Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Βρέθηκαν τα χρήματα - Κανονικά η καταβολή των προνομιακών επιδομάτων

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ


Βρέθηκαν τα χρήματα - Κανονικά η καταβολή των προνομιακών επιδομάτων

Τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα έχουν σταλεί και θα καταβληθούν κανονικά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. 
 Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αnt1, εκτίμησε πως υπάρχει πεδίο συμφωνίας με τους δανειστές για τα κόκκινα δάνεια και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την πρώτη κατοικία.
Υποστήριξε ότι θα πρεπει να υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις και στο ιντερνετικό στοίχημα, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει έκθεση με 190 οδηγούς που χρέωναν σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα παραπάνω σχεδόν 500 χιλιόμετρα την ημέρα.




hmerisia

ΚΚΕ: Κατέθεσε πρόταση νόμου με θέμα «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας»

ΒΟΥΛΗ


ΚΚΕ: Κατέθεσε πρόταση νόμου με θέμα «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας»

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακατέθεσε την πρόταση νόμου, με την οποία εισάγονται διατάξεις που στοχεύουν στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην κατεύθυνση μετάθεσης του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους, προβλέποντας τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες.

«Τα μέτρα αυτά είναι επιτακτικά αναγκαία, δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται, κυριολεκτικά, από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους, κυριολεκτικά, σε απόγνωση» τονίζεται στο κείμενο της πρότασης. Επίσης, αναφέρεται ότι αυτή η εξέλιξη δεν είναι τυχαία, «είναι απόρροια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν την τελευταία 15ετία, τόσο από τις προηγούμενες, όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων που κλιμακώνεται με εφαλτήριο την κρίση και το υψηλό χρέος, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που οδηγεί τα λαϊκά στρώμματα σε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση».





hmerisia

Στην Ασφάλεια και άλλοι ύποπτοι για την επίθεση σε βάρος Κουμουτσάκου

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ


Στην Ασφάλεια και άλλοι ύποπτοι για την επίθεση σε βάρος Κουμουτσάκου

Στις Αρχές οδηγούνται τα πρόσωπα που απεικονίζονται στα βίντεο με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των Ποντιακών Σωματείων στην πλατεία Συντάγματος την περασμένη εβδομάδα.
Το μεσημέρι της Τετάρτης οδηγήθηκε στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας η γυναίκα, που απεικονίζεται στα βίντεο να τον τραβά από τα ρούχα και να του σκίζει το σακάκι του Γ. Κουμουτσάκου, προκειμένου να δώσει ανομοτί κατάθεση, όπως έχει παραγγείλει ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Νωρίτερα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκε και ένα από τα άτομα που απεικονίζονται να γρονθοκοπούν τον βουλευτή, ο οποίος, μετά την κατάθεσή του, είχε αφεθεί ελεύθερος.
Μάλιστα ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, επέστρεψε τη δικογραφία στην Κρατική Ασφάλεια, μετά τη σύλληψη του 24χρονου και την απολογία του, ζητώντας από τους αστυνομικούς να συνεχίσουν την προανάκριση.
Όπως έγινε γνωστό, στην Ασφάλεια θα οδηγηθούν και οι άλλοι δύο που φέρεται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό, ενώ στη συνέχεια η δικογραφία θα σταλεί στον δικαστικό λειτουργό.




hmerisia

«Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη: Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11


«Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη: Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

«Παραλύει» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
«Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της και παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, η οποία επίσης καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια, ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιήσει κι άλλες συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία
Δημόσιος Τομέας-ΔΕΚΟ-Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Απεργούν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και οι φαρμακοποιοί).

Μετρό: Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι στο μέσο θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Λεωφορεία: Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας.

Ηλεκτρικός-Τραμ: Δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 π.μ. και από 4.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Τρένα ΟΣΕ: Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ καθώς και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Λιμάνια: Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από σήμερα, δημιουργεί η πολυήμερη απεργία των εργαζόμενων στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, που αντιδρούν στην ένταξη του ταμείου τους σε ενιαίο φορέα ασφάλισης (εξαιτίας της απεργίας, πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν μπορούν να προμηθευτούν το απαραίτητο έγγραφο ελευθεροπλοΐας, δηλ. ότι η εταιρεία δεν οφείλει στο ΝΑΤ) για τα πλοία από το αρμόδιο τμήμα του Ταμείου. Παράλληλα, χωρίς δρομολόγια πλοίων θα μείνουν την Πέμπτη, όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 12:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Πτήσεις: Ακυρώσεις πτήσεων θα υπάρξουν αύριο και μεθαύριο, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας και της 24ωρης απεργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ, αλλά και της ΟΣΥΠΑ.
Συγκεκριμένα, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, από τις 8:00 έως τις 12:00, καθώς και της 24ωρης απεργίας του Συλλόγου μεθαύριο Πέμπτη, η Olympic Air προχωρεί στην ακύρωση 36 πτήσεων και στην αλλαγή της ώρας αναχώρησης σε μία.
Ειδικότερα οι πτήσεις που ακυρώνονται αύριο είναι:
-OA 034 Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Σητεία
-ΟΑ 035 Σητεία - Κάσος - Κάρπαθος - Ρόδος
-ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος
-ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα
-ΟΑ 004 Αθήνα - Νάξος
-ΟΑ 005 Νάξος - Αθήνα
-ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος
-ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα
-ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος
-ΟΑ 013 Κάλυμνος - Αθήνα

Την Πέμπτη ακυρώνονται οι εξής πτήσεις:
-ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος
-ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα
-ΟΑ 066 Αθήνα - Πάρος
-ΟΑ 067 Πάρος - Αθήνα
-ΟΑ 006 Αθήνα - Νάξος
-ΟΑ 007 Νάξος - Αθήνα
-ΟΑ 040 Αθήνα - Μήλος
-ΟΑ 041 Μήλος - Αθήνα
-ΟΑ 098 Αθήνα - Κάρπαθος
-ΟΑ 099 Κάρπαθος - Αθήνα
-ΟΑ 092-093 Ρόδος - Κάρπαθος
-ΟΑ 093 Κάρπαθος - Ρόδος
-ΟΑ 070 Αθήνα - Σύρος
-ΟΑ 071 Σύρος - Αθήνα
-ΟΑ 054 Αθήνα - Κύθηρα
-ΟΑ 055 Κύθηρα - Αθήνα
-ΟΑ 036 Κως - Κάλυμνος - Λέρος
-ΟΑ 037 Λέρος - Κάλυμνος - Κως
-ΟΑ 021 Αστυπάλαια - Αθήνα
-ΟΑ 020 Αθήνα - Αστυπάλαια
-ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος
-ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα
-ΟΑ 016 Αθήνα - Ικαρία
-ΟΑ 017 Ικαρία - Αθήνα
-ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος
- ΟΑ 013 Κάλυμνος - Αθήνα

Επίσης, θα υπάρξει αλλαγή στην αναχώρηση της πτήσης ΟΑ 037 Κως-Ρόδος. Η αναχώρηση από την Κω θα γίνει στις 09:00 αντί για τις 15:50.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται το site της Olympic www.olympicair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Νοσοκομεία: Θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης, στην απεργία συμμετέχει και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που επίσης θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Σε απεργία έχει καλέσει τους οδοντίατρους και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα. «Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με σκληρά και άδικα μέτρα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Μουσεία-Αρχαιολογικοί χώροι: Σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Έτσι, θα παραμείνουν κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.

ΜΜΕ: Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι και όλα τα σωματεία του Τύπου. Ως αποτέλεσμα δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, έως και τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής. Λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις ίδιες ώρες δεν θα ανανεώνεται η ροή του Πρακτορείου. Εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το απεργιακό δελτίο. Επιπλέον, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα έχουν δικαίωμα προβολής δύο δεκάλεπτων δελτίων ειδήσεων, σε σχέση με τις κινητοποιήσεις.






hmerisia

O Λαφαζάνης "βλέπει" βαθύτατη πρόωρη κυβερνητική κρίση...

Και ο Λαφαζάνης -αλίμονο- κατά της κυβέρνησης. Σε ανακοίνωση για την υπόθεση Πανούση, κάνει λόγο για «βαθύτατη πρόωρη κυβερνητική κρίση» και... 

«βαθιά παρακμή του συνόλου του μνημονιακού σκηνικού».
«Η υπόθεση Πανούση, οι ρευστές και μεταχρονολογημένες κατηγορίες του, οι ενδεχόμενες μαγνητοφωνήσεις και παρακολουθήσεις πολιτικών και άλλων προσώπων από κέντρα και υπηρεσίες, οι ασυνάρτητες κυβερνητικές απαντήσεις και το λαθρεμπόριο της Δεξιάς με την τρομοκρατία, έρχονται να αναδείξουν τη βαθύτατη πρόωρη κρίση της κυβέρνησης, τις σκοτεινές μεθόδους των στεγανών που δρουν υπό τη σκέπη της και την βαθιά παρακμή του συνόλου του μνημονιακού σκηνικού», δήλωσε.

«Και είμαστε μόλις στην αρχή. Η δημοκρατική ανατροπή στη χώρα είναι πάντα το μέγα ζητούμενο», κατέληξε...


nonews news

Παράξενη δημοσιογραφία που γεννά ερωτηματικά…


Γεροβασίλη - Καψής
Η παραίτηση Καψή περιορίζει τη ζημιά στο MEGA...
Άκρως ακατανόητη η απόφαση του διευθυντή ειδήσεων του MEGA Μανώλη Καψή να μην επιτρέψει να βγει στον «αέρα» του δελτίου ειδήσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να διατυπώσει την άποψη της κυβέρνησης στο θέμα της υπόθεσης Πανούση… Στην οποία το κανάλι από την πρώτη στιγμή έχει...
ακολουθήσει μια στάση, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που μεταδίδει – τουλάχιστον περίεργη, που δεν συνάδει με το παρελθόν και το κύρος του… Δεδομένου ότι δημοσιοποιεί ως είδηση διαλόγους που δεν αποδεικνύεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί… Αλλά και μεταφέρει δηλώσεις βουλευτών χωρίς να κατονομάζει, ότι δήθεν τους εκμυστηρεύτηκε ο Γιάννης Πανούσης τους φόβους του ότι θα τον δολοφονήσουν! Ενώ την ίδια ώρα απομονώνει φράσεις ποινικών κρατουμένων που επίσης δεν γνωρίζουμε πώς προκύπτουν και τις μεταδίδει ως αληθινές, όπως για παράδειγμα ότι κάποιος είπε για τον Πανούση «Θα του λιώσω το κεφάλι»!

Παράξενη δημοσιογραφία που γεννά ερωτηματικά… Αλλά και ακατανόητη η στάση της διοίκησης να απαγορεύσει τον αντίλογο στην υφυπουργό και μάλιστα με το απαράδεκτο επιχείρημα – όπως καταγγέλλει η ίδια στην ανακοίνωσή της, «Γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο»;

Απίστευτες καταστάσεις από μια «ζαλισμένη» και ενδεχομένως ανίκανη διοίκηση που αδυνατεί να επιτελέσει το έργο που της έχουν αναθέσει… Η οποία στην ουσία ασκεί προληπτική λογοκρισία, δεν σέβεται τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, είναι καταφανώς επηρεασμένη πολιτικά, αναξιόπιστη και έκθετη!

Μόνο η παραίτηση του Μανώλη Καψή από τη θέση του διευθυντή ειδήσεων μπορεί να περιορίσει τη ζημιά που έχει προκληθεί στο κανάλι και λειτουργεί σωρευτικά, με άλλα περιστατικά κατά το παρελθόν που επίσης έχουν προκαλέσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, την οργή της κοινωνίας… Μόνο η παραίτηση του διευθυντή ειδήσεων μπορεί να σταματήσει τη ζημιά που έχει ως τελικό αποδέκτη τους ίδιους τους εργαζόμενους του καναλιού!




nonews news

Τσίπρας: «Που το πάει ο Πανούσης»...



Με μηνύσεις απαντούν στελέχη της κυβέρνησης στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη...
Στην... αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση για το θέμα των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση που αφορούν σε σχέσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Τέσσερις μέρες μετά τη...
συνέντευξη του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης που προκάλεσε πολιτικούς τριγμούς, μηνυτήρια αναφορά κατά του Γιάννη Πανούση καταθέτουν - όπως διαβάσατε ΕΔΩ- στις 12.30 ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φαίνεται και ο πρωθυπουργός, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας με συνεργάτες του αναρωτιόταν: «Που το πάει ο Πανούσης». Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι «εγώ δεν είχα καταλάβει ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον Πανούση. Εγώ σε όλες τις φάσεις της υπουργίας του τον κάλυψα και μάλιστα ήρθα και σε αντιπαράθεση με στελέχη που διαφωνούσε ο κ. Πανούσης και κάλυψα τις ιδέες και τις πρακτικές του».

Στο μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ  υπερασπίστηκε τον Πάνο Λάμπρου ενώ δεν παρέλειψε να καταφερθεί και κατά των μέσων ενημέρωσης. «Δεν μπορεί να περιφέρονται οι ζωές στα κανάλια κατά αυτό τον τρόπο. Ο Λάμπρου έχει δώσει αγώνα στη ζωή του για τα δικαιώματα των ανθρώπων που βρίσκονται στη φυλακή. Αυτό δεν μπορεί να ποινικοποιείται», είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής της ΕΥΠ θα κάνει αγωγή στο Mega;
Όπως υποστηρίζει επίσης η Εφημερίδα των Συντακτών, ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης μελετά το ενδεχόμενο να καταθέσει αγωγή κατά του τηλεοπτικού σταθμού Mega για την αναπαραγωγή «διαλόγων» του ιδίου με στέλεχος του μεγάρου Μαξίμου.
Σύμφωνα με τα όσα αναπαρήγαγε το Mega, συνεργάτης του Πρωθυπουργού από το Μαξίμου, επικοινώνησε με τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη και διαμαρτυρήθηκε έντονα, για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.





nonews news

Μανιός για Πανούση: Δεν πας να αυτοκτονήσεις καλύτερα;...

Μανιός για Πανούση: Δεν πάει να αυτοκτονήσει καλύτερα; - Media

"Αστραψε και βρόντηξε" το πρωί ο Νίκος Μανιός (ΒΗΜΑ FM). Σχολίασε τις καταγγελίες Πανούση, κάνοντας λόγο για «φαντασιώσεις», ενώ αμφισβητεί...
όσα υποστηρίζει ο πρώην υπουργός.
 «Αφήνεις έναν συνεργάτη της τρομοκρατίας να συνεργάζεται, να κοροϊδεύει την κυβέρνηση. Αφού είναι συνεργάτης της τρομοκρατίας, κρυφά τα κάνει, τον αφήνεις να κάνει αυτή τη δουλειά με κίνδυνο να έχεις τρομοκρατικές ενέργειες και είσαι υπουργός Δημόσιας Τάξης; Δεν πας να αυτοκτονήσεις καλύτερα; Αυτά είναι το παιχνίδι της γειτονιάς, το κουτσομπολιό της γειτονιάς!», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και πρόσθεσε, πως, όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι του κ. Πανούση «το οποίο εντάσσεται μέσα σε μια αντικυβερνητική τακτική που την βλέπουμε πώς εξελίσσεται και συνδέθηκε με άλλα πράγματα και είναι πιο πολύ στην προσπάθειά του να παραμένει στη δημοσιότητα».

Οπως είπε, «είσαι υπουργός και είπες στον Ρουμπάτη να ενημερώσει τον πρωθυπουργό… Αυτός δηλαδή δεν είχε επαφή με τον πρωθυπουργό; Αυτό το πράγμα είναι ένα παιχνίδι δικό του. Μια φαντασίωση είναι».

Για να προσθέσει: «Πήγε στον πρωθυπουργό και του είπε «έχω υποψίες, παρακολουθήσεις και τέτοια». Τίποτα δεν είχε, τρίχες! Φαντασιώσεις!». Υπενθύμισε μάλιστα ότι το 1984 η "Ελευθεροτυπία", με ένα πρωτοσέλιδο και κατήγγειλε επτά Έλληνες πολίτες - ένας εξ αυτών ήταν και ο Ν. Μανιός - ότι είναι η ηγεσία της 17 Νοέμβρη. «Τους πήγαμε στο δικαστήριο ευθαρσώς, κερδίσαμε τη δίκη, 3 εκατομμύρια δραχμές αποζημίωση έβγαλε το δικαστήριο προσωπικά σε εμένα, γιατί είχαν διαχωριστεί για λόγους τυπικούς οι διαδικασίες, αν και δεν πήγα να τα πάρω. Και τι ήταν αυτά; Ήταν συζητήσεις που γίνονταν από παρακολουθήσεις που υποτίθεται ότι γίνονταν και τα έκαναν οι Κυπριακές μυστικές υπηρεσίες. Αυτά θυμίζουν το πιο μαύρο παρελθόν της Ελλάδας».



nonews news

Ο Τσίπρας, πίσω από τις μηνύσεις στον Πανούση...


Για την υπόθεση Πανούση, μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο Τάκης Χατζής. 
Ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε και στήριξε δημοσίως 2-3 φορές τον Γιάννη Πανούση (όταν ήταν ακόμη υπουργός), καθώς τον θεωρούσε άνθρωπο εμπιστοσύνης. 
Σήμερα, ο Πανούσης, ο...
άνθρωπος εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, κατηγορεί  ευθέως την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, οτι έχει σχέσεις με αντιεξουσιαστές και με άλλους που βρίσκονται μέσα στις φυλακές, είπε ο δημοσιογράφος. Και αναρωτήθηκε, γιατί δεν βγαίνει (ο πρωθυπουργός)  να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Χατζής, "διαμηνύεται από το Μέγαρο Μαξίμου,  οτι η επιλογη να γίνει μήνυση κατά του Πανούση, είναι του Τσίπρα"...




nonews news

Κατέθεσαν μηνύσεις, Παρασκευόπουλος – Τόσκας...


ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΣΚΑΣ
Τι είπαν εξερχόμενοι του Αρείου Πάγου...
«Αναφέραμε ο αναπληρωτής κ. Τόσκας και εγώ ένα φαινόμενο το οποίο φαίνεται ιδιαίτερα προβληματικό, δηλαδή τη δημοσιοποίηση εγγράφων που εμφανίζονται ως έγγραφα απόρρητα. Επίσης τονίσαμε ότι ενδεχομένως μπορεί να έχει και ποινικό ενδιαφέρον της διαροροής διαβαθμισμένων εγγράφων και εμπιστευόμαστε απολύτως την κρίση της δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, όπου...
συναντήθηκε με την εισαγγελέα, Ευτέρπη Κουτζαμάνη και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις επίμαχες διαρροές.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας υπογράμμισε ότι «έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη, θα διερευνήσει τα ζητήματα της οποίας διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών».



nonews news

Μητσοτάκης: Δεν θα μπορούσα να υπηρετήσω τον Τζιτζικώστα...




 Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίστηκε σίγουρος πως θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ενώ μίλησε για την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στο κόμμα. «Δεν θα μπορούσα να υπηρετήσω έναν εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο» τόνισε για τον κ. Τζιτζικώστα.
«Έχω...
εκλεγεί πέντε φορές στην Β' Αθηνών, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας μόλις μια φορά στην Α' Μακεδονίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega. Για το ενδεχόμενο να εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε «Δεν θεωρώ ότι μπορεί η ΝΔ να περπατήσει με εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο άρα δεν θα μπορούσα να υπηρετήσω έναν εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο από θέση ευθύνης όταν δεν πιστεύω σε αυτό το μοντέλο διοίκησης». Υπογράμμισε δε, πως μόνο αυτός μπορεί να εκφράσει το μετριοπαθές κέντρο της πραγματικής οικονομίας και των παραγωγικών τάξεων που αναζητούν πολιτική στέγη.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως η Νέα Δημοκρατία είναι ένα γερασμένο και κουρασμένο κόμμα το οποίο δεν μιλάει στην κοινωνία, δηλώνοντας έτοιμος να προχωρήσει σε τολμηρές αλλαγές προκειμένου «να γίνουμε επιτέλους ένα αξιοκρατικό, δημοκρατικό, ανοιχτό κόμμα». Για το τρίτο μνημόνιο, σημείωσε πως δεν θα είναι αντίθετος σε όλα τα μέτρα που προβλέπονται αλλά δεν θα στηρίξει τις αυξήσεις φόρων που δολοφονούν την μεσαία τάξη.

Στρέφοντας τα βέλη του στην κυβέρνηση, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει μετατρέψει την ελπίδα σε λεπίδα για την μεσαία τάξη και χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη την πιθανότητα συνεργασίας με τον πρωθυπουργό.

Τέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση των καταγγελιών Πανούση μίλησε για «συμπτώματα δημιουργίας καινούργιου παρακράτους» τονίζοντας πως δεν γίνεται α υποτιμώνται καταγγελίες για συνδιαλλαγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες. «Μεταξύ του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, πιστεύω περισσότερο τον κ. Πανούση», είπε χαρακτηριστικά.



nonews news

Βασιλική Λέβα: Δεν εμπλέκομαι στις συνομιλίες της υπόθεσης Πανούση...



«Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι» και «δεν έχω εμπλακεί στις συνομιλίες», τόνισε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Λέβα, μιλώντας νωρίτερα στον "ΒΗΜΑ 99,5". 
Η κυρία Λέβα έκανε λόγο για «παρακρατική επίθεση» και ...
υπερασπίστηκε τον Π. Λάμπρου, λέγοντας ότι «έχει λιώσει τα παπούτσια του για τις φυλακές».

Ερωτηθείσα σχετικά, η  Λέβα δήλωσε ότι καταδικάζει τις πράξεις τρομοκρατίας «όπως και τις πράξεις πολλών εξ αυτών, με τους οποίους μιλούσαμε στις φυλακές, κρατουμένους, τους οποίους κατά καιρούς επισκεπτόμασταν στις φυλακές και είτε ήταν απεργοί πείνας είτε διεκδικούσαν πράγματα και οι οποίοι μπορεί να είχαν δολοφονήσει, ληστέψει ή να έχουν προβεί σε ειδεχθή εγκλήματα».

Σε ερώτηση για το εάν εμπλέκεται στις καταγγελίες Πανούση, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτε. Έχω πάει πάρα πολλές φορές στις φυλακές. Εγώ δεν έχω εμπλακεί σε τίποτα από συνομιλίες και θυμάμαι ότι ήρθα σε μεγάλη αντέγκληση με έναν κρατούμενο, τον Μαζιώτη, ο οποίος είπε ότι "ήρθαν οι Μαυρογυαλούροι να μας υποσχεθούν". Εγώ (να εμπλέκομαι στις συνομιλίες που καταγγέλλει ο κ. Πανούσης); Όχι βέβαια! Πραγματικά, δηλαδή, είναι τραγικό».

Η ίδια δήλωσε τη στήριξή της στον  Λάμπρου, λέγοντας: «Υπερασπίζομαι και καλύπτω τον Πάνο Λάμπρου, τον οποίο ξέρω χρόνια και ήμουν και στην επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό. Ο Πάνος Λάμπρου ήταν αυτός που είχε λιώσει τα παπούτσια του για να επισκέπτεται φυλακές σε όλη την Ελλάδα και να συνομιλεί με κρατουμένους.»

Σχολιάζοντας την υπόθεση, η κυρια Λέβα τόνισε: «Το βλέπω πραγματικά σαν παρακρατική επίθεση όλο αυτό και δεν ξέρω αν εμπλέκεται (ο κ. Πανούσης). Διότι πώς βγαίνουν αυτοί οι διάλογοι; Από την ΕΥΠ; Από τι; Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί τώρα βγαίνει αυτό. Υπάρχει πικρία που δεν υπουργοποιήθηκε;»

Σημείωσε, δε, ότι είχε και η ίδια δεχθεί απειλές. «Εμένα με είχαν πάρει πολλές φορές τηλέφωνο επειδή είχα ασχοληθεί με τις φυλακές και μου είχαν πει "σταμάτα να ασχολείσαι, γιατί θα φας το κεφάλι σου". Ήταν ανώνυμα τηλεφωνήματα και σε μένα και στον κ. Παρασκευόπουλο».





nonews news

Σε απολογία η Αυλωνίτου, λόγω... Nτερμπεντέρη...


Να δώσει εξηγήσεις στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει κληθεί η βουλευτής του κόμματος, Ελένη Αυλωνίτου.
Ο λόγος; Ότι «έσπασε» το...
εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή «Ανατροπή» του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega.

Υπενθυμίζεται πως το εμπάργκο είχε επιβληθεί το 2013 επειδή ο δημοσιογράφος είχε γράψει άρθρο κατά της
Ζωής Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Ζωή Κασιδιάρη» και είχε κατηγορηθεί ότι υιοθετεί την «θεωρία των δύο άκρων». Παρά το γεγονός, όμως, ότι η Κωνσταντοπούλου συγκρούστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και βρίσκεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ, το εμπάργκο ισχύει ακόμη, ως εκ τούτου, η κυρία Αυλωνίτου στην πρώτη συνεδρίαση του εκτελεστικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει εξηγήσεις γιατί
αψήφησε την απαγόρευση και εμφανίστηκε στην συγκεκριμένη εκπομπή.





nonews news

Πρόταση-βόμβα: Κλείστε τα σύνορα της ΕΕ, περιορίστε τους πρόσφυγες στην Τουρκία


zin_hans_verner
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (Ifo) Χανς- Βέρνερ Ζιν ζήτησε από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσουν τα εξωτερικά της σύνορα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, ενώ τάχθηκε υπέρ και των φραχτών, των περιπολιών στη θάλασσα και της επαναπροώθησης των προσφύγων στις χώρες εισόδου τους.
Μάλιστα ο Ζιν πηγαίνει ένα βήμα παρά πέρα: η Γερμανία δεν πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορά της, είπε επικρίνοντας τη μέχρι τώρα πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.
«Η επιδεικτική πολιτική της καγκελαρίου ενθάρρυνε τη μετανάστευση», δήλωσε ο Ζιν σε συνέντευξή του στο Spiegel Online.
Για την κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία με τους πρόσφυγες ο πρόεδρος του Ifo κατηγορεί επίσης και την απόφαση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης και Προσφύγων, το οποίο στις 21 Αυγούστου ανακοίνωσε ότι όλοι οι Σύροι πρόσφυγες θα λαμβάνουν άσυλο καθώς θεωρείται ότι προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη.
«Αυτό οδήγησε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να φύγουν. Ολοένα και περισσότεροι Σύροι φεύγουν από τους καταυλισμούς του ΟΗΕ στην Τουρκία και κατευθύνονται προς τη Γερμανία», τόνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Ζιν, το δικαίωμα στο άσυλο είναι προσωπικό και δεν μπορεί να αναγνωρίζεται εκ των προτέρων σε μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση ο Ζιν εκτιμά ότι η καλύτερη λύση βρίσκεται στην Τουρκία.
«Εκεί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται καλύτερα οι πρόσφυγες, όπως προβλέπει η Σύμβαση της Γενεύης. Είναι απαράδεκτο, αν ισχύει, το γεγονός ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) περιόρισε τις μερίδες φαγητού των προσφύγων διότι δεν έχει αρκετά χρήματα. Πρέπει να υποστηρίξουμε την Τουρκία ώστε να δημιουργηθούν πόλεις εκεί που διαμένουν οι πρόσφυγες», εξήγησε ο Ζιν.
Ως δεύτερη καλύτερη λύση ο πρόεδρος του Ifo βρίσκει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από την Ελλάδα, ώστε να ελέγχεται η εισροή προσφύγων και μεταναστών. «Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει», πρόσθεσε.
Η τρίτη καλύτερη λύση είναι «να λάβουμε υπόψη μας σοβαρά τη Συνθήκη Σένγκεν και να ελέγχουμε στα σύνορα», τόνισε.
Όταν ρωτήθηκε για τη στάση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν αναφορικά με την προσφυγική κρίση, ο Ζιν τον υπερασπίστηκε.
«Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την Ουγγαρία επειδή τηρεί τη Συνθήκη Σένγκεν και ελέγχει τα σύνορα. Όπως είναι γνωστό, η Ουγγαρία δέχθηκε πέντε φορές περισσότερους πρόσφυγες από τη Γερμανία σε σχέση με τον πληθυσμό της. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε», επεσήμανε.
Παράλληλα ο Ζιν ζήτησε «να ασφαλίσουν και τα σύνορα Σλοβενίας- Κροατίας και να καταγράφονται εκεί οι αιτούντες άσυλο».
Στην περίπτωση που ούτε αυτό λειτουργήσει ο πρόεδρος του Ifo προτείνει την πλήρη επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα της Γερμανίας.
Αναφορικά με τη δυνατότητα των προσφύγων να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, ο Ζιν επεσήμανε ότι αν και οι περισσότεροι είναι στη σωστή ηλικία, γύρω στα 20, και παρά το γεγονός ότι η Γερμανία χρειάζεται τη μετανάστευση για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη δημογραφική κρίση, η χώρα χρειάζεται «μετανάστες τους οποίους θα έχει αναζητήσει η ίδια, που διαθέτουν προσόντα (…) Οι περισσότεροι πρόσφυγες που έρχονται τώρα δεν πληρούν τα κριτήρια αυτά».

Καταγγελίες Πανούση: Για παραβίαση απορρήτου μιλά τώρα η κυβέρνηση


paraskevopoulos_toskas
Για άρση του απορρήτου κατηγορεί τον Γιάννη Πανούση η κυβέρνηση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των δύο υπουργών που είχαν σήμερα συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας απέφυγαν, πάντως, να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «μήνυση» σε μια προφανή προσπάθεια να μεταθέσουν την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στην εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου.
Η συνάντηση των δύο υπουργών με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κράτησε κάτι λιγότερο από μια ώρα με τον Νίκο Παρασκευόπουλο κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο να δηλώνει ότι «αναφέραμε προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένα φαινόμενο ιδιαίτερα προβληματικό της δημοσιοποίησης εγγράφων που εμφανίζονται ως απόρρητα και της αναπαραγωγής και ότι ενδεχομένως να έχει και ποινικό ενδιαφέρον».
«Τα θέσαμε αυτά στην κρίση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.
«Πέρα από τα νομικά θέματα, πιστεύουμε ότι η εισαγγελεία του Αρείου Πάγου θα διερευνήσει την πιθανή, πραγματική ή όποια διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών που δημιουργεί τεράστια θέματα εθνικής ασφάλειας και με αυτά τα θέματα δεν πρέπει να παίζει κανείς» δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας.
Οι δύο υπουργοί πέρασαν την πόρτα του Αρείου Πάγου στις 12:30 χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Συρία:Βυθίσατε το αεροπλανοφόρο Charles de Gaule αν πλησιάσει τις συριακές ακτές…


Βυθίσατε το αεροπλανοφόρο Charles de Gaule αν πλησιάσει τη Συρία
Ο σύριος στρατηγός Mohammad Issa, ένας από τους ανώτατους στρατιωτικούς διοικητές του ένδοξου στρατού αντίστασης κατά της παγκόσμιας Τάξης Συριακού Στρατού απείλησε τη Γαλλία ότι θα στοχεύσει άμεσα το αεροπλανοφόρο Charles de Gaule αν διανοηθεί να προσεγγίσει τις συριακές ακτές!
Σε συνέντευξή του ο σύριος υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος στο Sputnik δήλωσε: « η ανακοίνωση που έγινε από τη Γαλλία ότι το αεροπλανοφόρο της στρατηγός Charles de Gaule θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία θα υποχρεώσει το συριακό στρατό να το στοχεύσει άμεσα. Σχολιάζοντας τα αεροπορικά χτυπήματα της Γαλλίας εναντίον συριακών πετρελαιοπηγών ο στρατηγός δήλωσε « αυτά τα χτυπήματα στοχεύουν συριακές πετρελαιοπηγές και όλα αυτά επιτελούνται χωρίς την συναίνεση της συριακής κυβέρνησης που σημαίνει ότι πρόσκειτqi για καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας ». »Η δυτική συμμαχία δεν στόχευσε μέχρι τώρα καμιά θέση ή στρατόπεδο της Daech ή αλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.
Με τα χτυπήματα εναντίον των πετρελαιοπηγών μας η Γαλλία επιδιώκει να εκδικηθεί τη Δαμασκό που δεν της έδωσε την εκμετάλλευση πετρελαιικών κοιτασμάτων » επέμεινε ο σύριoς στρατηγός Mohammad Issa.irib 10/11/15 dimpenews

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ «ΧΑΟΥΣ»


Οι τελευταίες προετοιμασίες έχουν περατωθεί και όλα είναι έτοιμα για την κοινή αμερικανοτουρκική εισβολή στην Συρία, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Milliyet.
Η εισβολή θα γίνει σε δυο επίπεδα, αεροπορική και, εδώ είναι και επίμαχο σημείο και χερσαία εισβολή για την υποτιθέμενη δημιουργία ζώνης ασφαλείας μέσα στο συριακό έδαφος. Θα γίνει από τον διάδρομο του Cerablus, που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS.
heiladakis2
Στην εισβολή θα πάρουν μέρος 6 αμερικανικά F-15C, έξη βομβαρδιστικά, A-10, δώδεκα αεροσκάφη τάνκερς, KC-135 και δέκα MQ-I εξοπλισμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η συγκέντρωση όλων αυτών γίνεται στην βάση του Ιντζιρλίκ. Παράλληλα οι Τούρκοι θα κινητοποιήσουν τις βάσεις τους στην Μαλάτεια και στο Ντιαρμπακίρ, από όπου θα απογειώνονται τα τουρκικά F-16, δεκατέσσερα τον αριθμό. Η συνολική αεροπορική δύναμη που θα πάρει μέρος στην επιχείρηση υπολογίζεται σε 60 αεροσκάφη.
Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν δίνονται λεπτομέρειες για τις χερσαίες δυνάμεις που θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση, αλλά το γεγονός είναι ότι τις τελευταίες μέρες είναι σε ύψιστη επιφυλακή οι τουρκικές δυνάμεις που συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Σύρια.
Εκείνο που αφήνει να «διαρρέει» η Άγκυρα, είναι ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις θα γίνουν σε συντονισμό με τις δυνάμεις του λεγόμενου «Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού» της συριακής αντιπολίτευσης, καθώς και με τις τουρκομανικές δυνάμεις, δηλαδή των ενόπλων τουρκόφωνων της Συρίας.
Ο κύριος στόχος όπως αναφέρεται θα είναι η ISIS, αλλά είναι προφανές ότι η βασική επιδίωξη θα είναι η οριστική κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ.
Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ήδη στην Συρία βρίσκονται ρωσικές, ιρανικές και δυνάμεις της λιβανέζικης Χετζμπολάχ, που πολεμούν στο πλευρό του Άσαντ.
Όπως φαίνεται κάποιοι επιδιώκουν να ανοίξουν τις πύλες του «παγκόσμιου τρελοκομείου».

ΒΟΜΒΑ Υπουργείου Οικονομικών ΗΠΑ: Να τα μαζεύουμε…

roberts

Ο πρώην υφυπουργός οικονομικών των ΗΠΑ και γνωστός αναλυτής Paul Craig Roberts προέβη σε μια σειρά δηλώσεων που κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα για το θέμα της Συρίας αλλά και της Μέσης Ανατολής.
“Ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι από τις 28 Σεπτεμβρίου έχει αλλάξει ριζικά η κατάσταση στη διαχείριση των παγκοσμίων υποθέσεων”. Με αυτή τη φράση ο πρώην υφυπουργός οικονομικών έθεσε τον τόνο της ομιλίας του. Η 28η Σεπτεμβρίου ήταν η ημέρα που ο Βλαντιμιρ Πουτιν κατακεραύνωσε τις ΗΠΑ και την πολιτική τους στα θέματα της Μέσης Ανατολής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον ΟΗΕ.
Ο Roberts αποδίδει τα εύσημα στη Ρωσία και τον πρόεδρο της Βλαντιμίρ Πούτιν τόσο για την ανάμειξη τους στο θέμα όσο και για την άμεση κατάληψη της απόλυτης θέσεως ισχύος, μιας θέσης την οποία κατείχαν οι ΗΠΑ πριν από την ανάμειξη της Ρωσίας. Συγκεκριμένα είπε πως «Ο Πούτιν χωρίς φραστικές απειλές αλλάζει ριζικά την ισορροπία δυνάμεων, και ο κόσμος το γνωρίζει. Η Ουάσιγκτον έπεσε θύμα της ανικανότητας της».
Εν συνεχεία προέτρεψε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποσύρει τα στρατεύματα της και να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την επίλυση του Συριακού




voice news

H AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ


MAKEΔΟΝΙΑ=ΕΛΛΑΣ
H AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ!

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Δεν αναγνωρίζουμε την κατοχή στην Κύπρο»


toner_mark
O αναπληρωτής εκπρόσωπος του State Department Μάρκ Τόνερ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε χθες στην Ουάσιγκτον ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την κατοχή στη Κύπρο.
Ο κ. Τόνερ απαντούσε σε ερώτηση για την παρουσία ένστολων Τούρκων αξιωματικών σε δεξίωση της αμερικανικής πρεσβείας στη κατεχόμενη Λευκωσία.
«Γνωρίζετε» είπε «ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει στην Κύπρο. Υποστηρίζουμε μία διαδικασία η οποία οδηγεί σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «δεν αναγνωρίζετε την κατοχή;», ο κ. Τόνερ απάντησε «όχι».
Σημείωσε πως «κάποια μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας εμφανίστηκαν με στολή και αυτό είναι κάτι που δεν θα παραβλέπαμε».
Στο ερώτημα αν ήταν λάθος, ο κ. Τόνερ παρέπεμψε το δημοσιογράφο «να ρωτήσει τους Τούρκους στρατιωτικούς που αποφάσισαν να εμφανιστούν έτσι». «Αντιλαμβάνομαι» σημείωσε «ότι έγινε λάθος, αλλά θα σας παραπέμψω στις τουρκικές αρχές επ` αυτού».

BOMBA… «Δολοφόνοι» οι Κυβερνώντες… Τεράστιος Αριθμός Αυτοκτονιών… Γι’ Αυτό Κρύβουν τα Στατιστικά…


ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΟΚ !
ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011-2015
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ…..XAΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΓΚΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!
Ο ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!!
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2