Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Αυτάρκες νοικοκυριό...Για να επιβιώσουμε στα σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ

Η επιβίωση μετά από γεγονότα που θα μας αναγκάσουν να απομακρυνθούμε από τα σπίτια μας προϋποθέτει συγκεκριμένες γνώσεις, που δεν τις έχω.
Για να επιβιώσουμε όμως στα σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ,  χρειάζονται γνώσεις που όλοι και όλες μπορούμε εύκολα και γρήγορα να αποκτήσουμε.

Τι γνώριζαν οι γιαγιάδες μας και κατάφεραν να επιβιώσουν σε καιρό πολέμου ή απόλυτης φτώχειας; Τι θα πρέπει να είμαστε ικανοί να κάνουμε μόνοι μας;  Πως “έτρεχαν” τα σπίτια τους οι παλιές νοικοκυρές, τότε που δεν υπήρχαν μισθοί, ασφάλιση και συντάξεις και που μόνο η καλή διαχείριση των πόρων έφερνε την ευημερία;
Αυτή είναι η λίστα που έχω καταλήξει, δοκιμάσει και πιστεύω ότι λειτουργεί άψογα.
Πρέπει λοιπόν να μπορούμε τουλάχιστον…

  • Να φτιάχνουμε προζύμι και ψωμί.
  • Να αναγνωρίζουμε και να μαζεύουμε χόρτα.
  • Να ανοίγουμε φύλλο. Σκέτες αλευρόπιτες, χορτόπιτες με κάθε είδους χόρτο που μπορεί να φαγωθεί, μακαρονόπιτες και πίτες-με-ότι-να΄ναι, θα χορτάσουν πολλά στόματα.
  • Να φτιάχνουμε τραχανά και χυλοπίτες. Σε τέτοιες ποσότητες που να μας βγάζουν ένα έτος. Ο τραχανάς και το σπασμένο σιτάρι μπορούν να αντικαταστήσουν το ρύζι μια χαρά, οι χυλοπίτες τα μακαρόνια.
  • Να μαγειρεύουμε με ελάχιστα υλικά και να ανακυκλώνουμε τα περισσεύματα. Για παράδειγμα, μια μπριζόλα και μερικές πατάτες μας κάνουν μια κατσαρόλα γιαχνί για τέσσερις-πέντε νοματαίους. “Αυγατίστε” τη σάλτσα που θα μείνει για να χρησιμοποιηθεί για μακαρόνια ή ρύζι.  Μειώστε την πρωτείνη και αυξήστε τους υδατάνθρακες και τα λαχανικά. Κρατάτε κόκαλα για ζωμούς. Ψάξτε για συνταγές για εύκολα γλυκά χωρίς βούτυρο και ακριβά υλικά. Ψάξτε για “συνταγές του πολέμου”, ελληνικές και μη. Αχρείαστες να είναι, αν δεν είναι όμως, θα σας σώσουν.
  • Να ξέρουμε πως να κονσερβοποιούμε κάθε τροφή, να παστώνουμε και να “καπνίζουμε” κρέατα και ψάρια. Όταν δεν θα έχουμε ρεύμα, ο καταψύκτης θα είναι εντελώς άχρηστη συσκευή. Τα παραπάνω, αν συνδυαστούν με ένα μικρό λαχανόκηπο, θα σώσουν την οικογένειά μας από την πείνα.
  •  Να χρησιμοποιούμε σωστά μια απλή (όχι ενεργειακή που προϋποθέτει ηλεκτρισμό) σόμπα.
  • Να ανάβουμε σωστά και να μαγειρεύουμε σε φούρνο με ξύλα.
  • Να φτιάχνουμε αλισίβα και τα δικά μας σαπούνια και απορρυπαντικά.
  • Να φτιάχνουμε κεριά. Θα μας φωτίσουν τα βράδια και θα χρησιμοποιηθούν σαν προσανάμματα.
  • Να ξέρουμε πως πλένουμε στο χέρι τα ρούχα μας.
  • Να είμαστε ικανοί να ράβουμε μόνοι τα ρούχα μας. Κρατήστε έτοιμα πατρόν που βρίσκετε σε περιοδικά από τώρα, για ρούχα που ράβονται απλά, σας ταιριάζουν και φοριούνται όλες τις εποχές. Ένα αμάνικο απλό φόρεμα θα φορεθεί το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα με μια μακρυμάνικη μπλούζα από μέσα.
  • Να ξέρουμε να πλέκουμε ζεστά ρούχα.
  • Να καθαρίζουμε πουλερικά και κυνήγι.
  • Να γνωρίζουμε τα βασικά θεραπευτικά βότανα, πότε και πως συλλέγονται και πως χρησιμοποιούνται για κάθε πάθηση. Καλύτερα, να τα καλλιεργούμε μόνοι μας, ακόμα και σε γλάστρες.
  • Να γνωρίζουμε τον κύκλο της βιοδυναμικής καλλιέργειας λαχανικών, από το στάδιο του σπορείου μέχρι τη συγκομιδή και την αποθήκευση νέων σπόρων.

Καλό είναι, τώρα που ακόμα προλαβαίνουμε, να προμηθευτούμε συσκευές που δεν απαιτούν ηλεκτρισμό για να λειτουργήσουν καθώς και τις πρώτες ύλες για την παρασκευή των παραπάνω. Σίδερα κάρβουνου (σοβαρολογώ, δοκίμασα της γιαγιάς μου -ένα βαρύ για τα χοντρά ρούχα κι ένα ελαφρύτερο για τα ευαίσθητα), λάμπες λαδιού, εργαλεία χειρός, κερί σε ικανοποιητικές ποσότητες (από συνεταιρισμούς γιατί είναι φθηνό) για φωτισμό και φάρμακα, φυτίλια, μπλέντερ χειρός, πλάστες, γουδιά, σκάφες, κόσκινα για αλεύρι και τραχανά καθώς και βασικό εξοπλισμό για κυνήγι και ψάρεμα και ένα πολύ μεγάλο δοχείο για συλλογή βρόχινου νερού. Μια παλιά ραπτομηχανή ή ένα καλό σετ ραπτικής, μαλλί, φερμουάρ, κουμπιά και προμήθειες υφασμάτων. Στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχει κατάστημα που πουλάει μια χαρά υφάσματα με ένα ευρώ το μέτρο. Με λίγα ευρώ, θα μπορείτε να ράψετε για την οικογένειά σας και για το σπίτι σας ότι θα χρειαστείτε τα επόμενα χρόνια.
Στην αποθήκη μας, θα πρέπει να έχουμε καυστική ποτάσα ή σόδα, μαγειρική σόδα με το κιλό για άπειρες χρήσεις, βόρακα, αιθέρια έλαια, αλεύρι (ή ακόμα καλύτερα ένα χειροκίνητο μύλο και σιτάρι σε σακιά που λήγει μετά από είκοσι χρόνια), μέλι, ζάχαρη, αλάτι, λάδι, βάζα και καπάκια για κονσέρβες. Και σπόρους για όσους έχουν ένα κομμάτι γης. Κι αν δεν έχετε, μπορείτε να φυτέψετε σχεδόν τα πάντα σε γλάστρες, στο μπαλκόνι ή την ταράτσα. Όρεξη να υπάρχει.
Τα είδη υγιεινής μιας χρήσης των βρεφών και των γυναικών  μπορούν να αντικατασταθούν από τώρα με υφασμάτινα που πλένονται και ξαναχρησιμοποιούνται. Προμηθευτείτε, όσο ακόμα υπάρχουν, αρκετά θερμόμετρα υδράργυρου.
Πιστεύω ότι δε χρειάζεται μια φορτωμένη αποθήκη με αποθέματα που πρόκειται να λήξουν ή να εξαντληθούν. Χρειάζεται να έχουμε μια σοβαρή ποσότητα από τη «βάση» που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε όχι μόνο για ένα ή δύο χρόνια, αλλά ακόμα και αν η ζωή μετά το κραχ δεν επανέλθει ποτέ στα «συνηθισμένα» επίπεδα.  Στέγη, θέρμανση, τροφή, ρουχισμός και φάρμακα είναι όλα όσα χρειαζόμαστε.
Άλλωστε, πολλά από τα παραπάνω θα μας ωφελήσουν σε καιρούς που το χρήμα δε θα έχει αξία, η ανταλλαγή και η προσφορά όμως γνώσεων, σπόρων, φαρμάκων και ρούχων θα έχουν αξία ανεκτίμητη.

kriti-channel.eu

«Μούγκα στη στρούγκα» στη Βουλή για τη δικογραφία κατά του Τσίπρα!



Επιλεκτική ενημέρωση για τις δικογραφίες… των άλλων πραγματοποιεί η Βουλή λειτουργώντας ως υποκατάστημα του Μεγάρου Μαξίμου.
Σήμερα διαβιβάστηκαν και αναγγέλθηκαν στην Ολομέλεια τέσσερις δικογραφίες, μια κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μια κατά του σημερινού υπουργικού συμβουλίου και δύο κατά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Νίκου Τόσκα. Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο δεν διαβίβασαν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικό ενημερωτικό σημείωμα για το περιεχόμενο των υποθέσεων αλλά αρνήθηκαν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία κρατώντας τους φακέλους στα κλειδωμένα συρτάρια.

Α Ν Α Τ Ρ Ι Χ Ι Λ Α ! Φ Ρ Ι Κ Η !! Σ Ο Κ … !!!


ΣΟΚ ! ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ !
ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ……!!!!!!!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ !!!!!
ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝθΡΗΣΚΕΙΑΣ=ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ =Ο ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΕΣΤΙ=ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ=
ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ=ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ θΑΝΑΤΟΥ= 2521

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ήδη Μεγάλη ΤΑΡΑΧΗ και ΦΟΒΟ….

 

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΗΔΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ…
Μετά τους S-300 και τους S-400, όπως έγινε γνωστό η Ρωσία έχει αρχίσει τις τελικές δοκιμές για το νέο αντιαεροπορικό σύστημα των S-500, που σύμφωνα με τα δυτικά και τα τουρκικά ΜΜΕ προκαλεί ήδη μεγάλη ταραχή και φόβο στην διεθνή πολεμική σκηνή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπεύθυνου σχεδιαστή της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας Αεροναυτικής Άμυνας και Διαστήματος, Pavel Sozinov, το νέο αντιαεροπορικό σύστημα S-500 ήδη δοκιμάζεται με επιτυχία και το τελικό στάδιο είναι η δόκιμη της εκτόξευσης των αντιαεροπορικών βλημάτων.
Το νέο αυτό σύστημα θεωρείται το τελειότερο στην κατηγορία των αντιαεροπορικών συστημάτων άμυνας και είναι ικανό να καταστρέφει ακαριαία κάθε εχθρικό ιπτάμενο αντικείμενο που πετά στο μεγάλο βεληνεκές ελέγχου του.
Η είδηση αυτή ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή και είναι ενδεικτικοί οι τίτλοι των τουρκικών ΜΜΕ που αναφέρουν ότι το νέο αυτό ρωσικό σύστημα θα προκαλέσει τρόμο στους αντιπάλους του.
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr




hellasforce.gr

ΕΚΑΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ…. ΤΟ ΕΘΑΨΑΝ («ΠΕΡΙΕΡΓΟ») ΚΑΙ ΑΥΤΟ!


ΣΥΡΙΖΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΕΚΑΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ!!!… ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ… ΓΙΑΤΙ ΑΡΑ ΓΕ;
ΕΛΑ, ΝΤΕ!
ΓΙΑΤΙ ; ; ;
(ΤΟ ΕΘΑΨΑΝ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΟΙ …ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» !)
Στην σύλληψη τεσσάρων …συριζομούρηδων –τριών ανδρών και μιας γυναίκας – προχώρησαν η ‘Άμεση Δράση’ και η ‘Ομάδα ΔΙΑΣ’, για το κάψιμο μιας Ελληνικής σημαίας, που έγινε το πρωΐ της Λαμπρής στα Πατήσια!

ΕΠΕΙΓΟΝ (ALERT)! Οι Τούρκοι «Έσπασαν» τους Κωδικούς


Τα βλήματα «ΜΑΚΕΔΩΝ» ( βάρους 550 κιλά, μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 0,51 μέτρα, ύψος 0,47 μέτρα, και άνοιγμα πτερύγων 2,7 μέτρα , είναι το καμάρι της Πολεμικής Αεροπορίας
Οι Ελληνικοί αυτοί « cruise » έχουν ταχύτητα πλεύσης 950 χλμ./ώρα, εμβέλεια έως 300 χλμ. και η αυτονομία του τα 40 λεπτά περίπου … ότι ακριβώς χρειαζόμαστε ( έχουμε χιλιάδες νησιά )

Σ Υ Ν Α Γ Ε Ρ Μ Ο Σ ! ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ «ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ» !!


ΣΟΒΑΡΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ… «ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ»!
Σαν σοβαρή πρόκληση εναντίον της Ρωσίας θεωρείται η διέλευση από τον Βόσπορο βρετανικού πολεμικού πλοίου που εισήρθε στην Μαύρη θάλασσα, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων και το Reuters, σήμερα το μεσημέρι και για πρώτη φορά από την εποχή του ψυχρού πολέμου βρετανικό πολεμικό πλοίο του βασιλικού ναυτικού, «HMS Daring», πέρασε τον Βόσπορο και εισήρθε στον Εύξεινο Πόντο. Η διέλευση αυτή έγινε κατόπιν προσωπικής εντολής της Βρετανίδας πρωθυπουργού. Theresa May, η οποία είχε πραναγγείλει από τον περασμένο Ιανουάριο την προκλητική αυτή κίνηση.

ΕΠΙΣΗΜΟ! YΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!! Ο Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!!!


ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ: YΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
9 κράτη μεταξύ αυτών ΗΠΑ Αγγλία Γαλλία που κατηγορούν τον Άσαντ για χημικά κατέχουν πάνω 15 000 πυρηνικές κεφαλές.
Η απειλή μιας «χρήσης χημικών όπλων», είτε ως ατύχημα είτε σκόπιμη είναι σήμερα πιο αυξημένη παρά ποτέ , σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη των Ηνωμένων Εθνών.Οι εντάσεις μεταξύ Washington και Moscou συμβάλουν σημαντικά.

Βρετανός υπουργός Άμυνας: Θα επιτεθούμε με πυρηνικά εάν χρειαστεί

Βρετανός υπουργός Άμυνας: Θα επιτεθούμε με πυρηνικά εάν χρειαστεί
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, είναι έτοιμη αν χρειαστεί να εξαπολύσει επίθεση με πυρηνικά ενάντια στους εχθρούς της χώρας, ακόμα και αν η Βρετανία δεν δέχεται επίθεση, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον.

«Κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες, το έχουμε κάνει καθαρό, ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη χρήση πυρηνικών» δήλωσε ο Φαλόν στο BBC.

 «Πρέπει να αφήσεις την αμφιβολία στο μυαλό»

Όταν κλήθηκε να διευκρινίσει ποιες συνθήκες θα δικαιολογούσαν μια τέτοια επίθεση, απάντησε:
«Καλύτερα να μην διευκρινιστούν ή περιγραφούν, κάτι που θα έδινε στους εχθρούς μας άνεση και θα έκανε αυτά που λέμε, λιγότερο αποτρεπτικά. Το βασικό σημείο της αποτροπής είναι πως πρέπει να αφήσεις την αμφιβολία στο μυαλό όποιου έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει όπλα εναντίον μας».
Τα λεγόμενα του υπουργού Άμυνας δεν διέψευσε ούτε η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού.
Ο Φαλόν, δήλωσε ακόμα πως οι ψηφοφόροι των Εργατικών πρέπει να νιώθουν «εντελώς αβέβαιοι για το τι θα συμβεί στο πυρηνικό μας οπλοστάσιο. Νομίζω είδατε τον Τζέρεμι Κόρμπιν, να αμφισβητεί τις επιθέσεις μας εναντίον των τρομοκρατών, να αρνείται να στηρίξει το πυρηνικό μας οπλοστάσιο, εξακολουθεί να αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ… Αυτό είναι χάος, όμως είναι ένα πολύ επικίνδυνο χάος που θα βάλει την ασφάλεια της χώρας σε ρίσκο».




trimpune.gr

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ Ο ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ!»

 

Νέο πόλεμο με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ανοίγει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τη θεία λειτουργία που τελείται μία φορά τον μήνα στο μνημείο της Ροτόντας.
Η απόφαση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου να τοποθετηθεί μόνιμα το «παλαιόν εγκαίνιον», ένα αιματοβαμμένο ύφασμα που βρέθηκε το 1953 στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Αγία Τράπεζα που υπάρχει στη Ροτόντα, προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και της δημοτικής αρχής.

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ… Εγκατέστησαν λαθρο-πρόσφυγες σε ενεργό κτήριο της Πυροσβεστικής!



Ένα ακόμη κατόρθωμα της Ύπατης Αρμοστείας στα Ιωάννινα, η οποία συνεχίζει να περιφέρει πρόσφυγες χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση των τοπικών αρχών.
Εδώ και μερικές ημέρες, εγκατέστησε πρόσφυγες στο κτήριο όπου στεγάζεται ο 2ος Πυροσβεστικός Σταθμός, στη λεωφόρου Γράμμου! Πυροσβεστικές υπηρεσίες και πρόσφυγες πλέον συνυπάρχουν στο ίδιο κτήριο, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλος ο κίνδυνος ατυχήματος.

Όχι άλλα δάκρυα και δηλώσεις για το ΧΙΟΥΙ! Έργα αναμένουμε



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το θέμα της συντριβής του ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ,πέρασε ήδη στα “ψιλά” της επικαιρότητας. Πιθανόν να κάνουμε πολύ καιρό να ξανακούσουμε γι΄ αυτό. Ίσως μετά από μήνες να διαβάσουμε ή να ακούσουμε κάπου κάτι αόριστο για τα αίτια της τραγωδίας. Θα ΄ναι το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων…Έτσι γίνεται πάντα στην Ελλάδα.

“Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο” μας λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας!



Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου! Ο Ισίκ εμφανίστηκε ενοχλημένος επειδή ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΣ επισκέφθηκαν την ημέρα του Πάσχα το Αγαθονήσι για να ευχηθούν στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο νησί!
Το πιο παράδοξο όμως είναι ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τον Καμμένο για “σόου” προσθέτοντας:
“Δεν θα γίνουμε και εμείς μέρος αυτού του σόου και ούτε πρόκειται να αποδεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα”!
Να εξηγήσουμε στον Τούρκο υπουργό Άμυνας ότι να πηγαίνει ένας Έλληνας υπουργός σ΄ ένα νησί του Αιγαίου για να ευχηθεί χρόνια πολλά και καλό Πάσχα ΔΕΝ είναι σόου. Χρόνια τώρα. Σόου είναι Αρχηγός Γενικού Επιτελείου με “πλάκα τα γαλόνια” να “φορτώνει” σκάφος με κάμερες και δημοσιογράφους και να παριστάνει ότι πάει να …επιθεωρήσει τα Ίμια. Ο Αρχηγός του ο Ακάρ το έκανε όπως καλά θα ξέρει. Αυτό λέγεται σόου και όπως θα διαπίστωσε δεν “έκοψε και εισιτήρια”.
Το που και πότε θα πάει ο κάθε Έλληνας υπουργός στο Αιγαίο είναι δικό μας θέμα και δεν αφορά ούτε τον κ.Ισίκ ούτε οποιονδήποτε άλλο εκτός Ελλάδας.



militaire.gr

Που “πήγαν” οι ΤΟΜΑΧΟΚ που δεν βρήκαν στόχο στη Συρία; Ένα αμερικανικό σενάριο


 Jonathan Roth των  RiskHedge
Μετάφραση.Μ. Στυλιανού
Σε μια αποκλειστική βίντεο-συνέντευξη στο RiskHedge, ένας παλαιός γεωπολιτικός εμπειρογνώμων δηλώνει πως  στις ΗΠΑ κυκλοφορεί ευρύτατα μια εναλλακτική εξιστόρηση της αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης της 7 Απριλίου στην αεροπορική βάση Σαϋράτ της Συρίας, σε αντίποινα της υποτιθέμενης χρήσης αερίου Σαρίν από το καθεστώς εναντίον του λαού της Συρίας.

Σαλπάρει το ΑΒΕΡΩΦ την Τετάρτη! Για που και γιατί



868
Το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ την Τετάρτη θα αποπλεύσει από το Τροκαντερό για ένα μικρό αλλά σημαντικό ταξίδι! Θα πάει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για εργασίες επισκευής.
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι από την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 προγραμματίζεται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης στο Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», στα ύφαλα και στα εξωτερικά καταστρώματά του καθώς και στοχευμένες αναβαθμίσεις εσωτερικών χώρων, με εκτιμώμενη διάρκεια των εργασιών τους δύο μήνες.

Άνθρωποι πνίγονταν στη Λέσβο και οι Τούρκοι έβγαζαν ΝΟΤΑΜ εναντίον της Ελλάδας!

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της θρασύτητας των Τούρκων που επιμένουν να αμφισβητούν την αρμοδιότητα της Ελλάδας για διεξαγωγή επιχειρήσεων SAR εντός της ελληνικής επικράτειας και εντός των ορίων του FIR Αθηνών.
Ειδικότερα, σήμερα οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ για διεξαγωγή SAR στα παράλια της Μήθυμνας στο βόρειο τμήμα της Λέσβου.

Μπορεί αυτή η μυστική ρωσική τεχνολογία να «εξαντλήσει ολόκληρες πόλεις»;


Μπορεί αυτή η μυστική ρωσική τεχνολογία να «εξαντλήσει ολόκληρες πόλεις»; Το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικών όπλων έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι σε θέση να απενεργοποιήσει τα προηγμένα συστήματα αμερικανικών όπλων.

ΓΑΛΛΟΙ, ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ…. ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο για οποιονδήποτε περαστικό στο δρόμο να δέχεται άγρια χτυπήματα από λαθρό. Διότι δεν χρειάζεται καν να τους προκαλέσει κάποιος ώστε να του επιτεθούν.
Σε περίπτωση προβλήματος κατά την αναπαραγωγή των βίντεο, απλώς πατήστε την ημερομηνία και την ώρα στο τέλος του κάθε βίντεο.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 – ΒΙΒΛΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
ALERT – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017) ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (;) ΠΛΗΣΙΑΖΕI

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ! Παραιτείται ο Φιγιόν


Δραματικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία πυροδοτεί η επόμενη μέρα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Ο Φρανσουά Φιγιόν εκδήλωσε μετά την ταπεινωτική ήττα την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών.
Ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος δεν κατάφερε να προκριθεί στον δεύτερο και τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών, οδηγώντας την παράταξή του σε μία ιστορικής σημασίας ήττα.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΡΗΤΙΚΟΙ του Ψηλορείτη τέκνα !!! Η Κρήτη θα δοκιμαστεί και όλη η Ελλάδα!!!Βγάλτε από τα σεντούκια σας στιβάνια Κρητικά!!!




Οι Κρήτες φύγαν έσχατοι σαν έπεσε η Πόλις, πρώτοι αυτοί θα μπούνε ξανά μέσα στην Πόλη.
Τα μαύρα τότε φόρεσαν για αυτήν την συμφορά, με άσπρα μαντήλια θα φανούν μέσα στην Αγιά Σοφιά.
Ετοιμαστείτε Κρητικοί του Ψηλορείτη τέκνα, στην Ελλάδα φωτιά θα ανάψει μέσα από την τέφρα.
Βγάλτε από τα σεντούκια σας στιβάνια Κρητικά.
Ζωστείτε στο ζωστικό σας μαχαίρια Σφακιανά.
Μαχαίρια με σήμα τον Σταυρό του Πνεύματος μαχαίρια.
Ο Αϊ Γιώργης με το άλογο βρίσκεται στον αέρα.
Την Κρήτη ο Άγιος φυλά και με την Παναγιά.
Του Αγιοφάραγγου οι ευχές στα πόδια του Μεσσία.
Οι Άγιοι της Κρήτης και αυτοί του Κουδουμά, οι ενενήντα εννέα Άγιοι και αυτοί εις τα Σφακιά.
Αυτοι φρουρούν τον Ιερό τον Άγιο τόπο αυτό και όσοι το βράδυ μυστικά μιλάνε στο Χριστό.
Η Κρήτη θα δοκιμαστεί και όλη η Ελλάδα μα η Αγιά Σοφιά είναι κοντά που θα φανεί η δάδα.
Όσο τα ρόδα του αγρού αργούνε να φανούνε τόσο θα ανθίζει η Πασχαλιά στην Πόλη για να μπούμε.

Απόσπασμα μακαριστού ιερέα από την Κρήτη που εστάλει από φίλο του Έκτακτου Παραρτήματοςkatoxika nea

Γαλλία: Τηλεμαχία Μακρόν - Λεπέν την 3η Μαΐου


Γαλλία: Τηλεμαχία Μακρόν - Λεπέν την 3η Μαΐου
Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν και η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, που πήραν το εισιτήριο για τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την 3η Μαΐου στο πλαίσιο μιας τηλεμαχίας, έγινε σήμερα γνωστό από το περιβάλλον του υποψηφίου.
«Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον αντίπαλο όπως είχαμε δηλώσει καθ' όλη τη διάρκεια της εκστρατείας» επισήμανε στενός συνεργάτης του Μακρόν σχετικά με την τηλεοπτική αναμέτρηση που έχει προγραμματιστεί να προβληθεί σε δύο τηλεοπτικά δίκτυα τέσσερις ημέρες πριν από τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

Κρούσματα απάτης στην γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες


Κρούσματα απάτης στην γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες
Για φαινόμενα απάτης, που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα στην γαλλική αγορά, σε βάρος ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, κάνει λόγο το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας στην Γαλλία, εφιστώντας την προσοχή των επιχειρηματιών.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών για τους εξαγωγείς, πρόκειται για προσπάθειες εξαπάτησης με τους δράστες να στοχεύουν κυρίως σε μικρές και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

ΗΠΑ: Σύσσωμη η γερουσία στο Λευκό Οίκο για ενημέρωση για την Βόρεια Κορέα


ΗΠΑ: Σύσσωμη η γερουσία στο Λευκό Οίκο για ενημέρωση για την Βόρεια Κορέα
Οι ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης κάλεσαν σύσσωμη την γερουσία να παρευρεθεί την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο σε μια ενημέρωση για την κατάσταση στην Βόρεια Κορέα, ανέφεραν σήμερα ανώτερα βοηθητικά στελέχη της Γερουσίας.
Και οι 100 γερουσιαστές έχουν κληθεί για να παραστούν στην ενημέρωση της αμερικανικής προεδρίας από τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τον υπουργό Άμυνας, Τζιμ Μάτις, τον διευθυντή των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI), Νταν Κόουτς και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Τζο Ντάνφορντ.

Νέα έκρηξη στα ληξιπρόθεσμα, μια ανάσα από τα 94 δισ. τα χρέη


Νέα έκρηξη στα ληξιπρόθεσμα, μια ανάσα από τα 94 δισ. τα χρέη
Αύξηση κατά 989 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Φεβρουάριο του 2017. Η αύξηση των φορολογικών οφειλών τον ίδιο μήνα ανέρχεται σε 912 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά, τον Φεβρουάριο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το δημόσιο (αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) ανήλθαν σε 2,619 δισ. ευρώ έναντι 1,630 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Έτσι, το σύνολο των παλαιών οφειλών (που δημιουργήθηκαν έως 31.12.2016) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε σε 93,974 δισ. ευρώ, μια ανάσα δηλαδή από τα 94 εκατ. και τον... συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο.

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο


Σεισμός 3,7 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου στις 17:45 το απόγευμα σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας, της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.
Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κυλλήνη και τη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον θαλάσσιο χώρο τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κυλλήνης.





imerisia.gr

H Βόρεια Κορέα απειλεί »να εξαλείψει την Αμερική από το πρόσωπο της γης » και καταγγέλει ότι οι ΗΠΑ μετέφεραν χημικά όπλα στη Ν Κορέα για επίθεση


H Βόρεια Κορέα εξέδωσε μια σοβαρή προειδοποίηση προς την Ουάσιγκτον με την οποία απειλεί «να εξαλείψει την Αμερική από το πρόσωπο της γης», καθώς η Ουάσιγκτον  σχεδιάζει επιθέσεις με χημικά όπλα στην κορεατική χερσόνησο.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι αποκαλύφθηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ μετέφεραν χημικά όπλα στη Νότια Κορέα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πόλεμο.





ethnika themata ellada

Γερμανοί: Οι μεγαλύτεροι αρχαιοκάπηλοι στην παγκόσμια ιστορία....Τα μάτια σας στην Ακρόπολη

Πως οι Γερμανοί εξαγόρασαν τους Οθωμανούς και μετέφεραν όλο το βωμό του Δία στο Βερολίνο
Οι Έλληνες από τα αρχαία χρόνια είχαν
κατοικήσει τα παράλια της Μικράς Ασίας.
 Ίδρυσαν πόλεις, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο εμπόριο και την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.
Ανάμεσα τους η Πέργαμος, η οποία αναδείχθηκε σε μια από τις πιο πλούσιες πόλεις της περιοχής.

ΕΚΤΑΚΤΟ- Τα Σκόπια κηρύσσονται σε κατάσταση πολέμου – Ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων σε πόλεις


Ωρα μηδέν για τα Σκόπια αλλά και για ολόκληρα τα Βαλκάνια καθώς έχουμε επιβεβαιωμένη μετακίνηση στρατιωτικών. Οι Αλβανοί UCKάδες είναι πάνοπλοι έτοιμοι σε προκαθορισμένες τοποθεσίες εντός της χώρας και πολύ σύντομα θα επιτεθούν με πρόσχημα την άρνηση του προέδρου των Σκοπίων να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ζ.Ζάεφ. 

Μακρόν σε Τσίπρα...

Θα δουλέψουμε μαζί για να ανταποκρίνεται η Ε.Ε. στις ανάγκες της γενιάς μας...


«Είναι βέβαιο ότι αν εκλεγώ, θα δουλέψουμε στενά μαζί να κάνουμε την Ευρώπη να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γενιάς μας», ανέφερε ο...
νικητής του α’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών Εμανουέλ Μακρόν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών νωρίτερα εντός της ημέρας.

Κάλεσμα Δραγασάκη στις τράπεζες...


Ευρεία σύσκεψη με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και τους...
Διευθύνοντες Συμβούλους της Τράπεζας Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Βank, της Eurobank-Ergasias, της Τράπεζας Αττικής και της HSBC, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Απριλίου 2017,

Μεγάλο deal στον Τύπο προ των πυλών...

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, αλλά έχει διαρρεύσει από «αρμόδιες πηγές» εκδοτικού συγκροτήματος που κάνουν λόγο για...
οριστική συμφωνία των ιδιοκτητών τής ίδιας επιχείρησης με μεγαλοεπιχειρηματία για τη μεταβίβαση των μετοχών. Όπως, λένε, η «βόμβα» θα σκάσει τις επόμενες εβδομάδες (ενδεχομένως και τις επόμενες ημέρες) οπότε θα γίνει γνωστό «το

Επιβεβαιώνεται η αστοχία στα έσοδα του προϋπολογισμού...


Τα οριστικά στοιχεία του Μαρτίου 2017 από την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα) το υπουργείο Οικονομικών. Τα στοιχεία αυτά...
επιβεβαιώνουν τα προσωρινά που είχαν ανακοινωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα, καταγράφοντας αστοχία περίπου 1 δισ. ευρώ στα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.