Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Πετρέλαιο: Τέλος το επίδομα λόγω... χαμηλής τιμής;

Από την πρώτη στιγμή οι δανειστές είχαν αντιδράσει στο επίδομα θέρμανσης. Μάλιστα το κόστος περίπου 200 εκατομμυρίων θεωρήθηκε πολύ υψηλό. Τώρα και με την τιμή αρκετά χαμηλά φαίνεται ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.

Μόλις δυο ημέρες πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και ακόμη δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, μόνο σενάρια. Η τιμή φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί στα 0,85 ευρώ, όμως για το τι θα γίνει με το επίδομα ουδείς γνωρίζει.
Το πρώτο σενάριο λέει ότι θα μειωθεί το επίδομα από τα 35 λεπτά στα 18 ευρώ. Ταυτόχρονα θα μειωθούν οι δικαιούχοι μέσω αλλαγής των κριτηρίων για την απόδοση.
Το άλλο σενάριο λέει να καταργηθεί πλήρως το επίδομα και να υπάρξει ελάφρυνση μέσω μείωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 33 λεπτά το λίτρο στα μόλις 10 λεπτά το λίτρο, μέτρο που θα ελαφρύνει το σύνολο των καταναλωτών.
Το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει μείωση στο μισό του επιδόματος και ταυτόχρονη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα 23 λεπτά το λίτρο, έτσι ώστε οι φόροι που εισπράττονται να μην μειωθούν κατά πολύ.



defencenet

Με το καλημέρα πρόβλημα με τους δανειστές: Το ΔΝΤ βλέπει "τρύπα" 400 εκατ. ευρώ στα ταμεία

Οι πρώτες διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών και τους ιθύνοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους άρχισαν ήδη να διαφαίνονται στον ορίζοντα.
Με τους εμπειρογνώμονες των δανειστών να βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για να ξεκινήσουν 

τα πρώτα στάδια της αναθεώρησης του προγράμματος, η διαφορά προέκυψε στις εκτιμήσεις για την πορεία των εσόδων και των δαπανών για το 2015. Όπως αναφέρει δημοσίευμα οι πρώτοι έλεγχοι στο ΓΛΚ έχουν εμφανίσει μια «τρύπα» 400 εκατομμυρίων ευρώ που, αν τελικά υφίσταται, θα πρέπει να καλυφθεί με πρόσθετα μέτρα.
Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί κυρίως με τα στελέχη του ΔΝΤ που επιμένουν στις επίσημες εκτιμήσεις του Ταμείου για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2015. Επιμένουν δηλαδή ότι η Ελλάδα, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα μπορέσει από πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ που υπολογιζόταν ότι θα έχει πριν από τη συμφωνία του Αυγούστου και παρά τα μέτρα που ψηφίστηκαν (αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, παραμονή ΕΝΦΙΑ), να περιορίσει το έλλειμμα στο 0,5% του ΑΕΠ ενώ το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει έλλειμμα στο 0,25% του ΑΕΠ.
Η διαφορά είναι σχετικά μικρή (400-450 εκατ. ευρώ), ωστόσο αν θέλει κανείς να πετύχει τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί, θα πρέπει να πάρει νέα μέτρα ή να προσαρμόσει ανάλογα όσα θεσμοθετήθηκαν ή πρόκειται να θεσμοθετηθούν το επόμενο διάστημα.
Από την μεριά τους, τα στελέχη του ΓΛΚ προσπαθούν να πείσουν από την περασμένη Πέμπτη τους εμπειρογνώμονες του οργανισμού ότι η δημοσιονομική απόδοση των μέτρων που έχουν ψηφιστεί και πρόκειται να ψηφιστούν μέχρι και το τέλος του χρόνου βασίζονται σε εξαιρετικά συντηρητικές εκτιμήσεις και άρα δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την επίτευξη του στόχου.





defencenet

Επιπλέον πολεμικό υλικό έστειλε η Κίνα στην Συρία - 100 πυρηνικές κεφαλές έτοιμες για ... χρήση ανακοίνωσε ο Β.Πούτιν (φωτο, vid)

3.500 ΟΥΙΓΟΥΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ - ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΗΠΑ

phgh:defencenet

Η Κίνα έστειλε συστήματα επιτήρησης, πυρομαχικά και δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών στην Συρία ενώ κινείται για να ενώσει τις δυνάμεις της με την Ρωσία τη στιγμή που ο στόχος της 3.500 Ουιγούροι Τούρκοι έχουν αναπτυχθεί στη Χάμα με τις ΗΠΑ να κάνουν κινήσεις αντιπερισπασμού για να το αποτρέψουν στέλνοντας πολεμικά πλοία στα νησιά Spratly!
Ταυτόχρονα ο Β.Πούτιν προειδοποίησε την Δύση λέγοντας πως "έχουνμε την τεχνογνωσία, τα όπλα και την θέληση να τα χρησιμοποιήσουμε απεναντι στους εχθρούς μας ενώ ανακοινώθηκε η ένταξη στο στρατηγικό οπλοστάσιο της Ρωσίας 100 πυρηνικών κεφαλών!
Η Ρωσία έχει εκσυγχρονίσει το οπλοστάσιο της με υψηλής ακρίβειας και τεχνολογίας όπλα είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ τόνισε πως θα χρησιμοποιήσει το οπλοστάσιο του αν απειληθεί για να διασφαλίσει την ασφάλεια του.
"Βασικά , όλοι οι συνεργάτες μας γνωρίζουν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων ότι η Ρωσία κατέχει υψηλής ακρίβειας όπλα. Ένα πράγμα είναι αυτό, ότι οι ειδικοί γνωρίζουν πως η Ρωσία κατέχει αυτά τα όπλα ενώ το άλλο πράγμα είναι- για να το ξεκαθαρίσουμε-  ότι είναι υψηλής ποιότητας. Το τρίτο πράγμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι πολύ καλά εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι να τα χρησιμοποιήσουν. Και το τέταρτο είναι ότι η Ρωσία έχει την θέληση να το κάνει αν αυτό συμπίπτει με τα εθνικά της συμφέροντα του κράτους και του λαού της" είπε ο Β.Πούτιν στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τη Δύση!
Ταυτόχρονα, όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Κίνα έστειλε πολεμικό υλικό στην Συρία και συγκεκριμένα τα SUV  BJ2022 Brave Warrior ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες παραδόθηκαν και συστήματα επιτήρησης, πυρομαχικά και δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών!
Το BJ2022 Brave Warrior είναι ένα ελαφρύ όχημα πολλαπλού ρόλου 4 × 4. Η βασική έκδοση είναι εξοπλισμένη με ένα κινητήρα diesel 3.2 λίτρων με 6κύλινδρη μηχανή 140 ίππων!
Η απόσταση ανάμεσα στον μπροστά και και στον πίσω άξονα είναι 2.8 μέτρα ενώ τα αντίστοιχα Αμερικανικά Ηummer H1 είναι 4.67 μέτρα.
Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να στείλει πολεμικά πλοία κοντά στα νησιά Spratly προκειμένου να αποτρέψει την Κίνα από το να στείλει στρατό στην Συρία για να βοηθήσει την Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας!
Η αμερικανική αυτή ανάπτυξη θα λάβει χώρα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν τουλάχιστον ένα πολεμικό πλοίο μέσα στα 12 ν.μ. για να δείξουν ότι δεν αναγνωρίζουν την κυριαρχία της Κίνας στην περιοχή.
Η αντίδραση της Κίνας  μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της ήταν άμεση.
Ο Hua Chunying προειδοποίησε τις ΗΠΑ "να απέχουν από οποιαδήποτε προκλητικό βήμα στην περιοχή" και επιβεβαίωσε την ισχυρή δέσμευση ότι "η Κίνα δεν θα επιτρέψει σε κανένα έθνος να παραβιάσει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των νησιών Spratly.
Οι κινεζικές δυνάμεις κατευθύνονται στην Συρία για να ενωθούν με τις ρωσικές και πολεμήσουν το ISIS. Μία λάθος κίνηση από την Τουρκία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ θα σημάνει παγκόσμιο πόλεμο μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.
Σύμφωνα με αρκετές πηγές, κινεζικές στρατιωτικές δυνάμεις κατευθύνονται προς την Μέση Ανατολή για να δράσουν και να ταπεινώσουν τις ΗΠΑ. Σε μία μόνο εβδομάδα η Μόσχα έχει αποκτήσει δυναμική αναλαμβάνοντας τον ρόλο των ΗΠΑ: Να λειτουργούν ως υπερδύναμη σε μια περιφερειακή διαμάχη που έχει  όμωςσυνέπειες μακρυά από τη περιοχή.
"Η είσοδος της Κίνας σημαίνει ότι δύο υπερδυνάμεις θα συνεργαστούν εναντίον του ISIS και των απρόθυμων ΗΠΑ να τους πολεμήσουν, δύο εχθροί μας στον Ψυχρό Πόλεμο θα ενωθούν στρατιωτικά και θα αποκτήσουν κυριαρχία στο πιο στρατηγικό σημείο του κόσμου, την πλούσια από πετρέλαιο και πολιτικά εύθραστη Μέση Ανατολή".
Ένα νέο μεταπολεμικό δόγμα έρχεται στην επιφάνεια, στο οποίο Μόσχα και Πεκίνο προειδοποιούνν ότι δεν θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να επαναβεβαιώσει την επιρροή τους σε χώρες που έχουν "απελευθερώσει" στην Μέση Ανατολή!
Oι ΗΠΑ θα ρισκάρουν πόλεμο με Ρωσία και Κίνα για να επανακάμψουν;
Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος "ατυχήματος" όπως έδειξε και ο εγκλωβισμός του τουρκικού F-16. Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση κατάρριψης; Θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ ή θα βυθιστεί μέσα στην αδυναμία του. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε παγκόσμιο πόλεμο....
Μιλώντας για την κρίση στην Συρία ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi είπε στο Σ.Α του Ο.Η.Ε. στη συνεδρίαση στην Νέα Υόρκη: "Ο κόσμος δεν αντέχει να κάθεται και να κοιτάζει με κλειστά όπλα αλλά ούτε και να παρεμβαίνει αυθαίρετα".
Πρόσθεσε ότι θα έθνη πρέπει να πολεμήσουν ενωμένα την "βίαια εξτρεμιστική ιδεολογία".
Mr Wang και Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκαν και τόνισαν πως οι δύο χώρες έχουν "κοινές θέσεις" σε πολλά εσωτερικά και διεθνή ζητήματα.
Η Κίνα έδειξε αλληλεγγύη με τη Συρία βάζοντας βέτο με τη Ρωσία στις προτάσεις των Η.Ε. εναντίον του Μ.Άσαντ σχετικά με την πρόταση να δικαστεί σε Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Κινεζικά μαχητικά J-15  θα επιχειρήσουν στην Συρία ενώ κινεζικά πλοία κατευθύνονται προς εκεί.
'Αλλωστε τον προηγούμενο χρόνο, ο αρχηγός του ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, απείλησε την Κίνα λόγω ων μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επαρχία Xinjiang.
Η Κίνα θα καταδιώξει τους Ουιγούρους Τούρκους του TIP (Toυρκικό ισλαμιστικό κόμμα) έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης σε Συρία και Ιράκ και ευθύνονται για τρομοκρατικές επιθέσεις στην επαρχία Xinjiang όπου χιλιάδες έχουν πεθάνει ενώ το ISIS έχει δηλώσει πως θέλε αν αυξήσει την επιρροή του στην Κίνα.
Τέλος, η China National Petroleum Corporation έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις πετραιλαιοπηγές της Συρίας ενώ η Κίνα εκμεταλεύεται πετρελαιοπηγές και στο Ιράκ και θα χάσει πολλά αν πέσουν στα χέρια του ISIS.
Δείτε φωτογραφίες από στρατόπεδο εκπαίδευσης του TIP στην Jisr al-Shughur και σε Χάμα.




Καληνύχτα Ελλάδα: Πολυνομοσχέδιο "οικονομικός Αρμαγεδώνας" για τα νοικοκυριά - Δεν μένει τίποτα όρθιο


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Αυτό που έφερε στη Βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση δεν είναι απλά ένα πολυνομοσχέδιο, αλλά ένας οικονομικός Αρμαγεδώνας για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η «ταφόπλακα» για την ελληνική κοινωνία που επί πέντε χρόνια στενάζει στα μνημόνια που επιβάλουν οι δανειστές και τώρα δέχεται τη χαριστική βολή. 
 
Οι αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό είναι ισοπεδωτικές, αφού γκρεμίζονται δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από πολλά χρόνια, η επιβολή του πλαστικού χρήματος που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως πάταξη της φοροδιαφυγής θα την αυξήσει ακόμη περισσότερο, ενώ σε οικονομικό επίπεδο αυτά που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες απλά είναι δυσβάσταχτα. Από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι την αύξηση του ΦΠΑ και γενικά των καταιγισμό νέων φόρων.
 
Και το ερώτημα είναι πόσα πιστεύουν, κυβέρνηση και δανειστές, ότι μπορούν να πληρώσουν επιπλέον οι Έλληνες φορολογούμενοι; Ή το ακόμη πιο βασικό ερώτημα: Που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση; Σίγουρα δεν πρόκειται με αυτή την πολιτική να υπάρξει ανάπτυξη. Το αντίθετο. Με τη συνέχιση της λιτότητας από την κυβέρνηση της Αριστεράς η χώρα πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη.
 
Το νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή χθες το βράδυ και αναμένεται να ψηφιστεί έως την Παρασκευή στην Ολομέλεια δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Θα προστίθενται δε, συνεχώς διατάξεις ή θα αφαιρούνται, όπως συνήθως γίνεται, προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει πώς «παλαύει» να μην είναι μεγάλο το βάρος προς τους πολίτες και την ίδια στιγμή εμπαίζει το λαό κόβοντας 10% από τους μισθούς των βουλευτών.
 
Δίνει «μάχη» ακόμη και για τις 100 δόσεις, ενώ καταργεί τη σύνταξη για χιλιάδες ανασφάλιστους υπερήλικες που πέρασε στο πρώτο 7μηνό της θητείας της παρουσιάζοντας το ως μεγάλη επιτυχία. Θεωρεί δε πώς οι πολίτες θα πρέπει να είναι ευγνώμονες που αύξησε η κυβέρνηση την οφειλή προς το Δημόσιο προκειμένου κάποιος να φυλακίζεται.  
 
Διαβάστε λοιπόν τον Αρμαγεδώνα που έρχεται, αν και ακόμη δεν έχουν αναδειχθεί πλήρως τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα και αυτά που κρύβονται πίσω από διατάξεις μίας γραμμής. 
 
Σε σχέση λοιπόν με το κείμενο που δόθηκε σε διαβούλευση το Σαββατοκύριακο, εντοπίζονται κυρίως δύο αλλαγές:
 
-Αυξάνεται από τα 50.000 στα 100.000 ευρώ το όριο οφειλής προς το Δημόσιο που έμεινε απλήρωτο για περισσότερους από τέσσερις μήνες και για το οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους.
 
-Αυξάνεται από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ το όριο οφειλής προς το δημόσιο που έμεινε απλήρωτο για περισσότερους από τέσσερις μήνες και για το οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.
 
Οι αλλαγές αυτές ισχύουν αναδρομικά ακόμη και για ποινές που ήδη εκτίονται, που σημαίνει ότι μπορούν να οδηγήσουν σε αποφυλακίσεις οφειλετών οι οποίοι χρωστούν ποσά κάτω από τα νέα όρια οφειλών (κάτω από 100.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα).
 
Και αυτά είναι τα… θετικά του πολυνομοσχεδίου. Πάμε τώρα στα αρνητικά. 
 
Φορολογία 
 
1.   Ποσά ΕΝΦΙΑ έως και ένα (1) ευρώ, δεν βεβαιώνονται και δεν πληρώνονται. Αυτό σημαίνει πώς ισχύει το αντίθετο για ποσά από ένα ευρώ και πάνω.
 
2.   Καταργείται η απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων και των ατομικών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων από τον ΕΝΦΙΑ επειδή, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «εκ παραδρομής δεν είχε περιληφθεί στο ν.4336/2015» που ψηφίστηκε τον Αύγουστο. Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως «το  θέμα της τυχόν επαναφοράς της απαλλαγής θα εξετασθεί στο πλαίσιο της συνολικής επανεξέτασης του φόρου».
 
3.  Αυξάνονται ο συντελεστές φόρου στα ενοίκια, από 11% σε 15% και από 33% σε 35%, αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2015.
 
4.  Καταργείται από φέτος η απαλλαγή των ιδιοκτητών για τα ανείσπρακτα ενοίκια.
 
5.  Καταργείται από φέτος και η εξαίρεση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και άτυπων ενώσεων ιδιοκτητών πολυκατοικίας, από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος όταν δεν αποκτούν έσοδα υποκείμενα σε φόρο εισοδήματος.
 
Φοροδιαφυγή  
 
1.   Προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους εξέδωσαν ή έλαβαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Συγκριμένα γλιτώνουν από το 20% έως και το 90% των προστίμων που τους έχουν επιβληθεί ακόμη κι όσοι έχουν εντοπιστεί πριν το 2014, καταργούνται από δω και στο εξής όλα τα αυτοτελή πρόστιμα για πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία και δεν θα δεσμεύονται τα ακίνητα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες όσων διαπράττουν φοροδιαφυγή με πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 300.000 ευρώ.
 
2. Δίδεται πλέον η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης ακόμα και αν έχει ξεκινήσει έλεγχος της εφορίας, ώστε οι ελεγχόμενοι να «αυτοκαταγγέλλονται» για να πέφτουν στα μαλακά, για να μην απασχολούνται επί μακρόν οι υπηρεσίες με τον έλεγχο και για να εισπράττει άμεσα έσοδα το δημόσιο.
 
100 δόσεις
 
1. Χάνουν τη ρύθμιση παλιών χρεών που έκαναν, όσοι αφήνουν απλήρωτες για 30 μέρες τις νέες υποχρεώσεις τους «ώστε να μη γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος της ρύθμισης από οφειλέτες οι οποίοι δεν τακτοποιούν άμεσα τις νέες οφειλές τους».
 
2. H εφορία θα επαναϋπολογίζει ξανά τις δόσεις που συμφώνησαν οι οφειλέτες, εφόσον διαπιστώνει πως έχουν την οικονομική επιφάνεια  «ώστε να μη γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος της ρύθμισης από οφειλέτες οι οποίοι δύνανται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα».
 
3. Έγκλημα φοροδιαφυγής ορίζεται αν δεν αποδόθηκε φόρος 100.000 ευρώ (πλημμέλημα) ή 150.000 ευρώ (κακούργημα) και άνω. Ειδικά για τον ΦΠΑ, προβλέπονται μικρότερα ποσά για την θεμελίωση τόσο της πλημμεληματικής (50.000 ευρώ) όσο και της κακουργηματικής μορφής (100.000 ευρώ) των εγκλημάτων. Ωστόσο τα όρια αυτά είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα που ίσχυαν και άρα αφορούν λιγότερους.
 
Ταμειακά διαθέσιμα
 
Με άλλη διάταξη που συμπεριελήφθη, το Δημόσιο βάζει «χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα όλων των κρατικών φορέων του Δημοσίου. Με το άρθρο 10 προβλέπεται πλέον  ένας λογαριασμός για όλα τα διαθέσιμα των δημοσίων φορέων. Το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι «προωθείται το επόμενο βήμα στην κοινή διαχείριση των διαθεσίμων της Γενικής Κυβέρνησης με τη θεσμοθέτηση του Ενιαίου Λογαριασμού Θησαυροφυλακίου, στον οποίο θα μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, υπό διακριτούς υπολογαριασμούς». 
 
Επί της ουσίας, με την δημιουργία του λογαριασμού αυτού το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί, με τα λεφτά των άλλων φορέων να κλείνει τρύπες του προϋπολογισμού. Επίσης καθίστανται αυστηρότερες οι κυρώσεις για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης στις περιπτώσεις αποκλίσεων άνω του 10% στην εκτέλεση των προϋπολογισμών.
 
Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης
 
Στο τραπέζι είναι και η πλήρης κατάργηση του  επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο ελάμβαναν χιλιάδες νοικοκυριά, ούτως ώστε να εξοικονομηθούν συνολικά περίπου  210 εκατομμύρια ή  να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα. Η κυβέρνηση δηλαδή προσανατολίζεται να μειώσει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου 2015 μέχρι τις 30 Απριλίου του 2016. Σημειώνεται ότι κατά την περσινή περίοδο,  πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά πήραν το επίδομα του 0,35 ευρώ το λίτρο.
 
Σύμφωνα με το πρώτο πλάνο, μειώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, αλλά και με περικοπές στη χορήγηση του επιδόματος. Αυτό σημαίνει είτε μείωση κατά 50% του ύψους του βοηθήματος, είτε να γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια, για να μικρύνει ο αριθμός των δικαιούχων. Στο δεύτερο σενάριο μειώνεται η τιμή κατά περίπου 35% σε σχέση με πέρυσι, λόγω της μείωσης του  ΕΦΚ, αλλά περιλαμβάνει την πλήρης κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης.
 
Ασφαλιστικό (εδώ γίνεται η μεγάλη σφαγή)
 
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, από την 1η Σεπτεμβρίου επεκτείνεται η εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (3865/2010) και στο δημόσιο τομέα, ενώ ξεκινά η εφαρμογή και του νέου τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, η οποία θα υπολογίζεται ως άθροισμα της βασικής και της αναλογικής σύνταξης. 
 
Το κατώτατο όριο σύνταξης δεν θα ισχύει, για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την υπηρεσία τους από την 1η Ιουλίου του 2015 και μετά, και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται όσοι είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα κατά τις 19 Αυγούστου του 2015, ενώ το κατώτατο όριο που υπήρχε στις 19 Αυγούστου, παραμένει αμετάβλητο έως το τέλος του 2021. 
 
Όσοι εργαζόμενοι του Δημοσίου συνταξιοδοτούνται με μειωμένη σύνταξη, θα υποστούν επιπλέον μείωση 10% έως ότου συμπληρώσουν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση. Από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται, όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και λαμβάνουν επίδομα ανικανότητας, όσοι λαμβάνουν σύνταξη ως παθόντες στην υπηρεσία, ή κατά μεταβίβαση εξαιτίας θανάτου συζύγου ή γονέα. 
 
Σε ότι αφορά τους ένστολους, το συνταξιοδοτικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, επανέρχεται στις ρυθμίσεις που καθιερώθηκαν με τον ασφαλιστικό νόμο (3865/2010). Οι ένστολοι που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015 και μετά, δικαιούνται σύνταξη εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό 60ό έτος της ηλικίας τους ή 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας. Προβλέπεται επίσης ότι, «τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους». 
 
Με το νέο νόμο καταργούνται οι ευεργετικές ρυθμίσεις του νόμου 4331/2015 και συγκεκριμένα:
 
1. Καταργείται η διάταξη που προέβλεπε την επαναχορήγηση σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ. Στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με διάταξη του τότε υπουργού Δημήτρη Στρατούλη είχαν διευρυνθεί τα κριτήρια για την κατηγορία των ανασφάλιστων του ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν συντάξεις περί τα 60.000 άτομα.
 
Πλέον, με το σχέδιο νόμου, καταργείται η εν λόγω διάταξη του κ. Στρατούλη και επανερχόμαστε σε πρότερα επίπεδα. Έτσι, αφαιρούνται περί τους 40.000 συνταξιούχους που είχαν ευνοηθεί από την διάταξη και πλέον η σύνταξη του ΟΓΑ θα χορηγείται σε περίπου 60.000 δικαιούχους.
 
2. Καταργείται από την ημερομηνία της δημοσίευσης του νόμου και μετά, η δυνατότητα του συμψηφισμού με τη σύνταξη των οφειλετών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), με χρέη προς τον Οργανισμό από 20.000 έως 50.000 ευρώ. Στο εξής, το επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση, επανέρχεται για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ στις 20.000 ευρώ και για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ στις 15.000 ευρώ. 
 
Η δυνατότητα που είχε παραχωθεί σε ασφαλισμένους του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) (σ.σ. του Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ), του Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και του Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ)) να επιλέγουν την υπαγωγή τους σε έως και τρεις χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις έως και τον Δεκέμβριο του 2016. 
 
3. Καταργείται η διάταξη που παρείχε τη δυνατότητα, έως τις 30 Ιουνίου 2017, να αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, αλλά συνέχιζαν να καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές τους.
 
4. Καταργείται η διάταξη που προέβλεπε την ασφάλιση στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, δημοσιογράφων που εργάζονται σε γραφεία τύπου αθλητικών ομοσπονδιών.
 
5. Καταργείται το δικαίωμα πλήρους σύνταξης γήρατος στις ασφαλισμένες στο ΤΣΠ-ΗΣΑΠ στο 50ό έτος της ηλικίας τους.
 
6. Καταργείται τέλος ο μικρός λογαριασμός του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ). 
 
7 Επανέρχονται τέλος, οι ποινικές διώξεις για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ.
 
Όπως σημειώσαμε στις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου κρύβονται και άλλα επώδυνα μέτρα τα οποία θα αναδειχθούν στη συνεχεία. Κι αυτά όμως φτάνουν για να πούμε, πλέον, καληνύχτα Ελλάδα.




defencenet

ΣΟΚ: Ο Πούτιν παίρνει την Μ. Ανατολή! Οι ΗΠΑ στο περιθώριο...

putin condoleeza
Άρθρο της Condoleeza Rice και του Robert M. Gatesμε τίτλο "Countering Putin", ασχολείται με την Ρωσία και αναφέρει πως η πολεμική εμπλοκή στη Συρία προωθεί τα ρωσικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή. Τη Ρωσία δεν την ενδιαφέρει ούτε ο ISIS, ούτε η σταθεροποίηση της Συρίας, ούτε ο Άσαντ. Μόλις τελειώσει αυτή η επιχείρηση, η Ρωσία θα προωθήσει πρόταση ειρήνης με βάση τα συμφέροντά της. Μέσα σε αυτά θα είναι και η στρατιωτική βάση στο Ταρτούς.
Οι συντάκτες του άρθρου τονίζουν πως ορισμός της επιτυχίας για τη Ρωσία είναι διαφορετικός με εκείνο των ΗΠΑ. Για τους Ρώσους αρκεί να ελέγχουν ένα τμήμα της Συρίας αλλά ταυτοχρόνως να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολο για οποιοδήποτε άλλον να κυβερνήσει την υπόλοιπη χώρα.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναζητήσουν καλύτερη στρατιωτική ισορροπία δυνάμεων προκειμένου να πετύχουν μια πολιτική λύση αποδεκτή και από τους συμμάχους για τη Συρία και αυτό προϋποθέτει την εμπέδωση των σχέσεων με την Τουρκία. Και τέλος θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων από τις παράλληλες στρατιωτικές επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ρωσίας στη Συρία, καταλήγουν οι συντάκτες.







voice news

Νέος Αρχηγός Στόλου...

stolos

Νέος Αρχηγός Στόλου είναι ο Κωνσταντίνος Καραγιώργης σύμφωνα με όσα αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και τα οποία πρέπει να επικυρωθούν από το ΚΥΣΕΑ.
Σύμφωνα με το ΣΑΓΕ Αντιναύαρχοι γίνονται οι Κωνσταντίνος Καραγιώργης , ο Νικόλαος Τσούνης και ο Γεώργιος Χριστόπουλος.
Ως αρχαιότερος αναμένεται να τοποθετηθεί Αρχηγός Στόλου ο Κωνσταντίνος Καραγεώργης.
Το ΣΑΓΕ έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους" τους Αντιναυάρχους Σπύρο Δημητρίου και Ηλία Δημόπουλο.







voice news

Κάρπαθος: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ

seismos
 Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (12/10) στις 04:44, στον υποθαλάσσιο χώρο ανατολικά της Καρπάθου. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 66χλμ. ανατολικά της Καρπάθου και 128χλμ. νότια της Ρόδου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ.




voice news

Μεγάλη απάτη της βουλής με τους μισθούς τους

voulh

Δεν υπάρχει ουσιαστικό ψαλίδισμα στους μισθούς των βουλευτών, καθώς τα 570 ευρώ που κόβονται, χαρακτηρίζονται, συμβολική μείωση, την ώρα που η βουλευτική αποζημίωση είναι στα 5.705.60 ευρώ, μηνιαίως.
Φυσικά μέσα στο ποσό αυτό δεν υπολογίσθηκαν και οι διάφορες δαπάνες (πχ δαπάνη οργάνωσης γραφείου) ποσό το οποίο κυμαίνεται στα 6.300 καθαρά.
Για το τέλος, θα δημιουργηθεί "η ώρα του πρωθυπουργού" μετά από επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα ώστε να τοποθετείται τουλάχιστον δύο φορές μηνιαίως.








voice news

Έκτακτο! Φιμώνουν το διαδίκτυο… (BINTEO)

diadiktyo
Το μόνο ελεύθερο ΜΜΕ, το διαδίκτυο βρίσκεται στα πρόθυρα χειραγώγησης επειδή ακούγονται αλήθειες, οι οποίες ενοχλούν κάποιους…
Το μέσο στο οποίο οποίου ακούγεται ελεύθερα κάθε άποψη, θα φιμωθεί γιατί ορισμένοι τολμούν να πουν πράγματα που "δεν πρέπει"…
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:






voice news

Βόμβα: Ήρθε το απόλυτο υπερόπλο!

yperoplo

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitry Rogozin, μετά την αποκάλυψη της ρωσικής εταιρείας άμυνας ότι σχεδιάζει να φτιάξει τηλεκατευθυνόμενο τανκ, ανακοίνωσε ότι ο στρατός σύντομα θα χρειαστεί άτομα έμπειρα στο παιχνίδι υπολογιστή «World of Tanks». «Εμείς δεν χρειαζόμαστε χειριστές τώρα, χρειαζόμαστε παίκτες του World of Tanks», έγραψε ο Rogozin σε ένα tweet τη Δευτέρα.
Το World of Tanks είναι ένα δωρεάν online multiplayer παιχνίδι υπολογιστή που κυκλοφόρησε από την εταιρεία Wargaming της Λευκορωσίας το 2010. Το 2014 το περιοδικό Forbes υπολόγισε ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών του WOT είναι πάνω από 50 εκατομμύρια.




voice news

Βόμβα! Προβλήματα με τα πόθεν έσχες υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ…

tsipras2

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση οι τελευταίες αποκαλύψεις…
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει εντοπίσει τέσσερις προβληματικές περιπτώσεις με τις δύο να αφορούν υπουργούς της κυβέρνησης!
Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκε ένας υπουργός που δεν είχε δηλώσει για τρία χρόνια 1 εκατ. ευρώ κι ένας δεύτερος με μετοχές σε εταιρίες που επίσης δεν τις είχε δηλώσει. Γίνεται ακόμη λόγος για παρατυπίες στις δηλώσεις δύο βουλευτών, ενός νυν κι ενός πρώην.
Η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επιβεβαίωσε τις εν λόγω πληροφορίες, ενώ ο νέος πρόεδρος, Γιώργος Βαρεμένος που ρωτήθηκε, δήλωσε πως θα καλέσει τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου για να τον ενημερώσει.






voice news

Απλά… Κυριάκος Μητσοτάκης – Κενός Αέρος από έναν Πολιτικό Που Επιβιώνει λόγω Ονόματος


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΝΙΚΟΣ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ… ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ… ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ…
«Φθίνουσα η πορεία της ΝΔ»
Ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε «φθίνουσα» την πορεία της Νέας Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος έχει το σχέδιο και τις δυνάμεις που απαιτούνται για να συνομιλήσει η Ν.Δ. με κοινωνικά στρώματα από τα οποία «έχει πάρει διαζύγιο».
Ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι η ΝΔ έχει σταματήσει να παράγει εφαρμοσμένη πολιτική και τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. «Η πολιτική της ειλικρίνειας και της πολιτικής ευθύτητας ίσως φέρει τελικά θετικά αποτελέσματα. Αυτό θέλω για τη Ν.Δ.», πρόσθεσε.
«Το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να γίνει κεφαλαιοποιητικό»
Μιλώντας για το ασφαλιστικό, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι αυτό από αναδιανεμητικό πρέπει το σύστημα να γίνει κεφαλαιοποιητικό, με το κράτος να εγγυάται για μία κατώτατη σύνταξη. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κάποιες από τις ρυθμίσεις που έρχονται τώρα στη Βουλή, ειδικά σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συντάξεις, είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά κάποιες χρήζουν περαιτέρω συζήτησης.
«Η πολιτική των απολύσεων έκανε κακό στη ΝΔ»
Κάνοντας έναν απολογισμό για τα έργα και τις πράξεις του ως υπουργός, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι αγωνίστηκε σκληρά ως υπουργός για να φύγουν οι απολύσεις από το τραπέζι. «Πάντα υπάρχει δυνατότητα για ουσιαστικές εναλλακτικές προτάσεις, αρκεί να είναι σοβαρές και κοστολογημένες. Οι απολύσεις από μόνες τους δεν συνιστούν μεταρρύθμιση», πρόσθεσε, ενώ παραδέχτηκε ότι η πολιτική των απολύσεων έκανε ζημιά στη ΝΔ. Ο ίδιος χαρακτήρισε «δύσκολες» τις αποφάσεις για απολύσεις, τονίζοντας ότι δεν τις έκανε «ούτε με κέφι, ούτε με την καρδιά» του. «Πέρασα πέρασα αρκετά βράδια πολύ δύσκολα, ήταν δύσκολο ζήτημα» πρόσθεσε.
Γιατί απολύσαμε τις καθαρίστριες
Στο ερώτημα «γιατί οι καθαρίστριες ήταν ο πρώτος στόχος και όχι οι πολυάριθμοι συνεργάτες υπουργών και βουλευτών;», ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μπορεί να ήταν σκληρή και ενδεχομένως εσφαλμένη η απόφαση, ωστόσο επεσήμανε πως η συζήτηση για το ποιοι πρέπει να στελεχώνουν το δημόσιο είναι και σήμερα επίκαιρη. «Πρέπει να υπάρχουν στο δημόσιο μόνιμοι υπάλληλοι για την καθαριότητα;» διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για «στρέβλωση». Πάντως ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι άδικο η πολιτική του να συνδυάζεται μόνο με τις απολύσεις.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ παραδέχτηκε ότι λέει πράγματα που δεν είναι ευχάριστα, αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι είναι σωστά. «Ως υπουργός κλήθηκα να εφαρμόσω ψηφισμένες πολιτικές. Κατάφερα να διαπραγματευτώ για να μην έχουμε αριθμητικούς στόχους απολύσεων» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε ότι επί των ημερών του, ενισχύθηκαν τα ΚΕΠ, δρομολογήθηκε σχέδιο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το οποίο σήμερα λιμνάζει, και έγινε σωστός προσανατολισμός προσλήψεων.
«Η αξιολόγηση στο δημόσιο να προχωρήσει»
«Είμαι ο πρώτος που άνοιξα τη συζήτηση για αξιολόγηση στο δημόσιο και μάζεψα τις δαπάνες από 24 δισ. στα 15,5 δισ. Η χώρα χρεοκόπησε από το δημόσιο», είπε στην συνέχεια, τονίζοντας την ανάγκη η αξιολόγηση στο δημόσιο να προχωρήσει. «Η κυβέρνηση μας δεν έκανε μόνο απολύσεις αλλά και βαθιές μεταρρυθμίσεις. Εγω από το 2010 δεν πληρώνομαι για την συμμετοχή μου στις επιτροπές …» πρόσθεσε .
«Επιλογή του Τσίπρα το τρίτο μνημόνιο»
Σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, το τρίτο μνημόνιο ήταν επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και το χαρακτήρισε «αχρείαστο» πριν από έξι μήνες.
«Αναγνωρίζω τα λάθη μου»
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αύξησης των φόρων σε τσιγάρα και ποτά, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα λάθη του. «Έχω κάνει λάθη και τα αναγνωρίζω, αλλά έχω συνέπεια λόγων και έργων» πρόσθεσε .
«Δεν με ικανοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Η επιμονή Μεϊμαράκη στην συναίνεση με τον Τσίπρα δεν μας έκανε καλό»
Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην τακτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές, εκτιμώντας ότι δεν είχε καθαρό λόγο και καθαρές απόψεις. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί.
Αναφερόμενος ειδικά στον Β.Μεϊμαράκη, ο κ.Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά «θα ήταν άδικο να του ζητούσαμε να κάνει θαύματα. Δεν του επιρρίπτω περισσότερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούν. Ωστόσο θεωρώ ότι η επιμονή του (σσ Μεϊμαράκη) στην συναίνεση με τον Τσίπρα δεν μας έκανε καλό».
«Αν καταψηφίζαμε το τρίτο μνημόνιο, η Ελλάδα θα γυρνούσε στη δραχμή»
Αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο, ο Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ν.Δ. το ψήφισε, έχοντας συναίσθηση του τι θα συνέβαινε στην αντίθετη περίπτωση. Όπως είπε, η χώρα θα είχε πάει στη δραχμή, εφόσον καταψηφιζόταν το μνημόνιο.
Ο κ.Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα στην Βουλή, όχι όμως και τους φόρους .
«Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να μειωθεί κατά 30%»
Μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, ο Μητσοτάκης παρατήρησε ότι έχουμε τον υψηλότερο φόρο ακίνητης περιουσίας σε όλη την Ευρώπη. Ο ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη, θα μπορούσε να μειωθεί κατά 30%, εφόσον βρεθούν ισοδύναμα.
«Είμαι κεντροδεξιός»
Χαρακτήρισε τον εαυτό του «κεντροδεξιό», εκτιμώντας ότι το όνομα του είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα.
«Εγώ έμεινα στη ΝΔ, ενώ η Ντόρα έκανε το δικό της κόμμα»
Αναφερόμενος στην αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ.Μητσοτάκης αφού ξεκαθάρισε ότι οι προσωπικές του σχέσεις δεν έχουν διαταραχτεί, παραδέχτηκε ότι οι δυο τους έχουν διαφωνίες στην πολιτική.
«Εγώ έμεινα στη ΝΔ, ενώ η Ντόρα έκανε το δικό της κόμμα» είπε με νόημα σε άλλο σημείο, εκτιμώντας πάντως ότι ο ίδιος μπορεί να την πείσει να αναμειχθεί πιο ενεργά στο κόμμα (σσ Μπακογιάννη), εφόσον εκλεγεί εκείνος πρόεδρος.
«Σαμαράς και Καραμανλής με διαβεβαίωσαν ότι θα μείνουν ουδέτεροι»
Ο Μητσοτάκης αφού είπε ότι συναντήθηκε με τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της κκ Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, τόνισε πως οι δύο τελευταίοι τον διαβεβαίωσαν ότι θα μείνουν ουδέτεροι σε αυτή την εκλογική μάχη για την προεδρία της ΝΔ.
«Το κόμμα δεν έχει ιδιοκτήτη» πρόσθεσε.
«Δεν ψάχνουμε τον αντί-Τσίπρα»
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η Συγγρού δεν ψάχνει τον αντί-Τσίπρα. «Δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση ο Τσίπρας» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν θέλει έναν κλώνο του Τσίπρα.




hellasforce

Πριν ΚΛΕΙΣΟΥΝ τα Στενά θα ΑΝΟΙΞΟΥΝ κενό ηγεσίας στην Μόσχα…


ΒΑΘΥΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥΤΙΝ
Στα εγκλήματα μετράνε και ζυγίζονται οι προθέσεις, πόσο μάλλον όταν τα εγκλήματα είναι γεωπολιτικά και το διακύβευμα μεγάλο.
ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ περί των Στενών.
¨Η δύση προετοιμάζεται, σχεδιάζει πολύ προσεκτικά την επόμενη κίνηση της στην «σκακιέρα» της ανατολικής Μεσογείου.
Μέσα σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις υπάρχει και το σενάριο του κλεισίματος των στενών του Βοσπόρου με κάποια «πρόφαση», πιθανότατα περιβαλλοντολογικού χαρακτήρα ή κάτι «ΑΛΛΟ». Αυτό άφησε να εννοεί ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας. Μία τέτοια κίνηση από την Τουρκία θα ήταν σαφώς αιτία πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ θα ενέπλεκε πιθανόν και την χώρα μας.
Τα ρωσικά πολεμικά πλοία τα οποία διέρχονται διαμέσου του Βοσπόρου είναι μια άλλη υπενθύμιση ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ενισχύσει την συλλογική του ασφάλεια, τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Michael Fallon. ¨pentapostagma.gr/11 Οκτωβρίου 2015
ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ περί Πούτιν.
Γερμανία: Αποδομώντας τον Πούτιν
¨Ντοκιμαντέρ της γερμανικής τηλεόρασης προβάλλει μια διόλου κολακευτική εικόνα για τον πρόεδρο της Ρωσίας. Με τίτλο «Mensch Putin!» (Πούτιν, ο άνδρας!) τον παρουσιάζει σαν έναν ανησυχητικά ανασφαλή άνθρωπο, που διακατέχεται από μια βαθιά ριζωμένη ανάγκη να υπερ-αναπληρώνει τις ανεπάρκειές του με εξάρσεις σωματικής δύναμης, και επιβολής εξουσίας.
Το πιο σημαντικό; Πίσω από την παραγωγή βρίσκεται η έγκυρη και σεβάσμια δημόσια τηλεόραση ZDF, το ισοδύναμο του BBC στην Γερμανία.
Η ταινία είναι «λυδία λίθος της αλλαγής στάσης προς τον Πούτιν στην Γερμανία», λέει στο ΒΗΜΑ ο Αλεξάντερ Τζ. Μότιλ, σοβιετολόγος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Rutgers, στις ΗΠΑ.
Στόχος σε 5 απόπειρες δολοφονίας
Ιδιαίτερα ενδιαφέρων είναι ο ισχυρισμός ότι ο Πούτιν υπήρξε στόχος σε πέντε απόπειρες δολοφονίας: στο Λονδίνο, τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, την Τεχεράνη, και το Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Η κατανομή των πόλεων, είναι αποκαλυπτική. Φαίνεται σαν να έχει ο Πούτιν εχθρούς παντού, στη Δύση, στη Ρωσία, στο μη ρωσικό «εγγύς εξωτερικό», και στον υπόλοιπο κόσμο¨ Μητροπούλου Ειρήνη tovima.gr/# 14/03/2015 06:00
¨Πάνω από 230 πράκτορες των ξένων μυστικών υπηρεσιών εξαρθρώθηκαν από την ρωσική αντικατασκοπεία το τρέχον έτος, δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην εκδήλωση του Κρεμλίνου για τη γιορτή της Ημέρας των εργαζομένων των Υπηρεσιών Ασφαλείας. Πρόσθεσε ότι απετράπησαν 60 τρομοκρατικά χτυπήματα εκ των οποίων τα 8 αφορούσαν επιθέσεις αυτοκτονίας. (ria novosti )
»Φέτος, 60 τρομοκρατικά εγκλήματα και 8 επιθέσεις αυτοκτονίας αποτράπηκαν χάρις στις δικές σας γρήγορες και στοχευμένες ενέργειες. Εξαρθρώθηκαν 46 ομάδες τρομοκρατών και εξτρεμιστών’‘
Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι παρατηρείται μια αύξηση της δραστηριότητας των ξένων μυστικών υπηρεσιών στο ρωσικό έδαφος. Τόνισε ότι μεγάλη προσοχή χρειάζεται να δοθεί δτην προστασία των συνόρων του κράτους.¨ dimpenews.com/20 Δεκ 2014 – Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
¨ Μια εγκληματική ομάδα που φέρεται να προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα συνελήφθη από την Εθνική Επιτροπή Αντιτρομοκρατίας της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.
Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Αντιτρομοκρατίας της Ρωσίας και όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, στο διαμέρισμα όπου κρύβονταν οι συλληφθέντες ανακαλύφθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξουδετερώθηκε.
Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν και κρατούνται καθώς θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν μια τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, ανέφερε απόψε μια πηγή των υπηρεσιών επιβολής της τάξης στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.¨
Πηγή: Reuters naftemporiki.gr/11 Οκτωβρίου 2015, 5:53 μμ
ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
Oι ΗΠΑ έριξαν απροκάλυπτα 50 τόνους πυρομαχικών στους ισλαμιστές στην Χαζάκα της βόρειας Συρίας ως επείγουσα βοήθεια! του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 12/10/201 defencenet.gr/defence
ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ
Στρατός Συρίας: «Απελευθερώσαμε 13 πόλεις – Ζήτω η Ρωσία, ζήτω ο Β.Πούτιν» – Χιλιάδες νεκροί ισλαμιστές – Πανηγυρισμοί στην Συρία . του ΒασίληΚαπούλα12/10/2015h defencenet.gr/
ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ στους σχεδιασμούς των ανθρώπων .
ΠΟΙΟ είναι όμως το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ;

Το Λιμάνι Θα… Σαλπάρει


ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ... ΣΑΛΠΑΡΕΙ
Ασφυκτικό Περιβάλλον Αναμένεται να Δημιουργήσει η Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ…
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ Η «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 2

5 ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ


ΒΟΜΒΑ 1
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» ΤΗΣ ΕΡΓΟ… ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
Από το περιβόητο πολυνομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος, προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους θα είναι τεράστιες. Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι η δημόσια διαβούλευση που υποτίθεται ότι προηγήθηκε δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία αστεία διαδικασία και προχωρούμε στην ουσία. Από το περιεχόμενο των ρυθμίσεων που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που θα πληγούν περισσότερο είναι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Οπως άλλωστε έχει συμβεί με όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης και του σκληρού Μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι, κατά κύριο λόγο, οι μη έχοντες, οι ασθενείς οικονομικά τάξεις. Αυτούς θα κυνηγούν τα γεράκια της αγοράς στα οποία θα πωληθούν τα στεγαστικά δάνεια, αυτοί θα πληρώσουν τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς. Και, βεβαίως, είναι οι νησιώτες αυτοί που θα πρέπει να πληρώσουν τις μεγάλες ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες που φέρνει η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στο 23%. Οπως επίσης οι ιδιοκτήτες ακινήτων επιβαρύνονται περισσότερο από πριν, με την κατάργηση των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα ενοίκια και την για πρώτη φορά φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων.
Η βαριά φορολογία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι φανερό ότι αποδιαλύει την οικονομία, καταδικάζοντας τη χώρα σε συνεχή ύφεση, αλλά και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αντί να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές των κρατικών δαπανών, βρίσκοντας από εκεί τα χρήματα για τα ισοδύναμα που χρειάζονται ώστε να μην εφαρμοστούν συγκεκριμένα επώδυνα μέτρα, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιλέγει τη λύση της βαριάς φορολογίας. Με τον τρόπο αυτό όμως επιδεινώνει την κατάσταση της οικονομίας, καταστρέφει την παραγωγική μηχανή και πλήττει βάναυσα την ελληνική οικογένεια. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Φέρνει στην Ελλάδα – Δια της Πλαγίας – Οικουμενισμό και Πανθρησκεία

Εσχάτη Προδοσία… Η Άθεη Κυβέρνηση 

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ… ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ… ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΕΛΛΑΔΑ…
ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» ΜΕΣΩ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS (ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΚΟΠΙΜΑ)
Με την παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων όλων των θρησκευτικών δογμάτων ξεκινά την προσεχή Δευτέρα στην Αθήνα Διεθνής Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
Αφορμή για την Διεθνή Διάσκεψη αποτέλεσε η βία κατά Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, οι λεηλασίες εκκλησιών και Μουσείων, γεγονότα που εντάθηκαν με τη δράση των τζιχαντιστών, με τη θρησκεία να χρησιμοποιείται πολλές φορές ως «μέσο» για την επίτευξη γεωπολιτικών στόχων.
Χαρακτηριστικό της σημασίας της Διάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στο Ιντερκοντινένταλ, είναι ότι αμέσως μετά τον Ν. Κοτζιά, θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Χαρακτηριστικό της σημασίας, επίσης, είναι ότι μεταξύ των συμμετεχόντων είναι η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Ιμπραήμ αλ Τζααφαρί -συνολικά θα παραβρεθούν θρησκευτικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι 47 χωρών, καθώς και ακαδημαϊκοί και διπλωμάτες.
Κορυφαίοι θρησκευτικοί ηγέτες – όλα τα δόγματα
Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν (βλέπε σχετικό πίνακα) κορυφαίοι εκπρόσωποι όλων των θρησκευτικών δογμάτων, όχι μόνο από την περιοχή, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο. Θα συμμετάσχουν, για παράδειγμα, όλοι σχεδόν οι Πατριάρχες, με πρώτο φυσικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, φυσικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αλλά και ο αρχιραβίνος, ο αρχιμουφτής κοκ.
Διεθνείς Πρωτοβουλίες
Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται διάφορες θρησκευτικές, πολιτιστικές και εθνοτικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή, ενώ θα αναπτυχθούν και θα αξιολογηθούν διεθνείς πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα για την προστασία κοινοτήτων που βρίσκονται υπό κίνδυνο, της εθνικιστικής τους κληρονομιάς και των μνημείων τους, καθώς και για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης των θρησκειών μέσω του διαλόγου μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών.
Δημιουργία Διεθνούς Παρατηρητηρίου στην Αθήνα
Στόχος του Συνεδρίου η κοινή δέσμευση για την απόρριψη των θρησκευτικών διώξεων, αλλά και η υιοθέτηση ενός διεθνούς σχεδίου για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης στις πληγείσες περιοχές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real, επίσης, στόχος είναι η οικοδόμηση ενός μηχανισμού παρακολούθησης αυτών των εργασιών, υπό τη μορφή δημιουργίας ενός Παρατηρητηρίου ή ενός Κέντρου στην ελληνική πρωτεύουσα.




hellasforce

Μέγα Κυβερνητικό Σκάνδαλο – Αφοπλίζεται ο Θεματοφύλακας της Νομιμότητας των Κρατικών Δαπανών

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ… ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ… ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ… ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ (Ο ΟΠΟΊΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΟΥ)
ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Καταργούν τον προληπτικό έλεγχο κρατικών δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Ερωτήματα προκαλεί η κίνηση της κυβέρνησης με την οποία αφοπλίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο, που ως τώρα λειτουργούσε ως θεματοφύλακας της νομιμότητας των κρατικών δαπανών.
Οπως προκύπτει από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το Ε.Σ. χάνει την αρμοδιότητα των προληπτικών ελέγχων, με την επίσημη αιτιολογία να κάνει λόγο για… επίσπευση διαδικασιών και επιτάχυνση των πληρωμών, παρά το ότι και οι… πέτρες γνωρίζουν ότι το Ε.Σ. λειτουργούσε μέχρι τώρα ως «κόφτης» παράτυπων ή και παρανόμων πληρωμών. Μια ματιά εξάλλου στις ετήσιες εκθέσεις του, αποδεικνύει του λόγου το αληθές και εκθέτει όσους πιστεύουν οτι οι εκ των υστέρων έλεγχοι θα είναι το ίδιο αποτελεσματικοί.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, που συνοδεύει τη διάταξη η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, «με την προτεινόμενη διάταξη τροποποιείται η υποπερίπτωση αα΄ της περίπτωσης α΄ του άρθρου 31 προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατάργηση από 1.1.2017 του προληπτικού ελέγχου που ασκεί το Ελεγκτικό Συνέδριο στις δαπάνες του Κράτους και από 1.1.2019 στις δαπάνες των λοιπών φορέων. Η τροποποίηση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στροφή παραδείγματος που συντελείται στο πεδίο του ελέγχου των δημοσίων δαπανών και στοχεύει στην απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του, με μετατόπιση της έμφασης στους κατασταλτικούς ελέγχους, προκειμένου αφενός να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις και προσκόμματα στην εξόφληση των δημοσίων δαπανών και αφετέρου να ενισχύεται η διαφάνεια και η λογοδοσία των οργάνων που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια των πληρωμών».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και γι’ αυτήν τη διάταξη είχαν πιέσει ιδιαιτέρως οι δανειστές, υποστηρίζοντας ότι το Ε.Σ. λειτουργεί ως… τροχοπέδη στην προσέλκυση επενδύσεων.



hellasforce

Τσετσένοι τζιχαντιστές εκπαιδευμένοι και εμπειροπόλεμοι όργισαν τον Πούτιν να πάρει την τελική του απόφαση...Πούτιν: ''Δεν θα περιμένω να έρθουν σπίτι μου''


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!  ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΥΡΙΑ


Μια δύναμη από 800 με 1000 Τσετσένους τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Μουχατζιρίν γολ Ανσάρ (Jaish al-Muhajireen wal-Ansar) βρίσκονται μέσα στο Χαλέπι (Αλέππο) της Συρίας που πολιορκεί ο συριακός στρατός. Μια άλλη, ανεξάρτητη δύναμη Τσετσένων, η Αμπντούλ Χακίμς Τζαμάτ (Abdul Hakim’s Jamaat) βρίσκεται στη Λαοδίκεια (Λαττάκεια). Αυτοί οι Τσετσένοι τζιχαντιστές και τρομοκράτες είναι οι υποτιθέμενοι «μετριοπαθείς» αντιπολίτευση της Συρίας. 
Τώρα, πώς γίνεται οι τζιχαντιστές να θεωρούνται επιλεκτικά «μετριοπαθείς» και οι Τσετσένοι μισθοφόροι «αντιπολίτευση», αυτό θα είχε ενδιαφέρον να μας το εξηγήσουν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν και ο πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ, που θέλουν να σώσουν το Αλέππο από την κυβέρνησή του και να το παραδώσουν στους τζιχαντιστές. Μάλιστα, οι ΗΠΑ θεωρούν επισήμως την Τζαΐς Αλ Μουχατζιρίν γολ Ανσάρ τρομοκρατική οργάνωση από τις 24 Σεπτεμβρίου 2014.
 
 Όλοι αυτοί οι Τσετσένοι τζιχαντιστές βρέθηκαν στη Συρία μέσω Τουρκίας και είναι δημιουργήματα των Ερντογάν και Νταβούτογλου. Εκτός από Τσετσένους, στην ίδια δύναμη, συμμετέχουν και άλλοι κεντρασιάτες, από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Συμμετέχουν μισθοφόροι από την Κριμέα (Τάταροι – Τούρκοι), Καζάκοι (Τούρκοι και αυτοί), Αζέροι (επίσης τουρκικό φύλο) και Νταγκεστάνοι. Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί τους αποκαλούν «Τούρκους αδελφούς»…



ellhnwn nea

Με το ένα πόδι στον Γ' παγκόσμιο



Εμπρηστική δήλωση Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, αν χρειαστεί, έναντι της Ρωσίας
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο γγ του ΝΑΤΟ, που σημειώνει πως είναι έτοιμος να προστρέξει στο πλευρό της Τουρκίας σε μια πιθανή εμπόλεμη σύρραξη με τη Ρωσία αν αυτό χρειαστεί. Μετά από μια τέτοια δήλωση, ο κ. Στόλενμπεργκ πάντως δηλώνει υπέρμαχος πολιτικής λύσης στη Συρία 
Το NATO θα βοηθήσει την Τουρκία, κράτος-μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, εάν αυτό χρειάζεται, δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, μερικές ημέρες αφότου αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας που εκτελούσαν αποστολές βομβαρδισμού στη Συρία παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Ερωτηθείς εάν το NATO είναι προετοιμασμένο να υπερασπιστεί την Τουρκία έναντι της Ρωσίας, ο Στόλτενμπεργκ είπε: «η Τουρκία είναι ένας ισχυρός σύμμαχος και έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό» του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Το NATO είναι εδώ για να βοηθήσει εάν χρειάζεται

«Έχουν μια άξια Πολεμική Αεροπορία, επομένως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αυτές που θα αντιδράσουν πρώτες, αλλά το NATO είναι εδώ για να τις βοηθήσει εάν χρειάζονται», πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
Νωρίτερα, ο ΓΓ του NATO κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συμβάλλει στο να παραταθεί η σύγκρουση στη Συρία προσφέροντας υποστήριξη στον Μπασάρ αλ Άσαντ έναντι της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, ωστόσο πρόσθεσε τη φωνή του σε αυτές που καλούν να υπάρξει μια πολιτική διευθέτηση με τη συμμετοχή της Μόσχας και της Τεχεράνης.

Η Ρωσία δε θα έπρεπε να στηρίζει τον Άσαντ

«Η Ρωσία θα έπρεπε να αγωνίζεται εναντίον του ΙΚ (της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) και όχι να υποστηρίζει τον Άσαντ», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ σε μια παρέμβασή του ενώπιον κοινοβουλευτικών των κρατών-μελών του NATO που συμμετείχαν σε μια σύνοδο στο Σταβάνγκερ, στη νοτιοδυτική Νορβηγία.
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στον αγώνα εναντίον του ΙΚ αλλά πολεμούν επίσης μετριοπαθείς οργανώσεις της αντιπολίτευσης και υποστηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ. Αυτό το δίχως άλλο θα παρατείνει τον πόλεμο», συνέχισε.

Πολιτική λύση προκρίνει ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία διεξάγει από τα τέλη του Σεπτεμβρίου μια εκστρατεία εντατικών βομβαρδισμών σε όλη την εμπόλεμη Συρία. Μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών ανακοίνωσε ότι έπληξε 53 «στόχους».
«Πρέπει να πιέσουμε για (να εξευρεθεί) μια πολιτική λύση του πολέμου στη Συρία και ακολούθως, ασφαλώς, όλες οι χώρες οι οποίες εμπλέκονται στη σύρραξη, είτε στο εσωτερικό της Συρίας ή από το εξωτερικό, με την υποστήριξη των διαφόρων οργανώσεων, θα έπρεπε να πάρουν μέρος στον διάλογο» για να βρεθεί μια διευθέτηση, πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Αυτό συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων για παράδειγμα του Ιράν και της Ρωσίας», ανέφερε.

Η Μόσχα καλεί την Άγκυρα σε συνεργασία

Την ώρα που ΝΑΤΟ ανεβάζει τους τόνους κατά της Ρωσίας, το Κρεμλίνο τονίζει πως οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας πρέπει να συνεργαστούν στην μάχη ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία. Αυτό υπογράμμισε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στο μήνυμά του στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα.
«Η κατάσταση απαιτεί σημαντικές κοινές προσπάθειες στην μάχη ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία σε πλήρη αρμονία με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από τους προέδρους (Βλαντίμιρ) Πούτιν και (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν. Θα πρέπει να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας στην μάχη ενάντια αυτού του κακού», έγραψε ο Λαβρόφ στο βιβλίου συλλυπητήριων.
Παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον τουρκικό λαό και στις αρχές για την πολύνεκρη επίθεση.


ellhnwn nea