Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Παρίσι και Λονδίνο στηρίζουν ΗΠΑ για τους βομβαρδισμούς στη Συρία



Στο πλευρό της Ουάσινγκτον και η Τουρκία Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ζακ Ερό δήλωσε ότι το Παρίσι ενημερώθηκε από την Ουάσινγκτον πριν από την πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάση στη Συρία. Τα αεροπορικά πλήγματα αυτά αποτελούν «προειδοποίηση προς ένα εγκληματικό καθεστώς», είπε.

"Η Αθήνα είναι κατά οποιασδήποτε στρατιωτικής επέμβασης"



    "Η Αθήνα είναι κατά οποιασδήποτε στρατιωτικής επέμβασης"

    Η αντίδραση της Αθήνας στα γεγονότα στις Συρία.

    Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με μία λιτή του ανακοίνωση καταδικάζει την σημερινή επίθεση από τις ΗΠΑ στις Συρία, που είχε ως κύριο στόχο το καθεστώς Άσαντ.
    Συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ αναφέρει:
    "Η Ελλάδα είναι ενάντια σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, καθώς αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα στο συριακό".
    Μέχρι στιγμής πάντως λίγες είναι οι χώρες που έχουν αντιδράσει επίσημα στην επίθεση των ΗΠΑ. 




    el.gr

    ΗΠΑ: Αναλαμβάνουν δράση στη Συρία μετά την ειδεχθή χημική επίθεση



    Η Αμερική είπε οτι είναι έτοιμη να  αναλάβει δράση στη Συρία μετά την χημική επίθεση που ‘’έπνιξε’’ αμάχους μεταξύ αυτών και πολλά μικρά παιδιά. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι η χώρα του θα αναλάβει δράση στη Συρία μετά την χημική επίθεση που κατηγορείται ότι εξαπέλυσε το καθεστώς της Δαμασκού, την οποία ο Τραμπ χαρακτήρισε «ειδεχθή» και «προσβολή κατά της ανθρωπότητας».

    Τουρκία: Βλέπει θετικά την αμερικανική επιχείρηση στη Συρία



    Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης αποτελούν θετική εξέλιξη.

    Η διεθνής κοινότητα οφείλει να κρατήσει αποφασιστική στάση απέναντι Μπασάρ αλ Ασαντ, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί στη διεθνή σκηνή, δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αμερικανική επιχείρηση στη Συρία θα συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης. «Η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί», πρόσθεσε.