Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Σοκ! Γι αυτό ο Σόιμπλε επιβάλει τη λιτότητα στην Ευρώπη...


Η γερμανική οικονομική ηγεμονία στην Ευρώπη και τον κόσμο συνεχίζεται.
Για πρώτη φορά στα οικονομικά χρονικά η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου έπεσε σε αρνητικά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα η απόδοση του γερμανικού ομολόγου στη δευτερογενή αγορά βρέθηκε, για λίγη ώρα, σε αρνητικό επίπεδο της τάξης του -0,001%, προτού αντιστραφεί σε θετικό πρόσημο στο 0,002%.
Με απλά λόγια οι ομολογιούχοι πληρώνουν το Βερολίνο για να το δανείσουν! Αυτό οφείλεται στην μεγάλη ανησυχία των επενδυτών, οι οποίοι προτιμούν να επενδύσουν σε ασφαλείς τίτλους. Ανησυχία που προκύπτει από τις κακές πρακτικές των τραπεζών παγκοσμίως και τον κίνδυνο του Brexit που ερμηνεύεται ως κατάρρευση της Βρετανίας.
Είναι προφανές πια για ποιό λόγο οι Γερμανοί επιθυμούν τη συνέχιση της αυστηρής πολιτικής λιτότητας. Αποδυναμώνονται όλες οι παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης- Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία- με αποτέλεσμα να κυριαρχεί οικονομικά στην ήπειρο. Μέχρι πότε όμως; Μήπως η ύβρις του Σόιμπλε είναι και η αρχή του τέλους του;
Οψόμεθα.







voice news

Η Εθνική τράπεζα τα παίρνει ΌΛΑ! Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί…


Η θερινή σεζόν δεν ξεκινά ευχάριστα, καθώς μετά την επιβολή του νέου φόρου και των σχετικών νομοσχεδίων, προχωρούν και οι πλειστηριασμοί. 
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική τράπεζα, αρχίζουν οι πλειστηριασμοί, 57 σε αριθμό. 
Δείτε τα έγγραφα: 






voice news

Σφυροκοπά το Σύριζα! Επιστολή Μητσοτάκη για «αντισυνταγματικότητα και αυθαιρεσία»...


Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στην οποία επιτίθεται στον Σύριζα κάνοντας λόγο για «Νοσηρό πλέγμα αυθαιρεσίας και αντισυνταγματικότητας» της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει ιδιαίτερη επισήμανση στην «κατάχρηση των διαδικασιών» και  στιλτιτεύοντας με σκληρό τρόπο την «κατάχρηση των Πράξεων Νομθετικού Περιεχομένου» και την «κατάθεση άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός της επιλεκτικής πρωτεραίοτητας σε διάφορα «αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών όπως η πρόταση που έχει καταθέσει η ΝΔ από το Μάρτιο για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη», καθώς και στη « συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή». 
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος  και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Τσιάρας έδωσαν συνέντευξη τύπου για να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη.






voice news

Παραίτηση ΦΩΤΙΑ από την κυβέρνηση! ΠΑΝΙΚΟΣ στους ΑΝΕΛ…




Για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, καθώς μία παραίτηση ΦΩΤΙΑ έχει προκαλέσει πανικό στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Γιάννης Ταφύλης παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Η παραίτηση του υποβλήθηκε στον Υπουργό, Πάνο Καμμένο. 
Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει υπογράψει την απόφαση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ο επόμενος Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.








voice news

Έρχεται ΠΟΛΕΜΟΣ στα Βαλκάνια! Ιδού η απόδειξη…


Κορυφώνεται η κόντρα Σερβίας-Αλβανίας, καθώς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εξαπέλυσε νέες απειλές, έχοντας αυτή τη φορά ως μοχλό πίεσης την Ε.Ε.. Ο Έντι Ραμά τόνισε πως είναι αναπόφευκτη η ενοποίηση της χώρας με το Κόσοβο.
«Η ενοποίηση των Αλβανών της Αλβανίας και του Κοσόβου είναι αναπόφευκτη και δεν υφίσταται αμφισβήτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράμα, σε τηλεοπτική εκπομπή του Κοσόβου. «Το ερώτημα είναι πώς θα συμβεί. Θα συμβεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως φυσική διαδικασία που όλοι κατανοούν ή θα γίνει ως αντίδραση στην τύφλωση ή οκνηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».
«Η πρώτη εναλλακτική είναι η ενοποίηση μέσα στην Ε.Ε., αλλά αν η Ε.Ε. συνεχίζει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, οι δύο χώρες μπορεί να υποχρεωθούν να ενοποιηθούν με τον κλασικό τρόπο».
Το Βελιγράδι εξέλαβε πολύ σοβαρά τις απειλές και υπογράμμισε πως πρόκειται για προσπάθεια αστάθειας στα Βαλκάνια από τους Αλβανούς.
«Ζητώ από την αλβανική ηγεσία να σταματήσει την προαγωγή της αστάθειας στην περιοχή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.
Απάντηση ήρθε και από τον σύμβουλο του Σέρβου προέδρου Νίκολιτς, τον Τζούριτς:
«Θέλουμε να πάψει η Αλβανική Δημοκρατία να χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου και να αφιερωθεί στην πλήρη τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών της καθώς και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις σχέσεις καλής γειτονίας».







voice news

Απρόσμενη επίσκεψη Πούτιν σε ευρωπαϊκή χώρα!


1040529424
Η Λιουμπλιάνα αναμένει την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 28 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Καρλ Έργιαβετς.
Παρόλο που ο Ρώσος Πρόεδρος δεν αναμενόταν να πραγματοποιήσει κανένα ταξίδι σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα πλην της Ελλάδας, για τους επόμενους έξι μήνες, όπως όλα δείχνουν θα ταξιδέψει στη Σλοβενία. Ρωσία και Σλοβενία εορτάζουν την 100η επέτειο της κατασκευής ενός παρεκκλησίου προς τιμήν Ρώσων αιχμαλώτων, οι οποίοι σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια της κατασκευής δρόμου στην περιοχή.
«Όλοι στη Σλοβενία είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα παραστεί στην ημέρα μνήμης της 28ης Ιουλίου», είπε ο κ. Έργιαβετς, στο Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Ισλαμολαγνεία τους αποδεικνύεται στα κέντρα προσφύγων(έγγραφα-φωτιά)

Το voicenews σας παραθέτει αποκλειστικά τα έγγραφα-φωτιά που απέστειλε το ΓΕΣ σε όλα τα στρατόπεδα, προς γνώση και συμμόρφωση των στελεχών και στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας παραθέτουμε κατ αποκλειστικότητα τους Κανόνες Διαμονής στις Ανοικτές Δομές Φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων. Οι κανόνες αυτοί κοινοποιούνται και στους αλλοδαπούς (μάλιστα γράφονται και στα αραβικά) για να γνωρίζουν και να πράξουν(;).
Το ΓΕΣ  ενημερώνει τους αλλοδαπούς πως θα είναι η ζωή τους από δω και πέρα στους ανοικτούς καταυλισμούς. Ανοικτοί σημαίνει πως κάθε πρόσωπο μπαίνει και βγαίνει κατά το δοκούν. Κανένας έλεγχος, καμία ταυτοποίηση. Όποιος θέλει μπαίνει όποτε αποφασίσει. Είναι δυνατόν με τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον Δυτικό κόσμο να μην γνωρίζει, και να κυρίως να μην προσπαθεί, το ελληνικό κράτος να ταυτοποιεί τα πρόσωπα που φιλοξενεί; Ναι είναι!
Όπως θα παρατηρήσετε πουθενά δεν αναφέρεται πρόβλεψη για το μέλλον των αλλοδαπών. Δεν γίνεται καμία αναφορά για μελλοντική μετεγκατάστασή τους σε άλλο τόπο ή για επιστροφή τους στην Τουρκία. Οι 'προσωρινοί' χώροι φιλοξενίας είναι στην πράξη μόνιμοι. Είναι το σπίτι των ανθρώπων αυτών , που τονίζουμε δεν ξέρουμε τίποτα για το ποιόν τους. Η συμφωνία με την Τουρκία δεν προβλέπει την επιστροφή ορισμένων, έστω, εξ αυτών; Στην πράξη αποδεικνύεται πως η συμφωνία αυτή είναι άκυρη και όλοι όσοι βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος θα μείνουν εδώ επ αόριστον. 
Θέλουμε να δώσετε βάση στο θέμα της υγιεινής των μεταναστών. Παρόλο που τονίζεται πως οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του χώρου, κανείς δεν επιβάλλει αυτήν. Πώς λοιπόν το ελληνικό κράτος περιμένει ότι θα γίνει αυτό; Μόνο από το φιλότιμο των μεταναστών; Ή μήπως υπάρχει η έτοιμη και εύκολη λύση; Οι Έλληνες στρατιώτες. Τα παιδιά μας που υπηρετούν τη Μάνα-Πατρίδα και αντί να φυλούν 'Θερμοπύλες' καλούνται να κάνουν τους υπηρέτες των μεταναστών.
Το τελευταίο κομμάτι που θέλουμε να επισημάνουμε είναι πως παντού αποκαλούνται φιλοξενούμενοι. Δεν γίνεται καμία διάκριση προσφύγων και μεταναστών. Όλοι είναι το ίδιο. Είναι στην πραγματικότητα; ; Όχι βέβαια. Άλλο το καθεστώς του πρόσφυγα (Σύροι και Ιρακινοί) και άλλο του λαθρομετανάστη (Μαροκινοί, Αλγερινοί, Πακιστανοί, Ινδοί κλπ). Για το ελληνικό κράτος όμως είναι όλοι το ίδιο. Όλοι αυτοί θα φιλοξενηθούν επ αόριστον στη χώρα μας ασχέτως του πως μπήκαν. Σκεφτείτε μόνο να αποφασίσετε εσείς ένα πρωί να πάτε στην Τουρκία ή την Αμερική. Χωρίς ταυτότητα χωρίς τίποτα. Θα σας δεχτούν; Η απάντηση είναι όχι. Στην Ελλάδα όμως σε παίρνουν σου δίνουν στέγη, φαί, ρούχα. Όλα αυτά ενώ άνθρωποι αυτοκτονούν από τα χρέη, η φτώχεια έχει πάρει διαστάσεις καταστροφικές, οι Έλληνες υποφέρουν. Λεφτά για τους Έλληνες δεν υπάρχουν. Για τους αλλοδαπούς όμως υπάρχουν και μάλιστα πολλά. 
Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει. Λέει στους Έλληνες πως όλα είναι προσωρινά. Όλα θα διορθωθούν. Η 'προσφυγική κρίση' θα επιλυθεί σύντομα. Τα έγγραφα όμως αποδεικνύουν το αντίθετο. Εδώ θα μείνουν και την ευθύνη τη μεταφέρουν στον ελληνικό στρατό. Στους αξιωματικούς μας που θα πρέπει να τους προσέχουν και στους στρατιώτες μας που θα πρέπει να τους φροντίζουν.
Στο τέλος θα μας διατάξουν να τους χτίσουμε και τζαμί μέσα στο Πεντάγωνο...
Δεν πάει άλλο.
Βοήθεια!









voice news

ΔΗΛΩΣΗ – ΣΟΚ! ΤΙ ΕΚΡΥΨΕ ΚΑΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

590_35e5aec5eaab13afbe78bab80507cef7

«Από 1/01/2017 η κυβέρνηση μόνη της, χωρίς να συμμετέχουν τα συνδικάτα, θα καθορίζει με έναν μηχανισμό ανταγωνιστικότητας, ανεργίας και επίτευξης στόχων περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού» δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και καθηγητής εργατικού δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
«Ο νέος κατώτατος μισθός εντός 6μηνου είναι ψηφισμένος νόμος, η δεύτερη ρύθμιση είναι ο γυμνός από επιδόματα κατώτατος μισθός, δεν θα υπάρχουν καθόλου προσαυξήσεις στον νέο κατώτατο μισθό» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος.
Αναφερόμενος στα μέτρα που ζητούν οι δανειστές δήλωσε ότι αυτό που θέλουν είναι «να δημιουργηθεί στην χώρα μία οικονομική ελεύθερη ζώνη με φθηνή, ευέλικτη και ανασφαλή εργασία».
«Θεωρώ ότι εάν επεκταθούν αυτές οι μορφές θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό γιατί το ασφαλιστικό είναι εξαρτώμενο άμεσα από το εργασιακό» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.




hellasforce

ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ! Ανοιχτή επιστολή προς Οικουμενικό Πατριάρχη Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

newego_LARGE_t_1101_54288032


Παναγιώτατε,
Τελικά θα πάνε στη Κρήτη όλες οι υποδουλωμένες στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ,
Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Όλες οι σκλάβες Ορθόδοξες Εκκλησίες προς την Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, για να
ενισχύσουν την Εβραϊκή Πανθρησκεία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!
Δηλαδή Φανάρι-Ιερώνυμος- Αμερική-Αλβανία, κ.λ.π.
Δηλαδή όλος ο καλός ο Κόσμος των δούλων του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Η «Πανορθόδοξος» Σύνοδος γίνεται κατόπιν εντολών της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, για εμπεδώσουν την Σιωνιστική ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!
Μπράβο Παναγιώτατε,
Τα Καταφέρατε να διχάσετε την Ορθοδοξία.
Με Σεβασμό
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος
Χριστιανός Ορθόδοξος

Αποκαλύπτουμε… Η Ρωσία ετοιμάζει το απόλυτο όπλο, απαντώντας στο Δύση!


s400-565595
Οι ρωσικοί πύραυλοι… ντύνονται με «αόρατο μανδύα», ώστε να μην εντοπίζονται από τα δυτικά ραντάρ!
Τα πυραυλικά συστήματα της Ρωσίας θα μπορούσαν να γίνουν αόρατα τόσο στα δυτικά ραντάρ, όσο και σε δορυφόρους και κατασκοπευτικά αεροπλάνα λόγω της νέας τεχνολογίας, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2016, όπως διαμηνύει το ρωσικό υπουργείο άμυνας.
Οι πανίσχυροι S-400, που χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία, είναι ένα από τα δύο είδη ρωσικών πυραυλικών συστημάτων που θα είναι μη ανιχνεύσιμα στους εχθρούς του Κρεμλίνου. Επιπλέον οι S-500 θα συμπεριληφθούν στο πακέτο, που έχει σχεδιαστεί για να θωρακίσει τα δύο αυτά μοντέλα, από αντιπυραυλικά συστήματα και ραντάρ.
Μια πηγή του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε: «Σχεδιάζουμε να φέρουμε κοντέινερ που έχουν σχεδιαστεί για τους S-500 και άλλα συστήματα αιχμής και πυραυλικής άμυνα μεταξύ άλλων. Μερικά από αυτά τα κοντέινερ θα έχουν δωμάτιο μόνο για τον εξοπλισμό, ενώ σε άλλα θα υπάρχει χώρος και για το προσωπικό.»
Οι S-400, που είναι γνωστοί με την ονομασία Growler από το ΝΑΤΟ, έχουν εμβέλεια περίπου 250 μιλίων και είναι ικανοί να καταρρίψουν αεροσκάφος που πετάει στα 90.000 πόδια.
Χωρίζεται σε τρία τμήματα, με ένα κεντρικό σημείο ελέγχου, ένα σύμπλεγμα ραντάρ που μπορεί να παρακολουθεί 300 στόχους ταυτόχρονα και έξι αντιαεροπορικούς εκτοξευτές πυραύλων.
Είναι σαφές ότι η κίνηση αυτή της Ρωσίας αποτελεί απάντηση στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, αλλά και στην πρόσφατη εξοπλιστική ενίσχυση των Αμερικάνων, για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στο ακόλουθο κείμενο…




hellasforce

Ο Α/ΓΕΑ στην Τουρκία! Τι πρέπει να δείξει και τι πρέπει να “τραγουδήσει” στον Τούρκο Αρχηγό

vaitsis_paraviaseis

Από σήμερα μέχρι τη Παρασκευή ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία προσκεκλημένος του ομολόγου του Πτέραρχου Abidin Ünal.Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα είναι μια ακόμη συνάντηση σε “πολύ καλό κλίμα”.Οπως είναι σχεδόν βέβαιο ότι όσες μέρες είναι ο κ.Βαϊτσης στην Τουρκία,στο Αιγαίο όλα θα κυλήσουν πάρα πολύ ήρεμα! Έτσι είναι οι Τούρκοι…
Σίγουρο ότι ο κ.Βαϊτσης θα ακούσει πολλές ανούσιες δικαιολογίες από τον Τούρκο Αρχηγό.Θα ειπωθεί αρκετές φορές η λέξη “λάθος”! Όπως ειπώθηκε πρόσφατα ότι “από λάθος” πέταξαν πάνω από τη Μυτιλήνη τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη!
Βέβαια αρκεί να του δείξει τον πίνακα με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο ο Έλληνας Α/ΓΕΑ για να κόψει τις αστειότητες περί “λαθών”. Τα στοιχεία αφορούν ΜΟΝΟ στο 2016! Πέντε μήνες μόνο και δείτε τι έχουν κάνει οι “απέναντι”.
paraviaseis_2016_pentamino
Τα “λάθη” βέβαια είναι ανθρώπινα.Αυτό πρέπει να το εξηγήσει με σαφήνεια ο Έλληνας Α/ΓΕΑ στον Τούρκο.Και με την εικόνα που αποτυπώνεται στον παραπάνω πίνακα,ένα μοιραίο “λάθος” όχι μόνο δεν μπορεί να αποκλειστεί,αλλά μάλλον το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πότε θα γίνει.Οι συνέπειες οποιουδήποτε “λάθους” στον αέρα,είναι συνηθως μοιραίες.Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά η Άγκυρα,που το τελευταίο διάστημα έδειξε με την συμπεριφορά της στο Αιγαίο,ότι ίσως και να επιδιώκει την δημιουργία μια ανεξέλεγκτης κατάστασης στη περιοχή.Ο Α/ΓΕΑ θα πρέπει να εξηγήσει στον Τούρκο ομόλογό του ότι σ΄ αυτή τη περίπτωση κόστος δεν θα πληρώσει μόνο η Ελλάδα.
Στην ανάγκη ας του μεταφράσει το γνωστό ελληνικό άσμα “άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε”. Τα “λάθη” δεν αποτελούν τουρκικό προνόμιο…




militaire.gr

Ο Αργύρης Σφουντούρης στο Δίστομο! Ένα συγκινητικό βίντεο



Ένα μικρό φιλμάκι 15 λεπτών για τoν Αργύρη Σφουντούρη. Γυρίστηκε κυρίως στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστομου και μιλούν δυο μέλη της Διοικούσας Επιτροπής,ο πολύ καλός συνάδελφος Λουκάς Δημάκας  και ο Χ.Παπανικολάου .Είναι του Γιώργου Κιούση και γυρίστηκε για εκπαιδευτικές ανάγκες. Παρόντες στο γύρισμα καθηγητές και μαθητές της Σχολής Καλών Τεχνών του New Hampshire των ΗΠΑ!
Μιλά επίσης ο Αργύρης Σφουντούρης, το τότε τετράχρονο παιδί που έζησε τα συγκλονιστικά γεγονότα του ολοκαυτώματος. Εβδομήντα έξι χρονών σήμερα, θυμάται τις μαρτυρικές εκείνες στιγμές, τα χρόνια του στο ορφανοτροφείο, τον αγώνα για δικαίωση. Εξηγεί γιατί πενθεί για τη Γερμανία, τι θα έλεγε σε ένα νέο παιδί νοσταλγό του ναζισμού κ.α



militaire.gr












“Καρπαζοεισπράκτορας” του Ερντογάν η ΕΕ! Ποιον Ευρωπαίο αξιωματούχο “παραίτησε”

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, ο Χάνσγιεργκ Χάμπερ, παραβίασε τους βασικούς κανόνες της διπλωματίας, επιδεικνύοντας ασέβεια απέναντι στις τουρκικές αξίες και τον πρόεδρο της χώρας, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.
“Υπάρχουν δύο κανόνες που οφείλει να γνωρίζει κάθε διπλωμάτης. Ο πρώτος είναι ο σεβασμός απέναντι στις αξίες της χώρας, ο δεύτερος είναι ο σεβασμός για τον πρόεδρο αυτής της χώρας. Ο πρεσβευτής (της ΕΕ) παραβίασε αυτούς τους βασικούς κανόνες”, είπε ο Τσελίκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.
Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού μεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική τηλεόραση.
Ένας αξιωματούχος της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Άγκυρα ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι ο Χάμπερ υπέβαλε την παραίτησή του, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους που οδήγησαν τον διπλωμάτη στην απόφαση αυτή.
Ο Χάμπερ είχε επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η Τουρκία τη συμφωνία ορόσημο που υπέγραψε με την ΕΕ για τη μετανάστευση, ενώ τον περασμένο μήνα είχε κληθεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει διευκρινίσεις για τα σχόλιά του αυτά.







militaire .gr

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΟΝ Β.ΠΟΥΤΙΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΦΤΑΣΕ!!!!



 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφθάνουν από το CNN Turk και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, έχοντας πλέον ηττηθεί κατά πόδας σχεδόν σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Ρώσο πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, επιχειρώντας να σπάσει τον πάγο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ερντογάν έστειλε την επιστολή στον Πούτιν με αφορμή την εθνική επέτειο της Ρωσίας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου.

«Εκ μέρους του τουρκικού λαού γιορτάζω την εθνική γιορτή του ρωσικού λαού. Επιπλέον, ελπίζω ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας θα φτάσουν στο επίπεδο που τους αξίζει στο κοντινό μέλλον».

Ο ηττημένος Ερντογάν, βλέποντας πλέον τα αποτελέσματα των ενεργειών του, αναγνωρίζει την ήττα του απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο. Όμως οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας έχουν καταρρεύσει και πολύ δύσκολα θα αλλάξει το κλίμα…







volcano times

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος που σκότωσε τον φίλο του...


eleutheros-me-perioristikous-orous-o-14-xronos-apo-ti-gefura-thesnikis
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε από την ανακρίτρια ο 14χρονος που σκότωσε με μαχαίρι το συνομήλικο και φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Μετά την επί δυόμισι ώρες απολογία του ο...
14χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της Ανάθεσης υπ' ευθύνη επιμέλειας στους γονείς του πράγμα που σημαίνει πως οτιδήποτε κι αν συμβεί μέχρι τη δίκη θα είναι υπεύθυνοι οι γονείς τους, Απαγόρευση μετάβασης και διαμονής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης ενώ κρίθηκε υποχρεωτικό να παρακολουθήσει ειδικό ψυχολογικό πρόγραμμα...





nonews news

Φίλης: Δεν είναι αμαρτία να μην ξεκινά η μέρα στο σχολείο με προσευχή...



Βίντεο...

Δεν είναι αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία», δήλωσε ο Νίκος Φίλης, κατά την επίσκεψή του σε...

δημοτικό σχολείο στην Ξυλοκέριζα Κορίνθου.

«Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι γνωστοί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , όπως οι ανακοινώσεις , η αναφορά σε μία επέτειο της ημέρας και με άλλα πράγματα. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα ζητήματα αυτά» επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά στις παρελάσεις, ο κ. Φίλης τάχθηκε υπέρ των εκδηλώσεων στα σχολεία, σημειώνοντας ωστόσο χαρακτηριστικά:

Δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης...








nonews news

Ο τζιχαντιστής είχε ψευδώνυμο «Μοχάμεντ Άλι» στο Facebook...

Ο τζιχαντιστής είχε ψευδώνυμο «Μοχάμεντ Άλι» στο Facebook

Το ψευδώνυμο του στο Facebook ήταν "Μοχάμεντ Άλι", διατηρούσε όμως και δεύτερο λογαριασμό με το πραγματικό του όνομα, Λαρόσι Αμπάλα. Κι όταν ήταν το αφεντικό εταιρείας διανομής σάντουιτς, ανέβαζε βίντεο, υπό τον...
τίτλο:  "Dr. Food". Ο 25χρονος δράστης ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. 

Ήθελε να ενημερώνει για ό,τι κάνει τους χρήστες αναρτώντας στους λογαριασμούς του αποσπάσματα τρομοκρατικών  οργανώσεων που αγωνίζονταν εναντίον της δυσπιστίας των μουσουλμάνων. 

Εκτός από το να κάνει πλύση εγκεφάλου στους χρήστες των social media, o Λαρόσι Αμπάλα είχε δύο λογαριασμούς στο Facebook - ο ένας με το πραγματικό του όνομα αλλά  ψευδή στοιχεία - και ο άλλος με το ψευδώνυμο "Mοχάμεντ Άλι- ενώ πολλές φορές ανέβαζε στο Διαδίκτυο βίντεο ως ο "Δρ. Food" (το όνομα της επιχείρησής του), γράφει o γαλλικός "Observeur". 

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, στο λογαριασμό του στο Facebook που είχε το όνομα Λαρόσι Αμπάλα δεν είχε καμία φωτογραφία εμφανίζοντας ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ από το πραγματικό. Ο ίδιος μάλιστα είχε στήσει μία επιχείρηση διανομής φαστφουντ. Η επιχείρηση αυτή είχε το όνομα "Dr. Food".   

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και ειδικό σε θέματα τζιχάντ, Ναβίντ Τόμσον, ο Αμπάλα , στο βίντεο που μετέδωσε μέσω του "Facebook live" βιντεοσκοπώντας τον ίδιο και τα θύματά του στο σπίτι του άτυχου αστυνομικού, αναφέρθηκε σ΄έναν από τους εκπρόσωπος τους Ισλαμικού Κράτους, τον Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνανί, ο οποίος θεωρείται αυτός που στρατολογεί ξένους τζιχαντιστές. Πρόκειται για έναν από τους εγκεφάλους των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο εξωτερικό. 

Αφού ο Αμπάλα σκότωσε τους δύο αστυνομικούς, χρησιμοποίησε έναν υπολογιστή  χωρίς όμως αυτή τη στιγμή οι Γάλλοι αστυνομικοί να γνωρίζουν αν αυτός ανήκε στον ίδιο ή στα θύματά του...





nonews news

Το Ορλάντο, οι «ανώμαλοι» κι ο ανδρισμός...


Το Ορλάντο, οι «ανώμαλοι» κι ο ανδρισμός

Χρήστος Ξανθάκης

Όταν πρέπει να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος...

Μεγάλωσα στην ελληνική επαρχία της δεκαετίας του εβδομήντα. Τότε μπήκα στην εφηβεία, τότε άρχισα να καταλαβαίνω τον κόσμο. Ή μάλλον, να το πω αλλιώς, τότε μου μάθανε πώς να καταλαβαίνω τον κόσμο. Οι γύρω μου φυσικά, γιατί όταν...
είσαι φρέσκο κοτόπουλο ανοίγεις τα μάτια σου, τεντώνεις τα’ αυτιά σου και απορροφάς γνώμες, απόψεις και αποφθέγματα των διπλανών. Της παρέας, της γειτονιάς, των μεγαλυτέρων που έχουν πάντα δίκιο γιατί είναι μεγαλύτεροι κι εσύ είσαι μικρός και το καλό που σου θέλω να τους σέβεσαι γιατί ο διάολος θα σε πάρει. Ή κάτι πολύ κοντινό με το διάολο.

Κάποιος σατανάς, ας πούμε, από αυτούς μας τρόμαζαν όταν ήμασταν πιτσιρίκια και τους λέγανε πούστηδες. Τους λέγανε πουστάρες, για να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας, μιας και πάντοτε στον υπερθετικό καταλήγαμε. Εμείς τα παιδιά της επαρχίας, τα παιδιά του κάμπου, σε μια δεκαετία όπου ο κόσμος άλλαζε αλλά σ’ εμάς έμοιαζε ο χρόνος να μένει ακίνητος. Με τις προκαταλήψεις να γυρνούν σαν τα κοράκια πάνω απ’ τα κεφάλια μας και να μας επιβάλλονται θέλοντας και μη. Ότι εμείς ήμασταν οι «ομαλοί» με δυο λόγια και οι άλλοι, οι απέναντι, οι διαφορετικοί ήταν οι «ανώμαλοι». Μια διαχωριστική γραμμή που δεν γινόταν να την περάσεις.

Έχω δει ανθρώπους που δίναν και το βρακί τους σε όσους υπέφεραν, να βγάζουν αφρούς με την υποψία έστω ομοφυλοφιλίας στον ορίζοντα. Έχω δει κυρίες που προσεύχονταν καθημερινά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας να βγάζουν καντήλες όταν πέρναγε κάποιος «κουνιστός» από το σοκάκι τους. Έχω αντικρίσει οικογένειες να χάνουν το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια τους, επειδή κάποιο μέλος τους εμφάνισε σημάδια συμπεριφοράς που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έστω και κατ’ ελάχιστον «θηλυπρεπείς». Ήμουν εκεί, τα είδα όλα αυτά, δεν μου πολυάρεσαν, αλλά δεν γινόταν και να τα αμφισβητήσω. Ήταν θέσφατα βλέπετε, ήταν οι επιταγές κάποιου αοράτου δικαίου που οφείλαμε όλοι και όλες να ακολουθήσουμε. Άνευ αντιρρήσεων…

Άλλαξα όμως. Ήρθα στην Αθήνα να σπουδάσω, γνώρισα κόσμο, γνώρισα καταστάσεις έλιωσα τα παπούτσια στη γύρα, άνοιξαν τα ματάκια μου. Και κατάλαβα ότι είχε φτάσει η ώρα να αφήσω πίσω μου αρκετά μπαγκάζια, να ξεφορτωθώ ένα σωρό μαλακίες. Και να παραδεχθώ, στον εαυτό μου πάνω απ’ όλα, ότι έκανα λάθος. Ότι τους ανθρώπους δεν τους καρφώνουμε ετικέτες ανάλογα με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ούτε τους λιθοβολούμε επειδή κάνουν άλλου τύπου κουμάντα στο κρεβάτι τους. Ότι είμαστε όλοι ίσοι, ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί, ότι είμαστε όλοι παιδιά του Θεού, κάποιου Θεού τέλος πάντων.

Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου. Να πεις δηλαδή ότι έσφαλες. Είναι κάτι που σχεδόν πάντοτε υπερβαίνει τις φτωχές μας δυνάμεις και τον αδύναμό μας ψυχισμό. Αλλά είναι και η μοναδική μας σωτηρία. Είναι η μοναδική μας ευκαιρία να πάμε κόντρα στο καφριλίκι, στην τυφλή βία, στο θανατικό. Κι αν πίστεψε κανείς ποτέ στον ανδρισμό, τότε ανδρισμός δεν είναι το βαρύ χέρι και οι πρόστυχες κουβέντες. Είναι το σθένος να βγεις μπροστά και να δηλώσεις λάθος. Κι ας χάσεις ολίγη απ’ τη βολή σου, δεν πειράζει. Δεν είναι όλα κέρδη και ζημιές σ’ αυτόν τον παλιόκοσμο, δεν είναι όλα για να τα πουλάς και να τ’ αγοράζεις…





nonews news

«Δυναμική παρέμβαση» την επομένη του δημοψηφίσματος ετοιμάζει η ΕΚΤ...



Δημόσια παρέμβαση - εφόσον στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί επιλέξουν το Brexit - ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα του...

πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της τράπεζας.

Η ΕΚΤ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα δεσμευτεί δημοσίως ότι θα στηρίξει τις χρηματοαγορές, σε ενδεχόμενη επικράτηση του «Out» στο προσεχές δημοψήφισμα.

Μάλιστα, η κίνηση της ΕΚΤ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής (24/6), προτού «ανοίξουν» τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

«Θα υπάρξει δήλωση ότι η ΕΚΤ θα πράξει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα στην αγορά» δηλώνει ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

Στο έκτακτο σχέδιο της Φρανκφούρτης προβλέπεται και η συμμετοχή της Bank of England, καθώς οι δύο τράπεζες, από κοινού, θα επιχειρήσουν να χρηματοδοτήσουν απεριόριστα τις χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τόσο με ευρώ, όσο και με στερλίνες.

Μία τέτοια κίνηση, εκτιμάται ότι θα εκτονώσει τον πανικό των επενδυτών και θα μειώσει τον κίνδυνο επέκτασης της χρηματοπιστωτικής αστάθειας σ’ όλη την Ευρώπη.

Επαναλαμβάνεται ότι όλα τα παραπάνω θα τεθούν σε εφαρμογή, μόνο εφόσον το αποτέλεσμα της βρετανικής κάλπης είναι υπέρ του Brexit...






nonews news

Αυτός είναι ο «δράκος» του Αμαρουσίου...


Αυτός είναι ο «δράκος» του Αμαρουσίου

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την ΕΛ.ΑΣ...

Η ελληνική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του λεγόμενου «δράκου του Αμαρουσίου», ο οποίος επιτέθηκε σε τουλάχιστον έξι γυναίκες στην περιοχή γύρω από το...
νοσοκομείο Υγεία.

Πρόκειται για τον 30χρονο Εμμανουήλ Ευθύμιο Κουτζή, του Συμεών-Παναγιώτη και της Αικατερίνης, ο οποίος γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1986 στο Χολαργό. Ο 30χρονος συνελήφθη στις 25 Μαΐου 2016 στο Μαρούσι, για απόπειρα βιασμού. Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού κατά συρροή, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου εξακριβώθηκε ότι ο 30χρονος είναι ο δράστης άλλων έξι επιθέσεων σε βάρος γυναικών, που σημειώθηκαν το Μάιο στην περιοχή του Αμαρουσίου. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή...







nonews news

Εκτός επίσημης ατζέντας του Eurogroup η Ελλάδα...


Εκτός επίσημης ατζέντας του Eurogroup η ΕλλάδαΟ πληθωρισμός στην ευρωζώνη, τα συνταξιοδοτικά συστήματα των κρατών-μελών και η αξιολόγηση του ΔΝΤ...
στο πλαίσιο του άρθρου ΙV του καταστατικού του είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Η Ελλάδα δε βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, καθώς η επικύρωση και τυπικά της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης και η έγκριση της εκταμίευσης θα αποφασιστεί στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) η οποία θα λάβει χώρα πριν από την έναρξη του Eurogroup και στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τον πληθωρισμό και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι υπουργοί Οικονομικών θα ανταλλάξουν απόψεις βάσει αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 


Επιπλέον, η Ευρωομάδα θα εξετάσει τους μακροπρόθεσμους κινδύνους που απειλούν τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων των κρατών μελών της ευρωζώνης, εστιάζοντας την προσοχή της στους κινδύνους που συνδέονται με τη μακροοικονομική και δημογραφική αβεβαιότητα. Στόχος της συζήτησης είναι ο τρόπος περιορισμού των κινδύνων αυτών μέσω των κυβερνητικών πολιτικών.

Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του Ταμείου σε σχέση με τις προοπτικές και τα μέτρα όσον αφορά την ευρωζώνη. Το ΔΝΤ επιβλέπει τις οικονομίες και της πολιτικές των μελών του (συμπεριλαμβανομένης της ευρωζώνης) και εκδίδει κάθε χρόνο αξιολόγηση και συμβουλές σύμφωνα με το άρθρο IV του καταστατικού του...





nonews news

Πεδίο μάχης οι δρόμοι στο Παρίσι...

Πεδίο μάχης οι δρόμοι στο ΠαρίσιΕίκοσι έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων έξι διαδηλωτές και είκοσι μέλη των δυνάμεων της τάξης, σε βίαιες συγκρούσεις...
που σημειώθηκαν στη διάρκεια μιας ακόμη ογκώδους διαδήλωσης στο Παρίσι εναντίον της κυβερνητικής μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας.

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια της διαδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση συνδικάτων.

Οι Γάλλοι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού και άλλων πόλεων, εν μέσω της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro), για άλλη μια φορά προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μεταρρύθμιση στα εργασιακά η οποία έχει προκαλέσει από τον Μάρτιο πολλές απεργίες και διαδηλώσεις.

"Έχω συμμετάσχει σε όλες τις διαδηλώσεις από τον Μάρτιο, επειδή θέλω να ζω με αξιοπρέπεια και όχι να επιβιώνω. Θέλω να αποσυρθεί . Αυτό θα σταματήσει μόνο όταν θα υπάρξει η απόσυρση", δήλωσε στο Παρίσι ο Ορελιέν Μπουκελμούν, 26 ετών, τεχνικός στον τομέα της ενέργειας.

Τα συνδικάτα, με επικεφαλής τη CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας), ανακοίνωσαν την κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση του κώδικα εργασιακών σχέσεων.

Σε περίπου 130 άτομα, τα οποία είχαν προσαχθεί στη διάρκεια προηγούμενων διαδηλώσεων, απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις σημερινές διαδηλώσεις. Από τις 9 Μαρτίου, πολλές συγκεντρώσεις έδωσαν χώρο σε σκηνές αντάρτικου πόλεων προκαλώντας εκατοντάδες τραυματίες και συλλήψεις.

Όμως σε εκείνους που θεωρούν ότι αυτός είναι ο τελευταίος γύρος του ατέλειωτου μπρα-ντε-φερ με την εξουσία, ο ηγέτης της CGT Φιλίπ Μαρτινέ υποσχέθηκε μια ιστορική απάντηση.

Η CGT, η οποία ναύλωσε περισσότερα από 600 λεωφορεία σε όλη τη Γαλλία για να φθάσουν στην πρωτεύουσα, ελπίζει ότι θα συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο απ' ό,τι στις 31 Μαρτίου, μία ημέρα διαδηλώσεων που συγκέντρωσε σχεδόν 390.000 άτομα σε 250 πόλεις, σύμφωνα με τις αρχές, 1,2 εκατομμύριο σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Διαδηλώσεις έχουν διοργανωθεί και σε περίπου πενήντα πόλεις της επαρχίας.

"Οι νέοι στη γαλέρα, οι γέροι στη μιζέρια, αυτή την κοινωνία δεν τη θέλουμε πια", φώναζαν οι διαδηλωτές στη Λυών (κεντροανατολική Γαλλία). "Το Βέλγιο είναι μαζί μας!" φώναξε η πορεία όταν συνάντησε τους βέλγους φιλάθλους του Euro.

Στη διάρκεια του πρωινού, οδοφράγματα στήθηκαν στη Βρέστη και ξεκίνησαν απεργίες στο λιμάνι της Μασσαλίας. Επλήγη επίσης ο τομέας της ενέργειας με διακοπή της παραγωγής σε διάφορους σταθμούς και διακοπή γραμμών υψηλής τάσης στην περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με τη CGT.

Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε λόγω της απεργίας ενός μέρους του προσωπικού.

Στους σιδηροδρόμους, έπειτα από 14 ημέρες κινητοποίησης, το ποσοστό των απεργών έφθασε την Τρίτη το 7,3%, σε όλες τις κατηγορίες, έναντι 4,6% τη Δευτέρα.

Στις 23 και 28 Ιουνίου προβλέπονται άλλες δύο ημέρες απεργιών και κινητοποιήσεων παντού στη Γαλλία.

"Αυτή είναι κάθε άλλο παρά η τελευταία διαδήλωση. Είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης να αποσύρει τον νόμο της, αν όχι θα μπλοκάρουμε την οικονομία", απειλεί ο Ορελιέν Μπουκελμούν.

Την Παρασκευή έχει προβλεφθεί μια συνάντηση ανάμεσα στον επικεφαλής της CGT και την υπουργό Εργασίας Μιριάν Ελ Χομρί.

Λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, αυτή η τελευταία μεγάλη μεταρρύθμιση της θητείας του Φρανσουά Ολάντ αποσκοπεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, να δώσει ευελιξία στις επιχειρήσεις ώστε να καταπολεμηθεί η ενδημική ανεργία (σχεδόν 10%). Περιλαμβάνει κυρίως τη χαλάρωση του νόμου για τον χρόνο εργασίας ευνοώντας τις επιχειρησιακές συμφωνίες.

Για τους επικριτές του, το κείμενο κινδυνεύει να αυξήσει την αβεβαιότητα για τους μισθωτούς.

Το κοινωνικό κίνημα σκλήρυνε τη στάση του πριν από τρεις εβδομάδες με τον αποκλεισμό λιμανιών, διυλιστηρίων και αποθηκών καυσίμων, αναγκάζοντας τη Γαλλία να αντλήσει από τα στρατηγικά αποθέματά της σε πετρέλαιο.

Καθώς πλησίαζε η έναρξη του Euro, οι δράσεις αυτές έπληξαν την εικόνα της Γαλλίας και του τουρισμού της, τομέα ο οποίος έχει ήδη δεχθεί πλήγμα από τις επιθέσεις του 2015.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, μια μικρή πλειοψηφία Γάλλων (54%) τάσσονται κατά της συνέχισης των απεργιών και των διαδηλώσεων. Πριν από τρεις εβδομάδες, μια παρόμοια έρευνα είχε δώσει ακριβώς το αντίστροφο αποτέλεσμα...





nonews news