Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Η Μεγάλη Ρωσική Λιτανεία προς την ΟΡΘΟΔΟΞΗ Ελλάδα ξεκίνησε σε πείσμα της πολιτικής συμμαχίας Ρωσίας-Τουρκίας


Στον Ουρανό δεν υπάρχει η λέξη Διπλωματία= Διπλοπροσωπία αλλά η φράση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ= πνευματική συμμαχία.
Καλές είναι οι συμμαχίες και οι συμφωνίες αν αποσκοπούν στην ειρήνη και στον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων βλ. ιδιότυπη συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας.
Αν όμως αυτές οι συμφωνίες είναι ΠΑΓΙΔΕΣ τότε το σκηνικό μπορεί να γίνει τρεις φορές χειρότερο και ο ηττημένος-ξεφτιλισμένος της συμφωνίας βλ. Ερντογάν να ξεσπάσει σε άλλους γείτονες βλ. Έλληνες.
Αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν οι Ρώσοι Πολιτικοί βλ. Πούτιν και για να έχουν μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τους αιώνια αφερέγγυους Τούρκους θα έπρεπε μέσα στα άτυπα πλαίσια αυτής της νέας ιδιόρρυθμης σχέσης να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα της Ορθόδοξης Ελλάδος που στο προπύργιο της στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ήρθε και προσκύνησε πρόσφατα ο Ρώσος Πρόεδρος.
Ενώ η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ μπορούν οι ρώσοι ηγέτες να επικαλεστούν ότι δεν είναι δικό τους πρόβλημα να νοιαστούν για την Ελλάδα καθότι αυτή ανήκει στο αντίπαλο ΝΑΤΟ;
Αν το ισχυριστούν…
Τότε μπορούμε να ισχυριστούμε εμείς ότι και αυτοί είναι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ Ορθόδοξοι και το μόνο που τους νοιάζει είναι να αυξήσουν τον αριθμό των ρώσων δισεκατομμυριούχων .
Φυσικά όλοι αυτοί της νέας νομενκλατούρας δεν έχουν καμία σχέση με τον πιστό Ορθόδοξο Ρωσικό Λαό που με γνήσιο Πατερικό Πνεύμα και μέσα από την δική του φτώχεια αφουγκράζεται την μεθοδευμένη ανέχεια του Έλληνα.
Τα αποκαλυπτικά αυτά γεγονότα μας πρόλαβαν και πρέπει να επικαλεστούμε άρθρο μας της 4 Ιουνίου 2016 με τον τίτλο:
¨ Ρώσος Στάρετς: Εμείς εδώ στην Κριμαία είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε το τελευταίο ψωμί μας με εσάς τους Έλληνες πριν σας δώσει ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ
ΚΑΙ να δώσουμε και άλλα στιγμιότυπα αυτής της επίσκεψης.
¨Έλληνας κληρικός βρέθηκε πριν λίγο καιρό στην Κριμαία για να προσκυνήσει το Ιερό Σκήνωμα του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ του Ιατρού και Ομολογητού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως.¨
Σε ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ που έγινε σε πόλη της Κριμαίας και συμμετείχαν 6 Ρώσοι κληρικοί και ένας ο Έλληνας δηλ. 7 ιερείς στο τέλος της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ όλο το ρωσικό εκκλησίασμα ήθελε να μεταλάβει των Αχράντων Μυστηρίων από τα χέρια του ¨Έλληνα παπά¨ ενώ είχαν βγει και άλλα ΘΕΙΑ ΠΟΤΗΡΙΑ αλλά και να πάρει αντίδωρο από το χέρι του Έλληνα.
Όταν ο Έλληνας Κληρικός ρώτησε του Ρώσους συναδέλφους του γιατί συμβαίνει αυτό πήρε την εξής απάντηση.
¨ -εδώ και σε ολόκληρη την Ρωσία στον πιστό και καταφρονεμένο Λαό από τον δαιμονικό υπαρκτό σοσιαλισμό των προηγούμενων χρόνων καθετί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ είναι ΙΕΡΟ¨
¨-παρόλο που ταλαιπωρήθηκαν από τους κουμουνιστές γνωρίζουν από τους προγόνους τους αλλά και τους λιγοστούς Στάρετς που διέσωσαν την ΠΙΣΤΗ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι στην Ελλάδα , εκεί βρίσκεται και αναπνέει και έχουν τέτοια αγάπη για την χώρα σας που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να πάρουν τις ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από τα σπίτια τους και με λιτανεία-οδοιπορία ημερών να έρθουν και να τις καθαγιάσουν στα ΑΓΙΑ ΜΕΡΗ της ΑΓΙΟΤΟΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.¨
Κάπως έτσι…
Крестный ход в Кирове
Του είπαν και άλλα του Έλληνα Κληρικού που συνάδουν με τα σημερινά παράξενα ΔΡΩΜΕΝΑ.
Κάποια ανέφερα στο παραπάνω άρθρο μου.
Αλλά εδώ σταματώ από συγκίνηση.
Εν κατακλείδι η ευλογία των Ρώσων νεομαρτύρων και των άλλων Μεγάλων Αγίων Στάρετς είναι έκδηλη στο απλό πιστό λαό της Ρωσικής Γης ανεξάρτητα αν οι κοσμικές ηγεσίες τους παίζουν σε όλα τα ταμπλό.
Όμως η ανθρωπότητα θα δει ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ όταν οι ηγεσίες συντονιστούν με την συχνότητα του ΟΥΡΑΝΟΥ.
ΑΜΗΝ ΓΕΝΟΙΤΟ προς το παρόν φευγαλέο και ουτοπικό αλλά ουδείς γνωρίζει τι έρχεται και τι ανατρέπεται παγκοσμίως από λεπτό σε λεπτό.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

ΣΚΑΕΙ… ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΠΡΟΣΕΧΩΣ…
"ΑΚΡΟΠΟΛΗ"
«ΑΚΡΟΠΟΛΗ»

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΤΙΣΕ 100δις


του netakias

TA_NEA
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

14 ΔΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ

80 ΔΙΣ ΦΕΣΙ – ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2015!

Αυτά είναι τα αφηγήματα των νταβατζήδων για να κρύψουν την αλήθεια της παγίδας θανάτου που είχαν στήσει στην Ελλάδα Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος. Το σχέδιο που ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ με τον Τσίπρα να φεύγει με ελικόπτερο για να διασωθεί το

σύστημα. Το περιβόητο Grexit που θα απέφερε την επόμενη μέρα πάνω από 200 δις καταθέσεων στην Γερμανία που σταδιακά θα μάζευε κάθε ευρώ από τις τράπεζες του νότου και όχι μόνο. Αφού θα ήταν ο «ασφαλές λιμάνι». Παράλληλα, με το Grexit θα εξαφανιζόντουσαν οι καταθέσεις των Ελλήνων, που τόσο επιθυμούσαν οι ελληνόφωνοι τραπεζίτες – συνεργοί του Σόιμπλε όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ντράγκι.

Οι νταβατζήδες βέβαια εξαπολύουν τα ψεύδη εκμεταλλευόμενοι ότι ο μέσος Έλληνας οπωσδήποτε δεν έχει διαβάσει ούτε το μνημόνιο, ούτε τις αξιολογήσεις. Εδώ δεν τα γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να τα αποδομήσουν.και κάθονται σαν χάνοι στα τηλεπαράθυρα.

Δείτε το χρηματοδοτικό κενό που συνυπέγραψαν Σαμαράς – Βενιζέλος για το 2015. Οι νταβατζήδες βεβαίως δεν το πήραν είδηση:

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΟ 2015 ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Προσθέστε και το περιβόητο «mail Χαρδούβελη» που βεβαίως αναφερόταν στην αξιολόγηση του 2014 (!!) και όχι του 2015 όπως ψευδώς λέγεται. Υπάρχει όμως και το ακόμα πιο εξωφρενικό, αφού για το 2015 οι Σαμαροβενιζέλοι είχαν αποδεχθεί «αδιευκρίνιστα (!!!) μέτρα» ύψους 11 δις Ευρώ! Ποιό πεντάμηνο και 8 δις;

Αυτά που δεν λένε οι παπαγάλοι…11 δισ. ευρώ ήταν τα μέτρα που είχαν υπογράψει οι Σαμαροβενιζέλοι..

Και εδώ έρχεται το σχέδιο χρεοκοπίας που είχε ετοιμάσει η συμμορία Παπανδρέου με το χρηματοδοτικό φέσι 80 δις (!!!) που πέταξε για το 2015. Δείτε την ομολογία Παπακωνσταντίνου:

Και το σχέδιο το είχε αποκαλύψει ο Κουκουλόπουλος ο οποίος λίγες ημέρες μετά έγινε υπουργός. Μαζί με τον Βενιζέλο που πήρε το υπουργείο οικονομικών.

Οι «Ρώσοι Ιππότες» ζωγραφίζουν Άγγελο στον ουρανό! (βίντεο, φωτογραφίες)


keimeno_asias_angel
Στο εκπληκτικό βίντεο που βλέπετε από δύο διαφορετικές κάμερες, το ρωσικό σμήνος αεροπορικών επιδείξεων Russian Knights ζωγραφίζει στον ουρανό την μορφή ενός αγγέλου κατά την διάρκεια αεροπορικού σόου.

Ξέρετε κάποιο άλλο σμήνος επιδείξεων από άλλη χώρα να το έχει κάνει; Όχι βέβαια.
Καλά, αν το έκαναν Έλληνες πιλότοι, όλο το συμμοριτολόι θα ούρλιαζε για κατάργηση των Ενόπλων Δυνάμεων.
keimeno_asias_angel1
keimeno_asias_angel2
keimeno_asias_angel3
keimeno_asias_angel4
keimeno_asias_angel5
keimeno_asias_angel6
keimeno_asias_angel7
keimeno_asias_angel8

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ετοιμαστείτε για το μεγάλο «ψαλίδι»!



Οι όροι, οι ρήτρες και τα «ψιλά γράμματα» στην εφαρμογή του μνημονίου.
Αυστηρούς όρους περικοπών δαπανών αν ενεργοποιηθεί ο «κόφτης», πλαφόν 0,2% του ΑΕΠ στην εξαίρεση προσφυγικών δαπανών από το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και των εσόδων και των δαπανών του ΕΣΠΑ συνολικά, αλλά και ειδικούς όρους στην αποπληρωμή οφειλών προς ιδιώτες.
Αυτό αποκαλύπτεται μεταξύ πολλών άλλων στο Τεχνικό Μνημόνιο Συνεργασίας (TMU), στο δεύτερο κείμενο του μνημονίου που υπέγραψε έναν μήνα πριν ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος (συνοδεύει το τεχνικό Μνημόνιο που τότε ανακοινώθηκε).
Ο λόγος για το υποστηρικτικό κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου που περιέχει όλους τους δείκτες, τους ποιοτικούς στόχους, τα κριτήρια απόδοσης και γενικότερα τα «ψιλά γράμματα» των όρων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές.
Περιέχει αναλυτική λίστα με την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και όλες τις άλλες ΔΕΚΟ που μεταφέρονται στο υπερταμείο άμεσα καθώς και ρήτρα για την απόφαση μεταφοράς άλλων ΔΕΚΟ. Επίσης με αυτό η κυβέρνηση δεσμεύεται για όλα τα μέτρα που έχει λάβει, για αναλυτικό πλέγμα φορολογικών – ασφαλιστικών ελέγχων αλλά και στόχων.
Κόφτης
Αναγράφεται ρητά το πλαίσιο που θα ισχύει για τον κόφτη δαπανών σε περίπτωση που υπάρχει υπερβολικό έλλειμμα το 2017.
Ορίζεται ότι η περικοπή (που μπορεί να φτάσει 2017- 2019 στα 3,5 δισ. ευρώ ή στο 2% του ΑΕΠ) πρέπει να είναι «καθαρή». Δηλαδή τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε μετά από την απώλεια (πχ φορολογικών εσόδων/εισφορών) να προκύπτει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα (αρα τα ονομαστικά μέτρα θα είναι υψηλότερα).
Ορίζονται επίσης οι επιπτώσεις στα κρατικά έσοδα από κάθε πεδίο περικοπών δαπανών:
· από συντάξεις χάνεται το 15%
· από μισθούς και αποδοχές χάνεται το 45% και
· από καταναλωτικές δαπάνες για αγαθά υπηρεσίες το 19,3% (λόγω έμμεσων φόρων)
Οροφή στο προσφυγικό
Για το προσφυγικό και την εξαίρεση δαπανών που δεν καλύπτονται από κοινοτικά κονδύλια από τον υπολογισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων υπάρχει μία πάρα πολύ σημαντική ρήτρα: ότι η συνολική εξαίρεση δεν πρόκειται να υπερβαίνει το 0,2% του ΑΕΠ ετησίως, δηλαδή περίπου τα 350 εκατ. ευρώ. Και τούτο όταν σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ το 2015 και με τα σύνορα ανοιχτά, οι δαπάνες του προσφυγικού άγγιξαν τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης δεν θα εξαιρούνται δαπάνες για μισθούς και αποδοχές μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.
Επισημαίνεται επίσης ότι για να εξαιρεθεί η δαπάνη θα πρέπει να είναι καλά τεκμηριωμένη με εκ των υστέρων μελέτη, ενώ θα εξαιρείται και όποια καθυστέρηση στην καταβολή επιδοτήσεων της ΕΕ που συνδέονται με το προσφυγικό.
pinakaki
Φέσια με ρήτρες
Ορίζεται επίσης ο νέος πολύ πιο αυστηρός μηχανισμός αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες (5,5 δισ. ευρώ σήμερα). Υπάρχει ρήτρα που προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει νέα καταβολή δόσης για την αποπληρωμή οφειλών αν δεν έχει εκκαθαριστεί προηγουμένως το 80% των οφειλών για τις οποίες έχουν ήδη διατεθεί τα ποσά από τους θεσμούς.
Σημειώνεται ότι η τελευταία δόση προβλέπει 1,8 δισ. ευρώ που θα διανεμηθεί με ρυθμό 500-800 εκατ. ευρώ τον μήνα, ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ήδη εκδώσει εγκύκλιο προς τους αρμόδιους φορείς.
Στο TMU oρίζονται επίσης συγκεκριμένες υποχρεώσεις παροχής πληροφοριών από το υπουργείο οικονομικών για το ρυθμό βουλής των επιστροφών φόρου (οι εκκρεμείς βεβαιωμένες ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ).
Συμφωνήθηκαν επίσης μία σειρά από δείκτες απόδοσης για τη συλλογή εσόδων και την διενέργεια εκτεταμένων φορολογικών ελέγχων στη βάση όσων αποφασίστηκαν στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο. Τίθενται επίσης αναλυτικοί κανόνες και όροι για τους ελέγχους αλλά και για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Περιέχει επίσης τους όρους για την επανεκτίμηση των αντικειμενικών αξιών έως το τέλος Ιουνίου του 2017, αλλά και για την παρακολούθηση της πορείας των μη εξυπηρετούμενων δανείων με βάση συγκεκριμένους ποιοτικούς όρους. Περιγράφει επίσης τη νομοθετική αλλαγή για την εξωδικαστική διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων.
capital
Μειωμένη κατά 30% η προσωρινή σύνταξη με το νέο ασφαλιστικο!
Κρυφές περικοπές, σκόπιμες καθυστερήσεις και εμπόδια «φτωχοποιούν» ακόμα περισσότερο τον ασφαλισμένο που θα συνταξιοδοτηθεί με το νέο σύστημα ο οποίος για να αποχωρήσει λίγα χρόνια νωρίτερα θα πρέπει να ακριβοπληρώσει την εξαγορά πλασματικών ετών. Επιπλέον θα πάρει μειωμένη προσωρινή σύνταξη η οποία θα συρρικνώνεται περαιτέρω αν η σύνταξη είναι αναπηρική ή χορηγείται πρόωρα.
Για μειωμένη, δηλαδή, σύνταξη απονέμεται προσωρινή ύψους 288 ευρώ. Και αυτό θα συμβεί με δεδομένο ότι επιμηκύνεται αντί να λιγοστεύει ο χρόνος αναμονής για την έκδοση των συντάξεων. Στελέχη των ταμείων εκτιμούν ότι εξαιτίας της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων η καθυστέρηση στην απονομή της σύνταξης μπορεί να παραταθεί ένα χρόνο ακόμα, δηλαδή συνολικά τρία χρόνια.
Ειδικότερα, αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δε μπορεί να χορηγηθεί προσωρινή σύνταξη αν δεν έχει ολοκληρωθεί η αναγνώριση-εξαγορά των πλασματικών ετών που προϋποθέτει καταβολή χρημάτων. Επιπλέον οι προσωρινές συντάξεις θα κυμαίνονται μεταξύ 384 και 768 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστούν μειώσεις κατά 30% υψηλόμισθοι του Ιδιωτικού τομέα, ΔΕΚΟ και τραπεζών που δικαιούνταν με το προηγούμενο καθεστώς προσωρινή σύνταξη ίση με το 80% της οριστικής σύνταξης που θα τους χορηγηθεί. Σε πολλές περιπτώσεις η προσωρινή σύνταξη έφτανε και τα 1200 ευρώ.
Στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, το ποσό της προσωρινής σύνταξης διαμορφώνεται κατ’αντιστοιχία. Συνεπώς, σε συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως 79,99% θα χορηγείται το 75% της προσωρινής σύνταξης. Σε συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως και 69,99% θα χορηγείται το 50% της προσωρινής σύνταξης.
Στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου, η προσωρινή σύνταξη που διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ανωτέρω χορηγείται σε ποσοστό 50% και το ποσό επιμερίζεται μεταξύ των δικαιοδόχων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ποσοστά επιμερισμού της σύνταξης.
Με την παρ. 2 του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου θεσπίζεται ρητά ότι η προσωρινή σύνταξη που θα καταβληθεί σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ποσού της εθνικής σύνταξης που αντιστοιχεί σε 20 έτη ασφάλισης, ούτε και να υπερβαίνει το διπλάσιο αυτής, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά.
Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 7 του ν. 4387/2016, η εθνική σύνταξη διαμορφώνεται στο ποσό των 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης και ως εκ τούτου η καταβαλλόμενη προσωρινή σύνταξη θα κυμαίνεται από 384 έως 768 ευρώ. Αυτά τα όρια ισχύουν μόνο στις περιπτώσεις λήψης πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος ή αναπηρίας.
Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δικαιούται μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος, το ανώτατο και κατώτατο όριο μειώνεται ανάλογα, βάσει των προβλεπόμενων κατά περίπτωση ποσοστών μείωσης. Συνεπώς, σε περίπτωση μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος τα ποσά των 384 και 768 ευρώ μειώνονται κατά 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης.
Ενδεικτικά παραδείγματα για τη μείωση των προσωρινών συντάξεων παραθέτει η επιστημονική ομάδα της ΕΝΥΠΕΚ του καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1
Σε περίπτωση μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος στα 62 με συντάξιμες αποδοχές 800 ευρώ και 20 έτη ασφάλισης, το ποσό της σύνταξης θα ανέρχεται σε 511-30%= 357,70 ευρώ και συνεπώς η προσωρινή θα κυμαίνεται όχι πάνω από 268,80 ευρώ!
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2
Σε περίπτωση μειωμένης σύνταξης λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 70%, το κατώτατο και ανώτατο όριο προσωρινής σύνταξης διαμορφώνεται σε 288 και 576 ευρώ αντίστοιχα.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3
Σε περίπτωση συνταξιοδότησης λόγω θανάτου, όπου η προσωρινή σύνταξη καθορίζεται στο ποσοστό 50% της προκύπτουσας προσωρινής σύνταξης, το κατώτατο και ανώτατο όριο της προσωρινής σύνταξης διαμορφώνεται σε 192 και 384 ευρώ αντίστοιχα.






hellasforce

ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ: Με Μπεζαντάκου απαντάει ο Καρατζαφέρης στα γέλια της Τατιάνας...

Ευαγγελάτος - Τατιάνα - Μπεζαντάκου
…Όταν άκουσε ότι διεκδικεί τηλεοπτική άδεια το ΑΡΤ TV 

ΒΙΝΤΕΟ..

Λίγο η ζέστη, λίγο η εφορία… Απασφάλισαν όλοι! Για παράδειγμα ο πρόεδρος Καρατζαφέρης θίχτηκε από την Τατιάνα Στεφανίδου που γέλασε όταν...
άκουσε από τον Βαγγέλη Γιακουμή ότι στη λίστα των 11 υποψηφίων καναλαρχών είναι κι αυτός...Ο πρόεδρoς όμως που παρεξηγήθηκε έδωσε επί τόπου πληρωμένη απάντηση χτυπώντας στο ψαχνό!

Το περιστατικό συνέβη εχθές το μεσημέρι που και οι δύο ήταν στον «αέρα»… Η Τατιάνα από το «ETV» και ο πρόεδρας έκανε κήρυγμα από το κανάλι του! Προφανώς πληροφορήθηκε από τους συνεργάτες του τα γελάκια της Τατιάνας και χωρίς να χάσει χρόνο έστειλε την επική απάντηση, όπως αρμόζει στο πολιτικό του μέγεθος!

Εξηγώντας δήθεν γιατί δεν δικαιούται το κανάλι του να πάρει άδεια, αφού όπως λέει «Εμείς γιατί να πάρουμε άδεια, ούτε Ρούλα Κορομηλά έχουμε… Ούτε στάσεις εργασίας στο δελτίο (ενν. το MEGA)… ούτε απλήρωτους εργαζόμενους έχουμε… ούτε φέσι σε καμία τράπεζα έχουμε βάλει…» για να καταλήξει «Είναι σαν κάποιος να πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην Τατιάνα Στεφανίδου και την Στέλλα Μπεζαντάκου»!

Όπως θα παρατηρήσετε και από το video – προφανώς, δεν ήξερε το όνομα της τελευταίας και οι τετραπέρατοι συνεργάτες του το είχαν σημειώσει σε σκονάκι. Απίθανος! Απορούμε γιατί δεν του δίνουν τιμής ένεκεν την άδεια!








nonews news

Έκρηξη Καμπουράκη: «Διάλειμμα το κέρατό μου. Θα το κλείσουμε που θα το κλείσουμε το κανάλι»...



Βίντεο...

Την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Καμπουράκη προκάλεσε η πολιτική αντιπαράθεση των προσκεκλημένων της εκπομπής του.

Έτσι, τελικά δεν...
άντεξε, «εξερράγη», με αποτέλεσμα να τους διακόψει χτυπώντας το χέρι και τα χαρτιά του στο τραπέζι φωνάζοντας: Διάλειμμα το κερατό μου, διάλειμμα.

«Θα το κλείσουμε που θα το κλείσουμε το κανάλι, άστε μας να κάνουμε μια κανονική εκπομπή» συνέχισε ο Δημήτρης Καμπουράκης....







nonews news

Προσωρινές συντάξεις «πείνας» από 144 ευρώ!...



Σοκ φέρνουν οι νέες προσωρινές συντάξεις με ποσά που θα ξεκινούν από τα 144 ευρώ το μήνα και θα φθάνουν έως τα 768 ευρώ για όσους...
αποχωρούν από 13/5/2016 και μετά που ισχύει το νέο ασφαλιστικό.

Τα ποσά αυτά μπορεί να προσλάβουν και μονιμότερο χαρακτήρα πέραν του διμήνου που ορίζει ο νόμος αν λάβει κανείς υπόψη το στοκ των περίπου 150.000 παλαιών αιτήσεων που υπάρχουν στα ταμεία και εκκρεμούν για έκδοση οριστικής σύνταξης ακόμη και από το 2012.

Οι νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν την προσωρινή αλλά είναι άγνωστο το πότε θα φτάσει η ώρα να λάβουν οριστική σύνταξη.

Το σοκ των προσωρινών συντάξεων αποκαλύπτεται από τα όσα αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, με την οποία για όσους υποβάλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης από 13/5/2016 και μετά ισχύουν και προβλέπονται τα εξής:

- Στις συντάξεις λόγω γήρατος το κατώτατο όριο προσωρινής για όσους αποχωρούν με πλήρη σύνταξη είναι 384 ευρώ (όσο και η εθνική σύνταξη) και το ανώτατο ποσό δεν θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα 768 ευρώ, δηλαδή θα φτάνει μέχρι και το διπλάσιο της εθνικής σύνταξης.

- Στη μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος, το ανώτατο και κατώτατο όριο μειώνεται κατά 0,5% για κάθε μήνα ή 6% για κάθε έτος που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης.

Για παράδειγμα εάν υπολείπονται 60 μήνες (5 χρόνια), η μείωση ανέρχεται σε 30% και τα ποσά διαμορφώνονται σε 268,80 ευρώ και 537,60 ευρώ αντίστοιχα. 

Στις προσωρινές αναπηρικές συντάξεις με ποσοστό από 67% έως 79,99% χορηγείται το 75% της εθνικής σύνταξης ήτοι 288 ευρώ κατώτατο έως 576 ευρώ ανώτατο ποσό.

Με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 69,99%, θα χορηγείται το 50% της αρχικής προσωρινής σύνταξης δηλαδή από 144 ευρώ κατώτατο ποσό ως 288 ευρώ ανώτατο, εφ' όρου ζωής.

Στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου, η προσωρινή σύνταξη είναι ίση με το 50% της εθνικής σύνταξης. Κατώτατο ποσό τα 192 ευρώ και ανώτατο τα 384 ευρώ. Το ποσό επιμερίζεται μεταξύ των δικαιοδόχων μελών.

Η προσωρινή θα συμψηφίζεται με οφειλές έως 20.000 ευρώ σε όλα τα Ταμεία και με τις δόσεις για την εξαγορά πλασματικού χρήματος ασφάλισης. Ο υπολογισμός των προσωρινών συντάξεων θα γίνεται με βάση το εισόδημα του τελευταίου δωδεκάμηνου εντός του οποίου καταβλήθηκαν οι εισφορές και προηγείται του μήνα υποβολής της αίτησης.

Το ποσό της σύνταξης θα είναι ίσο με το 50% του μέσου όρου των αποδοχών του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Αν δεν έχουν πληρωθεί οι εισφορές όλο το δωδεκάμηνο, τότε αναζητούνται οι προηγούμενοι μήνες μέχρι την συμπλήρωση του 12μηνου. 

Για παράδειγμα:

- Ασφαλισμένος που υποβάλει αίτηση τον Ιούνιο του 2016 θα πάρει προσωρινή με βάση το μέσο όρο του μισθού που είχε στο δωδεκάμηνο Μαΐου 2015 - Μαΐου 2016.

Αν δεν είχε ασφαλιστεί καθόλου το 2015, τότε το δωδεκάμηνο θα συμπληρωθεί με τους 5 μήνες του 2016 και άλλους 7 μήνες του 2014. Αν οι μέσες αποδοχές του ήταν 1.200 ευρώ, θα λάβει ως προσωρινή 600 ευρώ.

Αν ήταν 1.800 ευρώ δεν θα πάρει 900 ευρώ αλλά το πλαφόν της προσωρινής που είναι 786 ευρώ μέχρι να βγει η κανονική.





nonews news

Βloomberg: Επικίνδυνες μανούβρες Τσίπρα με εκλογικό νόμο για να διασωθεί...


bloomberg-epikindunes-manoubres-tsipra-me-eklogiko-nomo-gia-na-diaswthei
«Επικίνδυνη μανούβρα» με πιθανά ανεπιθύμητα αποτελέσματα χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου από τον Αλέξη Τσίπρα το Bloomberg επισημαίνοντας ότι...
δεν έχουν πειστεί οι επενδυτές ότι τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία είναι πίσω.

Ο  Αλέξης Τσίπρας προωθεί μεταρρυθμίσεις στον ελληνικό εκλογικό νόμο, οι οποίες θα μπορούσαν να τονώσουν τις πιθανότητές του να εξασφαλίσει άλλη μία θητεία, υπονομεύοντας μακροπρόθεσμα την πολιτική σταθερότητα της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε την πρόταση νόμου στο κοινοβούλιο αργά την Τρίτη, προκειμένου να εξαλείψει τις 50 επιπρόσθετες έδρες που παίρνει το πρώτο κόμμα. Με 153 βουλευτές ανάμεσα σε 300, ο Αλέξης Τσίπρας δεν πλησιάζει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που χρειάζεται προκειμένου να εφαρμοστούν οι προτάσεις του εγκαίρως, πριν την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ωστόσο μια απλή πλειοψηφία θα του εξασφαλίσει επόμενες ψηφοφορίες επάνω στο θέμα.

Το Bloomberg σημειώνει ότι η αλλαγή στον εκλογικό νόμο θα βοηθήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό βραχυπρόθεσμα,καθώς Νέα Δημοκρατία πιθανώς θα έρθει πρώτη στις επόμενες εκλογές. Ωστόσο το εύθραυστο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας θα είναι πιο εκτεθειμένο σε κατάρρευση. Σε προηγούμενα πειράματα, με ένα πιο ισορροπημένο σύστημα, οι κυβερνήσεις άντεξαν λιγότερο από πέντε μήνες κατά μέσο όρο, σχολιάζει το Bloomberg.


«Η ιστορία της αναλογικής εκπροσώπησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη οδηγεί σε απελπισία σχετικά με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Θανάσης Διαμαντόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. «Οι κυβερνητικοί συνασπισμοί δε θα κρατήσουν πολύ και θα είναι δυσλειτουργικοί, και η αστάθεια θα αποθαρρύνει τους πιθανούς επενδυτές», πρόσθεσε.

Ο Τσίπρας προσπαθεί να ανοικοδομήσει την ελληνική οικονομία έπειτα από τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η ανάκαμψη εκτροχιάστηκε πέρυσι από την πολιτική αστάθεια που προκάλεσα οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα. Αν και ο ίδιος υποστηρίσει ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω τα χειρότερα, οι επενδυτές δεν φαίνεται να έχουν πειστεί . Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα εμφανίζουν τις χειρότερες επιδόσεις στον κόσμο τον τελευταίο μήνα, ενώ οι απώλειες στο χρηματιστήριο της Αθήνας είναι τεράστιες. Η θητεία της κυβέρνησης τελειώνει το 2019, ωστόσο η ισχνή πλειοψηφία του Τσίπρα και τα σκληρά μέτρα που αναγκάζεται να προωθήσει για να ανταποκριθεί στους όρους της διάσωσης οδηγούν σε διαρκείς εικασίες για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρηματολογεί πως η μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου θα αυξήσει τη νομιμότητα των αποφάσεων της Βουλής, διότι οι 50 επιπλέον έδρες αλλοιώνουν τη βούληση του λαού όπως εκφράστηκε στις κάλπες.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας υποστήριξε ότι η αλλαγή αυτή δεν αποτελεί κίνηση στρατηγικής για πολιτικό όφελος, αλλά έχει σταθεί δέσμευση του κόμματός του εδώ και πολύ καιρό. «Η απλή αναλογική θα φέρει κοντά κόμματα με κοινές κοινωνικές και πολιτικές ρίζες», ανέφερε ο πολιτικός σε συνέντευξή του.

Στο πλαίσιο του τρέχοντος νόμου, οι 250 από τις 300 έδρες διανέμονται αναλογικά σε όλα τα κόμματα που έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα 3% της συνολικής ψήφου. Οι υπόλοιπες έδρες πηγαίνουν στο πρώτο κόμμα, προκειμένου αυτό να σχηματίσει μια πιο σταθερή πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε 145 έδρες με ένα 36% στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, ενώ κυβερνά σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, που κέρδισαν ένα 3,7%. Από τότε, η στήριξη στο κόμμα του διαρκώς περιορίζεται και δημοσκόπηση της Αlco που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από την εφημερίδα Παραπολιτικά δίνει το προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 21,1% και τοποθετεί το κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με 15%.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τον Κώστα Παναγόπουλο της Αlco, ο Έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει, οποτεδήποτε πάει η χώρα σε εκλογές, να μπορέσει να πιέσει για επαναληπτικές εκλογές στο πλαίσιο του νέου νόμου και μετά να σχηματίσει συνασπισμό προκειμένου να εκτοπίσει τη Νέα Δημοκρατία. Βάσει του ελληνικού συντάγματος, το κόμμα με τις περισσότερες έδρες έχει στη διάθεσή του μόνο τρεις ημέρες για να συγκεντρώσει μια πλειοψηφία, πριν η σκυτάλη περάσει στο επόμενο μεγαλύτερο κόμμα. Επομένως, μακρόχρονες και εξαντλητικές διαπραγματεύσεις σαν εκείνες που γίνονται στην Ισπανία φέτος, είναι απίθανες. Πρόκειται για μια «επικίνδυνη μανούβρα» από την πλευρά του Τσίπρα και θα μπορούσε να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. «Μόλις εκπυρσοκροτήσει το όπλο, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιον θα χτυπήσει», παρατήρησε ο Παναγόπουλος σε συνέντευξή του.

Ο Διαμαντόπουλος τονίζει ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα κάνουν δυσκολότερο τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ακόμη κι αν σχηματιστούν πλειοψηφίες, θα μπορούν εύκολα να γίνουν «όμηροι» ριζοσπαστικών κομμάτων, ενώ εξτρεμιστικά κόμματα θα μπορούσαν να ανέβουν.

«Ακόμη και στις ώριμες δημοκρατίες με αναλογική εκπροσώπηση, όπως στην Ολλανδία ή στο Βέλγιο, οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης συχνά παίρνουν μήνες», επεσήμανε ο καθηγητής. «Πρόκειται για συνταγή καταστροφής», σχολίασε...




nonews news

Πρεμιέρα με 64 πλειστηριασμούς ακινήτων στην Αττική...


Πρεμιέρα με 64 πλειστηριασμούς ακινήτων στην Αττική - Media
Ξεκίνησαν να χτυπάνε οι «καμπάνες» των πλειστηριασμών για τους χρεωμένους ιδιοκτήτες ακινήτων παρά τις...
προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Διαμερίσματα, καταστήματα, αποθήκες, οικοδομές, γραφεία και οικόπεδα βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη των ιδιοκτητών τους.

Σήμερα βγαίνουν στο σφυρί 64 ακίνητα στην Αττική.

Πού και πόσοι πλειστηριασμοί θα γίνουν:

22 πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών,
2 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου,
4 στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών (Μενίδι),
2 στo Ειρηνοδικείο Ιλίου,
1 στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας,
5 στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας,
3 στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου,
7 στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα,
1 στο Ειρηνοδικείο Μεγάρων,
3 στο Ειρηνοδικείο Ν.Ιωνίας,
3 στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας,
7 στο Ειρηνοδικείο Πειραιά
3 στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου



nonews news

Χαμός με Γιακουμάτο...



Μίλησε για «τραβεστί» Αριστερά...

Βίντεο...

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου για τον εκλογικό νόμο και ιδιαίτερα η αναφορά του περί... «τραβεστί» Αριστεράς.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη ο κ. Γιακουμάτος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να λέτε για την Αριστερά. Η Αριστερά μιλάει για απλή, ανόθευτη αναλογική. Δεν μιλάει για το 3%. Αυτή την ανόθευτη εσείς δεν τη θέλετε».

Στην ερώτηση του κ. Πουλάκη για ποια Αριστερά εννοείται ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Για την πραγματική. Οχι την τραβεστί»...







NONEWS NEWS

Σπίρτζης: Η Βουλή αποφάσισε τέσσερα κανάλια, όχι ο Παππάς...



«Πάμε να φέρουμε τη νομιμότητα και να βαθύνουμε τη δημοκρατία στη χώρα» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, υπογραμμίζοντας πως η...
απόφαση για τα τέσσερα κανάλια πάρθηκε από το κοινοβούλιο και όχι από τον Νίκο Παππά

Αναφερόμενος στην επιστολή της Κομισιόν, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι έγινε «καταγγελία και λόμπινγκ στις Βρυξέλλες», τονίζοντας ωστόσο ότι η Κομισιόν κάνει άριστα τη δουλειά της.

«Ότι καταγγελία και να κάνουν εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην προστατέψουμε την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότηση στο τέλος Αυγούστου», υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στην συνέχεια μίλησε για «κανάλια που θα λειτουργούν με συγκεκριμένη δεοντολογία και θα είναι νόμιμα» και είπε πως το εύρος των συχνοτήτων το αποφασίζει το κράτος και η κυβέρνηση διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον.

«Από τις 11 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, όσοι πληρούν τα κριτήρια θα περάσουν στη δεύτερη φάση και όσοι θα δώσουν τα περισσότερα χρήματα θα πάρουν άδεια, με τελευταίο κριτήριο το τίμημα. Προαπαιτούμενα είναι η φορολογική, και ασφαλιστική ενημερότητα, να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές» ενημέρωσε ο υπουργός Μεταφορών...





NONEWS NEWS