ιερομόναχος]
«Θηλυκό θηριοτροφείο» (1984) [Θοδωρής]
«Ρόδα τσάντα & κοπάνα νο3» (1984) [Τιμόθεος]
«Ροκάκιας την ημέρα… το βράδυ καμαριέρα» (1984) [Ιορδάνης]
«Επαγγελματίας οπαδός» (1985) [Κώστας Τσακανίκας]
«Η γυναικάρα απ’ το Κιλκίς» (1985) [Νώντας Κακαλίδης]
«Ιππότης της λιγούρας» (1985) [Μπάμπης]
«Ο κυνηγός της χαμένης φαλάκρας» (1985) [Μπάμπης Ταλαίπωρος]
«Ο προφήτης με την πυρηνική κεφαλή» (1985) [Αδαμάντιος Τριχόπουλος]
«Πόντιος είμαι… αλλά κάνω θεραπεία» (1985) [Θωμάς Ρεζιλίκης / Κανάκης]
«Χωρίς μαλλί και γνώση…» (1985) [Ξεφτέρης]
«Άλλες τον προτιμούν γουλί» (1986) [Βάγγος «Ντέζι»]
«Επάγγελμα: Γυναίκα» (μια ζωή πατίνι)» (1986) [Αμάρανθος]
«Κερατάς και… δαρμένος» (1986) [Ιούλιος]
«Μάθε παιδί μου μπάσκετ» (1986) [Πολύκαρπος Δημητριάδης]
«Ο άνθρωπος από το Τσερνομπίλ» (1986) [Ζήσιμος]
«Ο παπα…μαφίας» (1986) [παπα-Κώστας / Ντάινος Πάρας / δον Μπενίτο]
«Οι Πόντιοι» (1986) [Γιαννίκος]
«Για μια χούφτα… τούβλα» (1987) [Αρίστος Αβράμογλου]
«Καθαρίζω για τη γυναίκα μου» (1987) [Ανδροκλής Καραβοριάς]
«Κλασική περίπτωση βλάβης» (1987)
«Λόρδαν ο βάρβαρος» (1987) [ταχυδακτυλουργός]
«Μας τάπαν κι άλλοι που την είχαν πιο μεγάλη» (1987) [Γρηγόρης Καρακατσίδας]
«Ο ψευδομάρτυρας» (1987) [Παντελής Χατζηκουτουβέας]
«Πόντιος είμαι ό,τι θέλω κάνω» (1987) [Πέτρος]
«Η μεγάλη απόφραξη (Το σκατόμουτρο)» (1988) [Τρύφωνας]
«Φαλακρός στόχος» (1988) [Βασίλης Μπρίλιος]
«Ο τοκογλύφος» (1989) [Κλεόβουλος]
«Ο φακίρης» (1989) [Κώστας («δόκτωρ Γιαχαβάγκας»)]
«Αθηναίοι» (1990) [ιδιοκτήτης γραφείου τελετών]
«Ο κόμης… Τσάκωνας» (1990) [Παναγής Τσάκωνας]
«Φτηνά τσιγάρα» (2000) [Τέλης]
«Η φούσκα» (2001) [αρχιεγκλωβισμένος]
«Magic hour» (2011)
Σεναριογράφος
«Πόντιος είμαι… αλλά κάνω θεραπεία» (1985)
«Μας τάπαν κι άλλοι που την είχαν πιο μεγάλη» (1987)
«Φαλακρός στόχος» (1988)

«Λάδι στη φωτιά» από τις νέες δηλώσεις Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων – Πώς χαρακτήρισε το επίμαχο θέμα (βίντεο)


filis
Λάδι στη φωτιά έριξε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος θέλοντας να απαντήσει στους επικριτές του, όσον αφορά τις δηλώσεις του για «εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία των Ποντίων, έκανε λόγο για  «στερεότυπα που αναζωπυρώνουν τον εθνικιστικό λόγο».
Σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Αθηνών ο υπουργός Παιδείας, τόνισε: «Συνεχώς μπροστά μας ορθώνονται παλαιότερα αλλά και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζώνη χαμένων ευκαιριών. Τέτοια, με μια αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου τα ζούμε καθημερινά δυστυχώς ως-υποτίθεται- παρηγορητικό λόγο στις στιγμές της κρίσης».

ΣΥΡΙΖΑ = ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Αφού Ψηφίσαμε Ανθέλληνες, Γιατί Τώρα Γκρινιάζουμε;;


ΣΥΡΙΖΑ = ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!
ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ…
Όποιος ζει στην Ελλάδα, έχει πάει σε Ελληνικό πανεπιστήμιο ή έχει γενικά κάνει συζητήσεις με διάφορες παρέες, ξέρει πολύ καλά τι είναι οι περισσότεροι Αριστεροί.
Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι εθνομηδενιστές, ανθέλληνες, λαθρολάγνοι, σιχαίνονται οτιδήποτε εθνικό, και όταν δεν έχουν επιχειρήματα σε αποκαλούν ρατσιστή ή/και φασίστα, και καθαρίζουν. Όχι όλοι, μην παρεξηγούμε, αλλά οι περισσότεροι.
Ακόμα θυμάμαι την πρώτη συνέλευση τμήματος στο ΕΜΠ, έψαχνα το αμφιθέατρο σε μία σχολή ερείπιο, με τα περισσότερα φώτα καμένα, χωρίς θέρμανση, και τα ταβάνια να στάζουν, και να μπαίνω σε μία συνέλευση και να διαβάζεις στον πίνακα τα θέματα συζήτησης:
– Τα αδέρφια μας οι εργάτες της Τουρκίας
– Οι καταπιεσμένοι φοιτητές στο Βιετμαν
– Οι Κούρδοι καταπιεσμένοι εργάτες
Τότε, αναρωτήθηκα σε ένα διπλανό μου… (δεν παρατήρησα ότι ήταν αριστερός), καλά, τι μας απασχολούν αυτά, τα χάλια μας στη σχολή δε θα βλέπουν. Και τότε άρχισε ο Αριστερός να με αποκαλεί ΔΑΠιτη και φασίστα! Αυτά θυμάμαι από το ΕΜΠ.
Και τώρα, χρόνια αργότερα έχουμε Αριστερή κυβέρνηση και αναρωτιόμαστε τι γίνετε!
Τι περιμέναμε δηλαδή από τους Αριστερούς; Τι περιμέναμε από τον Φίλη και τον κάθε Φίλη;
Χτες έγραψα ότι ΤΙΠΟΤΑ δε θα πάθει ο Φίλης, και όπως είδατε, όχι μόνο δεν έπαθε τίποτα, αλλά ο Τσίπρας τον κάλυψε λέγοντας ότι εκφέρει προσωπικές απόψεις!
Είπε: ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε μια παλαιότερη άποψή του την οποία διατύπωσε ως προσωπική προσέγγιση. «Σε ένα δημοκρατικό κράτος, κάθε άνθρωπος -και ο υπουργός συμπεριλαμβάνεται- μπορεί να διατυπώσει την προσωπική του προσέγγιση». Εδώ γελάμε! Τι λες ρε μεγάλε Τσίπρα;
Ο Δ. Καμμένος ποιανού τις απόψεις διατύπωνε όταν του πήρατε το Υπουργείο; Προσωπικές δεν ήταν; (και για να ξεκαθαρίσω, δεν είμαι ΑΝΕΛ, αλλά δεν είμαι και υποκριτής).
Αυτός όμως, μίλαγε για τους Εβραίους, ενώ ο Φίλης μίλαγε για τους Έλληνες. Και όπως ξέρουμε οι Εβραίοι είναι πιο σημαντικοί από τους Έλληνες.
Για τους Έλληνες μπορούμε να λέμε οτιδήποτε, και δεν συγκινείται κανείς. Εδώ τη Μακεδονία την έχουμε πουλήσει. Σύντομα και τη Θράκη, σιγά μωρέ… οι Έλληνες στην ουσία δεν υπάρχουν. Αλλά για τους Εβραίους, που απ’ότι λένε πολλοί, με τη βία πήραν τη γη της Παλαιστίνης και τα τελευταία 50 χρόνια έχουν σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους, μεταξύ τους και πολλά παιδιά, απαγορεύεται να μιλάμε!
Αν κάποιος βγει και μιλήσει, αν κάποιος βγει και πει «προσωπικές» απόψεις για αυτό, θα θεωρηθεί αντισημιτικός. Σωστά; Και θα τον καταστρέψετε, σωστά; Άρα στην ουσία δεν έχουμε ελευθερία απόψεων, αλλά ελευθερία απόψεων στα θέματα που μας επιβάλετε εσείς. Για να μην μπερδευόμαστε δηλαδή.
Εδώ ακόμα και το κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία αφαίρεσαν οι αθεόφοβοι, για να μη μαθαίνει τα παιδία μας για τις θηριωδίες της Τουρκίας. Αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ το σπίτι του Κεμάλ, του σφαγέα του Ελληνισμού, μια χαρά το συντηρούμε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία εγκαινίασε και το μουσείο του Κεμάλ, και ετοιμαζόμαστε να γεμίσουμε την Αθήνα τζαμιά, ένα κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία μας ενόχλησε;
Οι Σκοπιανοί εγκαινίασαν και το Μουσείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το είδατε; Ναι, ξέρω, όλα είναι κιτς και δεν ασχολούμαστε, αλλά σε καμιά 20ρια χρόνια (και πολλά λέω), οι Σκοπιανοί θα θεωρούνται Μακεδόνες, και ο Μέγας Αλέξανδρος Σκοπιανός. Πιστεύετε πραγματικά ότι μία κυβέρνηση εθνομηδενιστών θα κάνουν κάτι για να το αποτρέψουν. Όχι ότι έκαναν κάτι οι προηγούμενοι, αφού όλοι ίδιοι είναι. Αλλά όταν σε κυβερνούν τύποι σαν τον Φίλη και την κ. Τασία, τα Εθνικά θέματα είναι φασιστικά. Ρε Πάνο Καμμένε, οι κόκκινες γραμμές τι έγιναν;
Αλλά, όπως είπα και παραπάνω, γιατί γκρινιάζουμε; Δεν τους ξέραμε;
Ο Νίξον είχε πει: όποιος δεν πάει να ψηφίσει το κάνει επειδή συμφωνεί με αυτούς που κυβερνούν.
Άρα, ο Σύριζα υποστηρίζεται από το 60% των ψηφοφόρων. Άρα, μη γκρινιάζουμε!
Εδώ στη Λέσβο, που έχει πλέον γίνει πόλη λαθρομεταναστών, με 15.000 λαθραίους να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί, έβγαλαν Σύριζα πρώτο κόμμα. Άρα, γιατί γκρινιάζουμε και γιατί μας κάνει εντύπωση; Ο Σύριζα έχασε μόλις 3.000 ψήφους και πήρε ποσοστό 29% στις εκλογές. (Στην ουσία οι ψήφοι πήγαν στην Λαϊκή Ενότητα – άρα δεν έχασε ο Σύριζα τίποτα). Άρα, οι κάτοικοι της Λέσβου θέλουν αυτό που παθαίνουν! Εγώ προσωπικά, όποτε βλέπω Λέσβο και λαθρομετανάστες/πρόσφυγες σε άρθρο, δεν το διαβάζω καν πλέον!
ΠΡΟΤΑΣΗ: Κύριοι, θέλετε να μην πεθαίνουν μικρά παιδιά στο Αιγαίο (που φυσικά κανείς δεν το θέλει), τότε κλείσετε τα σύνορα, γυρίστε πίσω τις βάρκες στην Τουρκία, και καταδικάστε την Τουρκία και τους δουλεμπόρους τους. Βγάλτε ανακοίνωση ότι η Ελλάδα πλέον κλείνει τα σύνορα και οποιαδήποτε βάρκα πλησιάσει θα επιστρέφει πίσω στην Τουρκία, χωρίς εξαιρέσεις! Και να τρυπάτε τις βάρκες, θα σας μαζεύουμε και θα σας επιστρέφουμε στην Τουρκία. Επίσης, ξεκινήσετε διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας! Από εκεί φεύγουν οι βάρκες. Εκεί παίρνουν τα φυλλάδια, πληρώνουν τα λεφτά και μπαίνουν στις βάρκες οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες. Δηλαδή, πέρασαν 700.000 λαθραίοι στην Ευρώπη και οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να πιάσουν δουλέμπορους;
Βγάλτε ανακοίνωση: «Για να αποτρέψουμε περισσότερους πνιγμούς στο Αιγαίο, κλείνουμε τα σύνορα και ενημερώνουμε όλους ότι το Αιγαίο δεν είναι πλέον ο διάδρομος για την Ευρώπη. Επίσης ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την Τουρκία, την χώρα που μια ζωή ευθύνεται για τις δολοφονίες και τις γενοκτονίες του κόσμου.
Τα hotSpots να γίνουν εντός Τουρκίας ή εντός Συρίας, ή σε κάποια Αμερικάνικη βάση. Τόσες έχουν οι Αμερικάνοι στη Μέση Ανατολή. Γιατί να κινδυνεύουν οι άνθρωποι τη ζωή τους να φτάσουν στην Ελλάδα ή στην Ιταλία; Ας πηγαίνουν σε καθορισμένα hotSpots στη Μέση Ανατολή και τότε να μοιράζονται σε διάφορες χώρες του κόσμου, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε χώρας.
Γατί δεν το κάνετε; Μήπως επειδή έτσι δε θα τους φέρετε όλους εδώ; Με τα hotSpots στη Μέση Ανατολή, πως θα γεμίσετε την Ελλάδα λαθραίους; Αφού σιχαινόσαστε τον Ελληνισμό, πως θα τον καταστρέψετε με τέτοιες προτάσεις. Αν προτείνετε HotSpots στη Μέση Ανατολή, ο Ελληνισμός πως θα καταστρέφει ε;
Άρα, η ισλαμοποίηση της Ελλάδας πρέπει να συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς;
Έχω πει παλιότερα… για την οικονομία αποφασίζουν άλλοι. Είτε ήταν Σύριζα, είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, δεν αλλάζουν πολλά στην οικονομία. Όταν οι ισχυροί της γης αποφασίσουν ότι θα βελτιωθεί η οικονομία μας, θα βελτιωθεί. Οι κυβερνήσεις, σε όλες τις χώρες του κόσμου δεν έχουν απολύτως καμία ισχύ.
Αλλά για όλα τα άλλα θέματα, έχει! Ο Ούγγρους Πρωθυπουργός αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να παρατάξει τον στρατό για προστασία από τους λαθρομετανάστες. Οι Ούγγροι μετά από χρόνια θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Εμείς, βγάλαμε κυβέρνηση «ανοιχτά σύνορα» που θα γεμίσει την Ελλάδα λαθραίους Μουσουλμάνους εισβολείς. Άρα σε μερικά χρόνια οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην ίδια μας τη χώρα, και με μαθηματική ακρίβεια θα σβήσουμε από το χάρτη. Είναι θέμα χρόνου. Λέγεται ότι για να συνεχίσει να υπάρχει ένα έθνος, πρέπει να κάνει 2.1 παιδιά ανα οικογένεια. Οι Έλληνες κάνουμε 1.2 παιδιά. Άρα, με μαθηματική ακρίβεια σε μερικά χρόνια θα σβήσουμε!
Κάνει κάτι η κυβέρνηση για την υπογεννητικότητα; Πλάκα κάνετε ε; Εδώ σιχαίνεται οτιδήποτε εθνικό, θα σώσει το έθνος;
Αυτά όμως τα ξέραμε από πριν. Η κ. Τασία, σε αυτή τη κυβέρνηση ήταν.
Άρα, κάτσετε αναπαυτικά, γιατί ο Σύριζα θα κυβερνά για πολλά χρόνια ακόμα!
Οι κυβερνήσεις πέφτουν ή χάνουν εκλογές μόνο όταν πάνε κόντρα στο σύστημα, και ο Σύριζα είναι το καλύτερο παιδί του συστήματος. Άρα, όπως είπα, κάτσε αναπαυτικά, φτιάξτε ποπ-κορν και απολαύστε την καταστροφή της Ελλάδας!
Κλείνοντας, για πολλοστή φορά θα πω:
ΣΥΡΙΖΑ = ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ/STROUTHOKAMILOS

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ – «Παραβιάζει το Σύνταγμα η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών»


ΣΤΕ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ…
Η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις σύμφωνα με γνωμοδότηση του ΣτΕ.
Αναλυτικά το σκεπτικό του ΣτΕ
Επειδή, η κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 30 παρ.5 περ.ε του ν. 3296/2004 δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων που διατάσσεται με πράξη των αρμοδίων οργάνων του Σ.Δ.Ο.Ε. αποτελεί διοικητικό μέτρο, το οποίο αποσκοπεί στην διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου προσώπου, ώστε να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου κατ’αυτού, σε περίπτωση διαπιστώσεως, βάσει του πορίσματος σχετικής έρευνας, της εκ μέρους του τελέσεως της πιθανολογηθείσης παραβάσεως, καθώς και στη διασφάλιση των αναγκαίων στοιχείων για την έρευνα (βλ. ΣτΕ 3316/2014 Ολομ., ΣτΕ 2797/2009).
Ως διοικητικό μέτρο δε που κατατείνει στην εξυπηρέτηση των ανωτέρω σκοπών, η κατ’άρθρο 30 παρ. 5 περ. ε του ν. 3296/2004 δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου προσώπου διακρίνεται από την απαγόρευση κίνησης λογαριασμών και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων που διατάσσεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 48 του ν.3691/2008, από όργανο της Ποινικής Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο διεξαγωγής τακτικής ανάκρισης, προανάκρισης ή και προκαταρκτικής εξέτασης και το οποίο εντάσσεται στα διωκτικά μέτρα της ποινικής νομοθεσίας (βλ. ΣτΕ 4427-ΣτΕ 8/2014). Συνεπώς, εν όψει της διαφορετικής φύσεως των διατάξεων που προβλέπουν τη λήψη των ανωτέρω μέτρων (άρθρο 30 παρ. 5 του ν. 3296/2004, άρθρο 48 του ν. 3691/2008) και των διαφορετικών σκοπών που υπηρετούνται με τις διατάξεις αυτές, σε περίπτωση κατά την οποία τα εν λόγω μέτρα λαμβάνονται παραλλήλως από τα αρμόδια όργανα, συνισχύουν, ως αυτοτελείς και διακεκριμένες αιτίες δεσμεύσεως των οικείων περιουσιακών στοιχείων.
Εν όψει των ανωτέρω, το έννομο συμφέρον της αιτούσης να ζητήσει την ακύρωση της εγκριθείσης με την προσβαλλόμενη πράξη δεσμεύσεως των περιουσιακών της στοιχείων, καθώς και η ισχύς της ως άνω επιβληθείσης δεσμεύσεως διατηρείται παρά το γεγονός ότι -ήδη προ της ασκήσεως της υπό κρίση αιτήσεως- είχε διαταχθεί, κατά τα εκτεθέντα στην προηγούμενη σκέψη, η δέσμευση της κίνησης των τραπεζικών της λογαριασμών και η απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών της στοιχείων, με το υπ’ αριθμ. 1181/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, η δέσμευση που διατάχθηκε με την προσβαλλόμενη πράξη εκτείνεται στο σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας της αιτούσης, ενώ η επιβληθείσα με το προαναφερθέν βούλευμα απαγόρευση εκποίησης αφορά μόνον τα συγκεκριμένα μνημονευόμενα περιουσιακά στοιχεία.
Επειδή, όπως κρίθηκε με την ΣτΕ 3316/2014 απόφαση της Ολομελείας του Δικαστηρίου, το κατά τη διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε του ν.3296/2004 μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και οποιουδήποτε είδους περιουσιακών στοιχείων, συνεπαγόμενο σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχόμενου προσώπου και ειδικότερα στα περιουσιακά δικαιώματα και την οικονομική και επαγγελματική ελευθερία του, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 1, 17 παρ. 1 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος και του άρθρου 1 Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α. που κυρώθηκε με το ν.δ. 53/1974 (Α΄ 256). Και τούτο, διότι, αν και με το μέτρο αυτό εξυπηρετείται σκοπός δημοσίου συμφέροντος (δηλαδή η διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχόμενου προσώπου για να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου κατ’ αυτού σε περίπτωση διαπιστώσεως, βάσει του πορίσματος σχετικής έρευνας, της εκ μέρους του τελέσεως της πιθανολογηθείσας παραβάσεως, καθώς και η διασφάλιση των αναγκαίων στοιχείων για την έρευνα), εν τούτοις δεν διαγράφονται στον νόμο κατά τρόπο σαφή και αντικειμενικό οι προϋποθέσεις της δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων, αλλ’αντιθέτως, με τη χρήση αόριστων εννοιών, καταλείπεται ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στη Διοίκηση.
Επιπλέον δε, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι δεν τίθεται από τον νόμο περιορισμός ως προς την έκταση των περιουσιακών στοιχείων, που επιτρέπεται να τίθενται υπό δέσμευση από τη Διοίκηση, ούτε, κυρίως, ως προς τη χρονική διάρκεια της δεσμεύσεως, ενώ δεν ρυθμίζεται ειδικότερα η διαδικασία της επιβολής και της άρσης της δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων, με πρόβλεψη διαδικαστικών εγγυήσεων ανάλογων προς τη σοβαρότητα του λαμβανόμενου μέτρου.

NASA – ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΚ – Η Ανταρκτική Αυξάνεται, Δεν Συρρικνώνεται!


Η Ανταρκτική Αυξάνεται, Δεν Συρρικνώνεται!
Η Υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια φάρσα!
NASA - ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΚ 1
NASA - ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΚ 2
NASA - ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΚ 3
NASA - ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΚ 4
NASA - ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΚ 5
NASA - ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΚ 6
NASA - ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΚ 7
NASA - ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΚ 8
NASA - ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΚ 9

Ξέφυγαν τελείως


Ξέφυγαν τελείως

Η Συγκέντρωση της Οικονομικής Καταιγίδας, Συνέπεια της Εταιρικής Ισχύος Χωρίς Περιορισμούς


Η Συγκέντρωση της Οικονομικής Καταιγίδας, Συνέπεια της Εταιρικής Ισχύος Χωρίς Περιορισμούς
Οι κυβερνήσεις Απελευθερώνουν Παγκόσμιες Εταιρείες (Πολυεθνικές) από την Επιβολή του Κράτους Δικαίου, Αφήνοντας τς να Λειτουργήσουν ανεξέλεγκτα στον Κόσμο…
Η Συγκέντρωση της Οικονομικής Καταιγίδας, Συνέπεια της Εταιρικής Ισχύος Χωρίς Περιορισμούς1
Η Συγκέντρωση της Οικονομικής Καταιγίδας, Συνέπεια της Εταιρικής Ισχύος Χωρίς Περιορισμούς2
Η Συγκέντρωση της Οικονομικής Καταιγίδας, Συνέπεια της Εταιρικής Ισχύος Χωρίς Περιορισμούς3
Η Συγκέντρωση της Οικονομικής Καταιγίδας, Συνέπεια της Εταιρικής Ισχύος Χωρίς Περιορισμούς4
Η Συγκέντρωση της Οικονομικής Καταιγίδας, Συνέπεια της Εταιρικής Ισχύος Χωρίς Περιορισμούς5

Άγιος Αυτοκράτορας Ιωάννης Βατάτζης – Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς


Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων
Η συγκαλυμμένα βίαιη δυτικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και η κατευθυνόμενη απομάκρυνσή της από τον πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο της Ρωμανίας-Βυζαντίου (με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία ως θεμελιώδη συστατικά της) είχε ως αποτέλεσμα να μην θυμόμαστε πολύ πρόσωπα και επετείους με κορυφαία πνευματική και ιστορική αξία.
Ο Άγιος-Αυτοκράτορας Ιωάννης Βατάτζης ο Ελεήμων (1193-1254) είναι μία τέτοια περίπτωση πολύ επίκαιρη στη σημερινή εποχή με τις εξελίξεις κατά της πατρίδας μας και σύμφωνα με τα μηναία της Εκκλησίας η μνήμη του εορτάζεται στις 4 Νοεμβρίου. Ο ίδιος ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης συνέταξε την ακολουθία προς τιμήν του.
Σύμφωνα με το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» Αγιορείτες Γέροντες, ανέφεραν ότι ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, ο Αυτοκράτορας δηλαδή Νικαίας, ο οποίος βρέθηκε παντελώς άφθαρτος στον τάφο του στην Μικρασία, τόσο ο ίδιος, όσο και τα βασιλικά του ενδύματα! Όμως με τις αλώσεις των Φράγκων και των Τούρκων, χάθηκαν τα ίχνη του αγίου άφθαρτου και ολόσωμου λειψάνου, το οποίο βρίσκεται όπως φαίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κεκρυμμένο, σε μυστικό σπήλαιο, το οποίο γνωρίζουν μόνο λίγοι κρυπτοχριστιανοί, που φυλούν το ιερό μυστικό για αιώνες, αναμένοντας την έγερση του μαρμαρωμένου!
Στο Διδυμότειχο το 2010 ανεγέρθη ο πρώτος Ναός αφιερωμένος στον Άγιο-Αυτοκράτορα Ιωάννη Βατάτζη τον Ελεήμονα. Ο συμβολισμός είναι εκπληκτικός διότι ο Άγιος-Αυτοκράτορας πολέμησε στην εποχή του τις δυτικές πολιτικοθρησκευτικές ομάδες (και συμμορίες) που αντιμετωπίζουμε και εμείς σήμερα και μάς έχουν κατασκευάσει την κρίση των μνημονίων και την άλωση της Ελλάδας, όπως πρώτα έκαναν οι σταυροφόροι στην Κωνσταντινούπολη.
Τώρα όμως τους ξέρουμε, ξέρουμε πώς λειτουργούν και διαβρώνουν, ξέρουμε τους ανθρώπους τους. Η διαρκής ανάδειξη του έργου και του αγώνα που έκανε ο Άγιος-Αυτοκράτορας Ιωάννης Βατάτζης ο Ελεήμων είναι από μόνη της συνέχιση του αγώνα του. Άλλωστε, οι βάρβαροι που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην ηγεσία της Ε.Ε. και άλλων δυτικών δομών είναι πνευματική, λειτουργική και επιχειρησιακή συνέχεια των νορμανδοφραγκοτευτόνων βαρβάρων στην εποχή του Άγιου-Αυτοκράτορα.

Το… Συριακό Παίρνει Φωτιά – Στήνονται Ρωσικα Αντιπυραυλικά Συστήματα


Στήνονται Ρωσικα Αντιπυραυλικά Συστήματα1
ALERT…
Aντιπυραυλικά συστήματα απέστειλε η Ρωσία στη Συρία για να προστατεύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις εκεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Ο Βίκτορ Μποντάρεφ διευκρίνισε ότι μπορεί να γίνει αεροπειρατεία σε μαχητικά αεροσκάφη σε γειτονικές χώρες της Συρίας και αυτά να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση επιθέσεων στις ρωσικές δυνάμεις.
«Έχουμε εκτιμήσει όλες τις πιθανές απειλές. Δεν στείλαμε μόνον μαχητικά αεροσκάφη, βομβαρδιστικά και ελικόπτερα, αλλά και αντιπυραυλικά συστήματα», ανέφερε ο Μποντάρεφ στην ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πούτιν: «Η Δύση Φοβάται τη Ρωσία, Το Μέγεθος μας, Τα Ατομικά μας Όπλα…»


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ…
«Πρέπει να είμαι όπως με θέλει ο λαός μου και όχι η Δύση…»
O Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, όπως καταδεικνύει ο κατάλογος που δημοσίευσε σήμερα, Τετάρτη, το περιοδικό «Forbes». Ο Ρώσος πρόεδρος φιγουράρει στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους ακολουθεί στη δεύτερη θέση η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κέρδισε τρεις θέσεις, ενώ τρίτος κατετάγη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που έπεσε κατά μια θέση.
Για το περιοδικό «Forbes», o Βλαντίμιρ Πούτιν «συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι μία από τις προσωπικότητες που συναντά κανείς σπάνια σε ολόκληρο τον κόσμο που καταφέρνει να του επιτρέπεται να κάνει ό,τι θέλει».
Οι κυρώσεις που επέβαλε η διεθνής κοινότητα στην χώρα του «έπληξαν το ρούβλι και οδήγησαν τη Ρωσία σε μια ύφεση με ολοένα και μεγαλύτερο αντίκτυπο, χωρίς ωστόσο να τον έχει διόλου αποδυναμώσει» επισημαίνεται στον ιστότοπο του περιοδικού, όπου υπενθυμίζεται ότι η δημοτικότητα του Πούτιν παραμένει στα ύψη στη Ρωσία.
Αλλωστε, η απόφασή του να προσφέρει βοήθεια στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, διατάσσοντας τις αεροπορικές επιδρομές κατά των αντιπάλων των κυβερνητικών δυνάμεων ενίσχυσε επίσης την επιρροή του στη διεθνή σκηνή.

Εξακολουθείτε Να Πιστεύετε ότι η Νέα Παγκόσμια Τάξη είναι Απλά μια Θεωρία Συνωμοσίας; ΌΧΙ Μετά από Αυτό!


ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…

Οι Απειλές της Χίλαρι Κλίντον Προκαλούν το Γέλιο του Βλαντιμίρ Πούτιν!


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ – Η ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (…ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΡΟΙΚΑ) – ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ…ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ
Νέες διατάξεις φέρνουν σαρωτικές αλλαγές – Αντιδρούν δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι
Με σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα διαμορφώνεται το νέο πρόσωπο της ελληνικής Δικαιοσύνης, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων από δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους, οι οποίοι αντιτίθενται σε ευρύ φάσμα των νέων διατάξεων, από τις τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ως και την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.
Πέρα από τα νομοθετήματα, εξάλλου, αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην παρατείνει την ισχύ προηγούμενης απόφασής του για την αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, η οποία και είχε ληφθεί ελέω capital controls. Η κίνηση αυτή στην ουσία «ξεπάγωσε» από την αρχή της εβδομάδας τις διαδικασίες για κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και εξώσεις, αναφορικά με χρέη σε Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους – για εκείνους που έχουν σε βάρος τους σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
Νέοι όροι για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις
Τις πλέον θεμελιακές αλλαγές επιφέρει η ψήφιση του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠΔ) τον περασμένο Ιούλιο. Οι διατάξεις του όχι μόνο μεταβάλλουν τους όρους διεξαγωγής της πολιτικής δίκης, με αδιαμφισβήτητες συνέπειες στο έργο δικαστών και δικηγόρων από την 1η Ιανουαρίου 2016, αλλά και εδραιώνουν νέο πλαίσιο στο πεδίο της αναγκαστικής εκτέλεσης, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
Ο νομικός κόσμος κάνει λόγο για «βουβές» δίκες, καθώς υιοθετείται το πρότυπο που στηρίζεται αποκλειστικά στα έγγραφα, χωρίς μάρτυρες, με ένορκες βεβαιώσεις και απλοποίηση της όλης διαδικασίας, όπως την ήθελε η τότε τρόικα στο όνομα της επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης. Εμπειροι δικαστές διαφωνούν πάντως, εκτιμώντας ότι δεν θα αργήσει να έλθει το ακριβώς αντίθετο: υπό τις νέες συνθήκες και με τις νέες προθεσμίες τα Πρωτοδικεία της χώρας θα φρακάρουν.
Αναφορικά με την αναγκαστική εκτέλεση, ο κλοιός γίνεται περισσότερο ασφυκτικός, καθώς περιορίζεται ο αριθμός των δικών με τις οποίες οι οφειλέτες μπορούν να προβάλλουν αντιρρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούν να ασκήσουν μόνον μία ανακοπή κατά της εκτέλεσης.
Ο Κώδικας προβλέπει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διενέργειας του πλειστηριασμού, πλην όμως απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος για την εφαρμογή της.
Προεδρικό διάταγμα απαιτείται και για την εφαρμογή της διάταξης που δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής του πλειστηριασμού με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου.
Με τις νέες ρυθμίσεις, δε, διανέμεται κατά τρόπο διαφορετικό το πλειστηρίασμα: τίθενται σε προνομιακή σειρά τα τραπεζικά ιδρύματα, σε βάρος του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και όλων των άλλων πιστωτών.
Ποινές φυλάκισης για τους φοροφυγάδες
Μείζονος σημασίας είναι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, οι οποίες αυστηροποιούν την ποινική μεταχείριση όλων όσοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή, προβλέποντας ποινές φυλάκισης και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.
Εκ των βασικότερων διατάξεων είναι αυτή που επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο ετών για την αποφυγή καταβολής φόρου άνω των 100.000 ευρώ ή άνω των 50.000 ευρώ εφόσον πρόκειται για ΦΠΑ, αλλά και αυτή που προβλέπει τη δέσμευση του 50% των καταθέσεων, του 50% του χρηματικού περιεχομένου θυρίδων και του 100% του μη χρηματικού περιεχομένου θυρίδων (π.χ. κοσμήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα) σε περίπτωση φοροδιαφυγής άνω των 150.000 ευρώ. Η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως, ενώ τυχόν προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια δεν επηρεάζει την ποινική διαδικασία.
Με αφορμή το γεγονός ότι προβλέπεται για το ίδιο αδίκημα να κινείται ταυτόχρονα τόσο η ποινική όσο και η διοικητική διαδικασία επιβολής κυρώσεων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασίλης Αλεξανδρής έκανε σαφές με υπόμνημά του ενώπιον της Βουλής ότι η διάταξη αντιβαίνει σε αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και της σχετικής νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που άπτονται δικονομικών δικαιωμάτων, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι καταργείται η διάταξη που έδινε το δικαίωμα στον φορολογούμενο να απαλλαγεί από την ποινική επιβάρυνση καταβάλλοντας τα οφειλόμενα.
«Στο επίπεδο των απειλουμένων ποινών, το ύψος της ποινής εξαρτάται από μη εκκαθαρισμένα ποσά, δηλαδή όχι από τα οφειλόμενα εν τοις πράγμασιν, όπως αυτά προσδιορίζονται έστω με τη βέβαιη και τελική εκκαθάριση από τη φορολογική Αρχή. Πρόκειται για προδήλως αντισυνταγματική πρόβλεψη» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΣΑ. «Αντιθέτως, δεν προβλέπεται πλέον μη άσκηση ποινικής δίωξης, εφόσον αποδεικνύεται ότι ο υπαίτιος έχει ίση ή μεγαλύτερη απαίτηση – βέβαιη και εκκαθαρισμένη – κατά του Δημοσίου».
Αιχμές για αφοπλισμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Δεν έχουν περάσει παρά μόλις δύο εβδομάδες από τη στιγμή που οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Οι ανώτατοι δικαστές είχαν δηλώσει ότι αντιτίθενται στην -ψηφισθείσα πλέον – κατάργηση του προληπτικού ελέγχου των κρατικών δαπανών, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει έξαρση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στις δημόσιες δαπάνες. Οι ίδιοι χαρακτήριζαν δε την οικεία ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου ευθέως αντισυνταγματική αλλά και αμφίβολης σκοπιμότητας ως προς την οικονομική αποτελεσματικότητά της.
Με τη ρύθμιση καταργείται ο προληπτικός έλεγχος σε δαπάνες δήμων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από την 1η Ιανουαρίου 2019, καθώς και σε δαπάνες του κράτους από την 1η Ιανουαρίου 2017. Παραμένει αλώβητος μόνον ο κατασταλτικός έλεγχος.
Κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι η ρύθμιση είναι απόρροια της πίεσης των θεσμών για επίσπευση των διαδικασιών και επιτάχυνση των πληρωμών. «ΤΟ ΒΗΜΑ»

Θέλουν να ¨τρομοκρατήσουν¨ τον Πούτιν για να κατέβει γρηγορότερα μέσω Τουρκίας


putin-erdogan
Η Ρωσία προσπαθεί να συνέλθει από το κτύπημα του μεγαλύτερου αεροπορικού δυστυχήματος της ιστορίας της και το Forbes αναδεικνύει τον Πούτιν σαν τον ισχυρότερο άνθρωπο του πλανήτη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Και ταυτόχρονα ο Πούτιν σε χθεσινή δήλωση του λέει ¨κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τον Ρωσικό Λαό¨
Τελικά πάνω στους τάφους των αθώων θυμάτων παίζεται ένα χείριστο παίγνιο προπαγάνδας.
Από την μία πλευρά η Ρωσία και η Αίγυπτος με τα τεχνικά κλιμάκια τους δηλώνουν ότι το αεροσκάφος δεν επλήγει από τρομοκράτες.
¨Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δεν υπάρχουν στοιχεία ικανά ώστε να υποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε ενώ βρισκόταν σε πτήση.
Βέβαια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Ραχμί, επιβεβαίωσε πως ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της ρωσικής Kogalymavia που εκτελούσε την πτήση 9268 από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ, δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πέσκοφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε πως δεν πρέπει να συνδέεται το αεροπορικό δυστύχημα με τη ρωσική επέμβαση στη Συρία κατά θέσεων τζιχαντιστών, καλώντας τον Τύπο να μην εκτιμά ότι η τραγωδία πρόκειται για αντίποινα του Ισλαμικού Κράτους¨. laimitomos.com/
Και από την άλλη πλευρά στέκονται οι τζιχαντιστές , οι Βρετανοί και οι Αμερικάνοι που υποστηρίζουν τα αντίθετα πράγματα.
¨ Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους το περασμένο Σάββατο στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ότι δεν είναι δική της υποχρέωση να αποδείξει την ευθύνη της και ότι θα δώσει τις αναγκαίες αποδείξεις όταν θα το θελήσει.
«Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να εξηγήσουμε πώς συνετρίβη », δήλωσε μέλος του Ισλαμικού Κράτους το οποίο δεν κατονομάζεται σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter.
Η αιγυπτιακή πτέρυγα της οργάνωσης, «Επαρχία του Σινά», ανακοίνωσε το Σάββατο σε λογαριασμούς στο Twitter ότι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους Airbus A321-2000 της ρωσικής εταιρείας τσάρτερ Metrojet, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο.¨
¨Η Μεγάλη Βρετανία έκανε λόγο για σοβαρή πιθανότητα η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά το Σάββατο να οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού, το οποίο προσθέτει ότι όλες οι πτήσεις από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Αλ Σέιχ προς τη Μεγάλη Βρετανία, την Τετάρτη, καθυστέρησαν, ώστε οι αρχές ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου να προχωρήσουν σε εκτεταμένους ελέγχους.
Το γραφείο του Ντέιβιντ Κάμερον κάνει λόγο για «νέα στοιχεία που έγιναν γνωστά» σε σχέση με τα αίτια της πτώσης του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους.
Η συντριβή του Airbus A321M κόστισε τη ζωή και στους 224 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, κυρίως Ρώσους τουρίστες¨. naftemporiki.gr/Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015
Και πριν από λίγο στο bbc.com/news σε έκτακτο, πάνω σε αυτό το σενάριο συμφωνούν και οι Αμερικάνοι.
Τελικά με όλα αυτά κάποιοι επιθυμούν να φέρουν τον Πούτιν σε δύσκολη θέση απέναντι στην Ρωσική κοινή γνώμη που θα θέλει μετά από αυτές τις απόψεις των Δυτικών γρήγορη και συνολική εκδίκηση για τα αθώα θύματα κατά το πλείστον γυναικόπαιδα.
Φυσικά και οι Ρώσοι γνωρίζουν τι συνέβη αλλά θέλουν να έχουν το πλεονέκτημα του χρόνου και της θέσης για να απαντήσουν ολοκληρωτικά απέναντι στο βδέλυγμα του αντίχριστου που λέγεται ISIS.
Να το πούμε λίγο πιο απλά. Η αεροπορική τραγωδία έγινε λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών. Κανείς από τους Δυτικούς δεν περίμενε ότι ο Σουλτάνος θα σάρωνε και θα τον είχαν πάλι στα πόδια τους μεγαλορρήμονα να τους παζαρεύει σε όλα τα θέματα μέχρι και αυτά που αφορούν τα ενεργειακά της Λεκάνης της Αν. Μεσογείου και Αιγαίου.
Και ενώ το Κουρδικό έμπαινε σε μια σειρά το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών φαίνεται να επιβραδύνει σχεδιασμούς ετών στην Μ. Ανατολή.
Αν όμως ο Ρώσος πιεστεί από την κοινή γνώμη του να ξεκαθαρίσει από Συρία μέχρι Σινά την δυσωδία των τζιχαντιστών τότε κάποιοι επιδιώκουν το γρηγορότερο κατέβασμα του αναγκαστικά μέσω Τουρκίας . Και τότε η θέση του Ερντογάν θα κρίνεται επισφαλής .
ΤΕΛΙΚΑ όλοι δουλεύουν για το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ που πλέον πρέπει να υλοποιηθεί δίχως καθυστερήσεις.
Βιάζονται αυτοί, ΒΙΑΖΕΤΑΙ και ο ΘΕΟΣ.
Βιάζεται και το Ελληνικό Έθνος να δει αυτά που όσα συμβαίνουν σήμερα επαληθεύονται από τα στόματα των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ του.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ – «Επανυπολογισμός» Αποδοχών – Περικοπές με Ρήτρα ηλικίας!


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΤΟ… ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Ρήτρα ορίου ηλικίας και χρόνου ασφάλισης για τις επερχόμενες μειώσεις στις αποδοχές 2,6 εκατ. συνταξιούχων προβλέπει το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.
Αρμόδια στελέχη, που έχουν στα χέρια τους το σχέδιο για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, αποκάλυψαν στον «Ε.Τ.» ότι οι περικοπές που προκύπτουν από μια πρώτη απεικόνιση των σεναρίων που βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας από την Αναλογιστική Αρχή κυμαίνονται από 3% έως 10% με 12%. Τα ποσοστά αυτά όμως αλλάζουν αν το ηλικιακό όριο που θα ληφθεί υπόψη για τις μειώσεις ξεκινά από τα 50 ή αν ξεκινά από τα 55. Ανάλογα δηλαδή με το ποια θα είναι η ηλικία που θα ληφθεί ως κριτήριο για τη μείωση της σύνταξης, μεταβάλλονται και τα ποσοστά των περικοπών.
Τα σενάρια των περικοπών περιλαμβάνουν όλες ανεξαιρέτως οι συντάξεις. Το αν θα υπάρξουν εξαιρέσεις θα εξαρτηθεί από το αν ο λογαριασμός των περικοπών που φτάνει στο 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα έτη βγαίνει με μεσοσταθμικές μειώσεις το πολύ ως 10% αν επιλεγούν και τα ποσά από τα 600 ευρώ και πάνω ή αν η κυβέρνηση θελήσει να εξαιρέσει τις συντάξεις των 600 ευρώ επιβάλλοντας το νέο επανυπολογισμό και εν τέλει τις νέες περικοπές σε όσους παίρνουν από 1.000 ευρώ και πάνω. Στην πρώτη περίπτωση το βάρος μοιράζεται σε περισσότερους συνταξιούχους, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα πληρώσουν το «μάρμαρο» πάλι οι συνταξιούχοι που έχουν υποστεί όλες τις μέχρι τώρα μειώσεις των Μνημονίων και θα έρθει να προστεθεί άλλη μια που μπορεί να είναι και μεγαλύτερη.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» από το νέο ψαλίδι είναι πιθανό να εξαιρεθούν μόνον οι πολύ χαμηλές συντάξεις, έως τα 600 ή τα 700 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση και αυτό γιατί ο τρόπος που θα γίνουν δεν θα είναι οριζόντιος αλλά θα βασίζεται σε ένα συνδυασμό κοινωνικά αποδεκτών κριτηρίων, ώστε να μην αδικηθούν όσοι πλήρωσαν εισφορές για πολλά χρόνια, αλλά και να αποκατασταθεί η σχέση εισφορών-συντάξεων για όσους ασφαλίστηκαν για λίγα έτη, αλλά λόγω της προνοιακής στήριξης που τους παρείχε το κράτος, καταλήγουν με σύνταξη που δεν αντιστοιχεί στις εισφορές που κατέβαλαν.

Μια Μεγάλη και Σπουδαία Βιβλική Αποκάλυψη Στο Φως 1520 Χρονιά Μετά!


ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ
Με ιδιαίτερο δέος οι Τούρκοι έκαναν γνωστό ότι εντοπίστηκε η εβδόμη εκκλησία της Αποκάλυψης της χριστιανικής Βίβλου και όπως αναφέρουν, η μεγάλη αυτή αποκάλυψη ήρθε στο φως 1520 χρόνια μετά!
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ2
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhurriyet, 1520 χρόνια μετά, δηλαδή από το 494 μ. Χ. που είχε γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην περιοχή και η πόλη θάφτηκε, ήρθαν ξανά στο φως τα ερείπια της Λαοδικείας και τα θεμέλια μιας μεγάλης εκκλησίας που είναι γνωστή από την Βίβλο σαν η εβδόμη εκκλησία της αποκάλυψης.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ3
Η τοποθεσία των πολύτιμων αυτών ανακαλύψεων, απέχει 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Denizli και όπως ανέφερε η δημαρχία της πόλης σε συνεργασία με το τοπικό πανεπιστήμιο Pamukkale Üniversitesi, οι έρευνες και οι ανασκαφές στο μέρος όπου εντοπίστηκε η Λαοδικεία και τα θεμέλια της εκκλησίας, είχαν αρχίσει εδώ και 12 χρόνια για να φτάσουν στη σημερινή εντυπωσιακή ανακάλυψη.
Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος των ανασκαφών, καθηγητής Cela Şimsek, έχει βρεθεί η αρχαία αγορά της πόλης, τα θεμέλια της εκκλησίας και πολλές στήλες που πρέπει να είχαν πέσει από τον μεγάλο σεισμό του 494 μ Χ . Ο Τούρκος καθηγητής τόνισε πως οι ανασκαφές θα συνεχιστούν, ενώ έκανε και αναφορά για τις προφητείες που συνδέονται με τις 7 εκκλησίες της Αποκάλυψης.
Άλλη μια σημαντική χριστιανική αποκάλυψη της αγιοτόκου Μικράς Ασίας, αυτή την φορά στην νοτιοδυτική πλευρά.
Σημεία των καιρών!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr