Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ψάχνεται για «θερμό επεισόδιο» η Τουρκία: Με δύο νέες NAVTEX προκαλεί! Μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην Αττάλεια – «Πολεμική» επιθεώρηση του Τούρκου ΑΓΕΕΔ


Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με την έκδοση NAVTEX στο Αιγαίο. Δύο ακόμη εκδόθηκαν,η μία μάλιστα κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το κοίτασμα του Πρίνου.

Τετέλεσται: Η κυβέρνηση ξεπουλάει το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς – Έτοιμος για την μεγάλη κωλοτούμπα ο Καμμένος


Τετέλεσται. Η ελληνική κυβέρνηση ξεπουλάει το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Ο Πάνος Καμμένος που έλεγε πώς δεν πρόκειται να δεχθεί και να συνηγορήσει στον όρο «Μακεδονία» κάνει πίσω και είναι έτοιμος να καταπιεί μία σύνθετη ονομασία που θα περιέχει το «Μακεδονία» σε άλλη γλώσσα. Λες και αυτό δεν συνιστά ξεπούλημα.

Ρωσία σε ΗΠΑ: «Κάτω τα χέρια από το Ιράν» – Από Σαουδική Αραβία, Ισραήλ και ΗΠΑ η πλειοψηφία των hashtags που καλούσαν σε διαδηλώσεις

Η Ρωσία τάχθηκε κατά της όποιας συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα των διαδηλώσεων στο Ιράν δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη ενόχληση της, αλλά και «καρφώνοντας» επί τις ουσίας τις ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης ότι υποδαυλίζουν την εξέγερση.

Έκτακτη σύγκλιση του Σ.Α. του ΟΗΕ για την οριακή κατάσταση στο Ιράν

Έκτακτη σύγκλιση του Σ.Α. του ΟΗΕ για την οριακή κατάσταση στο Ιράν

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ,

για να συζητήσει σχετικά με το Ιράν, σήμερα Παρασκευή, 5η Ιανουαρίου, στις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσαν διπλωμάτες και ανακοίνωσε η προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Παρουσιάζουν ως ιστορική την ευκαιρία για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Παρουσιάζουν ως ιστορική την ευκαιρία για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Τα βλέμματα του ξένου τύπου συγκεντρώνουν οι εξελίξεις στο Σκοπιανό. 

H «αντικατάσταση του εθνοσυντηρητικού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι από τον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ τον περασμένο Μάιο έφερε κινητικότητα στη διαμάχη» στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εκτιμά η γερμανική εφημερίδα Südwest Presse

Για αυτό προορίζονται οι άνθρωποι – Απίστευτες εικόνες από πείραμα στην Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Για αυτό προορίζονται οι άνθρωποι – Απίστευτες εικόνες από πείραμα στην Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ινστιτούτο στην Ολλανδία ερευνά το μέλλον της εργασίας των ανθρώπων και χρησιμοποιεί την θερμότητα του σώματος μας, προκειμένου να εξορύξει εναλλακτικά κρυπτονομίσματα, σε ένα σκηνικό ανθρώπων που δεν κάνουν τίποτα και απλά «ταΐζουν» τα ρομπότ, παίρνοντας ως αμοιβή ψηφιακό χρήμα.

Δεν «κάθονται» καλά στους Αλβανούς οι Ελληνικές έρευνες



Μού το μεταφέρει έμπειρος διπλωμάτης, ο οποίος είναι σε θέση να έχει εικόνα των όσων συζητούνται αυτό το διάστημα στο πλαίσιο των διμερών επαφών Ελλάδας – Τιράνων:

Δωρεά στρατιωτικού υλικού σε Αλβανία και Κόσοβο από τον Ερντογάν



Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγιπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Arnavud Agency Express, εξέφρασε ανοιχτά την συμπάθειά του προς τους Αλβανούς,

"Οι ΗΠΑ πιέζουν ασφυκτικά τον Τσίπρα για το Σκοπιανό"


"Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςδέχεται στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ισχυρές πιέσεις από τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους του ΝΑΤΟ", που επιδιώκουν την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία με την προσδοκία ότι αυτή θα συμβάλει στη σταθεροποίηση των "ταραγμένων Βαλκανίων", εκτιμά η  γερμανική εφημερίδα Südwest Presse, η οποία αναφέρεται στις πολιτικές διεργασίεςπου βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Σκόπια με απώτερο στόχο την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "κινητικότητα στη διαμάχη για την ονομασία", αποδίδοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη στην αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στα Σκόπια με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ.

Το δημοσίευμα εστιάζει και στον ρόλο του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς, εξαίροντας το γεγονός ότι "εδώ και σχεδόν 25 χρόνια καταβάλλει προσπάθειες κατ' εντολή του ΝΑΤΟ να διαμεσολαβήσει σε μια διαμάχη που είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατανοητή από την κοινή γνώμη εκτός Βαλκανίων". 

Η Südwest Presse επισημαίνει ότι πρόκειται ωστόσο για ένα ζήτημα που απασχολεί δεόντως τη διεθνή διπλωματία.

Και αυτό διότι, όπως εξηγεί, "η διαμάχη για την ονομασία της ΠΓΔΜ έχει γεωπολιτικές διαστάσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τη συγκεκριμένη περιοχή. Ο Νίμιτς είναι στο μεταξύ 78 ετών, αλλά τώρα θεωρεί ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο του: Οι κυβερνήσεις σε Σκόπια και Αθήνα φαίνονται επιτέλους διατεθειμένες να διευθετήσουν τη διένεξη".

Το δημοσίευμα παρουσιάζει συνοπτικά το χρονικό του ζητήματος της ονομασίας και επισημαίνει ότι η "αντικατάσταση του εθνοσυντηρητικού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι από τον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ τον περασμένο Μάιο έφερε κινητικότητα στη διαμάχη".



http://www.nooz.gr

ANAΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ: « Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο που…»



Μια ακόμα ανατριχιαστική προφητεία του Γέροντα Παϊσιου…  

Γερμανικός Τύπος: Ο Τσίπρας δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ για το όνομα της ΠΓΔΜ


Οι πολιτικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα
και Σκόπια με απώτερο στόχο την επίλυση του προβλήματος

Eurogroup: Μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα... δώσει τη δόση



Κινδυνεύει πάλι να μην κλείσει η τρίτη αξιολόγηση - Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο
με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου-«σκούπα» στη Βουλή - Κρίσιμη εβδομάδα για την κυβέρνηση Μπορεί η εκτέλεση 14 πλειστηριασμών, εν μέσω επεισοδίων και ψεκασμών,