Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Πότε ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων;


 Διαβάστε ολόκληρη την εγκύλιο

Ξεκίνησε ανεπίσημα η πρώτη διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που αφορούν το 2015 με την έκδοση της εγκυκλίου.
Μέχρι 15 Φλεβάρη καλούνται οι επιχειρήσεις αλλά και τα Ταμεία να στείλουν τις αποδοχές των φορολογούμενων στο TAXISnet.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να δηλωθούν συντάξεις και βεβαιώσεις αποδοχών, βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα και αμοιβών από επιχειρηματικές δραστηριότητες, από τόκους, από μετοχές.
Ακόμα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα παραπάνω θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά
μέσω Ίντερνετ.Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι να ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων αρχές Μαρτίου και ο πρώτο φόρος εισοδήματος να πληρωθεί την άνοιξη.
Ολόκληρη η εγκύκλιος για τις δηλώσεις:Άρθρο 1
Υπόχρεοι υποβολής στοιχείων βεβαιώσεων
Όσοι παρακρατούν φόρο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 59, 61, 62 και 64 του ν. 4172/2013, πλην των συμβολαιογράφων κατά την υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας, έχουν υποχρέωση να χορηγούν σε Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα και Νομικές Οντότητες στα οποία έγινε παρακράτηση, μοναδική βεβαίωση στην οποία αναγράφουν το σύνολο των αποδοχών από μισθωτή εργασία και συντάξεις, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα που κατέβαλαν στο φορολογικό έτος και το φόρο που παρακρατήθηκε. Ίδια υποχρέωση υπάρχει και στις περιπτώσεις που δεν προκύπτει φόρος για παρακράτηση.
Άρθρο 2
Ορισμός τύπου και περιεχομένου της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων (Εντυπο Φ-01.042).
1. Ορίζουμε ότι, ο τύπος και το περιεχόμενο σε έντυπη μορφή της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων με το σύνολο των στοιχείων που υποχρεωτικά αναγράφονται επί αυτών, ποσά μισθών, συντάξεων και λοιπών παροχών καθώς και τα ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 (Α’152) που παρακρατήθηκαν, έχει όπως το σχετικό υπόδειγμα το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα(Εντυπο Φ-01.042).
2. Ορίζουμε ότι τα χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων αποδεκτών μέσων για την υποβολή, σε ηλεκτρονική ή μαγνητική μορφή, του εντύπου της παραγράφου 1 αυτού του άρθρου, έχουν όπως περιγράφονται στο συνημμένο στην παρούσα «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1».
3. Ορίζουμε ότι το περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων (Εντυπο Φ-01.042) των παραγράφων 1 και 2 αυτού του άρθρου, έχει απαραίτητα το σύνολο των στοιχείων που προβλέπονται στο επισυναπτόμενο έντυπο και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1.
4. Η διαμόρφωση της δομής και των δεδομένων του αρχείου της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, είναι αυτή που ορίζεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
Άρθρο 3
Ορισμός τύπου και περιεχομένου της βεβαίωσης αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα (Εντυπο Φ-01.043)
1. Ορίζουμε ότι, ο τύπος και το περιεχόμενο σε έντυπη μορφή της βεβαίωσης αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα με το σύνολο των στοιχείων που υποχρεωτικά αναγράφονται επί αυτών καθώς και τα ποσά φόρου εισοδήματος που παρακρατήθηκαν, έχει όπως το σχετικό υπόδειγμα το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα (Εντυπο Φ-01.043).
2. Ορίζουμε ότι τα χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων αποδεκτών μέσων για την υποβολή, σε ηλεκτρονική ή μαγνητική μορφή, του εντύπου της παραγράφου 1 αυτού του άρθρου, έχουν όπως περιγράφονται στο συνημμένο στην παρούσα «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2».
3. Ορίζουμε ότι το περιεχόμενο της βεβαίωσης αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα (Εντυπο Φ-01.043)των παραγράφων 1 και 2 αυτού του άρθρου, έχει απαραίτητα το σύνολο των στοιχείων που προβλέπονται στο επισυναπτόμενο έντυπο και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2.
4. Η διαμόρφωση της δομής και των δεδομένων του αρχείου της βεβαίωσης αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα είναι αυτή που ορίζεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
Άρθρο 4
Ορισμός τύπου και περιεχομένου της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα (Εντυπο Φ-01.044)
1. Ορίζουμε ότι, ο τύπος και το περιεχόμενο σε έντυπη μορφή της βεβαίωσης εισοδήματος από μερίσματα Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, τόκους (εκτός των τόκων τραπεζικών καταθέσεων), δικαιώματα, με το σύνολο των στοιχείων που υποχρεωτικά αναγράφονται επί αυτών καθώς και τα ποσά φόρου εισοδήματος που παρακρατήθηκαν, έχει όπως το σχετικό υπόδειγμα το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα(Εντυπο Φ-01.044).
2. Ορίζουμε ότι τα χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων αποδεκτών μέσων για την υποβολή, σε ηλεκτρονική ή μαγνητική μορφή, του εντύπου της παραγράφου 1 αυτού του άρθρου, έχουν όπως περιγράφονται στο συνημμένο στην παρούσα «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3».
3. Ορίζουμε ότι το περιεχόμενο της βεβαίωσης εισοδήματος από μερίσματα Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, τόκους (εκτός των τόκων τραπεζικών καταθέσεων), δικαιώματα (Εντυπο Φ-01.044) των παραγράφων 1 και 2 αυτού του άρθρου, έχει απαραίτητα το σύνολο των στοιχείων που προβλέπονται στο επισυναπτόμενο έντυπο και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3.
4. Η διαμόρφωση της δομής και των δεδομένων του αρχείου της βεβαίωσης εισοδήματος από μερίσματα Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων μη εισηγ- μένων στο Χρηματιστήριο, τόκους (εκτός των τόκων τραπεζικών καταθέσεων), δικαιώματα, είναι αυτή που ορίζεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
5. Το ηλεκτρονικό αρχείο που αφορά τους τόκους τραπεζικών καταθέσεων αποστέλλεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ1033/2014 απόφαση Γ.Γ.Δ.Ε. όπως ισχύει. Για τους τόκους αυτούς χορηγείται έντυπη βεβαίωση από τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα στους δικαιούχους των εισοδημάτων αυτών. Ομοίως το αρχείο μερισμάτων Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο αποστέλλεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ίδια απόφαση.
Άρθρο 5
Τρόπος υποβολής των στοιχείων
1. Τα στοιχεία που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα φορολογικού έτους 2015, ο φόρος που παρακρατήθηκε επί αυτών καθώς και το ποσό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ Α’ 152), υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου (TAXISnet) και ανεξάρτητα από την τήρηση απλογραφικών ή διπλογραφικών βιβλίων και από τον τρόπο ενημέρωσής τους (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).
2. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. την υπηρεσία των οποίων ασκεί το δημόσιο και γενικά, όποιος παρακρατεί φόρο, υποβάλλουν υποχρεωτικά, τα παραπάνω στοιχεία της παραγράφου.
Για την υποβολή αρχείου συντάξεων αρμόδιος φορέας είναι αποκλειστικά και μόνο η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α) για όσα ταμεία ασκεί την εποπτεία. Το αρχείο αμοιβών από εργόσημο υποβάλλεται αποκλειστικά και μόνο από τους αρμόδιους ασφαλιστικούς φορείς ΙΚΑ και ΟΓΑ. Για τους φορείς του Δημοσίου επισημαίνεται, ότι τυχόν διορθωτικές ή τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο εκκαθαριστή, που έχει υποβάλλει τη σχετική αρχική δήλωση.
Περαιτέρω, σε περιπτώσεις μετασχηματισμών επιχειρήσεων(απορροφήσεις, μετατροπές, συγχωνεύσεις, διασπάσεις), υποχρέωση υποβολής του αρχείου βεβαιώσεων έχει η προερχόμενη από το μετασχηματισμό επιχείρηση (απορροφώσα κ.λπ.).
3. Οι υπόχρεοι των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος, εφόσον είναι νέοι χρήστες εγγράφονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TAXISnet σύμφωνα με όσα ορίζονται με την με αριθμό ΠΟΛ. 1178/7.12.2010 (ΦΕΚ Β’ 1916/9.12.2010)
Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.
Η διαδικασία αυτή δεν απαιτείται για τους ήδη πιστοποιημένους χρήστες σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Οι υπόχρεοι της παραγράφου 3 του παρόντος πιστοποιούνται στο TAXISnet με αντίστοιχο τρόπο, ανεξαρτήτως από το αν είναι ήδη πιστοποιημένοι για άλλες υπηρεσίες. 4. Τα στοιχεία των πιο πάνω βεβαιώσεων από υπόχρεο φυσικό πρόσωπο που έχει αποβιώσει υποβάλλονται με μαγνητικό μέσο στη Δ.Ο.Υ. από τους κληρονόμους του.
Άρθρο 6
Διαδικασία υποβολής των στοιχείων
Η υποβολή των στοιχείων που προβλέπεται στη παρ. 1 του άρθρου 5 της παρούσας πραγματοποιείται με την αποστολή ηλεκτρονικού αρχείου μέσω διαδικτύου (TAXISnet). 2. Οι υπόχρεοι μπορούν, για τη δημιουργία των κα-τάλληλων αρχείων, να χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες εφαρμογές του TAXISnet.
Άρθρο 7
Πεδίο εφαρμογής και προϋποθέσεις αποδοχής
1. Τα υποβαλλόμενα στοιχεία γίνονται αποδεκτά εφόσον πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις: α) Υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου β) Υποβάλλονται με μαγνητικό μέσο στη Δ.Ο.Υ. εφόσον αφορούν μόνο την παράγραφο 4 του άρθρου 5 της παρούσας – αποβιώσαντες εργοδότες. γ) Οι δικαιούχοι όλων των εισοδημάτων καταχωρούνται υποχρεωτικά με τον Α.Φ.Μ. τους. Προκειμένου για δικαιούχους αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς και εισοδημάτων από μερίσματα Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, τόκους (εκτός των τόκων τραπεζικών καταθέσεων), δικαιώματα καταχωρείται προαιρετικά για το φορολογικό έτος 2015 ο ΑΜΚΑ τους. Ενώ για τους μισθωτούς ο ΑΜΚΑ καταχωρείται υποχρεωτικά εκτός από τις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατό να χορηγηθεί.
2. Τα στοιχεία της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων που υποβάλλονται με διαφορετικό τρόπο από τον οριζόμενο στην παρούσα απόφαση, δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα.
3. Με την υποβολή του ηλεκτρονικού αρχείου δεν εξαντλείται η υποχρέωση των εργοδοτών – ασφαλιστικών φορέων σχετικά με τις βεβαιώσεις όλων των εισοδημάτων, αλλά απαιτείται η χορήγηση βεβαιώσεων προς τους δικαιούχους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Ο χρόνος χορήγησης της βεβαίωσης είναι ο ίδιος με το χρόνο υποχρέωσης υποβολής του ηλεκτρονικού αρχείου.
4. Επισημαίνεται ότι εφόσον χορηγείται βεβαίωση αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, για το φορολογικό έτος 2015 αυτή θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά καθόσον με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 8, χρόνος κτήσης του εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που ο δικαιούχος απέκτησε δικαίωμα είσπραξης και ο παρακρατηθείς φόρος αποδίδεται σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 64 του ν. 4172/2013 και συναρτάται με τον ως άνω χρόνο κτήσης του εισοδήματος. Προκειμένου να διασφαλιστεί η απλοποίηση των διαδικασιών και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των φορολογουμένων με την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων στις Δ.Ο.Υ, οι αμοιβές που καταβλήθηκαν μέσα στο φορολογικό έτος 2015 και αφορούν προηγούμενα έτη θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Ο παρακρατηθείς φόρος των αμοιβών αυτών που αποδόθηκε στο έτος αυτό, θα συμψηφιστεί κατά την εκκαθάριση του φορολογικού έτους 2015.
Άρθρο 8
Ημερομηνία υποβολής
1. Για το φορολογικό έτος 2015 ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίζεται η 15 Φεβρουαρίου 2016. Εξαιρετικά για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2016.
2. Ως ημερομηνία υποβολής, κατά την ηλεκτρονική υποβολή, θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρησης αυτών στο σύστημα υποβολής των σχετικών βεβαιώσεων του TAXISnet με αυτόματη απόδοση στον αποστολέα – υπόχρεο μοναδικού αριθμού καταχώρησης.
Άρθρο 9
Αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής
Μετά την αποστολή του ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων ως αποδεικτικά υποβολής εμφανίζονται και εκτυπώνονται κατά περίπτωση τα παρακάτω:
Το φορολογικό έτος.
Ο αριθμός και η ημερομηνία υποβολής δήλωσης TAXISnet.
Το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία και ο Α.Φ.Μ. Δηλούντος.
Το σύνολο των ακαθαρίστων αποδοχών, αμοιβών και εισοδημάτων.
5. Το σύνολο των καθαρών αποδοχών.
Το σύνολο των αναλογούντων φόρων, προκειμένου για αποδοχές από μισθωτή εργασία και συντάξεις.
Το σύνολο των παρακρατηθέντων φόρων.
Το σύνολο των παρακρατηθέντων ποσών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ Α’ 152) προκειμένου για αποδοχές από μισθωτή εργασία και συντάξεις. 9. Χαρτόσημο και ΟΓΑ Χαρτοσήμου.
Άρθρο 10
Ισχύς της απόφασης 1.
Εκτός από την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και λοιπών παροχών και των βεβαιώσεων αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, που έχει ήδη καταστεί υποχρεωτική σε προηγούμενα φορολογικά έτη, καθίσταται υποχρεωτική από το φορολογικό έτος 2015 και εξής η υποβολή αρχείου για τα εισοδήματα από μερίσματα Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, τόκους (εκτός των τόκων τραπεζικών καταθέσεων) και δικαιώματα με τη χρήση της ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ή με μαγνητικό μέσο στη Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρούσα.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΠΡΟΣΟΧΗ:
Για τα αριθμητικά πεδία που αφορούν ποσά σε ΕΥΡΩ τα δύο τελευταία ψηφία θα αποτελούν το δεκαδικό μέρος χωρίς το σύμβολο της υποδιαστολής (,). Επισημαίνεται ότι και σε περίπτωση που το ποσό είναι ακέραιο θα πρέπει να αναγράφονται δύο μηδενικά ως δεκαδικό μέρος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Για τα αριθμητικά πεδία που αφορούν ποσά σε ΕΥΡΩ τα δύο τελευταία ψηφία θα αποτελούν το δεκαδικό μέρος χωρίς το σύμβολο της υποδιαστολής (,).
Επισημαίνεται ότι και σε περίπτωση που το ποσό είναι ακέραιο θα πρέπει να αναγράφονται δύο μηδενικά στο δεκαδικό μέρος. Για τα αριθμητικά πεδία που αφορούν ποσά σε ΕΥΡΩ τα δύο τελευταία ψηφία θα αποτελούν το δεκαδικό μέρος χωρίς το σύμβολο της υποδιαστολής (,).Επισημαίνεται ότι και σε περίπτωση που το ποσό είναι ακέραιο θα πρέπει να αναγράφονται δύο μηδενικά στο δεκαδικό μέρος.
Παρατήρηση: Εφόσον ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος έχει αποδοχές που αντιστοιχούν σε περισσότερους από έναν κωδικούς θα επαναλαμβάνεται το record για τον ίδιο δικαιούχο τόσες φορές όσοι είναι οι κωδικοί.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΠΡΟΣΟΧΗ:
Για τα αριθμητικά πεδία που αφορούν ποσά σε ΕΥΡΩ τα δύο τελευταία ψηφία θα αποτελούν το δεκαδικό μέρος χωρίς το σύμβολο τα υποδιαστολής (,). Επισημαίνεται ότι και σε περίπτωση που το ποσό είναι ακέραιο θα πρέπει να αναγράφονται δύο μηδενικά ως δεκαδικό μέρος.
Παρατήρηση: Εφόσον ο δικαιούχος έχει αμοιβές που αντιστοιχούν σε περισσότερους από έναν κωδικούς θα επαναλαμβάνεται το record για τον ίδιο δικαιούχο τόσες φορές όσοι είναι οι κωδικοί.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 ΠΡΟΣΟΧΗ:
Για τα αριθμητικά πεδία που αφορούν ποσά σε ΕΥΡΩ τα δύο τελευταία ψηφία θα αποτελούν το δεκαδικό μέρος χωρίς το σύμβολο τα υποδιαστολής (,).
Επισημαίνεται ότι και σε περίπτωση που το ποσό είναι ακέραιο θα πρέπει να αναγράφονται δύο μηδενικά ως δεκαδικό μέρος. Παρατήρηση : Καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Παραρτήματος 3 έως 31/12/2016




taxalia

Προσοχή: Εκτός από τις συντάξεις, μειώνονται και οι μισθοί! Διαβάστε αναλυτικά τα νέα μισθολόγια...




Η αύξηση των εισφορών κλείδωσε μεταξύ Μαξίμου και εργοδοτών...
και έτσι πλέον θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι μειώσεις στους μισθούς για όλους λόγω του νέου Ασφαλιστικού.
Οι αυξημένες εισφορές οδηγούν αυτόματα σε μειώσεις των μισθών οι οποίες ξεκινούν από 3 ευρώ και φτάνουν ως και τα 17 ευρώ το μήνα.

Ιδού οι νέοι μισθοί με αύξηση κατά 0,5% των ασφαλιστικών εισφορών:

Μισθός

Mείωση ανά μήνα/έτος
586  2,93/41 ευρώ
736  3,68/51,5 ευρώ
886  4,4/62 ευρώ
1.036  5,1/72 ευρώ
1.186  5,9/83 ευρώ
1.336  6,7/93 ευρώ
1.486  7,4/104/ ευρώ
1.636  8,1/114 ευρώ
1.786  8,9/125 ευρώ
1.936  9,7/135 ευρώ
2.086  10,4/146 ευρώ
2.236
 11,1/156 ευρώ

2.386  1,9/167 ευρώ
2.536  12,7/177 ευρώ
2.686  13,4/188 ευρώ
2.836  14,1/198 ευρώ
2.986  14,9/209 ευρώ
3.236  15,9/219 ευρώ
3.436  16,4/230 ευρώ
3.436  17/240 ευρώ
Οι μειώσεις, αν γίνει αποδεκτή από τους δανειστές η αύξηση των εισφορών, θα αφορούν όλους χωρίς εξαιρέσεις.







tromaktiko

Μοιράζονται 745.000 στρέμματα σε αγρότες και κτηνοτρόφους με χαμηλό ενοίκιο. Τι πρέπει να ξέρετε;



Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραχώρηση γης... του Δημοσίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους, έναντι προνομιακού τιμήματος.

Το «Εθνος» παρουσιάζει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την επιλογή των ενδιαφερομένων, καθώς και τον τρόπο υπολογισμού του μισθώματος, που θα διαφέρει ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας και θα αναπροσαρμόζεται βάσει των οικονομικών επιδόσεων.

Υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την παραχώρηση αγροτικής γης του Δημοσίου θέτει άμεσα σε εφαρμογή η κυβέρνηση με τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης της γεωργικής γης, προκειμένου να αξιοποιηθούν ανεκμετάλλευτες δημόσιες εκτάσεις.

Το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προβλέπει την ενοικίαση αγροτικών εκτάσεων και ακινήτων έναντι μισθώματος που θα προκύπτει σε συνάρτηση με την οικονομική απόδοση των καλλιεργειών ή των γεωργικών μονάδων, ώστε να είναι βιώσιμες, σύμφωνα με το Έθνος.

Η αξιοποίηση της περιουσίας βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

-Εκχώρηση γεωργικών εκτάσεων με μακροχρόνια ενοικίαση

-Θα μπορούν να αποτελέσουν εγγυήσεις για χρηματοδότηση επενδύσεων στον αγροτικό τομέα

-Επίτευξη λύσης με νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων

-Η καταγραφή των εκτάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μέχρι στιγμής στοιχεία καταδεικνύουν κυριότητα σε περισσότερα από 670.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων και 75.000 στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων

Προτεραιότητα στην ενοικίαση των αγροτικών εκτάσεων δίνεται σε οργανώσεις παραγωγών, σε κατ' επάγγελμα αγρότες και σε νέους αγρότες-ιδιώτες.

Οι βασικές υποχρεώσεις και προϋποθέσεις είναι εκπαίδευση με ταχύρρυθμα σεμινάρια μέσω ΕΛΓΟ και ανώτατο όριο ηλικίας αγροτών και ιδιωτών.






tromaktiko

Έκτακτο! Η Ελλάδα βγάζει ατελείωτο πετρέλαιο...

kavala


Ευχάριστα και ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της πρώτης γεώτρησης που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το voicenews.gr  την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2015, η γεώτρηση PA-35A στον Πρίνο έχει παραδοθεί στην παραγωγή, δίνοντας έως τώρα πάνω από 1.500 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Η προαναφερθείσα ποσότητα είναι η διπλάσια της αναμενόμενης. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας. Δήλωσε τα εξής: «Μέσα σε ένα τελείως αρνητικό διεθνές περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου με απώλειες της τάξης του 70% και τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2004 και μετά, τις ματαιώσεις επενδυτικών σχεδίων αξίας εκατοντάδων δισ. δολαρίων καθώς και τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις στον κλάδο, μία ελληνική εταιρεία, παρά την πολιτική αβεβαιότητα και τις τελείως αρνητικές για το επιχειρείν συνθήκες που χαρακτήρισαν την χώρα στη διάρκεια του 2015, κατάφερε να αντλήσει νέο πετρέλαιο από τον Πρίνο, το μοναδικό παραγωγό κοίτασμα της πατρίδας μας».






voice news

Βόμβα! Η κυβέρνηση πολεμά την ορθοδοξία... (ΒΙΝΤΕΟ)

orthodoxia
Με την έλευση του νέου έτους, η τρίτη αποστασία φαίνεται πως πλησιάζει ολοένα περισσότερο, και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο.
Σκοπός του διαχωρισμού του κράτους από την εκκλησία, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Φίλη, είναι να αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία οτιδήποτε συσχετίζεται με τον Τριαδικό Θεό, μετατρέποντας έτσι το μάθημα των θρησκευτικών σε διδαχή πολυποίκιλων θρησκευτικών δογμάτων!
Όπως όλα δείχνουν τα θρησκευτικά θα μετατραπούν σε επιστημονικού προσανατολισμού μάθημα θρησκειολογίας, με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό.
Με αφορμή το Συνέδριο «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως ο Μέγας Βασίλειος, ο υπουργός Παιδείας, εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση με αυστηρή εντολή στη Διοικητική Ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας που εμφανίζουν το Υπουργείο, να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου η μονόπλευρου χαρακτήρα”.








voice news

Πόλεμος πάνω από το Αιγαίο! Εμπλοκή Μιράζ με Τούρκικο F-16 emploki aigaio

Παράλληλο «τουρκικό» κράτος στη Θράκη!


thraki_elliniki

Στη Θράκη οι αυτοαποκαλούμενοι Τούρκοι, στενά συνεργαζόμενοι και προφανώς καθοδηγούμενοι από το τουρκικό προξενείο, επιχειρούν να υποκαταστήσουν το ελληνικό κράτος, δημιουργώντας επί της ουσίας ένα “παράλληλο κρατικό μηχανισμό”.
Και για να είμαστε δίκαιοι το ελληνικό κράτος τους δίνει δυστυχώς πολλές ευκαιρίες.
Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της Oμάδας Γεωργίας-Κτηνοτροφίας του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην οποία αναφέρεται ότι
“από τις αρχές του 2016 θα εντείνει τις δραστηριότητες της σχετικά με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθούν εργασίες και σχέδια σχετικά με το μέλλον και την βιωσιμότητα της γεωργίας και κτηνοτροφίας στην Δυτική Θράκη.
Στις δύο πρώτες συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις κεντρικές πόλεις θα παρουσιαστούν οι εργασίες που έχει κάνει ως τώρα ο τομέας Γεωργίας-Κτηνοτροφίας του BTAYTD, τα στάδια ίδρυσης του Ινστιτούτου και θα γίνει αναφορά στα σχέδια που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην επόμενη περίοδο.
Ιδιαίτερα όσοι ενδιαφέρονται για την γεωργία και την κτηνοτροφία, όλοι είναι καλεσμένοι σε αυτές τις συγκεντρώσεις.
Σάββατο 9/1/2016 Στις 17:00 Στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.
Kυριακή 10/1/2016 Στις 17:00 Στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης”.
Οι “τουρκικές ενώσεις” λοιπόν αναλαμβάνουν ρόλους και “αποστολές” που θα έπρεπε το ελληνικό κράτος να έχει αναλάβει.
Όσο εξακολουθούμε να μην δίνουμε την πρέπουσα σημασία σ΄ όσα υλοποιεί με βάση πολύχρονου σχεδιασμού η Άγκυρα στη Θράκη, τόσο πιο “βαρύ” θα είναι το τίμημα που θα κληθούμε να πληρώουμε. onalert






hellasforce

“Απατεώνας ο Γλέζος. Άλλος κατέβασε τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη”


ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΚΑΙ ΛΑΚΗΣ ΣΑΝΤΑΣ
Το θρίλερ στον Παρθενώνα.
Γιος τραυματισμένου πολεμιστή “αποκαλύπτει τους μαιμού αντιστασιακούς της ψευτοαριστεράς”
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

8 Ιανουαρίου 1991… ΠΑΤΡΑ… Χάνει τη ζωή του Ο εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας


Nikos_Temponeras
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1991…
Ο εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας χάνει τη ζωή του σε συμπλοκή με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Καλαμπόκα, κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων στην Πάτρα. (Υπόθεση Τεμπονέρα)

8/1/1895… Συλλαλητήριο στο Πεδίο του Άρεως κατά της βαριάς φορολογίας των ακινήτων


Συλλαλητήριο διοργανώνεται στο Πεδίο του Άρεως
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1895…
Συλλαλητήριο διοργανώνεται στο Πεδίο του Άρεως κατά της βαριάς φορολογίας των ακινήτων, που επέβαλε η κυβέρνηση Τρικούπη.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΙΕΡΟ CASUS BELLI!!


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
ΕΚΤΑΚΤΟ!
Για να υπάρξει απογευματινή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πρέπει να συμβαίνουν εξαιρετικά κρίσιμα εκκλησιαστικά θέματα. Για παράδειγμα, μια τέτοια απογευματινή συνεδρίαση έγινε την περίοδο των ταυτοτήτων, επί εποχής μακαριστού Χριστοδούλου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Τώρα μαθαίνω ότι έχει προγραμματισθεί για τις 12 Ιανουαρίου έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου με μοναδικό θέμα συζήτησης το μάθημα των Θρησκευτικών. Τι άραγε συνέβη και οι ιεράρχες ανησύχησαν και ζητούν να υπάρξει ιερή συζήτηση για το θέμα των Θρησκευτικών; Τι μπορεί να έχει αλλάξει από τότε που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωνε προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ότι τίποτε, όσο αυτός είναι Πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να αλλάξει στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών; Γιατί, τέλος, οι ιεράρχες κάνουν λόγο για ιερό casus belli και, το σημαντικότερο, για ιερό πόλεμο; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
nnn
Ο μεν Αρχιεπίσκοπος έχει βεβαίως την προφορική διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί η διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία, αλλά κάποιες πληροφορίες που έγιναν γνωστές στους ιεράρχες ότι ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης ετοιμάζει σχέδιο για κατάργηση εντός του 2016 του μαθήματος των Θρησκευτικών και αντικατάστασή του με ένα μάθημα Θρησκειολογίας, αγνώστου περιεχομένου και αγνώστων συγγραφέων, τον έκαναν να ανησυχήσει. Τι ετοιμάζει αλήθεια ο κ. Φίλης και δεν ενημερώνει κανέναν; διερωτήθηκαν οι ιεράρχες.
Το αίτημα του υπουργού Παιδείας
Ο υπουργός Παιδείας δηλώνει πλέον δημοσίως ότι σκοπεύει να αλλάξει το μάθημα των Θρησκευτικών, χωρίς να δίνει όμως λεπτομέρειες, λέγοντας μάλιστα ότι δεν έχει ιδέα αν υπάρχει ή όχι δέσμευση Πρωθυπουργού προς τον Αρχιεπίσκοπο να μην αντικατασταθεί το μάθημα. «Ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία, ορισμένα πράγματα πρέπει να αλλάξουν…» λέει αορίστως. Αυτά έκαναν την Ιερά Σύνοδο να καλέσει τους ιεράρχες που μετέχουν στην Ιερά Σύνοδο του Ιανουαρίου να παραστούν σε μια απογευματινή έκτακτη συνεδρίαση. Σε αυτήν μαθαίνω ότι έχουν κληθεί να παραστούν: ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής και Επιμόρφωσης Εφημεριακού Κλήρου, οι κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών – Θεσσαλονίκης και οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων δύο ενώσεων θεολόγων. Εισηγητής στη συνεδρίαση θα είναι ο Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ένας ιεράρχης με βαθιά γνώση της Ορθοδοξίας. Διευρυμένη δηλαδή συνεδρίαση, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή τη φορά οι ιεράρχες δεν πρόκειται να συζητήσουν αορίστως ούτε και να αναβάλουν οποιαδήποτε απόφασή τους.
nnn
Κάποιες άλλες πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση των ιεραρχών, ότι δηλαδή «ορισμένοι από το κυβερνών κόμμα κινούνται υπογείως να ανατρέψουν τη δέσμευση του Πρωθυπουργού προς τον Αρχιεπίσκοπο», τους κάνουν επιφυλακτικούς ως προς τις μελλοντικές προθέσεις της κυβέρνησης έναντι της Εκκλησίας. Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε μία ακόμη πρόκληση: οι ιεράρχες, όπως μου λένε άνθρωποι της Εκκλησίας, πληροφορήθηκαν με έκπληξη ότι ο κ. Φίλης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς την αντικατάσταση του Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ από την Επιτροπή Εκκλησίας – Κράτους στην οποία προεδρεύει ο υπουργός Παιδείας και η οποία θα εξετάσει συνολικά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. «Αν γίνει κι αυτό, τότε θα σημαίνει για μας κανονικό casus belli» λένε και αυτοί δημοσίως.
nnn
Τον κ. Φίλη μάλλον δεν τον απασχολούν τέτοια ζητήματα. Πηγαίνει τελευταίως σε κάθε θρησκευτική τελετή, ψέλνει κιόλας όποτε μπορεί, χαιρετά θερμά τους ιεράρχες, πήγε να πάρει και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη, αν και δηλώνει άθεος, και εμφανίζεται αποφασισμένος να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών. Παρέστη στη Δεξαμενή κατά την τελετή των Θεοφανίων και γενικά κινείται σαν να μη συμβαίνει τίποτα με την Εκκλησία. Αλλά και η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην τορπιλίζει τις σχέσεις της με την κυβέρνηση. Αν και ακόμη δεν πέρασε η αντίθεσή της για το σύμφωνο συμβίωσης, δεν θέλησε να δώσει καμία εξήγηση γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός (που δηλώνει άθεος) πέταξαν τον σταυρό στη Δεξαμενή, παρουσία του Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη. Ενας μόνον ιεράρχης θέλησε να το σχολιάσει αυτό, αφού για πρώτη φορά συμβαίνει η πολιτειακή και η πολιτική εξουσία να εμπλέκονται σε θρησκευτικά καθήκοντα. «Ολα αυτά είναι κατάλοιπα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου έτσι έκαναν για το κύρος και τη φήμη τους» μου είπε. ΒΗΜΑτοδότης

ΒΟΜΒΑ… Οι Τζιχαντιστές της Wall Street Είναι Έτοιμοι να Συντρίψουν την Οικονομία!


Wall Street Jihadist Are Ready To Crash The Economy
ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…
Ο Max Keiser Αποκαλύπτει και Προειδοποιεί
1
2

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ… «Παγίδα» στη Ρύθμιση Χρεών για Χιλιάδες Φορολογούμενους


ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
ΔΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται πλέον η προσπάθεια για ολοκλήρωση της ρύθμισης των 100 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο για τους περίπου 880.000 φορολογούμενους που είχαν ενταχθεί πέρσι τον Μάιο, μετά τη χθεσινή εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όπου προστίθενται και νέα εμπόδια ειδικά για ρυθμίσεις νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Μετά την πρώτη ψυχρολουσία με την επιβολή από τον Νοέμβριο του 2015 επιτοκίου 5,05% ακόμη και για οφειλές κάτω από 3.000 ευρώ με ελάχιστες εξαιρέσεις με νέα εγκύκλιο του ο εκτελών χρέη γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Μπάκας περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες πάγιας ρύθμισης των 12 μηνών για νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές κάνοντας έτσι πιο εύκολη την έξοδο των φορολογουμένων και από την ρύθμιση των 100 δόσεων!
Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «Η πάγια ρύθμιση δεν χορηγείται εάν οι συνολικές ετήσιες υποχρεώσεις του οφειλέτη είναι μικρότερες του 30% του συνολικού δηλούμενου εισοδήματός του, όπως αυτό προκύπτει από την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου εκκαθαρισμένου φορολογικού έτους». Με άλλα λόγια, αν κάποιος με εισόδημα π.χ. 10.000 ευρώ είναι στη ρύθμιση των 100 δόσεων και επιθυμεί να ρυθμίσει και νέες οφειλές, οι συνολικές υποχρεώσεις του πρέπει να ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ, δηλαδή το 30% του εισοδήματός του. Διαφορετικά θα αναγκαστεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του σε τρεις ή πέντε δόσεις (αν πρόκειται για ΕΝΦΙΑ ) ή να χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Ενας ακόμη «κόφτης» υπάρχει και για τους μεγαλοφειλέτες και τις επιχειρήσεις που χρωστούν στην εφορία περισσότερα από 50.000 ευρώ τα οποία έχουν ρυθμίσει μέσω των 100 δόσεων. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εντάξει σε ρύθμιση (πάγια των 12 δόσεων) τις νέες οφειλές του, μόνο εφόσον αποδείξει την οικονομική του αδυναμία για την καταβολή αυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης. Η σχετική αίτηση υπαγωγής σε ρύθμιση υποβάλλεται με τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των νέων οφειλών πριν από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής των οφειλών στην αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξής τους υπηρεσία.
Η εγκύκλιος υπενθυμίζει και το σταδιακό περιορισμό του χρόνου που έχει κάποιος να αποπληρώσει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ώστε να διατηρήσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση ή αποπληρωμή νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών θα πρέπει να γίνεται
* από 16/12/2015 μέχρι 30/6/2016 εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες (όχι από την παραλαβή ενημερωτικού σημειώματος που ως τώρα ερχόταν με 10-15 ημέρες καθυστέρηση)
* από 1/7/2016 μέχρι 31/12/2017 εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες
* από 1/1/2018 εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους, δηλαδή χωρίς καμία ημέρα καθυστέρηση.





hellasforce

Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης;‏


Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης;‏
Γράφει η Θεοδωροβία Πλακά
Τελευταίες μέρες, κι όλοι τρελαίνεστε
καί με ρωτάτε ποιός απ’ τούς δυό;
Εγώ θα σας απαντήσω με τον δικό μου τρόπο τον γνωστό
Κι οι δύο αρχίζουν από “Μ»
καί τελειώνουν στο » άκης» το αμαρτωλό»,ο ένας με τα αμυντικά κι άλλος με της Siemens την σκιά,τί διαφορετικό έχουν φίλοι μου για να ξεχωρίσεις έναν απ’ τους δυό;
Δίχως τύψη καμμιά, ψηφίσανε μνημόνια κι οι δυό,
μας πρόδωσαν καί δεν έκαναν τίποτα τόσο καιρό, για να γίνει αυτό το κόμμα πιό καλό
Κατέστρεψαν κι οι δύο την Ελλάδα
καί σκίζονται τώρα φωνάζοντας ότι αυτοί θα φτιάξουν την Ελλάδα.
Νεοδημοκράτη πρόσεχε με αυτή τους την παράνοια
Και οι δύο βαρύνονται με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας
καϊ θέλει ένας απ’ τούς δυό να γίνει νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας
Έλεος ψηφοφόροι τους,δεν έχει σημασία ποιός θα είναι απ’ τους δυό μεθαύριο αρχηγός,
γιατί με αυτούς το κόμμα αυτό
θα παραμείνει στάσιμο καί μικρό
Αυτό που θέλει το σύνολο του Ελληνικού λαού,
είναι να δεί πρωθυπουργό
Πατριώτη με ψυχή, να νοιάζεται μόνο για το Εθνικό καλό
Η Νέα Δημοκρατία χάλασε,
κι ο Μειμαράκης κι ο Μητσοτάκης
της κάνουνε κακό,
γιατί κι οι δύο έχουνε το ίδιο οπισθοδρομικό μυαλό
Η Ελλάδα θέλει όραμα, σχέδιο
και ανοιχτό Πατριωτικό μυαλό,
να βγεί απ’ τα μνημόνια καί τον αφανισμό, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν ΗΡΩΑ Πρωθυπουργό
Θεοδωροβία Πλακά





hellasforce

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ… Βόμβα 2 Δισ. χρεών στα Θεμέλια των Δημόσιων Νοσοκομείων


ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Βόμβα χρεών που ξεπερνά τα δύο δισ. ευρώ είναι έτοιμη να εκραγεί στα δημόσια νοσοκομεία, με τις οφειλές για φάρμακα και αναλώσιμα να έχουν εκτοξευτεί. Σύμφωνα με τις εταιρείες φαρμάκου, το «φέσι” συνολικά τα τελευταία χρόνια αγγίζει τα 1,32 δισ., ευρώ, από τα οποία το 75% αφορά μόνο το 2015. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν οι προμηθευτές ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων, το σύνολο των συσσωρευμένων οφειλών, από όλα τα δημόσια και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ, συμπληρώνοντας παράλληλα πως ο μέσος χρόνος αποπληρωμής των εταιρειών από τα δημόσια νοσοκομεία αγγίζει σχεδόν τα δύο έτη.
Ακόμη και μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας έχουν φθάσει πλέον σε οριακό σημείο εξαιτίας και της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης, των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και τις ανεπάρκειες που καταγράφονται σε φάρμακα. Τελευταίες στη λίστα με τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει να νοσοκομειακά ιδρύματα προστέθηκαν οι καταγγελίες της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά για τεράστια αναμονή ασθενών για ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας (η λίστα αναμονής έφτασε ακόμη και τα 52 άτομα στις 3 Ιανουαρίου), την ώρα που περίπου 200 κρεβάτια παραμένουν κλειστά εξαιτίας της απουσίας προσωπικού.
Το παραπάνω οδήγησε το υπουργείο Υγείας σε έκτακτη απόφαση για την προκήρυξη 400 θέσεων νοσηλευτών και 100 γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας και τις μονάδες αυξημένης φροντίδας στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Η έκδοση της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται σήμερα.
Παρά όμως τις σποραδικές επιχορηγήσεις από το υπουργείο Υγείας όταν τίθεται επειγόντως άμεσο θέμα λειτουργίας των νοσοκομείων, τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερο τη νέα χρονιά. Επιφυλάξεις υπάρχουν επίσης για το εάν τελικά το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στις προαναγγελθείσες προσλήψεις 570 ατόμων επικουρικού προσωπικού- για τις οποίες θα βγει προκήρυξη μέσα στον Ιανουάριο-, και επιπλέον 1.800 ατόμων για τα οποία η προκήρυξη αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τα όσα διατείνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να βγει το Φεβρουάριο.
Μπροστά στα τεράστια χρέη των νοσοκομείων, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να προχωρήσει σε ενιαία κωδικοποίηση των προµηθειών υγείας, μέσω της οποίας θα επιχειρήσει να ελέγχει το συντονισµό των προµηθειών σε πανελλαδικό επίπεδο και να καταγράφει το µερίδιο της αγοράς εκάστου προµηθευτή, τόσο γενικά όσο και ανά φορέα υγείας, τις αναλώσεις των νοσοκομείων, µειώνοντας µε τον τρόπο αυτό τις δαπάνες.
Ο έλεγχος των δαπανών στα νοσοκομεία δεν σταματά εδώ, ειδικά μετά την απόφαση για εφαρμογή μηχανισμού αυτόματων επιστροφών (claw back) . Οι φαρμακευτικές ειδικότερα υποστηρίζουν πως η δαπάνη που προβλέπεται για το 2016 είναι κατά 130 εκατ. ευρώ λιγότερη από αυτή που πραγματοποιήθηκε πέρσι, στα 750 εκατ. ευρώ (507 εκατ. οι δαπάνες των νοσοκομειακών φαρμακείων και άλλα 250 εκατ. για αυτά που δίνονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ). CAPITAL

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!!!

2016… Πυροδοτήθηκε το Αναπόφευκτο! ΤΡΕΛΟ ΧΑΟΣ! Η Παγκόσμια Οικονομία Ξεφεύγει από Κάθε Έλεγχο


…Ακολουθεί Μαζικός Πανικός
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Τόσα πολλά πράγματα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και ο χρόνος εξαντλείται για τους ανθρώπους που πρέπει να προετοιμαστούν γι’ αυτό που βρίσκεται μπροστά. Οι Χρηματοοικονομικοί αναλυτές αναρωτιούνται αν το 2016 θα είναι το έτος που η οικονομία συντρίβεται τελικά ή αν θα κρατήσει για μερικά ακόμα χρόνια. Η Κίνα, για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, γνώρισε τη συντριβή (7%), προκαλώντας μαζική καταστροφή σε όλη την υδρόγειο. Στις ΗΠΑ η χρηματιστηριακή αγορά ήδη βρίσκεται σε μια πτώση και όλη αυτή η εβδομάδα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά γεμάτη άσχημα μαντάτα για την Wall Street.
Το 2013 η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκάλυψε τα σχέδιά της για μαζική εποπτεία, το 2014 η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκάλυψε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός αστυνομικού κράτους, το 2015 αποκάλυψε τα σχέδιά της για ομοσπονδοποίηση μελών και το 2016 θα μπορούσαν να γίνουν ακριβώς τα αποκαλυπτήρια της οικονομίας.