Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Μέρος του «Σχεδίου Νέμεσις» των Πυρήνων της Φωτιάς η βόμβα στην Ιπποκράτους


exarheia_ippokratous_ekrixi1
Στόχος η Τσατάνη κι επισήμως.
H Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I. ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης μπροστά σε πολυκατοικία της οδού Ιπποκράτους, προκαλώντας ζημιές σε Ι.Χ. αστυνομικού και στις προθήκες καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις».
Με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοθέση του αντιεξουσιαστικού χώρου το πρωί της Πέμπτης, οι συντάκτες του υποστηρίζουν ότι στοχοποίησαν την εισαγγελέα Εφετών σε «μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές», αλλά ταυτόχρονα απειλούν ότι «στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί».
Στο ίδιο κείμενο η κ.Τσατάνη στοχοποιείται όχι μόνο λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση Βγενόπουλου αλλά και επειδή είχε απορρίψει αιτήσεις αποφυλάκισης κρατούμενων για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Το πλήρες κείμενο της ανάληψης της επίθεσης:
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Βόμβα στην Τσατάνη
Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου. Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ
ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.
Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…
Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.
Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ’ τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.
Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ’ τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.
Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.
Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.
Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ’ τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.
Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.
Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια…
Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.
Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..





hellasforce

Τα δευτερόλεπτα πριν και μετά την έκρηξη κατά της Τσατάνης..

.

 Τα δευτερόλεπτα πριν και μετά την έκρηξη κατά της Τσατάνης - Από τύχη δεν υπήρξαν νεκροίΑπό τύχη δεν υπήρξαν νεκροί ...

Δραματικά ήταν τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν και αυτά που ακολούθησαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που στόχο είχε την εισαγγελέα, Γεωργία Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους στην «καρδιά» της Αθήνας. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα μόλις δευτερόλεπτα από την...
στιγμή που έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν την βόμβα μεταξύ του οχήματος της εισαγγελέως και ενός αστυνομικού σύμφωνα με πληροφορίες. Μόλις έφτασε το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τον κόσμο από το σημείο. Όταν έγινε η έκρηξη από τον δρόμο διέρχονταν πολίτες, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Ακολούθησε πανικός με ισχυρές δυνάμεις να φτάνουν στο σημείο και να αποκλείουν τον χώρο. Άμεσα στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής που συμμετέχει στις έρευνες.

Το αυτοκίνητο που βρισκόταν κοντά στο όχημα της εισαγγελέως ανήκει σε αστυνομικό που αργά το βράδυ μετέβη στην αντιτρομοκρατική προκειμένου να δώσει κατάθεση. Άνδρες των ΤΕΕΜ περισυνέλλεξαν υπολείμματα του μηχανισμού προκειμένου να διαπιστώσουν, αν αυτό είναι εφικτό, ποιοι βρίσκονται πίσω από το χτύπημα.

To τηλεφώνημα πριν την έκρηξη

Της έκρηξης είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 22.22' σε δύο ιστοσελίδες, ο οποίος είχε τονίσει ότι  «δεν είναι φάρσα».

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι το  βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008. Η επίθεση τότε είχε γίνει με μολότoφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους. 

Γεωργία Τσατάνη - Εισαγγελέας με μεγάλες υποθέσεις

 Η Γεωργία Τσατάνη είναι μια εισαγγελέας που έχει ασχοληθεί με πολλές και σοβαρές υποθέσεις.

Οι έρευνες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, για τον εντοπισμό των δραστών, κινούνται σε θολά νερά καθώς η κυρία Τσατάνη εχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν με σοβαρές υποθέσεις που αφορούν εξέχουσες προσωπικότητες της οικονομικοκοινωνικής ζωής. Συγκεκριμένα είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, καθώς επίσης και την δικογραφία που αφορούσε την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων με προμηθευτή τον Θωμά Λιακουνάκο. Η Γεωργία Τσατάνη ήταν τέλος και εποπτεύουσα εισαγγελέας στην υπόθεση «Βατοπέδι» .

Οι αρχές εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο για τα άτομα που κρύβονται πίσω από την επίθεση και συλλέγουν πληροφορίες και καταθέσεις προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών...




NONEWS NEWS

Έκρηξη βόμβας στα Εξάρχεια...


Τα τηλεφωνήματα, η εισαγγελέας και οι καταγγελίες του δικηγόρου...

Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ σε βιβλιοπωλείο στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές σε...
σταθμευμένα αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων. 

Στη φωτογραφία του Άρη Χατζηστεφάνου και του infowar φαίνεται η έκταση της ισχύος του μηχανισμού που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι αυτοσχέδιος. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο μηχανισμός εξερράγη περίπου δέκα λεπτά μετά το χρονικό όριο που έδωσαν νωρίτερα άγνωστοι, με τηλεφώνημα σε εφημερίδα. 

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας υποπτεύονται, είτε ότι υπήρξε κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία, είτε ότι επιδιώχθηκε να υπάρξουν τραυματίες αστυνομικοί. O αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Ιπποκράτους 112, στην οποία διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. 

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κ.Τσατάνη, Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της πολυκατοικίας της εισαγγελέως. Επισήμανε ότι η κ.Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία μείωσε τη φρούρηση.


Το χρονικό 

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδα και σε ιστοσελίδα. Ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο .

Ακολούθησε έρευνα στον τόπο του συμβάντος από πυροτεχνουργούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών








NONEWS NEWS

Βρήκαν βόμβα σε κεντρική λεωφόρο στο Παρίσι...


Φωτογραφία αρχείουΕκκενώθηκε η περιοχή...

Κλειστός εδώ και λίγη ώρα παραμένει ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Παρισιού.

Η Boulevard de la Madeleine και οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν κλείσει τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και...
για τους πεζούς, μετά από ανακοίνωση της αστυνομίας ότι βρήκε μια βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γαλλικά Μέσα, οι αστυνομικοί εστιάζουν την έρευνά τους σε ένα μαύρο αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο στον δρόμο.

Η Boulevard de la Madeleine είναι μία από τις τέσσερις μεγάλες λεωφόρους που διατρέχουν το Παρίσι από τα ανατολικά προς τα δυτικά. 



NONEWS NEWS

Έξω από το Μαξίμου μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών...


Έξω από το Μαξίμου μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών (φωτό)

Φωτογραφίες...

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται η πορεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, αντιδρώντας στις συνεχιζόμενες περικοπές συντάξεων, επιδομάτων και παροχών για ΑμεΑ, προκειμένου να...
συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

Οι παραπληγικοί θέλουν να ζητήσουν από τον Πρωθυπουργό ώστε να του ζητήσουν να μην προχωρήσουν οι μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις που επήλθαν με το άρθρο 96 του ν. 4387/16 και να καταργηθεί η επιβολή 6% στην εισφορά ασθενείας.

Νωρίτερα στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος υπογράμμισε στους παραπληγικούς πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βοηθήσει στη λύση των δικαίων αιτημάτων τους...










NONEWS NEWS