Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

«Η υποστήριξη των ΗΠΑ για την Αλβανία, αντιμετωπίζεται με μίσος και φόβο από τους γείτονές μας»



«Το ότι δεν δημιουργήθηκε μια Αλβανία ισχυρή και ενωμένη πολιτικά, είναι διότι υπήρχαν πολιτικοί λόγοι, και αυτοί εκπήγαζαν από την  Αυστρο-ουγγρική πολιτική. »Μια Αλβανία ισχυρή και ενωμένη με όλες τα εδάφη που ζουν Αλβανοί, δεν έγινε τότε, επί ηγεμονίας της Αυστρίας, γιατί θα ήταν σε βάρος της Ελλάδας και της Σερβίας, που μετά έγινε Γιουγκοσλαβία.
 
»Αυτό το σημείο της ιστορίας δεν αναλύθηκε ποτέ και κανείς δεν αναρωτήθηκε ποια είναι η αλήθεια για τη μεσολάβηση των διεθνών δυνάμεων,  για τα 28 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα που μας παραχώρησε η Αυστροουγγρική πολιτική, στις αρχές του περασμένου αιώνα.
»Η πολιτική των ΗΠΑ, αντίθετα, δεν έχει κανένα λόγο να μην υποστηρίξει ένα ενιαίο αλβανικό κράτος, όταν είναι κατανοητό, ότι μια Αλβανία των 10 εκατομμυρίων κατοίκων θα φέρει μια νέα ισορροπία στα Βαλκάνια, η οποία είναι προτιμητέα για το εγγύς μέλλος στο βαλκανικό χώρο  από την Αμερική ή τη Ρωσία.
 
»Τότε, το 1911 ήταν Η Αυστροουγγαρία και η Ρωσία.
»Αλλά, οι πολιτικοί μας δεν έχουν καταλάβει  την πολιτική που ακολουθήθηκε για την Αλβανία, από την διακυβέρνησή της από τον Αχμέτ Ζογκ ως τον Σαλί Μπερίσα.
Ποια είναι η πολιτική μας σήμερα;
»Πρέπει ακόμη να περιμένουμε; Θα αποτύχει η σημερινή πολιτική όπως και οι άλλες; Μήπως πρέπει να επισπεύσουμε τα γεγονότα;

phgh:http://greeknation.blogspot.gr/

Ο τουρκικός στρατός προωθεί μετανάστες στα ελληνικά σύνορα


sunora
Αυτή τη στιγμή, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έχει στρέψει την προσοχή του στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας και δεν έχει τον χρόνο να δει και άλλα πιο σημαντικά. Με αυτή τη μεγάλη εισροή μεταναστών από την Ανατολή, υπολογίζεται πως σε 10 περίπου χρόνια, θα υπάρχουν στην Ελλάδα περίπου 5 εκατ. μουσουλμάνοι. Στα παράλια απέναντι από τα τουρκικά νησιά, είναι ένας αριθμός των 1.500.000 εκατ. μετανάστες από χώρες όπως Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ κ.α.  Όλα αυτά τα άτομα είναι έτοιμα να μπουν στην Ελλάδα. Αυτός που προωθεί κάτι τέτοιο είναι ο τουρκικός στρατός. Όπως αναφέρει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο «ο αριθμός των Σύρων πολιτών που κατέφυγαν στην Τουρκία ανήλθε στο 1 εκατομμύρια 625 χιλιάδες άτομα εκ των οποίων οι διαδικασίες διέλευσης των 205 χιλιάδων Συρίων στην περιοχή Αϊν Αλ Άραμπ πραγματοποιήθηκε από τις συνοριακές μονάδες. Ήδη συνεχίζεται η έλευση των Σύρων πολιτών στα σύνορα της Τουρκίας εξαιτίας των συγκρούσεων στην περιοχή Τελ Αμπιάντ και η διαδικασία αποδοχής τους στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών βοηθειών». Στη συνέχεια με βοήθεια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αυτοί οι μετανάστες μεταφέρονται στα ελληνικά σύνορα.

phgh:voice news

Ιταλοί βιομήχανοι σε… νευρική κρίση, υπό τον φόβο ενός Grexit!


Ιταλοί βιομήχανοι σε… νευρική κρίση, υπό τον φόβο ενός Grexit!
Του Θ. Ανδρεάδη-Συγγελάκη - «Είναι αποκαρδιωτικό το ότι ηΙταλία δεν καλείται, πλέον, σε σημαντικές ευρωπαϊκές συναντήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων, Σέρτζιο Σκουίντσι. «Στην Ευρώπη υπάρχει μια διαρχία που αποτελείται από την Γερμανία και την Γαλλία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων ο οποίος δεν έκρυψε πως «δεν βρίσκει σωστή την διαρχία αυτή» και εξέφρασε την ελπίδα να δοθεί και πάλι, στην Ιταλία, η θέση που της αξίζει. 
«Το ότι η Μέρκελ μιλά από θέση ισχύος είναι αδιάψευστο, αλλά το ότι η γνώμη του Ολάντ μετρά περισσότερο από την δική μας, δυσκολεύομαι να το κατανοήσω» τόνισε ο Σκουίντσι.
Σύμφωνα με τον ίδιο «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, στην φάση αυτή, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την ιταλική οικονομία». Ευχήθηκε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, διότι θα έφερνε κλυδωνισμούς στην ζώνη του ευρώ.
«Όταν αρχίζουν οι κλυδωνισμοί ξέρεις από πού ξεκινάς αλλά δεν γνωρίζεις που πρόκειται να καταλήξεις», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής των Ιταλών επιχειρηματιών.

phgh:http://greeknation.blogspot.gr/

Τα μαχητικά του ΝΑΤΟ ακολουθούν τη ρωσική τακτική



Το ΝΑΤΟ έχει επανειλημμένα επικρίνει τη Ρωσία γιατί ταμαχητικά της αεροσκάφη δεν χρησιμοποιούν τους αναμεταδότες (ραδιοφάρους). Ωστόσο, και η Συμμαχία παραδέχεται ότι τα αεροπλάνα της έχουν αρχίσει και αυτά να απενεργοποιούν τον πομποδέκτη.
 
Οι αναμεταδότες είναι ραδιοπομποί που βοηθούν στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και εντοπίζουν το στίγμα του αεροπλάνου και αντιστρόφως.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπέργκ, έχει επανειλημμένα επικρίνει το γεγονός ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν με κλειστό τον πομποδέκτη, δίνοντας πρόσθετους κινδύνους  στην πολιτική εναέρια κυκλοφορία.
Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι τώρα ακολουθεί την ίδια τακτική, με εξαίρεση τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ποτέ πάνω από την Ανατολική Ευρώπη.
Οι μυστικές υπηρεσίες  του ΝΑΤΟ, διαβλέπουν ότι η τακτική αυτή των Ρώσων επιδιώκεται για να προετοιμαστούν οι πιλότοι στις πιο ακραίες περιπτώσεις πτήσεων, όταν ο επίγειος εξοπλισμός έχει απενεργοποιηθεί.
Παράλληλα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιδιώκει να στείλει ένα «μήνυμα» στους  νατοϊκούς κύκλους.
Η παρουσία των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών κατά τις νατοϊκές επιχειρήσεις, δείχνει ότι η Ρωσία είναι μια παγκόσμια δύναμη, που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη και δεν χρειάζεται, πολεμική αεροπορία της,  τα επίγεια κατευθυντήρια μέτρα για τον προορισμό της.
Ο ναύαρχος, Bill Gortney, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε: «Αυτό το κάνουμε και εμείς», δίνοντας το στίγμα ότι ακολουθούν τις τακτικές της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

phgh:http://greeknation.blogspot.gr/

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ



tur278
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσεταξιδιωτική οδηγία που προειδοποιεί τους Βρετανούς ότι ενεργές  τρομοκρατικές ομάδες σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία. Οι παραθεριστές που επισκέπτονται θέρετρα, ιδιαίτερα εκείνοι που προέρχονται από τη Βρετανία, διατρέχουν τον κίνδυνο της απαγωγής, των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας,  ή σε οχήματα, επιθέσεων με ρουκέτες και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονται την Τουρκία κάθε χρόνο και φέτος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, καθώς η αγγλική λίρας ανέβηκε τουλάχιστον 16% έναντι της τουρκικής, τους τελευταίους 12 μήνες.
Η Τουρκία με τον  98,9% του γηγενή πληθυσμού να πρόσκεινται στο Ισλάμ, έχει προσελκύσει τα πιο εξτρεμιστικά στοιχεία των φανατικών μουσουλμάνων της Δύσης που προσπαθούν να εισέλθουν στη Συρία για να ενταχθούν στο λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.
Η Κωνσταντινούπολη, η οποία προσελκύει 7.500.000 τουρίστες κάθε χρόνο, έχει καταχωρηθεί ως ένας συγκεκριμένος πιθανός στόχος του Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο περιέγραψε την απειλή της τρομοκρατίας ως «υψηλή».
Ο Raffaello Pantucci, του Αμυντικού think tank του Βασιλικού Ινστιτούτου έθεσε την Τουρκία και τη Συρία στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας:
«Η Τουρκία και η Συρία είναι πολύ επικίνδυνα μέρη».
«Η Τουρκία είναι μια μεγάλη τουριστικός προορισμός, οπότε θα υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή  ανθρώπων  που θα μπορούσε να εμπλακεί αιφνιδιαστικά σε τέτοιες πράξεις».
«Οι Δυτικοί θα είναι πάντα στοχοποιημένοι .Οι τρομοκρατικές ομάδες θέλουν να να προκαλέσουν την διεθνή προσοχή για να διαδώσουν  την ιδεολογία τους».
«Αν ένας Βρετανός υπήκοος σκοτωθεί, ο βρετανικός Τύπος θα γράψει γι ‘αυτό και το γεγονός θα  μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που οι Δυτικοί, κυρίως οι Βρετανοί, θεωρούνται υψηλοί τρομοκρατικοί στόχοι «.
Εννέα τουριστικές επαρχίες της Τουρκίας έχουν καταγραφεί ως απαγορευμένες ζώνες στην επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία, εκτός και αν τα ταξίδια αυτά είναι απαραίτητα.
Οι οδηγίες του Foreign Office αναφέρουν: «Το Ισλαμικό Κράτος αν και βασίζεται στη Συρία και το Ιράκ, έχουν την ικανότητα να πραγματοποιούν επιθέσεις σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.
«Δημοσιεύματα  αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες μπορεί να χτυπήσουν  περιοχές σε όλη την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και των περιοχών κοντά στα σύνορα με τη Συρία».
«Θεωρούμε ότι υπάρχει μια αυξημένη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης σε βρετανούς από ομάδες ή άτομα που υποκινούνται από τον πόλεμο σε Ιράκ και  Συρία. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό το διάστημα.»
«Οι επιθέσεις θα μπορούσαν να γίνουν αδιακρίτως  σε όλα τα  μέρη με επισκεψιμότητα από αλλοδαπούς. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. «
Η προειδοποίηση προσθέτει η ότι κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη  να πληρώσει λύτρα για εκείνους που απήχθησαν καθώς εκτιμά  ότι έτσι θα τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερες απαγωγές.
Οι ταξιδιωτικές συμβουλές   αναφέρουν ότι  μια λιγότερο σοβαρή τρομοκρατική απειλή εκτιμάται για  Κύπρο και Ελλάδα. 

phgh:http://greeknation.blogspot.gr/